Tea mo le maʻisuka: o se lisi o sauniuni o teas, otaota ma tulafono mo le gaosia o ia

O le tea o se vaega taua o taumafa a tagata uma i aso taitasi. Latou te faʻaaogaina e le gata o se mea gastronomic, ae faʻaaoga foi e avea o se sui sooupu. O le vaega mulimuli e faʻavae i luga o le filifiliga sao o tea ma le auala e saunia ai.

O fualaau o le togafiti e taua o se vaiinu o se meaai lelei, o lea e le faasaina ai ona inu i tagata e maua i le toto maualuga.

O lona aoga i le maʻisuka ua faamaonia e tagata atamamai. Faʻafetai i le polyphenol o loʻo i totonu o le vaiinu, o le vai e tausisia ai le tele o le insulin i totonu o le tino. Peitai, e taua le manatua e le mafai ona e faʻaaogaina o se vailaau mo le maʻisuka.

E le tatau ona faalēaogāina vailaʻau, talu ai o le vai e na o le lagolago i le masini system, o se fua puipuia e fesoasoani e taofi le paleni o le hormone masani.

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea latou te fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

O maʻi suka e tatau ona latou faʻaeteete lelei i latou lava i ituaiga uma o togalaau e fai ma faʻataʻitaʻiga po o le fea lauti e inu ma o le a sili atu le faʻaesea mai le taumafataga i aso uma.

O le a lauti e lelei mo le maʻisuka?

Mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, o le tele o laʻau mamago o vailaʻau faʻasaina na aoina, ma o le mea lea na faia ai se laʻau tipolo faapitoa e fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le maʻi.

E i ai foi isi teas aoga o loʻo i ai se aoga aoga i le tulaga lautele o le maʻisuka, faʻamautuina le maualuga o le inisalini: uliuli ma le lanumeamata, hibiscus, faia i le chamomile, lilac, blueberry, sage ma isi.

Ina ia malamalama pe aisea ua faasaina ai le maʻisuka e taumafaina se vai inu suamalie i le suka, ua lava lava le manatuaina o se mea e pei o se "igoa o le hypoglycemic", o se faailoga o le tele o mea e gaosi ai masini. Afai o le pasene o le GI e sili atu i le 70, ona faʻasaina lea o se oloa mo se tagata ua maua i le maʻisuka.

O lea, lea ua faaopoopo ai le suka, ua i ai se GI faateleina, ma o lea ei ai se aafiaga leaga i le maʻisuka. E mafai ona suia le suka i le fructose, xylitol, sorbitol, stevia.

Lauti uliuli po o le uliuli mo le maʻisuka

O le Black o loʻo i ai se aofaʻiga o polyphenols (thearubigins ma le pagala), lea e aafia ai le aofaiga o le suka i le tino o le tagata. E talitonuina o le ti uliuli e mafai ona onā tele, ona o lenei auala e faʻaititia ai le aofaʻi o le kulukose.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o polysaccharides o loʻo i ai i le tuufaatasiga e le mafai ona faʻamautuina le faʻaaogaina o le kulukose. O se vaiinu e na o le fesoasoani e faʻaleleia ai lenei gaioiga, o lea e le tatau ai ona e teena vailaʻau faʻapitoa i lenei tulaga.

Ae mo le lelei ma le vevela o lanu meamata, e taua le taʻu atu iinei o mea aoga o lenei vaiinu ua leva ona suʻesuʻeina, o le mea lea, e mafai ma talafeagai mo le maʻisuka e faʻaaoga ai, aua:

  • O le inu e faʻamaonia ai le metabolism.
  • Faʻaleleia lagona o le tino ile inisalini.
  • Fesoasoani e aveesea le mamafa o le mamafa.
  • Fesoasoani i le fufuluina o gaʻo ma le ate.
  • Faʻaleleia le faʻatinoga o le pancreas.

O nisi tagata atamamai e fautua mai i le maʻisuka ituaiga 2, faʻaaoga 1-2 ipu ipu lanu meamata i aso taitasi, aua o le a fesoasoani e faʻasalalau le aofaʻi o suka. I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o lenei vai i ona foliga mamā, e mafai ona e taumafai e faʻavasegaina lona tofo e ala i le faʻaopopoina o laau aoga (aemaise lava lanu po o le sage).

Ivan tea mo le maʻisuka

E fesoasoani Ivan tea i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, aua e faʻavae i luga o se laau afi, lea e aofia ai le tele o mea aoga e faʻamaopoopoina le galuega a le tino endocrine. E le gata i lea, o lenei vai inu e fesoasoani i le faʻaitiitia o le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2, ona o le faʻaleleia atili o le tino o le maʻi.

E leai se tasi o mea aoga o lenei vai inu e le mafai ona maitauina:

  • faaleleia le puipuiga
  • faiga faʻafefeteina masani
  • toesea mamafa
  • faʻaleleia metabolism.

E taua le manatuaina o le Ivan tea e le o se vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina atoatoa ai ni faʻaʻailoga o le maʻisuka. O lenei vai inu o se mea faʻasolosolo lea ei ai sona aoga aoga i le tino o le tagata.

E mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi laau totō e maualuga le maualuga o le suka (o le laumei, uila, chamomile, moa). Ina ia suamalie, e leai se suka, e sili ona lelei le faʻaaoga o le meli po o le suauu e avea o se mea suamalie.

O maʻi faʻamaʻi ma le ituaiga faʻamaʻi lua e mafai ona faʻaaogaina lenei vaiinu ina ia faʻaleleia ai le metabolism, aveesea le mamafa, toe faʻafoʻi le gastrointestinal tract ma faʻaitiitia soʻo se gaioiga faʻaoga.

O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina e le gata o le lauti, e mafai ona latou togafitia manua, sores ma pustules, faʻaaogaina le faʻafeʻau poʻo le teuteuina o le afi i le nofoaga o le paʻu paʻu.

Ae ui i lea, e taua le manatuaina o taimi e le fautuaina ai e faʻaaoga lenei mea teuteu:

  • ma faʻateleina o faʻamaʻi gasegase,
  • veinsose veins
  • faʻaopoopoga o le toto
  • ma le vein thrombosis.

O lea e le afaina ai le inu, e le fautuaina e inu le paluga sili atu ma le fa taimi i le aso.

Meainu maloloina

Mo le maʻisuka, o fualaau mamago o vailaau faʻamalositisi e aoina mai le mea na faia ai toga o vao. O meainu e mafai ona faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le maʻi.

O loʻo i ai le tele o le teas e maua ai se aafiaga lelei i le tulaga lautele o le tino, lea e mafai ai ona maualuga le maualuga o le inisalini: uli, lanumeamata, hibiscus, chamomile, lilac, blueberry, sage. Aiseā e te le inuina ai le ava ma le suka? E tatau ona tatou manatua se mea e pei o se "faasinomaga o le hypoglycemic", lea e manatu o se faailoga o le tele o mea e mafai ona faigofie ona maua. Afai e sili atu le GI i le 70, ona faasaina lea o lenei oloa.

Tea ma le faʻaopoopoga o le suka o loʻo i ai se GI faateleina, lea e aʻafia ai se tagata e maua i le maʻisuka. Sui le suka i le fructose, xylitol, sorbitol, stevia.

Green poʻo le uliuli?

Mafaufau i le autu o le ituaiga lauti e mafai ona maua i le maʻisuka, e tatau ona e gauai atu i le ti uliuli. E tele ni polyphenols e aʻafia ai le aofaiga o suka i totonu o le tino. E talitonuina e mafai ona faʻaumatia i ni aofaiga tetele, ona e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le kulukose.

Ae e tatau ona manatuaina o le polysaccharides o loʻo i ai e le mafai ona faʻamautuina atoatoa le kulūkose. O le inu na o le faʻaleleia o le gaioiga, o lea e le tatau ai ona e fiu vailaau faapitoa. O le lanu uliuli mo le maʻisuka o le a aoga ona o ona meatotino:

  • metabolism normalization
  • faaleleia le lagona o le insulin,
  • leiloa o le mamafa,
  • faʻamamaina ma le faʻaleleia o le gaioiga o gaʻo ma le ate.

O le mea lea, o lenei vaiinu ua fautuaina mo lenei faʻamaʻi.

Tea tiula mo ituaiga 2 maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina i le 1-2 ipu i le aso, aua e faʻavasega ai le aofaʻi o suka. E mafai ona e inuina le vai e le gata i ona foliga mamā, ae ia faaopoopo foi i ai laau aoga: lanu po o le sage.

Tea o loʻo saunia i se mea e tasi: 1 tsp. mo le 1 tioata + 1 tsp. i le ulo. Liligi le lauti i le vai inu. O le faʻaaogaina e faia mo le 5 minute, mulimuli ane e mafai ona faʻaaoga. O taimi taʻitasi e fautuaina ai e inu i se meainu fou.

Mo le maʻisuka, o le a aoga, aemaise ile ituaiga 1 ma le 2 o le maʻi. O lenei laau e taua foi o "afi", e aofia ai le tele o vaega taua e faʻafaigofieina le gaoioiga o le endocrin system.

O le isi vaiinu e faʻaititia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2 ona o se faʻaleleia atili o le tino. O aoga aoga o lenei lauti mo le maʻisuka e aofia ai:

  • faamalosia o puipuiga
  • faʻataʻotoina o le gasegase
  • toesea mamafa
  • toe faʻafouina.

