O se faʻamatalaga e lua faʻamaonia: psoriasis ma le maʻisuka, o le sootaga ma togafitiga

O le Psoriasis o se faʻasologa masani o togafitiga faʻaleagaina, e faʻaalia i le maliu faafuaseʻi o le pito i luga o le paʻu. O mafuaʻaga tonu o lenei faʻalavelave e leʻi i ai, ae o loʻo i ai le tele o mea e mafai ona avea ma amataga o faafitauli faʻalesoifua maloloina.

O faailoga o le psoriasis e faʻaalia i le paʻu o le paʻu ma le faʻavaeina o le tele o le ita (papules) i luga ia i latou. E pipii i luga o le paʻu i le amataga o le togafitiga e le mafai ona tiga, ae i le lumanaʻi latou te aumaia le tele o lagona le lelei, tumau le paʻu o le paʻu. I le aluga o taimi, o le feʻeseʻeseaʻiga e mumu, e masani lava ona afaina ai le tauau, tulivae.

O se aganuʻu le iloagofie o ituaiga o faʻamaʻi, taʻitasi e iloa ona aʻafiaga. O lea, e tupu le psoriasis:

  1. masani
  2. faʻapitoa
  3. seborrheic,
  4. pipi.

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi, o le tino e iloa le paʻu o se mea ese mai fafo, ma o se taunuuga, e tupu se mea e le lelei.

O faʻaaliga o le psoriasis e mafai ona ese tele i lagona uma ma foliga vaaia. O nisi tagata gasegase ua i ai ni faafitauli o le paʻu e matua matautia lava e le mafai ai ona latou faigaluega e masani lava, moe i le po, ma mafatia mai le tigaina tiga. Mo isi, o nei faʻaʻailoga e le tupu, ua na o le faʻalavelaveina i fafo atu o le mea e le masani ai.

O tagata maʻi Psoriasis e masani ona faitio i vaivaiga lautele ma le vaivai, masani ai o le gasegase, fiainu, faafitauli o le circulatory ma le anemia. E tele taimi e faia ai e le Psoriasis le talaaga o le maʻi suka, lea e maua ai foliga tutusa tutusa.

O le a le fesoʻotaʻiga i le va o le maʻisuka ma le psoriasis?

Aisea e afaina ai le maʻi maʻisuka i le psoriasis? O le faafitauli ogaoga o le faʻaitiitia o le puipuia o puipuiga mai le toetoe lava o tagata uma e maua i le toto maualuga, ma o le suka e iai sona aʻafiaga leaga.

Le mautonu o le fefaʻatauaʻiga, o latou faʻamalologa le lelei - o se mea faaopoopo lea. E tatau foi ona faaopoopo i ai iinei le faasoesa o alalaupapa. O le iʻuga, o le tino o le tagata e sili atu ona afaina i le amataga o le faʻamalosia o tulaga masani faʻaleagaga poʻo faʻaleagaina.

E maitauina e iai foʻi manatu faaalia. O le suʻesuʻega na matauina ai o se tagata ei ai le psoriasis o le a sili atu ona atiaʻe le maʻisuka. E fautuaina malosi e fomai, faatasi ai ma lenei siama, foai mai le toto mo le kulukose pe a ma le faalua i le tausaga, o le a le aofia ai:

O le maʻi suka ma le psoriasis e tuʻuina atu le tele o faʻafitauli, muamua lava, e mafai ona avea ma faʻasalaga o le psoria, erysipelas (pe afai e faʻaofiina se faʻamaʻi), faʻamaʻi.

Eczema i lenei tulaga e masani lava ona tupu, o le mafuaʻaga o lenei mea o le leai o ni faʻalavelave mineral, vitamini. Afai o le psoriasis i le maʻisuka e faʻaalia i pito i luga ma pito i lalo, o le mafuaaga e mafua ai o le siama.

I le tepa muamua, e leai se mea e tutusa ai faʻamaʻi, ae e faigofie lava ona faʻaosoosoina i latou taitoatasi le amataga o le lona lua. E tatau ona togafitiga ia Psoriasis i fualaau faʻamalo-anti-inflammatory - o fualaau o le corticosteroid. O nei togafitiga ei ai sona aoga aoga i uiga o psoriasis, ae o le toto maualuga o le suka e mafai ona faateleina tele.

O se taunuuga o le masani ona faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi, o le tulaga o le maʻisuka e vave faʻaleleia i le 35 pasene.

O le i ai i le talafaasolopito o se tasi faʻamaʻi o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le lona lua, ae e le tatau i se tasi ona galo o le maʻisuka lava ia o le a avea ma mea e mafua ai le psoriasis.

Faiga Faʻalelei togafitiga

O le toe faʻaleleia o le tino i lenei tulaga e tatau ona atoatoa, o fomaʻi e fautuaina le ausia o se taui gafatia mo le maʻisuka, ma e na o le taimi lava e tatau ai ona e amata togafitiga.

