Auala e faʻaititia ai le maualalo o le toto i le fale e aunoa ma le faʻaitiitia o le maualuga

Matou te ofoina atu le autu e sili ona taua: "pe faʻapefea ona faʻaitiitia le maualalo maualalo e aunoa ma le faʻaitiitia o le pito i luga" ma faʻamatalaga a fomaʻi fomai. Na matou taumafai e faʻamatalaina le mataupu atoa i upu faigofie. Afai e le manino se mea pe iai foi ni fesili, ona mafai lea ona e tuʻuina i latou i se matata faapitoa pe a maeʻa le tusiga.

O maualuga maualuga o le maualalo o le toto maualuga e masani lava ona fesootaʻi ma suiga o tausaga, o fatugaʻo fatuga, faʻasalaga o le endocrine, poʻo le faʻalavelave faʻalavelave. O loʻo faʻaalia i se faʻaauau pea o vaʻa toto, lea e taʻitaʻia ai o latou lavalava ma le atinaʻe faifaipea o le atherosclerosis, o le fatu ma le stroke. Faʻasaga i tua o le togafitiga o le maʻi, o le maʻi e atiina ae le ulu tiga, o le lagona malosi i totonu o le fatafata, faʻalavelave o le fatu ma isi faailoga o le maualuga o le toto. O le fomaʻi (cardiologist, therapist) o le a fesoasoani e faʻamautu le tulaga ma puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli. A maeʻa suʻesuʻega ma suʻega, o le a ia taʻu atu ia te oe le faʻaitiitia o le toto maualuga ma faʻaleleia le tulaga masani e aunoa ma le faaleagaina o le tino.

O le toto (faʻaleagaina) e fuaina i le tonometa e fuafua ai le malosi o le toto i luga o puipui o toto toto. E aofia ai 2 faailoga:

  • O le numera pito i luga e taua o le systolic. O loʻo taʻu mai ai le malosi o le mamafa i le taimi o le faʻasusu ma le tuleia o le toto i totonu o le fale.
  • O le numera pito i lalo e taua o le diastolic. E maua ai le malosi o le mamafa aʻo faʻasaʻo le muso o le fatu.

O le pito i lalo e faalagolago i le tele o le toto o taamilo i totonu o le tino ma le leo o puipui puipui. E mafai ona suia le mamafa mai le 100 i le 60 i le 140 i le 90 mm Hg. Art. Afai e sili atu le faʻamaoniga, o lona uiga o loʻo tatou talanoa e uiga i le maualuga o le toto maualuga (maualuga). O faʻataʻitaʻiga maualalo e faʻaalia ai se osofaʻiga o le vavavega (faʻamaoniga).

Afai e faʻateleina le mamafa o le mamafa, ma o le pito i luga e masani, ona tatou talanoa lea e uiga i le toto maualuga. E atiae i lalo o le aafiaga o isi maʻi tuga. I le taimi lava e tasi, o le fatu o le fatu e le mafai ona faʻamalolo atoa ona o le le mafai ona taulimaina le tele o le felafolafoaʻi toto, ma o le gaʻo e maua ai se faʻavavega faifaipea. O le tagata gasegase e manaʻomia le suʻesuʻeina ma faʻaaogaina le mafuaaga o le faʻafitauli e puipuia ai faʻafitauli faigata.

Latou te faʻaitiitia le mamafa i le fale, e le gata i fualaau faʻasaina, ae faʻapea foi ma isi metotia. O o latou fatu e faʻavaivai i lalo i le faasolosolo faasolosolo malie o le galuega o le muso o le fatu, talu ai o le tele o le manao e faʻalauteleina le vaa e masani ona oʻo atu ai i le faaleagaina o puipui. O fautuaga nei o le a fesoasoani ia te oe ia malamalama i le auala e aumaia ai lalo ifo le mamafa e aunoa ma le faaleagaina o le tino:

  • Suia le meaai. I le lisi o aso taʻitasi e tatau ona faʻaaogaina fualaau faisua, fualaau aina ma meaʻai susu, e suia ai mea taumafa. E fautuaina le kukaina o le uila, lafoaia o falai ma ulaula ma le faʻasaoina.
  • O le aofaʻi o suka ma suka suka faʻatau e tatau ona faʻaitiitia. Fautuaina le faaaogaina o le meli.

  • Faaaoga le masima laulau i se mea maualalo. O le aso e le faatagaina e sili atu i le 5 g.
  • Aua le faʻaleagaina amioga leaga. O meainu malolosi ma sikaleti e faʻaleagaina ai le gaioiga o totoga o le tino ma faaosofia ai le gaosiga o le adrenaline, lea e mafua ai ona vaʻavaʻaina e le vaa.
  • Fai se taimi o galuega ma malolo. O le moe e tatau ona le itiiti ifo i le 6-8 itula. I le gasologa o le galuega, ia mautinoa e fai se malologa mo se mafanafana.
  • Auai i togafitiga faaletino. Faatasi ai ma le maualuga o le toto, e faasaina le aloese, ae o le malosi faaletino e maua ai se aoga aoga i le galuega a le fatu muso. I le taimi muamua, e tele lava auala i le ea fou ma faamalositino. Faʻaopoopo faʻaopoopo galuega cardio, taʻavale, aau, uila ma aʻoaʻoga i luga o simulators.
  • O le aʻafiaga e faʻaosofia ai le gaosiga o le adrenaline.O le maualuga o le mamafa o le mamafa e masani lava o le taunuuga o le popole. O le tagata maʻi e manaʻomia ona aloese mai feeseeseaiga, ma foia ni mataupu ogaoga pe a maeʻa ona faaleleia.

E mafai ona e tuʻufaʻatasia fautuaga faʻatasi ma suʻega a tagata. O le a fesoasoani le tamaititi i lou mafaufau pe faʻapefea ona faʻaitiitia le maualalo ifo o la latou fesoasoani. O le a ia iloiloina le tulaga o le maʻi ma taʻu mai le mea e fai e faʻamautinoa ai o ia. O fua o loʻo mulimuli mai e sili ona manaʻomia mo le faʻaitiitia o le mamafa o le diastolic:

  • Ina ia faʻamalolo le vaʻa mai vaa ma faʻamalosi o latou puipui, latou te inu piapuni. E fautuaina e le gata ina faʻaititia le maualuga o le mamafa, ae ia maualalo foi. Inu sua i le 30 ml. ao lei faia ni taumafataga mo le masina.
  • E mafai ai e le loto ona faʻalologo ma faʻaitiitia le popole mai le valery, hawthorn male motherwort. O le inu 1 ipu i aso uma lava e lava, ma o le a le tulai mai le mamafa e pei o le taimi muamua e ave ai vailaʻau.
  • E mafai ai e oe ona aumai i lalo se faʻafefiloi maualuga o le vine, honey, kernels of walnuts ma apricots ua mamago, ua tumu i le sua o le lemoni luga. O vaega uma e faia i le tutusa tutusa. Inu le vailaau i le taeao i luga o se manava gaogao mo le 1 tbsp. l
  • I le avea ai ma auala e faʻamalosia ai le myocardium, e faʻaaoga ai le tina. Mo le kuka, ave 2 tbsp. l elemene autu ma sasaa atu i le 500 ml o le vai kuka. A maeʻa le mafanafana, inu le fafaga o le tina i le 50 ml i le po.
  • O le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le tino o le tino e mafai ona faʻaititia e togalaau diuretic. Used by St. John's wort, sage ma oregano. E manaʻomia ona faia i ni tutusa tutusa (1 tbsp. L.) Ma faʻaopopo i le top 3 tbsp. l tinawort. O vaega uma o loʻo faʻafefiloi i totonu o le pusa e tasi ma sasaa 500 ml o vai inu. A maeʻa le mafanafana, inu le 100 ml i le taeao mo le 30 aso.

Afai o le mamafa o le diastolic ua faʻateleina le malosi, ona mafai lea ona e faʻaogaina le algorithm o gaoioiga nei e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia:

  • Afai e mafai, taoto i lou manava. E tatau ona faasaga le ulu i le aluga.
  • Tuu ni mea malulu i luga o itu o le tui vavalo ma aveese mai pe a uma le afa itula.
  • Ave soʻo se kulimi poʻo se suauu ma faʻamalo le gutu malulu. O gaoioiga e tatau ona mama.
  • O gaioiga uma e le sili atu i le 40 minute. Afai e faʻaauau pea ona faʻaosoina le mamafa diastolic, ona valaʻau lea i se taʻavale.

O le faʻaitiitia o metotia faʻaitiitia e aoga i le togafitia o mataupu maʻaleʻale maualuga. I tulaga maualuga, o se tuufaatasiga o suʻega a tagata ma le faʻaleleia o le ola i togafitiga faʻamaʻi. O fualaau ua faatonuina e se fomaʻi e faalagolago i le tulaga o le maʻi ma le i ai o isi togafitiga faʻaleaga.

O le vasega o vailaau masani e tatau ona malilie faatasi ma se tagata tomai faapitoa. E tele vaega o loʻo faʻaaogaina i fua o loʻo i ai i sauniuniga eseese. O a latou faʻasigaga e mafai ona mafua ai se faʻalavelave maualuga ma se osofaʻiga o le toto maualuga. O le a tatau i le fomaʻi ona amanaʻia lenei faʻaaliga ma sui le fua.

E i ai tulaga faʻafomaʻi faʻasoifua maloloina e fomaʻi le fomaʻi pe a fai se togafitiga togafitiga. E filifilia taitoatasi, e pei ona i ai i tagata taitoatasi ona lava uiga o le tino. Mo a latou filifiliga saʻo, o le a tatau ona e faia se suʻega atoa ma faailoa mai le mafuaʻaga o le siʻitia o le tonometa. E tusa ai ma taunuʻuga ua maua, o le a mafai e le fomai ona fai mai pe faʻapefea ona faʻaititia le maualalo maualalo e aunoa ma le faaleagaina o le tino. Afai e te lafoaia lenei fautuaga, ona i ai lea o se tulaga lamatia o le atiaeina o isi maʻi ona o fualaau ua le filifilia.

O vailaʻau nei o vailaau autu i le tele o togafitiga faʻapitoa:

  • O le iniseti Angotensin converting enzyme (ACE) e puipuia ai le angiotensin II mai le gaosia, lea e aofia i vasoconstriction. E masani ona tofia "Zofenopril" ma "Enalapril." I le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, e faʻaaoga ai Ramipril.
  • E faʻapipiʻiina e le tagata o le kolokino ia alalaʻau, e faʻaaogaina ai le gasegase o le tino ma faʻaitiitia ai le malosi o le vaʻaia o le loto. E masani ona faʻaaogaina Amlodipine ma Diltiazem.I le tulaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le maualalo o le mamafa, ua faʻaaogaina Verapamil.
  • Beta-blockers block receptors beta-adrenergic, faaitiitia le aafiaga o le adrenaline i le fatu maso. O le sili ona lauiloa o Nebivator, Atenol, ma Betak.
  • Diuretics (togafitiga) e faʻatagaina oe e aveese le tele o le susu mai le tino. I le tele o tulaga, e faʻaaogaina le Indapamide ma le Furasemide. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, e fautuaina ai le inuina o meaʻai pailani ("Asparkam") poʻo le mea e puipuia ai le potassium ("Amilorid", "Eplerenone").

O le toʻatele e le talitonu i mea faʻapitoa o meaola (BAA), ae pe a faʻaaoga tatau, o loʻo i ai se lelei lelei i le tino. O fualaau filifilia lelei mai lenei vaega o le a faʻamalosi ai puipui o toto toto, faʻateleina ai o latou gaʻo ma faʻaititia le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto.

O sauniuniga nei e maua ai vitamini B, acidic ascorbic, rutin, magnesium, calcium ma isi elemene e sili ona talafeagai mo le faʻaitiitia o le mamafa o le diastolic:

O se faʻaaliga taua i le faʻaitiitia o faʻamaulalo o le mamafa o le malosi o le mafai lea ona faatumauina le pito i luga i totonu o le mea e taliaina. E le sili atu i le 120 mm Hg. Art., O lona uiga e te le manaʻomia le fanaina o ia i lalo. I ia tulaga, o se suʻega auʻiliʻili e manaʻomia ina ia iloa ai le mafuaʻaga moni o le maualuga o le toto maualuga.

E masani lava, o itu nei e aʻafia ai le faateleina o le mamafa o le mamafa:

  • mala o le eleele
  • tumau tumau i tulaga faigata,
  • malformations o le muso o le fatu,
  • afaina o le endocrine,
  • faʻaleagaina tele o le masima,
  • leai se malosi i totonu o le tino,
  • vaivai le tumau.

O le aano o togafitiga o le a faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le togafitiga autu. O le mamafa e faasolosolo malie lava. Afai e taumafai e faʻaititia le faʻaitiitia o le faʻaaliga i le tapulaa faʻatagaina, ona faʻaopopoina lea o faailoilo o le faʻasalalauga i le falemaʻi ona o le faʻaitiitia o le tau maualuga.

E tatau ona faʻaitiitia le malosi o le diastolic e puipuia ai le faaleagaina o vaʻa toto o loʻo tumau i totonu o se tulaga vaapiapi mo se taimi umi. Faʻaleleia o soifuaga, faʻasologa o togafitiga faʻafomaʻi ma faʻafitauli faʻafuaseʻi o le a fesoasoani iinei. I tulaga maualuga o le faamai, o le a talafeagai le faaopoopo o fualaau oona i togafitiga. Faʻasaga i tua o le faʻaaogaina o fuataga e faʻamautinoa ai galuega a le loto, e tutusa lava le taua o le faʻaitiitia o le mafuaaga o le faateleina o le mamafa. A leai, o le a le aoga atoatoa.

E mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le mamafa o le "maualalo" i le vavae ese ma le auala e faia ai ma le fesoasoani o fualaau faasaina ma togafiti a tagata?

O le vaivai o le tino poo le mafaufau, e tusa lava pe i ai se tagata maloloina, e mafai ona faatupuina le faateleina o le toto "toto maualalo" (BP), lea e masani ona o faatasi ma le tachycardia, faateleina le lagona o le loto ma isi faailoga i le talaaga o vaivaiga lautele. Afai e tumau pea le mamafa o le "maualuga", e matua faigata lava ona faasaʻo le tulaga.

O faʻataʻitaʻiga faafomaʻi e le o maua ai se tali manino i le auala e faʻaititia ai le maualalo ifo i lalo, o lona uiga, ina ia aua le faʻaitiitia le "maualuga" i lalo ifo o le masani. Pills mo tulafono faatonutonu faʻatulagaina e naʻo le tasi le faʻamatalaga e leʻi i ai se taimi na faia ai. Ae ui i lea, o loʻo i ai pea auala e faʻafaigofieina ai le toto, ma e tatau ona e iloa lelei i latou.

Faʻasaʻoina o se faʻalavelave faʻapitoa i le falemaʻi e masani lava ona amata i le faʻaaogaina o mea faʻaosofia o lona tupu. O le mea lea, ina ia foia le mataupu i le auala e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le mamafa e aunoa ma le faʻaitiitia o le pito i luga, e taua le faʻatuina o le mafuaʻaga. O le tulaga e mafai ona faʻapitoa pe afai e mafai ona aʻafia e aʻafiaga mai fafo, ma faʻaleagaina pe afai e faʻaosofia e le maʻi.

O mafuaʻaga sili ona taatele o le maualuga o le diastolic pressure:

  • luga o galuega
  • gasegase
  • le tele o le taumafa o le kofe ma isi meainu suamalie, faapea foi ma le ava malosi,
  • isi amio leaga (ulaula, ma isi),
  • popolega.

E pei ona uma ona taʻua, o vailaʻau e lei mauaina se auala e faʻaititia ai le mamafa o le mamafa ina ia le pau le "fatu" (luga). O le mea moni lava o faʻamalosi (faʻavaivai) o fualaau faʻamaina ua iloa i aso nei e mafai ona faʻaitiitia naʻo laina uma e lua i le taimi.

Ae e le o lona uiga o le tulaga e leai se faamoemoe. Afai e te vaʻavaʻai i mafuaʻaga o le maualuga o le mamafa, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina e mafai ona faʻaititia e ala i le faʻaaogaina o mea e faʻaosofia, e aofia ai:

  • faʻasologaina o galuega, meaʻai ma le malologa,
  • aveesea o masani leaga,
  • le aloese mai le aloese
  • togafitiga o pathology autu.

I le tepa muamua, o nei galuega uma e foliga mai e faigata ona faataunuuina, ae o a latou tali (ma sili ona taua, manaʻo), e mafai ona faasaʻo le tulaga.

Le maualuga o le toto o le tagata

Ina ia aua nei faʻaleagaina lou tino, soʻo se gaioiga mo lou lava faʻamalologa e tatau ona faʻamaopoopoina ma le fomaʻi togafitiga. O le a aoga tele le aʻoaʻoina atili e uiga i le faʻavasegaina o le toto maualuga ina ia malamalama pe a manaʻomia le togafitiga maualalo, ma pe a mafai ona e faia e aunoa ma lea.

O le manatu o le masani o le toto maualuga i vailaau faafomai e sili atu ona lautele tuaoi, talu ai o le soifua manuia o loo matauina i tagata ei ai faailoga eseese. O le mamafa maualalo e le itiiti ifo lona taua nai lo le pito i luga, o le mea lea e tatau ai ona malamalama pe a manaʻomia ona faaitiitia, ma pe afai e le manaʻomia. O le masani mo le maualuga o le toto maualuga o le 100-130 mmHg, o le masani mo le maualalo ifo-65-85 mm.

A oʻo ina sili atu le faʻasologa o fuainumera, e taʻua o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga; afai o le masani e sili atu i le tasi o laina, o le maualuga o le toto maualuga e taʻua o le vaʻaia. E tusa ai ma le faʻaopopoina o faailoga - systolic (pe a maualuga le maualuga o le toto) poʻo le diastolic (pe afai o le maualuga maualuga) o le maualuga.

Afai o le tau o le maualalo maualalo e latalata i le 90 mm, e le o taimi uma e taʻu mai ai togafitiga. Seʻia oʻo i se taimi talu ai nei, o lenei tulaga taua o le tuaoi, ma mo sina taimi - ina ua maeʻa le Fono a le Cardiology i le Iunaite Setete ia Iuni 2018 - e maualuga le maualuga ma manaʻomia togafitiga.

Faatasi ai ma le soifua maloloina masani ma lava le maualuga o le mamafa (120-130 mm), o le maualuga o le maualuga o le mamafa e tele lava ina faailoa mai ai le le mautonu i le tino vascular system, mafua ai, mo se faataitaiga, i le malosi o le pao o le olaga. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia ai le maualuga o le mamafa o le mamafa, ua lava lava le toe iloiloina o le pulega o le aso ma faʻaoga tatau ai au punaoa o le olaga.

Afai o le soifua maloloina (vaivaiga, faigata le manava, palpitations) ma le masani ai o le maualuga o le maualuga o le toto o le toto e faailoa ai togafitiga, e tatau ona e maua le taimi e asiasi ai i se fomaʻi ma saili auala e faʻaitiitia ai le toto maualuga.

O se faailo o le diastolic (lalo) o le mamafa e tutusa ma le 100 ma le luga ua avea ma se faailoga o le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga, o se tulaga faʻaleagaina o loʻo faʻaalia mai i se ala masani. O lenei vaega o le maualalo o le toto maualuga o le uiga o le maualuga o le maualuga o le 2-3 faigata, o le mea lea, e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina.

E le mafai ona faʻaaoga togafitiga fualaau e faʻaitiitia ai le toto maualuga ma faia e aunoa ma fualaau? Afai o le tulaga e le taua, o le mea lea, atonu o le a le avea le togafitiga o le a avea ma auala autu e faamautu ai le mamafa. Ae o le tagata gasegase e tatau ona faia le tele o taumafaiga e lafoaʻi ai amio leaga ma tausi lelei le faʻaleleia o lona olaga. O le a sili atu le taunuʻuga, aemaise lava pe a faʻaalia i le taimi taimi ni faʻafitauli ogaoga (maualuga maualalo).

Afai ua maua ni faʻamaʻi ogaoga, o le falemaʻi atonu e manaʻomia, talu ai e le lelei tagata suʻesuʻe mo se atinaʻega o le tulaga.

E pei ona uma ona taʻua, po o le a lava le mea e faaaoga ai fualaau oona, latou te faʻaititia uma lalo ma le maualuga.O le maualuga lenei ma le mamafa o le maualuga o le maualuga o le maualuga, pe a maualuga le maualuga o le mamafa ma o le maualuga luga o le mamafa e masani pe ua tuu i lalo.

E matuā faigata lava le faʻaitiitia o le mamafa o le malosi i fualaau oona i lenei tulaga, talu ai o le maualuga o le toto o loʻo aʻafia i le taimi o le togafitiga faʻamalosi e leai se mea e lamatia ai - o le taufaʻatau o le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O fomaʻi e filifilia mo taimi pupuu ma e le o faʻamaoniaina fualaau faʻasaina - vailaʻau poʻo antispasmodics. O nei mea uma o loʻo i ai le aʻafiaga (motherwort, peony, valerian), Corvalol, Valemidine, pepa maʻalaʻau ma le aʻafiaga o le antispasmodic - Papaverine, Andipal, Papazol. Ae le o se lisi lautele o le auala e faʻaitiitia ai le mea e inu pe'āfai e iai se maualuga maualalo, ma e le tatau ona ave faʻamalosi le lisi o lisi. O le a le fualaau faasaina e filifili ai ina ia faʻaitiitia ai le maualalo ifo i le fale vave, e tatau ona taʻu e le fomai.

O togafitiga faʻapitoa e le mafai ona fesoasoani i le vave ma le faʻaitiitia lelei o le fua faatatau maualalo i le fale. O latou, e pei o siama, e le mafai ona faʻaitiitia le toto maualuga i luga o se tasi o faailoga. O togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina e le gata ina vave faʻaititia ai le mamafa o le mamafa, ae ia faʻamaonia le faʻatinoga o le tino vascular system in its whole, ma e le o se faiga vave.

