Faʻateleina le pia pe faʻaitiitia le mamafa?

E le gata i le tele o tagata fiafia i le pia, ae o fomaʻi foi e vavae a latou tao e uiga i le auala e fesootai ai pia ma le mamafa. O le mea moni, e iloa e tagata uma aʻafiaga le lelei o le ava i luga o le cardiovascular system, ae o le pia o se mea inu ava malosi. E taua tele le teenaina o tagata e maualuga pe maualalo le toto maualuga?

Leory I le afa-lita fagu pia, e fuafua i le malosi, e aofia ai le 20-40 kalama o le ethanol mama. E oʻo lava i se tele o le ava malosi e lava e faʻapipiʻi ai vaʻa ma faʻaitiitia le toto maualuga. I le avea ai o se tulafono, a maeʻa le 6-8 itula, ona toe foʻi lea o le faailo ile tau muamua.

Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata e fiafia ile pia e faigata ona tumau ile tasi fagu. O le tele o le ava malosi e ulufale i totonu o le toto, o le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa ma le puupuu o le vaeluaga i le va o lona faʻaitiitia ma le alualu i luma. E le gata i lea, i lenei tulaga, o le mamafa e maualuga aʻe i luga o le tulaga muamua.

Aʻo maloloina le vaʻa, latou te faʻafeiloaʻia faigofie na avega. Ae na faʻavaivaia ma ufiufi i palestrol, o puipui o vaʻa e le toe maua ai le malosi ma e mafai ona malepe. O le tele o le pia i le maualuga o le mamafa e mafua ai ona afaina.

O le tali a le tino i le ava malosi o le tagata lava ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai tagata oe, e oʻo lava i nai ipu tioata, e le suia lava le mamafa. Mo isi, o suiga e sili atu ona faʻaalia. Ae i soo se tulaga, e le tatau ona e tago i lenei vaiinu e avea ma vailaau e faʻalautele pe faʻaitiitia ai le toto. Mo soʻo se eseesega mai le masani, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma mulimuli i ana fautuaga.

Tiga o le gaioiga

Faʻateleina le pia ma le faʻaitiitia o le toto maualuga? Ua uma ona faamaonia o le tele o pia e faʻaaogaina ai le toto maualuga. Ae ui i lea, o ona tootoo laiti e mafai ona saofagā i le faʻaitiitia o le toto, ma faʻalautele le faʻalauteleina o toto toto.

Foam delicacy tagata fiafia latou te iloa e faigata ona faʻafitia i latou lava le faʻaaogaina o sina meainu laitiiti. O lenei mea leaga e aafia ai o latou loto ma toto toto. I le faʻaaogaina tele o le tele o meainu malosi, o le oso i le toto maualuga, e sili atu ona maualuga le tau masani. O vaeluaga i le va o lona siitaga ma le faʻaitiitia ua faʻaitiitia.

Ua faamaonia! E sili atu le mamafa o le pia pe a e inu sili atu i le 1 lita o le vaiinu.

E mafai ona inu pia i le toto maualuga

O nisi fomaʻi i Europa latou te maua aʻafiaga aoga o le inu i luga o le cardiovascular system. Ae latou te fai mai lenei mea i se vavao! Inu pia i ni atopaʻu laiti.

O loʻo aofia ai le tele o le potassium ma sina sodium. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina e tagata e maualuga le maualuga e faʻasaʻoina i latou lava i le masima.

O tagata e masani ona inu vailaʻau mo le maualuga o le toto e le faatagaina e inu pia poʻo isi meainu malosi!

O le pia foi e maualalo le mamafa ona o vitamin B1 ma le B2 faigofie. I le tasi lita o le vai inu mai le 40 i le 60% o le taumafa i aso taitasi o nei vitamini. O nisi taimi e fautuaina ai se vai inu e inu i tagata gasegase maa. O le kulimi o le Citric o loʻo i ai i totonu o loʻo i ai se aafiaga o le diuretic. O le mea lea, o loʻo i ai se aʻafiaga puipuia e puipuia ai le fausiaina o maʻa fatugaʻo fou.

E puipuia e le au lagolago o le foamy ava ma fai mai e fesoasoani e faamalosia ai le tino. Latou te faʻamaonia ai o se pusa meli e aofia ai le tele o vailaau aoga ma aafiaga aoga i luga o le galuega a le fatu muso. Latou te talitonu o le vai inu e fesoasoani e faʻaleleia atili ai le toto.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le pia, o le toto e vave oʻo atu i le myocardium, ma o vaega ia e faia ai e fesoasoani i le vevela o le toto. O lenei mea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona pupuʻu toto, afaina ma fesuiaiga o vaʻa toto ma laʻau.

Faʻaleagaina

O le faʻateleina o le taumafa o le pia e faʻatele ai le avega i luga o fatu ma toto. Faatasi ai ma lona faateleina o le taumafaina, o le fatu maso ua faamalosia e galue ma le mamafa, i se tulaga faaleleia atili. I lenei tulaga, o le toto maualuga e vave ona tulai mai. O se osofaʻi osofaʻi malosi i le taeao, pe'ā uma ona inu tele mea inu i le aso na muamua atu. Mai na ituaiga o gaioiga, o le fatu e matua faateleina i le tele, o le myocardium ua le toe aoga ma ua le mafai ona faia ana galuega. O isi okeni e mafatia i le vaivai o le fatu.

