Thaumatin Sweetener

Vaega 1. Vaega 2 (suamalie suamalie)

O mea suamalie, natura poʻo vailaʻau, e taua mo se vaega tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O manaoga nei e tuʻuina atu ia i latou: mea malie suamalie, le lelei, lelei le solubility i le vai ma le tetee i le kuka. E vaevaeina le suamalie i ni vaega se lua: maualuga-kalori ma nonoa caloric, poʻo mea suamalie faalenatura ma fuga. O lenei tusiga o le a taulai atu i mea e masani ai.

Caloric suamalie mea uma (4 kcal / g oloa) - suamalie suamalie, xylitol, sorbitol, fructose - faatasi ai ma le suamalie mai le 0.4 i le 2 iunite, e tatau ona amanaʻiaina i meaʻai e faʻamoemoe e faʻaititia ai le mamafa o le tino ona o le mafai ona maua i luga o le kulūkose toto. O vailaau suamalie faalenatura ua matua gauai uma lava i le tino, auai i faiga uma o gasegase ma, e pei ona masani ai ma le uaina, tuuina atu se tagata i le malosi. Latou te saogalemu ma masani ona i ai ni vailaau faafomai. Faatasi ai ma mea e le masani ai le suamalie, o le sili ona lauiloa thaumatin, steviosin, neogespyridine dihydrochalcon, moneline, perylartine, glycyrrhizin, narylgin, osladin, filodulcin, fua Lo Han.

Toa faanatura, lea o loʻo i ai i se fuataga saoloto i le toetoe lava o suamalie suamalie ma fualaʻau, faapea foʻi ma le meli. Fructose e faʻamausalīina le toto toto, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻaititia le lamatiaga o caries ma diathesis i tamaiti ma tagata matutua. O mea taua tele o le falu i luga o le suka e fesoʻotai ma eseesega i le faʻaaogaina o nei oloa e le tino. O le fructose e faatatau i gaʻo gaʻo ma le maualalo o fuainumera, o lona faʻaaoga i meaʻai e le mafua ai le fesuiaiga i le maualuga o le toto, ma, e tusa ai ma le tuusaʻoina o le inisalini, lea e mafua ai le faʻaaogaina o le suka. O nei vailaau o le fructose e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka. E le pei o isi gaʻo, o le fructose e maua ai le metabolism intracellular e aunoa ma le faʻaogaina o le inisalini. E vave lava ma e toetoe lava a vavaeeseina atoa mai le toto, o se taunuuga, pe a uma ona fai le fua o le suka, o le toto toto e sili atu lemu lemu ma i se tulaga e sili atu ona itiiti ifo nai lo le maeʻa o le aofaʻi o le kulukose. Fructose, e le pei o le kulukose, e leai se malosi e faʻamalolo ai hormones o le intestinal lea e faaosofia ai le faʻamalosia o le inisalini. E faʻaaogaina le fructose i meaʻai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le fautuaina i aso taitasi o le fructose o le 35-45 g. Faamatalaga mo le maʻisuka: 12 g o fructose = 1 XE.

Fructose e sui ai le suka e faʻaaoga lelei mo se taumafataga maloloina i le salafa o le lalolagi. O le fructose e maualuga lona suauu i le vai, o le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaogaina i le kuka i le fale mo le sauniaina o meainu ma oloa gaosi, mo le puipuia o fualaau faisua ma fualaau aina, mo le tunuina, faʻasao, fuamoa fua, ice cream, O le fructose o le meatotino o le faʻaleleia o le manogi o vine ma fua, o lenei mea e sili ona mataʻituina i fualaau 'aina suamalie ma le faʻatoʻa tuʻuina i fusi, jam, jams, juice.

Fructose benefits

O aoga o le fructose mo le tino o le tagata e manino ma faamaonia e saienitisi. O lapisi e sui ai le suka i le fructose o mea ia e taʻua o meaʻai maloloina, o oloa ia:

  • maualalo le kalori, aua nei faʻaosooso i le caries, i ai le malosi o le tino, e sili atu ona gauaiina e le tino nai lo oloa gaʻo,
  • faʻaauau pea ona sili atu le umi, aua o le fructose o loʻo i ai le malosi e taofi ai le susu.

