Le faʻaaogaina o le mumu i le maʻisuka

I le maʻi suka, ona o le le mafai ona gauai i le kulūkose, faʻaleagaina o le toetoe lava o atinaʻe uma e atiae i totonu o le tino.

Pau lava o le togafitiga mo le maʻisuka o le faʻaitiitia o le suka o le toto ma le fesoasoani o mea tau fomaʻi ma vailaʻau - insulin poo pepa e maualalo ai le kulukose.

E le mafai ona sui fomaʻi togafitiga, ae iai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino, fesoasoani e faʻaitiitia le manaʻomia o fualaau faʻasaina ma faʻaleleia le tulaga lautele o tagata gasegase.

Phytotherapy o le maʻisuka

Faʻaaoga vailaʻau faʻataʻitaʻi i le maʻisuka e na o le pau lea o le togafitiga pe afai o le maʻi o le maʻisuka e agamalu, i le taimi muamua, ae e masani lava ona fautuaina i le faʻaitiitia o le kulukose - vailaʻau.

I lenei tulaga, e masani lava o se mea e ese mai ai i le suka ma le taumafa o teasal teas atonu e lava e tausia ai le soifua lelei ma puipuia le faateleina o le kulukose toto.

I isi tulaga uma, o togafiti e togafitiga faʻatasi ma vailaʻau. Laʻau e mafai ona maualalo le maualuga o le suka, faʻaleleia le tali a le tino i vailaʻau faʻasaina, lea e mafai ona fesoasoani i lalo ifo o latou fua.

O le malosi e faʻaitiitia ai le suka e faaalia mai ona o le inisalini pei o le tuufaatasiga i la latou tuufaatasiga ma e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • O le tuufaatasiga e aofia ai arginine, guanidine, inositol: walnut, alfalfa, dandelion, lettu, almonds, seleri.
  • O Mirtillin o loʻo i ai le lanu moana, o le anufe, o le sipuni, ginseng, prickly pear cactus.
  • Glycoproteins (phytohemagglutinins) e iai ni pi, pi, lentils ma soya.
  • O le tiga e fesoasoani e toe maua ai peta beta i le pancreas. E tele naua i latou i le vao, elecampane, wort St. John, chicory ma wheatgrass.
  • Faʻamalosi le pancreas ma le tuʻuina atu o le inisalini. O le auala lea o le aniani, bay leaves, kelati, togafiti ma le namononi, asparagus, kapisi, togalaau vao.

O le aoga o togafitiga o togafitiga o se gaoioiga agamalu ma malie, lelei le faapalepale, maualalo o vevesi, aafiaga i luga o le tino atoa.

Mea aoga

O le faʻaaogaina o fatu totō i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e mafai ai ona faʻaititia le glycemia. O le vao e tutusa lava le meatotino. Talu ai ona o ana mea aoga, o le atinaʻeina o faʻafitauli o lenei togafitiga e tolopoina, faʻapena foi ona faʻamaonia le soifua manuia o tagata gasegase. Ina ia ausia le aʻafiaga o fatu o le lanu mumu, e tatau ona fuga lelei, e sili ona lelei le tilotilo ma se mea e fai ai le kofe poʻo isi masini e mafai ona maua ai le tali tutusa. I lenei tulaga, o le televave o le faaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaleleia ma le agavaa.

E taua le malamalama e le mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka i le auala lenei, ma o le lanu mumu e sili atu ona faʻaitiitia ai le suka, e faʻaaogaina e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa. O vailaau faʻatau vai e maua ai le suka poʻo isi auala ma metotia o isi vailaʻau.

E taua le gauai atu i le tausisia o fautuaga o meaʻai, le faʻatinoina o togafitiga faʻale-tino. O nisi taimi, ma le lelei o le puleaina o le suka, ua faatagaina e faia se faʻamalositino sili atu ona ogaoga.

I nisi o tulaga, o le faʻamaʻaloga e mafai ona faʻaititia ai le toto toto. O lenei aafiaga e atagia mai i le faasaʻoina o le togafitiga o le maʻisuka, lea ua faaalia i le teena o le togafitiga o le insulin i le ituaiga lona lua o faamaʻi.

O nei aafiaga uma e taʻu mai ai o le mutia ma fatu o le lanu mumu ua lelei ona aofia i le togafitiga o le maʻisuka.

Talosaga

E tatau ona maitauina o le aafiaga o togafitiga tuusao e faalagolago i le nofoaga ma le taimi o le aoina o le mutia, faapea foi ma le auala o lona faaaogaina. O le toʻatele o tagata e leai se foliga mumu, aʻo le toʻatele o tagata e leʻi faʻalogo i lena igoa. E sili ona lelei mo nei tagata gasegase e faʻatau ai lenei fualaau faasaina i totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga.

O tagata maʻi ei ai le poto masani poʻo tagata faʻamalolo masani e totoina le mutia ia i latou lava, faʻapea foi ma le aoina. O le aoina e tatau ona faʻatino pe a oʻo i le matua. Ona e manaʻomia lea ona faʻamago le laau i totonu o se potu o loʻo i ai le lautele o le ea.

Ole taunuʻuga o le hypoglycemism e maua ile faʻaaogaina o teuteuga. E matua maua lava i soo se laasaga o le maʻisuka, faʻapea foi i soʻo se tikeri o le malosi, o se mea e le mafaamatalaina i luga o isi vailaau togafitiga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le mutia po o fatu, e tatau ona latou faʻaeteete ma le faʻaeteete, ma faʻafefe i se kofe kofe i le paʻu eletise. O nisi tagata e faʻaaogaina meaʻai mo lenei faʻamoemoe.

O le mea e maua ai le vaigogo e faʻaaogaina i le auala lenei: tasi le sipunipuni i le taeao, aʻo leʻi 'ai, e tatau ona inu tele vai masani. E taua le mafaufau e na o le taeao lava e maua ai le mauaina.

