Glucovans faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻamaʻi, faʻaleagaina itu, iloiloga

Folasaga o foliga o Glucovans - papafa: pusa-foliga biconvex i se atigipusa ata o lanu lanumoli moli ma se togitogiga i le tasi itu o le "2.5" po o le lanu samasama ma se togitogiga o le "5" (15 pi) I paʻu, i totonu o se pusa pepa 2 pusa).

  • Glibenclamide - 2.5 mg poʻo le 5 mg,
  • Metformin hydrochloride - 500 mg.

Tagata faʻatau: povidone K30, sodium croscarmellose, magnesium stearate, cellulose microcrystalline.

O le tuufaatasiga o le atigi le moli / lanu samasama: OY-L-24808 pink / opadry 31-F-22700 samasama (hypromelilose 15cP, lactose monohydrate, dioxide, uila uila, uila uila / paʻu quinoline samasama, macrogol, uila uʻamea samasama), vai mama.

Pharmacodynamics

Glucovans o se tuufaatasiga tumau o vailaʻau o le hypoglycemic oral, e aofia i vaega eseese o vailaʻau faʻapitoa: glibenclamide ma metformin.

Metformin o se vaega o le vaega telepopoa ma faʻaitiitia le maualuga o le postprandial ma le basal glucose i le plasma toto. E le o se stimulator o le gaosiga o le inisalini, lea e mafua ai ona lamatia le hypoglycemia. E tolu vaega o gaioiga o uiga ia o se mea:

  • le taofia o le absorption o le kulukose i totonu o le vaega o meaʻai,
  • faʻalauteleina le faʻalogoina o le faʻaaogaina o le inisalini, faʻaleleia le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela maso,
  • se faaitiitia o le kulukosesese i le ate e ala i le puipuia o le glycogenolysis ma le gluconeogenesis.

Metformin lelei foi e afaina ai le lipid composition o le toto, faaitiitia ai le mamafa o triglycerides, lipoproteins le maualalo (LDL) ma le aofaiga atoa o le cholesterol.

Glibenclamide o se faʻamuamua lona lua o le sulfonylurea. O le kulūkose pe a faʻaaogaina lenei mea malosi e faʻaititia ona o le faʻafouina o le inisalini e maua mai i peta beta o loʻo i totonu o le pancreas.

O faiga o le metformin ma le glibenclamide e eseese, ae o mea e maua ai le malosi ma e mafai ona faʻaleleia atili ai le tasi i le isi o mea e faia i le hypoglycemic, lea e mafai ai ona maua le faʻaitiitia o le kulukose toto.

Pharmacokinetics

Faʻasalaga o le glibenclamide mai le gastrointestinal tract after administration administration ile sili atu i le 95%. O lenei vaega malosi o tagata Glucovans o le micronized. O le maualuga o le faʻaogaina o se vailaʻau i plasma e oʻo i le 4 itula, ma le voluma o tufatufaga e tusa ma le 10 lita. Glibenclamide e fusifusia i palatini plasma e 99%. E tusa ma le 100% na faʻafefeteina i le ate, e lua ni gasegase e le o toe gaoioi, lea e aofia ai le talo (60% o le fuaina) ma le urine (40% o le avega). O le afa-ola faʻasesega e eseese mai le 4 i le 11 itula.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le metformin e faʻaaogaina atoatoa mai le gastrointestinal tract, ma maualuga lona maualuga ile plasma i totonu o le 2.5 itula. E tusa ma le 20-30% o le vailaʻau e mafua mai i le mea e leai se fesuiaiga. O le bioavailability atoatoa e 50-60%.

Metformin o loʻo tufatufa i totonu o masini i se maualuga televave, ma lona tikeri o le fusia i palatini masima e itiiti lava. O le vailaʻau e laʻititi ona faʻafefeteina ma faʻaaogaina i fatugaʻo. O le afa-ola e faʻaumatia ai e tusa ma le 6.5 itula. I tagata gasegase e le afaina, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le faʻamalologa ma le faateleina o le afa-ola, lea e oʻo atu ai i le faateleina o mea o le metformin i le plasma toto.

O le tuufaatasiga o le glibenclamide ma le metformin i se tasi o fualaau faasaina o loo faamatalaina i le tulaga e tasi o le bioavailability e pei o le aveina o pepa lapopoa o loo i ai nei mea aoga eseese. O le 'ai e le aafia ai le bioavailability of Glucovans, o se tuufaatasiga o glibenclamide ma metformin. Ae ui i lea, o le fua o le absorption o le glibenclamide pe a ave i ai meaai.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E tusa ai ma faatonuga, ua faatonuina tagata Glucovans mo tagata matutua ei ai le maʻisuka ituaiga 2 pe afai:

  • O le monotherapy faʻatasi ma le sulfonylureas poʻo le metformin, o togafitiga ma faamalositino e le aoga,
  • O togafitiga tuʻufaʻatasia ma metformin ma sulfonylurea faʻatoʻa maua i tagata mamaʻi ma le glycemia e pulea lelei ma faʻamalosi e tatau ona suia i le monotherapy.

