Faatonuga mo le faʻaaogaina o le vailaʻau C ma le kulukose - faʻamatalaga mo tamaiti, tagata matutua ma le taimi o le maitaga

Faʻasaga i le mea moni e faapea i totonu o falemaʻi e lima i luga o le faʻatau naʻo le acid ascorbic ma le kulukose. E oo lava i le lanu samasama, lea e matua manaia lava i le tofo, e aofia ai le suka. E i ai se tasi e iloa po o le a le mea e gaosia e gaosia ma pe latou te maua mai vitamini C mo le maʻisuka glucose e aunoa ma se totogi.

E tatau ona e suʻeina le acid ascorbic i le paʻu. E masani ona ou faatauina na o le tasi (vaai i le ata). O loʻo afifiina i taga ma e le o iai ni faʻaopoopoga. Afai e taua lenei mea, ma o le ae le maua tutusa, tusi i le PM, atonu e mafai ona ou faatauina mai ia i matou i Belarus ma auina atu oe e ala i meli masani.

O la tatou Belarusian Exon laau e maua mai ai le elemene ascorbic.

O se sootaga lenei i la latou upega tafaʻilagi aloaia, lea o loʻo i ai se faʻamatalaga mo le acid ascorbic i le paʻu.

Ae maise lava mo le maʻisuka, e le faʻasaʻoina le vitamini C. Ae ei ai le tele o isi ituaiga e le o aofia ai le glucose. E i ai le acid ascorbic i le paʻu - 4 kalama i totonu o se taga pepa (o le pepa sili ona taugofie). O loʻo i ai le ascorbic i pepa faʻamamafa - 1 gram poʻo le 0.25 kalama i totonu o se laulau, o se suauu e aunoa ma ni mea gaʻo.

Ua e fesiligia lau fomaʻi mo le ascorbic acid i se fomaʻi e aunoa ma le kullukose? E le talitonuina se mea i totonu o fale e 4 e leai se tasi e ofoina atu ia te oe le mea na ou faamatalaina i luga.

O le a le acid ascorbic?

O le faʻamalosiina o le faʻasalalauga o hormones corticosteroid, faʻaleleia atili le faʻafefe o le uʻamea (lea e fesoasoani i le faʻamaʻaloina o le anemia), faʻamalosia lautele o le faʻamaʻi - o le mea lea e mafua ai ona ave le tumorbicum, lea e le o mafai ona iloa e se fomaʻi atoa. Ae peitai, o le vailaʻau C, aemaise lava i le tuufaatasiga ma le kulukose, e mafai ona i ai se aafiaga matuia i le tino ona o le saoasaoa o le ulu atu i totonu o sela o le toto ma mea e gaosia i le tino o le dehydroascorbic acid. O aoga o lenei vailaau faasaina e mafai ona iloiloina e tusa lava pe masani ona tagiau ma mafua ona o le toto.

E tusa ai ma vailaau mo togafitiga o le acid ascorbic:

  • O le gasegase e tupu i totonu o fatugaʻo, o le tele o loʻo faʻaaogaina e pei o le oxalate.
  • O le fua o le faʻamalositino e fatugaʻo e faalagolago i le fua - o maualuga e alu vave.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O vaega autu o le vailaʻau ua uma ona taʻu mai i le igoa - o le vailaʻau C ma le kulukose, e tasi le faʻasalaga, pe a tatou mafaufau i le masani masani o le faʻasalaga: pepa malō (pepa maʻaleʻale e le taatele, o le fua o vaega galue e faʻaopoopoina i le 2 taimi). E papaʻe, paʻepaʻe, ma aʻafiaga ogaoga ma aunoa ma se atigi - o le ata o loʻo faaalia ai e le eseese i latou mai le ascorbic masani. O le tofo o le oona. E le gata i lea, o le tuufaatasiga e aofia ai vailaʻau e tuʻuina atu ai le laulau i se foliga eleelea, e pei o lenei:

Vaega autu (fua i le 1 papa)

Ascorbic acid (100 mg)

O le a le aoga o le acid ascorbic ma le glucose

I le faʻaopopo i le faʻaitiitia o le le atoatoa o mea faapitoa, o le vitamini C o se tagata auai i le gaosiga o le gaʻo, e tatau mo le totoina masani o le toto, ma e taua tele le sao o hormones (tele steroidal) ma le collagen. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina umi o le acid ascorbic, e le manaʻomia e le tagata ona ave le elemene e faaopoopo atu i ai, e le o toe manaʻomia le acid pantothenic ma le retinol. E le gata i lea,

  • E i ai sona aʻafiaga.
  • Faʻataʻatia le faʻasologa o le prothrombin.
  • E taofia le faasaʻolotoina o le histamine.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le ascorbic acid with glucose ua faʻamaonia i tamaiti e masani lava mo le faʻamalosia lautele o le tino. I tagata matutua, e tele mafuaaga e ave ai: Muamua, o le ethanol ma le nicotine ua faʻaaogaina ai faʻasao o le acid ascorbic (faʻaopopo le éthanol), o le mea lea, faatasi ai ma a latou faʻaleagaina, e manaʻomia le puleaina taimi o lenei vailaʻau. Lona lua, o le acid ascorbic ma le kulukose o loʻo faʻatulagaina i tagata matutua e avea o se sui faʻaitiitia i le mataupu o:

  • fusi
  • totoga
  • inupia,
  • mativa vaivai o le uʻamea,
  • faʻamaʻi pipisi
  • leaga le toe faʻafouina o paʻu,
  • faʻasolosolo o mea faʻapitoa.

Tosiga ma le pulega

Mo le fofo, o loʻo faʻaaogaina le faʻafefe o le puleaina, mo fualaau, faʻafofoga tautala (faʻaogaina ole sublingual). O fuataga e fuafuaina e le matua o le maʻi, gasegase o le kulukose ma le mafuaaga mo le tagofia o fualaau faasaina. Ona o le mea moni o le tuufaatasiga o le acid ascorbic ma le glucose e fesoasoani tele i le tuufaatasia o corticosteroid, ua fautuaina fomaʻi e usitai i faatonuga aloaia, aemaise lava ile togafitiga o tamaiti.

Faʻaavanoaina o lenei fomu - i totonu, mo le puipuia poʻo togafitiga, o le umi o le vasega ua fuafuaina e le fomaʻi, e mafai foi ona fetuunai le metotia. O le taimi faʻaalu e tutoatasi mai meaʻai. E tusa ai ma taʻiala aloaia, o le talosaga e:

  • Mo le puipuiga, e maua i tamaiti le 50 mg i le aso, mo togafitiga (ma faʻaleleia atili le faʻaaogaina o le uʻamea) - 100 mg i le 3 taimi i le aso.
  • E tuʻuina atu i tagata matutua le 100 mg i le aso mo le gaselase ma le aofaʻi tutusa, ae oʻo atu i le 5 taimi i le aso, pe afai e manaʻomia le faʻaleleia o le uʻamea uʻamea poʻo le togafitiga.

