Manua o meaʻai mo Pancreatitis

Togafitiga o soʻo se faʻamaʻi o le fualaau oona e manaʻomia ai le tausisia o meaʻai. A leai, e leai se vailaʻau, ma leai se faʻatonuga o le a aoga. O le pancreatitis o se faʻamaʻi lea e mumu ai le pancreas, ma o se taunuuga, e le o lelei le gaosia o le suamalie. Ma i le taimi o le vevesi, ma i le taimi o le faamagaloga, o meaai paleni e tatau ona avea ma meaai. O le taua tele o soups i pancreatitis. Latou te maua se aafiaga lelei maualuga e le gata i le okeni, ae faapena foʻi i luga o lana galuega, ao faʻamaonia le faʻamaʻiina.

Pancreatitis Nutrition Rules

Talu ai e nonofo tagata i aiga, e le faigofie tele ona saunia ni mea faapitoa mo se tagata maʻi i le pancreatitis. E tatau ona tatou taumafai e faʻamautinoa o fua o mea taumafa e avea ma vaega atoa o le lisi o aiga.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona kuka ma le suamalie.

Afai e manuia lenei tulaga, o le pasese o le a faʻaitiitia ai aʻafiaga o faʻamaʻi ile aiga o le fualaau oona, aua o meaʻai mo pancreatitis e maua ai meaʻai talafeagai.

O oloa gaosi e tatau ona fou ma lelei. Faʻamuʻu ma faʻauʻu ao lei kuka, teuina i totonu o le pusaaisa mo le sili atu ma le aso.

Mo le amataina o kuka i le fale, tatou te saunia ni meaʻai mo ipu e mafai ona aofia i totonu o le meaai mo pancreatiti. O le kuka, e tusa ai ma fua o meaʻai, e fautuaina i le taimi lava lea ao leʻi faia se taumafataga. Ae sili atu nai lo le leai, o se galuega e le mafai, ae maise lava ile vaiaso. O le mea lea, ua faʻatagaina e tausia meaai e saunia e tusa ai ma fua o meaʻai i totonu o le pusaaisa.

O le a le mea e tatau ona fai?

O le sua e tatau ona i luga o le lisi o le maʻi ma le pancreatitis i aso uma, pe a fai o se faʻavavega o le masaniga o le maʻi na tupu, o le ipu e 'aina faʻalua i le aso, ona o le taimi nei o loʻo manaʻomia ai e le pancreas se mea e sili atu ona vaivai ma le vaivai nai lo se isi lava taimi. faatasi ai ma le faaopoopoina o cereals, vermicelli.

O le faʻafeiloaʻiga i luga o oloa e maua ai se aoga aoga i le faiga o meaʻai e leai se mea e sili atu ona lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e amanaʻia e faʻapea, o le faʻamaonia tele o le maʻi, e tatau ona e 'aina le tele o le protein pe a mafai, o le puna o le aano o le a avea ma aano ma iʻa.

Mo le sauniuniga o soupeti, o ituaiga iʻa e filifilia, o le supa o loʻo kuka i totonu o le paluga lona lua, gaʻo, paʻu ma ata tifaga e tatau ona aveesea mai oloa. Faatasi ai ma le pancreatitis, e tatau ai ona kuka le kuka o le moa i taimi taitasi, eli ni aano o manu (tipi i totonu o ni tamai cubes pe olo i totonu o fasi meaʻai).

O le taumafaina o aano o manu o le a mafua ai:

  1. tiga ita,
  2. faʻavavevave
  3. faʻaleagaina o le soifua manuia.

O le sou o le pipi, o le lapiti, o le pusi gaʻo maualalo o le a manaia. E sili atu le ave o le pollock ma le hake mai iʻa. Soup mai legumes, millet groats, kāpeti paʻepaʻe ma isi kāpeti e mafai ona afaina ai, talu ai ona latou faʻapupulaina le excretion o le vai pancreatic, osofaʻi osofaʻiga o le nausea, tiga.

O tagata mamaʻie maua i le pancreatitis e mafai ona faʻapipiʻi pateta, zucchini, kāloti, pauka ma aniani i le supa. Ae o mea manogi, mea manogi, afu, itiiti sina masima ma paprika e faatagaina. E leai se tulaga e tatau ona avea ma sou sou!

O le aso muamua i le maeʻa ai o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, o le togafitiga faafomaʻi ua matauina, o le ipu muamua lea e faʻatagaina i le tagata gasegase e naʻo le suamalie.

O le tele o le tele o le auaunaga e fuafuaina e se tagata fai meaʻai e fuafua i le mamafa ma le soifua maloloina o le maʻi.

Auala e kuka ai meaʻai muamua vasega

O meaai paleni masani ma le maualuga maualuga o le suka ma le pancreatic pancreatitis e matuia. O le tagata maʻi e tatau ona galo ona taumafa, gaʻo ma falai, faapea foi ma ituaiga o cereals, fualaau faisua.

O tagata uma e maua i le pancreatitis e mulimuli i le taumafataga Numera 5.

O vae e vaevaeina i ituaiga e 4.

  1. Mai fualaau faisua.
  2. Palu pateta.
  3. I luga o le susu.
  4. Faʻavae i luga o se oloa susu.

Mo le sauniuniga o uluaʻi vasega, e taua uma vaega ma sauniuniga sauniuniga. O le pancreatitis soup e le aofia ai aniani ofe ma kāloti ma mea manogi. O meaʻai e tatau ona faigofie ona gauai i le manava e aloese ai mai le tiga.

O le suamalie suamalie o se tasi o ipu faigofie. E na o lou manaʻo e tipi meaʻai ona faʻapipiʻi ai lea. Ave faʻatau mai moa e fai ma faavae.

E tatau ona 'aina ma le mafanafana, talu ai o mea malulu e mafai ona mafua ai se osofaʻiga o le maʻi. O mucous soups ma pancreatitis e aoga foi. O le auina atu o le oatmeal i le broth o le a mafua ai le mucousness, o le mea lea e fufuluina le sisi i le sisi. Ina ia saunia le auala o le uʻamea, ave le falala, faila araisa.

E mafai ona ou 'ai le kuka i le pancreatitis?

O le mea moni, e tatau ona faʻaaogaina meaai masani i aso uma. Latou te faʻaitiitia le ita, faʻafefe i le faʻaogaina o le faʻailoga. Faʻapena le tino ma le tele o le malosi, e aunoa ma le faʻamalosiina o se avega mamafa i luga o le meaʻai. Soʻo se ipu vai e faʻaleleia ai le gaosia o le suamalie, le elemene, faʻaleleia faiga faʻafefete ma faʻalautele ai le inu.

Soup o le ipu muamua, lea e aofia ai se vaega o le vai. E tatau ona i ai isi vaega o loʻo galue e pei o mea faʻafefiloi. E maua e le tino le aofaiga talafeagai o le vai ma meaʻai talafeagai.

Soupeti mo le tino pancreatite

Afai o le faʻamaʻi i se tulaga laititi, i se foliga lapopoa, o soupeti o se mea taua o le taumafa. I le taimi lava e tasi, o suavai suamalie na faia i luga o le suka e faia i meaʻai e maualalo le gaʻo ua faamaonia ai i latou i le auala sili. O suavai manino, o ipu mamae ei ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina. Afai e te kuka kuka, fai e aunoa ma le laei.

Faʻava o pancreatite soup

O se tagata ei ai se foliga masani o le maʻi e sili atu ona "lelei" aua o se ituaiga sili atu tele e mafai ona saunia. I lenei tulaga, toetoe lava o avanoa uma lava e talafeagai, pe o se sua masani i luga o le susu, susu susu e kuka i luga o kvass, po o fualaau faisua ma fualaau suamalie, po o se suʻu suamalie. Pau lava le mea e tatau ona maitauina o le mautinoa lea e le gaʻo le kuka, ma e leʻo aofia ai se tele o mea manogi, faʻasao. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina atoa. E le gata i lea, o le sou e le tatau ona vevela pe sili atu foi. E tatau ona faʻaaogaina i se tulaga mafanafana, talu ai o mea vevela ma le malulu e faʻaalia ai le ita i luga o puipui ma e mafai ona faʻaosoosoina ai se mea e le lelei. O le faʻaaogaina o soʻo se suāuʻu, gaʻo, mea manogi, faʻavasegaga e tatau ona faaitiitia. Afai ua e kuka kuka, lea, e tusa ai ma le fua, e aofia ai le 'ai o le malu, e tatau ona e pipii i le vevela o le potu, ae aua le' ai saʻo mai le pusaaisa.

Sou mo le cholecystitis ma le pancreatitis

O se mea e sili ona lelei o se meaʻai e leai se gaʻo ma mea manogi, ua saunia fou, faʻavae i luga o le gaʻo susu. I lenei tulaga, o le gaʻo e mafai ona avea ma se mea: o ponaivi ma aano o manu, ma iʻa ma e oʻo lava i fualaau faisua. I lenei tulaga, e aoga le suʻeina o le soup puree, o le sua manino, ae e sili atu le vavaeeseina o le supumu. O sou mai masipolo ma faʻavae i luga o kulimi mumu, o sauʻai e faʻasaina atoa.

Pancreatitis supacerbation soup

I le taimi o le faigata o le pancreatitis, o ipu i luga o le paluga ua faamaonia ai latou lava e avea ma sili. E tatau ona lelei, ia aofia ai vaega uma e tatau ai, ma meaʻai, ma i le taimi e tasi e le tatau ona aʻafia ai totoga i totonu, ae maise lava i meaʻai. I soupeti, e tatau ona e aofia ai ni lanu eseese, lea e aoga tele mo le tino ma o loʻo i ai se tele o vitamini.Ina ia saunia le susu, e sili atu le faʻaaogaina o ponaivi o manu tetele, ae o le moa e le aoga tele, talu ai e mafai ona fesoasoani i le faʻamalosia o le faʻaogaina o le gaʻo. O le moa e faʻaleleia le tino, e mafua ai le faʻasaoina o histamine. O lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o se faʻafitauli o le maʻi ma lagolagoina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina.

E sili atu le kuka o pulu povi povi. O nei ponaivi e sili atu ona mama. E le gata i lea, e le pei o ponaivi o manu, e mafai ona toe kukaina pea. A faʻaaogaina ponaivi o tamai povi, e tatau muamua ona faʻaaogaina i vai inu, poʻo le falai falai. Ona le mafai ai lea ona latou faʻavevesi le puipui o le intestinal, ma faateleina le mumū. O ponaivi e tatau ona vaeluaina, ma o lenei fuataga e ave: 1 kg o ponaivi ua sasaa pe tusa ma le 3-3.5 lita o vai. Lave i luga o le vevela vevela, o le taimi lava e oʻo atu ai le susu i se vevela, faʻamalosi, ma amata ona kuka seia mama ma lanu. I lenei tulaga, o le a ufiufi le fofo, e tatau ona faʻaitiitia, talu ai ona o le gaosia mai i le protein e le o se mea e afaina ai le tino, aemaise lava i taimi o le faʻaogaina o le tino. O le gaʻo o loʻo faia i le taimi o kuka e aʻafia ai foʻi le aafia. E sili ona afaina i le vaitaimi o le maʻi, o le mea lea e tatau ona aveeseina i lea taimi ma lea taimi ina ia taofia ai le faʻasaina o gaʻo.

Manua o meaʻai mo Pancreatitis

O meaai o meaai e masani ona faʻatusalia e ala i meaai māmā i luga o se mea e le faʻavalea. Laʻau suamalie, suamalie manino e fetaui lelei. E mafai foi ona e faʻaaogaina falalaʻau masani i ni fasi aano o manu, ae o le faʻatumu o soupisi e sili atu le lelei e le faʻaaogaina. Ina ia saunia le supumu o loʻo faʻatumu, e te manaʻomia se palu mafolafola eseese ma se meaʻai e eseʻese. O le susu e sili ona malosi ma tumu. O loʻo faʻamalamalamaina ma se fusi faapitoa sauniuni. O le tama aliʻi lea e mafai ai ona saunia se manava mama, lea o le a le gata ina manaia ma fiafia i foliga vaaia, ae o le a aoga foi i le soifua maloloina. E mafai ona e mautinoa o mea leaga uma lava e mafai ona faʻatasi ma oloa na aveesea i le taimi o le sauniuni o le ipu, ma o mea na gaosia i le taimi o le seleselega sa faʻaseseina ma le tuai.

E mafai ai foi e oe ona le gata ina faaleleia atili le lelei o le tofo, ae ia aveese foi vaega e mafai ona faateleina ai le mumu pe mafua ai foi se mea e afaina ai. O le taimi foi e faʻamalosia ai le ipu i meaʻai, mea manogi, lea e faʻaleleia lelei ai le faʻalaumalieina, ma mafua ai foi le le mautonu, o le taimi lea o loʻo i ai le manava o le fulufulu ma le elekene o enzymes digestive. O le tele lava o taimi, faatasi ai ma le pancreatitis, latou te faʻaaogaina le kuka i aano o manu, talu ai o loʻo i ai se mea e sili atu ona vaivai. E pei o se tuai, e faʻaaogaina se tino o le povi e leai se toto. O le ua, o le susu e masani lava ona faʻaaoga. E i ai sona aafiaga lelei i luga o le vaega o meaʻai.

Ina ia saunia se tagata, e tatau ona e tilo le aano i se mea e fai ai meaʻai, tuu i totonu o le vai malulu. I lenei tulaga, e tatau ona e tausisi i se fua faatatau o le 1: 2. Matou te tausisi pea i le pusaaisa i le averesi i le itula. A o faagasolo lea taimi, o faʻamalosi uma e mafai ona sosolo i totonu o le vai. Afai e te faʻaopopo sina masima, o le a faʻateleina le faʻagasolo o le faagasologa, faasolosolo, o le a vave le alualu i luma. E le gata i lea, afai e te manaʻo ia sili atu le malosi o le pulou, e tatau ona e faaopoopo atu i ai le vai o loʻo totoe pe a uma ona faʻamalo. I le faaopoopoina o le vevela aano o manu ma le ate, e mafai ona faʻaateleina le faʻaleleia o le tali, ma lona malosi. E toatele e matauina se taunuuga lelei pe afai e te faaopoopo i ai tagata mama manulele, aʻo latou manaomia le fefiloi ma le malosi. E tatau ona faʻamaʻi le tamaititi i sina vaega o le ponaivi o le ponaivi, lea e tatau ona faʻafefiloi lelei i lenei tulaga. Mo le mamafa, faaaoga le totoe o le susu. I lenei tulaga, o le vevela e le tatau ona silia ma le 50 tikeri.O lenei mea e faʻatagaina vave ai faʻamalosi solubles ma aunoa ma se mea e leiloa e alu i totonu o le susu, e aunoa ma le leiloa o le tau aoga. E le gata i lea, e mafai lava ona tufatufaina atu i le atoaga. Ma, a toetoe lava a sauni le susu, pe a ma le 10-15 minute, e mafai ona e faaopoopo aʻa, aniani ma vave ona aumaia i se vevela. Faʻapipiʻi faʻasolosolo tino vave, o le a taʻitaʻia ai le faʻamalamalamaina o le susu. E tatau ona faia le faagasologa atoa o le kuka i se mea e maualalo. E tatau ona fai sina siakiina ina ia leai se faʻamalosi malolosi. O lenei mea o le a tumu atoatoa i vaega e faʻaaogaina lea e fesoasoani ai i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino. E le gata i lea, latou te faaosofia le galala.

