Mea aoga o le sinapi mo le maʻisuka

Tataumafa - faʻamago, lea e maua mai fatu fatu (fatu) o laau totō, paʻepaʻe, uliuli, fualaau vao. O nisi o ona ituaiga o faamalologa. I le faʻamuamua, o lenei oloa e faʻatagaina i le togafitiga o le maʻisuka, ae mo togafitiga faʻapitoa e le faʻaaogaina togafitiga, ae o fatu masani masani, suauu ma laʻau e tosoina mai laau.

Meatotino aoga o le sinapi

Ia manatua o le sinapi i lona tuufaatasiga e le o aofia ai gaʻo. O le mafuaaga lena o le a le mafai ai ona faʻaaogaina se tulaga tutusa i luga o le faateleina o le suka o le toto.

Mo se taimi umi, o se vaega tele o vailaau faʻamaʻi ua faia mai fatu o le taimi na tuʻuina atu, lea e sili atu nai lo le faamanuiaina i le togafitiga o le maʻisuka. O vailaʻau faʻasaina na faia i luga o le fua o le sinapi o loʻo faʻamatalaina e se anti-inflammatory ma le antiseptic algorithm o le faʻaalia.

E le gata i lea, o le maʻisuka mo le maʻisuka e taliaina mo le faʻaaogaina, aua e faʻaagaoioi ai le faagasologa o puipuiga, fesoasoani e faʻamautu le metabolism.

E faʻapefea ona filifili le sinapi?

E tatau ona totogi le faʻapitoa faapitoa i foliga o le filifiliga o le sinapi. I le tautalagia o lenei mea, e matua fautuaina lava e gauai atu i le mea moni e faapea:

  • mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo le aso e muta ai e sili atu ona taua nai lo le 45 aso - o loʻo faʻaalia mai ai le i ai o faʻasalalauga i totonu o le oloa. O le mafuaaga lena e matua fautuaina ai e tuuina atu le fiafia i ituaiga ituaiga o sinapi, lea o loo faamatalaina i se olaga puupuu,
  • e tatau ona e 'alofia mea' alo ma e le faʻatau mai le fua o le sinapi, lea e aofia ai i latou i le lisi o ona vaega,
  • E taua foi le taua o le mamafa o le vinisina, ma o le mea lea e tatau ai ona faailoa mai o le tasi o mea mulimuli i luga o le igoa o le siva ua tuuina atu.

O tagata ua maua i le maʻisuka latou te iloa lelei e tatau ona latou mataituina a latou meaʻai. E oo lava i le i ai o mea manogi i meaai e tatau ona pulea.

E toatele e talitonu e le tatau ona e faʻaaoga taimi vevela e pei o le pepa, sinapi, ae o lenei manatu e sese. Afai tatou te vaʻai ma le sinapi, ona faʻaaogaina lea o le a le afaina ai le maʻisuka, talu ai e le faʻamalolo le kulukose i le taimi o lona malepelepe ona o le maualalo o meaʻai o gaʻo, ae e tatau ona faʻaaogaina i sina mea itiiti.

Mustard ei ai mea taua, e aofia ai:

  • anti-inflammatory
  • faʻamaʻi
  • o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faʻaogaina o fualaau suamalie, e faʻaleleia ai le gaosiga o le vai gastric, ona o le a le toe i ai le mafutaga ma isi faafitauli e fesootaʻi ma le gastrointestinal tract ua soloia.

O lenei mea totino e aofia ai le tele o omega-3 acetids acid, lea e aʻafia ai le fatu cardiovascular, faiʻai ma sooga. E le gata i lea, o le kulupulu e mauoa i fualaau o fualaau faisua ma vitamini eseese, mo se faataitaiga, calcium, acid ascorbic, uʻamea ma isi.

O aoga aoga o fatu o le sinapi i le maʻisuka malosi e faigata ona faʻamaualuga. O sauniuniga e faia mai i lea vaega o loʻo i ai le malosi e afifi ai ma faʻaleagaina ai faʻagata taʻitasi o le tino o le tagata.

