E mafai ona ou 'ai le strawberries mo le maʻisuka?

O fua o laau vao ma laau fualaau o loʻo avea ma tufuga o vailaʻau ma minerale mo le tino. Mo tagata e maua i le maʻisuka, e taua le faʻaauau ona tuʻuina atu pea o nei mea faʻapitoa faʻamaonia ma i le tele o aofaiga. O vitamini o loʻo i totonu o le pi ma fualaʻau pisipisia e faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, faʻafaigofie le faʻatinoga o le pancreas. E le gata i lea, o le toatele oi latou e saofagā i le faʻaititia poʻo le faʻasaʻoina o le suka i totonu o le toto, aʻo latou tuʻuina atu se vaega fou o le inisalini i le totoga.

Faʻaaogaina le tele o fiva o se isi manaoga mo le maʻisuka. O le fiva lea e fesoasoani e "tulia" cholesterol "leaga" mai le tino, faʻamautu le maualuga o le suka, ma puipuia ai le atinaʻe o le oona.

O fea o vine e faʻatagaina mo tagata mamai e maua i le maʻisuka? O fualaʻau nei, fugalaau, gooseberries, currants ma isi fugalaau. O fua uma ua atofaina ua i ai se tulaga maualalo maualalo ma i le tele o aofaiga o le a le afaina ai se tagata maʻi. Ae e le tatau ona galo ia i tatou o so o se oloa gaosi e sili atu ona lelei le fufuluina, nai lo le vevela. E le gata i lea, e le mafai ona e faaopoopoina le meli ma, aemaise lava le suka.

O a ituaiga o fua e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka? E faatagaina e faaopoopo apu, pears, apricot, oranran ma fualaau aina, kiwi ma lemoni i le taumafataga. O fua nei o le a le taʻitaʻiina ai se eseesega tele i le kulūkose, o lea latou te le afaina ai se tagata ua maua i le maʻisuka. O le mea moni, o voluma e tatau ona tatau ona tatau ona talafeagai, ma faʻatagaina foi ia apu e le tatau ona 'aina i kilokalama.

E mafai ona 'ai le strawberries ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, maʻisuka maʻisuka?

O le maʻisuka e masani lava ona vaeluaina i ni suiga se lua o le vasega: o le ituaiga 1, poo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ma le ituaiga 2, poʻo le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka. O togafitiga o le insulin-faʻalagolago e faʻaaogaina o le "talavou", ona e sili ona aafia i tagata e 20-35 tausaga. O le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona taatele, e toatele tagata o vaitausaga eseese o loʻo mafatia i lenei ituaiga.

O mataupu faavae o mea taumafa mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e tele lava ina tutusa. Muamua lava, o le eseʻesega lea o mea e taʻua o gaʻo vailaau vave i le ituaiga o suka ma le suamalie. Ae peitai, e le mafai ona lafoaia atoa le gaʻo, aua o se vaega tatau lea o le masani masani o le metabolism. O tagata maʻi suka fautuaina e toe faʻaleleia a latou faleoloa kulukose e ala i le 'aina o ituaiga o fua ma fua, e aofia ai strawberries.

Mo nisi o tina faʻamoemoe, o le fesili pe o strawberries mo le maʻisuka e mafai ona aofia ai i le lisi o loʻo i ai foi se faanatinati. O loʻo matou talanoa e uiga i fafine ua maua i le maʻisuka ituaiga - o se maʻi lea e tupu i le taimi o le maʻitaga, ma e le mautonu le maeʻa pe a mavae le fanau mai o le pepe. O le mafuaʻaga o lenei solia o le faaitiitia lea o le lagona o le telefoni feaveaʻi i le inisalini, lea e faʻamatalaina e ala i le osofaʻi malosi i tulaga o hormonal. A maeʻa le pepe, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e masani lava ona faʻamautuina, ae o loʻo i ai se tulaga lamatia o le fesuiaiga o le faiga o le faamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 atoa. Ina ia taofia lenei suiga mai le tupu, e taua tele le tausisi i se meaai faapitoa. E le gata i lea, e manaʻomia foi se taumafa i le taimi o le gaioiga, ina ia aua neʻi afaina ma faʻalavelaveina le tuputupu aʻe o intrauterine ma le atinaʻeina o le pepe e leʻi fananau mai.

O fafine e maua i le maʻisuka faʻamalosi e mafai ona faʻaaogaina le strawberries, ae i ni nai aofaiga, e tusa ma le 400 g i le aso. E taua tele le suamalie o vine, e le o iai ni meaʻai ma isi mea oona, o lea e sili atu ai le filifilia o strawberries, o le saogalemu lea ei ai le talitonuga mautinoa.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o strawberries ma le maʻisuka o le a aoga pe a faʻaaogaina saʻo i le faʻaogaina. Faʻaaogaina o fualaʻau, aofia ai i le meaʻai e le o vaʻaia poʻo le leoleoina o strawberries e le tatau i tagata soifua maloloina e le o mafatia i patotia o le endocrine ma le maʻisuka.

, , ,

Fualaʻau ma le suka maualuga

E fautuaina e le Endocrinologists le faaopoopo o le strawberries i le meaai ma le maualuga o le suka i totonu o le toto, talu ai o lenei pusa e aofia ai le tele o vaega taua e matua talafeagai lava mo le tino maʻi. O a nisi o penefiti o le soifua maloloina o fualaau oona mo le maʻisuka?

  • Faʻaalosia le puipuiga puipui.
  • Faʻaleleia le setete o toto toto.
  • E taofia le atinaʻe o le atherosclerosis.
  • Faʻaleleia le toto totoʻa, e puipuia ai le thrombosis.
  • Na te faʻamautuina le toto maualuga.

O se vaega tele o antioxidants o loʻo i ai i le strawberries e faʻavaveina ai faiga faʻaleagaina i le tulaga o le cellular, e puipuia ai le faʻapipiʻiina o le iniseti o mea oona, ma faʻasaoina ai le maualuga o le suka. Afai e masani ona faʻaaogaina strawberries mo le maʻisuka, o le maʻisuka e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le mamafa o le tino, faʻamalositinoina le galuega o le intestinal, ma faʻaleleia le gafatia o le malosi o le mucosa intestine.

I le faaopoopo atu i ai, o strawberries o se malosi malosi faʻafomaʻi ma le faʻafefe-inflammatory agent. O lenei meatotino e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai ona o le televave o le toe faʻaleleia o gaioiga, ma e oʻo lava i sina faʻaleagaina o le tino e mafai ona liua i se manua umi.

, , ,

O aoga o strawberries mo le maʻisuka

Mo le tele o vaega, o tagata ua faaseseina e le aufaasālalau: tele televise televise, tagata faasalalau, ma le aufaasese masani.