Le faʻaleleia atili o le toto o le toto ma lo latou gafatia e faʻalauteleina ai i vailaau faʻataʻitaʻi, teuteuga o lālā ma aʻa o laau totō o loʻo faʻaaogaina:

  • Sushnitsy
  • leoleo mamoe
  • pasili
  • seleli
  • bearberry ma isi.

O le vave, lelei ma aunoa ma fualaau oona i le fale, e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le mamafa o le mamafa ma fua o le aronia, viburnum, ma le hawthorn. Ae o le maualuga o le mamafa o le a pa'ū foi, o lea afai o le mea muamua e tuu i lalo, e sili atu ona le lelei le faʻaaogaina o fua.

O suamalie faalenatura, fou faatoa saunia mai Karoti, beets, kukama ma kulkeni e lelei e pei o se vailaau - e mafai ona saunia ma inu ese, pe mafai foi ona faʻafefiloi i ni mea faʻapitoa.

Ae tatau ona faʻaeteete i togafitiga a tagata - o le tele o togalaau e faʻasaina, ma fualaau aina ma fualaʻau e afaina i nisi tagata, o lea e tatau ai foʻi ona e faʻatalanoa se fomaʻi aʻo le i faia togafitiga.

Kalina e faʻaitiitia ai le mamafa o le toto

Aʻo vaʻavaʻai i faʻafitauli i le filifilia o vailaʻau ma togafitiga togafitiga, o nisi o tagata gasegase e tosoina ni faaiuga sese ma tuua ai le maualuga o le toto maualuga e le o faʻamoemoeina. O le mea lea, latou te lamatia ai i latou lava i le atinaʻeina o faʻalavelave o le cardiovascular poʻo le cerebral - o le mea lea e mafai ona muta le maualuga o le maualuga o le diastolic pe afai e le faʻaitiitia le toto toto.

Afai e te le faaitiitia le maualalo ifo i se taimi talafeagai, e ono liliu le tulaga i:

  • faʻalavelave faʻapitoa
  • aousic anerysm,
  • se afaina.

E oo lava i lenei lisi le atoatoa o taunuuga matautia e lava lea e iloilo ai le ogaoga o le tulaga.

O faʻamatalaga aoga i le auala e faʻasaʻo ai le mamafa e mafai ona maua i le vitio lenei:

Auala e faʻaititia ai le maualuga o le toto maualuga

O le malosi o le diastolic (DD) e tumau i totonu o vaʻa i le taimi o le diastole o le fatu, o lona uiga, o lona malologa. O le aoga masani o le DD mo se tagata matua o le 70-80 iunite. Afai o nei fuainumera e sili atu i le taua o le 80, o lona uiga o le maʻi e atiae se maʻi o le cardiovascular system.

O mafuaaga e mafua ai le faateleina o le mamafa o le diastolic e tele. Afai o le tagata maʻi e maualalo le mamafa, o lona uiga o le atinaʻega o faʻamaʻi tumau. Afai e tupu se faʻafitauli faapena, e manaʻomia vave e le tagata maʻi se fomaʻi e iloa ai le mafuaʻaga ma faʻamalo le maʻi. O le tele o taimi, e tulai mai le DD ona o le i ai o faʻamaʻi:

  • vevela
  • fatuga
  • vaʻa.

O faʻamaʻi o mea ua taʻua i luga e matua faigata lava ona togafitia. E avea ma mafuaʻaga o faʻafitauli eseese.

Sei o tatou mafaufau pe faʻafefea ona faʻaitiitia le mamafa.E tatau ona matauina i le taimi lava lea e sili atu ona faigofie le faʻaitiitia o le maualuga o le mamafa i fualaau. O togafitiga faʻapitoa e masani lava ona faʻatonuina i se poloaiga patino lava.

Afai e tulai mai le DD i taimi uma, o vailaʻau e ave i luga o se faʻaauau pea. O sea fuataga e fesoasoani e faʻaititia ai le paʻu o le tino i le faʻamalositino ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese ma faʻafitauli. O vailaʻau faʻamalositino o se togafiti faʻatonuina mo maʻi DD. Aʻo le i faia le vailaʻau, e tatau ona suʻe suʻega ma naʻo iuga o loʻo faʻatulagaina tupe. E masani lava, afai e faʻateleina le mamafa o le mamafa, o vaega nei o fualaau oona e faʻaaogaina:

  1. Diuretics
  2. Paʻu o le kesi.
  3. Angiotensin le faʻamaonia.
  4. ACE inhibitors.
  5. Beta poloka.

O nei vaega o fualaau faasaina ua faaalia ai le maualuga tele o le faaitiitia o le mamafa. Ae e faʻasaina ona ave i latou e aunoa ma le tofiaina o se fomaʻi faapitoa, o le a le mafai e le togafitiga ona faʻasaʻo.

Auala e faʻaititia ai le maualuga o le toto maualuga i le fale

Afai e leai ni vailaʻau o loʻo i ai, e mafai ona e faʻaititia le toto maualuga i le aisa. E tatau ona faʻapipiʻi se aisa i le tui vavalo mo le afa itula. O le tagata maʻi e tatau ona nofo faʻatasi ma lona ulu i lalo. A maeʻa lenei faiga, e tatau ona faʻaitiitia le mamafa i le 10-15 iunite. Ina ia aua le faʻamalolo le tui o le au, pe a uma ona faʻagaʻo le ua mai le malulu, e tatau ona faʻamalosi e toe faʻafoʻi toto.

O le tina tinwort tincture o le a fesoasoani foi e aumai i lalo numera. I le afa o le ipu vai e te manaʻomia e faʻamalu ai le 20 pata o tinotu ma inu i le taimi.

O le a le mea e fai pe afai ua tulaʻi ifo le mamafa maualalo? I le tulaga o le faateleina o le diastolic pressure, e fautuaina e faʻaaoga fua nei:

  1. Faʻateleina le faʻaitiitia o le mamafa o le telefoni. Mo le kuka, e te manaʻomia le 1 teaspoon o le mutia e sasaa ai se ipu vai inu ma tuu e faʻaaoga mo le 1 itula. O le vailaau oona ua onā i le tasi alu.
  2. O le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa, e aunoa ma le faaitiitia o le pito i luga, o se teuteuga o laʻau laulani ma le bearberry. Mo togafitiga, e tatau ona e faia se teuteuga malosi. Ina ia faia lenei mea, sasaa le sipuni se tasi o le faʻafefiloi o laau ile lua ipu vai ma kuka mo le 7 minute. Ona faʻaliliu lea o le susu ma inu le tasi vaetolu o se ipu malamalama.
  3. O le faʻamalo i lalo DD o le a maua e faʻaaoga ai le hawthorn. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina ana fualaau aina, ia saunia le tinisini poʻo le inu lauti. E mafai ona e faʻatau se faʻasologa e faia i se fale talavai. Inu suamalie 30 pa'ū 4 taimi i le aso ao leʻi 'ai. E mafai ona faia titi mai fugalaau. 1 sipuni ole tatau ona sasaa ile 0.5 lita o vai inu. Inu le afa afa i le aso ao leʻi 'ai.

Afai e manaʻomia lou vave faʻaitiitia o le mamafa, e fautuaina e faʻaaoga fualaau. E le mafai ona e faʻaaoga nei fua pe afai e maualalo le mamafa o le diastolic.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E taua le fuafuaina o le mafuaʻaga e tulaʻi ai le toto maualuga, ma ia iloa pe faapefea ona faʻaitiitia le toto maualuga. Afai o le mafuaʻaga o loʻo faʻasalaina i lalo, i lenei tulaga e tatau ona e faʻaaoga fualaʻau e fufulu ai. Afai ei ai se faʻafitauli tau fatuga, o le a oʻo mai ni togafitiga i le laveai. E mafai ona e faʻaitiitia le toto maualuga i le kalaka. E fautuaina e faʻaaoga le faʻasusu i le susu. E lima laupepa o le kālati e tatau ona taina ma sasaa se ipu susu. Faʻaosoosoina le atoa atoa mo le lua itula. Vaevae le vai i ni atopa se lua.

O fualaau faʻataʻitaʻi e maualuga lona aafiaga. E mafai ona vave faʻaitiitia le toto maualuga i le meli ma lemoni. Ina ia saunia le vailaʻau, e manaʻomia le 200 ml o le vai o le minerale, 1 sipunamu o le meli ma le sua mai le afa o lemoni. O mea uma lava e tatau ona tuʻufaʻatasia ma fefiloi lelei. Inu le mea na tupu i le tasi. Afai o le faʻateleina o le toto maualuga ua maua muamua se foliga masani, o le fofo e tatau ona faʻaaogaina i aso uma. I le faʻaitiitia o le DD i le fale, faʻaaoga le peony tincture. E fesoasoani i le taulimaina o maso maso.Aumai le 20 pa'ū faalua i le aso pe a uma taumafa.

Latou te togafitia le faʻamaʻi ma aʻa aʻa. O aʻa ua mamago ua pala i le paʻu ma e tolu kalama i le aso. O se mea e afaina ai ua saunia foi mai aʻa: 10 kalama o aʻa ua sasaa mai i se ipu vai inu, tuu mo le afa itula ile setete. Faataga le oloa e malulu ma 'ai. Inu tolu sipuni faalima i le aso pe a uma taumafa.

O se vai mai le rosehip e fesoasoani e vave faʻaitiitia ai le toto, e mafai ona e inu e aunoa ma ni tapulaa. O nei suʻega uma e le mafai foi ona faʻaaogaina i le tulaga o le mamafa o le diastolic.

O tina susu o le a fesoasoani i lalo ifo o le mamafa o le diastolic e aunoa ma le afaina o le pito i luga. 1 sipunipuni o le mutia e sasaa ai se ipu vai inu ma tuu e tuu ai mo le afa itula. O le taunuuga o le oloa ua vaevaeina i ni atumaga se tolu. O le mea mulimuli e leʻi oʻo i le taimi e momoe ai.

Ina ia faʻamalieina le mamafa, e tatau ona e 'ave le sipuni 1 ole birch buds ma sasaa se ipu vai inu. Ua tuʻuina fatugaʻo mo le afa itula. A maeʻa lena mea, e mafai ona e 'aina ni sipuni se tolu aʻo leʻi' ai. O le masini faʻafefete i le pito i luma e lelei foi mo le maualuga DD. Latou te manaʻomia le masima mo le 10 minute. I le taimi lava e tasi, o le a mafai ona faʻaititia le numera i le 10 iunite.

Afai e mafatia le maʻi i le maualuga o le toto pe a oʻo i luga le malosi o le diastolic ma le systolic, e iloa e ia le ala e faʻaitiitia ai le pito i lalo ma luga. I le tulaga o le maualuga o le diastolic, o mea uma e sili atu ona faigata, talu ai e na o le tatau lava ona faʻaitiitia le faʻamaulalo.

O le isi itu o le faailoaina lea o mafuaʻaga o le maʻi. E masani lava, o vailaʻau e le fesoasoani e faʻaititia le DD ona o le mafuaaga autu o le faateleina o le maualalo o le toto maualuga e le o iloa ma e leʻi faʻaumatia. Muamua, e tatau ona e aʻafia le mafuaʻaga o le maʻi. Afai ua faateleina le mamafa ona o le le atoatoa, o le mea muamua, e tatau ona e togafitia lenei maʻi. I lenei tulaga, o le mamafa e faasolo ina malolo. O le faʻaitiitia o le maualalo o le toto maualuga o se maʻi faʻapitoa lea e manaʻomia ai le faʻafelagolagomaʻi. E taua le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai e maua ai fautuaga, faʻaitiitia le mafuaʻaga o le faafitauli ma faʻatonu togafitiga talafeagai.

Faʻafefea ma pe faʻapefea ona faʻaitiitia le maualalo o le toto i le fale?

O tagata e maualuga le maualuga e fiafia i le fesili - pe faʻapefea ona faʻaititia le pito i lalo e aunoa ma le tuutuu ifo i lalo. E taua tele le autu, aua, le le iloa o auala le faʻamautuina o faʻamaoniga o le faʻasolosolo diastolic, e ono faʻaleagaina ai le tulaga.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le toto, o le a le mea e talia ma pe faapefea ona e le afaina oe?

O le togafitiga e mafua mai i le faateleina o le toto maualuga (masani masani) e taʻua o le maualuga o le diastolic. Le amataga o le maʻi i se tulaga sili atu faʻafitauli i tagata matutua. Ae ui i lea, o tagata o tausaga laiti e le mafai ona puipuia mai le faateleina o le toto maualuga.

O le maualuga o le mamafa o le fatu o se faafitauli matua taua. E mafua ona o mafuaaga eseese. Faʻateleina tau e mafai ona tetee i le talaaga o suiga o le matutua, o le i ai o pathoces o fatugaʻo ma le polokalama urinary, faʻamaʻi o le CVS, faʻalavelave masani.

Paʻu maualalo e tatau i tagata uma ona iloa. E pei lava o lena e mafai ona lapatai ogaoga faigata. O lona uiga, afai e 90 poo le 60, o mea uma lava e masani ai ma le tino (e aofia ai foi tulaga taua o le 70, 80). Soʻo se mea e faʻaaogaina faʻaalia malfunctions i le tino.

Vitio talafeagai:

Mafuaaga ma faailoga o le faateleina o le mamafa o le mamafa

E tele mafuaʻaga e mafai ai ona faʻaititia le toto maualuga.

O le tulaga faʻaleagaina ua fuafuaina:

  1. O le malosi malosi faaletino.
  2. Faʻalavelave masani.
  3. Faʻailogaina e tupu i se foliga masani.
  4. O faʻamaʻi o le polokalama urinary.
  5. Faʻalavelave lauroid galuega.

E le o se tagata nofo toatasi e puipuia mai le afaina o se maʻi. Ae o loo i ai pea vaega o tagata oe i se tulaga sili atu i le noatia ma le fai fuafua i le faʻateleina o le mamafa.

E aofia ai:

  • Tagata e leʻi leva ona faia le taotoga.
  • Mafatiaga mai faʻamaʻi o le tino urinary.
  • O i latou e mamafa tele.
  • Mamafa.

O le malosi o le tino ma le mafaufau o mea ia faaosofia le faatupuina maualalo le toto.

E le gata i lea, o le maualuga o le maualuga o le diastolic hypertension e mafua ai:

  1. Lelava vaivai.
  2. Le lava le aoga o meaʻai.
  3. Faʻaleagaina o le masima.
  4. Vices o le loto.
  5. Le i ai o neoplasms.

Afai e taʻitaʻia e se tagata se olaga ola le lelei, ona aluese mai le masani masalo o lalo ifo ma maualuga le mamafa.

Faʻailoga mafai ona lele asymptomatic, ma e ono mafai ona o gatasi ma:

  • Telefoni faʻamalolo (aemaise i tua o le ulu).
  • Faʻaleagaina tulaga.
  • Loto o le fatu.
  • O se lagona o le mamafa i totonu o le loto.
  • Maualuluga sosolo.
  • Le leai se popole.
  • Malaise.
  • Naua ma vili.

Faatasi ai ma foliga vaaia o nei faailoga, e toatele tagata e amata ona faia ni auala e faaitiitia ai le toto i le fale, faatasi ai ma le fesoasoani o togafitiga faa-tagata po o fualaau faasaina e faaitiitia ai le toto. O le faia o se gaioiga e saʻo ae e tatau ona e iloape faʻapefea ona faʻaitiitia le maualalo o le toto maualuga e aunoa ma le tuutuu i lalo.

Faʻafitauli le lelei e matua afaina i taunuuga e le mafaamatalaina. O a fualaau e inu ai le toto maualuga e tatau ona siakiina lau fomaʻi.

Vitio aoga:

E tasi le mea pe a iloa e se tagata le siama, mo se faataitaiga, o lona toto maualuga ma le diastolic ua faateleina le tutusa ma ua iloa le auala e faatulaga ai le tulaga. Se isi mea pe a faʻaitiitia naʻo le toto faʻasolosolo toto - pe a oʻo i le maualuga, o le maualuga o le toto maualuga ua faʻaititia. E faʻafefea ona faʻaitiitia le faʻaititia o le mamafa e aunoa ma le faʻaititia o le pito i luga - manaʻomia le siakiina ma se fomaʻi.

O loʻo i ai pea tasi vaega i togafitiga faʻateleina le maualalo o le toto maualuga - o le manaʻoga e faʻamavae mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le toto.

O le faʻaleleia o le soifua manuia, faʻamautuina o le toto - o le faʻaitiitia o le toto maualuga e aunoa ma le faʻavaivaia o le faatinoga o le pito i luga e mafai ona faia e faʻaaogaina ai togafitiga faʻapitoa - faʻatau togafitiga vailaʻau poʻo isi vailaʻau - faʻaaoga togafitiga mai togalaau.

Toa tele i le togafitiga o togafitiga, tala lelei o mea taumafa. Mai le taumafa nisi oloa - gaʻo, suamalie, meaʻai gaosi, ina ia mafai ona aveese faʻamaoniga o le maualuga o le toto e tatau ona teena.

Ina ia faʻaitiitia le mamafa, e pei o le faʻaitiitia o le mamafa, ole fomaʻi togafitiga faʻaleleiao le a pikiina vailaau talafeagai.

O vailaau e tatau ona ave i le metotia ua faatonuina, tele.

O le faʻamautuina o faailoilo mamafa e aʻafia ai i le faʻaaogaina o mea faʻaaogā faʻaaogā faʻasololosi:

  1. Vitrum Cardio.
  2. Faʻasalaga.
  3. Asparkama.
  4. Hawthorn extract.

Ata o tupe:

Ina ia faʻamaonia tulaga faʻamaonia, faʻasaʻo faʻamaoniga, faʻaleleia tulaga lautele, soifua manuia e mafai ona faia faʻatasi ma vailaau ua faatonuina e le fomai, ua tuufaatasia mai laau toto. Latou te faʻaitiitia ai le mamafa.

Lisi o laau e maualalo ai le toto:

Isi laau toto:

Recipes sili ona aoga vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto:

  1. E mafai ona e faʻaititia le maualalo maualalo e ala i le faʻaaogaina o le fua. 15 g o fualaau suamalie mago e fufulu i vai inu - 200 ml. Faʻaauau le mea 30 minute. Faʻaaoga le 100 ml o vai inu faatolu i le aso.
  2. Rosehips - 20 g Lafo afa lita vai inu. O loʻo faʻaosoosoina le kulupu i se vevela 9 itula. Talia 50 ml taitasi Fafa i le aso. O le ave o vailaau fesoasoani o le a fesoasoani e faʻaititia ai lou toto maualuga.
  3. O le a fesoasoani i le faʻateleina o le toto maualuga o se teuteuga o rhizomes o le peony. 15 g o aʻago mago mamago e sasaa mai i vai inu - 300 ml. O le tuufaatasiga e aumai i se vevela, ona kuka ai lea ile vevela vevela, mo le kuata o le itula. Ave 30 ml o le vailaʻau faatolu i le aso.
  4. Faʻaaogaina mo le faʻateleina o le toto maualuga o valerian. Ave 30 ml taitasi pe a uma taumafataga. 15 g Rhizomes o laau e fufulu i vai inu - 300 ml. Faʻaosooso i se vevela 8 itula.
  5. O lenei meafaigaluega o loʻo i ai ni mea faʻapitoa, o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto maualuga. 20 g o le birch buds e fufulu i vai vai - 200 ml. O le oloa o loʻo totoe le mafanafana mo le afa itula. Faatau 40 ml faalua i le aso. I se auala talitutusa, o se fua o le bearberry, ua saunia le laisene.

Fautuaina mo le maimoaina:

E manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi uma e taʻusalaina meaʻai. O le ki lenei i le ola maloloina, soifua maloloina. Tau lava o le tagofia o vailaʻau e faʻamaulalo ai faailo o le a le lava, e tatau ona e tausisia ia fautuaga:

Mo le puipuia ma togafitiga o le maualuga o le maualuga, ua fautuaina e le au faitau ia Normaten. O se vailaau faʻapitoa ma atoatoa le fofo.

  • Taumamafa meaai i ni vaega laiti.
  • Faʻaitiitia le faʻaaogaina o masima (e oo atu i le tasi ma le afa kalama).
  • Tuʻua taumafaina o gaʻo, falai, meaʻai vevela, suamalie.
  • Faʻateleina le taumafa ma oloa e maua i vitamini K, Mg, ma B.
  • Faatau i aso taitasi leai se mea itiiti tasi ma le afa lita o le vai.

O i latou e mafatia i le maualuga o le toto maualuga tatau ona iloamea e te mafaia ma mea e le mafai ona e 'ai ma se maʻi.

Fautuaga Fautuaina:

O le faʻaaogaina o masatesium-o loʻo i ai ni meaʻai (falala falala, pi, fugalaau, strawberries, cheese cheese) e fautuaina. Aua nei galo i luga o le faʻaaogaina o oloa e maua i le vitamini B: lapisi o le lapiti, povi, cherries, apples, tomatoes, nuts.

O le lisi saʻo, o le faʻaaogaina o na o aoga aoga o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto maualuga.

E le lava le naʻo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e vave faʻaitiitia ai le toto i le togafitiga. Afai e ulaula se tagata, faʻatau le ava malosi, leai se vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le toto maualuga.

O togafitiga o le faamai e tatau ona amata ma le faʻasaʻoina o olaga. Fomaʻi fautuaina:

  • Tetee i vaisu.
  • Lava le taimi moe.
  • Alu i totonu mo taʻaloga, faʻatino.
  • Tausia le siaki o le mamafa.
  • Aloese mai le atuatuvale.

Fesoasoani Muamua mo le faʻaititia o le maualalo o le toto maualuga i le fale

Afai e maua le maualuga o le toto maualuga, e tatau fai taga vave:

  1. Valaau i se falemaʻi.
  2. Taʻu i lou manava, tuu se malulu i tua o lou ulu.
  3. Fai faʻamalosi i taliga.
  4. Massage le pito i tua o le ulu.
  5. Faʻasalaga tiga i le loto, ave Nitroglycerin.
  6. Mo le cephalgia, faʻaaoga se diuretic.