Contraindications

  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • O le maʻisuka precoma ma le coma
  • Tetoacidosis o le maʻisuka
  • Lactic acidosis, e aofia ai se talafaasolopito o
  • Faʻamaulalo ma / poʻo le ate,
  • Faʻaleagaina o le tino (faiva clearance (QC)
  • Faʻafitauli matuia e mafua ai suiga i le gaioiga o le gaioiga: faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻavaʻa, teteʻi, iodine-inisiua-o loʻo i ai ni soʻesega eseese,
  • Faʻapiaria
  • O le hypoxia o le tino i le i ai o ni foliga faʻapitoa poʻo le masani o le manava o le tino po o le fatu, le mautonu, faʻaleagaina o le myocardial talu ai nei,
  • O le vaitaimi o le maʻitaga ma le susu,
  • Faʻaaoga faʻatasi o le miconazole,
  • Taʻaloga lapoa
  • O le inu malosi o le ava malosi, o le ava malosi,
  • Faʻaaloalo i se taumafataga o le hypocaloric (itiiti ifo i le 1000 kcal i le aso),
  • Glucose-galactose Malabsorption Syndrome, galactose inlerance, lactase deficiency,
  • I lalo o le 18 tausaga
  • Tausaga e silia ma le 60 tausaga, i le taimi e faatino ai le mamafa o le tino (lamatiaga o le lactic acidosis),
  • Ole gasegase ile vaega o vailaau faʻasaina poʻo isi sulfipylurea.

Ma le faʻaeteete, ua fautuaina le Glucovans mo: faʻamaʻi o le vevela o le thyroid goli faatasi ma le solia o lona aoga, le atoatoa o le tino, febrile syndrome, faʻaleagaina o le pituitary gland tua.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le kalapu: auala ma metotia

O fualaau kullucovans e fautuaina e ave i ai meaai, ma o le tele o meaʻai e tatau ona aofia ai i le taumafataga.

Ua faatonuina e le fomaʻi le fualaau taʻitasi, ma le mafaufau i le maualuga o le glycemia.

O le fua muamua o le 1 papalama Glucovans 2.5 mg / 500 mg poʻo le kulukonia 5 mg / 500 mg i le aso.

Pe a fesiitai se tagata maʻi i le tuufaatasiga poo le monotherapy ma le sulfonylurea ma le metformin i togafitiga o le kullucovans, ina ia puipuia ai le hypoglycemia, o le fua muamua e le tatau ona sili atu i le fua tutusa o fualaau o fualaau faasaina muamua. Ina ia ausia le talafeagai o le puleaina o le kulukose o le toto, e tatau ona faʻalautele le fua, e le sili atu i le 5 mg / 500 mg i le aso i le lua vaiaso pe itiiti. E tatau ona faia le suiga i taimi uma e fuafua i le maualuga o le glycemia.

Le fua faatatau maualuga o aso taitasi o le 4 papatini Glucovans 5 mg / 500 mg poo le 6 papa 2.5 mg / 500 mg. O le tulafono o fuamoa e faʻamoemoeina taʻitoʻatasi, e faʻalagolago i fualaau o fualaau faasaina i aso taitasi:

  • 1 papa (o soʻo se metotia) - 1 taimi i le aso, i le taeao,
  • 2 po o le 4 papa (soo se metotia) - 2 taimi i le aso, taeao ma le afiafi,
  • 3, 5 poʻo le 6 papalama o le 2.5 mg / 500 mg poo le 3 papa o le 5 mg / 500 mg - 3 taimi i le aso, e tatau ona faia i le taeao, aoauli ma le afiafi.

Mo tagata matutua, e le tatau ona sili atu i le 1 papapae le fua muamua ole dose ole 2.5 mg / 500 mg. O le mafuaʻaga o le fualaau ma le faʻaaogaina o tagata Glucovans e tatau ona mataʻituina i taimi uma mo le gaioiga o le tino.