Folaose e toetoe lava 3 taimi sili atu ona suamalie nai lo le kulukose ma le 1.5-2.1 taimi (i le ave 1.8) taimi sugar (sucrose). E faasaoina le taumafaina o le suka masani, o lona uiga, nai lo le 3 sipuni tele o le suka, e tatau ona e faʻaalu na o le 2 sipuni tele o le fructose, aʻo iai le mea e tasi o le kalori. O le suamalie aupito sili ona suamalie o le fructose e faʻaalia i sina malulu (e oʻo i le 100 tikeri C) ipu. Pe a faʻafefiloi oloa gaosia i le fructose, e tatau ona manatua o le vevela o le ogaumu e tatau ona laʻititi ifo nai lo le gaosia o oloa ma le suka, o le taimi e sili ona paʻu (crusting) e puupuu.

Fructose e maualalo ai le calorie ma e faʻaaogaina i ni laʻititi laʻititi, e le saofaga i le faaputuputuina o masini gaʻo tele i totonu o le tino, lea e taua mo tagata o loʻo saili e tausia se ata mataʻitusi pe aveesea le mamafa. Faʻaaofia i lau fualaʻau taumafa o se mea maualalo-kalori oloa e mafai ei latou e mulimuli ia latou ata matagofie. Fesoasoani e toe faʻaleleia le tino pe a mavae le vaivai faaletino, faʻaʻumiʻumi le mafaufau faʻalagona. Ona o le malosi o le fua o le fusi i le tino o le tagata, ua fautuaina ai mo tagata taaalo ma tagata e taitaia se olaga ola malosi - o le faʻaaogaina o le fructose i taumafa i aso taitasi e le mafai ai e se tagata ona lagona le fiaai pe a mavae le faʻaosoosoina o le tino.

I le faʻaopopo atu i faʻamanuiaga mo le maʻisuka, o le fructose e faʻaitiitia ai le lamatiaga o nifo nifo e 35-40%, lea e taua mo meaʻai a tamaiti.

Mo tamaiti e maua i le maʻisuka, e fautuaina e faʻaaoga le fructose i se aofaiga e le silia le 0.5 g i le kilokalama o le mamafa o le tino i aso taitasi. Mo le soifua maloloina o tagata matutua e maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le fructose e fautuaina i se fualaau e 0.75 g i le kilokalama o le tino o le tino i le aso. O le televave e faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o le maʻi cardiovascular.

Fructose ua fautuaina e le Institute Institute of Institute of Research Science a le Rusia Academy of Sciences Sciences e fai ma sui o le suka masani.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai le aoga o le fugafiti mo tagata soifua maloloina i le faʻaalia o se faʻaaogaina o le malosi, faapea foi ma tagata e malosi tele le tino. I le maeʻa ai o le suka i le taimi o le faamalositino, o le leiloa o le glycogen muscle (o se punaoa malosi mo le tino) e itiiti ifo nai lo le glucose. O le mea lea, o oloa fructose e sili ona lauiloa i tagata taaalo, avetaavale taavale, ma isi. O le isi avanoa i le fructose: e faatelevaveina ai le malepe o le ava i totonu o le toto.

Sorbitol (E420)

Sorbitol (E420) E iai le suamalie suamalie o le 0.5 sucrose. O lenei suamalie masani e maua mai apu, apricots ma isi fua, ae o le tele lava o mea uma e maua i luga o pusi mauga. I totonu o Europa, o le sorbitol o loʻo faasolosolo malie lava i tua atu o le oloa na faʻapipiʻiina i le maʻisuka - o lona faʻaaoga lautele e matua faamalosiauina ma faʻamalosia e fomaʻi. E fautuaina i se fuasei e oo atu i le 30 g i le aso, ei ai se antikaetogenic, faʻasologa o le choleretic. O suʻesuʻega talu ai nei o loʻo fesoasoani ai i le tino e faʻaitiitia le faʻaaogaina o vitamini B1 B6 ma le biotin, ma fesoasoani foi e faaleleia le microflora o le intestinal lea e synthesi ai nei vitamini. Ma talu ai ona o lenei suamalie suamalie e mafai ona toso mai ai le susu mai le ea, o meaai e faavae i luga e tumau pea le tumau mo se taimi umi. Ae o le 53% sili atu le caloric nai lo le suka, o lea e le talafeagai le sorbitol mo i latou e mananao e aveesea le mamafa. I le tele o mea, e mafai ona mafua ai aʻafiaga: afaina, afu, ita i le manava, ma le faateleina o le lactic acid i totonu o le toto.

