Cerebral arteriosclerosis

O le atherosclerosis Cerebral o le mafuaaga autu lea o le gasegase o le cerebral, o le faaletonu o le mafaufau ma isi maʻi o le neurology. O sauniuniga mo le togafitiga o cerebral arteriosclerosis o ni vaega o fualaau faasaina ma aafiaga eseese. O nisi e faʻatonutonuina le paleni o le lipid, o isi e aafia ai le vascular tone, ma isi e faamalosia ai puipui o maʻa.

O le pasene o le le atoatoa ma le maliu mai le paʻu e matua maualuga lava, o lea i le muamua o faailoga o le faalavelave o le cerebrovascular, e tatau ona sui lou olaga ma amata togafitiga. Fualaau faasaina, vailaau, togafitiga togafitiga e filifilia taitoatasi e tusa ai ma taunuuga o le suʻega ma le amanaia o le faʻasaʻoina.

O afea e manaʻomia ai vailaʻau?

O le faagasologa o le fausiaina o pepa o le cholesterol i totonu o le paʻu o le auala ma laʻau tetele e amata i le tamaitiiti. Faatasi ai ma le matua, e mafai ona faatelevave, aemaise lava pe afai ei ai ni tulaga faaosoosoga i foliga o le matua, mea sese i meaai paleni, le i ai o masani leaga, le atoatoa o le tino, ma le faaletonu o lagona-lagona. Atherosclerosis e masani lava ona maua i tagata e silia ma le 40 tausaga le matutua, o le toʻatele o tane. O faʻamaoniga muamua e faʻaalia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  • faʻaogaina o le ulu o le ulu, gasegase, totogia,
  • faʻateleina le mamafa
  • faaitiitia galuega, vaivaiga, vaivai, leai se fiafia i le olaga,
  • leai se mafuaʻaga popole, faʻaleagaina, faʻafitauli amio,
  • faafitauli faʻaopoopo
  • moe i le moe (faateleina le moe ma le lelava).

O nei tulaga ua faailoa mai ai ua faʻaleagaina le taʻavale o le cerebral ona o le faʻaititia o le lumenia o toto toto. Afai, faatasi ai ma faailoga o le pathological lisi, o le faateleina o le maualuga o le cholesterol poo le suka i totonu o le toto, o loo i ai ni masani leaga, ona maualuga ai lea o le mea tatou te talanoa ai e uiga i le atherosclerosis. Ma le isi, o le maʻi o loʻo i totonu o se tulaga e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi.

E mafai ona e faia e aunoa ma fualaau faasaina i le amataga o le faamai, fetuunai lou olaga. O taumafataga, taʻaloga, ulaula ulaula o le a fesoasoani i le puipuia o vaʻa toto i foliga lelei, ma puleaina le maualuga o le cholesterol. O vailaau faafomaʻi e tatau ona faʻapipiʻiina ma se soifua maloloina, ae manaʻomia vailaʻau e puipuia ai faʻafitauli. O le a le mea e tupu pe a le togafitia le arteriosclerosis?

E le mafai ona gaoioi gaʻo mea afaina i le masani, o le mea lea, o le malepelepe e tupu mai i tua o le toto maualuga. Afai e alu ese le toto ma faʻafefeteina se tamai ipu, o le a le maua le okesene ma e faasolosolo malie ona mate. I le tulaga muamua, o le afaina o le maʻi (afaina o le hemorrhagic) e tupu, i le faaletonu lona lua-neurological e tupu mai i le talaaga o le ischemia. Le malosi o le tino ma le mafaufau ua faasolosolo malie ona mou atu, ua faaitiitia le atamai, ua le aoga galuega ole mafaufau.

O vaega autu o fualaau faasaina

O togafitiga o fualaau oona o le a fesoasoani e puipuia ai faafitauli ma matua faʻaleleia le tulaga masani. E le mafai ona fofoina atoatoa le atherosclerosis, ae e mafai ona faʻagesegese pe taofi le atinaʻe o le maʻi. O vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e aofia i vaega eseese o vailaʻau.

E faʻavae i luga o le suʻega, suʻega o suʻega, maʻi o le tagata maʻi, e filifilia e le fomaʻi se tasi poʻo le sili atu fualaau faasaina. E matuā faigata lava ona faia se filifiliga tutoʻatasi i le auala e togafitia ai vaa. O faʻamatalaga o fualaau o loʻo i lalo e mo naʻo le faʻamatalaga.

O sui o le tino o le tino o le vaega lenei e faaitiitia ai le maualuga o le lipoproteins ma le triglycerides o gaʻo gaʻo i totonu o le toto. O le faʻatinoga o le faʻatinoga e faʻavae i le taofia o le faʻaogaina o nei mea faʻapitoa i le tino. O suʻesuʻega faʻapitoa i le falemaʻi ua faʻaalia ai o le aveina o se tasi fua e maualalo ai le cholesterol e sili atu ma le 30%.

I le taimi lava e tasi, o fuainumera e faaosofia ai le gaosiga o gaʻo "soifua maloloina" - lipoproteins maualuga - lea e taofia ai le fausia o paʻu i puipui o le vaa. O fualaau sili ona lauiloa: Atorvastatin, Lovastatin, Rosuvastatin, Simvastatin, Fluvastatin.

Sequestrants of acid acids

FFA o fesuiaiga o fesuiaiga o le polymer ion lea e fausia ai ni mea e le mafai ona faʻaaogaina i le suka i totonu o le manava. O le mea lea o le faʻamaʻoʻeseina o le kulupu e talafeagai mo le gaogao ma le aveesea mai le tino, o vailaʻau e faʻaleleia ai a latou faʻasinomaga. Ma e maua mai i le faʻamaʻiina o le cholesterol i totonu o le ate.