Faatasi ai ma se pati lemu, e mafai ona fegalegaleai mea ma isi, o le taunuuga o lea mea o le a tele ai ituaiga o tofo ma mea e masani ai o se aano o aano o aano o manu ua faia, ma ua faateleina le lanu. A maeʻa tapunia, o le tama o le a nofo i le pito i lalo ia te ia lava, o le faailoga lea i le faaiuga o le kuka. E taofi le mafuiʻe, a maeʻa ona tuʻuina atu lea o le susu i le avanoa e tuʻu ai. E aveesea le gaʻo mai luga, e faʻamalieina le susu ma faʻamaʻaina e ala i se mea e tatau ona lava lelei. O se faailoga o le lelei o le broth o le toesea lea i luga ole lanu oona, stains o le gaʻo, lanu enaena. Mo se mea manino manino, e tatau ona e saunia se falaoa o le itu, lea e sasaa mai i le susu i le taimi lava lea ao lei auauna atu. I le avea ai o se falaoa o le itu, noodles, rice, pasta, meatballs e lelei. O se falaoa e gaosia foi. E tatau ona tuʻuina atu i le pies, croutons, protrusol.

O le souʻele mamae e tutusa lona tutusa. Mo lana tapenaga faʻaaoga fualaau faisua, cereals, legumes, oloa o manu. O oloa uma e kuka eseese. E tatau ona kuka malosi, aʻo leʻi pala. E le gata i lea, o meaʻai ua kukaina, e oʻo lava i le faʻafefe atoa. Foʻu, aano o manufasi, meaʻai e kuka, falai i itu uma e lua. O nei mea uma faʻatasi ma le susu e pasi atu i se suʻi meaʻai. Afai ei ai ni paʻu eseese, e lelei tele le faʻaaogaina o laupepa. Ona e manaʻomia lea e faʻaitiitia le mea na tupu i se sauuga paʻepaʻe na saunia muamua. Faatasi ai ma le sau, aumai i se mea vevela. A uma le sauniuni, faaopoopo le pata, masima i le sua. O nei mea uma o loʻo faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma faʻamalieina. I le laulau e tatau ona faʻaaogaina, faʻavasegaina i le faʻafefiloi o fuamoa ua sasaina i le susu. Faʻaaoga e tatau ona i ai i croutons. I lenei tulaga, o le auala sili e saunia ai croutons o le latou faʻamagoga masani lea i le ea: o le falaoa e tatau ona tipi i totonu o ni nai cubes ma faʻagogo

,

Malamalama pancreatitis soups

E i ai ni nai moli mama, ae o le mea e sili ona māmā o mea uma e maalili. E mafai ona e suʻeina le susu susu e fai ma filifiliga, ae afai e le maua e le tagata le lactose o le le faapalepale. O le suamalie suamalie e masani ona fautuaina mo le faʻaaogaina i le pancreatitis. Mo sauniuniga o soupusu susu, cereals, pasta, fualaau faisua e sili ona talafeagai. E tatau foi ona e mafaufau: afai e te faʻaaogaina oloa o fualaau toto, aemaise o cereals, latou te kukaina le leaga. O le mea lea, e manaʻomia ona kukaina mo se taimi umi lava. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e kukaina le karite pela mo le 2-3 itula, ae naʻo le taimi lava lena o le a oʻo ai i lona sili ona lelei. E sili atu le kuka muamua o le falaologa seia oʻo i le afa kuka i vai masani, suavai suamalie, ma pe a maeʻa e mafai ona e faʻafefe le vai, sasaa le falaoa ma susu. Afai e faʻaaogaina le paʻu susu, e masani ona faʻapipiʻi pe'ā uma ona kuka, ona oʻo loa lea i le taimi e toetoe a sauni ai le ipu. O le suamalie suamalie e faʻafefiloi ma le masima, suka, susu susu, ma isi mea lelei e tofo ai. E mafai ona e faʻaaogaina le meli ma le siama, o faʻafitauli eseese. Aʻo le i ai, tuʻu le pata i totonu o le auʻaunaga. E le gata i lea, o meaʻai e le lelei le faʻapalaina, e fautuaina e faʻapipiʻi seia oʻo i le mea na nutimomoia, ma pe a uma ona sauni e faʻaopopo le susu susu, faʻaaoga muamua i le vai mafanafana. Auauna atu i se meaʻai faʻatasi ai ma faʻaupuga.

O susu susu e aofia ai muamua mea uma o kvass, e pei foi o le sua o fualaau aina. I luga o kvass, e mafai ona e kukaina ipu e pei o fualaau faisua, aano o manu po o le okroshka, pipi. Mo le sauniuniga o suamalie suamalie, fualaau fou, tiogo ma faʻamago, faʻapea foʻi ma fualaʻau ma vine, o loʻo faʻaaogaina. I le taumalulu, o fualaau malulu e talafeagai lelei. Ua vavae ese, otaota, isi vaega ua aveesea. O fualaau mamago ua faʻavasegaina, o vaega vevela ua aveesea. Ona sasaa lea i le vai malulu, e mafai ona faaopoopo le suka i le tofo, ma tuu i le afi. Muamua, aumai i se vevela i luga o le vevela vevela, ona faʻamamafa lea ma kuka seʻi oʻo i le kuka i luga o le vevela vevela. I le averesi, e manaʻomia le 10-15 minute e kuka ai.

I le taimi nei, o le malolo e ese le pipiʻi, ma lemu, ma faʻaosooso pea, liligi atu i totonu o le kuka, ma faʻaauau pea ona kuka mo le isi 5-10 minute. O le sua e 'ai uma i le malulu ma le vevela, faʻapitoa ona tuʻuina atu faʻaupu, pusa, manai. E faapena foi i le kulimi ma kirimi kirimati.

Pancreatitis Soup Recipes

E mafai ona e suʻe le kāpeti Zaporozhye: e le naʻo le soifua maloloina, ae e lelei foi. Ua saunia i luga o le faavae o puaa. Muamua, o le puaa ua kuka. I le taimi nei, ese le amataina o le sauerkraut. Aʻo leʻi amata ona tapeina, e tatau ona e tosoina mai le masima. Toto seia oʻo i le afa sauni. ◊Oti tipi i fasi (pasisa, pi, parsnip ma seleni e fetaui lelei). O gaʻo ma kāloti ua vavaeina foi, e sili foi ona toso. O nei mea uma e falai i le suauu. Tuʻu le gaʻo e ala i se mea e teu ai meaʻai, faʻafeiloaʻi le masini e aʻafia ai faatasi ai ma laʻau gaosi ma le suka. Vili le tasi ma le afa lita o le suka mai le aofaiga atoa, ma tuu pateta i totonu. E fautuaina e tipi pateta i totonu o poloka. Taʻu le pateta mo le 10-15 minute, ona faʻaopopo lea o le kāpeti laʻau, pailani, mea manogi uma ma gaʻo kuka muamua ma kuka seia kuka. A e auauna atu, e tatau ona e faʻaliliu le ipu, ma tuʻu se fasi keke, puao kulimi, gutu i totonu o se ipu.

Manua sua

Ina ia faia lenei meaʻai, ia saunia mea aoga. O lea, tipi le kapisi i ni vaega laiti, o pateta i totonu o poloka, ma aʻa e totoina i ni liʻo laiti. Vaʻai faʻapipiʻi le gauga e kuka ai. A maeʻa le gase, e mafai ona e tuʻuina le kapisi. I le taimi nei, vavae ese aniani, kapoti, pasesa, tomato mamae, poo tamato masani. Le sili atu le lelei i le pata po o le gaʻo. Tuʻu atu le kāpeti le avanoa e faʻafefete ai, ma faʻaopoopo mea uma - pateta, fualaau aina suamalie. Salu le isi 10-15 minute, ma i le pito lava e mafai ona e aʻa, ae aua le faʻaaogaina soʻo se mea manogi. E mafai foi ona e faʻaaogaina fatu, ae tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o pateta, pe aveese foi. E tatau ona faʻavelaina tamaʻaiga seʻia maeʻa, ma faʻafeiloaʻi i totonu o le sua ma fualaau faisua. Ma o le millet o loʻo taoto i le amataga o le kuka. A o tautua, o le ipu e faʻataunuʻuina i le kulimi mafiafia.

Pancreatitis suauu fualaau suamalie, supa masani

O le ae manaʻomia ni fualaau faisua eseese. E masani ona vavaeina i ni fasi vaega ma taofi. O le filifiliga sili o le a avea ma se meaʻai, lea o le a aofia ai le pasesa, pi, kāloti. Seleni, parsnip, aniani. E le gata ina faʻaopoopoina e le tasi ma le isi, ae o loʻo i ai foʻi ni faʻamalolologa lelei. O le mea e le masani ai lea e mafai ai ona faʻapipiʻi lelei le tofo ma faamanuiaga, ma e oʻo lava i le faʻamalologa. E le aoga le aumaia i se setete lea e paʻu ai fualaau faisua, e na o sina susunuina laitiiti ma faaopoopo pateta. Faʻasala i nei vaega, ma i le taimi nei, faʻafefiloi le kulimi kulimi faatasi ma fuamoa fuamoa. Faatali mo pateta e faamalūlū ma faamasani le suauu ma le masini kuka. Suauu mo ni nai minute ma le faʻaosooso pea, ma fufuluina i laau. Auauna atu i le laulau ma croutons.

Pancreatitis mashed sou

O le sua mama e leai foi se tasi, o la latou ituaiga tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e suʻe laurotiti ma fualaau faisua (pateta, kāloti, kāpeti).Mo le kuka, e tatau ona e tipi mea uma i ni vaega laiti, pe a maeʻa ona faʻafefiloi uma vaega ma kuka i luga ole vevela vevela seia oʻo ina vaivai. Aua nei sasaa atu le vai lea na kuka ai fualaau faisua, ae ia vele, malu laitiiti. Ona faʻaaogaina lea o se sieve, tape ese uma nei mea ma faʻaopopo le toega o le susuga na faatoa uma ona faʻaulu (pe a uma ona faʻamafanafana). Faʻaopopo mea manogi, vaitau ma kirimi kirimoli.

Tomato ma le apu mamae soup

E le mafai e lenei susu ona fai e aunoa ma ni koko ma aniani. Saunia muamua aʻo leʻi amataina: 'otiʻoti i ni fasi fasi pepa, pasi sina mea itiiti. Mo femalagaaiga, faʻaaoga le sunflower po o le pata, ma faaopoopo mea manogi ma laau e tofo ai. E fautuaina e faʻaaoga aʻa. E fesuisuiaʻi le suamalie ma le suamalie, parsnip, pasili. A maeʻa le faʻavelaina, faʻaopoopoina sina vaega o le falaoamata, lea e faʻaaogaina e fusifusia ai oloa ma avatu ia i latou se paolo fou ma le malulu. Fuga mo le 2 minute, muamua le masima e tofo ai. Ona mafai lea ona e tuʻu uma nei vaega i totonu o se pani, sasaa le susu. Ona aumai lea o mea i totonu o se afaina, mulimuli ane matou te faaopoopoina tomato ma apu. E tatau ona tipiina i ni fasi fasi pepa i le taimi muamua ma faatagaina e tu mo sina vaega. E tatau ona muamua faʻamalo ia pi e ala i le aveeseina o le pelesi ma aveese le fatu. Suauu mo le itiiti ifo i le 20-30 minute. Ona solo ese lea o le masini. Tuu le faʻafela. Faaopopo sina vaega o masima. A maeʻa le kuka, e mafai ona tuʻuina atu i luga o le laulau i fasi pepa. E masani lava, o sea ituaiga o meaʻai e manaʻomia ai se ipu falaoa. I le avea ai o se ipu falaoa, soʻo se ipu araisa na tuʻuina i luga o se isi ipu, teuteu i laʻau, saula, e fetaui lelei.

Mucous soups mo pancreatitis, muchous kulesh

Laʻau mili 1-2 taimi (e le tatau ona lafo i totonu o le vai malulu, ae ia vevela ma faʻafefe). E le gata i lea, mo le tofo, e fautuaina e vave faaopoopo ni nai laʻau faisua. E tusa ma le 10-15 minute e lava mo le kuka. E masani lava o lenei taimi e lava mo le suauu e faʻapipiʻi lelei, kuka. Ona faʻaumatia ai lea i se puseta, se sipuni. Vaʻaia le masini e maua ai le sipisi, faʻasusu muamua. E saunia foi kuka i luga o pateta, ona e manaʻomia lea e faʻaititia le aofaʻi o cereal.

Meaʻai mo le Pancreatitis

O le pancreas o se okeni e tali maaleale e oo lava i nai laʻititi o meaʻai e maua mai i meaai. O le ethyl alcohol e sili ona afaina ia te ia. E oʻo lava i tootoo laʻititi o lenei mea oona, lea o loʻo aofia i totonu o se ipu o le pia e 0.5, e mafai ona amata se osofaʻiga o le faʻavavevave o pancreatitis. Toeitiiti lava o tagata uma e maua i le 'ava malosi e mafatia i tiga o le fusi i le manava o le manava, uiga o pancreatitis.

Ina ia mafai ona taofi le osofaiga, e le lava le ave o meaʻai ma fualaau oona. E taua tele le tausisia o taumafa lelei ile laulau o le soifua maloloina Numera 5.

Pancreatitis Lisi Faasaina

Meaʻai ma meainu e matua faʻasaina i le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis, ma i lona tulaga masani masani:

  • soʻo se ava malosi
  • gaʻo gaʻo - puaa, tamai mamoe - ma susu mai ai,
  • gaʻo falaoisi, susu, fulufulu, susu susu, ayran,
  • soʻo se meaʻai faʻavela
  • ipu e gaosia ai oloa i ni fasi lapopoa - pilaf, stew, steak,
  • ituaiga iʻa e sili ona suamalie o igoa uma ia mai le aiga o lomoni,
  • fuamoa fuamoa,
  • nisi o fualaau suamalie, fualaau suamalie - o mea uma lava o le tagata lava ia iinei, o fualaau aina e mafai ona faaosoina ai se mea e sili atu ona faigata ae le faia.