E leai se vitio faʻasalalau mo lenei tusiga.
Vitio (kiliki e taʻalo).

E ono mafai ona faʻaitiitia le faʻaititia o le mamafa e aunoa ma le faʻaitiitia o le tino. E manaʻomia se faʻatatauga talafeagai iinei. E tatau i le fomaʻi ona togafitia le togafitiga o le faʻamaʻi, talu ai ua ia iloa na te faʻaitiitia le mamafa ma o le a le mafuaʻaga o lona siʻitia.


  1. Norbekov, M.S. Mai le malosi / M.S. Norbekov. - M.: AST, 2015 .-- 630 p.

  2. Kuzmina-Krutetskaya, S. R. Heart faamaʻi ma le maʻitaga. Fautuaga Metotisi / S.R. Kuzmina-Krutetskaya, M.A. Faʻailoga. - M.: N-L, 2010 .-- 243 itu.

  3. Malysheva, I.S. Maualuga. Home Encyclopedia / I.S. Malysheva. - M.: Vector, 2013 .-- 208 p.
  4. Lusano, Pancho Canlas Hypertension: o le leo lemu. O se taʻiala mo se Soifua Maloloina Lelei i le Meleniuma Fou Fou / Lusano Pancho Canlas. - M .: Dilya, 2010 .-- 160 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia - Ivan. Sa ou faigaluega o se fomai a le aiga mo le silia ma le 8 tausaga. Mafaufau ia te au lava o se tagata tomai faapitoa, ou te manao e aoao tagata asiasi uma i le saite e foia ai ni faafitauli eseese. O faʻamaumauga uma mo le 'upega tafaʻilagi' ua aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo le faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o feutagaiga ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma

Short description

O le faʻaliliuga o le toto i totonu o tagata o lona uiga o le gafatia o le toto e pipii ai i puipui o toto toto. O le faailo ua manatu o le sili atu lea o mea faʻapipiʻi o le vai i totonu o le tino i luga o le vateatea. O leoli ua manatu o se faailoga taua tele lea e faailoa ai le faagaoioia o toto toto. E faʻaalia ai le tele o le toto e pamuina e le loto i le voluma i le iunite o le taimi, ma o le a le tetee.

Faʻalogo lelei!

"E le toe faʻalavelaveina oe e le manoa!" Elena Malysheva talanoa auiliili.

Elena Malysheva- E faʻapefea ona leiloa le mamafa e aunoa ma le faia o se mea!

Faatasi ai ma ituaiga o tulaga iloga ma maualuga i tagata. O le maualuga poʻo le faʻasolosolo e faatatau i le toto i le gaʻo i le faʻamalosi o le fatu ma le tulia o le toto i maʻa. O le fuainumera e faalagolago i le malosi o le feteenaiga o le okeni, o le tetee o puipui o vaa, le numera o contractions i minute taitasi. I lalo ifo poʻo le diastolic, tatou te malamalama i le toto maualuga i totonu o le gaʻo ao malolo le muso o le fatu. E masani ona laiti ona e faʻaalia ai le tele o vaʻa vaʻaia.

Mo se tagata soifua maloloina, o faailoga o le 110/70 po o le 120/80. O le eseesega i le va o laina e lua e masani lava ona i ai i le va o le 30-40 millimita o le mercury. O le va i le va o faailoga e taʻua o le eseesega o le pulus. O nisi taimi e mafai ona faateleina pe faʻaitiitia le mamafa o le toto, ma le le mautonu. E faʻalagolago i le tele o mafuaʻaga, faʻafitauli lamatia o loʻo iai.

Afai e maualuga le mamafa o le tumutumu o le systolic i le malosi masani o le diastolic, e tatau ona tatou talanoa e uiga i mafuaaga o le le fiafia. Aisea e tulai mai ai le mamafa:

  • ogaoga ogaoga, atuatuvalega faalelagona,
  • mamafa tele
  • lagona le lelei
  • uiga faʻamaoni
  • faʻamaʻi fatu
  • ma maua ni fualaau faasaina.

O le faateleina o le toto maualuga e le lamatia i se tulaga se tasi - e faigofie ona e lafoaia ma galo ai. E sili atu le ogaoga pe a avea ma faʻamaʻi tumau. O le maualuga o le toto maualuga ua lamatia ai:

  • afaina le toto i totonu o le faiʻai,
  • taʻavale
  • anaemia
  • ogaoga fatu
  • loto vaivai
  • fatuga o fatugao
  • osofaʻiga leaga ma le oti.

Faailoga o le sailia o faailoilo o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga i le masani ai:

  • tigā
  • fulafula o foliga (vai o loo taofia),
  • numera o tamatamailima
  • tiga o le ulu, valevalenoa, gasegase,
  • afaina, vaivaiga,
  • mea e tutupu i le vegetative - popolega, faʻafefe, foliga mumu, vave faʻavave, faʻasologa o faʻasologa.

O le atherosclerosis o le aorta ma ona lālā tetele o loʻo taua o le vaega autu i le atinaʻeina o se tulaga lea e maualuga ai le maualuga o le mamafa ma le mamafa masani o le mamafa. A o faasolosolo ina matutua ma sili atu, o le maualuga o le toto o le a faateleina - o le malosi e faateleina, ma o le galasticity of arteries e faaitiitia. O le diastolic e oo atu i le 50 tausaga le maualuga i le pito i luga, ae a maeʻa tausaga o le a amata ona faʻaitiitia, aʻo faʻaauau pea ona ola le suauʻu.

O le mafuaʻaga o lenei amioga o le malosi o le toto, o le toto e sili atu ona alu malie i totonu o capillaries. E tupu lenei mea ona o le atiaʻe o le atherosclerosis, maʻi o le maʻisuka, maʻi o le thyroid, le lava lelei o le valve i le va o le aorta ma veins, ma le faʻavaeina o plaques. O le faateleina o le toto maualuga e mafua ai le maualuga o le maualuga o le systolic. Soo se tagata matua lima tausaga e mafatia i lenei fesuiaiga o le maʻi.

Hiona - o se faailoga mautinoa lea e atagia ai le malosi o le toto maualuga i luga o vaa.

Ua leva ona matauina e le au atamamai se tuusao mausali i osofaiga taua i le toto. E le gata i lea, o le mea moni e faapea o nei osofaiga o loʻo matauina i lalo ifo o le 40 tausaga e le lelei.

E pei ona e iloa, i le tele o tausaga, o le tele o le maualuga o le toto maualuga o le a faateleina i le tele o taimi. Ma afai e te mafaufau laitiiti, o nei fuainumera e faigofie tele. I le fale, e tele auala eseese e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto, ae mo nisi mafuaaga e sili ai ona fiafia tagata i fualaau.

O se mea taua e pei o le toto maualuga e mafua ai le atinaʻeina o le tele o itu leaga mo le tino.

E masani lava, e manaʻomia mo le atinaʻe:

  • Loto fatu.
  • Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Faʻapotopotoina o vaʻa mata.
  • Faʻasalaga o Renal.
  • Faʻafitauli i le vaʻaia o le cerebral.

I le avea ai o se tulafono, o le maualuga o le mamafa e faʻatatau tonu lava i le fatu.

I le taimi lava lea e tasi, o mea eseese e mafai ona aʻafia ai lenei faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Aga masani leaga.
  • Manatua
  • Taumafa le lelei.
  • Vaʻaiga faʻasologa.
  • Maʻi faʻamaʻi.

O le mamafa o le fatu ua vaevaeina i ituaiga nei:

  • faʻaaogaina (o le mea o le fua o se faga),
  • capillary (fuaina i capillaries),
  • vevela (fua e tupu i le vevela).

O le mamafa o le mamafa o le lua ma le tolu ituaiga ei ai nisi o faigata ma e tatau ona faia i na o le falemaʻi. O le mea lea, i le faʻatinoga, o le tele o taimi e tatau ona taulimaina le muamua.

Faʻasalaga poʻo le toto maualuga (BP) o le malosi lea e galue ai le toto i puipui o toto toto. O fua masani masani mai 120/80 i le 140/90 mm Hg. Art. fuafua i tausaga. I le tulaga o le maliu o se tagata, o le tau e pau i le leai.

Pe a fuaina, e lua numera e faʻamautu, lea e vaeluaina e se vaega, e pei o le 120/80 mm RT. Art. I lenei tulaga, 120 o le maualuga o le mamafa, o lona uiga, o le systolic, ma le 80 - o le maualalo, o lona uiga, diastolic. O le muamua oi latou e fuaina i le taimi o le fatu, ma le lona lua - pe a oʻo le loto i se tulaga filemu. O le eseesega masani i le va oi latou e tusa ma le 40 iunite.

E masani lava, e lua suiga e suia i le taimi lava e tasi, ae o nisi taimi e mafai ona faateleina le mamafa o le mamafa, e tusa lava pe masani le masani.

Mafuaaga o le maualuga o le toto

Afai ei ai i le tagata le malosi o le fatu, o a mafuaaga ma o le a le mea e mafai ona fai? E masani lava, o se faʻalautelega o le faʻaititia o le mamafa e le o se mafuaʻaga e popole ai ma e faʻafuaseʻi ona iloa faʻafuaseʻi. E mafai ona faia lenei mea i le taimi o se suʻesuʻega faafomaʻi faʻapitoa a le fomaʻi poʻo le taimi o fuataga tutoatasi o le mamafa i le fale.

O mafuaʻaga aupito sili ona afaina o le maʻi o le a avea ma faʻamaʻi o le grenalal gland, thyroid and pancreas, faʻaleagaina o le neoplasms, fatu ma le toto, ma faʻamaoni ogaoga o meaʻai. O isi mafuaʻaga e le lava le faʻaaogaina o vai mamā, faʻalavelave masani, atuatuvale, vaivai le tumau.

I le taimi lava e tasi, o le maʻisuka e le maua i taimi uma faitioga faʻalesoifua maloloina; Ae ui i lea, o le faʻateleina o le fatu o le a avea ma faailoga muamua o le faʻailoga o le atinaʻe o faʻamaʻi

E ui i le soymptomatic course of the disease, o mataupu o lagona le mautonu e mafai ona avea ma nisi taimi i le maʻi, faatasi ai ma i latou:

  1. pusa o le pusa
  2. popolega
  3. ulu o le ulu i le itulagi,
  4. faʻateleina le sosolo
  5. fatu palpitations.

Mo le faʻaleleia o le soifua maloloina ma le maualuga, ua lava lea e ave ai se piliki. Ona toe foʻi mai lea o le maualuga o le maualuga ma le pito i lalo ifo i le masani. I le maualuga o le diastolic, o mea e sili atu ona faigata, ona e na o le pito i lalo e manaʻomia e faʻaititia. O le isi itu o togafitiga o togafitiga o le manaʻoga e taulimaina nisi o mafuaaga i le taimi e tasi.

Afai e leai se fualaau e maua mai ai fualaau faasaina, e le mafai ona aveeseina le mafuaaga o le soliga. E faapefea ona faaitiitia le mamafa i lalo e aunoa ma le tuutuu ifo i lalo? O le taimi lava e faʻaumatia ai le faʻamaʻi, o le a vave loa ona oʻo mai le mamafa i tulaga maualuga.

O mafuaʻaga autu o le maualalo o le toto maualuga o le toilalo lea i le faʻalavelave faʻamaʻi ma fatuga fatu.

O isi mafuaʻaga e aofia ai:

  • afaina o le endocrine,
  • fatu fatu
  • umi le atuatuvale
  • le faʻaaogaina o mea e faʻamalosi ai,
  • ulaula ma le ava malosi.

Fai mai fomaʻi o le faateleina o le diastolic aafiaga e matua aʻafia lava i le tumau i le tino i le tino. I lenei itu, o maʻi mamaʻi e masani lava ona faʻamatalaina ai togafitiga.

O se tagata na muaʻi feagai ma le maualuga o le toto maualuga e mafai ona fenumiai ai faʻaʻailoga ma mea e tupu i le taimi o le oona. A uma mea uma, o faʻamaoniga nei:

O le faʻateleina o le diastolic e faʻateleina ai se faʻaopoopoga i le pito i luga.Ona lagona ai lea e le tagata maʻi le vaivaiga, vaivai, faaitiitia le galue ma le popole.

E mafai ona faʻaitiitia tulaga taua i le fale ma fesoasoani i vailaau ma isi metotia. Afai e leai se auala i le lima, ona fesoasoani lea o le aisa e faʻaititia i latou. O le tagata maʻi e tatau ona nofo i lalo ma le aisa i luga o le tui vavalo mo le tusa o le afa itula. I le taimi lea, o le toto maualalo maualalo o le a pa'ū e le itiiti ifo i le 10-15 iunite.

Ina ia aua le togiina le tui o le tino, pe a uma ona aveese le aisa, faʻafefe ia toe faʻafoʻi toto. Ae o le faʻaitiitia o numera o le a fesoasoani i le tincture motherwort. 20 palakalafa. fagu i totonu o le afa ipu vai ma inu i le taimi.

Afai e manaʻomia lou vave faʻaititia o le maualuga o le mamafa, ona faʻaaoga lea o laupepa. O Diacarb, Furosemide ma Hypothiazide o le ao mai e laveai.

O le maualuga o le maualuga (taʻavale) - i le 89% o mataupu, fasioti se tagata maʻi i se miti! 1.54 miliona fatu fatu i le 2016!

O le maualuga o le maualuga o le mafuaaga lea o maliu "natura" ile 77-78% o mataupu. I lona uiga, e tusa ma le 1.54 miliona maliu i le 2016 ma le 1.49 miliona i le 2015. O fuainumera e matua mataʻutia ma mataʻutia!

I le taimi nei, na pau lava le vailaʻau faʻasaina ua fautuaina aloaia e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina mo le togafitiga o le maualuga o le maualuga ole maualuga.

E tatau ona e iloa poʻo le a tonu le faʻateleina o le toto o le diastolic. Afai o le mafuaʻaga o se ipu ua afaina, ona tatau lea ona faʻaaoga fua e faʻamama ai. Ma afai o loʻo aʻafia le faafitauli i gasegase fatu, ona faʻaaogaina lea o togafitiga masani. Faʻaitiitia le toto maualuga faʻatagaina eleka.

E sili atu le faʻaaogaina o le suāsusu. 5 cloves o le kalaka, pasi atu i le kalama, ma ufiufi i se ipu susu. Faʻaosoosoga i le 2 itula. Vaevae le vai inu 2 pusa.

O isi auala e masani ona maua ai togafitiga lelei. O lea la, e mafai ona vave faʻaitiitia le toto maualuga i lemoni ma le meli. Mo vailaau o le ae manaʻomia 200 ml o le vai o le mineral, 1 tbsp. l honey ma le sua mai le afa o lemoni. Faʻatasia uma vaega ma faʻamaʻapeʻa atoa le meli. Inu i le tasi gulp. A oʻo i le faʻateleina o le toto diastolic ua maua ai se taimi umi, o se vaifofo e inu i taeao uma.

I le fale, ina ia faʻaitiitia ai le faʻatinoga, faʻaaoga le peony tincture. E mama atoatoa ma aveesea ai maso maso. E manaʻomia ona e 15-20 lapo.

O le maʻi e tatau ona togafitiga ma aʻa. Fuʻu aʻagogo ma 'aina le 2 kalama. 3 p. / Aso Mai lenei mea faʻanatura e mafai ona e faia se fusi. 10 gr. uʻamea, ufiufi se ipu vai inu vai ma vevela mo le afa itula. Seti mo le isi 2 itula ma 'ai le 3 tbsp. l e oʻo i le 5 p. e oo i le aso.

O se vai inu o le sopo e vave faʻaitiitia le maualalo o le toto maualuga. E faatagaina e inu e aunoa ma ni tapulaa.

O nisi e fesoasoani e vave faʻaititia le numera o le horseradish. Mo le sauniuniga o vailaʻau 250 gr. togi le hasaresea ma ufiufi i le 3 l o le vai malulu ua kuka, e kuka mo le 20 minute. Manatua 150 ml o le 3 r./d.

O tina mamago o le a fesoasoani e faʻaitiitia le toto o le diastolic e aunoa ma le aafia i le systolic. I totonu o se ipu vai inu, uu 1 tbsp. l otaota mo le 30 minute Vaevae le oloa gaosi i ni 3 atopa ma faʻaaoga i le aoauli, i taimi uma ao leʻi momoe.

Ina ia aumai i lalo Hanuelu, ave 1 tbsp. l birch buds ma 200 ml o vai inu. E faʻamalosi fatuga i le 30 minute. ma ave 3 tbsp. l 3 p. / Aso i le taumafataga.

E fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o pulusua ma le toto maualuga i le massage o fale o taligalu. Latou te manaʻomia le faʻamalosi i le taumafaiga, e mafai foʻi ona e lagona le tiga. E masani lava 7-10 minute. lava e faʻaititia le numera i le 8-12 mm.

E mafai e le fomaʻi ona faʻamatalaina fualaau o vaega eseese. E mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le mamafa o le mamafa ma le fesoasoani o fualaau faasaina:

Metyldopa, Moxonidine, Albarel, Eprosartan, Losartan ma Valsartan e mafai ona vave faʻaitiitia le toto maualuga.

O nei pusa e ave faʻatasi i le aso. Latou te vave faia, pe a uma le 10-15 minute. O se togafiti togafitiga e tusa ma le 5 itula.

Aua le taumafai e faʻaitiitia le toto maualuga i le taimi e tasi i le tele o auala. Muamua, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻaitiitia o numera. Lona lua, e mafai ona e 'inuina mea oona ma maua ni faʻafitauli faaopoopo. O le maualalo o seoli e leaga foi mo se tagata.

O faʻamaʻi cardiovascular o taʻitaʻio le lalolagi i faʻamaʻi e ala i numera o soifua latou te ave.I le isi itu, o le maualuga o le toto maualuga e avea ma mafuaaga autu o osofaiga uma o le fatu ma le sasa, lea ua faamaumauina i le tau o faamaʻi o le cardiovascular.

I le taimi nei, naʻo le vailaʻau faʻasaʻo ua fautuaina aloaia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina mo le togafitia o le maualuga o le toto maualuga ma ua faʻaaoga foi e le cardiologists ia latou galuega o le Hypertononium.

Faitau atili ...

O le lelei o le fatu e mafai ona siakiina i le fuaina o le toto toto. Ina ia maua se ata moni o le setete o le soifua maloloina, o loʻo suʻesuʻeina le aoga o le systole ma le diastole. O le pito i lalo, ese le manava o le diastolic e aafia i le setete o vaa. Afai ua mafatia i latou ona o ni mea i fafo poo totonu, ua maua ai se tagata i le maualuga o le diastolic pressure, tachycardia ma le ulu tiga.

Maualuga maualuga: mafuaʻaga e faʻaititia

O le le iloa pe aisea ua tulaʻi mai ai le toto, e le mafai ona filifili le togafitiga saʻo.

O le mea moni faʻamaoni e le o se faailoga o le matua o le tagata.

O le mea moni, o le aʻafiaga o le faʻamaʻi e afaina i suiga o le tausaga i totonu o le tino o le tagata, ae o mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le maualuga o le toto e aofia ai:

  • Hemodynamics mafuaʻaga.
  • Neurohormonal disorders.

O le maualuga o le faasolosolo o le systolic i fafine matutua ma alii ua mafua ona o itu leaga nei:

  1. O le gafatia o vaʻa toto e tali atu i suiga i le toto maualuga ua faʻaititia.
  2. O puipui o le tino e le o toe faʻaleleia ma toe faʻaleleia.
  3. Tuʻuina o collagen, calcium.
  4. O le gaioiga o le fatu cardiovascular ma fatugaʻo o loʻo faʻafouina.
  5. Faʻaitiitia le toto totoʻa.
  6. Faʻaitiitia le lagona lelei o le faʻaleleia, maualalo le gaioiga o le fatu.
  7. O le taamilosaga o le toto i le faiʻai ua faaitiitia.

Faatasi ai ma le faasologa o le matua i tamaitai, o le maualuga o le atria e faateleina, e ono i ai se faaletonu i le gaosia o elemene, o vailaʻau ma enzymes e taua mo le olaga.

Lua tulaga e aofia ai le maualuga o le toto maualuga ma se voluma tele o le fatu. O lenei fomu e tupu mai i le le lava o le fatu o vailaʻau, faʻamalosiina o vaʻa toto ma isi faʻamaʻi.

O le tulaga muamua o loʻo maua i tulaga ia e leai ni faʻamaʻi faʻamaʻi na iloa ai na mafua ai faʻafitauli o le toto. O le maualuga maualuga o le fatu e mafua ai le ogaoga o faafitauli mai le cardiovascular system.

Faailoga o maualuga maualuga:

  1. O le faia o le faiʻai o le faiʻai.
  2. Le mautonu o le gaioioiga o vaʻa e mate ai maliu.
  3. Tigā toto maualuga.
  4. Faiva le galue o le loto.

Afai ole togafitiga e le o faʻamaonia, ona faia lea o ni faʻafitauli eseese e afaina ai totoga uma ma tino o se tagata. Ae ui i lea, atonu e le maua e tamaitai ni faitioga o tulaga leaga. Ae o se suʻesuʻega maeʻa e faʻaalia ai faʻafitauli eseese i le gaioiga o okeni.

E tele taimi e tupu ai le maualuga o le maualuga o le tumutumu o le systolic e aunoa ma ni faʻaʻailoga ogaoga, pe leai foi ni faailoga.

Ua faia e le fomaʻi se suʻesuʻega o le maualuga o le toto i le mataupu pe a le mafai ona iloa le mafuaʻaga tonu o le faateleina o le mamafa.

