Persimmon mo le maʻisuka, e taua le iloa!

O le maʻisuka ua sili atu ona ogaoga o togafitiga e manaʻomia ai le siakiina pea o le maʻi o le maʻi. O le maʻi e lua ituaiga. E tofu i latou ma a latou meaai i aso taitasi.

O nisi tagata gasegase e fiafia i le autu, pe mafai ona 'ai le persimmons i le maʻisuka? O le a tatou taumafai e taulimaina le faafitauli i le tusiga.

Meaʻai masani

O faʻalavelave pancreatic e masani ona fesoʻotai ma le le lelei o taumafa. O lenei mataupu ua tuʻuina mai e tagata tomai faapitoa. I le maʻisuka ituaiga 2, e filifilia ma le faaeteete le lisi autu.

O tagata maʻi ei ai se faʻafitauli tutusa e le faatagaina e aofia i le taumafataga:

  • Fafaga
  • Sukalati
  • Aʻai
  • Aʻai

Ma le isi, e le mafai ona e 'ai ma le maʻisuka:

  • Puni
  • Tulu pele
  • Fua

O oloa uma e lisiina e maualuga le gi. Ae pei o mataʻupu, ma le suka e mafai ona e 'ai ma e manaʻomia foi. O le Persimmon i le maʻisuka ituaiga 2 e faamalieina ai le manaoga o se tagata mo meaai suamalie, ma faʻaleleia lona tulaga masani.

  1. Vitamini
  2. Fats
  3. Suavai ma fipa
  4. Beta pati
  5. Antioxidants
  6. Faʻasologa o elemene
  7. Organic acids.

I le faʻaaogaina o le pasene mo le maʻisuka, e mafai ona e faia mo le le lava o meaʻai, lea e sili atu ona i ai i lenei oloa nai lo apu ma vine. Talu ai ona o le tele o mea e gaosia ai le gaʻo, o lenei fua e mafai ona vave faʻavaveina le fiaai.

E tatau i tagata mamaʻi ona iloa e 70 g o persona e tutusa i le taua o mea taumafa i le 1 le falaoa, ma le GI fualaau aina e 70.

Persimmon "Korolek" mo le maʻisuka: faʻaaoga tulafono

E pei ona faʻaalia mai i le faʻamatalaga, o le peimeni o se faʻamanuiaga i le tino, ae i se fua faatapulaa. Faatasi ai ma le le pulea lelei o le faʻaaogaina o le oloa, o le faateleina o le faateleina o le suka toto ua iloa, o le tulaga lautele o le soifua maloloina ua faateteleina, o aʻafiaga leaga ua o mai.

E ui lava i igoa tali tutusa mo se faamaʻi masani, latou te eseese i le faiga o mea tutupu, o mafuaʻaga o le atinaʻe, i lea itu, o le fualaau faasaina o le a lelei foi.

I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le tagata gasegase e mafua ai le inisalini e aumai ai le maualuga ole kulukose toto i le masani masani. I le maʻisuka ituaiga 2, o le matafaioi iloga o le faia lea e ala i meaai paleni, gaioiga faaletino ma le siakiina pea o le suka.

O fomaʻi ua autasi i le manatu o le T1DM e sili atu le musu e faʻaaoga peʻalo, pei o faʻi ma aso, vine. I le taimi lava e tasi, o le oloa e faʻatagaina e faʻaaogaina i se ituaiga inisalini-tutoʻatasi o le faʻamaʻi, ae i ni faʻatapulaʻa faʻagata.

Faʻapitoa o le aofia ai o persona i le taumafa o le maʻisuka:

  1. O le masani mo T2DM i le tulaga o taui i le aso e le sili atu ma le 100 kalama. E tusa lea ma le tasi fualaau aina suamalie.
  2. O le faailoaina o fua i totonu o le lisi autu e fautuaina malie, e amata i le kuata o se fualaau itiiti.
  3. Faatasi ai ma le T2DM, e faapitoa lava le aoga o Korolek i le kuka, ona o le faiga o kuka e faaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu. E faʻatagaina e 'aina sina fualaau aina suamalie i aso taitasi.

Amata ile faasolosolo malie atu i le lisi, e tatau ona e matamata pe faapefea ona tali atu le maʻisuka i meaʻai. A maeʻa ona 'ai se kuata (kuata), e tatau ona e fuaina le toto suka i le 15 minute mo le itula, ia matauina le malosi.

Afai o le maualuga o le glucose ua matua faateleina, ua fautuaina e vavaeese le oloa mai lau meaai.