O a mea e mafai e tagata ona 'ai ma pancreatitis

E matua taua lava o meaʻai e le afaina ai puipui o le manava ma e le faʻaosofia ai le gaosiga tele o le gastric juice and enzymes. Ina ia faia lenei mea, ia 'ai le mea e sili ona vevela, ma faʻaeteeteina meaai.

  1. Mai mea e gaosi ai falaoa, taofi falaoa, ma falaoamata o falaoamata atoa, e tatau ona sili atu.
  2. I totonu o supamaketi ei ai matagaluega o meaai mo tagata i luga o se meaai - o iina e mafai ona e filifilia ni falaoa faapitoa mai le falaoamata o le falaoa, lea e faʻamaonia e le mafua ai se osofaʻiga.
  3. E mafai ona e 'aina soʻo se meaʻai susu e aofia ai le itiiti ifo i le 5% le gaʻo. Cheeses e sili atu le filifili ile fale, i luga o le mataupu lava e tasi - ma le maualalo ifo o le pasene o mea e gaʻo, e leʻo tele naua ma e le o faʻamalosi.
  4. O fualaau aina e mafai ona soʻo, kuka pe uʻu. Aʻo leʻi 'ai, e fautuaina e fesuisuiaʻi lelei i luga o se fatuga poʻo se mea e gaosia.
  5. E mafai ona e 'aina fua, ae sili atu le lelei, ae le o se mea faʻapipiʻi, poʻo le mea e teu muamua i totonu o se mea faʻapipiʻi ina ia le pauu i totonu o le manava ni vaega tetele. O pusi e tatau ona filifilia suamalie, vaivai, e le oona.
  6. Porridge mai soʻo se meaʻai ma leki - buckwheat, rice, chickpea, penisini palesi, oatmeal - e manaʻomia mo le faʻaaogaina i le taimi o le faʻavavega o pancreatitis, ma i le taimi o le faʻamagaloga. I le mea e le tatau ona e masalosalo e le mafua ai se osofaʻiga - mo tagata amataina e mafai ona e suʻe se sipuni poʻo se lua. Ae o le tele lava o taimi, e lelei le faʻafefeteina o masini, faapea foʻi ma suamalie o fualaau aina i luga o le vai.

Tulafono Faʻatau mo Pancreatitis Tagata maʻi

Soo se ipu e tatau ona saunia e tusa ai ma mataupu faavae nei:

  • Aloese mai le tele o aano o aano o manufasi, fualaau faisua, fualaau.
  • Taumafai e ata i le mea sili e mafai ai i luga o le fua o meaʻai o salakeke poʻo vasega lona lua.
  • Faʻaoga sina masima ma mea manogi, meaʻai.
  • O le tele o le vevela o meaʻai ua toilalo, o le itiiti ifo foi lea o le faateleina.
  • Aua le inu mea taumafa i le vevela poʻo le kofe, i ni tulaga ogaoga, e mafai ona e inu lefiriti e leai ni gaʻo i le vevela o le potu.
  • E le tatau ona e kuka muamua ipu i luga o le susu, o le filifiliga aupito sili lava o se fualaau suamalie i luga o le vai.
  • Aua e te taumafa i mea malulu ma vevela ma mea taumafa - o lenei mea e toetoe lava a mafua ai le osofaia o pancreatitis. E sili ona lelei mo meaai ia i ai i le vevela o le potu.

Soupoa Toa ma Fualaau

O le fua mo le kuka suamalie ma le pancreatitis e faigofie ma maloloina. Faʻasaga lenei ipu muamua e le tele se taimi - e tusa o le afa itula o le a lava. Nai lo o le falaoa mo le ipu muamua, e mafai ona e faʻaaogaina au lava meaʻai kuka kuka poʻo se falaoa o meaʻai. Ina ia mautinoa e te aloese mai se osofaʻiga, e le tatau ona e 'ai i lenei meaʻai vevela vevela tele vevela. E sili ona lelei mo le malulu i le vevela o le potu.

O mea nei o le a manaʻomia:

  • 1 pc moa moa,
  • 1 fufulu fasi pateta tetele,
  • 1 fualaau lapopoa laiti
  • 1 letiti laitiiti, faapipii,
  • ni nai lala lala ma le tele o pasili.

O le tulafono faavae e leai se susuga! O le fua mo le kuka suamalie ma le pancreatitis e le o le kukaina o le ponaivi po o le susu. E tasi le fusi e tatau ona tipi i ni vaega laiti e tusa ma le tele o le centimita. Muamua le afifi i totonu o vai suamalie. Ona muaʻi faʻapipiʻiina lea o fualaau faisua uma, lea e tatau ona tipi i ni fasi paʻu.

Ona fuafua lea o se lita o le vai mama, masima ia tofo, aumai i se vevela ma faatofuina uma mea sauniuni iina. Faʻaopopo faʻapipiʻi greens. Simmer mo le sefulu minute. O le a e ofo, ae o le ae maua se suamalie ma le manogi suamalie, e leai se mea e sili atu ona leaga i le tofo nai lo le masani masani o moa.

Kalama Cabbage Vegetable Soup mo Pancreatitis

O le fua e ese i le susu o ituaiga eseese o kāpeti. O lenei fualaau faisua e aoga mo pancreatitis, aua e le mafua ai le vevela. E naʻo le tāua o le faʻapipiina o kapeti fugalaʻau lelei - a leai o le a faigata mo le manava e faʻafeiloaʻi ai ma e mafai ona faʻalavelaveina le tagata gasegase e ala i le afaina ma le afaina.

O mea nei o le a manaʻomia:

  • kapeti broccoli, fufulu muamua ma maeʻa gaioiga - e tusa ma le 400 kalama,
  • paʻu paepae paepae, faʻapipiʻiina i fasi vevela pe tipiina i luga o se fatu Korea - e tusa ma le 200 kalama,
  • kalapu failaʻau - e tusa ma le 400 kalama,
  • o se pea paipa o le palu-pateta, pateni,
  • tasi kāloti, faʻapipiʻi i luga o se sala tupe lelei,
  • totoa o le dill ma le pasili e aumai ai le tofo o le soula.

Liligi i totonu o le apa e tusa ma le tasi ma le afa lita o le vai, aumai i se vevela ma faaopoopo le masima i le tofo. Fafano mea uma ma kuka i luga ole vevela vevela mo le 25-30 minute. O le naunau e mataʻituina le setete o kāpeti - e tatau ona mama atoatoa ma e le o se mea e sili ona manaia.

O le fua mo le kuka suamalie ma le pancreatitis ma le kāpeti e lauiloa mo lona faigofie ma i le taimi lava lea e tasi le atamai. O le tele o ituaiga o kapisi ma kāloti e faia ai le manava susulu ma manaia. O se sua o fualaau aina suamalie ua matua faamalieloto ma o le a faalavelaveina le maʻi mai le fiaai mo se taimi umi.

Fua mo le pancreatiti sou i le taimi o se vevesi

O se filifiliga sili lenei - e sili ona lelei i taimi o le faʻamalosia, pe a le faʻatagaina e le fusi paʻu oe e faia galuega i aso faisoo, ma o le fiaʻai e naʻo le faʻateleina ai o le tulaga. O le fua mo le fualaau taumafa fualaau suamalie mamae mo le pancreatitis ua sili atu ma le tasi ona faasaoina ai tagata uma ua masani i na tiga.

  • o se pea paipa o le pateta,
  • afa o le tasi susu o le moa (muaʻi faʻasaina),
  • afa sikuea
  • se moa moa muamua-e tusa ma le lua selau kalama.

Sasaa se lita o le vai i totonu o se fagu, ia faatofuina fualaʻau i totonu, aumai i se vevela ma faʻavela seia faʻavelaina. E lima minute ao leʻi tape le afi, tuʻu le susu ma moa i totonu o le apa. Liligi mea uma i totonu o se mea e faʻafefeteina ma olo i se tulaga mamae.

E mafai ona e faʻaopopo se luʻu o le sipisi kuka - e te maua ai se solaʻau fualaau ma le siisi. I le vaitau o le faʻavavevave, e tatau ona e filifilia na o ni nai momo o le siʻisi poʻo le taofi le tumau faʻapipiʻi ma faʻaopopo i le soup puree.

O le kuka maeʻa e tatau ona 'ai na o le taimi e manava ai le vevela o le vevela poʻo sina mea mafanafana.

Mealilo o le faia o sou susu susu mo tagata ei ai pancreatitis

O tagata maʻi i luga o se meaai e masani lava ona manaʻo e faʻaogaina i latou lava i se fua masani e le masani ai mo vasega muamua. Ma e leai lava ni a latou meaʻai. O le susu ma le sisi ua gaosia o se filifiliga lea mo se vasega muamua e le masani ai. O le vaega muamua e le tatau ona kukaina tele, aua o sea tofo e le lelei. E matua ese lava, e faalagolago tele i le lelei o le sisi na gaosia. O nisi taimi e mafai ona mamago, ma o nisi taimi e mafai ona tuʻuina atu o se manogi manaia.

  • se kulimi suamalie se tasi e gaosia lelei o lelei lelei,
  • se moa moa 200-220 glamu, fufulu muamua ma tapena lelei,
  • se pea paipa pateta,
  • tasi kāloti, faʻapipiʻi i luga o se sala tupe lelei,
  • i luga o se lala o le dill ma le pasili mo meaʻai.

Sasaa se lita o le vai i totonu o le apa, faaopoopo le masima i le tofo. Faʻafefiloi fualaau faisua i totonu, aumai i se vevela ma kuka seʻia faʻamalulu. Lima i le fitu minute ao leʻi tape le afi, tuʻu le moa ma le sisi i totonu o se fagu, faʻafefiloi lelei. O le sisi o le a amata ona tafe i luma o tatou mata ma vave lava, i le lua poo le tolu minute, o le a faʻamaʻapeʻa atoa. O le sisi kulimi kulimi e taua foi o le kulimi po o le susu. E fesuisuiaʻi ma faamalieina.

Pulu pīpī mo maʻi o le pancreatitis

O se fua suamalie lea mo se suamalie faigofie fualaʻau, lea e talafeagai mo tagata uma e maua i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O lona lauiloa o le lanu mumu ma le tofo o beets.

O vaega o loʻo mulimuli mai o le a manaʻomia ile lita o le vai:

  • tasi tamai vao, kuka i luga o se mea lelei,
  • tasi le sipili pateta
  • se fasi vela vevela-e tusa ma le 150 kalama,
  • totolo laititi
  • laititi le sipuni.

Aumai le vai i se vevela ma faatofu fualaau faisua i totonu, pe a uma ona fufulu i luga o se sala tupe. Beets e vave ona tuʻuina atu le sua o se uʻamea ulaula. Suauu fualaau faisua i luga o le vevela vevela pe a ma le sefululima minute, ia faaopoopo ni vela vevela. Aua nei galo le masima le kuka e tofo ai.

Faʻaluluina le paʻu suamalie

Toeitiiti lava o tagata uma e maua i le pancreatitis e leai ni sasala. O se fua faigofie lea mo le paʻu o le paʻu lea e le mafua ai le vevesi. O mea nei o le a manaʻomia:

  • se pusa lapisi e leai se gaʻo,
  • tasi faʻi
  • afa afa o susu susu
  • se sipuniti o suka suka.

Faʻafefiloi mea uma i totonu o se mea e faʻafefeteina ma faʻafefete i le setete o le ea. Manatua: e le mafai ona e 'ai i se malulu malulu! O ia, pei o isi ipu uma, e tatau ona i ai i le vevela o le potu.

Pipi Apple ma lenamamoni

Faatasi ai ma le pancreatitis, e naʻo ni apu manogi e mafai ona 'aina, talu ai e mafai ona faʻaleagaina ituaiga o vailaʻau lanu meamata i le faʻamaʻi. O loʻo i ai se fua faigofie mo se mea taumafa saogalemu lea o le a maua ai le faamalieina ma faamalie ai tagata fiafia.

E tatau ona e ave ni nai lanu mumu lanu mūmū, tipi taʻitasi i le afa ma aveese le tumutumu i se naifi. Fafasi i le suka suka (e mafai ona e faia e aunoa ma se mea) ma sina mea itiiti - kinamoni. O nai kalama e le afaina ai le setete o le soifua maloloina, ae o le a fatuina se manogi tulaga ese. E tatau ona maitauina, afai o le maʻi o loʻo i ai se faʻavasegaga i le taimi nei, e sili atu le aloese mai le 'aina o apu ma le kinamona.

Tuu apu i luga o se pepa tao, i luga o le palapala. Pipi i le vevela o le tusa ma le 180 tikeri mo le sefulu minute.

O a sou sou e mafai ona e maua i le pancreatitis

O maʻi e maua i le pancreatitis e mafai ona 'ai ni meaʻai:

  • Meaʻai vevela. O fualaau faisua sili ona faigofie e faʻaaogaina i le suauʻu manogi. Mo le maofa, latou te faaopoopoina le cereal.
  • Mucous. E le faigata le mafaufau pe faʻapefea ona fai sina sua suamalie. Ina ia saunia sea ituaiga o sou, o le oatmeal ma le araisa ua tuu i totonu o le suka. Faʻasalaina ia i latou mo sina taimi umi atu nai lo le mea masani, matou te maua se masi mucous.
  • Fualaau faisua ma aano o manu. O aano o meaʻai ua leva ona tunu ua faaopoopo i lenei sua. E talia le kuka ile fagu lua.
  • Laʻau susu. Ua tunu i le susu ma vai i tutusa tutusa. Aua nei tuʻu millet, karite karite ma pasta i vasega muamua susu.
  • Iʻa. E kuka le kuka e aunoa ma ni mea manogi mai iʻa. E le gata i lea, o le masusu susu ua saunia i iʻa.
  • Soupeti masusu ma i le foliga o kulimi ma paluga pateta. Saunia mai fualaʻau ma susu ma le faʻaopoopoga o iʻa poʻo moa.
  • Leisi. O le kulimi e faʻaaogaina o se laei mo se muamua fualaau faisua po o se moa.

Ae ui i lea, o lenei ituaiga e tele mea e gata ai:

  • E le mafai ona e faʻaaogaina muamua susu mo le kuka - mai moa, po o iʻa, poʻo fualaau 'aina suamalie. E le faʻatagaina le faʻafefete ma le pulou.
  • Fualaau faisua ma pancreatitis e le pasi.
  • Mo le kuka e le faʻaaogaina legumes, millet, karite, sauerkraut.
  • O meaʻai manogi e le tuʻuina i soupeti.