Mai le televise ma itulau o fesoʻotaʻiga lautele, latou te faalauiloa faalauaitele le lamatiaga o le strawberries i le maʻisuka. O nei mea uma o loʻo lagolagoina e ni vailaau faʻapitoa faʻamaʻi, o se taunuuga o lea e matua le mautonu ai se tagata e uiga i le taumafataga ma e oo lava i nisi taimi e afaina ai lona soifua maloloina.

Afai e te faamasani i mea a tagata suʻesuʻe Amerika, e mafai ona e malamalama o le meaʻai mumu mumu e le gata e afaina ai, ae maua ai foi se aoga faapitoa i le maʻisuka. O le mea lea, o le i ai o fualaau aina i le lisi o aso taʻitasi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o osofaʻiga i le 2 taimi. O faʻamanuiaga o vine mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina e le tuufaatasiga tele o strawberries:

I le faʻaopoopoga i ia mea aoga, o mea manogi o loʻo i ai mea faʻamalosi ma e aofia ai le fualaau o le vitamini C, lea e faʻaleleia ai le puipuiga o tagata. E taua tele lenei mea i le maʻisuka, ona ona o le faʻaitiitia o le puipuiga o le tino, e oʻo lava i nai paʻu paʻu pito sili ona paʻu e mafai ona liua i maʻi suka ma e le o faʻamalolo mo se taimi umi.

E fia strawberries ou te 'ai?

E oʻo lava i tagata mamaʻi o loʻo talitonu i mea aoga o fualaʻau faʻatasi ai ma se maʻi le lelei e le mafai ona latou iloa pe fia fualaau aina e mafai ona faʻapalaina i aso uma. E le gata i lea, e le o se fomaʻi se tasi na te tuuina mai se tali manino, ona o lona fefe tele e tauaveina sea tiute tauave. Ae o le mea moni, o le fuafuaina o le "togafitiga" faatagaina e le faigata tele.

O suʻesuʻega faʻapitoa o loʻo fautua mai ai o le lamatiaga o le maʻisuka o loʻo taoto i totonu o vailaʻau faʻamalosi faigofie. I le avea ai o se tulafono, latou te mafua ai le tafe toto ma le faoa faamalosi.

Ae i le strawberries, o nei mea e itiiti lava. E tasi le tioata atoa (200g) tala mo le tusa ma le 11 kalama o gaʻo. Ae i le taimi lava e tasi, i togafitiga faafomaʻi o se masaniga le toesea o le aofaʻi o palatini mai lenei faʻaʻailoga.

Talu ai o fualaau aina e tusa ma le 3 kalama o le polotini, e foliga mai o le gaʻo i totonu o le vine e le sili atu i le 8 kalama, pe a tatou talanoa e uiga i fualaau lapopoa. Faʻapitoa foi i vailaau faʻasoifua maloloina o loʻo i ai se faʻamatalaga e mafua ai le faʻaititia o le aʻafiaga o le soifua manuia.

Mo oloa taitasi, o lenei faailo e ese, mo vine, aemaise lava, o le 14 kalama o le suka. E aliali mai e oʻo atu i le 350 kalama o le pata suamalie e mafai ona faʻapalaina i aso uma e aunoa ma se lamatiaga i le ola maloloina ma le soifua manuia.

Faʻafefea ona faʻateleina aoga?

Soʻo se tagata maʻi i le ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2 e mataʻu i fua suamalie ma vine. Peitai, afai e te mafaufau i fautuaga e uiga i le faʻaaogaina o le strawberries, o le a leai ni faafitauli. E le i oʻo mai fomaʻi tulafono faʻapitoa, ae o loʻo iai ni faʻamatalaga:

  • O tagata mamai uma o loʻo maua i se maʻi faʻapitoa e iloa: e tatau ona latou tausisi i se taumafataga. O lea la, o le maʻisuka ua faatonuina e 'ai i vaega laiti 6-7 taimi i le aso. O le faʻatagaina o fualaau o strawberries (350 g) e tatau ona faʻaumatia i taumafataga taʻitasi pe pei o se meaʻai mama.
  • O fua suamalie e mafai foi ona faaopoopo i le susu-yogurts, susu puddings ma isi mea taumafa.
  • E sili atu le lelei o le 'ai o strawberries e faʻasaʻo ai le taua uma o lenei fuamini masani. Ae ui i lea, e mafai ona e faia le siama o le maʻisuka, ae ui i lea, o sugar ma isi suamalie e matua faasaina i lenei tulaga. O fualaau aina e kuka i la latou lava suavai mo le tele o itula. E talafeagai le siakiina o le siamu, ma faaopoopo ni vine fou, ao faʻafefete le sipuni.
  • E ui i le mea moni o le maʻisuka e maua ai le strawberries ma ni aoga aoga, e le fautuaina e faʻaleagaina le tama. Aua le faʻateleina nai lo le faʻasologa o le tupe.

E taua tele le faʻaaogaina o fualaau mūmū mo le maʻisuka e faʻamalosia, e ui lava i le le malamalama masani. Fualaʻau - o se faleteuoloa moni o vitamini, minerale ma antioxidants e aumaia ai le tele o manuia i le tagata maʻi.

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o vao vao i le maʻisuka

O le faʻaitiitia o suiga i meaʻai o se tasi lea o mea e manaʻomia muamua e tatau i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ona maeʻa. Ae ui i lea, o strawberries e le o aofia i totonu o le lisi o oloa faʻasaina mo le maʻisuka, ona e sili atu ona manogi ma itiiti fua suamalie, faatasi ai ma se fuainumera maualalo maualalo.

E i ai le faʻamaoniga e faapea o strawberries i le maʻisuka o le a fesoasoani e faʻamautuina le maualuga o le kulukose o le toto. Ma e le o se mea e ofo ai, aua i totonu o le tasi ipu ipu suamalie ei ai le 3 g fiber.

O fualaʻau e maualalo le kalori ma i le averesi e 45 kcal mo le 100 g. A uma ona 'ai na o le tasi le ipu o vine, e mafai ona e maua le 11 g porotini, 12 g o carbohydrates ma le 1 g gaʻo. Faatasi ai ma isi mea, o strawberries e mafai ona mitamita i le maualuga o mea taua o le ascorbic ma le folic acid, vitamin B, ma le tele o minerale, e aofia ai le magnesium ma le potassium, phosphorus ma le uʻamea, iodine ma le calcium, zinc, cobalt, seleni, ma isi.

O le lautele o lisi o vaega aoga e mafai ai e oe ona puipui le tino i le telefoni feaveaʻi, faʻaleleia le faagasologa o auala faʻaoʻo. O se maualuga maualuga o le polyphenols (filo o meaʻai) e faʻatuai ai le faʻaaogaina o le kulukose i le fua o meaʻai, lea e fesoasoani i le faʻafefe o le maualuga o le suka i le toto, e aunoa ma ni osofaiga malosi.

O a tulaga e tatau ai i se tasi ona faʻaeteete i le faaopoopoina o le strawberries i le meaai?