O le mea muamua e fai, o le toe iloilo lea o au meaʻai ma lau masani ai. E taua le tausisi i se taumafataga faapitoa e fuafua i le osofaʻi malosi o le mamafa (faateleina le malosi o le maʻisuka), lea e aʻafia ai le tele o maʻisuka, aua e le o se mea lilo le maʻisuka ma le gaʻo e masani ona fesoʻotai.

E le gata i lea, o le a tatau ona aveese mea e mafai ona faʻamalosia ai le psoriasis i le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e teena:

  1. mai ava malosi,
  2. ulaula tapaa.

E matua taua tele le faʻamaloloina o fualaau faʻasaina le faʻaaogaina o corticosteroids, ma o ia vailaʻau e le mafai ona faʻaaogaina i soʻo se ituaiga: papa, suauu, pule faʻafefe. A le o lena, o le faateleina o le toto o le kulukose o le toto e vave tupu i le toto.

O le a filifilia e le fomaʻi le togafitiga taʻitasi, o le a faʻamalamalamaina tonu lava na vailaau e lelei mo togafitiga tutusa o le maʻisuka ma le psoriasis.

I mataupu sili ona ogaoga, e fautuaina e toe faʻafoʻi i vai tāʻele faapitoa e aofia ai le tele o:

E matua faasaina le mafaufau ia te oe lava, aua o le a na o le leaga lava o le tulaga o le paʻu. O le mea lea, o feutagaiga ma se fomaʻi e faʻatagaina, e faaopoopo atu i vailaʻau, e mafai ona ia fautuaina togafitiga. O ia metotia e le mafai ona manatu faatauvaa, latou te maua i le psoriasis ma le maʻisuka i taimi uma se taunuuga lelei.

I le maʻisuka, o le fualaau faasaina Metformin o loʻo faʻaaogaina, e manatu o se tasi o mea sili ona lelei. E le gata i lea, o le vailaʻau e faʻaaoga lelei e togafitia ai isi tulaga faʻaleaga, e tusa lava pe leai se faʻafitauli o se tagata i le kulukose toto.

I le maʻisuka ituaiga 2, Methibin e taofia le glucogenesis e aunoa ma le aafia ai o le inisalini. O le vailaʻau e faʻaleleia ai le toto i le ate, lea e fesoasoani i le vave tele o le liua o le kulukose i le glycogen. O nisi taimi ei ai faʻamaoniga e faʻamaonia ai le fualaau mo le ola.

E pei ona faʻaalia i le tele o tausaga o togafitiga faafomaʻi, e fesoasoani foʻi Metformin e faʻafetaui psoriasis, e le gata i le talaaga o le maʻisuka ma aunoa ma le maʻi. Metformin e fesoasoani foi i le gau o le mamafa ona o:

  1. le faʻamautuina o le faʻamalosia o le insulin,
  2. faaitiitia le fiaai.

E oʻo lava i sina taimi puupuu, o togafitiga e fesoasoani i le faʻamalosia o puipuiga.

E tatau ona e iloa i le taimi o togafitiga e taua le mataʻituina ma le totoʻa lau tulaga, pe afai ei ai ni faitioga, amata ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea. E tatau ona i ai se faʻavevesi mai le faʻaogaina o le meaʻai: vevela tele o le vomiting, faʻalavelave, taʻavale faifai pea, le lava o le fiaʻai, se tofo o le uʻamea i le vevela, ma le tiga o le manava.

E i ai le faʻamaoniga e mafai e le maʻisuka ona faitio i le le atoatoa o le manava, tachycradia. I se tulaga e le masani ai, o se itu ogaoga o le atiina ae e maua ai - lactic acidosis, lea e ulu atu ai le lactic acid i le toto. O faʻamaoniga muamua o le a avea ma le moe, vaivaiga, vulu, ma le gaioiga.

O le umi o le faʻaaogaina o le metformin e mafai ona mafua ai le le tumau o le ate.

Puipuiga, metotia a tagata

O le tino o le paʻu o le maʻisuka e faʻateleina le lelei pe a uma ona faʻaaogaina faamalosi mai le falemaʻi chamomile ma tar. E mafai ona e faʻaaogā le fasimoli o le fasimoli, e faʻatagaina e faʻaaoga i aso uma.

I le faaopoopo atu i le fasimoli o le fasimoli, e fautuaina e faʻaaoga pulu faʻapitoa, o loʻo saunia i se fale talavai e ala i se faʻataʻitaʻiga mai se fomaʻi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e aoga le saunia o kulimi ma suauu mai fualaau o le tautotogo, e le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso i nofoaga e aafia ai psoriasis. Ae o le faʻaaogaina i isi vaega o le paʻu o le a le maua ai ni iuga.

Mafaufau i mataupu faavae o le puipuia o le psoriasis i le maʻisuka, e tatau ona nofo i vaega nei:

  • matua tausisia tulafono o le soifua maloloina o le tagata lava ia,
  • faʻaaogaina masani o vailaʻau faʻamalosi ma faʻamamaina,
  • taimi talafeagai mo le maʻisuka.

