Atorvastatin Tablets - Manatu Lelei

Faamatalaga talafeagai i 26.01.2015

  • Igoa Latina: Atorvastatin
  • ATX Code: S10AA05
  • Mea aoga: Atorvastatin (Atorvastatinum)
  • Foafoa: CJSC ALSI Pharma

E tasi le api e aofia ai le 21.70 poo le 10.85 miligrams atorvastatin calcium trihydrate, e tusa ma le 20 pe 10 milligrams o le atorvastatin.

I le avea ai ma vaega fesoasoani, Opadra II, magnesium stearate, aerosil, maso 1500, lactose, microcrystalline cellulose, calcium carbonate.

Faʻataʻitaʻiga

Ole fualaau faasaina o le hypolesterolemic - o le tauvaga ma le filifiliina e taofia ai se enzyme e pulea le fua faatatau o le liua o le HMG-CoA e vavalo, lea e mulimuli ane alu i totonu o uila, e aofia ai le cholesterol.

O le faaitiitia o le lipoproteins plasma ma le cholesterol i le maea ai o le tagofia o fualaau faasaina ona o se faaitiitia o le tuufaatasiga o le cholesterol i le ate ma le gaoioiga a le HMG-CoA reductase, faapea foi le faateleina o le maualuga o LDL receptors i luga o le ate o le ate, lea e faateleina ai le ave ma le catabolism o le LDL.

I tagata e maua i le homozygous ma le heterozygous hypercholesterolemia, o le dyslipidemia ua fefiloi, ma le hypercholesterolemia e le o le tino, o le faaitiitia o le apolipoprotein B, le cholesterol atoa ma le cholesterol-lipoproteins maualalo maualalo e matauina pe a ave lenei vailaau.

O lenei vailaʻau e faʻaititia ai le avanoa e atinaʻe ai. suʻesuʻega ma le olaga faitino i tagata o vaitausaga uma faʻaleagaina o le myocardial e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le leai o se faʻamaʻi ma le faʻamaʻi, o le tele o taimi o faʻamaʻi fatu cardiovascular ma le aʻafiaga o le atiina ae o faʻamaʻi pipisi o le fatu ma toto toto.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

E i ai le maualuga o le inu, o le maualuga o le maualuga o le toto e matauina pe a uma le tasi i le lua itula pe a uma le pulega. O le maualalo o le bioavailability e maualalo ona o le faʻaogaina o le meaola malosi i le mucosa gastric ma le aafiaga o le "uluaʻi fua i totonu o le ate" - 12 pasene. E tusa ma le 98 pasene o le tui na tuʻuina i pulu plasma. Faʻafouina o le gaʻo i le ate ma le faʻaaogaina o metabolites ma mea e le o gaoioi. O le afa-ola e 14 itula. I le taimi o le maʻi o le tino e le o faʻaalia.

Contraindications

Ole vailaʻau e le tatau ona ave i:

  • i lalo o le 18 tausaga
  • o maitaga ma le vaitaimi susu,
  • foia le ate,
  • gasegase o gase malolosi po o le faateleina o gaioiga o le "ate" enzymes mo mafuaaga le mautonu,
  • hypersensitivity i mataupu o le vailaʻau.

E tatau ona ave faʻatasi ma maʻi maso, manuʻatele togafitiga e le pulea epilepsy, sepsis, faʻailoga faʻapitoaafaina i le gataifale ma le endocrine, faʻalavelave i le paleni eletise o le maualuga o le mamafa, o se talafaasolopito o maʻi o le ate ma le faʻamauaina o le ava.

Faʻaiʻuga

A e ave nei papamaa, atonu e te ono oo i ai:

  • faʻaleagaina gout, mastodyniatupe maua (e seasea lava)
  • albuminuria hypoglycemiahyperglycemia (e seasea lava)
  • petechiae, ecchymoses, seborrhea, faʻamaʻifaʻateleina le sosolo, xeroderma, alopecia,
  • Lyell's syndrome, multiforme exudative erythema, ata pueina, fulafula o foliga, angioedema, urticaria, faʻafesoʻotaʻi dermatitispaʻu o le paʻu ma le vevela (seasea),
  • solia o le ejaculation, vaivai, faʻaitiitia le libido, epididymitis, faʻasalaga, nephrourolithiasis, gasegase vavalalata, Hematuria, lapisi, i ai,
  • soofaatasi konekarate, gaioiga musika, torticollisrhabdomyolysis faʻataʻitaʻigafaʻasolosolo myopathy, faifeau, tendosynovitis, bursitisvae gasegase,
  • tenesmus, gums blooding, melena, gasegase faʻasaʻo, gaoioi o le ate mama, cholestatic jaundice, pancreatitis, ulutala duodenal, cheilitis, biliary colic, hepatitisgastroenteritis, maʻi o le mucosa oral, glossitis, esophagitis, stomatitis, vilidysphagia faʻanoanoao le susu, faateleina pe faaitiitia le fiaai, tiga o le manava, gastralgia, afaina, manava manava poʻo malosi, toso, taʻavale,
  • liʻo o le isu, faʻavavevave o le vela bronchial, dyspnea, pneumonia, rhinitis, bronchitis,
  • thrombocytopenia, lymphadenopathy, anaemia,
  • angina pectoris, arrhythmia, phlebitis, faʻateleina le toto, faʻasalaga masani, palapitations, tiga o le fatafata,
  • toesea o le tofo, parosilia, glaucoma, tutuli, o le afaina o le tatalaina o le tino, faʻalavelave nofofale, faʻasao faʻamago, susu, amblyopia,
  • leai se mafaufaufaʻamaʻi pipisi faanoanoaga, migrainehyperkinesis, paʻu o le tino, ataxialagona vaivai amnesiagasegase o le neuropathy, paresthesia, moe malulu, moe, malaise, asthenia, tiga o le ulu, vavao, tigā.

Fegalegaleaiga

O le pulega faʻapitoa faʻatasi ai ma inhibitors protease e faʻateleina ai le faʻaogaina o le mea galue i le plasma toto. O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o hormones steroid (e aofia ai Spironolactone, Ketoconazole ma le Cimetidine) e faʻateleina ai le mafai ona faʻaitiitia le hormones o le toto.

A faʻaaogaina i le taimi lava e tasi i le nicotinic acid, erythromycin, fibrates ma cyclosporins, e faʻaleleia le avanoa e atiaʻe ai le myopathy pe a togafitia i isi vailaʻau o lenei vasega.

Simvastatin ma Atorvastatin - o le fea e sili?

Simvastatin O se natura masani, ma o Atorvastatin o se faʻaopoopoga faʻaonaponei faʻaonaponei. E ui lava e eseese a latou auala ma metotia faʻasolosolo, latou te iai foi le aafiaga faʻafomaʻi faapena. E i ai foi o latou aafiaga tutusa, ae o Simvastatin e sili atu ona taugofie nai lo Atorvastatin, o le mea lea, o le tau o le Simvastatin o se filifiliga e sili atu.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Atorvastatin o loʻo maua i foliga o ata vali ata vali faʻatasi ma le eletise autu atorvastatin calcium trihydrate.

O vailaʻau nei na faʻaaogaina e avea ma mea faʻapitoa i le sauniuni: microcrystalline cellulose, calcium carbonate, lactose, colloidal silicon dioxide, starch 1500, Opadry II, magnesium stearate, diosila, talc.

Manatunatuga le lelei

Ou te lei matauina foi se faaleleia, ae na amataina le tiga o le ulu, le mautonu ma le moe. O a mea o le a tatou o mai i le "Botany" e fesoasoani ai i tagata, ae le o le isi itu)

Tofia e ave le toorvastine ma le cholesterol 6. 5. Ou te inu 10 mg i le aso - Ou te le o vaaia se aafiaga faapitoa, ae e tele naua aʻafiaga. O loʻo ou taumafai e sui i se meaʻai.

Ou te le fai atu o lenei fualaau faasaina e ofoofogia. Na faatonuina i loʻu tama i se fua faatatau o le 60 mg / aso, talu ai o le maualuga o le cholesterol o se uiga faʻavae i totonu o lo matou aiga.

  • talafeagai mo le mauaina (e tusa lava po o le a le meaʻai taumafa).

  • Ou te lei matauina ni suiga i le soifua maloloina i le faaiuga o le vasega o togafitiga. A o le cholesterol e silia ma le 7 mmol / l, na tumau ai. Ina ua mavae le isi ono masina, na taofia ai le cholesterol a lona tama i luga o le ulutala poplite, lea na mafua ai le afaina o le lapoa tele. I le taimi nei, ina ia aloese mai le faoa faalua i le tausaga, o tama e totoina i fualaau taugata.

I loʻu manatu, o le atorvastatin o se vailaau e le atoatoa, ma ou te le iloa po o le a le mea ua faatonuina e fomai.

Na faatonuina le tina o Atorvastatin i le maea ai o le paʻu. A o lei faia lena mea, e masani ona ave e loʻu tina fualaau mo le maualuga o le cholesterol, ae o latou uma e taugata, e silia ma le 1000r. I lenei tulaga, o le tau e fiafia. Ae na o le pau lea o le mea faaopoopo mo tina.

Ina ua mavae le 3 masina o le aveina o Atorvastatin, e lei faaitiitia le cholesterol. Faʻasaga i tua o le tagofia o fualaau oona, tiga ma le tigaina. E maitauina o faʻamatalaga o loʻo aofia ai le tele o itu o aʻafiaga, e aofia ai lenei fualaau faasaina e le fautuaina mo tagata matutua. Ma o loʻu tina ua na o se toeaina. Ioe, ma o le maualuga o le cholesterol e afaina ai le matutua o tagata.