E tatau ona manatuaina o le tea o Ivan e le o se vailaʻau e faʻamalo ai soʻo se faailoga o le maʻisuka. O lenei vaiinu e faʻaaogaina e fai ma siama, o loʻo i ai sona aafiaga lelei i le tino.

Ua tuʻufaʻatasia ma isi laau totō e faʻaitiitia ai le suka, mo se faʻataʻitaʻiga, laumei, laumei, chamomile, ma le meaʻai. Ina ia suamalie le inu, e tatau ona e faʻaaoga le meli po o le suamalie nai lo le suka. O se lauti talafeagai lea mo le maʻisuka ituaiga 2. Faʻatasi ai, faʻaleleia le metabolism, afaina ai le mamafa, ua toe faʻaleleia le gasegase o meaʻai, ua faʻaitiitia le faʻapala.

O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina e le gata o le lauti, e togafitia ai manua, maʻi o le tino, ulia, faʻaaogaina o le afaina i le paʻu. Ae e le mafai ona ave faʻateleina maʻi o le gastrointestinal, veins varicose, faʻateleina le toto toto, vevela vevela. E fautuaina e aua neʻi inu le susu i le silia ma le 5 taimi i le aso.

O le lauti lea mo le maʻisuka ituaiga 2. O le Hibiscus na faia e ala i paluga mago o Sudanese Roses ma Hibiscus. O le taunuuga o se meaʻai suamalie ma se manogi manaia, tofo inu ma se lanu mumu. O le tea e mauʻoa i flavonoids ma anthocyanini, o loʻo i ai ni mea e faʻasao ai ma mea e le faʻaleagaina.

O aʻafiaga aoga o tea o hibiscus o loʻo taua i lalo:

  1. Ona o le fale o le diuretic, o le faaleagaina o fualaau o fualaau faasaina ma toxini ua aveesea mai le tino.
  2. Ua tulai le Sudanese e tuu i lalo le cholesterol toto mo le paʻu o le mamafa.
  3. O loʻo i ai se faʻaleleia atili o le toto, o le gaioiga o totoga uma o le cardiovascular system.
  4. Aafiaga lelei i le faʻalavelave popole.
  5. Faamalolosia o le tino puipuia.

E mafai ona e inu uaea vevela i le taumalulu, ma faʻamalieina atoa lou fia inu pe a malulu i le taumafanafana. Ae e taua le aua le faʻamaʻafiaina i le hibiscus, ona o le inu o le vai e faʻaitiitia ai le mamafa ma mafua ai ona moe. O le tea ua i ai le faʻailoga. E le mafai ona faʻaaogaina mo maʻi, gastritis, gastroparesis diabetic, cholelithiasis. Inu se meainu i nei tulaga e le tatau ona avea ina ia le afaina ai le tino. E mafai ona e faʻatau le hibiscus i soʻo se faleoloa.

Laʻau monastery

O le a le la e tatau ona inu i le maʻisuka? O faipule o le St. Elizabethethan Belarussian monastery ia filifili ma le faaeteete togalaau togafiti o loʻo sausau i le vai paia. O le aafiaga e faʻaleleia e le mana o le tatalo. O le keke monastic o loʻo faʻamalolo ai meatotino ma e mafai ona faʻaitiitia ai faʻamaʻi o le maʻisuka.

  • televave le maualuga o metabolism
  • faaleleia le metabolism o le carbohydrate,
  • faatulaga le kulukose toto,
  • faateleina le lelei o le faʻaalia o le inisalini,
  • faʻamaonia le gaoioiga a le pancreas,
  • faaitiitia le mamafa o le tino
  • faamalosia le puipuiga.

E tusa ai ma fomaʻi, o le mea inu e aoga tele. I le tele o tagata, pe a uma ona faʻaaogaina, e faʻaumatia osofaʻiga a le hypoglycemia. Ae e taua le mulimuli i fautuaga mo le faʻaaogaina o lauti mimiti ina ia maua ai le tele o faamanuiaga:

  • inu i se tulaga mafanafana,
  • e sili atu le aua le inu kofe ma isi meainu,
  • aua le tuufaatasia le lauti ma suamalie ma suka,
  • suamalie i le meli
  • Leona e faʻaaogaina e maua ai se tofo lelei.

O le keke monastic e faʻaaogaina e puipuia ma togafitia ai le maʻisuka. I soo se tulaga, e taua le mulimuli i faatonuga mai le gaosi oloa.

Tea "Evalar Bio"

Tea "Evalar" mo le maʻisuka ei ai lona natura masani ma laau sili ona lelei e faʻaitiitia ai le tulaga o le tagata. Vaega o loʻo seleseleina i Altai; o loʻo ola aʻe laulaʻau i luga o faʻatoʻaga. I lenei faagasologa, vailaau e tineia ai manu faalafua, o vailaʻau e le o faaaogaina, o lea o le oloa gaosi e maua ai se mea masani ma togafitiga faafomai.

O le aoina e aofia ai:

  1. Rose hips. Latou te tamaoaiga i le acid ascorbic, lea e aofia ai i le faʻaogaina o auala e puipuia ai le tino mai faʻamaʻi pipisi. O le Rosehip foi e faʻaleleia le gaioiga o le hematopoietic tools.
  2. Tasatberry officinalis. E i ai se palloid galegin, lea e faʻaitiitia ai le kulukose, cholesterol. O le mutia e faʻamaopoopoina le paleni vai-masima, e faʻaitiitia ai le mumū ma le gaʻo oona.
  3. Lingonberry lau. I le avea ai o se vaega o le aoina, o se diuretic, faʻamaʻi pipisi, ua faia ai le faʻasologa o le choleretic, lea e faʻavaveina ai le aveesea o le kulukose.
  4. Buckwheat fugalaau. Latou te faʻaitiitia le faʻaogaina ma le palasi o capillaries.
  5. Laʻau o le Blackcurrant. O se vaega televitamin lea e manaʻomia mo le faʻaleagaina o capillary.
  6. Laupepa. Faatasi ai ma i latou, o le tetee o le tino e faateleina ai le gaosiga o le inisalini e faaosofia. O isi upega tafaʻi e aofia ai le faʻamamaina o le toto.

E tusa ai ma iloiloga, o ia ituaiga o suka mo le maʻisuka e aoga tele ma maloloina. Faatasi ai, o le puipuiga o le puipuiga, e puipuia ai le tino mai le afaina.

O se lauti lelei lea mo le maʻisuka ituaiga 2. Ua togafitia e falemaʻi masini otaota po o taga pepa. E mafai ona e gaosia le aoina i le fale. E aofia ai:

  • chamomile fugalaau
  • rose pupuni,
  • vine
  • ese mai fafo
  • St. John's wort
  • pi pi.

O le aoina e vaevaeina i ituaiga e 2: "Arfazetin" ma "Arfazetin E". E faʻaaogaina auala e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. O le aoina e mafai ai ona e pulea le suka, galue i luga o le ate. I le maʻisuka ituaiga 1, e le tatau ona faʻaaoga le aoina.

Laau uli mo le maʻi suka

O le lanu uliuli o loo i ai le tele o polyphenols (thearubigins ma fusipepa). E mafai ona latou maualalo le maualuga o le suka. O le polysaccharides o loʻo i ai i le lauti faʻagesegese le faʻavaveina o le kulukose i totonu o le tino. E mafai ona latou puipuia le osofaʻi malosi o suka i le suka pe a uma ona 'ai ma faʻamalo lemu. Tea e le mafai ona faʻafaigofieina le faʻaleleia o le kulukose, ae o le mea sili o le a faʻaleleia. O le mea lea, o se ipu tiuti uliuli, e inu pe a uma le taumafataga autu, o le a aoga i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le 1. Pe a faʻamavaeina, e mafai ona e faʻaopopo se sipuni o lanu vevela i le lauti uliuli, o lona uiga o le maualuga o le suka o le suka o le a faʻaitiitia le vave ma sili atu le lelei.

Tea Lanu mo le maʻi suka

Teu tiiti e aofia ai antioxidants ma polyphenols i ni mea tetele atu nai lo le lauti uliuli. O le mea lea, ua faʻaaogaina ma le manuia i le maʻisuka. Polyphenols fesoasoani e pulea le maʻisuka e ala i le faatonutonuina o le kulukose. E le gata i lea, o vailaau aoga i totonu o le lauti e fesoasoani i le maualalo o le cholesterol, le toto, ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le oxidative. O nei mea uma e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatuina o fatu ma vascular diseases, lea e matua maualuga lava i le maʻisuka. E fautuaina e inu i le 4 tioata lanu meamata i aso taitasi e aunoa ma le faaopoopoina o le suka ma le susu.

Paʻe papaʻe mo le maʻisuka

O loʻo maʻi faʻatasi ma le maʻisuka e oʻo lava ile taimi malulu. Paʻepaʻe papa e lelei atoatoa, e faʻatagaina oe e faʻavavevave lou fia inu, faʻatumu le tino i mea aoga, o loʻo maua i le tele o nei ituaiga o lauti. O lenei vaiinu e mafai ona faʻamalosia ai le puipuiga, faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, faʻamaonia le maualuga o le suka toto. O le maualalo o le caffeine e le mafai ona faateleina le mamafa, lea e aoga foi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Maʻisuka Herbal Tea

Faatasi ai ma le maʻisuka, o fualaau aina ma fualaau aina e mafai ona taua tele. Latou te fesoasoani e faʻaitiitia le tulaga, faʻaitiitia le kulukose. O laau uma e vaevaeina e tusa ai ma le metotia o le aʻafiaga i:

  • Laʻau e faʻatatau i le faʻamautuina o le gaioiga o le tino, faʻaleleia le gaioiga o totoga, faiga, faʻamalosia o puipuiga, faamamaina o toxins ma toxins.
  • Laʻau o loʻo iai faʻatasi ma le inisalini. Latou te fesoasoani e faatonutonu le maualuga o le suka.