Suʻeina o le maʻitaga

I le taimi o le maitaga, o le faateleina o le mamafa o le mamafa e manaʻomia ai le faʻasaʻoga faʻafuaseʻi, o le tele o le toto maualuga e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le matua. O le faʻaitiitia o aʻafiaga e faʻatinoina e ala i le faʻamautuina o le soifuaga ma le faʻaaogaina o vailaʻau na filifilia e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o le saogalemu mo le fetus. O le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i le taimi o le maitaga e le taliaina.

I fafine maʻitaga, e masani ona tulai mai le mamafa o le tino.

O lenei tulaga e lamatia ai le ola maloloina ma le ola o le tina faʻamoemoe ma lana pepe.

I tamaitai i le maualuga o le maualuga, e tusa ai ma fuainumera, o loʻo matauina i le 30% o mataupu.Afai o le maualuga o le maualuga (o le tonometer e faaalia ai le 140-159 mm Hg), e le fautuaina e fomaʻi le faaaogaina o fualaau gaosi antihypertensive.

Talu ai o lenei mea e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le fananau mai o le muai fanau, o le tino faaletino, le matua. O fomai e masani ona fautuaina le aveina o vitamin B6 faatasi ai ma le magnesium.

Afai e tulai mai se faʻalavelave maualuga, o le fafine maʻitaga o loʻo falemai ma togafitia i totonu o se falemai. Faʻaaogā ia pepa maʻa: Nifedipine, Labetalol, Metoprolol. I le iai o faʻamaumauga, Furosemide, Clonidine, Hypothiazide, Prazosin, Verapamil e faʻaaogaina foi.

Mafuaʻaga ma Faʻafitauli o le Maualalo o Aafiaga Maualalo

Faatasi ai ma se foliga malie o le maualuga o le toto, o le faailoga e malu. O nisi taimi o loʻo i ai le vaivai i le ulu, tiga i le pito i tua o le lalolagi, tachycardia, dizziness, moe le lava, ma tinisitus.

A o faagasolo le maʻi, o le a faʻateleina faʻamaʻi. O osofaiga o le tiga ma le vevela vave o le a sili atu ona mamana. O loʻo i ai le taoto ma le tiga i tua o le sternum.

Afai o le maualuga o le tumutumu o le systolic e mafua mai i le vaʻaia o le siama faʻaleagaina, o maʻi latou te matauina le faʻaalia o ia faʻailoga:

  • tiga o le loto
  • migraine
  • vaivaiga lautele
  • faʻanoanoa
  • puupuu le manava
  • o foliga vaaia o pogisa po o malamalama i luma o mata,
  • vevela ma le fulufulu e tutoatasi mai le taumafa o meaai.

I le maitauina o faʻamaʻi maualuga maualuga i totonu oe lava poʻo se tasi e te alofagia, e tatau ona e fuaina le toto i le tonometa ma faʻaoga fua talafeagai.

Togafitiga Maualuga Maualuga

O le auala autu ma sili ona mautinoa o togafitiga o le faʻaaogaina lea o fualaau faasaina. E filifilia i latou i se auala patino, amata mai uiga o le tino o le maʻi, ona faʻamaʻi ma tulaga. O se faʻasalalauga masani e uiga i le faʻamaʻi e leʻi atinaʻe.

E faatonuina e le fomaʻi togafitiga pe a uma ona suʻesuʻe suʻesuʻega o suʻega, fuafua le mafuaʻaga o le maualuga o le mamafa. Diuretics, faʻamalositino o le calcium, inhibitors ACE, faʻamaʻi faʻamaonia, angiotensin receptors blockers e fautuaina mo togafitiga. O vailaʻau na faʻaalia le maualuga maualuga, ae i lalo o le vailaʻau na faatonuina e le fomaʻi.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ua faʻaalia. Na maua e le tina tina ni iloiloga lelei. E tatau ona ave se sipuni sipuni o le mutia, sasaa se ipu vai inu, tuu mo le 30 minute, sulu i totonu o le susu. Ona tatau lea ona aumai le lapisi o le vai i se tioata atoa, e tatau ona ave le fua mo le 3-4 taimi. O le taimi sili ona lelei o le faʻatagaina o le afa lona lua lea o le aso.

Valeria aʻa e fesoasoani tele. O se sipuni tele o meafaitino ua sasaaina i totonu o se vevela, ua faatumulia i se ipu vai inu, ua tauanau mo le itiiti ifo i le 10 itula. E tatau ona e inuina le oloa pe a maeʻa taumafataga taʻitasi.

E mafai foi e le peony rhizome ona faaitiitia le maualalo o le mamafa:

  • o se sipuni sipuni o rhizomes oloʻo sasaa i se ipu vai inu,
  • teuina i totonu o se vai vai taele mo le 20 minute,
  • faamama
  • ave le 10 minute ao leʻi 'aʻai.

E le afaina foi le faʻaaogaina o sipuni o le rosa. O se sipuni sipuni o vine o loʻo tuʻuina i totonu o se vevela, sasaa le afa o le lita o le vai inu, faʻasolosolo 10 itula. O se vaega e faʻaleagaina i le vai ua kuka i le faʻamalieina o le lauti vaivai, inu faalua i le aso. E tusa ai ma le fua lava e tasi, ua saunia foi fua o le hawthorn, ae e tatau ona e inuina se ipu vai e tolu taimi i le aso.

E leai se aoga tele o fualaau aina ma le malosi malosi o le diuretic: laʻau faila, bearberry, birch buds. Ina ia saunia se faʻavae e faʻavae i luga o laau, e tatau ona e sasaa se sipuni sipuni o meafaitino matagofie ma se ipu vai inu, tuu mo le 30 minute. Inu le vailaʻau mo le 2-3 punetini faʻasere tolu i le aso ao leʻi 'aʻai.

O vailaau faafomai i le i ai o le maualuga o le diastolic pressure e filifilia taitoatasi ma e naʻo le maea ai o se suʻega atoa. A oʻo ina faʻagasolo pe maʻi le faʻamaʻi, o le maʻi o loʻo faʻateleina togafitiga faʻasolosolo, lea atonu e aofia ai fualaau oona nei.

  1. Beta poloka.O lo latou faaaogaina e tauamiotonuina i le faamautuina o le maualuga o le toto maualuga i tagata mamaʻi e mafatia i le angina pectoris po o le cardiac ischemia. E talafeagai le faʻaaogaina o fualaau oona i lenei vaega ma le faʻaeteete tele i tagata gasegase o loʻo maua i maʻi pipili, e aofia ai le maʻisa. O faʻataʻitaʻiga lelei o faʻatoʻa peta o Atenolol ma Anaprilin.
  2. Paʻu o le kesi. Faamatala atu i fualaau faasaina e faaitiitia ai le mamafa o le diastolic. Faʻaaoga i togafitiga talu mai le seneturi talu ai. O fualaau o le kalameni o loʻo faʻaalia i le tele o tagata gasegase e maua mai i le myocardial ischemia. Verapamil ma ana mea tutusa e aofia i le vaega o nei vailaau.
  3. ACE inhibitors. E mafai ona faʻaaogaina e le gata ina faʻaitiitia ai le maualuga o le mamafa, ae o le aotelega. O tagata maʻi e tali lelei i le faʻaaogaina o fualaau oona o lenei vaega, talu ai e seasea ona i ai aʻafiaga. I nisi o tulaga e le masani ai, ao avea ai ma le initaneti ACE, e aofia ai Ramipril ma Enalapril, o se vaigogo, o le taimi umi e mafai ona tupu i maʻi. O ona foliga vaaia e mafai ai ona togafitia le togafitiga ma e manaʻomia ai se suiga o fualaau faasaina.

Atenolol Actavis fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le diastolic

Faʻalogo O tagata maʻi e iai aʻafiaga o fatugaʻo e tatau ona filifili ma le filifiliga le fua o soʻo se vailaʻau. Afai o le fua fautuaina ua sili atu, e mafai ona latou faatupuina le bradycardia, faapea foi le faaletonu fatugao.

E mafai ona faʻaaogaina fomaʻi faʻapitoa faʻatasi ma aga masani. Ae e ui i le faʻaaogaina o mea masani, e taua le faʻamaopoopoina o lau togafitiga ma lau fomaʻi muamua ma faʻasalaina se allergy talafeagai i mea aoga.

O fesoasoani a le kesi e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le mamafa

E mafai ona saunia vaʻa cedar i le isi 1-2 taimi. Ae ina ia lava le fofo o le fofo, o le taimi e fesuiaʻi ai ma taualumaga taitasi e faateleina i le vaiaso.

O le keke o le Chokeberry e faʻasaina ona faʻaaoga i le i ai o faafitauli o le toto. E faʻasaina le faʻaaogaina o le chokeberry i le i ai o faafitauli o le toto

E mafai ona faʻaaogaina lenei meafaigaluega pe afai e leai ni ou toto. O le i ai o se faʻalavelave e fai ai ni toto, o isi metotia o togafitiga e tatau ona filifilia.

  • Aʻau 250 g fuamini uliuli i paluga pateta,
  • sasaa le paluga ma le 500 ml o le vai inu ma simmer mo le 5 minute,
  • vevela vavalalata i totonu o le susu,
  • faaopoopo le 30 g o le meli i le fua na mafua ai,
  • tapuni le vaa, ave i se mea pogisa, malulu mo le 5-7 aso,
  • inu 100 ml faalua i le aso,
  • o le auala o le faʻatagaina e faʻamoemoeina e le fomaʻi.

I le taimi o togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i se taumafataga atoatoa ma se fuainumera tele o susu ma susu susu, ma faʻatagaina fualaʻau lanumeamata. E tatau ona faʻamavae atoa meaʻai o manu, talu ai ona latou faateleina le faʻaaogaina o le cholesterol i puipui o toto toto. E mafai ona faʻaaoga 1-2 taimi i le vaiaso iʻa e maualalo le gaʻo.

Ona o le matautia o le atiaeina o se mea matautia, e taua le tausia o le maualuga o le tonometer i le fale, o lenei mea e moni lava mo tagata matutua ma ei ai ni maʻi fatu fatu ua maua. I le laasaga muamua, o le maualuga o le diastolic pressure e faigofie ona mafai ona faasaʻo, lea e le mafai ai ona faaitiitia le tulaga lelei o le soifua o le tagata maʻi.

O se tulaga e siitia maualuga ai le mamafa ma le pito i luga i totonu o le masani masani e taua o le maualuga o le diastolic hypertension. O lenei tulaga e le taatele pe a faatusatusa i le maualuga o le maualuga o le systolic (faateleina le maualuga o le mamafa i tulaga masani). Ae ui i lea, o le maualuga o le diastolic e masani ona masani i tagata matutua (mai le 60 tausaga le matua), ma o alii ma tamaitai tutusa tutusa. O le mea e leaga ai, e oʻo lava i tagata i le laʻititi (mai le 45 tausaga) o nisi taimi e sili atu ona maualuga le maualuga (lauiloa).

Faʻateleina le mamafa o le diastolic (laʻitiiti) e mafai ona iloa i le masani masani (luga). E masani lava, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faailo pe a fua le 120/105 poo le 110/90. O le eseesega i le va o le maualuga ma le maualalo ifo o le sili atu ma le 20 iunite e faʻaalia manino ai le maualuga o le toto.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le mamafa e aunoa ma le tuutuu ifo i lalo

O le mea muamua lava e fai i luga o le ala i le malosi masani o le sailia lea o mafuaaga e mafua ai le maualuga.

E masani lava, o le maualuga o le mamafa o le mamafa e le afaina ma e maua i se avanoa: i le taimi o le suʻega a se fomaʻi mo se isi mafuaaga pe naʻo le fale, pe a fai e se tagata lona mamafa mo le fiafia.

O mafuaʻaga masani o le faʻasolosolo faʻasolosolo diastolic:

  • faʻamaʻi fatu
  • vavaega i le faiga o le endocrine (e masani lava mai le soroid ma le pancreas, grenes),
  • maʻi fatu cardiovascular (fatu fatu),
  • susu
  • ogaoga o meaʻai (faʻaaogaina o meaai mama),
  • le lava le taumafa o vaiinu mama fou,
  • vaivai le tumau, faʻalavelave masani.

O loʻo mafatia i le maualuga o le diastolic

Faatasi ai ma foliga vaaia o le tele o mea sese o loʻo i luga, e mafai e le tagata ona lagona le masani mo se taimi umi, ma o le logo muamua e uiga i faʻataʻiina o faʻamaʻi o le a avea ma se faʻaopoopoga i le maualalo o le mamafa. E le gata i lea, o le mea lea, e tatau ona faʻafesoʻotai vave se fomaʻi ina ia le misia le taimi mo le togafitiga o le faʻamaʻi.

E ui lava o le siʻitia o le faʻasolosolo diastolic e toetoe lava a le mautonu, ae maise lava tagata faʻalogo e masani ona matauina tulaga nei na faʻaosoina e ia:

  • tiga o le ulu (aemaise lava i le pito i tua),
  • vavao
  • o se lagona o le faavaivaia i le itu o le fatu, o se fatu faanatinati,
  • faʻateleina le sosolo
  • lagona o le leai o se popolega.

O le a le toto maualuga?

O faʻataʻitaʻiga e aofia ai le suʻega o le toto, suesuega o le toto mo hormones, se faʻataʻitaʻiga, o le ECG, o le ultrasound scan of the kidneys, and a examination of the endocrine system. O nisi taimi o le faiʻai o le MRI ua faatonuina.

Afai e maua e le tagata le maualuga o le toto maualuga pe a oʻo i luga le maualuga o le toto maualuga, ona iloa lelei lea e ia ma le auala e togafitia ai. Ua lava lava le ave o se piliki, ma o le tulaga e vave ona faaleleia ona o le faʻaitiitia o toniga i pito i luga ma lalo ifo. Faʻatasi ai ma le maualuga o le diastolic, o mea uma lava e sili atu ona faigata, aua e manaʻomia lou faʻaititia na o le tasi le faailoga - o le pito maualalo.

O le isi itu i le togafitiga o le maualuga o le diastolic pressure o le manaʻoga lea e faʻaumatia mafuaʻaga o lenei tulaga. O nisi taimi e leai se fesoasoani i le faʻasaʻoina o le aʻafiaga talu ai e le faʻateʻaina le togafitiga, lea na mafua ai lona faʻatupulaia. O lona uiga e tatau ona muamua galue i le mafuaʻaga.

Tāua diastolic

Togafitiga o le maualuga o le tumutumu o le systolic e aofia ai se tuufaatasiga faigata o vailaau e fesoasoani e maualalo le toto ma taofia i le tulaga manaomia. Faʻaaoga fualaau nei e faʻaitiitia ai le toto toto:

  • Angiotensin-liliu mai inhibitors enzyme.
  • Faʻatoʻa poloka alalaupapa.
  • Sartans ma beta blockers.
  • Fualaau faʻamalosi o le vaega o le thiazide.

Metoprolol - fualaau e fesoʻotaʻi ma filifili filifilia beta-blockers, ei ai le faʻaogaina o le malosi. O le vailaʻau e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto, e faʻaitiitia ai le fatu, e faʻaitiitia ai le faʻalavelave ma le faʻamaualuga o le muso o le fatu.

Pharmacy drugs e aveesea ai le maualuga o le diastolic hypertension

O vailaau faʻasoifua maloloina o le ala sili lea ma le mautinoa e faʻafefe ai le le mautonu. O vailaau faafomaʻi e filifilia i tulaga taʻitasi taʻitasi, ae leai se faʻamatalaga masani poʻo se fofo. O lona uiga o le fualaau faasaina na fesoasoani i se tasi tagata e le gata ina fesoasoani i se tasi, ae mafai foi ona afaina.

A maeʻa ona suʻeina taunuʻuga o suʻega, o mafuaʻaga o le faʻateleina o le diastolic, maʻi faʻatasi, ma le tulaga lautele o le maʻi, o le fomaʻi e faatonuina ai ni vailaʻau. E masani lava, i le togafitiga o le maualalo o le toto maualuga e faʻaaogaina:

  • diuretics (furosemide),
  • paʻu o le calcium (Amlodipine, Cinnarizine),
  • beta-blockers (Nebivator),
  • Avanisi inhibitors (quinapril, zofenopril),
  • angiotensin receptor blockers (Candesartan, Blocktran).

O nei vaega o fualaau faasaina ua faaalia ai lo latou maualuga maualuga i le faaitiitia o le malosi o le diastolic, ae e le mafai ona e aveina e aunoa ma se fomaʻi (sei vagana ai ni tagatanuu).

O togafitiga faʻalenuʻu faʻaleaganuʻu o loʻo maua ai le faʻalauiloaina o le lauiloa i togafitiga o soʻo se faʻamaʻi. O se tasi oi latou o laau. O laau taʻitasi ma a latou faʻapotopotoga i foliga o infusions ma teuteuga na sili atu ona sili ona lelei i le faʻaitiitia o le paʻu o le mamafa o le diastolic.

O togavao faʻatasi ai ma aʻafiaga o le diuretic o le a faʻaaogaina foi: bearberry, birch buds, root licice. Ina ia saunia se fusi o soo se tasi oi latou, ua lava lea e sasaa ai le sipuni tele o soʻo se tasi o laau ma se ipu vai inu, faʻasolosolo mo le 30-35 minute, ona faʻasolo ai lea. O ia mea teuteu e mafai ona onā i le lua teaspoons faatolu i le aso mo le 8-15 minute ao leʻi 'ai.

Puipuia o le maualuga o le diastolic

O le tele o faʻamaʻi e afua mai i sese ogaoga i le olaga soifua, o le mea lea, e tatau ona amata muamua togafitiga i le fetuutuunai o au lava masani. Afai o le sini o le aumaia lea o le faailo o le mamafa i le masani, ia faia i faatonuga nei:

  • aloese mai lou olaga o vaisu leaga (ava malosi, ulaula, fualaau faasaina),
  • tulaga talafeagai moe
  • lava gaioiga faaletino
  • tausia le mamafa masani
  • aloese mai lagona le lelei ma le atuatuvale popole tele.

O le faʻaumatiaina o masani leaga o se laasaga faigata ae manaʻomia i le auala i le ola maloloina o le tino. O vaisu sili ona taatele o ulaula ma inu ava malosi. O le ulaula o le fili autu lea o le mamafa masani, aua e ulaula tapaa taitasi e mafua ai le afaina o toto toto ma le faʻasaʻoina o le adrenaline i le toto.

O le vave moe ma maua se moe lelei moe o le isi auala e faʻaleleia ai lou tulaga faʻaosofia. E fautuaina e moe ma ala mai i le taimi e tasi, ma moe ia le itiiti ifo i le fitu itula i le aso. Ioe, e tatau ona e moe i le po ma le pogisa atoa, ina ia le faalavelave i le faiga o le faafouga ma le toe faʻaleleia o le tino.

O le tele o faafitauli i le tino e mafua mai i le le atoatoa o le tino, ma o le faʻalavelave i le mamafa e leai se faʻalavelave. O le mea lea, o le gaioiga faaletino o se vaega taua o le soifua maloloina. E mautinoa lava e le aoga le tuʻuina atu o oe lava i taaloga ogaoga i le maualalo o le mamafa, talu ai e sili atu le mamafa, e ese mai ai, o le a faʻateteleina le tulaga. O le a lava le tele o faʻatinoga o le taeao, aso faimalaga 30-minute (savali) i le ea fou poʻo vasega masani o yoga (taʻalo masani asanas), siva.

O se seti o faʻatinoga mo faʻamalositino i le taeao

O lona uiga foi o loʻo taua i lalo auala o le tausisia o le maualuga o le mamafa - tausia o se mamafa masani. O le mea moni o se mafuaaga tuusaʻo o mea le talafeagai i le cardiovascular system, ma o le mea lea o suiga o suiga.

O le aloese mai tulaga faigata ma / poʻo le suia o ou uiga faaalia ia i latou o le ai ai se aoga aoga i le mamafa. O le mea moni, e le mafai ona faʻaaogaina atoatoa mea e faʻaleagaina ai fafo, ae o tagata taitoatasi e mafai ona suia atoatoa o latou uiga loloto ia i latou. O le faʻaaogaina, mafaufau loloto, faiga faʻaleleia o le a aoga.

Ua leva ona iloa o se paleni taumafa e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga i soo se faʻamaʻi ma e fesoasoani foi e faʻaumatia atoa. E moni lenei mea i tulaga maualuga o le tulaga. E i ai tulaga faʻatulagaina i meaʻai, o le tausisia lea o le a fesoasoani e aveesea le maualuga o le diastolic hypertension:

  • o se faaitiitiga i le masima (maualuluga i le 1.5 g i le aso), pe sili atu foi, o le teena atoatoa,
  • Faʻasalaga mai le lisiina o aso e sili atu le gaʻo ma falai meaai,
  • o le teena atoa o le uaina mumu ma le faaitiitia o le taumafa ava malosi lautele,
  • o le faateleina o le taumafa o oloa e aofia ai pailani (meli, falaoa pipi, laumei, avocados, aso, pasene pati, pateta, faʻi, kāloti, fualaau mama, iʻa).

TAITAI! Mo tagata e mananao e faʻaosoosoina le masani, o ia ituaiga o meaai e le tatau ona tasi le fua, ae o se olaga soifua! E naʻo le tulaga lenei, o le a mafai ona aloese mai le foliga mai ma le faʻavavevaveina o le maualuga o le diastolic hypertension i le lumanaʻi.

Afai e maua le mamafa o le diastolic pressure, o le mea muamua e fai o le valaau lea o se fomaʻi. Ma ao le i taunuu o ia, e mafai ona e fesoasoani i lou tino ia oe lava. O le filifiliga muamua o le ave lea o se tulaga maualuga e aunoa ma se aluga, faʻaaogaina o se faʻamaʻi malulu i le tuilaʻau. A maeʻa le 10-15 minute, ona tatau lea ona aveese le pupuʻu, ma faʻapipiʻi lemu le ua e aunoa ma le mamafa o le mamafa.