Na latou talosagaina le fomai e solo le fualaau faasaina, latou te lei faatagaina i matou, na latou fai mai e tatau ona latou aveina i taimi uma, ma latou te le o fai mai pe o le a le umi. O lea la o le gaoi faatasi ma ia. Ole togafitiga e le lelei uma, ma e leai se lagona o togafitiga e mafua ai le toe faʻaleleia.

  • tele aʻafiaga

Ou te fia tautala e uiga i se tasi aafiaga le lelei, o le poto masani o le faaleleia o laʻu cholesterol i le toto. O le mea na tupu na sili atu le maualuga o laʻu cholesterol nai lo le masani, ou te leʻi tofotofoina lava, ma o le a latou mauaina aʻu i le falemaʻi.

I se faapuupuuga, ua fautua mai le fomai e tuutuu ifo i lalo, talu ai o le maualuga o le cholesterol, e fesuisuiaʻi, e matautia tele. Faʻasaʻa, mate. Ina ua uma le auiliiliga, na foliga mai e sili atu le maualalo nai lo le mea sa i ai. Ina ia faateleina le aafiaga, na faatonuina aʻu e le fomai i le fualaau faasaina "Aorvastatin". Ok, ou te talia, i le taimi o le aiga o le afiafi. Ina ua mavae ni nai aso o le taliaina, sa foliga mai o se gatala manava manava na faamautu i totonu ia te au. Paʻu o le susu, e le mafai ona malamalama i le manava.

Ina ua mavae se vaiaso o mafatiaga, sa lava loʻu atamai e faitau ai iloiloga ae le na o lo matou Otzovik, ma na ou iloaina ai na tupu lenei mea ia te au. Na vave ona faalēaogā mea uma ma amata ona faʻaleleia le olaga. E leʻi i ai lava ni ou faafitauli i le manava, o lea e le mafai ai ona ou mafaufau pe faʻapefea ona faʻatau atu nei vailaʻau mo i latou o loʻo iai nei faafitauli.

O le mea moni, e ese uma i tatou, "o le oti lea e lelei mo se Rusia-Siamani," ae ou te manatu afai e te manaomia le faatuina o se mea i totonu o le tino i se auala masani, faamolemole, faamolemole alu i luga o se meaai, ai fualaau aina ma fua, taalo i taaloga.

Ou te le fautuaina uo, o laulau e "leaga."

Ou te le fautuaina e sau i latou

Atorvastatin Ou te aveina 1, 5 tausaga. O le Cholesterol e toetoe lava a le faaitiitia. E 4, 6 e oʻo i le 4, 4. E aoga le utaina o lou ate pe afai e le galue le vailaʻau. I le taimi muamua sa ou 20 mg, ona faʻateleina lea o le fualaau i le 30 mg.

Se numera tele o aʻafiaga itu. Sa ou moe, o le vaivai i loʻu ulu, ina ua maeʻa le vaiaso talu ona ulufale mai, na tupu se faalavelave: o le vevela na faateteleina i se tulaga na tatau ai ona ou valaau i se taavale afi, lea ou te leʻi faia lava muamua. Sa i ai le vomiting, faʻateleina le mamafa (ma ou te le mafatia ai i lenei mea), toetoe lava a leiloloa. Na latou aveina aʻu i le 1st Gradskaya, faia se CT scan, cardiogram, ma se suʻega toto. Latou te lei maua se mea sese, na latou maua i le le gasegase o le encephalopathy ma auina atu i latou i le fale. O lenei ua iu lava ina ou faitau i faatonuga ma maua aʻu faailoga i le ADVERSE EFFECTS. O le a se mea e mafai ona ou talia?

Faitau uma le tusi lesona. Fomaʻi lapatai e uiga i aʻafiaga aʻafiaga.

Na ia faia se suʻega faaletino ma faʻaalia ai le cholesterol maualuga - 7, 6. Na faatonuina e le fomaʻi le 1 papalama i le aso. Ina ua maeʻa le fa faʻailoga, na faateleina le mamafa, e ui o loʻu mamafa e masani lava masani. Sa tatau ona ou valaau i se taavale taʻavale. O lenei ua tonu ia te au ou te le faaaogaina nei fualaau. O le a ou vaʻaia ma alu i le fomaʻi mo se faʻatalanoaga.

Masalo na taʻu mai ai le faʻailoga.

Ou te alu i le atorvastatin 5 aso. Ootia. O se pisa i le ulu. Sa i ai vae i le po nei. O fualaau mataga leaga. ae cholesterol 9, 3. Na faatonuina e le fomai. Faʻasaʻo mai meaʻai uma o meaola mai manu. Agavale naʻo le fagaina o susu. O le a ou vaai i le iuga ile masina.

Na mafai ona ou aveina Atorvastatin na o le tasi le aso, ma sa faamalosia au e teena. O lenei vailaau e le mo au, aʻo ou maua le osteoarthritis ma le maʻi o le disese degenerative i tua o muso. Ua leva ona ou aveina ni mea faitino. E na ona ou popole lava e le tatau ona fefiloi ma togafitiga lenei togafitiga. O le aso lava na sosoo ai, o loʻu taliga taumatau na matua tapunia atoa, na ou mafatia ai mai le maʻi tigaina. O na vaivaiga na gagau e tatau ona ou alu i se aso ma toe foi i le moega, sa ou moe i le aso atoa.

Na faatonuina aʻu 40 mg o Atorvastatin mo le tiga o le fatu. Sa ou i ai

Na faatonuina aʻu 40 mg o Atorvastatin mo le tiga o le fatu. Ua ou i ai i luga mo le 9 masina. Na faʻaitiitia lava loʻu cholesterol, ae na tele naua aʻafiaga leaga e le manaʻomia! Na vave ona ou matauina se faafitauli mafaufau, na amata ona ou faagaloina mea uma, o nisi o puao i loʻu ulu na fausia. Na amata foi ona faalavelave le tiga o musika. Ma na amata ona gauai atu loʻu toalua i le mea moni o loʻu le fiafia, na ou ita ai i le lanumoana, atoa mo le leai o se mafuaaga.

Faʻatulagaga ma fua faʻatatau

Atorvastatin (i le Latina - Atorvastatinum) e naʻo le pepa laupepa e maua. O le puipuia o aʻafiaga leaga o le siosiomaga (susu, malamalama, vevela) i luga o vaega o le vailaau faasaina, faapea foi ma le faaaogaina o le fualaau faasaina i le pito i lalo o le manava ma le vaega muamua o le inumaga, ua ufiufiina i se ata vali. O le lanu o le ata e faalagolago i le gaosi oloa. E masani lava o se paʻepaʻei paʻepaʻe, ae o nisi taimi o le lanu samasama, lanu po o le lanu enaena. O le foliga ma le foliga mai o laulau e ese foi: o latou lapotopoto po o foliga o le paʻu, ma se lamolemole lamolemole poʻo le togitogiina o numera i itu eseese.

Ae o le mea autu i vailaau e le o se vaaiga, ae gaioiga galue. O le mea lenei e maua ai le calcium trihydrate. Ae talu ai ona o le mea o loʻo i ai i le atorvastatin lava ia na te taofiofia le taua tele i le ausiaina o le togafitiga talafeagai, o le togafitiga o le vailaau faʻasaina e faʻatatau tonu i ai. O le mea lea i totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga e mafai ona e mauaina Atorvastatin ma se mea e aofia ai le 10, 20, 30, 40, 60 ma le 80 mg o le kuluma malosi. O ona tootoo laiti (1 poʻo le 5 mg), e oʻo lava i vailaau faʻasolosolo faʻasolosolo, e le o iai.

I totonu o le palanikeke e tasi, o le 10 poo le 15 papa o loʻo tuʻuina. O se paʻu tasi e mafai ona i totonu o le afifi, pe sili atu - e oo atu i le 10. E tele taimi e maua ai le tele o laulau i pusa polymer. E iai isi vailaʻau o fualaau o lenei faatoaga, o lona autu o le atorvastatin. Ae ua i ai isi, ae le o le lalolagi (INN), ae o igoa tau fefaatauaiga (Atoris, Liprimar, Novostat, Tulip, ma isi).

O le uluai fualaau faasaina o Atorvastatin o le fausiaina o Rusia o loo i ai i le faaputuga faapipii nei:

  • o le tulafono mo le faʻasologa o vailaʻau faʻasaina ma le vailaau faʻasaina (ATX) o le C10AA,
  • code e tusa ai ma le tusitala Rusia OKPD2-20.10.149,
  • e tusa ai ma le resitala o vailaau o Rusia (RLS), o le oloa e aʻafia i le vaega o vailaʻau faʻapitoa "statins".

O le Atorvastatin e le na o le pau lea o le vaega o fualaau faasaina. O loʻo i ai mea faʻapitoa: calcium carbonate, cellulose, susu susu, sarch, dioxide, matūsite stearate, polyvinyl alcohol, titanium dioxide, polyethylene glycol ma talc. E tatau ona iloa e tagata o loʻo i luga o le tino maʻi e uiga ia i latou, talu ai e mafai ona faʻaalia se tali i microdoses o nei mea.

Atorvastatin o loʻo maua i luga o vailaʻau, lea na faatonuina e le fomaʻi i le Latina. Ma e tusa lava pe ua sauni le au faʻatau togafiti faʻatau e faʻatau saʻo fualaau, e le aoga le ave e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi. E moni lava, aʻo leʻi togafitiga ma i lona faagasologa e tatau ona pulea le galuega o le ate.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O tuʻutuʻuga o loʻo faʻatulagaina ai numera e taʻua o le dyslipidemia. Faʻaliliu i gagana faigofie, lenei gaʻo gaʻo. E le o faaalia mai mo se taimi umi lava, ma naʻo le malosi o le 'inoʻino' o le cholesterol i totonu o puipui puipui tele e amata ai ona faʻaalia le atherosclerotic symptoms. I le laasaga muamua, o le le iloa o le lipid ua naʻo totonu lava o le fale suesue. O le auʻiliʻiliga e taʻua o le lipid profile, e aofia ai faʻamaoniga autu o le gaʻo gaʻo - triglycerides, cholesterol, le aofaʻi atoa ma le vaega o matūsima-protein, protelesterol transporter proteins, ma le atherogenic coefficient.