O togafitiga e sili ona faia i se auala e suia ai le lanu mumu i isi vailaʻau togafitiga suka. I lenei tulaga, o aso muamua e tolu o le togafitiga e na o le lanu mumu ua na ona faamatalaina, ma i le aso lona fa o le togafitiga e faigata tele. O se mea faaopoopo o se moa moa poʻo le suamalie o le lemoni fou. O le faʻafefiloi o nei mea e fai i le taeao, e taua le faʻaaogaina o le gaʻo i luga o se manava gaogao, e tusa o le afa itula ao lei faia se taumafataga. I se togafitiga togafitiga lelei mo le maʻisuka, e tatau ona tuʻufaʻatasia vaega o lauʻau ma vailaʻau faʻamaʻi.

Teuga o lanu mumu

E tatau ona malamalama e na o le lanu mumu o le a leai se aafiaga malosi i le gasegase o le maʻisuka e pei o se togafitiga faʻapitoa i le tuufaatasiga. I lenei tulaga, e le mafai ona fofoina atoatoa maʻi ona o le mea moni e le mafai ona toe faʻafoʻisia le lava gaioiga o sulu o le siʻosiʻu pancreatic. O lenei togavao e maualuga lona lelei e tusa ai ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, peitaʻi, e mafai ona faia e aunoa ma le insulin i le tulaga o le maʻisuka lona lua e maʻi ile insulin ma le fesoasoani a lenei fale.

O mataupu faavae ole togafiti ole maʻisuka e:

  • tausisia o fautuaga o meaʻai,
  • tausia o se olaga ola maloloina
  • le faʻaaogaina o togafitiga faʻale-tino,
  • matua tausisia fautuaga faafomaʻi e uiga i le togafitiga o le hypoglycemic.

Ina ia saunia se teuteuga o fatu totō, sasaa se sipuni suamalie o mea malo (pe a ma le 10 kalama) ma le tasi ipu malamalama vai. O le oloa e tatau ona kuka i luga o le vevela vevela mo le 30 minute. O le faletalimalo e faia faatolu i le aso, e tusa ma le tolu o le tioata afa afa itula ao lei faia se taumafataga. O le togafitiga e 21 aso, e le fautuaina le malologa. I le oʻo atu i le glycemia masani, o le tele o le aveina o le decoction e mafai ona faʻaititia. I le faʻamalosiina o le aʻa o le uu o le mumu, e faʻapipiʻi ai laau e pei o sage, dill, pasili.

O le faufautua o le togafitia o le maʻisuka faafesootai ma teuteu e mafua mai i le mea moni o lo oi ai le tele o vaega o minerale, o fualaau oona ma isi mea aoga, mai le le atoatoa o le maʻi o le maʻisuka.

Aʻo leʻi faʻaaogaina se fala o se mumu mumu, e tatau ona fufulu. E le gata i le teuteuina o lenei vaovao, ae faapena foi i isi tagata uma, talu ai e le mafai e le teuteu puipuia ona afaina ai totoga o meaola.

O na gasegase o loʻo maua i togafitiga faʻafomaʻi - glaucoma poʻo cataract, e tatau ona suʻeina e se endocrinologist poʻo le optometrist aʻo leʻi faʻaaogaina le lanu mumu. O le auai o nei maʻi i le tele o tulaga ua manatu o se faʻalavelave i le faʻaaogaina o le mumu.

O le a le ituaiga laau toto?

Laʻau mumu - o se laau laʻau i le Cruciferous family. E i ai se laʻau umi ma le laititi. O fualaau o loʻo fai ma sui o fugalaau samasama laititi, ma o fua o loʻo faʻatusalia e pulu. I totonu o le pulu o fatu o le laau, o loʻo i ai se lanu enaena, ma pe a oʻo i totonu o le vai, e faʻamalo le siʻosiʻomaga o siaki.

O le igoa lona lua o le ufiufi o le susu. Faʻaaogaina:

  • e pei o se laau meli,
  • i le kuka (suauu),
  • mo le gaosiga o faʻasologa o meaola e lua,
  • pei o le fafagaina o moa,
  • ma le faʻamoemoe o le togafitia o se "maʻi manaia" ma isi tulaga faʻaleaga.

Le tuufaatasiga o vailaau faʻamalosi ma penefiti o le laau

O fualaau o fatugala e aofia ai le tele o le suauu, tocopherol ma le protein, lea e faamalamalama ai o latou manuia i le tino o le tagata. O vailaʻau o loʻo taʻua o se tasi o mea taua fale. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le puipuiga o le tino, o le toto totoina, o le faagasologa o le toe faʻafouina ma le toe faʻaleleia o le galuega e saʻo.

Tocopherol (vitamini E) e talafeagai mo le tino e lagolago ai le tulaga o le paʻu ma mucous membranes, faʻamalosia ai puipuiga, ma faʻaleleia le tafe toto. O le vailaʻau e aʻafia i le gaosia o hormones, o se vailaʻau mamana e faʻamalosia ai le fusifusia ma le faʻamamaina o aʻafiaga saoloto mai le tino.

E le gata i lea, o le laau e tele le magnesium i le tuufaatasiga. O lenei elemene e faʻatino galuega nei:

  • lagolagoina le galuega o le fatu o le fatu, faaitiitia le lamatiaga o le fatu,
  • aofia ai i le tele o tali o le enzym,
  • talafeagai mo le tuufaatasia o molini mole protein, DNA, mo le gau o le suka, le absorption o vitamini (acid ascorbic, B1, B6),
  • fegalegaleaiga ma le inisalini o le hormone, faʻagaoioia lona gaosiga e le pancreatic mea faʻapipiʻi ma faʻamalosia ai le ulu atu i totonu o sosoʻo ma gaʻo.

Suauu o le ginger ma lona fatuga

O le suauu toto e taua tele i le i ai o se numera tele o gaʻo eletise faʻamalolo i le tuufaatasiga. E i ai se tofo oona, ei ai se manogi faapitoa. I lo tatou atunuu e masani ona faʻaaogaina, ae faʻaaogaina lautele i le gaosiga o atunuu o Europa ma Amerika.

