Mo se olaga maloloina lelei - o mea sili ona suamalie i tulaga o le saogalemu, mea o le kalori ma le tofo

Alii, matou te tuʻuina o matou agaga i le Itu Lelei. Faafetai mo
ia e iloa lenei matagofie. Faafetai mo musumusuga ma goosebumps.
Auai matou i le Facebook ma VKontakte

Sugar e maua vave ai le malosi o le tino, talepe i totonu o le kulukose ma le fructose. O lo tatou faiʻai e manaʻomia le kulukosese pito i luga: 20% o tau uma o le malosi e faʻaaluina i luga. E tele tala e uiga i le matautia o le suka, ae o le a manaia le iloa o suʻesuʻega faasaienisi o loʻo i ai ma pe o le a le mea o le a aʻafia ai le sui o le suka faatasi ai ma suamalie suamalie poʻo le lafoaia atoa.

Luga Moli Sa ou mafaufauina le mea e masani ona sui ai le suka i le faaitiitia o calories, o le a le mea na fai mai e saienitisi e uiga i faamanuiaga o suamalie, o fea e sau mai ai ma le tele o le suka e saogalemu i le aso.

1. O le a le mea e masani ona suia i le suka

O mea suamalie e talitutusa i le tofo i le suka masani, ae e itiiti a latou kalori. O le mea lea, latou te faʻaaoga lelei i mea taumafa, ma i latou e naʻo le manaʻo e aveesea le mamafa e faʻapipiʻi mea suamalie i lauti, kofe ma meaʻai fale.

Mo le 30 tausaga ua tuanaʻi, o loʻo suʻesuʻe malosi e saienitisi le aafiaga o le suamalie i luga o le mamafa, manaʻoga, ma le soifua maloloina o tagata. O le mea lenei e iloa e uiga i mea suamalie sili ona lauiloa:

  • Aspartame: 200 taimi sili ona suamalie nai lo suka. Faatagaina i Amerika ma Europa. E tusa ai ma se suʻesuʻega 2016, o le aspartame e aafia ai le faʻapalepale o le kulukose ma e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia o le soifua maloloina.
  • Sucralose: 600 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka, ua aloaia e saogalemu i Amerika ma Europa. Ae i le 2017 suʻesuʻega, o loʻo i ai le faʻamaoniga e mafai e le sucralose ona faʻaleagaina le siama o le gasegase o siama ma e oʻo lava i ni atigi pusa e mafua ai le maua o le mamafa.
  • Saccharin: 300-400 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka, ua aloaia e saogalemu i Amerika ma Europa. Ae i le 2017, sa iloa e saienitisi e mafai e le saccharin ona mafua ai le afaina o le ate.
  • Sodium cyclamate (suauu sodium cyclamic): 30-50 taimi e sili atu ona suamalie nai lo suka, faʻasaina i Amerika, ma e le tatau ona faʻaaogaina e fafine maʻitaga. Ae i Rusia, o le sodium cyclamate o loʻo faʻatau atu: afai e te faʻaaogaina se mea suamalie, siaki le fatu.
  • Stevia: o se meaʻai suamalie masani, 200 taimi sili ona suamalie nai lo suka. I le suʻesuʻega 2015, o loʻo i ai faʻamaoniga e faʻapea o le stevia, e pei o le saccher, e taʻitaʻia ai le maua o mea e maua ai ma meaʻai.

Ituaiga o mea e tutusa ma le suka ma o latou fatuga


E mafai ona vaevaeina uma ia mea suamalie o nei ona po i ni vaega se lua: mea faʻapitoa (synthetic) ma le natura.

O le vaega muamua o mea suamalie o loʻo faia mai mea faʻasolosolo ua fausia i totonu o fale suʻesuʻe. Latou te leai ni calorie-ua leai se mea e faʻaaogaina mai le tino.

O le vaega lona lua e faia mai vaega o le natura moni na maua ai le tele o kalori. O mea suamalie faalenatura e tafe lemu ma faasolosolo malie ona togafitia e le tino, e aunoa ma le mafua ai ona matua faateleina le suka o le toto.

O vailaʻau o loʻo taʻua i lalo e taua o sui o le suka:

  • fructose. Faʻaaoga i fualaʻau, fualaau aina ma le meli masani. Fructose e tusa ma le 1.2-1.8 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, aʻo lona sili atu le maualalo o le kalori (3.7 kcal / g). O lenei vailaʻau e maualalo le faʻasologa o fuainumera (GI = 19), o lea e mafai ona faʻaaogaina e oʻo lava i le maʻisuka,
  • sorbitol. Tuʻu atu i apu, apricots ma isi fua. O le Sorbitol e le o se carbohydrate, ae o le vaega ole ava malosi, o le mea lea e le maua ai le suamalie. Ole inisalini e le manaʻomia mo lona faʻaaogaina. Calorie sorbitol e maualalo: 2.4 kcal / g. E fautuaina e le sili atu ma le 15 g o meaʻai i le aso. Afai e sili atu i le fuainumera ua faamaotiina, o le a mafai ona tupu se aafiaga le lelei,
  • erythritol ("suauu melo"). O tioata ia e pei o le suka. O le suamalie e matua suamalie i totonu o le vai, ma o lona aoga o caloric e toetoe lava leai. E lelei le toleniina o le Erythritol e le tino e oʻo lava i ni atopaʻu tetele ma e le mafua ai se aafiaga leaga,
  • stevia. O le ituaiga mea suamalie lea e sili ona lauiloa, lea e maua mai laulaau o le laau o le igoa lava e tasi, o loʻo ola i Asia ma Amerika i Saute. Stevia e toetoe 200 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O le faʻatagaina i aso taitasi o le oloa e 4 mg / kg. O lenei fualaau toto toto suka. Le fua faʻamatalaga o le stevia e leai se mea, o lea e mafai ai e le maʻisuka ona faʻaaoga lenei oloa.