O le kulupu muamua - faʻavae le lafu, uʻu mauga, fugalaau, seleni, meaʻai, aʻa auro, lure, ginseng. O le vaega lona lua o loʻo aofia ai le uʻamea, vine, peony, bean pods, elecampane, vine magnolia vine, burdock. O loʻo aofia ai inisalini pei o meaola.

O nei laau uma o se vaega o togafitiga faafomai e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. O le tuufaatasia o oe lava ia e faigata, talu ai e tofu i latou uma ma faʻasolega, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o se maʻisuka na saunia i le maʻisuka i le falemaʻi.

O sisi o Rose o loʻo aofia ai le tele o vitamini, flavonoids, faʻamalosi tino. Faatasi ai ma le fesoasoani o sulu o le rosa, e mafai ona e foia le tele o faafitauli e o gatasi ma le maʻi maualalo: faʻalautele le tino, faʻavaivaia le vaivai, aumai le cholesterol i le masani. O le suauʻu Rosehip e mafai ona faʻaaogaina i le leai o ni gasegase gastrointestinal.

Faʻasaʻo mo le maʻisuka

O le aʻafiaga o le faʻaoʻoina o le tino i le tino ua leva ona faamaonia, aua o le tuufaatasiga o lenei vavega o loʻo aofia ai le silia ma le 400 meaʻai. Faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo i le tino, faʻatonutonu ai gaʻo gaʻo. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le tinging tea e mafai ona faʻaitiitia ai le mamafa e aʻafia i le maʻisuka.

E mafai ona e faʻaaogaina se vai vevela e fai ai le lauti tinger. Ua faʻamamaina le aʻa, sasaa i le vai malulu ma se tagata matua. Ona faʻafefe lea ma sasaa vai inu. O le mea inu ua uma ona inu e mafai ona onā, faaopoopo i le lauti masani, ave muamua aʻo leʻi 'ai. E le faatagaina le togafiti mo i latou o loʻo faʻaaogaina le suka suka, ma e mafai e le laau ona faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau oona, lea e mafai ona oʻo atu ai i le malosi o le oso i luga o suka. E tatau ona faʻamaonia le ginger e se endocrinologist.

Maʻisuka Tea Harm

Soo se ituaiga lauti e tele lava lona aoga mo le maʻisuka. E naʻo le tatau ona mataituina nisi o fautuaga:

  • O togalaau ma lauti e le tatau ona suia ai le auala autu o togafitiga.
  • A o le inu se vaiinu fou, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.
  • Soo se lauti e tatau ona onā e aunoa ma le faaopoopo o le suka.

Hibiscus tea mo le maʻisuka ituaiga 2

O Hibiscus e faia mai i peti maso o Rosese Sudanese ma Hibiscus. O le taunuuga o se meaʻai suamalie ma se manogi manaia, tofo inu ma se lanu mumu. Ona o le fatuga o le laau, o le tamaoaiga i flavonoids ma anthocyanins, lea e maua ai le antioxidants ma le aʻafiaga o le inflammatory.

E le gata i lea, o aoga aoga o le tea o Hibiscus o loʻo taua i lalo:

  • E galue o se fomaʻi e aveesea ai le pala o fualaau oona ma toxins mai le tino.
  • O loʻo tulaʻi Sudanese e faʻaitiitia le aofai o le cholesterol i le toto, lea e mafua ai ona gau le mamafa o le maʻi.
  • Faʻaleleia le toto, o le gaioiga o totoga uma o le cardiovascular system.
  • Aafiaga lelei i le faʻalavelave popole.
  • Faʻaauau le puipuiga o le tino.

Ae ui i lea, o le maʻisuka e le tatau ona faʻaaogaina i le faʻaaogaina o le hibiscus, aua o lenei mea inu e mafai ona faʻaitiitia ai le toto ma mafua ai le moe. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamaoniga mo le inu mumu, latou te popole i tagata e maua i le maʻila, gastritis, gastroparesis, maʻelithiasis. I lenei tulaga, o le inuina o lenei vaiinu e le o fautuaina, ina ia aua nei mafua ai se faʻaleagaina atili.

Evalar Bio Tea mo le maʻi suka

O le Evalar Bio o loʻo i ai le 100% o le natura fatuga, lea e aofia ai laʻau sili ona lelei e fesoasoani i le faʻaleleia o le tulaga o le maʻisuka.

Vaega o loʻo aoina i Altai, faʻapena i luga o faʻatoʻaga. Pe a tutupu fua laau, vailaau e tineia ai manu faalafua ma vailaʻau e le o faaaogaina, o le mea lea o le oloa gaosi e maua ai se mea masani ma togafitiga faafomai.

O aʻafiaga olaola e aofia ai vaega nei:

  1. Rose hips. O loʻo aofia ai le acid ascorbic, lea e aʻafia ai i le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga, puipuia le tino mai faʻamaʻi. E le gata i lea, o le rosehip e faʻaleleia ai le gaioiga o le hematopoietic apparatus.
  2. Goatberry officinalis (vao vao). O le vaega autu o le alkaloid galegin, lea e fesoasoani e faʻaititia le kulukose ma le cholesterol. E faʻamaonia le paleni o masima-masima, osofaʻi o le mumū ma le gaʻo palasi.
  3. Lingonberry lau. I le avea ai o se vaega o lauti, o loʻo latou gafa ma se vailaʻau, vailaau faʻamaʻi pipisi, meatotino faʻapitoa, ona o le faʻagasologa o le aveesea o le kulūkose mai le tino ua faʻavave.
  4. Buckwheat fugalaau. O i latou o se meafaigaluega e faʻaitiitia ai le gafatia ma le palasi o capillaries.
  5. Lea lanu uliuli. O loʻo taʻua i latou o soʻo se telefoni, lea e talafeagai mo le faʻaleagaina o capillaries poʻo le leaga o le gataifale.
  6. Laʻau Latou te faʻateleina le tetee o le tino ma faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini. Nettle foi e auai i le faʻamalosiga o le toto.

E tusa ai ma iloiloga o tagata na faʻaaogaina lenei lauti, e mafai ona e mautinoa o lenei vai inu e aoga tele ma aoga, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma avea ai le tino ma pa puipui faʻapitoa i faiga faʻapitoa.

Tea arfazetin mo le maʻisuka

I totonu o falemaʻi, e mafai ona faʻatau faʻatau togatogo ma taga pepa Arfazetin, lea e faʻaaogaina e puipuia ai le maʻisuka. E mafai ona e gaosia le aoina i le fale ma i luga o le auala. Arfazetin e aofia ai:

  • Chamomile fugalaau (falemaʻi).
  • Rosehip.
  • Pupu vine.
  • Faʻaaloalo (eleele).
  • St. John's wort.
  • Pulu fagu.

E le gata i lea, o le aoina o ia lava e lua ituaiga: Arfazetin ma Arfazetin E.

Arfazetin. I le faaopoopo atu i le tuufaatasiga o loʻo i ai nei, ua faaopoopo i ai le aʻa o le aralia Manchu. E faʻaaogaina o se hypoglycemic mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le vailaʻau e fesoasoani e pulea le suka, e aʻafia ai soso o le ate. I le tuufaatasiga o le Arfazetin E e iai le eleutherococcus root, nai lo le aralia.

O nei sauniuniga o laʻau e aoga ona e tumu i glycosides, carotenoidomas ma anthocyanin glycosides.

E le fautuaina le faʻaaogaina o sea ituaiga o maʻisuka o le ituaiga muamua, ona o lea tulaga, o le aʻafiaga i tofotofoga faʻapitoa ma, e tusa ai ma iloiloga, e leʻi maua.

Olive ti lai mo le maʻisuka

O le isi aoina lelei o fualaau e fesoasoani e taulimaina ai le maʻisuka o Oligim Tea, lea e aofia ai foi vaega aoga o loʻo i ai se aoga aoga i le soifua maloloina o le tagata. O nisi o elemene taua o le lauti ua faia o:

  • Lingonberry laʻau (maua ai se aʻafiaga).
  • Rosemary (faʻamalosi ma faʻaleleia le galau o toto toto).
  • Laʻau laʻau (tamaoaiga i minerale ma vitamini).
  • Galega grass (faʻaitiitia le aofaʻi o kulukose, faʻasaʻo le metabolism).
  • Nettle (faʻaosofia le gaosia o le insulin).

E faʻafefea ona inu leuti mo le maʻisuka

Talu ai o loʻo maua i le maʻisuka, ua faʻamalosi tagata e pipii i se meaʻai e le aofia ai meaai ma falaoamata, ma e tatau ona latou maua ni filifiliga lelei ma lelei. E le mafai ona inu le lauti e aunoa ma se mea suamalie, ma, o le mea e lelei ai, e oʻo lava i tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona faaopoopo i ai meaʻai o le maʻisuka i lenei vaiinu.