Faʻaiʻuga

  • Mai le faʻaogaina o meaʻai: tele lava taimi - le lava le manaʻo, afu, tiga o le manava, vomiting, manava manava. O faʻafitauli e masani lava ona aliali i le amataga o togafitiga ma e le tumau. Seʻa seʻaseʻa ona tupu - faʻafitauli o le ate, atepatitis,
  • Mai i meaola leo: masani - o se tofo o le uamea i le gutu. I le amataga o le togafitiga, o se faaletonu le vaaia faʻafuaseʻi e mafai,
  • Mai le itu o le metabolism: hypoglycemia, e seasea lava - osofaʻiga o le paifaia ma le ate o le ate, e seasea ona maua - lactic acidosis. Faʻasolosolo taimi faʻasolosolo - o le faʻaitiitia o le maualuga o le faʻaogaina o le vitamini B12 i le toto (e mafai ona tupu ai le measina megaloblast). Faʻasaga i tua o le taumafa ava malosi, o se faʻafefete,
  • Hemopoopoic organs: rarely - thrombocytopenia and leukopenia, very rarely - pancytopenia, anemia hemolytic, aplasia bone bone, agranulocytosis,
  • I le vaega o le paʻu: e seasea lava - vevela, lava-pei o le vevela, e seasea ona tupu - exfoliative dermatitis, erythema multiforme, photosensitivity,
  • Tali atu i le Allergic: seasea - urticaria, e seasea lava - visceral poo le paʻu vascularitis vasceto, faʻalavelave anaphylactic. Faatasi ai ma le pulega tutusa, o le gasegase-hypersensitivity i sulfonamides ma a latou mea e maua mai e mafai,
  • Faailoilo o le falemaʻi: e le masani - o se faʻaopoopoga i le faʻatonuga o le creatinine ma le urea i le toto toto i se tulaga maualuga, e seasea ona maua - hyponatremia.

Faʻasalaga

O le maualuga o tagata Glucovans e mafai ona faaosofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia, talu ai o le sulfonylurea o le vaega o le vailaʻau.

O faʻafitauli o le mūlūlūmalie agamalu ma le faʻaleagaina i le leai o ni faʻafitauli o le fatugalemu o le tino ma le syncope e masani lava ona faʻasaʻoina e ala i le faʻaaoga vave o le suka. E tatau foi ona e fetuunai le fualaau o Glucovans ma / pe suia le meaai. Afai o gasegase e maua i le maʻisuka latou te feagai ma se faʻafitauli matuia o le hypoglycemic, faatasi ai ma paroxysm, coma poʻo isi faʻafitauli o le neurological, e tatau ona tuʻuina atu togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. I le taimi lava e maeʻa ai se suʻesuʻega poʻo se masalosalo itiiti o le hypoglycemia, o le a vave ona fautuaina le puleaina o le fofo o le solution a le tagata maʻi i le falemaʻi. A maeʻa ona toe iloa e le tagata maʻi, e tatau ona tuʻuina atu ia te ia meaʻai e maua i le gaʻo, ia e faigofie ona maua, lea o le a taofia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

O le umi o le pulega o tagata Glucovans i mea maualuga po o mea e ono aʻafia ai mea e aʻafia ai, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o lactic acidosis, talu ai o le metformin o se vaega o le vailaʻau. Lactic acidosis ua manatu o se tulaga e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi, ma o ona togafitiga e tatau ona faia i se falemaʻi. O auala sili ona lelei o togafitiga lea e faʻateleina ai le faʻamalosi o le lactate ma le metformin e aofia ai le vevela.

I tagata gasegase e faʻaleagaina le ate, o le tuʻuina atu o le glibenclamide i le plasma toto e ono faateleina. Talu ai o lenei vailaʻau e matua fusifusia i masini o plasma o le toto, o lona faʻamaʻaloga i le taimi o le faʻamaʻi o le toto e ono le mafai.

Faatonuga faapitoa

O togafitiga e fautuaina e tuʻuina atu ma le siakiina e le aunoa o le anapogi o le kulukose toto ma pe a uma ona 'ai.

I le taimi o le pulega a tagata Glucovans, e tatau ona amanaia le ono mafai ona atiaʻe le lactic acidosis, o faailo o le maʻi atonu o foliga mai o le tiga o le manava, ogaoga o maʻi, gasegase maso ma maʻi lese.

Pe a faʻaaogaina tagata Glucovans, ei ai se tulaga lamatia o le atiina ae o le hypoglycemia, atonu e tupu i tagata mamaʻi i se mea maualalo o le gaʻo, ae le o le tausami i se meaʻai, inupia o le ava, maua le mamafa o le tino i le taumafa o le hypocaloric. Lapataiga i le faatonuina, filifilia ma le faaeteete o le fualaau ma le faatinoga o fautuaga a le fomaʻi e faaitiitia ai le ono mafai ona gasegase.

E faasaina le inuina o le ava i le taimi o togafitiga.

A o le i tofiaina tagata Glucovans ma le taimi o le pulega, o suʻesuʻega masani e tatau ona faia ina ia iloa ai le maualuga o le concentin serum. E tatau ona faia le auiliiliga i tagata gasegase o loʻo i ai le galuega masani i le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga, faatasi ai ma le faaletonu o le gaʻo ma tagata matutua - 2-4 taimi i le tausaga.

Afai o maʻi pipisi o le bronchi, mama, poʻo urogenital organs e aliali mai, talanoa vave i se fomaʻi.

Tina ma le lactation

O le amataga o le maitaga o se faʻalavelave i le faʻaaogaina o kulukose. E tatau ona logoina tagata maʻi i le taimi o togafitiga ma le fualaau faasaina e tatau ona latou logoina le fomaʻi e uiga i le fuafuaina o le maitaga po o le amataga. I nei tulaga uma e lua, ua vave ona faalēaogāina loa tagata Glucovans ma ua faʻamautuina se togafitiga o le inisalini.