Taua! I le vaitaimi o le vevela, e toetoe lava a le masima masima ma e le tuʻu ai ni gaʻo. Pe a maʻi le maʻi, e faʻafeiloaʻi ma le kulimi suamalie, pata poʻo le kulimi maualalo. O le moa muamua moa mo le mumū o le pancreatic ua solia - o loʻo aofia ai vailaʻau faʻamalosi e faaosofia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract.

Mo sou, sei tatou fai atu le pusa lona lua. E taofi le moa mo le afa itula, ona faʻafefe lea o le vai, ma sasaa le aano i le lua. I luga o lenei susu, e mafai ona e faʻaauau le kuka kuka. E le mafai ona kuka le suka i le taimi muamua.

E le mafai ona e 'aiina le susu i le maʻi o le pancreatic pathology. O le pene mafua ai le faateleina o le gas ma le manava pe a mu le gland. O le mea lea, o le le femalamalamaaʻi pe mafai ona maua le sou susu e mafai ona foia ma le manino - leai.

Manua o fualaau oona

Taua! E saunia faigofie soupisi taumafa, e kukaina falalaʻau seia tunu ona sasaina lea i totonu o pateta paluga pe faaopoopoina foi i falala.

E mafai ona ou faʻaaogaina lenei mea poʻo lena soupia i le pancreatitis e faʻalagolago i oloa na faʻaaogaina ma auala e kuka ai. O le sua o fualaau fualaau aina e le o aofia ai ni fualaʻau falai, fuālaʻau sisi, ma isi meaʻai faasaina e le meaai.

O le a le mea suamalie poʻo le borsch e mafai ona maua i le pancreatitis

O le vasega muamua o se vaega taua o soo se taumafataga. O faʻafefete e faʻaaogaina ai le faʻamalosi o fualaau oona ma saunia le gastrointestinal tract mo nisi meaai paleni.

E le gata i lea, o ipu vai e puipuia ai le faʻamalosi ma faʻamaonia ai le motumotu o le intestinal.

I lenei tusiga, o le a matou talanoa pe o le a se mea e mafai ona e 'ai mo le tagata muamua na gasegase i le pancreatitis ma le mea e sili ona lelei e aloese ai mo le maʻi.

O tu ma masani agavaʻa tatou te kukaina lenei mea suamalie 2-3 taimi i le masina. Ae o le borsch masani ma le pancreatitis e mafai ona mafua ai le le lava o se galala, ae oso ai foi se osofaiga fou. A uma mea uma, e masani lava o le susu mo le kāpeti lanumumu ua saunia mai le paluga i le ponaivi, o lea e maualuga lona gaʻo.

I le faʻaopoopoga, o le borsch o loʻo i ai le tele o fiva, lea e ono mafua ai le afaina. E le gata i lea, o tamato faʻamaʻi poo le sua o le lomoni e masani lava ona faaopoopoina i lenei supa, lea e faʻafefe ai le mucosa gastric, ma mafua ai le faʻateleina o gastritis.

Aua nei galo e uiga i taimi e masani ona faʻaopopo i le broth (pepa, kela, laʻau bay).

O le mea lea, e le tatau ona faʻaaogaina le borsch masani i totonu o le gasegase gaosi i le pancreas, e le o le pancreatiti masani. A leai, o le ae toe feagai ma le falemaʻi ma le laʻau. Ae afai e te manaʻo moni e faʻataʻitaʻi lenei ipu, e manaʻomia lou faʻaaogaina o fua o lau mea e sili ona e fiafia i ai mo pancreatitis. Matou te tuuina atu i lalo.

O le a le mea e tatau ona iai mo lenei ituaiga meaai? A uma, o le susu o se meaʻai lelei tele lea e toe faʻafoʻiina ai le mucosa gastric ma faʻalauteleina ai gland digestive. O le mea autu o le kuka lelei lea.

O le mea lea, o tagata gasegase ma le pancreatitis maoaʻi ma mafai ona tuʻuina atu i ai le lua gaʻo maualalo. Ua i ai le 4-5 aso talu le osofaiga, e mafai ona latou faʻavasegaina le lisi ole maʻi. O le piko po o le pipi sooga e talafeagai mo lenei mea. E mafai ona e suʻe le aisa lapisi. O le mea sili e manaʻomia o le maualalo o meaʻai o manu.

Afai e te filifili e kuka le salu o moa, ona lelei ai lea ona ave le susu o le paʻu. O se tulaga tali tutusa mo pulupa soupuni. E tunu le aano seia kuka, a uma lea e tatau ai ona faʻafefe le vai ma toe faʻafefete le susu.

O nisi o fualaau e aofia ai le faʻaluaina o le vai. O lea ituaiga o supa ma pancreatitis e talafeagai lava i aso muamua o le maʻi.

E le gata i lea, o le supa mo tagata gasegase ma le pancreatitis gasegase e le tatau ona aofia ai mea manogi. Pe a kuka, e mafai ona e faʻaaoga aʻa pakasa, lea e aveʻesea mai le ipu, poʻo se ulu o le aniani e le oli. Ofe o le piko o se meaai faamalolo. Cook ma faʻaaoga lelei, ma o le a aumaia ai oe i se vave vave toe faʻaleleia.

Broccoli, pumpkin ma le squash puree soup

Liligi le 1 lita o le vai i totonu o se ulo ma puipui puipui. Aumai le vai i se vevela ma faaopoopo ni fualaau faisua fou. Cook i lalo ole tapuni mo le silia ma le 15 minute. A faʻamalūlū fualaau faisua, faʻafefe le vai ma faaopoopo i ai le "gaʻo" aano o manu.

Aumai le meaʻai i tua ma se masima. O fualaau mo lenei ipu atonu e fesuisuiai, o lea e mafai ai ona fai le kuka i luga o le sua o fualaau aina. Ma le isi, i totonu o se mea faʻaleleia, aumai le tino mafanafana i se faʻasologa o le mama. Auauna atu ma falaoa paʻepaʻe mama.

I le vaiaso muamua ma le tino pancreatite, e sili atu ona lelei le faia e aunoa ma le mea.

Turkey Puree Soup

Faʻasaʻo le susu mai le paʻu. Mo le ipu e te manaʻomia 100-150 kalama o aano o manufasi. I le taimi lava e tasi, e sili atu ona lelei le kuka i se mea e tasi. E mailei mai lenei manu i se taimi umi lava. O le mea lea, e faʻaalu ai se taimi, tuu i se masini faʻanatura po o se mea kuka kuka. I lenei tulaga, o le vai mai le susu o le a tatau ona faʻavaivai i le vai 1: 3 ma toe faʻavela.

I se isi apa, faʻafefe aniani, tasi le palu pateta ma kāloti. Matou te faʻafefiloi fualaau faisua, o le vaega o le suasusu ma le aano o manu i totonu o le suavai. Solim. Afai e te saunia lenei sua mama i le tagata gasegase e le o se osofaiga ogaoga, ae i le vaega o le faamagaloga, faaopoopo ni susu po o se kulimi, se fasi (10 kalama) o le pata. O le tele o suʻega e ofoina atu e teuteuina le ipu i laau.

Mo lenei, meaʻai, pasili, seleni seleni e talafeagai.

Potato soup

I le tulaga o maʻi pancreatitis, o le a e manaʻomia:

  • fua o fualaau faisua - 1.5 l,
  • karuti
  • riki
  • pateta - 4 pcs.,
  • pata - 10 gr.,
  • le masima.

I le vaitau o le sua o fualaau aina ma le pancreatitis, ua mafai ona faʻaaoga le kulimi mafiafia. Muamua, o le aniani o le suka ma karuti e faʻaaoga vai ma pata. Ma le isi, e sasaa le susu, ma faʻapipiʻi fualaau faisua. O le taimi o le kuka e afa itula.

Aʻo le i aveina, e tuʻuina sina sinau kulimi e maualalo le maualalo i totonu o le ipu.

Soup ma fualaau 'aina ma le karite pela

O le ipu e aofia ai vaega nei:

  • pelo o pine - 200 gr.,
  • zucchini
  • tamato
  • karuti - 2 pcs.,
  • fuālaʻau manogi
  • fualaau faisua poo moa moa,
  • kulimi mumu i laau.

Fufulu laisa ma ufiufi mo le 3 itula i le vai. Fufulu ma kuka i le eria o le itula. Ona faʻafefiloi lea o falala ma fualaau faisua, muamua faʻasusu e faʻaaoga ai le suka ma le suauu faamamaina.

O le suamalie suamalie e kukaina mo le itiiti ifo i le 20 minute. Auauna atu i kulimi kirimigi, teuteu i greens.

Vitamini Soup

Mo le kuka suamalie ma le pancreatitis, o le ae manaʻomia:

  • aufana
  • karuti
  • pateta - 4 pcs.,
  • tamato
  • kukama
  • logo ata
  • pata
  • masima
  • meaʻai.

Carrots stew ma aniani e faʻaaoga ai le pata. Ona liligi lea o le suavai, ma fualaau faisua ua auina atu i le ulo. O le ipu o loʻo sauniuni mo le 15 minute.

Pea soup

I mataupu o pancreatitis, e tatau ona 'aiina pusi ma le faʻaeteete tele. Ina ia saunia se meaʻai taumafa meaai o le ae manaʻomia mea nei:

  • pi pi - 1 ipu,
  • vai malulu - 1.2 l
  • kāloti - ½ o le fualaau aina atoa,
  • aniani
  • bay leaf - 2 pcs.,
  • falaoa - 5 fasi pepa,
  • masima
  • kulumu, pasili.

Faʻamama le pi ma faʻatumu i vai malulu. Faʻamalosi mo le 5 itula. O le a tatau ona faʻafefe le vai i le itiiti ifo i le fa taimi, ma sui i le fou. Ina ia aloese mai le faʻamalosiina o pi, aua nei sili atu i le taimi atofaina mo le afaina.

Pe a sauni le pamu, e tatau ona toe fufuluina, sasaa i le vai ma tuʻu i le afi. A uma le kuka, ona faʻaitiitia lea o le kesi, ma o loʻo faʻaauau pea ona kuka e le oloa i lalo o se tapuni ufiufi ufiufi. Aveese le fusi ulu.

O le umi o le sauniuniga o le a faʻalagolago i le ituaiga. Ae, e kuka le pi e te manaʻomia 1.5-2 itula. Ia mautinoa e faaopoopo atu na o le vevela vai aoe faʻapalapalaina. Afai e te sasaa i le vai malulu, o le a faigata le talo.

A oe saunia pamu, e tatau ona e oloina muamua kātiti muamua i luga o se falaoa lelei. E te le manaʻomia ona tipi le aniani.

A maeʻa le itula, auina atu aniani ma kāloti i le pi, faʻasuina i le masima. Ina ia sili atu ona malosi le tofo o le ipu, tuu le pateta pateta i totonu o se pusa lapisi, faga lau.

A e auina le sua susu i pancreatitis, e tatau ona e tipiina se falaoa, gutu i totonu o se tamai pusa. E mafai ona faʻatagaina le tuʻuina atu o le suauʻu fuālaʻau, otaota poʻo le tuʻuina o ni fasi fasi povi tipi muamua.

Suʻu Zucchini

O le lisi o oloa e aofia ai i le fua:

  • aufana
  • karuti
  • alaʻau sikoa
  • pateta - 3 pcs.,
  • moa fualaʻau - 1 sipuni tele,
  • masima
  • meaʻai.

Fufulu ma tapuni pateta. Matou te auina atu e kuka. Oti lelei mea totoe. Fai le fuga lanu kulumu i totonu o se pani, ia le sili atu i le 2 minute, ona faaopoopo atu lea o kāloti kuka ma zucchini.

Fualaau aina suamalie mo le 2 minute i luga o le vevela vevela. E tatau ona faʻamalosia i latou i taimi uma ina ia le faia ai se paluga falai. Ma le isi, matou te auina atu fualaau faisua i pateta. Opu e tatau ona oʻo i le sauniuni.

Matou te faʻaveveveina le kuka o fualaau aina e faʻaaoga ai se mea faʻaleleia ina ia maua ai se mea tutusa. Faʻafefeteina masini pateta mo pathology pancreatitis, mālū ma tuʻu i luga o le laulau, faʻafefete i le pi.

Pelo o karite Pearl

Mo le susu o le a e manaʻomia:

  • penina penina - 25 gr.,
  • pateta
  • karuti
  • pata
  • kulumu, pasili.

Ua fufulu le cereal ma tuʻuina atu i totonu o se fagu e iai le vai faʻafefe. A maeʻa ona saunia, o le penisina paepae o loʻo faʻasaina i luga o se faʻavevela, ma ua faʻapisi le susu. O pata, kāloti ma gaʻo susu e auina atu i le karite. Latou te tuʻuina foʻi le pata ma le lau. Mo le sauniuni atoatoa, e tatau ona kuka le kuka.

Cheese Puree Soup

Faʻatasi ai ma le faʻalavelave faʻalavelave, ua faʻatagaina ai e 'ai se meaʻai fualaʻau, lea ua saunia i luga o se moa aano moa.

O le fua o loʻo aofia ai vaega nei:

  • broth made from fillet chicken - 900 ml,
  • tofu cheese - 200 gr.,
  • failaʻau
  • paka
  • karuti
  • suauu.

Fualaʻau selesele. Fai le kuka kuka, kālati ma le pauki i se paluga tutusa. I le faʻaaogaina o le susu, faʻasese le supa.Ae peitai, vaai o le tumau o le ipu o loʻo tumau pea i foliga o pateta palu. Faaopopo le masima, kuka kulimi ma kuka ai mo le 2-3 minute.

Faʻasusu i le sisi suauu, tautua ma falaoa.

Laʻau mama ma fualaau mamago ma le paukiki

Le saunia o le susu i luma o pancreatitis, o le a e manaʻomia vaega nei:

  • 'apricots mamago - 100 gr.,
  • fualaau mamago - 100 gr.,
  • pumpkin - 200 gr.,
  • suka ma le kinnamon - o se pine,
  • malo.

Fufulu ma tipi fualaau mamago. Auina atu i totonu o se fagu vai vai malulu ma kuka mo le 25 minute, faʻaitiitia le vevela. Faʻasogo le gauga ua saunia, oloina fualaau mama i se mea tutusa tutusa e faʻaaoga ai se sieve. Ona faaopoopo ai lea o le suka ma le kirnamon.