Glucose faʻatasi ma le acid ascorbic i totonu o le toto

O lenei ituaiga o fualaau faasaina e faʻaaogaina e ala i le faʻaleleia o meaola i falemaʻi. O le paʻu e faʻafefeteina i le vai (i le ampoule e oʻo atu i le 2 ml), faʻatonuina lemu i totonu poʻo le intramuscularly. O loʻo faʻaalia mea nei:

  • Tamaiti e oʻo i le 2 ml o le faʻamaʻi (5%) fofo i le aso, poʻo le 4 ml o le 2.5%.
  • O tagata matutua ua faʻamaonia le kulukose ma le acid ascorbic i le 3 ml o se faʻamautu masani i se tasi poʻo le 6 ml o se mea vaivai (2.5%).

Faatonuga faapitoa

Pe o le acid ascorbic faatasi ma le kulukose e aoga i le taimi o le maitaga o se mea e popole ai i le tele o tina faʻamoemoe, talu mai le taimi o loʻo faʻamoemoe se fafine, o loʻo feagai le tino o le fafine ma le faʻavaveina o le ola o vitamini. Ae ui i lea, e le pei o le kulukose, o le acid ascorbic e mafai ona afaina ai le fetus pe afai e umi se taimi i le maualuga o gasegase, lea o le a mafua ai le tolopoina mulimuli ane. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e fomaʻi e amata ona ave le fualaau mo fafine maʻitaga na o le leai o se fua o le vitamini C ma le maeʻa o le maʻitaga (aemaise lava le 3rd trimmas). Norm - 100 mg. I le lactation, 120 mg.

O nai faʻaaliga mai faʻasalaga aloaia:

  • O le Ascorbic acid ei ai sona aafiaga faʻaosofia i le fua o le fausia o hormones corticosteroid, ma o le umi faʻaaogaina, e manaʻomia ona e pulea le toto ma le gaioiga galue.
  • Afai o le suʻega o le toto o le tagata maʻi e faʻaalia i se faʻateleina o mea uʻamea, e tatau ona faaititia le fualaau o le acid ascorbic.
  • Afai e togafitia togafitiga faʻatasi ma le acid ascorbic ma le kulukose aʻo faia ni tui faʻamataʻu, o le a le faateleina le estrogen.
  • O le faʻaaogaina o le acid ascorbic e faʻaitiitia i le tulaga o togafitiga tutusa ma le salicylates (faʻaopopo faʻatasi ma le aʻafiaga o faʻasagaga leaga ia i latou) ma pe a fai e ave i ai mea inu vai.
  • O le vailaʻau C e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le penicillin.

O se tasi o faatonuga aloaia e taua ai o le vitamini C ma le glucose e faateleina ai le excretion o le mexiletine, faia ai le faaaogaina o mea e le o tuusaʻoina e le aoga, ma atonu e aafia ai le excretion o le acetylsalicylic acid ma fualaau faasaina ma se tali alkaline. Afai, i luga o le talaaga o le vitamini C, o le vaʻavaʻavaʻa mataʻituina, o le a oʻo mai le acid ascorbic ma le urine.

Contraindications

I se tulaga sili atu, o le ascorbine na o le aoga i le tino, o le mea lea o le lisi o le faʻasaina i ai e puupuu lava. E mafai ona na ona afaina ai tagata taitoatasi:

  • ma le gaʻo
  • faʻatasi ai ma faʻamalosivale,
  • i lalo o le 6 tausaga.

Talu ai ona o lenei vailaʻau o le vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i maualuga maualuga o le kulukose, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata taitoatasi o loʻo i ai:

  • maʻisuka malosi
  • oxalate fatu fatu,
  • nephrourolithiasis.

Ascorbic acid - aʻafiaga itu

E tusa ai ma fomaʻi, e oʻo lava i vitamini e mafai ona afaina ma o le maualuga o le acid ascorbic ma le glucose e le manaʻomia mo lenei mea: e tusa lava pe e te mulimuli i faatonuga, e mafai e se tagata ona aʻafia i le nausea, maua ai le paʻu o le paʻu ma le allergies. E le gata i lea, ua tusia e fomaʻi:

  • O le tupu mai o le manava, gaogao o le iniseti.
  • Hypokalemia ma le thrombocytosis i fua o suʻega.
  • Vaeluaina o faailoga i luga o le gaioiga o le gasegase, bilirubin.
  • I le i ai o ni fomaʻi e avea ma masima, o le faʻaaogaina o le acid ascorbic ma le glucose e le manaomia, talu ai e le o faʻamavaeina le faʻavaveina o lenei faiga.

Faʻasalaga

O le tele o mea le lelei o le tino o se tali i se sili atu o le acid ascorbic, aemaise lava pe afai e le i muaʻi matauina se faaletonu. E mafai ona maua i luga ole laasaga se tasi o fualaau e 10, lea o le a faʻaalia e le ulu o le ulu, faʻalavelave moe, gasea matautia (mafai ona alu i le vomiting), ma le faʻafefe o le intestinal. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina umi o lenei fualaau faasaina, e mafai ona faʻateteleina ai le faʻasolosolo o le gaʻo.

O le tali i le sili atu o le kulukose o le:

  • le faʻamaina o le galuega a le mea faʻapitoa (pancreas),
  • faʻalavelaveina o mea faʻapipiʻi (fatuga).

Tuutuuga o le faatauina atu ma le teuina

Faʻatasi ai ma aʻafiaga uma e mafai ona afaina mai i le maualuga o le fualaau faasaina, e mafai ona e faatauina fua faʻatau pepa ascorbic ma glucose - e le manaʻomia se faʻasologa ole fomaʻi. O le ola ola mo fualaau aina e 1 le tausaga, o fofo (mama vitamin C) o loʻo teuina mo le tausaga pe afai o le faʻaoʻoina o le mea galue malosi o le 50 mg, ma le 1.5 tausaga mo le faʻatonuina o le 100 mg. E teuina le teuina i le vevela e le sili atu ma le 25 tikeri mo papa ma 15 tikeri mo ampoules, faatasi ai ma puipuiga puipuia o le fualaau faasaina mai le malamalama.