E leai se faʻamatalaga e uiga i le gafatia o le metformin faʻatasi ma le glibenclamide e pasi i le susu o le susu, o le mea lea, e le taliaina le tofiaina o fualaau faasaina i le taimi o le lapataiga.

Faaaoga i le matua

O le fualaau mo tagata matutua ua gasegase e faʻatatau i le setete o le galuega, e tatau ona iloiloina i taimi uma. O le fua muamua o maʻi o lenei vaega o le 1 papafa 2.5 mg / 500 mg.

E le fautuaina e faʻaaoga Glucovans i tagata gasegase o latou tausaga e sili atu i le 60 tausaga ma o latou tino ua aafia i le malosi o le tino, lea e faamatalaina i le faateleina o le lamatiaga o le atinaʻeina o le lactic acid ia i latou.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E tatau ona taofi le pulega a Glucovans i le 2 aso muamua ma toe faafou i le 2 aso ina ua uma le puleaina o le sooga o iodine.

E faʻasaina le faʻaaogaina o le miconazole, ona o le tulaga maualuga e mafai ai ona atiaʻe le hypoglycemia, e oʻo atu i se coma.

O le tuufaatasiga o fualaau faʻasaina ma vailaʻau faʻasaina ma le phenylbutazone e le fautuaina, talu ai ona latou faʻapupulaina le aafiaga o le hypoglycemous o tagata Glucovans.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma le fatu, o le aʻafiaga o le gasegase o le gasegase o le a faateleina, ua faʻaitiitia le aafiaga o le glibenclamide.

O le maualuga o le chlorpromazine e faʻaitiitia ai le faʻasaʻoina o le inisalini, ma maua ai se faʻaopoopoga i le glycemia.

O le faʻaaogaina o le hypoglycemousse o Glucovans e faʻaititia pe a faʻapipiʻiina ma glucocorticosteroids, tetracosactide, diuretics, danazol ma beta2-agonists.

A o ave faʻatasi ma le iniseti o le enzyme o le angiotensin-converting (ACE), e aofia ai le enalapril ma le captopril, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le kulukose toto.

O le tuufaatasiga o le metformin e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa i tagata gasegase, e pei o le gasegase o le atinaʻeina o le lactic acidosis e maualuga ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa.

O le tuufaatasiga o tagata Glucovans ma le sympathomimetics, beta-blockers, reserpine, clonidine, guanethidine e natia ai faailoga o le hypoglycemia.

E manaʻomia le fetuutuunaiga pe a ave le fluconazole, ei ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Glibenclamide e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le antiduretic o le desmopressin.

O le aafiaga o le hypoglycemouso o Glucovans e faateleina i le faaaogaina tutusa ma le initaneti monoamine oxidase (MAOs), sulfonamides, anticoagulants (coumarin derivatives), fluoroquinolones, chloramphenicol, pentoxifylline, lipid-lowering drugs from group of fibrates, disopyramide.

O tala tutusa o Glucovans o: Glybomet, Glukonorm, Glyukofast, Bagomet Plus, Metformin, Siofor.

Glucovans Reviews

O tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e masani lava ona alu ese mai Glucovans i le initaneti. E tele taimi latou te talanoaina ai mataupu e fesootaʻi ma le fuaina o fuataga ma togafiti togafitiga, faʻapea foʻi ma lona faʻatasi faʻatasi ma isi vailaʻau. Peitai, o le toe iloiloga oi latou lava o ni finauga. O lipoti na taua e faapea, ina ia mafai ai ona maua le maualuga o le aoga i le taimi o togafitiga, e tatau ona faitauina le aofai o kalori ma le gaʻo, ma ia mataituina ma le faaeteete le tausiga o fualaau.

Ae ui i lea, e iai foʻi manatu e uiga i le valea o tagata Glucovans. O tagata maʻi ua faitioina le leai o se faʻaleleia lelei o le soifua manuia ma le tele o mea sese mai le masani masani o le maualuga o le suka i le toto (hypoglycemia). O isi maʻi na lipotia e faapea ina ia faʻamaonia lo latou ola maloloina, e tatau ona latou faʻaaogaina se faʻasalaga umi ma le maeʻa o le togafitiga masani ma ituaiga olaga.

Glucovans tuʻuina atu pepa, vailaʻau vailaʻau ma fatuga.

O laumei e ufiufiina i se lanu lanumeamata moli, foliga o le capsule, biconvex, ma le vaneina o le "2.5" i le tasi itu.

1 le
metformin hydrochloride
500 mg
glibenclamide
2.5 mg

Tagata faʻatau: povidone K30, magnesium stearate, calscarmellose sodium, microcrystalline cellulose, Opadry (Opadri) OY-L-24808, vai faʻamamaina.

15 pcs. - paʻu (2) - pusa pepa.
20 pcs. - paʻu (3) - pusa pepa.