E tutusa lava le taua o le taʻitaʻia o se soifua maloloina, lea e puipuia ai le faateleina o le toto suka. O tagata o loʻo punouai i taʻaloga, latou te feagai ma faʻamaʻi sili atu, o la latou puipuiga e maualuga atu. O le mea lea, e mafai ona vave maua ni tulaga lelei ma aloese mai faʻafitauli i le paʻu.

Talu ai o le psoriasis o se gasegase o le kenera, e mafai ona faatagaina e se tagata maʻi e maua i le maʻisuka le mafai ona tupu. I lenei tulaga, e talafeagai le faʻaaogaina faʻapitoa o le faʻamalosia o faʻalavelave e faʻamoemoe e faaleleia ai le tulaga o le paʻu. E talafeagai lenei mea mo le mafuaaga faigofie o le maʻisuka e matua manifinifi, faʻamago le epidermis, ma soo se auala e faʻamalosia ai ma faaleleia atili o le a aoga.

E mafai ona faʻaaoga togafitiga faʻaleaganuʻu o togafitiga mo psoriasis e maua i le maʻisuka? Ioe e mafai, ae na o le suʻeina muamua o feutagaiga ma lau fomaʻi. E tele filifiliga, masani o nei faʻapotopotoga:

O ia totogifuapauina e mafai ona faia i le tautala e pei o le lauti, faʻapea foi ma le saunia o meaʻai ma meaʻai i luga o la latou faavae.

E faʻafefea ona togafitia mea e aafia ai?

Talu ai o le maʻisuka o loʻo i ai le maʻi paʻu o le paʻu maʻi mo se taimi umi, e manaʻomia ona ia iloa le auala e fesoasoani ai ia te ia lava ae le faʻaleagaina psoriasis.

O le togafitiga lautele o papulala mumu e aofia ai se suesuega maeʻaeʻa, togafitiga ma tapuni. E manaʻomia le suʻesuʻeina e le gata o le nofoaga mumū, ae faʻapea foi ma nofoaga lata ane o le fefaʻatauaiga. O le faʻamamaina e faia lelei ma le faʻaeteete, filemu, ma le vai mafanafana. A togafitia le nofoaga ua afaina, e tatau ona faʻatagaina ia faʻamamago lelei. A o faagasolo le faagasologa o papule, e sili le lelei le faʻaaoga:

O vailaau ua faaigoa e faʻamago ese ai le paʻu ua uma ona vaivai, e mafai ona faateleina le le fiafia.

E tatau i tagata maʻi ona malamalama o psoriasis ma le maʻisuka e le o se faasalaga. Faatasi ai ma le uiga saʻo ia te oe lava ma lou soifua maloloina, faatasi ai ma oe e iloa ai e mafai ona e ola i se olaga umi ma le fiafia.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo tuʻuina atu ai taʻiala talafeagai mo le faʻaumatia o psoriasis i le maʻisuka.

Psoriasis ma le maʻisuka: o se mafutaga

Psoriasis ma le maʻisuka o faʻamaʻi e le tutusa mo mafuaʻaga, faʻamaoniga. Ae ui i lea, o nei maʻi taitasi e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻe o le tasi ma le isi. O le gasegase o le suka i totonu ia te ia lava e lelei tele ai le eleele mo le vave le atinae o psoriasis.

O le Psoriasis, lea na mafua ona o le maʻisuka, e ogaoga i le tele o mataupu. E tusa ai ma le manatu lautele o fomaʻi, o le a amata ona ola le psoriasis i le maʻisuka ona o le maualalo o le puipuiga.

O le tino i lenei mataupu ua amata ona iloa le paʻu o se mea ese (teena). O le DM e faaitiitia ai le tetee o le tino i ituaiga uma o gasegase. O Psoriasis e leai se faʻalavelave. E tatau ona maitauina o loʻo i ai foi manatu faaalia.

O le Psoriasis o se maʻi paʻu lea e faʻaoga ai corticosteroid (faasaga i le mumū). E ui i le mea moni o faʻamaʻi o le maʻi e vave ona mou atu, o vaega o le hormonal i le tuufaatasiga ei ai lona aafiaga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le faaaogaina umi o nei fualaau faasaina e faateleina ai le lamatiaga o le maua o le maʻisuka e 40%.

  • 1 ituaiga. O fomai e fautuaina o latou gasegase ia mataʻituina le toto suka. Faafetai i lenei mea, o le a mafai ona taofia le atinaʻeina o faiga faʻaletonu. E tatau ona maitauina o tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1 e leai ni psoriasis,
  • 2 ituaiga. Ua maua talu ai nei e saienitisi o tagata ei ai psoriasis matautia e toetoe lava 2 taimi e ono atiae le maʻisuka ituaiga 2 (pe a faatusatusa i tagata mamaʻi e le mafatia i le psoriasis).