Afai ei ai le maʻi suka o le maʻi, e mafai ona aofia i luga o le lisi autu ia persona, ae faʻamautinoa e iai ni mea faʻapitoa. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona 'ai fualaau fou, ae i tua o le T1DM, e tatau ona e lafoaia le taumafa.

Ae ui i lea, o fomaʻi e maitauina afai o loʻo maʻi malosi le tagata maʻi mo lenei oloa faapitoa, e mafai ona tuʻuina i le lisi ma isi meaʻai. E faʻatagaina tagata inu meaʻai e inu i le compote ma le faʻaopoopoga o fua suamalie.

Ina ia saunia, o le ae manaʻomia ni mataʻitusi se lua, tipi i fasi pepa. Sasaa i le vai i se voluma e 5-7 tioata. E tatau ona suia le suka i le suka. Aumai i se vevela, ia faʻamalo. O le faʻatagaina i aso taʻitasi o le lita.

Fualaau aoga ma lelei:

  • Salati a Aikupito: lua tamato, 50 kalama o le "Korolka", o le aniani falai. Faamasima e tofo, faaopoopo i le kiona malulu. Laei - sua lemon.
  • Fualaau saito. Taʻu ni apu suamalie e tolu, tapunuina lelei. E lua ni mataʻitusi na tipi i ni fasi fasi falaoa, faʻaopopo i ai le pala. Faʻafefiloi, vaitau ma le yogurt e maualalo le calorie.

I le DM1, e le o le talaaga o le le atoatoa o le inisalini, ua matua faasaina le 'aina o le oloa, ma e leai se mea e maua mai i le hormone, e manaomia le tuufaatasi ma isi oloa, e tusa ma le 50 kalama i le aso. Faatasi ai ma le T2DM, ua faatagaina le peimeni mo le faaaogaina, ae i se aofaiga faatapulaa lava - e oo atu i le 100 g i le aso.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le persimo i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O loʻo i ai se vaega faapitoa o tagata e faʻasaina e fomaʻi le faʻaaogaina o vine i sasaʻe - persimmons. O lenei vaega aʻafia e aofia ai tagata e maua i le maʻisuka.

O se maʻi ogaoga o le endocrin, lea e faʻaalia i le faʻalauteleina o le suka i le toto. O le mafuaaga o le faamai o le le lava o le insulin - o le hormone o le pancreas. I le faagasologa o lenei faʻamaʻi, o le galuega o ituaiga uma o metabolism ua faʻalavelaveina, o toto toto ma le faʻalavelave o loʻo aʻafia ai.

I le silasila i le tele o fualaau oona, o le peau o se mea e maua mo nisi, ma mo le maʻisuka o le numera tasi o le fili, pe a e faʻaaogaina ma le le mautonu ma i inumaga tele. O nisi taimi e tasi le fualaau aina e mafai ona matautia. O le mafuaʻaga mo nei mea uma o se maualuga maualuga o le suka - 25% i luga o le mamafa o le mamafa o le oloa, o le aofaʻi o carbohydrates - 15.3 g mo le 100 g fua. O le matafaioi o le persimone i le maʻisuka ua avea ma autu o feeseeseaiga i le va o tagata fai meaʻai mo le tele o tausaga.

E le gata i lea, mo tagata e maua i le maʻisuka, o se matafaioi taua e faia i le glycemic index.

Afai o meaai e maua ai le maualuga o le faasinomaga o fualaau oona e aofia i meaai, o le maualuga o le suka o le toto, o le pancreas e amata ona gaosia ma le malosi le insulin, lea e faia ai ni galuega autu se lua i le tino o le tagata: e maua ai le toto toto e ala i le tufatufaina atu i siama tino mo le faaaogaina puupuu. mo le teuina i foliga o gaʻo, e le mafai ai ona liua le gaʻo i le kulūkose, lea e vave ona mumu le tino.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalama faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

O Persimone ua tumu i se faleteuoloa o vitamini aoga, o meaola ma elemene o elemene. O le maualuga o le magnesium i fua suamalie e faʻamaonia ai le gaioiga o fatugaʻo ma o se puipuiga lelei tele o le atinaʻeina o le anemia. O le potassium i le tuufaatasiga e aafia tele:

  • faʻaleleia le polokalame cardiovascular,
  • faamalosia le puipui o toto toto,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu ma oso.

