Faʻavasegaina o le tino mo le maʻisuka

O le maʻi suka e faʻatasi ma faʻamaʻi faʻasolosolo i le tino o le tagata, lea e masani ona taʻitaʻia ai le maua o se tupe mama.

O le mea lea, i le togafitiga o lenei faamaʻi, o se matafaioi taua ua tofia i le filifilia faapitoa o le tino ma se suiga atoatoa i meaʻai ma ituaiga olaga.

E na o le mulimuli lava i le fautuaga a se fomaʻi e mafai e se tagata maʻi ona faʻamoemoe e maua se togafiti o le maʻi mai se taumafataga ma faʻamalositino.

Le taua o le togafitiga o le maʻisuka

O gaoioiga faaletino e faaosofia ai le faagasologa o le tufatufaina ma le faʻaaogaina o le suka i totonu o masini o le tino, faʻaititia ai le teuina o le kulukose i totonu o maso, faʻaleleia le gaioiga o le inisalini, faʻatagaina oe e faʻaititia le fua o le vailaʻau. E taua tele le togafitiga o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2, talu ai ona o lenei ituaiga faʻamaʻi o le a sili atu ona atiaʻe ai e le tagata gasegase le gaʻo.

O se faʻatulagaga faapitoa o faʻatinoga aʻo faia masani e le gata ina faʻataʻitaʻia ai le mamafa o meaʻai, ae faʻamaonia foi le toto toto.

E fesoasoani foi i le faamalosia o le puipuiga o le tino ma faateleina ai le tetee o le tino i tulaga le lelei, faaleleia atili le faagaoioia o totoga o le manava ma le fatu, faasaʻo le tulaga o le mafaufau, ma faateleina le gafatia galue.

O taʻaloga masani e fesoasoani e tuai le amataina o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le gasegase o le kullucose metabolism, e pei o le gangrene, atherosclerosis, faamaʻi fatu, ma isi.

Gaʻo Maʻisuka

Tusa lava poo le a le ituaiga o maʻisuka, o se faʻalavelave o faʻatinoga e tatau ona faia ai se avega i luga o vaega uma o musika. O gaioiga e faia i le gaoioi lemu po o le saoasaoa o le saoasaoa ma se lautele tele. A oe fetuunai i le avega, e tatau ona faia se faʻagasolo maliega, faʻapea foi le aofia ai o se fale taʻalo gymnastic ma isi mea faigaluega i le lesona. Faʻalagolago i le maualuga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le taimi fautuaina o le lesona o le:

  • 30-40 minute ma se foliga filemu o le maʻi,
  • 25 minute ma se maʻi o se tikeri tikeri,
  • leai se isi 15 minute i se tulaga ogaoga.

O se elemene taua o le togafitiga o le maʻisuka o le savali. O le saoasaoa ma le umi o vaalele e tatau ona faʻagasolo malie. E fautuaina e amata aʻoaʻoga mai se mamao 5 kmfaasolosolo malie ona aumaia 11 km aʻo faʻamalosi ou musele. E le gata i lea, o taunuuga lelei mai le taitaia o taaloga e pei o le:

  • tenisi ma le badminton,
  • aau
  • skiing ma le aisa.

I faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma le tele o faʻamaʻi pipisi, e mafai ona amata galuega faaletino ma le atinaʻeina o musika laiti ma laiti, o gaioiga mo maso tetele e mafai ona faʻaopoopo pe a maeʻa le tino ona faʻafetaui i avega masani.

O le tulaga autu o le aʻoga faʻale-tino e tatau ona faʻaosoina ai le faʻaogaina o faʻamalosi i le tino. Talu ai o le tele lava o le toto suka e sili atu i le masani i le taeao, e fautuaina le togafitiga i le afa muamua o le aso, pe a mafai e fautuaina e toe fai le mea faigata i le afiafi.

I le faaopoopo atu i gaioioiga galue, e mafai e le fomai ona faatonuina le tagata gasegase e faatino ni faamalositino. O lenei ituaiga togafitiga faʻapitoa e talafeagai mo na o gasegase o loʻo fautuaina le moe.

Vaega o le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka ituaiga 2 o se tulaga lea e le mafai ai ona gauai le tino i le gaioiga o le inisalini, o le mea lea, o le sini muamua o le togafitiga mo se faʻamaʻi o le faʻaitiitia lea o le hyperglycemia ma faʻagasolo ai faiga faʻavae, ma faʻaitiitia ai le mamafa o le tino.

Faatasi ai ma se mamafa tele o le maʻi, o le faʻamalositino i se uila uila e manatu lelei lava. O lenei ituaiga o avega e sili atu ona lelei nai lo auala masani. E aofia ai:

  • maualuga malosi tau,
  • le leai o se tasi o sooga taua.

Muscular activity, atiaeina le tumau, maua ai le faateleina glycogenolysis ma lipolysis, lea e faʻamalosia ai togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 sili ona taua mo tagata gasegase.

Vaega o le togafitiga o le maʻisuka i tamaiti

A oʻo mai i tamaiti, faʻamalositino togafitiga e mafai ona fesoasoani e le gata ina faʻapupulaina ai le lagona o le tino i le inisalini, ae faʻaitiitia foi le gasegase o le faʻamaʻi ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

E taua le faʻamaʻo saʻo o le avega ma faia ni gaioiga i lalo o le vaavaaiga faafomai, talu ai e le mafai e tamaiti ona suʻeina i se tulaga tutoatasi le aafiaga o vasega ile tino.

E fautuaina ina ia mautinoa i aso e leai ni aʻoga, o le tumutumu o le gaioiga faaletino o le tamaititi e pau i le taimi lava lea e masani ona faia ai le togafitiga o togafitiga.

Faiga faʻalavelave

Ina ia faia i tulaga tumau, na atiaʻe ai e tagata tomai faapitoa ia togafitiga o togafitiga o faamalositino faamalositino mo le maʻisuka:

  1. Springy savali. Faʻalogo lelei i le faʻatulaga lelei ma manava e ala i le isu. Umi - e oo i le 7 minute.
  2. Suʻe le savali i tamatamai vae ma mulivae. Umi - e oo i le 7 minute.
  3. Tu faʻatasi ma lima, liliu i le tulilima e tuʻu ese mai ia te oe, ona sosoo ai lea ma oe.
  4. I luga o musumusuga, punou i lalo ma uu ou tulivae, vela ma faaauau pea ona manava i se fati e fai ai ni suiga i luga o tulivae, muamua i le tasi itu, ona sosoo ai lea ma le isi itu.
  5. Amataina le tulaga o loʻo tu, o lima ua salalau ese. Fai le rototu i sooga tauau. E tatau ona e amataina i se tamai eletise, faasolosolo malie ona faateleina i le maualuga.
  6. O le amataina o le tulaga o loʻo nofo i luga o le fola, o vae e salalau lautele. I musumusuga, punou i le tasi vae, exhale, ona toe foi lea i lona tulaga muamua. Fai se mea tutusa i le isi vae.
  7. O le tulaga amata e tu, e tatau ona teuina le gymnastic i ou luma i lima saʻo ma taumafai e faʻalauteleina.
  8. Faʻaofuofu le fasi laau i autafa o le pito i tua, ave i tua o le pito i tua ma agaʻi i le itu tauagavale, faʻagasolo le laau, ona faʻasaʻo, toe fai i le isi itu.
  9. Tuu se fasi laau i tua o lou tua ma uu i ou pito. I le faʻaoʻoina, punou lou tua, aʻo e alu, alu agai i luma.
  10. O le manua o se fasi laau i tua o lona tua, fai ni mea e salu ai, muamua i luga o tauau o le tauau, ona faʻaititia lea i lalo, sosoo ai ma le togi.
  11. O le uuina o se fasi laau i ou lima, faia ni gaioiga o le solo i totonu o le manava.
  12. Nofonofo i luga o se nofoa, tusi ou vae i se gymnastic stick. Faʻasologa mai le tulivae i le uila, ona amata mai lea i le tauvae i tapuvae. Faʻatasi ai ma veins varicose, e tatau ona le aofia ai lenei faamalositino.
  13. Nofo i luga o se nofoa, taʻavale le fasi laau o taoto i luga o le fola.
  14. Faʻamasani ou taliga i le tweezers.
  15. Mai le amataga, o loʻo taʻoto i luga o le fola ma ona vae ua faʻasaʻoina, ese le sii aʻe o ou vae i luga.
  16. Faatino le faamalositino "uila".
  17. Mai le amataga, taoto i luga o lou manava, punou, malolo i luga o le fola ma ou lima, ona aʻe i ou tulivae.
  18. Savalivali i le mea, faatasi ai ma le manava loloto. O le taimi faʻatino e 5 minute.

I le faʻaopoopoga i togafitiga lautele mo le maʻisuka, e taua tele le faʻaopopoina o le faigata o faʻatinoga ma le suʻesuʻega o pito i lalo, talu ai o lenei vaega o loʻo aʻafia ai le faʻaleagaina o le tino ma le atinaʻe o le gangrene. O gaoioiga nei e fautuaina:

  • faamama ma faasaʻo tamatamailima,
  • solo mai le mulivae e toe foʻi ma toe foi mai,
  • felauai solo ma totini, faia i le mulivae na lolomi i le fola,
  • Suiga i le sooga o le tapuvae e faia ao tu i luga o tamatamai vae.

E le gata i lea, i le lamatiaina o le faia o le maʻisuka vae, e fautuaina le lautele: mai le tulaga amata e taoto i tua i lalo o vae vae, sii lou vae taumatau, faasaʻo ma toso oe lava. Toe faia mo le agavale. Ona fai lea o lenei mea e ala i le siiina o vae uma i le taimi e tasi.

Talu ai o se tasi o faʻafitauli o le faʻaitiitia o le tino vaaia, e fautuaina e aofia i le faʻamalositino mo togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka e faʻatatau i le faʻamalosia o muso mata:

  • squint ma se taumafaiga, ona pupula lea o ona mata ma e le mimilo i le umi e mafai ai,
  • taulaʻi atu i se mea mamao, a maeʻa le 5 sekone faʻafeiloaʻi atu i se mea e vavalalata,
  • 1-2 minute moli, o le laumata o gaoioiga e tatau ona matua vave,
  • faʻapipiʻi ou laumei, ona e nofo lea ma mata mo le lua minute.

Faatinoga o Tulafono

O le faamalositino o le maʻisuka e mafai ona amata e le sili atu nai lo le itula talu ona tui tui inisalini ma meaai. O le solia o lenei tulafono e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemic coma. Afai i le taimi o le togafitiga togafitiga sa i ai le gatete i lima poʻo se osofaʻiga mataʻutia o le matelaina na tupu, e tatau ona e taofia le faʻaaogaina ma 'ai meaai lelei.

E le gata i lea, e manaʻomia le tuiina atoatoa o le tino, e le tatau ona faʻatagaina le galue. Afai a maeʻa aʻoaʻoga e te lagona le vaivai tele, e tatau ona faʻaitiitia le malosi o faʻatinoga.

O le tele o le faʻasaʻo

O tuʻutuʻuga nei e manatu o faʻamaoniga faʻamaonia i vasega faʻaleaogaina faaletino:

  • ogaoga o le maʻisuka faʻatele,
  • maualalo le gafatia, gasegase vaivai,
  • suiga faafuasei i le kulūkose mafuaʻaga na mafua mai i le avega,
  • o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o faʻamaʻi pipisi o fatu fatu, fatuga o le fatu ma le maualuga maualuga o le vasega 3.

E taua le manatuaina o le faʻamaʻi o le glucose i le toto e sili atu i luga o le 14 mmol / L, faʻamalositino le togafitiga e faʻasaina. O le taua tele o le tausisia o lenei tulaga mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le matafaioi o le togafitiga o le togafitiga o le maʻisuka

O faʻamalositino faʻamalositino o se vaega taua o togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O faamalositino faaletino e faaosofia ai le gaioiga o le metabolism, fesoasoani e faaaoga le suka i le tino o le tagata.

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga na faia e tagata tomai faapitoa faasaienisi e fautua mai ai o le faaitiitia o le maualuga o le suka i nisi tulaga e tupu i se tulaga masani. O le tino faaletino e mafai ona faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini, ma mafai ai ona faʻaititia lona fua.