Tuʻu ese le uka. Aʻo sauniuni, ua faʻaveveveina le pumpkin e se mea e faʻaleleia, o le fua o le puree e auina atu i ai. Faʻapipiʻi mea uma mo sina taimi i totonu o le sua o fualaau suamalie.

E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi, faʻaopopo le masini, lea e tatau ona faʻamalosi muamua i totonu o le susu. I le tuufaatasia o vaega uma, o le sua e aumai i le vevela. O le 'ai o le sou e mafanafana.

Aʻo saunia ni meaʻai mo pancreatitis, o fualaau e aofia ai meaʻai eseese. E mafai ona latou faʻaopopoina masini, masima, suka.

Aʻau iʻa

E masani lava, o ipu mai fualaau faisua e le o toe mamao, o le mea lea, o recipes for soups for pancreatitis e vavae ese mai iʻa.

Mo meaai o le ae manaʻomia mea nei:

  • hake - 500 gr.,
  • susu - 75 gr.,
  • falaoamata - 2 sipuni,
  • pata - 3 sipuni tetele,
  • riki
  • pateta - 2 pcs.,
  • masima
  • greens.

Auina atu le hake i totonu o le vai ma tuʻu i sauniuniga. A fufulu, aveese le gaʻo ma le pulu. Tuu le pateta pateta i se koneteina. Fufulu ese le sipisi ma tuu i totonu o se fagu mo iʻa. Ma faʻaopopo foʻi lautini ma le vaitau ma le masima. Matou te lūlūina le masini sauniuni, faʻatumu i le susu ma faʻavela mo le 2 minute.

Uluai vasega o meaʻai

Leai ni meaʻai maloloina, susu. O loʻo i ai se fuainumera tele o fua o fua mo le susu i le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis.

O se tulaga taua, e le talia le faaaogaina o susu susu i le maʻi. Muamua ipu ma pancreatitis, saunia ma le faʻaopoopoga o se meaʻai susu, e faʻatagaina e 'ai na o le faʻamagalo.

Semolina soup

I le suasusu ei ai oloa:

  • susu - 500 ml
  • karuti - 250 gr.,
  • semolina - 3 punetini,
  • suka - 1 tsp.,
  • pata -1 tsp,
  • le masima.

Kāreti e tipi i afa mama, ma sisi i le vai. Ma le isi, ia tipi i totonu o pateta pateta. Suauu susu ma faʻalauiloa lemu semolina, faʻaosooso i taimi. Taimi e kuka ai le 10 minute. Ona auina atu lea o kāloti, o le vaitau ma le masima, suka ma le kuka mo le isi 5 minute. Taumamafa ma se fasi pata.

Moa meaai

O maʻi na muamua iai se ituaiga o pancreatitis e tatau ona mulimuli i se meaʻai mo sina taimi. Mo tagata ei ai se taimi masani o le faʻamaʻi, o se taumafa masani e fautuaina.

E ui lava o le faʻaaogaina o moa, faʻapea foʻi ma le lisi o meafaitino 200, e le mafai ona 'aina faʻatasi ma togafitiga, ae i le vaitau o le faʻamagaloga ua mafai ai ona kuka le kuka.

O le fua o le sua e aofia ai oloa:

  • fusi o se moa moa,
  • vai
  • riki
  • karuti
  • vermicelli
  • masima
  • greens
  • kulimi mumu.

E sili atu ona lelei le ave o aano o manufasi, e le o ni manogi ma gaʻo. Afai ua saunia se tino maliu, ona tatau lea ona aveese mai le paʻu, ponaivi, ma le cartilage mai le moa, talu ai o se numera tele o elemene aoga, hormones, antibiotic e aoina i nei vaega.

E fufulu le aano i le vai malulu ma kuka mo le 20 minute. Ona sasaa lea o le u, ua fufulu le moa ma toe auina atu i le ogaumu e saunia ai le pusa lona lua. Ona auina atu lea ia te ia o se vermicelli ma fualaau faisua.

O le falaoa suamalie e suamalie, teuteuina i le pasili. O nisi taimi e faʻatagaina e faʻapipiʻi i le kulimi kirimigi.

Faatasi ai ma togafitiga o le gland, o meaʻai o meaai e saunia mai i mea eseese, ae le o mea uma e talafeagai mo se tagata maʻi faapitoa. Mafaufau i le auala e maua ai le pancreatitis, o le i ai o faʻavavega. E sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Ukrainian borsch

O lenei fua e talafeagai mo se tagata maʻi i le faʻamagaloina.

Peel 6-7 alalaʻau alalaʻau, tasi le sipisi, tasi le kāloti ma le laʻau laiti. E seleseleina poloka o le kuka ma tuu i luga o le tolu lita o vai. I se vaega itiiti o le suauu fuālaʻau, o aniani gaʻo lelei e faʻavaveina seia oʻo ina manino.

Ona faaopoopo atu lea o kāloti kuka ma beets. O le afa o beets e manaʻomia ona ufiufi i luga o se fuʻa lelei. O sina tamai pateta ua sasaa i totonu o fualaau faisua ma sisi. E faapena foi faatasi ai ma kāloti ma beets e mafai ona e tuʻuina atu se kuata o le logo, sisi gaosi ma le pakesa.

¾ kapu o vai masani ole suamalie e sasaa atu i totonu o le laei ma o fualaau faisua e tafe ile vevela vevela. A toetoe lava a lelei le pateta, faʻaopopo i ai le kapisi fou o gaosi. Pe a vevela le kapisi ma pateta, faaopoopo i ai le laei. E tele fasi pateta e ave mai le borsch ma, masusu i paluga pateta, ua toe faafoi atu i le borsch.

I le faaiuga o le kukaina, o le borsch e lelei ma lelei le fasipolo ma le dill e faaopoopo i le tofo. I le taimi o kuka, e mafai ona e tuʻuina se pine o fatu o le fatu i totonu o le borsch. O le a le afaina ai le soifua maloloina, pe a na o mea masani e maua mai ai e leai se gaʻo.

Salu le moa mo le 20 minute. Suia le vai, kuka le fusi mo le isi 20 minute ile vevela vevela. Ua uma ona saunia aano o manu, ua tuʻuina fualaʻau i totonu o le paluga lona lua: pateta, kāloti, pakasisi aʻa, mago. A faʻamalūlū fualaau faisua, taoto le moa moa, ma faʻamalolo. Susu mo le 3-4 minute, masima.

Fualaʻau ma le araisa

O le fua mo le kuka suamalie ma pancreatic pancreatitis e faigofie lava: 200 g araisa ua matua fufulu ma tumu i le 1 lita o vai. A uma le suavai, e kuka ai le araisa mo le kuata o le itula ile vevela vevela. Lisi fualaau faisua: zucchini, tomato ma kāroti e sosolo i totonu o sina vaega ole vai ma le faʻaopoopoga o le suauu fuālaʻau i totonu o se paʻu loloto. O fualaau faisua ua tuʻuina i le sukalaisa, kuka uma i luga o le vevela vevela mo le 15 minute. Paʻuina i le kirimi kirimoni ma faʻaaogaina i laau.

Pancreatitis puree soup: fualaau faigofie

Ia mautinoa e kuka le kuka masusu poo le kulimi kulimi. O lona laʻau faʻapitoa o le a talosaga i le pancreas.

E tusa ai ma lenei fua, o fasi apricots mago ma kulimi mamago o loʻo ave i se ipu tio, fufulu ma sasaa i le vai malulu. O fualaau kuka ua kukaina pe a uma ona kuka mo le 20 minute. E taua le susu, o fua o le eleele.

Vaʻaia le suauu pikiapu i se vaega itiiti o le vai (200 g i lalo). O le fualaau vevela ua sasaina i totonu o se masini suauʻu, faʻatasi ma fua o le puree. Faatasi ai ma se vaega itiiti o le susu o le suka, 1 sipuni sipuni o le maso ua paʻu. Vaʻaia le vaega o le gauga ma aumai i se faʻala. Faailoa le maso i totonu o se vaitafe manifinifi, ia avanoa e kuka.

Salu le fusi o iʻa maualalo maualalo ma maua. Palu pateta (2 pcs.) Tuʻu i totonu o le fala o totoe. A mama le pateta, tuʻu se zuciniini laitiiti i totonu o le supa, faʻapena foi. O kāloti ua maeʻa le kukaina i totonu o le pani ile tele o sipuni o le suka.

Seʻesea, faga 2 sipuni tele o le falaoamata seia oʻo i le enaena auro. Faʻasusu, sasaa le susu ile falaoamata. Faʻamuʻu fualaau faisua ma iʻa i se mea e faʻafefiloi, faʻaopopo le falaoamata faʻafefeteina, faʻaopopo le susu ma aumai i se faʻala. Vaʻavaʻai sina susu o susu susu, toe faʻatagaina le kuka. Auauna i greens.

Fualaau faisua uma o loʻo kuka - kāloti, pateta, aniani, fauliflower inflorescence. 'Aʻai faʻatasi ma se mea faʻapipiʻi i se sululelei. Faʻasusu i le mea e manaʻomia ile manogi e totoe pe a uma ona kukaina fualaʻau. I le puree, faʻafefeteina leisi kulimi, aumai i se vevela, vela mo 2-3 minute. E mafai ona e faʻapipiʻi sina mea itiiti i le sou, faʻapipiʻi faʻatasi ma i latou.

Faʻasalalaʻau

O lenei meaʻai e talafeagai mo tagata uma o le aiga, lea e faigofie tele.

Fualaau faisua ua kuka i le susu ma vai i tutusa tutusa (0.5 l taitasi): 1 kilokalama o le faisualaʻau, 5 pateta, 2 kāloti. O fualaau faisua e aumai mai le susu ma sasaina i se mea faʻaleleia. 250 g o le sisi ua olopalaina i totonu o le fualaau fualaau suamalie ma ua sasaa le susu. Faʻamalosi, aumai i se vevela. O le ipu e faʻatagaina mai fafo.

Milu ma le oatmeal

Oatmeal (1 le ipu) o loʻo viliina, mulumulu lelei, sasaa i le vai mo le itiiti ifo i le 3 itula. A maeʻa lena, o meaʻai e tunu i le vai (700 ml) mo le 40 minute. Ua sasaaina le vai i totonu o se isi ipu, o le oatami o le a sasaina i se masini toto. Mo le laeiina i totonu o se ipu susu, taia le fuamoa se tasi, faatasi ai ma le oat broth, faaopoopo i le pusa. Faʻamalosi, aumai le meaʻai i se vevela, masima.

Pancreatitis o le pi

O le sauniuni e faigofie lava. E tele suʻega ma metotia mo le faia o sea soup. E le gata i lea, o loʻo i ai se lautele lautele mo le fatufatuaʻi. O le mea moni, na o le pau lava le tulaga o le faaopoopoina o le moa i le sou. O le kukaina o le sou, e fautuaina e faʻapipiʻi le moa moa. E mafai ona e faʻaaogaina le moa faatasi ma ponaivi. Muamua, o le vai malulu e faʻaaoga mo lologa. Ona kuka ai lea o le susu ma kuka ai aʻo faʻavevelaina le vai ma faʻafefe le kritsa. O le mea lea, o le avanoa e faʻafefe ai le suavai ma meaʻai ma moa moa e faʻalautele. O vaega eletise eseese foi e salalau atu i totonu o le vaifofo, lea e mafai ai e le broth ona avea ma suamalie, lelei ma lelei. Cook mo le 40 minute. I le taimi o le kukaina, o le a amata ai le fulu e tatau ona aveeseina. O le mea moni, e faʻapupulaina ia lava ia toxins uma, faʻapalaina ai oloa e faia i meaʻai i taimi o kuka. A maeʻa ona aveese, e mafai ona e faʻaauau le kuka. E mafai ona e faaopoopo i ai se fuamoa moa po o le sipisi, lea o le a aoina ai mea uma oona. E tatau ona tofoina le pou i lea taimi ma lea taimi: e tatau ona faʻavelaina seia oʻo ina susu ma kuka. E tusa ma le 3-4 itula e saunia ai ponaivi. Afai e le mauaina e le susu le paolo o manaomia po o le manino, e mafai ona e faaopoopo i ai se laina laina o le a maua ai le susuga ma le uiga tonu o nei uiga lelei. E faʻapitoa ona saunia: e tatau ona e tapenaina lelei ponaivi moa, sasaa. O le vevela o le vai e tatau ona maualalo ina ia matua vevela i le taimi o kuka. Ona tuʻu ese lea, faʻamalo, ona tu i totonu o le pusaaisa mo le itiiti ifo i le 2 itula. Tuu le mea, pe a uma ona faaopoopo le fuamoa o le paʻepaʻe, o le ipu ua mama. A maeʻa, e mafai ona mafaufau le pulou e sauni mo le faʻaoga atili.

I le taimi nei e mafai ona faʻaaogaina e faʻafefe ai le mafanafana, e faaopoopo i ai le gaʻo e leai sona gaʻo, pe a ma le 60 tikeri. Faʻafefiloi lelei uma mea e maua mai ai. I le taimi o le mafanafana, e gaosia ai le puaa lea e tatau ona aveeseina i lea taimi ma lea taimi. Salu mea uma mo le tusa o le isi itula ile vevela vevela. O le taimi nei e mafai ona e gaʻo le susu. Ma 'ai ma le falaoa. I le avea ai o se falaoa laʻau, e mafai ona e faʻaaogaina ni ipu ma ni meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, croutons, pika, profiteroles, dumplings, manna.

Diet Borsch

Ua uma ona matou fai mai o le borsch o se mea e le o se meaʻai meaai. Ae ui i lea, aua le faʻagataina oe lava i lau meaʻai e sili ona e fiafia i ai pe'ā iai ni fualaʻau faʻatulagaina. E amata, tipi tiloti, beets, kapisi i fasi pepa (ave sina siʻitia). Tuu fualaau faisua i totonu o se pani ma se mafiafia, faʻapipiʻi faʻatasi ma le vai i luga o le vevela vevela seia oʻo ina vaivai.

I le taimi lea, vevela le vaega maeʻa o le pusi lua i totonu o se fagu. Tuliaʻi aniani ma pateta iina. Taʻu le aʻa o fualaau faisua seia oʻo i le susu ma gagau ma se tui i masini pateta. Faʻaopopo mea o le apa i le pusa autu, aumai i se faʻala. O lenei masima ma tumau pea 20-30 minute. Mo le toe faʻaleleia le lanu e te manaʻomia se sipuni o le sua o le tipolo.