E le fautuaina e tagata popoto ia fua o le suka ma le maʻisuka i luga o se manava gaogao, aemaise lava pe ai ai ni faafitauli i le vaega o mea oona - mo se faataitaiga, faatasi ai ma le hyperacid gastritis, o le maʻi o le peptic, gastroduodenitis. E tatau foi ona faʻaalia le faʻaeteete pe afai o le maʻi suka i se tagata maʻi e faʻapipiʻiina ma urolithiasis, cystitis, gout. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona amanaʻia le maualuga o le gasegase o le strawberries: pe afai o le maʻi e mafatia i le gasegase ma se uiga o mea e afaina ai, ona faʻaaoga lea o le strawberries e manaʻomia e faʻaitiitia ai.

Vaʻaia vao mo le maʻisuka

O le fafie vao e le itiiti ifo le lelei ma le maloloina nai lo lona faʻatoʻaga. I le maʻisuka, o vaega e pei o filo o mea taumafa e puipuia ai le toto toto, faʻavevela le metabolism ma faʻaosofia ai le faʻaumatia o toxins. O fua o meaola o le vao vao e matua tele lava: o fua o loo suitulaga i suga, acid ascorbic, pyridoxine, carotene, thiamine, pectins, tannins ma flavonoids, o meaola eleni ma suauu taua, phytoncides. O le uʻamea o le uʻamea, manganese, apamemea, chromium ma le alumini o loo i ai foi i le pipi.

O le fiva talafeagai ma isi vaega aoga o strawberries e mafai ona faigofie ona feagai ma paleni le saʻo o le suka, pulea lona sili atu. O le laina pito i lalo, o le meaʻai, e faʻafetai i filo o meaʻai, o le kulūkose ua galo le mafai ona faigofie ona ulu atu i le toto. O le mea lea, o le faateleina o le suka e tupu malie, e aunoa ma se faʻafuaseʻi faʻafefe.

O vaega o antioxidant o loʻo i ai i vao vao e puipuia ai membranes o fausaga faʻapipiʻi mai le faʻamaʻiina, ma o le aʻafiaga o visepisi o loʻo i totonu o le pipi e faʻateleina ai le faʻamālōlōina o manuʻa manuʻa, e aofia ai manua ma sores.

O togavao o togavao mo le maʻisuka ua fautuaina ina ia 'ai i se aofaiga o le 100 g i le aso.

Fualaʻau mo le maʻisuka ma isi faʻamaʻi: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

O loʻo iai i le pusa:

  • 87% vai
  • vitamini A, B, C, E,
  • minerale, aemaise lava boron, potassium, fluorine, phosphorus, magnesium, cobalt, sulfur ma le calcium.

O fualaau o loʻo i ai le mea e ofo ai le tele o fiber, faʻamalie ma faigofie ona eli. I le isi itu, o mea o loʻo i ai i le suka masani e tatau ona taʻua, ona o le mea e mafai ona fautuaina ai le popo i lalo o le 'eseʻese mea taumafa, aemaise lava, pe a faʻasaʻo ma suia le meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2.

O loʻo i ai foi i totonu o le pusa ni mea faʻalaʻau, lea e maua ai le manogi ma le tofo. O le mea e leaga ai, ona o nei meaola faʻapitoa, e pei o le malic, citric, quinine, oxalic acid ma le salicylic acid, o vine e mafai ona afaina ai nisi tagata e iai mea e oso ai.

O faʻamanuiaga o strawberries o loʻo faʻatusalia e ala i le faʻaleleia o le metabolism ma fesoasoani i togafitiga o le maʻisuka, fatu fatu ma toto toto. E le gata i lea, e fesoasoani i le ania, gout, faʻamaʻi o le vevela ma le gall vladder (aemaise lava, i le i ai o maa), ei ai le aʻafiaga o le inflammatory, e faʻaitiitia ai le fiva ma faʻaitiitia ai uiga o se malulu.

I vailaau faʻataʻitaʻi, e faʻaaogaina e faʻamama ai le gastrointestinal tract ma faʻaleleia le metabolism.

Fiafia! O fualaʻau e faʻaleleia atili ai le faʻatupulaʻia o feusuaʻiga ona o le maualuga o mea o le sinimina i fatu o le fua.

E mafai ona ou 'aina strawberries i le maʻisuka?

Ioe, e mafai ma e tatau! E tatau ona aofia i le taumafa o le maʻisuka, e le gata ona o lona tofo, ae o le aoga foi o le soifua maloloina o se tagata o loo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2.

O le fuaina o fualaau suamalie e le gata e suamalie ma manaia tele, e aofia ai foi le tele o calories, lea e avea ai i latou ma vaega taua o le taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2. Pe a faatusatusa i isi ituaiga o vine, o strawberries o loo i ai se aofaiga tele o suga ma, o le mea lea, e maualalo le tau o le malosi. O le ipu o vine e na o le 45 kcal (188 kJ). O lenei aofaiga e toetoe lava a itiiti ifo i lalo ifo i apu, pears ma cherries. O lenei mea moni ua avea ai o se oloa sili ona aoga ona o le mea moni o le maʻisuka ituaiga 2 e afaina, tele lava, le mamafa o tagata.

Faatasi ai ma lenei mea, o strawberries o se punavai foi o le elemene ellagic, lea e puipuia ai le tino mai le suia o siama maloloina i totonu o le tino. I le faʻaopoopoga i le strawberries, o lenei palapala e na o le lua isi fua - fualaau ma vine.

Filifiliga Filifili ma Fautuaina Fua

O le taʻua o le berry e avea o se faaopoopoga aoga i meaai o le maʻisuka, e tatau ona maitau o filifiliga mo sauniuniga e matua eseese lava. Mai ia mea e mafai ona e faia jam, jams, compotes ma jelini. E le gata i lea, o le uaina ma le cider e maua mai i lenei fale. O meaʻai sili ona lelei e saunia mai ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o kulimi eseese, sapalai o fualaau aina, asikulimi, moli, faʻapea foʻi ma suamalie fualaau malulu. E leʻi faʻafuaseʻi ma atoatoa, o strawberries foi e avea o se meaʻai mo le taumafa autu.

O le fua o le vailaʻau C i le aso ua fautuaina e tusa ma le 60 mg.E na o le 100 g o le strawberries e aofia ai le 40-90 mg o fualaʻau C. O le mea lea, o se faaputuga tele o strawberries i aso taitasi ua lava!

O fualaʻau o se tamaoaiga sili o le potassium ma le manganese. O le potassium, lea e galue o se meaola masani, e fesoasoani tele e aveesea ai toxins mai le tino. O le manganese elemene o loʻo taua ai se vaega taua i le gaosiga o le suka. O fua fou, ona o lenei mea, o se meaʻai lelei mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o tagata soifua maloloina e mafai ona 'aina ia fua e avea o se puipuiga lelei o le maʻisuka ma se fesoasoani lelei i le faʻamalolo o le tino.