O lenei suʻe mo le maʻisuka o se meafaigaluega sili ona lelei mo le faʻamalosiina o le tino, faʻaleleia lagona ma puipuia le atinaʻe o le atuatuvale ma le atuatuvale. Vitamin C, lea e mauoa i fualaau aina, o le a fesoasoani e puipuia le tino mai faʻamaʻi ma malulu. I se tulaga aoao, o le maʻisuka i le maʻisuka e mafai ona avea ma se meaola masani ma suia ai fualaau faasaina.

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona atiina ae i tagata gaogao. 100 kalama o le persimmon e na o le 53 calories, lea e mafai ai ona avea ma fualaau aina ma fesoasoani e faʻaititia le mamafa o le tino. O ia tagata e mafai ona fiafia i le tofo o fua suamalie, e aunoa ma le popole e uiga i le ata.

Mo le faatumauina o le galue masani o le tino atoa, o le maʻisuka e masani ona faia le tele o vailaau, lea e mafua ai le faaputuputu o toxins ma toxins. Talu ai ona o le peʻa o se mea faʻaleagaga masani, e aveʻesea ai aʻafiaga mai le tino o le tagata, o le faʻamavaeina o fualaau oona, ma fesoasoani lautele e faʻamamā ai le tino.

O le Persimone e faaopoopo atu i taumafa i aso uma mo le maʻisuka e faʻateleina le faʻamaʻi manuʻa. O le antibacterial, faapea foi ma vitamini B lea e maua e fua, faaleleia le faamaloloina o le paʻu. Ina ia ausia le pito sili ona maualuga, e le gata ina 'aina le pala, ae faʻaaoga foi i manua.

O se tasi o taunuuga le lelei o le maʻisuka o le enuresis. E masani lava, o lenei faʻamaʻi e aafia ai tagata matutua. O se teuteuga o vae o fualaau aina o le a fesoasoani e faamalosia puipui o le vevela ma toe faʻaleleia lana galuega.

Faʻaaogaina mea aoga uma o fua samasama, e mafai ona tatou faʻapea o le "persimmon" ma le "maʻisuka" e fetaui lelei ma faʻamaonia mataupu faavae, o lona uiga o loʻo i ai ni fua e mafai ma e tatau ona, e tatau lava ona e iloa manino po o le a ma le aofaʻi.

E mafai e le maʻisuka ona 'ai ia persimmons ma le tele

Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le mataupu faanatinati o le aoga lea o se oloa. O le tagata gasegase e tatau ona mafaufau pe faʻafefea ona faʻaaoga meaai e aafia ai le gaosiga o le inisalini ma le aofaʻi o suka i totonu o le toto, aua o le setete o lona soifua maloloina e faʻalagolago i nei faailoilo.

O le meaai e tatau ona filifilia saʻo, ma i le taimi lava e tasi o le paleni o oloa, e le o meaʻai uma lava e maua mai i meaʻai e faʻatagaina e tagata tausi meaʻai ma endocrinologists. O le mafuaaga o le maualuga maualuga o le suka.

Ae ui i lea, e leai lava se maliega a fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o nisi o mea masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe mafai ea e le maʻisuka ona 'ai ia persimmons - o se meaʻai e sili ona lauiloa o loʻo aliali mai i luga o fata i le tele o tausaga o le autumn ma le taumalulu.

Atonu o le a le mafai ona maua se tali manino. O lenei tusiga o le a fesoa- soani i le au faitau e malamalama atili ai i le fesili: "Faʻasolo i le maʻisuka - o aogā ma mea leaga."

Taʻu fualaau aina

O Persimone o se fua o fualaau aina na totoina muamua i Saina, ae i le taimi nei o se seleselega taua tele e totoina i soo se mea i faleoloa ma se mafanafana o le tau. O le fua o le lanu moli, mea malie, tart-sweet ma ei ai sona tofo.

O le aofaʻi o le suka e faʻatatau saʻo lava i le matua - o le sili atu ona matua, o le suamalie. E sili atu ma le 300 ituaiga o laau, o nisi ua manatu o le a tele, ma o le poto masani i aso nei ua ausia ai taunuuga faapea o se tuufaatasiga o ituaiga eseese i le taimi e tasi e mafai i se laau e tasi.

O le tele lava o taimi, e totoina e le au faifaatoaga le ituaiga o Korolek, o le mafuaaga lea e masani ai ona pauu i luga o laulau. O fualaau laititi e tusa ma le 100 kalama, ma o lona malosi e tusa ma le 60 kilokalo, e le o se faailoga iloga.

Ae peitaʻi, e sese na o nei faʻamatalaga e faʻamaonia ai pe mafai ona 'ai le pailani i le maʻisuka pe leai. Lalo o loʻo tatou nonofo i luga o le vailaʻau o le fetus, lea e fuafua ai lona taua o meaʻai.