Psoriasis ma le maʻisuka: o se mafutaga mafanafana

O le Psoriasis ma le maʻi suka o maʻi ia e le tutusa ma faʻamaoniga ma atinaʻe, ae ui i lea, e taʻitasi i latou ma mafai ona taʻitaʻia ai le isi. O le DM lava ia o se nofoaga lelei mo le atinaʻe o psoriasis, ma o le tele o taimi e ogaoga le tulaga o le mulimuli. E tusa ai ma se tasi lomiga, scaly lichen (le igoa lona lua o psoriasis) na mafua ona o le faʻaitiitia o le puipuiga, pe a iloa e le tino le paʻu o se mea ese mai fafo ma teena ai, e mafua ai le mumū. DM faʻaitiitia le malosi o le tino i le faʻamaʻi, lea e oʻo atu ai i le atinaʻega o isi maʻi, e aofia ai le psoriasis.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le lapataiga e mafua ona o le maʻisuka ituaiga 2. Leai se sootaga ma le ituaiga 1 na matauina.

E taua le matauina o loʻo i ai foi manatu faaalia. O le Psoriasis o se faʻamaʻi o le paʻu, ma o corticosteroids o loʻo faʻaaogaina e pei o faʻamaʻi-faʻamaʻi fualaau mo togafitiga. E ui lava e vave ona pasia faʻamaʻi o le faamai, o vaega o le hormonal i le tuufaatasiga o fualaau faasaina e suia ai le aofaiga o le kulukose i totonu o le toto. O le faʻaaoga umi o corticosteroid e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le maʻisuka e 35%.

Faailoga o Psoriasis

E manaia tele o faʻamaoniga o psoriasis faasaga i le maʻisuka e le ese tele mai le psoriasis, o se faʻamaʻi ese. O se faailoga iloga o le lanu piniki ma se matagofie, ma e iu lava ina fusia i totonu o le salamo, ma avea ai ma alo tele o le mumū. O nei nofoaga e matua vevela lava. O laula i luga o limo, tua ma i le vaega o le paʻu i luga o le ulu o loʻo maua. E tupu mai le faʻamaʻi pipisi i faʻamau i fao, ma mafua ai ona vevela, palasi. I le maʻisuka faigata tele i le psoriasis, e faitioina e tagata gasegase nisi faʻamaoniga:

  • vaivaiga lautele
  • vaivai,
  • galala ma, o se taunuuga, o le masani ona faia,
  • e iai faafitauli i le toto,
  • seasea maua i le anemia.
Toe foʻi i le laulau o mea

O faʻafitauli faigata

Togafitiga mo le faʻasaina o le laisene e tatau ai, ma o le umi e te faʻatuai ai se malaga i le fomaʻi, o le sili atu foi ona ogaoga o taunuuga. O faʻamatalaga o le maʻisuka e tele, faatasi ma i latou:

  • o le masani masani o psoriasis i le maʻisuka o le mumu o le paʻu o se natura faatosina,
  • O le gasegase o le psoriatic e matua tupu lava, ma e na o pe afai latou te le togafitia,
  • o le eczema o se tulaga e le masani ai foi o se faʻalavelave e mafai ona atiae i le lotolotoi o le leai o vitamini ma minerale e manaʻomia e le paʻu,
  • I se faʻaopoopoga, pe afai o le faʻamaʻi o faʻamaʻi o loʻo totoe e aunoa ma le togafitia, e mafai ona taʻitaʻia ai i se coma.
Toe foʻi i le laulau o mea

Psoriasis Treatment for Diabetes

Togafitiga e tatau ona manino, i se faaopoopoga, e taua le pulea o le maualuga o le suka i totonu o le toto - faatoa maeʻa ona faamautuina le faailo, e mafai ona e amata togafitiga. O le mea autu e tatau ona e gauai i ai muamua, o meaʻai ma mamafa. O le mea moni, o le meaʻai e faʻapipiʻiina le ala o le maʻisuka, o le mea lea, o le mea muamua e tatau ai le atiaeina o se taumafataga maloloina e faʻamoemoe e faʻaumatia nisi pauna. E taua le faʻaitiitia o aʻafiaga le lelei o masani leaga: taofi le ulaula tapaa ma le ava malosi. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e taulaʻi i le tetee atu i le psoriasis ua faʻamatalaina. E tele taimi e fesoasoani ai i togafitiga faʻamalolo: fai teas, faʻaaoga vailaau faʻamaʻi.

Fomaʻi togafitiga

O togafitiga faʻamalositisi o psoriasis e aʻafia ai le maʻisuka e manaʻomia e faʻaesea ai le faʻaaogaina o corticosteroids i soo se ituaiga: papa, mea manogi ma inisiua.