E mafai foi ona e maua se tamaititi laitiiti. Manatu e fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le diastolic o loʻo i luga o taligalu, o lea e aoga tele i le massage ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete taligalu. E mafai ona e faia ni taumafaiga taua i le taimi o le massage seia oʻo ina amata le moli. E leai se taimi faatapulaa mo sea ituaiga taualumaga, ae 5-7 minute e lava mo le maualalo ifo o le mamafa e amata ona faaitiitia.

I se tulaga masani, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le togafitiga o le maualalo o le toto maualuga i se auala lelei, faʻatasi ai togafitiga faʻamaʻi ma togafitiga faʻatoʻaga. Ma o le faavae o le faʻamaloloina faʻavavevave o le a avea ma se soifua soifua maloloina ma se meaʻai tatau lelei. Ma, o le malosi masani, soifua maloloina lelei ma se umi, o le ola atoatoa ua mautinoa!

Vailaʻau faʻaititia i le DD

O fualaau o loʻo faʻaitiitia ai le maualuga o le mamafa e tatau ona faʻamatalaina e se tagata maʻi fatu. O fualaau taʻitasi e taʻitasi ma e fuafua e faalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi ma le tulaga lautele o le maʻi.

Faatasi ai ma fualaau faasaina e mafai ona faailoaina "Toe vave foi." Ua ia faatuina o ia lava o se meafaigaluega lelei ma saogalemu. E tasi le laulau i le aso, i totonu o le 2.5 mg i le taeao. Afai e le tupu le malosi, o le a faateleina le fua ile 5 - 7.5 mg / aso. O le maualuga ole faʻatagaina o le 10 mg.

Mo le puipuia o mea faʻalavelave faʻapitoa, e tatau ona faʻatapulaaina oe lava i le taumafaina o le malosi o le lauti ma le kofe. O le faʻateleina pe faʻaitiitia le mamafa e mafai ona faʻaalia ai le i ai o se faʻamaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona faʻatinoina uma faʻataʻitaʻiga, faʻapea foi le asiasi i le fomaʻi.

Ina vave faʻaitiitia le toto maualuga, faʻaaoga vailaʻau.

ACE inhibitors

O vailaʻau nei o le gaioiga o loʻo faʻatatau i le taofia o le angiotensin-converging enzyme (faʻapuʻupuʻu pei o le ACE). ACE o se mea e ola ai meaola e liliu ai le angiotensin 1 i le tino, lea e le afaina ai le mamafa, i le angiotensin 2, lea e faateleina ai.

O fualaau i totonu o lenei vaega e faʻaitiitia uma ai le toto o le diastolic ma le systolic. Ae ui i lea, o loʻo i ai se aafiaga sili atu i le pito maualalo. O vailaʻau o vailaʻau faʻasoifua nei o loʻo i ai se aafiaga talitutusa.

O nei fualaau faasaina e faalavelave i le fegalegaleaiga o tagata faapitoa ma le faʻaaogaina o le initaneti i le angiotensin 2. Ona o lenei mea, o le masini o le vavalalata tele o vaʻa toto ma faateleina le mamafa, faʻapitoa faʻapitoa, ua poloka.

O le inhibitors ACE ma le angiotensin restagonist 2 fomaʻi ua fautuaina mo le maualuga o le toto maualuga e mafua mai i gasegase fatuga.

Faʻaopoopoga mo toto toto

E mafai foi ona faʻaitiitia le toto maualuga i le ave soo o mea faaopoopo e faʻaleleia ai le tulaga o vaʻa. Latou te fesoasoani e faʻamalosi pa puipui o laʻau ma capillaries, faʻateleina lo latou gafatia, ma aveese otaota cholesterol mai toto toto.

Faʻaopoopoga e aofia ai le kulupini, quercetin, vitamini C, magnesium ma le potassium, ma o vitamini B o le a fesoasoani ia te oe:

  • Faʻasalaga (e aofia ai le faʻasalaga, acid ascorbic),
  • Asparkam (magnesium, calcium),
  • O le extracti a Hawthorn (saula, quercetin),
  • Vitrum Cardio (vitamini B, elemene o elemene).

Fatu laʻau

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le vaʻa, e talafeagai foi fatu laau. Latou te mauoa i vitamini (e aofia ai le acid ascorbic), antioxidants, potassium, amino acids ma Omega-3 polyunsaturated fatty acid.

O le fua. Ave le afa afa o le mea autu autu. Faʻamama maeʻa. Liligi 500 ml o le vai. Tuu i totonu o se vai taele. Tausia 3 itula. Aveese mai se vai taʻele. Faʻafiafia. Inu 1/3 ipu i le taeao ma le afiafi.

Faʻalogo lelei! O fatu laʻau e solia i urolithiasis ma isi fatuga fatu fatu.

Laʻau o le togalaau e talafeagai mo le faʻaaogaina tasi ma le vasega (o le tapulaa aupito maualuga o le vasega mo gaioiga o le ava e 2 vaiaso, mo le suavai - 1.5 masina). O fatu laʻau e sili ona lelei i se vasega, aua e le aoga pe a faʻaaoga muamua. O le umi o le vasega e 3 vaiaso.

Inu suamalie 30 - solo i le vai (pe tusa ma le 1/3 ipu).

Inu 1 tbsp. l 4 taimi i le aso.

Inu 20 pa'ū 3 taimi i le aso. Le vave aveese se osofaiga o le toto maualuga - 30 silu.

Inu 1.5 tbsp. l 3 taimi i le aso.

Fualaau faʻapitoa

E faʻapefea ona faʻaititia le maualuga o le mamafa i auala faʻa-tagata?

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi o le maualuga i le fale, o le faʻasalaga o le aronia ma le lingonberry ua faia. Ina ia saunia, e te manaʻomia le 1 teaspoon o fualaau fou, faʻafefiloi ma le tasi ipu vai. O le mea e mafua mai ai e inu i lea aso i lea aso, i se tioata, mo le lua vaiaso.

E faʻapitoa foi le lauiloa o se siʻosiʻomaga na faia mai le faʻafefiloi o fualaau aina e lima. E aofia ai le 100 ml o le tinone o le peony, motherwort, eucalyptus, valerian, ma le 25 ml o le mint. I le mea e tupu mai ai, faʻapipiʻi faʻapipiʻi (10 pcs), lea e faʻatagaina muamua ona tu mo aso e 15 i se nofoaga pogisa. E le tatau ona luluina le paluga uma.

Faaaoga le mea na tupu i le tolu taimi i le aso, tasi le sipuni meaai 15 minute aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e tasi le masina, malolo i le va o vasega o le itiiti ifo ma le 10 aso.

O tagata e masani i vailaau faʻaleaganuʻu e itiiti lava ni faʻafitauli tau le soifua maloloina. Ae ui i lea, o nei tupe e tatau ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i le vaega autu o togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I lenei tulaga, o le taunuuga e sili atu le lelei. E faapefea ona faʻaititia le maualuga o le mamafa? O lenei mea o le a fesoa- soani ai i recipes a tagata:

  • tea tipolo: e lelei le faʻaogaina o le cardiovascular system ma faʻamalieina le atuatuvale pe a mavae se faʻalavelave faʻaletonu po o se aso faigaluega umi. Tuʻu i ai i se ala masani,
  • tinotort tincture: o se vaega o le reserpine, lea e faʻaitiitia ai le tino vascular, o se taunuuga o le faʻaitiitia o le toto maualuga. E mafai ona faʻatau sau tinwort tincture i se fale talavai pe saunia oe lava e ala i le faʻafefiloi 4 tbsp. l elemene autu ma le 500 ml o le ava malosi. E manaʻomia lou suʻe 1 tbsp. l., ae sili atu le faʻaitiitia o vailaʻau faʻasaina pe inu ai,
  • Mordovia tincture: faʻaaogaina i le toto maualuga ma le radiculitis. Mo le kuka, ave 2 tbsp. l dried mordovik ma sasaa 250 ml vodka poo le ava malosi. O le mea e tupu mai ai o loʻo faʻaosoosoina mo le tasi i le lua vaiaso. Faaaoga le siʻosiʻomaga o le 15 matutu 3 taimi i le aso.

Afai e tupu se faʻafitauli faʻafuaseʻi i soʻo se togafitiga, taofi le faʻaaogaina ma faʻatalanoa lau fomaʻi.

A oʻo ina e iloa le faateleina o le mamafa o le mamafa, e le mafai ona e tuua lenei mea e le o faʻamoemoeina. Afai o lau soifua maloloina e vave ona tupu, e tatau ona vave valaʻau i se 'au taʻavale. Aʻo leʻi oʻo mai fomaʻi, e tatau ona e taumafai e fesoasoani i lou tino ia oe lava.

Muamua e tatau ona e faia se tulaga tulaga ese, nofo i lou manava, tuu se aluga i lalo, tuu se faapipii malulu i lou ua. A maeʻa le 15 minute, ona aveeseina lea o le pupuʻu, e faigofie lava ona faʻamalosi le tui o le tino e aunoa ma se mamafa.

E aoga le faia o le gaioiga.E i ai vaega faapitoa i le tino o le tagata lea e fesoasoani e faʻaitiitia le toto maualuga. O loʻo i luga o taligalu, o lea e tatau ai ona faʻamamaina lelei ia taligalu.

I le taimi o le masini, e faia ai ni taumafaiga faʻapitoa, e oʻo atu i foliga o tiga matuia. E leai se taimi faatapulaaina mo le faʻatinoga, ae 5-7 minute e lava mo le maʻisuka.

O sea metotia o le a fesoasoani foi e faʻamalosi ai le mamafa o le diastolic:

  • vai mama ma le vinika ua fefiloi i le tutusa tutusa,
  • e faʻafefiloi i se paluga o totini, tuʻu i luga,
  • totoa o totini mo le itiiti ifo i le 5 itula.

O tagata maʻi latou te mafaufau e tatau ona faʻaaogaina le paluga o le apple cider vinegar.

E fesoasoani foi falemaʻi, e fautuaina le tagata maʻi e faʻaaogaina faapitoa le manava e fesoasoani e faʻaitiitia le toto. E leai se maualuga maualuga o le a pa'ū ifo i le 10-20 minute.

E le gata i lea, e tatau ona e inu i se oloa gaosia. E tatau ona e togi le 10 laʻau, sasaa se ipu vai inu, tuu mo le 10 itula. O le fufuluina maeʻa ua faʻamamaina, inu i sina vaega i le aso atoa.

O togafitiga ua togafitia i togafitiga fale e faia i le taimi e lagona ai le le mautonu ma i taimi masani masani, e tatau ona faʻamalosia le iuga. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e le afaina le faʻafesoʻotai o se fomaʻi, talu ai o meaola uma e maualalo ai le toto maualuga ua solia.

O le mea lautele, afai e siaki e le tagata maʻi lona soifua maloloina, e mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi, e oʻo atu i le togafitiga o le faʻamaʻi, o le a vave ona faʻasaoina lona malosi. O le faavae e tatau ona talafeagai lelei ma se soifua maloloina.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le mamafa o le diastolic o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Auala mo le puipuia o le maualuga o le diastolic

O le tele o faʻamaʻi e afua mai i mea sese ma mea ola, o le togafitiga e amata i le fetuunaiga o masani a se tasi. Pe a setiina se sini e faʻaititia le maualalo ifo o le mamafa, e manaʻomia ona galue i luga o luma i le taimi e tasi. Muamua lava, latou te lafoaia le ulaula tapaa, ava malosi, ona fesuiaʻi lea i le ala sao o le aso.

E le mafai ona e faia e aunoa ma le galue malosi faaletino, tausia le mamafa o le tino, aloese mai lagona le lelei, lagona tele. O le fili autu o le toto maualuga o le ulaula ma se olaga le mama. O sikareti uma lava e faʻaosoosoina ai se vailaʻau mamana o toto toto, e togi ai se vaega tele o le adrenaline. Afai e le mafai ona taofi le ulaula, e tatau ona e taumafai e faʻaitiitia le numera o sikaleti poʻo le fesuiaiga i sikaleti eletonika.

O le hypodynamia e afaina i le soifua maloloina, ae e le aoga le sola ese i le maualuga. O le mamafa o le avega o le a faʻaleagaina ai le tulaga, atili faʻalauteleina le maualuga o le toto, ma faʻaosoosoina ai le fatu. O nisi o maʻisuka e masani lava ona masani ai:

  1. e savali i le ea fou
  2. toso
  3. faia yoga.

Ina ia faʻaitiitia le mamafa, e taua le alu i le moega i le taimi, moe ma ala i luga i le taimi tutusa. Mo le moe e tatau ona e alu a itiiti ifo ma le 7 itula i le aso. E tatau ona faʻaleleia se uiga taua - e malolo ai, liliu ese le tumau mai faafitauli faʻapipiʻi. O le auala pito sili o le a mafanafana ai le taele ma le suauu taua, masini, musika matagofie, sopo i totonu o fafie, malaga mai le taulaga.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le diastolic, o se matafaioi taua e tofia i meaʻai talafeagai. O le paleni o meaai e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻisuka ma soʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi, e faʻaumatia ai. O lenei tulafono e sili ona aoga i le tulaga maualuga o le mamafa.

E i ai le tele o faʻasologa o meaʻai, pe afai e mulimulitaʻia, o le a faigofie lava ona faʻaumatia le maualuga o le diastolic hypertension. Muamua, latou te faatapulaaina le faaaogaina o le masima laulau, latou te faatagaina i latou lava 1.5 g le sodium maualuga i aso taitasi. Ma le mea e tatau ai, e tatau ona lafoʻa atoa le masima.

O meaai mo le maualuga o le toto maualuga e maua ai le tapulaa o falai, gaʻo ma meaʻai vevela. E fautuaina le faateleina o le tele o meaai e aofia ai le pasela.O sea ituaiga meaai e tatau ona avea ma masani, ae le o se mea le tumau.

2. Meaai ma le maualuga maualalo

Muamua lava, afai o loʻo maualuga lou toto diastolic, aua le faʻaaoga le masima. E fesoasoani i le tuai i le tino o le tele o le vai, lea e oʻo atu ai i le edema ma vasospasm.

Aveese foi masani leaga. O le Nicotine e sili ona afaina ai toto toto: e faʻamaʻoto ai latou, lea e oʻo atu ai i le faʻateleina o le mamafa ma le tafe toto. Ma e ese mai i le nicotine, o sikaleti e aofia ai sili atu i le 100 mea leaga faʻaopopo e maua ai se aʻafiaga leaga i le cardiovascular system.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o maʻa, veins, ma capillaries, ia 'ai atili meaʻai e maua ai le potassium, magnesium, ma le vitamini B.

Tino i le potassiumBeets, faʻi, oraniki, kukama, pateta, kapisi, tamato, radishes, pepa, suamalie, melo, nati, fualaau mama, lefete
Maualuga i le magnesiumPalania, apricots, fugalaau, strawberries, pi, soya, cheese cheese, cream cream, mackerel, millet ma falaoʻo tao
Punaoa o vitamini BFaʻo fatu ma le ate, anufe lapiti, povi, pears, apricots, cherries, apples, oranges, bananas, kāloti, tamato, nati

Auiliiliga o se paleni paleni taumafa ma oloa ua lisiina, lea e saʻo mo oe, faʻatalanoa se tagata tausi meaʻai. Afai e le mafai, ia mulimuli i tulafono o se soifua maloloina lelei ma ia aofia ai nisi oloa mai vaega uma e tolu i le taumafataga.

Mafuaaga ma faailoga o le faateleina o le mamafa o le mamafa

E masani lava, o le maualuga o le mamafa o le mamafa e le afaina ma e maua i se avanoa: i le taimi o le suʻega a se fomaʻi mo se isi mafuaaga pe naʻo le fale, pe a fai e se tagata lona mamafa mo le fiafia.

O mafuaʻaga masani o le faʻasolosolo faʻasolosolo diastolic:

  • faʻamaʻi fatu
  • vavaega i le faiga o le endocrine (e masani lava mai le soroid ma le pancreas, grenes),
  • maʻi fatu cardiovascular (fatu fatu),
  • susu
  • ogaoga o meaʻai (faʻaaogaina o meaai mama),
  • le lava le taumafa o vaiinu mama fou,
  • vaivai le tumau, faʻalavelave masani.

O loʻo mafatia i le maualuga o le diastolic

Faatasi ai ma foliga vaaia o le tele o mea sese o loʻo i luga, e mafai e le tagata ona lagona le masani mo se taimi umi, ma o le logo muamua e uiga i faʻataʻiina o faʻamaʻi o le a avea ma se faʻaopoopoga i le maualalo o le mamafa. E le gata i lea, o le mea lea, e tatau ona faʻafesoʻotai vave se fomaʻi ina ia le misia le taimi mo le togafitiga o le faʻamaʻi.

E ui lava o le siʻitia o le faʻasolosolo diastolic e toetoe lava a le mautonu, ae maise lava tagata faʻalogo e masani ona matauina tulaga nei na faʻaosoina e ia:

  • tiga o le ulu (aemaise lava i le pito i tua),
  • vavao
  • o se lagona o le faavaivaia i le itu o le fatu, o se fatu faanatinati,
  • faʻateleina le sosolo
  • lagona o le leai o se popolega.

TAITAI! Afai e te mauaina oe lava i le faateleina o le mamafa o le mamafa, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi ma faia se suʻega o le tino.

O le a le toto maualuga?

O faʻataʻitaʻiga e aofia ai le suʻega o le toto, suesuega o le toto mo hormones, se faʻataʻitaʻiga, o le ECG, o le ultrasound scan of the kidneys, and a examination of the endocrine system. O nisi taimi o le faiʻai o le MRI ua faatonuina.

Vaega ma faigata o le togafitia o le mamafa o le diastolic

Afai e maua e le tagata le maualuga o le toto maualuga pe a oʻo i luga le maualuga o le toto maualuga, ona iloa lelei lea e ia ma le auala e togafitia ai. Ua lava lava le ave o se piliki, ma o le tulaga e vave ona faaleleia ona o le faʻaitiitia o toniga i pito i luga ma lalo ifo. Faʻatasi ai ma le maualuga o le diastolic, o mea uma lava e sili atu ona faigata, aua e manaʻomia lou faʻaititia na o le tasi le faailoga - o le pito maualalo.

O le isi itu i le togafitiga o le maualuga o le diastolic pressure o le manaʻoga lea e faʻaumatia mafuaʻaga o lenei tulaga.O nisi taimi e leai se fesoasoani i le faʻasaʻoina o le aʻafiaga talu ai e le faʻateʻaina le togafitiga, lea na mafua ai lona faʻatupulaia. O lona uiga e tatau ona muamua galue i le mafuaʻaga. O le mea lea, afai ua faateleina le mamafa ona o le le atoatoa o le malosi, ona tatau loa lea ona faia le malosi o le malosi i le togafitiga o lenei faamaʻi. Ma, o le a faasolosolo lemu atu le mamafa i ona lava luga.

Tāua diastolic

Soifua maloloina ma le maualalo o le toto

Puipuia o le maualuga o le diastolic

O le tele o faʻamaʻi e afua mai i sese ogaoga i le olaga soifua, o le mea lea, e tatau ona amata muamua togafitiga i le fetuutuunai o au lava masani. Afai o le sini o le aumaia lea o le faailo o le mamafa i le masani, ia faia i faatonuga nei:

  • aloese mai lou olaga o vaisu leaga (ava malosi, ulaula, fualaau faasaina),
  • tulaga talafeagai moe
  • lava gaioiga faaletino
  • tausia le mamafa masani
  • aloese mai lagona le lelei ma le atuatuvale popole tele.

O le faʻaumatiaina o masani leaga o se laasaga faigata ae manaʻomia i le auala i le ola maloloina o le tino. O vaisu sili ona taatele o ulaula ma inu ava malosi. O le ulaula o le fili autu lea o le mamafa masani, aua e ulaula tapaa taitasi e mafua ai le afaina o toto toto ma le faʻasaʻoina o le adrenaline i le toto. Afai e le mafai ona e lafoaia atoatoa le tagofia o mea ua fai ma vaisu, e talafeagai le itiiti ifo o le faʻaitiitia o le sikaleti ulaula i le aso i le tasi pe lua.

Soifua Maloloina Ola

O le vave moe ma maua se moe lelei moe o le isi auala e faʻaleleia ai lou tulaga faʻaosofia. E fautuaina e moe ma ala mai i le taimi e tasi, ma moe ia le itiiti ifo i le fitu itula i le aso. Ioe, e tatau ona e moe i le po ma le pogisa atoa, ina ia le faalavelave i le faiga o le faafouga ma le toe faʻaleleia o le tino.

O le tele o faafitauli i le tino e mafua mai i le le atoatoa o le tino, ma o le faʻalavelave i le mamafa e leai se faʻalavelave. O le mea lea, o le gaioiga faaletino o se vaega taua o le soifua maloloina. E mautinoa lava e le aoga le tuʻuina atu o oe lava i taaloga ogaoga i le maualalo o le mamafa, talu ai e sili atu le mamafa, e ese mai ai, o le a faʻateteleina le tulaga. O le a lava le tele o faʻatinoga o le taeao, aso faimalaga 30-minute (savali) i le ea fou poʻo vasega masani o yoga (taʻalo masani asanas), siva.

O se seti o faʻatinoga mo faʻamalositino i le taeao

O lona uiga foi o loʻo taua i lalo auala o le tausisia o le maualuga o le mamafa - tausia o se mamafa masani. O le mea moni o se mafuaaga tuusaʻo o mea le talafeagai i le cardiovascular system, ma o le mea lea o suiga o suiga.

O le aloese mai tulaga faigata ma / poʻo le suia o ou uiga faaalia ia i latou o le ai ai se aoga aoga i le mamafa. O le mea moni, e le mafai ona faʻaaogaina atoatoa mea e faʻaleagaina ai fafo, ae o tagata taitoatasi e mafai ona suia atoatoa o latou uiga loloto ia i latou. O le faʻaaogaina, mafaufau loloto, faiga faʻaleleia o le a aoga. O se auala faigofie e faʻaitiitia ai aʻafiaga o faʻalavelave faigata o le manava tele ma faʻalemu lemu i taimi e sefulu pe a oʻo mai lagona le lelei.