Faʻamaumauga a fomaʻi e faapea, mo se tagata soifua maloloina e leai se faʻasalaga mo le faʻaaogaina o lenei oloa, e aoga tele. Ona o le tuufaatasiga o vaega o minerale, o meaʻai oona, vitamini ma isi mea aoga, ma le masani ona 'ai, o le puipuiga o le tino ua faamalosia, o le toto ua sili ona lelei, o le malosi o le tetee ua faateleina, o le faagaioia o totoga o le excretion, digestion ma isi o le a faaleleia.

I le tulaga lautele, e tatau ona matauina le lelei o le aafiaga o lenei mea masani i luga o le tino atoa, ona o mea o loʻo iai i na mea faʻapitoa o meaola faʻapitoa:

  • vitamini: A, B, B1, C, P,
  • carotenes ma veta-carotenes, lea i le tino ua avea ma vitamini A,
  • elemene taua: magnesium, iodine, potassium, calcium, sodium, zinc, phosphorus, ma isi,
  • fiber
  • vailaau oona
  • carbohydrates ma lipids
  • vailaau faʻasaina.

Faʻalogo lelei. O fua e aofia ai le 15% o suauu, o le lona fa o mea e suamalie, lea e taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le maualuga o mea malie o monosaccharides matagofie e masani lava ona tulai mai ai le fesili pe mafai ona 'ai e le maʻisuka ia pemoni ma, pe a faʻapea, i le a le tele. O se mea taua taua o le suka e mafua ai le taufaamatau i tagata uma e lua o le ituaiga muamua ma le lua.

O le tele o ituaiga o lemoni, o le sili ona suamalie o le ituaiga Korolek. O lona faasinomaga igoa o le 70, lea e 25 iunite maualuga atu nai lo tulaga taualoa, o le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona mataʻituina lelei le faʻaaogaina o lenei oloa.

O le faamaʻi e mafua ona o le solia o le gaioiga o le kulukose, e mafua ai le suiga masani o le toto.

O le maʻi suka ua vaevaeina i ni vaega autu se lua:

  • ituaiga 1 maʻisuka poʻo le insulin-faʻalagolago, pe a inosia le inisalini, e faʻamautu le tulaga,
  • ituaiga 2 maʻisuka, pe a le aʻafia le hormone e le afaina ai le inu o le kulukose.

I se faaupuga faigofie, o tagata gasegase i le ituaiga 1 e sili atu le faigofie ona filifili a latou lava oloa, e tusa lava pe a 'ai meaai e le o fautuaina, o le inisalini e tuiina e toe maua ai le maualuga o le suka i tulaga masani. Faʻatasi ma le ituaiga 2, o le filifiliga o oloa e sili atu ona faigata, aua a faʻapipiʻiina se meaʻai i aso uma, e tatau ona faʻatusatusa mea o kalori o oloa, faitauina vaega ole falaoa ma tausia se faamaumauga o faʻamatalaga faʻapitoa o oloa.

I tagata gasegase, o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o loʻo taoto i le faʻalavelave o le pancreatic. O le mea lea, e leai se tino o le insulin i le tino.

O le taunuʻuga o lenei maʻi o le maʻi o le tele o totoga ma tino:

  • o le gaioiga o le fatugalemu o le tino e faʻalavelaveina,
  • aafiaga le lelei i le toto,
  • o le faʻatinoina o tagata suʻesuʻe auiliiliga o loʻo faʻaitiitia,
  • suiga o metabolism
  • vaivai lima vaivai.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le 'aiina o se tamaʻitaʻi e faatagaina i ni tapulaa faʻapulaʻa, ma le ituaiga 1 e sili atu ona lelei le teena. Tuusaunoaga o faʻamaʻi pipisi ma le leai o se inisalini pau. Afai e te le usitai i fautuaga a fomaʻi, o le maʻi o le maʻi e faigata, ma e mafai ona aʻafia le tino i le le mafai ona faʻaaogaina.

Manatua I le talanoa e uiga i feeseeseaiga a tagata atamamai e uiga i le faʻaaogaina e le tupu, o nisi e tausisi i le faʻatapulaʻaina o lenei oloa mo le maʻisuka, o isi e faatagaina le aofia ai o le tupu i le taumafataga ma mea faʻasaina, faʻamalosia ai nisi aoga mo le tino o le tagata.