E manaʻomia se faʻatalanoaga a le fomaʻi, talu ai e naʻo se fomaʻi o le a ia fautuaina togafitiga talafeagai ma vailaau talafeagai mo faʻamaʻi e lua i le auala lava e tasi. Muamua lava, o vailaʻau ma mineral complexes ua faʻamaonia e tausia ai le puipuiga. E faʻafeiloaʻi togafitigaʻau.Ae ui i lea, ua manatu le Metformin o le mea aupito sili ona lelei, lea e mafua mai i le maʻisuka ituaiga 2 e taofia ai le glucogenesis, e faʻamalosia ai le tafe toto i le ate ma fesoasoani e faʻafetaui psoriasis. Faʻaavanoa "Metformin" e aofia ai le tele o mea e aʻafia ai le tino:

  • faʻavasega tulaga maualuga o le insulin,
  • faʻaitiitia le manaʻo
  • lagolagoina le puipuiga.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻamālōlōina tagata

O isi suʻega mo le tau faasaga i le psoriasis faasaga i le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o laau afu. Faatasi ai ma le fesoasoani a laau totino, o le teas, o le a faateleina ai le paʻu o le tino, faaleleia atili le puipuiga o le tino, sauniuni fofo mo meaola, mea mamafa ma le taele. Chamomile ma le tar e sili ona lauiloa i scaly lichen. E mafai ona e faʻaaogaina i aso uma, pe a faʻapea e leai se faʻaaloalo. I le fale, o mea manogi ma kulimi e saunia e faʻavae i luga o afu punavai, mo se faataitaiga, coltsfoot. O pusa o loʻo faʻaaogaina i vaega ua aafia e oʻo ile 2 taimi i le vaiaso.

Taofiaga

O fua puipui e aofia ai se soifua soifua maloloina ma le tumama lelei. Polokalame puipuia e aofia ai le mataituina lelei o le kulūkose o le toto, faʻaaoga masani o le faʻamamaina o mea tau tumama, ma vitamini. Faʻafetai i nei taʻiala, o le atinaʻeina o faʻafitauli paʻu i le maʻisuka e mafai ona alofia. E le gata i lea, o le maʻisuka e faʻasolosolo ai le vaega o le epidermis, o le mea lea, o togafitiga o aso taʻitasi e faʻamoemoe i le tausisia o le paʻu o le tino, e faʻatagaina. Lotini ma le chamomile, fufuluina faʻatasi ma le fasimoli aisa poo le fagu vai, o meaʻai laʻau o loʻo faia ai se galuega lelei tele i lenei galuega.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

O le a le fesoʻotaʻiga i le va o faʻamaʻi e lua?

O le Psoriasis o se maʻi tumau, o lea o lona alualu i luma e o faatasi ma se suiga i le vaega galue i le vaega o le faamagaloga ma vice versa. O le mafuaaga moni o le togafitiga e le o iloa i le taimi nei. E mafai e fomaʻi ona tautala faʻamalosi e uiga i le natura o le faʻamaʻi, faʻaosofia mea, faʻapea ma le ono atiaʻeina o le maʻi i se tagata o loʻo i ai le faʻavaeina o le faʻamaʻi tino i le atinaʻeina o le maʻi.

O le Psoriasis ma le maʻisuka o loʻo i ai nei maʻi faʻamalolo, ona o lenei mafuaʻaga, o la latou sooga faʻatasi e ono lamatia tele ai le tino o le maʻi. Afai e maua ni faailoga o le psoriasis i luma o le maʻisuka, e tatau ona vave amataina le togafitiga. Ina ia mafai ona e fuafuaina metotia o le togafitiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist ma se tagata faʻataʻitaʻi. A maeʻa le suʻeina o se suʻega talafeagai, o nei fomaʻi e faʻatonuina se togafitiga talafeagai.

I le taimi nei o le malamalama e uiga i nei maʻi, e lua ni aʻoaʻoga ua atiaʻe e faʻamatalaina ai le i ai o se fesoʻotaʻiga i taimi o faʻamaʻi.

E tusa ai ma le manatu muamua, o le atinaʻeina o psoriasis e mafai ona amata ai le maʻisuka. O lenei tulaga e aʻafia i le talaaga o le atinaʻeina o faʻafitauli o le tino e mafua ai le faateleina o le tetee o le tino o le tagata i le inisalini. O lenei lomiga e lagolagoina e le mea moni e masani ona tuufaatasia le maʻisuka a le psoriasis ma le ituaiga 2.

O le talitonuga lona lua e faapea o le maʻisuka e mafai ona atiina ae ma psoriasis ona o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi i le togafitiga o scaly lichen. O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e faʻaalia ai le foliga mai i le tino o le le lava o hormones lea e tupu i le faʻaaogaina umi o fualaau oona i luga o se faʻamatalaga o le hormonal.

O le Psoriasis, e pei o le maʻisuka, o se faʻalavelave o le faʻaleagaina o le tino e aafia ai totoga taʻitasi ma a latou tino, ma le tino o le tagata i lona atoaga.

Mai le maʻisuka i le psoriasis - tasi laasaga

Aiseā talu ai nei, o le tele o saienitisi ma fomaʻi faapitoa e faʻapitoa e talitonu o le psoriasis atonu e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ma o se tasi lea o faʻaaliga o togafitiga faʻapitoa?

O se tasi o mamanu na maua: i tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, sa i ai se pasene maualuga oi latou oe mamai i le maʻisuka.

Ina ia faʻamaonia mulimuli ane o latou masalosaloga, sa faia e saienitisi se suʻega, ma o le taunuuga na mafua ai le 65% oi latou oe mamaʻi i le psoriasis ma le maʻisuka i le taimi lava e tasi.