Fualaau mo le maʻisuka - o le maʻi faʻasolosolo e leai se avanoa!

O le tele o suʻesuʻega e faʻatatau i le puipuiga o aʻafiaga o strawberries o loʻo faamamafaina ai lona gafatia i le puipuia o faʻamaʻi pipisi. I lenei suʻesuʻega auiliili, sa maua ai e saienitisi le faaiuga e mafai e le sosoʻo ona faʻaititia le LDL oxidation, faʻamalosia o le lipid, faʻateleina le tele o gasegase antioxidants, ma faʻasaʻo le le atoatoa o le toto ma le glucose metabolism. O lenei tama e mafai ona faʻaititia le cholesterol leaga. E taua tele lenei mea mo tagata o loʻo iai le tele o meaʻai. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o strawberries e mafai ona faʻaleleia le tali manino, faʻaitiitia le faʻamaʻi lipid ma faʻamaʻi. E le gata i lea, o lona aafiaga i suiga i le maualuga o le kulukose toto ua faaalia. O laumei e fetaui lelei mo tagata e maua i le maʻi pipisi, ona o lona gafatia e suia le maualuga o gaʻo i totonu o le toto ma faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le tino. O vailaʻau o loʻo i totonu o le strawberries e mafai foi ona faʻasaʻo ai le maualuga o le toto maualuga i tagata maʻi maua i le maʻisuka.

I le silasila i mea o loʻo taʻua i luga, e mafai ona tatou manatu o le 'ai o le strawberries ma le maʻisuka e mafai, ma e tatau lava! O lona aʻafiaga e aʻafia ai e tatau ona gauai atu i na oi latou e faigofie ona maua ni faʻamaʻi aʻafia ona o mea o loʻo i ai i le tele o meaola eseese.

Victoria Benefit Benefits

O fualaau o le seleselega poʻo le togalaau togalaau o loʻo i ai se tuufaatasiga e mafai ai ona aofia ai i le taumafa a tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O mea taua e aofia ai:

  • maualalo le kalori content (30 kcal mo le 100 g),
  • o se maualuga maualuga o filo o mea taumafa, lea e taofia ai le faʻafefe o gaʻo mai le manava, lea e taofia ai ni meaʻai i le suka o le toto (o le glycemia index is 32),
  • Minerale - magnesium, zinc, potassium, copper. Latou te auai i le fausiaina o le inisalini, faʻasaʻo le tino o le tino ma le toto maualuga, faʻaleleia atili le amio amio a le mafaufau i le myocardium,
  • vitamini C, beta-carotene, E - o se faʻalavelave faʻaleagaina faʻapitoa, faafetai ia i latou o puipui o vaʻa e sili atu ona umi, o le fausiaina o atherosclerotic plate o loʻo taofia, ma ua faʻaalia le faʻaaogaina o le antitumor

E tāua tele le i ai o elemene ma vitamini i se tulaga paleni, e le faʻalavelave i le faʻafefe o le tasi ma le isi, lea e masani ona maua i le faʻaaogaina o fualaʻau suamalie. 100 g o fualaʻau e aofia ai le 60 mg o le vaitamini C, lea e maua ai le 75% o le manaʻoga i aso taitasi. O le sili atu foi o le faʻamaualuga i totonu o lau. O le mea lea, e fautuaina e faʻamago i latou i le taumafanafana e faaopoopo i le vaitamini teas.

Ma o le mea lenei e sili atu i le siaki i le maʻisuka.

E mafai ona ou 'aina strawberries ma le maʻisuka

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le aofia ai o strawberries i le lisi e fesoasoani ai:

  • tolopo le atinaʻeina o faʻafitauli faʻapitoa - vascular vasions (angiopathy), retina (retinopathy),
  • faaleleia le toto toto ma le innervation, lea e puipuia ai le polyneuropathy o pito i lalo,
  • faateleina le leo atoa ma le tetee atu i faʻamaʻi pipisi.

E i ai foi sona aafiaga teleuretic laiti, lea e mafai ai ona e faʻamalosi ese le aveesea o le kulukose ma le cholesterol mai le tino. O mea nei o vine na maua:

  • tulafono faatonutonu o le mamafa
  • faʻasaʻoina o le microflora o le intestinal,
  • excretion o salic acid salts,
  • faaleleia atili o le toto,
  • faʻamalositino ma faʻalavelave faʻalavelave
  • faateleina le puipuiga
  • faatelegese le matua
  • faatulagaina masani o le toto,
  • faʻaleleia atili o mafaufauga, galue malosi (mafaufau) mafaufau faiʻai (tomai faʻafaiaoga, auʻiliʻili faʻamatalaga),
  • toefuataiga o manaoga tau feusuaiga ma le malosi i alii, faateleina o feusuaiga i tamaitai,
  • puipuiga o le faapipiiina o tioata, faateleina le vaaia o meaʻai i tagata matutua,
  • faaitiitia o le ulu tiga ma tiga faatasi,
  • puipuiga o le faʻaleagaina o le talo ma le faʻavaeina o gallstones,
  • faatelevave faamalolo manuʻa,
  • aafiaga e tetee ai le inflammatory.

I faʻamaʻi fatugaʻi, o le strawberries e iai sona aʻafiaga o le antimicrobial, o le mea lea ua fautuaina ai mo le pesticlonephritic concomitant.

O ai e afaina ai le vine

E tatau ona e faʻaeteete pe a 'aina fua mo tagata mamaʻi ua maua i:

  • naunau i mea e afaina ai,
  • afaina o le autoimmune
  • bronchial asthma,
  • faʻamaʻi, faʻasologa o le dermatitis,
  • gastritis ma maualuga maualuga,
  • paʻu peptic o le manava, duodenum,
  • ulcerative colitis
  • faʻasolosolo po o le tino pancreatitis,
  • le lava o le ate po o le gaioiga galue.

Vaavaai i le vitio e uiga i aoga ma mea lamatia o strawberries:

E fautuaina togalaau e vavae ese mai le taumafataga ao faagasolo le susu, aemaise i le masina muamua ona o le lamatiaga o meaʻai e maua ai meaai. I tamaiti laiti, o fua e muai tuuina mai i le aofaʻi o 3-5 fasi vaega ma o le tali e mataʻituina mo se aso. Afai o le paʻu o le paʻu po o le fulufulu, faʻaleagaina le paʻu, taofi le 'ai. E le fautuaina e ave vailaau i le taimi e tasi e pei o fualaau vine, o le malologa e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 le itula.

