Cordyceps Saina: faʻaaogaina ma mea aoga

Agasala: Himalayan Viagra, anufe anufe, mushroom Tibet, vao anufe.

O le Cordyceps o se filo parasite Saina lea e aʻafia ai anufe o le pata o le Silkworm (e le masani ai, pipi ma pulu). O fusi o le mycelium Saina e tupu mai i le tino o le iniseti ma faʻamaonia ai, pe a maeʻa, pe a oʻo mai tulaga lelei o le tau, e amata ona tupu le valo. O le foliga mai o le silo mai lenei mea e matua le masani ai: o se manua moa vevela e tupu saʻo mai le ulu o se iniseti. O le mafuaaga lena o le igoa Latina o le mushroom - "cordyceps" e foliga mai o se "head-tuber", sinensis - "mai China." Scoroparp poʻo le fua o fua o le galo ua manatu o le vailaʻau ma e umi lona talafaasolopito o le faʻaaogaina i vailaau faʻasaienisi ma le Tibet. O Cordyceps ua ofoina atu i ai le tele o ituaiga o gaioiga. O loʻo talitonuina e iai lona faʻamalositino, fomaʻi, mea faʻamaʻi-inflammatory, anti-carcinogenic, aʻapaiostatic ma antioxidants.

I vailaau

O Cordyceps e le o se falemaʻi pharmacopoeia Saina ma e le o lisiina i le Rusia Russian Drug Register. Ae ui i lea, ua aloaia aloaia ma faatagaina mo le faʻatau atu i Rusia e avea o se faʻaopoopoga meaʻai. E ui o le vailaau o togafitiga a Saina ua avea ma autu o le tele o suʻesuʻega i totonu o manu ma in vitro, o suesuega o le togafitiga o le togafitiga o le laau na faia, o le sosaiete faasaienisi e sili ona maua i le auala e le saʻo ma manatu i soo se faamatalaga e uiga i le aoga o cordyceps ina ia vave ona. Ae ui i lea, o le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, faʻasolosolo ma pulea lelei faʻamalositino o loʻo faatagaina pea le mafaufau i le Cordyceps Sinensis o se punavai talafeagai o mea tau vailaau faʻasaina faatasi ai ma le tele o ituaiga o gaioiga. E ono mafai e le laau ona galue o se immunomodulator, o le hepatoprotector, adaptogen, e foliga mai o le anticarcinogenic, bacteriostatic, mea e tetee ai le inflammatory, e i ai se aafiaga lelei i le cardiovascular system, ma e faalauiloaina le fuaina o tama.

Contraindications ma aʻafiaga itu

E ui lava e leai ni faʻasalaga a Saina ulayceps, e le mafai ona faʻamaonia mautinoa e saogalemu mo le maʻitaga ma le lactating women and children, talu ai e le oi ai ni suʻesuʻega maumaututu e uiga i lenei mataupu. Aʻo leʻi faʻaaogaina le laau, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. Faatasi ai ma aʻafiaga o le faʻaaogaina o cordyceps Chinese, o nisi tagata gasegase e taʻua le gutu gutu, leisa ma le manava.

Faʻavasegaga

Saina cordyceps (lat.Ophiocordyceps sinensis) o se malie o le ituaiga Cordyceps (lat.Ophiocordyceps) mai le aiga o le parasitic fungi Ophiocordycipitaceae. E tusa ma le 140 ituaiga eseese e faʻatalanoaina ai iniseti e pei ole butterflies, paʻu, bees ma e aofia ai foi i lenei ituaiga. I le faaopoopo atu i cordyceps o Saina, o le one-side cordyceps (lat.Ophiocordyceps unilateralis) o loʻo i ai foi le aoga o vailaʻau. O lenei laau, lea e lauiloa foi o se mushroom zombie, e taua foi mo lona gafatia e avea ai se iniseti vailaau e suia ai ana amio.

Faamatalaga o le Botanical

E pei o isi sigi mai le ituaiga Ophiocordyceps, Cordyceps sinensis e lua vaega: sclerotia ma stroma. O le anufe e afua mai i le spores, lea, e pei o se auupega, "fana" pe a oso ese se anufe o se pepe lele mai ituaiga o hop hop. Faʻasaga i le iniseti, faʻamaʻapeʻa le paʻu ma paʻu i totonu o le tino, lea latou te malolo ai seia oʻo ina amata ona tanumia e le anufe i le afiafi o le taumalulu i le eleele mo aʻoga.

O anufe pipisi e masani ona paʻu i le palapala ma se "fitafita", ulu i luga. A uma ona faatofu le anufe i le palapala, ona ulu lea o spores i le vaega galue, tuputupu ae i le tino ma iu ai lava ina '' ai i fafo 'le anufe, mummifying lona tino ma faatumuina i le mala. O se "iniseti" e afaina ai le iniseti "tupu mai" i le tautotogo o le tautotogo po o le stroma i le amataga o le taumafanafana.

O le stroma o saina filani e lanu enaena po o le uliuli, e le masani ona samasama ma e oʻo atu i le 4 - 10 senitimita ma e tusa ma le 5 mm i le girth. I luga o se tamaʻi faʻanofo, o le ulu o le mushroom, o le ulu poʻo le ulu o le ulu e pei o le fagu, e manino lava ona iloa. O le manogi o le mushroom e foliga mai e manaia ma agavaivai i le toatele, o le tofo e suamalie.

Seleseleina o meafaitino mata

O le seleseleina o cordyceps Saina na tupu ile lima. I le taumafanafana, i le maea ai o le germination o le stroma, o nuʻu mai nuu lata ane e alu i le "sailiga". Latou te maua le maliega o loʻo pipii ese mai le eleele ma suʻesuʻeina ma le faʻaeteete le tino mummified o le iniseti, faʻafefeteina i filo o le ulaconi mycelium. O mea e sili ona lelei e faʻaaogaina o 'anufe ma se tino umi tuʻuina i luga o se "anufe" mafiafia. I totonu o le tausaga, e aoina e tagata o loʻo nonofo i le tele o tone o musika, o lona tau e oo atu i le 50 afe tala i le kilokalama.

E maua mai le paʻu o le Cordyceps mai maso masima, lea e togafitia i le radiation ultraviolet poo le faʻamaʻiina i le maualuga o le vevela aʻo leʻi maeʻa. O nisi saienitisi latou te talitonu o le auala lea ua faʻaumatia ai mea aoga i musika, ma le faaopoopo atu, ina ia maua ai se fualaau lelei, e tatau ona e 'ai ni kapoti e teuina ai le paʻu i totonu o lima. O i latou e mananao e maua se fualaau faʻamaʻa mamā, faʻapitoa ma faʻasolosolo malosi, e manaʻo e ave faʻataʻitaʻiga mai Saina cordyceps. Ina ia faia lenei mea, o le mushroom e tuʻuina i totonu o le ava malosi mo sina taimi, ona faʻasao ese ai lea o le ava ma lelei le paʻu e maua mai i le "suavai" Saina cordyceps.

Ona o le maualuga o tau o meafaitino ma mea faigata i lona aveesea, na mafai ai e saienitisi ona vavae ese se aʻaina mai Saina mai vao vaoie e mafai ona totoina i le gaosiga o galuega. I Saina, o se aganuu ua tupu i totonu o se vai toto, ma i Sisifo sa mafai ona latou tupuina ni cordyceps i le fale suesue, e faaaoga ai fatu e avea o se faavae.

Vailaau faʻamaʻi

I totonu o le vailaʻau kemikolo o le caina, o mea uma e manaʻomia e sugars, fatano, siaki, ma isi mea e maua mai sugars, gaʻo ma isi meaola eletise, suauu ma vitamini, e aofia ai vitamin B: B, o loʻo maua1, In2, In12, vitamini E ma K, faapea foi le methanol, acylate ethyl, mannitol, ergosterol, adenine, adenosine, uracil, uridine, guanidine, guanosine, hypoxanthine, inosine, thymine, thymidine and deoxyuridine.

Fale faʻamaloilo

O vailaau faʻaleagaina o le cordy cords ua avea ma autu o le tele o suʻesuʻega faasaienisi, ae o le toatele o latou e manatu e le talafeagai le suʻesuʻeina, o le mea lea, o le sosaiete faasaienisi e mafaufau uma i faʻamatalaga e uiga i le tele o gaoioiga o le galo e le o toe afaina.

Ae ui i lea, e mafai ona finauina e faapea o le Chinese cordyceps extract e faʻaleleia ai le gaioiga o le cytokine ma faʻalavelaveina ai le taamilosaga o le tino ma le apotosis, faʻaitiitia ai le tupu o le tino, ma mafai ai ona faʻaaogaina cordyceps saina mo le oncology. O faʻataʻitaʻiga i le maunu na faʻaalia e faapea, pe a ave le malie, o le ola o manu pe a maeʻa le leitio ma le chemotherapy.

O faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo taimi umi e faʻatatau i le suʻesuʻeina o le faʻaaogaina o cordyceps i le fatu fatu faʻamaʻi ua faʻalauiloaina. O faʻataʻitaʻiga a manu ua faʻamaonia ai le faʻavavelaina o le gaʻo. E faʻaitiitia ai le fatu, tauivi ma le arrhythmia. Ua faʻamaonia e suʻesuʻega o meaola le faʻaleagaina o le lipidceps.

O suʻesuʻega in vitro ua faʻaalia ai le faateleina o le gasocycytic activity o macrophages, o le faateleina o le gaoioiga o le enzymatic o le phosphatase acid ma le faʻaitiitia o le faʻaaliga o le cycloxygenase-2.O faʻataʻitaʻiga i mumisi na faʻaalia ai le faateleina o le tele o splenocytes, o le faateleina o plasma o corticosterone, o le faaitiitia o le gaosia o le immunoglobulin E.

O le aʻaosiostatic aafiaga o Cordyceps e aafia i siama pathogenic, e aofia ai streptococcus ma Staphylococcus aureus, faapea foi le pneumococcus, ua faamaonia foi e le tele o suesuega in vitro.

Faʻaaogā i vailaʻau masani

Cordyceps Saina lautele e faʻaaogaina i vailaau faʻataʻitaʻi. E faʻaaogaina mo neoplasms mamaʻi, i togafitiga faʻapitoa o le kanesa o le faiʻai, ate, pani, gaʻo, susu, leukemia. Ua fautuaina e le faamalolo le fautuaina o le cordyceps e avea o se immunomodulator ma le hepatoprotector e aveese ai mea oona mai le tino, e aofia ai le radionuclides ma le vailaau faasaina. O pills ma mushroom paʻu e onā mo le bronchitis, fomaʻi, tale, le manava o le manava, pneumonia ma isi faʻamaʻi o le tino. O loʻo ave faʻatasi ma le kielonphritis ma le glomerulonephritis, cystitis, faʻamaʻi fatuga ma faʻamaʻi o le tino. E manatu le Cordyceps e aoga i faʻamaʻi o le cardiovascular system ma e fautuaina mo angina pectoris, coronary sclerosis, pe a maeʻa le faʻaogaina o le myocardial, ma le maʻi fatu fatu, mo le puipuia o le thrombosis.

Tala faasolopito

E ui lava o le faʻaaogaina o vailaau faʻasolosolo a Saina i tua o seneturi, o le uluaʻi tusitusiga na taʻua o le galo e naʻo le seneturi 15 senituri. Na tusia e Zukar Namney Dorje o le Tibet, e uiga ia te ia. I togafitiga faa-Saina masani, o le uluai fofesa e faamatala aafiaga o cordyceps o Ben Cao Beo Yao, o le na aofia ai se mushroom i lona Materia medica mai le 1694. Fai mai a ia na faaaoga le cordyceps mo togafitiga faafomaʻi talu mai le Tupulaga Tang, o lona uiga, mai le seneturi 7.

E talitonu le Saina o meatotino a le Chinese cordyceps, o se tasi o igoa o lona uiga o le "anufe taumalulu, mushroom summer," ona o mea taua o lona atinaʻe, ei ai le paleni lelei o le yin ma yang, o lea e mafai ai ona tau le tele o faamai. I togafitiga masani a Saina ma Tibet, na faʻaaoga muamua ai cordyceps e faʻafefe ai le soifua matua. O tamalii matutua na latou mauaina le faamoemoe o le ola umi, e faaosofia ai le malosi o le tama, e togafitia ai maʻi o le cardiovascular, o se immunomodulator. Cordyceps na togafitia le kanesa, hypoglycemia, asthenia, faʻamaʻi o le ate ma le manava.

Cordyceps chinensis o se mushroom taugata tele. O lona faatauina atu o se tasi lea o punaoa sili ona taua o tupe maua mo le tele o tagata fai fanua i Nepal, Bana, ma nisi o itu i mātū o Initia, e tuaoi ma le Plateau Tibet. O nisi taimi i le taimi o le faʻapotopotoina o loʻo i ai ni feteʻenaʻiga toto i le va o tagata nonofo i nuʻu eseese, o nisi taimi e faʻauʻu i le fasioti tagata. O le mea lea, o le a mafai e fofo puʻupuʻu ona faʻaleleia e le gata i le mataupu ma le taugata o cordyceps ma le mama o meafaitino, ae faʻapea foʻi ma "mushroom wars".

Suesuega i mea aoga o le cordyceps chinensis

E taua tele Cordyceps mo lona malosi masani e tau ai aʻafiaga saoloto, faʻamaʻi pipisi, ma le mumu, ma avea ai lenei palatini parasitic o se mushroom faamalolo lea na faʻaaogaina mo le tele o seneturi e faʻaitiitia ai faʻamaʻi o maʻi faʻaleleia, tale, malulu, faʻaleagaina o le ate, ma isi. Ona o ona mea aoga aoga, Cordyceps Saina ua manatu o se "mea e sili ona lelei", ona e tauivi ma aafiaga o le matua ma le atuatuvale, fesoasoani e faatumauina le maualuga o le soifua maloloina, ma faateleina ai foi le malosi.

O le Cordyceps anufe o se pulu parasite i le natura, aua o ona pusa e afaina ai se ituaiga o anufe, lea e pala, lea e mafua ai le oti o le iniseti! O le tuputupu ae mai se iniseti vevela, o lenei mushroom e mafai ona i ai ni lanu eseese, mai i le enaena enaena i le uliuli. I le tino o se anufe, o loo faaauau pea ona tupu, e oo atu i le umi pe a ma le 15 cm.I le taimi o le matuitui, o le cordyceps e sili atu i le 90% o iniseti pisia. Ona pulapula lea ma faateleina le lapopoa, mauaina le 300-500 milligrams i le mamafa.