Mo le maʻisuka, e mafai ona faia ni paʻu mai le falaoamata, lea e maualalo le GI. E mafai foi ona e faʻaaogaina le paʻu o le curd, apple marmalade. E talia le kukaina o kuki falaoamata ma le totino. Ina ia avatu le lauti o se meaʻai faapitoa, ua faʻatagaina e faaopoopo le lemoni poʻo le susu. Mo le faia o le lauti suamalie, e sili atu le faʻaaogaina o le meli po o mea suamalie, lea o le a le afaina ai le tulaga o le maʻisuka.

E tatau ona manatua o le lauti ma le suka e sili atu le taua o le GI, o le mea lea e le talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amata amata osofaʻiga faʻafuaseʻi, na toe foi moni mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Oligim Tea

O se faʻaaogaina o le vaomatua aoga e faʻaaogaina ai faʻamaoniga o le maʻisuka. O le tuufaatasiga o loʻo aofia ai vaega taua e iai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o tagata. Tea e aofia ai:

  • laʻau laʻau,
  • rose pupuni,
  • fua o fua
  • galega otaota
  • upega.

E tusa ai ma le maʻisuka, o le lauti "Gluconorm" e i ai sona aafiaga lelei i tagata. E ave mo le 1 masina, ma pe a manaʻomia, e toe faʻafeiloaʻi pe a mavae ni nai masina.

O le taga faʻamamā e sasaa atu i le vai faʻafefe (1 ipu), pe a maeʻa ona tuʻuina atu mo le itiiti ifo ma le 10 minute. Ona e manaʻomia lea ona e faʻavaivaia ma ave sina sipuni laiti. Faʻafiafia le lauti i le ½ cup 3 taimi i le aso, e sili atu i le 'ai.

Lauti uliuli mo le maʻisuka

E vave lava ona e iloa e tatau ona faʻafesoʻotaʻi mea uma, ma o le mea lea i le fesili o le teas mo se maʻi gasegase, o le mea muamua e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi. O ia lea e tatau ona faia le faaiuga mulimuli i le talafeagai o le inupia ma le ituaiga o vai ua faatagaina, e ui lava o le maʻisuka ma le lauti i mataupu autu e le o se mea e tasi.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le vaetamaina o se polokalama faapitoa o le a faaitiitia ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

Oona pia

Talu ai e faasino i faʻamaʻi matautia, o le le tusitusi i meaʻai e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faafitauli. Mo le tele o tagata inu uaina, o le pamu mo le agaga o le a avea ma se tali le lelei i le fesili: pe o le tii e maualuga le suka o le toto? Ma le isi, o le saʻo lelei o lenei vaiinu o le a faʻaleleia ai le tulaga o le tino ma o le a manuia.

E toʻatele tagata o loʻo faʻalagolago i le lauti uliuli. E le gata i lea, aua o atunuu o le sovietipolo Soviet e sili atu ona aganuʻu, ma o le mea la lea e tele. E tele tagata e faʻaaogaina. E le gata i lea, e manaia tele le vavalalataina e le au faigaluega i totonu o le telefoni lenei lauti faapitoa i totonu o fagu tetele ma pakete.

O se nofoaga faapitoa i tulaga o le puipuia o le maʻisuka ma le faʻaleleia atili o le soifua mālōlōina e tuʻuina atu i le taumafa o le lauti mai laulaʻau lanu po o fua. O le vai inu ua tuʻuina atu e aoga ona o le tele o tannins ma isi vaega e fesoasoani i le faʻaititia ma le faʻamautuina o le suka. E mafai ona faʻatau sau lauti i se faleoloa faapitoa pe i totonu o se fale talavai, ae o le toʻatele e manaʻo e faia oe lava ia.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o le ti uliuli i le tele o mea o loʻo i ai se aoga aoga i totoga ma faiga e mafua mai i le pagala ma learubigins.

O latou aafiaga e talitutusa ma le malosi o le inisalini e faʻafetaui ai le maualuga o le suka. O lea, e mafai ona pulea le kulukose i totonu o le tino e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa.

O loo i ai i le lanu uliuli le tele o polysaccharides faapitoa e maua ai ona ituaiga uma o se malamalama, o le tofo suamalie maaleale. O nei faʻalavelave faʻalavelave e mafai ona taofiofia ai le faʻafefe o le kulukose ma puipuia ai fesuiaiga le fuafuaina i lona maualuga.

O le mea lea, o le faagasologa o le faʻasaumalie e faʻafefeteina ma faʻafefe. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e le au atamamai le inu i lenei vaiinu i le maeʻa ai o se taumafataga mo tagata uma e maua i le maʻisuka. I se faaopoopoga, o le faasino igoa o le tea uliuli e 2 iunite pe afai e saunia e aunoa ma le faaopoopoina o le susu, suka, ma isi.

Faʻainitaneti o aso nei e le mafai ona mitamita i suʻesuʻega atoa o le a suʻesuʻeina lelei aafiaga o le ti uliuli i le maʻisuka. Peitai, e mautinoa lava o le tuufaatasiga o lenei vaiinu e aofia ai polyphenols, ma o lea e mafai ai ona manatu o le lauti uliuli i ni aofaiga lapoa e mafai ona faaitiitia le aofaʻi o le suka i totonu o le toto. O lona aafiaga e foliga tutusa ma le aafiaga o le inisalini i le tino, ma e aunoa ma fualaau faasaina.

Mo lenei mea, o le a tatau ona faʻaaoga se tasi tsp. lapisi matala, o loʻo kuka i totonu o sina vai inu. A maeʻa sauniuni le tuufaatasiga, e tatau ona faʻaosoosoina mo le afa itula ona faʻasolo ai lea. E faʻatatau i fautuaga a le diabetistist, o foliga o le faʻaoga e mafai ona ese. Ae ui i lea, o le maʻisuka masani ole taui o le maʻisuka, o le lauti e mafai ona tatau ma e tatau ona onā ile tolu taimi i le aso.

I le taimi nei, e iloa e tagata uma le numera tele o faʻamalologa o lenei vaiinu. Ua lauiloa foi e uiga i lona gafatia e faʻaleleia faiga faʻavae i le tino. Talu ai o le maʻisuka o se maʻi lea e fesoʻotaʻi vavalalata ma le faʻavaivaia o le gaʻo ma le gaosiga o gaʻo, o lenei vai inu o le a taua tele i le taua.

O le a avea ma se masani lelei tele mo le maʻisuka e faʻaaoga ai le lauti pe a uma ona 'ai. Ma o lenei mea e mafai ona faamatalaina i le i ai o se aofaiga o polysaccharides i le tuufaatasiga o le ava. E mafua mai ia i latou e tiʻeti uliuli, tusa lava pe leai se saito suka, e maua mai ai se suamalie suamalie. Faʻafetai i nei vailaau, o le kulukose e ulu atu i le manava i meaʻai e sili atu ona faʻagesegese ma sili atu le sologa lelei. O vavega e le tatau ona faʻamoemoeina mai le uliuli tī, ae e mafai ona latou maua se aoga aoga i le tulaga. O le lanu uliuli mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona onā, ae e le mafai ona e mafaufauina o le vailaau autu ma faalēaogāina togafitiga na fautuaina e lau fomaʻi.

O le isi ituaiga aoga o mea inu suamalie e aofia ai lau fugalaau, lea e mafai ai ona maualalo le maualuga o le suka. O se laau toto e pei o vaomatua vaomatua, lea o le a manaomia foi ona fausiaina i le 200 ml o vai inu, e sili ona talafeagai mo lenei mea. E le masani ona faʻaaogaina isi vine, mo se faʻataʻitaʻiga, blackcurrant, blackberry or blueberry.

E i ai nisi faʻamatalaga e uiga i le lanu meamata:

  • e faʻaleleia ai lagona o le tino ile hormone o le pancreas,
  • fesoasoani i le faʻaleleia atili o faiga faʻasolosolo ma faʻaumatia ni paʻu faaopoopo, lea e talafeagai mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2,
  • faʻaitiitia le ono mafai ona iai ni faʻafitauli
  • faʻamamaina totoga o le tino o le tino ma le ate, faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga mai le ave o vailaʻau eseese,
  • o loʻo aʻafia ai le faʻatinoga o le pancreas.

E tusa ai ma tagata atamamai, e tusa ma le lua ipu ipu lanu meamata i aso taitasi o le a fesoasoani i le faamamaina lelei o le kulūkose.

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le mea e mafai ona ou inu tii ma le maʻisuka? I le avea ai o se meaʻai mo lenei vaiinu, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau mamago, faʻamafa o le maʻisuka ma suamalie e leai ni suka, meli, stevia ma mea e faia i le fale ma sui o kulukose.

E le gata o se tofo faamamaina ma se uiga malie, ae o se matagofie matagofie foi o le paʻu o le ruby. Mo le maʻisuka, o lenei vai inu e aoga tele. O loʻo aofia ai fualaau 'aina suamalie eseese, vitamini ma gaʻo kulū faigofie.

Karkade - o se meainu e aoga mo tagata mamai ma hypertensives

Tea Lanu mo le maʻi suka

O le mea moni o le lanu lanumeamata o se vailaʻau maloloina lelei ua leva ona iloa mo se taimi umi. Ae peitaʻi, ona o le faʻamaʻi lelei o le solia lea o le gaosiga o le gaʻo i totonu o le tino, i lenei tulaga, o le mafai ona faʻaogaina lenei ituaiga e faʻasalalau ai le metabolism o le a sili ona aoga. O le mai mai le maʻisuka, ioe, o le a le faasaoina, ae o le a fesoasoani e faia laasaga e faʻaleleia ai le tulaga. O nisi suesuega sa faia i lenei itu, ma o le mea lenei na latou faaalia:

  • A maeʻa le lauti ma se vai inu, o le a amata ona sili atu ona lelei le vaʻaia o le inisalini e faia e le paʻu.
  • Mo e tauaveina le maʻisuka ituaiga 2, o le mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le tino o le a aoga. O lona uiga o le aʻafiaga o le tele o faʻalavelave e masani ai ma lenei faʻamaʻi ua faʻaitiitia.
  • Talu ai o le togafitiga o le maʻisuka e toetoe lava a le alu e aunoa ma le faʻamaoniaina o fualaau oona, o lenei mea e mafua ai se avega mamafa i le ate ma fatuga o le maʻi. E mafai foi ona inu le Tea ina ia faamama ai mea ua taua i luga.
  • O le galuega a le pancreas lava ia ua faaleleia foi.

Ina ia mafai ona faia le lauti, e faʻaaogaina ai lala laau totino; o se filifiliga talafeagai e aofia ai le mea tonu o ituaiga talavou. E tuʻu saʻo i totonu o se ulo e fufulu ai le vai ma faʻafefete i luga o le vevela vevela mo le 10 minute. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻamafana le vai ma e le sili atu ma le tasi pe lua ipu i le aso.

E le gata i lea, o lenei lauti ei ai sona aafiaga vaivai, lea e fesoasoani e faatumauina ai le mamafa i se faailoga masani. O le Hibiscus ua lauiloa foi mo le faaleleia o le tulaga ma le toto maualuga.

E i ai le foliga vaaia o se ata vevela mafiafia o loʻo fetolofi i luga o soʻo se vai mama.

O lenei mushroom e masani ona fafagaina i sugars, ae tatau ona fafagaina le lauti ona o lona masaniga masani. O se taunuuga o lona soifuaga, o se fuainumera tele o vitamini ma eseese enzymes e faalilolilo. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tea mushroom ma le maʻisuka o loʻo i ai le malosi e faʻaleleia ai faiga faʻavae i le tino.

E ui o le faʻamaoniga e mafai ona faatoilaloina le maʻisuka ituaiga 2 E ala i lenei vai inu e leai se faʻamaoniga po o se suʻesuʻega, o le lanu lanumeamata mo le maʻisuka e le faʻatagaina e inu. E le gata i lea, mai le tele o fomaʻi e mafai ona e faʻalogo i sea fautuaga faʻatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

Green, Red or Black Tea

O le toʻatele oe feagai ma le maʻisuka e popole e uiga i le fesili pe mafai ona inu i ituaiga eseese o lauti e pei o le uliuli, lanumeamata ma isi. I le tautala sao e uiga i le lanu lanumeamata, ou te fia matauina le faatagaga o lona faaaogaina. E mafua ona o le i ai o nisi o vaega i totonu, lea e aʻafia ai le faʻamamaina o le kulukose i le tino o le tagata. Ou te fia iloa foi o le maualuga o le lanu o le teas e le aafia i le gaioiga faapitoa - aemaise lava, o le faʻamalosi - lea e aʻafia ai le faateleina i lona tikeri o aoga mo le maʻisuka.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e fautuaina e saunia se kvass faapitoa e faavae ile suka poʻo le meli.. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo ni lita se lua o le vai ma se tasi o mea o loʻo taua i luga i se atigipusa ma se mushroom. Seiloga ua uma ona saunia le inu, ma faʻamavae mea inu i vaega, e mafai ona e inuina. Ina ia faia le faʻaogaina e le mafiafia, e tatau ona faʻaalu i le vai mamā poʻo teuteuga o fualaau faʻalaʻau.

Faatasi ai ma isi vailaau, o le tuufaatasiga o le lauti e aofia ai foi se aofaiga taua tele o caffeine. E mafua ona o lea mea e tatau ona faatapulaa le taumafaina. O le tele o taimi, e mafai ona e maua fautuaga nei: aua le inu sili atu ma le lua ipu i ni nai aso. Ae ui i lea, o isi faʻamaumauga maʻoti e tuʻuina atu i tulaga taʻitasi e le fomaʻi.

O le lauti uliuli i le tele o mataupu e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka. Ae peitai, i lenei tulaga, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea:

  • o se faʻaitiitia po o le faʻamautuina o faʻamalo o le suka e mafai ona mafai naʻo le tau o le suka,
  • e le manaomia le taumafaina o le sili atu ma le 250 ml o sea lauti i le aso, aua a leai o le ai ai se vave vave aveeseina o nisi vaega aoga,
  • faaopoopo le meli po o lemoni o le a sili atu ona aoga le inu ava malosi mo le maʻisuka.

Pe a filifilia le ti uliuli, e tatau ona amanaʻia le maualuga o lona taua, aua o le a faalagolago i lenei mea mo aoga o le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli, faʻafuaseʻi ona faʻaumatia le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O se vaega o le ava o loʻo teuina i totonu o le vaiinu. E masani lava, o le tele o le ava i kvass e le sili atu i le 2.6%, ae mo le maʻisuka o lenei aofaiga e mafai ona lamatia.

A e leʻi amata togafitiga i lenei vaiinu, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

E na o ia lava le aiā tatau e filifili pe mafai ona ave i le maʻisuka pe leai foi. E masani lava e fautuaina e le sili atu nai lo le tasi le ipu i le aso i le tele o atopa.

O a mea e inu ai leuti?

Talu ai o le maʻisuka e manaʻomia ai se meaʻai e le aofia ai meaʻai suka ma falaoamata, e manaʻomia nisi filifiliga lelei. E le mafai e tagata uma ona inu le lauti e aunoa ma le suamalie. I lenei tulaga, ole mea e manaʻomia ile talatala o le maʻisuka, lea e faʻatau i le faleoloa ma e kuka na o oe lava.

Faʻatasi ai ma se maʻi, e saunia mai ai le fala mai le falaoamata ma sina GI maualalo. O le isi mea e tatau ai, o le apple marmalade. E mafai ona e kukaina le paluga falala ma le totino. E mafai ona e faaopoopo le lemoni po o le susu e faaopoopo ai se tofo faapitoa. Mo le suamalie, o le meli po o le suauu e faʻaaogaina.

Kombucha

O lenei mea o se meaola faʻasolosolo, e aofia ai ituaiga eseese o le fefete ma siama. O loʻo tuʻuina atu i le foliga o se ata felanulanuaʻi e tafe i luga o le vai mama. E mafai ona samasama-paepae, lanu piniki pe enaena i lanu. E 'ai e le mushroom suga, ae o le lauti e tatau ona faʻaigoaina mo le gaosiga masani.

Tagata e maua i le maʻisuka e maua mai le kvass. 70 kalama o le suka poʻo le meli e faʻaopoopo i le 2 lita o le vai. A maeʻa le faʻamalosi, ona talepe ai lea o le suka i totonu o ona fale. E sili atu le faʻamamaina o le vai i le vai.

Faʻaaogaina mo le maʻisuka 2 ituaiga o vao vao na saunia taitoatasi:

  1. I fua tutusa, o fugalaau o le sunflower, dandelion ma le mauga arnica ua fefiloi. O vaega o loʻo faʻavae i totonu o se mea e faʻaleleia, ma ave 1 tbsp. l i le 1 lita o le vai. O lenei faʻafefiloi ua mumu ma faʻafefete mo 3-4 itula. Ona liligi ifo lea o le fagu i totonu o se koneteina tioata ma teuina i totonu o le pusaaisa. A o leʻi 'ai, ave le ipu e 1 o se meafaigaluega. O aso uma e saunia ai se vaega fou, a leai o le a le aoga le aoina.
  2. Matou te manaʻomia ni fatu selu (1 tbsp. L), lea e faaopoopo i ai le chicory ma le ginseng (o le aofaiga lava lea). Ona liligiina lea o le paluga i le vai inu (1 lita), agavale e faamaalili. Ona e manaʻomia lea ona faʻafefete, sasaa i totonu o se koneteina tioata. Ave le ipu e tasi pe a uma se taumafataga.
  3. I fua tutusa, o laulaau o laumei, lingonberries ma walnuts ua fefiloi. Ua faaopoopo le numera tutusa o le birch buds. Ma, i le po, sasaa le susu i le vai inu, ona tuu ai lea e momoe. Inu 50 ml i le taeao ma le afiafi.

O vave togavao e faʻaitiitia le lagona o le soifua manuia. Faatasi ai ma le fesoasoani o meainu, o le metabolism e masani ona faʻapitoa, lea e aʻafia ai le tino. Afai e te lagona le le lelei, e tatau ona e faʻamaeʻa togafitiga ma talanoa i se fomaʻi.

Laʻau faʻamaina "Aneti-suka suka"

O lenei vaiinu e fesoasoani i:

  • toto maualuga le suka
  • toefuataiga o le pancreas,
  • faʻasologaina o le metabolism,
  • puipuiga o maʻi vascular vascular,
  • puipuiga mai i faʻafitauli mai le maʻisuka,
  • faʻafilemuina o le tino
  • faamalosia o puipuiga.