O vailaau faafomai o lenei vaega e masani lava ona faamatalaina o se vaega o le togafitiga faafomaʻi o le atherosclerosis, e ave ao le i ai meaai. Tuuina atu i lalo o le fefaatauaiga Kolestiramin, Kvestran, Kolestipol, Kolesevelam.

I le taimi nei o le togafitia o le cerebral arteriosclerosis, o le faʻaaogaina o aseta acid e faʻaaogaina itiiti ma itiiti ifo, talu ai e itiiti le aoga nai lo statins (ae sili atu ona mafua ai aʻafiaga). O le lisi o tali le lelei i le FFA mai le tino e aofia ai le: faamaʻi, afaina ma le tiga o le manava, le oona, vomiting, nausea, dyspepsia, pancreatitis, fagu paʻu.

O le faʻaaoga umi e faʻafefe ai le acidosis, gasegase ma le hemorrhoidal toto, ma le faʻaitiitia o le tui toto. O vailaʻau e faʻasalaina i fafine maʻitaga, lactating, tagata e maua ai le phenylketonuria ma le faʻamausalisi i vaega o le vailaʻau.

Le vaega lona lua sili ona lelei o lipid-lowering drugs that help reduce triglyceride concentrations. Fibrates e afaina ai le cholesterol i se tulaga maualalo, ae saofagā i le tuʻufaʻatasiga o lipoproteins aoga. O le faiga o le gaioiga o le faʻagaoioia lea o le enzyme lea e faʻaumatia LDL. I le faʻaopoopoga, ua faʻaitiitia le faʻalauteleina o le platelet ma le fibrinogen.

Mafuaʻaga ma Faʻamatalaga Faʻatau

Faʻamatalaga faʻafitauli mo le atiaʻe o le atherosclerosis e lautele. O se tasi o mea sili ona taua o le matua. I le tasi tikeri pe o le isi, o le atherosclerosis o le cerebral e iloa i tagata uma e silia ma le 40 tausaga. O le tupu muamua o le faʻamaʻi ma lona alualu i luma vave e saofagā i:

  • afaina o le tino (faaletonu o le hormonal, maʻi o le thyroid, maʻi suka, gaʻo),
  • meaʻai paleni (o le faʻaaogaina o meaʻai faʻafefete ma mea vevela, gaʻo manu i le taumafataga, ma le le lava o meaʻai e maua i le fiber),
  • ava malosi
  • ulaula
  • amio le taua.

O isi mea e faʻateleina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le cerebral arteriosclerosis o:

  • afaina maualuga (e masani ona tutupu nei faʻamaʻi e lua, faʻamalosia e le tasi le isi),
  • faʻasolosolo taimi masani ma faʻamaʻi pipisi o loʻo i ai se aafiaga leaga i le vasothelium vascular,
  • e masani ona faifai pea le mafaufau-lagona atuatuvale.

I le atinaʻeina o suiga o le atherosclerotic, e foliga mai, o loʻo i ai foi se matafaioi a se vavaega faʻavae.

O le i ai o le tele o mea lamatia e fautuaina ai le polyetiology o le atherosclerosis.

I le tele o tulaga, o le cerebral arteriosclerosis e amata i le vave i le 25-30 tausaga le matua, ae talu ai ona o lona uiga o se ala umi umi, o le faaaliga e tupu tele mulimuli ane, e masani lava pe a uma le 50 tausaga.

O le matafaioi autu i le faʻaleagaina o le masini o le atinaʻe o le atherosclerotic faagasologa e mafua ona o le solia o le lipeta o le lipidroteins i le toto, o le mea e taʻua o le leaga poʻo le cholesterol leaga, ma lona amataina e amata ile puipui i totonu o maʻa, e aofia ai le mafaufau o le fatu. E leʻo manino lava pe aisea i nisi o tagata gasegase o le atherosclerotic faagasolo e aafia tele ai vaʻa o le faiʻai, ae o isi, o le matelaina o maliu, mesenteric poʻo tuaʻoi.

O le atherosclerosis i le Cerebral e masani lava ona afaina ai laʻau o alalaʻau ma tele. I le taimi muamua, o se atherosclerotic plate o se gaʻo gaʻo lea e mulimuli ane faatumulia i suauu calcium (atherocalcinosis) ma faʻateleina le tele. Faʻailogaina le atherosclerotic plate e le gata na poloka ai le totonugalemu o le toto, ae mafai foi ona avea ma punavai e mafai ona maua mai ai le thromboembolism.

O le faʻaitiitia o le lumanaʻi o gaʻo o le cerebral e faʻaitiitia ai le tafe o le toto i vaega o le faiʻai latou te fafagaina. O le iʻuga, o le hypoxia ma le atulaulau masani e atiaʻe i nei eria, lea e mafua ai le oti o tagata taʻitasi. O lenei togafitiga faʻaleagaina o loʻo faʻaalia i le faʻaalia e ala i faʻamaoniga o le faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, o lona mamafa e faʻamaonia e mafuaʻaga nei:

  • faʻataʻitaʻiina o le gaʻo faʻapipiʻi afaina,
  • le tikeri o le salalau o le atherosclerotic faagasologa,
  • atherosclerotic plate plate,
  • le tikeri o le faamalumaluga (pasi) toto totoga i le vaega o le gataifale o le cerebral masani.

A o tupu le atherosclerotic plaque, e maua mai ai tulaga mo le fausiaina o fusi toto (toto toto), e mafai ona sau ma ulufale atu i nai laumei laititi o le cerebral ma le toto, taofiofi atoa ai le lumen. O le faʻamaeʻaina faʻafuaseʻi o le toto i se vaega patino o le faiʻai e taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o le faʻamalositino faʻamalosi poʻo le osofaʻi faʻafuaseʻi (fuafua e le tikeri o le atinaʻeina o le faʻaogaina o toto toto ma le tele o le leona).