I lenei vaega, o le a tatou iloiloina pe aoga aoga i le maʻisuka ma pe o le a foi ona uiga lelei.E tatau ona manatuaina o le fualaau aina e le gata o se meaʻai, ae o se mea taua foi o vaega taua e pei ole vitamini, meaola eletise ma elemene e faaleleia atili ai meatotino a le tino.

O le 'ai i ni faʻatapulaʻa, o le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia le gaioiga o le mea e gaosia ai le ate, ate, fatugaʻo, ma le cardiovascular system. Faʻalogo lelei i le laulau, o loʻo faʻaalia ai le aoga o aʻafiaga i luga o le tino ma faʻaaoga faʻaogaina.

O faʻamanuiaga o le persimmon i le maʻisuka:

Faʻalogo lelei. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o peimeni ona o le i ai o fiva, o le faʻaitiitia lemu o le oloa e tupu, o le mea lea, o suiga tetele i le kulukose i totonu o le toto e le o matauina.

E pei ona e vaʻaia mai le pito i luga, o le 'ai o le mana e aoga tele. Mo le maʻisuka, pe a faʻaaoga lelei, o lenei oloa o le a sili atu ona aoga nai lo mea leaga. O le gaioiga autu e tatau ona taulaʻi i luga o le tele o mea taumafa e 'ai, aua o se mea e ese ai e mafai ona afaina ai le tino.

Mo le maʻisuka o le muamua ma le lona lua, o loʻo i ai eseesega i tulafono o le 'ai ona o le ituaiga 1, e mafai ona aumai le suka i le toto i le inisalini tui, ma le ituaiga 2, meaai mama, se ituaiga soifuaga lelei, ma le mataʻituina faifai pea o le kulukose. Ae e taua le matauina o le lotogatasi o fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o le tupu e tagata maʻisuka o le vaega lona lua, ma o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona teenaina lenei meaʻai.

Faʻalogo E le fautuaina e fomaʻi tagata i maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, ma mo tagata e mafatia i le ituaiga 2, e mafai ona faatagaina se tapulaa faʻapulaaina.

Faʻaaoga le Persimmon i le maʻisuka ituaiga 1

E fautuaina malosi e fomaʻi e faapea o tagata gasegase i lenei ituaiga o faʻamaʻi e aloese mai le faʻaaogaina o faʻasalaga, ae le o taimi uma lava e mafai ai e le tagata gasegase ona taofia. O le maliega fetuutuunai e mafai ona maua vagana ai o le fualaau aina e le 'aina i ona foliga masani, ae o se vaega o ipu, mo se faataitaiga, talotalo ma fualaau aina suamalie e tusa ai ma ia mea ua faatagaina.

E faigofie le fua. 200 kalama o le oloa o le a manaomia pe tusa ma le tasi ma le afa lita o le vai, o le suka e suitulaga e tatau ona faaopoopo i lau lava pule faitalia. Oti lelei le fua ma kuka i le vevela vevela mo ni nai minute. E mafai ona e inuina se mea e le sili atu nai lo le lita i le aso.

Lalo o nai faʻataʻitaʻiga e mafai ona faatagaina mo le maʻisuka ituaiga 1:

  1. Fualaʻau Salad Aikupito. Ina ia saunia se meaʻai lelei ma maloloina, e tatau ona e ave le afa o le tupu, lua tamato ma le gaʻo lanu meamata poʻo le kuliki. Vaʻai le salatisi i le suamalie fou o le lemoni ma fatu fatu,
  2. Fuamoa fuamalie fou. Aʻau o le suamalie 200 g ma le 150 g o mataimalie e tipiina i ni fasi fasi pepa ma fusi fatu. I le avea ai o se laei, e mafai ona e faʻaaoga lefirfiti e maualalo le gaʻo poo yogurt.

Manatua, mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le 'aina o se oloa fou e mafai ona lamatia, ma naʻo le pau ole inisalini ole aiga e mafai ona faʻatapulaʻaina fua ole fua, ae le silia le 50 kalama i le aso.

Persimmon compote

Le faʻaaogaina o le tupu i le maʻisuka ituaiga II

Persimmon mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a aoga pe afai e mulimulitai tulafono nei:

  1. O le aofaʻi o fua o fualaau aina e tatau ona le sili atu i le 100 kalama (mamafa o le fua o le fua),
  2. E le fautuaina e 'ai se fua o aso taʻitasi o le rhinestone, e fautuaina e vaevae le fetus i ni vaega se fa ma amata ona' ai lemu, faʻalautele ona tuʻu,
  3. E sili ona lelei le 'ai i le meaʻai i le paluga, lea e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le kulukose i totonu, ae o mea uma aoga e tumau pea e le suia.