Le faʻamoemoe o le atinaʻeina o le maʻisuka ma psoriasis

Mafaufau i auiliiliga o autu autu o le faatosina a le psoriasis i le atinaʻe o le maʻisuka.

Leau Nu. 1: E tusa ai ma saienitisi, o le mafutaga o psoriasis ma le maʻisuka e mafai ona tauamiotonu ona o le mumū o le tino e tupu i le psoriasis.

O se faʻalogona ita e mafua ai le faʻaalia o le inisalini, ma o lenei, o le amataga lea o le maʻisuka.

Laau Numera 2: O lenei aʻoaʻoga o loʻo taʻu mai ai le aʻafiaga o togafitiga faʻamaʻi, lea e faia i togafitiga o psoriasis.

Faʻavae i nei mea uma, e mafai ona taʻuina ma le mautinoa o psoriasis o se faʻalavelave tele, ma o le maʻisuka e mafai ona avea ma vaega o lenei mea faigata.

O faʻapogai autu

Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o le psoriasis e tupu e aunoa ma ni eseesega faʻapitoa, ma o loʻo faʻaalia i le foliga mai o le tasi poʻo le fusia o palasitika psoria, o loʻo faʻaalia e ala i le taina ma le vevela.

O nofoaga e sili ona fiafia i ai mo le faʻavasegaina o ituaiga o kulusa o pito i luga ma pito i lalo, o le pito i tua ma le pito i lalo.

I le tele o tulaga, o le faʻamaʻi e afaina ai foi faʻamau fao, ma mafua ai ona vevela ma pala.

Togafitiga filifiliga

Muamua, e tatau ona faia le togafitiga o mea taumafa, lea e matua talafeagai lava i le i ai o le oona. O le isi laasaga o le teena atoa o le ava ma le tapaa.

Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o le togafitiga o psoriasis o nisi faigata.

Aemaise lava, e iai se manaʻoga mo se toe iloiloga o vaega o fualaau faasaina, e pei o le soloia o corticosteroids e aʻafia ai le gataifale gaʻo.

A maeʻa ona suia vailaau faʻamalosi i mea e sili atu le saogalemu, e mafai ona faʻaopoopoina le togafitiga autu i le faʻaaogaina o le Monastic Tea, lea e lauiloa i lona gafatia e faʻatonutonu ai le suka o le toto.

Mo le faʻaaogaina pito i luga ina ia mafai ona faʻaitiitia le vevela mamafa, e tatau ona faʻaaoga le suauu "Tupu o le paʻu". O lenei oloa e le o aofia ai vaega o le steroid, ma e matua saogalemu lava e faʻaaoga e tusa lava pe iai le maʻisuka.

E pei o se tonic, e mafai ona amata ona e faia ni vailaʻau o aralia.

Afai o lenei maʻi o le paʻu e maua e aunoa ma se faʻamatalaga o le maʻisuka, o lenei tulaga e le o se mea e lamatia ai le ola o le tagata. Ae o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka o se tulaga ogaoga lea e ono lamatia ai le tulaga masani o se tagata, ae faapea foi lona ola.

Afai o se ituaiga "maʻi" o loʻo totoe e aunoa ma se togafitiga talafeagai, ona oʻo lea i le tasi taimi lelei e mafai ona oʻo atu ai i se paʻu.

E naʻo le maeʻa o se suʻesuʻega faafomaʻi muamua ma se suʻesuʻega, o le a filifilia e le fomai le togafitiga sili ona lelei.

I le tulaga o le faʻaalia o se tasi poʻo le sili atu o faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo se fautuaga i nisi gaioiga.

O le umi o le asiasiga i le fomaʻi ua tolopoina, o le sili atu ona ogaoga o le iʻuga.

Aisea e mafai ai ona maua le maʻisuka psoriasis?

O le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka o loʻo i ai se maʻi ogaoga, le atoatoa, lea e masani lava o se aʻafiaga mo le atinaʻeina o faʻafitauli faʻapitoa e uiga i le talaaga o le faʻaitiitia o le taua o uiga lelei. O le Psoriasis i le maʻisuka e masani ona atiae, ae o le mafuaaga moni o lona faʻaaliga e le o faʻatulagaina atoatoa.

I le taimi nei, o le taʻitaʻiina o tagata atamamai na latou tuʻuina atu a latou lava talitonuga e faʻamaonia ai o le maʻisuka lea e mafua ai le psoriasis i le 65% o mataupu. O le talitonuga e faapea o nisi fualaau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le psoriasis e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka e le faʻamautuina, ae e iai foʻi le aia tatau e ola ai.

O le a le foliga o le psoriasis.

Vaega o le faʻaalia o psoriasis faʻamaʻi i le maʻisuka ma faʻafitauli faigata

Uiga mo le psoriasis, e atiina ae i le talaaga o le i ai o le maʻisuka, o le faailoga e masani lava e leai se eseesega mai le tulaga aoao o togafitiga. O le faailoga sili ona mataʻutia o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le fausia lea o lanu piniki mumu po o le lanu mumu, lea e amata i le taimi e faʻatasi ma le tasi.