O meaʻai o ipu e faigofie ona fatuina oe lava, ma iloa tulafono faavae o mea taumafa i se gaioiga gaosi:

  • i le taimi o le osofaʻiga, o meaai e tatau ona le faʻafefeteina ma faigofie ona eli,
  • i soupu e le mafai ona e faʻaaoga mea manogi ma taimi,
  • so o se "fagaina" ua faasaina,
  • na o le lua poʻo le fuamoa fuamoa e ave mo le ipu,
  • na o aano o manufasi e faʻaaogaina i le gaʻo, e tatau ona alofia ponaivi (o lo o aofia ai le gaʻo).

Pancreatitis sua susu

ma le pancreatitis, e mafai foi ona e faʻaaogaina le susu susu.E mafai ona e kukaina i ni auala eseese, e faʻaaoga ai se mea ese. Tuʻu lelei faʻasusu ma pateta, pata, pasta. Sei o tatou faia se faʻataʻitaʻiga o se auala e faia ai le pateta. Ina ia faia lenei mea, ia sauniuni pateta muamua, ia tipiina i ni vaega laiti. A uma lena, tuʻu i le susu susu. E sili le tele o le afi. Aumai i se faʻalavelave, e le faʻagaloina le oso i nisi taimi. Vaʻaia, faʻafeusuaʻi le pata i totonu o se pani, faaopoopo fualaau faisua. O sea ituaiga o meaʻai o le a tuʻufaʻatasia lelei ma aniani, kāloti ma pepa suamalie. Aua neʻi galo e faʻafefe ma vaitau ma aʻa. Taumafai ia pateta. Afai ua uma ona kuka, e mafai ona sasaa saogalemu mai i le naunau na e saunia. Suauu mo le isi 10 minute. Ina ia faia ni faaputuga, tao le paluga mai le falaoamata, fuamoa. E masani lava ona faaopoopo le masima ma le vai, tataʻi uma i fafo i se mea manifinifi, tipi i ni sikuea laiti. A maeʻa lena mea, e mafai ona e tuʻuina atu le ipu i le laulau, teuteu ile greens. Sili atu ona lelei le faʻaaogaina o pi.

Soupa mo pancreatitis: fua o fualaau suamalie, supa masusu, taliga

O le pancreatitis o se gaioiga ogaoga ma le tumau i le tino, o mafuaʻaga o le vevela atonu o le inupia o le tino ma le ava malosi, faʻaleagaina o meaʻai vevela ma gaʻo, togafitiga faaumiumi poʻo le le pulea e antimicrobials.

I le tulaga o se faʻamaʻi, e fautuaina e le au fai meaʻai e faʻafeiloaʻi i taimi masani o taumafataga masani, 'ai e le itiiti ifo ma le 5-6 taimi i le aso, e le tatau ona faʻamalosi meaʻai, pasi i luga o masini pateta ma ipu vai. O lenei tulafono e talafeagai mo le siakiina o le maʻisuka, cholecystitis ma le gallstone mala.

I lenei tulaga, o le sua e avea ma se mea e sili ona taua, e fesoasoani i le faapalepaleina o faailoga o le faamai, taofia le mumū. O le sua e iloga i le gafatia e faʻafaigofieina le gaioiga o le vaega o meaʻai, saturate le tino ma minerale ma vitamini, ma faʻasao le faaputuga o toxins.

Mo lenei mafuaʻaga, e sili ona lelei sou sou, i aso nei o loʻo i ai le tele o meaʻai suamalie ma faigofie-i-kuka. O vaega mo ipu e mafai ona filifilia i lou manaʻoga, ae e aunoa ma le faʻagaloina o fautuaga a se tagata fai meaʻai. O mea faʻatagaina ma faʻasaina e masani lava ona tuʻuina atu i luga o se laulau; e tatau ona i ai i taimi uma i le tagata maʻi.

Potato, masusu susu, fualaau faisua

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga Suʻeina E leʻi maua Sailia e leʻi maua Sailiga e le maua

E faʻafefea ona kuka le kuka meaʻai suamalie ma pancreatitis? Mo le fua, ave karloti, aniani, pateta ma isi fualaʻau faʻatagaina, tipi i totonu o vavao, kuka mo le afa itula. Ina ia tofo i le tagata gasegase o le ai ai sou kuka pateta ma se tele o laau afu, e mafai ona e faʻaaoga le pasesa, meaʻai, meaʻai poo le fennel.

O se ipu e faʻaaogaina mo soʻo se ituaiga o le maʻi, masani i se foliga mafanafana, o lea e sili atu ona lelei le suasusu ma o le a sili atu ona lelei. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le a sili atu le suamalie pe afai e te faaopoopo se sipuni sipuni o le kulimi suamalie e leai se gaʻo, kulimi poo yogurt e aunoa ma le suka.

Faʻaopoopo sina tamai oatmeal poo le keke, sisi o ituaiga vevela, muamua na faapipiiina i luga o se mea lelei i le sua. O sea ituaiga suamalie e mafai ona taua o tagata fai meaʻai, aua e le faʻaaogaina meaola.

E mafai ona e 'aina le kuka i le pancreatitis, mo le kukaina e te manaʻomia e saunia ai ipu ma puipui mafiafia ma se mea e gaosia. O le fua e faigofie, e le manaʻomia ai le taimi ma le taumafaiga, o le tekinolosi e faʻapenei:

  1. liligi le lua teaspoons o le suauu manogi i totonu o le apa,
  2. faaopoopo i ai Karoti ma aniani,
  3. moli lemu, faaopoopo pateta, nisi vai vevela,
  4. kuka le ipu mo le 30 minute,
  5. malulu, palasi ma se mea e faʻafefeteina (e mafai ona faʻamamaina e ala i se faʻasaga).

O le suamalie suamalie suamalie o le a faʻapipiʻi ma ni meaʻai, e masani ona faʻaaogaina i totonu o se pusa eseese pe sasaa saʻo i totonu o se ipu. O le susu e mafai ona na o le pateta, paukini, squash po o mushroom.

O le ipu e tutusa lelei lona aoga i le vaega laititi o le faʻaogaina o le inflammatory ma i le pancreatitis. Soup puree o le a faaopoopoina le eseesega i le taumafataga, faʻatamaoaigaina le lisi ma mea aoga, aua o aso uma e na o le mucous sou o le manava ma le manava e 'ai ai.

I tua atu o le vaega laititi, o Brussels e totoina soupeti e 'ai, e itiiti lava calorie, o le tofo e le masani ma muamua. Nai lo o Brussels e tupu, e mafai ona e faʻaaogaina le broccoli, palukinisi, ma kuka ai le kuka ma beets.

O le kuka e amata i le vai e kuka, kuka kuka palu, kuka i le taimi e tasi, lili le aniani ma kapoti i luga o se afi maualalo, faaopoopo le kapisi, laei ao lei kukaina, aumai i se vevela.

Mo keke ma falala tipi, ave meaʻai:

  • 3 beets
  • 1 koko
  • 1 aniani,
  • se sipuni sipuni o le suāuʻu manogi.

O beets ma kāloti ua kuka, ona kukaina lea i luga o se fuʻu lelei, i le taimi nei, gati tipi, sapalai i luga o le vevela vevela seia oʻo i se auro. Faʻatasia vaega faʻamaeʻaina, taʻalo mo le isi 5 minute.

Toa, sisi, susu susu

E masani ona saunia mai sou mai le pancreatitis mai le moa, ae naʻo le taimi o le faʻamalologa. E tatau ona e iloa o se faʻamaʻi e afaina ai le kuka o le ipu muamua o se moa, latou te ave le tino o se manulele matutua, e le tele ni mea gaioiga e pei o se moa.

E leai se gaʻo maua i totonu o le susu, aʻo leʻi kukaina e tatau ona aveese le gaʻo, cartilage, paʻu ma ponaivi. O i nei vaega o le tino maliu o mea leaga, homoni ma vailaau e maua mai.

E fufuluina le moa i le vai malulu, kuka mo le 20-30 minute i luga o le vevela vevela, pe a uma ona sasaa atu i luga o le susu, fufulu le aano, faʻafeiloaʻi i le vai ma faʻapipiʻi. A o tunu le fagafa lua, e suamalie, greens, aʻa pakasa ua faaopoopo. O se kulimi laʻitiiti po o se kirimoli suamalie e sasaa atu i totonu o le mea na maeʻa. O lenei fua na faia ai le paluga o le beefipolo.

E tasi le masina talu ona faʻamautuina le tulaga, o le tagata maʻi e maua i le pancreatitis e faʻatagaina e 'ai le sisi susu, e tatau ona sisi:

I le avea ai o se faavae, ave le fala o le moa ua saunia e tusa ai ma le fua o loʻo i luga. E fautuaina e te filifili ma le faaeteete fualaau faisua mo soupeti, e le tatau ona i ai ni foliga o le tipi, siaki ma pala.

Kāreti, paluka ma le cauliflower e tipiina i totonu o pusa, e kuka mo le 20 minute, i le faaiuga ua faʻafefe le vai. O fualaau faisua ua faʻamamaina, nutimomoia i totonu o se mea faʻapipiʻi i se tulaga o le puree foliga tutusa, faʻaopoopoina i le fasi moa, tuʻu le kulimi kuka, aumai i se vevela ile vevela vevela. O le amataga muamua o le vasega e faʻaaogaina i fuga. O lenei suamalie e lelei mo tagata o loʻo mafatia mai le piapreatitis.

E i ai le tele o le lelei o le faʻaaogaina o soupasi i le taimi e tasi, muamua lava, o se mea maualalo i le kalori, le leai o ni faʻamaʻi. O laulau e 'ai ma pancreatiti ma mo lona puipuiga. Ae maise lava le tele o mea aoga mai soupisi e faʻaaogaina ile kulimi suamalie e maualalo-kalori, mo se faʻataʻitaʻiga, o le sukalaki ua kukaina i se oloa.

Ina ia le afaina ai i latou lava, latou te le faaopoopo ni mea manogi manogi po o ni vaitau i le sou. O maʻi e maua i le pancreatitis e tatau ona aloese i taimi uma:

  1. kaluka
  2. faga laʻau
  3. uliuli pepa.

Greens e faatagaina i le le faʻamapulaʻa, ae le o mea uma, faʻaopopo, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i lenei mea.

Ina ia tofo, o le a maua e gasegase le susu susu ma le susu, e tatau ona e ave le tasi ma le afa lita o le susu susu, se ipu vai, se lua punetimeta o le pata, sina suka e tofo ai. Toto le cereals, faʻaali seia oʻo i le afa kuka, ona sasaa lea o le susu, sasaa le suka e tofo ai, kuka seʻia faʻamalieina i luga o le gas. E faʻafefiloi le ipu i le laulau, e faʻatagaina e faʻaopopo sina pata laitiiti.

E faʻafefea ona kuka le kuka meaʻai i luga o le vitio i lenei tusiga.

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga Suʻeina E leʻi maua Sailia e leʻi maua Sailiga e le maua

E mafai ona ou 'aina sou sou i le pancreatitis

TAITAI! Mo le makaina o se tusiga, kiliki: FMTL + D

E mafai ona e fesili ile DOCTOR se fesili ma maua se TALOSAGA LELEI e ala i le faʻatumu o se faʻapitoa i luga o la matou SITE i lenei fesoʻotaʻiga >>>

Meaʻai maloloina ma le soifua maloloina mo pancreatitis: recipes for soups

O le tele o ipu e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga, o le a le mafai ona 'ai le meaʻai, meaʻai, suamalie ma falai.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona paleni le paleni o meaʻai, ia aofia ai mea uma e talafeagai mo le faʻaogaina masani: totoina o meaʻai ma meaola o manu.

Oona ma gaʻo i totonu o taumafa taumafa e tatau ona i ai i se tapulaa faʻapulaʻa, e faʻalagolago i le foliga ma le tulaga o le maʻi.

O oloa e matua faasaina ile pancreatitis e aofia ai leki, kāpeti, ma le millet.

Mo se faʻataʻitaʻiga, matou te fiafia uma lava i le susu o le pata mo pancreatiti, pei o le tele o isi ipu, ua faʻasaina e le tele o fomaʻi. E le o le kuka o le suamalie e muamua ona fai i le fualaau faisua lea e faatagaina mo le faʻaaogaina i le pancreatitis.

O fualaau o le manogi e aofia ai le tele o poloka o le enzyme (protease), lea e fesoasoani i le fesuiaiga o puipuiga: e le afaina le protein ma o se vaega o le polotini e le puipuia e oʻo atu i le manua tele, lea, pe a tuufaatasi ma siama, e aveeseina ai le gases (monoamines, ammonia, hydrogen sulfide, methane).

Maea pea, saunia e tusa lava pe fufulu muamua ma fufulu pulu, e mafai ona oo atu ai i le tigaina o le pancreatitis, mafua ai le manava o le manava, afaina, manava.

O le a la le mea e mafai ona saunia ai sou tino i lenei faʻamaʻi? Sei o tatou tilotilo i fualaau lelei ma suamalie mo se laulauʻai mo pancreatitis.

Manua o taumafataga: tulafono o kuka

O meaʻai mo le sauniuniga o soupeti mo pancreatitis e le faigata, e tatau ona aofia naʻo na mea taumafa e faigofie ona faʻaogaina e le tino, e aunoa ma le mafua ai o ni lagona tiga. E tatau ona faʻaaogaina uma soupē naʻo se tulaga mafanafana, i se tulaga e vevela pe malulu.

O le suamalie fualaʻau faigofie e tipi, kukaina fualaʻau seia kuka (aniani, pateta, kāloti). Ina ia tofo, e mafai ona e faʻaopopo le greens ma le vaitau ma le kulimi kirimigi. Vaʻai uluai vasega e faʻatagaina i luga o le faavae o le moa susu.

Fualaau aoga ma le faʻaopoopoga o le oatmeal poʻo le tao. E faavae i luga o le oatmeal, ua saunia soupeti mucous. E mafai ona e vaʻaia lenei ipu ma sina pusa itiiti o le paluga kuka.

Muamua le keke

O mea aoga: aniani, kāloti ma le zucini (1 taʻitasi), 3 pateta, suauu sunflower, masima, greens.

Matou fufuluina ma fufulu fualaau faisua. O pateta pateta e sasaa vai (pe tusa ma le 1,5 lita), tuʻu i luga o le afi. Na matou tipiina fualaau faisua o totoe i ni tamai kopa (kāloti, aniani, zuciniini).

I le suauʻu suauu i totonu o le pani, faʻavasega le sipuni mo le 1-2 minute, faʻaopoopo kāloti, faʻafefiloi i luga o le vevela mo le 1-2 minute, ona faʻaopopo lea o le zucini ma tuʻu le vailaʻau vailaʻau i luga o le afi mo le isi 1-2 minute.