O laupepa mumu lanu samasama e foliga mai i le tino, biconvex, ma se togitogiga "5" i le tasi itu.

1 le
metformin hydrochloride
500 mg
glibenclamide
5 mg

Tagata faʻatau: povidone K30, magnesium stearate, sodium croscarmellose, microcrystalline cellulose, Opadry (Opadri) 31F22700, vai faamama.

15 pcs. - paʻu (2) - pusa pepa.
20 pcs. - paʻu (3) - pusa pepa.

O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina e faʻavae i luga o faʻatagaga aloaia faʻamaonia mo le faʻaaogaina.

Gaioiga faʻataʻitaʻiga Glucovans

Tuʻuina faʻatasi fualaau faʻasaina mo le faʻaaogā faʻafofoga.

Glucovans o se tuʻufaʻatasiga faʻamaopoopoina o vailaʻau e lua o le hypoglycemic o vaega eseese o vailaʻau.

Metformin e aʻafia i le vaega o biguanides ma faʻaitiitia ai le kulūkose o le tino e ala i le faʻalauteleina o le faʻalogoina o fusi lautele i le gaioiga o le inisalini ma faʻaleleia ai le kulūkose. Metformin e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o gaʻo mai le gaʻo meaʻai ma faʻalavelave ai le gluconeogenesis i le ate. E i ai foi sona aoga aoga i le lipid composition o le toto, e faaitiitia ai le maualuga o le cholesterol atoa, LDL ma le TG.

Glibenclamide e faasino i mea e maua mai i le sulfonylurea o le tupulaga lona lua. O le kulūkose i le faʻaaogaina o le glibenclamide ua faʻaitiitia ona o le faaosofia o le manava o le inisalini e ala i le tino o le pancreatic cells.

Tausaga ma le auala o le pulega o fualaau faasaina.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi mo tagata maʻi taitasi, e fuafua i le maualuga o le glycemia.

E masani lava, o le fua muamua o Glucovans o le 1 laulau. 500 mg / 2.5 mg i le aso. Pe a sui le togafitiga muamua faʻatasi ma le metformin ma le glibenclamide, e tatau ona tuʻuina atu 1-2 laulau. Glucovansa 500 mg / 2.5 mg e tusa ma le fua muamua. I le 1-2 vaiaso uma talu mai le amataga o togafitiga, o le a suia le fuataga e fuafua ile maualuga o le glycemia.

E tatau ona ave laulau i meaai.

Ole fua maualuga o aso taitasi o le 4 papa. Glucovansa 500 mg / 2.5 mg poʻo le 2 faʻamau. Glucovansa 500 mg / 5 mg.

Faʻamataʻuga itu Glucovans:

Mai i le fualaau oona: i le amataga o togafitiga, afu, vomiting, tiga o le manava, afaina o le fiaai (i le tele o tulaga, pasese ese ma e le manaomia se togafitiga faapitoa, e taofia ai le atinaeina o nei faailoga, e fautuaina e ave le fualaau faasaina i le 2 pe 3 inumaga, e faʻaleleia ai lona faapalepale), atonu o se tofo 'metallic' i le gutu.

Isi: erythema, measina megaloblastia, siase lactic acid.

Mai le faʻaogaina o meaʻai: leu, vomiting, tiga tiga, faʻateleina le gaioiga o enzymes o le ate.

Mai le siamatika: leukopenia, thrombocytopenia, e seasea lava - agranulocytosis, anemia hemolytic, pancytopenia.

Tali a le Allergic: - urticaria, vevela, paʻu o le paʻu.

Isi: hypoglycemia, faʻafefete-pei o tali pe a fai le ava.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaogaina o tagata Glucovans.

I le togafitiga ma le au Glucovans, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai.

O le tagata maʻi e tatau ona lapataiina afai o le vomiting ma le manava o le manava faʻatasi ma le gasegase maso poʻo le malaise lautele e aliali mai i taimi o togafitiga o Glucovans, ona tatau loa lea ona faʻaumatia le vailaau ma e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi, talu ai o nei faailoga e mafai ona avea ma faailoga o le lactic acidosis.

O le tagata maʻi e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le faʻaalia o se maʻi bronchopulmonary poʻo le faʻamaʻi pipisi.

48 itula ao leʻi faia le taotoga poʻo le iv o le puleaina o se meaola eletise iodine, e tatau ona faamutaina kullucovans. E fautuaina togafitiga Glucovans ia toe faʻafouina pe a uma le 48 itula.

I le taimi o togafitiga, e le fautuaina e inuina le ava malosi.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

I le taimi o togafitiga ma tagata Glucovans, e le tatau i se tasi ona auai i gaoioiga e manaʻomia ai le faateleina o le gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor.

Glucovans fegalegaleaiga ma isi fualaau.

Glucovans-enhancing drugs (faateleina le aʻafiaga o le hypoglycemia)

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma Glucovans, miconazole e mafai ona faaosofia ai le atinaʻe o le hypoglycemia (e oʻo i le atinaʻe o coma).