E masani lava, o gasegase e maua i le maʻisuka e mamafa tele. O togafitiga faʻale-tino e fesoasoani e faʻaititia ai le gaʻo o le tino, ona e faʻamaonia ai le gaʻo gaʻo.

E le gata i lea, o gaioiga faʻale-tino e fesoasoani e taofia le tumau o faʻamaʻi pipisi e masani ona tupu i le maʻisuka malosi. O lo o matou talanoa e uiga i le maualuga o le toto maualuga, atherosclerosis, gangrene o pito i lalo, faamaʻi fatuga ma isi.

O le isi mea faaopoopo i taʻaloga o le fesoasoani lea i tagata gasegase e foia ai vaivaiga o le musika ma le faʻalautele, lea ei ai foi se nofoaga e faʻatasi ai ma lenei maʻi.

O togafitiga o le tino e aoga e le gata mo ituaiga eseese o le maʻisuka, ae e oo foi mo le muaʻi maʻi.

O galuega autu ma foliga o togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2

O galuega autu o togafitiga o le physiotherapy:

  1. Faʻaitiitia le gasegase o le gasegase e maua i le insulin-tutoatasi o le maʻi (ituaiga 2 o le maʻisuka).
  2. I tagata gasegase e iai le ituaiga insulin-o le maʻi (ituaiga 1 o le maʻisuka) - faʻalauiloaina le gaioiga o le inisalini.
  3. Tulaga masani o le mafaufau-lagona faalelalolagi.
  4. Faateleina avanoa.
  5. Faʻaleleia le galuega o le faʻaleleia o le tino.
  6. Faʻaleleia le faʻatinoga o le polokalame cardiovascular.

I le ituaiga 1 o le maʻisuka, o le gaioiga faaletino e faʻatasi ma faʻamalosiga o le insulin e faʻaleleia ai le togafitiga o le tino, ma faʻamalosi ai le tino.

Aua nei galo e uiga i le auala saʻo mo le puleaina o le inisalini. O le algorithm e le tatau lava ona motusia.

Pe a faʻaalia le lelei, e tatau ona e matua gauai atu i lou manuia.

  • O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma maua togafitiga insulin i le tulaga o le malosi malosi o le tino e tatau ona feutagai ma latou tausi soifua maloloina mo le maualalo o le inisalini mo lenei vaitaimi.
  • I le i ai o faʻamatalaga faʻapitoa, o le toe amataina o aʻoaʻoga e mafai ona na o le aso pe a maeʻa ona mou atu.
  • Afai i le taimi o le vasega sa i ai le tetete i lima poʻo le maʻi na faʻafuaseʻi ona lagona se fiaʻai tele, ona tatau loa lea ona e faʻaauau le toleniga ma tuʻuina atu ia te ia e 'ai se mea suamalie, pei o se fasi suka.
  • Afai a maeʻa ona aʻoaʻoina le tagata maʻi e masani ona ia taʻua le vaivai ma le vaivai, ona manaʻomia ai lea o le faʻaitiitia o le avega o loʻo i ai nei.

O togafitiga faʻale-tino, lea e faʻamatalaina mo le maʻisuka, ei ai ni uiga patino. Muamua, o aʻoaʻoga e tatau ona faʻatinoina i se tulaga talafeagai. Lona lua, e tatau ona latou faʻaosoina le gaʻo (nai lo anaerobic) i le tino, aua o lenei mea e fesoasoani i maso e faʻaaoga ai le kulukose. Mo lenei mea e tupu, e manaʻomia taumafaiga faʻavae musika pe a fai se seti o faʻatinoga.

E sili ona lelei le faia o se toleniga i le ea fou. Afai e le mafai lea, ona e manaʻomia lea ia sili atu ona faʻamalosi le potu o le a faia ai vasega.

Talu ai e masani lava ona maualuga le suka i le taeao, o le a sili atu ona talafeagai le taitaia o vasega i le taeao. Ae ui i lea, o le a aoga tele le toe faia o faʻatinoga i le afiafi.

O le togafitiga faaletino mo le maʻisuka e leai se tulaga ei ai tapulaa tausaga. Ua faaalia ia te ia talavou ma matutua. Pau lava le eseesega i le mamafa o uta.

Faailoga ma le faʻailoga

Faʻaaliga:

  • O tagata uma lava e maualalo le malosi o le faʻamaʻi ma i se taui lelei.
  • Tagata maʻi e le atiaʻe le glycemia i tulaga o gaioiga faaletino.

Contraindications:

  • Le faʻasalaga o le maʻisuka malosi poʻo lona tulaga ogaoga.
  • O nisi o pathoces cardiovascular (arrhythmias, anysysms, le faʻamalosia o le tino).
  • Le lava le gaoioiga onosai.
  • O gaioiga faʻale-tino e maua ai le tali faʻapitoa i le tino e pei o se oso i le glycemia.

Faamalositino mo le maʻisuka vae

O le maʻisuka vae o se faʻalavelave sili ona le lelei ma le faigata o le maʻisuka, lea e masani ona manaʻomia ai togafitiga taugata. O nisi taimi o lenei faʻalavelave e mafai foi ona oo atu ai i le toesea.

O le mea lea, o togafitiga faʻavae mo vae o se mea taua tele mo le puipuia o maʻi maʻisuka. O tagata gasegase uma lava e tatau ona lelei i nei faʻatinoga.

Mafaufau i faʻalavelave o togafitiga faʻasoifua maloloina:

Toto i luga o le fola, punou le vae taumatau i le tulivae, sii i luga ma toe faasaʻo. Ona toso mai lea o le vae agai ia te oe, ona toso ifo lea o lou vae. Matou te toe fai taga tutusa ma le isi vae.

E tutusa ma le faamalositino talu ai, ma na o le pau lava le eseesega e tatau ona toso ese mai ia oe.

E tutusa ma le uluai faamalositino, ae e tatau ona aafia uma vae e lua i le taimi e tasi.

Matou te faia le numera numera 3 ma faatasi ai ma vae ua faaloaloaina matou te faia ai le vaovao ma le fusi o le vae o vae taitasi.

A e le gata i lea e punou ma tuu ese tamatamailima o vae uma e lua, aʻo matauina le tulaga e le tatau ona vavae ese le vae mai le fola.

Tulai ma tuu i lalo le vae o vae taitasi.

A e le gata i lea e sii ma tuu i lalo ia mulivae o vae taitasi.

A e le gata i lea, sii aʻe totonu ma pito i fafo o vae.

Matou te salalau o matou tamatamailima, ma taofi lenei tulaga mo le lima sekone.

Ina ia faamaea le faamalositino, o le a e manaʻomia se poro polo e manaʻomia ona tui i ou tamatamai vae.

Lili le polo i soo se vae.

Savalivali ma tamatamailima mo le lua pe tolu minute.

O faʻatinoga taʻitasi e faia i le 10-15 toe faia o faʻamatalaga.

Massage Masaki

Massage mo le maʻisuka o se tasi lea o vaega taua o togafitiga lelei. E i ai le tele o aiaiga pe a faʻamaonia lana tofiga. O nei mea, e mafai e se tasi ona iloa: mamafa tele (vaai foi - pe faapefea ona leiloa le mamafa), neuropathy lautele, diathic arthropathy, macroangiopathy ma microangiopathy.

O sini autu o le togafitiga o togafitiga:

  1. Faʻaleleia atili lau metabolism.
  2. Faʻaleleia le tulaga o le mafaufau-lagona o le maʻi.
  3. Faaitiitia le tiga.
  4. Faʻaleleia le faʻaaogaina o le nerve conduction.
  5. Faʻaleleia le tafe toto i pito pito i lalo.
  6. Puipuia le gasegase o le maʻisuka.

Ae ui i lea, o le massage e iai foi mea e tausuai ai. E aofia ai: maʻi o le maʻisuka i totonu o le gasegase o le tino, hypoglycemia ma le hyperglycemia, faʻamaʻi tigaina o le maʻisuka ma faʻafitauli o le gaʻo, faʻasalaga o nisi faʻamaʻi.

O le massage o le a avea ma vaega o le pito i lalo ma le sacrum, ona o le mea moni o maʻi o le maʻisuka e masani ona maua saʻo i le itu o pito i lalo.

A o leʻi faia le massage, e suʻesuʻe lelei e le fomaʻi vae ma vae o le tagata maʻi, suʻesuʻe le tulaga o le paʻu, pulusese, o le i ai poʻo le leai o se maʻi pipili.

Massage e mafai ona lua ituaiga: lautele (vaega ole vaega ma le vaega atoa) ma le lotoifale (vaega ole vaega). Afai o le mea muamua e fai faalua i le vaiaso ma e tumau mo le afa itula, ona fai lea o le lona lua i aso taitasi mo naʻo le sefulu minute.

I le taimi o le masini, e mafai ona e faʻaaogaina metotia eseese: vibration, grinding, toso, taʻavale. Ina ia mafai ona faʻagasolo faiga faʻava-o-tino, o se suʻesuʻega lelei o maso tetele e tatau. Ole suʻesuʻega ma le totoa e tatau ona tuʻuina atu i na nofoaga e tuʻu atu ai maso i vaega ole vavaega o le aponeurosis, tendon. O le mea moni, o nei vaega e le lelei le maua i le toto, ma o latou e sili atu ona mafatia pe a tutupu mai le angiopathies.

O le faʻaaogaina o aʻafiaga i nisi eria e taua foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e aʻafia lelei le gaioiga o le pancreas, pe afai e te taulai atu i le pito i lalo o le togafiti, paravertebral region poʻo suprascapular.

Ina ia faʻaleleia le faʻatinoina o le tino, e tatau ona e gauai atu i le suʻesuʻe ma le totoa o maso respiratory.

O mea uma o loʻo taua i luga na faʻamaonia ai i latou i le togafitiga o le maʻisuka. Afai e te faʻaaoga lelei, e le gata e mafai ona e taofia le atinaʻeina o le faʻamaʻi, ae ausia ai foi ni faʻaleleia lelei.

O le matafaioi o le togafitiga o le togafitiga o le maʻisuka

O le faamalositino faaletino e taua tele sona sao i lenei mataupu, faatasi ai ma le faatosinaina o le tufatufa atu o le suka ma lona teuina i totonu o maso e tupu i totonu o masini o le tino o le tagata. E tatau ona taulai totoa i tagata e maualuga pe mamafa, o le tele lava o le mataupu i le maʻisuka ituaiga 2. O nei tagata o loʻo solia le faasologa o gaioiga faʻasolosolo, o le tupuga o le faʻalauteleina, vaivaiga ma le malaise lautele.

O le lavelave o le togafitiga mo le maʻisuka e le gata ina saofaga i le lelei o le tau faasaga i nei faaaliga, ae faaitiitia foi le maualuga o le suka i le toto i tulaga masani. E le gata i lea, o le aotelega o le malosi o le tino e tetee atu ai i aʻafiaga o aʻafiaga tau le siosiomaga.

I totonu o le maʻisuka ituaiga o soo se ituaiga, o se seti o faatinoga o le physiotherapy exercises e aofia ai mamafa e faamoemoe mo vaega uma o musika. I lenei tulaga, o le faatinoga o gaioiga o loʻo tuʻuina mai iinei ma le tele o le aofaʻiga, i le faʻagesegese o le taʻavale ma le maualuga o le saoasaoa.

Mo vaega laiti musika, o faʻatinoga uma lava e vave ona faia. Aʻo e faʻaaogaina i le uluaʻi faʻafitauli, o le a faasolosolo malie lava ona sili atu le faigata o faʻatinoga i le fesoʻotaʻiga o mea faitino ma le puipui gymnastic. O le umi o vasega i le masani masani e le sili atu i le afa itula, ae o lenei mea o le autu lea o le malosi o le latou faʻatinoga o loʻo i se tulaga maualuga.

O le faʻalavelave o togafitiga faʻapitoa e tatau ona aofia ai le savali, ma faʻateleina le malosi ma le taimi atofaina mo lona faʻatinoga. E tatau ona e amata i le 5 kilomita ma maeʻa 11. O taaloga amateur mulimuli ane e iloga i se aafiaga lelei i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga:

  • sisi
  • aau
  • taʻavale
  • badminton
  • tenisi ma le tenisi laulau.