O pia e afaina ai le gaioiga o le tane, e pei o le gaosia o le testosterone hormon. Na o ni nai musele o se mea faimama e faʻaitiitia ai le gaosia o lenei hormone ma faʻateleina ai le gaosia o hormones fafine. Faʻatasi faʻatasi ai ma mea oona, mea faʻapena e pei o hormones fafine - phytoestrogens - ulu i le tino o le tagata.

Faatasi ai ma le umi o le taumafaina o le vai (mo le tele o tausaga) i alii, o le atinaʻe o le tino e tusa ai ma le ituaiga fafine e mafai ona matauina i alii. Ua faateleina le gutu o mammary, o le tane pelvis ua faateleina.

O le tele o taumafa pia e iai sona aafiaga leaga i le tino o le tino. O se ava malosi e mafai ona faateleina le avanoa o le kanesa o le susu. E le mafai e le tino o le tagata ona gaosia se aofaiga tele o le ava malosi. O se taunuuga, o se mea e mafua ai le faʻavave i totonu o le tino vascular system e amata ona gaosia i fatugaʻo. Ona o lenei mea, o le fulafula o lima ma ulu o le ulu e mafai ona tupu.

E tatau ona manatuaina o le ava malosi e le o se vailaʻau faʻapitoa! Faatasi ai ma lona le mautonu, o le a sili atu ona leaga le soifua maloloina nai lo le faasaʻoina. I lenei tulaga, aua nei faalagolago i lana fesoasoani mo faafitauli i le maualuga. E sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi mo se fomaʻi mo vailaʻau.

O pia i le maualuga o le mamafa e sili atu ona lelei le faatapulaaina i le 1 ipu i le aso. Faʻatasi ai ma le faʻateleina o le maualuga, o le ava malosi ua faʻamavaeina.

TULAGA FAʻAFAITAIGA E LĒ ILOA
TUSI E TATAU ONA TATOU FAIAOGA

Foam Drink Properties

O le faʻaaogaina o pia e sui o isi vailaau faʻapitoa ua lauiloa talu mai aso anamua. Ona o ona mea aoga, o le mea e inu ai le ava e lauiloa i le tele o atunuu, fesoasoani i tagata e foia faʻamaʻi. Ae ui i lea, o vailaau faʻapitoa na amanaiaina lona aoga i le tino o le tagata ina ua maea le lolomiina o suʻesuʻega e le polofesa Siamani o Robert Koch. O ia o le na mauaina le sailiga o le soesa o le cholera, lea na vave ona tagofia ai le ava malosi.

O le gaosiga o le faʻavae e faʻavae i luga o le faagasologa o le faʻamalosiina o le cereal, lea e mafua ai le inuina o malosiaga eseese. O lona lavelave o vitamini ma minerale e talafeagai mo le gaioiga masani o le tino o le tagata.

Vitamini

Acids

Mea omea

nicotine

laupepa

lemoni

faʻapitoa

E faʻafefea ona aʻafia le paʻu i le mask-based mask:

  • faaitiitia le maanuminumi
  • fufusi pores
  • aveese faʻamalolo toto
  • faaleleia atili toto.

A maeʻa ona faʻaaoga pea maso, o le paʻu e faʻamausalī, sili atu ma soʻo. O le faʻaaogaina o se mea inu suamalie e pei o se lauulu lauulu e maua ai le susulu o le tino ma le lalagaina i le lauulu, e fesoasoani ai e faʻaumatia faʻamaʻi.

E le gata i lea, e lelei mo le taumafa i le vevela, aua e fesoasoani e taulimaina le fiainu. O pia ei ai se mea maualuga e mafai ona faʻaumatia pe taofi le faʻavaeina o maʻa fatuga. O le isi meatotino o le fofo o le toe faʻafoʻiina o le intestinal microflora pe a maeʻa le faʻaaogaina o vailaau.

O le faʻaaogaina o le inu i ni mea laiti e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular ma faʻaleleia le metabolism. O le meatotino o le pia e aveese ai le alumini ua faʻalauiloaina e le o se taimi ua leva. Manatua o le tele tele o suauu alumini i totonu o le tino o le tagata e mafua ai le faʻamaʻi o le Alzheimer.

O le faʻateleina o le taumafa o soʻo se vaiinu o loʻo i ai le ava malosi e oʻo atu ai i aʻafiaga e le mafai ona faʻafanoina ile tino.

Se vaega itiiti o salu, o se vaega o le vaiinu:

  • faʻaleleia le pulefaʻatasia o le vavao gastric,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o siama faʻamaʻi
  • E i ai se lagona mafanafana ma filemu.


I le taimi o le malulu, o fautuaga faʻapitoa e fautua mai ai: faʻasalaina se vai inu i luga o maa vevela ao asiasi atu i le bath bath Russian. O le gaosiga o le asu e mafai ai ona puipuia le tino ma faʻafefe ai osofaʻiga o le magāla mamafa.