E aunoa ma le fuafuaina o le lipid profile (le igoa lona lua o le lipid profile), e le mafai ona faʻatuina le metotia ma le ituaiga o statin, lea o le a ave e le tagata maʻi mo se taimi umi (ma, atonu, i lona olaga atoa). E le gata i lea, o se talaaga lipid e talafeagai e pulea ai togafitiga ua amataina. O le toto toto na tuʻuina atu mo le auʻiliʻili i le maeʻa ai o se sauniuniga faigofie: a aunoa ma lea, o le a mafai ona faʻaseseina ia taunuuga.

O le aoga o le atorvastatin o lona aoga i le togafitiga o ituaiga uma o le hypercholesterolemia (faʻatoʻateleina ma maua). E faaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol ma fesuiaiga o femalagaiga lea e mafai ona teuina i totonu o puipui o maʻa. I le taimi lava e tasi, e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le "lelei" lipoproteins ma faʻateleina le numera o faʻaleleia e pueina ai le cholesterol mo le faʻaogaina o le intracellular poʻo le faʻaaoga. I le faʻaopoopoga, o le atorvastatin e faʻaitiitia ai faʻamalosi i totonu o le toto, ae le o lona uiga e mafai ona ave mo le gau o le mamafa.

O le faiga o le gaioiga o le mea e galue malosi e faavae i luga o le taofiofia o le enzyme autu lea e faʻamalosia ai le fausia o le cholesterol e alala i le ate. O le enzyme e taua o le hydroxymethylglutaryl coenzyme A seductase, ma Atorvastatin, i le faasologa, o se inhibitors o le HMG CoA reductase. O lenei uiga o le fualaau faasaina lea e le gata ina taofia ai le tuputupu ae o ni atherosclerotic ua i ai muamua, ae faapea foi ona puipuia ai o latou foliga vaaia i tagata ei ai le faateleina o le lamatiaga o le atinae o le atherosclerosis. O le mea lea, e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo le genetic predisposition i le hypercholesterolemia i se talavou pe mamafa i fomaʻi ma gasegase maualuga i le mavae ai o le 55 tausaga.

E le togafitia le toto toto, ae faʻamaʻi fatu fatu poʻo le cerebral atherosclerosis puipuia faʻafitauli e pei o afaina o le fatu po o le taʻavale. O faʻamatalaga mo lona faʻaaogaina o ni gasegase faʻapitoa o maʻi fatu fatu, o tulaga mulimuli ane ia i latou, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular. O le Atorvastatin o loʻo faʻatulagaina foi i le taimi mulimuli ane i suʻesuʻega faʻasaienisi ma fatuga. Ma o taunuuga pito sili ona lelei e maua ma le faʻaaogaina tele o fualaau faasaina ma isi fualaau o le lipid-lowering and in combination with other methods of correcting fat metabolism (meaai, faʻatinoga faʻamalosi, tuʻuina atu masani leaga).

Toe iloiloga

Ou te le i fesoasoani foi ma sa i ai se itu itu. Selp on a strict diet. Faʻaliliu mai le sisi, fuamoa, sisi ma le pata. E pei foi o le taoina. Ina ua mavae le 2 masina ou te leʻi aveesea le mamafa, ae na masani ona masani le cholesterol

O le 7.1, ina ua maeʻa ona avea ma 7.2

E lelei le fualaau faasaina, e ui lava i le lua vaiaso muamua sa i ai se mea itiiti naua, ona pasi ai lea. O le faamalieina i le fualaau faasaina, na vave lava ona toe foi le cholesterol i le masani 10.3-5.1. Talu ai nei, na taʻua ai e se tasi o faalavelave (atherosclerosis) na ia faatonuina rosuvastatin-sz, faapea foi ma se statin, ae foliga mai o se sili atu i ona po nei e leai ni aafiaga taua. Ou te le iloa pe tatau ona suia le fualaau faasaina, talu ai ua le toe popole le nausea.

Atorvastatin o se fualaau lelei lea na faʻaaogaina mo se taimi umi. Pau le mea o loʻo faʻamatalaina nei o se faʻavae fou o fuainumera. E foliga mai e talitonuina o le itu o loʻo aʻafia ai. Atorvastatin e faʻatusatusa i le tau i rosuvastatin-sz, ae sili atu le faʻaonapo nei.

Sa ou le faamaoni i le maitauina o le eseesega i le va o le atorvastatin ma le rosuvastatin. Na ou aveina le toorvastatin mo le 4 masina, na toe foi mai le cholesterol i le masani, ona fautuaina ai lea e le fomai o rosuvastatin-sz cholesterol, ou te lagona le lelei. Ou te faʻamoemoe o le a sili atu le lelei o fualaau fou.

Na ou aoga i vasega e 2, ae maualalo ai le cholesterol, sa ou le fiafia i le fiaai, a leai o mea uma lava e matagofie. Ona, i luga o le fautuaga a se fomaʻi, na sui ai o ia i le rosuvastatin-sz, o le isi augatupulaga mulimuli o fuainumera. E leai ni aʻafiaga, e aoga foi.

Faʻapitoa: E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo se taimi umi, i se fua maualalo.

Faʻafitauli: E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻamaʻi, talu ai ona o le faʻamaʻi o le ulu o loʻo faʻaalia.

Sa ou faʻaaogaina fualaau faasaina mo se taimi umi, i se fua maualalo, talu ai o le kenera cholesterol e faʻaitiitia lemu. E tatau ona e ave ma se mea faʻapitoa, aua a maeʻa ona ave, ia faʻaalia se maʻi tiga. Na faatonuina e le fomai e ave le fualaau faasaina i le po. O le mea lea, o le alu i le moega, ou te tago i ai ma se mea taulaʻi.

Atorvastatin - o se fualaau faasaina i lalo ifo o le cholesterol

I le tautotogo, aʻo ou i ai i maʻi mamaʻi ma ni vailaau faʻamaʻi pipisi o le tino, na ou oʻo i lalo o suʻesuʻega faʻafomaʻi lautele, e tusa ai ma, pei o tagata gasegase uma o loʻu tausaga na fanau ai, sa tatau ona ou faia se suʻega atoa (FLG, suʻega, ultrasound, mammography, ma isi). Na faia e le fomai suʻesuʻe se faaiuga i luga o taunuuga uma. I laʻu suʻesuʻeina o le toto o le toto na faʻaalia ai le maualuga o numera o cholesterol, triglycerides ma se isi mea iina. Na maua e loʻu tina le faʻaogaina o le myocardial, o loʻo i ai loʻu maualuga maualuga, o lea na fai mai ai le fomai, o aʻu o se vaega o le lamatiaga mo le atinaʻeina o le IHD ma le oso o le fatu, na faatonuina ai aʻu i le Atorvastatin tablets 20 mg 1/2 faʻamau. tasi i le aso. E le gata i lea, na taʻu mai e le fomai ia te aʻu ou te mulimuli i se meaai. Ina ua mavae le masina talu mai le amataga o togafitiga, na ou toe pasia se suʻega toto. Sa le faamalieina le fomai i le taunuuga ma ua faateleina le fualaau i le 1 papa. Na togafitia aʻu mo se isi masina. Mulimuli ane, o togafitiga na maua ai taunuuga, o le cholesterol na faʻaititia le tele. Ou te faaauau pea ona inu Atorvastatin.

Na ou faitau i faatonuga - loʻu Atua, pe fia ni aʻafiaga e mafai e lenei vailaʻau ona maua! Ma na fai mai le fomai o le a ou aveina nei mo se taimi umi, o lea e le mafai ai ona ou aloese mai taunuuga. Ae e oʻo lava i le taimi nei e foliga mai ou te le matauina se mea.

Lelei lelei. Ae ua fautuaina le cardiologists e iloilo i luga o le faavae o le manuia-leaga. Le afaina i le ate. Aua nei galo o ia fuainumera e aveesea uma leaga ma lelei cholesterol mai le tino.

E leai se afaina i le fualaʻau o le ate. Aʻo leʻi amata ona e ave fualaau (fualaau e maualalo ai le toto o le cholesterol) e te manaʻomia le suia o lou olaga, toe mafaufau lelei i lau meaʻai, ma pe afai, pe a maeʻa le afa tausaga, e le toe foʻi le cholesterol i le masani, ona amata loa lea ona ave Atorvastatin.

Ua uma ona faamauina e lana tane le hypercholesterolemia ma le hyperlipidemia i se suesuega o le toto mo le tele o tausaga. O le taumafataga e le maua ai se aafiaga faʻapitoa, e oʻo lava i le taimi o le anapogi, a tatou teenaina aano o manu, o le cholesterol e le faʻaitiitia ai tulaga masani. Sa faatonuina o ia e le fomaʻi i le fualaau oona Atorvastatin 10 mg i le aso. Ina ua mavae le amataga o le meaʻai, i le lua vaiaso mulimuli ane, sa i ai se faʻaleleia atili o le auiliiliga, o le masina mulimuli ane na ulufale ai le cholesterol i le pito i luga o le masani.

O le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina e matua faigata lava, o le mea muamua e faalavelaveina le synthesis o le cholesterol, ma lona lua le faateleina o le maualuga o le tagata e maua i luga o le cell i le cholesterol, lea e mafua ai ona sili ona faaaoga i totonu o le masini.