I le faʻagasologa o le alualu i luma o faʻamaʻi, o le foo o suiga faʻapitoa ma fomaʻi faʻapitoa e fai. I nofoaga ua afaina, e tupu tele le vevela ma e aliali mai se lagona mu.

O le tele o taimi, o le atinaʻeina o scaly lichen ua tusia i luga o le sikula. Tua, limas, manava ma tauau. O le tele o taimi, o le salalau o mea leaga ile fagu pepa e iloa.

I le taimi lava e tasi ma le faasalalauina o psoriasis, o faailoga iloga o le maʻisuka ua faʻaalia. I le tagata maʻi:

  • o loʻo i ai le vaivai faʻaletino i le tino,
  • o loo i ai se lagona tumau o le fiainu
  • vave le faamaumauina,
  • o mea leaga o le vascular system e iloa,

E le gata i lea, o faailoga o le suamalie ma le fulafula i nofoaga o le fatuina o faʻamaʻi psoria e fesoʻotaʻi atu i nei faailoga, ma o faailoga o le atinaʻeina o le ania.

Le atinaʻeina o faʻafitauli faʻafitauli i le i ai o ni maʻi se lua i tagata

E le mafai ona tolopo le togafitiga o psoriasis, talu ai ona o lenei maʻi e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli. O le mea e sili ona taatele i totonu ia i latou e tele ituaiga faʻamaʻi pipisi e aafia ai le paʻu o le paʻu, o le eczema ma le suauu o le psoria.

E le gata i lea, faatasi ai ma le psoriasis, o le ono tulai mai o le faateleina i le taimi o le maʻisuka e maualuga.

O maʻi e maua i le maʻisuka ma maua le psoriasis e tatau ona manatuaina o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le toe faʻafouina o faagasologa. Mo lenei mafuaʻaga, o psoriasis ma ona faʻafitauli e mafai ona avea ma se taufaamatau i le tagata maʻi.

E masani ona atiina ae le maʻi o le mafaufau i le le atoatoa o togafitiga mo psoriasis, ma o le i ai o le maʻisuka i se tagata maʻi e fesoasoani i le faatelevaveina o auala e tau atu ai i le atinaʻeina o lenei fomaʻi o psoriasis. O togafitiga mo faʻafitauli e tatau ona vave amataina pe'ā uma ona iloa, talu ai e mafai ona oʻo atu i le le atoatoa.

Eczema i psoriasis o se faʻalavelave faʻalavelave masani. O lona atinaʻe ua mataʻituina e tusa ai ma le talaaga o le le lava o vitamini ma mea faʻapitoa o meaola faʻapitoa i le tino. Faʻatasi ai ma le psoriasis, ina ia taofia le atinaʻeina o faʻafitauli, e fautuaina e faʻaauau ona faʻaogaina le televitamin complexes e totogi ai le leai o ni mea gaioiga. O le faaaogaina o vitamini e fesoasoani foi i le faamautuina o le tulaga o le maʻisuka, lea e afaina ai le faagasologa o togafitiga.

E oʻo mai i le taimi nei, e leai se auala manino manino mo le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi tutusa i le taimi lava e tasi i se maʻi.

O le fomaʻi i tulaga taʻitasi e filifilia e le tagata lava ia le polokalame ma metotia o le faia o togafitiga faʻapitoa.

Togafitiga Psoriasis mo le maʻisuka

Scaly lichen o se togafitiga faʻapitoa i le autoimmune. Mo lenei mafuaaga, e tatau ona i ai se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia i le faʻatinoga o togafitiga faʻapitoa. O le ausiaina o le faʻamalologa faifai pea e le mafaia ma le faʻaaogaina o se vailaʻau e tasi.

Afai ei ai uma faʻamaʻi i le tino, e fautuaina e le endocrinologist ma le dermatologist i le uluai laasaga e maua ai se taui faifaipea mo le maʻisuka ma e na o le ausia o lenei sini e tatau ai ona alu saʻo i togafitiga o le psoriasis.

I le i ai o le maʻisuka, o le faʻaaogaina o corticosteroids e matua faasaina. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o fualaau faasaina e faavae i luga ia i latou, e mafai ona aʻafia ai le faʻaaogaina o metabolism gaʻo. Nai lo o fualaau oona e faʻavae i luga o corticosteroids, o fualaau vaivai e faʻaaogaina e le mafai ona i ai se aafiaga taua i luga ole maualuga o le suka ma metabolic processes in the body.

I le atinaʻeina o se fuafuaga sili ona lelei o togafitiga togafitiga, e tatau ona manatuaina o le tagata muamua muamua e manaomia le faʻamautuina o le maualuga o le suka i le plasma toto. Mo le mafuaʻaga lenei, o le maʻi i le mea muamua:

  1. E tatau ona faʻatulagaina le taumafa ma meaʻai. Afai e tatau ai, e tatau ona e sui i se meaai e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le kulukose i totonu o le tino. O le tagata maʻi e tatau ona vaʻaia meaʻai e mauoa i mea inu gaʻo mai le taumafataga. E le gata i lea, e tatau ona e lafoai le faaaogaina o le suka i meaai. Nai lo lena, e mafai ona e faʻaaoga mea e le afaina ai le maualuga o suga i le plasma toto.
  2. I le i ai o le mamafa mamafa, e tatau ona faia fua e faʻaitiitia ai.
  3. E tatau ona lafoai uiga leaga e pei o le ulaula tapaa ma inu ava malosi. E le fautuaina le inuina o meainu ei ai le ava i soo se aofaiga.