Pia i le toto maualuga

E mafai ona ou inuina laʻu mea e sili ona fiafia i ai i lalo o le mamafa? O le afa-lita o le pia e aofia ai le 30 ml o le alcohol alcohol. O lenei aofaiga e lava mo le faʻaitiitia le tumau o le toto, lea e toe faʻaleleia pe a maeʻa le 8 itula. Ae ui i lea, o le faafitauli o le tele o le taumafaina o mea inu.

I le avea ai o se tulafono, o tagata e sili atu i le pia sili atu nai lo le puipuiga saogalemu. O le tele o le ava malosi e mafua ai ona oso i luga le toto, ao faaitiitia le vaitau taimi. I se tagata e taʻitaʻia se olaga ola malosi, e faigofie lava ona faʻafefeteina e vaʻa maloloina ia nei mea mamafa.

Ae ui i lea, o se tagata o ona puipui i totonu o toto toto ua ufiufi i luga o palalalalalapala ma ua leiloloa le gaioiga e ono paʻu. Mo lenei mafuaʻaga, o le toto maualuga i le maualuga o le toto maualuga e ono afaina ai.

E le gata i lea, i le avea ai o se tulafono, o tagata gasegase maualuga e faʻaaogaina vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto. Faʻatasi ai ma le ava malosi, o se vailaʻau e mafai ona saofagā i se suiga i ona meatotino ma faʻaosofia ai le oona tele o le tino. I lenei itu, e fautuaina mo tagata o loʻo mafatia mai le maualuga o le toto e lafoai atoa le pua pe faʻamalieina i se tulaga saogalemu, ia amanaʻiaina:

  • o se pia pia e fesoasoani i le faateleina o le manao, fatuina o le faavae mo le oona,
  • o se masani masani o pia masani e aofia ai le tele o masima, lea e fesoasoani e faateleina le mamafa,
  • inu pia i se vevela vevela e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave maualuga.

Pia i le toto maualuga

O tagata e mafatia i le maualalo o le toto maualuga ao inu pia o loʻo lamatia, e pei o le oso i le toto maualuga e mafai ona taʻitaʻia ai i luga o le kiona.

O le maualuga o le toto maualuga ua avea ma taatele i sosaiete nei. O le manao ia foliga talavou ma faatosina, e le gata o le tamaʻitaʻi, ae o le tamaʻitaʻi o le afa o le faitau aofaʻi o loʻo aʻafia le tino ma taumafa faifaipea ma gaoioiga faʻale-tino e fuafua i le paʻu mamafa. O le iʻuga o lenei amio leaga e maualalo ai le toto.

O le faʻamaualuga o le ava e mafua ai le faʻateleina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faateleina ai le lamatiaga o le maualuga.

O le manatu o le inuina o pia e mafai ona faʻavaivaia ai le vaivai ma o aʻafiaga o le atuatuvale e tauamiotonuina. Ae peitaʻi, aua neʻi galo o le inu, faʻalauteleina le manaʻo, vave ona toe faʻafoʻi uma pauna na leiloa.

E le gata i lea, o le maualalo o le toto maualuga e mafai ona afaina mai i le maʻi o le manava, gastritis, poʻo le endocrin. E taua tele mo tagata o loʻo mafatia i faamaʻi o loʻo i luga e manatua ai o le inuina o le ava malosi i soʻo se ituaiga ua matua solia.

Faʻatagaina Norms

O tagata e fia tumau i le soifua maloloina, ae le manaʻo e lafoai le ava malosi ma a latou fomaʻi e sili ona fiafia i ai e fomaʻi e le sili atu i le 350 ml o le vai i le aso. I le maualuga o le mamafa, o se mea saogalemu i le vaiaso e le silia ma le lua ipu. O se mea inu inu pia le sili ona lelei i le pia masani.

E mafai ona afaina?

E tatau ona manatua o le mea inu malosi e fai ma vaisu ma ua amata ona faigata ona pulea se mea saogalemu i aso uma. O le faʻaaogaina tele e le gata ina faʻaosoina ai le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga, ae faʻamalosia foi le tupu mai o se faʻamaʻi matautia - ava malosi.

O le tele o le 'ava malosi e maua ai se avega faaopoopo, e mafua ai le tele o le fatu. O se taunuuga, o le toto atoa ua faʻanoanoa, lea e faʻafefe ai le muso o le fatu.

O vailaau e mafua ai le faatupuina o le tele o hormones fafine. O se taunuuga, o se suiga vave i le foliga e tupu: o le susu o le fatafata, o le faateleina o le maualuga o sulu ma le foliga mai o se pia pia.

Vaʻai foi: o le a le aafiaga o le mamafa i le suka: Hibiscus tī ma cognac?

Vitio aoga

E mafai ona e aoao atili e uiga i le auala e faʻateleina ai le pia pe failalo i le vitio o loʻo i lalo:

E faʻatatau i mea o loʻo taʻua i luga, e faigofie lava ona tali le fesili: e mafai ona inu pia pe a fai o lau suʻesuʻega o le maualuga poʻo le faʻamalosi. E faigofie le tali - o le faʻaaogaina tele o le faʻaaogaina e faʻasalaina e oʻo lava i tagata soifua maloloina. Afai o oe o se tagata e malamalama i se mea inu inu ma e mafatia i le maualuga pe maualalo le toto, e tatau ona e usitaia fautuaga a lau fomaʻi ma mulimuli i tulafono:

  • aua le faʻafefiloi ma fualaau
  • tuu le meainu i aso vevela,
  • tuu atu le fiafia i se "meaola" ola,
  • Aua le faʻaleagaina meaʻai o le pia.