TAITAI! O le aʻoaʻoina e faʻaalu i aso taʻitasi ma alu ese mai se taimi le tumau mai i faafitauli, o le uiga lelei lea e faʻamautinoa ai le soifua maloloina o le tino ma le mamafa masani. E mafai e tagata uma ona filifili le auala talafeagai mo i latou lava: o le mafanafana mafanafana ma suauu taua, faʻamalolō massage, musika malu, malie malie poʻo tusi, fagogota, alu i le taele po o le sauna, na o se afiafi e savali i le paka, ma isi.

Meaʻai talafeagai mo le maualuga o le diastolic

Ua leva ona iloa o se paleni taumafa e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga i soo se faʻamaʻi ma e fesoasoani foi e faʻaumatia atoa. E moni lenei mea i tulaga maualuga o le tulaga. E i ai tulaga faʻatulagaina i meaʻai, o le tausisia lea o le a fesoasoani e aveesea le maualuga o le diastolic hypertension:

  • o se faaitiitiga i le masima (maualuluga i le 1.5 g i le aso), pe sili atu foi, o le teena atoatoa,
  • Faʻasalaga mai le lisiina o aso e sili atu le gaʻo ma falai meaai,
  • o le teena atoa o le uaina mumu ma le faaitiitia o le taumafa ava malosi lautele,
  • o le faateleina o le taumafa o oloa e aofia ai pailani (meli, falaoa pipi, laumei, avocados, aso, pasene pati, pateta, faʻi, kāloti, fualaau mama, iʻa).

Meaʻai o le tamaoaiga

TAITAI! Mo tagata e mananao e faʻaosoosoina le masani, o ia ituaiga o meaai e le tatau ona tasi le fua, ae o se olaga soifua! E naʻo le tulaga lenei, o le a mafai ona aloese mai le foliga mai ma le faʻavavevaveina o le maualuga o le diastolic hypertension i le lumanaʻi.

Tausiga mo faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le masiofo

Afai e maua le mamafa o le diastolic pressure, o le mea muamua e fai o le valaau lea o se fomaʻi. Ma ao le i taunuu o ia, e mafai ona e fesoasoani i lou tino ia oe lava. O le filifiliga muamua o le ave lea o se tulaga maualuga e aunoa ma se aluga, faʻaaogaina o se faʻamaʻi malulu i le tuilaʻau. A maeʻa le 10-15 minute, ona tatau lea ona aveese le pupuʻu, ma faʻapipiʻi lemu le ua e aunoa ma le mamafa o le mamafa.

E mafai foi ona e maua se tamaititi laitiiti. Manatu e fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le diastolic o loʻo i luga o taligalu, o lea e aoga tele i le massage ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete taligalu. E mafai ona e faia ni taumafaiga taua i le taimi o le massage seia oʻo ina amata le moli. E leai se taimi faatapulaa mo sea ituaiga taualumaga, ae 5-7 minute e lava mo le maualalo ifo o le mamafa e amata ona faaitiitia.

I se tulaga masani, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le togafitiga o le maualalo o le toto maualuga i se auala lelei, faʻatasi ai togafitiga faʻamaʻi ma togafitiga faʻatoʻaga. Ma o le faavae o le faʻamaloloina faʻavavevave o le a avea ma se soifua soifua maloloina ma se meaʻai tatau lelei. Ma, o le malosi masani, soifua maloloina lelei ma se umi, o le ola atoatoa ua mautinoa!

O le maualuga o le maualuga o le faʻasolosolo o se faʻamaʻi matautia e mafua ai faʻalavelave, o le toʻatele e naunau e faʻaitiitia le toto maualuga. O ona maualuga maualuga e aafia ai le tino ma taitai atu ai i le faʻaalia o se maʻi tiga. O le vavaeesega mai le masani e manatu i se tau e sili atu ile 120/80 mm RT. pou.

Mafuaaga o le Maualalo o Aafiaga

O le maualuga o le toto maualuga i luga o vaa i se tulaga filemu o le muso o le fatu ua taua o le mamafa o le diastolic. I le taimi lenei, e itiiti lava le toto i totonu o le loto. O le suiga o lenei faailo e tatau ona faamaumauina ma fuaina e pulea ai le leo o puipui o vaa. Heli o se ituaiga o tali i le tetee atu o puipui o toto toto. Faatasi ai ma mafuaaga o le maualalo o le mamafa:

  • gaoioiga faaletino
  • popole i aso taitasi
  • maʻi faʻamaʻi
  • faʻamaʻi fatu
  • faafitauli o lauroid
  • faʻalavelave i vaʻa vaʻai.

Afai e le o faʻaaogaina vave ni auala e tali atu ai i lenei maʻi ma e le faʻaitiitia le tau, o lona uiga o le faʻafitauli o faʻalavelave, e pei o faʻamaʻi pipisi, ischemia, faaletonu o le fatu ma le oti, faʻatupulaia. I le faaopoopo atu i mafuaʻaga o loʻo i luga mo le faʻateleina o le toto, o nisi tagata atonu o le a vave ona aʻafia i le faʻamaʻi nai lo isi. O le vaega aʻafia e aofia ai:

  • tagata faigaluega mafaufau
  • hypertensive
  • tamaitai i le taimi o le misa,
  • mamafa tele tagata mamaʻi
  • tagata faigaluega tusi lesona
  • gasegase e maua i faamaʻi fatu fatu
  • taʻalo i taotoga.

Faʻafefea ona faʻaititia le maualalo ifo

E sili atu ona lelei le faʻaitiitia o le mamafa i lalo ma le fesoasoani o fualaau. I le tulaga o le maualuga o le maualuga o le toto, o le fomaʻi e faatonuina ai togafitiga masani. O vailaau filifilia lelei o le a puipuia ai le atinaʻe o aʻafiaga ma faʻaitiitia ai le faʻamalosi i le tino o le toto. O nei vailaʻau e aofia ai inhibitors ACE, angiotensin receptors blocksers, diuretics. O fualaau oona lata mai e galue i luga o le mataupu faavae o le faaitiitia o le toto maualuga e ala i le aveesea o masima ma le tele o le vai mai le tino. Ina ia faia lenei mea, ave le togi maualalo.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le mamafa e aunoa ma le tuutuu ifo i lalo

O le taimi le lelei o le suʻeina o vailaʻau e le gata o le toto toto, ae mafai foʻi ona faʻaitiitia le maualuga (systolic). O le tuʻuina ifo o le pito i lalo e aunoa ma le tuutuu ifo i luga o le pito i luga e mafai. Aʻo faʻasolosolo le totoga o le toto e masani, ona taʻua lenei tulaga o le maualuga o le toto diastolic. O lenei mea ofoofogia e masani lava ona faʻaaliina ia lava i tagata e sili atu i le 60 tausaga le matutua, i tamaitai ma alii. Afai e maualuga le maualuga o le mamafa, o lona uiga o mafuaʻaga autu o le maualuga o le maualuga e mafai ona:

  • susu
  • faʻaauau ona faʻaalia i le atuatuvale
  • fatu fatu
  • afaina o le endocrine,
  • meaai sili ona suamalie
  • leai se vai
  • vaivai

Ina ia aloese mai faalavelave matuia, e tatau ona malilie faatasi le fomaʻi ma le fomaʻi ma faia e tusa ai ma faatonuga. Manaomia le taumafa tutusa o vitamini, meaai paleni maloloina (oloa a manu, iʻa, salati, fualaau aina). E mafai ona e tuʻuina se faʻafefe mafanafana i luga o tamaʻi vae o le vae poʻo le faʻafesoʻotaʻi o togi lima i lou tamatamailima i luga o taligalu mo le lua minute. Faia se maso masei ma aga malie i le ua. Ina ia faʻaitiitia aʻafiaga o le maualuga o le diastolic hypertension, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le faʻaaogaina o nei vaega o fualaau oona e fesoasoani:

  • angiotensin receptors blockers,
  • fomaʻi fualaau
  • ACE inhibitors
  • peta blockers,
  • paʻu o le calcium.

Auala e faʻaitiitia ai le toto maualuga

O le inhibitors ACE - o vailaʻau ma vailaʻau mai le plasma protein toto - e mafai vave ona faʻaitiitia le toto maualuga. Latou te faʻatagaina oe e le aʻafia le fua faʻatupulaia. I fualaau talafeagai, o vailaʻau e gaosia i fatugaʻo ua liua i lenei polotini. I le tele lava o tulaga, o vailaʻau e lelei ona toleniina e tagata gasegase ma faʻaitiitia lelei le faʻaitiitia o le toto. O se faʻalavelave faʻalavelave pe a uma le gaioiga o inhibitors o se taimi faaumiumi. Ina ia faʻaumatia lenei taunuʻuga, ua taofia le taualumaga.

Fualaau e faʻaitiitia ai le toto maualuga

E leai ni fualaau faʻamalosi, e aunoa ma se faʻasesega, e fetaui ma tagata uma lava e maʻi. E faʻapefea ona faʻaititia le maualalo o le fatu? E matua le fautuaina e faatonu ni vailaau mo oe lava ia. E mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga. O loʻo tusia i luga o vaega o vailaʻau e faʻalogo i le toto maualuga. Lisi o fualaau faasaina e faʻaititia ai le maualalo o le toto maualuga lea e faʻaaoga i vaega taʻitasi o fualaau faasaina:

  • angiotensin receptors blockers: Blocktran, Candesartan,
  • mamanu: furosemide,
  • Faʻailoga ACE: Zofenopril, Quinapril,
  • beta-blockers: Nebivator,
  • paʻu o le calcium: Cinnarizine, Amlodipine.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le faʻaititia o le faʻavaivai tagata

Faʻafefea ona faʻaitiitia le mamafa? E mafai ona e faʻaitiitia le faʻamaoniga e aunoa ma fualaau. I le fale, e mafai ona e faʻaititia le faʻaititia o le mamafa ma togafitiga faʻasolo ma togalaau. Sauniuniga o se fua lelei mo se vai inu: e tatau ona e ave le pasesa (2 vaega), kāloti (7 vaega), celeri (4 vaega) ma le meaʻai (3 vaega). Toto mea uma e maua ai le suavai ma fefiloi. Muamua, ave le vailaʻau i totonu o se ipu malamalama, ona inu lea e tusa o le lita i le aso. O le togafitiga e tasi le masina. E faapefea ona faʻaitiitia le maualalo o le toto i le fale i isi auala? O le faʻaitiitia o le toto maualuga e faʻaaoga foi:

  • vine (blackcurrant, cranberries, fugalaau, blueberries, lingonberries, hawthorn),
  • fualaau fualaau suamalie (kukama, kapoti, pipi),
  • sese
  • Kombucha
  • kaluka
  • teuteuga e faavae i pine pine,
  • aniani
  • fagu auro
  • le malamalama
  • sima
  • aloe aloe
  • vineta
  • lemoni ma isi

E toʻatele tagata e feagai ma le faafitauli o le maualuga o le diastolic pressure. O lenei maʻi na i ai sona aafiaga le lelei i le tino atoa o le tagata, ei ai taunuuga le talafeagai mo ia. O le mafuaaga lena e taua ai le iloa pe faapefea ona faaitiitia le maualalo ifo.

Faʻaitiitiga i le DD ma fuainumera i luga atu o le 100

O le a le mea e fai pe afai ua tulaʻi ifo le mamafa maualalo? I le tulaga o le faateleina o le diastolic pressure, e fautuaina e faʻaaoga fua nei:

  1. Faʻateleina le faʻaitiitia o le mamafa o le telefoni. Mo le kuka, e te manaʻomia le 1 teaspoon o le mutia e sasaa ai se ipu vai inu ma tuu e faʻaaoga mo le 1 itula. O le vailaau oona ua onā i le tasi alu.
  2. O le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa, e aunoa ma le faaitiitia o le pito i luga, o se teuteuga o laʻau laulani ma le bearberry. Mo togafitiga, e tatau ona e faia se teuteuga malosi. Ina ia faia lenei mea, sasaa le sipuni se tasi o le faʻafefiloi o laau ile lua ipu vai ma kuka mo le 7 minute. Ona faʻaliliu lea o le susu ma inu le tasi vaetolu o se ipu malamalama.
  3. O le faʻamalo i lalo DD o le a maua e faʻaaoga ai le hawthorn. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina ana fualaau aina, ia saunia le tinisini poʻo le inu lauti. E mafai ona e faʻatau se faʻasologa e faia i se fale talavai. Inu suamalie 30 pa'ū 4 taimi i le aso ao leʻi 'ai. E mafai ona faia titi mai fugalaau. 1 sipuni ole tatau ona sasaa ile 0.5 lita o vai inu. Inu le afa afa i le aso ao leʻi 'ai.

Afai e manaʻomia lou vave faʻaitiitia o le mamafa, e fautuaina e faʻaaoga fualaau. E le mafai ona e faʻaaoga nei fua pe afai e maualalo le mamafa o le diastolic.

DD faʻaitiitia auala

E taua le fuafuaina o le mafuaʻaga e tulaʻi ai le toto maualuga, ma ia iloa pe faapefea ona faʻaitiitia le toto maualuga. Afai o le mafuaʻaga o loʻo faʻasalaina i lalo, i lenei tulaga e tatau ona e faʻaaoga fualaʻau e fufulu ai. Afai ei ai se faʻafitauli tau fatuga, o le a oʻo mai ni togafitiga i le laveai. E mafai ona e faʻaitiitia le toto maualuga i le kalaka. E fautuaina e faʻaaoga le faʻasusu i le susu. E lima laupepa o le kālati e tatau ona taina ma sasaa se ipu susu. Faʻaosoosoina le atoa atoa mo le lua itula. Vaevae le vai i ni atopa se lua.

O fualaau faʻataʻitaʻi e maualuga lona aafiaga. E mafai ona vave faʻaitiitia le toto maualuga i le meli ma lemoni. Ina ia saunia le vailaʻau, e manaʻomia le 200 ml o le vai o le minerale, 1 sipunamu o le meli ma le sua mai le afa o lemoni. O mea uma lava e tatau ona tuʻufaʻatasia ma fefiloi lelei. Inu le mea na tupu i le tasi. Afai o le faʻateleina o le toto maualuga ua maua muamua se foliga masani, o le fofo e tatau ona faʻaaogaina i aso uma. I le faʻaitiitia o le DD i le fale, faʻaaoga le peony tincture. E fesoasoani i le taulimaina o maso maso. Aumai le 20 pa'ū faalua i le aso pe a uma taumafa.

Latou te togafitia le faʻamaʻi ma aʻa aʻa. O aʻa ua mamago ua pala i le paʻu ma e tolu kalama i le aso. O se mea e afaina ai ua saunia foi mai aʻa: 10 kalama o aʻa ua sasaa mai i se ipu vai inu, tuu mo le afa itula ile setete. Faataga le oloa e malulu ma 'ai. Inu tolu sipuni faalima i le aso pe a uma taumafa.

O se vai mai le rosehip e fesoasoani e vave faʻaitiitia ai le toto, e mafai ona e inu e aunoa ma ni tapulaa. O nei suʻega uma e le mafai foi ona faʻaaogaina i le tulaga o le mamafa o le diastolic.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le toto maualuga e aunoa ma le tuutuu ifo i lalo

O tina susu o le a fesoasoani i lalo ifo o le mamafa o le diastolic e aunoa ma le afaina o le pito i luga. 1 sipunipuni o le mutia e sasaa ai se ipu vai inu ma tuu e tuu ai mo le afa itula. O le taunuuga o le oloa ua vaevaeina i ni atumaga se tolu. O le mea mulimuli e leʻi oʻo i le taimi e momoe ai.

Ina ia faʻamalieina le mamafa, e tatau ona e 'ave le sipuni 1 ole birch buds ma sasaa se ipu vai inu. Ua tuʻuina fatugaʻo mo le afa itula. A maeʻa lena mea, e mafai ona e 'aina ni sipuni se tolu aʻo leʻi' ai. O le masini faʻafefete i le pito i luma e lelei foi mo le maualuga DD. Latou te manaʻomia le masima mo le 10 minute. I le taimi lava e tasi, o le a mafai ona faʻaititia le numera i le 10 iunite.

Vaega ma faigata o le togafitia o le DD maualuga

Afai e mafatia le maʻi i le maualuga o le toto pe a oʻo i luga le malosi o le diastolic ma le systolic, e iloa e ia le ala e faʻaitiitia ai le pito i lalo ma luga. I le tulaga o le maualuga o le diastolic, o mea uma e sili atu ona faigata, talu ai e na o le tatau lava ona faʻaitiitia le faʻamaulalo.

O le isi itu o le faailoaina lea o mafuaʻaga o le maʻi. E masani lava, o vailaʻau e le fesoasoani e faʻaititia le DD ona o le mafuaaga autu o le faateleina o le maualalo o le toto maualuga e le o iloa ma e leʻi faʻaumatia. Muamua, e tatau ona e aʻafia le mafuaʻaga o le maʻi. Afai ua faateleina le mamafa ona o le le atoatoa, o le mea muamua, e tatau ona e togafitia lenei maʻi. I lenei tulaga, o le mamafa e faasolo ina malolo. O le faʻaitiitia o le maualalo o le toto maualuga o se maʻi faʻapitoa lea e manaʻomia ai le faʻafelagolagomaʻi. E taua le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai e maua ai fautuaga, faʻaitiitia le mafuaʻaga o le faafitauli ma faʻatonu togafitiga talafeagai.

Pe a fuaina le mamafa o le toto, e lua faailoga e aliali i luga o le tonometa - systolic (luga) ma le diastolic (numera lona lua). O le faailoga muamua o loʻo faaalia ai le maualuga o le toto maualuga i le taimi o le faʻalavelaveina o le muso o le fatu, ma le lona lua - pe a malolo. O fuainumera 120/80 ua manatu e masani (faʻaavanoa mea laiti). O le maualuga o le toto maualuga o se faailoga o le tele o pathotia tuga. Ina ia faʻamaoniaina, latou muaʻi iloa ma faʻaaoga le mafuaaga o le oso.

O le a le mea e faʻateleina ai le toto o le diastolic

O le aoga masani o le pito i lalo e oʻo atu i le 90 mmHg. Afai e sili atu, ua faailoa mai e faapea:

  • o le fatu o le fatu e le o atoatoa le malolo,
  • toto toto i luga o le leo maualuga,
  • o le porokalamega o le tino o loʻo galue ma le mamafa.

O le maualuga o le mamafa e taʻua o le diastolic. O lona masani mo tagata e mai le 65 i le 90 mm Hg. f

O le maualuga o le mamafa o le gaioiga e taua foi o "renal". A maeʻa, e fesootaʻi ma le setete o toto toto ua faʻaaogaina (o se vailaʻau e gaosia e fatugaʻo). O le le aoga o gaioiga o fatuga e aafia ai le gaosiga o le enzyme ma faʻaosofia ai le maualuga o le mamafa.

O le a le lamatiaga o le faateleina o le toto o le diastolic

O le pito i luga ma lalo ifo o le tui e tatau ona tausia masani. O le eseesega i le va o faailoilo e tatau ona 30 mmHg. Afai e faʻaititia le maualalo ifo (sili atu ma le 110) - e taʻu mai ai:

  • ogaoga o le solia o le cardiovascular system,
  • toesea o le gafatia o puipui o toto toto,
  • faateleina le aʻafiaga o le fatu fatu poʻo le taʻavale,
  • le alualu i luma o le atherosclerosis faatasi ai ma le afaina mulimuli ane o veins.

Afai e te le amanaiaina le maualuga o le toto maualuga, e aafia ai le soifua lelei ma le faatinoga. O le mea lea, aua nei tolopo se asiasiga i le fomaʻi.

Faailoga o togafitiga

Pe a oʻo i luga le mamafa, e faʻaalia e le tagata faailoga faʻaalia o le maualuga o le toto maualuga:

I le avea ai o se tulafono, o le maualuga o le maualuga o le toto o le toto i tamaitai ma alii e maua i se avanoa, aua o lenei maʻi e leai ni faʻaaliga

  • fatu palpitations,
  • paʻu o le pusa o loʻo maua i lalo o le scapula,
  • tinisitus
  • o nisi taimi - fulafula o pito.

Afai o le maualuga maualuga ma le maualuga o le mamafa e masani, e lagona e le tagata maʻi:

  • pe faʻafefea ona afu le afu
  • faigata le manava
  • o le pulupulu o loʻo faatelevave
  • afaina.

Afai o le toto maualuga e le mausali, e tatau ona faia se suʻesuʻega atoa (ECG, ultrasound). O faʻataʻitaʻiga o vaʻa faiʻai o nisi taimi e fautuaina. E i ai tulaga pe a maua le maualuga o le mamafa o le tino e maua i se avanoa - i le taimi o se suʻega faʻapitoa masani. O ia tagata e tatau ona faia se suʻesuʻega faaopoopo e saili ai mafuaaga ma togafitiga o le anomaly.

E taua le iloa o le fualaau o le tagata lava ia i le maualalo maualuga o le toto maualuga e mafai ona matautia, e pei ona i ai i lenei tulaga, o le a faaitiitia le mamafa o le fatu

Mafuaaga o le faamai

Afai o le tonometa o loʻo faaalia ai o le pito i luga ma le lalo ifo e le masani, e tatau ona toe fai fua, fesuiaiga tuutuuga, filifilia se taimi ese o le aso. Afai o le mamafa e maualuga lona maualalo, ma o pito i luga i totonu o le masani masani e tusa ai ma taunuuga o nisi fua, e tatau ona e faafesootai se cardiologist.O se suʻesuʻega auʻiliʻili i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga o le a fesoasoani e aloese mai togafitiga uumi ma puipuia ai suiga o le pathological i veins. E tele mafuaʻaga mo le faateleina o le vascular tone ma faʻaosofia ai le mamafa o le toto:

  • fatuga o fatugao o loʻo agaʻi i luma ona o faʻafitauli o le totoga o lenei totoga (arteriosclerosis o arteries, mimiti o le tino, le faia o tino o le tino),
  • afaina o le thyroid gland, e faaosofia ai le faateleina o le gaosia o hormones. O le faʻasolosolo o le hormonal background e faʻaosoina ai le faʻagasologaina o le tino autonomous system, lea e taʻitaʻia ai veins e faʻalogo,
  • o le vaisu o le nicotine e mafua ai le faʻavavega o le faʻavaʻa o maʻa,
  • inu ava malosi e aafia ai vein. O le ava malosi e faaitiitia ai le gaoioi o puipui, e faaosofia ai le faagasologa o le matua,
  • atherosclerosis
  • faʻasalaga faʻafefete, faʻapipiʻi aʻa o natia finishes, faʻafefeteina spasm o maʻa,
  • popolega, mafua ai se osofaʻiga o le adrenaline, mafua ai ona vavalalata vaa.