Fluconazole e faateleina le T1 / 2 o fua o le sulfonylurea ma faateleina ai le lamatiaga o gaioiga o le hypoglycemic.

O le ava malosi e faateleina ai le lamatiaga o gaioiga o le hypoglycemic (e oʻo i le atinaʻe o coma). I le taimi o le togafitiga ma le au Glucovans, e tatau ona aloese mai le ava malosi ma fualaau oona ei ai le éthanol (ava malosi).

O le faʻaaogaina o le iniseti ACE (captopril, enalapril) e faʻapupulaina ai le ono mafai ona atiaʻe faʻamalosi o le tino i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i le togafitiga o le sulfonylurea o mea faʻaleagaina e ala i le faʻaleleia atili o le kulukose ma faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

Beta-blockers e faʻapupulaina le aʻafiaga ma le mamafa o le hypoglycemia. Faʻailoga masiketi Beta-blockers o le hypoglycemia e pei o palpitations ma tachycardia.

Fualaau e faʻavaivaia ai le aʻafiaga o kaluvave

O Danazole ei ai sona aafiaga maualuga. Afai o togafitiga faʻatasi ma danazol e tatau ma a maeʻa le faʻasalaga, e manaʻomia se fetuunaiga ole Glucovans i lalo o le pulea ole maualuga o le glycemia.

Chlorpromazine i luga o doses (100 mg / aso) mafua ai le faateleina o le glycemia.

GCS faʻateleina le glycemia ma e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o ketoacidosis.

Beta2-adrenostimulants e faateleina ai le maualuga o le glycemia ona o le faatupuina o le 2-senetergic receptors.

Titiʻiti (aemaise lava le "loopbacks") faʻaosoosoina le atinaʻeina o le ketoacidosis ona o le atinaʻeina o le gaioiga o le tino.

I / i le faʻaofiina o iodine e aofia ai le vavalalata o mea e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le toilalo, lea o le a oʻo atu ai i le tuufaatasia o fualaau faasaina i totonu o le tino ma le atinaʻeina o le lactic acidosis.

Faʻailoga masiketi Beta-blockers o le hypoglycemia, e pei o palpitations ma tachycardia.

Tosiga ma le pulega

O fualaau kullucovans e fuafua mo le faʻafofoga tautala. O laulau e faia i le taimi o taumafataga, lea e tatau ona aofia ai se tele o meaʻai gaʻo, e puipuia ai le hypoglycemia.

Ole fua o le fualaau faasaina ua filifilia e le fomaʻi.

Ole fua muamua ole Glucovans e 1 le papa (2.5 mg + 500 mg poʻo le 5 mg + 500 mg) i le aso. E fautuaina le faʻaopopoina o le fualaau i le 2 poʻo le sili atu vaiaso e le silia ma le 500 mg o le metformin ma le 5 mg o le glibenclamide i le aso ina ia mafai ai ona lelei le pulea o le kulukose o le toto.

Pe a suia le togafitiga muamua na tuʻuina atu i le glibenclamide ma le metformin, o le fua muamua e le tatau ona sili atu le maualuga nai lo le fua o le glibenclamide ma le metformin i aso taitasi. I vaiaso uma e lua talu mai le amataga o togafitiga, e suia le fua o le vailaʻau.

Le fua maualuga o fualaau o le Glucovans i aso taitasi e 4 papa 5 mg + 500 mg poo le 6 tablets 2.5 mg + 500 mg.

Faiga faavae o fualaau faasaina:

  • Pe a faatonuina se tasi laulau i le aso - i le taeao, i le taeao o le taeao,
  • I le tofiga o le 2, 4 papa i le aso - taeao ma le afiafi,
  • I le tofiaina o le 3, 5, 6 papalama i le aso - i le taeao, aoauli ma le afiafi.

Faʻasologa o foliga

500 mg / 2.5 mg ma le 500 mg / 5 mg pepa faʻalanu-ata

Ftuua

Fua o le 500 mg / 2.5 mg

E tasi le api e aofia ai

mea gaosi: metformin hydrochloride 500 mg

glibenclamide 2.5 mg,

tagata faʻapitoa: kesiva-sodium, povidone K 30, microcrystalline cellulose, magnesium stearate

o le tuufaatasiga o le Opadry OY-L-24808 le atigi ata tifaga o le piniki: lactose monohydrate, hypromelilose 15cP, macrogol, dioxide o le alumini E 171, lanu samasama uila E 172, uila uila mumu E 172, o le uila uila E 172.

Totoga 500 mg / 5 mg

E tasi le api e aofia ai

mea gaosi: metformin hydrochloride 500 mg

glibenclamide 5 mg

tagata faʻapitoa: kesiva-sodium, povidone K 30, microcrystalline cellulose, magnesium stearate

o le tuufaatasiga o le Opadry 31-F-22700 kiriata tifaga o le samasama: lactose monohydrate, hypromelilose 15 cP, macrogol, quinoline varnish yellow 104, dioxide titanium E 171, samasama oxide samasama E 172, mumu uila mumu E 172.