Xylitol (967)

O se sorbitol sorbent, lea e maua mai i saito o sana ma paʻu o fatu fatu. Xylitol e faʻaleleia le tulaga o nifo, ma o le mea lea o se vaega o nisi o nifo ma e faʻafefe ai nifo. Ae e tasi le mea: i ni vailaʻau tetele, o lenei vailaau e galue e pei o se mea vaivai. I le mamafa o le mamafa, e le tatau ona silia le 40-50 g i le aso i le aso. O le Xylitol ei ai le fuataga suamalie o le 0.9 e tusa ai ma le togafitiga ma ua fautuaina i se fualaau o le 0.5 g / kg, o le 30-35 g i le aso. O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga, antiketogenic ma le telefoni. O le Xylitol e mafai ona faʻapipiʻi i le tino o le tino, o lea e tatau ona faia e faasaga i le maʻisuka totogi.

O se nofoaga faapitoa e melio se suka oona, e aofia ai le fructose, glucose, maltose, galactose, lactose, tryptophan ma alitama.

21st Century Sugar Substitutes

Stevia suamalie

Ua talitonu tagata popoto o le lumanaʻi e taoto i se ituaiga fou o suamalie, lea e fiaselau ma e faitau afe taimi e suamalie nai lo suka. O le sili ona lauiloa i latou i le taimi nei, o le itu i tua, e maua mai se fale Amerika i Saute - stevia poʻo le mutia o le meli (Stevia rebaudiana). E le gata ina suitulaga ai le suka, ae faʻaititia ai foi le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, toto maualuga ma maua ai se aafiaga o le antiarrhythmic. Stevia glycosides e faʻafefeina e le tino, ae o la latou kalori o mea e vaivai. Faaaogaina i aso taitasi mo le 10 masina o le vailaau faasaina o le stevia i ni tui e tusa ma le 50 taimi sili atu nai lo le physiological e le mafua ai ni suiga faalenatura i meaola o manu faataitai. I suʻesuʻega i tamaʻi maitaga, na faʻaalia ai e tusa lava pe o le 1 g / kg o le mamafa e le aʻafia ai le atinaʻeina o le fetus. E leai se aʻafiaga o le tino na maua i le pito i tua. E faavae i luga o le stevia, na faia ai se sui a le Greenlite, lea e mafai ona maua i totonu oa tatou faleoloa ma falemaʻi. O fualaau faasaina Stevia e aofia ai i polokalame mo le aveesea o le mamafa ma le togafitia o mea e afaina i mea o le allergic.

Se tasi mea e uiga i se mea o le a le pine ae suia le suka mo i tatou.o le cytrosise maua mai i le vao. E le na o le 1800-2000 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ae e tumau i le maualuga o mea, o le kuka ma i totonu o se siosiomaga oona, e lelei ma isi mea suamalie ma faaleleia ai le tofo ma le manogi o oloa.

Glycyrrhizin

Glycyrrhizin vavalalata mai le laisene (licricice), o ona lauulu suamalie ua leva ona faʻaaogaina e fai ai suamalie. I le faʻaopoopoga i le fale gaosi oloa, e faʻaaogaina le glycyrrhizin i meaʻai faʻalesoifua maloloina. E i ai sona suamalie suamalie ma e 40 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka.

Polipodium vulgare L. vavae ese mai le fern steroid saponin osladin, 3,000 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suauu.
O se faasologa atoa o mea e le lelei ona suʻesuʻeina, na vavae ese, mo se faataitaiga, mai le rosin o pine, mai lauti tilo (philodulcin), mai le laau Perilla nankinensis (perialdehyde), mai le fualaau o Lo Han.