E sili atu i le 90% o le tuufaatasiga o le suauʻu o loʻo faʻatusalia e omega-3, omega-6 ma omega-9 aitema gaʻo. O a latou galuega o loʻo i lalo:

  • faaitiitia i le maualuga o le "leaga" cholesterol,
  • faamalosia o puipuiga
  • lagolago mo le paʻu o le paʻu ma le elasticity,
  • faaitiitia le lamatiaga o le fatuina o fatu maso o muscle,
  • lagolago o le tino,
  • puipuiga o le soifua matua ma le gaioiga.

O le suauu e aofia ai foi le tele o vitamini. E fesoasoani le Beta-carotene i le tulaga faʻatinoina o le mea faitino, o le maualuga o mea vaaia vaaia. Calciferol e faʻamalosi ai ponaivi ma sooga, faʻaleleia le aveʻesea o le calcium ma le maika, e nafa ma le tulaga masani o le mafaufau-lagona.

O le vitamin K e auai i le galuega o le toto totoina, o le fausia ma le toe faʻaleleia o ponaivi, faʻamautinoaina le faʻavaeina o le porotini i le ponaivi o mea, ma o se fesoʻotaʻiga taua i le tele o metabolic process.

Fualaau faʻapitoa

E tele auala e kuka ai vao ma fatu o le lanu mumu, lea e mafai ona maua i luga o itulau o tusitusiga faapitoa ma le Initaneti.

Ina ia saunia se teuteuga mai le laau, e tatau ona e faʻatumu fatu ile vai ile fua o le 1 tbsp. mea e gaosia i le 250 ml o le vai. Fufulu le afi, aveese pe a uma le kuata o le itula. E manaʻomia lou suʻeina o le vasega e aunoa ma le toilalo. O aso uma e tatau ai ona e inu 150 ml o le vailaau faasaina 3 taimi i le aso 60 minute aʻo le i aveina meaai i totonu o le tino.

Faʻaaogāina o se mea e teu ai le kofe, fufulu fatu o le laau. Ave i lenei pepa faalua i le aso mo le 1pp. E tatau ona fufulu ile suavai mama. I le taeao e tatau ona e faʻaogaina le fofo aʻo leʻi 'ai, ma i le afiafi - aʻo lei moe se po.

Ina ia saunia le fusi, e te manaʻomia:

  1. Filifili 1 tbsp. fatu.
  2. Taʻu se ipu vai ma sasaa mea e gaosia.
  3. A maeʻa le afa itula, e tatau ona e faʻaopopo sina sina sua o le tipolo.
  4. Ua sauni le oloa e faʻaaoga.
  5. Faʻaalu faatolu i le aso mo le afa itula ao le i faʻamalosia meaai.

I le tele o tulaga, o le togafitiga e faia faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamaʻi. Faʻaaoga lelei le pasesa, meaʻai, sage, 'oti, centaury. E tatau ona tumau le vasega i le 3 masina.

O ai e le tatau ona faʻaaogaina le mumu mo togafitiga?

E pei o le togafitiga i soo se auala, o le faʻaaogaina o le mumu, o lona mutia ma fatu e iai faʻamaonialoga. Aua e te fautuaina le faʻaaogaina o infusions ma deco deco i tulaga nei:

  • o le i ai o le faateleina o le lagona o tagata taitoatasi,
  • faʻaleagaina o le tagata suʻesuʻe (cataract, glaucoma, maualalo o ata vaaia),
  • afaina o le gastrointestinal, aemaise o maʻi o le manava,
  • tulaga o le ate ma le fatu fatu.

O aoga o le siloti i le maʻisuka

I le amataga, i le amataga o le tautoulu ma le tuai o le taumafanafana, faʻafeiloaʻi suamalie i mea uma i faleoloa, ma avea ma malo masani i la matou laulau. Latou te manaia ma maloloina! E fiafia tagata matutua ma tamaiti i lenei meaʻai. O tagata e maua i le maʻisuka e leai foi se faʻalavelave, e fiafia foi i lenei fua, ae e te le iloa pe mafai ona 'ai le tilo i le maʻisuka. E le gata i lea, o feeseeseaiga i luga o lenei autu e masani lava ona tulai mai i le va o fomaʻi.

  • phosphorus, uʻamea, magnesium, potassium, calcium
  • Lycopeni
  • Vitamin E, Pyridoxine, Riboflavin
  • Mimine, Niacin, Beta-Carotene
  • Ascorbic acid, lipine acid
  • Pectin
  • Fualaʻau fualaʻau
  • Fiber
  • O suauu mama

O le isi faʻamaonia manino o le siloti i le maʻisuka, o lona uiga o se meaola masani, lea e mafai ai ona fautuaina e avea o se faʻasologa mo le puipuia o faʻamaʻi fatuga. E le gata i lea, o le tele o laʻau o meaʻai e faʻamalosia ai le manaʻoga ma fesoasoani ai e faʻasalaina le tulaga. I le auala, e ui i le suamalie suamalie, o lenei oloa o meaai.

Ae mo le tulaga tulaga ese, o le lycopene o loo i totonu o le pipi ua lauiloa mo ona itu e puipuia ai le kanesa. E tusa ai ma lea, o lo latou faʻaaoga masani i meaʻai e avea ma puipuiga faʻasao. E le gata i lea, o le oloa e toetoe lava a leai se mafuaʻaga e mafua ai ona maua e tamaiti ma tagata matutua. Ae o se tama manaia e mafai ona aumaia le faʻavauvau i tagata o loʻo mafatia i le galala ma le maʻi, ma le solia o le tafe o le urine.

Pusa 2 maʻunilo suka

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e 'ai le tilo. E taua le manatuaina o se tasi o le auʻaunaga e le tatau ona sili atu i le 150-200 gramene, e tusa ma le 1 XE. O lenei laumei o le oloa e masani lava ona aʻafia e aunoa ma le mafua ai o se fomaʻi malosi i le toto suka. O le tagata lava ia e tali atu i le oloa e tatau ona mafaufauina.