E faʻapefea ona e ulu i le meaai

O maʻi suka e le tatau ona sili atu i le strawberries. E le sili atu i le 250 g le fuainumera e tasi, ae o le aofaʻi o le aofaʻi i le aso e 400 g. O fualaau aina e maua ai le aofaʻiga o mea fou fou, i le faʻamaʻi, ma faʻapitoa faʻamalosi (compote, jam, jam). E taua foi le faʻaaogaina atoatoa o le filifiliga o le tuufaatasia o fualaau aina suamalie ma le suka poʻo le meli.

Mo le taumafa sili ona lelei o vitamini ma minerale, e te le manaʻomia le tuʻufaʻatasia o strawberries ma isi meaʻai. E lelei tele le 'ai i le va o mea taumafa - tasi itula muamua pe 1.5 itula mulimuli ane. Aʻo faʻamanuiaina le inisalini, ia maitau e 100 g le 1 le falaoa.

Filifiliga o fua lelei

Ina ia faʻavaveina le matua, e masani ona togafitia fua o vailaau. Ua faʻamaonia ai o nei vaega o loʻo i ai le maʻisuka. O lona uiga e mafai ona latou:

  • faʻaosoosoina le atiina ae o le faʻamaʻi i tagata taʻitoʻatasi,
  • faateleina le aʻafiaga o vailaʻau e faʻamaonia ai le suka o le toto,
  • faaitiitia le gafatia o le tino i le inisalini,
  • faʻaumatia le pancreas.

O le mea lea, e tatau ona e gafa ma le faatauina o strawberries, aemaise lava i maketi masani. Mo le filifiliga saʻo o oloa e tatau ona:

  • lafoaʻi muamua fuaʻaga, pe afai e leai se talitonuga atoatoa i lona saogalemu,
  • gauai atu i le manogi - e le tatau ona i ai ni paolo o loʻo i totonu, o le leai atoa o le manogi e masani lava o se faailoga o togafitiga faʻa-vailaʻau,
  • asiasia le fualaau aina - o le lanu lanumeamata e tatau ona tumau i luga o le pusa. O le tele o le tele, o le tele lava o vine, o le lanu o le lanu ma le leai o ni mea e faaleagaina i fafo o le taunuuga o le tele o fagotaga i le palapala

Ina ia puipuia mea taumafa, ia fautuaina le fufulu lelei o laʻau i lalo o le vai taʻavale, aemaise lava pe a faʻaaogaina aʻo lei amataina tamaiti.

O fualaau aina e maualalo ifo i le kalori mea uma ma faʻaoga i oloa e maualalo le faʻaogaina o faʻamaumauga. O le mea lea, e faʻatagaina mo le aofia ai i le faasologa o taumafa a tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Ma o iinei e sili atu ile tomato mo le maʻisuka.

Mo le mauaina o se togafiti o togafitiga, ua fautuaina e aua le sili atu nai lo le 400 g o vine i se vaitau, vaevaeina i ni atopa se lua. E ui lava i le tele o aafiaga aoga, e tatau ona mafaufau i le faʻailogaina i le faʻaaogaina o fualaau aina, o le ono mafai ona tupu se mea e tupu ai. Ona o le lamatiaga o le taulimaina o vailaʻau, e tatau ona e gauai atu i faailoga iloga o le latou faʻaaoga pe a faʻatau.

O poloka i le maʻisuka ei ai se aafiaga lelei i le tele o okeni. Ae peitai, e taua le manatuaina o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 ma le lapopoʻa ua fautuaina ina ia faʻaaogaina i le malulu. O le a le maʻisuka e le faatagaina? O le a le tama sili ona aoga mo le maʻisuka?

E tatau ona e 'ai fua mo le maʻisuka, ae le o mea uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e fomaʻi ituaiga eseese 1 ma le 2, mo le maʻisuka faʻamalosi i fafine maʻitaga. O a mea e mafai ona e 'ai? O fea e faʻaititia ai le suka? O le fea itu e le mafai?

O Tomatoes e masalosalo mo le maʻisuka, ui i lea, oa latou penefiti e sili atu le maualuga nai lo le ono afaina, pe a filifilia saʻo. Faʻatasi ma le ituaiga 1 ma le ituaiga 2, o fualaau fou ma le kuka (tamato) e aoga. Ae gaosi, faamasani i le maʻisuka e sili ona lelei le teena.

Ua mautinoa e fomaʻi o cherries e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻamalosi puipui o toto, tuʻuina atu se sapalai o vaitamini. E i ai faʻamanuiaga e le gata mai vine, ae mai foi i lala. Ae e taua le manatuaina o le tele o le faʻaaogaina e mafai ai ona faia se mea leaga. O le fea mea sili atu - cherries poʻo cherries mo le maʻisuka?

E talitonu le Kefir e aoga tele i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e inu e le gata i ona foliga mamā, ae faʻapea foʻi ma le teu, le gaogao ma le upega tafaʻi. O faʻamanuiaga o le oloa mo le gasegase o meaʻai e tele. Ae ui i lea, o loʻo i ai tapulaa - e le fautuaina mo nisi faafitauli i le gaioiga, i le po. E le mafai ona togafitia togafitiga, naʻo le mamafa o le mamafa i le inosia.

E faʻafefea ona suia fugalaau i le maʻisuka?

O fualaau mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaoga e avea o se meaʻai i le va o le taeao ma le aoauli, po o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi. Aua neʻi 'ai fua i le taeao nai lo le' aiga o le taeao, i luga o se manava gaogao.

E sili atu le faʻaaogaina o le strawberries, ma e leai se tulaga - i le ituaiga jam po o le jam. I le maʻisuka, e faʻasaina. E mafai ona faʻaopopo i vine 100 ml o le kuluma kulimi poʻo susu susu tunu, poʻo se luʻu o nati eleele.

Talu ai e le maua avanoa fou i le tausaga atoa, i le vaitau e le mafai ona suia i isi fualaau aina ma fua, mo se faataitaiga:

  • Blueberries o se isi laʻau fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka (mo togafitiga e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o fua, ae o laʻau foi o le laau, e saunia ai meaʻai ma le teas teas teas). Blueberries e taulimaina ma le manuia le faasaʻoina o le suka i totonu o le toto, e talafeagai mo tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2. Faatasi ai ma uiga aoga o le vine, e mafai e se tasi ona iloagofie mea nei:
    • vailaʻau faʻasaina (e aofia ai le ocular),
    • faamamaina o paʻu,
    • toe faʻaleleia o le pancreas,
    • faʻaleleia atili o metabolic processes.

I le faaopoopo atu i vitamini ma minerale, o laumei e aofia ai glycosides ma astringents.