O le tausisia o nei tulafono o le a mafai ai e le tagata maʻi ona vave ausia se tulaga o taui mo le maʻisuka ma amata ai ona faia togafitiga togafitiga e faʻamoemoe e taofi ai faʻamatalaga psoriatic e afaina i le tino ma faʻafeiloaʻi le psoriasis i le tulaga o le faʻamalologa umi.

E faʻafefea ona aʻafia le maualuga o le suka i le atinaʻeina o faʻamaʻi i le maʻisuka?

I le maʻisuka, o le maualuga o kulukose toto e amata ona sui. Mulimuli ane, o le paʻu e mamago. E amata ona paʻu le ulu ile taimi. O nei mea e mafai ona faʻamalosia ai ni togafitiga faʻapitoa o loʻo faʻaalia i le psoriasis.

O le maʻisuka e aʻafia ai le aʻafiaga o le tino o le tino. Mo lenei mafuaaga, o le toto o loʻo faasolo ina vaivai. O siama i lenei tulaga e maua ai le itiiti ifo o le okesene, meaʻai, lea e aʻafia ai le tulaga o le paʻu.

Uiga iloga ma faailoga

O faailoga o le psoriasis i le maʻisuka e foliga mai o ni pusa. I le taimi muamua latou te laiti. I le aluga o taimi, e tupu aʻe ai aʻa, fegalegaleai ma isi. E tusa ai ma lea, o le nofoaga o leions ua faateleina i le taimi.

O le faʻamaʻi i vaega muamua e masani ona maua e aunoa ma ni faʻaʻailoga. O le maʻisuka na o le faʻaleagaina o le tulaga o le maʻi. I lenei tulaga, o le a tupu vave le maʻi.

Faʻasaga i tua o maʻi, o le ata o le falemaʻi o loʻo faʻaalia e:

  • vaivai,
  • vaivaiga lautele o le tino,
  • se faʻalavelave tupu mai o le anemia, faʻafitauli pipisi.

O le ata o loʻo i luga ua na o se umi umi o le maʻi.

Faʻafeiloaʻiga i le togafitiga o psoriasis i le maʻisuka

I le i ai o nei maʻi uma, ua fautuaina muamua e fomai e ausia se taui gafataulima mo le maʻisuka.

A maeʻa lenei mea, o le a mafai ona amata togafitiga o psoriasis. O togafitiga faʻapitoa o nei maʻi e mafai foi. E le tatau i le maʻisuka ona faʻaaogaina corticosteroids.

Nai lo lena, o tagata poto faapitoa e faʻamatalaina fualaau malolosi. Ma le isi, o togafitiga pito sili ona aoga o le a faamatalaina.

Meaʻai maloloina

E taua tele le toe iloiloina o mea taumafa, meaʻai masani.E taua foi le tausisi i se taumafataga faapitoa, lea o le a taulai i le tetee atu i pauna faaopoopo.

O maʻi suka e tatau ona lafoai meaʻai ulaula, faʻapea foi ma falai, meaʻai vevela, suti. O vailaʻau faʻasaʻo uma e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga.

Fofo faʻapitoa

O fualaau faʻapitoa e faʻatau ai suauu psoriatic e mafua ona o le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona. I le faʻaaogaina o laau faapitoa, e mafai ona e faʻailogaina le teas. Latou te faʻaleleia le paʻu o le paʻu, faʻapea foi ma le faateleina o le puipuiga.

O teuteuga e faʻaaogaina mo teuga, baths, lotions. Chamomile, o le tar e sili ona manaomia mo togafitiga o psoriasis. E mafai ona e faʻaaogā teuteu masani i aso uma. E na o le tagata maʻi e tatau ona faʻamautinoa latou te le o faʻamalosia.

Fuafuaga puipui

E manaʻomia e le tagata maʻi ona suʻe fualaʻau, faʻaaoga fualaau lelei mo le paʻu.

Faafetai i ia faiga, o le a mafai ona aloese mai le tele o faafitauli o le paʻu i le maʻisuka, talu ai ona o le maʻisuka ua faʻaumatia ai le vaega o le epidermis.

Vitio faʻatalanoa

E i ai se mafutaga i le va o psoriasis ma le maʻisuka? O le tali i le vitio:

E ui i le mea moni o le maʻisuka ma le psoriasis e le mafai ona faʻamalolo atoatoa, e mafai e le tagata gasegase ona pulea i latou tutoatasi. E le mafai ona le amanaiaina faʻasalalauga faʻamalosi. O le mea lea, e manaʻomia i taimi taʻitasi le suʻeina o le kulūkose toto.

Tuua Lau Faamatalaga