I le taimi lava e tasi e 'ai le tilo, e tatau ona faʻaitiitia le numera o isi mea gaʻo, i lenei tulaga, o le fua o le a aoga. E tatau foi ona malamalama e ui lava o lenei mea taumafa taumafa, e le taliaina meaʻai. I le maʻisuka tele, e tatau ona e fuafua ma le faaeteete le aofaiga talafeagai o le siloti mo se taumafataga e faʻafetaui ai mea ua filifilia i le kalori ua filifilia.

O se mea maualuga maualuga o le magnesium e iai sona aoga aoga i le setete o le fatugalemu o le tino, o lea e tatau ona gauai atu le tama ia i latou uma o loʻo mafatia i le gaogao, faʻalavelave moe, faateleina le vaivai ona o le leai o le magnesium.

E taua le vaʻaia o le kanesa i le maʻisuka ituaiga 2 e lelei mo tagata uma o loʻo i ai le maualuga o le cholesterol ma mulimuli i se meaʻai talafeagai. O iinei, o le fua o le a maua ai le tele o aogā ma fesoasoani e tau faasaga i togene gaʻo.

Pusa 1 le maʻisuka

I le taumafa a tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai foi e le tilotilo ona ave lona nofoaga tatau. E na o le tatau lava ona faʻatusatusa saʻo le inumaga o le inisalini, matau le faʻaalia o le hormone ma fuafua le tele o le gaosiga o le oloa mo le 'aiga e tasi. I le ala, ia manatua o le faasinomaga o le faasinomaga o le oloa e maualuga ma tutusa i le 76, ia fetuunai lau taumafataga i lou inisalini.

Talu ai e aoga tele le kefe, e le tatau ona e faʻasaʻo oe lava i se meaʻai. ae o le fuataga e tatau ona matauina. O se filifiliga sili lava o se totipolo nai lo le masani ai meaai. Pe a taumafa fua, e aoga le lafoaia o isi meaʻai maualuga-gaʻo.

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o fatu mumu i le maʻisuka

Pe a togafitia le maʻisuka, o nisi taimi e teteʻi fomaʻi i le iloa o togafitiga faʻatoʻa e aoga tele e pei o vailaʻau. Latou te faaitiitia le toto toto, faamaluluina ai faailoga o maʻi mama, faaleleia le tulaga lautele. O se faʻataʻitaʻiga lelei o se vailaau faʻapitoa o le togafiti vao mai le maʻisuka.

Faamatalaga lautele

O le togafiti o se togalaau taʻutaʻu taʻitasi, e matua le lelei i le nofoaga masani ma masani ona maua i togalaau fualaau. O lona aʻa, faatasi ai ma se maualuga o le 30 i le 80 cm, o laʻau talafeagai i le pito i luga ma o loʻo iai ni nai laulaau. Fugalaau e aoina i pulumu, fai se lanu samasama poʻo se auro auro.

Mo nisi mafuaaga, e le o tagata uma e iloa le mea e tupu ai le mutia mumu. O le laau e le lelei i tulaga tuputupu ae ma le le amanaia i le maualuga o le fua o le eleele. Faʻaleleia i nofoaga oneone, nofoaga o le tumutumu, i mea totō. O tagata taʻutaʻua a latou lava faufauga totino e mafai ona tutupu aʻe lenei mutia ia i latou lava ma aoina le vaega sili ona taua o le laau - fatu.

O mea laititi e seleseleina pe a matua sinasina. O le mutia faʻatasi ma fatu o loʻo fusifusia ma faʻamago i totonu o se vaʻa lelei.

Mo i latou e le iloa pe o le a le foliga o lenei laau taua ma e le mafai ona aoina na oi latou lava, ina ia aloese ai mai mea sese, sili atu le lelei o le faatauina o le laulu i falemaʻi.

Mea totino ma gaioiga

O le sili ona taua o le mutia mumu ma ona fatu mo le maʻisuka o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka o le suka, e fesoasoani ai i tagata e faalagolago i le insulin-toto e aunoa ma ni inisiua. O vailaau faʻaleagaina o lenei mea totino e mafai ona puipuia ai le alualu i luma o le maʻi ma aumaia le tulaga masani ole maʻi ile latalata ile masani.

O loʻo aofia ai vitamini C ma E, o vailaʻau faʻamaonia e puipuia mai le faʻamafunaina o le membrane, poloka taualumaga o le faʻamaʻiina o le lipid ma faʻagesegese le faagasologa o le matua. I lalo o la latou faatosinaga, o le faamaloloina o B-particles o le pancreas e tupu foi.

O lenei vailaau fofo e aofia ai le potassium ma le magnesium, lea e afaina ai toto toto. Latou te puipuia le foliga mai o le maualuga ma fesoasoani e tau ai. O Redheads ma ona fatu e aofia ai foi gaʻo susu gaʻo, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis. O nei mea e aʻafia ai le vaʻa, lanilinic, o le vailaʻau vaʻa.

Ina ia faʻaleleia atili le lelei, e tatau ona e faia ni faiga e faavae i luga o le mumu faʻatasi ma vailaʻau, isi togafitiga faʻaleaganuʻu, faʻapea foʻi ma le tuʻufaʻatasiga ma taumafa ma taʻaloga. O le taliaina o le lanu mumu e masani ona tuufaatasi ma le faʻaaogaina o le maile, opu, togafiti, e tutusa lelei. E tele fualaau vitamini ma minerale e tele faʻatoʻa togafitiga.

E masani lava o le togafitiga o le maʻisuka i lenei vailaau faʻasaina e tuʻufaʻatasia ma le faʻatulagaina tutusa o fualaʻau maualalo o le suka. I lenei tulaga, o le tulaga lamatia o le amataina o le sasa ma le fatu o osofaʻiga ua faʻaitiitia tele i tagata mamaʻi.

I tagata mamai e ave le mumu, o suiga nei i le tino ua matauina:

  • glycemia faʻaitiitia
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faʻaleleia metabolism
  • faamalosia o puipuiga
  • maualalo le cholesterol
  • faʻaleleia o otaota,
  • tulaga lautele tulaga lelei.

