O a meainu malolosi e mafai ona ou inuina i le maʻisuka ituaiga 2?

O se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e manaʻomia ai se tagata e mataʻituina ana mea taumafa i lona olaga atoa. O meaʻai uma lava ma meainu ua filifilia e tusa ai ma le glycemic index (GI). Ma afai o le ata e matua manino lava i meaʻai, o lona uiga o le ava mea uma e sili atu ona faigata.

E tele tagata gasegase o mafaufauga - pe mafai ona ou inu ava malosi ma le maʻisuka ituaiga 2? E le mafai ona tali ioe ioe pe leai foi. A uma mea uma, afai e te mulimuli i fautuaga uma ma e le solia le gaʻo faatagaina, ole faʻafitauli ole faʻalavelave mo le tino o le a itiiti. Ae ui i lea, aʻo le i manaʻo e inu se meainu malosi, e sili ona lelei le feutagai ma se endocrinologist.

I lalo, o le a tatou mafaufau i le uiga o le GI, o lona aafiaga i le tino o le maʻisuka ma le taua mo ava malosi uma ua tuuina mai, o fautuaga e tuuina atu pe a pe a faapefea foi ona sili atu le inu ava malosi.

Le faʻasologa o le ava malosi

O le taua o le GI o se faailoga numera o le aʻafiaga o se meaai poʻo se meainu i le kulukose toto pe a uma ona faʻaumatia. E tusa ai ma nei faʻamatalaga, e tuufaatasia e le fomai se togafitiga o meaʻai.

I le maʻisuka ituaiga 2, o se taumafataga filifilia lelei e avea ma togafitiga autu, ma faatasi ai ma le ituaiga muamua e faaitiitia ai le lamatiaga o le hyperglycemia.

O le maualalo o le GI, o le faʻaitiitia o le falaoa i meaʻai. E taua le iloa e tusa lava pe o faʻatagaina oloa uma o loʻo iai i aso uma, lea e le sili atu ma le 200 kalama. E mafai foi ona faateleina le GI mai le tumau o le oloa. E faʻaaoga lenei mea i vai ma masini ipu.

GI e vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • e oo atu i le 50 PIECES - maualalo,
  • 50 - 70 PIECES - auala,
  • mai le 70 iunite ma luga - maualuga.

O mea taumafa i le maualalo o le GI e tatau ona avea ma vaega autu o le taumafataga, ae o meaai ma se fuainumera o se mea e seasea lava. Meaai ma le maualuga o le GI e matua faasaina, aua e mafai ona vave oso i le suka o le toto ma, o se taunuuga, o se vaega faaopoopo ole inisalini puupuu.

I le taulimaina o le GI, e tatau loa ona e filifili pe o le a le ituaiga o ava malosi e mafai ona e inuina i le maʻisuka, ona o le fua.

O lea la, e mafai ona inu ava malosi i le maʻisuka:

  1. vailaau faʻamalosi faamalosi malosi - 30 iunite,
  2. vai mamago mama - 44 PIECES,
  3. mūmū mūmū mūmū - 44 PIECES,
  4. sua mama mama - 30 PIECES,
  5. pia - 100 PIECES,
  6. uaina mago - 50 PIECES,
  7. vodka - 0 PIECES.

O nei faʻamau maualalo GI i le ava malosi e le o faʻaalia ai lo latou le faʻaleagaina i le maʻisuka.

O le inu muamua e aafia ai le metabolism o le ate, lea e mafai ona maua ai le malosi i le atinaʻeina o le hypoglycemia.

Alcohol ma faatagaina meainu

O le inupia o le ava malosi, o le ava malosi e vave ona pipiʻi i totonu o le toto, pe a mavae ni nai minute ona iloa ai lea o lona toto i le toto. O le ava malosi e afaina ai le ate, ma o se taunuuga o le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le toto e faʻagesegese, aua o le ate e "pisi" ma le tau faasaga i le ava, lea e iloa e pei o se mea oona.

Afai o le tagata maʻi o le inisalini e faalagolago i ai, ona muamua lea ona inu ava malosi, e tatau ona taofi pe faʻaitiitia le tui o le inisalini, ina ia le faʻaosofia ai le hypoglycemia. E inu ava malosi i le maʻisuka e matautia foʻi ona e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaitiitia o le paʻu toto. Ina ia aloese mai taunuuga le lelei, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka i se glucometer i le lua itula, e oo lava i le po.

O le hypoglycemia faʻateʻa e mafai ona faʻaosoina ai le paʻu, fatu fatu ma mafua ai le afaina i le cardiovascular system i lona atoaga. O se tagata e inuina le ava e tatau ona lapatai tagata i le taimi e leʻi faia ai se faaiuga, ina ia mafai ona latou maua le fesoasoani, pe a fai o le atinaʻeina o le hypoglycemia, nai lo le manatu i ai o le soona inu.

Ole ava malosi lea e le fautuaina mo le maʻisuka:

O ia meainu e vave ona faateleina le suka toto, ma a maeʻa sina taimi e poloka ai le ate o enzymes mai le metabolism o le glycogen i le kulukose. E foliga mai o le amataina o le inupia, toto maualuga le maualuga o le toto, ona amata ai lea ona paʻu malie.

I se vaega itiiti e mafai ona e inuina:

  1. susu mūmū mū
  2. vai mamago mama
  3. vine mama.

I le tulaga o le ituaiga suka o le maʻisuka, e tatau ona fetuutuunai le fua o le insulin faaumiumi muamua ma pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻaaoga ai se glucometer.