Peitai, e tatau ona totogi le mafaufau i le mea moni e faapea o le togafitiga o le maʻisuka e tatau ona faatonuina ma faia i lalo o le vaavaaiga malosi ma le vaavaaiga faafomai.

Totogiina o le Maʻisaga

O se faʻalavelave o le faʻamalositinoina o togafitiga ua atiaʻe ma faia i lalo o tuutuuga faʻatulagaina e tusa ai ma se auala filifilia faapitoa, lea o loʻo i ai se faʻagasologa malie o le avega ma le taimi, lea ua faʻamaumauga e fuafua i le mamafa ma le ituaiga o faʻamaʻi:

  • o se faʻalavelave o le mamafa e maua i le maʻisuka maualalo e 35 minute,
  • o se avega mamafa ma se ituaiga o maʻisuka o soo se ituaiga e 25 minute,
  • o se faʻalavelave o faʻatinoga mo le maʻisuka malosi e 15 minute.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka i soo se ituaiga, o le faʻatinoga o faʻatinoga uma e toe faʻagasolo malie i luga o le faʻagasolo malie o le avega. O lenei faiga e mafai ai e oe ona ausia taunuʻuga maualuga. I le maʻisuka malosi, o le faʻaosoosoina o taualumaga ma le massage e mafai ona taʻitaʻiina ai i se tutusa tutusa.

Vaega o togafitiga faaletino mo le maʻisuka

O faʻalavelave faʻapitoa o togafitiga ma puipuiga mo le maʻisuka ua atinaʻeina ma mafaufau i le ituaiga o le maʻi. E tolu ituaiga o maʻisuka:

Meaʻai i le togafitiga o le maʻisuka: cloves ma ona mea aoga

Mea suamalie i le taumafataga o le maʻisuka: sorbitol - ona lelei ma le pala, e aoga le faatauina o suti i luga o le tagata maʻi?

Faamalositino mo le maʻisuka vaivai

O loʻo faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga i se maualuga tele i se fua faʻatatau poʻo le faʻagesegese, mo maso laiti e mafai ona vave le saoasaoa. E faasolosolo lava, o le faʻalavelave e aofia ai faʻalavelave faʻalavelave i tulaga o le faʻamaopoopoina o gaioiga: o faʻatinoga ma meafaitino, faʻataʻitaʻiga i luga ole 'oloʻo faia. Vasega mulimuli 30-40 minute. E fautuaina e faatino le faʻalavelave i aso uma.

E le gata i le faʻamalositinoina o togafitiga mo le maʻisuka i se foliga malie, e fautuaina le savali i aso taitasi. E mafai ona e amata mai le 2-3 kilomita, ona oʻo lea i le mamao e 12 km. Aua nei galo e uiga i auala o gaoioiga e pei o le aau, taʻavale, uila. O vasega uma e tatau ona faia i lalo ole vaavaaiga faafomai.

Toe i totonu o mea

Faʻaaoga togafitiga mo le maʻisuka maualalo

O le maʻisuka uiga ese e aofia ai le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga faapitoa o faʻatinoga mo vaega uma o musika. O le malosi o le fegasoloaiga e talafeagai. E mafai ona e vaeluaina i le va o gaioiga mo vaega eseese muscle.

Talu ai o faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona tupu i le maʻisuka maʻoti, e taua tele le faʻamalosia o mea tutupu ma faateleina le avega faʻatasi ma le faʻatagaga a se fomaʻi poʻo le faiaoga o le physiotherapy. Fautuaina togafitiga i aso uma e mamao atu i le 2 i le 7 kilomita.

Toe i totonu o mea

O togafitiga malosi mo le maʻisuka

O le maʻisuka matuia eo faatasi ma maʻi o le toto ma le loto, o le mea lea, o vasega muamua o tagata gasegase ma lenei maʻi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le uta i le tino e tatau ona laʻititi. O faamalositino e faʻaaogaina mo kulupu laiti ma laiti maso. Umi o vasega (e le aofia ai malologa) - 10-20 minute.

A faʻafeiloaʻi le tino i le gaioiga faaletino, e mafai ona aofia ai faʻataʻitaʻiga mo vaega tetele maso. E tatau ona manatuaina o le faifai malie ma le umi o le faamalositino e fesoasoani e faaitiitia ai le maualuga o le suka i le plasma, talu ai ua uma ona faʻaaogaina glycogen maso ma le kulukose toto.

Toe i totonu o mea

Fautuaga faʻatonutonu

Puleaina o togafitiga o togafitiga o lagona o le maʻi. Afai e tumau le maʻi o le maʻi mai le faamalositino, ona aoga lea o le togafitiga ma aoga ai se togafiti. O le siakiina e le aunoa o le suka i luma ma a maeʻa faamalositino ua fautuaina.

O le togafitiga faʻapitoa e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2, talu ai ona latou faʻapupulaina le lagona lelei o sela i le inisalini ma, i nisi itu, faʻaitiitia le mafuaaga o le maʻisuka. Afai o faʻamatalaga faʻapitoa e mafai, e mafai foʻi ona e faʻamalositino le malosi i totonu o le falemaʻi, aua o le tuputupu ae o le maso maso o se metotia sili ona lelei e taulimaina ai le faʻamalosia o le inisalini.

O le faʻaitiitia o le gaioiga o le hormonal e faʻalagolago i le fua o le tele o le gaʻo i totonu o le manava i le maso maso. O le aʻoaʻoga malosi e suia ai lenei faailo mo le sili atu.

Ina ia puipuia le maualuga o le suka mai le pau i lalo ifo o se tulaga taua i le taimi o vasega, e fautuaina e ai se aofaiga faaopoopo o vaega o carbohydrate muamua: ia totogi mo le gaoioiga faaletino o le a sau.

E mafai ona e faʻaaogaina fualaau 'aina poʻo suauʻu laʻau. E fautuaina ia i ai pea ia te oe ni kulukose pepa e vave ona faʻaaogaina faailoga o le hypoglycemia pe afai e tupu.

Toe i totonu o mea

Faʻavasegaina o le tino mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻatasi ma le le lava o le inisalini i totonu o le tino, lea o le a oʻo ai i le ogaoga o le faʻafitauli o le tino. O le taua tele i le togafitiga o lenei maʻi, o le ala saʻo lea o le olaga, lea e aofia ai le faʻasaʻoina o meaʻai ma mea faapitoa gymnastic.

  • O le matafaioi o le togafitiga o le togafitiga o le maʻisuka
  • Faamalositino mo le maʻisuka (vitio)
  • O galuega autu ma foliga o togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2
  • Faailoga ma le faʻailoga
  • Se seti o faamalositino mo le maʻisuka
  • Faamalositino mo le maʻisuka vae
  • Massage Masaki

Ata faʻaleleia

O faʻamaoniga masani o le maʻisuka o le galala, vevela, paʻu o le mamafa, vaivaiga lautele, moe, mimiti, furunculosis, manuʻa le lelei, ma faʻaititia le gaioiga. O aʻafiaga ogaoga ma faʻalavelave masani e afaina ai le soifuaga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o ia mea uma e manaʻomia ai se tulaga maoti i le polokalame toe faaleleia.

Faʻafitauli: fomaʻi o le maʻisuka, o le hypoglycemic coma, diabetic microangiopathy - retinal microangiopathy (retinopathy), nephropathy o le maʻisuka, macroangiopathy o le maʻisuka - faʻamaʻi pipisi o le fatu, faʻamaʻi pipisi, maʻi o le maʻisuka, neuropathy o le maʻisuka - neuropathy lautele, autonomic.

E tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi, vailaʻau o le hypoglycemic oral, togafitiga insulin, ma fualaau mo le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka.

Meaʻai - O le faavae mo togafitiga o le maʻisuka, aemaise le ituaiga II. E tatau ona fetaui ma le matutua, mamafa o le tino, maualuga o le gaioiga faaletino.

I le tulaga o le NIDDM, e tatau ai: o le faʻaaogaina o ituaiga Sugars, o le faʻaititia o le aofaʻi o le kalori o meaʻai, o meaai e tatau ona aofia ai polyunsaturated, fatty acids ma fiber

I le tulaga o le IDDM, e tatau ona i ai i aso taitasi o meaʻai gaʻo (ia le itiiti ifo i le 100 g i le aso, ma le tele o vailaau gaʻo), e manaʻomia le faʻaaogaina i le taimi e tasi, lea e faigofie ai ona pulea ma faatonutonu le suka o le toto ma le inisalini, ma faʻaitiitia ai le taumafaina o meaʻai gaʻo. Tusa o le maʻisuka tagata gasegase e faʻaleleia le atinaʻe o ketoacidosis.

Contraindications

Contraindications mo aoaoga faʻapitoa: O le gasegase o le maʻisuka, o lona taufaasesega, micro-ma macroangiopathies ma le tele o le gasegase o le gasegase, o le retinopathy o le tupu, faatasi ai ma le faaitiitia o le vaaiga mamao, o le maualuga o le maualuga o le IIB ma le III. ma sili atu, o le fatu o le fatu fatu o maʻi galue o vasega III ma le IV, o le fatu o le fatu o le sili atu i le 100-110 pauna / min, fatu ma le vasculariserysms, le pulea o le cardiac arrhythmias, le atoatoa, faaletonu o maʻi o le maʻisuka, maʻi tigaina ma le gasegase , aemaise lava faʻatasi ma sina siʻitia laʻititi i le vevela, thrombophlebitis, o le le pulea lelei o le faʻaleagaina o le tino i le avega, e masani lava i foliga o fesuiaiga mataʻutia i le maualuga o le glycemia ao faʻaogaina faaletino aʻoaʻoga (e oʻo i le 5-6 mmol / l mai le uluai kopi).

Faʻafeiloaʻiga faʻapitoa i aʻoaʻoga faʻapitoa: tausaga e sili atu i le 65 tausaga, le lava le auai ma le manaʻo e faʻamalosi togafitiga.

Ina ia mafai e le tagata lava ia ona faia le polokalame mo le toe faaleleia o le tino mo le tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e tatau ona faia se suʻesuʻega auiliili e iloilo ai lona tulaga e tusa ai ma mea nei: 1) le malosi ma le tulaga o taui mo le maʻisuka, 2) le i ai o faʻafitauli o le maʻisuka ma le mamafa, 3) le i ai o faʻamaʻi pipisi, 4) -o le tino, 5) le tikeri o le aoaoina o le tagata maʻi, b) le lava o le tali atu i le gaioiga faaletino. E masani lava, o le suesuega e aofia ai: suesuega o le suka i le aso, a itiiti ifo ma le tolu taimi, o se suega o le urine mo le polotini, o se ECG e malolo ma i taimi o le faigata o suega ma se avega mamafa i luga o se uila uila po o se taʻavale, suesuega a le fomaʻi (diabetic retinopathy), faʻatalanoaga a le neurologist (gaioiga lautele ma autū neuropathies), le suʻega Cooper.

Aemaise lava le taua o suʻega o le mamafa. E mafai ai e oe ona fuafua le taua o le fatu ma le toto maualuga, o le maualuga e faatagaina ma sili ona lelei mo se tagata maʻi faapitoa, talu ai e ese mai i le lautele e fuafua i le ituaiga o toleniga na faʻaaoga, ae, o se tulafono, o latou suiga e tatau ona 60-75% uila uila.

Latou te amatalia aʻoaʻoga faʻapitoa ma se polokalama o le savali i luga po o le galue i luga o se uila uila (tapuni). O nei ituaiga o mea faʻasolosolo e fetaui lelei lava mo tagata matutua ma le faatapulaaina o le solo. Latou te faʻatagaina oe e faasolosolo malie atu i le aʻoga masani e faʻaaoga ai isi ituaiga o faamalositino. E taua lenei mea mai se manatu tau mafaufau. Ae ui i lea, i le faaopoopo atu i le malosiaga o le malosiaga, e tatau ona amanaia nisi o vaega taua o nei avega, lea e mafai ona fesoasoani pe taofia ai lo latou faaaogaina mo faamoemoega mo le aoaoina i le maʻisuka.