O le fualaau faasaina e taugofie mo se taʻi masina - e tusa ma le 350 ruble. E mafai ona e inu i se laulau e tusa lava pe o le a le taumafataga, o lea e matua faigofie lava, talu ai ua galo ona e inu le tele o fualaau oona i luga o se manava gaogao ona faatalitali lea mo le afa afa pe a mafai ona e aveina. A maeʻa le togafitiga, o le tane e iai ona aʻafiaga. Ua suia lona biochemistry, ua amata ona oso i lalo ni enzymes ole gasegase, ua i ai sona vaivaiga, o se ulu tiga. Mulimuli ane, o mea uma na alu ese, e ui lava o le ate e le faʻaitiitia seia oʻo lava ina uma le faʻamaʻi. Na ia inuina Atorvastatin mo le lua masina.

I le tulaga aoao, o le fualaau faasaina e lelei tele, e le fesoasoani i le leaga, e ui lava e le mafai ona faia e aunoa ma ni aʻafiaga.

Tali lelei

O loo ou faitauina ni iloiloga ma o lea ua ou le mautonu, na ou lagonaina se mea faateʻia. Ua ou inu i lenei fualaau faasaina mo le 1.5 masina ma e lei i ai ni ou faafitauli i le soifua maloloina I le maualalo o le toto maualuga ma se fatu anapogi, leai. Nausea, ma isi, ao latou fai mai leai. o le suʻeina o le toto e tatau ona faia ma cholystyrin e suʻe ai, e 6.2 ...Ma e leai ni faʻafitauli o le soifua maloloina

O vailaʻau uma lava e mafai ona feagai lelei ma le galuega - faʻaitiitia le cholesterol. O aʻu lava na ou ave atorvastatin-sz, o lea ua ou aveina rosuvastatin-sz. O le mea lautele, ua i ai le 10 "aafiaga" i le aveina o fuainumera, i le 2009 na latou tuu ai faafitauli i le hypercholesterolemia + e faasaga i le maʻisuka. Atorvastatin-sz na ave le 7 tausaga, mai le masina lona lua o le aveina 5.8-6.2 o aʻafiaga e leʻo matauina. Ma, i le 2016, na latou fautua mai ia te au rosuvastatin-sz, o le fuainumera o fuainumera o le augatupulaga mulimuli ane. Na ou alu, ou te le o lagonaina ni suiga taua, na tumau pea laʻu cholesterol. O lea ou te manatu - o le tofo ma le lanu .. atonu e sili atu ona faʻaonapo nei, atonu e le o lagona nisi o faagasologa.

Ou te fautuaina malosi fualaau faasaina. E 7 tausaga o loʻu tama, na ia manatua e uiga i le cholesterol na o le tasi i le ono masina, pe a ia faia se lipid lipine. O lenei ua ia aveina rosuvastatin-sz, e pei o se fualaau fou, ma o lea ou te matua fiafia lava i lenei mea. Ioe, e matua faigofie lava ona ave ona 1 papalama i le aso

Lelei lelei. Sa umi se taimi na alu ai o ia ma o lana tane foi na tupu lelei. O le Cholesterol e masani mo le tele o tausaga, o se faanoanoaga e na ona e manaʻomia e ave fuainumera i lou olaga atoa. i le masina talu ai, na fautuaina ai e le fomai e fesuiai lana tane i se fale fou fou o le rosuvastatin-sz. O le koluse, o le cholesterol na tumau pea. O lenei o loʻo ou mafaufau, e mafai ona ou suia le vailaʻau poʻo le nofo ai i luga o le vastatin?

E faʻaaoga pea fuainumera o le 1st ma le 2 augatupulaga? E na o le 3 augatupulaga i le falemaʻi iorvastatin - pe a ou tago i ai, o se fualaau lelei. Ole lava tausaga ua maeʻa ona taliaina le rosuvastatin-sz 4 augatupulaga. Cholesterol 4.5, e leai se itu na aʻafia ai.

O le fualaau faasaina e mautinoa lelei, e tusa ma le 5 tausaga. Cholesterol e leʻi alu i tua atu o le masani. 2 tausaga talu ai, na latou suia (mea uma e pei ona faatonuina e le fomaʻi) ma le rosuvastatin-sz, ua manatu e fou, o le taunuuga e tutusa - ou te lei matauina le eseesega, ae e aoga.

Na inu loʻu tama i Atorvastatin, na tofia o ia e inu i le ola. Filifili le tele o le Cholesterol, o le faafitauli na i ai faʻamaʻi. Na faʻataunuʻuina foʻi le meaʻai, ma na amata foʻi ona faʻaitiitia le faʻasolosolo ma le gase na taofi le taina o taʻavale, e foliga mai o le puipuia o le ate.

ave le atorvastatin mo le maualuga o le cholesterol, na fesoasoani, ae o le mea na leaga na mafua ai ona maʻi o ia. Na ia fai atu i le fomaʻi e filifili se isi mea, na ia fautuaina e taumafai rosuvastatin-sz - e pei o se tupulaga fou. Ou te alu i se masina, o mea uma lava ua faatulagaina lelei.

O loʻo ou alu i le atorvastatin-sz mo le tausaga lona lua, o le cholesterol e toetoe lava a masani, ma ou te manatu na fesoasoani ia te aʻu e itiiti sina kiona. Na ia fesoasoani tele ia te aʻu, i le tasi meaai e le umi ou te umi.

Atorvastatin ss na faatonuina mo aʻu e maualalo le cholesterol. E i ai a matou faafitauli faaleaiga ma sa ou iloa e uiga i ai. Ou te inu soo i vasega, e le tulai mai le cholesterol, ou te lei maua se afaina i loʻu ola maloloina.

E tusia e tagata uma fesoasoaniga o mea taumafa i le cholesterol, ae e le o lea - ua leva ona faʻamaonia o le cholesterol autu e gaosia i le tino lava ia. Atorvastatin o se pulu lelei ma fesoasoani i togafitiga, ae o le augatupulaga muamua lea o statin, ua tele nei mea fou ua atiae. Ou te alu i le rosuvastatin-sz - o le aafiaga e tutusa lelei, ae o le itu e itiiti ifo.

Ou te leʻi iloa na i ai oʻu faafitauli i le cholesterol seia oʻo lava i se avanoa, na maua ai e se fomaʻi lenei mea. Sa ou inuina le ala o Atorvastatin sz ma mulimuli i se meaai. Na faʻaititia le Cholesterol, o le mea lea, ou te fautuaina ai.

Ina ua maua le maualuga o le cholesterol i le auiliiliga, na faatonuina au i le Atorvastatin cz. Na sili atu loʻu mafatia i le alu i se meaai. Ae na iu lava ina le maua le mamafa. O se fualaau lelei, fiafia i ai.

Atorvastatin sz ua onāina e loʻu tina. E i ai ona faʻafitauli i le cholesterol ma le maualuga o le vasega 2. Cholesterol e toe foʻi mai i le masani, matou te inu i vasega. E i ai le tele o aʻafiaga o le itu i faatonuga, ae e leʻi iloa e loʻu tina se mea.

  • Fesoasoani i le Cholesterol Toto Tele

Sa i ai loʻu paie, oso i le toto ma ua amata ona amata le sikuea sikuea. ma na ou alu i le fomaʻi, pasia uma suega, na faia e le fomaʻi o vaa faiʻai ma le fomai ia te aʻu fualaau otorvostatin. Na amata ona ou inu i le taimi e tasi le papalama e 20 miligrams i le aso i le taimi lava e tasi, na amata ona lelei loʻu tulaga, ua oso loʻu toto, ma isi. I masina uma ou te faia suʻega e siaki ai loʻu toto o le cholesterol ma aʻo ou inu i nei papa maa mea masani, E leʻi leva talu ona ou suia nei fualaau faʻataʻitaʻi ma le tele o pisinisi, ae na foliga mai ua atili ai ona leaga aʻu, o lea na ou toe foi atu ai i le tele o taimi ma ou lagona le lelei

O fualaau lelei lelei e maualalo ai le cholesterol toto

Atorvastatin na fesoasoani i le tele, cholesterol mai le 6, 4 faʻaitiitia i le 3, 8, ou inu nai lo le tausaga, faʻaitiitia le togi mai le 40 mg i le 10. Masina, ou te foaʻiina le toto mo le suʻega. I le taimi nei, e mafai ona fai se togafitiga tausiga, e le o aso uma, pei o muamua, ae faʻataʻitaʻiga 2 taimi i le vaiaso. O le a le mea e inu ai pe a uma le taʻavale o loʻo ia te aʻu lenei fualaau mo le ola!

Na inu e loʻu tina, na faasaoloto o ia mo le olaga. E 9 ana cholesterol, ma o le tele lena. Ina ua amata ona ou faaaogaina Atorvastatin, ona sosoo ai lea ma le masina mulimuli ane: na pa'ū le cholesterol masani. Ae o ia, i se taimi faapena, ua onā i taimi uma, talu ai o le tino lava ia e le faʻasaoina lona tulaga ona o le faaletonu o le gataifale. Leai se itu aʻafia na matauina.

Atorvastatin na toe faafoi laʻu cholesterol i tulaga masani. E ui lava sa masani ona totoina ae leai se masima ma le gaʻo e leai se fesoasoani, ae o lenei vailaau na fesoasoani. Ou te mulimuli i musele, e pei ona mafai ona faʻaumatia i latou e fuainumera ma mafua ai vaivaiga. Ou te fautuaina oe e faia lenei mea i tagata uma o loʻo faʻatau fualaau o lenei vaega.

  • E feteenai ma le tele o vailaʻau.

O lenei fualaau faasaina na faatonuina i loʻu tinamatua, e pei o ia, e faaopoopo atu i le maualuga o le toto maualuga, ei ai le maualuga o le cholesterol. Ae, o le mea e lelei ai, o lenei vailaʻau e lelei tele ma le tele o fualaau faʻamalosi.