Le tau o le acid ascorbic ma le glucose

O le tau o lenei fualaau faasaina na i ai pea lava i le vaega o le paketi: afai e te le mafaufau i le faatulagaga o pepa e mafai ona togafitia, e le eseese i le tikeri o faamanuiaga mai tulaga masani, se pusa e 10 pcs. e mafai ona faʻatauina mo le 11 p., ma se fagu 40 pcs. - mo le 39 p. O le tau e faʻalagolago lava i le kamupanī ma le maualuga o le fale talavai. O le ata talafeagai e faapenei:

Regina, 30 tausaga I luga o le fautuaga a se tamaititi, ao le i alu i le aʻoga, na maua ai e le tamaititi se kosi ascorbic + glucose. O le taumafaina i aso taitasi o suavai fou na faaopoopo i le papa (inu 2 vaiaso). O le tausaga muamua lea na le maʻi ai laʻu tama teine ​​i le taumalulu, e leʻi faitioina lona ulu (ua mafatia o ia i le mafaufau). Matou te toe fai le vasega i le ono masina mo le 5 tausaga, latou te leʻi matauina se itu.

Anna, 25 tausaga. A o ia puipuia (3rd trimimes), na faatonuina ai e le fomai le pulea lelei o le acid ascorbic ma le kulukose ona o le tuai o le gestosis ma le lamatiaga o le le mautonu. Latou te tuʻuina i luga o le laʻau 2 taimi i le aso, o le vaiaso mulimuli ane na amata ona faitioina le ulu o le ulu (latou fai mai o se mea maualuga), na faʻaitiitia le taimi ma le fuainumera. Na togafitia le togafitiga, na fanau mai le pepe i le taimi, maloloina.

Vera, 34 tausaga Ona o le maualuga o le malosi o le tino, ou te masani lava ona feagai ma faafitauli ma tootovae, o lea ou te inu ai i nisi taimi le paluga o le ascorbine + glucose faatasi ai ma le paluga: o se uila fesoasoani e fesoasoani ia maua pe a maua mai fafo. Na o le pau le mea e tatau ona e mulimuli ai mo le suka: E mafua ona o le taumafa umi o le kulukose, e tupu malosi.

O a meaʻai e manaomia mo le maʻisuka

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

I tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ua faʻaleagaina le metabolism, e taua foi le manatu o le tele o tagata gasegase e mamafa tele ma ona o lenei mea e masani ona latou nofo i luga o taumafa maualalo-calorie, ma o se meaʻai le lelei lea. O le mea lea, o nisi elemene e vave ona fufulu ese mai le tino, o nisi e le lelei le gauai, o nisi e le o auai i le taumafa. O se taunuuga o lenei mea, o loʻo i ai le tele o nei vailaʻau i totonu o le tino, lea e aʻafia ai le manuia o se tagata. O le mea lea, o nisi o gaosi oloa e gaosia vitamini faapitoa mo vailaʻau maʻisuka.

O le a le acid ascorbic?

Ascorbic acid ua valaʻauina organic tuufaatasia ma le metotia faʻasolosolo C6H8O6, o se tasi o mea sili ona taua mo le tino o le tagata.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina lelei, o le ponaivi ma le fesoʻotaʻiga o mea e galue lelei.

Vitamin C antioxyidant, faʻatinoina galuega faʻavae o le faʻaititia o le soʻo ma le coenzyme o le tele o metabolic processes.

I lalo o le natura masani, o le sili atu o le acid ascorbic o loʻo maua i fualaʻau ma fua.

Afai e te faamatalaina meatotino faaletino ascorbic acid, ona foliga mai lea o se paʻu paʻepaʻe o le tofo faʻamaʻi ma se tioata tioata o molekone.

O lenei paʻu e faigofie lava ona suauu i le vai ma le ava malosi. O le vevela e mafai ona faʻafefeteina ai le acid ascorbic o le 190 - 192 ° C.

O le vailaau faʻamalositino na te faia le matafaioi a se antioxidant mamana, aʻo faʻaaogaina foi e faʻafaigofieina faiga faʻapitoa-faʻaitiitia.

Ua faatonuina e fomaʻi mo:

  • faʻamaʻi pipisi
  • inupia
  • maʻi faʻamaʻi pipisi,
  • faamai o le gastrointestinal tract and ate,
  • helminthiasis,
  • cholecystitis
  • maʻi pipili
  • mu
  • faaletino ma faalemafaufau galuega,
  • e faʻatumu ai le tino i elemene taua i le taimi o le maitaga.

I le taumalulu-tau malulu, e fautuaina le aano o le acoróbicide mo tagata uma.

I nei taimi o le tausaga, o loʻo i ai le le lava o le vitamini C i meaʻai, ma e manaʻomia lava e le tino ona faʻaleleia ona o ona vaivaiga ma fualaau oona o loʻo aofia ai lenei vaitamini.

Fiafia

Fale → Soifua Maloloina → Puipuiga → Vailaʻau C: pe tatau ona ou inuina le acid ascorbic

O le leai o le vitamin C e matua matautia lava ona o le matafaioi o loʻo ia faia i totonu o le tino. O lenei vaitamini o loʻo aʻafia ai i le itiiti ifo ma le valu mea taua, e aofia ai le faʻapipiʻiina o filatini. O nei fiva e manaʻomia e avea o se "mea faufale" mo le tele o gaʻo ma okeni. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te fausiaina puipui o toto toto, ma le leai o se paʻu, o le gasegase ogaoga e amata: o vaʻa e matua vaivai lava.

Ae ui i lea, i atunuu atiaʻe, o le leai o le vitamini C e matua leai lava. I le seneturi lona 20, na naʻo pagota ma taimi o taua i le lalolagi na matauina ai, o le faʻamaʻi o tagata o loʻo nonofo i nuʻu sili ona matitiva lea e tupu ai le fiaai. O le mea, o maualuga maualuga o vitamini C e mafai ona maua i le tele o fualaʻau, fualaau aina ma aano o manufasi. E tusa lava pe e te le tausisi i mataupu faavae o se soifua maloloina lelei, e te ono le maua lenei vailaʻau. E masani lava ona taatele ma e lelei foi.

I le faaopoopo atu i le auai i le tuufaatasia o le tino, o lenei vailaʻau o se vailaau mamana malosi. O le mea faʻapitoa, o loʻo faʻamatala mai ai lona mafuaʻaga mo le malulu. E tusa ai ma faʻatusatusaga, o le vailaʻau C e tatau ona faʻafefe ai le mumū ma fesoasoani ai i se vave toe faʻaleleia. Ae ui i lea, o suʻesuʻega o tausaga talu ai e faʻafitia ai nei manatu. Aemaise lava, le avea o le vitamini C pe a uma le amataga o se malulu e le afaina ai lona umi poʻo ona uiga. O faʻamanuiaga le maitauina sa na o na o loʻo inu pea i le vailaʻau C: o le lamatiaga o le maua o se malulu e leʻi faʻaitiitia, ae o nei tagata na vave maua se saoasaoa.