I le amataga o le taumafa, e tatau ona mataituina le tasi kuata mo le suka i totonu o le itula e ala ile fuaina i 15 minute uma. Afai e masani ona tali le tino i meaʻai i le aso e sosoo ai, e mafai ona e 'ai atili, i le tulaga o le faateleina o le kulukose, e sili ona musu le faʻaaogaina o lenei oloa.

Mo le sili atu o le ave o le tupu ma maua ai le maualuga o le aoga, e fautuaina e mulimuli i fautuaga nei:

  1. Aua nei faʻaaogaina ni persimmons i luga o se manava gaogao aua o loʻo i ai ni mea faʻasaina e matua faʻaleleia ai le pulelasi o sua oona. E le gata i lea, o le manava manava, o le tiga i le itu faʻatele ma isi faʻafitauli o le gastrointestinal tract e mafai foi ona matauina,
  2. Faatasi ai ma le faʻaeteete tele, e tatau ona 'aina e le gasegase e le gasegase le gastrointestinal tract, e le manaʻomia le' ai mo tagata e mafatia i le gastritis ma le maualuga o le eletise poʻo se ulupo,
  3. Afai e le tausisia e le maʻisuka masani masani ma taumafa atili, e mafai ona faʻaleagaina le ala o le maʻi,

O le tele lava o taimi, e tupu mai le faaletonu i le gastrointestinal tract pe a 'ai fualaau aina, ae mo le maʻisuka o le vaimua lanumeamata lea o le a sili atu ona aoga ona o le mea e leai se mea e sili atu ona suamalie.

Manatua Afai tatou te faʻatusatusaina le pusi ma isi fua, e taua le maitauina o le aofaiga o elemene ma vitamini o loʻo sili atu i le faatinoga o apu ma vine. O se mea taua tele o le vave ma le gasegase o le carbohydrate vave fesoasoani e taulimaina le fiaaai. O le faʻasologa faʻamavae e 70, ma le tasi le areto e tutusa ma le 70 karamu o fualaau aina.

E le mafai ona e 'aina persimmons ma le maʻisuka ituaiga 1. I isi tulaga, e mafai ona 'ai, ae le silia le 100 kalama i le aso. O faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e tatau ona faaeteete.

E le gata i lea, e faʻasaina ona 'ai fua pe afai:

  • o se tagata na faia talu ai nei togafitiga o gaioiga o le gastrointestinal tract,
  • ma maualuga le suka i se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2.

I soʻo se tulaga, e tusa lava pe e te leʻi maua ni faʻailoga i totonu o lenei tusiga, e fautuaina e feutagai muamua ma lau fomaʻi, lea e fesoasoani tele i le tele o faʻafitauli.

O le Persimone o se mea e sili ona aoga, e ui i lea, mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o lenei fualaau aina e iai mea taua. E faasaina le 'ai o fua mo tagata mamaʻi i le ituaiga I faamai; faatasi ai ma le II II, e mafai ona faatagaina le faʻaeteete pulega, ae le sili atu i le selau kalama i aso uma.

E fautuaina le faʻaaogaina o Korolek faʻatasi ma isi oloa poʻo i totonu o se pepa tao, ma o le siakiina masani o le kulukose toto e faʻamalosia. Afai e usitai se tagata i fautuaga uma, e le sili atu i le masani ai masani masani, o lenei fua o le a le gata ina aumaia, ae e taua foi mo le tino.


  1. V.A. Lectures Lectures e uiga ile taotoga o le falemaʻi ma le endocrinology clinical mo fomai tipitipi. Lautusi 1 / V.A. Tali. - M .: Medicine Practical, 1987. - 264 p.

  2. Faʻamaumau Nana Dzhimsherovna Diabetes. Soifua Maloloina, Lalolagi - Moscow, 2011 .-- 7876 c.

  3. Okorokov A.N. Togafitiga o faamai o totoga i totonu. Volume 2. Togafitiga o faʻamaʻi rūmati. Togafitiga o faamai pipisi. Togafitiga o faʻamaʻi fatugao, Fomaʻi - M., 2015. - 608 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Mafai ona faʻaaogaina

A faʻaaogaina lenei oloa, e manaʻomia e le maʻisuka ona puleaina o latou maualuga suka. O amioga le saʻo e mafai ona tupu ai ni faʻafitauli matuia. E lava le 'ai tasi fualaau aina, lea e oʻo atu i le 15.3% o le gaʻolaʻo ma le 25% o le suka e mafua ai le faʻaleagaina o togafitiga faʻaleaga.