I le laasaga muamua, e tatau ona ave le fualaau i lea aso i lea aso, ae taua tele le mataʻituina le maualuga o le cholesterol i le toto, o lona uiga, ia faia suʻega. A maeʻa suʻesuʻega e faʻaalia le fualaau faasaina e aunoa ma ni faʻalavelave faʻaleaga, e mafai ona faʻaleleia le tui. E tatau ona matua mataʻituina i le vaitaimi o togafitiga e le tatau ona faʻaaogaina fualaau faasaina e mafai ona faʻaleleia ai le vailaau oona i le plasma toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i le le lelei o taunuuga. O nei vailaʻau e aofia ai vailaau faʻamaʻi, vailaʻau faʻamalo, vailaʻau nicotinic.

E oo atu i le faaiuga o le masina muamua o le aveina o laʻu cholesterol, na tuu i lalo loʻu tinamatua ma avea ma tulaga masani.

Ae paga lea, o le faafitauli o le maualuga o le cholesterol i aso nei e popole tele. Afai i le laʻititi o le tino e manuia le faʻataʻitaʻiina ma le tele o cholesterol lamatia, ona maeʻa lea o le 35 tausaga e tatau ai ona mataʻituina le soifua maloloina ma toto uma. E sili le vave iloa vave o le cholesterol ma e le faatagaina se faateleina i luga aʻe o le faʻatagaina masani. Afai e mafai ona e suʻe suʻega i tausaga taʻitasi, ma tele taimi, ona faigofie lea ona e mulimulitaʻi i le faʻaogaina o le maualuga o le cholesterol i le toto.

Ae afai o le mea lea na tupu ai le cholesterol e sili atu i le tulaga masani, ona le tatau lea ona e tuʻuina togafitiga i totonu o se pusa umi, e tatau ona e tago i fualaau talafeagai. Atorvastatin o se fomaʻi lauiloa e faʻaitiitia ai le cholesterol.

O le fualaau faasaina e le taugata, e tusa ma le 160-180 ru, ua faatauina atu i falemaʻi taʻitasi, o le tau o le a sili atu ona faalagolago i luga o le pito o se vaega o vailaʻau faapitoa.

Atorvastatin o le a aoga naʻo le faʻatasi ma meaʻai talafeagai, ua tusia i faatonuga, na toe fai atu e le fomaʻi lenei mea ina ua ia faʻamaonia ripoti Atorvastatin.

E taua tele le suʻeina o suʻega aʻo leʻi amataina togafitiga ina ia mautinoa le maualuga ole maualuga o le cholesterol, e talafeagai lea ina ia saʻo le fuaina o le vailaʻau. I loʻu tulaga, e 1 le laulau 3 taimi i le aso mo le masina. E mafai ona eseese mea, e oo atu i le 8 papa, ae o mea uma lava e faatonuina ma vaavaaia e se fomaʻi.

O le masina mulimuli ane, na fuafuaina ai se suʻega toto ina ia iloa ai pe faʻataʻitaʻi pe leai le vailaʻau. Ina ua mavae le taimi lenei, na ou toe foai atu le toto, e pei ona maua i taunuuga, o le aafiaga ma o le i ai o se faaitiitia iloga i le cholesterol, ae o lona tulaga e ese mai i le masani, na filifili ai e inu Atorvastatin i le isi 2 vaiaso faatasi ma le fua tutusa ma inu ai le susu susu mo le ate. O lenei fesoasoani faaopoopo e fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le cholesterol.

Ina ua mavae le isi 2 vaiaso, na toe foi mai suega i le masani, sa ou toʻafilemu, ae le o se mafuaaga lea e malolo ai. Ioe, o le fualaau faasaina o Atorvastatin ua faalēaogāina, ae na o meaai ma le mataʻituina pea o le soifua maloloina.

O le fualaau faasaina na fesoasoani ia te aʻu, na ou aumaia ai le cholesterol i mea masani, na o le tatau lava ona ou tausia se meaai malosi, a leai o le ai ai se faasologa o le filifili: cholesterol - Atorvastatin ma vice versa, ma o loo i ai faafitauli i le ate (faitau itu aafiaga). Ole fualaau faasaina e le taugata, o le gaioiga e le sili atu le leaga nai lo le faaulufale mai, ae o tagata, e tatau ona e alu ese mai le kemisi ma fusi i le pata, sooga ma sweets ma isi fiafiaga. Ioe

O le taumafataga o le maualuga o le cholesterol e toetoe lava o le pito sili ona taua. O loʻu tinamatua na i ai le cholesterol atoa e 10 mmol / L. Sa fautuaina e le fomaʻi e mulimuli i se taumafataga masani: gaʻo meaʻai laiti (pe a fai o aano o manufasi, gaʻo maualalo-gaʻo, popo), tele fualaau faisua, fualaau (sili ona le faʻasiliina), mataʻituina le inu vaiinu. Atorvastatin na faatonuina mai fualaau. Na ave e le tinamatua le fualaau faasaina 1 taimi i le aso. I le ono masina mulimuli ane, na maua ai taunuʻuga nei: o le mamafa na paʻu i le 14 kilokalama (lelei le meaʻai e fai ai se vaega), na masani ai le cholesterol. O lea ua maeʻa le taufaʻatau o le atherosclerosis.

Pharmacokinetics

A maeʻa ona ave le atorvastatin, e vave ona gauai i totonu o le gastrointestinal tract, o le maualuga o le maualuga i plasma (Cmah) e maua i le 1-2 itula. O le maualuga o le absorption e faateleina i le faʻatusatusa i le avega. O le bioavailability of atorvastatin e 95-99%, o le tino - 12-14%, o le faagaioia o le gaoioiga HMG-CoA reductase - e tusa ma le 30%.

O le tufatufaina o le atorvastatin e 381 L, le tikeri o le fusifusia i pulu plasma e tusa ma le 98%.

O le Atorvastatin e faʻafefiloi ma le auai o le cytochrome CYP3A4 i vailaʻau ortho- ma para-hydroxylated, faapea foi ma oloa gaosi-oxidation. E tusa ma le 70% o le gaoioiga faʻatoʻilaloina o le vailaʻau e mafua mai i le totho-ma para-hydroxylated active metabolites.

Atorvastatin ma ona metabolites o ni mea ia mo le P-glycoprotein. Atorvastatin ma ona metabolites e faʻaaogaina i le talo. O le vaeluaga o le ola o atorvastatin e tusa ma le 14-15 itula. Ona o le i ai o galuega faʻa-vailaʻau faʻamalosi i metabolites, o le vaitaimi o le faʻasaina e faasaga i le HMG-CoA reductase o le 20-30 itula.

Vaega faʻapitoa maʻi

Tomaʻi matutua: o le plasma concentrations o atorvastatin e maualuga atu i tagata matutua (matua> 65 tausaga) faʻatusatusa i talavou volenitia, ae, pe faapefea ona faʻatusatusa le lipid-lowering effect i le va o le lua tausaga.

Tamaiti: o suʻesuʻega i luga o vailaʻau mo tamaiti e leʻi faia.

Itupa: o le plasma concentrations of atorvastatin i fafine e ese mai i tane (e tusa ma le 20% le maualuga mo Cmah ma 10% lalo mo le AUC). Ae ui i lea, e leai ni eseʻesega faʻaletino e uiga i le aʻafiaga o lipids i alii ma tamaitai.

Tagata gasegase e le toe i ai le faaletonu: o faʻamaʻi fatuga na le aʻafia ai ni plasma concentrations o le atorvastatin ma le lipid-lowering effect.

Tagata maʻi faʻamaʻi le ate: i gasegase e maua i le gasegase o le ate, o le faateleina o le maualuga o le plasma concentrations o atorvastatin na maitauina (Cmax) Pe a ma le 16 taimi ma le AUC e tusa ma le 11 taimi.

Tina ma le lactation

Faʻaaogaina le atorvastatin i le taimi o le maʻitaga (vaai vaega "Contraindications"). E i ai lipoti o le faaletonu o le tino pe a uma ona faʻaalia le intrauterine i le HMG-CoA rehibitase inhibitors. O suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai aʻafiaga i luga o le gaioiga o le tino. A oʻo ina ave e se fafine maʻitaga le toorvastatin, e ono faʻaitiitia le maualuga o le vavave o le fetus, o se vailaau muamua i le biosynthesis cholesterol. Atherosclerosis o se faagasologa masani, ma, i le avea ai o se tulafono, o le soloia o fualaau o le lipid-lowering during pregnancy e le afaina tele ai le lamatiaga umi e fesootaʻi ma le hypercholesterolemia muamua. I lenei itu, e le tatau ona faʻataʻitaʻiina le atorvastatin i fafine maʻitaga, o fafine o loʻo fuafuaina se maitaga pe a masalomia le maitaga. E tatau ona taofi le ave i le taimi o le maitaga.

E le o iloa pe o le atorvastatin poʻo ona metabolites ua faʻasalaina i le susu o tagata. I suʻesuʻega a manu, o le plasma concentrations of atorvastatin ma ona metabolite malosi e talitutusa ma latou i le susu. O le faʻaaogaina o le atorvastatin i le taimi o le fafagaina o loʻo solia, o fafine e ave atorvastatin e tatau ona taofia le fafagaina (vaai vaega "Contraindications").

Tosiga ma le pulega

Aʻo leʻi amataina le togafitiga i le atorvastatin, e tatau ona faʻafeiloaʻi le tagata maʻi i se meaʻai e mautinoa ai le faʻaitiitia o le toto toto, lea e tatau ona matauina i taimi o togafitiga fualaau.