O le vitamin C ei ai isi aʻafiaga faʻaleaga. O nisi taimi e mafai ona maua ni faʻamatalaga i le mea moni o le faʻaitiitia o le lamatia o le kanesa, vascular and heart disease, puipuia le paʻu ma e fesoasoani foi e aveesea le mamafa. Ae ui i lea, o suʻesuʻega o le soifua maloloina o tagata oe na maua le vailaau C sauniuniga na faʻaalia ai le le lava o le faʻaaogaina poʻo suiga vaivai tele o loʻo i luga o le mamao o mea sese faʻamaumauga.

O a meaʻai e manaomia

O le faʻaaogaina o vitamini 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka e mafai ona avea o se fualaau faʻamalositisi, lea e fesoasoani e le gata ina faʻaleleia le soifua manuia lautele o se tagata, ae faʻamalosia foi le galuega o nisi o totoga faapitoa.

I le maʻisuka, o le faasologa o le matua ua iloa e tupu vave. I se isi auala e faaleleia atili ai le tulaga, o vitamin antioxidant e faʻaaogaina. Latou te faia taitoatasi i lona lava ala.

  • Vitamin E (tocopherol).E le mafai ai e le lipids ona faʻamalosia ma aveese faʻamalolo saoloto, lea e avea ai ma tino malosi malosi. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau o le a faʻaitiitia ai le fua faatatau o le alualu i luma o le atherosclerosis, faʻaleleia le metabolism ma fesoasoani e faʻamalosia le puipuiga. Aʻo ave le maualuga o tui o lenei vaitamini (mo le ituaiga 1 - 1800ME, mo le ituaiga 2 - 600-1200ME) mo le 4 masina, na amata ona toe faʻaleleia e le au gasegase lapisi ma le toto i le retina.
  • Ascorbic acid (vitamini C). E fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻamalosi mamafa, ma le lipids mai le faʻamaʻi. E le o maua i taimi uma meaai o le ascorbic acid, ma o nei vitamini mo tagata gasegase e manaomia i ni aofaiga tetele. Latou te fesoasoani e faamalosia toto toto i le tino, aemaise lava mo mata. O le vailaʻau C e faʻataga ai oe e faʻaititia le fua faatatau o le faʻamalosiina o faagasologa i le tioata, ma faʻagesegese ai le fausiaina o tusitusiga. I le faaopoopo atu i ai, e fesoasoani i le faʻaleleia ma le faʻamalosia o le puipuiga o le tino, faateleina le tetee o le tino i le tele o inisua ma le matelaina o le okesene. E taua le manatu o le masani i aso uma e 90-100 mg, ae o le fua o le acid ascorbic o le sili atu i le 1 g ua solia i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka.
  • Vitamin A (retinol). O loʻo aʻafia o ia i le tele o gaioioiga o le tino: faʻapupulaina o le toto, puipui faʻasao, vaʻai, faʻaosofia o le puipuiga. E tatau ona faia faatasi ma isi vitamini (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma lisi o loʻo lisi atu i luga), o le a faʻaleleia ai lona gaioioga.
  • Vitamini o le vaega B. O mea nei e taʻua o le vitamini neurotropic lea e fesoasoani e "faatumauina" le faʻaoga o le tino i le faasologa. O le Miamine (B1) - e maua ai le faʻamafanafanaina o gaʻo i totonu o le tino ma le masani masani o le malosi o le malosi gasegase. Ma o le maʻisuka ituaiga 2, ole fua ole 1050 mg ole aso ole a fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi pe a uma ona 'ai ma tausi vaʻa. Pyridoxine (vitamini B6) e talafeagai i le faʻapipiʻi o le hemoglobin mo le faʻaaogaina o le uʻamea, ma tuʻuina atu ai foʻi le metabolism masani, fesoasoani e faʻapipiʻi nisi o faufautua ma adrenaline. Meaʻai Protein e faʻaleleia ai le manaʻoga e faʻaaogaina atili B6. Cobalamin (B12) fesoasoani e synthesi silatini ma le nucleic acid, ma e manaʻomia foi mo le vaeluaina o le tino. O lenei vaitamini o loʻo aafia i le tele o faiga taua i totonu o le tino.
  • Biotin (Vitamin H). E fesoasoani i le maualalo o le kulukose o le toto ma pulea ai nisi o malosiaga.
  • O le Lipoic acid e le o se vaitamini, ae e aʻafia i vitamini. E faʻaaogaina e togafitia ai le neuropathy o le maʻisuka. Fesoasoani e faʻafaigofie le metabolism o gaʻo ma gaʻo. E mafai ona faʻatautaia ma le le faʻaaloalo ma tautala.

O a mea e manaʻomia

I le filifilia o vitamini mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e tatau ona manatua i le mafaufau faapea o lenei faʻamaʻi e le o iai foi ni mea taua. O le mea lea, e sili atu le filifilia o sauniuniga faigata. O le mea autu o lo latou tuufaatasiga o loʻo i ai elemene nei:

  • O le selenium o se tasi lea o vaega o le faʻaaogaina o le antioxidant. E fesoasoani e taofiofi ai le atinaʻeina o tusi, o foliga vaaia o suiga le lelei i fatugaʻo, paʻu ma le ate. O le leai o lenei elemene e aʻafia ai le tuputupu ae (faʻagesegese) ma le faʻateleina atinae o le atherosclerosis. Faʻaitiitia le kulukose toto.
  • Zinc fesoasoani e fesoasoani i le puipuia o le puipuiga, o le puipuiga o le paʻu. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka, aua e tele lava ina latou mamaʻi, o manuʻa e faʻamaloloina le leaga, ma masani ona oʻo atu i totonu ia siama. Faʻaauau le galue masani o le inisalini. I tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le paʻu e mafai ona tupu ona o le leai o se zinc.
  • Chromium o le mea e sili ona talafeagai, aemaise lava mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini. E fautuaina e ave faatasi ma vitamini C ma E. O le faateleina o le kulukose i totonu o le toto lea e fesoasoani e faaitiitia ai mea o loo i lenei elemene i le tino o le tagata. Chromium fesoasoani e faʻaitiitia le manaʻoga mo laʻau suamalie, ma faigofie ai mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mulimuli ai i se taumafataga maualalo.
  • Manganese, o loʻo aafia i le faʻasiga o le inisalini. O le le lava o lenei elemene i le tino e mafua ai le maʻisuka ituaiga 2 ma e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻe o le ate o le ate.