O lenei lauti e aofia ai:

  1. Knotweed. E i ai le anti-inflammatory, antimicrobial, faʻamaʻi faʻamalolo.
  2. Faʻafanua Horsetail. O loʻo i ai se vailaʻau faʻamaʻi, antimicrobial, mea e faʻamaʻi ai.
  3. Sasaina o pi. E i ai a latou mea e tetee ai, le faʻamaloloina.
  4. Laʻau o le Burdock. Toe faʻafouina le metabolism.
  5. Fugalaau lanu ma fuʻa. E i ai a latou faʻasusu, ma le faʻaleagaina.

O le tipiina o le lauti o le a manaʻomia ai le 1 taga faamama, lea e sasaa i le vai vevela. E faʻamaunuʻu le 15-20 minute. E tatau ona e inu 3 taimi i le aso 15 minute aʻo leʻi 'ai.

Faʻavae tulafono

E tatau ona vavao saʻo le tila. I luga o afifi e masani ona taʻu mai ai "sasaa sua vai." Aua nei faʻaaoga vai inu. E tatau ona vela muamua ma malulu i lalo. E le tatau ona e tipi le ti mai le maʻisuka mo le lumanaʻi ma teuina i totonu o le pusaaisa.

Mo le puipuia o mea tau vailaau i le lauti, e tatau ona sasaa i le mama, ae le o ni minerale ma vai ua uma ona kuka, lea na aumaia i le vevela o le 80-90 tikeri. Afai e te faʻaaogā vai inu, ona faʻaumatia lea o le faamanuiaga. Aua le faʻaaogaina vai mai vaieli vaʻaia, aua ua faʻalauteleina le faʻamaʻiina ma mea aoga ole lauti o le a fegalegaleai ma suauu minerale vai.

E tatau ona e inu le lauti mafanafana, o lea e tatau ai ona e fafagu mo le 1 le taimi. O pusa laʻau e vave ona paʻu ma ua leai se mea e faʻaleagaina, o lea e tatau ona faʻaaogāina fou e togafitia ai le maʻisuka.

O mea inu o loʻo faʻaalia i totonu o le tusiga e iai se aafiaga lelei i le tino o le maʻisuka. Ae e fautuaina pea e fesiligia se fomaʻi e uiga i le soifua maloloina o le teas. E le gata i lea, e tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu fautuaga i meaʻai. O le mulimuli i se taumafataga a se fomaʻi o le a faʻatagaina ai oe e faia togafitiga lelei ma le puipuiga.

O le mea lea, o le lauti mo le maʻisuka ei ai sona aafiaga lelei i le soifua maloloina o tagata. Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se aofaʻiga, e tatau ona e faitau i faatonuga. E naʻo le inu lelei o le inu o le a lelei mo lou soifua maloloina.

Tele e uiga i meainu

Ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le tele o ituaiga ituaiga o lauti e mafai ona faʻaaogaina, e aofia ai mea e aofia ai nisi o mea manogi i la latou fatuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lauti mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma cloves. Ina ia saunia se vai inu maloloina, e tatau ona manatua o fautuaga nei: 20 vaovao o mea manogi suamalie o loʻo sasaa atu i le 200 ml o vai kuka. O le mea na tupu e tatau ona faʻaaogaina mo le valu itula (e mafai ona faʻaopopoina le vaitau taimi). E mafai ma e tatau ona faʻaumatia e sili atu ma le afa itula i le taimi lava lea ao le i 'ai meaai.

E le itiiti ifo le lelei i le tulaga lautele o le maʻisuka ma le faʻavasegaina o faʻamaoniga e aʻafia ai se mea faapena e pei o le laʻau bay. Ina ia saunia le tuufaatasiga, na o laulaau e faaaoga, e le silia ma le valu pe sefulu fasi fasi. E tuʻuina i totonu o le vevela sili ona masani ma faʻatumu i vai inu - o le aofaiga tonu e fuafuaina e fuafua i luga o le numera saʻo o laulaau. O le faʻamalosi i luga o le tuufaatasiga o le a manaʻomia ona i ai i le gasologa o le aso. Latou te faʻaaogaina i se tulaga mafanafana, ae le sili atu i le kuata o le ipu malamalama 30 minute aʻo leʻi 'ai.

E toatele tagata e mafaufau po o le fea lauti o le mea aupito sili lea ma sili ona aoga e inu ai i le maʻisuka. Tagata faʻapitoa e tosina atu le manatu i le mea moni e leai ni tulafono faʻamaonia i lenei mataupu. O le mafuaaga lena e mafai ai ona inu le lanu meamata, lanu uliuli poʻo le tipi, faʻapea foʻi ma isi igoa.

O a mea e mafai ona faaopoopo i le inu?

O le susu ma le susu mo le maʻisuka ituaiga 2, e pei o le kulimi, ua solia.

O nei mea faʻaopopo e faʻaititia ai le aofaʻi o aoga aoga i lenei vaiinu. I le avea ai o se tulafono, o le tele o au lauti latou te faaopoopoina le susu, e le o luga o nisi o mea e fiafia i ai, ae ina ia faʻaliliu ai le vai laitiiti.

O le meli i le maʻisuka e matua faʻaseseina i ni aofaiga tele, talu ai e mafai ona faʻaleleia maualuga le kulukose o le toto. Ae, afai e te le sili atu ma le lua teaseti le aso e te le faaaogaina, o lona uiga e le mafai ona afaina ai le tino. E le gata i lea, o se vevela vevela ma le meli e mafai ona maua ai le vevela o le tino

Laulaʻau Tuma

E mautinoa lava e toʻatele tagata na maua i le maʻisuka ua faʻalogo i le igoa Arfazetin. E mafai ona tatou fai atu o se ituaiga lauti o le maʻisuka lenei. Muamua lava, e tatau ona e iloa o se maʻi mama o se maʻi ogaoga, lea e toetoe lava a le mafai ona togafitia. Ae ui i lea, e manuia tagata i le ola i se soifuaga atoa ma lenei faʻamaʻi. Ma o le malamalama i le le mafai ona faamaloloina atoatoa e le taofia ai tagata mai le talitonu o loo i ai se fofo faavavega. E sili atu ona leaga pe afai, i le faʻamoemoe o lenei mea, ua faʻamuta le togafitiga aloaia. O sea ituaiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga faanoanoa.

Ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le tele o ituaiga ituaiga o lauti e mafai ona faʻaaogaina, e aofia ai mea e aofia ai nisi o mea manogi i la latou fatuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lauti mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma cloves. Ina ia saunia se vai inu maloloina, e tatau ona manatua o fautuaga nei: 20 vaovao o mea manogi suamalie o loʻo sasaa atu i le 200 ml o vai kuka. O le mea na tupu e tatau ona faʻaaogaina mo le valu itula (e mafai ona faʻaopopoina le vaitau taimi). E mafai ma e tatau ona faʻaumatia e sili atu ma le afa itula i le taimi lava lea ao le i 'ai meaai.

O tagata gaosiga o Arfazetin e le folafolaina mai lava o lenei laʻau tila e mafai ona faʻaumatia atoa le faʻamaʻi. Arfazetin o se togalaau o loʻo faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa ma fesoasoani e faʻalauteleina ai uiga o le maʻisuka ma faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. O faatonuga faʻamaoni ma le faʻamaoni e faapea o le aoina o le a faʻaleagaina ai le faʻamaʻi, ae e le faʻamoemoeina ni vavega mai ia te ia.

E le itiiti ifo le lelei i le tulaga lautele o le maʻisuka ma le faʻavasegaina o faʻamaoniga e aʻafia ai se mea faapena e pei o le laʻau bay. Ina ia saunia le tuufaatasiga, na o laulaau e faaaoga, e le silia ma le valu pe sefulu fasi fasi. E tuʻuina i totonu o le vevela sili ona masani ma faʻatumu i vai inu - o le aofaiga tonu e fuafuaina e fuafua i luga o le numera saʻo o laulaau. O le faʻamalosi i luga o le tuufaatasiga o le a manaʻomia ona i ai i le gasologa o le aso. Latou te faʻaaogaina i se tulaga mafanafana, ae le sili atu i le kuata o le ipu malamalama 30 minute aʻo leʻi 'ai.

Arfazetin e aofia ai le tele o vaega toto, o le autu autu lea e fuafua i le faʻaitiitia o le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto ma puipuia ona oso oso faafuaseʻi. O fulolaau lanu moana nei, sipuni i luga o le rose, fanua i luga o le fanua, chamomile, o le St. John's wort, ma isi foi laau. Latou te aumaia uma ituaiga o gaioiga, faafaileleina o le tino ma fesoasoani e tau ai le faamaʻi. O le mea lea, e tatau i tagata gasegase ona feutagai ma a latou fomaʻi pe mafai ona aofia ai Arfazetin i le lisi o sogasolo togafitiga.

E toatele tagata e mafaufau po o le fea lauti o le mea aupito sili lea ma sili ona aoga e inu ai i le maʻisuka. Tagata faʻapitoa e tosina atu le manatu i le mea moni e leai ni tulafono faʻamaonia i lenei mataupu. O le mafuaaga lena e mafai ai ona inu le lanu meamata, lanu uliuli poʻo le tipi, faʻapea foʻi ma isi igoa.

O le a lauti e inu ai mo le maʻisuka: o le teas sili ona lelei mo le maʻisuka

Tese mo le maʻisuka e le o se mea leaga, ma o le mea lea e mafai ai ona saogalemu i latou. ae, i le taimi lava e tasi, e tatau ona e iloa le lauti e inu ai i le maʻisuka ina ia le afaina ai le soifua maloloina, ae, i se isi itu, o loʻo i ai le aofaʻiga maualuga.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le tino o le endocrine o le tino lea e tupu ona o le le lava o le insulin, lea e puleaina le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto. O lona le atoatoa e mafua ai le le atoatoa o le tino ma le tele o faamaʻi pipisi, lea e faamalosia ai se tagata e mulimuli i se taumafataga, e le aofia ai i lana meaai meaai e tele e maua ai le suka ma le suamalie. O tafe kofe, tii ma tao tao, o meaʻai ei ai le maualuga o mea o meaʻai gaʻo e tatau ona faʻagataina i latou i le tele o auala.

Lea e le faʻaseseina mo tagata e maua i le maʻisuka. I se isi itu, o nisi o teas i le maʻisuka ei ai se aafiaga lelei i le ola lelei, ma faʻaleleia ai le gasegase.O le vai e sili ona aoga mo le maʻisuka o le lago ma le lauti tipi. Ua fautuaina foi o le chamomile, lilac, hibiscus (Hibiscus) teas, faapea foi ma le lanu uliuli ma lanu meamata.

Blueberry Tea

O le vai e sili ona aoga mo le maʻisuka o le laʻau lanu moana. O fua ma laʻau o lenei vailaʻau faʻamalositino e aofia ai mea e pei o le neomyrtillin, myrtillin ma glycosides, lea e fesoasoani i le faʻaititia o le maualuga o le suka i le tino.

E le gata i lea, o le saturation i vitamini ma minerale o le a faamalosia ai le tino ma faateleina ai le puipuiga. Mo le kukaina, e tatau ona mataituina le fuataga: mo le 15 g o laulaau - tasi le ipu vai inu. Faatau 50 g i le aso.

Sage tea

O le Sage ua lauiloa e le gata o se meafaigaluega malosi e puipuia ai faamaʻi o le faai ma le manava o le tino, ae faapena foi i togafitiga o le maʻisuka. Matou te faia lauti i se vaega: se ipu vai inu - o se sipuni sipuni o lau vevela. Matou te faʻatoga mo le tusa o le itula ma ave le 50 g i le aso.

O le fualaau faasaina e faʻaleleia ai le inisalini, faʻaitiitia le soona vevela, aveese toxins mai le tino, faʻaleleia tomai faʻapitoa, faʻamalosia le puipuiga ma le popole o le tino. I le maualalo o le toto maualuga, maʻitaga ma le lactation, e aoga le lafoaʻiina o lenei vailaʻau poʻo le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Lilac Tea

E toatele e faamemelo i le matagofie ma le manogi o fugalaau lalac. Ae e ese mai i le matagofie o le fiafia, e mafai ona avea lenei laau ma punavai malosi o le ola maloloina ma le taua. Mo togafitiga, e mafai ona e faʻaaoga uma fugalaau ma mama o lilacs, lea e aoina i le taimi o le fulafula.

O le tea ua faoa i le vaega lenei: e sasaa le sipuni sipuni o fugalaau po o fugalaau malogo i le tasi le lita o vai inu. Faaaoga le 70 g i le aso. O lenei faʻasolosolo e faʻamalolo ai faʻamaʻi fatugaʻi, sciatica ma faʻamaonia le toto toto.

Hibiscus tea

O le tea o Hibiscus e le laʻititi i le lanu uliuli ma lanu meamata. O le lauti fugalaau o Hibiscus e maua i le gaosiga o gaʻo, masini fua, bioflavanods ma vitamini. O le faʻaaogaina i aso taitasi o se vaiinu o le a pulea ai le toto ma le mamafa, faʻaleleia le gaioiga ma faʻamalosia le tino, ma faʻaumatia faʻafitauli o le maʻi.

E le tatau ona galo ia i tatou o le mataupu o le ola maloloina e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le taua tele. O le mea lea, ao lei faʻaaoga fualaau o fualaau oona, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi, aua o le faʻasaʻoina e le tagata lava ia e mafai ona oʻo i ai ni aʻafiaga ogaoga. O le a mafai ona ia tali le fesili pe o le a le la e inu ai i le maʻisuka.

I le taimi nei ua manino lelei laʻau e te inu ai mo le maʻisuka, e mafai ona e vaeluaina se mea inu ma fiafia i lona tofo. E sili le matagofie i lenei mea, o nei mea uma e mafai ona aoga i le soifua maloloina.

E faʻapefea ona aoga meaʻai?

O le Rosehips o loʻo i ai le tele o mea tau vailaʻau, e mafua ona o le gaioiga o le acid ascorbic, lea e tuusaʻo saʻo i le faʻaogaina o faiga, faʻateleina le tetee o le tino ma faʻamalosia puipuiga i faʻamaʻi ma isi mea leaga o le siosiomaga, faʻaosofia le faʻaleleia o toto, ma faʻaleleia ai le gaocyte phagocytic.

Galegin e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona o le normalization o le ate, o le maualuga o le cholesterol i le toto ua faʻaitiitia. O le fesoasoani i le galue i le tino o le tino, e fesoasoani le eletise e faʻafaigofieina le paleni vai-masima o le tino, carbohydrate ma le gaʻo gaʻo i totonu o masini.

O le aʻafiaga o faʻatoʻaga o mea totino o loʻo aofia i le aoina faatasi ma le galega e maua ai le tino o le maʻisuka le malosi e tau ai le faʻamaʻi, faʻaitiitia le fiva, ma maua ai le diuretic māmā ma le aʻafiaga. O le galala Galega o loʻo i ai se diuretic, diaphoretic, hypoglycemic effect, faʻateleina ai le glycogen mea o loʻo i totonu o le ate ma le glucose toleni, ma inhibits renal insulinase.

Buckwheat mutia ma fugalaau - faʻaaogaina mo le hypo- ma le vailaʻau vaivalea P, o se auala e faʻaitiitia ai le palasi ma le gaogao o capillaries, ua faʻaaogaina e puipuia ai le tuinanau i le faʻavauvau i le retina. Buckwheat ei ai sona aoga aoga i maʻi le gasegase, vasospasm ma edema.

O lau o le fuamini uliuli e malosi malosi, o le totoga ma le anti-inflammatory aafiaga, o se tele telefoni ninii, ua fautuaina mo le faateleina o le palasi o capillaries, faaletonu o le tino.

E mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le metabolism, faʻaititia le tetee o le tino, e mafai ona faʻaaogaina e avea ma sui sui ole tino ona o le i ai o le secretin i totonu, lea e faʻaosofia ai le fausia o le inisalini.

E faamamaina e le Nettle le toto ma maua ai le malosi o le choleretic ma le diuretic, faaleleia ai le metabolism autu, ei ai le anti-inflammatory ma nisi o aafiaga o le hypoglycem, faaleleia atili le gaosiga o le okesene.

Le lelei o Evalar BIO Teas

  1. 100% tuufaatasiga masani. O le tele o laʻau o loʻo iai i totonu o Altai pe faʻapena i luga o a latou lava faʻatoʻaga i totonu o nofoaga e mama ai le soifua maloloina o Altai e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau ma vailaau faʻasaina,
  2. O le maualuga o le ola mama o meaola o le teas e maua mai i se auala gaosi eleelea - "vaʻaia vave" - ​​i luga o se fausaga fou Farani,
  3. Ina ia faʻamalolo mea e faʻamalolo ai, o le tofo lelei ma le manogi o le laʻau o le laʻau, e tofu lava le ato ma ato i se teutusi puipui multilayer.

Galegi gaosi (togafitiga o le'oti), mutia ma fugalaau fagu, laulaau o le rose, laulaau, lau fualaʻau, lau laʻau, fafaga masani "Black currant". 2 taga mama i aso taitasi ia maua ai le itiiti ifo ma le 30 mg o flavonoids i fuaitau o le totoina ma ia le itiiti ifo i le 8 mg o le vevela, o le 100% o le tulaga talafeagai o le taumafaina.

Tea tiiti e aoga tele mo le maʻisuka

O le lauti tiamata e masani ona iloa i le US o se punaoa maualalo o polyphenols, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa. Ae peitai, o le lanu lanumeamata e mafai foi ona aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E mafai ona fesoasoani e faʻagesegese ai le liua o mea 'aivaʻa mai meaai mama, pei o pateta ma sana, i le kulukose.

O le lauti tiiti o se faʻasolosolo i le atherosclerosis ma le maʻi cardiovascular. Faʻafesoʻotai lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le lauti lanu meamata e puipuia ai le maʻisuka. Tannins i le lanu lanumeamata e mafai ona mafua ai le pala.

Lavea-faʻavae laʻau tipu e faasaoina ai le maʻisuka mai faʻalavelave

Laisene e masani ona fesoʻotaʻi ma laʻau suamalie, lea e masani ona faʻaogaina i le anise nai lo le aʻafia o le faila. Ae ui i lea, o le laisene moni na faʻaaogaina mo le sili atu i le 5,000 tausaga o se togafitiga mo faafitauli manava ma tiga faʻafiti. O le tea tila e mafai foi ona fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi ona o le maʻisuka.