O le a le mea o aofia ai i lona tuufaatasiga?


O le tosoina ua lauiloa i Rusia talu mai taimi anamua, ma i na aso, o ituaiga o faamalolo e mafua mai i le pia, ma taʻua ai o se "pati vine". O le aso, o le pia pia o le lona tolu sili ona lauiloa pe a uma le vai ma le lauti.

Pe a faatusatusa i isi oloa ava malosi, e aofia ai le 6% ava malosi, ma o lona uiga e maualalo ile kalori - naʻo 43% o kalori (i le uaina mama - 65 kcal). E faia mai le malt, o le paʻu ma le vai faʻafefe.

O le gaioiga o le vai malt i aso nei e tutusa ma le aafiaga o le aspirin. E faʻavae i luga o nei meatotino, e aliali mai e foliga mai e aoga mo se tagata, aua ei ai mea taua mo le tino:

  • Vai (92%) faʻamalieina atoatoa le fiainu, e taofia ai le faʻamalolo.
  • O le fiva laʻau e faʻaititia le cholesterol leaga.
  • Hop, ona o le i ai o suauu taua, o meaola oona ma polyphenols i lona tuufaatasiga, o loo faaalia ai mea e tetee ai le ita, ma le afaina ai, ma faaleleia ai le vaega o mea e tu ai.
  • Vitamini C, K, H ma le Vaega B (B1, B2 ma le B6).
  • Elemene minerale: chromium, seleni, potassium, magnesium, iron, molybdenum, phosphorus.

O aoga aoga o se vai inu


E tusa ai ma le au saienitisi, faatasi ai ma se taumafa talafeagai, o le pia e mafai ona afaina ai le tino o le tagata:

  1. Siitia se metabolism.
  2. Puipuia aʻoaʻoga i luga o le fale.
  3. E taofia ai le atinaʻeina o maʻi fatu.
  4. Faʻaitiitia le lamatiaga o Alzheimer's.
  5. Faʻaauau le aveesea o masima o metale mamafa.
  6. Faʻateleina le lumenisi lautele i le toto maualuga.
  7. O le alkali i lona tuufaatasiga e puipuia ai le urolithiasis.
  8. A maeʻa ona ave vailaʻau, e mafai ona fesoasoani e aloese mai foliga o dysbiosis.
  9. O le suamalie o le pia ma le meli o se vailaau lelei mo togafitiga ogaoga o le manava.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, afai e te tausisia lau vailaʻau, o lenei vai inu o le a aumaia ai ni faʻaletonu aoga faʻalesoifua maloloina, ae e mafai ona inu pia i luga o le mamafa e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina?

Le aʻafiaga o le pia i luga o le cardiovascular system ma le toto toto


O vailaʻau faʻamalosi e faʻamalosia ai le ava malosi, pe a faʻaaoga saʻo, e mafai ona afaina ai le toto o le toto. E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, na maua ai e saienitisi e faʻapea, afai e inu e se tagata mea inu ava malosi, faʻapipiʻi i se masani masani, o le a sili atu le puipuia o faʻamaʻi o le cardiovascular system. O le ethanol i ni vaega laiti e mafai ona faʻaaogaina se aafiaga o le vasodilating, e tuʻuina atu ai i toto toto isi mea elasticity.

E tusa ai ma le auala e aafia ai le fatu i le pia, ua fai mai le malamalama o le paluka o loo i ai i lona tuufaatasiga e aoga tele i le fatu o le fatu, faalauteleina le gaʻo, faaitiitia le atinae o le atherosclerosis, ma o le sodium e faatumauina le toto i se tulaga masani. Mai lenei mea e mafai ona tatou faia se faaiuga faapea, i ni togi laiti o le a aoga mo le maualuga o le toto.

O se taunuuga o le maeʻa o le suʻesuʻega, lea e silia ma le 70,000 tagata na auai, o loʻo taua i lalo:

Faʻaaogaina tatau o pia i tulaga eseeseFaʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli
Paʻi cardiovascular30-35%
Loto o le fatu25-40%
Ituaiga 2 maʻisuka30%
Fatu fatu40%

Natura o suiga i le toto toto


E faʻapefea ona aafia aʻafiaga a le pia? I le fagu lita o le lita, e fuafua i le malosi, e aofia ai le 20-40 g o le ethanol mama. O lea ituaiga o pia e faʻafefea toto toto, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto. Ae peitai, a maeʻa le 6-7 itula, ona toe faʻafoʻi lea o vaa, o le mamafa e oʻo atu i lona tulaga maualuga maualuga ma e maualuga atu. O le sili atu o le fuainumera ua faailoaina e tau atu i le itu faafeagai - muamua lava o le faateleina o le toto maualuga

I totonu o tagata e iai vaʻa masani, o le faʻalauteleina ma le vavalalata o puipui lapisi o se faiga e leai se leaga, ae o le tagata matua, o le vaivai o le leo o arteries, o le cholesterol plaques e fai i luga oo latou puipui, o se taunuuga, e leiloa e le vaa a latou mea e masani ai ma e mafai ona malepe. O le mea lea, e matua matautia lava mo lenei vaega o tagata gasegase ina ia onā: o le tele ma le faʻaaogaina o le ava malosi e faateleina ai le tulaga lamatia.