O le puipui pito i tua i le vaega o le faapipiiina o le atherosclerotic plate o le a iu lava ina leiloa lona malosi. Faatasi ai ma le faateleina o le toto maualuga, mo se faataitaiga, e tetee atu i le talaaga o se gasegase o le hypertensive e fesootaʻi ma le maualuga o le toto maualuga, e mafai ona afaina i le fatuina o le toto i totonu o le mafaufau, o lona uiga, o le stroke stroke.

Faailoga o le Atherosclerosis o le Brain

O le atherosclerosis o vaʻa vaʻavaʻai mo le tele o tausaga, e le afaina pe itiiti foi lona mamafa. O le maʻi, o le faʻamaʻi e amata ona faʻaalia pe a faʻaleleia le papa o le atherosclerotic e matua poloka ai le tafe o le toto, e oʻo atu ai i le cerebral ischemia ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi faʻamaʻi.

Tulaga o le cerebral arteriosclerosis

I le ata o le cerebral arteriosclerosis, e tolu tulaga e iloga:

  1. Muamua. O faʻamaʻi o le maʻi e tupu mai i le talaaga o le tino poʻo le mafaufau-lagona faʻalavelave. A maeʻa se malologa lelei, o le a latou mou atu atoa. O le tele o tagata gasegase e maua i le gasegase o le asthenic: vaivai, vaivaiga lautele, faʻavevesi poʻo le le mautonu, faafitauli ma le faʻamalosi. E le gata i lea, o le a faitioina e tagata gasegase i taimi uma o le ulu o le ulu, lea e mafai ona faʻapipiʻiina ma le tinisitus, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o le mafai ona manatuaina faʻamatalaga fou, ma le faʻaitiitia o le fua faatatau o le mafaufau.
  2. Alualu i luma. O le faaletonu o le mafaufau ma lagona. O le tulaga lautele o lagona e faaitiitia, e masani lava ona atiae se setete o le atuatuvale. O mafaufauga o le mafaufau e faʻaalia manino: gasegase, e tusa ai ma aiga, aua le manatua mea fou na tutupu, e masani ona fenumiaʻi. O le pisa i taliga ma ulu e tumau. O faʻamatalaga mataga, o ata faʻatautaia (o le solia o le faʻamaopoopoina o gaoioiga). I nisi o tulaga, o foliga vaaia o nisi o le faʻalogologo, faʻaitiitia le tino vaaia, paʻu o le ulu po o tamatamailima. E faasolosolo lava, o le gafatia e faʻatumu ai galuega faʻapitoa e leiloloa. O tagata maʻi e popole ma masalosalo.
  3. Faʻafitauli O faʻafitauli o le cerebral arteriosclerosis i lenei vaʻa o le faʻamaʻi o le manatuaina o le mafaufau, le faʻavalevalea, le faʻaletonu o le tautala, o le leai o se fiafia i mea na tutupu i le lalolagi (le mautonu). E le maua e tagata maʻi a latou tomai faʻapitoa, e le mafai ona vaʻavaʻavave i le taimi ma avanoa. O se taunuuga, e le gata ina le toe galo atoa lo latou gafatia ona galulue, ae manaʻomia foʻi le tausiga i fafo atu.

O le atinaʻeina o faʻafitauli o le atherosclerosis (stroke, dementia) o le mafuaʻaga o le le atoatoa le malosi ma mafai ai ona oti.

Faʻailoga

I le taimi o le suʻega suʻesuʻega a le tagata gasegase i le cerebral arteriosclerosis, o loʻo taua i lalo:

  • tamatamai lima
  • solia o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga,
  • tulaga le mautonu i le tulaga o Roma,
  • o le faʻataʻitaʻiina o le faʻalavelave poʻo, i se isi itu, o se faʻateleina o le faʻalauteleina o ata,
  • nisi o le anisoreflexia (ese le mamafa o le paʻu ma le tendon i le itu taumatau ma le itu tauagavale o le tino),
  • taamilo i luga o le tafa,
  • Paresis o se vaaiga maualuga.

Afai o loʻo maʻi se tagata maʻi i le cerebral arteriosclerosis, ua ia atiina ae le paresis ma le isi faaletonu o le neurological.

O atherosclerotic processes i vaʻa vaʻaia e maua ai le 20% o togafitiga faʻaleagaina ma e tusa ma le 50% o mataupu uma o faʻamaʻi pipisi. O le faʻamaʻi e 5 taimi sili atu ona aʻafia ai tagata nai lo tamaitai.

Aʻo suʻesuʻeina le mea sili, o le tagata fomai e faʻaalia le suiga o le atherosclerotic i tala o le retina. I le tulaga o faitioga o le leiloloa o le maliu ma le gasegase, e tuʻuina atu tagata gasegase mo faʻatalatalanoaga ma se otolaryngologist.

E le gata i lea, i le suʻesuʻega o le cerebral arteriosclerosis, o loʻo faia ai se fale suesue ma mea faigaluega, e aofia ai:

Togafitiga o le cerebral arteriosclerosis

O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia o se faʻamaʻi tumau lea e le mafai ona faʻamalolo atoa. Ae ui i lea, o le faʻalavelave masani ma faʻatautaia le faʻaleleia e mafai ona faʻagesegese lona alualu i luma.

Togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa vaʻavaʻai e amata i le faʻaumatiaina o mea e ono mafai ai ona faʻaalia ma faateleina i le telē o le atherosclerotic plate. Mo lenei faamoemoe, ua fautuaina:

  • maliu (laulau 10c e tusa ai ma Pevzner),
  • o se tulaga talafeagai o gaoioiga faaletino (aau, savali, vasega faʻaleleia tino),
  • mumusu e inuina ava malosi ma ulaula,
  • malosi o le tino
  • faʻaitiitia i le maualuga o le popolega o le mafaufau.