O le a ma pe faapefea ona fai?

O i latou ei ai le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona nofouta o le filifilia o vitamini ma minerale, e tatau ona amanaia a latou faatosinaga o le tasi i le tasi.

O nisi oi latou e mafai ona faʻaleleia le gaioiga a isi, ma o nisi, i le isi itu, e mafai ona poloka.

E le gata i lea, o nei laasaga e mafai ona tupu e le gata i le tino o le tagata, ae faapena foi i le fualaau faasaina lava ia. Faʻatasiga o elemene e mafai ona faʻatupulaʻia pe faʻaitiitia ai le aoga o togafitiga poʻo le faʻasolosolo.

I le lalolagi atoa, o faʻalavelave faʻapitoa o minerale ma vitamini mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka ua leva ona atiaʻe. O mea uma e faigofie tele ia i latou. E sau se tagata i le falemaʻi, e taʻu mai poʻo le a le ituaiga o suka suka (1,2) o ia ma maua se fualaau paleni faʻamaonia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, Direct - Vitamini mo le maʻisuka. Latou te fesoasoani e faʻamaonia le metabolism o carbohydrates ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli mai le maʻisuka. I lenei tapenapenaga, o vitamini o se vaega o hormones ma enzymes ia e faatonutonuina ai le metabolic processes in the body, lea e mafai ai ona faateleina le lelei o le puipuiga.

Doppelherz aseta "Vitamini mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka." O lenei vailaau faʻasaina o loʻo aofia ai vaega uma e manaʻomia mo le puipuia o le maʻi. O le a fesoasoani e faʻaleleia ai le le lava o elemene misi i le tino. O le fualaau oona-Diabetes e tutusa lona aafiaga. E tasi le api e aofia ai le masani masani o mea e tatau ai.

I le tulaga lautele, mo le maʻisuka, o le vailaʻau o le tasi lea o metotia mo le puipuia ma le faʻaleleia o le tulaga o le maʻi.

Ava ascorbic e leai se suka: e mafai ona inu vai ascorbic?

O le elemene ascorbic e leai sona suka e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini ma faʻalauteleina ai le tetee o le tino i le aʻafiaina o faʻamaʻi pipisi i totonu.

O fualaau faʻaaoga mo le maʻisuka o se vai manino.

O le vailaʻau e gaosia i ampoules o le 1-2 milliliters.

E tatau ona teuina le vailaau i se mea pogisa, o le vevela i le nofoaga o le teuina o fualaau faasaina e le sili atu ma le 25 tikeri. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

O le ola ola o le fualaau faasaina e le silia le tasi le tausaga.

O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai vaega nei:

  • o le vaega autu autu o le vailaau oona o le acid ascorbic,
  • tuufaatasiga o ausilali - sodium bicarbonate, suauu sulfite, vai mama mo le tuiina.

I totonu o le tuufaatasiga o le tasi ampoule, e faalagolago i le aofaiga atoa, e aofia ai le 50 po o le 100 mg o le tino o loʻo galue malosi.

O fualaau faʻasaina e maua ai le vitamini C, e i ai sona aafiaga i faiga faʻafesoʻotaʻi i le tino o le tagata. E le mafai e le tino ona faʻapipiʻi lenei mea.

O le ascorbic acid e matua aʻafia i le faʻamautinoaina o le faʻatonutonuina o gaioiga tumau i le tino, e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mafai ona gafatia o le puipui vascular.

O le faʻaofiina o se vailaʻau faaopoopo o le acid ascorbic i le tino e fesoasoani e faʻaitiitia ai manaʻoga o le tagata mo:

  1. Vitamin B1
  2. Vitamin B2
  3. Vitamin A
  4. Vitamin E
  5. lipine
  6. pantothenic acid.

Acid o loʻo faʻaauau ona aofia ai i faiga faʻava-o-tino:

  • phenylalanine
  • tyrosine
  • lipine
  • norepinephrine,
  • histamine
  • uʻamea
  • toe gaosia o gaʻo,
  • lipid synthesis
  • polotini
  • carnitine
  • tali le tali
  • hydroxylation o le serotonin,
  • faʻaleleia atili le faʻaleleia o le uʻamea.

O le ascorbic acid e malosi lona aofia ai i le tulafono faatonutonu o le faʻaaogaina o le hydrogen i faʻafitauli uma faʻava-oona i totonu o le tino.

O le faʻaofiina o isi vailaʻau o le ascorbic acid i totonu o le tino e faʻalavelaveina ai ma faʻateleina ai le faʻaleagaina o le histamine ma faʻalavelave ai le faʻasalalauga o prostaglandins.

Faailoga mo le faʻaaogaina ma le faʻasaina

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le acorulic acid o le i ai lea o le hypo- ma le avitinoosis C i le tino o le tagata. E faʻaaogaina le ascorbic acid pe'ā manaʻomia le toe faʻaleleia vave o vitamini C i le tino.

O le faʻaaogaina o le acid ascorbic i le maʻisuka o le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le suka toto e aunoa ma ni papa faafetai faafetai i inisiua. E mafai ona afaina le tino i le eseesega o alalaupapa, e fuafua i le uluai faʻasalaga o suga i totonu o le tino.

I le maualalo o le suka, o le acid ascorbic e faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose i le toto plasma o se maʻi e maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le suka, lea e masani ona matauina i le maʻisuka, o lenei faailoga ua faaitiitia.

O faʻamatalaga e uiga i tagata maʻi na maua i le maʻisuka e taʻu mai ai o le aveina o le ascorbine e fesoasoani i le faʻamautuina o le suka i totonu o le tino.

O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e tauamiotonuina i mataupu pe a faia:

  1. Matua matua.
  2. O togafitiga gasegase e togafitia.
  3. Addison's Disease.

E faʻaaogaina le vailaʻau i le togafitiga o le manava faʻamaʻi, i le taimi o le vavalalata o le inumaga laiti, i le i ai o se maʻi maʻi pepeti i le tagata maʻi, ma i le taimi o le gasegase.

O le faʻaaogaina o se vailaʻau e le fautuaina pe afai o loʻo i ai se lagona faʻalautele i le tino o le tagata maʻi i vaega o loʻo faia ai le vailaʻau.