O tagata muamua oe na mauaina ia mea faʻamalolo o le cordyceps na muai molimauina o manu o loʻo 'ai i lenei mushroom vao na tuputupu ae malosi. Sa amata ona faʻaaogaina e le aufaifaatoʻaga ma le lafu manu le mushroom i foliga o le paʻu, faia tonics ma teas. O nisi o uluai taunuuga o nei tonics na faateleina le gaosiga o susu ma faaleleia le gaosia o lafumanu. I se taimi mulimuli ane, na amata ona faʻamagoina e tagata le maea i le la e faʻasaoina ai ona meatotino aoga.

E talitonuina o le tele o aʻafiaga e aafia ai aʻafiaga a Saina e fesoʻotaʻi ma lona mafai gafatia e aʻafia ai le puipuiga o le tino, faʻafefe faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamalosia ai siaki puipui e faʻamalo ai soʻo se fesuiaiga i le tino (e pei o le kanesa) ma faʻamaʻi pipisi. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai i nisi o tulaga, e mafai ona avea faʻamaʻi e pei o togafitiga o le kanesa masani, e puipuia ai le tuputupu ae o le tino (aemaise lava i le mama ma le paʻu).

O suʻega sa faia e ala i le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga i le ituaiga o capsules, lea o loʻo faʻaaogaina nei e toe faʻafoisia ai le puipuiga o le tino, faʻamaloloina faʻamaʻi faʻalavelave ola ma togafitia faʻamaʻi eseese. Ua maua foi i le gasegase Saina e mafai ona fesoasoani i le pulea o faamaʻi autoimmune, tele le mumu, ma faatelevaveina ai le faamaloloina o mea ua faaleagaina. E le gata i lea, o suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai e mafai e le cordyceps ona galue e pei o se mea e faʻafefeteina poʻo se fomaʻi, e fesoasoani ai i le faʻanoanoa poʻo le vaivai, ma faʻaleleia atili ai le malosi. O nisi o faʻamanuiaga sili ona lelei suʻesuʻeina a le Chinese cordyceps e aofia ai lona tomai e faʻaleleia le faʻaleleia o taʻaloga, faaleleia le puipuiga mai faʻamaʻi, ma e oʻo lava ina faʻateleina le umi.

I le faʻaopoopoga i le aʻafiaga o le kanesa, o le cordyceps foi o loʻo i ai le tele o mea aoga e mafai ai ona faʻaaogaina i togafitiga o nisi faamaʻi, e pei o:

  • afaina o le manava, e pei o le bronchitis masani
  • tale, malulu ma le fulu
  • fomaʻi faʻamaʻi tino ma gasegase feusuaʻiga
  • faʻamaʻi fatu
  • faʻamaʻi pipisi ma faʻafitauli i le urination
  • fulu
  • hepatitis B
  • faʻamaʻi totoga ma le faʻamalosi
  • fatu fatu ma le maualuga o cholesterol
  • maʻi ate
  • vaivaiga maso
  • maʻi vaivai vaivai ma le maualalo o le malosi
  • vavao

1. Cordyceps Sa faʻaleleia e Saina le galuega puipuia ma faʻagesegese ai le faasologa o le soifua matua

O suʻesuʻega faʻamaloilo ma suʻesuʻega faʻasolosolo na faʻaalia ai o le cordyceps e afaina ai le gaioiga puipuia ma le manuia o cardiovascular, respiratory, endocrine and reproductive systems. E mafai ona fesoasoani lenei lago e fesoasoani i le kanesa ma le faaletonu o le tino, aua e aofia ai le polysaccharides ma le faʻaogaina o nucleosides. O suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai o le aveina o le cordyceps na mafua ai le faʻamaloloina o maʻi mama, e pei o le maʻi leu. O le faʻafoega o le Cordyceps e faaopoopo i manu na faʻaaogaina le tali a le antitumor i ituaiga o kanesa.

O nisi o faʻamaoniga o loʻo taʻu mai ai o le faia o le cordyceps supplements FaʻaSaina i le taimi poʻo le maeʻa foi o le chemotherapy e mafai ona faʻaitiitia ai faʻamaoniga e fesootaʻi ma lenei faiga ma faʻateleina ai le puipuiga o le tino. O loʻo i ai foi faʻamaoniga e fesoasoani latou te toe faʻaleleia masani le gaʻo ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le oxidative, lea e fesoʻotaʻi ma toetoe lava o faʻamaʻi faʻamaʻi, amata mai i le maʻi fatu ma faaiʻu i le le atoatoa o le mafaufau.

I suʻesuʻega na faia i Faʻataʻitaʻiga Aʻoga o le Iunivesite o Peking o Sciences Sciences, na maua ai o supplements o le filofiaina o le cordyceps na maua ai le toe faʻafouina o le mailei ma faʻateleina ai le gaioiga o antioxidants e pei o le superoxide dismutase ma le glutathione peroxidase. O le Cordyceps na faʻaitiitia ai foi le lipid peroxyidation ma le monoamine oxidase, lea na saofagā i le matua o le maile. O taunuʻuga uma e faʻaalia ai le mea moni o mea faaopoopo o Cordyceps o se auala lelei e faʻaleleia ai le gaioiga o le faiʻai, o le puipuiga o le tino ma gaioiga faʻafeusuaiga.

2. Cordyceps Sa faʻaleleia e Chinese le malosi ma le taʻaloga

2010 suʻesuʻeina lolomiina Lautusi faʻasologa o Suʻega ma Faʻatauga Faʻapitoa na faʻaalia ai faʻaopoopoga i le Cs-4 (Cordyceps sinensis) faʻaleleia le faʻatinoina o le tino ma fesoasoani i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina i le matua. O le Cordyceps o se faʻaogaina o le tonic, ma o le mea lea, o lona faʻaaoga e mafai ona fesoasoani e tau le vaivai, togafitia le tiga o le muso ma puipuia ai foliga o vaivaiga.

O nisi suʻesuʻega e faʻaalia ai o le aveina o le mycelium o lenei anufe e mafai ona faʻaleleia ai le malosi, malosi ma le malosi o le tino, ona o le fesoasoani i le faʻaleleia o le gaosiga o le tino ma le adenosine triphosphate (ATP), o se tasi o punavai autu o le malosi ao faʻamalosi. O le Cordyceps e aofia ai le adenosine, o se ituaiga o meaola o le nucleic o se vaega talafeagai mo le gaosiga o ATP. I le 2007 suʻesuʻega i le Hong Kong University of Science and Technology, na maua ai le maualuga o le ATP na fesoasoani i tagata taʻavale e faʻaauau pea aʻoaʻoga ma faʻatupulaʻia le umi o le taimi e mafai ai ona latou galulue malosi i se tulaga maualuga.

3. Cordyceps sinensis e fai ma aphrodisiac masani

I le masani ai, o tagata uma o le itupa e lua na latou faia se mea masani mai i le cordyceps Saina e faʻalauteleina ai lo latou gaioiga ma le gaosia o fanau. E foliga mai o supplements Cordyceps e mafai ona fesoasoani i le tino e faʻaaoga lelei ai le okesene ma faʻaleleia le tafe o le toto, lea e taua mo le soifua maloloina faaletino ma feusuaiga. O le faʻateleina o le malosi, faʻaitiitia le vaivai ma faʻaitiitia ai le mumū, lea e mulimulitaia ai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi, e fesoasoani foi i le faʻaleleia atili o le tamaoaiga pe a ave lenei togafiti a tagata Samoa. Talu ai ona o togafitiga faʻapitoa o cordyceps, e mafai ona faʻaaoga e avea o se vailaau masani mo le le mafaufau ma le le atoatoa.

Dried cordyceps chinese

4. Cordyceps Sa togafitia le maʻisuka e Saina

O vaega taua e lua o loʻo i ai i cordyceps, d-mannitol cordycepin ma le 3'-deoxyadenosine, o loʻo i ai le vaega o le tele o gaioiga o le physiological e fesoasoani i le pulea o le insulin ma le maualuga o le suka. I suʻesuʻega a meaola, o fesoasoani a Cordyceps na fesoasoani i le faʻaipoipoina o tulaga o le tino i le maʻisuka ma o le maʻisuka. Ua faaalia ai e mafai ona aoga lenei mushroom Saina mo togafitiga e leai se fualaau o le maʻisuka.

5. Cordyceps Sa faʻaleleia e Saina le galuega o le ate ma faʻafefe

O le ave o Cordyceps capsules e fesoasoani e faaleleia ai galuega ole ate, aemaise lava i tagata ei ai le faaleagaina o le ate e aofia ai faʻamaʻi pipisi e pei o le hepatitis B. Ona o le ate e faʻamaʻo ai toxins e ulufale i totonu o le tino, o le faʻaleleia o lona aoga o se tasi lea o auala e maua ai e lenei fofo masani se aafiaga lelei i luga o le polokalame puipuia.

Faafetai i suesuega sa faia Department of Analytic Chemistry i le Chinese Academy of Sciences, Cordyceps Chinensis ua i ai le lelei o aafiaga i le faʻamaʻaloga o le oxidative, metabolism malosiaga, ma le metabolism o amino acids, proteins, ma le choline, ona o le mea moni e fesoasoani i le mea e gaogao lelei e galue lelei.Faʻasalalauga i aso taʻitasi o cordyceps mo le valu vaiaso, faʻafitauli o le tino, o faʻamaʻi o maʻi o le ate, ma le faaleagaina o le fatu i le maata na matua faʻaleleia atili.

O se tasi o mafuaʻaga mo le aafiaga lelei tutusa i le ate ma le fatu, o se ate ole soifua maloloina e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaogao ma le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo, o le mea lea, e fesoasoani ai cordyceps e faʻafaigofieina ai le toto toto ma maua ai le soifua maloloina o le loto.

6. O le Cordyceps chinensis e faʻamaʻi ai faʻafitauli o le manava

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e fesoasoani le filo e fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o nisi o faʻamaʻi pipisi ma o se togafitiga masani mo le bronchitis masani, tale ma le foma. O le tagofia o meaʻai e faʻalagolago i ai e mafai ona fesoasoani i le faaleleia atili o le faʻamaʻi ma le toto, ma o le mea lea o le tuʻuina atu o le okesene i mama.

I suʻesuʻega a manu e faʻaaoga ai le mycelium cordyceps, na maua ai o lona faʻaleleia e faʻatupulaʻia ai le numera o T-fesoasoani e tau ai faʻamaʻi pipisi e aunoa ma le faateleina o le numera o T-suppressors. O lenei mea e aoga mo le faʻateleina o le taofiofia o siama siama ma viral.

Le talafaasolopito o cordyceps Saina ma mea moni fiafia

Cordyceps (igoa faasaienisi Cordyceps Sinensis) e manatu o se meaʻai tele na muamua amata ona faʻaaogaina i togafitiga faʻa-Saina faaleaganuu i le itiiti ifo ma le 5,000 tausaga talu ai! O lona togafitiga faafomaʻi ua faʻamatalaina i tusi fomaʻi tuai a Saina, ma ua faʻaaogaina e tagata faʻamalosi i togafitiga e togafitia ai le tele o faʻamaʻi mo augatupulaga. Ua faʻaaogaina e tagata faʻamalolo i le lotoifale ia cordyceps, i se tulaga mamā pe faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamalositino, e faʻafefe ai le silia ma le 20 faʻamaʻi eseese, e pei o le bronchitis ma fatu fatu.

Cordyceps chinensis ma isi vailaʻau faʻamalositino ua leva ona faʻaaoga i sauniga Saina, Kerisiano, ma Hindu ma e talitonu e fesootaʻi ma le ola umi ma le tino ola pea. I le vailaau Ayurvedic, mo se faʻataʻitaʻiga, o nei pulou ua taʻua e aoga mo le faʻaleleia o le "malosi ma le malosi." E tusa ai ma le mekasini Journal of Ayurveda Integrative Medicine, togafiti faʻamaʻi masani i Sikkim fautuaina fatu / namuni, e aofia ai cordyceps, mo togafitiga o faʻamaʻi uma ma o se tonic, aua latou te fai mai o latou mea e faʻaleleia ai le malosi, tuinanau, malosi, taʻavale ma le moe.

Cordyceps Keni caterpillar toto

Saina cordyceps ma aʻafiaga o aʻafiaga

Mo le tele o tausaga, sa faigata ona maua le cordyceps, na taugata tele ma na faʻaaogaina e se liʻo faatapulaaina o tagata. O aso nei, e le faigofie tele le mauaina o vao vaoyceps, ae o le mea e lelei ai, ua maua e saienitisi se auala e ola ai cordyceps i le fale suesue, lea e sili atu ona faigofie ona maua e tagata lautele. E mafai ona maua nei mea faaopoopo i le tele o falemaʻi meaʻai, latou te sili atu ona taugofie, ma foliga mai o loʻo i ai tutusa mea aoga ma maua tutusa aoga aoga e pei o le tele o ituaiga o mushroom. O le isi aoga o le faʻaleleia o cordyceps o le gafatia e pulea ai mea faʻaleagaina e pei ole siama matautia ma metala mamafa.

O le maketi o mea taumafa faʻaonaponei faʻaonaponei ua tumu i faʻauluina a le Korean cordyceps i pepa, pulu ma capsules (silasila i Cordyceps NSP i capsules poʻo Cordyceps Tiens), lea e mafai ona e faʻatau saoloto i le tele o falemaʻi meaʻai ma luga ole initaneti. O le toʻatele o tagata latou te faʻaalia ma le faʻaalia, ae o nisi foi e tatala pupuni ma faʻaaoga le paʻu, faʻapipiʻi i le lauti, soupasi ma stews (pei o lenei mushroom sa masani ona 'aina i Saina mo le tele o tausaga).

O le tui e faalagolago i le mafuaaga mo lona faʻaaogaina, ae masani lava o le aso faʻapipiʻi fautuaina ole aso e 5 i le 10 kalama o le cordyceps i le tasi pe lua doses i le aso. Mulimuli i fautuaga o loʻo i luga o le igoa o se oloa se tasi pe talanoa ma se tagata tomai faapitoa e uiga i le togafitiga o se faʻamaʻi ma vailaau faapitoa. Afai o loʻo e taumafai e aloese mai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻaleleia ai lau faʻafitauli, e le tatau ona e aveina i aso uma. I lenei tulaga, ave faʻatasi pe faalua i le vaiaso ile laʻititi laʻititi, talu mai ona lelei lava lea.

O aʻafiaga ma fegalegaleaiga

Cordyceps E manatu le saogalemu o Saina mo le tele o tagata, ae ei ai aʻafiaga e ono aʻafia ai e tatau ona e nofouta i ai, aemaise lava mo tina maitaga ma tagata e maua i maʻi mama. Afai o loʻo e maʻitaga pe susu, e ono manaʻomia ona e aloese mai le aveina o Cordyceps, ona o lona saogalemu e leʻi lelei ona suʻesuʻeina pe faʻamaonia e faʻatatau i lenei vaega o tamaitai.

Ua fautuaina e fomaʻi e faapea o le aveina o Cordyceps e faaopoopoina e tagata e iai faʻamaʻi pipisi (e pei o le lupus erythematosus, o le fatu o le rhumatoid, multiple sclerosis) e mafai ona faʻateleina ai le faafitauli. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le tino, ma e mafai foi e Cordyceps chinensis ona faʻalavelave i vailaau mo nei faʻamaʻi poʻo le faʻamalosia le gaioiga o nisi o siama puipuia. O le lapataiga lava lea e tasi e faatatau i tagata o loʻo mafatia i le tafe toto poʻo le faʻateleina o le thrombosis, e pei ona aʻafia ai i taimi o musika togafitiga i le toto coagulation masani.

Faʻaaliga

O le mea e ofo ai, o lapataiga ua taatele i le lalolagi atoa. O nisi taimi e le mafai e se tagata ona gauai atu ia te ia, e ui o le mea moni o se mushroom ei lalo o ona vae. O le fuainumera o tagata e fuafuaina e le numera manaia o iniseti lea e faʻaoga e le manoa mo lona lava tuputupu aʻe. Ae ui i lea, i nisi o itulagi, o le eseesega o cordyceps e maualuga atu - o vailaʻau.

Masalo o le fasipolo parasitic aupito sili ona lauiloa o le uila e tasi itu. E mafai ona aʻafia le amio o iniseti ma faʻataʻoto i luga masani o masani uma e iloa e i tatou uma.

Aumai musika ona o le mea moni latou te faʻaogaina anufe, anufe ma isi iniseti. E pauu i luga o latou tino, tuputupu ae ma aʻa aʻa i lalo o le atigi pito i fafo. I le aluga o taimi, ua mate le iniseti, ma o se ola fou o cordyceps e atiina ae i totonu.

O le manulele ei ai se taamilosaga manaia ma le le masani ai. O le mea moni e sili lona fiafia i anufe o le butterfly. E salalau solo i le matagi, pau i luga o laau. O se anufe e fafaga i nei laau. Mo se taimi uumi, e le mafai e le mushroom ona faʻaalia. Seia oʻo i le taumalulu, e 'ai filemu le anufe, sauniuni e liua se pepe lele ma le amataga o le tautotogo. Ae o le tautotogo o le a ola ai spores ma amata ai ona atinaʻe.

I le maea ai o le salalau o le mycelium, e pulea e Cordyceps le tino atoa o le anufe. O le taimi lava e mafanafana ai le tau, e amata ona ola le tino o le fuga mai le gutu o le iniseti. Ona le mafai ai lea e le anufe ona paʻu, fatuina se vavalalata vavalalata seia oʻo i le iuga o le olaga. Mai le vaaiga o togafitiga, ua fautuaina e faʻaaoga se mushroom atoa ma le tino o se anufe.

Faʻapitoa Faʻapitoa

O foliga mai o cordyceps e le o se tulaga masani. E maua e le anufe se paolo lanu enaena, ma o le mushroom lava ia e foliga mai enaena. Afai e te vaevaeina i le afa, ona e iloa ai lea o se mea sinasina atoatoa.

O fuainumera e masani ona laʻititi, ma e le sili atu ma le 11 simita. O le pito sili ona lapoa na i ai le umi o le 13 cm. Masaʻititi i le nofoaga pito i tele - 3-4 senitimita. Tino ma faʻaopoopoga i fua ma fua. O le ogatotonu e vaapiapi. E maua e le mushroom se manogi manaia, ma o lona tofo e suamalie.

Ina ia fuafuaina lena mea ao lei oʻo i lau cordyceps, e mafai ona o foliga vaaia - atoa ma le umi.E atiina ae i luga o auala mafiafia.

E mafai ona e vaʻavaʻai i le faagasologa o le tuputupu aʻe o mushroom i le isi vitio.

O fea e tupu ai

Mo le taimi muamua, e faavae i luga o faʻamatalaga o loʻo maua i nei aso, o lenei mushroom na maua maualuga i luga o mauga o Tibet. O lenei ua tupu tele lava i Saina, lea na latou aoao ai e atiaʻe. I Rusia, o lenei mushroom e le tupu.

Ua faaalia i suʻesuʻega o le nofoaga e sili ona fiafia i ai Cordyceps o mauga maualuluga i Saina. I lenei tulaga, o le maualuga i luga aʻe o le sami e tatau ona maua mai i le 3500 mita. Mo le tusa ma le lua tausaga, o loʻo ola le tamaʻitaʻi, ona o lea mea e pulea ai le tele o meaʻai, vai ma isi mea aoga.

Gaosiga Gaosi

E seasea lava ona maua ni cordyceps fou, talu ai e masani lava ona faʻaaoga e faia ai meaʻai faʻapitoa e maua mai ia i tatou.

Ae afai o le mea na tupu na mafai ona e suʻeina se mea e masani ai ona e teu ai, ona tatau lea ona vego, nutimomoia ma liu paʻu. E i ai i lenei pepa e tatau ona e ave, na o le ipu vai.

Faʻapitoa

O loʻo i ai nisi o vaega autu e faʻapitoa i cordyceps. Muamua lava, latou te fesoʻotai atu i auala e iloagofie ai le aoga o mushroom parasitic mai faes. Ma isi isi faʻaaliga.

  • O loʻo matou feagai ma se mushroom femalagaaʻi lea e faʻaleagaina ai le tino o iniseti.
  • Seia oʻo mai i le taimi nei, o nisi e finau le finau e tusa pe tatau ona mafua lenei fasipolo i le fauna poʻo le lau.
  • A mavae le maliu o le iniseti, ona aʻa ai lea o le afu, pipii i laau e ola latalata mai, e fafagaina a latou mea, vitamini.
  • O le faʻaleleia o mea na faʻaalia ai se foliga e le masani ai, e aofia ai vaega e lua. Muamua o se iniseti, ma o lona lua o se totogo lamolemole.
  • O caterpillars e tupu aʻe ai cordyceps e faʻaaoga foi mo le sauniuniga o vailaʻau.
  • E talitonuina o le tele o le silo e afaina ai le lelei ma le tele o meatotino aoga i totonu. Ole tele o faʻataʻitaʻiga sili ona aoga.
  • O le tele o le anufe e mafua ona o tulaga faigata lea e atiina ae ai - maualuga maualuga, le lava o le okesene, vevela maualalo.
  • O le tau o lenei mushroom e tele. I nisi tulaga, o le tau o le 400,000 i le kilokalama na faatonuina.
  • Ina ua mafai e tagata saienitisi ona iloa le tele o aoga aoga o cordyceps, na amata ona latou tuputupu ae i se tulaga e le masani ai. E taua tele i le taimi lava e tasi, o le galo na le maua ai ona meatotino aoga.
  • O le mushroom ei ai le manogi manaia ma le suamalie suamalie.

Auala e filifili ai ma fea e faʻatau ai

O aso nei, e faʻatau faʻatau atu faʻataʻi tele e avea o se mea faaopoopo o meaʻai, o lona uiga e tatau ona e suʻeina i falemaʻi. O le faamalologa e faia mai le mushroom ma tufatufa atu i capsules.

O le faʻatauina o se mushroom mai ou lima e le fautuaina. O le mea moni e faapea i lalo o ia tulaga e i ai se tulaga lamatia tele o le totogiina mo se mea sese. E le gata i lea, e tele ituaiga o vailaau oona e faʻatau atu e tagata faʻatau. E pei ona e iloa, o le faʻatauina o sea oloa e le aoga.

Taumafa tau taumafa ma kalori

O faʻamatalaga saʻo e uiga i le taua o meaʻai ma le kalori o le silo i lona tulaga masani e le o iloa. Ae o sauniuniga na mauaina i lona faavae o loʻo i ai faʻamatalaga nei i le 100 kalama o le oloa:

SquirrelsFatsCarbohydratesFaʻafiafiaga kalori
0.6 kalama0 kalama58 kalama235.4 kcal.

Mea aoga

I tulaga o aafiaga aoga, o cordyceps o se tasi o musika sili ona lelei i le lalolagi. Matou te nofo toʻatasi i le mea pito sili ona taua ia i latou i tulaga o le soifua maloloina o tagata.

  • Faʻasalaga i pathogens
  • Faʻaleaga faʻamaʻi ma viral infections (maʻi, herpes, AIDS),
  • E i ai ni meatotino faʻamalosi,
  • Faʻamālōlōina le mumu
  • Aveese toxins
  • Tuuina atu Antioxidants
  • Faʻataʻitaʻia ma gasegase faʻamaʻi,
  • Faaleleia musika,
  • Toe faʻaleleia pe a uma gaioiga, maʻi umi,
  • E fesoasoani e toe maua le malosi pe a maeʻa galuega faalemafaufau ma faaletino,
  • E aveesea ai metala mamafa, toxins, radionuclides,
  • E i ai sona aafiaga lelei i le loto ma toto toto,
  • Faʻateleina le cholesterol
  • Faateleina toto toto ma faʻaleleia le tafe toto, faʻaleleia le galue o le faiʻai,
  • Fesoasoani e faaleleia atili le metabolism,
  • Fesoasoani i tamaʻitaʻi e leai se tamaʻitaʻi, e mafai ai e oe ona toe faʻafoʻi le malosi,
  • Faʻalēpueina le toto, o loʻo taofia le fausia o fou,
  • E osofaia le bronchitis, pneumonia, bronchial asthma, faʻamalosia le faʻamoemoe,
  • Tatala fatu maa
  • Faʻasolosolo le gaʻo ponaivi
  • E i ai sona aafiaga lelei i le paʻu, lauulu, fao,
  • Auauna e togafiti maʻi,
  • E faʻaaogaina i togafitiga o le kanesa,
  • E i ai sona malosi faʻamalosia, faʻamalosia le tino ma faʻaleleia le puipuiga,
  • E feteenai ma le atuatuvale, le mautonu, maʻi le mautonu ma isi.

O le mea moni, e le o se lisi atoa o meatotino aoga. E taua le matauina i totonu o musika musika, e le gata o se tasi o mea lelei, ae sili atu ona taugata. I le tele o auala, o le anoanoaʻi o uiga taua ma le le mafai ona faʻaaogaina mo le tele o tagata na taʻitaʻia ai le mea moni e amata ona tupu aʻe le mushroom. O le mea e sili ona taua, pe a faʻaleleia, o le cordyceps e leʻi faʻaumatia meatotino tutusa e pei o le ola aʻei totonu o vaomatua i luga o mauga o Tibet.

E mafai ona e aoao atili e uiga i cordyceps mai le isi vitio.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Ona o lea, o Cordyceps e le afaina ai ia lava. O le mea lea pe a tatou talanoa e uiga i vailaau vailaau. O le mea e sili ona taua e le o le fenumiai ma faʻamatalaga, faʻapea foʻi ma mea matautia.

Ae o vailaau togafitiga, o lona faʻailogaina e mafai ona faʻaalia e pei ona taua i lalo:

  • E le fautuaina mo tina maitaga, faʻapea foi tina i le taimi o le fafaga,
  • O tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga e le tatau foi ona tuʻuina atu lenei mushroom,
  • E le o malamalama lelei meatotino o fusi uila, i lenei tulaga, e le fautuaina e fomaʻi le aveina faatasi ma faʻataʻitaʻiga,
  • Mo le mafuaʻaga lava e tasi, aua nei faʻaaogaina le mushroom i le taimi lava e tasi ma fualaau oona lea o loʻo faʻatatau i le faʻalauteleina o le bronchi.

Faatonuga mo le faaaogaina

Afai e te filifili e faʻaaoga se vailaau faʻasaina e faavae i luga o cordyceps, e tatau ona e malamalama muamua i foliga o lona faʻaogaina.

Muamua lava, o se vailaʻau saogalemu atoatoa ma leai se vailaʻau. O lea e le tatau ona e fefe i se mea e sili atu.

Mo le puipuiga, latou te faia ni vasega se lua i le tausaga atoa mo le 30 aso. Mo togafitiga, o le vasega e 90-120 aso.

E lua faʻamaumauga autu mo le tagofia o fualaau.

  • Liligi le 0.5 kalama o le mushroom pefu i le 200 ml o le vai. Faʻamalosia 8 itula. E tatau ona inu muamua ao le i fafaga 3 taimi i le aso mo le tasi vae tolu o se ipu malamalama. Fai le paluga ao leʻi inu.
  • 0.5 kalama o le vailaʻau faʻasaina 30 ml o le vai. Inu tasi le itula ao leʻi oʻo i le taeao.

Mataʻutia o meaola

E le o se mea faalilolilo lea o manoa, e pei o se malie, toe gaosia ma le fesoasoani a le paʻu. Na te tulieseina i latou i le taimi mafanafana, ma sa salalau atu le pala i se tele o teritori ona o le matagi.

O meaʻai paleni o caterpillars, butterflies, poʻo ituaiga eseese. Pe a paʻu ia i latou, o le faagasologa o le germination e amata ile tino. I le gasologa o taimi, e mate le tino, ae o le silo e faaauau pea ona tupu, faʻasao aʻa. Ole vaʻaia o se vailaau faʻamalosi faapitoa i totonu o le vaʻalele, anufe poʻo ni meaʻai e le oti ona o le aafia i microorganisms.

O lenei sei tatou tilotilo pe faʻapefea ona tupu se musika e le masani ai.

Faʻatauga faʻaoga

Sa amata la latou uluai taumafaiga i le fausiaina o le cordyceps i le 1950. O le auala e le faʻaogaina e na o le pau lava lea o le isi mea, talu ai o le faʻalauteleina o lenei lauusiusi e faigata tele ona oʻo, e matua faigata lava ona oʻo i ai. E le gata i lea, i le vao, e le mafai ona maua e se tagata le tele o pulou e pei ona ia manaomia.

E leai ni anufe poʻo ni meaʻai e faʻaaogaina i fale suesue. Nai lo o lea, o mea faʻapitoa na saunia e avea o se meaʻai paleni.

O le gaosiga i se tulaga tau alamanuia ua faʻatuina nei i le tele o atunuu o le lalolagi. O le tele o lenei vaega ua matua tele lava i Saina, Amerika, Latina Amerika ma aemaise i Nepal.

O le taimi nei, e mafai e le tagata ona maua le tele o siʻi sipuni e pei ona manaʻomia ai.O tausaga taʻitasi e faʻateleina ai le manaʻoga mo lenei oloa, ma o le tele o tagata latou te iloa meatotino aoga o lenei fale. O le cordyceps tupu aʻe e sili atu le taugofie, e sili atu le taugofie i le vao vaoyceps. Ma o le lelei latou te le maualalo ifo i isi.

O lenei metotia e aofia ai le faʻaaogaina o faʻafitauli e lua. 'Oloʻo tuʻuina musipolo i totonu o se siosiomaga e faʻamaoaigaina i mea oona e maua mai i le gata tenekene. E lua ituaiga o cordyceps ua pasia, latou te fefaasoaʻi fuainumera o fatu ma fatu ai se fatu fou, lea e faamatalaina i le maualuga o le ola ma le taua i fuaitau o vailaau faasaina.

O iinei tatou te talanoa ai e uiga i le tuputupu ae o le mycelium. E manaʻomia ai le vevela e tusa ma le 22 tikeri Celsius, malamalama faʻafefe ma 30 aso. A maeʻa lena mea, ona tuʻuina lea o le mushroom i se nofoaga pogisa, faʻaleleia le vevela i le 30 tikeri, ma faʻaitiitia le faʻaoʻoina o le okesene i le 50 pasene. I lalo o nei tuutuuga, o le anufe ola e tusa ma le 5 masina.

Mo le gaosiga o oloa gaosi oloa, e tatau ona tuu i totonu o ni mea faʻapitoa maʻoti ma faia ni tulaga e sili ona maualuga ai le natura natura o le gaʻo. O le tuufaatasiga o le meaʻai e aofia ai fatu sorghum, o suauu fuālaʻau, mea faʻalaʻau faʻavae, meli. A maeʻa se taimi patino, e tusa ma le 96 pasene o le vaega atoa o loʻo suia i le mycelium.

Fua numera 4. I le fale

E mafai e mafai ona e totoina ni manoa i lau togalaau. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se paʻu paʻu, po o se atigipusa ma le eleele ma se potu laʻititi, o le pito i lalo. O fatu, o lona uiga, mycelium, e mafai ona faʻatau i faleoloa poʻo le initaneti foi.

Ave tutusa tutusa eleele mai le togalaau ma le humus, faʻafefiloi ma faia se vaega e tusa ma le 15 inisi le umi. Toto 100 g o le mycelium, tuu i luga o le 5 kilokalama o le tele. E talafeagai ma i latou e ofoina mo le fagota i totonu o faleoloa eseese. O lenei ia tumu tumu i se vaega eleele e 2 simita.

E mafai ona seleseleina pe a mavae le 120 aso. E tele mea e mafai ona aʻafia ai fua o fualaau aina. Ae ui i lea, e pei ona faaalia i le faatinoga, mai le 4 i le tusa ma le 20 kilokalama o se oloa e tupu i luga o le sikuea mita.

Ina ia totoina i le fale, o le a lelei lau tautua i le afifiina ma ni mea na faatauina atu i faleoloa. Ua uma ona latou faaopoopoina fatu mashroom. O Cordyceps e tatau ona tupu faʻatasi ma lenei mea i totonu o pusa o loʻo faʻatauina ai.

Vaitaimi Tuputupu Aʻe

O tagata tomai faapitoa na mafai ona latou totoina ituaiga fou o manoa e ala i le sopoia o ituaiga eseese. Ona o lenei mea, na maua mai ai ni pulou e sili atu ona taua mai se vaaiga faafomai.

O le telefoni feaveai o le sigi e fusia ona o le aafia i le venomnake venom. O le fesuiaiga o faʻamatalaga faʻamatalaga, e amataina ai se ituaiga meaola, o le tele o le maea vaʻai e sili atu le tele nai lo le mushroom vao. E le gata i lea, o le gaosia o fatulaʻau e sili ona lelei.

O le mea e faanoanoa ai, ina ua maeʻa le fausiaina o le fou, sili atu le maualuga o cordyceps, na amata ona amata oloa i luga o maketi, lea na latou ofoina mai o ni mea taugofie ma sili ona aoga.

Ae ui i lea, o auala faigata o loʻo faʻaogaina nei ma le fesoasoani e mafai ai ona fuafua le faʻamaonia, siaki le lelei o musika puʻupuʻu ma puipuia oloa taufaasese mai le oʻo i luga o fata.

Mea moni fiafia

O vailaau faʻaleagaina faʻaSaina e faʻaaogaina cordyceps o se fualaau faʻasaina, ma fautuaina foi e avea ma aphrodisiac.

O lenei mushroom o loo i ai i nisi o ipu o meaʻai a Saina, faatasi ai ma le siva na tupu ai.

O mushroom vao e matua taugata lava. Ona o ia, o le taua i le va o tagata i Nepal sa amata i le tele o auala. Maoist i le lotoifale na tau faasaga i le malo ma mananao e maua le puleaina o tupe maua i fafo atu o le seleselega (e amata ia Iuni ma faaiuina ia Iulai).

O le aoina o cordyceps i Nepal na faia i le na o le 2001.

O Nepal e sili ona maualuga ana palota mo cordyceps, i luma o Saina, Korea, Iapani ma Taialani.

Mo le 20 tausaga talu ai, ua sili atu le taugata o cordyceps i tausaga uma. Ua oʻo mai nei i le 2007, na latou talosagaina le 3,000 tālā mo cordyceps sili ona maualalo, ma o le tau e sili ona lelei mai le 15 afe tala. I aso nei, o tau e oo atu ile 50,000 tālā mo nisi ituaiga.

O le lauiloa o mushroom na sau i le amataga o le 90s o le seneturi lona luasefulu. Na tupu lenei mea ina ua uma ona taʻalo e tagata taʻaalo e lua mai Saina le tele o faamaumauga o le lalolagi i le mamao umi o loʻo tamoe i le taimi e tasi. E tusa ai ma nisi o lipoti, na fautuaina e le latou faiaoga le faʻaaogaina o cordyceps, talu ai o le mushroom ei ai mea lelei mo tagata taʻaalo. E le o faʻamatalaina e pei o doping, pei o le ginseng Siberia. Ua faatagaina e le Komisi o le Olimipeka lona faaaogaina.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le cordyceps faʻateleina o loʻo iai mea aoga e tutusa ma namisi anufe. E sili atu, e sili atu le aoga o se mushroom laboratory.

Laʻau moa le masani ai

O le Cordyceps e mafua mai i le ituaiga o fualaau oona. O le mea moni, o se mashroom parasites. O ona pulou e pipii atu i le tino o iniseti, ma liua ai i latou i ni siama. O le tele lava o taimi, e pipii ai spores i caterpillars. E faasolosolo lava latou ulu i totonu. Ona latou tupu aʻe ai lea i totonu o le manava. E masani lava, e mate foi le anufe.

E tele ituaiga o ituaiga o mushroom. Ae peitai, na o Saina e mafai ona aoga i tagata. O isi e faʻaaogaina le tele o le soifua maloloina.

O mea tau togafitiga o fusi uila e masani ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i le auala autu o togafitiga. Ae ui i lea, i le tele o tulaga, o le faia o se faʻaopoopoga o meaʻai i lou lava lava fofoina o faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

Aafiaga i le tino o le tagata

O se faʻaopoopoga meaʻai e aofia ai le cordyceps extract e iai mea nei:

  • faamalosia le puipui o toto toto
  • e puipuia le thrombosis,
  • e auai i le faagasologa o le hematopoiesis,
  • e puipuia le faateleina o le cholesterol leaga,
  • faaleleia le gaioiga o le faiʻai
  • faʻaosofia le galuega faʻatonutonu,
  • e faʻamalosia ai le faʻaumatiaina o faʻamalama,
  • aveese ai masima o metale mamafa mai le tino,
  • e taofia ai le tuputupu ae o sela o le kanesa, taofia ai o latou foliga vaaia,
  • taofi faiga faʻaoga,
  • faʻafaigofieina le faʻaalia o faʻamaʻi maʻi,
  • toe faʻaleleia le tino o gaʻo i totonu.

Fale o musu

O a ni meatotino o fusi faʻamaʻi e iloa ai le tele o ona aafiaga i le tino o le tagata? O aʻafiaga o le mycelium o lenei anufe:

  1. anti-inflammatory
  2. antitoxic
  3. anti-matua
  4. antioxyidant
  5. puipuia
  6. tulafono faatonutonu
  7. le faʻamalosia
  8. antiallergic,
  9. toe faʻafouina
  10. fofo.

I togafitiga faʻaletaina Saina, e le gata e faʻaaoga ai le mushroom parasite, ae o tino foi o iniseti mummified. E oʻo lava ina avea ma vaega o le tele o ipu i totonu. O le mea moni, o le faʻaaogaina o ia ituaiga meaai o se fiailoa mo tagata Rusia. E sili atu ona faigofie le faʻatau mai o ni manoa leaga, o loʻo i ai mea aoga uma o le mycelium mycelium.

O le a le taimi e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi ai vailaau?

E leai ni taunuuga faaiu o suesuega i le taimi nei i le aoga o cordyceps. Ae o le faʻatinoga e faʻaalia ai o le tagofia o meaʻai talafeagai e fesoasoani e faʻaumatia ai le tele o faʻamaʻi.

O Cordyceps o loʻo i ai faʻamatalaga mo le faʻaaogaina:

  1. thrombosis
  2. cirrhosis o le ate
  3. oncology
  4. hepatitis
  5. pneumonia
  6. bronchitis
  7. fulu
  8. tuberculosis
  9. maʻisuka malosi.

E tele fomaʻi ua latou iloa le aoga o Cordyceps i le tau faasaga i faʻamaʻi luga. O fomaʻi e masani ona tuʻufaʻatasia manatu o cordyceps ma le oncology, aua o loʻo i ai mataupu o le togafitiga manuia mo le kanesa ma se faʻamafanafanaga o lenei faʻaopoopoga meaʻai.

Fomai Sili, Ultra Cordyceps Plus, 60 Capsules

Faʻalogo lelei i se faʻaopoopoga meaʻai mo tagata e maualalo le puipuiga. O maʻi e masani ona mafatia i le malulu ma faʻamaʻi pipisi e lipoti atu ai se faʻaleleia atili o lo latou soifua maloloina pe'ā maeʻa ona latou aveina pulou.

Gafa na pasia - le gafatia e faamama ai vaʻa toto, faʻapea foi ma le aloese mai le faʻaleagaina o le fatu. E leai se masalosalo o loʻo i ai se aoga aoga i le faʻatinoina o le cardiovascular system. O le puipuiga lea o le gasegase lapisi, ma le faʻaleleia atili o le toto, ma le lagolago o le muso o le fatu.

E aʻafia ai ona faʻafetaui ma Cordyceps ma faʻafitauli faʻalamafaufau. E mafai e fomai ona faatonuina se vailaau e faafaigofie ai le lafoaia o le toto. E oʻo lava i osofaʻiga ogaoga ogaoga e osofaʻi malie le faafetai i le faʻaogaina o lenei meaʻai faaopoopo. Ma o vaega foi o le anufe e fesoasoani e toe faʻafouina ai le tino ma le masima.

E le gata i lea, o cordyceps o se faʻamaʻi masani. E talafeagai le faʻaoga e faʻaleleia ai le tulaga o le paʻu. O faʻamanuiaga i foliga e tele. Muamua, o le paʻu e toe faʻaleleia i lalo o le aʻafiaga o mea o loʻo gaosia e fai ai ni manoa. Lona lua, o le faʻalavelave e faʻaleleia, o le paʻu e maua i foliga maloloina.

Faʻailoga i le faʻaaogaina o cordyceps

O le Cordyceps mycelium o le a le aoga pe afai e le amanaiaina ia faʻailoga. O le le tausisia o le faasaina o se mea matautia. O a tulaga e te manaʻomia e lafoai ai meaʻai faʻalaʻau?

  • faatasi ai ma le le faapalepale,
  • ao maitaga
  • i le taimi o le lactation,
  • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

E leai nisi tapulaa i le ave o kapupe. Ae e taua lava le feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le vasega o loʻo sosoʻo mai.

O le matafaioi a tagata fausiaina

O le a le mea faalilolilo o le sili ona lelei o aʻafiaga i luga o tagata? I le iloiloina o vaega uma, e mafai ona tatou malamalama e leai se mea e ofo ai i ia tulaga. O le tuufaatasiga e tele mea aoga mo le tino.

Vitamin A (beta-carotene)

Malosiaga mamana. O se tagata e auai i faiga faʻafefe. Faʻamaʻosaʻoina le gataifale. Auai i le faia o ni ponaivi. Faateleina puipuiga. Puipui mai le SARS. E i ai sona aafiaga toe faʻafouina, ma e puipuia foi uluai faʻaaliga o le matua. Faafetai i le vaitamini A, o le tuufaatasiga o filosofia ma le siʻosiʻomaga e mafai. A uma, o le beta-carotene, o se vaega o le fuga, o se vailaau e puipuia ai le kanesa.

B vitamini

Faʻateleina le teteʻeina o aʻafiaga, faʻamalosia le faʻalavelave popole. E i ai so latou aoga aoga i galuega a le manava. Puleaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, e aoga tele le ave o cordyceps mo le maʻisuka. E le gata i lea, o vitamini o lenei kulupu o loʻo auai i faiga faʻasolosolo e tutupu i le telefoni feaveaʻi.

Vitamin E (tocopherol)

Puipuia vave suiga o le matutua. Faʻaleleia faiga faʻafouina o le toe faʻaleleia. E i ai se aafiaga aoga i le gaosia o le fanau. E taofia ai le fausia o ni fusi toto ma faamalosia ai toto toto. Faʻateleina le mamafa o le toto. Faaleleia le toto toto. Faʻasalaina le toto toto. Vitamin E faatagaina le faʻaogaina o cordyceps mo togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular. E le gata i lea, o lona auai e le itiiti ifo le taua nai lo le i ai o peta-carotene i tulaga o le puipuia o kanesa. Ma o le tocopherol e faʻamaloloina le tulaga o tagata gasegase maua i le maʻisuka.

Coenzyme Q10 (ubiquinone, coenzyme)

Tuuina atu sela ma le malosi. E i ai lona aʻafiaga. E galue o se antiallergen. Faateleina puipuiga a le tino. Ubiquinone e iai sona sao faapitoa i le togafitiga o le tele o faamai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaaogaina mo le toilalo o le fatu, siama cardiac, cirrhosis, hepatitis, maʻisuka ma le tele o isi faʻamaʻi tuga. Ma o le coenzyme Q10 o loʻo faʻaaogaina e avea o se sui soʻo. E le gata i lea, o lenei vailaʻau e mafai ona aoga mo foliga, talu ai o loʻo i ai se toe faʻafouina o le paʻu.

Vailaʻau faʻamaʻi

Faʻaleagaina o aʻafiaga i luga o faʻamaʻi.

Manaomia mo ponaivi ma sooga lelei. Faʻasolosolo le gaosia o le homone e manaʻomia mo le vevela. E le faatagaina gaʻo ia teuina i le ate. Taua mo le soifua maloloina o le tino popole. E auai o ia i faiga faʻapitoa. Faʻaauau le faʻamaʻi manu. Faateleina puipuiga.

E taofia ai le atinaʻe o le maʻisuka. E manaʻomia mo ponaivi, lauulu, paʻu. Faaleleia malosiaga faalemafaufau.O le faaletonu o le Zinc e mafai ona mafua ai se gasegase gastrointestinal. O le faʻataʻitaʻiga e taʻitaʻia ai foʻi le faʻavaivaia o le vaivai ma mafaufauga leaga.

E i ai se aafiaga i le muscle vavaeina. O le elemene talafeagai mo le faʻaogaina o le tino. Auai i le tuufaatasia o hormones ma enzymes. O le le lava o le calcium e mafua ai le faateleina o le pala o le ponaivi, faaitiitia le puipuiga ma le taofiofi.

Sui o le toe tali atu. O se vaega o le tele o enzymes. O le uʻamea e taua mo le puipuia o le anemia. A aunoa ma se aofaʻiga o lenei elemene, o le tele o le felauaiga o le okesene e le mafai. O le le atoatoa e aʻafia ai le tulaga o le paʻu, faʻaititia ai le puipuiga o le tino, faʻaosofia osofaiga o le vevela.

Parataiso Laʻau, Tibetan Cordyceps, 60 Capsules

O le satu o le tino ma vitamini ma minerale taua o le sini autu lea o le faaopoopoina o meaʻai o le Cordyceps. I le taimi lava i totonu o le gastric tract, o vailaau taua e faʻapipiʻi i totonu o le toto ma salalau solo i le tino atoa, faʻaauau a latou faatosinaga i nisi o totoga ma tino.

Ala o le Natura, Cordyceps, Tulaga masani, 60 Capsules

E faʻapefea ona faia se faʻaopoopoga meaʻai?

O capsules e aofia ai le cordyceps extract e i ai se faʻamatalaga patino. E mai lenei faʻamaoniga e taua le amataina mai le taimi e tofia ai le numera o capsules e te manaʻomia e faʻaaoga i le aso. Ina ia faafaigofieina mo se tagata gaosi oloa, e aofia ai faatonuga i cordyceps.

E masani lava, o faatonuga mo le faʻaaogaina fautuaina 1-2 capsule e inu faʻatasi pe faalua i le aso. E leai se eseesega taua pe faʻapefea ona faia ni meaʻai faʻalaʻauina e fesoʻotaʻi ma le faasologa o meaʻai. E mafai ona faia lenei mea ao leʻi oʻo i taimi o 'aiga ma a maeʻa. O le mea autu e le o le misia o le isi fualaau.

O nisi taimi e fautuaina e fomai mo faamoemoega togafitiga e faateleina le fua i le 3 kapalai i le taimi. Ae ui i lea, o le lofiaina o le sili atu nai lo le faʻamaonia i totonu o faatonuga e mafai ona faia naʻo le faʻatonuina e se fomaʻi.

O le umi o le vasega e faʻalagolago foi i le faʻamoemoega na faʻamoemoeina. I le avea ai o se tulafono, e tumau mai le 1 i le 3 masina.

O fea e faʻatau ai Cordyceps Dietary Supplement?

O le Cordyceps mycelium i capsules e le maua i falemaʻi. E mafai ona faʻatau sau ituaiga oloa i luga o le Initaneti. Ina ia aloese mai faʻasalaga, e sili le lelei ona tuʻuina atu i totonu o le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosiga ua filifilia pe i luga o le iHerb. Ua lava lea e faʻatumu ai se pepa faapitoa ma faʻatali mo le afifi.

O le mauaina o meaʻai e faaopoopo i mea taumafa O Cordyceps o se avanoa e faʻaumatia ai le tele o faafitauli tau soifua maloloina. O vailaʻau e le manaʻomia i taimi uma e faʻaleleia ai le tulaga o le tino. O nisi taimi o le tagofia o se meaʻai e sili atu le soifua maloloina, sili atu le saogalemu, ma e sili atu le aoga.

O mea faʻamalolo o le mushroom musika Cordyceps

Le fofo mo faʻamaʻi uma, o le mea lea latou te fai mai e uiga i cordyceps. O loʻo tuʻuina i luga o se fale faʻatasi ma ni auala lauiloa e pei o le ginseng faamalolo ma se siʻosiʻomaga mai sika deer faila. Ae ui i lea, e le tatau ona e talitonu faʻamaoni i sauniuniga uma e aofia ai le mushroom magic.

E faʻapefea ona maua i luga ole DNA le faʻamatalaga i luga o le "malosi superpower" e ola ai. O le a se mea e mafai ona mafua ai aʻafiaga mai le aveina o le oloa.

Aiseā o fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi e tasi miliona le lauiloa e oo lava i tagata soifua maloloina. E faʻapefea ona le tautevateva i luga o se "faʻamatalaga" pepelo.

E uiga i le sili ona taua ma fiafia i nisi auiliiliga.

Cordyceps Mushroom Farani

Cordyceps e 400 ituaiga ituaiga eseese. E naʻo le tasi le ituaiga o tau e le faatapulaaina - Cordyceps Chinese. Himalayan Viagra - o le mea lena e taua ai. O le Tibetan mushroom i se taimi ma faʻamaonia ai le tulaga o le "Panacea mo faʻamaʻi uma."

I le Rusia Federation, o oloa ma cordyceps na manuia le pasia o laasaga o tusi faamaonia. Mai Rospotrebnadzor - o se laisene e le faʻatapulaaina e faaulufale mai ai fualaau o cordyceps.

O asiasiga ma suʻega e faʻamaonia ai le saogalemu atoatoa mo tagata.

O suʻesuʻega faafomaʻi e le faʻaalia ai hormoni i le vaovao, aʻafiaga itu, onisini mataʻutia.

Le tupuga mai o cordyceps

Fai mai le Koran, "o se vaifofo mo maʻi uma e sau mai se manu o le a avea ma se laau."O na vailaau faʻapitoa e naʻo le tasi i le lalolagi, Cordyceps.

I le tasi itu o se mushroom, o le isi - o se iniseti. O le laau e iai se tulaga faʻapitoa tau atinae. O loʻo i luga o le fogaeleele i luga o le fogaeleele i se tulaga toafilemu ma o loʻo faatalitali mo le ua afaina.

Mai i le miliona ituaiga o iniseti, o le manogi e matua fiafia i le anufe "Bat".

Mo le sefulu i le luasefulu mita, o le mycelium e faʻaalia le latalata i le tauʻave, tipi i le vevela, ma i latou, e pei o le vevela o le radar, faʻapipiʻi le tau ma faʻalavelave faʻatasi ai ma le papilla ma le tino o le iniseti.

O le anufe o loʻo faʻaauauina pea lana malaga i le olaga seia oʻo i le taumalulu. Ona sosolo ai lea i totonu o le eleele e liua ai i se maʻa. I le vaitau lenei, o le mycelium e aofia i le galuega, tupu i totonu o le tino.

E faʻamalieina atoa e le anufe le tino o le anufe ma suʻeina atoa le "ola o le ola" mai ai. Ua mate le iniseti, ma ua avea le faavaa ma puipuiga mai siama mo le ogo.

I le taumafanafana, o se tino manifinifi e tupu i le ulu o le iniseti. O le mea lea o le amataga o le igoa cordyceps o le "dunchongsyatsao", o lona uiga "o le taumalulu o se iniseti, o le taumafanafana o le mutia", puupuu "chuntsao" o lona uiga "worm - grass".

Faʻatauga o le aoina

O le faʻamaloloina o mushroom e maua i na o le natura vao o Saina, i luga o le mauga mauga o Tibet. O le gaoi o Cordyceps e pei o le "vaavaai mo se nila ile vaomatua." O lenei tino taua e maualuga aʻe i luga o le fogaeleele e na o le lua senitimita. E toetoe lava a le mafai ona iloa.

Pipi vavalo i luga o le tumutumu mo le tele o itula, tilotilo saʻo atu i eleele le mautonu. A maeʻa ona iloa le cordyceps o le vaega pito sili lea ona faigata, e tatau ona eliina ina ia le faaleagaina ai aʻa o le laau. O le umi o cordyceps e ono ese lava.

Mo se kopi lelei se tasi o le a maua ai se tau maualuga.

Sa seleseleina e le Tibet ni musipolo faamalolo i se taimi umi ao le i oʻo i falemai ma falemai. O le mushroom Saina o se tasi o mealilo o le umi o le au monokeni Tibet.

O le taua o cordyceps o loo maua foi i le tala anamua o le Emperor Javascript.

O faailoga uiga ese o iniseti ma le galo e le taofia ai le fenumiai o le sosaiete faasaienisi i aso nei.

O le sailiga vevesi mo cordyceps o se suiga tele i le nuu i tua o Tibet. Ua iloa e tagata o se tasi oa latou galuega faʻale-aganuʻu ua avea ma pisinisi lelei, ma, latou te le faamoemoe e tuʻuina atu.

I totonu o Asia, ua sili atu ona sili atu le fiafia o vao vao cords i fualaau oona i sisifo. O le a le umi o le a tumau ai se faafitauli faigata ile siosiomaga. O loʻo faʻatupulaia le manaʻo - o le numera o ituaiga meaola o loʻo faʻaitiitia i se saoasaoa vave.

Ua leva foi ona fuafua e le Saina se "tausaga le tafa" mo le seleseleina. E tatau ona toe faʻaleleia le eleele. I lenei tulaga, o le tau o le mushroom o le a faateleina ma sili atu i le tau o le auro.

O le mea moni, o nei uaua e manatu e le na o se tonic, ae o se mea e pei o se elixir o le tino ola pea.

O mea faʻamalolo o cordyceps

O vailaau faʻaonapo nei o loʻo faaauau pea ona suʻesuʻe ma suesue i meaola o meaola o le mushroom Chinese. I le taimi nei, ua iloa o le mushroom ei ai le tele o aafiaga lelei i le tino o le tagata.

O se faatosina malosi malosi o le toto totoga, faʻafouina le toe gaosia o lela mumu ma platelets. E faʻalauteleina totoga o le siama, faʻavavevave le metabolism.

O le galuega autu a cordyceps o le faʻavaveina vave o tau o le malosi.

Mai le vaaiga a tagata suʻesuʻe Saina, o le faʻaaogaina o cordyceps e faʻamaonia ai le le mautonu o totoga o totonu, e galue e toe faʻatumu le Qi taua.

O le fausaga ma le amio saʻo o vaega o cordyceps e fesoasoani e aloese ai i se vaega vaapiapi i togafitiga o faʻamaʻi eseese.

Faʻatau i le itu i Sisifo e masani ona mafua ai le tele o aʻafiaga ma faʻalavelave.

Falemaʻi ma mea taumafa taumafa e faʻavae i luga o cordyceps e feagai ma faʻamaʻi i se auala saogalemu atoatoa, e le mafua ai ni faʻafitauli faʻaleagaina. E leai se isi auala e faʻaogaina ai le faʻauluina o cordyceps.

O le mushroom Saina e sili ona malosi lona faʻamalosia-faʻalelei, adaptogenic, siama, faʻamaʻi-inflammatory, faʻapea foʻi:

  • Faʻatonu le faʻaogaina o le tino i le tulaga faʻapitoa,
  • Faateleina le toto i le manava,
  • Faʻasusu i faʻasolosolo,
  • Faʻamaʻo masani le ate
  • Faʻaleleia galuega tau fatu,
  • E le faʻaitiitia le "maʻi vaivai"
  • Faʻasologa o le metabolism
  • Paleni toto toto
  • Faʻatonutonu le faitau o le platelets,
  • Faʻaitiitia le cholesterol
  • Faʻaauau le resorption o fusi toto,
  • Toe faʻafouina le faʻaogaina o le tino
  • Faʻafoe le gaosia o le hormone
  • Faʻaleleia le galue o faiʻai,
  • Aveese toxins ma le faʻamalolo,
  • Faaleleia le tulaga feusuai i alii,
  • Toe faafou, tumu i le malosi.

  1. Cordycepsic acid - 7%,
  2. Protein - 25%
  3. Fats - 8.4%
  4. D-mannitol,
  5. Mannitol
  6. Kalactomannan.

Hua o le hydrolysis:

  • Glutamic acid
  • Phenylalanine
  • Proline
  • Talafaasolopito
  • Alanine.

US pharmacology ua faia se alualu i luma taua i galuega sailiiliga o cordyceps.

Ua maua e fomaʻi se mea uiga ese, o se mea faapitoa - cordycepside, lea e tutusa foliga tutusa ma le acid nucleic, lea e mafai ona faʻamalosia le tino o le tagata, faateleina le tetee atu i siama eseese, ma taofia ai foi le atinaʻe o le tino.

Cordyceps mo le maʻisuka

O le faʻaleleia o cordyceps Saina e faʻamaonia ai le tulaga lautele o le soifua maloloina o le tagata maʻi. O le ono tulai mai o ni faʻafitauli o le a faʻaititia ma le manino.

O le vailaʻau o le a fesoasoani e aloese mai le leai o se faamoemoe o le faʻaaogaina o le inisalini ma le kemisi i le maualalo o le suka. E fesoasoani i le alualu i luma lelei i togafitiga uma o le maʻisuka.

Cordycepside faasaʻo le tino i le tulaga faʻapitoa:

  • O le malosi o le eletise o le sosolo ua faateleina,
  • O le faagasologa o le fefaasoaaʻi ma le faʻafouina o loʻo faʻateleina,
  • O le fegalegaleaiga i le va o sela e faaleleia,
  • O le gaioiga o mea e tutupu i le hormonal e faʻaosofia.

O le lelei o aafiaga o cordyceps e faʻatusatusa i le aʻafiaga o le maʻisuka faʻaonapo nei, metamorphine. Ina ua uma ona fafagaina meaai mo le tolu masina, mai le 30 tagata gasegase, 90% maua se taunuuga lelei.

O le Cordycepside e faʻaitiitia ai le glycemia, faʻateleina ai le faʻaogaina o le tino i le inisalini, faʻamalosia ai sela o le ate e puʻeina ai le glucose, ma e fesoasoani foi i le vave faʻavaveina o le suka, ma faʻaitiitia ai le tele o le inisalini i le ogaumu.

Tulafono mo le faʻaaogaina o sauniuniga faʻa-vailaʻau faʻasolosolo ma le cordycepside

O tagata taʻitasi e gaosia mea tau vailaau faʻasaina i Saina o loʻo tuʻuina atu se laina o vailaau faʻasoifua maloloina poʻo le faʻasolosolo faʻatasi ai ma fusi faʻamau. O vailaau o fualaau aina, pulupulu, potions, ma i ai le faʻatonuga atoatoa.

E talafeagai le sailia o se fautuaga mai se fomaʻi o aʻoaʻoga faʻavae mo se suʻega faʻapitoa o tupe ma se filifiliga a le tagata lava ia o metotia ma metotia faʻaaoga. Faatasi ai ma le puipuiga o le soifua maloloina, ua lava lea e inu ai se ala o mea taumafa faaopoopo.

Ave faʻatau le oloa e tusa ai ma faatonuga o loʻo faʻaalia i luga o le afifi.

Faʻafefea ona aua nei faʻatau faʻatau "faʻamau"

O le tau o fualaau faasaina ma fusiua e eseese i se lautele lautele. O oloa masani e taugofie. Pe a filifilia se tagata gaosi oloa ma le faʻatau, ia faʻaeteete. I aso nei, e le o se mea e masani ai le maua o se mea sese i luga o le maketi. Fesili i le tagata faʻatau mo se tusi faamaonia o le lelei ma le faʻavaeina o oloa.

Aua e te mautinoa lelei pe a faʻatau se mushroom i lona tulaga muamua.

Cordyceps o le Saina ei ai uso e foliga tutusa foliga, ae leai se aoga mai se mushroom.

O se auala e iloa ai se mea sese - tasi o vae - o le isi o le ulu o le iniseti.

O le "not real" cordyceps o loʻo i ai se foliga le lelei o paipa o vae i totonu o le manava, faʻapea foʻi ma sooga matagofie.

Cordyceps Musika Lautele - Faamanuiaga ma Faamaumauga o le Faaaogaina

Faafeiloai, uo!

E taʻua foi le anufe Cordyceps o anufe.

Faʻateleina i Saina ma Tibet, ma o se mea manaia tele, lea i le taumafanafana o le mutia, ma i le taumalulu e toetoe lava o se iniseti.

E le gata o se vaaiga e le masani ai, ae o se amataga foi o le atinae.

E faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu, ae o le mea moni, o se parasite saʻo. O le a ou faʻamatala atili atu ia te oe se mea uiga ese ma le masani.

E le seasea lava i le natura, o lea e le o se mea e ofo ai ona e toaitiiti lava tagata e iloa se laau faapea.

E pei ona taʻua i luga, o le manulele ei ai sona tulaga faataamilosaga tulaga ese: e faʻapipiʻi i luga o nisi o anufe (o lona uiga, e "filifilia" na o ni ituaiga o pata). Pe a oʻo atu le anufe i le vaovao, o le a lafoina ai i luga.

O feeseeseaiga, i le itu, ia ulu atu i totonu o totoga o le tagata ua afaina ma tuu i lalo seia oo lava ina tanumia e le anufe i totonu o le eleele - o se faailoga o lona naunau e liliu atu i totonu o se pusa. O le mea moni, o lenei mea leaga e oti.

Ae, o le mea e ofoofogia, e le pala, talu ai o mea o le cordyceps e faʻalavelave ai le faʻalavelave faʻavae.

O sea suʻesuʻega na mafai ai e tagata suʻesuʻe onosaʻi ona faʻaaogaina mo masini e le faʻamaonia ai le taofi pe taofi tele le faʻagasologa o lenei gaioiga.

O le mushroom Saina sa masani ai tagata o le "atunuu o china" mo le tusa o le meleniuma. E masani ona faʻaaogaina i vailaʻau e ausia ai le tele o sini eseese.

O le laau e tele mea lelei, lea i le lalolagi faʻaonaponei e taua tele mo se tagata e faʻatumuina a latou sini ma faʻaleleia atili le lelei, faʻapea foʻi ma le toe faʻaleleia lautele.

O le a le mea lauiloa mo le "parasite"?

E pei ona mafai e saienitisi Saina ona iloa, o loʻo iai i cordyceps:

  • Polysaccharides,
  • Sterids
  • Nocleosides
  • Squirrels,
  • Amino acids
  • Minerale
  • Vitamini
  • Adenine
  • Cordycepsic acid
  • Adenosine
  • Nofoaga oona,
  • Deoxyadenosine,
  • Guanidine
  • Uracil
  • Uridine
  • Ergosterol peroxyide
  • Thyidine
  • Timin.

E mautinoa lava, e le o le lisi atoa lea o vaega, ae o se vaega.

Talu ai o le toatele o tagata latou te vaʻai i upu o loʻo i luga mo le taimi muamua i lo latou olaga, o le a sili atu ona aoga le suʻesuʻeina o mea aoga.

O le a le aoga o le cordyceps?

I le auala, o le muamua taua o cordyceps na toe foʻi mai i le 620 TA, o lona uiga, na amata ona latou suʻesuʻeina mea o lenei galo i seneturi anamua.

O tusitusiga paia o na taimi o le faatusa lea o le mushroom o se "meaola ese e mafai ona liliu mai se laau i se manu ma vice versa".

Sa faaalia mai e faapea:

  • faateleina le malosi ma tuuina atu le malosi,
  • mafai ona togafitia faʻamaʻi ate, angina pectoris, arrhythmia, kanesa, bronchi, tuberculosis, anemia, faaletonu ole mafaufau, faafitauli o le mafaufau o le natura mafaufau, emphysema ma jaundice,
  • ua talitonuina o lenei "laau-manu" e toe faaolaolaina ai le augatotonu o fatuga ma mama.

E fesoasoani tele i le taulimaina o siama, e leai se faʻamalosiaga, faʻaleagaina ma le gasegase o aʻafiaga.

I le na o le tuʻuina atu, o le vailaau togafiti e togafiti ai togafitiga o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o faiga uma o le tino o le tagata.

Na faʻatautaia nei suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga a Amerika i suʻesuʻega, o taunuʻuga na tuʻuina i totonu o se lauiloa iloga.

E mulimuli mai ia i latou e mafai e lenei fulu ona puipuia mai aʻafiaga o le leitio e ala i le aveesea o mea oona, radionuclides ma vailaʻau matautia matautia mai siama.

O le vailaʻau ei ai sona aafiaga faʻapitoa i le hematopoiesis, aemaise lava i le kanesa. E faʻamamaina ai toto toto, o latou lumena ma le elasticity, e faʻaleleia atili ai le metabolism ma faʻamamā ai sela.

O mea aoga amino ma vailaau faʻasaina taua mo le tino na maua i le mycelium.

Mannitol ua mamanuina e faatelevaveina ai le soloia o le tele o le vai ma le leo, ma faaleleia atili ai le amio a le tino.

O le saogalemu atoatoa o lenei vaifofo ua faailoaina foi.

O a faʻamaʻi ua fautuaina e fai ai ni cordyceps mo?

O faʻamatalaga faafomaʻi e aofia ai:

  • afaina o le tino
  • faatumuina le leai o polysaccharides,
  • faʻamaʻi o le faʻalapotopotoga faʻapitoa,
  • patho i le galuega a toto toto,
  • faʻamaʻi toto
  • maʻi mama,
  • faʻavaeina le faʻavae,
  • faiʻai o le faiʻai
  • e avea o se faʻasologa, e faʻamalosia ai le malosi o le tino ma le sini o le faʻamālōlōina o le tino atoa.

O le mafai gafatia e fesoasoani ai i togafitiga o toetoe lava o faʻamaʻi, e aofia ai neoplasms leaga, e faʻamaonia ai le moni moni o le seneturi 21!

Faiga faʻavae o le tuʻuina atu ma metotia o le talosaga

E mafai ona faatauina mai Cordyceps i le toetoe lava o faleoloa soifua maloloina i Saina, talu ai i lenei atunuu e masani ona faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma faleoloa o meaʻai ma meaʻai maloloina.

Maua e pei o:

  • vailaau tautala
  • capsules
  • paʻu.

O sili ona lauiloa o filifiliga muamua e lua. Faʻaopoopoga i kapula o se vaega o cordyceps, i se isi faaupuga - se siʻomaga.

E masani lava ona ave i se fua o le 5 i le 10 g i le aso. Afai na faatauina mai capsules poʻo vai, e tatau ona e faitauina ma le faaeteete le igoa ma e le sili atu i le fua fautuaina.

E taua le iloa o, mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina ia capsules e faʻaaoga mai le 1 i le 8 i le aso.

O se uluai talanoaga ma se fomaʻi o le a lelei.

E mafai ona e faʻatau tapenapenaga natura maualuga e faʻavae i luga o cordyceps iinei

Contraindications ma fautuaga mo le faʻaaogaina

Mataupu na afaina ai Cordyceps seia oo ina faamaumauina. E leai sona aʻafiaga i le itu, ma e itiiti lava ni faʻasolega.

O se tasi lenei o le le faapalepale i se tasi poʻo le sili atu vaega ma faʻamaʻi e aʻafia i fomaʻi, e aofia ai le maʻi maʻi.

E tusa lava po o le a le "fefefe" o le faʻamatalaga o lenei meaola faʻapitoa-parasite o, e aoga tele mo tagata ma i nisi o tulaga e matua tatau lava

Ae, i soo se tulaga lava, e le mafai ona faalagolago atoatoa ia te ia, teena le togafitiga masani tau togafitiga.

O le a se mea e te iloa e uiga i le vailaau mushroom cordyceps? O le a ou fiafia i lau finagalo faaalia.

E mafai foi ona e fiafia i lenei pou e uiga ile pese pese musika

Faatasi ma oe Alena Yasneva, talofa i tagata uma!

IA AOAO IʻU GROUPS I NETWORKS SOCIAL

Cordyceps mushroom: meatotino, faʻataʻitaʻiga, tuufaatasiga, vailaʻau ma faʻasalaga

E faia le Cordyceps pe a afaina e anufe anufe, lago po o anufe ma ona sipuni, faʻapipiʻi ile lauulu i le vaitau o le tautoulu, ma tupu aʻe i le taimi o le taumalulu.

A oʻo mai le tautotogo, o le mushroom e oʻo mai i lena taimi e faʻamalosi e faʻamaʻa atoa ma faʻafefe le anufe po o isi iniseti, totogo ma faʻaali atu lona tino o fua o le tino i luga ae o le eleele.

O le tino o le tino, e aofia ai toega o le iniseti ma le tino o le tagata lava ia, e aoina i le lima, mago ma teuina mo le faʻaaogaina o se vailaʻau.

I togafitiga faʻaleaganuʻu faʻapitoa a Asia ma le faʻasoifuaina o Saina, ua faʻaogaina Cordyceps mo le tele o seneturi, ma e leʻi leva talu ai nei ona faʻafoʻi atu e le vailaʻau i le itu i Sisifo ana mea taua.

Cordyceps - Faʻavae

O le tele o vailaau kemini o Cordyceps ua uma ona iloa mo o latou soifua maloloina. O nei mea e aofia ai nucleosides, siama, polysaccharides, protein, amino amino taua, vitamini ma minerale.

O isi vaega vailaʻau e aofia ai: adenine, adenosine, cholesterol palmitate, D-mannitol (acid cordycetic), ergosterol peroxyide, guanidine, nucleoside hypoxanthine, thymine, thymidine, uracil, uridine, 3'-deoxyadenosine.

Cordyceps - fuataga

Cordyceps E maua le gagana Saina i le tele o faleoloa faʻasoifua maloloina a Saina ma isi faleoloa faʻalesoifua maloloina.

I le masani ai, o Cordyceps vao e tatau ona faʻaumatia i le 5 to 10 g i le aso. Ae peitaʻi, afai e te faatauina faʻatau fualaʻau-cordyceps (vaai

O fualaau oona Cordyceps NSP i capsules poʻo Cordyceps Tiens) i foliga o capsules, otaota, paʻu po o le vai, mulimuli i faatonuga i luga o le igoa pe faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi agavaa ma le poto masani i togafitiga masani ma faʻataʻitaʻiga.

Cordyceps - meatotino, faʻaoga ma penefiti soifua maloloina

O Cordyceps sinensis na faʻaaoga mo le tele o seneturi i togafitiga masani a Asia ma Saina. I le taimi nei, o lenei mushroom e masani ona faʻaaogaina i Saina e faʻaleleia ai le soifua maloloina ma le soifua maloloina lautele. O le lisi o aoga aoga o cordyceps e manaia tele.

O le musika o Cordyceps e tele naua faatinoga. E togafitia ai faʻamaʻi faʻalaʻi e pei o le tale, maʻi masani ma le foma.

Faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi fatugaʻo, faʻaaogaina mo le faʻaleagaina o feusuaiga ma le po urination.

O Cordyceps e faʻaaogaina foi e togafitia ai faʻamaʻi fatu ma toto e pei o arrhythmia, ania, ma le maualuga o le cholesterol. E faʻaaogaina foi e togafitia ai faʻamaʻi ate e pei o le hepatitis B.

Cordyceps o se immunomodulator e faʻaleleia ai le faʻatinoina o le tino, faʻaleleia le malosi, malosi ma le malosi.

Anomea Antioxidants o Cordyceps

O suʻesuʻega faʻapitoa na faʻaalia ai o Cordyceps sinensis o loʻo i ai meatotino faʻaleaga.

Na maua ai o le upega o cordyceps e taofia ai le faʻamaʻiina o le linoleic acid, ma faʻaalia ai foi se gaioiga faʻamalosi e faasaga i isi oxidizing agents, e pei o le hydrogen peroxyide, supoxide anion, etc.

O le antioxyidant properties of cordyceps e mafai ona fesootaʻi ma le polyphenolic ma le flavonoid tuufaatasia o maua i totonu. O isi suʻesuʻega faasaienisi ua latou iloa o nei vaega e puipuia ai le tino mai faʻamalolo saoloto.

Aneti-inflammatory properties of cordyceps

O se suʻesuʻega na lolomiina i totonu o le Journal of Natural Products ia Setema 2011, na maua ai e le vaega o le cordyceps se gaoioiga faʻasaina i luga o le faʻateleina o le superoxide generation ma le elastase. O lenei taunuʻuga e taʻu mai ai o le 'upega o lenei gaʻo atonu o se mea masani e puipuia ai le mumū.

O Cordyceps o loʻo faʻaaogaina le antitumor ma le anticancer.

Cordyceps anufe - o ona meatotino e aʻafia ai

E tusa ai ma se lipoti na lolomiina i le Journal of Experiment Medicine Iapani i le masina o Aokuso 1989, na maua ai o le faʻaaogaina o se vaega manaia o lenei fugalaau na fesoasoani i le faʻaitiitia o le tino o mafuaʻaga na maua e le Ehrlich carcinoma i maso. O isi suʻesuʻega faʻapena sa faʻatautaia foi lea na faʻaalia i taimi uma e maua ai le gasegase o le cordyceps e faasaga i ituaiga o kanesa, e pei o le kanesa o le lymphocytic, le hepatoma, le kanesa o le prostate, le kanesa o le kolone ma le kanesa o susu.

Cordyceps Faʻateʻaina le Faʻasalaga ma Faʻamalosia le Faʻanoanoa

O se lipoti na lolomiina i le tusi talaaga o le Biological and Pharmaceutical Bulletin i le masina o Me 2003 na taua ai e faapea, ina ua tosina mai le mailei i le cordyceps extract, o lo latou tutumau i le taimi o le aau na faaleleia atili mai le 75 minute i le 90 minute. A oʻo ina faʻavaivai pea le maile, o le mamafa o faailo na faʻaitiitia i totonu o le vaega o miole na faʻaaogaina cordyceps, e ese mai i le vaega na le mauaina.

O le isi faʻamaoniga faʻamaonia e mafai ona aoga le cordyceps sinensis o se auala e faʻaleleia atili ai le malosi, faʻateleina le malosi ma tuʻuina atu i se tagata se malosi malosi - i le 1992 i le Olimipeka, o tagata taʻavale Saina oe na uia laupepa na latou maua ni taunuuga taua i ituaiga eseese o tauvaga.

Aneti-fomaʻi meatotino o fusi faʻamau

O Cordyceps sinensis o loʻo masani ona faʻaaogaina i togafitiga Saina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o le tino, e aofia ai faʻamaʻi o le tino respiratory, bronchitis, ma le foma. E talitonuina o lenei malie e faateleina ai le gafatia e faʻafefe ai le okesene i le tino, ma faʻaleleia atili ai le manava o le tino.

O lenei vaega o cordyceps e leʻi leva ona suʻesuʻeina ma na lolomiina taunuuga i le China Journal of Chinese Materia Medica ia Setema 2001.

Ua faaalia i suʻesuʻega e faapea o Cordyceps e faʻaitiitia ai le tali i se suega faʻaosooso o le faʻaosooso o suiga o le fatu i le maile ma faʻalavelave ai le faʻaosoina o le antigen i le eosinophils.

O le suʻesuʻega na faʻaalia ai e mafai ona faʻaaogaina le paʻu o le cordyceps e fai ma sui sui mo le puipuia ma le togafitiga o le maʻisuka.

Cordyceps ma le soifua maloloina o le tino

O se suʻesuʻega na lolomiina i totonu o le Journal of Pharmacological Sciences in 2010 na maua ai le faʻasologa o le cordyceps e puipuia ai le hyperlipidemia.

O le Hyperlipidemia o se itu taua tele mo le atinaʻeina o le maʻi cardiovascular.

Ua maua i le gasegase e fafagaina i meaai maualuga, o le faaputuputuina o le cholesterol, triglycerides ma le lipoproteins maualalo i le toto e faaititia ma le faaopoopoina o cordyceps i fafo atu o meaai.

E le gata i lea, o le maualuga o le protein phospho-AMP-activated protein kinase ma le phospho-acetyl-CoA-carboxylase i le ate ma le tino o le tino o le retroperitoneal space ua faateleina.

O nei taunuuga e faaalia ai o le codiceptin e puipuia ai le hyperlipidemia e ala i le faʻamalosia o le AMPK. O faʻataʻitaʻiga i mumua ma le faʻaleagaina o le metabolism ua faʻaalia ai e mafai foi e le codiceptin ona faʻaleleia lelei le lagona o le insulin.

Antidiabetic meatotino o cordyceps

O Cordyceps e le mafai ona tali atu

O se lipoti na lolomiina i le Evidence-Based Basic Medicine Journal, ia Setema 2010, na taʻua ai o vanadium-enriched cordyceps e mafai ona avea ma togafitiga atoa, faaonapōnei, togafitiga faalenatura mo le atuatuvale ma le maʻisuka.

O se isi suʻesuʻega na lolomiina i le American Journal of Chinese Medicine i le 2006, na maua ai e le cordyceps le faʻamaʻiina o le maʻisuka e mafua mai i le paʻu o le mamafa, polydipsia, ma le hyperglycemia i totonu o pua.

Cordyceps: faatonuga, meatotino, faʻamaoniga, togafitiga

O le vailaʻau i sasae e lauiloa mo lona tulaga faʻapitoa ma faʻalelei tele. O le a le sili atu ona lelei mo o matou uso a tagata e nono mai le poto masani o le au Saina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e aoga le faʻaaogaina o lo latou malamalama i oloa masani.

Mo le sili atu ma le 5000 tausaga, ua iloa e le Saina ia cordyceps mushroom faamaloloina. O lona mycelium na faʻaaogaina faʻamaʻi mo le tele o tausaga.

Tekinolosi faʻaonaponei e mafai ai ona maua ni faʻalaʻau faʻasolosolo e faʻavae i lenei vailaau. O le faʻaleleia o capsules o se vaega o togafitiga faʻapitoa o le tele o faʻamaʻi.

O le a le aafiaga o le lipyceps i luga o le tino o le tagata? O afea o iai faʻamatalaga mo le faʻaogaina ma e mafai ona faʻaleagaina le faʻaopoopoga meaʻai? O le a matou taulimaina le faʻamalamalamaina o nei mataupu tonu.

Cordyceps anufe, mea tau togafitiga ma le faʻaaoga

O lenei mushroom e mafua mai i le fesuiaiga o mea. E faʻapipiʻiina ai ituaiga o mea ola, e pei o iniseti. I le taimi nei, e tusa ma le 400 ituaiga o nei sigi e lauiloa. E le faigofie tele le taʻua o cordyceps o se mea malie, e ui lava o lea.

O le mea e ofo ai, o lenei mushroom ua salalau solo i le lalolagi atoa. O nisi taimi e le mafai e se tagata ona gauai atu ia te ia, e ui o le mea moni o se mushroom ei lalo o ona vae. O le fuainumera o tagata e fuafuaina e le numera manaia o iniseti lea e faʻaoga e le manoa mo lona lava tuputupu aʻe.

E faia le Cordyceps pe a afaina e anufe anufe, lago po o anufe ma ona sipuni, faʻapipiʻi ile lauulu i le vaitau o le tautoulu, ma tupu aʻe i le taimi o le taumalulu.

A oʻo mai le tautotogo, o le mushroom e oʻo mai i lena taimi e faʻamalosi e faʻamaʻa atoa ma faʻafefe le anufe po o isi iniseti, totogo ma faʻaali atu lona tino o fua o le tino i luga ae o le eleele.

O le tino o le tino, e aofia ai toega o le iniseti ma le tino o le tagata lava ia, e aoina i le lima, mago ma teuina mo le faʻaaogaina o se vailaʻau.

I togafitiga faʻaleaganuʻu faʻapitoa a Asia ma le faʻasoifuaina o Saina, ua faʻaogaina Cordyceps mo le tele o seneturi, ma e leʻi leva talu ai nei ona faʻafoʻi atu e le vailaʻau i le itu i Sisifo ana mea taua.

Synonyms: 'auʻau militili

O Cordyceps ua salalau solo i le lalolagi atoa, ae ui i lea, o le ituaiga e faaalia ai le tele o meaola eseese i nofoaga o le vevela.

O nisi o sui o le ituaiga na maua faapitoa le taʻutaʻua e fesootaʻi ma le aʻafiaga i amioga a iniseti lea latou te atiina ae ai. O le tala sili ona lauiloa o cordyceps, tasi itu, parasitic i luga o vavae.

O le toe faʻaleleia e tupu i le faʻataʻoto i luga o anufe o pata, lago, anufe poʻo lalo lalo ole suamalie.

Fai mai o lena pa'ū i luga o le lauulu o se iniseti e tupu ma osofaia le tino o le iniseti pe tupu aʻe i lalo o le eleele.

O le iniseti po o le butterfly larva e mate, ma o le hypha atoa o le cordyceps mycelium e atiina ae i totonu o le tino, pe a uma ona tupu fua.

O le tau o vailaʻau faʻasaina o cordyceps faʻaauupegaina (militeli) o fusi, mannitol, adenine, adenosine, peptides ma polysaccharides, ma isi elemene.

Mannitol, mo se faʻataʻitaʻiga, aveese faʻamalolo saoloto mai le tino, fai ma sui o le antioxidant, faʻagesegese lalo o le matua o gaʻo, ma faʻateleina le gafatia e faʻafouina ai sela.

O isi mea faaopoopo o mea taumafa e maua mai le mycelium, o le gaioiga lea e faʻamoemoe i le faʻagaoioia o le tino puipuia ma faʻamalosia ai le gafatia e toe faʻafouina le tino.

I vailaʻau Saina, ua faʻaaogaina le mycelium cordyceps mo le 5,000 tausaga.

O iniseti o iniseti na fasia e lenei manua e le faʻaleagaina e siama ma e le faʻavae. O lenei mea e mafua mai i le faʻavaeina e le fuga o se vailaʻau faʻamaioiora masani e faʻasaoina i totonu o le meaola a le iniseti o loʻo faʻaaogaina ma puipui le mea e sui ai mai le nofoia e microorganisms.

E tusa ai ma le pepa o le "L'or brun du Tibet" ("New Himalaya Gold", Farani, 2008), o le oloa ua sili ona lauiloa i Saina ina ua maeʻa le manumalo i le 1993 o le lua taʻavale Saina ma le au taʻaloga taʻavale na faʻaaogaina cordyceps. I le silasila i le tele o manaoga i le maketi a Saina ma le tau e oo atu i le 25,000 Euro i le 1 kg, i le 2008, na matua faigata lava ona faatau mai ni maea moni o le Tibet, ma na maligi ai le maketi i faiga faafoliga ma isi ituaiga ituaiga o laumei, e aofia ai ituaiga oona e mafua ai ogaoga oona ma faʻapogai ai le afaina o le soifua maloloina.

Guo Yuehua, o se faufautua i le au taaalo laulau a le kaina a Samoa i le 2012, Guo Yuehua na faapea mai na manumalo Saina i le auro i le au a le au ma manumalo ai i lenei manumalo ona o le faaaogaina malosi o cordyceps.

E le gata i lea, o le lauiloa Tibetan cordyceps, aka Chinese cordyceps (C. sinensis), e leai se isi mea ae o se tasi o tagatanuu o le cordyceps ua faaauupegaina.

Ona o le tuufaatasiga o tulaga masani tulaga masani (maualuga, susu, siosiomaga, ituaiga o lafumanu), o le Tibetan race o le sili lea ona olaola.

Faamatalaga o Cordyceps Mushroom

O le tino o le fualaau e afaina tele, e 2-6 cm le maualuga ma 3-10 mm lefiafia, moli, moli-lanu mumu, e le sili ona lanu viole, tui-kalapu, ma vavalalata luga. Masalo o se vaega tutoatasi po o le tuputupu aʻe.

O fua o manu e tupu mai i le tele o le mycelium e faʻatumu ai le tino o le fale (endosclerotia or pseudosclerotia).

O taga e faʻapipiʻi i luga o fagu, e pei lava o pulou pulou o loʻo i luga o le "kalapu", lea e sili atu nai lo luga. Leg (vaega pito i lalo o le fua o le tino) lamolemole, mama, mai le papaʻe i le moli-mumu.

O le pulupulu e paʻepaʻe, fibrous, e aunoa ma le tele o tofo ma manogi. I se tulaga lautele, o le tele, foliga o tino e ola ai ma le malosi o la latou lanu e matua fesuisuiai ma faalagolago i le tele o iniseti ua afaina ma tulaga masani.

O loʻo ola le 'anufe i le butterfly pupae na tanumia i le palapala (e seasea lava i isi iniseti) i vaomatua. O tino olaola matutua ma meaʻai ua saunia mo le tufatufaina atu i le auala o tulimanu o loʻo faatalitali i mea na tupu.

Aʻo latalata mai le anufe (o le mushroom e lagona le tele o mita mai ia te ia lava), latou te lafoaʻi meaʻai, e pei o faʻataʻavalevale, faia se ala saʻo i luga o le vavao le lelei, ma pipii i lona paʻu i ipu inu.

Ona faʻaaogaina lea e le veres le ufiufi o le anufe ma ulu atu i totonu o meaola ola.

E ola le anufe seia oʻo i le taumalulu, e aunoa ma le lagonaina o ni faʻamaʻi pipisi. I le taumalulu, pe a tanu o ia i le eleele ma sauniuni e avea ma maʻa i le tautotogo, e amata ona galue le mycelium.

E tupu i totonu o le anufe ma maua mai ai meaʻai, o le mycelium e faʻatumu atoa le tino o le anufe, toetoe lava a oʻo atu i lona oti.

I le tau mafanafana, o se tino e tasi pe faʻalauteleina fua o cordyceps e tupu aʻe mai pupu o le ea i luga o le ulu o le anufe, o lona faavae o loʻo faʻafesoʻotaʻi lalo ma le ulu ma le tino o le anufe.

E pei ona taua i luga, o le mycelium o le manua, lea na totogo i le tino o le anufe, e le faatagaina ai microbes e nofo ai, ma e le pa'ū le anufe. O le mea lea, mo togafitiga faafomaʻi, o le tino o le anufe ma le tino o le suka e faʻaaogaina.

O se mea manaia i China o cordyceps e taua "i le taumalulu - o se iniseti, i le taumafanafana - vao." O le manulele e fua mai fua mai ia Iuni ia Oketopa. I Rusia o loo maua i le vanu o le vaomatua. E talitonuina o ituaiga sili ona olaola o lenei popu i Rusia e tupu i Sasaʻe Mamao.

O faʻamatalaga autu faʻafomaʻi faʻamaonia o cordyceps:

  • O se vailaʻau sili ona lelei e le gata ina faʻaleleia ai le puipuiga, ae e faʻapipiʻi ai foi tali e le mafai ona tali atu: pe afai e matauina le toto, ona mafai ai lea ona faapaleniina i le fesoasoani a mycelium cordyceps.

O loʻo galue e pei o se mea faʻamaʻi masani: e taofia ai le tele o ituaiga o siama faʻamaʻi, e aofia ai pneumococcus, streptococcus, Staphylococcus aureus, ma isi).

I le avea ai o se sui anti-inflammatory, e le o lalo ifo ma sili atu le aoga o le hydrocortisone.

O lenei manogi e masani ona faʻaitiitia ai toto toto, faʻapupulaina le toto i le loto ma mama, e faʻaleleia atili ai le fatu: faʻagesegese ai le pulupulu, ae faʻagasolo lelei le tafe toto o siama o le coronary - o le toto e alu mai le loto i le iunite taimi.

  • Faʻaleleia o aʻafiaga, faʻateleina le malosi e tetee atu ai i le vaivai, matelaina o le okesene.
  • Faaitiitia le toto toto, fesoasoani e faateleina le tetee, faʻamaʻaloina tino, ma puipuia le kanesa.
  • O faʻafitauli uma o le pharmacological o luga o cordyceps ua avea ma faavae faasaienisi mo togafitiga o le tele o faamai.

    O le a le cordyceps Saina?

    Sa talitonu Saina anamua o le cordyceps e le o se fale masani, ae o se tino ola. O mea uma lava e uiga i lona siʻosiʻomaga faapitoa o le faʻaleleia. O le parasitic malie lenei i luga o papa, o nisi o anufe ma pata. I le vaomatua, e tupu ai i matu i sisifo o Saina ma mauga o Tibet.

    E ui i le mea moni e faapea o lona natura o se parasite, o cordyceps e aofia ai musika. Sa amata ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina i le itiiti ifo i le 5,000 tausaga talu ai, ma mulimuli ane na faʻaaogaina togafitiga e fomaʻi i le salafa o le lalolagi. O lenei malie e soli ai faʻasalaga saoloto, faʻafeiloaʻi ituaiga uma o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le mea lea, ua leva ona faʻaaogaina e le au faʻamalolo masani le laau mo togafitiga ma le puipuia o le tele o faʻamaʻi.

    E tele suʻesuʻega na faʻatautaia, ma o nei taunuuga o loʻo faʻamaonia ai le taua o le vailaʻau faʻasolosolo o le fiva Saina. O loʻo aofia ai le tele o vaega o meaola faʻamalosi e taua mo le tino:

    • le tele o elemene - mai le calcium, uʻamea ma le seleni i le manganese ma le zinc,
    • amino acids (faʻamalosia le puipuiga ma faʻateleina le leo, e aunoa ma le faia o se faʻaleagaga i le fatugalemu o le tino ma e aunoa ma le mafua ai o le siʻomaga, faʻaosofia le mamafa, faʻaleagaina),
    • adenosine (lagolagoina toto toto i le leo, lea e faʻaleleia ai le toto ma faʻamalosia ai gaioiga toe faʻaleleia),
    • beta-carotene (i totonu o le tino ua liua i le vitamini A, lea e taua mo le soifua maloloina o mata ma le paʻu, faapea foi le faamalosia o puipui o toto toto),
    • phospholipids ma gaʻo eletise (faʻapipiʻi siama o le tino ma auai i le faʻafouina o mea),
    • coenzyme Q10 (faʻaleleia le gaioiga o le fatu, toto toto, gaʻo),
    • polysaccharides (faʻamalosia le puipuiga ma faʻamalosia i le taua faasagatau i le tino),
    • B vitamini (fesoasoani i le ate, fatugalemu o le tino ma faʻamaonia le gataifale)
    • cordyceptin (o vailaau faʻamaʻi masani e aoga i le staphylococci ma le streptococci),
    • Vitamin E (o se malosi malosi faʻaleaganuʻu mo le puipuiga malosi).

    Faaaoga mo togafitiga ma le puipuiga

    O le Cordyceps e faʻaaogaina lautele i vailaau faʻaleaganuʻu ma i le ofisa faʻapitoa e avea ma sui. O le lelei o le mushroom i le 2012 na matauina e le faufautua i le au Olimipeka Saina. Na ia fai mai o le au taaalo tenisi mai le Malo Tutotonu na avea ma taʻaloga tele ona o le mea moni na latou faia ni maea.O lenei mea na tatau ai ona sauniuni mo le tauvaga.

    E masani ona faʻaaogaina mushroom faʻataʻitaʻi i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, e aofia ai:

    • fomaʻi, SARS, tale,
    • afaina o le fatu ma le ate (e aofia ai le hepatitis B),
    • gaioiga o le tino gaosia ma le faʻaleagaina o feusuaiga,
    • fatu fatu
    • arrhythmia,
    • afaina o le manava o le manava (gaʻo masani ma isi),
    • faʻamaʻi pipisi ma faigata faigata,
    • sosolo totoʻa,
    • maualuga le cholesterol
    • vaivaiga maso
    • vaivai le tumau
    • vavao.

    O se laau aoga e faʻaaogaina e avea o se immunomodulator: ile tulaga ole hypoimmune e faʻaleleia ai le faʻamaʻi faʻavaivaia e le faʻamaʻi, ile tulaga ole autoimmune e faʻaitiitia ai le vaʻaia o le tino puipuia.

    Saina togafitiga faʻasolosolo e faʻaaogaina ai togafiti, talu mai le taimi tonu na faʻatonuina ai, ua faʻaaoga le melatonin. O lenei vailaau o se tasi lea o mea taua o hormones, o lea, circadian rhythms ma, o se taunuuga, o le moe i le po e masani ona tutusa lelei.

    Cordyceps Sa faʻaaogaina foʻi le gagana Chinese mo le vaivai, le mautonu, ma le malulu. O se mea faʻapitoa e fesoasoani i le tino e teteʻe atu i mea faʻaleagaina o le siosiomaga.

    O nei fualaau faasaina ua faatonuina e faatelevave ai le vave faʻaleleia ma le toe foʻi mai pe a maeʻa faʻamaʻi. Cordycepin, o se vailaʻau e maua i se laufofoga tulaga ese, e fesoasoani i le tino e puipuia siama ma siama.

    E faʻaogaina le Cordyceps e faʻamaʻapeʻi ai toto, puipui le toto ma faʻamalosia le faʻavaeina toto. O lenei laau e toe faʻaleleia tulaga masani o laumei paʻepaʻe ma platelets.

    Faʻailoaina tamaitai i le musika o musika e avea o se vaega o togafitiga atoatoa o le le fanau mai ma ia faateleina le gaosia o le estrogen, lea e fesoasoani e togafitia le osteoporosis i le taimi o le menopause. Mo tagata, o nei vailaʻau o loʻo fautuaina mo le puipuia o le vave oʻo mai ma le togafitiga o le le atoatoa, talu ai ona latou faʻaosofia le faʻasaʻoloto o le testosterone.

    I le a le ituaiga e faʻaaoga ai cordyceps?

    Mai le vao-vao, faʻamago i le la, faia le paʻu, lea o loʻo faʻatau atu i faleoloa Farani. Pe a faʻaaogaina, e taua le matauina o le fua - e le silia le 5-10 g i le aso.

    I aso nei, ua tupu aʻe foi i totonu o le fale suesue le laumei Saina. Mai ia te ia e maua ai fualaau faasaina e maua mai i ni pepa ma ni kapoti, faapea foi ma pulu. Ua latou pasia suega faʻataʻitaʻi ma ua faʻaaogaina lautele i vailaau. E tusa ai ma iloiloga, o le cordyceps e tupu i totonu o le fale suesue e le maualalo ifo i le masani ai i le aoga. E ui lava e sili atu le taugofie o fualaau oona, o le mea lea e avanoa ai le tele o tagata.

    O Cordyceps e mafai ona faʻatau uma i se foliga mamā (capsules) ma o se vaega o meaʻai inu laʻau eletise maloloina.

    Ma mai lenei vitio o le ae iloa ai pe faapefea ona seleseleina lenei mushroom i Tibet, pe faapefea ona maua ma sili atu:

    O lenei mushroom ua faʻaalia mo maʻi ma tulaga nei:

    • Inisalisi o le respiratory: bronchitis, pneumonia, asthma bronchial, pulmonary emphysema, tuberculosis, ma isi mea faapena (tale, vaivaiga, puupuu le manava, salu, malaise e mafua ai le vaivai o le tino, ma isi).
    • Toto fatu.

    O le anufe e faʻaleleia ai le metabolism o fatugaʻo, o le faʻaogaina o sela o le tino o le fatu, faʻamalosia ma toe faʻafouina aʻafiaga o le fatu ma togafitiga o fatu fatu. E aveeseina ai tiga tiga i vae ma lalo i tua, e puipuia ai le eleelea ma masani ona faia (glomerulonephritis, pyelonephritis, cystitis, etc.

    ) O faamai o toto toto o le loto. O le Cordyceps e faʻateleina ma faʻaauau le faateleina o le toto toto, e mafai ona faʻatonutonu le fua o le calcium ma le phosphorus i totonu o le toto (siama o le coronary sclerosis, maʻi fatu fatu, angina pectoris, infarction myocardial, seʻia oʻo i le thrombosis).

    O Cordyceps o se meafaigaluega taua tele mo togafitiga gafatia o faʻamaʻi fatu fatu.Maʻi faʻamaʻi: faʻamaʻi pipitaka, puipuia o le ate o le ate, faʻaleleia le metabolism i totonu o le ate (hepatocytes) ona o le faʻaleleia o le toto ma le meaʻai, lea e mafai ona taofia le atinaʻe o cirrhosis.

    Maʻi toto: totoga o le thrombocytopenic (Verlhof), o faailoga autu ia o le tele o hemorrhages i totonu o le paʻu ("maʻi pipii"), o le toto mai le mucous membranes, o se taunuuga - o le anemia lona lua.

    Ma le lukimia, faʻamautuina o le gaioiga ma le puipuia o le fesuiaiga o le maʻi i le tulaga leaga.

    O manua leaga o gaioiga eseese, e oo lava i le taimi mulimuli o le maʻi: faaleleia atili o le gaioiga o le okeni ua afaina, taofia le autu o le tumutumu, o le mea lea, ma le maʻi tigaina aemaise lava o le mailei o le faiʻai, o le cordyceps e maua ai se taunuuga lelei.

    O le anufe e fesoasoani e taofiofi le taulaʻi autu o maʻi mamaʻi, faʻateleina le gaioiga o nei totoga, faʻaleleia o latou tulaga, o se vailaau mamana malosi. Faʻafitauli Antitoxic.

    Cordyceps faʻaleleia le malosi o le ate, fatuga, pulumu ma suauu gasegase o le tino atoa, ma e fesoasoani lea e faʻamalo ai mea oona mai le tino, e aofia ai vailaʻau oona, vailaau faʻamaʻi, radionuclides.

  • Puipuiga ma faʻamalologa, puipuiga o le atinaʻe mulimuli ane o toetoe lava o faʻamaʻi.
  • O lenei mushroom e maualalo ai le cholesterol i le tino.
  • Cordyceps mushroom i vailaʻau faʻapitoa

    I togafitiga faa-Saina masani, o le mushroom e umi lona talafaasolopito o le faaaogaina, e pei lava o se pulmonary ma sela tele, e faateleina ai le gasegase ma mo togafitiga o bronchitis masani, foma, tuberculosis ma isi faamaʻi o le tino. Sa taʻua e le au saina Saina ni manoa e toe faʻatumu ai vaega o Yin ma Yang ma faʻafouina le malosi o le loto, faʻaitiitia pe a mavae le ogaoga o mafatiaga pe mafua ona o suiga o tausaga.

    O fua o le mushroom e mafai ona faʻaopopo i soʻo se vasega muamua ma le lua, ae masani lava ona faʻaaogaina i salu, supa ma susu.

    Mo le gaugau i maea, e mafai ona e faʻaaogaina se aano o manu. Mo le kukaina, ave pe tusa ma le 50 maso (poo le 5-10 g o fualaau aina mamago) mo le 100-150 g o aano o manu, faapea foi ma mea manogi ma otaota.

    O le gaʻo ma aano o manu e aumai i se vevela, o mea manogi ma maea ua faaopoopo i ai. Cook i luga o le vevela mo le 2-3 itula. E faaopoopo le masima i le pito o le kuka.

    E fautuaina le kukaina o ipu ma fua o le mushroom tasi pe faalua i le vaiaso i le taumalulu ma le tautotogo.

    Tuua Lau Faamatalaga