O le taumafataga mo le cerebral arteriosclerosis e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o mea taumafa maualuga i le cholesterol (sausagesi, iʻa fagota, margarine, fuamoa, gaʻo gaʻo) ma faʻatamaoaigaina i fualaau faisua ma fualaau aina, o lona uiga, o meaʻai e aofia ai fiber.

O togafitiga o vailaʻau o le cerebral arteriosclerosis o le faʻamoemoe lea e faʻaleleia le totoina ma le gaosiga o le mafaufau, ma faʻateleina lona tetee atu i le matelaina o le okesene, puipuia o faʻalavelave faʻalavelave ma faʻaleleia galuega faʻaleleia ma le faʻalenolo.

Pe a faʻapipiʻi le arteriosclerosis o le cerebral ma le maualuga o le toto maualuga, e tatau ona filifili ma le faaeteete fualaau oona mo togafitiga e le mafai ona fofoina e mautinoa ai le faʻamautuina o le toto.

Faʻamatalaga faʻasolosolo ma togafitiga muamua, e mafai ona faʻaitiitia le alualu i luma o le faagasologa o le atherosclerotic.

Ina ia faasaʻo le fusi o le toto o le lipid i le i ai o faʻamatalaga (fuafua e taunuʻuga o suʻesuʻega o meaola), o loʻo faʻamatalaina fualaau o le lipid-lowering.

Mo le faʻaitiitia o le viscosity o le toto ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻe o faʻafitauli o le thromboembolic, o togi laʻititi o le acetylsalicylic acid (Aspirin) poʻo le Ticlide e faʻataʻitaʻiina mo se umi umi.

O le togafitiga Neurometabolic e aofia ai fualaau faasaina e faavae i le gingko biloba, glycine, o se lavelave o vitamini B.O fualaau oona e fesoasoani i le faʻaleleia atili o tomai ma mafaufauga.

Faʻaaliga mo togafitiga o le cerebral arteriosclerosis o:

  • o se faaitiitia i le lumenia o le gaʻo i lalo o se atherosclerotic plaque e le sili atu i le 70%,
  • tala faasolopito o le lavea laitiiti
  • toe osofaʻi osofaʻiga faʻasolosolo.

E tele auala mo togafitiga o le cerebral arteriosclerosis:

  • aveeseina o le atherosclerotic plate ma se vaega o le vevela o le toto toto (endarterectomy),
  • le faʻavaeina o se lapisi lapisi e mafai ai e oe ona toe faʻafoʻi le toto e tafe ese ai le saite na poloka e se atherosclerotic plate,
  • brachiocephalic prosthetics,
  • o le faʻavaeina o le anastomosis extra-intracranial,
  • faʻasologa faʻataʻitaʻiga.

O taunuʻuga talafeagai ma faʻafitauli

O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia e mafai ona faʻatasi ma le atiaʻeina o faʻafitauli nei:

O le fomaʻi mo le cerebral arteriosclerosis ua fuafuaina e le tele o mea, e aofia ai le mafai ona faʻaaoga mea e lamatia ai, o tausaga o le maʻi, taimi faʻatino ma le faʻatinoga masani o togafitiga faʻasoifua maloloina. Faʻamatalaga faʻasolosolo ma togafitiga muamua, e mafai ona faʻaitiitia le alualu i luma o le faagasologa o le atherosclerotic. O le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻamaʻi, faʻaleagaina) e avea ma mafuaʻaga o le le atoatoa ma mafai ai ona oti.

Puipuiga

O le puipuiga sili o le atherosclerosis o se soifua maloloina lelei, lea e aofia ai:

  • lelei meaai paleni
  • gaioiga masani ae masani masani,
  • usitaia o le pao o le suia o galuega ma malologa,
  • gaoioiga masani i fafo,
  • aloese mai mea uma o le tino ma le mafaufau-mafaufau loloto.

I mataupu ua uma ona atiaʻe e le cerebral arteriosclerosis, ua faia fuafuaga e faʻagesegese ai le alualu i luma o le faʻaleagaina o togafitiga ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli. Latou te aofia ai le usitai ma le faʻaeteete i fautuaga a le fomaʻi e uiga i togafitiga faʻasoifua maloloina ma ituaiga olaga, ma, pe a manaʻomia, taotoga taimi faʻapitoa mo le toe faʻafoʻiina o le toto i totonu o le vaitaele o le afaina ua afaina.

Le faiga o le atinaʻe o cerebral arteriosclerosis

Atherosclerosis i le gagana Eleni o lona uiga o le mausalī, o le manogi mataʻutia (ἀθέρος - chaff, gruel, σκληρός - mea mamafa, faigata). O se faʻamaʻi faʻavaivai o maʻa tetele, faʻatasi ai ma le lipid infiltration o le membrane i totonu ma le faʻalauteleina o mea tuʻufaʻatasia i totonu o le puipui vascular. O faailoga muamua o le togafitiga e mafai ona iloa i le averesi ma e tusa lava pe laʻitiiti (15-20 tausaga).

I aso nei, faatasi ai ma le talitonuga lautele o le lipoprotein filtration (o le faaputuputuina o fualaau masi i le lapisi lapoa), o loo i ai isi manatu mo le pathogenesis o le cerebral atherosclerosis: o le uluai solia o mea puipuia o le epithelium i totonu o le vaa, lipid peroxyidation, le lava o eletene eletene polyene taua, o le i ai o thrombotic, hemostatic and inflammatory factors .

I le amataga o le faagasologa o le togafitiga e aʻafia ai le gasegase lipid deficit, o le cholesterol e amata ona faaputuputu i luga o se puipui lapisi ua faaleagaina muamua (o se vai e le mafai ona toto, o le faavae o le atherosclerotic plaque). E faasolosolo lava, e teu i luga o le faaputuga calcium masima ma filaments o mea faʻafesoʻotaʻi le lelei, ma o le mea lea, o le maualuga o le atherosclerotic plate e amata ona maua ai se fusi faʻalelei.