O vailaʻau faʻasaina faʻaonapo nei o loʻo iai ituaiga o oloa nei:

  • sucralose. O se tasi lea o mea sili ona lelei e maua mai i le suka masani. O le sucralose e 600 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ae le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le tino e faatumauina lelei ana meatotino i taimi o togafitiga vevela, o lea e mafai ona faʻaaoga i taimi o kuka. E le mafai ona sili atu i le 15 mg / kg o le mea e mafai ona e faʻaaoga i le aso,
  • aspartame. O le vailaau e 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ma o lona kalori o loʻo leai se mea. I le maualuga o le vevela, o le aspartame decomposes, o lea e le mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le kuka, lea e faʻavaivai i le faʻamalosia o le vevela,
  • saccharin. E silia ma le 450 taimi e sili ai le suka i le suamalie. E le mafai ona e sili atu i le 5 mg / kg o meaʻai i aso taitasi,
  • cyclamate. 30 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. O le caloric content of cyclamate e leai foi. O le fua faatatau aupito maualuga o aso taitasi o le 11 mg / kg.

O le filifiliga o se suka e suitulaga e tatau ona faia taitoatasi.

O le a le mea aoga ma o le a le mea e afaina ai le ola maloloina o le suka?


O le 'upega tafaʻilagi na lolomiina le tele o tala fatu e uiga i le matautia o mea suamalie. I le taimi nei, o le tele oi latou ua uma ona faʻateʻaina, o lea e le tatau ai ona e musu e faʻaaoga le suka.

E maua ai le lelei o le suamalie i le soifua manuia o tagata soifua maloloina ma i latou o loʻo iai le malosi e atiaʻe le maʻisuka poʻo ua uma ona maua i se faʻamaʻi.

O le mea e manaʻomia i le taimi o le faʻaaogaina o le suka o le tausia lelei lea o le faʻasologa o loʻo faʻatulagaina i faatonuga.

E faʻapefea ona filifili se filifiliga maloloina i le suka?


E pei ona matou taʻua i luga, o le filifiliga o le suka e tatau ona faʻatinoina taʻitoʻatasi e faʻavae i mea e fiafia i ai le tagata lava ia, mea tau tupe, mea o le kalori, faʻamatalaga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le iai o aʻafiaga.

E fautuaina le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i oloa a na kamupanī o loʻo faʻapitoa i le gaosia o meaʻai mo le tele o tausaga ma ua mafai ai ona maua se igoa tauleleia e avea o se tagata gaosiga faʻamaonia.

Afai e te mafatia i le maʻisuka ma foliga o le oloa e sili ona taua ia te oe, talanoa i lau tausi soifua maloloina e uiga i le filifiliga o le suamalie.

O le fea gaʻo e sili ona leaga?

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...


E matua faʻamalieina uma meaʻai i luga o fata o falemaʻi ma faleoloa mo le saogalemu ma naʻo le maeʻa ona faʻatau atu.

Peitai, o uiga faaalia i le tuufaatasiga o le suamalie i atunuu eseese o le lalolagi e mafai ona eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea e faatagaina mo le faʻaaogaina i Asia e mafai ona faasaina i Europa ma Amerika, ma isi.

O le mea lea, o le mea e manaʻomia i le taimi o le talosaga a sui, o le a matua tausisia lava le tuʻuina atu, o voluma e masani ona faʻaalia i luga o le igoa poʻo i totonu o faatonuga.

I le faʻaaogaina o le suka e tusa ai ma faʻatonuga, o le a faʻaitiitia ai le ono afaina o le oloa e mafua ai le ola maloloina i le zero.

Sweeteners

Mai le tulaga o le matamata i le kemisi, latou te i ai i isi ituaiga mea e ese mai i le gaʻo i totonu o le fausaga o le mole. O lo latou taua taua o se mea laʻitiiti, ma e tusa ai ma le suamalie e sili atu i latou i le selau ma le faitau afe o taimi. O lona uiga o le vailaau e maua ai le tofo e pei o le suka i se maualuga maualalo. Ae ui i lea, e ono fesuisuiai e fuafua i le vevela o meaʻai, ma o nisi mea suamalie e sili atu ona suamalie i faʻatasi ma isi.

E tatau ona maitauina o nei faaupuga e leʻo faʻamaoni ma o nisi taimi e faʻaaoga tutusa. O mea suamalie suamalie ua i ai i le ituaiga o pulu, laulau ma vai. I totonu o le alalaʻau taumafa, e masani ona faʻaaogaina pulu, o meainu e faʻaaogaina mo le kuka i le fale, ma o meaʻai suamalie e faʻapipiʻi ona faaopoopo i le kofe poʻo le lauti.

Manatu le saʻo masani e uiga i mea suamalie

O mea manogi e siosiomia e le tele o tala faʻasolopito. Mafaufau i le mea sili ona taatele o latou.

  • O mea suamalie faalenatura e sili atu nai lo le gaosia

O le faʻaaogaina o "kemisi leaga" ma "meaalofa faʻapitoa a Tina Nature" o loʻo faʻaaogaina i le faʻasalalauga, ae e le fetaui lelei ma le moni, e lava le manatuaina o le botulinum toxin, o se mea leaga matautia o le natura masani, 70,000 taimi sili atu ona vevela nai lo le dioxin, o mea sili ona malosi o vailaʻau oona.

O le tulaga lenei i mea suamalie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi o vailaʻau o loʻo i luga o le stevia masani, o le dulcoside, ua faasaina i le Iunaite Setete ona o le masalomia o le mutagenicity. O le aspartame alofa e le o tauaveina se tulaga lamatia, ma i tulaga o le tofo sili atu i le stevia.

  • O mea suamalie e le talafeagai mo le taoina

E le aoga lenei mea i tagata suamalie uma, mo se faʻataʻitaʻiga, sucratini ma stevia, e le leaga le togafitiga o vevela. Talu ai ona o le erythritol e le faʻaumatia ai fuamoa paʻepaʻe, e mafai ona faʻaaoga mo le meringue poʻo le meringue.

  • Dtoe suia le suka ma suamalie e aveesea ai le mamafa

O le kalori meaʻai o meaʻai taumafa e taua tele mo le gau o le mamafa, ae le gata. O le faʻaaogaina o mea e fai ai se mea faʻapitoa: o se tofo suamalie e mafua ai le gaosiga o le inisalini, ae e le maua e le tino le kulukose. O se taunuuga, o loʻo i ai se lagona le mafaʻamalie o le fiaai, faʻamalosia se tagata e fafagaina, ma filifili meaai o loʻo i ai vailaʻau faʻasolosolo vave, e le saofaga i le gau o le mamafa.

Fesuiaʻiga e sui ai na o ia e le faʻamautinoa ai le paʻu o le mamafa; o le manaʻoga mo le pulea e le tagata o ia lava e le faalēaogāina.

E le tatau ona galo ia i tatou o le mea e maua ai caloric o nei mea, tusa lava pe itiiti ifo nai lo le suka, e le o se mea itiiti, ma o taunuuga o se mea e sili atu ona maualuga e sili atu le leaga nai lo isi pauna.

O se tulaga faʻapitoa e tulaʻi mai i le faʻaaogaina o mea suamalie e le o le carbohydrate: o mea e le o ni carbohydrate, o le tino o loʻo i ai le malosi tele e maua mai ai gaʻo gaʻo, lea e le saofaga i le faʻamautuina o le mamafa.

  • Sweeteners e taugata tele

O lenei mea e moni, o nei oloa e sili atu le tau nai lo le suka. Ae o le toatele oi latou e sili atu ona le gata i le tau, ae o le suamalie foi - o se vaega itiiti o le suitulaga ua lava mo se vaitaimi umi atu. O le mea lea, o le ae le toe faʻaaluina, ma atonu e itiiti ifo le tupe. Mo se faataitaiga, o le stevia sweetener e 10 taimi sili ona suamalie nai lo le suka.

O le mea lea, o se pepa lua-selau-gram o le suka-stevia e mafua ai le suka e tutusa ma le 2 kilokalama o le suka masani!

Sugar Substitutes Review

E i ai mea faʻapitoa ma mea manogi suamalie suamalie, e tofu lava ma ona lava lelei ma mea le lelei.

Punaoa faalenatura o loo maua i fua. E tutusa ma le suka i totonu o le kalori, ae sili atu i le 1.7 taimi i le suamalie, ma mafai ai ona faʻaitiitia le tele (ma, o lea, o le kalori content). E afaina ai foi le manava o le nifo, ae i se tulaga maualalo nai lo le suka, ma o le gaosia o le tonic e aoga mo le faʻamalosi tino.

Ae o le suauu e le o se mea sese:

  1. e naʻo le ate, e faʻaumatia ai, faia ai se avega mamafa i luga o lenei okeni,
  2. mafai ona mafua ai le maʻi o le manava,
  3. faigofie ona teuina i totonu o gaʻo gaʻo.

O aʻafiaga e masani ona tupu ma le tele o fuafasi. Afai o lau mea taumafa e aofia ai le tele o fua, ua lava lau fructose, ma e le tatau ona e faʻaaogaina nai lo le suka.

O le laau, e lauiloa foi o "mutia meli," e tupu i Amerika i Saute ma Asia. O mea e maualalo ile kalori ua tuʻufaʻatasia ma se maualuga maualuga o le suamalie, ei ai sona aoga aoga i le gasegase, faʻasaʻo le toto maualuga. O le tuufaatasiga o le stevia e aofia ai le meaʻai tatau mo le fatu.

E fa mea e maua ai le suamalie lelei e maua mai stevia:

  • stevioside
  • rebaudiosides A ma le C,
  • Dulcoside A.

O Stevia e manaia lona tofo, ae e sili ona lauiloa ona o lona natura moni, ma e mafai foi ona faaopoopo i oloa tao. E masani ona taliaina o lenei mea o se mea manogi saogalemu, ae e le tatau ona e ave ese, pei o isi.

E ala i le fausaga o le fuamulami, e le o se carbohydrate, ae o se ava malosi. E maualalo le sipisi o le calorie sorbitol, ma ona o le maualalo o le faasinomaga igoa, e masani ona fautuaina mo le maʻisuka. I le natura, e maua i nisi o oloa o loʻo i ai le maso.

Sorbitol e faʻaosofia ai le gaosiga o le suka gaʻo, ma faʻaleleia ai le faʻalaumalieina, ae e le fautuaina e faʻaalu le sili atu ma le 15 g i le aso, a leai o le a mafai ona e afaina.

O lenei gaosiga gaosia e faia mai le suka, o le mea e toetoe lava a le eseese i le tofo mai ai, ae sili atu i le 600 taimi i tulaga o le suamalie. Faʻafeiloaʻi e feagai ma togafitiga vevela, ae mafai ona faʻaopopo le maualuga o le inisalini.

O se oloa lanu gaosi lauiloa e maua ai le sili atu o le kalori ma sili atu i le suka i le suamalie 200 taimi, ae o le tele o taumafa e mafua ai le ulu o le ulu, le mautonu ma faaitiitia ai le vaʻai. I suʻesuʻega i meaola, sa i ai le tele o aʻafiaga o le paʻu o le tino, e leai ni faʻamatalaga tutusa i luga o le faʻaalia o tagata.

Leiloloa i isi oloa i toetoe lava o itu uma:

  • tiga oona
  • tino maliu
  • le lamatiaga o le gallstone faamaʻi.

Pau lava le lelei e mafai ona taʻua o se tau maualalo.

O le afaina o se mea suamalie ua taʻua o le "Saccharin", poo le E 954, o loo aofia ai le lelei. O le faʻatauina o se oloa e le fautuaina.

Low-kalori, toetoe lava a le afaina tusa lava pe tele. Toeitiiti lava leai se eseesega mai le suka i le tofo ma foliga vaaia, e masani ona faʻaaogaina i le stevia, faʻafefeteina lona tofo oona.

Mea matautia tele: e taʻitaʻia ai le le toe maua o le tino, pe a faʻapipiʻiina i totonu o le vaega o meaʻai, o loʻo avea ma cyclohexane, lea e mafua ai le kanesa o le intininal. Le fautuaina mo le faʻaaoga.

Best Sweetener: Filifiliga Filifilia

Fuafuaina po o le fea mea suamalie e sili atu, e mafai ona e taulai atu i uiga eseese:

  • tofo
  • natura masani
  • tikeri o suʻesuʻega
  • saogalemu
  • avanoa.

E ala i le faailoga muamua, o le sucralose e taʻitaʻia, e ala i le tofo e toetoe lava a le mafai ona iloa mai le suka masani. O mea e maua mai le stevia, faʻapea foi ma le fructose, e mafua mai i le natura. E sili ona suʻesuʻeina, i le faagasologa o le faʻafefeteina o le a malepe ai i mea o loʻo i ai i mea masani o mea taumafa masani poʻo i totonu o le tino, ae tatau ona maitauina e le talafeagai mo le taoina ma isi oloa e aofia ai togafitiga vevela. E masani ona saogalemu le Erythritol. O le taugofie ma sili atu ona maua le oloa o se mea lelei.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o suka

O meaai suamalie lelei e aofia ai i le taumafataga e le tele mo le manuia latou te aumaia, ae ia aloese mai le afaina o le suka:

  • aʻafiaga le lelei i luga o le pancreas,
  • caries
  • suiga faʻaleagaina i puipui o toto toto,
  • mamafa mamafa.

E le mafai ona faʻafesoʻotaʻi ia mea, ae e le faapea e le mafai ona latou afaina, o le latou faʻaoga e le saogalemu i taimi uma.

  • E le faamalieina e le suamalie le manava o le tino mo le glucose, lea e talafeagai mo le faiʻai, o le pa'ū i lona toto i lalo o le 4 mmol / L o le hypoglycemia ma taunuuga uma, e aofia ai le leiloa o le mafaufau.
  • Glucose e talafeagai mo siama aoga o loʻo iai i totonu o le iniseti ma e aʻafia ai i fualaau faisua. O lona le atoatoa e mafai ona oʻo atu ai i le dysbiosis.
  • Suafa e taua tele i le tuufaatasia o le dopamine ma le serotonin, lea e taua faafaatusa o "hormones of joy." O lo latou le lava o le suka o le a, o le mea moni, e le o le ogaoga o le taʻitaʻia i le atuatuvale, ae o le faʻaitiitia o le lagona ma le malosi o le a mautinoa.

E pei lava o le suka, o mea e suitulaga e afaina i le tele o mea, pe a faʻaaogaina e taua tele le manatuaina o se masini saogalemu.

O tagata e maua i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi, fafine maʻitaga ma tina tausi maʻi e le tatau ona faʻaaogaina lenei mea poʻo lena suamalie e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi. E le fautuaina e faʻaoga nei mea mo le fafagaina o tamaiti, pei o latou aafiaga i le tino o le tino e le o malamalama lelei i ai.

O a aoga o mea suamalie?

    Faʻamatalaga maualalo ile kalori po o le leai atoa o le malosi.

Aua neʻi utaina le mea faʻapipiʻi o le pancreas.

O loʻo i ai se latou faʻamaufaʻailoga maualalo, ma o le mea lea e le faateleina ai le suka toto.

Faʻavave lemu, ma o nisi o vailaʻau e tuʻu ese uma lava le tino i se tulaga e le suia.

Latou te faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal, lea e sili ona taua mo tagata o loʻo i ai le gaʻo ma le malosi.

E mafai ona i ai se faʻamalologa lautele, faʻamalositino ma aʻafiaga.

  • Faʻaaoga e puipuia ai nifo nifo.
  • E manaia le manogi?

      O faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaosooso i le faʻaaogaina o mea maualuga: osofaʻi, manava manaia, afaina.

    O mea suamalie suamalie e na o na o le tofo, mo se taimi umi e aunoa ma le tuuina atu o se faailo i le manatu e uiga i le faamalieina, ma o le mea lea e mafai ai ona sili atu le taumafa o meaai, e aofia ai maualuga kalori.

    O le tino o le saccher, o lona uiga le malosi e mafua ai le kanesa o le vevela.

    O le faʻamaʻiina o vailaau faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i se suiga i meatotino faʻalelei o meaʻai (tofo ma manogi).

    I le faagasologa o le aspartame metabolism, o vailaau oona (methanol, formaldehyde) ua faia, lea e matua afaina i le popolega ma le cardiovascular system.

    Na faʻaalia le aʻafiaga o le tino i le cyclamate - o soliga i le faʻaleleia o le fetal ua iloa.

  • E mafai ona latou faʻavevesi faʻafitauli o le psychoneurotic, e aofia ai le maʻi o le maʻi, maʻi o Parkinson, Alzheimer's, togiaga faalemafaufau, ma isi.
  • O le faʻatagaina e faʻaaogaina e ono mafai ona avea ma faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, cardiovascular ma urinary system.

    O le fea mea manogi e sili ona lelei mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?


    O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka o se maualuga o le suka i totonu o le toto.

    O se faiga le talafeagai lelei e faʻaalia ai le faʻaalia o se faʻamaʻi o loʻo taatia i lalo o le faʻavae. O le mea lea, o le taofiofi o le gaʻo gaʻo i le maʻisuka e taua tele.

    Talu ai e le aʻafia e le suamalie le metabolism o le carbohydrate, e mafai ona latou foia ai lenei faafitauli. Na faʻamalosia e fomai muamua o le maʻisuka e faʻaaoga faʻaopoopoga masani.

    Talu ai ona o mea e gaosia ai le caloric o mea suamalie masani, i aso nei, ua tuʻuina atu i mea e le faʻaogaina e tutusa ma le kalo carorie. O le faʻaaogaina o nei meaʻai, oona, lea e masani lava o se soa taua o le maʻisuka, e mafai ona aloese.

    O suauu sili ona saogalemu mo fafine maitaga ma tamaiti


    O le maʻitaga o se tulaga faʻapitoa lea e tatau ai i se fafine ona faʻaaoga soʻo se faʻaopoopoga mea taumafa ma le faʻaeteete tele.

    E ui lava i le aoga o le suka e suitulaga i oloa, e mafai foi ona mafua ai ona maua ai le allergies i le tina atoa ma le pepe.

    O le mea lea, e sili atu mo tina o loʻo faʻamoemoe e le faʻaaogaina nei oloa mo meaai poʻo le siaki faʻatasi ma a latou fomaʻi aʻo mafai ona faʻaaogaina se tasi pe o se isi mea suamalie i se faʻaauau pea.

    Afai e le mafai ona faʻafitia le manaʻoga mo le suka, e sili atu le filifili mo stevia, fructose poʻo maltose, ma e itiiti lava le faʻasaina.

    O le faʻaaogaina o suka i le taimi o le susu e matua le manaʻomia.

    O le mataupu faavae lava e tasi o le filifilia o se mea manogi e tatau ona mulimulitaʻia pe ae filifilia se suka e suitulaga i se tamaititi. Ae afai e leai se manaʻoga tuusaʻo mo le faʻaaogaina o lenei oloa, ona le aoga lea ona faʻaaogaina. E sili atu ona lelei le faʻatulagaina o taʻiala o meaʻai lelei i se tamaititi mai le amataga o le aʻoga.

    Faʻavasega manatu sili ona lelei a fomaʻi ma le maʻisuka


    Fomaʻi faamaonia le faʻaaogaina o suauu i tagata soifua maloloina.

    E tusa ai ma fomaʻi, e sili atu mo conservatives le filifilia o le palasela po o le sorbitol, ae o tagata fiafia i fofo fou e talafeagai lelei mo filifiliga e pei o stevia poʻo le sucralose.

    Ae o le maʻisuka, e mafai ona latou filifilia ni mea suamalie o le zero-calorie (xylitol poo sorbitol). Afai o le kalori mea o le oloa e le faʻafefe ai le maʻi, e mafai ona ia filifili mo stevia poʻo le cyclamate.

    Vitio faʻatalanoa

    O fea o mea manogi e sili ona saogalemu ma sili ona suamalie? Tali i le vitio:

    Pe o le leai foi o le faʻaaogaina o le suka o se mea e le faalauaiteleina. Ae afai e filifili e fai lenei oloa o se vaega taua o lau meaai, ia mautinoa ia mulimuli i le metotia ua faʻamatalaina i faatonuga ina ia le afaina ai lou tino nai lo le manuia.

    O a mea suamalie?

    • natura - fructose, stevioside, thaumatin ma isi,
    • suauu - aspartame, acesulfame K, xylitol, saccharin, sorbitol, cyclamate.

    • calorigenic (carbohydrates) - fructose, xylitol, mannitol, isomalt,
    • non-caloric (non-carbohydrate origin) - aspartame, saccharin, sucralose, cyclamate, acesulfame "K".

    I le maualuga o le suamalie:

    • volumous (o le suamalie e latalata i le sucrose) - sorbitol, xylitol, ma isi,
    • malosi (o le suamalie e maualuga atu nai lo le suka) - aspartame, cyclamate, acesulfame "K", saccharin, thaumatin, stevioside.

    Calorigenic suamalie e le o faʻaaogaina i le taumafa mo le maʻisuka ma le vevela malie.

    Luga Muamua - Stevia

    Sugarol (Stevia) o se glycoside suamalie e maua mai i le plantes a Amerika i Sasaʻe o stevia. O le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o mea suamalie ua faʻamautuina mo tapenapenaga o loʻo i totonu o le pito i tua.

    I le faaopoopo atu i ai, o le stevia o le suamalie aupito sili lea ona suamalie o mea suamalie uma, lea e tutusa lelei ma le suamalie suamalie.

    • 200-300 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka,
    • e leʻo le faʻalogo,
    • o loʻo i ai mea faʻapitoa o le hypoglycemic, o lona uiga. fesoasoani e faʻaititia le kulūkose toto,
    • antioxidant, e mafua ai ona taofiofi le faagasologa o le matua, e taofia ai le mumū, puipuia mai le faʻamalolo.

    • leai se aʻafiaga leaga poʻo se faʻaleagaina mai Stevia sweetener i le tino,
    • E leai se faʻailoga.

    Nofoaga Lua - Aspartame

    O le aspartame o le natura o se vaega o le AMA - aspartic acid ma le phenylalanine methyl ester. O le igoa faapisinisi o aspartame o Slastilin, Sladeks.

    • 200 taimi sili atu le suamalie nai lo le suauu: 1 papalama o le aspartame mo le suamalie e tutusa ma le 3.2 g o suka,
    • faʻaleleia le tofo o le kulukose, siaki, cyclamate ma le saccharin, lea e faʻaitiitia ai le latou fua
    • i ni vaega laiti e mafai ona faʻaʻeseʻese le lagona le lelei o le tofo na mafua mai i le saccharin (oona),
    • e leʻo le faʻalogo,
    • e le afaina ai le tino,
    • taligalu le atinaʻeina o caries.

    • faigofie faʻaleleia ile vai pe a vevela, o lona uiga e malepe, e mafua ai ona mou ese le tofo suamalie,
    • ua malepe i lalo o le malosi o le suauʻu ma le itiiti o alkaline, o le mea lea e le mafai ona faaopoopo i oloa uma,
    • E mafai ona afaina ai tagata e maua i le fatu. O le mea lea, e tatau ona latou faʻatapulaaina (ma le aofia ai) le faʻaaogaina o mea inu suamalie suamalie, lea e aofia ai le aspartame (meaʻai faaopoopo E 951).

    Laʻau o aso taitasi: 20-40 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino.

    Tolu Tulaga - Acesulfame Potassium

    Acesulfame potassium (igoa tau fefaʻatauaʻiga "Sunett" ma le Tasi Tasi ") o se vailaʻau gaosia, soluble sulfamide-soluble pei o le saccharin. Acesulfame K o se mea faaopoopo meaai E 950 o loʻo faʻaaogaina i meainu gaosi, pusa, gelatin desserts ma suamati.

    • 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka
    • non-caloric
    • sili ona mafai
    • iner
    • vave ona gauaʻi mai le manava,
    • e le faaputuputu i totonu o le tino,
    • e leai se faʻailoga.

    • i le tele o doses ei ai sona aafiaga leaga,
    • O loʻo i ai se tofo oona ma le malosi i tulaga maualuga (e fautuaina e faʻaaoga i le aspartame).

    O le gaʻo faatagaina e 8 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino i le aso.

    Lona fa - Xylitol

    Xylitol - o se ava malosi 5-atomic, lea e maua mai e ala i le gaosia o mea tau laau. E mafai foi ona avea ma se vaega o oloa i lalo o le code E 967, sui ai le suka i mea e gaosia ai tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma le gaʻo, i le faʻafefe o mea.

    • sosolo lemu i totonu o le inumaga
    • liliu i le tino e aunoa ma le inisalini,
    • e faalua ona suamalie e pei o le sorbitol
    • tikeri o le suamalie i luga o se fua o le 100 iunite,
    • faʻauiga
    • faʻaleleia le faʻamalositino i totonu
    • ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic (faʻaitiitia le kulukose o le toto),
    • e leai sona aʻafiaga i le tino.

    • ei ai le aoga o le malosi o le 3.8 kilokaloka i le gram,
    • o loʻo i ai se aafiaga tele i luga o le mea o loʻo gaosia.

    Laasaga o aso taitasi: 30-50 g, pe afai e sili atu le mamafa 15-20 g i 2-3 inumaga.

    Fifth Place - Sorbitol

    Sorbitol - mai se vailaʻau vailaʻau, o se ava malosi. O se meaʻai faaopoopo ua resitalaina i lalo o le tulafono E420 ma ua faʻaaogaina i meaʻai (e aofia ai le kulimi kesi) ma meainu, faapea foi i le gaosia o le acororbic acid ma nisi vailaʻau.

    • faʻafeiloaʻi lemu ile inumaga,
    • lona maualuga o le maualuga o le toto,
    • oxidized i le fructose,
    • tikeri o le suamalie i luga o se fua o le 60 iunite,
    • e le oona.

    • ei ai lona aoga aoga: 3.5 kilokalori i le gram,
    • faʻapupulaina le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka ma le retinopathy i le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka,
    • o se faʻasologa o le faʻasolosolo e maua i le sorbitol (o lona uiga, o lona fualaau e le tatau ona silia ma le 30 g i le aso),
    • faʻalavelaveina le faʻaaogaina o le fructose,
    • mafua ai se faʻamatalaga faʻalauiloaina.

    O le fea mea manogi e sili atu ona lelei - fua faʻatatau

    I la tatou TOP 5, o le Stevia sweetener na foliga mai e sili ona leaga. Mo ia, e leai ni itu aʻafiaga ma tapulaa i le taliaina, e aofia ai tamaiti, maitaga ma lacting.

    O tagata e sili ona lauiloa ma taʻutaʻua o gaioiga Stevia ma Stevioside i le maketi a Rusia o:

    • LLC "Ariana",
    • Moscow kamupani "Leovit Nutrio",
    • "Vitachay" (Tver),
    • Novosibirsk company LLC IPK "Apis".
    Afai e te manaʻomia le suia o le suka masani ma soʻo se mea suamalie, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi mo fautuaga. Manatua pe afai e filifilia se fua o le suka, e tatau ona amanaʻia lona mafai ona iai i meaʻai ma vailaʻau.

    Faafeiloai! O le asō o le a mulimuli i le tusiga mulimuli i luga o fugalaau matagofie. O le blog na tusia i luga o le 20 tala e uiga i le sili ona lauiloa, o le mea lea e suʻeina e le vaega.

    Talu ai o loʻo i ai le tele o mea i luga o le maketi suamalie, ua uma ona ou talanoa e uiga i le toatele oi latou, ma o le a matou nonofo i nisi i auiliiliga i aso nei. O le a tatou iloa po o le a le thaumatin, neohesperide, slastin, isomalt ma le tele o isi mea suamalie o le gaosiga o Europa ma le lotoifale.

    I le tusiga o le a ou taʻuina atu ia te oe mea e tatau ona e gauai i ai pe a aofia ai i latou i le taumafa a se tasi poʻo se isi vaega o tagata oeo le teenaina o le suka o se mea taua tele.

    O le suamalie ua faailogaina i luga o igoa i totonu o le alalafaga taumafa e pei o E957 ma o le a feteenaʻi, faaleleia atili ma faasaʻo le tofo ma le vailaau mata.

    I nisi o atunuu, ua faamaonia Iapani ma Isaraelu e avea o se mea suamalie maualalo-calori. I totonu o Amerika ua faatagaina e avea o se mea faaopoopo meaʻai.

    Ae ui i lea, i Rusia, ua faasaina le thaumatin ona o le mea moni e lei pasia uma suega talafeagai e faamaonia ai lona le afaina.

    Thaumatin e gaosia i le foliga o se paʻu lanu samasama, sili atu le sugary nai lo le suka. O le suamalie o lenei tuufaatasiga o le protein protein e le o vave ona iloa, ae na o le taimi lava ae tuua ai se laisene maoti.

    O le faʻaaoga lautele o le thaumatin i nisi o atunuu ua faʻamatalaina e le gata i lona natura natura - o lenei protein o loʻo maua mai laau totō, ae o ona meatotino foi: o le vailaau e sili ona solu i totonu o le vai, sili ona faʻaaogaina ma e le suia ai le tofo ile siosiomaga.

    O se mea suamalie masani e faia mai i le pusi ma le suka, ae pe a maeʻa nisi gaioiga e le o aʻafia e le inumaga i le mea e tasi e pei o le suka, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina e fai ma sui o le maʻisuka.

    O le isomalt, lea e le mafua ai le oso i le kulūkose i totonu o le toto, o le maualalo o kalori - o lona 240 kcal mo le 100 g e ese mai i le suka, lea e 400 kcal.

    Ae ui i lea, o le isomalt e itiiti le suamalie, o le mea lea, ina ia maua ai le manava lelei, o le ae faaopoopo atu i ai, ina ia faaitiitia ai le aoga o meaʻai po o meainu ona o lenei suamalie o le a le manuia.

    Ona o lona mafuaʻaga masani, o le isomalt o se vailaʻau lelei, pei o le fib. O le faateleina i le manava, e maua ai le tino ma se lagona o le nofo malie mo se taimi umi atu.

    Le maua i se foliga mama. E faaopoopo i mea taumafa ma mea suamalie.

    Ole mea ole aʻafia na o laau toto e aʻafia i le vasega o togafitiga, o lona uiga, e fesoasoani i vailaau aoga (probiotic) e i ai i totonu o le manava, ma o le a faʻaleleia ai le faʻalaumalieina ma faʻaleleia ai le puipuiga.

    Inulin o se polysaccharide lea e le o tagofia e o tatou tino, lea e avea ai ma sui lelei mo le maʻisuka masani mo le maʻisuka - o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le faʻapupulaina.

    Inulin e maua mai i le gaosiga o le atisiliko ma le chicory i se auala malulu ina ia faʻasaoina le faʻavae mole mole. O le mea e pei o le paʻu poo tioata. E lelei le solu i totonu o le vai vevela, ae le lelei i le malulu.

    Inulin e masani ona maua i suamalie ma isi vaega. E faʻaleleia ai a latou meatotino, tofo ma liliu le suamalie i se faʻaopoopoga maloloina.

    FITO FORMA

    O le fulu e sui ai le suka e faʻavae i luga o mea o le natura moni - o le erythritol ma le stevia.

    O loʻo i ai se manaia lelei e aunoa ma ni faʻalelei faaopoopo, e fetaui lelei mo le suamalie o mea inu ma meaʻai, sili ona manaia.

    E le faʻateleina le kulukose o le toto, o lea e mafai ona aofia ai i taumafa i aso uma e maʻisuka.

    Maua i le paʻu pepa. 1 g o le paluga suia le 1 tsp. suka, talu ai o le foliga o le phyto e 5 taimi e suamalie.

    I lalo o le igoa faʻalavelave, o le taumafa meaai E 959, faʻaaoga lautele i le gaosiga mo le gaosiga o aisa kulimi, vave-soups, ketchups ma mayonnaise based sauces.

    Neogesredin e maua mai i le paʻu o se moli moli po o le vine. E taua o se mea e le afaina ma ua faamaonia i totonu o Europa e avea ma fesoasoani faaopoopo mai le 1988.

    E faʻaopoopoina i nifo ma faʻamalo.

    Neohesperidin dc o se elemene le lelei. O le mea sili ona taua, i le foliga o se paʻu e solo lelei i le vai vevela, sili atu le malulu.

    I le mea lava ia, o lenei suamalie e leai sona faʻamatalaga faʻapitoa, ae o lona tofo e matua patino lava - faila ma tusi menthol, ina ia faʻaaoga eseese.

    O le lanu Suamalie Fineerela atonu e tele ituaiga:

    I le tulaga muamua, o loʻo tatou feagai ma stevia, o le vaega lea i lenei mataupu e mafai ona gaosia i le laulau pepa poʻo le paʻu.

    Ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina e ituaiga uma o le maʻisuka, tagata o loʻo tauivi ma le mamafa o le mamafa, ma soʻo se tasi na filifili e tuʻu le suka mo isi mafuaaga.

    Faʻamatalaga e uiga i Canderel Stevia e mafai ona ese tele: o nisi e fiafia i le natura, o isi e le fiafia i le tofo faapitoa o lenei laau, lea e lagona malosi i lenei suamalie.

    I le lona lua, o le suamalie e maua i luga o le faavae o le aspartame synthesized synthesized, o se vailaau 600 taimi sili ona suamalie nai lo le suka, o lona aoga, e ui o le asō o loʻo fesiligia.

    E tutusa ma le suauu na muamua na tuuina atu i ni lomiga se lua.

    Hermesetas mini mea suamalie

    Ua faia i luga o le faavae o le synthesized sodium saccharinate. Faʻatau i pusa o le 300 poʻo le 1200 papa.

    O le mea manogi o se tuufaatasiga masani o le acesulfame - aspartame, lea e mautinoa ai le leai o se mea e le fiafia i le taimi mulimuli ma faaleleia ai le suamalie o vaega uma e lua. Na ou ufiufi uma nei mea suamalie o le gaosia i le gaosia muamua.

    Laititi siʻosiʻomaga e faʻafefeteina i totonu o le vai, aua nei faʻamalo le palapala pe a vevela ma i totonu o se siosiomaga.

    Slastin e le faʻateleina le faʻasalalau glycemic ma e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo tagata ei ai le ituaiga I ma le maʻisuka II.

    O le vailaau o se suauu suamalie, i le tuufaatasiga o le cyclamate soda i le mea muamua, ma o le sodium saccharinate o loo i le lona lua. O nei mea uma e lua o mea na faia i le fale suesue.

    I le avea ai ma ni mea e le o faʻamalosi, e le o aʻafiaina e le tino ma faʻafeiloaʻi i fatugaʻo, e ui i lea, e pei o soʻo se mea gaosi, o latou faʻaoga e matua masalosalo lava.

    O le suamalie o le Life Life e le faateleina le kulukose o le toto, ma o le mea lea e mafai ona faʻaaogaina i se meaai faapitoa mo ituaiga uma o le maʻisuka.

    Faʻatau i totonu o se pusa palasitika ma se tufatufa i le pepa laulau.

    Tasi le fagu e 41 g e tusa ma le 4 kilokalama o le suka. Ole fua ole aso e le tatau ona silia ma le 16 papa, e tutusa uma le 1 tsp. oneone.

    O le suauu mama uma e suitulaga e faʻavae i luga o le vailaʻau cyclamic, pe sili atu foi, o le sodium cyclamate, lea ua uma ona tatou talanoaina.

    O le malamalama uma e le oi ai se faasino igoa ma e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka. 650 fasi vaega o loʻo gaosia i pepa laulau i totonu o pusa taitasi.

    E sili ona faigofie, e faigofie ona sosolo i totonu o le vai vevela. 1 le papalama o le malamalama e tutusa ma le 1 tsp. suka, e ui i lea, e sili atu ma le 20 vaega i le aso e matua le fautuaina.

    O le igoa atoa o lenei suamalie e pei o le Maitre de Sucre. Ua faia i luga o le faavae o le paluga o le cyclamate ma le sodium saccharinate. E le gauaiina e le tino.

    Avanoa i totonu o ni pusa i totonu o se pusa paʻu ma se tufatufa o le 650 ma le 1200 fasi pepa. 1 le papaitusi e tutusa ma le 1 tsp. suka.

    Kruger, siamani Siamani, o se faʻafefiloi o afa ma saccher. E i ai sona tofo, e le o aʻafiaina e le tino, e sili ona faigofie, e faigofie lava ona sosolo i le vai.

    E maua i ni pepa o 1200 fasi pepa i totonu o se pusa paʻu.

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, o nei mea suamalie ua gaosia i le telē tele ma o oe ma e mafai ona ou filifili po o fea e tatau ona taulaʻi atu i ai. O le alu e faʻatau se mea suamalie, faitau ma le faaeteete faʻamatalaga i luga o le igoa, suʻesuʻe le aoga o mea taua uma ma na ona e faia loa lau filifiliga filifilia.

    Manatua - o le soifua maloloina o loʻo i o tatou lima!

    Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

    mauaina I LE LOTA sili atu le lelei o le stevia balance paleni, paʻu paʻu, e aofia ai:

    inulin (fos) 900mg

    faʻamaonia le stevia 130mg

    Sa ou faitau i luga o le afifi o loʻo manaʻomia e le maʻisuka ni faʻamatalaga aʻo leʻi faʻaaogaina

    e le fesoasoani i fautuaga?

    Latou te tusitusi e pei o lena. Igoa masani, e mafai ona faʻaumatia

    Talofa, Dilyed. O le a sau tala e uiga i Sucrazit sugar?

    Maltodextrin, o le a le mea, le faʻaosoina? Toeitiiti lava o pepe pepe uma lava ei ai. Maʻeu le saogalemu, ou te manaʻo e faʻalogo i ou manatu.

    Maltodextrin o se mea sili ona lelei. E le o se mea manogi, ae o le suka moni.

    Hello Dilyara, o le a le suamalie e sili atu ona lelei le filifili? E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Faʻataunuʻu i nai tausaga Sucrazit, ae atonu o le taimi e sui ai i le isi?

    Filifili stevia ma le erythritol. Aua e te sese.

    Tuua Lau Faamatalaga