O le tusiga o loʻo talanoaina ai le aoga o le 4 teasal teas e faʻavae i luga o le faʻamalosi o aʻa, aʻa o laʻau, root ginseng ma le lanu meamata. O le aoga o nei teas ua faamaonia i le tele o suʻesuʻega. Ou te fia matauina o isi togalaau teas e mafai ona aoga mo le maʻisuka.

I totonu o tagata faʻasolosolo, togavao faʻasolo i luga o aʻa o le chicory, fatu pi, pakete o aʻa ma isi ua manatu lelei e maua i le maʻisuka. Ua totoina togalaau vao i fualaau oona. Afai e te iloa le kuka mo le lelei o togalaau teas mo le maʻisuka, ia fefaasoaai ma le aufaitau i lalo i faamatalaga. O tala o faʻamalologa faʻaleagaga mai le maʻisuka e manaia foi)

O le inuina o le tea uliuli e mafai ona faʻamalolo ai le maʻisuka

Ua lipotia mai e saienitisi e faapea, o se ipu tele o le tea uliuli e mafai ona taofia le faavaeina o le maʻisuka. Na maua e nei tagata suʻesuʻe mai le Iunivesite o Sikotilani mai le aai o Dundee nei faaiuga. o fua o le galuega a saienitisi na lolomiina ni nusipepa Igilisi.

O lenei ituaiga o maʻisuka e aafia ai tagata ua matutua, mo i latou o lenei maʻi ua maua, ae le o le faʻatoʻilaloina. O le mea lea, afai e te inu i sina laititi uliuli i aso uma, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka.

Ua lipotia mai foi e saienitisi e faapea, o le lanu lanumeamata e seasea lava ona maua mai ni mea taua ma ni meatotino. O suʻesuʻega e faʻaalia ai e afaina ai le faʻavaeina o le kanesa prostate. Ua talitonu tagata popoto e mafai ona ausia lenei aʻafiaga e ala i le inu o ipu ipu lanu meamata i aso uma. Na faia suʻesuʻega e saienitisi mai Iapani. O le malo o le setete atoa ma le faʻatupeina atoa o lenei poloketi.

I luga o le vaitaimi, vaavaaia oe volenitia i le 404 tagata na mauaina le kanesa. E le gata i lea, e 271 alii na maua i luga o le kanesa - o uluai vaega o le faamai, 114 - i le faaiuga, sa masani ona maua i le kanesa, ma e le mafai ona faavaeina e le 19.

E foliga mai o tagata na inu i le sili atu i le 5 ipu ipu lanu lanumeamata i aso taitasi sa i ai le tulaga o le kanesa 2 taimi e itiiti ifo i lo latou na inu ava ifo nai lo le 1 ipu. Ae ui i lea, o le lanu lanumeamata e le afaina ai le tele o taimi o le fausiaina o ituaiga o meaola o loʻo iai i luga o le fale, e taofia ai le atinaʻeina ole tino i totonu o le gutu prostate.

Ua talitonu le au saienitisi o le vai inu ua maua i le malosi o le faamalo ona o mea o loo iai i le catechins i laula. O nei mea e faatonutonuina ai le faʻavaeina o le testosterone malemone, lea e taua ai le taua tele i le fausia o se paʻu i le prostate.

E le gata i lea, o le catechins o loʻo i ai le meatotino o le faʻalavelaveina o le atinaʻe o kanesa, fai mai saienitisi. E tatau ona faamamafaina e faapea o tagata mai i setete i sasae e maua le kanesa prostate e sili atu nai lo isi, aua e masani ona latou faaaogaina le lanu lanumeamata.

Tea mo le maʻisuka e mafai ona aoga

O lenei mea na fai mai e saienitisi Scottish mai le aai o Dandy, tagata suʻesuʻe Saina mai le Iunivesite o Tianjin, saienitisi mai le Iunaite Setete. O le mea moni, o ituaiga uma o lagona faʻalogo e masani lava ona faʻalogo, ma e le mafai ona e talitonu i ai i taimi uma, ae i lenei tulaga e sili atu le faʻalogo. E leai se afaina. O le mea autu e le o le faʻaaluina ma e le faanatinati e sui vailaau na faʻamatalaina e lau fomaʻi i vaega o lauti.

E le gata i lea, i le tele o punaoa, ua matauina o lanu lanumeamata ma le uliuli e maualalo ai le maualuga o le toto. I soo se tulaga, o le lauti e mautinoa lava e aoga mo le soifua maloloina ma e mautinoa lava e maua ai le puipuiga. O le tele o senituri i le lauti o se auala e fesoasoani ai ia ola maloloina e maua ai mafuaaga taua e talitonu pea i mea aoga o le la.

Tea mo le maʻisuka e tusa ai ma saienisi Sikotilani

O loo i ai i le lauliuli ni polyphenols faʻamalosi, lea e faia tutusa galuega e pei o le insulin. Latou te faʻaititia le toto toto. E le gata i lea, o le laisa polysaccharides e faʻagesegese ai le suamalie o le kulukose e le tino, lea e suia ai le maualuga o le suka.

E maitauina o lenei meatotino e sili ona aoga i le maʻisuka ituaiga 2, lea e aafia ai le tele o tagata ua matutua. Suesuega i le vaega muamua ma e foliga mai o le a le maeʻa vave ona o le leai o se faʻatupega.

Tea ma le maʻisuka i suʻesuʻega a saienitisi Saina

O nei suʻesuʻega e faʻamaonia ai faaiuga a le Scots, ae o loʻo taʻu mai e le o le lanu uliuli lea na tofotofoina, ae o mea aoga e maua mai ai, e le tutusa. E finau tagata popoto faapea o nei suʻesuʻega e mafai ona fesoasoani i le faia o togafitiga masani mo le maʻisuka ituaiga 2.

Faaiuga mo oe lava ia

E foliga mai o le la e sili atu le puipuia ma le adjuvant mo le maʻisuka, ma atonu o le a mafai ona faʻaitiitia le ala o le maʻi. Ou te fia faalogo i le manatu o endocrinologists, pe afai latou te i ai i le au faitau. Ae ui i lea, o loʻo i ai le faafitauli, ma e le talafeagai le faalagolago i fualaau oona, ia tatou togafitiga.

E le gata i lea, e le o se mea lilo i soo se tasi o togafitiga masani e le gata ina faigofie ai olaga o tagata gasegase, ae masani foi ona faʻamalolo atoatoa.

Vitamini Tea mo le maʻisuka

O le suka o le susu mo le maʻisuka o le a faʻaitiitia ai le kulukose toto. E sili ona aoga i togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka ituaiga II. O laʻau uma o loʻo iai i lenei aofaʻi mo le maʻisuka ua filifilia i se auala na liliu ai e le tofo lenei mea ola maloloina i totonu o le aiga e sili ona fiafia i ai.

O lenei lauti e mafai foi ona onā i le le atoatoa o le vaitamini, mafaufau ma le tino faaletino, e faʻaleleia ai lagona ma ao faagasolo le vevela o le malulu, e faʻateleina le tetee o le tino.

    Rhodiola rosea (aʻa auro), lelati Leuzea (aʻa), vine (lala ma laulaau), laʻau (pine ma laulaau), vine (laulaau), fugalaau (laulaau), laʻau (leaf and shoots) sage (herb), aurorod ( mutia), chicory (aʻa ma mutia).

I totonu tuufaatasiga o le totogifuapauina O ituaiga nei o afu ma aʻa e fautuaina mo le maʻisuka:

  1. Rhodiola rosea ma le safflower-e pei o leuzea o ni mea faʻaleleia e faʻaleleia ai le tino pe a faʻaalia i faʻafitauli faʻaleagaina, ma faateleina le faʻapalepale i le faʻafitauli faaletino ma mafaufau. Latou te tuʻuina atu foi le malosi ma faʻamaloloina le moe.
  2. O le Lingonberry ma le aurorod ua i ai se aafiaga o le diuretic, fesoasoani e aveese le kulukose mai le tino. O laʻau ma laulaau o laumei fesoasoani e toe faʻafoʻi ai β-sene o motu o Langerhans e nafa ma le gaosia o le inisalini. E le gata i lea, o laumei laititi e le faatagaina le inisalini e talepe i lalo, faʻafaigofieina le fatu o le kulukose i totonu o sela, ma faʻaleleia lona faʻaaogaina.
  3. Sage e aofia ai le chromium, lea e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini, ona o le faʻaititia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O Chrome foi e faʻaitiitia ai manaʻoga mo laʻau suamalie. Goldenrod o loʻo i ai le sima, lea e faʻaleleia ai galuega puipui o le paʻu ma faʻalautele ai le malosi o le tino i faʻamaʻi pipisi.
  4. O chicory o loʻo i ai inulin, o se mea e masani ona suia i le suka, lea ei ai foi lona aoga aoga: e fusifusia i mea oona i totonu o le inumaga ma aveese mai le tino. Inulin fesoasoani e faʻaititia le toto toto.

Metotia faʻaaoga:

1-2 teaspoons o le aoina mo se ipu malamalama vevela vai, taofiofi 3-5 minute, vevela ma inu, pei o le lauti 3-5 taimi i le aso mo 2-3 masina. A maeʻa lenei vaitau, sui le aoina i se isi aofaʻi mo le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga