Metformin umi o loʻo faʻatulagaina i tagata gasegase ina ia faʻaitiitia ai le kulūkose plasma. E le gata i lea, ua fautuaina le meafaigaluega mo tagata e mananao e aveesea le mamafa.

Ole vailaʻau o le group biguanide e mafua ai le tele o gaioiga le manaomia o le tino, o lea e taua ai le maua o se fomaʻi aʻo leʻi amata togafitiga.

Samoa International Nonproprietary Name

Metformin (Igoa Latina) - le igoa o le vaega galue.

Metformin umi o loʻo faʻatulagaina i tagata gasegase ina ia faʻaitiitia ai le kulūkose plasma.

A10BA02 - numera mo le faʻasologa o vailaau faʻasolosolo faʻasolosolo ma vailaʻau.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O loʻo i ai i le polymer cans o le 30 pauna pepa (gaoioi umi). i latou taʻitasi, faʻapea foʻi le 5 poʻo le 10 pi. i le siakiina o masini.

O laulau taʻitasi e aofia ai le 850 mg poʻo le 1000 mg o le elemene galue.

O laulau taʻitasi e aofia ai le 850 mg poʻo le 1000 mg o le elemene galue.

Faʻataʻitaʻiga

Metformin o loʻo i ai le aafiaga o le hypoglycemic, faʻaitiitia le faʻamalositino o le kulukose e ala i potu o le ate ma faʻatuai ai lona aʻafia ile inumaga.

I le faʻaogaina o le Metformin, o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino o le tino e matauina, aua o le vaega malosi o le vailaʻau oona ei ai sona aafiaga lelei i le metabolism o tuufaatasiga o meaola, e aofia ai gaʻo (lipids).

Pharmacokinetics

Metformin ua faʻaaogaina mai le faʻasaʻo i totonu o le faʻaogaina o le tino. Afai e te tago i fualaau aina i meaai, ona i ai lea o se faagasologa umi o le faʻaaogaina o le vaega galue.

O fua o le gaioiga o mea oona o loʻo faʻamalosi e gaʻo ma le urine ma o se vaega itiiti o metabolites e maua i feces.

Afai e te tago i fualaau aina i meaai, ona i ai lea o se faagasologa umi o le faʻaaogaina o le vaega galue.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O se sui o le hypoglycemic ua faatonuina mo:

  • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
  • meaʻai, pe afai ei ai se manaʻoga e pulea le faʻamaʻi o le kulukose i totonu o le toto, lea e le mafai ona ausia e ala i le matauina o mataupu faavae o taumafa ma faamalositino,
  • polycystic ovary, ae i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O se sui o le hypoglycemic ua faatonuina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.O se sui o le hypoglycemic ua faatonuina mo le gaʻo, pe afai ei ai se manaʻoga e pulea le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto.O se sui o le hypoglycemic ua faatonuina mo le ovary polycystic, ae i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Contraindications

O le meafaigaluega ua solia mo le faʻaaogaina i:

  • tasi le le faapalepale i metformin,
  • le faʻaaogaina o le tino (le kiliaina o le creatinine 45-59 ml / min.),
  • vomiting faifaipea ma manava,
  • uluaʻi ulugalii,
  • gasegase o le myocardial,
  • solia o le paleni vai-electrolyte,
  • taumafa hypocaloric
  • maualuga le maualuga o le lactic acid i le toto (lactic acidosis),
  • o le ava malosi.

O le vailaau faʻasaina ua faʻasalaina mo le faʻaaogaina i le tulaga o le faʻaaogaina o le tino (kidney clearance 45-59 ml / min.).

Faʻafefea ona ave Metformin Long

E taua le mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ina ia maua ai le lelei o faʻamaoniga o faʻamaʻi.

E i ai le tele o vaega taua:

  1. E le tatau ona ulaina le laupapa. Afai e faigata i se maʻi ona foloina se laulau o le 0.85 g, e fautuaina e vaeluaina i ni vaega se lua, e tasi le tasi i le isi, e le matauina le vaitau.
  2. E taua tele le inuina o vailaʻau ma le tele o vai ina ia aloese ai mai faʻafitauli i le vaega o meaʻai.
  3. O le fua o le mea galue malosi e faateleina pe a mavae le 10-14 aso.
  4. Ole fua maualuga ole aso ole Metformin ile 3000 mg.

E le tatau ona ulaina le laupapa. Afai e faigata i se maʻi ona foloina se laulau o le 0.85 g, e fautuaina e vaeluaina i le 2 vaega.

Mo le gau o le mamafa

O le faia o filifiliga e faia taitoatasi. I le tele o tulaga, o le maualuga o aso taitasi o Metformin e le silia le 2000 mg.

Mo le gau o le mamafa, o le filifiliga o fualaau e fai taʻitasi.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le faʻaaogāina o papamaa e solia i totonu o fafine maʻitaga ma aʻo fafagaina, e pei solia o lenei tulafono e mafai ona afaina ai le tamaititi.

O le faʻaaogāina o papamaa e solia i totonu o fafine maʻitaga ma aʻo fafagaina, e pei solia o lenei tulafono e mafai ona afaina ai le tamaititi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E taua le mafaufau i mea nei:

  1. E mafai ona maua le hypoglycemia ma le faʻaaogaina o mea e maua ai sulfonylurea.
  2. A faʻatasi ma simetidine, o le faʻagasologa o le faʻamaʻalogaina o Metformin mai le tino faʻagesegese.
  3. O le faʻatusatusaina o vailaau faʻasaina ma vailaau faʻasaina o loʻo i ai le iodine e faʻasaina. O nei vailaʻau o loʻo faʻaaoga mo suʻesuʻega x-ray. O loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le atinaʻeina o le lafoaʻi i lenei tulaga.
  4. O le Nifedipine e faavaivaia le aafiaga hypoglycemic o Metformin.

O le Nifedipine e faavaivaia le aafiaga hypoglycemic o Metformin.

Faʻamatalaga e uiga i Metformin Long

E i ai uma tali lelei ma tali le lelei e uiga i mea faʻamalolo o le vailaʻau.

Anatoly Petrovich, 34 tausaga, Moscow

Ou te fautuaina lenei fualaau faasaina i tagata matutua matutua mo togafitiga o le maʻisuka. I le galuega faafomaʻi, ou te leʻi fetaiai ma aʻafiaga i le ave faʻasolosolo pepa. O le masani o le maualuga o le kulukose o le toto ua matauina mo le 14 aso.

Yuri Alekseevich, 38 tausaga, St. Petersburg

I le noatia ma le fai fuafua i tulafono mo le tagofia o fualaau, e leai ni faʻaaloalo e le manaʻomia o le tino. I se tulaga e le masani ai, na maua ai e tamaitai le malaise ma le le lava o le fiaai. Ou te le fautuaina le fualaau faasaina mo tagata gasegase o le gase o le galuega.

-Metformin faʻailoga factsMETFORMIN mo le maʻisuka ma le gaʻo.

Olga, 50 tausaga, Omsk

Sa togafitia ma Metformin mo se taimi umi, o le mafuaaga lea mo le le lelei o le faaaogaina o vitamini B12. Talu ai ona o lenei soliga, na atiae ai le anemia megaloblast. E tatau ona ave le fualaau faasaina ma le faʻaeteete ma e taua le faia o se suʻesuʻega faʻataʻitaʻi i se taimi talafeagai.

Mikhail, 45 tausaga, Perm

Ua faamalieina o ia i le taunuuga o togafitiga ma Metformin. O le aveina o pills e le faatapulaaina ai le filifiliga o galuega faapolofesa. Ole fualaau faasaina e le afaina ai le puleaina o auala faigata, o lea e mafai ona faaaoga pe a galulue faatasi le galuega ma le faateleina o le maitauina o le mafaufau.

Larisa, 34 tausaga, Ufa

E leʻi ausia le mea na manaʻoina. Sa ou mulimuli i se meaai ma e le sili atu i le metotia o le mea galue malosi na faavaeina e le fomai. Faʻasaga i le faʻaogaina ma le le fiafia i le aso 5 o le suʻega.

Iulia, 40 tausaga, Izhevsk

Leai ni faʻafitauli leaga na tupu, ae e le mafai ona gau le mamafa pe a maeʻa le masina o le faʻaleleia o le faʻaaogaina o meaʻai.

Tina ma le lactation

O suʻesuʻega lelei ma faʻamaonia e uiga i le saogalemu o le metformin aʻo leʻi maitaga e lei faia. Faʻaaoga i le taimi o le maitaga e mafai i tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe a sili atu le aoga o le togafitiga mo le tina nai lo le ono lamatiaina i le fetus. Metesin crosses le pa puipui.

Metformin i sina aofaiga itiiti o le susu i le susu o susu, ao le maualuga o le metformin i susu susu e mafai ona avea ma le 1/3 o le matuitui i le plasma o le tina. O aʻafiaga o pepe faatoa fananau mai i le taimi o le fafagaina ao faia le metformin e le o matauina. Ae ui i lea, ona o le tapulaa o le aofaʻi o faʻamatalaga, o le faʻaaogaina aʻo faagasolo le fafagaina e le fautuaina. O le faaiuga e taofi le susu-susu e tatau ona faia e mafaufau ai i aoga o le susu ma le ono lamatia ai aʻafiaga i le pepe.

O suʻesuʻega muamua na faʻataʻitaʻiina ai e faapea, o le metformin e leai sona aʻatogenic aafiaga i inumaga e 2-3 taimi maualuga atu nai lo togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina i tagata. Metformin e le maua se gasegase faʻaoga, e le afaina ai le fafagaina.

Fesili, tali, iloiloga i fualaau faasaina Metformin Long


O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu e faʻamoemoe mo fomaʻi ma fomai tipitipi. O faʻamatalaga sili ona saʻo e uiga i le vailaau oona o loʻo i totonu o faatonuga o loʻo tuʻuina i le afifiina e le gaosiga. E leai se faʻamatalaga tuʻuina i luga o lenei poʻo soʻo se isi lava itulau o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona avea ma sui o se suʻega a le tagata lava ia i se tagata tomai faapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga