O le anapogi faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2: tamaoaiga ma le mafaufau, iloiloga

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le pancreatitis o se maʻi mumusu o le pancreas. O se gasegase ma tumau. O le gasegase o le pancreatitis o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, i le tele o tulaga e manaʻomia ai togafitiga. O le afaina o taimi e mafai ona tupu i auala eseese, e fuafua i le vaitaimi o le maʻi. E tatau ona mataʻituina se meaai faapitoa i le taimi o faʻasalaga. I le faʻatasi ai ma le maʻisuka, pancreatitis e faia ai se avega mamafa i luga o le pancreas, ma o meaai o se tasi lea o auala autu o le faʻamautuina o le tulaga ma le tausia lelei o le soifua maloloina.

Le faʻamoemoe o le falemaʻi taumafa

O le maʻisuka ma le pancreatitis o faʻamaʻi e le mafai ona togafitia e aunoa ma se meaai. Leai togafitiga fualaau (injections, pills) o le a aumaia ai se taunuuga tumau pe a le fetuunai e se tagata lana meaʻai. O le faʻafefiloi o se taumafataga ma le pancreatitis ma le maʻisuka e faigofie tele, ona o le faavae o le soifua maloloina o meaʻai ia e faigofie ona faʻalavelaveina ma e maualalo le faasinomaga o le maʻisuka.

Glycemic index e masani ona taua o se faailo e faʻaalia ai le vave ona faʻaaogaina o se oloa i meaai o le a mafua ai le faateleina o le toto suka. Faatasi ai ma nei faamai, o suiga faafuasei i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e matua le manaomia, aua latou te faamalosia le pancreas e maua ai le tele o insulin ma galuega mo ofu.

O le mea lea, e le tatau i tagata gaʻo ona 'ai ni meaʻai suamalie, vevela ma meaʻai, faʻapea foʻi ma oloa e maua ai mea manogi. O ia meaai, e moni lava, ei ai se mea manaia tele, ae e faaosofia ai le tele o le faitioga o le gastric juice ma faaosofia ai le manaʻo. O se taunuuga, o le maʻisuka e mafai ona 'ai tele meaʻai nai lo le mea e manaʻomia, lea e faʻapupulaina ai le faʻalavelave faʻafitauli o le pancreatic ma le gaʻo.

O le faʻaitiitia o suga ma gaʻo i meaʻai e aoga tele mo i latou e maua i le maʻisuka e le mafatia i pancreatitis. O le tele o fualaʻau ma cereals i totonu o le lisi e faʻamaonia ai le gaioiga o le iniseti, faʻaititia le suka o le toto ma faʻaleleia le tulaga o vaʻa toto, fatu ma le popole. O le gasegase vaivai ona o le maʻisuka ma le pancreatitis e manaʻomia se taimi umi mo le toe faʻaleleia, o lea e manaʻomia ai e se tagata ona mulimulitaʻi i se meaai malosi e lagona ai le lelei.

Faʻailoga Faʻavavevave

I le maʻi pancreatitis i le aso muamua, e le tatau i le tagata maʻi ona 'ai se mea. I lenei vaitau, e na o le vai lava e mafai ona ia faʻaaogaina e aunoa ma le kesi O le umi o le anapogi e fuafuaina e le fomaʻi i le falemaʻi o loʻo nofo ai le tagata maʻi, o nisi taimi e mafai ona oʻo atu i le 3 aso.

A maeʻa ona faʻasolosolo pea, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina se taumafataga le lelei, o le mafuaʻaga o le toe faʻafoʻiina o le pancreas ma faʻamaonia le tulaga lautele. O le faifai pea o meaʻai e tatau ona mucous ma masusu, paʻu i se mashy state. O gaʻo ma gaʻo paluga i lenei vaitau ua faʻaitiitia, ma e tatau ona i ai faʻamalosi i le meaai i le tele o mea. O loʻo i ai le faʻatautaia o kalori i aso taitasi, lea e fuafua e faʻavae i le mamafa o le tino, tausaga, ma maʻi faapitoa o le maʻi. O lenei tulaga faatauaina o le tagata lava ia mo tagata maʻi taitoatasi, ae i soo se tulaga lava, e le tatau ona maualalo ifo i le 1700 kcal i le aso.

O mataupu faavae o mea taumafa e tatau i se tagata maʻi ona matauina i le taimi umi o pancreatitis:

  • ogaoga o le matelaina i le vaitau ua fautuaina e le fomai,
  • teena o le ita, meaʻai suamalie ma le vevela i le gaioiga o le faʻasolosolo o mea e le talafeagai,
  • 'ai sina meaʻai
  • o le tele o taumafa protein i le taumafataga.

O sea ituaiga taumafataga e mafai ona tumau mai le vaiaso i le masina ma le afa, e faalagolago i le fua o le faʻaleleia atili o le tulaga o se tagata ma le ogaoga o le pancreatitis. O le meaʻai lava e tasi e faʻamaonia i le tagata gasegase ma faʻamaonia le tulaga masani o le maʻi. E le pei o le pancreatitis, i lenei tulaga, e mafai ona togafitia le tagata maʻi i le fale. Ae e mafai lenei mea pe a maeʻa ona pasia uma suʻega suʻega manaʻomia, pasia se suʻesuʻega auiliili ma talanoa i se fomaʻi.

Meaʻai i le taimi o le faʻamalologa

I le vaitau o le toomaga (faʻamagaloina) o pancreatitis, o le meaʻai e leʻo ese mai le masani masani o le maʻisuka. O le faʻavae o le lisi e tatau ona avea ma fualaʻau maloloina ma meaʻai, gaʻo ma iʻa. O togafitiga mafanafana o mea e gaosia e sili ona lelei pe a kuka. E le gata i lea, o fualaʻau ma aano o manufasi e mafai ona tusitusi, ae tatau ona faia lenei mea e aunoa ma le faʻaopoopoga o gaʻo ma suauu.

O le tele o taimi, e le fautuaina e faʻaaoga fualaau falaoa ma gaʻo meaʻai mo tagata mamaʻi ma pancreatitis. O gaioiga e pei o le faʻavelaina, loloto-frying ma le gaugau e faʻasaina foi. E sili atu ona saunia le suka i le sua o le fualaʻau, ae faʻatasi ai ma le faʻamalologa umi, e mafai foi ona e faʻaaogaina le gaʻo aano o manu (pe'ā uma ona faʻafeiloaʻi vai).

Pe a kuka le vasega muamua ma le lua, e le manaʻomia le faʻaaoga o aniani ma le kalaka. Latou te faʻaleagaina le membrane mucous o le tino o meaʻai ma faʻaleagaina ai le pancreas mumū.

I meaʻai a manu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o pulu. Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona aveese le paʻu mai le aano o manu, aveese uma ponaivi ma faamama mai ata gaogao. Ina ia saunia meaʻai mo se tagata maʻi i le pancreatitis e aʻafia ai i le maʻisuka e sili atu le filifilia o se pipi, moa ma le lapiti. I le vaitau o le faʻamalologa faaumiumi, e mafai ona e folasia le lafumanu i totonu o le taumafataga, ae e sili atu ona lelei le faʻamagaloina o puaa ma le pato. O le iʻa, hake, pollock, cod ma vaitafe vai e fetaui lelei mo nei tagata gasegase. E mafai ona kuka pe fufulu fualaau faisua. O nei tagata maʻi e le mafai ona kuka kuka i luga o le fagu iʻa, talu ai e mafai ona faʻavevesi ai le paʻu o le pancreas.

O fualaau suamalie ma sua e leʻi faʻafefeteina e le tatau ona onāina e se tagata maʻi, talu ai o loʻo aofia ai le tele o fualaau aina suamalie. E sili atu le 'ai o fua i le paluga (apu, bananas), e ui o nisi taimi, ae e te lagona lelei, e mafai ona e gafatia sina fua o fualaau aina. Pe a filifilia i latou, e tatau ona e gauai atu ina ia latou le maua se tofo fiafia. I fua, o le mea sili lea mo tagata mamaʻi e 'ai ai apu, plums, banana, ma apricots. Ae e oo lava i le paʻu mama mai ia fualaau aina e tatau ona aveeseina.

O le falaoa, i le mataupu faavae, e le fautuaina mo le maʻisuka, o lea pe afai e mafai, e tatau ona alofia. Faatasi ai ma le pancreatitis, na o fusi e faia mai i falaoa o le saito e faatagaina, ae o le faasinomaga glycemic o lenei oloa e maualuga tele, o lea e sili atu ai le aua le taumafaina.

O le a le mea e tatau ona vaʻaia?

Mo le maʻisuka ma le pancreatitis, e tatau ona e vavae ese mai le meaai meaʻai ma ipu:

  • 'oa ma gaʻo gaʻo, soupeti,
  • sukalati, suti,
  • kuka ma kuki,
  • mūmū, faʻafefe solo,
  • oloa gaosi susu,
  • sausa ma sausage,
  • ulaula meaʻai
  • mea inu gaʻo, kofe, kvass,
  • ava malosi
  • musika
  • tamato, radisa, meaʻai, gaʻo,
  • fualaau suamalie ma fualaau aina uma ma se manogi suamalie.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e le mafai ona e 'ai i se faʻasaoina, inuina le lauti malosi ma' ai ai le falaoa. O nei oloa e faʻateleina ai le malosi o le faʻaogaina o meaʻai, ma mafai ona mafua ai se osofaʻiga o le faʻamaʻi. Musika i soo se ituaiga e pau i lalo o le faasaina. E ui lava ile maualalo o le faasinomaga ma le maualuga o le paleni o meaʻai, o le maʻisuka oe na atiae faʻatasi pe na i ai muamua se talafaasolopito o pancreatitis e le tatau ona 'aina.
Mo maʻi ma pancreatitis ma le maʻisuka, e lelei tele le teena o kāpeti paʻepaʻe i soo se ituaiga.

E mafua ai le fulafula ma faʻaleleia le faʻamalositino o le gastric juice, lea e faʻaaogaina ai enzymes pancreatic. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le soliga o lana gaioiga galue ma le faʻaopoopoga o le faʻateleina. O lenei oloa e mafai ona suia i le broccoli ma le cauliflower. O loʻo i ai le tele o vitamini, minerale ma isi mea aoga, ma i le taimi e tasi, o ia fualaau faisua e le mafua ai ni faʻaoga nutimomoia.

Manatu Autu Tau Meaʻai

Filifili se meaai ma lau fomaʻi. Tuuina atu e faapea o nei tagata gasegase e afaina mai i faamaʻi e lua, e tatau ona sili atu ona lelei le faamaopoopoina o mea taumafa ma le endocrinologist ma le gastroenterologist. Soʻo se oloa fou e tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga lemu, mulimuli ane e taua le mataʻituina o le tino. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e tausia se tusi talaʻai o le a fesoasoani i le faʻaogaina o faʻamaumauga uma ma faʻasaʻo le maʻi mai faafitauli i le lumanai ona o soʻo se ituaiga o meaai.

Ina ia faʻaleleia le faʻalaumalieina ma faʻamaonia le soifua lelei, e fautuaina mo le maʻisuka ma le pancreatitis e manatua nei tulafono:

  • 'ai e 5-6 taimi i le aso,
  • faateleina le aofaʻi o le protein i le taumafataga, 60% o ia mea e tatau ona avea ma polotini o meaola,
  • faatapulaʻa meaʻai gaʻo ma gaʻo (e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i fuālaʻau fuālaʻau nai lo pata ma isi gaʻo o meaola manu),
  • 'ai meaai mafanafana (e le malulu pe vevela),
  • ao faagasolo vaitau o le faʻaleagaina o le soifua maloloina, faʻaaoga naʻo mucous ma masima mea e masani ai,
  • Aua le 'ai meaʻai leaga, faʻasaina, e tusa lava pe laiti.

Faʻailoga pancreatitis, pei o le maʻisuka, o faʻamaʻi e manaʻomia ai se toe iloiloga o le masani masani o le olaga ma le faʻasaʻoina o meaʻai. O le mulimuli i se taumafataga mo na o se taimi le tumau o le a le aumaia ai se taimi umi mo le maʻi, o lea e tatau ai ona e faʻatautaia o le 'ai lelei ma lelei lelei meaai e tatau ai i taimi uma. O sina taimi o le fiafia mai suti poʻo meaʻai vave e le mafai ona suitulaga i le lelei ma le soifua maloloina. E le gata i lea, o le faʻaalia o se togafitiga o gaosiga, e oʻo lava i oloa faigofie e mafai ona e kuka ai meaʻai moni.

E lelei le anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2?

O le anapogi faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2 ua manatu o se auala sili ona aoga e mamanuina ai le tino. Ae le o mea uma i lenei faagasologa e matua faigofie lava, ma e toatele le au atamamai e le ioeina. Seʻio tatou tilotilo i manatu autu o le vaʻai i lenei mataupu, faʻapea foʻi ma faʻataʻitaʻiga i faʻamanuiaga manino o le anapogi ma le gaioiga lava ia, faʻapitoa, i ona itu taua.

O le a le maʻisuka

E taua le faʻamalamalama o le maʻisuka o se faʻamaʻi e mafua mai i le le lelei o le tino gasegase i le inisalini (o loʻo tatou talanoa e uiga i le ituaiga lona lua o le maʻi o loʻo mafaufauina). I le amataga o le faʻamaʻi, o le a mautinoa lava e le manaomia e se tagata ni injections, talu ai e le o le faʻafitauli o le le lava o le inisalini, ae i le puipuiga o le tino.

O le tagata gasegase e tatau ona taʻalo i taʻaloga, faʻapea foʻi ma le tausisia o mea faʻapitoa na faʻatupulaia e tagata tomai faapitoa. Faʻatalatalanoa i lau tausi soifua maloloina mo fautuaga!

Mo le matelaina, e mafai lava pe a fai e leai se faʻafitauli o le maʻi e aʻafia ma le setete o le cardiovascular system, faʻapea foʻi ma faʻafitauli eseese.

O aoga o le anapogi

O le matelaina, faapea foi ma se faaitiitiga faigofie i le aofaiga o meaai e faaaogaina e le maʻisuka, e mafai ona faaitiitia ai le tele o faailoga ma faʻaaliga o le maʻi. O le mea moni e faapea, a oʻo mai se oloa i totonu o le faʻaogaina o meaʻai, o le tele o insulin e maua. Afai e te le toe 'ai, o le faagasologa o le gaosia o gaʻo uma o le a amata.

O le mea lea, i se taimi faapitoa, o le tino o le a faʻamamāina atoatoa, toxins ma toxins o le a oʻo mai ai, ma o le tele o auala o le a faʻamaonia, mo se faataitaiga, metabolism. E mafai foi ona e leiloa nisi o le mamafa o le tino o loo i ai i ituaiga uma o le maʻisuka ituaiga 2. E tele gasegase e matauina le foliga mai o se uiga masani o le acetone i le amataga o le anapogi, o lenei faaaliga e tupu ona o le fausia o konesona i le tino o le tagata.

Tulafono e taua le matauina pe a anapogi

Afai oe ma se tagata tomai faapitoa e oʻo mai i le faaiuga e na o le anapogi e fesoasoani ia te oe ma e le afaina ai lou ola maloloina, ona tatau lea ona e filifilia se taimi o le ae le ai ai meaai. O le toʻatele o tagata atamamai e mafaufau i se vaitaimi o le 10 aso. Faamolemole ia matau o le aafiaga o le a oo lava mai i le fiaai i taimi pupuu, ae o le a umi taimi o le a fesoasoani e ausia ai se lelei ma le faatuatuaina.

O le matelaina o le matelaina muamua e tatau ona vaavaaia lelei e le fomaʻi, mafai ona fuafua ma ia o le ae faʻailoa atu ia te ia i aso uma lou manuia. O le mea lea, o le a aliaʻe, pe a tutupu ni aʻafiaga ogaoga faʻafuaseʻi, e vave ona taofia le faiga anapogi. E taua foi le pulea o le maualuga o le suka, ma o le mea sili lea e faia i le falemaʻi, afai ei ai sea avanoa, ona mafai lea ona e mautinoa, afai e tatau ai, o le a saunia togafitiga faafomai i se taimi tatau! O totoga taʻitasi o le tagata lava ia, e oo lava i fomaʻi sili ona lelei o le a le mafai ona vaʻai i le aafiaga o le anapogi!

O manatu autu ia e malamalama i ai:

  1. Mo nai aso e tatau ona e faʻagata oe i meaʻai. E fautuaina e le au fai togafiti le 'ai na o fua o laau.
  2. I le aso e amata ai ona e matelaina, fai se veema.
  3. Aua e te popole mo le tusa o le 5 aso muamua, o le manogi o le acetone o le a lagonaina i le urine ma le gutu. O lea faʻaaliga o le a le pine ae maeʻa, lea o le a faailogaina ai le iuga o le faʻafitauli o le hypoglycemic; mai lenei faʻaaliga, e mafai ona tatou faʻapea e itiiti ifo konesona i totonu o le toto.
  4. Glucose o le a vave ona toe foʻi i le masani, ma o le a tumau seia oʻo i le faaiuga o le anapogi anapogi.
  5. E oʻo lava i faiga faʻapitoa o le tino e faʻapitoa, ma o mamafa i luga o totoga uma o meaʻai e matua faʻaititia (o loʻo tatou talanoa e uiga i le ate, manava, ma le paʻu).
  6. A maeʻa le vasega o le anapogi, e tatau ona e amata lelei ona toe 'ai. Muamua, ia faʻaaoga tino ola maloloina, ma e tatau ona faia lenei mea i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.

O le mea moni o le 10 aso o le tino e fetaui ma le leai o se meaʻai, o lea e tatau ai ona e faʻalauiloaina malie. O le tino o le a le mafai ona saunia mo masani masani ma meaʻai!

E pei ona mafai ona e malamalama, o le matelaina e fetaui lelei ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka (o loʻo tatou talanoa e uiga i le ituaiga 2). E taua le na o le nofo maʻaleʻale e mafai ai i lou soifua maloloina, faʻapea foʻi ma le faʻamaopoopoina o gaioiga uma ma lau fomaʻi.

Manatu o tagata tomai faapitoa ma le maʻisuka

O le tele o tagata tomai faapitoa, e pei ona uma ona taʻua muamua, o loʻo i ai se uiga lelei i le matelaina o le fiaai, ma ua fautuaina e anapogi mo le 10 aso. A o faagasolo lea taimi, o le a mataʻituina uma taunuuga lelei:

  • Faʻaitiitia le avega i luga o le faʻaogaina o meaʻai,
  • Faiga faʻamalosi faʻasolosolo,
  • O le faʻaleleia atili o galuega faʻatino,
  • Toe faafouina o totoga taua uma,
  • Taofi le alualu i luma o le maʻisuka ituaiga 2,
  • O le hypoglycemia e faigofie tele ona ave.
  • Le malosi e faʻaitiitia ai aʻafiaga e fesootaʻi ma le atinaʻeina o faʻafitauli eseese.