  • Laloni - ua faʻatagaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ae i ni vaega laiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua faʻatagaina e faʻaaoga le 300 g o le tiloti faatolu i le aso (e liliuina i le aso e le silia le kilokalama). Ae peitai, e le mafai ona e 'ai uma le kilokalama i le taimi, talu ai o le pulupulu tilotilo o loʻo i ai se faasinomaga maualuga maualuga, lea e mafai ona mafua ai le tupu malosi o le toto suka. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le mea e taʻua o le siloti mono-diets, lea e lauiloa tele i le vaitau o le melo, e faasaina. E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻaalia o suauu i luga o fata, e tatau ona faʻaofiina i totonu o le meaai faasolosolo, e amata i le 200 g i le aso. O le faʻaaogaina i aso uma o le pulp aromatic o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o le tino, faʻaleleia le metabolism, faʻamalosia le puipuiga puipuia.
  • O cherries faapelepele e suamalie ma suamalie o vine lea e fautuaina mo le faʻaaoga e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2. O le kulina e mafai ona 'aina fou pe faʻaaisa mo le teuina umi. O le tuufaatasiga o le sua o le faamalologa moni lava:
    • ellagic acid, inhibiting the development of cells of cancer,
    • anthocyanidins e aveesea ai le uric acid mai le tino, faapea foi le faaleleia o le gaosiga o le inisalini e le pancreas,
    • mea e faamama ai mea e fesoasoani e faamalosia ai toto toto ma faʻaleleia galuega faʻaletonu,
    • tamaoaiga vitamini ma le mineral composition (acid ascorbic, fluorine, potassium, calcium, iron, chromium, ma isi).

E le fautuaina e 'ai le sili atu ma le 100 g cherries i se tasi fonotaga e aloese ai mai le mamafa o le kulukose i totonu o le toto. O le numera sili ona lelei i aso uma o fonotaga e le silia ma le faatolu. Cherry ma strawberries mo le maʻisuka i le gasologa o le vaitau e tatau ona faʻaaogaina i aso taitasi, aemaise lava ona o mea ia e aofia ai mea e fesoasoani e puipuia ai le thrombosis. O le maʻi suka o loʻo faʻamatalaina i le maualuga o le viscosity o le toto ma le aʻafiaga o paʻu o le toto. O le mea lea, ina ia faʻaesea ai faʻafitauli, e tatau ona aofia nei fua i le lisi o aso taʻitasi.

  • O le kulisi mo le maʻisuka ituaiga 2 e faapitoa lava le fautuaina - e mafai ona faʻamaunuʻu, fou pe faʻamago. I fugalaau, o loʻo i ai le aofaʻiga o fualaau oona e faʻateleina le gaosiga o le carbohydrate, ma faʻamaonia ai le maualuga ole kulukose o le toto. I le faaopoopo atu i mea aoga, o fugalaau e aofia ai fiber dietary, vitamini (A, E, PP, C), phytosterols, vaega o minerale, choline, tannin, pectin, ma suauu taua. I le faʻaopopo i le faʻavaveina o metabolic processes, o fugalaau e faʻaleleia ai le thermoregulation, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. Faatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e 'aina le afa afa o fugalaau fou i le tolu, pe 1 tbsp. l fualaau mamago (e mafai ona e inu ma inu pei o le lauti).

O fualaau ma strawberries mo le maʻisuka ua fautuaina e tagata fai meaʻai ma le endocrinologists. O nei fualaʻau ua i ai le aʻafiaga o le aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻalavelave ai togafitiga faʻapitoa i le tino, lagolago ma toe faʻaleleia le tino - e aofia ai le pancreas, lea e nafa ma le gaosia o le inisalini.

  • O pi mo le maʻisuka e le gata ina faatagaina, ae fautuaina foi mo le faʻaaogaina. O apu e mafai ona faatumauina le maualuga o le suka i totonu o le toto mo se taimi umi, e puipuia ai le "osooso" taimi ma paʻu. E le gata i lea, o fua o le apu o ni puna sili ona lelei o le pectin ma le uʻamea. E naʻo le mauaina o se togafitiga faʻapitoa, e le tatau ona faʻamaʻaʻaina apu, talu ai o loʻo aofia ai faʻamaʻi talafeagai e fesoasoani e faʻamaonia le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. E tatau ona e fufuluina lelei le fua i lalo o se vaitafe mafanafana (ioe, mo le taumafa e sili atu le filifilia o au "a" apu, nai lo oloa mai le supermarket o loo gaosia i le silicone ma isi auala).

O fualaau aina e sili ona lelei ma tofo lelei. Ma, e le gata i lenei, e fautuaina mo tagata gasegase i ituaiga eseese o le maʻisuka. O fualaau fou ma le aisa e maua ai le tino i fiber, vitamini ma antioxidants. O suʻesuʻega ua faʻamaonia ai o strawberries i le maʻisuka o se mea masani e masani ai ona mafai ona aofia i totonu o le taumafataga.

O le a le mea o iai le fugalaau?

E leai se mea e tatau ona talanoa ai e uiga i mea o le tofo o lenei meaʻai, e iloa e tagata uma le manaia ma le manogi! Sei o tatou talanoa e uiga i ona meatotino aoga. E aofia ai:

Vitamini e pei o:

  • Vitamini C (acid ascorbic) - e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le tino, o se vailaʻau malosi, faʻamalosi puipui o toto toto.
  • Vitamin E (tocopherol) o le antioxidant, e taua foi o le "fualaʻau o le fualaʻau," aua e taua mo le mafai gafatia i alii ma tamaitai, ma fesoasoani foi i se fafine e fanauina se tamaititi.
  • B vitamini e taua tele mo le faʻalavelave popole.
  • Folic acid o se elemene taua i le faia o toto. Folk acid e taua tele mo tina maitaga ma le puipuia o faʻamalologa i tamaiti.

  • O le potassium o se elemene taua tele mo muso, e aofia ai mo le fatu. Auai i le faʻatonutonuina o le fatu fatu.
  • O le masesium o le minerale sili lea ona taua mo le soifua maloloina o le tino. Faateleina le faʻapalepale popolega.
  • E taua tele le kesi mo le faʻaaogaina o le toto ma, ioe, mo ponaivi ma nifo.
  • Fluoride - e aafia ai le tulaga o le enamel nifo, ponaivi, lauulu ma fao.
  • Zinc - aoga mo le "soifua maloloina o tagata," e le o se mea e leai se mea e taʻua ai strawberries o le aphrodisiac natura.

B-carotene - aoga mo le paʻu, faʻaaliga ma le puipuiga.

Fiva - faʻamaonia le faʻafefeteina, taofia le faʻaleleia o le taʻavale, aveesea le cholesterol ma toxins.

Pectin - fusifusia ma aveese mea leaga mai le manava.

E le o se lisi atoa o mea aoga.

O le aʻafiaga o strawberries i le tino o le maʻisuka

  1. E faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma le feteʻenaʻi.
  2. Faʻaaoga mo le cardiovascular system.
  3. Faalelei le galuega o le gastrointestinal tract.
  4. E taofia ai le atinaʻeina o vela tumo.
  5. Faʻaleleia le paʻu o le mamafa.
  6. Faʻaleleia le metabolism.
  7. Fafagu ifo i lalo o le matua o le tino.
  8. Fesoasoani i le maualalo o le toto.
  9. Aafiaga aoga i le tino o se fafine maʻitaga.
  10. Faʻateleina le faʻatinoina o le faʻalavelave faʻalavelave.