O le faʻapupulaina o le lumenia o le vaa, o le cholesterol "tuputupu aʻe" e aʻafia ai le ala o le toto ma faia ai mea e manaʻomia muamua mo le tupu mai o ni solo vevesi i le toto. E oʻo atu ai i le faʻafanoga o sela o le toto (paletini ma sela paʻepaʻe) ma le faasolosolo faasolosolo malie o se tui toto, lea, i lalo o tulaga leaga mo le tino, e vavae ese ai ma paʻu ai le gaʻo o le cerebral. I le taimi lava lea e tasi, o le kulupelurol ua vavaeina (faʻamaluluina i le kalamole ole esters poʻo le le lava o le taimi e faʻamalosi ai) e mafai ona faʻaosoosoina se faʻalavelave lavelave i totonu o vaʻa o le mafaufau ma mafua ai ona faʻaumatia.

O le tele o taimi, o le atherosclerosis o le cerebral e aʻafia ai gaioiga i totonu ma fafo.

Fesuiaiga (suiga)

  • Faʻaleagaina o le gaʻo gaʻo (aoga maualuga ma le lua lycholisterinemia, maualuga maualuga o le cholesterol maualuga, maualalo maualuga o le cholesterol, maualuga maualuga o le plasma triglycerides),
  • Faʻasaʻo maualuga,
  • Metabolic syndrome
  • Faateleina le mamafa o le tino, oona,
  • Fuʻa
  • Ava malosi
  • Le lava o faamalositino (ituaiga olaga nofofua),
  • Faʻaleagaina o le gaʻo gaʻo (maʻi o le maʻisuka),
  • Meaʻai le lelei ma le tele o meaola manu i le taumafataga,
  • Faʻasalaga o Renal
  • Faʻasologa o gaioiga faalilolilo
  • Hyperfibrinogenemia (faʻaopoopoina le toto toto),
  • O le homocysteine ​​maualuga maualuga,
  • Faʻasologa o mafaufauga faʻalagona-faʻalagona, faʻalavelave masani ma le feteʻenaʻi.

E tusa ai ma fuainumera, o le atherosclerosis o vavalaʻau e masani lava ona maua i alii ua oʻo i le 45-50 tausaga, ma i fafine pe a ma le onosefulu tausaga.

Ituaiga o le cerebral arteriosclerosis

  • Metabolic
  • Tausaga
  • Inflammatory (faʻamaʻi, syphilitic),
  • Hyalinosis (cerebral atherosclerosis, faʻalauteleina i se talaaga o le maualuga maualuga),
  • Manua
  • Alu
  • Menkeberg Media Calcinosis (faʻaaogaina muamua o suauu calcium i totonu o le ogatotonu o laʻau).

Tulaga o le cerebral atherosclerosis

  1. O le amataga (o le faʻavaeina o lipid spots and stripes). O nei fausaga o ni lanu samasama pe samasama-fulafula e le sili aʻe i luga aʻe o le sami, e faigofie ona fusia.
  2. Laasaga o le alualu i luma (o le faʻavaeina o faʻamalo). O faʻamaʻi faʻamalosi e tulaʻi i luga atu o le pito i luga o le intima o ni "tuputupu aʻe" poʻo ni "tuputupu aʻe" o lanu paʻepaʻe poʻo le samasama. I le avea ai o se tulafono, latou te fefaʻatasi ma le tasi ma le isi, faʻamaualalo le vavalalata o le lumanaʻi vascular ma tuʻuina atu le pito i totonu o le faga o foliga lumomy (o le atherosclerosis e pei o le stenosing stenosing).
  3. Vaega o le atheromatosis (o le fausiaina o le atherosclerotic plate delayed, ma le faʻaleagaina o le tino, le afaina ma le faʻaaogaina o masini thrombotic). I lenei laasaga, ona o le faʻaleagaina o mea lapopoa o le gaʻo-protein, o meaʻai e gaosia lelei le lapalai o loʻo faia i totonu o le mafiafia o le papa (siama faʻaleagaina e aofia ai fuālaʻau manogi, tioata o le cholesterol, vaʻaia o epithelial ma suauu fesoʻotaʻi).
  4. Laasaga mulimuli (atherocalcinosis). O loʻo faʻaalia i le faʻatulagaga (petiva) o faʻamafaʻetaʻu ma le leaga o le faʻaaogaina o vaʻa toto.

Faailoga o le cerebral arteriosclerosis

I le taimi muamua o le faamai, o le a faitioina e tagata gasegase o le mafaufau ma le lelava, o ulu tiga o le a mafua mai i le faaitiitia o le fao i se atherosclerotic plate, stagnation o le toto, ma le le lava o le okesene i le faiai. I se taimi vave, o le tiga e tupu pe a maeʻa se avega faalemafaufau, ae o le a oʻo i le taimi, latou te tumau. O nisi tagata gasegase e vave ona ita, faʻamalosi, o loʻo i ai se uiga o le faʻamaualuga ma le atuatuvale. E masani lava, a maeʻa se malologa lelei, o le a le toe iai ni uiga leaga, e aunoa ma le afaina ai o le soifua maloloina o se tagata.