O fualaau faisua uma e tatau ona vevela i luga o le vevela vevela, faʻavevesi pea, ina ia le mafai ai e se anufe ona fausiaina, e mafai ai ona falai. O fualaau faisua e tatau ona sisi, ae le falai.

Faʻaopopo le koko, aniani ma le zucini mai le pani i le pateta ua kuka, kuka seʻia faʻamalie mo le 15-20 minute. Faʻaliliu. Auauna i le vaomao i le laulau, pe a uma ona teuteuina i ni gaʻo gaʻo.

Vailaau vevela mo le pancreatitis, faʻamautu vai vevela

Ua saunia i luga o le faavae o le kefir. E manaʻomia lou sasaina o le kefir, faʻaumatia le keleni ma nati. Faʻafefiloi lelei i le masima. I lenei vaega matou te tietie ai i le pata, faʻafefiloi ma lefir, faʻaauau pea ona mafiafia. Afai e lanu ma lamolemole le masini, faaopoopo i ai fualaau faisua fou. E fautuaina le faʻaoga o kukama ma laʻau eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, pi, pasili. Maelega i le vai, matou te fausia ai se vaega tele o le taua.

Mushroom Stew

E mafai ona e kukaina sea suʻu e ala i le 'aveʻeseʻamea masima i se aofaiga pe a ma le 500 kalama, pe a ma le 100 kalama o karite.O nei mea uma ua teuteuina ma le faʻaeteete, fufulu, mulimuli ane e mafai ona e amata kuka i ni pusa eseese seivagana ua kuka. Aʻo sauni le karite, faʻafefe le vai lea na kuka ai, ma faʻaopopo i ai le suamalie. Faʻaopopo muamua fualaʻau faʻasalalau ua saunia muamua. I lenei tulaga, o aʻafiaga eseese o loʻo aʻafia lelei. E seleseleina foi le suka i ni fasi vaega laiti, ma fefiloi ma le ipu autu ma taofi seia maeʻa mea uma ma susu. A o lei aveesea mai le vevela, faʻaopoopo i puʻamuʻu, faʻapipiʻi se ulugalii i ni nai minute.

Soupuni suamalie

O pateta ua vevelaina, tipi, o aniani falai, kāloti. Tuu le pateta e kuka ai. Afai ua toetoe a sauni, e mafai ona e faaopoopo atu le pasese na e saunia. Tuu uma i luga o se afi mumū, taofi le kuka. A maeʻa pe a ma le 5 minute, e mafai ona e vaʻavaʻai ma le suka ma kuka ai peasisi lanumeamata mo le isi 15 minute. A maeʻa lena, ua saunia le ipu. Ina ia maua ai le matagofie ma le tofo, e tatau ona fufuluina i le gutu i luga ae leʻi auauna atu.

Pancreatitis Pumpkin Soup

Oti le elekei i ni vaega laiti. Vaʻavaʻa, faʻapipiʻi le susu. Lelei mo le sauniuniga o aano o manu, ivi, iʻa. E manaia le faaopoopo o peas. Susu mo le tusa ma le 10 minute, ona faaopoopo lea o le ukiniki, ma faʻavela mo le isi 10 minute. Vaʻaia, saunia le saumalie. Ina ia faia lenei mea, ia kuka le mafaufau ma faʻaopopo se vaega itiiti o le vineta. Faʻamuʻu fuamoa, faʻapipiʻi uma. E faʻaaogaina le vevela.

Pancreatitis mushroom soup, mushroom pickle

Tuu se sipuni o le suauu manogi tuusao i luga o le apa, ma le sipuni, tipi i ni vaega laiti. Fuʻu laitiiti, ona faʻaopopo lea o ni puʻupuʻu. Ina ia lelei le kuka, saogalemu, ia fautua e sauni vave musika aʻo leʻi amataina: faʻanofo fafo, fufuluina lelei, tipi ese, mea leaga. 'Otiʻoti i ni vaega laiti, ma tuʻu i le vai mo le tusa o le itula. O lenei mea e mafai ai ona aveese uma toxins ma mea lamatia e masani ona tumu i totonu, o mea oona o le mushroom. O le mea lea, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le 'ona oona, talu ai o loʻo puʻeina le puʻupuʻu o se mea matautia. E tatau ona tuʻuina atu le mea e sili ona lelei, e pei o aso o ituaiga sili ona talafeagai. Latou te maua le protein sili ona aoga ma lelei, aua nei faʻaputuina toxins. E le gata i lea, e sili ona faigofie ona latou iloa ma iloa mai grebes. Ae e te leʻi tuʻuina i totonu o se ipu fagu, kuka, sasaa vai inu, ona ufiufi lea ma faʻavela. A maeʻa ona kuka (maso sauni), faʻapipiʻi kāloti, aʻa, karite paʻu. Taʻu lelei foi pilati, kuka. Aʻo leʻi tautua, e te manaʻomia le teuteu i gutu matala.

Buckwheat soup mo pancreatiti

Vaʻa saunia le gaʻo (e mafai ona e faʻaaogaina). O le toʻatele o faletalimalo ma faʻanoanoa masani e suʻe se fala o le aano o aano o manufasi, musika ma iʻa. Faʻaleagaina ma faʻaleagaina e masani ona faʻaaogaina. A uma ona tapena le susu, faʻaopoopo pe tusa ma le 100 kalama o le pata. Nai lo o mea manogi, e mafai ona e faʻaogaina laau afu, aʻa. Latou te maua ai le tofo ma le manogi, e aunoa ma le faʻaitiitia o le taua o meaʻai. E le gata i lea, o faʻamalositino faʻaaogaina o loʻo faʻaleleia ai le gaioiga o le pancreas, faʻapea foʻi ma vaʻaia e aofia ai i le faʻaogaina o le faʻaogaina. Matou te faʻatumu le meaʻai faʻapipiʻi atoa ma le koko ma galati meaʻai, pasi i le suauʻu suauu. E mafai ona e kuka ma pateta, ae tatau ona sili atu le afa o le cereal.

Mashed pancreatitis soups

O aʻa eseese e manaʻomia. O a latou ituaiga eseese i le maketi, o lea ia filifili ai soʻo se mea. O aʻa uma e faʻavae i luga o mea totino o loʻo aʻafia ai le faʻaogaina o le tino o le a aoga. Matou te vavaeeseina i latou, matou amata amata ona pasi. O le aniani ma kāloti ua vaʻaia, o nei mea uma e pasi i luga o le vevela vevela.Suauu pateta ma fualaau faisua, ona faʻafefiloi lea ma le pasi. Lafoaʻi ma gaosia laulaau laulaau tuʻuina. A o lei alu - fufulu le vaega mafiafia ma se vavae.

Pancreatitis Onion Soup

E tusa ma le 200 kalama o ponaivi moa ua sasaa mai i le lita o le vai. E mafai ona avea ma se vai masani poʻo se fala o le muaʻi saunia.

Suauu, ona tuu lea o aniani ma aʻa (e tatau ona matua tele: a itiiti ifo ma le 5-6 aniani lapoa). Aʻo sauni le riki - e mafai ona mafaufau le ipu e sauni e 'ai. A e galue, faʻamalie laitiiti ma faʻasaʻo le kulimi fuamoa, vavae ese ma le vaʻaia mai le polotini. Faʻafefete i greens.

Pancreatitis Rice Soup

E mafai ona e taumafai e fai se sua suamalie, sina ese mai le mea tatou te masani ai. Afai e masani ona faʻamalosi, o le pancreatitis e saunia e tusa ai ma le fua e tasi, na o le pepa e le faʻamaonia. E fesuisuiai e leai se mea e sili ona leaga. Mai lenei mea, e le muta ai le itiiti ifo o le suamalie. Mo le kukaina, ua fautuaina e tatipi le pusa, tuʻu i le vai. A maeʻa le kukaina, faʻaopoopo ni araisa na saunia muamua (e tatau ona faia i le vai mo le tusa o le itula). Omoni, galala nutimomoia, tomati ua faasolosolo. Suauu seia maeʻa ona saunia mea uma. A e auauna, tuu le aano i totonu o ipu taʻitasi. Faʻasusu ile greens i luga (sili ona lelei le faʻaaogaina o le masini).

Pancreatitis Meatball Soup

Tatou te kukaina meaʻai, ma o le supa lava e ese. O le kukaina o gaʻo meaʻai o le a e manaʻomia ai ni aano moa, fuamoa, siʻisi. Faʻafefiloi aano moa faatasi ma le fuamoa, faaopoopo le masima. Matou te faia le lapisi. Faʻaseseese, saunia le femalagaaiga: faʻasolo le siʻisi i le pati tati. Tuu le lapisi i lenei paluga.

E faʻapitoa ona tuʻuina se meaʻai suamalie, lea o le a aofia ai pateta, aniani, pepa suamalie ma le 1.5 lita o le susuga tunu, e kuka ai le seleni.

Vailaʻau kuka mo pancreatiti

Peel ma kuka pateta ma le fatalupo i se tulaga mamae. Ona tuʻueseese lea e teu le fasipolo. E mafai ona e faʻaaoga aniani ma kāloti mo le falai. Faʻafefiloi mea uma, faʻafefiloi lelei A maeʻa faʻasalaga, faʻaopoopo fualaau faisua na matou fafagu muamua. Palu mo le 5 minute, ona sasaa lea. Tuu le kulimi kuka ma kulimi kulimi i luga o le 'auʻaunaga taʻitasi.

Pancreatitis potato potato

E tatau ona saunia ma kuka pateta, ona pasia lea i totonu o se faʻavevela. Palu pateta, lea na totoe i le maea ai o le kuka, e tatau ona faʻaalu i se mea teuteu e kuka ai le ipu ma susu. A o le i ai, o le vaitau ma nei mea uma, o le pata muamua. E le gata i lea, e mafai ona e faaopoopoina le sukalati.

Pancreatitis Oat Soup

O nisi kuka i luga o le vai. Ae o le toʻatele e sili ona manaʻo e kuka i le susu. Ae e tusa lava poo le a le metotia e te filifilia, o le a le suia ia meatotino aoga mo le pancreas. O le mea lea, matou te vevela le faavae, faʻalagolago i le metotia e te filifilia, ma tuʻu mea manogi, oatatal i totonu. Laʻau. E tatau ona fafagu i taimi uma lava. Talu ai ona o le pusa o loʻo i ai le malosi e "sola ese ai." O nisi e faaopoopo i ai le meli. E faʻafetaui foi i le suauu.

Pancreatitis Lentil Soup

O le mea sili ona taua o le kukaina lea o le lentils. O le tofo ma mea taumafa lelei o le sua, o lona aafiaga i totoga o meaʻai, e tele lava lona faalagolago i ai. Lentils faʻavasegaina, fufulu, kuka i totonu o le susu seia kuka. Ona ufiufi lea i totonu o se sieve, ma faʻafefeteina i le aano o le aano o aano o manu. Na ufiufi i se fasipolo, na pasi i le suauu. Auauna atu i le laulau ma croutons. E fautuaina ina ia faaopoopo le masima pe a uma ona kukaina le lentils.

Pancreatitis soup o le noodle, soupeti o le noodle

O le kukaina o sea soupasi e faigofie. Muamua e tatau ona e kuka le suka. A o kukaina, e mafai ona e saunia fualaʻau. O le mea lelei, o kāloti ma aniani e talafeagai mo sea ituaiga o soupuni. Sulu i manoa, pasi i le suauu po o le gaʻo, ona faaopoopo lea i le susu.A uma loa ona kuka le fala, e mafai ona e sasaa le totoa i totonu ma kuka seiloga ua saunia. E leai ni meaʻai.

Pancreatitis o susu susu ma vermicelli

E kuka le susu ile susu. Mo lenei, susu masani, poo susu susu, e fetaui lelei. E mafai foi ona e taumafai e fai se paluga: afa, ma le afa o le isi. Afai ei ai le susu susu, pe e te le fiafia i ai, e mafai ona e faʻaaogaina le susu susu. Saunia fualaau faisua muamua. Ia fufuluina lelei, tipi ese mea e sili atu ona lelei, faʻaaogaina soʻo se ituaiga o tipi, pasi. Matou te vaevaeina le ulu o le failaʻau i aʻa ma faʻavela i totonu o se isi pesini. Ona faʻafefiloi lea ma fualaʻau, tuu i le susu susu.

Milu soup ma pateta ma fualaʻau

E matua aoga tele mo le manava o le manava e faʻaaoga ai le susu e faʻatasi ma fualaau faisua, aemaise lava i latou o loʻo i ai le malo. O a latou mea aoga aoga o le a na o le faateleina, o le a faʻaaogaina ai le malosi i le manava. E faigofie tele le saunia o se meaʻai: muamua e te manaʻo e tipi fualaau faisua ma pateta, ona kuka ai lea o le susu ma tuu i totonu o le susu susu. Kuki seia oʻo ina kuka lelei fualaʻau. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaosooso pea le ipu. Auauna atu i le laulau faatasi ma le faʻaopoopoga o se fasi pata.

Pancreatitis Srimp Soup

E tatau ona faʻavasega lapisi, ia tusa ma le tutusa, ma sasaa vai vevela. Tuu mo le tusa o le 10 minute, o le a mafai ai ona maua uma na vaega e mafai ona mamafa i le manava e sau ai i fafo. I le taimi nei, matou te vaʻaia se sauniuni mo la matou ipu. Muamua, tufatufa aniani ma kāloti i le suauu, ona faʻafeu lea i totonu o le vai inu ma faʻafefete pe a ma le 10 minute. A maeʻa lena mea, matou te faʻaaoga uma nei tupe i le vai malulu, tuʻu le avanoa e faʻafefiloi mo sina taimi. O iina, tuu pe a ma le 100 kalama. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaopoopo mea manogi e sili ona e fiafia i ai, ae le o le mea e teu ai le ipu. Ma i le taimi lava ao lei auauna atu, faʻapipiʻi ma le faʻaeteete mea uma i le kirimoli oona i se setete lea e paʻepaʻe ma faʻafefiloi ai le ipu.

Pancreatitis Turkey Soup

Tuu le pipi ma ponaivi i luga o se pala vevela (fusi ma ponaivi pipi). Taimi ma ni mea manogi manogi. E manaia le faaopoopo o laʻau lauusiusi, talu ai o loʻo i ai se aoga sili ona aoga i luga o le fualaau aina atoa. E faʻaolaina ai le gaioiga o laufanua, faʻafefe ai le faʻaleleia, e mafua ai le faʻateleina faasela o sua. O meaʻai e avea ma faʻaosofia atili, faʻafetai i le mea e le gata o le a faateleina ai le manaʻo, ae faʻamalosia ai foi le gaosiga o mea aoga e faʻaleleia ai le faʻalaumalie. Vaʻavaʻai ese le cereal, lea o le a faʻaaogaina e saunia ai le ipu, ma sasaa atu i totonu o se pipi ua maeʻa. A maeʻa sauniuni le cereal, e mafai ona e faʻaopopo se mea e teuteu ai, e fai ma faʻataʻitaʻiga, greens.