Fua o le 500 mg / 2.5 mg: pepa e ufiufi i se ata vali ata o lanu moli moli, foliga faʻafiafiaga i luga o le foliga o le biconvex ma le togitogiga "2.5" i le tasi itu.

Totoga 500 mg / 5 mg: paʻu pepa e ufiufi ai se atigi ata lanu samasama, foliga faʻapipiʻi foliga ma se faʻafaologa ma le togitogiga "5" i le tasi itu.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

Metformin ma Glibenclamide

O le bioavailability of metformin ma glibenclamide i le tuufaatasiga e talitutusa ma le bioavailability of metformin ma glibenclamide pe a fai i le taimi lava e tasi e avea ma foliga o sauniuniga monocomponent. O le 'ai e le aʻafia ai le bioavailability of metformin faʻatasi ma le glibenclamide, faʻapea foi le bioavailability of glibenclamide faʻatasi ma le metformin. Ae ui i lea, o le fua o le absorption o le glibenclamide e faateleina i le taumafa o meaai.

A maeʻa ona tuʻuina atu fualaau metformin, o le maualuga maualuga o le plasma concentration (Cmax) e ausia pe a ma le 2.5 itula (Tmax). O le le atoatoa o le bioavailability i tagata soifua maloloina o le 50-60%. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le 20-30% o le metformin e faʻavaveina i le gastrointestinal tract (GIT) e le suia.

Pe a faʻaaoga le metformin i vailaau masani ma auala o le pulega, o le faʻaauau pea o le plasma i totonu o le 24-48 itula ma e masani lava e itiiti ifo i le 1 μg / ml.

Le maualuga o le fusia o le metformin i masini plasma e le lava. Metformin o loʻo tufatufaina i lela mumu toto. O le maualuga maualuga o le toto e maualalo ifo nai lo le plasma ma e oʻo i le taimi e tasi. O le averesi o le tufatufaga (Vd) o le 63-276 lita.

Metformin ua faʻateleina e le suia i urine. Leai metastin metabolites ua faʻaalia i tagata.

O le lafoaʻiga o le metformin e sili atu nai lo le 400 ml / min, lea e faʻamaonia ai le faʻaumatia o le metformin e faʻaaogaina ai le filtration ma le faʻamaualalo. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le afa-ola e tusa ma le 6.5 itula.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, o le faʻaitiitia o le taofiga o le tino e faʻaitiitia i le faʻatusatusaina o le kiliata creatinine, ma o lea, o le faʻaititia o le afa-ola e faʻalautele, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o plasma metformin levels.

Pe a faʻafoeina, o le faʻaaogaina mai le gastrointestinal tract e sili atu i le 95%. O faʻatonuga o plasma pe a uma le 4 itula. Fesootaiga ma pulu plasma e 99%.

Glibenclamide o loʻo faʻafefeteina atoa i le ate e fai ai ni metabolites e lua.

Glibenclamide ua maeʻa ese mai le tino pe a mavae le 45-72 itula ile ituaiga o metabolites: ile talo (60%) ma le urine (40%). O le afa-afa mulimuli o le 4-11 itula.

O le le atoatoa o le faamaʻi hepatai e faʻaititia ai le metabolism o le glibenclamide ma faʻaitiitia ai le tele o lona faʻamalosi.

O le gaioiga o le biliary o metabolites e faateleina i le tulaga o le le atoatoa (e faalagolago i le mamafa o le gaioiga o le tino) i le tulaga o le kiliata creatinine o le 30 ml / min. O le mea lea, o le le atoatoa e le afaina ai le manava o le glibenclamide, ae o le kiliata o le creatinine e tumau i le maualuga e sili atu i le 30 mL / min.

Pharmacokinetics i vaega faʻapitoa maʻi:

Tagata maʻi pediatric

E leai ni eseesega i le pharmacokinetics o le metformin ma le glibenclamide i tamaiti ma tagata matutua soifua maloloina.

Pharmacodynamics

O le Metformin o se faʻateleina ma se faʻaoga o le antihyperglycemic, lea e faʻaititia ai le maualuga o kulukose plasma ma le postprandial glucose. E le afaina ai le inisalini ma e le mafua ai le hypoglycemia.

Metformin e tolu auala e faʻatino ai:

faaitiitia le galu glucose gaosiga e ala i le taofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis,

faaleleia atili le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le kulūkose i totonu o maso e ala i le faateleina o le lagona o le inisalini,

tolopoina le mimiti o le kulukose i totonu o le manava.

Metformin e faʻaolaina le faʻaogaina o le glycogen intracellular e ala i le galue i le glycogen synthase. E faʻaleleia ai foi le mafai gafatia o ituaiga uma o suauu tulu (glucose transporters) (GLUT).