O nisi e fautuaina foi le faia o aso malolo, o lona uiga, aso e oo lava i le tuʻuina atu o le faʻaaogaina o vai, ae o lenei mea e le mafai ona faʻaaogaina, talu ai e tatau ona faʻaumatia le tele.

O le manatu o le maʻisuka e tele lava ina lelei, ae o loʻo i ai se isi vaaiga, lea e tausisia e nisi o le endocrinologists. O lo latou tulaga o le leai lea o se tasi e mafai ona vaʻai i le tali a se tino faapitoa i le matelaina. E oo lava i faafitauli laiti e fesootaʻi ma vaʻa toto, faʻapea foi ma le ate poʻo nisi isi totoga ma fusivaʻi, e mafai ona faʻaititia atili ai aʻafiaga.

E mafai ona matelaina i le maʻisuka ituaiga 2: togafitiga togafitiga

O le tali i le fesili pe mafai ona matelaina i le maʻisuka ituaiga 2 e le mautonu. O nisi o fomaʻi ua faamaonia lenei auala o togafitiga, aʻo isi e teena.E tusa ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e aʻafia ai le lelei ma le aoga o le faʻamalosi maʻi. Ae ui i lea, o le faatinoga o loʻo faʻaalia ai le faʻafeagai

I le tele o tulaga, o le maʻisuka e faʻaaogaina lenei metotia o togafitiga e pulea ai le faʻamautuina o le metabolism o le gaʻo, ma faʻaititia ai le maualuga o le suka. O nisi oi latou e fai mai latou te matua aveesea uma osofaiga a le hyperglycemia.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻatuʻi lea e mafai ona vave alualu i luma ma faʻaosoosoina foliga o faʻalavelave. O le mea lea, ina ia puleaina togafitiga, e tatau ona e faʻaaoga ituaiga uma o metotia. O se tasi oi latou o le anapogi anapogi, lea ei ai tulafono faʻapitoa ma nisi faʻasolega.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le anapogi

E le pei o fomaʻi, e toʻatele tagata suʻesuʻe e finau faapea o le faʻasaʻoina o meaai poʻo lona teena atoatoa mo se taimi e mafai ona faʻaitiitia ai le matuia o le maʻisuka.

O le suauu-maualalo o le insulin e aliali mai i totonu o le toto pe a uma ona 'ai. O le mea lea, o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ua fautuaina e faʻaititia le faʻaaogaina o soupeti ma isi meainu vai. O le faʻaleagaina o le a fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le insulin i totonu o le toto.

O i latou na faʻaaogaina le anapogi faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2 sa latou lagona le lelei o le faʻaaogaina o lenei auala. Ma o se fia matelaina na matua faʻamaloloina uma lava faailoga o le hyperglycemia.

I le taimi o le faʻamamaina mai meaai i le tino o le maʻisuka, o suiga nei o le physiological e tutupu:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • ua amata uma taualumaga o totonu,
  • gaʻo susu o loʻo faʻamalolo e amata ona liua i le gaʻo,
  • o loʻo faʻaleleia galuega a le pancreas
  • i le ate, o le aofaʻi o mea faʻapitoa, aemaise lava glycogen, ua faʻaitiitia,
  • o le tino e pulea le aveesea o toxini,
  • faaitiitia le mamafa o le tino i tagata ma le tele o meaʻai.

Ae ui i lea, i le taimi o le oge i le maʻisuka, o se manogi faapitoa o le acetone e ono aliali mai i le mimi ma le pala. I le faʻamuamua, o le faʻaaogaina o se togafiti togafitiga e faʻatagaina pe afai o le maʻisuka e leai ni faʻafitauli ogaoga ma le tumau, ae maise lava i latou e fesoʻotai ma le faʻaogaina o le tino.

I nisi tulaga, atonu e iai ni taunuuga le lelei mai le matelaina i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Muamua lava, o le tulaga lea o le hypoglycemia ma le atinaʻe o coma.

E le gata i lea, e mafai e le tagata gasegase ona faitio i le galalaina o maʻi, tulaga faʻavaivai ma le faʻafitauli i le soifua maloloina lautele.

Tulafono mo sauniuniga mo le anapogi

E leai se maliega i le umi o le togafitiga.

O le masani ona togafitia maʻi mo le maʻisuka, lea e tusa ma le tolu i le fa aso. E oʻo lava i se taimi puupuu, o le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia le maualuga o le glycemia.

Afai e filifili le tagata maʻi i togafitiga o le fiaai, muamua e tatau ona ia faia taga nei:

  • i le taimi o le uluai togafitiga faʻamalosi, e tatau ona faʻatino le faʻatinoga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma se tagata paleni,
  • ao lei togafitiga, e tatau ona e siakiina pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (aʻo le i faia togafitiga taitasi ile inisalini)
  • 3 aso ae leʻi tuʻuina atu meaʻai, e tatau ona e 'ai na o fua o fualaau toto. A o lei anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e suʻe olive (pe a ma le 40 g i le aso),
  • Aʻo leʻi faʻatagaina mai meaʻai, e tatau ona faia le faʻataʻitaʻiga o le faʻamamaina o le manava i se enema, ina ia faʻateʻa ese meaʻai o meaʻai, faʻapea foʻi ma vailaʻau e tele,
  • e tatau ona e matauina le suavai o loʻo faʻaaogā, e tatau ona onā i le itiiti ifo i le 2 lita i le aso.

Seiloga e te vaʻai i tulafono uma o loʻo i luga e mafai ona e alu i se anapogi atoatoa ma le maʻisuka. I le teena o meaai, e tatau ona faʻaitiitia le tino, e le mafai ona 'ai. O le fia taumafa i le maʻisuka e mafai ona malemo i fafo e ala i le inu tele o vai.

Afai e te musu e taumafa meaai, o le tino o le maʻisuka e amata ona toe fausiaina, o lea i le aso muamua e aunoa ma se meaai o le ai ai sona lagona o le le lava ma le moe.

E le gata i lea, o le ketonuria ma le ketoneemia e atiaʻe.

O le a le lelei o lenei togafitiga?

Talu ai e masani ona fesili fomai i fomaʻi pe mafai ona vave anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2, e aoga le talanoa atili e uiga i lenei mea, aua o le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele i le tausaga e pulea le tele o le kulukose i le toto o se tagata. Ae e taua le taua i le taimi lava lena o le faʻaaogaina o lenei metotia o togafitiga e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi e ono lamatia ai le ola maloloina.

E le o fomaʻi uma e manatu o le matelaina o se vaifofo lelei e faatumauina ai lo latou ola maloloina, ae o loʻo i ai foi fomaʻi o loʻo mautinoa o le teenaina o meaai mo sina taimi fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka i se tulaga lelei.

O le fia taumafa e le gata ina fesoasoani i le faʻamaopoopoina o le maualuga o le suka i totonu o le tino, ae mafai ai foʻi ona faʻaitiitia vave le mamafa o le tino, ma e matua talafeagai lava pe afai o le tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e iai foi le gaʻo.

Tulafono faavae o le faʻamaonia mai meaai

O le maʻisuka o se faʻamaʻi sili ona ogaoga, o le mafuaaga lea e matua faasaina ai le maʻisuka ituaiga 1 ma le malogo malogo, e taua foi le mulimuli i tulafono faavae mo le teenaina o meaai. Muamua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ona e naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua le aofaʻi talafeagai o aso mo le fiaʻai, ma o le tagata maʻi e tatau ona pasia nisi o suʻega. I se tulaga aoao, aua le umi le fiaai mo le sili atu ma le lua vaiaso, ona o le tele o le teena o meaai o le a afaina ai le tino, ma e le fesoasoani i ai.

O le togafitiga o le maʻisuka ma lenei metotia na faʻaaogaina i le tele o tausaga talu ai, o le mea moni, o le faʻamaʻi e leʻi alu ese e faavavau, ae na sili atu le alualu i luma o le suka. E tusa ai ma fomaʻi, faʻatasi ai ma le ituaiga o maʻisuka lona lua, e sili atu ona lelei le teenaina o meaai mo le maualuga o le fa aso, o le a lava lea e maualalo ai le suka.

Afai o le tagata maʻi e leʻi faʻaaogaina le anapogi faʻamalosi, ona tatau lea ona ia saunia lona tino mo lenei mea ma le faʻaeteete, ma ia faia se matelaina naʻo lalo o le vaavaaiga faifaipea a le au fomaʻi. E tatau foi ona e siakiina pea lou toto toto ma inu ia le itiiti ifo ma le lua ma le afa lita o vai mama. E tolu aso ae leʻi ulu atu i se meaai, e aoga le saunia o le tino mo togafitiga anapogi, aua o se mea taua lenei.

Aʻo leʻi amataina le fiaai, o le tagata maʻi na te faʻamamaina lona lava faamamaina, e fesoasoani lea e faʻamamā ai le manava o mea uma, o ia enemas e tatau ona toe faaluaina i aso uma e tolu. E tatau ona saunia mo le mea moni o le manogi o le acetone o le ai ai i le mimiti o le maʻi, ma o le manogi o le a amata ona sau mai le gutu o le tagata maʻi, aʻo faʻamanuiaina le vailaʻau. Ae o le taimi lava e pasi atu ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le maualuga o le acetone o le a pa'ū matala, ma o le manogi o le a mou atu. O le manogi e mafai ona faʻaalia i le uluaʻi vaiaso e lua o le fiaʻai, ae o le masani o le suka o le toto o le a faʻaauau i taimi uma lava seia musu le tagata maʻi e 'ai.