Tulafono mo le inu

Ua leva ona talitonuina o le fesoasoani o le ava malosi e mafai ona e maualalo ma e oo lava ile togafitia o le toto maualuga. O nei mea uma e mafua mai i le mea moni e faapea, o le ava malosi e faalavelave i le galuega masani a le ate, e le mafai e ona enzymes ona faʻamalolo le kulukose. I lenei tulaga, ua aliali mai o le toto maualuga o le suka e pa'ū.

Ae o se laʻititi laʻititi laʻititi e lamatia ai le tagata maʻi i le hypoglycemia, e aofia ai le tuai. O nei mea uma e faʻamalosia ai le fuaina o le fua o le inisalini, e faʻaluaina ma faʻamalosi. I le faaopoopo atu i nei mea uma, o le ava malosi e taua o se meainu maualuga-kalori ma faaosofia ai le fiaai o se tagata. O le faʻaaoga masani o le ava malosi e mafai, i mea uma o loʻo i luga, o le mafuaʻaga o le meaʻai.

E i ai nisi tulafono ma faʻasaina, o le tausiga o le a fesoasoani i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le inuina o le ava malosi:

  • malosi ma gaosia le ava malosi e faasaina,
  • e le tatau ona e inu ese mai meaʻai ma i luga o se manava gaogao,
  • agaga e le faitauina e tusa ai ma le polokalame o le falaoa,
  • e tatau ona i ai se meaʻai ma se meaʻai suamalie e maualalo - ole falaoa falaoa, pilaf ma le laisa enaena, ma isi,
  • le aso ae leʻi inuina le pia ma vave lava i le taimi, aua le faʻaaogaina le metformin, faʻapea foi ma le acarbose,
  • i le tai lua itula e mataʻituina ai le suka toto,
  • afai e sili atu le masani o le ava ua faatagaina, ona tatau loa lea ona e lafoaia le tuiina o le inisalini,
  • le aofia ai gaioiga faʻaauau i le aso o le ava malosi,
  • aiga e tatau ona lapatai muamua atu i lo latou faamoemoe e inupia le ava ina ia, i le tulaga o faafitauli, e mafai ona latou saunia muamua fesoasoani.

E oʻo i le endocrinologist e filifili ai pe mafai ona inupia le ava malosi ma pe o le a le mea e fai, ona o le ogaoga o faʻamaʻi tagata. O le mea moni, e leai se tasi e mafai ona faʻatagaina pe faʻasaina le faʻaaogaina o le maʻisuka, e tatau ona ia suʻesuʻeina patino le afaina mai aafiaga o le ava i le tino atoa.

E tatau ona e nofouta o le ava mo le maʻisuka ua vaeluaina i ni vaega se lua. Muamua e aofia ai mea inu malolosi - rum, cognac, vodka. Laʻau faatagaina o le sili atu i le 100 ml. O le vaega lona lua e aofia ai vini, vine, ava malosi, o latou fua o aso uma e oo atu i le 300 ml.

Fautuaina o Fautuaga o le Maʻisuka

Tusa lava poo le a le taumafa o le ava malosi, o meaai mo le maʻisuka e tatau ona filifilia e tusa ai ma le faailo glycemic. I le tulaga o le ava malosi, e tatau ona e 'ai meaai faʻatasi ma gaʻo paluga māmā leʻo - falaoa falaoa, pilaf ma le laisa enaena, ipu faʻalavelave ma gaʻo meaʻai. I le tulaga aoao, o ia ituaiga o gaʻo e sili ona lelei i le taeao, pe a oʻo i le pito i luga o le tino o le tagata.

O meaai a le tagata maʻi i aso taʻitasi e tatau ona aofia ai fualaʻau, fualaau faisua ma meaola. O le gaʻo, falaoamata ma meaʻai suamalie e le aofia ai mai le lisi. E faʻatagaina oloa o le falaoamata i luga o le lisi, ae na o mea e tatau ona kuka i le falaoa poo le falaoamata oate.

E le tatau ona galo ia i tatou le fua faatatau maualalo ole taumafa, lea e 2 lita. E mafai ona e faʻatatauina lou manaʻoga taʻitasi, mo le 1 kalori meaʻai mo 1 ml o le vai.

E mafai ona onā le maʻisuka:

  1. lanumeamata lanumeamata ma le uliuli
  2. lanu meamata
  3. suamati mama (e le silia 200 ml i le aso),
  4. chicory
  5. ia saunia ni mea teuteu eseese, mo se faataitaiga, o le tangerine peel.

O lenei vaiinu o le a fiafia i le tagata maʻi e le gata i se manaia lelei, ae o le ai ai foi se aoga aoga i luga o le tino o le tino, faapea foi le faateleina o le tetee o le tino i siama o eseese o le mafaufau.

O fualaau suamalie mo le maʻisuka ua faʻaseseina, e tusa lava pe faia mai fua e maualalo le GI. Ole inu faapena e mafai ona faatupuina ai le hyperglycemia. O lo latou i ai i le taumafataga e na o sina taimi, e le sili atu i le 70ml, faʻafefe i le suavai ona oʻo lea i le 200 ml.

E i ai foi tulafono mo le vevelaina o ipu. O meaai uma o le maʻisuka o meaʻai ua saunia ma sina suauu manogi. O togafitiga nei e vevela ai ua faatagaina:

  • lafo ese
  • matala
  • mo se ulugalii
  • i totonu o le microwave
  • i luga o le meaʻai
  • i le ogaumu
  • i se fai kuka taofi, sei vagana ai le "fry" mode.

O le tausisia o tulafono uma ua taua i luga e mautinoa ai le pulea lelei o le maualuga o le toto i totonu o tapulaa masani.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o le maʻisuka ma le ava malosi.

Tuua Lau Faamatalaga