O lo o finau pea le 'aufaipisinisi pe mafai ona faʻaaoga le pulu mo le maʻisuka.

E tatau i tagata gasegase ona masani lelei i latou i le lisi o oloa o loʻo i ai se faasinomaga maualuga, lea e mafai vave ona faʻaleleia le maualuga o le kulukose, faʻafouina le pancreas e maua ai le inisalini.

Persimmon, pei o le tele o isi oloa gaosi, o loʻo i ai mea aoga ma faʻamaʻiina mo le maʻisuka. O le fua, faafetai i le tamaoaiga o meaʻai, e mafai ona afaina ai le galuega a le gata, ae o le fatu, gaʻo ma le ate.

O sina tamaʻi oloa e mafai ona faia taga lelei:

  • Le faʻamamaina o vaa, faʻateleina o latou malosi,
  • O le auai o le beta-carotene i le fetus e fesoasoani e foia ai faafitauli ma le faaletonu o le tino, ma faaleleia ai le vaai,
  • Persimmon o se vailaʻau lelei, e aoga mo pateni fatu,
  • O le maʻisuka o le a le faʻaleagaina le gaʻo i siama gasegase, ona o le i ai o le acid ascorbic,
  • O le fetus ei ai lona aoga aoga i le gaioiga o le pilia ma le ate, talu ai o le oloa o loʻo i ai le vitamin P (rutin), o se tasi o bioflavonoids talafeagai mo toto toto,
  • O le tamaititi ua i ai sona aafiaga faʻamalosi,
  • Persimmon e faatonutonuina galuega tau fatu, e aofia i le fausiaina o talo,
  • E maualalo ai le cholesterol
  • E aveesea ai metals, toxins, radionuclides ma vailaau e tineia ai manu faalafua,
  • Fualaau aina e faʻaleleia ai le mamafa o le mamafa
  • Faaaogaina o lenei oloa fesoasoani i le tau faasaga i le anemia.

Persimmon e le gata ina aoga, ae e afaina ai foi, talu ai o loʻo i ai le faʻasaʻoina o le maʻisuka. Fualaau aina e le manaomia mo tagata na faia taotoga io latou manava po o le fatu. E umi se taimi e toe faʻafoʻi ai nei totoga.

E tatau i le maʻisuka ona tausisia i taimi uma nisi o fuafuaga ma meaʻai e tuʻuina atu e tagata atamamai. E le talafeagai le le amanaiaina o fautuaga mai le fomaʻi - o loʻo tupu tele i aʻafiaga leaga mo le soifua maloloina faʻavaivaia e le maʻi.

E taua foi le lafoai o le faaaogaina o peimeni i mataupu nei:

  1. Maʻi pancreatitis,
  2. Lactation, e pei o se togafitiga maloloina e mafai ona mafua ai se faʻafefe i le pepe fou. Afai e maua le pepe i diathesis, e tatau ona e fesili atu i se fomaʻi pe afai e faatagaina e faʻaopopo atu sea ituaiga meaʻai,
  3. O se taʻaloga e faia i le paʻu o le peritoneal, talu ai o tannin o loʻo i ai i persimmons e faʻafefeina ai le faʻalavelave o le intestinal (o lenei vaega e mafua ai le fua o le fua, lea e faapitoa ona taʻuina i fua e leʻi faʻatoʻaina),
  4. Tausaga a tamaiti - e mafua ona o le i ai o tannin,
  5. Mafuaaga
  6. O mataupu taʻitasi o le maʻisuka.


Tulafono ole taumafa

Afai e faatagaina e le fomaʻi le tagata ia aofia i le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2, ona le tatau ai lea i le tagata gasegase ona faʻaaogaina i lenei mataupu. O le fua faatatau o le faʻaaogaina o le fetal i le vaiaso e tatau ona fuafua e tusa ai ma le mamafa o le tino o le tagata maʻi, le mamafa o le faʻaleagaina o le tino, ma le ata o le maʻi.

E tusa ai ma le endocrinologists, o lenei fualaau aina e lua tagata gasegase e maua ai le maʻisuka e mafai ona mafua ai ni tali eseese. Mo le mafuaʻaga lenei, o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga i ni atopaʻu laiti - e le sili atu ma le 50 g i le taimi. O lenei vaega e tutusa ma le tasi fualaau aina suamalie.

I le tofoina o lenei suamalie, e tatau i le tagata maʻi ona fua le maualuga o le suka. O lenei gaioiga o le a mafai ai e oe ona vave fuafuaina le fesili taua - e aoga le vavaeeseina o sea fualaau aina mai le lisi poʻo le mafai foi ona faʻateleina le fua o lona taumafa.