O le faʻasolosolo o le faʻasolosolo o faʻamaoniga o le cerebral atherosclerosis o loʻo faʻaalia i le faʻalosolo le alualu i luma o faʻamaoniga. A o faagasolo lea taimi, o le ulu o le ulu e sili atu ona faʻailoaina ma faaumiumi, mafaufauga faasolosolo malie, moe ma le gaioiga faigaluega e faʻalavelaveina, mafaufau faʻavave, matilatila, ma le tele o le gaogao e matauina. O tagata maʻi e faitio i le vevela, le mautonu, le tupu mai o faigata ma le manatuaina o mea tutupu (ao tumau pea le manatua pea o le mafaufau,) le atinaʻeina o le lelei o tomai tau afi o lima, se lagona o le le atoatoa ma le le mautonu i vae. Mo lenei laasaga o le faʻamaʻi, o faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻalavelave o le cerebral (faʻasolosolo o le mai lesemalo) o uiga lelei ia, o loʻo faʻaalia e le tiga o le ulu, galuega le lelei ma le tautala, paresis o le pito i lalo o le mata, faʻavaivaia pe leai foi le lagona i le tino, hemiparesis (paralysis o le tasi itu o le tino). I le avea ai o se tulafono, o loʻo faʻaalia foi faailoga faʻapitoa mo le 24-48 itula, pe a maeʻa ona toe faʻaleleia le tulaga o le maʻi. I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i le solia o le vavalalata o le cerebral.

Afai a maeʻa aso e lua, e le lagona le lelei o le tagata maʻi, ona masalomia lea o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular (faʻasolosolo faʻamaʻi) e manaʻomia ai togafitiga faanatinati.

O le faaiʻuga mulimuli (sclerotic) o le cerebral arteriosclerosis, lea e masani ona taʻua o le laasaga o le taotoga lapopoʻa, o loʻo faʻaalia i le vavaeeseina o le mafaufau (mafaufau, lagona, ma le amio). O loʻo i ai le le atoatoa o le mafai gaioiga, faʻaleagaina o tomai faʻapitoa, le maua o mea e faasino i le taimi ma avanoa, le mafai ona pulea o latou manaʻoga. E galo i le tagata gasegase tomai maua, e fesoʻotaʻi ma mea e manaʻomia ai le fesoasoani faifaipea i le olaga i aso faisoo. Aʻo faʻagasolo le faʻagasolo, o le faʻaleagaina o le amio ma le faʻaleleia o le siʻosiʻomaga o loʻo mataituina, o le fia taumafa poʻo le faʻalavelave i meaʻai e atiina ae, faʻavavega o le manava o le manava ma le urination, o mea e faʻaalia ma le tautala e le mautonu. O ia maʻi e manaomia le vaavaaia e le aunoa.

Togafitiga faʻapitoa

Vailaʻau faʻamalosia o le toto toto

Ina ia faʻasaʻo mea faʻalavelave e tutupu i totonu o le microvasculature, ua fautuaina tagata maʻi e suʻe fualaau faʻasaina e aʻafia ai felaʻasaʻi lautele. O lenei vaega o vailaau faʻasaina e aofia ai le poloka o le calcium (nimodipine, cinnarizine, flunarizine), inhibitors phosphodiesterase (pentoxifylline, theophylline, vinpocetine) ma α-blockers (nitroglycerin). O fualaau ua fautuaina lelei ole gaoioiga tele, Tanakan, faʻaleleia le microcirculation ma faʻaosofia ai masini metabolic leuronal.

Antiplatelet (antiplatelet) togafitiga

O le togafitiga o Antiplatelet o se togafitiga faʻapitoa e togafitia ai togafitiga e fuafua i le faasaʻo ma le puipuia o le atherothrombosis. I le taimi nei, e tolu vaega o vailaʻau faʻasaina o loʻo faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa: vailaʻau o loʻo iai aspirin, inhibitors cyclooxygenase ma thienopyridines.

O fualaau sili ona lauiloa o loʻo faʻaaogaina i le puipuiga ma le togafitiga o maʻi o le cerebrovascular o le acetylsalicylic acid, lea e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o platelets i le tuufaatasia, faʻalavelaveina ai le faia o le afuro ma ei ai le aʻafiaga i le fausia o fibrin.

Pe a ave aspirin faʻatasi ma se isi vailaʻau faʻamalo, clopidogrel, lea e faʻaalia i se isi auala mo le taofiofi o platelets, o le aoga o togafitiga ua matua faateleina, ma o le tele o faafitauli e fesootaʻi ma le tetee o tagata maʻi i aspirin ua foia foi.

Lipid-lowering therapy

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e faʻamautuina ai le fausaga o atherosclerotic plate e faʻaitiitia ai le alualu i luma o le cerebral atherosclerosis ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻalavelave le tumau o le gaioiga o le cerebral. Tulafono, faʻamaonia le faʻataunuʻuina o le endothelial function, ei ai le maualuga o le hypocholesterolemic activity. E i ai a latou aʻafiaga lelei i le faʻalauteleina o sela maso musele i sikuea ma maua ai faʻamaʻi-inflammatory, anti-thrombogenic ma anti-ischemic effects. O le tele lava o taimi, o siama o loʻo faʻamatalaina le simvastatin ma le atorvastatin, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le faʻatoʻilaloina o le mafaufau.

I le avea ai ma fualaau faʻasaina, o loʻo faʻaalia ai le faʻaaogaina o suauu eleʻele acid, lea e faʻaaogaina faatasi ai ma statins e faʻaititia atili ai le cholesterol.

Ole fualaau muamua lipid-lowering, acidic nicotinic, lea e mafai ona maua ai le maualuga ole LDL, ei ai le tele o aʻafiaga ile itu, e le aoga, ma e iai le maualuga o le tuā.

O fualaau e sili atu ona lelei o le tui o le hypotriglyceridem e mafua mai i le suka gaosia (fibrates). I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina e avea o se faʻasologa faʻasoasoaina. O aʻafiaga e le manaʻomia e aofia ai le faateleina o le maualuga o le talo ma le lamatiaga o le atiaʻe o le gallstone disease.