O fatu e mafai ona gaoioi faʻasoesa, maua ai aʻafiaga faʻaleagaina, faateleina le manava ma faʻateleina le malosi o le sua i totonu o le manava. Toga mo le maʻisuka e mafai ona tuʻuina atu le tetee i le tino: faʻamaonia e tagata tomai faapitoa i le matata o le saienisi.

I le taimi nei, e tele fualaau oona e faia mai fatu sinapi:

  1. Muamua, tulaga taʻitaʻia i le lauiloa o loʻo nofoia e le lauti vavalo. O lea meafaigaluega e mafai ona faʻafoeina uma galuega o le gastrointestinal tract i le maʻisuka. Faʻamauina se inu mai le fatu sinapi. E tele suʻega. O auala o sauniuniga e mafai ona vaʻaia i luga o faʻasologa autu o vailaau masani.
  2. O le manaʻoga faʻapitonuʻu mo le vaʻaiga o le fatu meataalo e le o mamao atu i le manaʻo. O se vailaʻau faʻapitoa e mafai ona togafitia ai e le gata i le maʻisuka, ae faʻapea foi le sciatica, le neuritis ma le faʻalavelave matuia. O le taelega, faʻamalosi ma ituaiga eseese e fesoasoani i le malulu, bronchitis ma le tagi. E mafai ona e faʻaaogaina se vailaʻau i soʻo se matua, ae na o le maeʻa ona faʻatalanoa ma se endocrinologist.
  3. O le faʻamaʻi tiga e mafai ona aveʻesea ma le sinapi vavalalata faʻatasi ma le suamalie (e mafai ona suamalie le vai i le meli). E taua le aua nei faʻaaogaina ae le o le suamalie tele o le vai.
  4. O fualaau o le sinapi mo le maʻisuka ua faatonuina mo le leo o le tagata matua, pe afai e le mafai ona aveese le gaogao i se isi fualaau faasaina. O ia togafitiga e mafai ona faʻamatala e se fomaʻi-endocrinologist.
  5. Togavao laveaʻi i le tulaga o mea oona ma mea oona ma e oʻo lava i le opium. O se vaega faapena o le vailaʻau e mafai ona mafua ai le vave faʻavaveina o le vomiting, lea e aoga mo ituaiga eseese o inisua.

E mafai ona ou aofia i le taumafataga

O tagata mamaʻi e maua i le gaʻo gaʻo e tatau ona mataʻituina ma le mataʻituina le tuufaatasiga o le lisi o aso taʻitasi. Afai e manuia le tagata i le faʻamalieina o lona faʻamaʻi i lalo o le puleaina, ona le taliaina lea o taimi e le tatau ai. E na o le tatau lava ona faʻaleleia ma le faʻaeteete le aofaʻi o mea inu 'oloʻo ulufale atu i le tino.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le mustard e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea manogi manogi. E mafai ona e faʻaopopo i ipu e maualalo i gaʻo. Mo tagata o loʻo i ai se faʻafitauli i le inu o le suka, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina oe e faia se salalaʻau fualaʻau ma le vaitau i le faʻafefiloi o le sua o le lemon, fatu o le eleele oona ma le suauʻu.

Faamanuiaga ma le afaina

O meaʻai a se tagata e iai le "suka suka" e tatau ona paleni. Mo le faʻaaogaina o le lisi autu e mafai ona aoga, e tatau ona e aofia ai oloa o loʻo i ai mea maualalo o le carbohydrate.

O le faatapulaaina o polotini ma le gaʻo i le taimi e tasi e le talafeagai. O le mea lea, o le lafoaia o fuālaʻau fuālaʻau e le aoga.

E i ai so latou aoga aoga i le soifua maloloina. E le gata i lea, latou te aofia ai le tele o meaʻai ma mea taua.

O le suauu manogi manogi e maua ai gaʻo susu gaʻo. Latou te faʻamaonia le lomiina, faʻaleleia le gaioiga o le fatu, vaʻa toto ma fesoasoani e faʻamautu paleni. A faʻaaogaina lenei oloa, e tumu le tino i vitamini D, E, A.