Oona vevela

Liligi le pateta i totonu o vavao i le vai ma aumai i se vevela. Faʻaopopo manino le aniani aniani ma kāloti i le apa pateta. I totonu o se isi ipu, faʻafefiloi kukama totō, tamato, lauʻau, logo logo. Faaopopo i le fufuluina o fualaau faisua, masima, kuka mo le isi 5 minute.

I sea ituaiga o sua, nai lo le falaoa, e lelei le auauna atu i araisa kuka (kuka i le vai, e aunoa ma le masima ma le suauu).

E le gata i le soifua maloloina, e faʻaitiitia ai le avega i luga o le fualaau oona, ae o se mea manaia, muamua meaʻai, lea e faigofie ai ona e faʻavasegaina le lisi. O ia soupeti e lelei le tautua i croutons, lea e faʻapipiʻi i le peleti pe 'aʻai faʻatasi.

Lefelalaʻau Soup

Lafoaʻi, fufulu ma fufuluina fualaau faisua (kāloti, pateta, kalapu vavalaʻau) e tatau ona sasaa i le vai ua fefiloi ma le susu (susu ma le vai e ave tutusa).

Suauu fualaau faisua seia vaivai, sasaina i se mamae ma se mea e gaosia. Vaʻai le suasusu ma le suʻisua gaʻo susu ma kuka mo ni nai minute.

Pumpkin Puree Soup

O le pateta pateta ua liligiina i le vai (e tatau ona na o le ufiufi o pateta, leai se mea), kuka seia oʻo i le afa kuka.

Ona faaopoopo ai lea o le kapari tapena, taimi ma le pata, mea manogi.

Afai e kuka le pumpkin (e faigofie ona siakiina i se naifi, pe a tuia, o lona uiga o loo kuka), fai le pateta masima ma se mea e faamalu ai, toe aumai i se mea e toe vevela ai. A e auauna atu, e mafai ona e faaopoopo le kulimi ma le greens.

E faʻafefea ona kuka le kuka

Faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina le keke pancake mo le pancreatitis, mo le sauniuniga e sili atu le ave o le susu (e le o se moa, o ana aano o manufasi e aofia ai mea e sili atu ona gaosia). Afai e te aveina se tino atoa mo le kuka o le susu, ona tatau lea ona faʻamamāina le paʻu, gaʻo ma ponaivi, mulumulu lelei.

O a sou sou e lelei mo pancreatitis?

"Sa i ai loʻu faafitauli i le pancreas, o le fomaʻi na maua le pancreatitis. O fualaau faasaina, na ou inu ai. Sa ou alu soo i le sami. Ona fai mai lea o le isi fomai ia te au "Monastic Tea" mo le pancreas. Na amata ona ou aveina - na faaleleia loʻu ola maloloina ma ua mou atu loʻu pancreatitis.
Nadezhda Vasilyeva, 41 tausaga.

O nisi tagata e fiafia i fesili - o fea meaai e sili atu ona faʻaaoga mo ia togafitiga, e mafai ona e aofia ai sou mo pancreatitis i lau meaʻai? A o leʻi taliina lenei fesili, e tatau ona malamalama, e faalagolago i mafuaʻaga o le faʻamalolo o le gland (o le ava malosi, o le umi o togafitiga antibacterial, o le vevela i meaʻai gaʻo ma meaʻai vevela), o le fomaʻi e faatonuina se taumafataga faapitoa ma se tele o nisi o oloa i totonu.

O le pancreatitis e aʻafia i le ituaiga o pathoces e aafia ai le pancreas. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi, o le a amataina le faagasologa o le mumusu i totonu. O lenei okeni e faia galuega eseese i le tino:

  • toe faʻaaogaina mea leaga
  • siaki le maualuga o le suka.

O soupes mo pancreatitis e taua tele. E i ai a latou vailaau faafomaʻi, fesoasoani i le vave faʻasaʻoina o se osofaiga o le tiga, ma e oʻo lava ina taofia atoa le taulaʻi o le faʻavavevave.

O le suamalie suamalie e taua tele, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le mea oona, ona e aofia ai le tele o aoga aoga ma vitamini.

O le lelei o lenei ipu (masusu susu) o le oloa e fesoasoani i le sili atu ona aveeseina o toxins mai le tino. O le mafuaʻaga lea o soupeti o ana meaʻai e tuʻuina atu i soo se mea ma se ato lapoa.

Malosiaga o le mana

Ina ia faalautele se ata, kiliki i luga i le kiore.

O se tulafono taua o le laulau taumafa mo pancreatitis o le faatumauina lea o se meaai talafeagai.

Afai o le tagata maʻi e maua i le faʻavavevave o le pancreas, ona fautuaina lea mo ia e 'ai soo - e oo i le 5 taimi i le aso ma i ni vaega laiti. E tatau ona e aofia ai naʻo meaai mama i le lisi, ma e le faʻafefe ma lelei digestible.

I nisi o tulaga, e mafai ona faʻamaonia le anapogi ile maʻi ile toe foʻi.

I totonu o le lua aso, e faatagaina le tagata gasegase e faʻaaogaina na o se pulupa lapisi ma se vai. Ae ui i lea, o le ava malosi e itiiti foi le tapulaa: e le silia le 1.5 lita i le aso, ma vaevaeina i ni vaega tutusa.

Amata mai le aso lona tolu, o le lisi o le maʻi o loʻo faasolo ina faʻalauteleina i meaai maualalo-kalori. Ae peitai e leai se tulafono e tasi, talu ai o mea uma lava e patino lava i le tagata lava ia i lenei mataupu, e le gata o togafitiga, ae faapena foi i meaai paleni, e pei ona i ai i nisi tagata faafitauli i le fafagaina o meaʻai. E masani lava ona manatu le fomaʻi i lenei mea pe a atiaʻe se siata maʻi.

E taua tele le faʻatusatusa lelei o kalori e 'aina, talu ai i le aso lima o le taumafataga, e le tatau ona sili atu lenei maualuga nai lo le 800 kcal. O meaai a le tagata gasegase e faʻatumu i le susu, faʻapea foʻi ma meaʻai fualaau aina, gaʻo. Ae mai le faʻaaogaina o soʻo se gaʻo, e tatau ona e taofiofia, e pei o muamua.

E faʻafefea ona kuka lelei soupeti meaʻai

"Ua faalauteleina le pancreas. E le i le tasi le fomaʻi. Vaʻaia hormones e oo lava i. Ona ia filifili ai lea e le masani ona alu i fomaʻi.I le masina talu ai, na ia faamuta le ulaula, amata ona auai malosi i taʻaloga, taumafa atili pe itiiti foi le saʻo.

Ma o le mea pito sili ona taua, na amata ona ia inu "Monastic Tea" (na ia faʻalogo i ai i le polokalama a Malakhov). Ma ananafi na ou alu ai i se fuafuaga e fuafua i ai, ma latou fai mai ia te au: "Ma aisea ua e filifili ai e alu i le fomai - e leai sau tuinanau."

O le pancreas e masani lava i le lapoa ma hormones e masani lava. Sa ou maofa i le fiafia!
Svetlana Nikitina, 35 tausaga.
Nizhny Novgorod

O meaʻai mo le kukaina o le supa i maʻi o le pancreatic e le faigata.

O le mea sili lava, o le tagata maʻi e le lagona se faʻafitauli pe a uma se taumafataga. O meaai uma e tatau ona faʻaaogaina i na o se mea mafanafana. E le faatagaina ona 'ai i mea malulu ma vevela.

O le faigofie o se fualaau suamalie mamae. Ina ia saunia, e tatau ona e faia ni meaʻai matala ma tapuni. E mafai ona:

Aʻo sauni le fualaau faisua, e tatau ona tosoina i fafo, olopalaina i pateta pateta e faʻaaoga ai se mea e faʻaleleia. A maeʻa le masini, ona lafo lea i totonu o se vai e kuka ai fualaʻau, faaopoopo le sisi ma toe faʻafefete. A o lei auauna atu, faaopoopo i ai kulimi mafiafia. E mafai ona e kukaina le kuka susu i le pancreatitis. I totonu, o le elemene autu e tatau ona avea ma peʻa lanumeamata lanumeamata.

Fualaʻau aoga ma se faʻamaʻi o le pancreatitis recipes, lea e aofia ai le keke ma le oatmeal. O ipu oatamela e manatu e sili ona taua ona o loʻo i ai se maliega mucous.

O lenei mea e mafai ai e le tino ona feagai ma le faʻapalaina o meaai e aunoa ma se tau o le malosi.

E le gata i lea, o lenei ipu e ufiufi pa puipui o le manava i sulugatiti, ma puipuia ai mai le malosi o aafiaga o mea faʻavevesi.

Pancreatitis o le pi

O le laulau taumafa a le tagata maʻi e mafai ona fesuisuiaʻi, lelei ma, ioe, maloloina. E masani ona fautuaina e fomaʻi teuteuga o le moa mo ituaiga faʻasolosolo o le faʻaogaina o meaʻai. E mafai foi ona faʻaaogaina le susu o le piko i le taimi o le pancreatitis. Ae peitai, o lenei ipu e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete tele.

O le faʻaofiina o lenei oloa i totonu o le meaai e faʻatagaina pe a uma ona faʻatalanoa ma se gastroenterologist. O lenei fesili e mautinoa lava le fofoina taitoatasi, talu ai o mea uma lava e faalagolago i le ogaoga o togafitiga, uiga o le tino o le tagata maʻi.

Afai o le tagata gasegase e iai sona tino o pancreatitis, ona faʻasaina loa lea o se ipu. Ae o le faʻasalaga moa ma le pancreatitis i se foliga masani e talafeagai lelei i le taumafataga.

Ae ui i lea, o lenei oloa e tatau ona i ai i le tagata maʻi i le ono masina talu ona toe faʻafoʻi ma e tatau ona faʻatagaina i le faʻamagaloga mausali.

E le gata i lea, o le tagata gasegase e tatau ona tausisia tulafono faʻapitoa mo le sauniuni o sea oloa ina ia aloese ai mai se faʻavavega fou. Fautuaina:

  1. Faʻaaogā meaʻai a manu matutua, e le o moa, aua e leʻo iai ni mea e faʻaleagaina ai. O se mea taua faapitoa o le meaʻai mama.
  2. Fufulu lelei le moa, sasaa vai malulu, aumai i se vevela ma kuka mo le tusa ma le 20 minute. Ona tatau loa lea ona uma le suavai muamua, toe fufulu le manulele, ona kuka lea seia kuka.
  3. Afai o le manulele e matua manaia lava, e manaʻomia le fufuluina o le fufuluina ma le taimi e maua ai se mea teuteu maualuga.
  4. O le vai e mafai ona sogi lelei.
  5. E le faʻaaoga mea manogi.
  6. Faʻaopopo i le ipu e faʻatagaina le pasili poo le dill.
  7. E mafai ona e faʻamalosi 1 tbsp. l kulimi poo kirimi kirimulu.

E faasaina le faʻaaogaina o le cubillon cubes, aua o loʻo aofia ai mea leaga.

Cheese Soups

Faatasi ai ma le pancreatitis, e aoga tele le 'ai o le sisi. Ae ui i lea, o lenei oloa e faʻasaina i le taimi o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi. Ae peitaʻi, a mavae sina taimi ma le taimi lena, naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi, e mafai ona aofia ai lenei oloa i le lisi. Ma e na o le tasi lava le ituaiga o oloa - Iapani tofu, faatasi ai ma lona lava masani ma foliga vaaia e toetoe lava a le mafai ona iloa mai le kuka masani.

Ua saunia le supa i luga o le faavae o le moa moa lona lua lea e iai fualaau faisua:

Aumai se mama mama o nei fualaau faisua faatasi ai ma le fesoasoani a le moa moa i se tulaga o le vai. A maeʻa le masima ma faʻaopopo le kulimi tofu, lea e tatau ona muaʻi faʻapipiʻi i luga o se mea lelei. Taʻu le kuka mo le isi 5 minute. E mafai ona faʻamaunuʻu le meaʻai faʻatoʻa i paʻepaʻe paʻepaʻe.

Na tauanau e laʻu uo Monastic Tea e taumafai. Sa ia te ia le pancreatitis - ma mafaufau, ua leai! E oo lava i lana fomaʻi sa matuai ofo. O aʻu suʻesuʻega o le mumu o le tino. Ua tigaina au i lenei mea mo se taimi umi.

Pills, droppers, falemai ua avea ma masani ia te au mo le 5 tausaga talu ai. Ma na o le lua vaiaso talu ona amata ona ou inuina le "Monastic Tea", ua ou lagona le sili atu ona lelei. Ou te faʻamoemoe e faateʻia laʻu fomaʻi i le isi tofiga.

Elena Shugaeva, 47 tausaga
Saint Petersburg

Faatasi ai ma se faʻamaoniga o pancreatitis, o loʻo i ai se faʻalautele tele o meaʻai suamalie, e aofia ai le tele o soupeti. O ipu uma o le a faʻaaoga mo le kuka e tatau ona lelei lelei.

Laʻau, sisi ma kulimi kiripisi e mafai ona aofia i le lisi na o le faʻatagaga a le fomaʻi. E faʻasaina le faʻaaogaina o nei oloa i le tulaga o le faʻavavevaveina o togafitiga.

Pea soup mo pancreatiti

Kuki pi ma salati ma aniani. I le vaitau, matou te faʻaaogaina ni mea faatosina faʻapitoa e le afaina ai le mucous membrane, ae i le taimi lava lea e faaosofia ai le gaosia o sua, ma e oʻo lava i le immunoglobulin. O nei meatotino o loʻo i ai i le kinnamon, o le totino, nutmeg. Kuki uma nei mea seia oʻo ina susu ma kuka le pi. A maeʻa lena, faʻafefe (ae aua le sasaa atu le susu). Togi le pi i luga o se sieve, tape ma faʻafefiloi i le susu. Ona masima lea ma faʻafefete mo sina taimi, seia oʻo ina avea ma mea faʻapitoa e pei ona e manaʻo ai.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le manaʻoga e mulimuli i se taumafataga mo le pancreatitis e le o se faasalaga. E mafai ona e 'ai ma fiafia ma eseese. O se lisi tele e mafai ai ona e kukaina soupasi i le pancreatitis mo soʻo se tofo.

Tuua Lau Faamatalaga