O le faʻamanuiaga o le a na o fua e sili ona maualuga. O le mea lea, e taua le filifili sao pe a faʻatau. Filifili se mea e le o se pogisa (atonu o se mea e sili atu ona mamafa pe iai ni palapala), ae o se lanu mumu sesega. Faʻalogo lelei i ponaivi, o laulaau e tatau ona suamalie ma susulu, o lona uiga ua leva ona filifilia vine. O fatuga o fatuga o se faailoga o se mea e leai se mea. Ma, ioe, o le manogi! O le tofo Strawberry e tatau ona lagonaina mai se mea mamao.

E iloa e tatau ona aloese tagata mai le maʻisuka mai meaʻai suka. O le faasinomaga o le igoa lenei o le 32, ma o le aoga taua e na o le 41 kcal.

E mafai ona 'ai lenei mea mo le maʻisuka, o le tali e mafai, ae i le faʻafetaui! O le tautua o strawberries o le a siitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae o le a fesoasoani i le maʻisuka onosai e taulimaina le manao e ai se mea suamalie.

I le taimi lava e tasi, o le aina o fua o le a fesoasoani i le taulimaina o ia faafitauli o le maʻisuka e pei o:

  • faigata ona faʻamalolo le tino ma le paʻu o le paʻu, aua o loʻo i ai i le strawberries ni vailaʻau e tele sona aoga i le paʻu,
  • atherosclerosis, faʻamaʻi fatu o le fatu, toto maualuga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le aʻafiaga o nei faʻamaʻi e faʻateleina le malosi, ma o le pamu manogi ei ai lona aoga aoga i luga o le cardiovascular system,
  • meaʻai, o lenei mea e sili ona taua mo le maʻisuka ituaiga 2. E faamalieina lelei e Strawberry le fiaai, faaleleia le metabolism ma fesoa- soani e taulimaina le manao e ai le sisiva leaga,
  • fulafula, strawberries ei ai se aafiaga o le diuretic.

Contraindications i le faʻaaogaina o le strawberries

E ui lava i le tele o lisi o meatotino aoga, e tatau i nisi tagata ona faʻamapulaʻaina lenei mea manaia.

  • Muamua lava, o strawberries e tatau ona faʻatapulaʻaina i tagata ei ai mea faʻafefete, talu ai o se mea e sili atu le malosi e alu ai.
  • E lelei foi le faatapulaaina o le strawberries i le taimi o le faigata o faʻamaʻi o le manava, talu ai o lenei mea e galue malosi i luga o le mucous membrane ona o meaola o loʻo i totonu.

O le a le ituaiga e tatau ona faʻaaoga ai lenei pusa mo le maʻisuka?

O se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai le tasi ipu o strawberries i le aso. E le masalomia, e sili le faʻaaogaina na o le fou. Ae o nisi taimi e te manaʻo ai e faʻasalalau le lisi ma se mea fou. Ina ia faia lenei mea, e tele filifiliga mo meaʻai eseese:

  • Strawberry yogurt e aunoa ma le suka.
  • Lisi o le kulupu i le strawberries ma nati.
  • E i ai foʻi meaʻai mo le faʻamalami kulula e aunoa ma le suka, e faʻavae i le gelatin poʻo agar agar.
  • Fuamoa o fualaʻau e faʻaaogaina i yogurt e leʻi faʻasalalau.
  • Toga atoa e kuka i le strawberries.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai i le tusiga, mo tagata e maua i le maʻisuka, o le a aoga fualaau fualaau pe afai e te faʻaaogaina i le faʻalelei. Ona maua ai lea e le au lenei se lagona lelei ma o le a aumaia ai le tele o aoga, e aunoa ma le tele o aafiaga i le kulūkose. Ia soifua maloloina!

Fualaʻau ma le ituaiga 2 maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le metabolism ua faʻalavelaveina, ma fomaʻi, faʻaopoopoga i togafitiga fualaau faʻasaina, faʻamaonia nisi gaoioiga faaletino ma taumafa lelei. Mo le soifua mālōlōina o le tino, fualaau aina ma fualaau faisua e taua tele. Ae o le a faʻapupulaina e strawberries le suka i le toto o le tagata maʻi ma afaina ai? Fai mai fomaʻi e aoga lelei le tino o le maʻi ma faʻamaonia le maualuga ole kulukose.

O aoga o strawberries mo le maʻisuka

E mafai ona ou 'aina strawberries ma le maʻisuka ituaiga 2? E avea ma se faʻamalosia malosi mo tagata mamaʻi i lenei faʻamaʻi, faʻamaonia lelei le siama o le siama ma laveaʻi ai i latou mai aafiaga leaga na mafua mai i le faʻamaʻi faʻamaʻi. Faʻafetai atu ia te ia, o loʻo faʻaaogaina i totonu o le tino mea e puipuia ai le puipuiga ma le puipuiga.

O le tuufaatasiga e aofia ai le tele o vitamini, antioxidants ma meaʻai. O fualaʻau ma le maʻisuka ituaiga 2 e aoga, ona o le lelei o le tino i le tino, e maualalo ai le suka.

Fualaau, afaina ma afaina o le maʻisuka

E lei leva talu ai, na faasa e fomaʻi le maʻisuka ina ia faʻaaogaina, e ui lava na manino i tagata uma e ala i le aloese mai le taumafataga, na le maua ai e se tagata le tele o mea aoga e mafai ona ia maua mai le 'ai o strawberries. Na faasaina ona o le i ai o se aofaiga tele o mea -ona i lona tuufaatasiga - 7.7 g. I aso nei, ua fai mai tagata popoto o lenei fualaau aina e mafai ona puipuia ai le tele o faafitauli o le maʻisuka ma e le afaina pe afai e faaaoga tatau.

E faʻafefea ona 'ai le strawberries

O fualaau aina e maua ai se faʻamatalaga glycemic itiiti - 32, ona o lea mea e faasino i oloa mai le lisi saogalemu. O le a le tele e mafai ai ona e 'aina strawberries ma le maʻisuka ituaiga 2? E le tatau ona sili atu le 60 g i le aso sili ona lelei i le aso, ma e manaʻomia le fou. E tele naua kalori i totonu, o le mea lea e le mafai e popole i lenei meaʻai ona popole i le maua o le mamafa: 100 g ei ai le 36 kcal.

Afai o le tagata maʻi e le sili atu i le aso, o lona uiga o le 'ai o strawberries mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le a aoga. Ae afai o se mea pe a faʻamalosi, ona mafai lea ona faʻaleagaina ia oloa. A maeʻa togafitiga vevela ma le faʻaopoopoga o le suka, latou te leiloa a latou vitamini ma maua mai ai le tele o meaʻai gaʻolaʻo faigofie. E le fautuaina e fomaʻi oloa faapena.