Ina ia maua le penefiti i le maʻisuka, e tatau ona e iloa pe faapefea ona filifili sao. O fualaau lanu meamata e mauʻoa i tannin ma mafai ona mafua ai le gasegase o le gastrointestinal. Mo lenei mafuaaga, na o fua mama ma le matua e tatau ona aofia ai i le taumafataga.

Fualaau saito

Mo le fua o le a e manaʻomia:

  • 2 persimimo,
  • Nati
  • 3 aisa suamalie ma lemu.


Otioti mataʻitusi i ni vaega laiti. Uu apu, aveese le tumutumu. Fuga vao i le pata, tapuni. Faʻafesoʻotaʻi mea uma, faʻafefiloi lelei, faaopoopo lefir.

Salati Aikupito

Vaʻaiga o lenei ipu e faigofie lava. Ina ia fatuina e tatau ona e ave:

  1. Toto e lua e tatau ona tipi i fasipepa,
  2. O pepe laiti foi na tipiina,
  3. Faaopopo aniani i le paluga,
  4. Susu le fatuga, faaopoopo ni laulaau, lea e muai falai,
  5. E fautuaina e faʻatumu le salati i le sua o le tipolo

O le tuufaatasiga o lenei ipu e aofia ai mea nei:

  • Persimmon (laʻititi) - 1 pc.,
  • Apple "Semerenko",
  • Peking tomua lau - 2 pcs.,
  • Tasi leisi
  • Pamekaini - 0.5 pcs.,
  • Walnuts - 0.5 kapu,
  • Hard cheese - 50 g.

Mo le sauʻai o le a e manaʻomia:

  • Lemoni suamalie
  • Olive olive - 50-100 ml,
  • Mustard ma le meli mo le 1pp.,
  • Tofo e tofo ai.

Faiga fai togafitiga

Tipi le aniani i afa mama, ona liligi lea i le sua o le tipolo, tuu e taofi i le vai. Otioti isi mea uma i ni fasi (apples and persimmons), tipi le kapisi. Mo le laei, e tatau ona faʻaopoopoina mea uma.

Tuu mea uma i se ipu i le faasologa lenei:

Fafasi le salati i laʻau ma fasi rimoni. Faʻasusu ma le suka kuka.


O maʻi suka e tatau ona faatumauina le paleni o le vai o le tino. Mo lenei faʻamoemoe, e mafai ona e faʻaaogaina e le gata i le vai mamā, ae faʻamalo foi fua, sua.

Compote ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. 6 ipu tioata mama e ave,
  2. Tasi mataitusi e tolu,
  3. O fua e tatau ona fufulu i lalo o le vai tafe ma tipi i ni fasi pepa,
  4. Liligi meaʻai ma tuʻu i le afi,
  5. Pe a vela, e malu ma e mafai ona e inuina se meainu

O le lisi ole maʻisuka e mafai ona faʻalauteleina se meaʻai e taʻua o le persimmon baked.

O mea e manaʻomia mo ia:

  • Fuʻu lanu,
  • Tolu fualaau aina suamalie,
  • Poula
  • Fuga
  • Suamalie

O mafaufauga e tatau ona liua i pateta palu. O le a faʻamalieina lenei galuega. Faʻaopopo leisi sipisi i le masini. Faʻafefiloi lelei le kulupu, faaopoopo sina masima. Faʻasaga le moa i lenei paluga. Pipi le ipu i totonu o le ogaumu seia aʻau.

GI o lenei fua e fesuisuiai laitiiti, o le mea lea, faatasi ai ma le masani masani o le maʻi, ua faatagaina e faʻaaogaina e le tasi i le vaiaso, ae o nisi. E masani lava, pe a le faʻaopoopoina le taumafa o le maʻi suka i le taimi lava e tasi ma isi oloa gaosi ma le GI.

Faaiuga

Persimmon, i le avea ai o se oloa tutoatasi, o le a le mafai ona taofia le tali le lelei o le le mautonu o sela i le inisalini. O le a naʻo le fesoasoani e lagolago se tino maʻi.

O le a le mafai e le fomaʻi ona puipuia le foliga mai o faʻamaʻi pipisi. E le mafai ona faʻasaina le suka, ae mafai ona faʻamalosiina le tino puipuia. Faʻatasi ai ma se faʻafitauli malosi, o le faʻamaʻi e le matautia tele.

Tuua Lau Faamatalaga