Ole laasaga ole fautuaina ole 10 mg i aso uma. Faʻalagolago i le mea e manaʻomia, e mafai ona faʻateleina le fua ole aso i le sili atu i le 80 mg. O le tagata maʻi e tatau ona ave le atorvastatin i se taimi i soo se taimi o le aso, ae i le taimi tutusa i aso uma. O le vailaʻau e ave e tusa lava pe o le a le taumafataga. O le togafitiga faʻapitoa e masani lava ona matauina pe a maeʻa vaiaso e lua o togafitiga, ma o le a sili ona maualuga le faʻaleleia pe a uma le fa vaiaso. O le mea lea, e le tatau ona suia muamua le tui muamua nai lo le fa vaiaso talu ona amata le fualaau faasaina i le fua muamua.

Hyperlipidemia(faʻavaeheterozygousmae le o se tofihypercholesterolemia) ma tuʻufaʻatasia (mixed) dyslipidemia (Fredricksonovsky

Ole laasaga ole fautuaina ole 10 mg i aso uma. Faʻalagolago i manaʻoga

o le aafiaga o le fua faatatau o aso taitasi e mafai ona faateleina e le sili atu ma le 80 mg.

Homozygous familial hypercholesterolemia

O le fualaau e 10 -80 mg. I tagata gasegase e maua mai i le hypercholesterolemia, e tatau ona faʻaaogaina le atorvastatin e faʻaogaina ai togafitiga i isi metotia o togafitiga pe afai ole togafitiga ma isi metotia e le mafai.

Sosaʻilamomalamia faʻatasi ma le tamaititi i le fanau (10-17 tausaga le matutua)

Ole fua amata fautuaina ole atorvastatin e 10 mg / aso. O le maualuga o le fua fautuaina ua maua i le 20 mg / aso (o doses e sili atu ma le 20 mg e le o faia i suesuega i lenei tagata maʻi). O le fualaau e tatau ona filifilia taitoatasi e faalagolago ile faamoemoega fautuaina o togafitiga. E tatau ona faia ni suiga ile va ole 4 vaiaso pe sili atu.

Puipuia o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular

I suʻesuʻega e uiga i le puipuia o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular, o se dose o le 10 mg i le aso na faʻaaogaina. O maualuga maualuga e mafai ona manaʻomia e ausia ai tulaga manaomia o le cholesterol.

Vaega faʻapitoa maʻi

Tagata gasegase ma le gaʻo

O faʻamaʻi fatuga e le afaina ai le maualuga o le atorvastatin poʻo le faʻaitiitia o le LDL cholesterol plasma. O le mea lea, e leai se manaʻoga mo le fetuunaiga o le atorvastatin i tagata gasegase ma faʻamaʻi fatu fatu.

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega

E manaʻomia le faʻaeteete e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le faʻamaʻiina o fualaau mai le tino (silasila i vaega o "Contraindications" ma vaega "Puipuiga").

Le faaaogaina o fualaau faasaina i tagata matutua

Pe a ave le vailaʻau i togafitiga fautuaina, o lona aoga ma le saogalemu i tagata gasegase e sili atu ma le 70 tausaga e le ese mai i latou i le lautele o tagata.

Le faʻaaogaina o fualaau o le lipid-lowering

O le Atorvastatin e mafai ona faʻataʻitaʻiina ma tagata sailiili o meaola suamalie. O le tuufaatasiga o inhibitors HMG-CoA reductase ma fibrates e manaomia ai le faaeteetega tele (tagai i vaega "Puipuiga" ma le "Fegalegaleaiga ma isi fualaau").

Tomai i tagata gasegase e maua ai cyclosporine, clarithromycin, itraconazole poʻo nisi inhibitors puipuia

O tagata e maua mai le cyclosporine poo le HIV protease inhibitors (tipranavir + ritonavir) poo le hepatitis C (telaprevir) e tatau ona aloese mai le togafitiga ma le atorvastatin. I faʻamaʻi pipisi o loʻo aʻafia e le HIV i le lopinavir e faʻatasi ma le ritonavir, e tatau ona faʻaalia le lapataiga pe a faatonuina le atorvastatin, ma togafitiga e tatau ona faʻatinoina ma le fua pito sili ona lelei. I maʻi e maua ai le clarithromycin, itraconazole, e pei foi o tagata mamaʻi pipisi i le HIV e faia ni tuufaatasiga o saquinavir ma ritonavir, darunavir ma ritonavir, fosamprenavir poo fosamprenavir ma ritonavir, o le fua o le atorvastatin e tatau ona faatapulaaina i le 20 mg, ma e fautuaina ina ia faia se suʻesuʻega faafomai talafeagai e faamaonia le aoga o mea maualalo ole atorvastatin.

I tagata gasegase o loʻo ave le inhibitor o le protease HIV nelfinavir poo le hepatitis C inisiua boceprevir, o le fua o le atorvastatin e tatau ona faatapulaa i le 40 mg, ma o le suʻesuʻega ole suʻesuʻega talafeagai e fautuaina foi le aoga ole maualalo o atorvastatin (tagai i le "Precautions" ma "Fegalegaleaiga ma isi vailaʻau").

Sauniuniga saogalemu

Galuega gaʻo maʻi

E fautuaina le mataʻituina o le ate (gaioiga o le ate enzymes) aʻo leʻi amataina le togafitiga i le atorvastatin, faʻapea foi ma le faʻaauau e tusa ai ma faʻamatalaga o le falemaʻi. E seasea lava ona i ai ni faʻasalalauga faʻatautaia o le gasegase o le ate i le tino ma le gasegase i tagata gasegase o loʻo faia fua, e aofia ai le atorvastatin. Afai i le faagasologa o le faia o le atorvastatin ogaoga le faaleagaina o le ate e atiina ae i faʻamaʻi ma / poʻo le hyperbilirubinemia poʻo le jaundice, ona tatau loa lea ona taofi le togafitiga vave. Afai e le i faavaeina nisi mafuaʻaga o le gase o le ate, ona le toe amataina ai lea o le pulega i atorvastatin.

Atorvastatin e tatau ona faʻasalalau ma le faʻaeteete i tagata gasegase e inupia le ava malosi ma / poʻo le i ai foi o se talafaasolopito o maʻi o le ate. O faʻamaʻi faʻamaʻi i le gaioiga galue, poo le faateleina o le gaioiga o le transaminase ma se mafuaaga e le iloa, o se faʻalavelave mo le faʻafoega o le atorvastatin.

Faʻalavelave faʻaleagaina e ala i le faʻaitiitia o le Cholesterol Reduction

I le gasologa o suʻesuʻega, na maua ai i tagata mamaʻi e le o mafatia i faʻamaʻi pipisi o le fatu lea na lavea talu ai nei po o se osofaʻiga faʻafuaseʻi, o le faʻamaʻi pipisi na tele lava ina matauina i tagata gasegase na maua le 80 mg o le atorvastatin nai lo tagata mamaʻi na maua placebo. Ae maise lava, o le tele o le lamatiaga na maitauina i tagata gasegase ua leva ona i ai se afaina o le gasegase poʻo le faʻaleagaina o le tino i le taimi na amata ai le suʻesuʻega. Mo tagata mamaʻi na iai se faʻamaʻi faʻamaʻi muamua pe, faʻaleagaga le lelei, o le paleni o le aʻafiaga / aofaʻi o le fua ole dose o le atorvastatin 80 mg e leʻo manino, o le ono lamatia o le afaina o le maʻi e tatau ona iloiloina lelei ao le i amataina togafitiga.

Aafiaga i le musele maso

I le taimi o togafitiga ma le atorvastatin, e pei o le faʻaaogaina o vailaau tutusa o lenei vaega, e masani ona le matauina ia mataupu o le rhabdomyolysis, lea na o mai faatasi ma le faaletonu o le le toe maua mai i le myoglobinuria. O se tala faasolopito o le le atoatoa o le tino atonu o se tulaga lamatia mo le atinaʻeina o le rhabdomyolysis. I ia ituaiga o gasegase, o le mataituina ma le faaeteete o le gasegase o le musika e talafeagai.

Togafitiga ma le atorvastatin, e pei o isi fuainumera, e mafai ona mafua ai le myopathy, lea e faaalia i le vaivai ma le vaivaiga vaivaiga, faatasi ai ma le faateleina o le gaoioiga o le creatin phosphokinase (CPK) e sili atu i le 10 taimi pe a faatusatusa i le tapulaa maualuga o masani. O le faʻaogaina o le maualuga o tui o atorvastatin ma nisi o vailaau faʻasaina, e pei o cyclosporine ma inisiua CYP3A4 malolosi (e pei o, clarithromycin, itraconazole ma le inhibitors protease), e faʻapupulaina ai le lamatiaga o myopathy / rhabdomyolysis.

E i ai ni tala e le masani ai o le atinaʻeina o le myopathic immune necrotic, o le myopathy autoimmune e fesootaʻi ma le aveina o fuainumera. O le le mautonu o le myopathy e mafua ona o vaivaiga vavalalata vavalalata ma le faateleina o le creatin kinase, e tumau pea e tusa lava pe maeʻa togafitiga ma statins ua le toe faaauauina, o le biopsy muscle o loo faaalia mai ai le myopathy e aunoa ma se afaina tele, o le faaleleia e tupu pe a ave fualaau faasaina.

E tatau ona masalomia Myopathy i soʻo se tagata maʻi i le faʻasalalauina o le faʻaaogaina, faʻamaʻi o le muscle poʻo le vaivaiga, ma / poʻo se faʻalauiloa iloga i le CPK galuega. E tatau ona lapatai tagata maʻi e tatau ona vave logoina le fomaʻi e uiga i foliga vaaia o le tiga e le mafaamatalaina poo vaivaiga i maso, pe afai latou te o faatasi ma le malaise poo le fiva. O togafitiga Atorvastatin e tatau ona faamutaina pe afai ei ai se faailoga iloga i le CPK poo le i ai o le faʻamaonia pe masalomia le myopathy.