Po o le a lava lona aafiaga i le glycemia, o le metformin ei ai lona aafiaga lelei i le lipid metabolism. I le taimi o togafitiga faʻapitoa o togafitiga faʻaaoga vailaau togafitiga, na maua ai le metformin e maualalo ai le cholesterol, lipoproteins maualalo ma triglycerides. O ia aafiaga i le lipid metabolism e le o matauina i taimi o suesuega faʻapitoa e faʻaaogaina faʻamalosiaga ma metformin ma glibenclamide.

Glibenclamide e aofia ai le vaega o le lua-augatupulaga sulfonylureas ma le afa afa ola. Glibenclamide e mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose toto, e faʻamalosia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas. O lenei gaioiga e faʻalagolago i le i ai o sene β-galue o tamaʻitaʻi o Langerhans.

O le tuiina o le inisalini e le glibenclamide e tali atu i le taumafaina o meaai e taua.

O le faʻaaogaina o le glibenclamide i tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafua ai le faateleina o le resitara-stimulating response. O le faʻaleleia o le felafolafoaiga i luga o le fale i le faiga o le faʻamalositino o le inisalini ma le C-peptide e tumau mo le itiiti ifo ma le 6 masina talu ona togafitia.

Metformin ma glibenclamide e eseese auala o gaioiga, ae faʻafelagolagomaʻi felagolagomaʻi i gaoioiga a le isi i le antihyperglycemic activity. Glibenclamide e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas, ma le metformin e faʻaitiitia ai le teteʻe o sela i le inisalini e ala i le galue i luga o le gaʻo (maso skeletal) ma le mafaufau i le inisalini.

Tosiga ma le pulega

Glucovans® e tatau ona tautala faʻatasi ma meaai. O le tulafono o le vailaau faʻasaina ua fetuunai e fuafua i le taumafa a le tagata lava ia. O taumafataga taitasi e tatau ona o mai faatasi ma se taumafataga e maua ai le maualuga o le gaʻo masini e puipuia ai le tupu mai o le hypoglycemia.

O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona fetuutuunai e fuafua i le tali a le tagata e tali atu i le metabolic (glycemia level, HbA1c).

Glucovans 500 mg / 5 mg e mafai ona faʻaaogaina i le tele o tagata gasegase e leʻi maua le lelei atoatoa pe a ave Glucovans 500 mg / 2.5 mg.

O togafitiga e tatau ona amata i se fualaau o le vailaʻau tuʻufaʻatasiga e tutusa ma mea na faia muamua i metformin ma glibenclamide. O le fualaau e tatau ona faʻagasolo malie e fuafua i luga o le maualuga o taʻavale glycemic.

Ole fomaʻi e faʻafetaui i le 2 pe sili atu vaiaso ile maualuga o le 1 papa, e fuafua i le maualuga o le glycemia.

O le siʻitia i luga o le fualaau e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le faapalepale gastrointestinal ma puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

Ole fua maualuga ile aso ole Glucovans® 500 / 2.5 o le 6 papa.

Ole fua maualuga ole aso mo Glucovans® 500/5 mg o le 3 papa.

I tulaga tulaga ese, e mafai ona fautuaina se fualaau o le fualaau e oʻo i le 4 pama o le vailaʻau Glucovans® 500 mg / 5 mg i le aso.

Mo le vailaʻau o le vailaʻau Glucovans® 500 mg / 2.5 mg

Faatasi i le aso: i le taeao i le taimi o le aoauli, faatasi ai ma le tofiaina o le 1 papalama i le aso.

Faalua i le aso: taeao ma afiafi, faatasi ai ma le tofiaina o le 2 po o le 4 papa i le aso.

Tolu taimi i le aso: taeao, aoauli ma le afiafi, faatasi ai ma le tofiaina o le 3, 5 poo le 6 palama i le aso.

Mo le vailaʻau o le vailaʻau Glucovans® 500 mg / 5 mg

Faatasi i le aso: i le taeao i le taimi o le aoauli, faatasi ai ma le tofiaina o le 1 papalama i le aso.

Faalua i le aso: taeao ma afiafi, faatasi ai ma le tofiaina o le 2 po o le 4 papa i le aso.

Tolu taimi i le aso: taeao, aoauli ma le afiafi, faatasi ai ma le tofiaina o ni maa se 3 i le aso.

E leai ni faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le inisalini.

A o e aveina le Glucovans® ma se tagata faʻaliliu bile, e fautuaina oe e ave Glucovans® ia le itiiti ifo i le 4 itula aʻo lumanaʻi lau suʻelaupapa bile ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaitiitia o le absorption.

Faatonuga faʻapitoa mo tui mo vaega maʻoti faapitoa

Tagata matutua ma maʻi pipisi

O le fua o le Glucovans® e tatau ona fetuunai e fuafua i luga o tafaoga o le galuega le tumau. O le fua muamua o le 1 papalama o Glucovans® 500 mg / 2.5 mg. Iloiloga masani o le galuega i tua o loʻo manaʻomia.

Tuua Lau Faamatalaga