A maeʻa togafitiga ma le fiaai, e mafai ona e amata malie mai i lenei taumafataga, aua o aso muamua nei e tolu e faasaina ai le 'ai i se mea mamafa, o lona uiga, e tatau ona toe sui i le meaʻai na muamua mai le maʻi ao leʻi amataina le fiaaai. O le mea e maua ai le kalori o mea taumafa e tatau ona faʻalauteleina le faasolosolo ina ia aua nei mafua ai le oso malosi o le kulukose i totonu o le toto, i le taimi nei e taua tele le mataʻituina o le suka.

Mo se aso, e sili atu le 'ai e le silia ma le lua taimi, ma o le meaai e tatau ona aofia ai ni vai faaopoopo e faʻafefe i le vai, e le mafai ona e' ai i meaʻai ma meaʻai mama. A maeʻaeʻaeʻa le togafitiga, e sili atu le aoga e aofia ai fualaʻau fualaʻau manogi i au mea taumafa, laulaau ma fualaʻau o soupeti e faatagaina.

O le faʻamaʻi o le maʻi suka

Alexey, 33 tausaga, Kirov

Mo le tele o tausaga ua ou tauivi ma maua mai le maʻisuka, lea e tigaina ai pea aʻu, e faaopoopo atu i le faatapulaʻaina o aʻu meaai ma inu pia pia, na amata ona ou matauina le maua pea o le gaioiga mo le lima tausaga talu ai. Ona o le mamafa o le mamafa na ou filifili ai e alu i lenei meaai malosi, lea e na o le inu vai e faatagaina. I le aso lona lima o le teena o meaai, na amata ona ou matauina le manogi manogi o le acetone mai loʻu gutu, na fai mai le fomaʻi e tatau ona i ai, na ou fiaai mo le vaiaso e tasi, talu ai ua faigata ona ou ola e aunoa ma se meaai. I le taimi o le oge, e toetoe lava a le faateleina le suka, sa ou fealuai solo ma le tiga, na amata ona ou ita, ae na leiloa le lima kilokalama.

Alexandra, 46 tausaga, Volgodonsk

Atonu na ou faia se meaai sese, ae na oo mai ia te au le faigata tele, o le lagona o le fiaaai e lei alu seia oo i le faaiuga, ma sa ou musuina meaai mo le sefulu aso atoa. O aso mulimuli e fa na sili ona faigata, talu ai o le vaivai na le mafai ona faʻafitia, o le mafuaaga lea na le mafai ai ona ou alu e faigaluega. O le a ou le toe faia na ituaiga o suʻega, e ui lava o le suka e masani ma o loʻu mamafa e faaititia ai, e tutusa lava le mea ou te manao e faaaoga togafitiga faʻamaonia, nai lo le afaina ai aʻu lava e ala i le anapogi.

Kristina, 26 tausaga, Stavropol

Na fautua mai e le fomai ia te au le meaai, talu ai ou maua le maʻisuka talu mai loʻu laitiiti, o loʻu mamafa o lo o tupu pea, ma sa ou matua manao lava e aveesea nisi pauna. Na ou amataina le ulufale e tusa ai ma tulafono uma, muamua na ou mulimuli i se meaai malosi, ona i ai lea o aʻu togafitiga o le intestinal, ma na o le taimi lava na ou alu ai i le fiaai atoatoa. Sa masani ona ou aveina se fagu vai, aua sa tatau ona ou inu i le sefululima minute, ma sa ou taumafai foi e faaitiitia le malologa ma malolo. Mo le sefulu aso o le fiaaai, na ou toeitiiti valu toe faaopoopo pauna, ma na sili atu ona lelei loʻu soifua maloloina. Ou te fautuaina oe e taumafai se meaʻai, ae naʻo lalo o le mataala vaavaaia a se fomaʻi!

Natalia, 39 tausaga, Adler

Sa ou maua le maʻisuka i aʻu tausaga aʻoga, ona leai lea o togafitiga togafiti masani o loʻo i ai nei, o le mafuaaga lea e masani ai ona fautuaina e le fomaʻi ou te faatulagaina aso e matelaina ai. E masani lava sa ou inuina le vai ma malolo mo le sili atu i le fa aso, na sili atu le lelei o loʻu ola maloloina, na toe foi mai le suka i le masani, ma o le mamafa na teuina i le tulaga e tasi. O le aso, ou te le toe faaaogaina lenei metotia, ae ou te fautuaina tele i isi.

Ituaiga 2 maʻisuka anapogi

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e suia tele ai le olaga o se tagata. E tupu pe a iloa e le tino le le lava o le inisalini pe le mafai foi ona iloa.

Afai tatou te talanoa e uiga i le ituaiga lona lua o lenei faamai, ona le manaomia lea o le pulea o aso uma o le hormone, ae ia tausia se tulaga masani o le ola ma le soifua maloloina, e tatau i le tagata maʻi ona faia se taumafaiga: mulimuli i se taumafataga, faatino faatinoga. O le anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a aoga foi.

O le matelaina malosi i le maʻisuka ituaiga 2: togafitiga o le maʻisuka i le fiaai

O fomaʻi e malilie o le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le maʻi o le gaʻo ma le le lelei o mea taumafa. O le anapogi e foia ai faafitauli e lua i le taimi e tasi: e fesoasoani e faaitiitia le mamafa ma, ona o le teena o le suamalie, e aumaia ai le maualuga o le suka i le toto.

O le avega i totoga i totonu e pei o le ate ma le pancreas ua faaitiitia pe ae le toe 'ai. Auala ma okeni e amata ona lelei le lelei, ma e masani ona oʻo atu i le leiloloa atoatoa o faailoga o le maʻisuka, e mafai ai e le tagata maʻi ona ola atoatoa ma lagona le fiafia.

Afai o le umi o le anapogi e oʻo i le lua vaiaso, ona oʻo lea i le taimi lea o suiga taua mo le sili atu ona lelei le puleaina i le tino:

  • e le toe maua e le tino o meaola le tele o le avega ona o le faifaipea o le afaina ma le leaga o oloa e ulufale atu ia i latou,
  • faʻaleleia le gasegase, fesoasoani i le tauʻave o meaʻai,
  • ua toe faʻafoʻiina le galuega ole pancreatic,
  • o le tino e mafai ona faigofie le faʻaalia o le hypoglycemia,
  • o le ono mafai ona atiaʻe faʻafitauli i le maʻisuka ituaiga 2 ua faʻaitiitia,
  • o totoga uma ma o latou tino e amata ona galulue faʻatasi,
  • o le maʻisuka e taofia le alualu i luma.

Talu ai o le umi o le anapogi e umi, e tatau ona inu vai i taimi, ae fai mai nisi o loia o le a sili atu le lelei o togafitiga pe ae ulu i ni nai aso "malogo" pe a leai se mea mai fafo, e oo lava i le vai, e ulu atu i le tino.

Le aoga o le anapogi i le maʻisuka

O le aoga o togafitiga o loʻo faʻaauau pea ona talanoaina, na o le pau lava le mea e maua ai e fomai le maʻisuka o fualaau e aveesea le toto maualuga. Afai o le tagata maʻi e le mafatia i faʻamaʻi o le tino masini ma isi faʻamaʻi i le tino, o le anapogi o le a fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi i se auala sili atu "maloloina".

O le matelaina e aoga ona o le mea moni e amata ona faʻaaogaina e le tino ana lava fanua mo le gaosia o gaʻo ma isi meaʻai pe a latou le toe ulufale mai fafo.

Inisalini - o se hormone faalilolilo e ala i le taumafa o mea taumafa - e gaosia e le tino i le taimi o le anapogi ona o totonu o "fale". I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le tuʻuina atu o toxins ma isi mea leaga e faʻapupulaina i le taimi o le le paleni o meaai.

Ina ia faʻavave vave le faamamaina, e tatau ona e faʻatasi ma le teenaina o meaai i le inu ile 2-3 lita o le vai i le aso.

O le togafitiga e fesoasoani i le toe faʻaleleia o faiga faʻasolosolo i la latou saoasaoa masani, lea e taua mo le maʻisuka. O lo latou gasegase e afaina ona o le le lelei o meaʻai ma maʻi.

O se gaioiga tatau lelei e mafai ai ona e le toe maua ni pauna faaopoopo e aunoa ma le suia o le meaai.

O le maualuga ole glycogen o loʻo i totonu o le ate o loʻo faʻaitiitia, ma i luga o le mauaina o gaʻo gaʻo, o le a liua nei mea e avea ma mea inu.

O nisi tagata fiaaai ua le toe tausisia lenei auala, ua amata ona latou maua ni lagona fou, ese. E toatele tagata e i ai le manogi o le acetone mai o latou gutu.

Ae o le mafuaʻaga mo lenei mea o loʻo i totonu o tino o le ketone o loʻo faia i le taimi o lenei. O loʻo taʻu mai ai o le tulaga o le hypoglycemism o loʻo atiaʻe lea e lamatia ai le ola o le maʻisuka, aemaise lava pe a sau i le maʻisuka ituaiga 1.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faigofie le faʻatagaina o mea taumafa.

Tulafono mo anapogi mo le maʻisuka

Ina ia aoga le anapogi, e tatau i le tasi ona tausisia tulafono. E pei lava o isi togafitiga, e manaʻomia ai le tagata maʻi ina ia tumau, nofouta i lona tulaga, ma le onosaʻi.