O le faʻaofiina o mea tetele o le ascorbic acid i luma o se tagata maʻi ua faʻasoleina:

  • Faʻaogaina
  • Trombophlebitis,
  • naunau i le thrombosis,
  • fatu fatu fatu
  • glucose-6-phosphate dehydrogenase le lava.

Ole lapataiga faapitoa e tatau ona faʻaaogaina pe a faʻaaoga le acid ascorbic pe afai e iai le hyperoxaluria, o le hemochromatosis, thalassemia, polycythemia, leukemia, anemia sideroblastic, anemia sickle cell, and neoplasms malignant.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O se fofo mo le tuiina o le fualaau faasaina e taitaia e tui e le afaina po o le iniseti. O le faʻaofiina o le vailaau faʻatau e tatau ona faia mo togafitiga faʻasoifua maloloina i se vailaʻau o le 0.05-0.15 g, e tutusa ma le 1-3 ml ma se concentrations ascorbic o le 50 mg / ml solution.

O le maualuga maualuga ole faʻatagaina mo le tasi pulega e 0.2 g poo le 4 ml.

O fua o aso taitasi e le tatau ona sili atu ma le 1 le kalama o se fofo 20ml mo tagata matutua. Mo se tamaititi, o aso uma e le tatau ona sili atu nai lo le 0.05-0.1 g / aso, e 1-2 ml. O le taimi ole togafitiga o le acid ascorbic e faʻalagolago i le natura ma le aʻoga o le maʻi.

I le faagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i se tagata gasegase, e mafai ona tupu aʻafiaga itu, e aofia ai foliga vaaia o:

  1. Faʻavalea ma le vave faʻafoega o le vailaʻau.
  2. Lagona o le vaivai.
  3. A faʻaaogaina ni tui tetele, o foliga vaaia o le hyperoxaluria, o le nephrolithiasis atonu o le a faʻaleagaina ai le mea faʻapipiʻi o fatugaʻo.
  4. E ono mafai ona faʻaitiitia le mafai ona gafatia o puipui o capillaries.
  5. Faatasi ai ma le folasia o fualaʻau tele o le fualaau faasaina, e foliga mai o le ai ai se vevela i le maʻisuka ma le hypremia o le paʻu, o le atinaʻeina o le faʻalavelave o anaphylactic.

Sauniuniga saogalemu

Pe a faatonuina le acid ascorbic, e tatau ona totogi le mafaufau i le saʻo lelei o le gaioiga o gaʻo o le tagata maʻi, talu ai o le elemene ascorbic e maua ai se aafiaga faʻaolaina i le faʻaogaina o hormones corticosteroid.

E faʻasaina le faʻaaogaina o le vailaʻau pe afai o le tagata maʻi o loʻo faʻateleina ma faʻamalosi tino tumaʻi gase.

Ascorbic acid o se sui e faʻaitiitia, lea e tatau ona mafaufau i ai pe a taitaia suʻesuʻega fale suesue, talu ai e mafai ona faʻasese taunuuga o sea suʻesuʻega.

O le tau o fualaau faasaina i falemaʻi i Rusia o le 33 - 45 rubles.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aoga o le ascorbic acid.

O le a le mea e tupu pe'ā e 'ai tele le vaitamini C?

Faatasi ai ma le maualuga o le acid ascorbic, e mafai ona maʻi se tagata. O lona tulaga o le a faalagolago i tele aveina fualaau faasaina.

O le sili atu o le vitamini A e le tino o le a lagona pe a ma le lua itula pe a uma ona faʻaaogaina.

O se tagata ei ai sina tamaʻi tamaititi e mafai ona lagona le lautele vaivaiga ma popolega, e mafai ona ia lagona le uumi ma maua se fatu fatu.

Afai ei ai i se tagata se lagona maʻi ma oʻo lava ina tatalaina vili, o lona uiga o le oona e matua ogaoga.

A maeʻa le tele o le vomiting, o le a faʻatupulaʻia e le tagata maʻi le gaosiga o le kesi i totonu o le inumaga ma e pagatia mai le vevela.

I lenei tulaga, e faigata ona moe le tagata manua, o ia moe i le moe ma le le fiafia.

I luga o le maualuga, e mafai ona e matauina i luga o le paʻu afaina o le tino e ala i le ituaiga urticaria.

Talu ai o le vaitamini C ua matua faʻaaogaina i le urini, o le toʻatele o tagata e iai le lelei o le urinary system ma le puipuiga malosi pe'ā faʻaaogaina se tele o le vailaau faʻasaina atonu e leai ni aʻafiaga ogaoga.

I tagata, o loʻo faʻavaivaia le tino o le tino, e tusa lava pe itiiti ifo le tele o vailaʻau o fualaau faasaina e matua faaleagaina ai le soifua maloloina.

E mafai ona 'ai se pusa poʻo se apa o le acid ascorbic?

A o laʻitiiti, e tupu ona o le suamalie suamalie o vitamini ma le kulukose, e le mafai e le tamaititi ona taofi, ma e aunoa ma le vaavaaiga a tagata matutua, e faigofie ona ia 'ai uma le pusa.

Ae afai e sili atu 2 fua o le kalama fualaau faasaina, o lona uiga, o le suamalie i totonu o le toto o meaʻai e aofia ai i totonu, o le a faʻaitiitia ai.

O le mea moni e faapea o le vailaʻau C e faʻamavae lelei i se vai vai ma pe a sili atu le mamafa e oo atu i le 10 g (2 pusa o le 100 taʻavale taʻitasi) e mafai ona urinated e aunoa ma ni faafitauli.

E mafai ona tupu faʻamaoniga tele i tagata pe a uma ona ave 20 - 30 g vitamini.

O le mea lea, e leai se mea e mafai ona ogaoga mo se tagata matua mai se tasi o le vevela o le ascorbic, aʻo ono maua e le tamaititi le faʻafefe o le paʻu ma isi faʻaʻailoga e fuafua i le tulaga o le soifua maloloina o le pepe.

Le mana faamalolo o le vaitamini C

O le ascorbic acid and glucose o loo iai i aʻa fou, fualaau aina, ma fualaau aina e mautinoa e sili atu ona aoga mo tagata nai lo tapenaga o vailaʻau C. Ae peitai, pe a teuina oloa, o meaola masani o meaola masani e vave ona faaleagaina.

Faʻatauga o le malosi ma le malosi e lava na o le amataga o le taumalulu. E le gata i lea, o se tagata e faasolosolo malie ona atiina ae se gaioiga o le acid ascorbic, lea e lamatia ai aʻafiaga e le lelei: o faʻafitauli o le tino, faʻaititia le puipuiga.

O le a se aoga tele e maua mai eo tatou tino mai le faʻaaogaina o le acid ascorbic mai se falemaʻi?