O le tino o tagata taitoatasi e tali atu i lona taliaina. Mo nisi, e tusa lava pe a uma le 4-5 ipu o pia, o le tulaga o le mamafa e le suia, ae o isi, o le tasi ua inu inu e mafai ona aʻafia ai le mamafa. E le mafai ona e avea o se vailaau ma maualalo le toto maualuga.

Tauvaʻa ma le Maualuga

E tatau ona e mafaufau pe tatau ona inu pia pe afai e maualuga le maualuga? O tagata maʻi e maua i le maualuga o le toto maualuga, o fualaau faasaina ua iai le aʻafiaga e fesoasoani ai e faʻamalosi le mamafa i tulaga talafeagai. I le avea ai o se tulafono, o nei vailaʻau o loʻo avanoa i laumei e iai se faʻapitoa faʻapipiʻi. I le taimi lava i totonu o le meaʻai, o le pa puipui i lalo o le faatosinaga o le sua oona o le a amata ona solo lemu, ma o vaega o le vailaau oona o lo o gauai i totonu o le toto, ma faasolosolo malie ai le paʻu o le toto.

O le aʻafiaga o le ava malosi o le faʻamavaeina lea o le atigi pusa i luga muamua, ma saofagā i lona vave alu atu i le toto. O se taunuuga, o le mamafa o le a amata ona paʻu vave, lea e afaina ai le manuia o le maʻi, ma o aʻafiaga o le fualaau faasaina e sili atu le malosi.

E masani lava, o le faʻatasiina o le pia ma le vailaʻau e aʻafia ai le aʻafiaga e oʻo atu ai i le faʻaalia o se falemaʻi tigaina:

  • Nausea
  • Tesea
  • Le iloa le mafaufau.
  • Tigāina

O le mea lea, o le pia e le tatau ona onā mo i latou o gasegase maualuga e masani ona tausia a latou mamafa i nei vailaʻau. Latou te le mananao e inu i se mea e le o le ava malosi o le vaiinu, lea o loʻo i ai foi le ava malosi, e ui lava i se mea e le taua.

I tulaga e le tagofia ai e le tagata e maualuga le tele o fualaau, e tatau ona ave le tausiga e tusa ai ma le inu pia:

  1. O vai inu e fesoasoani e faʻalautele ai le manaʻo, faateleina le ono lamatia ai le maua o le mamafa.
  2. O lenei ava malosi e masani ona faʻaaogaina i keke, roach, nati ma isi meaai mama. Faatasi ai ma le maualuga, o le tele o le sodium o le tino e le manaomia (masima e faaosofia le fiainu, ma le tele o le suavai e fesoasoani i le oso i le toto).
  3. I le vevela o le vaitau, pe a le vevela le tau e le aʻafia ai le tulaga o aʻafiaga i le auala sili, e lelei tele le aloese mai ai ina ia aloese ai mai le vevela tele o le maʻi.

Tausiga o Pia ma Vaʻavaʻai


E faʻafefea ona taliaina le faʻatasi - pia ma le maualalo o le mamafa? Faʻataʻitaʻi le fomaʻi, ave togafitiga e faʻamautinoa ai o le mamafa e matua le fetaui lelei e le gata i aga masani, ae tusa lava pe leai ni pia. O le vai e faʻaititia ai le fualaau faʻamaina ma faʻateleina aʻafiaga itu.

E masani ona maua i luga o le lisi o meaʻai faasaina, faʻataʻitaʻiga, maʻi o le manava, gastritis, ma le endocrine.

I le maualalo o le maualuga o le toto, o le taumafa o le pia e mafai ona taitai atu ai i se taʻavale.

E le gata i lea, o tagata o loʻo nonofo i luga o meaʻai eseese pe auai i le malosi o le tino ma le faamoemoe o le aveesea o le mamafa e afaina mai i le masalosalo. I lenei tulaga, o se meainu faapena e mafai ona aoga, faʻamaonia le hemoglobin, faʻaitiitia le atuatuvale ma le vaivai, ma o le isi lima e faʻalauteleina le manaʻo, o le a le aoga taumafaiga uma e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino.

O le a le tele o le pia e mafai ona ou inuina i le faʻaitiitia o le toto


E pei ona taʻua i luga, pe a fesiligia pe o le a faateleina le pia po o le faaitiitia o le toto, e tali mai le au atamamai: i le tele o mea, o le ava e faaosofia ai le faateleina o le toto, ae o le taumafa (e le sili atu i le 0.3 lita), o loo faaalia ai se aafiaga vasodilating ma amata ona faaitiitia le mamafa.

Ae ui i lea, o le lita o le ava malosi o le ava malosi e tutusa lelei le itu, e mafua ai le faateleina o le toto, o le a faateteleina ai le tulaga o le toto maualuga.

Faʻataga faatagaina pia masani:

  • Mo tagata - 0.3 l 2 taimi i le vaiaso (e le faʻaitiitia ma e le faʻateleina le toto).
  • Mo tamaitai - 0.2 l tasi i le vaiaso.