Moneline ma Thaumatin

O se tasi o nofoaga folafolainasuauu mama o le naturamo se faʻataʻitaʻiga monelinelea e sili atu le suamalie nai lo le suka i le 1500-2000 taimi, ma thaumatinsili atu nai lo le suamalie o le suka e tusa ma le 200,000 taimi. Peitai, e ui o lo latou gaosiga e taugata, ma o le aafiaga e le o atoatoa ona iloa, o le mea lea, e le o tufatufaina atu foi Moneline poʻo Thaumatin.

Ina ia saunia lenei galuega, sa faʻaogaina ia mea mai 'upega tafaʻilagi Initaneti.

Amataga o thaumatin:

Thaumatin Source (natura) - fualaau o le telefoni Thaumatococcus daniellii.
O lenei laau e sau mai Aferika i Sisifo (Sierra Leone, Republic of the Congo), lea na faʻaaoga ai ona fua e faʻaleleia ai le tofo o mea taumafa ma meainu mo se taimi umi.
Toto Thaumatococcus daniellii E tele igoa e lauiloa: "katamfe" poʻo le "katempfe" poʻo le Ketemopa, "Sora yoruba reed", "African serendipic berry", ma isi mea (tagaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, iinei).

Faamatalaga ma uiga o le thaumatin

Galuega tauave: mea suamalie, tofo ma le siʻosiʻomaga.

Faʻafanua: O se paʻu manogi ma se manogi suamalie malosi, e malosi atu nai lo le suamalie o le sukari 2000-3000 taimi i le fua o le mamafa ma le 100000 taimi - pe a tatou mafaufau i le fua faatatau o le tau, e mafai ona suauu i le vai ma e le mafai ona faʻaaogaina i le acetone.

Laasaga i aso uma: e le o faamatalaina.

Tulimanu Gafa e sosoo ai

O le kulimi kulimi, lea e faʻailogaina E957, e tusa ma le faaselau taimi e vaivai nai lo le sosolo. Ma ia lagona le suamalie uma o le a na o ni nai minute lava e uma ai pe'ā uma ona fai le faʻataʻitaʻiga.

Talu ai ona o se uiga uigaese, o tagata gaosi oloa e sili ona lelei e tuufaatasia ai le vailaau ma isi mea suamalie. O le iʻuga o le a fiafia i se faʻataʻitaʻiga faʻamaonia. E ui lava i le mea moni e faapea, o le faʻaopoopoga e sili atu le solu i totonu o le vai, e le mafai foi ona faʻamatalaina tutusa e uiga i lona fesoʻotaʻiga faʻatasi ai ma soli masima.

O le mauaina o se punavai masani o le suamalie e le faigata pe afai o le tagata faatau o loʻo i luga o le teritori o le konetineta o Aferika. O le togavao i lalo o le igoa "Katemfe" o le a fiafia i ana 'oa tele.

E maua se mea suamalie ua faia i le faʻaaogaina o le metotia o le aveeseina o vao i le vai. E leai ni eseesega tele i le gaogao o le mea o loʻo sau i le tino o le tagata mai isi sui o puipuiga. I lenei tulaga, ua manino ai o lona faaaogaina e le o se tulaga lamatia matautia i le olaga ma le soifua maloloina o le tagata faatau. Ae o lenei mea e umi lava pe a faʻaauau pea e le tagata faʻatau le masani.

Aotelega o le faaaogaina

E masani ona faaaoga le thaumatin e gaosia ai faʻamaʻaloga eseese ma isi oloa gaosi oloa. E mafai ona e faʻafeiloaʻi lona taʻua i luga o le afifiina o lole mamago, fualaau faʻamalama faatasi ai ma koko, meaʻai suamalie, ice cream.

E le gata i lea, o le a tautevateva i le E957 o le a oʻo atu ia i latou e sili atu ona faʻatau e faʻatau oloa faʻatasi ma le fasi pepa "sugar free". O ia ituaiga meaai tuʻufaʻatasia e talafeagai mo i latou o loʻo lagolagoina se taumafataga, aua o le faʻaopoopoga o se soa faifaipea o meaai maualalo-kalori.