E tatau ona manatua o le aoga o vailaʻau e le faʻamaonia e faalagolago i le umi o le faʻatagaina. O faʻamatalaga lelei muamua e aliali mai na o le 2 vaiaso. E mafua lenei mea i uiga o le aʻafiaga o togafitiga faʻaleaganuʻu, lea e faia malie ma faasolosolo malie. Mo lenei mafuaʻaga, latou te manaʻomia le faʻaaoga faifai pea.

Metotia o le talosaga

O le aoga o le lanu mumu e faalagolago tele i le mea ma le taimi na aoina ai. E tatau ona faia lenei mea i le taimi e matua matua ai vao.

Laʻau ma fatu o le lanu mumu e maua i le maʻisuka ei ai se aafiaga lelei pe a maeʻaeʻa atoa aʻo le i faʻaaogaina, i totonu o le mea omea po o se mea e fai ai le kofe.

O mea laititi e tatau ona i ai i le ituaiga o falaoamata, lea e 'aina i le taeao e 1 le sipunipuni, fufulu ma le tele o vai mama.

O le umi o ia togafitiga e le itiiti ifo ma le tasi ma le afa i le lua masina. Ona e manaʻomia lea o le 4 vaiaso, pe a maeʻa ona toe faia lea o le togafitiga ma le mutia e tasi poʻo se isi mea totino e iai a latou meatotino tutusa.

E ui lava o vaega uma o le lanu mumu ua manatu e aoga, o latou fatuga e sili ona taua. E ese i latou i le pito i luga o mea e maua ai gaʻo gaʻo ma vitamini, ma o le taunuuga lea e sili atu ona latou faʻaalia ai le aafia i le gaʻo gaʻo.

E mafai ona ave fatu o lenei vao i le ituaiga o fusi. Mo lana tapenapenaga, e 1 le pusa suamalie o fatu eleele e sasaa mai i le 1 ipu vai inu. A maeʻa le faʻafefeteina, ona ave lea o le vailaʻau i le tasi vae tolu o se ipu tioata 40 minute ao le i fafagaina faatolu i le aso. I taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le suka o le toto. A oʻo ina avea mea o loʻo aofia ai ma mea masani, o le numera o faʻasalaga e mafai ona faʻaititia i le tasi. O le taimi sili ona lelei o togafitiga o fatu e tusa ma le 3 vaiaso.

Pe a faʻapipiʻi le taumafa mumu i isi togafitiga o togalaau, e sili ona lelei le ave i foliga o teuteuga, talu ai o lenei mea o loʻo faʻavaivaia ai le tino ua faʻavaivaia e le faʻamaʻi ma minerale. O teuteuga o meaʻai uma e faʻaaogaina e tatau ona faʻamaʻaina lelei. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e mafatia i faʻamaʻi gasegase.

O togafitiga faafomai e fautua mai ai le suia o le faaaogaina o le paʻu o le uʻamea mama ma le faaaogaina o se isi vailaau togafitiga. E tupu lenei mea e tusa ai ma le polokalame lenei: mo le 3 aso e maua ai e le tagata maʻi le paʻu mai le vao mamago o lenei laau, i le isi aso e 3 - aʻo leʻi faia le taeao, na te 'aina se fuamoa o fuamoa moa ma le sua o le tipolo.

E mafai ona e faʻaaogaina le mumu ma i le ituaiga o suauu taua. E faigata tele ona maua na o oe, o lea e lelei ai le faʻaaogaina o se fale talavai. Ave se manava leʻo 1 le sipuni tasi i le aso. O le umi ole togafitiga e mai i le lua i le tolu masina.

Contraindications

E pei lava o soʻo se togafitiga, o le mutia vao e mafai ona maua ai aʻafiaga. O le taatele e aofia ai:

E seasea ona tupu, e masani lava ona mafua lea i le faia o soliga tulafono.

O aʻafiaga o fatu mūmū i le maʻisuka sili ona aʻafia ai aʻafiaga i tagata ei ai glaucoma poʻo faʻasaʻo. Aʻo leʻi amataina, e tatau ona latou faʻatalanoa ma se endocrinologist. I le iai o ia faʻamaʻi, e mafai e le fomaʻi ona faʻatagaina le faʻaaogaina o fualaau mai lenei laau. E fautuaina e aloese mai le togafitia o lenei vaifofo mo na gasegase e maua i le maʻisuka oe ua uma ona amata le faaletonu o le vaai.

O le isi faʻalavelave i le ave o le mumu e masani ona gasegase ma faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract. E le manaʻomia le faʻaaogaina o lenei togavao ma ona fatu mo tagata o loʻo mafatia. E le mafai ona togafitia oe i se mumu mumu i tulaga o le le faapalepale.

E tusa lava pe leai ni faʻamaoniga manino i togafitiga ma lenei laau toto, i le silasila i le i ai o aʻafiaga o le itu, e fautuaina oe e faʻatalanoa lau treating endocrinologist aʻo le i aveina.

Vaovao vao, togafiti faʻamaʻi

O le mutia mumu (flax sese, siamani leame) i totonu o latou fale faʻamalolo e aʻafia ai le pine pine, ona o le maualuga o le mania ma vitamini E, D ma A.

O le polyunsaturated acids Omega 3 ma Omega 6 o loʻo i ai i le fua faatatau lelei. O le mea lea e avea ai le laau ma se meafaigaluega taua i le togafitiga o le le atoatoa o le gaosiga o le gataifale, o le le atoatoa o le hormonal, atherosclerosis.

O le faʻaaogaina o le mumu i faʻamaʻi o le cardiovascular system e fesoʻotaʻi ma ia mea totino:

  1. Faʻaleleia le toto i le tuʻuina atu o le cholesterol.
  2. Faʻaitiitia le mumū o le puipui i totonu o toto toto.
  3. Toe faʻafoʻisia faʻafitauli o le totoʻa, faʻamamaina le lumena o toto toto.
  4. Faʻaitiitia le mamafa o le toto.