Inu Tulafono

Afai o le mea inu e matua natura lava, o lona uiga, "ola", o le fuainumera e faatagaina e faʻaititia laitiiti, matauina tulafono nei:

  1. Aua nei inuina pia i aso o togafitiga fualaau faʻamaʻi ma a itiiti ifo i le lua aso pe a maeʻa.
  2. Aua le inu nai lo le vai, taumafai e faʻasusuina lou fia inu.
  3. Aua le faʻaaogaina pe afai e te lagona le le fiafia, lea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave maualuga.
  4. E le mafai ona e inu beer mo le 'aiga o le aoauli pe a fai o le galuega faaletino e fuafua pe a maeʻa, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se fanua fanua. O le taimi sili e faʻaaoga ai o le afiafi.
  5. Ua tuʻuina atu i le pia "ola" le pia, lea o loʻo i ai se faʻalautelega o mea o le vitamin B, lea e mafai ona faʻamalosia puipui puipui. O le mea lea, i le 0.5 lita o lea pia, e tusa ma le 16% o le taumafa i aso taitasi o le vitamini B6 (pyridoxine), lea e puipuia ai faʻamaʻi pipisi.
  6. E sili atu le saogalemu mo tagata e maualuga le toto e inu ai pia e le ova.
  7. I le tulaga o le maʻi o le tino - glaucoma (faʻateleina le mamafa o le tino) e faʻasaina le tagofia o le ava malosi. O le soona inu malosi e matautia i se osofaʻiga e leʻi mafaufauina ma le tauaso atoatoa.
  8. E le mafai ona e inu se mea inu inu ma oloa ulaula ulaula. O le fofo aupito sili ona lelei e le faʻamaloloina o nati, o fulufulu māmā ma salati fualaʻau. Ae peitai, faatasi ai ma le masalosalo, o nei tapulaa ua toesea.

O taunuuga o le faʻaleagaina o pia pia


O le tele o tagata e inu pia, o le tele o le ethanol e oʻo i le toto ma o le televave foi o le oso aʻe o le mamafa. O le mea lea, o le vaeluaga i le va o le pa'ū ma le isi aisi e faasolosolo malie lava ina laʻititi.

O le ava malosi e afaina ai le gaioiga o le fatu ma toto toto:

  • O le pao o le fatu fatu e faʻaolaina.
  • Ua faateleina le fatu i le tele.
  • E faʻaitiitia le faʻaogaina o le gaosiga o le myocardial.
  • Ua oso le mamafa o le toto.
  • O le galuega a isi totoga i totonu e faʻaitiitia.

Ole faʻaeteete faʻaeteete e tatau ile tagata maʻi ile maualuga maualuga o le toto ile VVD. O faʻamaʻi ma lenei faʻamaʻi e le mafai ona gafatia sina mea itiiti o se mea inu ava, lea e mafai ona oʻo ai i le malosi o le mamafa, faateleina le fatu, tachycardia, le manava, ma sili atu.

Faʻamanatu mai e fomaʻi o le mea sili e lamatia ai le tele o pia taumafa o le faʻalagolago i le ava, lea e aʻafia ai le tino o le tagata ma taʻitaʻia ai taunuuga e le mafai ona faʻafitia. O mea nei e lamatia ai le tino:

  1. Ischemia
  2. Vaʻa vevela.
  3. Mafuaaga
  4. Loto fatu.
  5. O le maʻi suka.
  6. Kanesa o le susu i fafine.
  7. Malosiaga faʻaletonu i alii.
  8. Taumafa suamalie.
  9. Fetogi o pito pito i lalo.
  10. Le faʻaumatia o le faiʻai i le tulaga faʻapipiʻi.
  11. Faʻafitauli i le paleni o hormonal.
  12. Pancreas faafitauli.

I se tulaga ese, e taua le matauina o le leaga o le aafiaga o le tele o le pia o pia i luga o fatugaʻo, e nafa ma le vave aveeseina o le vai mai le tino. Faʻatautaia lelei, e vave lava ona aumaia, ae i le tulaga o le faʻaaogaina o le tino, o le a amata ona faʻaleleia le tino i le tino, lea e mafua ai le faateleina o le toto. I se isi itu, o le pia e iai sona aʻafiaga, ae e le aʻafia atoatoa i le okeni ua tuʻufaʻatasia, e mafua ai i le laei vave.

Faatasi ai ma le maualuga o le toto, e masani lava ona faatonuina ia togafitiga e faamautu ai le paleni o le suavai, lea e fesoasoani i le faapaleniina o le toto maualuga. Ae ui i lea, o le pia e tutusa lona aafiaga, ae o loʻo aofia ai le ethanol, o tagata maʻi i le lona lua ma le tolu vaega o le maualuga o le toto maualuga e tatau ona matua faʻaeteete i lenei vaiinu.

Faaiuga


Soʻo se ava malosi e le o se vailaʻau ma, afai e faʻaleagaina, e mafai ona afaina ai le tino.

Afai na faatagaina oe e le fomaʻi e ave se aofaiga o pia, e leai se auala e tatau ai ona e gauai atu i le faaosoosoga ma inu sili atu nai lo le mea na faatonuina e le fomai. O lea tutoatasi e mafua mai i taunuuga e le mafaafitia, aemaise lava mo tagata gasegase maualuga ma se maʻi masani o le maʻi.