Faʻatau togafitiga o le antihypertensive

O se vaega tāua i le puipuiga ma le faʻamautuina o faʻaaliga o le le atoatoa o le cerebrovascular e maua i le faatumauina o le maualuga o le toto (i le 140/80 mm Hg). I le togafitiga o le atherosclerosis o le cerebral, angiotensin receptor antagonists (angiocand, valsortan, ibertan, ma isi) ma le initaneti o angiotensin-converting enzym (enalapril, cilazapril, captopril, ma isi) e faʻaaogaina e pei o le antihypertensive drugs. I le faʻaaogaina o fualaau oona i lenei vaega, faʻaopopo i le faʻasaʻoina o le toto, gaioiga faʻamalosi o le faiai faaleleia.

Togafitiga faʻapitoa

Vailaʻau faʻamalolo (amitriptyline), fualaau oona (pomazepam) ma le filemu (diazepam, phenazepam) ma togafitiga mo togafitiga o le cerebral arteriosclerosis. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻi o le dementia vascular, ua fautuaina ai tagata e ave inhibitors o le cholineterase e aʻafia ai le metabolism o le neurotransmitters system of the brain.

Vaʻaia togafitiga o le cerebral arteriosclerosis

O togafitiga faʻapitoa e fautuaina mo tagata gasegase e iai le tele o gasegase o le cerebral o loʻo faʻasalaina (faʻamalosi o le tino, angioplasty transluminal percutaneous, vascularpasspassing and prosthetics, caretid rootarterectomy). O le tele lava o taimi, e maua ai faʻataʻaloga tipitipi i le lotolotoi o gaʻo. O se faʻamatalaga mo le taotoga o le iai lea o se atherosclerotic lafoaʻi pe sili atu i le 70% o le lumenia o le vaa.

Taumafa mo cerebral arteriosclerosis

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia, ua fautuaina e faʻaitiitia le taumafaina o gaʻo, aano o manu ma meaʻai susu, masima, ulaula meaʻai, fuamoa, sukalati, koko, kofe malosi ma leuti. O oloa faʻatauina e aofia ai aano malolosi, mushroom ma fusi iʻa, faʻasalaga, fulufulu gaʻo ma le masima, meaʻai kuka, iʻa gaʻo, iʻa caviar, mea kulimi, meaʻai, meaai mama ma le faʻafefe, faʻapea foi le vavalalata, moli, radisa ma le radis.

O meaai a le tagata maʻi i aso uma e tatau ona aofia ai fualaau faisua (aniani, garlic, pateta, kāpeti, kāloti, laumei, eggelu), greens, berries and fruits, olive oil (sunflower, olive, soya, sana), iʻa ma iʻa mamago, o le maʻisuka e le sili atu nai lo le sipuniti), yogurt, kefir, sina siʻosiʻese gaʻo susu, suauu o le saito, pine (1-2 pcs per day), sea kale.

E sili ona lelei le kukaina o meaai poʻo le uila. Ina ia taofia le totoina o le toto, e tatau ona paleni le vai inu (e oʻo i le 1.5 lita o le vai i le aso). O le kalori o meaʻai i aso taitasi e tatau ona i ai le 2000-2500 calories.

Fautuaga faaopoopo mo tagata gasegase i faalavelave faʻapipiʻi

Ina ia puipuia le atinaʻe o le cerebral Atherosclerosis, e tatau ona mataʻituina lelei fautuaga a le fomaʻi, e aofia ai:

  • togafitiga tumau ma togafitiga
  • tuu le ulaula ma le inu ava malosi,
  • siaki masani o le mamafa ma le toto maualuga,
  • faʻaauau i mea taumafa maualalo-kalori,
  • Meaʻai suamalie o meaʻai
  • faʻatinoga o faʻamalositino faapitoa,
  • alu i aso uma i le ea fou.

O loʻo fautuaina e maua e tagata maʻi ma mafaufauga leaga se fuafuaga faʻatino mo le aso, faʻapea foʻi ma tusi uma faʻamatalaga talafeagai ma faatumauina le mafaufau (faʻalogo i musika ma polokalame leitio o fiafia, faitau, matamata i le televise, tauloto solo, talanoa ma aiga ma uo). O ia maʻi e manaʻomia ona taʻitaʻia se olaga tutoʻatasi i le umi e mafai ai, faia galuega fai fale ma mafai ona faʻaauau galuega faaletino. Ina ia aloese mai le pa'ū, ia faʻaoga auala faaopoopo e lagolago ai ma mataʻituina ai le saogalemu (ave se taʻele i se tulaga nofoa, fai ni seevae e le o ni seevae, faʻaaoga faʻaaoga faʻapitoa ma falelima i totonu o le faletaele ma falemaʻi, ma isi).

O le atherosclerosis Cerebral o se maʻi faʻasolosolo masani, lea o loʻo faamatalaina i se ala umi lava. O togafitiga faʻapitoa i le amataga o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i se faʻaleleia atili o le tulaga o le maʻi ma le tuai i le atinaʻeina o togafitiga faʻaleaga. I faʻalavelave faʻalavelave o le gasegase o le gataifale ma le tele o le faaleagaina o le mafaufau, e matua le lelei lava le faʻasolosolo.

Fomaʻi

O fea fomaʻi e togafiti i le atherosclerosis: o le tagata maʻi e siakiina e fomaʻi. O le fomai tipitipi o se fomaʻi poʻo se neuralogist. O le tagata gasegase e mataʻituina foi e se fomaʻi psychiatrist ma le fomaʻi maʻi. Mai lea taimi i lea taimi latou te suʻeina le mafaufau o le tagata mamaʻi mo le malosi o le maʻi.

O togafitiga faʻamaʻi o le atherosclerosis e aofia ai le faʻaumatiaina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faasaʻoina o le lipeta metabolism. Muamua lava, faʻaitiitia le toto maualuga i faʻamaonia lelei (i lalo ifo o le 140/90 mm Hg), ua totogi le maʻi suka, ma ua faʻamavaeina faailoga o le syndrome.