O le lamatiaga o le myopathy pe a togafitia ma isi vailaau o lenei vasega ua faateleina i le faaaogaina tutusa o cyclosporine, fibrates, erythromycin, clarithromycin, lepatitis o le hepatitis C protease inilators, o le tuufaatasiga o inhibitors o le protease HIV, e aofia ai saquinavir ma ritonavir, lopinavir, ritonavir ma ritonavirampampren ma le ritonavir, acidic nicotinic, poo le azole antifungal agents. Pe a faatonuina le atorvastatin i le fibrates, erythromycin, clarithromycin, se tuufaatasiga o saquinavir ma ritonavir, lopinavir ma ritonavir, darunavir ma le ritonavir, fosamprenavir, fosamprenavir ma ritonavir, faatasi ai ma togafitiga azole ortificic acid poo le acidic nicotinic, e tatau ona e faaeteete e ave vailaau anti-anti-drug and take an acid nicotinic mataʻituina tagata e masani ona iloa soʻo se faailoilo poʻo ni uiga o le tiga o le musika poʻo le vaivaiga, aemaise lava i masina muamua o togafitiga ma ao faagasolo vaitau o le siʻitia eskers o so o se fualaau faasaina. Laititi muamua ma togafitiga tausiga o le atorvastatin e tatau ona faʻamaonia pe a fai faʻatasi ma nei fualaau. I ia tulaga, e mafai ona fautuaina se fuafuaga faʻavaitaimi o le KFK, e ui lava o lea pulea e le taofia ai le atinaʻeina o le myopathy ogaoga.

Fautuaga mo le tofiaina o fegalegaleaiga o fualaau faasaina ua tuuina mai i le laulau 1.

Laulau 1. Fesoʻotaiga Vavalalata Faʻatasi ma le Faʻateleina o le Faʻafitauli o Atinae
myopathies / rhabdomyolysis________________________________________________________

Tafaoga faʻamalosilona uiga

Fautuaga Fautuaina,.

Cyclosporin, inhibitors protease inhibitors (tipranavir + ritonavir), inhibitor hepatitis C protease (telaprevir)

E tatau ona aloese mai Atorvastatin

HIV inhibitor protease (lopinavir + ritonavir)

Faʻaaoga ma le faʻaeteete, i le fua pito sili ona maualalo e mafai ona aoga.

Clarithromycin, itraconazole, inhibitors protease (saquinavir + ritonavir *, darunavir + ritonavir, fosamprenavir, fosamprenavir + ritonavir)

Aua le sili atu i le aso o le 20 mg

Inhibitor protease inhibitor (nelfinavir), inhibitor hepatitis C protease (boceprevir)

Aua nei sili atu i le aso 40 mg

* Faʻaaoga ma le faʻaeteete i le fua aupito maualalo.

O mataupu o le myopathy, e aofia ai le rhabdomyolysis, ua lipotia mai ma le galulue faatasi o le atorvastatin ma le colchicine, o le mea lea e ao ona faʻaeteete i lenei mataupu.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e tatau ona latou vave feiloaʻi i se fomaʻi pe a fai e le maua se tiga poʻo se vaivaiga maso, aemaise lava pe afai o mai faatasi ma le malaise poo le fiva.

A o lei amataina togafitiga

O le Atorvastatin e tatau ona faʻasalalau ma le faʻaeteete i tagata gasegase e iai se vailaʻau i le rhabdomyolysis. O le maualuga ole CPK e tatau ona fuafuaina aʻo lei amataina togafitiga i mataupu nei:

- faʻamaʻi faʻamaʻi i musika i totonu o se tagata poʻo se talafaasolopito o aiga,

- faʻasologa o gasegase talu ai ona o le faʻaaogaina o statins poʻo fibrates,

- faʻamaʻi muamua o le ate ma / poʻo le faʻamauaina o le ava,

- tagata matutua matutua (sili atu i le 70 tausaga) - o le manaʻomia mo suʻesuʻega i totonu o lenei mataupu e mafua mai foi i le i ai o isi mea e mafua ai le rhabdomyolysis,

- mataupu o le faateleina o le plasma concentration (mo se faʻataʻitaʻiga, mataupu o fegalegaleaiga ma le faʻaaogaina i tagata faapitoa, e aofia ai faʻasalalauga faʻavae).

I mataupu ua taua i luga, e tatau ona iloiloina le sootaga i le va o le lamatiaga ma le manuia aoga, e fautuaina le tausiga ole falemaʻi.

Faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga tele i le faʻamasinoga o le KFK (sili atu i le tapulaʻa pito i luga o le masani e sili atu ma le 5 taimi) i le tulaga muamua, e le tatau ona amataina togafitiga.

Fuaina o CPK maualuga

E le tatau ona e fuaina le maualuga o le CPK pe a maeʻa le mamafa o le tino pe i le i ai o isi mea e aʻafia ai le faʻalauteleina o le CPK, ona o lenei mea o le a faʻamalosia ai le faʻamatalaina o taunuuga o le suʻega. Afai o le maualuga muamua o le CPK ua siitia maualuga (sili atu ma le 5 taimi faʻatusatusa i le tapulaa pito i luga o le masani), e tatau ona toe iloilo pe a maeʻa le 5-7 aso e faʻamaonia ai iuga.

O le faateleina o le anapogi HbAlc ma le anapogi serum glucose ua lipotia mai i le HMG-CoA reductase inhibitors, e aofia ai atorvastatin. O aʻafiaga e aʻafia ai le cholesterol ma e mafai ona faʻalavelaveina le gaosia o hormones o le gasegase oona ma / poo le faʻafeusuaʻiga o lemoni. O suʻesuʻega a le falemaʻi na faʻaalia ai e le faʻaitiitia le atinaʻeina o le plasma cortisol ma e le afaina tele ai le resitala o fanua. O le aʻafiaga o fuainumera i luga o le fausiaina o tane e leʻi suʻesuʻeina i se aofaʻi o tagata gasegase. O aʻafiaga, pe afai ei ai, i luga o le pituitary-gonadal system in women during pre -opactus e le o iloa. E tatau ona ave le tausiga pe a faatonuina ia statins ma fualaau faasaina e mafai ona maualalo ai le maualuga poʻo le gaioiga o hormones steroid e pei o ketoconazole, spironolactone ma le cimetidine.

O tulafono, o se vasega, e mafai ona faateleina le kulukose o le toto, ma i nisi tagata gasegase e maualuga le lamatia o le atiinaʻeina o le maʻisuka, e mafai ona mafua ai le hyperglycemia, lea e manaʻomia ai fua faataatitia mo togafitiga o le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o le faʻaitiitia o le aʻafiaga o faʻafitauli o le cardiovascular e statins e sili atu i le lamatiaga o le maʻisuka, o le mea lea e le manaʻomia ai le taofia o le togafitiga o fuainumera. Tagata maʻi e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka (o le anapogi o le glucose o le 5.6-6.9 mmol / L, le numera o le tino> 30 kilokalama / m 2, le maualuga o le triglycerides, maualuga maualuga) e manaʻomia le suʻesuʻeina o suʻesuʻega ma suʻesuʻega o meaola.

Faʻailoga faʻamaʻi faʻamaʻi

Pe a taitaia le togafitiga ma le faʻaaogaina o nisi o fuainumera, aemaise lava i le umi o le togafitiga, o tulaga o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasosolo e matua leai lava. O faʻamaoniga o le faʻamaʻi e aofia ai faʻamaoniga e pei o le dyspnea, mago mago, ma le soifua maloloina lautele (vaivai, paʻu o le mamafa, ma fiva). I le tulaga masalomia o le faʻamaʻi o le tino, e tatau ona faʻagata le togafitiga o le statin.

Faʻamatalaga Faapitoa i Mea Taumafa Faʻasoifua Maloloina

Atorvastatin e aofia ai le lactose. Ole fualaau faasaina e le talafeagai mo tagata gasegase o le galactose ole maualalo ole galactose, le lava o le lactase enzyme, poo le kulukose ma le galactose malabsorption syndrome.

Faaaoga i tagata matutua

O le matua (65 tausaga ma le matua) o se mea e mafua ai le myopathy, o le mea lea e tatau ona faʻataʻitaʻiina i matua matutua ma le faʻaeteete.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

Tamaitai o le tausaga fanau

O tamaitai o le tausaga fanau e tatau ona faʻaogaina metotia lelei o le faʻasaina i le taimi o togafitiga.

Faʻaaogaina le atorvastatin i le taimi o le maʻitaga (vaai vaega "Contraindications"). E i ai lipoti o le faaletonu o le tino pe a uma ona faʻaalia le intrauterine i le HMG-CoA rehibitase inhibitors. O suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai aʻafiaga i luga o le gaioiga o le tino. A oʻo ina ave e se fafine maʻitaga le toorvastatin, e ono faʻaitiitia le maualuga o le vavave o le fetus, o se vailaau muamua i le biosynthesis cholesterol. Atherosclerosis o se faagasologa masani, ma, i le avea ai o se tulafono, o le soloia o fualaau o le lipid-lowering during pregnancy e le afaina tele ai le lamatiaga umi e fesootaʻi ma le hypercholesterolemia muamua. I lenei itu, e le tatau ona faʻataʻitaʻiina le atorvastatin i fafine maʻitaga, o fafine o loʻo fuafuaina se maitaga pe a masalomia le maitaga. E tatau ona taofi le ave i le taimi o le maitaga.

E le o iloa pe o le atorvastatin poʻo ona metabolites ua faʻasalaina i le susu o tagata. I suʻesuʻega a manu, o le plasma concentrations of atorvastatin ma ona metabolite malosi e talitutusa ma latou i le susu. O le faʻaaogaina o le atorvastatin i le taimi o le fafagaina o loʻo solia, o fafine e ave atorvastatin e tatau ona taofia le fafagaina (vaai vaega "Contraindications").