  • Puipuiga mai faʻamaʻi, fomaʻi, siama, sigi, isi meaola faʻapitoa.
  • Faʻaleleia le faʻatinoga o le hematopoiesis ma le toto totoʻa e ala i le faʻavaveina o le faʻafefe o le uʻamea.
  • Faamamaina o le ate, mama, isi totoga mai toxins ona o lo latou vave fevaevaeaʻi, solo.
  • Faʻailoga o le faiʻai.
  • Faʻavave o le metabolism.
  • Faʻafouga faʻafouina o sela na faʻataʻatia o musika, ponaivi, tisipitelia a le tino.
  • Ole maualuga o le okesene o le tino ona o le faamamaina o masini.
  • Tuuina atu o le tino popole ma le malosi o le gaʻo.
  • Fesoasoani i le malepe o le tino i luga o le puʻu, manava, pulou.
  • Mo tamaitai tausi maʻi (ma le fanauina) o se tamaititi, latou te mautinoa le fausia o se puipuiga mausali o le pepe i le malulu.

O le Ascorbic acid o se vailaau mamana malosi, o le mea lea, o lona lautele mo togafitiga ma le faamalosia o le tino e lautele lava.

Faʻailoga faafomaʻi mo le faʻaaogaina tatau o sauniuniga Vitamin C

I taimi malulu o le tausaga, o le acid ascorbic ma le glucose e matua talafeagai lava mo tamaiti, o tagata ua faʻavaivaia e faʻamaʻi faʻamaʻi, faapea foi mo fafine maʻitaga. I le faʻaopoopoga, o tulaga nei o loʻo i lalo o faʻamaumauga mo le faʻaaogaina i aso taitasi:

  • Sensation of tiredness, weaknesses, impotence faaletino.
  • Faʻaitiitia le libido, faʻapena foi le gafatiaina o le malosi i alii.
  • O le le fiafia, le le fiafia, le atuatuvale.
  • Le mautonu o foliga, fulafula o pito, afaina.
  • Faʻavavega o gasegase, faʻamaʻi pipisi, stomatitis.
  • Maʻi faʻamaʻi pipisi o le tino.
  • O le hyperreactivity allergenic o le tino.
  • Loto, faaletonu o le ate.
  • Maitaga tele i fafine.
  • I le tulaga o vailaʻau, faʻamaʻi ola.
  • I totonu o tagata ulaula, faʻapea foʻi ma tagata e faʻaleagaina le ava malosi ma vailaʻau, o le vailaʻau C e masani lava ona le lava.

Mo tamaitai e moemiti i le matagofie o le le fiafia, o le acid ascorbic ma le kulukose e lelei uma ma leaga: o le tele o laau toto latou te 'ai, o le tele o le vevety, smooth, soft o le skin becomes. Ua mou ese le moa, o le foliga ma se laulu matagofie o le a susulu.

Ae o le tele o le taumafaina o le vitamin C (hypervitaminosis) e tau atu ai i le isi itu: o le faʻamalosia o sulu o le paʻu o foliga, neck, mata mucous mu, lauulu lauulu, fao.

E mafai ona 'aina le vaitamini C e aunoa ma le fefe i le soona fai

O le tulafono autu o le faʻaaogaina: pe a uma meaai.

I falemaʻi, o le Ascorbic acid with glucose e mafai ona maua i faʻasologa o faʻamaumauga nei:

  1. Laupepa maʻalaʻau maʻalaʻau. I le 1 pc 100 mg o vaitamini "C".
  2. Toto. 1 pea - 50 mg.
  3. Faʻasao otaota laiti - 100 mg pcs.
  4. Fualaau faʻamalositino ma paluga - faʻatulagaina o tui e oo atu i le 1000 mg i le iunite (tagata matua).

O le faaiuga i le fua faatatau o le tagata lava ia e faaaoga ai vailaʻau faʻamalosi ua faʻamalosia e faia e le fomaʻi, naʻo auala lautele e faʻaaogaina e lomia i totonu o faatonuga:

  1. Mo tamaiti e sili atu nai lo le tolu tausaga, e le sili atu i le 25 mg gaioiga faʻasolosolo i aso taitasi, togafitiga mai le 50 i le 100 mg.
  2. Tagata matutua: mo le puipuia - mai le 50 i le 125 mg, mo togafitiga - mai le 100 i le 250 mg.
  3. Tina fafine ma tina tausi maʻi - mai le 200 i le 300 mg.
  4. Tagata taaalo ma se avega mamafa malosi - e tusa ma le 350 mg.
  5. E tatau i tagata ulaula ona faʻalauteleina a latou vailaʻau C i le glucose e le tolu, poʻo le afa, o faʻasologa o fuainumera fautuaina.

I faʻasalaga taʻitasi i le vailaau faʻasaina, o faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻamatalaina auiliili, peitaʻi, e na o le fomaʻi e mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga saʻo e uiga i le mafai ona faʻaaogaina mo se faʻamaʻi faapitoa.

Faʻailoga lautele

O le ascorbic acid with glucose e mafai ona afaina ai e le gata i le sili atu i le masani, ae faapena foi i nisi o tulaga faaletonu o le tino. O le a le faʻasaina:

  • Faʻateleina le tui toto.
  • Tuuina atu i le thrombosis.
  • Maʻisuka
  • Faʻasalaga le faʻaogaina i le fructose, starch, talc, isi vaega o le vailaʻau.
  • Faʻasalaga o Renal.
  • Gastritis e tetee atu i se talaaga o le maualuga maualuga o le eletise, faʻaleagaina o le gastrointestinal tract.

E le fautuaina e ave lenei vailaʻau i le taimi e tasi pei o ni pusa o loʻo i ai ni tulaga maualuga o le uʻamea, gaʻo siaki, caffeine, aʻafiaga e le lelei ona o le le mautonu.

Afai o le kulumusu, vevela, vevela o le urticaria e tupu pe a ave fualaau o ascorbicin, e tatau ona e taofi loa le inu pia (palu, pulu).

Fono a tagata: Sauerkraut o le a faʻaolaina oe mai le toesea o le vitamini C i le taumalulu. E le pei o fualaau faisua ma fualaau aina uma, i le tautotogo o loo maua ai ni tulaga o le aano o le acetorbic acid e mafua mai i le faagasologa o le lactic fermentation o bacteria aoga. O isi punaoa o le vaitamini o garlic, aniani, lemoni, cranberries, lingonberries.

Afai ei ai ni au fesili faaopoopo, matou te valaʻauina oe e faʻafesoʻotaʻi faʻamatalaga i le tusiga.