E le tatau ona galo ia i tatou o le strawberries o le allergenic, ma afai e faʻateleina i le tele o mea, ona iai lea o le edema, urticaria, ma i nisi o tulaga faʻalavelave anaphylactic.

O aoga aoga o lo o aofia ai i le strawberries

O fualaau aina e lelei mo le maʻisuka ituaiga 2, ae o le a le ituaiga mea latou te maua? O le tele o le vailaʻau C o loʻo maua i strawberries ma fugalaau, e feteʻenaʻi ma le talitonuga lauiloa o lemoni o le sili lea ona mauoa. O Strawberry o loʻo i ai le tele o lenei vailaʻau malosi e na o le 100 g o oloa o le a matua faamalieina atoatoa le faʻaaogaina o tagata. Ma e iai foi le tele o siama, lea e afaina ai totoga o vaʻai, vaʻa toto, neura, ma faʻaleleia ai foi le puipuiga. E i ai le tele o mea aoga i fualaʻau, pei o:

I le faaopoopo atu i nei mea aoga e aoga i tagata, o fualaau fou foi e aofia ai le tele o vitamini. O loʻo i ai le vaega atoa o vitamini B, faʻapea foi ma le A, PP, E, N.

O le a se mea o le a mafai e le maʻisuka ona aloese mai le 'aina o le strawberries

E leai se totoa e mafai ona faʻatusatusa i strawberries i fuaitau o le taua i le soifua maloloina o le tagata o fualaau aina suamalie. O le fesili, e mafai ona 'ai le strawberries, ma le maʻisuka e mou atu na o ia. Na te galue ia te ia i se auala e oo lava i na faafitauli ogaoga e mafua mai i le faasolosolo mai:

  • Atherosclerosis ma le maualuga. O fualaʻau e faʻavasega ai le paleni vai-electrolyte, e faʻaitiitia ai le susu tele, ona o lenei mea, ua aveesea le avega mamafa mai vaa ma le fatu, ma e mafai ona latou galulue masani.
  • O le maʻi toto: o le fatu fatu, o le anemia ma le gasegase o le uamea. Ona o le mea moni e faapea, i strawberries, o se tuufaatasiga manuia o le uʻamea ma le vaitamini C, o le masani ai o le toto na tupu.
  • O faʻamaʻi o le larynx ma le gutu o waha: laryngitis, stomatitis, tonsillitis. O fualaau o le antiseptic o loʻo i ai se maualuga o meaʻai o le salicylic acid, o se antipyretic sili ona lelei.
  • Neuragia. Ua maua e saienitisi i strawberries o se elemene taua mo le ogatotonu tutotonu o le tino e pei o Fisetin, e masani lava ona maua i le moli mūmū.
  • Gasegase o le gasegase. Strawberry, ona o lona gafatia e aveesea le masima sili atu mai le tino, e lelei atoatoa ona togafitia ai faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi.

E leai se masalosalo o strawberries mo le maʻisuka ituaiga 2 o se mea saogalemu, maloloina ma faʻamalosi malosi meatotino.

Strawberry contraindications

E ui lava e aoga tele strawberries, ae o latou, e pei o oloa uma, ei ai ni faʻailoga e tatau ona amanaia pe a 'ai lenei fua suamalie. E le mafai ona 'aina i ni tulaga faapena:

  • Afai e iai se allergy i se tagata.
  • Mo i latou ei ai gallstones ma fatu fatu. A faʻaaogaina i meaai, e mafai ona oʻo mai se maʻa, o se mea e aliali mai ai le faʻamaʻi poʻo le hepatic colic.
  • Faʻasolo mai faʻamaʻi o le vaega o meaʻai.
  • E le tatau ona tuʻuina atu fasi laau i tamaiti laiti ei lalo ifo o le 1 tausaga.

Ma faʻapea foʻi ona faʻasaina mo na tagata o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina e maualalo ai le toto.

Puki keke

O fualaau aina ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona fufulu i nisi taimi ma e le fou. Mai lea mea e mafai ona e faia le tele o meaʻai suamalie, pies, juice and muses. Naʻo le taimi e le o tuʻuina ai le suka, ae o mea nei e talafeagai, e mafai ona faʻaogaina ma faʻapipiʻi. Ioe, e leai se mea e mafai ona sili atu nai lo se fua fou. O fualaau mo le maʻisuka o se mea aoga ma lelei, ma o nisi taimi e mafai ona e togafitia oe lava, mo se faataitaiga, faatasi ai ma se pai aoga:

  • E tatau ona e ave 2 ipu falaoamata keke.
  • Paʻu kirimoli, afa afa (e le tatau ona vaivai).
  • Olive olive i le aofaiga o 2 tbsp. sipuni (afai e leai, ona mafai lea ma fualaau faisua).
  • 2 fuamoa
  • Suauu pati sipuni.

O nei mea uma e tatau ona faʻafefiloi lelei, ona fofola ese lea o le paluga. Tuu le masini na faʻapipiʻi i luga o se pepa tao ma amata ona tao. A uma ona kuka le keke, e tatau ona liligi i totonu o le paluga eleele, eleele ma le sukalati, fefiloi ma le kirimi kiripulu, ma faaopoopo se suka.

O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka ma fomaʻi e uiga i le suka

E lelei lelei le kulupu mo le maʻisuka? O nisi tagata gasegase e talitonu e le tatau ona 'aina ona e suamalie. Latou te mautinoa o strawberries o le a totoina maualuga le maualuga o le toto, ma matua le mafai ai ona 'ai lenei fualaau lelei ma maloloina. O isi ua talitonu e le afaina ma fiafia e avea ma meaai e pei ona fautua mai e le fomai.

O le mea moni, o tagata tomai faapitoa ua leva ona suʻesuʻeina e faapea o le antioxidants e aoga mo tagata uma o loʻo i ai le suka maualuga, ma o fomaʻi e fai mai o lenei fale e matua taua tele mo i latou o loʻo mafatia i lenei maʻi. I le uma, o faʻamaʻi pipisi e faʻamamaʻo lelei mea vevela e maua mai i le tino, ma faʻafetai ia i latou, o le maualuga o le suka e faʻaititia. O fualaau aina e mafai ona puipuia lona faʻaleleia ma faʻaleleia faiga faʻava-o-tino.

O le vailaau faʻaonapo nei ua leva ona oʻo mai i le faaiuga o lenei mea aoga e aoga mo le maʻisuka. Ae o le a le tele e mafai ai ona e 'aina strawberries ma le maʻisuka? O lona faʻaaogaina e tatau ona faia i le faʻatulagaina, e le silia le 60 g i le aso. O lenei tulaga masani e tatau ona pipii i ai.

Tuua Lau Faamatalaga