I suʻesuʻega a manu, o le atorvastatin e leʻi afaina ai le tamaʻitaʻi po o le fafine.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma masini e lamatia ai: E leai ni lipoti o aʻafiaga leaga o le atorvastatin i le faʻasalaga.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

O suʻesuʻega i lenei itu e leʻi faia, ma e leai se tasi na te iloa pe faʻafefea ona aafia le fetus i le Atorvastatin ma pe o le susu i susu. O le mea lea, e le o faʻamalamalamaina i fafine maʻitaga, ma afai e matua tatau lava ona ave i le taimi o le lactation, o le tamaititi ua siitia atu i le fafagaina. I lenei tulaga, o tamaitai o le tausaga fanau, aʻo latou ave le fuainumera, ua fautuaina e faʻaaoga auala talafeagai o le faʻasaina o pepe ina ia mafai ai ona maua le maʻitaga i le leai.

O le Atorvastatin e na o le au matutua e faʻamaonia, ma ua faamoemoe mo le togafitiga o le gasegase o le gasegase ma le puipuia o faafitauli i le cardiovascular i le talaaga o le atherosclerosis vascular. O le aʻafiaga o statin i luga o tamaiti ma le tupulaga talavou e le o malamalama lelei, o lea e le lamatia ai fomaʻi e faʻaaogaina i maʻi i lalo o le 18 tausaga.

Faʻaiʻuga

O le tulaga e ono iai aʻafiaga i le itu e maualalo: o se itu e tupu i le 1-3% o mataupu o le faʻaaogaina umi o Atorvastatin.

  1. O le tele lava o taimi, o nei mea o ni faʻamaʻi o le tino i le foliga o le le lava, maʻi tigaina, ma le maʻi vaivai vaivai.
  2. Ona o le mea moni o le mea galue malosi e aafia ai le ate, e mafai ai e le dyspepsia ona atiina ae - afaina, afu, manava manava poo le malosi, tiga i totonu o le manava.
  3. O nisi taimi ei ai taimi e tiga ai musika.
  4. O le faatonuga e taʻua o allergies (mai le paʻu o le tino i le anaphylaxis), o le faaitiitia o le malosi, o le solia o le lagona o gaʻo o le gataifale, o le gaogao, o tiga paʻu e pei o aʻafiaga itu.
  5. E seasea lava ona tupu le tupu o le hepatitis poo le pancreatitis, o suiga i le tuufaatasiga o le toto e tupu: o se faaitiitia o le numera o platelet, o le faateleina o le maualuga o enzymes o le ate.
  6. I mataupu vavalalata, sa iloa ai le rhabdomyolysis - o le faaleagaina o fiva musika ma le faʻapipiʻiina mulimuli ane o le tele o lapisi e ala i a latou mea e pala, e mafua ai ona le toe faʻaleagaina.

E tatau ona tuʻuina atu faapitoa i tagata maʻi maʻisuka ituaiga uma. O le maʻi o le diabetic o se faʻaaliga faʻaalia o le maʻi. Ma o lenei mea e leai se mea vagana ai le saoasaoa o atherosclerotic vascular vasions. O le Atorvastatin e faʻasinoina i le maʻisuka pe a iloa le dyslipidemia. E maua ai le toto toto? O le tali e feteenaʻi: o mea uma lava o le tagata lava ia; o le vailaau faʻasaina e le aʻafia ai le kulukose, ae ono mafua ai sina hypo- poo hyperglycemia. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolo mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le siakiina masani o suga.

Talosaga faʻaoga

A o leʻi faatonuina Atorvastatin, o loʻo taumafai fomai e ausia le toefuataiga o le paleni o le lipid e ala i taumafa, gaioiga faaletino, gau o le mamafa. O le mea moni, o lenei togafiti e faʻaauau pea i le vaitaimi o togafitiga atoa. I le taimi lava lea aʻo leʻi oʻo i le muamua fualaau o le faʻamalositisi galuega o le ate. Ona tumau ai lea: 1.5 vaiaso talu ona amata le togafitiga, pe a uma le 3 masina, ona sosoo ai lea ma - i le ono masina ma a uma suiga taʻitasi.

E le gata i lea, o togafitiga e masani ona maua mo faʻamaʻi faʻamaʻi e toe iloilo ao lei amataina togafitiga. I le maualuga o le toto maualuga, hypothyroidism, oona, ate o le ate, fualaau faasaina ua filifilia po o le metotia na faʻaaoga, e tusa ai ma le faʻamatalaga. E le gata i lea, ua lapatai mai tagata gasegase e uiga i le avanoa o le myopathy, ma o lea e tatau ai ona latou logoina lo latou fomaʻi e uiga i soʻo se tiga o le musika.

Taimi laʻititi togafitiga e le fuafuaina mo ni nai aso, ma o le a tumau e pei ona fai mai le fomaʻi. E masani lava o le maualalo o ni nai masina. I le uma, o le le atoatoa o le lipid na atiina ae i luga o tausaga po o le tele o tausaga. Ma o le a umi se taimi e toe faʻaleleia ai. O le mea lea, o le fesili pe mafai ona e faia se malologa na o oe lava e le tatau ona i ai: o laʻau e tatau ona onā i taimi uma. A aunoa ma se malologa, e mafai ona ave Atorvastatin mo le tele o tausaga, ma o le a le umi o le a faia ai i lenei tulaga - o le a taʻu mai e le lipid profile.

Faʻasolosolo galuega ole ate

Atorvastatin e faʻatagaina i le na o le le maua o le ate po o le maualalo o le gase o le ate. E ui i lea, e iloiloina ai le manaʻomia mo lona faʻaaogaina ma le avanoa e sui ai isi auala e le afaina ai le ate. O le mataituina o le gaioiga o le hepatocytes i le tulaga o le toilalo o le ate e taua tele. O iloiloga e tatau ona faia i le taimi ma pe a uma sauniuniga tatau.

Tau fualaau faʻatau

O vailaau faafomai o lenei vaega o vailaau faafomai o loo gaosia i le tele o atunuu, ma o le tau o Atorvastatin e faalagolago i le kamupanī. Ae peitaʻi, faʻapea foʻi i luga o le metotia i le milligrams, ma luga o le numera o fasipepa i totonu o le afifi. Analogues i se tau o sauniuniga a Ukrainian, Rusia, Initia ma le Igilisi.

O le tau o le masina faalemasina ma le 20 mg i aso taitasi i totonu oa tatou falemaʻi e mai le 90 ± 20 UAH. poo le 250 ± 80 rubles. O otaota Isaraelu e 1.5 taimi sili atu le taugata, o le Sipaniolo e 2 taimi sili atu ona taugofie, o Amerika ma Siamani e 3-4 taimi sili atu ona taugata.

O le fea statinatory-based statin e sili atu

I luga o le fale e teu ai fale talavai, e masani lava ona sosoo ma le igoa muamua o se faapuupuuga poo se isi upu, mo se faataitaiga, Atorvastatin SZ poo Atorvastatin MS. O nei vaega o loʻo faʻaalia ai gaosiga eseese. I nei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i kamupanī faʻatau Rusia o Severnaya Zvezda ma Medisorb. I luga o isi afifi e mafai ona e iloa upu faaopoopo "Pranapharm", "Ozone", "LEXVM", "Vertex", "Canonfarm", "Akrikhin", "Actavis", "Biocom", "ALSI Pharma".

Faʻatasi ai ma analogues mai fafo, e mafai ona e maua Atorvastatin Alkaloid (Macedonia), Atorvastatin Teva (Israel), Ananta (Initia), Pfizer (USA), Blufish (Sweden), Ratiopharm (Siamani), " Aveksima "(kamupani faava-o-malo) ... E le mafai ona taʻu atu ma le mautinoa ia fualaau oona e sili atu. O le mea moni, o nei mea e tutusa, faʻatusa tutusa. O Statino e taua o Atorvastatin o loʻo i ai le mea taua e tasi. E eseese naʻo vaega o ausilali: e mafai ona suia ia laupepa e faʻaaoga ai i latou e leai ni aʻafiaga o le aʻafiaga i se togafitiga faʻapitoa. Ae ui i lea, e pei o vailaʻau o le atorvastatin ma isi igoa tau fefaʻatauaʻiga.

O lenei mea ua molimauina e iloiloga o tagata tomai faapitoa ma gasegase: o fualaau faasaina e faavae i le atorvastatin na filifilia mo tagata gasegase, ma o le sui na le aafia ai taunuuga o le lipid profile. Peitai e leai se tasi na faamanuiaina i le suiina atoatoa o oloa tau vailaau faʻasolosolo faʻatasi ma togafitiga faʻataʻitaʻi.

Faʻaaogaina faʻamatalaga

O le toʻatele o tagata, ao leʻi amataina togafitiga, e fia iloa le talitonuga tutoatasi o fomaʻi (fomaʻi, cardiologists), faʻapea foi le masani i iloiloga o tagata gasegase na latou tagofia lenei fualaau faasaina. A maeʻa se suʻesuʻega o tagata tomai faapitoa ma tagata gasegase, e mafai e se tasi ona faʻataunuʻuina ia faaiuga lautele:

  • Atorvastatin o le fualaau faasaina o le filifiliga mo le tele o fomaʻi ona o lona aoga tele ma se mea e le masani ai,
  • o le tele o tagata gasegase oe na ave pills mo le "leaga" cholesterol na maitauina le faaleleia atili o le soifua lelei, aemaise i latou oe na suitulaga i le fou fou o le statin ma le gasevastatin ma le atorvastatin ona o aafiaga masani,
  • na o se pasene laitiiti o tagata gasegase pe a fai le fualaau faʻasalaga i le valevalenoa, vaivaiga ma le tiga o le ulu, ae o tagata matutua nei na faatonuina i luga o fualaau faasaina.

Tuua Lau Faamatalaga