Mateʻa o le maʻi suka: faailoga, faʻaʻailoga ma togafitiga

O le maʻi suka o faafitauli ia ma vae e mafua ona o le toto maualuga. O le maʻisuka, lea e le lelei le pulea, faʻalavelaveina le lagona o neura (neuropathy), ma faʻalavelave ai foi le tafe toto i totonu o vaʻa o vae. E mafua ai le lamatiaga o manua ma faʻamaʻi. Mateʻa o le maʻi suka - o le tagata maʻi e atiina ae le maʻi pipili, faʻamaʻi i sooga ma e oʻo i ponaivi i luga o ona vae. O manuʻa faʻamalolo e le lelei, pathogenic microbes faʻateleina i totonu. I tulaga maualuga, o lenei mea e mafua ai le gangrene ma le toesea. O loʻo taua i lalo mea na tutupu, faʻamaoniga, puipuiga ma togafitiga o le maʻisuka vae. Aoao pe faapefea ona togafitia maʻi o le vae i le fale ma totonu o se falemai. Gangrene, toesea ma isi maʻi e le o iai o se lamatiaga moni lava i le maʻisuka. Ae e mafai ona e puipuia pe afai e te mulimuli i tulafono o tausiga tausiga.

  • Mafuaaga
  • Faailoga
  • Faailoga
  • Faʻailoga
  • Laʻau o le Carcot (diabetic osteoarthropathy)
  • Puipuiga
  • Tausiga i lalo: Faatonuga auiliili
  • Auala e faʻatau ai seevae
  • Vailaau o le tumama
  • Taʻi togafitiga o le maʻisuka
  • Auala e togafitia ai maʻi o le tino i luga o le vae
  • Faʻafiafiaga Taʻaloga Taʻaloga Faʻafesoʻotaʻi
  • Fomaʻi - Antibiotics
  • Toto, taotoga
  • Vailaʻau Orthopedic
  • Faaiuga

Afai na e maua i le maʻisuka mo ni nai tausaga, ma sili atu i ai, afai o loʻo e puleaina lelei i taimi uma nei, ona i ai lea o se lamatiaga matautia e faʻaleagaina ai lou vae. E pei ona e iloa, o soʻo se manua ma manuʻa i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e le lelei le malosi. E oo lava i nai mea iti e mafai ona fesuisuiaʻi, atiae le gangrene, ma o le a manaomia le toesea o le vae. O se tulaga masani lenei. Ina ia aloese mai, suesue ma mulimuli ma le faʻaeteete tulafono mo le tausiga o vae, lea o loʻo lisiina i lalo. Afai e afaina ou vae ona o le neuropathy, ona e faitau lea o le tala "E tiga le vae i le maʻisuka - pe faapefea ona togafitia." O loʻo taua i lalo mea e tatau ona fai pe afai o le lagona i totonu o le vae e, i se isi itu, faʻapipiʻi. E tupu tele lenei mea. O le maʻisuka e le lagona ai le tiga i vae, suiga i le vevela, avega, tipi, paʻu, maʻila e taʻe, ma isi. i le fomai tipitipi. Mulimuli i fautuaga o loʻo i lalo e tausia ai le mafai ona e savali "na oe lava."

O le numera o tagata maʻisuka o loʻo i ai vaevaega o vae ua faʻalauteleina i taimi uma ona o le faʻalavelave o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻateleina. I le teritori o le Malo Rusia ma atunuu CIS, e sili atu ma le 200 ofisa faapitoa o le galuega o le maʻisuka i nofoaga autu. Faatasi ai ma le fesoasoani o metotia faʻaonaponei fou, ua mafai ai e fomaʻi ona puipuia le aveesea.

Endocrinology Research Center o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia Federation, Department of Diabetic Footf. Dm Ulyanova, fale 11(495) 500 00 90 Endocrinological Dispensary, Matagaluega "Taʻi o le Maʻisuka"f. Prechistenka, 37(495) 246-6573 Moscow nofoaga tutotonu "maʻi o le maʻi suka"f. Ivan Susanin, 3(495) 905-1666 Falemaʻi o Endocrinology MMA faaigoaina mulimuli I.M. Sechenova, cabinet o le maʻisuka vaef. Pogodinskaya, 5(495) 248-3866 Falemai Tutotonu o Falemaʻi o le Falemai Falemaʻi o le Ofisa o le Peresetene o le Rusia Federation, Department of Purulent Surgery ma le faʻamafaʻailogaina "Tisuka vae"f. Marshal Tymoshenko, 15(495) 414-0300 Nofoaga mo le togafitiga o le taua o le ischemia pito i laloMoscow vaega, Odintsovo, st. Marshala Biryuzova, 1(495) 599-72-41

O le maʻisuka foot syndrome e togafitia e se fomaʻi faapitoa e taʻua o le podiatrist. Aua nei faʻafememeaʻi ma se tamaititi.

Nofoaga mo le Taʻaloga o le Neuro-Ischemic Form of Syndic Foot Syndrome and Critical Lower Limb Ischemiaf. Leo Tolstoy, itulau 6-8, fale 38 - falemaʻi o taotoga tomai(812) 91-7-91-91 Falemai Tetele Taua, Fale o le Maʻisuka Kapenetaf. Narodnaya 21a+7-911-225-72-65 Vascular Center. T. Topper i le Falemaʻi Falemai Nu 122Aganuu Ave., 4+7 (812) 962-92-91 Autu o le taulaga mo lima laveai laveai i luga o le faavae o St. Petersburg City Public Health Institution "Falemai a le Aai No 14"f. Kosinova, i.19+7 (812) 786 76 76 Nofoaga o le Maʻisuka Aʻai №2f. Leni Golikova, i. 29-4(812) 757-30-78 Nofoaga o le Maʻisuka Aʻai №3f. Novocherkasskaya, itulau 56, fale 1(812) 444-14-63 Nofoaga o le Maʻisuka Aʻai №4Ave Obukhov Defense, 261(812) 368-44-67 Territorial Centre o Maʻisuka GKDC Nu.1f. Siqueirosa, 10-D(812) 296-35-06

Ina ia maua ni tagata tomai faapitoa o loʻo vavalalata ia oe, faʻaoga i totonu o le nofoaga autu e suʻe ai le "nofoaga o le maʻisuka o lau taulaga, nofoaga tutotonu" poʻo le "potu o le maʻisuka vae o lau 'aʻai, nofoaga tutotonu". A maeʻa lena, o le a vave ona e vaʻavaʻai pe o le a le ofisa o fomaʻi ma ofisa tumaoti.

Seʻio tatou tilotilo i le mafuaʻaga o faʻafitauli o le vae i le maʻisuka. I le maʻisuka, o le toto i totonu o vaʻa e fafagaina vae e tele lava ina faalavelave. O le le lava o meaai paleni, o le paʻu i luga o vae e sili atu ona afaina i le faaleagaina, ma latou faamaloloina lemu. O le malulu foi e afaina ai le paʻu o se tagata e maua i le maʻisuka, e ui o tagata soifua maloloina e talia le malulu malulu e aunoa ma ni faafitauli.

Talu mai le paʻu o le maʻisuka, o le mu ma le abrasions o le maʻisuka e le afaina, atonu latou te le gauai atu io latou faafitauli ma o latou vae seia amata le gangrene.

O le isi faʻamatalaga o le neuropathy o le maʻisuka o le paʻu i luga o vae e le maua ai le malosi ile afu ma tumau ai mago i taimi uma. O se paʻu vevela, e pei ona e iloa, e masani ona e taʻe. O fusi i le paʻu o le mulivae e mafai ona liua ile maʻi suka. Talu ai e le afaina nei maʻi suka, o le maʻisuka e le manaʻomia togafitiga togafitiga, ma o le gasologa e alu i le galanrene. O le isi ituaiga o neuropathy o le maʻisuka o se tasi e poloka ai le gaioiga o musele i vae. O le le atoatoa o musele e tupu, lea e mafua ai le faaleagaina o ponaivi o vae. O lenei ituaiga o faʻafitauli e aofia ai tamatamai vaevaevae poʻo fusi faʻavae, pei o se maualuga maualuga ma se vae faʻavae.

Afai o le maʻisuka ua faʻaleagaina le faʻaaliga, ona oʻo ai lea i le faʻavaveina o faafitauli o vae e sili atu ona foliga mai. Aua e le iloa lelei e se tagata le mea e savali ai o ia pe a savali. E le gata i lea, o le lamatiaga ole vae o le maʻisuka e faʻateleina pe afai o le a maʻi le vae o le maʻi ona o faafitauli fatugaʻo. Ona o le edema e faʻateleina ai le maualuga o vae. O seevae e avea ma mea mataga, afaina ma faamanualia vae pe a savali.

Le mea e fai O le fofo autu o le aumaia lea o le suka i le mea masani ma se taumafataga maualalo. Ole meafaigaluega taua lea e pulea ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Faʻamaʻosaʻo lau suka - ma faʻaaliga o le neuropathy o le maʻisuka o le a pasi. O le ae faʻaumatia i totonu o ni nai masina, i mataupu ogaoga - i le 2-3 tausaga. Suesue ma mulimuli i se togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 (silasila i lalo) poʻo togafiti 1 maʻisuka.

  • Faʻafefea ona togafitia mo le maʻisuka ituaiga 2: o se laasaga taʻitasi taʻitasi
  • Tusa 2 o vailaʻau maʻisuka: faʻamatalaga auiliili
  • Siofor ma Glucofage tablets
  • Auala e aʻoaʻo ai e fiafia i le aʻoga faaletino

O le tiga faifai pea e mafai ona avea ma se faailoga o le vaʻaia, faʻavaivai vae, tuʻimomomoina, mamafa tele, seevae le talafeagai poʻo faʻamaʻi.

O le mumu o le paʻu o se faailoga lea o siama, aemaise lava pe a fai o le paʻu o le manua e mumu. E le gata i lea, o seevae e le filifilia pe o ni totini e mafai ona solo ai le paʻu.

O le oso o le vae o se faailo o le mumu, siama, seevae le talafeagai, faaletonu o le fatu, poo le le totoina o toto i totonu o vaa.

O le faateleina o le vevela i luga o le paʻu o lona uiga o se faʻamaʻi poʻo le mumū lea o loʻo taumafai le tino e taofiofia ae le mafai ona taulimaina aua o le tino puipuia o le tino ua faʻavaivaia e le maʻisuka.

Soʻo se faaleagaina o le paʻu e ogaoga ona o se siama e mafai ona ulu i ai.

O 'au o lona uiga e le talafeagai le filifilia o seevae, ma pe a savali le savali i luga o le vae e le tufatufa lelei.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o fao ma paʻu o vae, fao fao - e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi.

Pus e alu mai le manua - o se faailoga o se siama pipisi.

O le atuatuvale po o le faigata i le savali e mafai ona taʻuina ai ni fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasi, o se faʻamaʻi pipisi, pe o filifili e le talafeagai.

O se fiva po o le malulu faʻatasi ma se manua i luga o le vae o se faailoga lea o se faʻamaʻi pipisi e lamatia ai le oti poo le tosoina o le vae

O le mumu o le paʻu e salalau solo i le manua - o lona uiga o le faʻamaʻi pipisi, e le mafai e le tino ona taulimaina, ma e manaʻomia le fesoasoani.

O le numera i vae o se faʻailoga o le faʻaleagaina o le nerve conduction (diabetic neuropathy).

O le tiga o le vae o se faailoga lea o le vae o le maʻisuka, ae e togafitia eseese. Faitau le tusiga "O le tiga ogaoga i le maʻisuka: pe faapefea ona togafitia."

Faʻaopoopoga faʻapitoa o faʻafitauli o le galala (faʻasalalauga faʻapipiʻi):

  • tiga i vae, lea e faʻateleina pe a savali ma sao i le malologa,
  • lauulu e taofi tupu i luga o tapuvae ma vae,
  • o le paʻu i luga o vae e gaosia ma e mago.

  • valaau
  • paʻu
  • fao fua,
  • limamatua bursitis
  • fuga laau,
  • karupelu curvature o tamatamailima,
  • malogo ma paʻu le paʻu
  • maʻi afaina o le paʻu o vae (epidermophytosis o vae),
  • tui fao.