O mafuaaga e mafua ai ona eseese le PP i fafine ma tamaʻitaʻi

E i ai isi mafuaaga e mafua ai ona alu ese le mamafa o le pito i luga ma lalo ifo mai le masani. E faʻavae i le faateleina o le tele o le toto i totonu o le tino, lea e mafua ai le tele o le cardiovascular system ma le fatu o le fatu e le mafai ona faʻamalolo atoa. O nei mafuaʻaga e faʻaititia ai le tonometa, tulaʻi ona o:

  • togafitiga o fatugaʻo, faʻalavelaveina le faagasologa o le aveesea o salts ma vai mai le tino,
  • afaina o le endocrin system, e faʻaosofia ai se faʻalauteleina o le maualuga o le sodium ma le vai i totonu o masini,
  • mamafa tele ma se olaga ola solo,
  • 'ai meaʻai suamalie, ulaula ma gaʻo.

I le ogaoga o le faʻafitauli o le tino poʻo le faʻalagona, o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e matauina i tagata soifua maloloina atoatoa. I ia tulaga, o le faitau tonometa e faʻapitoa lava, e aunoa ma ni faʻatulagaga faaopoopo.

Metotia mo le faʻaitiitia o le maualuga o le diastolic

Afai o le soifua manuia ua matua faigata lava, o se tagata e mafaufau pe faapefea ona faʻaitiitia le faʻaalia o faailo o le toto maualuga, o le a le mea e fai pe a faʻatuai le falemaʻi. Faʻaleleia le tulaga, pe afai o le faʻateleina o le toto maualuga e mafai ona avea ma fua faatatau:

  • e tatau ona taoto ile pito i lalo ma tuu se faapipii malulu i tua o le ua (faʻafesoʻotaʻi se vaega o le vetebra ma le aisa),

E fautuaina e faʻaaoga vailaʻau faʻamalositino ma le aʻafiaga o aʻafiaga.

  • inu se mea teuteu mai vailaʻau faʻamaʻi ma le aʻafiaga (mint, lemonia lemoni, aʻa valerian),
  • vave faʻaitiitia le faʻateleina o le faʻasolosolo maualalo o kesi.

Ina ia faʻamautuina le toto, pe a fai si laʻititi ona faʻaopopoina, e mafai ona e faʻaaogaina le aromatherapy ma le malosi mai le mamafa. Cardiologists fautuaina le lafoai o le faaaogaina o masima, meaʻai ulaula.

Auala e togafitia ai le toto maualuga o le toto diastolic

O le faateleina o le maualuga o le toto maualuga e manaomia ai togafitiga togafitiga, lea e faatonuina e le fomaʻi pe a maea se suʻesuʻega auiliili o le maʻi. O se faagasologa uumi lenei, e aofia ai le faʻafelagolagomai:

  • meaai O le tagata gasegase e tatau ona pipii atu i fautuaga a se tausi meaʻai ma se lisi tuufaatasia o meaai faatagaina. O le tausisia o le taumafa e masani ai le maualuga o le toto maualuga i le laasaga muamua o le toto maualuga e aunoa ma ni fualaau faaopoopo. O meaai paleni e tatau ona vavae ese mai le meaai, faʻamaoaigaina i fualaau mamago ma ipu fufulu,
  • gaoioiga faaletino. Afai ei ai i se tagata se olaga e le tauagafau (galuega faʻapitoa), e tatau ona ia tausia le faʻamautuina o le toto i totonu o le tino - taumafai e savali i aso uma (mo galuega ma fale). Afai e le mafai, faʻaaoga ituaiga eseese o massage (pe a maeʻa maliega ma se cardiologist). E lelei le fai o se seti o faamalositino i taeao uma,

Ma o le mea moni, o le togafitiga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le a le mafai ona fai e aunoa ma le usitai i mea autu o se paleni paleni lelei

  • le teena atoatoa o masaniga leaga. O loʻo i ai faʻamatalaga faʻavaʻa o le ava malosi ua faʻamalamalamaina e fomaʻi (200 ml o le uaina mūmū, 50ml o vodka poʻo le cognac, ma isi). O se vailaau lenei o le ava lea e aoga mo le tino ma le cardiovascular system. O le tele o tui fautuaina ua afaina i faafitauli,
  • tulaga masani o le moe ma masani masani. E tatau ona e moe mo le itiiti ifo ma le 8 itula i le aso, vaevae le lisi i totonu o se taumafataga 5-taimi, ma pe afai e mafai, ai i le taimi e tasi.

O nei fautuaga e faʻamaonia ma maualuga le mamafa, o le a latou fesoasoani e faʻaitiitia le faʻaalia o faʻamaoniga o le maualuga. Afai o loʻo faʻataʻitaʻiina le falemaʻi, ua fautuaina e fomaʻi nisi vailaʻau. O le le lelei o lenei ituaiga o fualaau faasaina o se lisi ofoofogia o mea e aʻafia ai ma faʻailoga. O le mea lea, e tatau i le fomaʻi ona faʻatonuina i latou ma fuafua le togafitiga o togafitiga. O le tele o taimi e faʻafaigofieina ai le faʻaaogaina o le toto toto diastolic:

  • togafitiga (aveese le vai mai le tino, faʻafefete le fulafula o le tino),
  • peta blockers. O fualaau o lenei vaega e faaitiitia ai le aafiaga o le adrenaline, e fesoasoani i le malologa o puipui o toto toto. O fualaau oona o fualaau oona e fesoasoani i le malologa atoatoa o le fatu maso. E le o faʻamatalaina i latou o loʻo maua i maʻi faʻalavelave o le bronchi,
  • paʻu o le calcium. O nei fualaau oona e fesoasoani i le faalauteleina o toto toto ma le malolo o le fatu i le tulaga o le cellular,
  • O le atiata o le ACE e afaina ai toto toto e ala i le faʻaititia o le faʻaogaina o le toto angiotensin,
  • togafitiga alofa. Latou te aveesea le leo o gaioiga lautele.

Faʻaleagaina o le tonometer indicative o se taunuuga o le faʻaalia o maʻi tuga, lea e tatau ona maua i le taimi ma amata togafitiga. E pei ona faaalia i le faatinoga, o le muamua e mafai ai ona fuafua le mafuaʻaga o le faateleina o le toto toto toto, o le faigofie atu lea ona faʻasalalauina ma filifili lelei togafitiga faʻaleleia.

Muamua na tusia 2017-06-26 13:22:46.

Fai ifo maualalo

O le toto (faʻaleagaina) e fuaina i le tonometa e fuafua ai le malosi o le toto i luga o puipui o toto toto. E aofia ai 2 faailoga:

  • O le numera pito i luga e taua o le systolic. O loʻo taʻu mai ai le malosi o le mamafa i le taimi o le faʻasusu ma le tuleia o le toto i totonu o le fale.
  • O le numera pito i lalo e taua o le diastolic. E maua ai le malosi o le mamafa aʻo faʻasaʻo le muso o le fatu.

O le pito i lalo e faalagolago i le tele o le toto o taamilo i totonu o le tino ma le leo o puipui puipui. E mafai ona suia le mamafa mai le 100 i le 60 i le 140 i le 90 mm Hg. Art. Afai e sili atu le faʻamaoniga, o lona uiga o loʻo tatou talanoa e uiga i le maualuga o le toto maualuga (maualuga). O faʻataʻitaʻiga maualalo e faʻaalia ai se osofaʻiga o le vavavega (faʻamaoniga).

Afai e faʻateleina le mamafa o le mamafa, ma o le pito i luga e masani, ona tatou talanoa lea e uiga i le toto maualuga. E atiae i lalo o le aafiaga o isi maʻi tuga. I le taimi lava e tasi, o le fatu o le fatu e le mafai ona faʻamalolo atoa ona o le le mafai ona taulimaina le tele o le felafolafoaʻi toto, ma o le gaʻo e maua ai se faʻavavega faifaipea. O le tagata gasegase e manaʻomia le suʻesuʻeina ma faʻaaogaina le mafuaaga o le faʻafitauli e puipuia ai faʻafitauli faigata.

Auala e faʻaitiitia ai le mamafa o le mamafa

Latou te faʻaitiitia le mamafa i le fale, e le gata i fualaau faʻasaina, ae faʻapea foi ma isi metotia. O o latou fatu e faʻavaivai i lalo i le faasolosolo faasolosolo malie o le galuega o le muso o le fatu, talu ai o le tele o le manao e faʻalauteleina le vaa e masani ona oʻo atu ai i le faaleagaina o puipui. O fautuaga nei o le a fesoasoani ia te oe ia malamalama i le auala e aumaia ai lalo ifo le mamafa e aunoa ma le faaleagaina o le tino:

  • Suia le meaai. I le lisi o aso taʻitasi e tatau ona faʻaaogaina fualaau faisua, fualaau aina ma meaʻai susu, e suia ai mea taumafa. E fautuaina le kukaina o le uila, lafoaia o falai ma ulaula ma le faʻasaoina.
  • O le aofaʻi o suka ma suka suka faʻatau e tatau ona faʻaitiitia. Fautuaina le faaaogaina o le meli.

  • Faaaoga le masima laulau i se mea maualalo. O le aso e le faatagaina e sili atu i le 5 g.
  • Aua le faʻaleagaina amioga leaga.O meainu malolosi ma sikaleti e faʻaleagaina ai le gaioiga o totoga o le tino ma faaosofia ai le gaosiga o le adrenaline, lea e mafua ai ona vaʻavaʻaina e le vaa.
  • Fai se taimi o galuega ma malolo. O le moe e tatau ona le itiiti ifo i le 6-8 itula. I le gasologa o le galuega, ia mautinoa e fai se malologa mo se mafanafana.
  • Auai i togafitiga faaletino. Faatasi ai ma le maualuga o le toto, e faasaina le aloese, ae o le malosi faaletino e maua ai se aoga aoga i le galuega a le fatu muso. I le taimi muamua, e tele lava auala i le ea fou ma faamalositino. Faʻaopoopo faʻaopoopo galuega cardio, taʻavale, aau, uila ma aʻoaʻoga i luga o simulators.
  • O le aʻafiaga e faʻaosofia ai le gaosiga o le adrenaline. O le maualuga o le mamafa o le mamafa e masani lava o le taunuuga o le popole. O le tagata maʻi e manaʻomia ona aloese mai feeseeseaiga, ma foia ni mataupu ogaoga pe a maeʻa ona faaleleia.

E mafai ona e tuʻufaʻatasia fautuaga faʻatasi ma suʻega a tagata. O le a fesoasoani le tamaititi i lou mafaufau pe faʻapefea ona faʻaitiitia le maualalo ifo o la latou fesoasoani. O le a ia iloiloina le tulaga o le maʻi ma taʻu mai le mea e fai e faʻamautinoa ai o ia. O fua o loʻo mulimuli mai e sili ona manaʻomia mo le faʻaitiitia o le mamafa o le diastolic:

  • Ina ia faʻamalolo le vaʻa mai vaa ma faʻamalosi o latou puipui, latou te inu piapuni. E fautuaina e le gata ina faʻaititia le maualuga o le mamafa, ae ia maualalo foi. Inu sua i le 30 ml. ao lei faia ni taumafataga mo le masina.
  • E mafai ai e le loto ona faʻalologo ma faʻaitiitia le popole mai le valery, hawthorn male motherwort. O le inu 1 ipu i aso uma lava e lava, ma o le a le tulai mai le mamafa e pei o le taimi muamua e ave ai vailaʻau.
  • E mafai ai e oe ona aumai i lalo se faʻafefiloi maualuga o le vine, honey, kernels of walnuts ma apricots ua mamago, ua tumu i le sua o le lemoni luga. O vaega uma e faia i le tutusa tutusa. Inu le vailaau i le taeao i luga o se manava gaogao mo le 1 tbsp. l
  • I le avea ai ma auala e faʻamalosia ai le myocardium, e faʻaaoga ai le tina. Mo le kuka, ave 2 tbsp. l elemene autu ma sasaa atu i le 500 ml o le vai kuka. A maeʻa le mafanafana, inu le fafaga o le tina i le 50 ml i le po.
  • O le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le tino o le tino e mafai ona faʻaititia e togalaau diuretic. Used by St. John's wort, sage ma oregano. E manaʻomia ona faia i ni tutusa tutusa (1 tbsp. L.) Ma faʻaopopo i le top 3 tbsp. l tinawort. O vaega uma o loʻo faʻafefiloi i totonu o le pusa e tasi ma sasaa 500 ml o vai inu. A maeʻa le mafanafana, inu le 100 ml i le taeao mo le 30 aso.

Afai o le mamafa o le diastolic ua faʻateleina le malosi, ona mafai lea ona e faʻaogaina le algorithm o gaoioiga nei e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia:

  • Afai e mafai, taoto i lou manava. E tatau ona faasaga le ulu i le aluga.
  • Tuu ni mea malulu i luga o itu o le tui vavalo ma aveese mai pe a uma le afa itula.
  • Ave soʻo se kulimi poʻo se suauu ma faʻamalo le gutu malulu. O gaoioiga e tatau ona mama.
  • O gaioiga uma e le sili atu i le 40 minute. Afai e faʻaauau pea ona faʻaosoina le mamafa diastolic, ona valaʻau lea i se taʻavale.

O le faʻaitiitia o metotia faʻaitiitia e aoga i le togafitia o mataupu maʻaleʻale maualuga. I tulaga maualuga, o se tuufaatasiga o suʻega a tagata ma le faʻaleleia o le ola i togafitiga faʻamaʻi. O fualaau ua faatonuina e se fomaʻi e faalagolago i le tulaga o le maʻi ma le i ai o isi togafitiga faʻaleaga.

O le vasega o vailaau masani e tatau ona malilie faatasi ma se tagata tomai faapitoa. E tele vaega o loʻo faʻaaogaina i fua o loʻo i ai i sauniuniga eseese. O a latou faʻasigaga e mafai ona mafua ai se faʻalavelave maualuga ma se osofaʻiga o le toto maualuga. O le a tatau i le fomaʻi ona amanaʻia lenei faʻaaliga ma sui le fua.

Fomaʻi togafitiga

E i ai tulaga faʻafomaʻi faʻasoifua maloloina e fomaʻi le fomaʻi pe a fai se togafitiga togafitiga. E filifilia taitoatasi, e pei ona i ai i tagata taitoatasi ona lava uiga o le tino. Mo a latou filifiliga saʻo, o le a tatau ona e faia se suʻega atoa ma faailoa mai le mafuaʻaga o le siʻitia o le tonometa. E tusa ai ma taunuʻuga ua maua, o le a mafai e le fomai ona fai mai pe faʻapefea ona faʻaititia le maualalo maualalo e aunoa ma le faaleagaina o le tino.Afai e te lafoaia lenei fautuaga, ona i ai lea o se tulaga lamatia o le atiaeina o isi maʻi ona o fualaau ua le filifilia.

O vailaʻau nei o vailaau autu i le tele o togafitiga faʻapitoa:

  • O le iniseti Angotensin converting enzyme (ACE) e puipuia ai le angiotensin II mai le gaosia, lea e aofia i vasoconstriction. E masani ona tofia "Zofenopril" ma "Enalapril." I le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, e faʻaaoga ai Ramipril.
  • E faʻapipiʻiina e le tagata o le kolokino ia alalaʻau, e faʻaaogaina ai le gasegase o le tino ma faʻaitiitia ai le malosi o le vaʻaia o le loto. E masani ona faʻaaogaina Amlodipine ma Diltiazem. I le tulaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le maualalo o le mamafa, ua faʻaaogaina Verapamil.
  • Beta-blockers block receptors beta-adrenergic, faaitiitia le aafiaga o le adrenaline i le fatu maso. O le sili ona lauiloa o Nebivator, Atenol, ma Betak.
  • Diuretics (togafitiga) e faʻatagaina oe e aveese le tele o le susu mai le tino. I le tele o tulaga, e faʻaaogaina le Indapamide ma le Furasemide. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, e fautuaina ai le inuina o meaʻai pailani ("Asparkam") poʻo le mea e puipuia ai le potassium ("Amilorid", "Eplerenone").

O le toʻatele e le talitonu i mea faʻapitoa o meaola (BAA), ae pe a faʻaaoga tatau, o loʻo i ai se lelei lelei i le tino. O fualaau filifilia lelei mai lenei vaega o le a faʻamalosi ai puipui o toto toto, faʻateleina ai o latou gaʻo ma faʻaititia le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto.

O sauniuniga nei e maua ai vitamini B, acidic ascorbic, rutin, magnesium, calcium ma isi elemene e sili ona talafeagai mo le faʻaitiitia o le mamafa o le diastolic:

E faʻapefea ona faʻasaʻo ifo i lalo na o le pastolic pressure?

O se faʻaaliga taua i le faʻaitiitia o faʻamaulalo o le mamafa o le malosi o le mafai lea ona faatumauina le pito i luga i totonu o le mea e taliaina. E le sili atu i le 120 mm Hg. Art., O lona uiga e te le manaʻomia le fanaina o ia i lalo. I ia tulaga, o se suʻega auʻiliʻili e manaʻomia ina ia iloa ai le mafuaʻaga moni o le maualuga o le toto maualuga.


E masani lava, o itu nei e aʻafia ai le faateleina o le mamafa o le mamafa:

  • mala o le eleele
  • tumau tumau i tulaga faigata,
  • malformations o le muso o le fatu,
  • afaina o le endocrine,
  • faʻaleagaina tele o le masima,
  • leai se malosi i totonu o le tino,
  • vaivai le tumau.

O le aano o togafitiga o le a faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le togafitiga autu. O le mamafa e faasolosolo malie lava. Afai e taumafai e faʻaititia le faʻaitiitia o le faʻaaliga i le tapulaa faʻatagaina, ona faʻaopopoina lea o faailoilo o le faʻasalalauga i le falemaʻi ona o le faʻaitiitia o le tau maualuga.

E tatau ona faʻaitiitia le malosi o le diastolic e puipuia ai le faaleagaina o vaʻa toto o loʻo tumau i totonu o se tulaga vaapiapi mo se taimi umi. Faʻaleleia o soifuaga, faʻasologa o togafitiga faʻafomaʻi ma faʻafitauli faʻafuaseʻi o le a fesoasoani iinei. I tulaga maualuga o le faamai, o le a talafeagai le faaopoopo o fualaau oona i togafitiga. Faʻasaga i tua o le faʻaaogaina o fuataga e faʻamautinoa ai galuega a le loto, e tutusa lava le taua o le faʻaitiitia o le mafuaaga o le faateleina o le mamafa. A leai, o le a le aoga atoatoa.

Aisea e siitia ai le toto maualuga?

O foliga o le maualuga o le toto maualuga (AH) ma le maualuga o le maualuga o le toto maualalo o le diastolic e aofia ai le tusa ma le 20% o ituaiga uma o lenei maʻi.

O lenei ituaiga GB o loʻo faʻaalia i le mamafa o le kosi, o le tetee atu i le faʻaauau pea togafitiga ma e manaʻomia ai se faʻagasologa taʻitasi i tulaga taʻitasi.

Muamua, o le tulaʻi mai o le DBP e faʻatasi ma le maualuga maualuga (symptomatic) maualuga - o le siʻitia o le toto maualuga e mafua mai i faʻamaʻi i totonu (e ese mai i le taua GB, latou te maua le mafuaaga).

Mo le faʻaauauina pea o le toto i totonu o le masini vascular system, e manaʻomia e le fatu ona faʻaauau pea le tele o le toto mai le taumatau tauagavale ma se malosi malosi (systolic toto pressure), ma o le aorita e faʻafetaui i le maso o le toto e ala i le faʻaititia poʻo le faʻasaʻo (diastolic blood pressure). O le eseesega i le va o le SBP ma le DBP e tatau ona fesuiaʻi i le va o le 40-50 mm Hg. Art.

O le toto o le toto e mafua mai i:

  • felafolafoaʻi toto
  • le elasticity o puipui o toto toto,
  • le aoga o le taimi e malolo ai le myocardial (diastole),
  • gaioiga o le popole ma le faʻasalaga faʻasalaga o le leo o arterioles.

O le faateleina o le DBP o nisi taimi e le tumau (e leai se mea muamua e faaleagaina ai totoga i totonu). O mafuaaga mo lenei tulaga:

  • sili atu le aoga o le masima (silia ma le 8 kalama / aso),
  • ava malosi ma le kofe
  • mamafa, oona,
  • vai tele o le tino (faʻaaogaina o sili atu i le 30 ml / kg / aso),
  • tulaga atuatuvale, leai se moe.

Faʻatasi ai ma le faʻamautuina o le taumafataga ma le faʻatulagaina i aso uma, o faʻamaumauga a le DBP e toe foʻi mai i le tulaga masani. Faailoga o le faateleina o le DBP:

  1. O se mea mataga, o le tiga o le ulu i le pito i tua o le ulu ma malumalu, lea e faateleina i le mausali ma le fusi o le ulu.
  2. Dizziness, tinnetitus, susu i le ulu.
  3. Faʻamasalaina o mea faʻaletonu.
  4. Mafaufauga faʻapitoa i le loto.
  5. Faʻasolo vave.
  6. O le le lava o le manava, le le fiafia mai musumusuga.
  7. Faateleina le vaivai, faaitiitia le tomai e galue ai, le fiafia, le gafatia lagona, popolevale, faalavelave i le moe.