E mafai ona ou inu pia i le toto maualuga

E foliga mai e faigofie lava mea uma: afai o le pia i laasaga tatau e faʻaitiitia ai le mamafa, o lona uiga e aoga tele mo gasegase maualuga. Ae peitai, e le o mea uma e faigofie tele.

Mo tagata ei ai le maualuga o le toto maualuga, e masani lava ona fautuaina e fomai ni vailaau e teu ai i totonu o tuaoi masani. Afai o loʻo iai faʻamalama i totonu o se atigi faapitoa, ona fuafua lea mo le faʻafefe maliega. O le ava malosi e faataape le atigi papa o le laulau, ma o fualaau oona e vave ona ova i totonu o le toto. Nai lo o se togafitiga faʻaleagaina, o le soona inu o le tino e tupu, o le aʻafiaga o le vailaʻau o loʻo faʻaleleia atili.

O pia faʻatasi ma vailaʻau mo le faʻaitiitia o le toto maualuga e mafai ona mafua ai le vevela, gaioiga, le iloa o le mafaufau, ma e oʻo lava i le paʻu. O le mea lea, oi latou e masani ona faʻaaogaina fualaau oona e tatau ona lafoaia atoa le pia, e oo lava i tagata e le ava malosi (o loʻo aofia ai foi le alcohol alcohol in small quantities).

Ae e tusa lava pe leʻo faʻaaogaina e le kanesa, e tatau ona matua faʻaeteete e uiga i le pia. A faʻaaogaina lenei vaiinu, e tatau ona e mafaufau i lena mea:

  • pia e mafua ai le fiaai, ma o le tagofia o meaʻai e tau atu ai i le tele o meaʻai,
  • toetoe lava o mea uma e faʻaaogaina e 'ai i le pia: iʻa mugo pe ulaula, meaʻai, meataalo, nati, sipisi ulaula, fualaau suamalie poo fualaau faisua, e tele le masima, e fesoasoani i le faʻateleina o le mamafa,
  • e sili atu ona lamatia le inu o pia i le vevela pe a oʻo i le taimi nei ua maualuga le lamatiaga o se osofaʻiga osofaʻi.

O le aʻafiaga o le faʻaaogaina vave o le ava malosi i le toto

Faʻafuaseʻi le faʻaaogaina o le ava malosi ina ua maeʻa le faʻaaogaina ona mafua ai le tele o faʻamaoniga, o le tasi o ia mea o le faʻavaitaimi le tumau o le toto. O nei faailoga e mafai ona tumau mai ni nai aso i ni nai vaiaso. O le mea lea, fai mai fomaʻi e taofi malie le inu ava malosi.

Afai e le mafai e le tagata ona inu le ava malosi, o le maualuga o lona toto maualuga e ono paʻu tele. Faʻaitiitia le aofaʻi o le ava ua faʻaaogaina poʻo le lafoaia atoa e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina, faʻaitiitia le lamatiaga o le atiina ae o le cardiovascular, o le myocardial infarction and stroke.

Pe mafai ona ou inu pia i lalo ifo o le mamafa o le mamafa?

O le faʻaaogaina o vailaau e faʻatulagaina le faʻamalosiina o le toto i le tulaga o le vavalalata e le mafai ona faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina o le pia masani pe leai foi: e pei lava o le maualuga, o le alcohol e faʻaumatia ai le togafitiga, ae faʻaleleia ai aʻafiaga.

E le gata i lea, o le maualalo o le mamafa e mafai ona mafua mai i le manava o le manava, gastritis, ituaiga faʻamaʻi o le endocrine system. Mo tagata ei ai faʻamaʻi, o le ava malosi ua faʻasoleina e tusa lava pe maua i ni togi laiti.

O aʻafiaga o le aʻafia ona o le faʻaaogaina o pusa tele o le pia e matautia ma taufaʻatau. O le inu o lenei vaiinu e mafai ona taʻitaʻi atu ai i le microstroke.

E masani lava o le maualalo o le toto maualuga o le taunuuga lea o meaai ma gaioiga faaletino e faʻatatau i le paʻu mamafa. O le pia i le maualalo o le mamafa e aʻafia ai le maualuga o le hemoglobin, faʻasaʻo ai le vaivai ma aafiaga o le atuatuvale. Ae e tatau ona e saunia mo le mea moni o le meainu e mafua ai le manaʻo, ma o le tele o aso o taumafaiga e faʻamoemoe i le leiloa o le mamafa e mafai ona alu ifo i lalo o le vai e mafua mai i le tele o ipu tioata.