E fia piliki e mafai ona ou 'ai i le aso?

O otaota vao, e pei o se tulafono, ua afifiina i le 50 pe 100 fasi vaega i le pusa.

Faatatauga le anotusi vitamini C i le tasi vitamini - 50 mg poo le 0.05 g.

O le aofaʻi o meaʻai o le acoric acid i le vial o le 2500 mg poʻo le 2.5 g ma le 5000 mg poʻo le 5 g.

Tele i aso uma o le faʻaaogaina o le acid ascorbic e faalagolago i faʻataʻitaʻiga nei:

FaʻatauTau mo le 10 pcs.
TagataTausagaOle fua ole taumafa ole acid ascorbic, mg / aso
Pepe fou0 i le 6 masina40
Pepe fouMai le 7 i le 12 masina50
TamaitiMai le tasi le tausaga i le 3 tausaga40
TamaitiMai le 4 i le 8 tausaga45
TamaitiMai le 9 i le 13 tausaga50
TeineMai le 14 i le 18 tausaga65
Alii talavouMai le 14 i le 18 tausaga75
AliiI le mavae ai o le 18 tausaga90
TamaitaiI le mavae ai o le 18 tausaga75

Mo tagata e ulaula tapaa po o le faʻamauaina o le ava malosi, e fautuaina e faateleina le alauni faatagaina i aso taitasi e oo i le 2 g.

E afua mai i le mea moni e faapea, i lalo o le aafiaga o le ava malosi ma le nicotine, o le vailaʻau C ua faʻaumatia, ma mo tagata e leaga masani e le lava le faʻaaogaina o se fua masani.

E fautuaina foi ia faʻaititia le fualaau o le vitamin C i aso taitasi mo tina maitaga ma tina fafagaina. e oo i le 80 mg.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i taimi taua, o le a faateleina e le fafine le tulaga lamatia o siama vein ma le paʻu o le paʻu (faʻaogaina), ma fesoasoani elemene gamoni e faʻaosofia ai le gaosiga o le paʻu ma le elastin ma puipuia ai aʻafiaga leaga.

E alu ese le pepe i le suāsusu tina uma o meaʻai e manaʻomia e ia, o le mea lea e tatau ai ona tuʻuina atu le tele o le vitamini C i le tino o le fafine mo ia ma lana pepe.

Faʻasologa o faailoga

O faʻamaoniga o le maualuga o vitamini C e talitutusa ma faailoga o mea oona le tino ma fualaau faasaina.

O le autu faailoga oona e mafai ona tupu:

  • leai se moe
  • faateleina le popole
  • leai se afaina,
  • vavao
  • afu ma e oo lava foi i le vili
  • mimiti, lea e aliali mai i le foliga o le manava ma le faʻaleleia o le kesi,
  • manava manava.

O taunuuga

O le toesea e masani lava ona uma mea oona totoga.

E manaʻomia e se tasi ona faʻanatinati lona manava, ma mafua ai le fomaʻi.

Afai e le o faia i le taimi, o le tele o mea le fiafia iuga:

  • se faʻafitauli i le masani ai o gaioiga o fatugaʻo, e aofia ai le paʻu,
  • gastritis ma peptic ulcer disease,
  • o le digestibility o le vitamin C faatoa maua, ua faaitiitia,
  • o le faapalepale tumau i le vitamini C foliga,
  • totoga mamafa o le toto,
  • i tamaitai, o le taamilosaga faataamilosaga ua se ese,
  • i tagata matutua, o le toto maualuga e tulai mai.

Ona o le faʻaitiitia o le malosi o le tino ona o le televave o le fualaau faasaina, o le faʻaititia o le fualaau o le tagata, e masani ona amata ona pagatia i faʻamaʻi pipisi.

I le maitaga I fafine, o le tele vitamini C i totonu o le tino e faʻaalia i le vomiting ma le ogaoga ogaoga.

O lenei gaioiga e fesootaʻi ma se tauiviga faateleina o le tino ma le maualuga e le o le puipuiga o le puipuiga e le gata o le tina o loo faatalitali, ae o lana tama foi.

Afai e masani ona faʻaleleia e se fafine lenei vaitamini, ona mulimuli ane ai lea e ono afaina lana tama i ni mea faʻafefe.

E masani lava e le mafai e tamaiti faapena ona onosaia fualaau suamalie ma 'ai fualaau aina fou ma fualaʻau ma le faʻaeteete, aʻo latou mafatia i le paʻu o le paʻu o se mea ese.

O se taunuuga le lelei ma le masani ai o le oona o se gasegase afaina o le tino.

E aliali mai o ia lava i foliga o le faʻalavelave anaphylactic pe o foliga mai o le Quumeke o le edema. O le mea e leaga ai, o se tali o le tino e mafai ona oʻo atu ai i le oti i le lumanaʻi.

Puipuia o Faʻi

Ina ia aloese mai le maualuga o le acid ascorbic ae le oona, e te manaʻomia mulimuli i tulafono lona faʻatagaina, lea e masani ona faʻamatalaina i faatonuga ua tuʻuina atu mo le fualaau faasaina.

E le gata i lea, ua fautuaina le vitamini C. ave i le taumalulu po o le faaiuga o le tautoulu.

O le vaitau lea o le vaivaiga o le vaitamini e matua taua lava, ma o le tino e faʻaaoga uma meaʻai ma le fiafia ma e leai ni aʻafiaga.

I le tau vevela, e sili le lelei ona faʻaaoga le acid ascorbic e aunoa ma se fautuaga a se fomaʻi, talu ai o le vitamini C e tele i fualaau aina ma fualaau faisua i lenei vaitau.

E tatau ona e malamalama o fualaau oona e faavae i luga o le acid ascorbic e mafai foi ona mafua ai afaina le tino, faʻapea foʻi ma le maualuga o soʻo se vailaʻau.

O lea e taua ai mulimuli i fautuaga i le faʻaaogaina o aso uma o fualaau faasaina ma e le sili atu i le faʻatagaina masani.

Faaiuga

O le ascorbic acid o le vaega sili lea ona taua, lea e tatau ona tuʻuina atu i le tele o mea faʻatasi ma le 'ai o meaai i le tino o le tagata.

E tatau ona manatua lena mea televave vitamini C i totonu o le tino lē manaʻomia, pei o lona sese.

O le mea lea, e tatau ona e taumafai e tausisia tulaga faatonuina mo le faʻaaogaina o fualaau faʻasolosolo ma puipuia ai le le faʻaaogaina o le faʻaosoina e tamaiti laiti.

Tuua Lau Faamatalaga