I le taimi muamua, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi ma suʻe suʻega. O le maʻisuka e faʻaalia ai le umi o le anapogi, lea e mafai naʻo le soifua maloloina lautele. O le umi o le umi o le anapogi e lua vaiaso.

E le mafai e tagata uma ona vave oʻo atu i lenei aso gataʻaga - i le taimi muamua e tatau ona e amata i nai aso e tuʻuina atu ai le taimi o le tino e faʻaaoga ai i se setete fou.

E oʻo lava i le 3-4 aso e aunoa ma ni meaai o le a faʻaleleia le soifua maloloina ma faʻasalalau tulaga maualuga o le suka.

Afai o le maʻisuka e mamafa tele ma e tele faʻamaʻi pipisi, ona sili atu lea ona amata faʻaauau i lenei auala i lalo o le vaavaaiga faafomai. O le mea lelei, o se fomaʻi, o se endocrinologist ma se fomaʻi e tatau ona taʻitaʻia i se taimi e tasi se tagata maʻi. Ona mafai ai lea ona pulea uma faailoilo. O le tagata maʻi lava ia e mafai ona fuaina fua le kulukose i le fale.

Fuataga sauniuni taua e faʻapipiʻi ai le tino i luga o le fiaʻai. Sauniuniga e aofia ai:

  • 'ai mea taumafa e faʻavae i luga o fualaau' aina i aso mulimuli e tolu ao le i anapogi,
  • faaopoopo le 30 kalama o le suauʻu olive olive i meaai,
  • faʻaaogaina i le faʻaaogaina o le tolu lita o vai mama,
  • o seema i le aso mulimuli ao le i mateina se meaʻai e aveese ai meaʻai ma mea e sili atu mea leaga e leaga ai le esophagus.

O sauniuniga faʻapitoa i le mafaufau e taua tutusa.Afai e malamalama lelei le tagata maʻi pe o le a le mea o le a tupu ia te ia i le taimi o togafitiga, o le maualuga o le atuatuvale o le a maualalo.

Afai e faigata le setete o mafaufauga, o le a faʻaosoosoina pea le tagata i le malelemo i popolega ma popolega i meaʻai - o se auala pito sili ona faigofie ma taugofie e fiafia ma fiafia ai.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi e le maalofia ia i latou e le o faʻamalosia e usitaia tulafono ma maua ai se taunuuga lelei.

Auala mai le matelaina

O lenei metotia e eseese i le mea e te manaʻomia e le naʻo le ulufale saʻo i ai, ae alu saʻo foi. Afai e le faia lenei mea, o le a vave ona toe foʻi mai faailoga uma o le maʻisuka, ma o le a oʻo mai le iuga.

O tulafono mo le alu ese mai se matelaina fiaʻai e faigofie:

  • mo le itiiti ifo i le tolu aso e faasaina ona 'ai le gaʻo, ulaula, falai meaʻai,
  • o le lisi o le vaiaso muamua e tatau ona aofia ai soupe, suavai mama, suavai masani, meaʻai susu ma le uila, decoction o fualaau faisua ma isi meaʻai e faigofie ona eli,
  • ona mafai loa lea ona e ulu atu i le meaai o le falaoʻo, o aano o manu ma soupeti i luga o le aano o aano o manu,
  • e le mafai ona e faʻateleina le tele o taumafataga - i le taimi muamua o le a lava lea e faʻalauiloa ai lua taumafataga i le aso, ia aumaia lemu i le lima pe ono i ni vaega laiti,
  • o le tele o le meaai e tatau ona aofia ai fuamoa fualaʻau ma soupisi, nati ma fualaau aina, ina ia tumau le aʻafiaga o le matelaina o le fiaʻai i le umi e mafai ai.

E tatau ona e aluese mai le anapogi mo le tele o aso pe a tumau ai. O lea e mafai ai ona e faʻateleina le lelei ma faʻaitiitia le mamafa o le faʻamaʻi.

E talitonuina, ina ia tumau le taunuʻuga, e tatau ona e faʻaaogaina pea togafitiga i taimi uma, ae e le tatau ona faʻagata oe i meaai ma meaʻai mo se taimi uumi i taimi taʻitasi. E lava le maʻisuka e alu i luga o le fiaʻai mo le lua i le tolu aso.

Pe a filifili i se taimi umi o le fiaai, e tatau ona e malamalama o lona aoga o le a maualuga atu nai lo le 2-3-aso le tasi. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o le togafitiga faʻapitoa e naʻo le aso lona tolu po o le fa o le faʻamamaina o le tino. I le taimi lea, e tupu ai se faʻalavelave o le acototic. O le tino o le tagata e amata ona faʻaogaina fanua faʻapitonuʻu e tausia ai le ola, ma le taofi mo meaʻai e sau mai fafo.

O le mamafa o le mamafa o le tagata maʻi e sili ona lelei i aso muamua, ae o laina elemene e tulaʻi mai ona o le faʻasaʻoina o vai, masima ma glycogen. O le mamafa o loʻo alu atu i aso o loʻo mulimuli mai, o le gaʻo gaʻo, o se tasi lea o fili pito sili ona leaga o tagata gasegase i se maʻi.

Lapataiga

E ui lava i tulaga iloga o le auala, ei ai tulaga e le mafai ai ona amataina pe faaauauina le anapogi.

O loʻo matou talanoa e uiga i osofaiga a le hypoglycemia. Mo tagata ei ai le talaʻaga o le maʻisuka, o lenei tulaga e afaina. O le mea lea, e tatau ona e iloa ona faailoga ina ia mafai ai ona faia se gaioiga i le taimi ma puipui oe lava ia.

O le hypoglycemia e faʻamaonia i le mea moni e leai se kulukose o le tino. Na te tuʻuina atu faʻailoga, faʻamalosia le tagata maʻi e lagona le tigaina, vaivaiga, tigā, momoe, lagona o le faʻailogaina o mea na ia vaʻavaʻai i ai, faʻafefe o lagona, le lelei o le tautala ma le malamalama.

O aʻafiaga e mafai ona vave faʻaleleia ma iu ai ina paʻu atu i se paʻu ma le oti. Ina ia e alu ese mai se faʻafitauli o le tino, e tatau ona e 'ai le lole, o le sipuni o le meli po o le kulukose. Ina ia taofia le atinaʻeina o se osofaiga, e mafai ona e faaopoopo sina suka poʻo le meli i lau mea inu i aso taitasi.

E le mafai ona e faʻaaogaina i lenei auala faamamaina i le i ai o mea nei:

  • cardiovascular disease
  • faaletonu mafaufau
  • afaina o le neurology,
  • urogenital faamaʻi.

O le faʻasalaga foʻi e faʻaaogaina i tina maitaga ma fafine faʻaipoipo, faʻapea foi ma tagata ei lalo ifo o le 18 tausaga.

O se olaga faʻaonapo nei ma le tele o mea taumafa e mafai ona faʻatau e taʻitaʻi atu ai i le faateleina o le numera o maʻisuka i le lalolagi atoa. E mafai ei latou uma ona faʻaitiitia le tulaga, o se tasi o auala aoga o le faʻatinoina lea o le anapogi.

Maʻisuka ma le anapogi: o mea lelei ma faʻamalosi

O le matelaina i le maʻisuka o se tasi lea o togafitiga e le o fualaau oona mo togafitiga mo le maʻi. I luga o le upega tafailagi e mafai ona e maua le tele o iloiloga o le teenaina o meaʻai na fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga o kulukose toto ma faʻaleleia le tulaga o le pancreas. E faapena? O le a le ituaiga o anapogi e togafitia ai le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2?

E mafai e le anapogi ona maualalo le toto suka

O le masani o le suka toto e mai le 3.9 i le 5.5 mmol / l, e tusa lava po o le a le matua poʻo le itupa o le maʻi. Mo le maʻisuka, o le maualuga e taliaina e 7.2 mmol / L.

I le taimi talu ai nei, o faʻamaʻi na maua i le maʻisuka sa faʻasaina le 'aiina o falaoa, fualaau suamalie, suamalie, ma isi oloa e mafua ai ona osooso malosi i le suka suka. I le taimi nei, ua toe teuteuina lenei fautuaga - o le faiga mo le glucose ua maua i ituaiga eseese o le faamaʻi na fuafuaina.

O le ituaiga muamua o faʻamaʻi - o le inisalini e faalagolago i le tino - o laʻau pancreatic e le maua ai le inisalini pe ua maliu. O le faʻaaogaina o gaʻo faʻatagaina, peitaʻi pe a ave ni fua talafeagai o lenei hormone.

Le isi ituaiga - inisalini e gaosia, o nisi taimi e sili atu. Ae o sel o le tino e le mafai ona fegalegaleai ma le kulukose, faʻafitauli o le tino. E le mafai ona pasi i totonu o le tino, lea e tau atu i le faaputuputuina o le carbohydrate i totonu o le toto. I lenei ituaiga o maʻisuka, o le togafitiga e faʻavae i luga o se meaai e maualalo i le gaʻo ma gaʻo le faʻaaogaina o le kulukose.

Fautuaga a endocrinologists e pei ona taua i lalo - o se paleni paleni, taumafa inisalini mo se ituaiga insulin e faalagolago ile maʻi.

Faatasi ai ma le le lava o meaai paleni i le maʻisuka ma tagata soifua maloloina, o le tino ua amata ona suʻeina le malosi i le tino. O gaʻo ifo i lalo i ni meaola laiti faigofie.