Pe a iai le suāuu sinapi i le taumafataga:

  • faʻasologa o le gaʻo gaʻo,
  • mimitaina o le 'otaota,
  • faʻaleleia atili o laʻau o le endocrine,
  • vaeluaina o toxins, radionuclides,
  • faateleina le malosi o le lapisi,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis.

O le oloa e iai le anti-inflammatory, antiseptic, analgesic ma faʻamaʻi faʻamaʻi. E toatele e fai mai o lona tofo e sili atu ona manaia nai lo le suauʻu suauu. E faatagaina e aofia i ipu o tamaiti laiti e maua i le maʻisuka, fafine maʻitaga.

Faaaogaina o le sinapi mo le maʻisuka

  1. O le tele o taimi, o fatu o le sinapi e ave i luga o le sipuniti faatolu i le aso. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e tatau ona fufuluina fatu i le sipuni o le sipuni. Ina ia saunia se mea faapena, e tatau ona sasaa le sititi i se ipu vai malulu ma tuu mo ni nai itula. O le togafitiga e tatau ona 1-2 vaiaso. A maeʻa lenei vasega, e tatau ona e suʻeina se suʻega toto. O le a sili atu le lelei o iuga. E le gata i lea, o le manuia o le maʻisuka o le a faaleleia lelei.
  2. O loʻo fautuaina foi mo le maʻisuka ina ia faʻavavevave mai laulaʻau o le pepe. 1-3 sipuni tele o le suauu suauʻu e tatau ona faʻaaoga i le aso. Mo le faʻaleleia o meatotino o le sinapi, e tatau ona suia i se keke o yarrow, poplar, wormwood ma isi vailaʻau togafitiga.
  3. O lea mai laau vevela ua fautuaina. O le kuka o le sinapi e tatau ona tuu i totonu o se vevela ma sasaa vai vevela (500 ml), ae le o le vai inu. Alu mo le tele o itula e fai ai le lauti, ona ave lea o le 100 ml pe a uma le 'aiga, pe a uma le afa itula.
  4. Aua neʻi galo e mafai ona faʻaaogaina le sinapi e avea o se mea faʻavave. E mafai ona faaopoopo i sina meaʻai. O lea o le a faʻaleleia ai le pancreas, ma maua ai se tofo lelei i meaai, lea e taua foi pe a mulimuli i se taumafataga.

O fea e faʻaaoga ai le totiti

Usaia ua faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi eseese, ae le na o le maʻisuka.

  • Mo faafitauli i le gastrointestinal tract, latou te inu lauti, lea e aofia ai le sinapi.
  • O faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le bronchitis, le televise ma isi faʻamaʻi o le respiratory tract e togafitia foʻi ma lenei vailaau faʻamaʻi.
  • Ina ia faʻamalieina se faʻamaʻi tiga, faʻafefiloi le sinapi i le vai mafanafana, ma le suamalie ma le suamoni. O le tali e maua ai le faʻafesoʻotaʻi 5-7 taimi i le aso. I lenei auala, e mafai foi ona togafitia e le maʻisuka ni faʻataʻi tiga.
  • Talu ai o le sinapi e faʻaleleia le toto, e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻi o le mai, radiculitis, arthrosis.

Suga i le urine - mafuaaga ma taunuuga. Faitau atili iinei.

Glucometers e aunoa ma ni suʻega suʻesuʻe - soifua maloloina, mafanafana ma le saogalemu i luga o mea uma!

Meaʻai faatagaina mo le maʻisuka. O i latou uma lava?

Pe a faʻapipiʻiina se lisi o meaʻai ole maʻisuka e aʻafia ile maʻisuka mai 'mea' 'taliaina', e tatau ona e gauai atu i le auai ma le tele ole "vave" ma le "gese" gaʻo gaʻo e mafai ona faʻaleleia ai le suka toto, e tusa lava pe lelei le togafiti.

Le lisi o oloa masanilea o loʻo i ai le tele o meaʻai gaʻo, ae lea ua manatu "e le afaina" (sese) mo le maʻisuka.