O se mea suamalie masani e tupu mai e masani lava ona masani ai i le kulumu ma meaai faaopoopo. O loʻo tuʻuina atu nei tulaga e avea o ni mea faaopoopo i le laulau o tagata e ono aʻafia i le gaʻo po o le maʻisuka.

O nisi taimi e faʻaaoga ai le thaumatin e faʻamautu ai le tofo ma uiga lelei pe a inu le ava malosi poʻo le inu ava malosi.

Ina ia suamalie fualaau ma isi vailaau mo tamaiti, o sui o le falemaʻi falemaʻi na latou taliaina foi.

O le mea lea sa i ai le manaia o togafitiga faʻatasi ai ma le tutusa o le siva, vailaʻau o le jelly additives.

Ona o le mea moni o tagata gaosi oloa e masani ona faʻaopopo se fofo i mea ua faʻamoemoeina mo tamaiti, e tele matua latou te fia iloa pe o le a faʻaleagaina. E talitonuina o le E957 e saogalemu atoatoa, lea e faʻamaonia e pemita mo lona faʻaaogaina i le tele o atunuu.

Ae i luga o le teritori o le Rusia, o le faʻaopoopoga e lei pasia le faiga talafeagai o tusi faamaonia, lea e mafai ona vavaeeseina mai le lisi o faʻatagaga i le tulafono.

Gaosiga

Thaumatin i totonu Thaumatococcus daniellii e tupu mai o se puipuiga o le laʻau e tali atu ai i osofaʻiga a maʻi vailaʻau. O nisi o sui o le aiga o le protéumati thaumatin e faʻaalia le taua tele o le puipuia o le tuputupu aʻe o le vaʻalele ma totoina le faʻavaeina o fualaau oona in vitro. O le protéin thaumatin o loʻo avea ma faʻataʻitaʻi mo proteins e nafa ma le tali faʻapitoa. O lenei vaega o le thaumatin ua maua i ituaiga eseese e pei o le araisa Caenorhabditis elegans.

Thaumatins o puipuiga ia e nafa ma pathogenesis, lea e aʻafia e le tele o sooupu. Latou te fesuisuiai i le fausaga ma e taatele i laau: Latou te aofia ai le thaumatin, osmotin, lapisi ma le laititi o le popo PR protein, o le paka-amylase / trypsin inhibitor, ma p21 ma PWIR2 protein o le soya ma le lau o saito. E iai aʻafiaga i le faʻaaogaina o se faʻafitauli i mea totino, e ui lava e le o suʻesuʻeina le latou matafaioi. Thaumatin o se fuatini sili ona suamalie (i se vaeluaga o le sili atu ma le 100,000 taimi sili ona suamalie nai lo le sosolo), na maua mai se laau i Aferika i Sisifo Thaumatococcus daniellii: O lona faʻatonuga e faʻaleagaina pe a aʻafia se laau i fomaʻi e aofia ai le mole mole RNA e tasi le paʻu, e le faʻamaʻoloina e le faʻamaonia mo se protein. Protein thaumatin O loʻo i ai se filifili polypeptide e tasi e aofia ai le 207 amino acids.

E talitonuina, e pei o isi PR protein, o le thaumatin o loʻo i ai se faʻalauteleina o le beta, lea e tele beta talotalo ma ni nai taʻavale. O suauu tapaa e maua i le faateleina o le masima i le faasologa o le fuainumera e maua ai le faateleina o le masima e ala i le faaupuga osmotin, o se vaega o le aiga protein PR.O le saito e aafia i le paʻu o le karite (pathogen: fungus Erysiphe graminis hordei) e faʻaalia ai le protein PWIR2 PR, lea e maua ai le teteʻe mai lenei faʻamaʻi. O le tutusa i le va o lenei protétini PR ma isi PR protein i le maile-alpha-amylase / tryhibine o loʻo fautuaina ai e mafai e le protein PR ona galue o ni ituaiga o inhibitors.

O le puipuia o meaʻai e pei o le thaumatin, vavae ese mai fua o kiwi poo apu, e maua ai le faʻaitiitia o latou mea e gaosi i le taimi o le faʻapalapala, ae le o le taimi e vevela ai.

Faʻatuina faʻaliliuga |

Tuua Lau Faamatalaga