O le faʻatauvaʻaina o vine e le mafai ona avea ma tagata maloloina atoatoa. Afai e faʻaititia pe faʻaitiitia le mamafa, e tatau ona taʻitaʻia oe e tulafono nei:

  • e leai se mea e te inuina ai pia i le aso e te inu ai fualaau, ma lelei - mo le itiiti ifo ma le lua aso pe a maeʻa (sei vagana ai se vaitaimi umi ua faʻamautuina i faatonuga mo vailaʻau),
  • aua e te tineia lou fiainu i le pia i le vevela,
  • Aua le inu pia pe afai e te lagona le le fiafia, aua e ono mafua ai se osofaiga,
  • o le taimi sili ona lelei o le "pia" o le afiafi. E le mafai ona e inu pia i le aoauli pe afai o le aoauli e i ai galuega faaletino (mo se faʻataʻitaʻiga, galue i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia),
  • "Ola" pia e tatau ona sili atu. O loʻo i ai vitamini o le vaega B, lea e faʻamalosia ai puipui o toto toto (i le 500 g o le vaiinu - 16% o le masani o le vitamini B6)
  • mo le maualuga o le pia e le o le ava malosi e sili atu le saogalemu nai lo le mea masani,
  • i le maualuga o le mamafa e le fautuaina ia maua se pia o pia i mea ulaula. O fualaau faisua mama mama, fatu e leʻi faʻamalo, sapalai fuamoa e sili ona fetaui lelei ma meaʻai. I le maualalo o le mamafa, e leai ni tapulaa,
  • faʻatasi ai ma le faʻateleina o le mamafa, o le faʻatagaina o le inu o le 1-2 sika sili atu nai lo le faalua i le vaiaso. E faʻaaoga foi lea i le pia e le ova,
  • afai o se tagata, inu ava malosi, lagona le maʻi, e tatau ona vave sailia se fesoasoani.

Faʻalogo! E mafai ona afaina ai le tagata lava ia. Saili fautuaga faufautua.

Faʻavaeina o le malosi o le ava malosi i le toto

E tele ni aʻoaʻoga e uiga i le faiga o le sootaga i le va o pia ma le mamafa. O le aafiaga vave o lona faʻaaogaina o le vasodilation (malolo o musele malie i puipui o toto toto) i nisi o toto toto. Ae ui i lea, o le sauaina, faatasi ai ma le maualuga o le ava i totonu o le toto, e mafua ai le siitia le tumau o le toto. A maeʻa le faʻaaogaina o le ava malosi, o le a faʻaitiitia le mamafa i totonu o nai itula poʻo aso. O nei faʻamaumauga o loʻo faailoa mai ai o le aʻafiaga o le ava i le toto maualuga e le o faʻatalanoaina e ni faʻafitauli o le tino, ae o popole, hormonal, poʻo isi suiga e mafai ona suia, lea e aofia ai:

  • Faʻasalaga o le faʻalavelave popole popole, system renin-angiotensin-aldosterone, insulin poo cortisol.
  • Taofiofi o vasodilators e pei o le oxid nitric.
  • Faʻaititia o tulaga o le calcium ma le magnesium i le tino.
  • Faʻateleina le maualuga o le calcium i totonu o vela maso maso.
  • Faateleina acetaldehyde.

O le lomiga o le faiga o le faatosina o le pia i le toto maualuga e le o malamalama atoatoa i ai.

O le a le tele o pia e mafai e tagata ona inu i le maualuga

O le tele o fomaʻi ma saienitisi o loʻo fai mai nei e le o iai se tulaga saogalemu saogalemu. E tusa lava pe itiiti sina ava malosi e mafai ona faateleina ai le toto. Afai e inuina e le tagata le sili atu ma le 30 ml o le ava i le aso, fuafua i luga o le ava malosi, o le aʻafiaga o le maualuga o le toto maualuga e faateleina e 70%. O le inu malosi o le ava e fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis ma faateleina ai le tulaga lamatia.

O le mea lea, o tagata gasegase e maualuga le maualuga o loʻo fautuaina e faʻaititia le taumafaina o meainu malolosi uma poʻo le lafoai atoa. E fesoasoani lenei mea e maualalo ai le toto ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le toto maualuga.

O tagata e fiafia e inu pia i lalo o le maualuga o le mamafa, ua fautuaina malosi e aua le inuina le sili atu nai lo le 350 mL o lenei vai inu ava malosi i le aso.

Puipuia o le ava malosi (aso)

O le isi mea lamatia mai lona faʻaaoga mo tagata e maualuga le maualuga o le aʻafiaga o le ava i fualaau oona mai le toto maualuga. Faatasi ai ma se tuufaatasiga o le ava malosi ma nisi o fualaau faasaina, vevela, moe, ma le pa'ū o le toto maualuga e ono tupu.

Laititi o pia pia

I le iloaina o le inuina o le ava malosi e mafua ai le faateleina o le mamafa, o le toatele o tagata ua i ai le mafaufauga atonu e manatu e tatau ona latou inu pia e faaleleia ai o latou faafitauli, ma masani ona amata ona asiasi i le falemalaga. E matua tetee malosi fomaʻi i lenei auala e faateleina ai le toto maualuga, ona o le togafitiga o le taupulepulega e tatau ona taulai i le aveesea o ona mafuaaga. E tusa ai ma nisi o lipoti, o le faʻaaogaina o pia oloa i le aofaʻi, e le sili atu i le 350 ml i le aso, e mafai ona totoina le toto maualuga i na o le 1-2 mm RT. Art., Ma i isi - e faʻaitiitia ai foi i le 2-4 mm RT. Art. Afai e te sili atu i lenei fualaau, o le lamatiaga o le faatupuina o le toto maualuga ma isi, e le itiiti ifo le lamatia, o faʻamaʻi e faʻateleina tele.

Ae peitai, o tagata e maualalo le toto maualuga ua faatagaina e inu i le 350 ml o le pia i le aso.

Tuua Lau Faamatalaga