E tusa ai ma fualaau o le vitamini E, o le mumu e sili atu nai lo le arasi, lela ma le la. Vitamin E ei ai meatotino faʻaleagaga, o lona uiga, e puipuia ai totoga mai le faʻamafunaga e ala i fuataga saoloto. E maua ai le puipuia o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le matua o le tino, lea e aofia ai le maʻisuka ituaiga 2. O se tasi lea o faiga o gaioiga mumu i le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o fatu e iai sona tulaga faʻasalalau i le tulaga o le faʻavaleaina o le mafaufau i totonu o le masiofo. O le faʻaaogaina e togafitia i le suauʻu popo. E faʻaaogaina lelei foi i le cosmetology e avea o se sui tauleʻaleʻa.

O le vailaʻau A i le tuufaatasiga o fatuga o fatugala e maua ai le faʻamalolo o le tino, faʻaleleia ai le vaʻai ma le paʻu o le tino, e aofia ai i le faʻasalaga o hormones ma le spermatogenesis, o le metabolism o proteins ma gaʻo.

O le magnesium i le mumu e maua i le tele o mea, e faʻamaonia ai le galuega o le fatu, faʻaogaina o le tino, tino maso, ma faʻaleleia ai le galala. O le mea lea, o le mutia vao e faʻaaogaina e puipuia ma togafitia ai faʻamaʻi:

  • Atherosclerosis.
  • Maʻi maʻi fatu lilo.
  • Biliary dyskinesia.
  • Urolithiasis.
  • O faʻamaʻi o le prostate gland - adenomas ma prostatitis.

O le faʻaaogaina o le togafiti ma le maʻisuka e fesootaʻi ma le aʻafiaga o le magnesium i luga o le gaosiga o gaʻo ma le faatumauina o le maualuga o le kulukose o le toto.

E pei o vitamini D ma K, ua faʻaaoga le magnesium e puipuia ai le faʻaitiitia o le ponaivi, lea o loʻo faʻamatalaina ai lona faʻaoga e puipuia ai le osteoporosis i tagata matutua ma taimi o le misa.

Chlorophyll i fatu o le lanu mumu e faʻaleleia ai le maualuga o le hemoglobin, faʻaleleia le gaioiga o totoga o meaola, pulmonary ma cardiovascular systems, ma toe faʻafoʻisia le gaioiga o le endocrin system. Faatasi ai ma le magnesium, chlorophyll e puipuia ai le fausia o gallstones.

O le fivatorols i le tuufaatasiga e togafiti ai faʻamaʻi o le prostate gland ma maua ai le antitumor ma le antisclerotic meatotino.

O le maualuga o mea o le phospholipids e toe faʻafoisia ai le gaʻo o le ate, o loʻo fesoasoani i le faʻaleleia atili o le ate, ma puipuia ai le ate.

Auala e faʻaaogaina ai le mumu mo le maʻisuka

O le mutia mumu mai le maʻisuka e faʻaaogaina ina ia faʻaititia ai le maualuga o le suka e faʻatasi ma togafitiga fualaau. E le gata i lea, o laʻau mumu e maua i le maʻisuka e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave, aemaise lava angio ma neuropathy. I le taimi lava e tasi, o le gaioiga faigaluega e faʻaleleia atili i tagata mamaʻi, faʻaitiitia le toto maualuga, o le vaivai i le maʻisuka e mou atu.

O le togafiti i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina i foliga o teuteuga o vao mamago poʻo fatu laau.

E faʻamamago le mutia i se vaʻa lelei i se nofoaga e puipuia mai le la. O le laau mamago o le eleele ma o se sipuni sipuni o loʻo faʻaigoaina i se ipu vai inu. E manaʻomia lou kukaina o le susu i totonu o le vai taele mo le 20 minute, inumia le mamafa o le tasi vaetolu o le tioata aʻo leʻi 'ai.

E tele auala e faʻaaogaina ai fualaʻau mumu mo le maʻisuka:

  1. Toto i le kofe tao i le paʻu.
  2. Kuki se teuteu.
  3. Ave le suauʻu.

O fatu eleele o le lanu mumu ua onā i le taeao i luga o se manava gaogao i luga o se sipuni, fufulu ile afa afa vai. O le togafitiga o se masina. A maeʻa aso muamua e 15, fai se malologa mo le 5 aso.

Ina ia saunia le susu, e faʻaaogaina foi fatu fatu, o se sipuni suamalie e faʻapipiʻi i se ipu vai, e kuka mo le 15 minute. A o leʻi 'ai, ave le 100 ml o le susu.

E sili atu le faigofie ona faʻatau le suāuʻu mumu i se fale talavai, aua e faigata tele le kukaina o le tagata lava ia. Inu le suauʻu i luga o se sipuni sipuni i luga o se manava gaogao.

Mo se vasega lona lua, ua fautuaina e faʻapipiʻi le lauulu mumu ma isi laʻau e faʻaititia ai le toto suka. E mafai ona e saunia se faaputuga o sea ituaiga

  • Laua le Blueberry 20 g
  • Bean Sashes 15 g.
  • Fualaau o le Hawthorn 10 g.
  • Blackcurrant leaves 10 g.
  • Vaitafe o le Hypericum 10 g.
  • Rosemary 10 g.
  • Ginger fatu 5 g.
  • Fatu laʻau 5 g.
  • Pepa 5 m.
  • Fugalaau olive 5 g.
  • Lisi Ufi 5 g.

Faʻatasi i se vevela mo le po i le fua o le lua punetenisi atoatoa o le faʻafefiloi i totonu o se ipu vai inu. Faʻafefe, faʻasaʻo faatolu i le aso. Naʻo le 75 ml. E mafai ona e 'ai i le 20 minute pe a maeʻa.

Pe a togafitiga i sauniuniga mumu, e tatau ona faʻatapulaʻa oloa gaʻo gaʻo ma le ava i le taumafataga.

O sauniuniga mai le laau e masani lava ona faʻafeiloaʻi, faatasi ai ma le faʻalogoina o le tino, vomiting, vaivaiga, maʻi tiga, ma le manava e mafai ona tupu.

Contraindications i le faʻaaogaina o le lanu mumu:

  1. Agavaʻa i faʻamaʻi o le tino.
  2. Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale.
  3. Gastritis gasegase ma gasegase, colitis.
  4. Cataract ma glaucoma.
  5. Faʻaauau faʻapitoa i le toto.