  1. Ketchup Toa maualuga ma le malo. O le suauu o le metabolised e pei o le kulukose.
  2. Toga Le i ai o le suka ma le maso. O le le fiafia i le mucosa o le gastrointestinal tract, e mafua ai se vevesi tele o le maʻi o le peptic.
  3. Mayonnaise Maualuga maualuga o le faʻasao, meaʻai, faʻamalositino, vailaʻau i lalo o le igoa lautele "e tutusa ma mea masani." Mo le maʻisuka, o le mayonnaise e matautia ma se gaʻo maualuga le gaʻo, atonu o se faʻafefiloi o manu ma fualaau faisua, matautia ma le i ai o le malo.

Manatua O le malo o se mea taatele i totonu o le alalafaga taumafa. E faʻaaogaina e avea o se faʻamafanafana, o se mea e tumu ai le tele ma le voluma, faʻaaogaina e avea ma faavae mo le gaosiga o le tele o meaʻai susu (mo se faataitaiga, yogurt). I totonu o le tino, o le maso o le a malepelepe i le kulūkose, o le faʻaaogaina o fua tele e masani ona tupu ai le maualuga umi o le SC (toto suka).

  • Sisi kulimi. O lenei oloa e leai se mea e sili atu na i lo se sosolo matagofie ma teuteu faʻamaʻi ma le i ai o le gaʻo manu.
  • Uu kuka (sooga, saisi). O mea o loʻo i totonu o lenei oloa e naʻo le kamupanī e iloa. E mafai ona manatu o le soya (i ni mea laiti), otaota mai le gaosiga o meaʻai (ate, gaʻo ivi, ma isi), sima, ma gaʻo o loʻo i ai iina. O lenei oloa e mafai ona faʻaaoga i ou lava tulaga lamatia. A maeʻa ona faʻaaogaina se aofaiga tele o nei oloa, o le fua (faʻaauau) le suka o le toto e mafai ona avea o se faʻaiʻuga 1.5 i le 2 itula ina ua uma ona 'ai. Afai e masani, ia 'ai (a uma, o nisi taimi e manaia), pe a maualuga le suka, ona tatau ai lea ona suia ia sausago ma aano o meaʻai vela. E mafai ona e faaopoopo le masima, pepa, vaitau ma le sinapi ma le ketchup ua kuka i ou lava lima, auauna atu i falaoa uliuli, "suamalie" lauti ma fiafia i lou maualuga maualuga toto suka.
  • Sisi fufulu. Fuainumera mamafa (togi) o le sogi ulaula - o se oloa e maualuga lona lelei, lelei lelei, se foliga matagofie matagofie. Ae ... O le i ai o gaʻo (gaʻo) e matua faʻagata ai le faʻaaogaina o nei oloa mo le maʻisuka. Faʻatau ulavavale meaʻai, ulaula ulaula e tatau ona faʻatapulaʻaina le tele e mafai ai.
  • O le gaosiga e matua faigofie lava ona faia i le fale, lea o le a tausisia ai tulaga o taumafa.

    Tatau Fualaau Toga

    Liligi i totonu o le ipu laulaʻau po o le fagu eletise, sasaa vai i luga o le vai, faʻafefiloi i laasaga ia maua se kulimi mafiafia. Taumafai lelei seia maeʻa le susu. Faaopopo le masima, pepa aina, sui o suka, vailaau - mo le 200 kalama o le masini vai tasi sipuni sipuni. Ufiufi, afifi. Faʻaaoga pe a uma ona faʻamafanafana.

    E mafai ona ou 'ai fualaʻau mo le maʻisuka?

    Mustard - o se faleteuoloa o meaʻai ma meatotino, e aoga tele mo le soifua maloloina. O le manogi ma se manogi mu, e aofia ai le sili ona aoga ma faʻaaoga lelei i vailaau faʻaleaganuʻu. O fualaau o le fatu sinapi e iai le tele o porotini ma gaʻo ona o gaʻo eletise oona (fatcic, oleic, linolenic, linoleic, pīni), suauu taua, tele elemene, vitamini, sinalbin glycosides, snigrin.

    Tuua Lau Faamatalaga