O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e mafai ona na o le umi o le matelaina. Ae o lenei mea e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Faailoga o le le atoatoa o le kulukose:

  • taʻavale
  • vaivaiga
  • sosolo
  • faalua vaaiga
  • osofaiga
  • moe
  • fenumiai,
  • gagana le mafaamatalaina.

O se tulaga matautia lenei mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. O le taunuuga e mafai ona faʻataʻatia ma maliu.

Fesoasoani muamua i lenei mataupu o se taumafataga. E fautuaina le maʻisuka ia i ai ni laʻau suamalie poʻo ni kulukose pepa faʻatasi ma i latou.

Le lelei ma le le lelei o le anapogi i togafitiga o le maʻisuka

O vailaau aloaia e le iloa le togafitiga o le maʻisuka e ala i le anapogi o se auala aoga e mafai ona faaleleia ai le tulaga o le maʻi. Le lava o meaai e faigata mo le tino. Mo le maʻisuka, o le faʻalagona lagona e solia.

Le aoga o le anapogi ma le maʻisuka:

  • mamafa le mamafa o le tino
  • faiga malolo o le gastrointestinal tract, pancreas,
  • ma le maʻisuka ituaiga 2, o meaʻai paleni o se ituaiga o togafitiga,
  • e faʻatagaina oe e faʻaititia le tele o le manava, lea e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o taumafa pe a uma le taumafataga.

O le metotia e tele naua mea le lelei. Fagaga o le matelaina i le maʻisuka:

  • leai se faʻamaonia
  • maualuga le lamatia o le hypoglycemia,
  • popole mo le tino
  • se faateleina i le maualuga o ketones i le tino,
  • o le foliga mai o le manogi o le acetone ma lona i ai i le urine.

Afai e te filifili e faʻataʻitaʻi le metotia o le kulukose o le toto, ia talanoaina lenei mataupu ma lau suʻega. Ma sili atu - faʻatino galuega i se fomaʻi i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

I le ituaiga 1

I le tulaga o se ituaiga o le faamaʻi o le insulin, o siama o le pancreatic e le maua ai le inisalini, o le hormone lea e faʻateleina ai le aveʻeseina o le kulukose mai le toto. O siama e le maua ni meaai paleni ma e lagona e le tagata maʻi se malosi malosi o le fiaaai ma osofaiga le pulea o le fiaai.

Ole aofaiga o le kulukose i totonu o le toto e le faalagolago i luga o faʻamaʻaloga o mea taumafa poʻo le malogo. O loʻo i ai seʻia oʻo ina faʻaaogaina e le tagata maʻi le inisalini.

E le fautuaina e fomaʻi ia tagata gasegase i le fiaai. Ina ia faʻaitiitia le suka, e tatau ona e tui inisalini, tusa lava pe leai se meaʻai. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia. Ma na o le pau lava le auala e togafitia ai le tulaga o le faʻaleleia lea ole maualuga o le suka e ala i le taumafaina o le gaʻo poʻo le tui.

Faʻatasi le ituaiga 2

O le anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2 o se filifiliga o mea taumafa. Endocrinologists fautuaina se auala e teena ai le togafitiga pe afai e lava le vai. O lenei mea e mafua ai le gau o le mamafa. O le mamafa o le mamafa e mafua ai le le atoatoa o le tino ma e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻi.

Sauniuniga, auala saʻo e teena ai meaʻai, alu faʻamalosi ma le tausisia o tulafono o le lelei o mea taumafa pe a uma ona anapogi i le faʻaitiitia o le suka.

E fautuaina e tagata faʻamaonia tagata maʻi ma se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2 e umi le umi - 5-7 aso - mataupu o le teenaina o meaai. Ole maualuga o le suka i le maeʻa ai o se faʻalavelave o le acidotic ua naʻo le 5-6 aso o le anapogi.

O le filifiliga sili i le vaitaimi o le teenaina o meaai o le vaavaaia lea e fomaʻi.

O sauniuniga tatau mo le anapogi e amata i le 1 vaiaso aʻo leʻi fufulu le tino. E tatau ona e lafoaia mea mamafa, meaai falai, aano o manufasi. Faʻaitiitia faʻaitiitia le vaega, aveese lau sima ma le ava mai le meaai. I le aso o le anapogi, fai se faamama faamama.

I le laasaga muamua, o le manogi o le acetone o le a aliali mai, suiga o suʻega toto ma urine. E tatau ona inu le vai i se aofaiga o le itiiti ifo i le 2 lita ma faʻavaivaia otaota. Soʻo se meaʻai e tatau ona faʻaaogaina. E le faasaina le faʻamalositino.

I le amataga - o se aso poʻo se lua - o loʻo matelaina le fiaai. O tagata maʻi e maua i le maʻisuka e fautuaina e faʻamamā le tino i luga o le faʻavae o se fomaʻi.

O le alu ese mai le matelaina o le tele o aso e pei o le taimi o le teenaina o meaai lava ia. I le amataga, ua faʻafeiloaʻi ai suamalie, meaʻai faʻamalama. O meaʻai purotini e amata ona ulu atu i le taumafataga i le na o le vaiaso talu ona uma le togafitiga.

A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faʻataunuʻu mataasama. O le teenaina o mea taumafa e afaina ai le motumotu o le fatu.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaalia 2 vaega o le anapogi i le tausaga. E tele taimi - e faasaina.

Contraindications i togafitiga

O le maʻi suka o se faʻalavelave i le faaumiumi o le teenaina o meaai. E faʻatagaina le faia o le matelaina o maʻi mo vaega nei o tagata gasegase:

  • ma faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular o suiga eseese,
  • ma faʻamaʻi maʻi
  • ma faaletonu mafaufau,
  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga
  • faʻatasi ai ma faʻafitauli o le urinary system,
  • maʻitaga ma fafine lacting.

O le anapogi e fesoasoani e tuuitiitia le kulukose o le toto. Ae i le saogalemu, o lenei togafitiga e mafai mo tagata soifua maloloina.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faapitoa. E le mafai ona faʻamālōlōina o ia, ae ia pulea, ola i se olaga masani, fanauina fanau mo soʻo se tagata maʻi. Mulimuli i se taumafataga, ave vailaʻau faatonuina - inisalini, glucophage - faia se suʻega suʻesuʻe ma fiafia i le olaga.

Na faʻatagaina le tusiga e faatonu.

E mafai ona faʻamaloloina le maʻisuka i le anapogi?

O le anapogi o se metotia o isi vailaʻau. O se tagata na te teenaina meaai (ma o nisi taimi o le vai) ina ia faamama le tino o toxins ma toxins ina ia mafai ai ona faʻaogaina mea e fesootaʻi ma le faʻaogaina o meaʻai i le "toe faʻafou" mode. O lenei togafitiga fesoasoani ua fesoasoani i le tele o tagata e aveesea o latou soifua maloloina.

O le matelaina i le maʻisuka ua mafai ai ona e le maua le mamafa, faʻaleleia le suka, puipuia le alualu i luma o le hyperglycemia. O le mea autu o le mulimuli i tulafono faʻapitoa ma feutagai ma se tagata poto faapitoa ina ia aloese ai i ni mea le lelei.

Le aʻafiaga o le anapogi i le maʻisuka

I le taimi ua tuanaʻi, o le hyperglycemia na manatu o se maʻi faʻamaʻi matautia. Talu ai ona o le le lelei o le 'ai o meaai, na faʻamalosia ai le gasegase e aina ni vaega laiti, ma o le taunuuga na maliu mai le vaivai. A maua se metotia mo le togafitia o se maʻi matautia, na amata amata ona suʻesuʻe faʻamalosi e tagata tomai faapitoa i mea taumafa a tagata gasegase.

Tele le faalagolago i le ituaiga o maʻisuka o:

  1. I le ituaiga muamua o le maʻisuka (insulin), o sē o le pancreas e faʻaumatia pe le lava le insulin. E mafai e tagata gasegase ona 'aina faʻamalosi meaʻai faʻatasi ma le faʻafeiloaʻiga masani o le mimiti misi.
  2. I le lona lua, o le inisalini e gaosia, ae le lava, ma o nisi taimi e sili atu. E le mafai e le tino ona taulimaina le kulukose e sau i meaai, ma ua faʻalavelave le metabolism. Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamaʻi, o gaʻo ma le kulukose ua matua tapulaa.

Le lava o meaʻai, uma i le maʻisuka ma tagata soifua maloloina, e taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo sailia e le tino le malosi i le gaʻo o le tino. Laasaga e amata ai ona talepe gaʻo tino i totonu o vailaau faʻamalosi faigofie.

E mafai ona e tau i le gasegase e ala i le umi o le anapogi, ae mafai ona atiaʻe le hypoglycemia.

Talofa O loʻu igoa o Alla Viktorovna ma ua ou le toe maua i le maʻisuka! Na na o le 30 aso ma le 147 rubles na ou aveina.ia aumai le suka i le masani ma ia le faalagolago i fualaau le aoga ma le tele o aʻafiaga.

>>E mafai ona e faitau faʻamatalaga laʻu tala.

Ona o le le lava o le kulukose, o mea nei e tupu mai:

  • taʻavale
  • faʻafefe
  • faʻateleina le sosolo
  • faalua vaaiga
  • toilalo tulaga
  • faʻaleagaina
  • tautala lemu.

Mo se maʻisuka, o se tulaga matautia lenei, lea e ono mafua ai se paga poo le oti - faitau e uiga i se hypoglycemic coma.