O le faʻateleina o le maualuga o le toto o le diastolic faʻatasi ma le faʻateleina:

  1. Maʻi mai le myocardial, o loʻo faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le fatu o le fatu (cardiosclerosis, cardiomyopathy, infarction tuifaʻavale, myocarditis).
  2. Le faʻaleagaina o totoga o le endocrine (thyroid gland, slander, ovaries i fafine i le taimi o le misa).
  3. Faʻasologa vave i le taimi o le maitaga.
  4. Maʻi faʻamaʻi (faʻasologa o vailaau faʻasolosolo poʻo faʻamaʻi tuusao).
  5. Neurological diseases (faʻavavega o le intracranial, apiapo o le nocturnal, encephalitis, tino o le tino, ulu manuʻa).
  6. Maʻi toto (anemia, polycythemia).
  7. Tausia o fualaau faasaina (glucocorticosteroids, hormones thyroid, non-steroidal anti-inflammatory drugs, fomaʻi faʻamataʻu, tautala faʻataʻitaʻi, faʻamaʻi MAO).

O le maualuga o le toto o le diastolic e sili ona taatele i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga II ma lautele le atherosclerosis.

O le maualuga o le maualuga o le toto maualuga ma le DBP sili ona maualuga e atiaʻe i tagata gasegase (mai le 30-40 tausaga).

Mafaufau i faamai sili ona taatele e mafua ai le faateleina o le toto o le diastolic:

  1. Toto fatu. Faʻaleagaina o inflammatory poʻo le faʻaleagaina o le tino i le totoga o le tino e mafua ai le faʻaleagaina o le faamamaina o le toto ma le faletua vai. O se taunuuga, o le maualuga o le faasalalauina o plasma ma le faateleina o le sodium o le a faatupulaia le alualu i luma. O le solia o le toto i fatugaʻo e mafua ai le pulefaʻatonu o le renin, lea e faʻamalosia ai le faʻamalolo o le angiotensin-II (o se vasoconstrictor malosi) i le toto. O lenei gaioiga e mafua ai le sili ona ogaoga o le maualuga o le diastolic hypertension (DBP e silia ma le 100 mmHg).
  2. Faamai o le endocrin system. O tumema ma le faʻaleagaina o le tino e faʻaleagaina ai le paleni masani o le adrenaline, cortisol ma aldosterone, lea, o le galue i luga o le leo o arterioles ma le faagasologa o le toe faʻamautuina o le vai ma le sodium, faʻapupulaina le toto o le diastolic. Hypothyroidism - o le faʻaitiitia o le gaosiga o le hormonone e faʻapupulaina ai le malosi lautele ma le DBP.
  3. Loto fatu. Faʻaitiitia le mamafa o le myocardium (ona o le mumū poʻo le fatu fatu) e faʻaititia le saoasaoa o le saoasaoa o le toto ma faʻaosofia ai le faʻalavelave i vaʻa vevela ma vaʻaia. Le faʻamalosia o vailaau vavave e solia ai le faʻaauau pea ma le le faʻaaogaina o le tafe toto i totonu o vaʻa, ma mafua ai ona faʻamavae i itu uma e lua o le toto.Arterioles o loʻo aʻafia i pulu cholesterol e faʻamalosi ma faʻasaga i aʻafiaga o hormones vasoactive. E le gata i lea, o le toto i le tino (fatu, faiʻai, gaʻo) e faʻaititia. I faʻamaʻi o le tino, o le faʻatonuga tutotonu o le masini vascular e faʻaleagaina e medulla oblongata.
  4. O le maualuga o le faʻasolosolo o le diastolic. O nisi vailaʻau e mafai ona suia ai le gaioiga o le popole popole popole, o le paleni i le pulelasi o le renin-angiotensin-aldosterone ma hormones.

Tāua diastolic

Ina ia mafai e le toto ona alu ese mai le loto o le loto ma le saoasaoa tatau, ia alu i luga o le pito i luga o le fatu ma ia oʻo atu i nai tamai capillaries, o le toto diastolic e tatau ona "tausia" i le lautele o le 60-89 mm Hg. Art. O lenei faailoga e masani lava ona fausia e ala i le maualuga o le leo o vaʻa ua taʻua o resistive vessels.

O le faʻaaliga DBP o loʻo faʻaalia ai le gaioiga, mea e gafatia, vaʻaia o vaʻa o le tino ma le tulaga o loʻo galue ai fatugaʻo, masini popole popole.

Mavaega o le maualuga o le maualuga e fuafua i le tau o le DBP:

Vaitafe TafaʻiLe tau o le DBP (mm RT Art.)
Le maualuga o le toto60-79
Tulaga masani80-84
Maualuga maualuga85-89
AH Ou te tikeri (agamalu)90-99
AH o le tikeri II (avega)100-109
AH III tikeri (ogaoga)Luga 110

E faapefea ona faʻaitiitia le mamafa o le diastolic e aunoa ma le faʻaitiitia o luga?

Afai o le faateleina o le DBP e mafua mai i togafitiga o totoga i totonu, mo togafitiga lelei, i le faaopoopo i togafitiga antihypertensive, faasaʻoina o fualaau faasaina o le faamai na mafua ai ona manaomia le GB.

Faatasi ai ma le siitia lē tumau o le toto o le toto diastolic, mafua mai i mea e fafo atu poo le solia o le meaai, ua lava lea e fetuunai ai le pao o le olaga ma lava ai le moe.

  1. Taumafa lelei - o se paleni taumafa, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le masima i le 4-5 grams / aso, aloese mai mea ulaula, meaai kuka ma meaai gaosi (tele masini o le sodium, fat trans, flavorings, flavor enhancers).
  2. Faʻatapulaʻa le aofaʻi o caffeine i le 200 mg i le aso (ma afai e mafaia, lafoai atoa).
  3. Taofi le ulaula ma inu ava malosi.
  4. Auai i se auala lelei sili. Mo le faʻaleleia o le toto i gaʻo uma, e fautuaina e savali i le ea fou i aso uma (sini - 10,000 laasaga). Faʻaleagaina le leo o vaʻa asiasi ile vaitaele, yoga, mafaufau loloto, faʻamalositino ma le taeao.
  5. Aloese mai le taʻele, saunas ma taʻaloga tele.

O togafitiga talafeagai ma lelei e faʻamaonia e na o se tagata tomai faapitoa pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa o le tino atoa.

Ina ia faʻaitiitia le toto o le diastolic, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga o vailaau faʻasaina i na ituaiga, lea e aʻafia ai le leo o toto toto ma le maualuga o le tafe toto, e aunoa ma le suia tele o le toto toto:

  1. Diuretics:
  2. Faʻailoga a le ACE - "Taofi", "Lisinopril" i le 5-10 mg / aso.
    • Thiazide - "Furosemide" i le 40-80 mg, "Trifas" 5-10 mg faʻatasi ma le "Asparkam" poʻo le "Panangin".
    • Thiazide-like - "Faʻaalia", "Hypothiazide" i le 2.5 mg / aso.
  3. Angiotensin-II avetaavale talitane - Valsacor, Irbesartan, 120-360 mg / aso. 4. Faʻatonu o le alalaupapa o le Calcium - Amlodipine, Nifedipine 5-10 mg / aso.

Ia mautinoa ia iloa le mafuaʻaga o le maualuga o le faʻasolosolo o le diastolic - togafitiga o le maʻi faʻamaʻi:

  • toe faʻaaogaina - toe faʻafouina le malosi o le filtration, tuʻuina atu toto i le tino, puipuiga mai isi faʻalavelave,
  • faʻamaʻi o le tino o le endocrine - faʻatoʻaina o le faʻasalaga, pe a manaʻomia - togafitiga faʻapitoa,
  • fatu fatu - filifiliga o togafitiga o togafitiga, togafitiga faʻapitoa o vaivaiga valvular ma faʻamaʻi o le gaʻo,
  • faʻamaʻi toto - faʻatulagaina o le hemoglobin, hematocrit,
  • gestosis - tausisia o le maitaga seia oʻo ina oʻo mai le fetus ma vave tuʻuina,
  • afaina o le neurology - togafitiga o se mafuaʻaga e mafua ai, mea inu ava-laveai,
  • diastolic drug hypertension - faʻasologa o fualaau oona poʻo le sui o togafitiga togafitiga.

Fesoasoani i le fale

Afai o le soifua maloloina o le tagata maʻi ua matua faigata ma o le tonometa o loʻo faaalia ai se maualuga maualalo maualalo, latou te taumafai e faʻamautu le tulaga i le tele o auala:

  1. A oʻo i le tagata le gasegase ma ua togafitia, ona puipuia lea o fualaau faasaina i le fale. Faʻasa i lalo le mamafa, e aunoa ma le faʻaitiitia o le pito i luga, faatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi (Furosemide, Hypothiazide, Indapamide) i tulaga masani. O vaʻa o le vaega o le ACE, o le angiotensin-II blockers ma le calcium e faʻaogaina vaʻa.
  2. E le gata i lea, ua ave faʻataunuʻu - Valerian tablets, motherwort tincture, Corvalol, Valocordin, Validol.
  3. O auala faaletino e faʻaitiitia ai le mamafa:
    • Uili malosi i tua o le ua.
    • Massage mimilo faʻavave.
    • Aafiaga i luga o mea e ola ai le tino - i tua o le pito i tua, i le musika o le sternocleidomastoid.

Afai o le toto diastolic e le mafai ona pulea oe lava i totonu o ni nai itula, ma e na o le sili atu le leaga o faailoga, e tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi.

O a togafitiga faʻasolo e faʻaaogaina?

Ina ia faʻaitiitia le diastolic toto i le fale, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga. O le faʻaaogaina o teuteuga o infusions ma teas mai laau afaina e aʻafia ai le fatu cardiovascular e maua ai se aafiaga pe a uma le lua i le fa vaiaso mai le amataga o togafitiga (pe a fai e faia soo).

Laʻau faʻamafanafana e faʻamafanafanaina le faʻalavelave popole popole:

  • mauga arnica fugalaau,
  • faʻatalanoa paʻepaʻe
  • laʻau barberry
  • leoleo mamoe.

Laʻau faʻafomaʻi e totoina ai toto toto:

  • vao vao
  • verbena
  • lapoʻa magnolia
  • fualaau suamalie.

Laʻau faʻamaʻi faʻamalosi:

  • St. John's wort grass
  • birch leaves
  • laʻau
  • lanu
  • vine.

E fautuaina e faʻapipiʻi ia afu mai nei kulupu ma suia le tuufaatasiga o togafitiga ile lua i le fa masina.

O vailaʻau faʻamaʻi o mea totino o loʻo faʻatau atu i le fale talavai:

  1. "Birch buds."
  2. "Togavao i le vao."
  3. "Oona ufi."
  4. Raunatin.

Mo tagata matutua ua maua i le atherosclerotic vascular vasions, o sauniuniga o le togavao ma se faʻafituga o le gaosiga e fautuaina:

  • Faʻasologa
  • Vazoket
  • "Folaula 600",
  • Faʻasalaga
  • Venosmin
  • Quercetin
  • Ravisol
  • uu popo.

Manatua e le mafai ona faʻaitiitia le maualalo o le toto maualuga ma na o sauniuniga o togalaau. O togafitiga o togalaau o se auala fesoasoani mo le tetee atu i le maualuga o le diastolic, ma o le faamamafa autu o le fomaʻi faafomaʻi ma suiga o olaga.

O le toto maualuga o le toto diastolic e oʻo atu ai i suiga e le mafai ona suia i totonu o le puipui vascular, o lona vevela ma le faaleagaina o totoga i totonu.

Latou te togafitia le faʻateleina o le mamafa i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I le tele o tulaga, o le maualuga o le diastolic o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi tuga lea e manaʻomia ai le tuʻufaʻatasia (faʻamaʻi, togafitiga ma le faʻaleleia o ituaiga olaga).

O punaoa o faʻamatalaga nei na faʻaaogaina e saunia ai mea.

Mafuaaga o le toto maualuga o le toto diastolic

Faʻasaʻoina o se faʻalavelave faʻapitoa i le falemaʻi e masani lava ona amata i le faʻaaogaina o mea faʻaosofia o lona tupu. O le mea lea, ina ia foia le mataupu i le auala e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le mamafa e aunoa ma le faʻaitiitia o le pito i luga, e taua le faʻatuina o le mafuaʻaga. O le tulaga e mafai ona faʻapitoa pe afai e mafai ona aʻafia e aʻafiaga mai fafo, ma faʻaleagaina pe afai e faʻaosofia e le maʻi.

O mafuaʻaga sili ona taatele o le maualuga o le diastolic pressure:

  • luga o galuega
  • gasegase
  • le tele o le taumafa o le kofe ma isi meainu suamalie, faapea foi ma le ava malosi,
  • isi amio leaga (ulaula, ma isi),
  • popolega.

E mafai ona faʻaitiitia e aunoa ma le faʻaititia o le pito i luga?

E pei ona uma ona taʻua, o vailaʻau e lei mauaina se auala e faʻaititia ai le mamafa o le mamafa ina ia le pau le "fatu" (luga). O le mea moni lava o faʻamalosi (faʻavaivai) o fualaau faʻamaina ua iloa i aso nei e mafai ona faʻaitiitia naʻo laina uma e lua i le taimi.

Ae e le o lona uiga o le tulaga e leai se faamoemoe. Afai e te vaʻavaʻai i mafuaʻaga o le maualuga o le mamafa, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina e mafai ona faʻaititia e ala i le faʻaaogaina o mea e faʻaosofia, e aofia ai:

  • faʻasologaina o galuega, meaʻai ma le malologa,
  • aveesea o masani leaga,
  • le aloese mai le aloese
  • togafitiga o pathology autu.

I le tepa muamua, o nei galuega uma e foliga mai e faigata ona faataunuuina, ae o a latou tali (ma sili ona taua, manaʻo), e mafai ona faasaʻo le tulaga.

Le maualuga o le toto o le tagata

E faʻapefea ona faʻaitiitia i le fale vave?

Ina ia aua nei faʻaleagaina lou tino, soʻo se gaioiga mo lou lava faʻamalologa e tatau ona faʻamaopoopoina ma le fomaʻi togafitiga. O le a aoga tele le aʻoaʻoina atili e uiga i le faʻavasegaina o le toto maualuga ina ia malamalama pe a manaʻomia le togafitiga maualalo, ma pe a mafai ona e faia e aunoa ma lea.

Faʻasologa masani

O le manatu o le masani o le toto maualuga i vailaau faafomai e sili atu ona lautele tuaoi, talu ai o le soifua manuia o loo matauina i tagata ei ai faailoga eseese. O le mamafa maualalo e le itiiti ifo lona taua nai lo le pito i luga, o le mea lea e tatau ai ona malamalama pe a manaʻomia ona faaitiitia, ma pe afai e le manaʻomia. O le masani mo le maualuga o le toto maualuga o le 100-130 mmHg, o le masani mo le maualalo ifo-65-85 mm.

A oʻo ina sili atu le faʻasologa o fuainumera, e taʻua o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga; afai o le masani e sili atu i le tasi o laina, o le maualuga o le toto maualuga e taʻua o le vaʻaia. E tusa ai ma le faʻaopopoina o faailoga - systolic (pe a maualuga le maualuga o le toto) poʻo le diastolic (pe afai o le maualuga maualuga) o le maualuga.

90 mmHg

Afai o le tau o le maualalo maualalo e latalata i le 90 mm, e le o taimi uma e taʻu mai ai togafitiga. Seʻia oʻo i se taimi talu ai nei, o lenei tulaga taua o le tuaoi, ma mo sina taimi - ina ua maeʻa le Fono a le Cardiology i le Iunaite Setete ia Iuni 2018 - e maualuga le maualuga ma manaʻomia togafitiga.

Faatasi ai ma le soifua maloloina masani ma lava le maualuga o le mamafa (120-130 mm), o le maualuga o le maualuga o le mamafa e tele lava ina faailoa mai ai le le mautonu i le tino vascular system, mafua ai, mo se faataitaiga, i le malosi o le pao o le olaga. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia ai le maualuga o le mamafa o le mamafa, ua lava lava le toe iloiloina o le pulega o le aso ma faʻaoga tatau ai au punaoa o le olaga.

Afai o le soifua maloloina (vaivaiga, faigata le manava, palpitations) ma le masani ai o le maualuga o le maualuga o le toto o le toto e faailoa ai togafitiga, e tatau ona e maua le taimi e asiasi ai i se fomaʻi ma saili auala e faʻaitiitia ai le toto maualuga.

100 mmHg Art. ma sili atu

O se faailo o le diastolic (lalo) o le mamafa e tutusa ma le 100 ma le luga ua avea ma se faailoga o le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga, o se tulaga faʻaleagaina o loʻo faʻaalia mai i se ala masani. O lenei vaega o le maualalo o le toto maualuga o le uiga o le maualuga o le maualuga o le 2-3 faigata, o le mea lea, e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina.

E faʻapefea ona fai e aunoa ma fualaau?

E le mafai ona faʻaaoga togafitiga fualaau e faʻaitiitia ai le toto maualuga ma faia e aunoa ma fualaau? Afai o le tulaga e le taua, o le mea lea, atonu o le a le avea le togafitiga o le a avea ma auala autu e faamautu ai le mamafa. Ae o le tagata gasegase e tatau ona faia le tele o taumafaiga e lafoaʻi ai amio leaga ma tausi lelei le faʻaleleia o lona olaga. O le a sili atu le taunuʻuga, aemaise lava pe a faʻaalia i le taimi taimi ni faʻafitauli ogaoga (maualuga maualalo).

Afai ua maua ni faʻamaʻi ogaoga, o le falemaʻi atonu e manaʻomia, talu ai e le lelei tagata suʻesuʻe mo se atinaʻega o le tulaga.

O a fualaau oona e aoga?

E pei ona uma ona taʻua, po o le a lava le mea e faaaoga ai fualaau oona, latou te faʻaititia uma lalo ma le maualuga. O le maualuga lenei ma le mamafa o le maualuga o le maualuga o le maualuga, pe a maualuga le maualuga o le mamafa ma o le maualuga luga o le mamafa e masani pe ua tuu i lalo.

E matuā faigata lava le faʻaitiitia o le mamafa o le malosi i fualaau oona i lenei tulaga, talu ai o le maualuga o le toto o loʻo aʻafia i le taimi o le togafitiga faʻamalosi e leai se mea e lamatia ai - o le taufaʻatau o le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O fomaʻi e filifilia mo taimi pupuu ma e le o faʻamaoniaina fualaau faʻasaina - vailaʻau poʻo antispasmodics. O nei mea uma o loʻo i ai le aʻafiaga (motherwort, peony, valerian), Corvalol, Valemidine, pepa maʻalaʻau ma le aʻafiaga o le antispasmodic - Papaverine, Andipal, Papazol. Ae le o se lisi lautele o le auala e faʻaitiitia ai le mea e inu pe'āfai e iai se maualuga maualalo, ma e le tatau ona ave faʻamalosi le lisi o lisi. O le a le fualaau faasaina e filifili ai ina ia faʻaitiitia ai le maualalo ifo i le fale vave, e tatau ona taʻu e le fomai.

O le a le mea e inu mai faʻasologa o tagata?

O togafitiga faʻapitoa e le mafai ona fesoasoani i le vave ma le faʻaitiitia lelei o le fua faatatau maualalo i le fale. O latou, e pei o siama, e le mafai ona faʻaitiitia le toto maualuga i luga o se tasi o faailoga. O togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina e le gata ina vave faʻaititia ai le mamafa o le mamafa, ae ia faʻamaonia le faʻatinoga o le tino vascular system in its whole, ma e le o se faiga vave.

Le faʻaleleia atili o le toto o le toto ma lo latou gafatia e faʻalauteleina ai i vailaau faʻataʻitaʻi, teuteuga o lālā ma aʻa o laau totō o loʻo faʻaaogaina:

  • Sushnitsy
  • leoleo mamoe
  • pasili
  • seleli
  • bearberry ma isi.

O le vave, lelei ma aunoa ma fualaau oona i le fale, e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le mamafa o le mamafa ma fua o le aronia, viburnum, ma le hawthorn. Ae o le maualuga o le mamafa o le a pa'ū foi, o lea afai o le mea muamua e tuu i lalo, e sili atu ona le lelei le faʻaaogaina o fua.

O suamalie faalenatura, fou faatoa saunia mai Karoti, beets, kukama ma kulkeni e lelei e pei o se vailaau - e mafai ona saunia ma inu ese, pe mafai foi ona faʻafefiloi i ni mea faʻapitoa.

Ae tatau ona faʻaeteete i togafitiga a tagata - o le tele o togalaau e faʻasaina, ma fualaau aina ma fualaʻau e afaina i nisi tagata, o lea e tatau ai foʻi ona e faʻatalanoa se fomaʻi aʻo le i faia togafitiga.

Kalina e faʻaitiitia ai le mamafa o le toto

E manaʻomia togafitiga?

Aʻo vaʻavaʻai i faʻafitauli i le filifilia o vailaʻau ma togafitiga togafitiga, o nisi o tagata gasegase e tosoina ni faaiuga sese ma tuua ai le maualuga o le toto maualuga e le o faʻamoemoeina. O le mea lea, latou te lamatia ai i latou lava i le atinaʻeina o faʻalavelave o le cardiovascular poʻo le cerebral - o le mea lea e mafai ona muta le maualuga o le maualuga o le diastolic pe afai e le faʻaitiitia le toto toto.

Afai e te le faaitiitia le maualalo ifo i se taimi talafeagai, e ono liliu le tulaga i:

  • faʻalavelave faʻapitoa
  • aousic anerysm,
  • se afaina.

E oo lava i lenei lisi le atoatoa o taunuuga matautia e lava lea e iloilo ai le ogaoga o le tulaga.

Tuua Lau Faamatalaga