Maʻa e tulaʻi pe a oʻo i nisi vaega o le vae e sili atu le mamafa poʻo le soloina o se mea. I le avea ai o se tulafono, o le mafuaʻaga o ni seevae e le filifilia. Ua fautuaina aloaia e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete ia sana ma se maa maʻa i tua o le taele. Dr. Bernstein mea: Aua le aveeseina sana! Aua e te faia lenei lava oe ma aua nei faatagaina se tasi, e aofia ai se fomaʻi. Talu ai ona o le manua o le a tumau i le nofoaga o le aveeseina o le sana, lea e foliga mai ua liua i se ulutala.

Dr. Bernstein o loʻo faʻamalamalama mai o le aveesea o sana o le mafuaʻaga autu lea o maʻi mama, lea o loʻo afaina ai le siama. Le isi - gangrene ma le tipi ... Nai lo le aveeseina o sana, faatulaga ma ofuina ni seevae lelei. A maeʻa lena mea, o le uta i luga o le vae pe a tufatufaina lelei le savali, ma o le a faasolosolo malie lava ona pasi ia sana.

O paʻu o le paʻu o paʻu o paʻu e tumu i le vai. Ua afaina le mata ona o le mea moni e faapea o seevae e masani lava ona taina le vaega lava e tasi i luga o le vae. E mafai foi ona aliali mai se maʻila pe afai e te ofuina ni seevae e aunoa ma totini. Ina ia aloese mai paʻu, o seevae e tatau ona lelei tele, ma aua le alu e aunoa ma ni totini. Afai o loʻo i ai se manua i luga o le vae, o le tagata maʻi maʻi e tatau ona mautinoa le vaʻaia o se tagata tomai faapitoa. O le fomaʻi o le a faʻaaoga saʻo le fusi. Afai o le a tupu se siama, o le a aveesea e le fomai le tulei mai le matala ma faatonu ai auupega.

O fao e tupu pe afai e le selesele saʻo e se tagata pe uu seevae fusi tele. Aua le tipi fao i tafatafa o pito. Fautuaina ia aua neʻi tipiina i latou i seleulu, ae ia faʻapipiʻi i se faila fao. O se tagata gasegase maua i le maʻisuka e le mafai ona tuʻuina e aunoa ma se tui faʻaiʻu; e manaʻomia ona ia vaʻai i se fomaʻi. Atonu na filifili le fomaʻi e aveese se vaega o le fao e puipuia ai le faateleina o le tele. O se leaga laʻititi lea nai lo se manua pipisi, gangrene ma le tipi. Afai ua iai se siama i le toe, o le a faatonuina e le fomaʻi vailaʻau.

O le Bursitis o se pupu i luga o le pito i tua o le tootoo tele. I le aluga o taimi, e mafai ona tumu i le ponaivi o meaola ma le vai. E faia le bursitis pe a faʻapaʻamuʻu le lima matua i le isi itu o tamatamailima. E mafai ona avea lenei mea ma faʻafitauli faʻapitoa. Ole maualuga o mulivae ma seevae vae e faʻateleina ai lou faʻalavelave. Ina ia puipuia le gasegase o le tuputupu ae, atonu e fautua mai e le fomai le faaaogaina o solo vaivai mo seevae. Paʻu ma le mumu e faʻamalieina i fualaau. Afai o le gasegase e mafua ai le tele o taimi o tiga ogaoga, ona aveesea lea o le taotoga. Mo le puipuia, ia fai ni seevae e fetaui lelei ma lau lapoa.

O paʻu o Plantar o laʻititi laʻitiiti o lanu paʻu. O nisi taimi latou te i ai ni togitogi uliuli uliuli. O faʻamaʻaloga Plantar e mafua ai papillomavirus tagata. O lenei siama e afaina i nai maʻi laiti i luga o le paʻu o vae. E mafai ona tiga vevela ma faalavelave i le savali. Ina ia faʻaitiitia lo latou salalau, fufulu ou lima i taimi uma e te paʻi ai i ou sola. O vae e tatau ona mama ma mago. Aua nei e alu e leai ni seevae i nofoaga faitele. E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina le aveeseina o faʻamaʻi vavalaʻau ma se laser, vai inu vevela, poʻo le taotoga i lalo o le faʻaleagaina o le tino.

O le vavalo e pei o le hama-pei o tamatamailima e tupu ona o le mea moni e tasi pe lua sooga o tamai tamatamaivae e punou e le masani ai. Ona o maso i vae ua vaivai ona o le neuropathy o le maʻisuka. Afai ei ai se faʻafitauli o le punou o tamatamailima, ona sui lea o foliga o vae. Atonu e faigata ona savali. E faigata le maua o seevae saʻo. O le mea sili ona lamatia - o manua ma maʻi mama e mafai ona aʻafia i siama e mafai ona tupu. Togafitiga - togafiti faʻasolosolo i seevae, faʻapea foʻi ma vailaau mo tiga ma le mumu. I tulaga ogaoga, o se taotoga.

O le vevela ma le paʻu o le paʻu o le vevela ma le paʻu. Paʻu lanu o le paʻu, e mafai. E tele mafuaʻaga mo lenei faafitauli - maualuga toto maualuga, aʻafiaga o le namu, ma le le lelei o le toto i vae. O faʻalavelave i totonu o le paʻu e matautia ona o se faʻamaʻi e tuʻu ai. Faʻaauau le susu ma le elasticity o le paʻu o ou vae. Lubricati i taimi uma i le suauu e pei ona faamatalaina i lalo i le vaega o le "Foot Care: Faatonuga Auiliili". Afai e le mafai ona e taulimaina ma o le paʻu o le paʻu e leaga, vaʻai se fomaʻi. E mafai ona faʻamatalaina se faʻamatalaga mo se kulimi malosi. Talanoa ma lau fomaʻi e uiga i vailaʻau A ma le zinc supplements. Aua le faʻaaogaina nei tupe! O le mea moni, o le mea autu o le faʻaitiitia o le suka o le toto ma faʻamausali lelei le masani ai.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o le paʻu o vae e faʻaalia e ala i faʻamaʻi - vevela, vevela, mumu, paʻu i totonu o le paʻu. E faʻapipiʻi le anufe i luga o le va ma le vavaevae. Ina ia puipuia, ia tumau ou vae i le mea e mafai ai. Aua nei ofuina le seevae tutusa e tasi i le taimi atoa. Fai ni nai seevae e sui ai. A o e ofuina se tasi, o le isi ua magumagu. I le po, o seevae e leai se taimi e faʻamago ai. I nofoaga faitele e le o ni seevae, e fai ni seevae sulu. O totini e tatau ona faia i mea masani-o le fulu poʻo le fulufulu mamoe. O le falemaʻi e faʻatau atu kulimi ma pulumu e faasaga i le fuga i luga o vae. Afai e tatau ai, o le a faatonuina e le fomai se taotoga mo fualaau mama.

Namu fasipolo - tutusa lava puipuiga e pei o faʻamaʻi faʻamaʻi o le paʻu o vae. O le anufe e faʻamalosi ai fao, e faigata ai ona tipiina. Le lanu o le fao e sui. O nisi taimi e paʻu ese fao o loʻo aʻafia e le manoa. E mafai e le fomaʻi ona faʻamatalaina fualaau, aveese le tui faʻapitoa pe faʻasolosolo. Ole togafiti fao e togafitia foi i se laser, ae o loo i ai pea le fefinauaiga i le va o tagata atamamai e uiga i le lelei o lenei metotia fesoasoani.

Faʻailoga

O faafitauli o le vae i le maʻisuka e mafai ona mafua mai i le faaleagaina o le nerve conduction, faʻamaʻiina o toto toto e fafagaina vae, poʻo mea uma e lua. E taʻua lenei mea o le neuropathic, ischemic, poʻo le faʻafefiloi o le maʻi o le maʻisuka vae. O le fomaʻi e fuafua le fomaʻi o le faʻamaʻi ma faia se suʻesuʻega ina ia mafai ai ona faʻataʻitaʻiina togafitiga sili ona lelei.

Le mea e masani ona fai e le fomaʻi

Vaʻavaʻaia mata o le tagata maʻiFaailoa pe o a faailoga o le vae o le maʻisuka (vaai i luga)X-ray poʻo le faʻasalaga faʻaleleia o le faʻaleleia o vaeSiaki mo faʻaleagaga o ponaiviSuʻega mo le faʻalogo i le vibration, le vevela, paʻi ma tulivae.Le faʻamautuina le malosi o le neuropathy o le maʻisuka i totonu ole maʻiAsiasia seevae o tagata maʻiIloilo pe faapefea ona talafeagai le seevae i le lapoa ma le atoatoa, pe i ai ni tino mai fafo, pe afai e le taofi le moliAuina atu mea manua mo suʻesuʻega o le bacteriologicalSaili po o fea apalai e mafai ona fesoasoani ma e le mafai e mea e le mafai.

  • Faʻasaina o vaʻa o pito i lalo,
  • M-mode ultrasound dopplerography (USDG),
  • fuaina o le faʻamaufaʻailoga o le tapuvae-faʻavae,
  • vaimoli faasolosolo.

O loʻo i ai se isi suʻesuʻega - faʻasalalauga faʻasalalauga. O se tagata e faʻafesoʻotaʻi le leitio e tui i le toto o le tagata maʻi, lea e "susulu" i puipui o vaʻa. O lenei suʻesuʻega e sili atu ona faʻamaonia, ae mafai ona mafua ai aʻafiaga mai fatugaʻo. O le mea lea, ua faʻamaonia ma le faʻaeteete. Ae peitai, afai o se taotoga ua fuafuaina e toe faʻafoʻi le toto i totonu o vaa, ona tatau ai lea.

0E leai se maʻi faʻala, ae o le mea lamatia e maualuga - o sana, faʻavaivai vae 1Maʻila luga 2Oona loloto. Tendons ae le o ponaivi e mafai ona aafia. 3Maʻi maʻi tuga ma faʻamaʻi ponaivi 4Gangrene i tamatamai vae 5Galanrene vaevaevae

O le fomaʻi e faalagolago i le umi o le maʻisuka, pe faʻapefea ona togafitia le tagata maʻi, pe faʻamalosia o ia e tausisia tulafono. O faʻamaʻi faʻamaʻi e taua foi - atherosclerosis, maualuga maualuga, faʻafitauli o le maʻisuka i gaʻo ma le vaai, teteʻe maʻi. O le mea lea, pe a alu se maʻisuka i le fomaʻi ona o faafitauli o vae, e tatau ona atoatoa le suʻesuʻega.

  • Suʻega o le Maʻisuka - Lisi Aotelega
  • Tulaga faʻasaina o le suka toto - o mea e tatau ona e taumafai ai

Laʻau o le Carcot (diabetic osteoarthropathy)

O le vae o le Carcot (o le diabetic osteoarthropathy) o se faʻalavelave o le maʻisuka, o le taunuuga lea o le a faʻaumatia ai sooga ma le mama o masini o vae, o ona suiga ua suia. I le taimi muamua, o le sooga ua amata ona vaivai ma pala. Mulimuli ane, o le a faʻavaivaia musele ma taofi le taulimaina o le avega. Ona o lenei mea, ei ai faafitauli i ponaivi, ua leaga le vae. E masani lava ona tupu vave lenei mea uma.

O le mafuaaga mo le atiina ae o le vae o Charcot o le maʻisuka neuropathy. O neura ua afaina e le mafai ona faʻaliliuina faʻamaumauga mai le vae i le faiʻai. O le mea lea, o se tagata e le saʻo lona vae ao savali. O le faʻaumatia o sooga ma ponaivi e mafua ai le tiga, ae o le maʻisuka e le lagona. O loʻo faʻaauau pea ona ia faʻamalosi le vae ua aʻafia seia oʻo ina manino manino le suia o le vae.

  • o le paʻu o le vae e liu mumu, o le vevela i luga o lona maualuga e tulaʻi,
  • ua galo le vae
  • E mafai ona lagona le tiga, ae sili atu ona toesea ona o le neuropathy.

Togafitiga o le maʻisuka osteoarthropathy - o le vae o loʻo tuʻuina i se fusi faʻapitoa e faia i mea e gaosi ai polymer. O lenei mea e mafai ai ona fesoasoani i vaega na aafia o vae. E foliga mai o le a faatonuina e le fomai le tagata maʻi e savali ma tootoo pe oʻo foi i se nofoa nofoa faataavalevale. O nisi taimi o le faaofuofu o foliga o ponaivi e toe aumai i le masani ma taotoga.

Puipuiga

O le puipuia o le faʻaeteete ma le faʻaeteete o tulafono o le tausiga o vae ma le asiasiga i aso uma o vae. Fautuaina tausiga o vae i lalo ifo. O lenei o le a tatou talanoa pe faʻapefea ona suʻeina vae o se tagata gasegase i le maʻisuka, o le a le mea e tatau ona e sailia. E tatau ona asiasia vae i aso uma, muamua mai luga, ona sosoo ai lea ma le pito i lalo. Siaki lelei le paʻu i ou vavae. Atonu e te manaʻomia se faʻata mo lenei mea.E fautuaina se tasi e auai i le suʻega o vae, ae le na o le maʻisuka lava ia.

O le galuega o le suʻega e le tatau ona misia pe afai e maua mai ni fatu fou, fulafula, tuʻimomomo, nofoaga tiga, lupe paʻu, poʻo isi suiga. O foliga, lanu ma le vevela o le vae e ono fesuisuiai. Sensitivity to touch - faʻavaivaia pe faʻavaivaia le faʻamalosia. Afai e te maitauina o suiga o loʻo faasolo ina leaga - i le taeao e sosoo ai, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, aua le toso. E ono i ai ni nai fusi ma ni gaioiga o ponaivi, ona o le vae o le vae, o ona foliga ua suia. O lenei mea e manaʻomia ai le vave faʻalogo mai le fomaʻi.

E oo lava i nai mea leaga e mafai ona liua e avea ma se mailei o le gaʻo, lea o le a umi ma faigata ona faʻamalolo. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi o le manua, o le a tupu ai le gangrene, ma e ono oʻo mai e na o le toesea o le a laveaʻi ai le maʻisuka mai le oti.

Afai o le paʻu o vae e faʻapogisa pe o le moli foi o moli, o le a le toe i ai ni lauulu - o lona uiga o le toto toto i vae o loʻo faʻaitiitia. O le leaga o le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai i sela, o le umi e faʻamalolo ai le paʻu. Siaki pe afai o le paʻu o le paʻu e paʻi atu o le a atili ai ona leaga. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga, mo se faataitaiga, fulufulu. Ia mautinoa o le tagata maʻi suka e mafai ona lagona le eseesega i le va o le mafanafana ma le malulu pe a latou tuu i lalo o latou vae i totonu o le vai. Aʻo lei taele, e tatau ona e siaki le vevela o le vai i le lima. I soʻo se tulaga, e tatau ona i ai ma faʻaaogā le thermometer bath.

O le maʻisuka foot syndrome e masani lava ona atiae ona o le maʻi ua gau lona vae, ae na te le lagonaina. O le faʻamoemoe o le suʻesuʻega i aso taitasi o le faailoaina lea o suiga le lelei e leʻi iloa e le maʻisuka i le taimi lava na tupu ai. Ua maua nei e fomaʻi ni laei faʻapitoa ma mea manogi. O meafaigaluega ia e fesoasoani e faʻamalolo ai manuʻa i luga o vae, puipui faʻamaʻi, gangrene ma le tipi. Ae peitai, e tatau ona e vaʻai i se fomai i le taimi. Aʻo amata le gangrene, e leai se isi auala nai lo le tosoina.

Mulimuli i tulafono mo le tausiga o vae, asiasia vae i aso uma ma talanoa i se fomaʻi pe a foliga mai e masalomia oe i se mea. O le auala autu e puipuia ma togafitia ai le maʻisuka vae o le faʻaitiitia o le toto toto i le masani, ona faʻamausali lelei ai lea, pei o tagata soifua maloloina. E mafai ona ausia lenei mea i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 ma se taumafataga maualalo maualalo. Pulea lau metabolism - ma o le tele o faʻamaoniga o le neuropathy o le maʻisuka o le a pasi atu i le taimi. Aemaise lava, o le lagona o le vae o le a toe faʻaleleia. Faʻaleagaina foi le paʻu i luga o vae o le a faʻamalolo. Ae, o le mea e leaga ai, pe afai e afaina toto, ona le mafai loa lea ona toe faʻaleleia le latou vaega. E le gata i lea, afai ei ai ni gau poʻo ni mea e gaʻo ai ponaivi o vae, o le mea lea e le mafai ona faʻaleleia.

Tausiga i lalo: Faatonuga auiliili

O tulafono nei mo le tausiga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Afai o le lagona o le vae i le vevela, o le tiga ma le mamafa e tele lava ina leiloa, ona tatau lea ona faia ma le faʻaeteete. E na o le pau lenei o le auala e le mafai ai ona faʻaauau le laulau o loʻo galue ai i le fomai tipitipi o loʻo auai i faʻamavaega.

I le taimi lava e tasi, afai e te faia se polokalame o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo se ituaiga togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma tausia lou toto suka ma tumau, e le o toe umi le taimi, e toe faʻaleleia le aʻafia o le namu. A maeʻa lena, o le aʻafiaga o faʻalavelave faʻavae o le tino i le maʻisuka ua faʻaititia i le leai. O le toe faʻafoʻisia o le lagona popole e le itiiti ifo ma le tele o masina, ma e masani lava 1-2 tausaga.

Tuu le ulaula! O le ulaula e afaina ai le toto i vae ma, o le mea lea, e faateleina ai avanoa e tatau ona faia i se taimi vave pe mulimuli ane.

O le matautia o le mu o ou vae e maualuga, aua o le lagona o le vae i le vevela ua vaivai. Taofi ou vae e mamao ese mai punavai vevela pe a mafai. O lona uiga e leai ni faʻailoga, faʻavevela, fagu vai vevela poʻo palanikeke eletise. I totonu o le taele po o le fagu, e tatau ona malulu le vai, e le mafanafana.

I le tau malulu, ia fai ni totini mafanafana mafanafana ma ni seevae e lava le lautele ina ia aua neʻi faʻamalosi ou vae i totini. Pe mafai ona siakiina le toto i luga o vaʻa o le vae i le tofiga o le fomaʻi ma le fesoasoani o se suʻesuʻega e leai se tiga e taʻua o le "oximetry transcutaneous". Afai e foliga mai ua gau - aua e te nofo i le malulu mo le umi 20 minute i le laina. Aua e te alu e leai ni seevae, pe i luga o le auala, e oo lava i totonu.

Afai e te lūlūina ou vae i soʻo se vailaʻau, ona faia lea e pei ona faatonuina e lau fomaʻi. O le tele o oloa masani e faʻatau atu i luga o le tui i se fale talavai e matautia tele mo le paʻu o vae o se maʻi suka. Mo se faataitaiga, iodine, hydrogen peroxide ma le salicylic acid. Aua nei faʻaaogaina le iodine poʻo le hydrogen peroxide e faʻamaʻi ai manua vae, e tusa lava pe fautuaina e lau fomaʻi. Faatau se iodine faapitoa i le fale talavai lea e le mu ai le paʻu, ma teu lelei.

Afai e paʻu lau paʻu i ou vae, ona ole atu lea i se fomaʻi poʻo le fomaʻi e le tuʻuina atu ia te oe beta-blockers mo le maualuga o le toto maualuga poʻo faʻafitauli o le fatu. Aua o le faaaogaina o fualaau faasaina mai le vaega beta-blocker o le a atili faʻaosoina ai le faʻamamaina o le paʻu o ou vae. E faʻafefea ona togafitia se maʻi fatu cardiovascular e aunoa ma ni fualaau '' vailaʻau faʻamaʻi 'leaga, faitau i ai - o se nofoaga lenei mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, i le DiabetMM.Com.

Afai e i ai ni sana i luga o ou vae, aua le taumafai e aveese! Aua le faʻaogaina fao, o se pulu, poʻo isi mea faitino. Aua e te aveeseina sana ma aua nei faatagaina se tasi e faia lenei mea, e aofia ai le podiatrist. O le paʻu o le paʻu i luga o valaʻau o le puipuiga o alofilima o vae mai mea leaga ona o seevae ua le filifilia. Afai e te aveeseina fatu, o le a le toe i ai lenei puipuiga.

Aveesea o sana i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le mafuaaga taatele lea o le faʻamaʻi, lea e oʻo atu ai i le tosoina o le vae. I le tulaga o tagata e valaʻau i luga o vae, e tatau ona e fesuiai i ni seevae faʻasusu lelei. Afai e saʻo lelei ia seevae, ona leai lea o se uta i luga o alofilima, ma o le taimi e mou atu ai sana.

Afai ole maʻi o le maʻisuka ei ai ni togitogi matala, ona e manaʻomia lea ona e iloa pe o le fuga ole mafuaʻaga o lenei mea. Afai e aliali mai o lenei mea o se maʻi faʻaleagaina, o le a faatonuina e le fomai se fofo e manaʻomia ona faʻaaogaina i fao ua afaina faalua i le aso. O le mea e leaga ai, e masani lava ona togafitia le manua mo le 12 masina pe sili atu foi. E le gata i vaifofo i le lotoifale e ono manaomia, ae o le ave foi o ni mea e puipuia ai.

E fautuaina e lolomi i luga o le lomitusi tulafono mo le tausiga o vae, lea o loo tuuina atu i luga, faapea foi ma le vaega "Auala e matauina ai le tumama." Toe faitau faʻasalalau lenei mataupu ma faʻafeiloai tagata o le aiga i le maʻisuka maʻi ile maʻi. Afai e te mulimuli ma le maelega i le ituaiga o maʻisuka togafitiga o le maʻisuka poʻo le ituaiga 2 o togafitiga o maʻisuka, e mafai ona e tumau i lou toto suka ma masani. A mavae ni nai masina, o le lagona o neura i vae e amata ona toe faʻafoʻisia malie. E le sili atu nai lo le 2-3 tausaga, o le a toe malosi. O le aʻafiaga o le maʻi o le maʻisuka vae poʻo le gangrene o le a faʻaitiitia i le leai o se mea.

Auala e faʻatau ai seevae

Faʻatau pe faʻatonu uma seevae ae le o le taeao ae le o le ao, ae i le afiafi, aua i le afiafi o le maualuga o le lapoa vae. O seevae e tatau ona faʻalelei i le taimi lava e te taumafai ai mo le taimi muamua. E le tatau ona taua ni seevae fou. O seevae ma lima togi e le tatau ona ofuina. E te manaʻomia ni seevae ma lautele ma loloto le avanoa mo tamatamai vae. O seevae Orthopedic o se filifiliga lelei. E le foliga matagofie ma le fiafia, ae e lelei ma faʻateleina le avanoa o le a mafai ona e faʻasaoina ou vae e aunoa ma se faʻaleagaina.

Aua le faʻaofuina se seevae ma se fusi i ou vavae. Talu ai e mafai e le fusi ona afaina lou paʻu. O le a aliali mai le paʻu, lea o le a liua i se ulutala. Aua le ofuina seevae tutusa mo ni nai aso i se laina. Fai ni nai lafitaga faʻalelei e sui ai i latou i isi aso uma. O taimi uma, aʻo leʻi tuʻuina se seevae, ia siaki mai totonu. E le tatau ona i ai ni mea faitino tolu-pebbles, ma isi.

Aua le fai ni totini poʻo ni totini e iai ni fusi uʻamea e faʻamalosi ai vae ma faʻaleagaina le tafe toto i totonu o vaʻa. Aua nei ofuina ni totini ma ni pu poʻo ni vao. Aua le ofuina ni totini e matua tiga pe o ni manoa mamafa. O totini faigata e mafai ona faʻaleagaina ai le paʻu o vae, mafua ai le muaʻi afaina, ona sosoo ai lea ma se ulupo ona oʻo ai lea i le gangrene ma le tipi. O le teuina i luga o le lino e mafai ona mafua ai le leiloa ona o le le atoatoa.

Sini faʻatasi ma galuega tutusa o lima ma vae ("tietie")

Faʻaaogaina maso masani. Fai ifo i luga o sooga. Le maualuga o le malosi o taumafa. Faʻatupulaia vave le le pulea o le fatu ma le toto maualuga. E le fautuaina mo le maʻisuka ma faʻalavelave faʻafuaseʻi i le cardiovascular ma le popole, faigamalo.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e le fautuaina ni taʻaloga e ono maualuga le tulaga o le le pulea o tulaga (nofo mauga, mauga, sulu vai, ma isi mea) ma le tauivi (fagatua, faʻasalalau, ma isi mea).

Vailaau o le tumama

O aso uma e te manaʻomia e suʻe ai vae o se tagata maʻi i le maʻisuka, tusa lava pe iai ni manua fou poʻo faailoilo e le lelei le seevae. Ia mautinoa e leai ni paʻu, masini, vavave, ala o le afu poʻo isi mea e faaleagaina ai le paʻu o vae. Vaʻai foi le paʻu i ou vavae. Vaʻavaʻai ile soʻo ma se faʻata. Afai e le mafai e se maʻi suka ona faia lenei lava mea, ona ia manaʻomia lea o le fesoasoani a se isi tagata. Afai e te maua ni mea leaga i ou vae, faʻafesoʻotaʻi vave lau fomaʻi.

Aua le siakiina le vevela o le vai i totonu o le faletaele ma lou vae, ae naʻo lou lima, sili atu - faʻatau ma faʻaaoga le thermometer bath. O le vevela o le vai i le faletaele e le tatau ona sili atu nai lo le 33 tikeri Celsius. Aua e oʻo lava i le vevela o le vai i le 34 tikeri Celsi e ono mafua ai le mu pe a faʻalavelave le toto i totonu o vaʻa.

Aua le faatofu ou vae i le vai mo le umi atu i le 3-4 minute. A le o lena, o le paʻu i luga o vae o le a susu, ma mo le faʻamaligiina o le paʻu, o le aʻafiaga o le faʻaleagaina e faʻaleleia. Ina ia tausisia lenei tulafono, aua nei e nofo umi i totonu o le faletaele poo le fagu. Fufulu vave ma alu i fafo. Taumafai e aua le susu. Afai ei ai se taufaʻatau o le atiaeina o le maʻisuka vae, ona leaga lea o timuga. Vaevae seevae ma vae - e le fautuaina.

Afai e te fia aau i totonu o le vaitaʻele, a o leʻi aʻe i totonu o le vai, faʻaaoga suauu moli (suauu palu) i le paʻu o ou vae e puipuia ai mai le vai. A maeʻa lau fuʻa, aveese le tiloti mai i ou vae i se solo.

Afai o lou paʻu i luga o ou vae e mumu, lubricate ia le itiiti ifo i le tasi i le aso, i taimi uma e mafai ai. O lenei mea o le a faʻaititia ai le lamatiaga o le osooso. O kulimi suamalie ma mea manogi e talafeagai.

I le malulu o le tau, ia faia ni totini mafanafana e faia i mea masani ma faʻanofo faʻalelei o le tele talafeagai. Aua nei ofuina ni totini ma se mea e malosi ai le malosi o loʻo faʻafefeteina ai toto toto ma faʻaleagaina ai toto. Afai e le lelei lau taamilosaga i ou vae, aua e te nofo i le malulu mo le umi 20 minute i le laina.

Oti faʻamavae faʻailoga pe afai e te vaʻai manino i mea o loʻo e faia. A leai, fesili i tua atu fesoasoani mo lenei mea. Afai e te masalomia o ou tootoo e aʻafia i se malie, faʻaali i le fomaʻi ma o le a ia faatonuina togafitiga. O ou vae e tatau ona mago ma mafanafana i taimi uma, aua le galo, aua le soona inu, ma le afu.

Taʻi togafitiga o le maʻisuka

O togafitiga o le maʻisuka o se seti o fuataga i le tele o vaega:

  1. Aʻoaʻo le tagata maʻi i tomai - suʻesuʻega i aso uma o vae, fesuiaiga o laei ma isi gaioiga talafeagai.
  2. Puleaina o suka, toto toto ma le cholesterol toto.
  3. Faʻatau togafitiga - laei, aveeseina o taʻavale e le mafai ona faʻaaoga.
  4. Antibiotics e tau ai faʻamaʻi.
  5. O le Aofaʻi Contact Cast dressing, lea e faʻafefe ai vaega o loʻo aʻafia mai vae mai le mamafa tele.
  6. Toefuataiga o le toto i vae, e aofia ai le taotoga vascular.

E masani lava i tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le aʻafia o le nerve e faʻavaivai ma o lea e le afaina ai vae, e ui i le faaleagaina. I le taimi lava e tasi, o le togafitia o le maʻi suka o le tele o faafitauli. O le mea lea, o nisi tagata gasegase ua faʻaosoosoina e tuʻu le faʻamaʻi faʻamaʻi. O se taunuuga, o le a latou i ai i le laulau o loʻo galue i le fomai tipitipi. Talu ai afai e faʻavave faʻapipiʻi fuamoa i manuʻa i luga o vae, ona latou mafua ai lea o le gangrene. E faatoa mafai lava ona puipuia le faʻatagaina pe a amata ona togafitia togafitiga i le taimi ma pulea le pulega.

Auala e togafitia ai maʻi o le tino i luga o le vae

Uluai i luga o vae o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e masani ona le afaina ai le neuropathy - faʻaleagaina le aʻafia o le namu. Ae le o se tala fiafia, ae o se faafitauli. Ona o le le lava o le tiga e taitaia ai tagata mamaʻi i le faaosoosoga e le tatau ona togafitia. O ia maʻisuka le talafeagai e naʻo le taimi e amata ai ona pala le vae. Faʻalogo lelei i togafitiga ma le puipuia o vae o le maʻisuka ina ia mafai ai ona taofia le tipi, ia tausia le mafai ona savali masani.

  1. E manaʻomia le puipuia lelei o le suka toto, a leai o le a leai se manuia.
  2. Atonu e talafeagai le aveeseina o ni mea e le mafai ona ola. Mo lenei mea, e le gata na o se pipiʻi tipitipi, ae o isi foi auala (silasila i lalo).
  3. O le manua e tatau ona tausia mamā ma puipuia mai aʻafiaga mai fafo.
  4. Vaʻai le nofoaga ua faaleagaina i aso taitasi, suia le fusi, ma mulimuli i faatonuga a le fomaʻi.
  5. Taumafai e savali laʻititi seia oʻo i le ulua i luga o faʻamalolo vae.
  6. O le savali savali e leai ni seevae e matua faasaina.

Talu mai le 2000, na i ai fomaʻi i le faʻaputuina o ituaiga eseese o laei mo le togafitia o manua vae i le maʻisuka. O se laei e mafai ona gaoioi le tuleia mai se manua ma aofia ai se vailaau. Faʻaaogāina o se laei, e mafai ona e faʻaaogaina ni enzymes i le ulutala lea e aveesea ai mea e le mafai ona ola, nai lo le aveesea o taotoga. O laʻei faʻaonapo nei o se meafaigaluega aoga lea e faʻapupulaina ai le faʻamalolo.

E masani lava ona afaina manuʻa aua e fesoasoani le ea e faʻamalolo. Ua iloa nei e fomaʻi o manuʻa e vave faʻamalolo, ma o le aʻafiaga o siama e itiiti ifo pe afai e te susu ma ufiufi i fusi. Talu mai le amataga o le 2000, o togafitiga mo gasegase vae na faʻaleleia atili. E i ai lava fusi i le foliga o se puafiti poʻo se ata vali ata, nai lo o fusi paʻu tuai. O le filifiliga o se togafitiga maʻoti e faia e le fomaʻi. Ae ui i lea, o le taua o le puleaina lelei o le suka i le toto e leʻi faalēaogāina.

Afai e le faatagaina le tagata maʻi i le falemaʻi, ae lafo i le fale mo togafitiga, o le mea lea, i le faaopoopo atu i laei, o vailaau faʻamaʻi i totonu o pepa e mafai ona faʻatulagaina. E tatau ona faia saʻo e pei ona faatonuina e le fomaʻi. E le mafai ona faʻaititia le fualaau poʻo le faateleina foi i latou e aunoa ma se totogi. Aʻo leʻi faʻatuina vailaau faʻamaʻi, e mafai e le fomaʻi ona tuʻuina atu mea e fai mo le suʻega e saili ai po o fea microbes na mafua ai le faʻamaʻi. E manaʻomia lou asiasi atu i se fomaʻi i nai aso uma mo suʻega faʻasolosolo.

Uluai maʻi i luga o vae e masani lava ona mafua mai i le mea moni o le uta e le o tufatufa lelei pe a savali. Ina ia faʻamālōlōina se tagata maʻi mai se maila, atonu e tatau ona faʻaitiitia le mamafa i vaega o loʻo aʻafia ai le vae. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga le numera Total Contact Cast dressings, o loʻo faʻamatalaina auiliili i lalo. I le faaopoopo atu i le fusi, o le a manaomia e le tagata maʻi ona faʻatonu ni seevae faʻapitoa. Masalo o le a fai mai le fomaʻi e te faia ni tootoo mo sina taimi pe e te alu foi i se nofoa faataavalevale. Afai e fesoasoani lenei mea e taofia ai le vavaeeseina, aua le teena.

Faʻafiafiaga Taʻaloga Taʻaloga Faʻafesoʻotaʻi

Ina ia mautinoa o le laueseina o le vae ua afaina mai le mamafa o le mamafa o se tulaga taua mo le manuia o le faamaloloina o manuʻa i luga o le tino. Ma sili atu, mo togafitiga o le maʻisuka neuroosteoarthropathy (vae o Charcot). O suʻesuʻega ua faʻamaonia mautinoa o se meafaigaluega aoga o le faʻaaogaina lea o le Total Contact Cast faʻapitoa tagata faʻapitoa.

O lenei fusi e faatapulaa ai le gaoioi o vae ma vae. I aso nei, o le meafaigaluega muamua e faʻaitiitia ai le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi: gasegase masani, faʻaleagaina ma le faʻaumatia o sooga, faʻapea foi le gangrene, lea e oʻo atu ai i le faʻanofoina. O le tele o faʻamatalaga tuʻuina atu e mafai ona faʻaaogaina e se endocrinologist poʻo le fomai tipitipi i se falemaʻi poʻo se falemaʻi.

Aofaʻiga Contact Cast o se fusi faʻapipiʻi mama i luga o le susulu ma le vae, lea o loʻo faia i mea faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa.Pe a faʻaaogaina, o loʻo aʻafia le vaega o loʻo aʻafia ai vae o le maʻisuka, ona o mea nei:

  1. E oo atu i le 30% o le avega ua siitia mai le vae i le vae pito i lalo.
  2. O le vaega o le lagolago o le vae e faateleina i le 15-24%. I lenei tulaga, o le avega i luga o vaega eseese o loʻo tufatufa atu ma le sili atu. O le mea lea, o le mamafa o le uta i luga o autu autu e faasino i ai ua faaitiitia i le 40-80%.
  3. O le laei e puipuia ai manuʻa mai le feteʻenaʻi o le va.
  4. Le faaitiitia o le paʻu o vae.
  5. A maeʻa ona fai ni puipuiga mo le puipuiga atili ma le faʻamalosia o le onosai, o le Total Contact Cast o loʻo tuʻuina le Laveʻavae, o se fausaga faʻasologa.

Mo le gaoioi i luga o le auala na faia e le tagata lava ia ni seevae faʻasusu. I lenei tulaga, ua faatonuina le tagata maʻi e faatapulaaina le savali i le 30% o lona mamao masani.

Faʻailoga mo le faʻaaogaina o se tagata faʻapipiʻi polymer lapoʻa Total Contact Cast:

  • se tulaga laititi o le maʻisuka osteoarthropathy,
  • o le taimi masani o le osteoarthropathy, lea na faigata i le atinaʻeina o le ulcer ulupo,
  • faʻalapotopotoga faʻavaomalo (i luga o vae uma e lua) o le osteoarthropathy ma / poʻo vae vae.

O le faʻamaualuga faʻamaoni i le faʻaaogaina o le Total Contact Cast o se gaioiga faʻaosofia i le loloto o masini o vae, faʻapea foi le gangrene poʻo le sepsis.

    ogaoga faʻasolosolo (vevela) faʻasalaga, pe a fai o le tapuvae-faʻataʻitaʻi igoa Faʻatau - vailaau faʻamaʻi

Afai o le manuʻa e pisia pe o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka, o loʻo faʻamautuina togafitiga faʻamaʻi. O lona manuia e le gata ina faalagolago i le saʻo filifiliga o fualaau oona ma le metotia o le pulega, ae faapena foi i le togafitiga o le manua. O lenei togafitiga e tatau ona talafeagai lelei ma talafeagai, aemaise lava pe a oʻo i le ogaoga o le maʻi ma loloto. E le tatau ona tolopoina le togafitiga o le vae, ae tatau ona faʻatinoina i le taimi lava e tasi e faʻamaonia ai togafitiga. E tatau ona mataʻutia, o lona uiga, aʻafia ai uma siama ma le le mafai ona faʻaaogaina.

Afai ei ai nei faailoga a le tagata gasegase, ona manino lea e manaʻomia ona togafitia o ia i vailaau faʻamaʻi, ma ia lava laasaga, ma vave amata. Ae i le maʻi suka, aemaise lava i tagata matutua, o le tino puipuia o le tino e masani lava ona foliga mai o le tino, e pei o le vaivai e tali atu i siama. I ia tulaga, o faailoga e pei ona taʻua i luga e le o iai, ma e tatau i le fomaʻi ona faatonu faʻamalosi, e taulai atu i faʻamatalaga i le lotoifale o le faʻamaʻi.

I faʻamaʻi pipisi ma le tumau, o faailoga o faʻamaʻi e ese. I le tulaga muamua, o le fulu, fula, tiga, fiva o le paʻu, o le tuusaʻo e tuusaʻo mai le manua. I manuʻa masani, o faailo o faʻamaʻi o foliga vaaia o le tiga i le manua ma mea o loʻo siomia ai, o se manogi le lelei, o le faateleina o le tele o le manua, o se suiga i le lanu o le "gaogao", ma le tuʻuina atu o tuuga po o le toto mai le manua.

Mo le togafitiga o le maʻisuka vae, e mafai ona faia faʻamalosi faʻamalosi i le falemaʻi, pe mafai e le tagata gasegase ona ave i latou i le fale ile fomu. O le auala muamua e tatau pe afai o le faʻamaʻi e ogaoga, ma e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi poo le saogalemu o le tino. Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maua i le phlegmon, o le tino o le tino, o le garyrene susu poʻo le sepsis, ona faʻataunuʻuina lea o le togafitiga o vailaau. O loʻo tuʻufaʻatasia ma le faʻavavega o vaʻaia o le purulent foci, faʻatoʻaga ma fuataga e faʻasaʻo ai le suka o le toto. O nei mea uma e faia i totonu o se falemaʻi.

Afai e le loloto le foci purulenti ma ua na o faailoga i le lotoifale o faʻamaʻi i le manua, ona mafai ai lea e le tagata gasegase ona ave vailaau faʻamaʻi i le tino o pepa ma e le alu i le falemaʻi. E taua le maitauina e mafua ona o le manava o le tino, o le inu o meaʻai ma vailaʻau i totonu o le gastrointestinal tract atonu o le a faʻavaivaia. I lenei tulaga, e tatau ona fesuiai i le vevesi o le puleaina o vailaau.

(faaiuga o le 2011)
Faʻalogo! O lenei faʻamatalaga o se "siaki siaki" mo fomaʻi! Tagata maʻi - 'aua neʻi e faʻaaogaina vailaʻau. Vaʻai se fomaʻi agavaa!

Agalelei (papa maʻa, i le gutu)FaʻasalagaStaphylococci (Staphylococcus aureus)

  • Clindamycin 300 mg 3-4 taimi i le aso
  • Rifampicin 300 mg 3 taimi i le aso
  • Flucloxacillin 500 mg 4 taimi i le aso
  • Clindamycin 150-600 mg 4 taimi i le aso
  • Flucloxacillin 500 mg 4 taimi i le aso
Meteocillin-Stackinglococcus aureus (MRSA)
  • Trimethoprim 200 mg 2 taimi i le aso
  • Rifampicin 300 mg 3 taimi i le aso
  • Doxycycline 100 mg / aso
  • Linezolid 600 mg 2 taimi i le aso
  • Vancomycin 1 g 2 taimi i le aso
  • Linezolid 600 mg 2 taimi i le aso
  • Daptomycin 300-600 mg 1 taimi i le aso
Streptococcus
  • Faʻataunuʻu 500 mg 3 taimi i le aso
  • Clindamycin 300 mg 3-4 taimi i le aso
  • Flucloxacillin 500 mg 4 taimi i le aso
  • Erythromycin 500 mg 3 taimi i le aso
  • Faʻataunuʻu 500 mg 3 taimi i le aso
  • Clindamycin 150-600 mg 4 taimi i le aso
Enterococci
  • Faʻataunuʻu 500 mg 3 taimi i le aso
  • Faʻataunuʻu 500 mg 3 taimi i le aso
Anaerobes
  • Metronidazole 250 mg 4 taimi i le aso
  • Clindamycin 300 mg 3 taimi i le aso
  • Metronidazole 500 mg 3 taimi i le aso
  • Clindamycin 150-600 mg 4 taimi i le aso
Coliform (E. coli, Proteus, Klebsiella, Enterobacter)
  • Ciprofloxacin 500 mg 2 taimi i le aso
  • Cefadroxil 1 g 2 taimi i le aso
  • Trimethoprim 200 mg 2 taimi i le aso
  • Ciprofloxacin 200 mg 2 taimi i le aso
  • Ceftazidime 1-2 g 3 taimi i le aso
  • Ceftriaxone 1-2 g / aso
  • Tazobactam 4.5 g 3 taimi i le aso
  • Trimethoprim 200 mg 2 taimi i le aso
  • Meropenem 500 mg-1 g 3 taimi i le aso
  • Ertapenem 500 mg-1 g i le aso
  • Ticarcillin clavulanate 3.2 g 3 taimi i le aso
Genu Pseudomonas (P. aeruginosa)
  • Ciprofloxacin 500 mg 2 taimi i le aso
  • Ceftazidime 1-2 g 3 taimi i le aso
  • Meropenem 500 mg-1 g 3 taimi i le aso
  • Ticarcillin clavulanate 3.2 g 3 taimi i le aso

E masani lava, o gasegase e maua i le maʻisuka vae syndrome e faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina o le tino. I se tulaga faʻapea, pe afai o vailaau faʻasolosolo poʻo isi fualaau oona o loʻo faʻatulagaina i tulaga faʻasoloina o togafitiga, e mafai ona faia se faʻaleagaina tele i le soifua maloloina o le maʻi. Aisea ua i ai se tulaga matautia:

  • pe a fai e faʻaititia le gaioiga o gaʻo, ona mafai ai lea e le fualaau faasaina ma ona metabolites ona i ai sona aʻafiaga i luga o le tino,
  • i tagata gasegase e le atoatoa le aoga, o le faapalepale i aʻafiaga o fualaau oona e masani ona faaitiitia,
  • o nisi o vailaau faʻamaʻi e le o faʻaalia atoatoa a latou mea totino pe a faʻavaivaia le gaioiga o le gaʻo.

Ona o nei mea, afai o loʻo maua e le tagata maʻi ni faʻafitauli o le maʻisuka o ona vae faʻatasi ma le nephropathy, ona tatau lea i le fomaʻi ona fetuʻutuʻatasi le filifiliga o fualaau faʻasaʻi ma lona vailaʻau

Toto, taotoga

O togafitiga togafitiga o se manua o le aveeseina lea o peʻa paʻu ma paʻu. E tatau ona faia ina ia le mafai ona avea meaola na maliliu i fafo o se nofoaga mo siama faʻamaʻi.

Faʻafefea ona faʻatino lenei faiga:

  1. Ua faʻamamaina le paʻu ma faʻamaʻi.
  2. Ua fuafuaina pe o le a le ogaoga o le manua ma pe o le a le mea na paʻu i ai se mea mai fafo.
  3. E aveese e le fomai ni mea ua oti faatasi ma se seleulu ma se seleulu tipitipi ona fusi lea o le manua.

I le faaiuga o le togafitiga, o le manua e ono tele atu ma loloto atu nai lo le taimi muamua. E tatau ona piniki pe mumu, foliga e pei o aano o manu.

E le gata i le taotoga, ei ai isi auala e togafitia ai se manua:

  • E mafai ona faʻaaogaina le enzymes e faʻaumatia ai mea e le mafai ona faʻaaogaina.
  • E oʻo lava i vavaega iniseti faapitoa e faʻaaogaina, e naʻo laulaau oti. I le taimi lava e tasi, latou te faʻamalosi ai mea e faʻamalosia ai le faʻamaloloina o maʻi pipisi.

O le auala ma le tele na iloa talu mai le Taua Muamua o le Lalolagi. Talu mai le 2000, o le fiafia ia te ia ua toe foi mai.

O le togafitia o le togafitiga e le o se taotoga. O le taotoga moni e na o le pau lava le mea e fai pe a le manuia uma togafitiga. O se faʻamatalaga o le faʻaogaina o le toesea e sili atu i le lautele o lenei tusiga. O le faʻamalologa pe a maeʻa le taotoga atonu e tele ni vaiaso poʻo ni masina, e fuafua i le lelei o le maʻi e pulea ai lona maʻisuka.

Vailaʻau Orthopedic

O seevae Orthopedic o le mea sili lea ona taua mo le puipuia o le maʻisuka vae syndrome. Afai e tui e le tagata maʻi seevae seevae e talafeagai mo ia, ona faʻaitiitia ai lea o le maʻi o le maʻi i le vae e 2-3 taimi.

O le pulou toe faʻaleleia o se fasi mea e faʻamalosi ai totini seevae. I seevae faʻasolosolo e le tatau ona i ai se pulou malosi. O le pito i luga o le seevae e tatau ona faʻamalulu, mafanafana ma saogalemu mo le maʻi o le maʻisuka. E le tatau ona i ai ni sulu i totonu o seevae faʻasolosolo ina ia leai ni mea.

O le mea e tasi e tatau ona mausali, o lona uiga o le mausali, e le mafai ona gafatia. O le mea lea, o le mamafa i le vaega o le pito i luma o le vae ua faaitiitia, ma o le uta i luga o vaega o le vae ua tufatufa atu ma le sili atu. O seevae Orthopedic e tatau ona faigofie ma fetaui lelei mai le mea muamua e tatau ai.

A uma ona e faitauina le tusiga, ua e iloa mea uma e te manaʻomia e uiga i le maʻi o le maʻisuka vae. E tele ata o loʻo tuʻuina atu o le a fesoasoani ia te oe e iloilo ai le tulaga - o le a le leaga o ou vae ma o le a le mea e tupu mai. O le maʻi suka o se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻisuka lea e mafai ona taʻitaʻia ai le toesea. Ae ui i lea, e le o tagata gasegase uma e ono afaina ai. Mulimuli i fautuaga na tuʻuina atu i luga - ma faʻamaonia e teu le avanoa e faimalaga ai "na o oe." O le mea taua o le vaʻavaʻai i se fomaʻi i le taimi e te iloa ai se mea leaga i ou vae. Ua i ai i fomaʻi ni laei lelei ma ni suauu i totonu oa latou fausaga e faʻatau ai faʻamaʻi ma faʻaosofia le faʻamaloloina.

Aua le faitau i luga o ni fualaau oona. Aua e te faaaogaina vailaau faʻamaʻi i lau oe lava gaioiga! O le mea autu o le maʻi e amata togafitiga ile taimi, tusa lava pe le o tigaina ona vae. E mafai ona e faʻamalosi le acid alpha lipoic e faʻamalolo ai le neuropathy o le maʻisuka ma toe faʻafoʻi lagona i le vae. Ae o le mea e sili ona lelei e mafai ona e faia o le fesuiaiga lea i se meaʻai maualalo-carbohydrate e faʻamaonia ai lou suka toto. Faitau atili e uiga i togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1. O le maualalo o le gaosiga o mea taumafa e maualalo ai le suka ma fesoasoani e faʻamautuina lelei, e pei o tagata maloloina. Ona o lenei mea, ua alu ese le neuropathy o le maʻisuka. O le gauai i le vae ua toe faʻafouina. O se auala moni lea e toe maua mai ai mai le maʻisuka vae ma isi faʻalavelave.

Tuua Lau Faamatalaga