O fualaau mo togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina le mutia lanu mumu ma le siakiina pea o le suka, talu ai aemaise i le vaiaso muamua o togafitiga, e mafai ona tulai mai osofaiga a le hypoglycemia. Ole fua na fautuaina e le endocrinologist na o ia e le fautuaina e sui.

Ina ia faasaʻoina togafitiga, ua fautuaina ia saunia se talaaga faʻapitoa i le amanaia o le faaaogaina o mutia. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le autu o fualaau oona mo le maʻisuka.

Aisea ua aoga ai lenei laau mo le maʻisuka?

Le mutia mumu, faapea foi ona fatu, faʻaititia le maualuga o le suka i tagata e maua i le maʻisuka.

I le masani ai, o lenei laau e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o lenei faʻamaʻi. E lagona e se tagata le malosi ma le ola maloloina o le toe foʻi.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

Ina ia maua mai le tele o le aoga mai lenei vaovao, e tatau ona e oloina fatu o le lanu mumu i le kolati tao i le taimi lava e te leʻi faʻaaogaina.

E le mafai ona faʻaaogaina mūmū ma le maʻisuka ae le o fualaau aina i le suka maualuga. Ae afai e ave le laau ma togafitiga faʻapitoa ma vailaʻau, ona faʻapupulaina lea o fualaau o vailaʻau.

E aoga tele i le maʻisuka mumu e faʻaopoopoina i isi gaosiga o le suka, pe afai o se vaega o lauti vailaau. Faʻatasi ma le taumafataga tatau, gaoioiga faʻaletino, togafitiga e taʻitaʻia ai taunuuga moni. Faʻaleleia tulaga tau le soifua maloloina e mafai ona iloa i soo se laasaga o le maʻisuka.

E faʻapefea ona faʻaaoga lenei vailaʻau faʻamaʻi?

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

O mea faʻamalolo o lenei vao e faʻalagolago i le nofoaga na tupu ai ma le taimi na seleseleina ai.

O le mea lea, o tagata na e leʻi vaʻavaʻai i lenei laau e tusa lava pe i le ata, ma latou te le iloa le taimi e tatau ai ona seleseleina, e tatau ona faʻatau le lanu mumu i le fale talavai. O lenei oloa ua faʻatau e aunoa ma se faʻamaumauga.

O le mea sili ona aoga e mafaufauina o le mumu i le maʻisuka i le taimi o le fatuina o le fatu.O lenei laau e le lelei ma talafeagai mo le tuputupu ae i se fuafuaga a le tagata lava ia. O le mutia faʻatasi ma fatu mama e fusifusia ma faʻamago i se tulaga faʻagata.

O teuteuga ua saunia mai vao mamago. Ae o le vaifofo pito sili ona aoga o le paʻu paʻu.

O le togafiti faʻatasi ma le maʻisuka e faʻaaogā i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga, 'ai 1 teaspoon o le paʻu ma fufulu i lalo i se ipu vai mama. Ave le paʻu tasi i le aso. O aso muamua e tolu, e faʻaaoga ai le paʻu e aunoa ma le faʻaopoopoga o isi oloa. Afai e ave e se tagata ni vailaau o le suka, ona le tatau lea ona faalēaogaina. I le aso lona fa, o isi glucose faʻaitiitia oloa e faaopoopo i le paʻu.

I le avea ai ma mea faaopoopo, faʻaaoga se moa moa ma le sua o le lemoni fou. O fualaau e tatau ona liua 50 ml. Paʻu lelei i se moa moa mata. Ina ia faʻaleleia le faʻamalosia o lenei pakafana, e mafai ona e faʻaaogaina 5 salu ae le o le 1 moa moa.

Inu lenei paluga i luga o se manava gaogao i le afa itula ao lei faia le taeao.

O le tuufaatasiga o le sui sooupu

O vaega taua o loʻo maua i totonu o fatu, ma i totonu o laʻau, ma i laʻau o le laau, o mea uma ia e talafeagai mo le faʻaaogaina mo togafitiga. Uluulu le ulu i le vao pe pei o se laau totō e mafai ona e totoina i luga o se togalaau togalaau. O le aoina o se vailaʻau togafitiga e mafai ona faʻatau i se fale talavai lea e faʻatau ai togafitiga. Ina ia maua le maualuga o le togafitiga, o fatu ma fatugogogogogo e tatau ona faʻasaina i se kofe kofe pe gaosi i soo se isi auala avanoa. O le tuufaatasiga o le lanu mumu e aofia ai vaega nei:

  • vitamini A, C, E,
  • fiber
  • polyethsaturated fatty acids,
  • o suauu taua
  • puipuiga
  • eseese elemene, e aofia ai le magnesium ma le potassium.

Toe foʻi i le laulau o mea

E faapefea ona aoga?

Lanu mumu mai le maʻi suka ua avea o se adjuvant, faatasi ai ma le autu o le suka-lowering therapy. I le tulaga o togafitiga uumi, pe a faʻamautu le kulūkose ma e le o toe manaʻomia le vailaʻau, e faʻaauau pea ona togafitiga le tagata maʻi i togafitiga. O le togafitiga o togafitiga ua faaalia ai o mataupu na faamaumauina pe a, faafetai i togafitiga faa-tagata, na mafai e tagata gasegase ona faia e aunoa ma le tagofia o fualaau mo se taimi umi.

Fiber, o se vaega o le vaovao, fesoasoani e faʻaleleia atili le faʻaleleia o gaʻo, lea e puipuia ai lo latou faʻaputuina i le tino.

O le mutia e matua taofia ai le faʻaleagaina o le myocardial.

O le vailaʻau faʻamalosi e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma e iai sona aʻafiaga. O elemene o siaki, e pei o le potassium ma le calcium, fesoasoani e faamama le toto ma taofia ai le maualuga o le maualuga. O gaʻo eletise eletise faʻamalosi e faʻaosofia ai faiga faʻapitoa, faʻapea foʻi le puipuia o afaina ma fatuga o fatu.

Toe foʻi i le laulau o mea

Ginger Grass Faʻaaoga mo le maʻi suka

O le faʻaaogaina o togalaau togafitiga e le mafai ona faʻaumatia atoa le faʻamaʻi, ae mafai ona faaleleia le tulaga o le maʻi. I le faʻaaoga lelei, o le atinaʻeina o maʻi faʻalavelave ua faʻagesegese lemu mo se taimi umi. E mafai ona e faʻaaogaina le mumu e avea o se vaifofo tutoatasi, poʻo le tuʻufaʻatasia ma isi togafitiga aoga. Metotia o le togafitia o le maʻisuka ma le mutia mumu mumu o loʻo faamatalaina i le laulau:

Toe foʻi i le laulau o mea

E uiga i aoga o le laau

O le laulu i le maʻisuka na maua ai le maualuga o le kulukose o le toto. I le faʻaopoopoga i le mutia, o ona fatu e tutusa lava lona aafiaga:

  • Lulu Mumu e puipuia ai le atinaʻe atili o faʻafitauli o le maʻisuka.
  • O le togavao e faʻamaonia ai le tulaga masani o le maʻi.

Taua! O uiga lelei o fatu e faʻasaʻo pe a fai e latou te suʻeina muamua aʻo leʻi faʻaaogaina, i se mea e teu ai le kofe poʻo isi mea faʻapitoa. Na o le auala lenei e 100% aoga.

O le mea moni, o le mutia ma fatu e le mafai ona togafitia faʻapitoa le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau, isi togafitiga masani, meaʻai ma faamalositino.

O le Redhead e maua ai se avanoa e faʻaititia ai le kulūkose ma faʻatuʻu atu ai inisalini injections.

Ae mo le tasi vaovao, e sili atu nai lo le iloaina e tatau ai mo le maʻisuka ma ia aofia ai i togafitiga faigata.

Auala e faʻaaoga ai le mutia

O lenei vao e mautinoa lava aoga, ae o lona uiga e faalagolago i le mea ma le taimi na aoina ai, ma i luga o le a le talosaga e faʻatali atili ai.

E toatele e le iloa pe o le a se foliga mumu, ae o isi e leʻi faalogo i lona i ai. O ia ituaiga tagata e mafai ona faʻatau i le falemaʻi i le falemaʻi e aunoa ma se faʻamaumauga.

Ma oi latou o loʻo i ai a latou lava faufauga totino e mafai ona totō le laau na oi latou lava ma aoina ana fatu. O le togafiti ua seleseleina i le taimi ua matua matua ai vao. A maeʻa le aoina, e tatau ona maeʻa maeʻa i totonu o se vaʻa lelei.

Faatasi ai ma le fesoasoani a teuteuga na faia mai lenei vao, o le maʻisuka e mafai ona faatonutonu le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faafetai i lenei laau, o se maʻi matautia o le a fai si laʻititi, ma o le a faʻaitiitia ona faʻalauiloa ona faʻaaliga. E le gata i lea, o le uiga lenei i soo se laasaga o le maʻisuka.

Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona faʻasaina le mutia ma ona fatu i totonu o se meaʻai po o le kofe kofe i le falaoamata. Malosiaga e mulimuli mai:

  1. Faʻaaoga totonu mo le 1 tbsp. popo anapogi.
  2. Inu i sina vaega itiiti o vai mama.
  3. E tatau ona faʻataunuʻuina le taualumaga i le taeao.

O le togafitiga ma le mutia e aofia ai le suia o le mumu ma isi mea e puipuia ai.

Ae i aso muamua e tolu, o le lanu mumu e faʻaaogaina e na o le pau lea o le mea, ma na o le aso lona fa e faaopoopoina ai isi vaega. I le taimi lava e tasi, o fualaau e faʻaitiitia ai le toto suka e tatau ona i ai.

I le avea ai ma mea faaopoopo, faʻaaoga se moa moa ma le sua o le lemoni fou.

O lenei paluga e ave i le taeao i luga o se manava gaogao 40 minute ao lei faia se taumafataga. O sea ituaiga o maʻisuka o se vailaau moni ma e 100% lelei.

Lalo o suʻega sili ona lauiloa.

Auala e fai ai vailaʻau

E pei ona taʻua muamua, e le mafai ona togafitia le maʻisuka i le fesoasoani a le tasi laulu mumu. Ma, i se tulaga lautele, o lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, e na o le fesoasoani o le mutia e mafai ona faʻaitiitia ai le maʻi o le maʻi ma e oʻo foi i le faia e aunoa ma le inisalini togafitiga.

O le mea taua e tatau ona matau e se tagata e maua i le maʻisuka:

  • meaai lelei
  • soifua maloloina
  • gaoioiga faaletino.

A aunoa ma nei mea e tolu, leai, e oo lava i fualaau sili ona taugata o le a fesoasoani.

O se teuteuga o fatu mumu e saunia e pei ona taua i lalo:

  1. 1 ipu fufulu vai.
  2. 1 sipuni meaai suamalie o fatu laau toto.

E sasaa sua i le vai inu ma ave 3 taimi i le aso mo le 1/3 ipu 40 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le togafitiga ma lenei tuufaatasiga e 3 vaiaso e aunoa ma se malologa. A toe foʻi le maualuga o le suka i le masani, e mafai ona faʻaititia le aofaʻi o atopaʻu i le tasi. Rosehip e mafai foi ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2.

E aoga le faʻaaogaina o le mumu faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamaʻi e aoga mo le maʻisuka, o:

O le sauniuniga o susu e sili ona fetaui, ao latou faʻamaluluina le tino ua faʻavaivaia e le maʻisuka ma faʻamaoaigaina ai i mea o minerale.

A maeʻa sauniuni teuteu, e tatau ona fufulu. E aoga lenei mea i tagata uma, aemaise lava tagata ei ai faafitauli i le gastrointestinal tract.

O maʻi suka e maua i le glaucoma poʻo le faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻatalanoa e se endocrinologist aʻo leʻi amata togafitiga ma vao ma fatu. Faatasi ai ma nei faamai, e mafai ona solia le laau mo le faaaogaina.

Tuua Lau Faamatalaga