O vailaau aloaia e manatu i le matelaina ma le maʻisuka ina ia le fetaui, vaaia i lenei auala o togafitiga faaopoopo atu mamafa i le tino.

Ae e le mafai e se tasi ona faafitia le aoga o le anapogi i le maʻisuka. E aofia ai:

  • paleni mamafa
  • lafoaʻiina o le vaega o meaʻai, ate ma le pancreas,
  • le faʻamautuina o le metabolism
  • o se faaitiitia i le maualuga o le manava, lea e fesoasoani e faaitiitia ai le fiaai pe a uma le anapogi.

I le teenaina o meaai, o le maʻisuka e atiina ae ai se faʻafitauli o le hypoglycemic, lea e paʻu malie ai le maualuga o le suka o le toto. O tino o Ketone e faʻaputuina i le mimi ma le toto. O lo latou tino e faʻaaoga mo le malosi. O se maualuga maualuga o nei mea e mafua ai le ketoacidosis. Faafetai i lenei faagasologa, sili atu le gaʻo alu ese, ma e amata ona ese le galue o le tino.

E faʻapefea ona anapogi mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

I le tulaga o le hyperglycemia, o le au atiaeina o auala anapogi o le a fautuaina ai le faatapulaaina o le faaaogaina o meaai ma vai mo le tasi, ma i le lumanai, mo ni nai aso (o se matelaina o meaai e mafai ona tumau 1.5 masina).

Faatasi ai ma se ituaiga o le maʻi insulin e faalagolago i le inisalini, o le kulukose o le toto e le faʻalagolago i le mea o faʻatauina meaai pe leai foi. O faʻataʻitaʻiga faʻaleagaina o le a tumau seia oʻo ina faʻaofiina le tui.

Taua! O le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 1 e solia. E tusa lava pe le taliaina e se tagata meaai, o le a le faaleleia ai lona tulaga, ae o le a faʻaosooso ai le atinaʻe o le hyperglycemic coma.

O le matelaina i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona iloa o se fesuiaiga o se taumafa faapitoa. O nisi taimi e fautuaina ai e le Endocrinologists le teenaina o meaai, ae o le tele o le ava malosi.

O lenei metotia o le a fesoasoani ia te oe e aveesea ai le mamafa, aua o le mamafa o le mamafa e afaina ai le metabolism ma faaleagaina ai le soifua manuia o le maʻisuka, e mafua ai le alualu i luma o le maʻi.

O le faʻaitiitia o fua o le suka o le a faʻatagaina ai le auala saʻo e teena ai meaʻai, o se auala talafeagai mai le matelaina, o se paleni taumafa pe a maeʻa se meaʻai fiaai.

E fautuaina e tagata taʻitoʻatasi le 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2 mo le 5-10 aso. A maeʻa se faʻafitauli o le hypoglycemic, o faʻataʻitaʻiga o le suka e faʻamaopoopoina i le aso 6 o le anapogi. E sili atu i lenei vaitau le sailia o le lagolago a se fomaʻi fomaʻi ma ia i lalo o lana vaavaaiga mataala.

O le faagasologa sauniuni e amata i le 1 vaiaso aʻo leʻi fufulu le tino. Tagata maʻi

  • aloese mai aano o manu, falai, mea mamafa,
  • aloese mai le faaaogaina o masima,
  • vaega tele e faasolosolo malie ona faʻaititia
  • ava malosi ma mea suamalie ua vavaeese atoa
  • i le aso o le anapogi, latou te faia se faamama faamama.

I le amataga o se togafitiga o le fiaai, o se suiga i suʻesuʻega o le urine e mafai, o lona manogi o le a tuʻuina atu ai le acetone. Ma le isi, o le manogi o le acetone e mafai ona lagona mai le gutu.Ae pe a pasi atu le faʻafitauli o le hypoglycem, e faʻaitiitia le gaʻo o le ketone i le tino, e pasi le manogi.

Soʻo se meaʻai e tatau ona faʻaaogaina, ae aua le fiu le tele o vai, e aofia ai le teuteuga o lauʻau. Faʻatagaina e auai i le faʻamalositino. I aso popo, e mafai ona galo le fiaai.

O oe faʻaleagaina i le toto maualuga? E te iloa o le maualuga o le toto maualuga e tau atu i le fatu ma oso? Faʻateleina lou malosi i ... Manatu ma manatu faaalia e uiga i le metotia faitau iinei >>

O le alu ese mai le anapogi e pei o le tele o aso e pei o le taimi o le faʻasao mai meaai lava ia.

A maeʻa togafitiga, o aso muamua e tolu e tatau ona inu fualaau suamalie ma fuālaʻau i foliga mamā, ma aloese mai soʻo se meaʻai malosi.

I le lumanaʻi, o le taumafataga e aofia ai suamalie mama, faʻamaina o le pata (oatmeal), uila, teuteu o fualaau faisua. A maeʻa le matelaina o le matelaina, e mafai ona faʻamaunuʻu mea taumafa i le protein nai lo le 2-3 vaiaso.

O le taumafa o le maʻisuka e tatau ona aofia ai fuamoa salalau fualaau suamalie, suamalie o fualaau faisua, fatu kulimi: o lona uiga o le a tumau pea le aafiaga o le taualumaga mo se taimi umi. I le taimi o le toe faʻaleleia, e tatau ona faʻaauau pea ona faʻataunuʻu le ita, ona o le galuega o le motumotu ile motugalaina i le taimi o le matelaina ua faʻalavelaveina.

Taua! O le ituaiga anapogi 2 le maʻisuka e faalua i le tausaga. E sili atu nai lo le leai.

Le faʻatagaina i le matelaina e tusa ai ma tagata atamamai

O le le taliaina o meaai i tagata mamaʻi e maua i le hyperglycemia e faʻasaina i le i ai o faʻamaʻi pipisi. E aofia ai:

  • cardiovascular disease
  • Neurological Disorders
  • faaletonu mafaufau
  • ate ma fatu fatu
  • faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le polokalama urinary.

O le anapogi e le fautuaina mo tamaitai i le vaitau o le fanauina o se tamaititi ma tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

O nisi o au atamamai, o ē tetee i ituaiga auala e togafitia ai le maʻisuka, talitonu o le teenaina o meaai o le a aafia ai i le isi itu le tino o le maʻi. Latou te finau e faapea o le fausiaina o se metabolism ma le taulimaina o faʻamaʻi gasegase fesoasoani e fesoasoani i le paleni o taumafa vaevaega ma le faitauina o iunite o le falaoa e ulufale atu i le masini vai.

Fautuaga mo le alu ese mai le anapogi

A maeʻa le anapogi i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e matua faʻasaina le toe foʻi vave i se meaʻai masani.

O se maualuga i luga o le fualaau oona ma isi okeni e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei.

Ina ia aloese mai faʻafitauli eseese, o se tagata maʻi e togafitia le maʻisuka e ala i le anapogi e tatau ona tausisi i na tulafono:

  1. A maeʻa le metotia, i le taimi o le lua muamua i le tolu aso e tatau ona e musu e ave ni meaai mamafa. E tatau ona aofia ai le suavai taumafa i le taumafataga, ma faasolo ina faateleina le aofai o kalori i aso uma.
  2. I aso muamua talu mai le toe faʻaaogaina o mea taumafa, o le aofaʻiga o lona faʻatau e le sili atu i le lua taimi i le aso. O le taumafataga e aofia ai fualaau suamalie ma fualaau suamalie, uila ma teuteuga o fualaau faisua.
  3. O se aofaiga tele o polotini ma masima e tatau ona lafoai.
  4. A maeʻa le togafitia o le maʻisuka e ala i le anapogi, e tatau i tagata gasegase ona 'ai atili fuamoa fualaʻau, suamalie o fualaau suamalie ma palasi e tausia ai le glycemia masani.
  5. E fautuaina foi le faaitiitia o le numera o meaʻai i le va o meaai autu.

A maeʻa le faʻataʻitaʻiina o togafitiga, o le maʻi suka e lagona le faʻaleleia atili o le tulaga masani ma le mama i le tino. I lenei tulaga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a faaitiitia lemu.

Ae peitai, o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 ma le anapogi o se auala sili ona lamatia. I le iai o faʻamaʻi faʻapitoa, aemaise lava o le maʻi maʻi poʻo le gastritis, o le faʻaaogaina o lenei metotia e faʻasaina.

Mo le togafitia o le maʻisuka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo e te le 'ai. Tofia ma se fomaʻi e tele sona sao, talu ai i nisi tulaga o le matelaina atonu e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi fou. O le vitio o loʻo i lenei tusiga e naʻo le autu o le maʻisuka anapogi.

Tala o le Maʻisuka

Iloilo Marat. Sa ou taumafai e fiaai i le tele o taimi. Na pau mea uma i le puao i luma o oʻu mata ma ua le mautonu. Na foliga mai sa ou faia mea uma i le mea sese, aua o le a ou le toe 'ai, o le mea lea na mafua ai faafitauli. Ina ua amata ona ia teena meaai, liliu i fualaau faisua ma le vai, na mafai ona ia uia le auala atoa o le anapogi. Ina ua uma ona ia lagonaina le tele o le euphoria.

Ou te manatu e tatau i tagata uma ona filifili mo i latou lava pe fiaai pe leai foi.

Faatasi ai ma le anapogi anapogi, e tatau ona e inuina vai mama i totonu o se tioata i le afa itula. Tuʻua o le matelaina mo le 2-3 aso e le mafai ona e 'aina se mea, na o le inu o popo po o le kapisi ua faʻamamaina i le vai. Ona inu ai lea o le sua i lona foliga mama, mulimuli ane - mea teuteu fualaau faisua ma vailaʻau mata. E mafai ona e amata taumafa aano i le taimi muamua nai lo 2-3 vaiaso.

Iloilo e Natalia. O le anapogi faʻapitoa e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le suka ma faʻaumatia ai meaʻai, lea e masani ona faʻatasi ma le maʻisuka. Ae e tatau ona manatua i le mafaufau e le mafai ona toe malosi atoatoa mai maʻi o suka. O tagata gasegase uma lava e mafai ona faʻalavelaveina le faʻaleagaina o le tino e ala i le matauina o se meaai, ave vailaʻau talafeagai, ma faia suʻega faafomaʻi masani. I le matelaina pe leai - ua filifili le tagata maʻi. O le mea taua o le feutagai ma se endocrinologist ma ia vaavaaia e fomai i le vaitaimi o le faamamaina o le tino.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o pills ma insulin o le auala lava lea e tasi e taofi ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaoga ... faitau atili >>

O le anapogi faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2: tamaoaiga ma le mafaufau, iloiloga

O le maʻisuka na tupu i totonu o na tagata o loʻo mafatia i le le lava o le inisalini i le tino, ma o lenei faʻamaʻi e ono mafai ona tupu ona o le mea moni e le mafai ona aʻafia le tino i fuainumera. E mafai ona matelaina i le maʻisuka ituaiga 2, o le a tatou mafaufau i le tusiga.

O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e ese mai i le muamua i totonu o se maʻi faapea o le tagata maʻi e le o faalagolago i inisua o inisalini, ua lava ia te ia ona faaaoga fualaau faasaina e maualalo ai le suka toto, ma siaki pea le maualuga o le suka, matauina o le soifua maloloina ma le faia o galuega i aso taitasi.

O le anapogi faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatagaina atoatoa, ma e aoga foi mo le tino, peitaʻi pe afai e mulimuli le tagata maʻi i tulafono uma mo le uluina o le fiaai.

Ituaiga 2 maʻisuka anapogi

Fai mai tagata popoto o le faʻateleina o le aloese mai meaʻai o le a oʻo atu ai i le lamatiaga. Masalo e saʻo. A uma, o le taumago mamago e le aoga i taimi uma.

Faʻamau (faʻasolo sese):

  • hypoglycemia (mulimuli ane),
  • lagona le le mautonu
  • gasegase o le vaega o meaʻai,
  • popolega.

  • faaitiitia i le kulukose o le toto,
  • toe faʻaleleia o le gaʻo ma gaʻo gaʻo,
  • o le tino o le tagofia o mea ua fai ma vaisu i le taumafaina o sina vaega o meaai (pulea o le mamafa).

E faʻapefea ona sauniuni mo le faʻasaʻo ma alu ese mai ai?

Aʻo le i anapogi, e tatau ona e saunia lelei mo lea mea:

  1. 2-3 aso aʻo leʻi amataina le vasega, e tatau ona tuʻuina ipu o aano o manu fasi mai meaʻai i aso taitasi.
  2. I nei nai aso, o nisi fualaau faisua ma fualaau aina ua faaopoopo i le lisi.
  3. Mo le faʻatinoga ina ia aoga, e tatau ona e faʻaogaina uma le manaʻoga. O se enema e talafeagai mo nei faamoemoega.
  4. Taumafai e inu tele vai, ia le itiiti ifo i le 2 lita i le aso.

Aua e te fiaai. O togafitiga uma e tatau ona maualuga le 1.5 vaiaso. Afai o lou soifua maloloina e lelei, ona mafai lea ona faʻalauteleina ia sauniga mo le lua vaiaso. Togafitiga o le maʻisuka i lenei auala e matua faigata lava ona fai, e le mafai e tagata uma ona tetee atu i meaʻai. O le tagata gasegase e mafai ona inu vai manino. O le aso muamua o le a faigata, ona e faʻaaogaina ai lea.

O a matou vailaau na faia ai suʻesuʻega, ma faʻaalia ai e taua le alu ese mai le matelaina saʻo. A maeʻa le 1.5 vaiaso le faʻatagaina o meaai, e le tatau ona e osofaia vave le meaai. O le ae faasolosolo malie e faʻapipiʻi nisi oloa i le lisi.

E masani lava o le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e aveesea le mamafa. Ae sili atu le talanoa i lau fomaʻi i au mea uma. A maeʻa togafitiga, o sua o fualaau faisua ma mama mama e amata ona faaopoopo i le meaai. Ona latou fesuisuiai lea i soupa mama ma cereals.

O le auala lava lena e tasi, o le faasolosolo lava e te sui i le masani masani.

Togafitiga i lenei auala o se auala matautia. E matua faasaina ona faʻaaoga pe afai o loʻo maʻi le maʻi.

O le a le mea e tupu i le tino i le taimi o le fia taumafa?

Fesoasoaniga anapogi i le maʻisuka. A maeʻa ona oʻo atu le oloa i le tino, ona tupu ai lea o le inisalini. Afai e le tupu lenei mea, ona amata loa lea o gaʻo gaʻo. E fautuaina le tagata maʻi e inu tele vai. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaumatia ai mea uma i le tino. O le iʻuga, o le mamafa o le paʻu e faʻaitiitia, ma o le gaʻo gaʻo e liua i gaʻo, ma le maualuga o le glycogen i le ate ua faʻaititia.

E faʻapefea ona faʻaumatia se matelaina o le fiaai

O le anapogi faʻapitoa e tatau ona tuʻuina mai faʻatasi ma fautuaga faʻapitoa. E taua tele le amata togafitiga ma aluese mai ai.

  1. I le popofou, e manaʻomia ona e faʻaaogaina vai mama. E mafai ona e inuina fua o fualaau faisua ua faʻafefe i le vai.
  2. Ona faaopoopoina lea o suavai masani ma susu i le lisi. O fualaau aina o le a aoga foi.
  3. I le uluaʻi aso muamua, e tatau ai ona tuʻuese le masima, fuamoa ma fualaʻau uma mai le meaai.
  4. Ma, faasolosolo malie, salu ma fualaau faisua e mafai ona faaopoopo i le lisi.
  5. E aoga tele le 'ai o walnuts.
  6. E tatau ona e 'ai faʻalua i le aso.
  7. Ia mautinoa e taalo i taaloga.

O le anapogi faʻapitoa e fesoasoani e faʻaititia le mamafa o le tino. Ae le o tagata tomai faapitoa uma lava e faamaonia ia togafitiga. Latou te fautuaina se suʻesuʻega atoa aʻo leʻi amataina se matelaina o le fiaʻai. Afai o loʻo aʻafia faʻafitauli i vaʻa toto, ona tatau lea ona faalēaogāina le togafitiga i lenei auala.

Lydia

"I se tasi taimi sa ou fiafia i ituaiga uma o le fiaai. O le maualuga na mafai ona ou taofiofia o le 6 aso lea. I le taimi muamua na ou lagona le malamalama. Ae o lea na ou maua ai se gasegase lemu. O le mamafa na toe foʻi mai ma le malosi o le soifua maloloina.

Ou te le maua le malosi, sa tausia le suka i se tulaga masani, aua sa ou faasaʻo lana faatinoga i le inisalini. O lenei ou te le alu lava i se mea faapea. E mafai ona faʻasaʻo tulaga maualuga o le suāsusu e aunoa ma le fiaʻai. Ou te le iloa pe o faapefea isi, ae o le matelaina na aumaia ai ia te au na o le afaina.

O le anapogi na fesoasoani i se tasi, ma latou filifili e faaauau le togafitiga, o se mea sese. O le iʻuga, ua faʻaumatia le tino, ma ua paʻu faʻamaʻi. I le tagata lava ia, ei ai oʻu uiga le lelei i le fiaai o fiaaai ma meaai. Pau le mea e mafai ona ou fautuaina o le anapogi o aso. Taumafai e faia se mea e seasea ina ia le maua ai e le tino ni mafatiaga ogaoga. Tausia lou tino. "

Maria

"O le anapogi mo le maʻisuka mo ni nai aso e masani ona faia. Ae aua le faʻaaogaina se anapogi faʻavave. O le suka maualalo o se mea taatele pe a mavae ni aso o le anapogi. Ae o lenei metotia o togafitiga e le fetaui mo tagata e maua i le cardiovascular diseases. O aʻu lava na i luga o le fiaai i le fiaai, ae ou te lei maua se togafiti o togafitiga mai na mea na tutupu. Ou te le fautuaina! "

Veronica

"E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Sa ou suʻeina le Initaneti mo auala e faʻaitiitia ai oʻu mafatiaga ma oʻo mai i lau tusiga. Sa ou nofo i luga o le fiaai mo le na o le 5 aso. I le taimi lea, sa ou lagona le mama ma iloa ai le faʻaleleia atili o le gaʻoina, ma le suka na toe foʻi mai i mea masani, ae mo sina taimi.

Ona ia taʻu atu lea i le fomai e uiga i mea na ia ausia, ae na ia vavalalata i na metotia. Na fai mai le fomaʻi e tatau ona ou taofia le matelaina o le fiaaai, a leai o le a leai se tino o le tino. Ou te malamalama i lenei mea, ae ou te manatu e tasi i le ono masina e mafai ona e faia se lafoaʻiga i lou tino.

O lenei auala, ioe, o le a le fofoina le maʻisuka, ae o le a tumau ai le tulaga. "

Tuua Lau Faamatalaga