O fualaau autu mo le cerebral arteriosclerosis o le lipid-lowering drugs. O la latou galuega o le faʻaitiitia o le plasma levels o lipoproteins maualalo maualalo.

O nei pusa mo le atherosclerosis e vaevaeina i ni vaega se 4, e tofu lava ma latou lava galuega:

  1. Fualaau e poloka ai le absorption o le cholesterol.
  2. Fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le gaosia o lipids i totonu o le ate ma faʻaitiitia ai o latou toto.
  3. O lona uiga o le faʻavaveina o le metabolism ma saofaga i le malepe o lipids.
  4. Vaʻaiga faaopoopo.

O le vaega muamua e aofia ai: Cholestyramine, Guarem, Beta-sitosterol. O nei sooupu o loʻo faʻapipiʻi le cholesterol i luga o latou luga, ma ave i latou i totonu o le vaega o meaʻai, ma puipuia ai i latou mai le vaeluaina ma le faʻamalosi i totonu o le tino totoga.

Le vaega lona lua: Lovastatin, Atorvastatin, Fenifibrat. A leai, e taʻua i latou o "statins." O mea aoga o fualaau oona e taofia ai le CoA reductase, o se enzyme lea e suia ai le konupini mai precursors cholesterol i le cholesterol lava ia. O nei tupe e le fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata ua oʻo i le taotoga fatu. E mafai ona faʻafefiloi ma le ava malosi, inu mo fafine maʻitaga ma tamaiti - o faʻatau fualaau mai le vaega lona lua e faʻasaina mo tagata faapena.

O le vaega lona tolu o Omacor, Aciotio Thioctic, Linetel. E faʻafefea ona aveese ia atherosclerotic plate e faʻaaoga ai fualaau faasaina o le vaega lona tolu: ona o la latou fausaga (ole gaʻo gaʻo), latou te fesoasoani i le malepe o gaʻo.

O le vaega lona fa o se auala i gaoioiga a le lotoifale: latou te maualalo le cholesterol i le puipui o le vaa. Sui: Piricarbat, Vazoprostat, Vitamini A ma E.

E i ai se vaega o meafaigaluega o loʻo suʻeina. O le mea lea, o le afa o le satrini e faʻamavaeina tioata o le cholesterol. E leʻo iloa pe o togafitiga o le atherosclerosis ma lenei fualaau faasaina i totonu o tagata, talu ai na faia naʻo suʻe naʻo suʻega.

Folafolaga togafitiga o le cerebral arteriosclerosis o se fualaau faasaina ma le igoa galue AEM-28. I suʻega, na ia faʻaalia ai se maualuga maualuga e faʻaitiitia ai cholesterol ma triglycerides i le plasma toto.

O le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis i matua ua tutusa ma lena mo tagata matutua.

O le faavae o le taumafataga mo le atherosclerosis o le soifua maloloina Numera 5 e tusa ai ma le Pevzner. O le mea lea, o le maualuga o le lipoproteins o le maualalo ma le maualalo e faʻalagolago i le auala o meaʻai, o le mea lea, o le taumafa mo le atherosclerosis o loʻo i ai mataupu nei:

  1. Faʻasologa faʻasalaga ma faʻafefete (4 i le 6 taimi i le aso). O taimi masani, ae o vaega laiti e sili atu ona gauaiina e le tino, o le avega i luga o le pancreas ma le vevela vevela ua faʻaitiitia, o lea e puipuia ai faʻamaʻi o le tino.
  2. O mea taumafa e tatau ona aofia ai aʻafiaga, gaʻo ma gaʻo paluga e tusa ai ma le mamafa o le tino ma faʻalagolago i le ituaiga o gaoioiga. E fautuaina ina ia faateleina le aofaʻi o le porotini: 150-200 g leano o le aano o manu, 150 g keke ma le 150 g iʻa.
    E tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o mea inu gaʻo. O gaʻo meaʻai e tatau ona faʻaitiitia le fiafia i meaʻai fualaʻau.
  3. O le masima, meaʻai vevela ma falai e faʻamapulaʻaina. O le fua pito i maualuga o le masima o le 5 g (o le tagata e taumafaina le 10-15 g o le masima i aso taitasi). Meaʻai fagota ma falaoa enaena e gata.
  4. Fualaau aina ma fualaau faisua ua faaopoopo i le meaai.

Fautuaga fautuaina mo le atherosclerosis:

  • afu, sipuni,
  • gaʻo mayonnaise
  • ulaula meaʻai, sola,
  • meaʻai gaʻo, meaʻai mumu
  • faʻasalaga,
  • semolina ma alalaisa,
  • suamalie suamalie
  • kofe, sukalati, koko.

Vitamini mo le cerebral arteriosclerosis:

  1. I le taumafa a se tagata maʻi i le atherosclerosis, e sili ona lelei le vitamini o le vaega B ma le gaʻo. O le mea muamua e aafia ai le gaioiga o le fatugalemu o le tino, ma o le gaʻo siama o se antioxidant ma faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le atherosclerosis.
  2. Vitamin C. E tusa ai ma le Dr. Linus Pauling, o le vailaʻau C e taofia ai le fausia o ni atherosclerotic plate i luga o vaa.
  3. Vitamin E (tocopherol). O se suʻesuʻega i le Harvard Medical Center o loʻo fai mai o le vailaʻau E faʻaitiitia le lamatiaga ole maʻi fatu.

Meaʻai talafeagai mo le atherosclerosis e tusa ai ma Organov ma le au tusitala:

  • Fautuaga malosi: O le gaosiga o le gaʻo i aso taitasi e faʻaititia e 33%. Faatapulaaina i le sunflower, sana ma le suauu manogi. Ole maualuga ile dose o le margarine laulau o le 2 tbsp. l Faʻesea mai le meaai: gaʻo manu (puaa, pipi, pata).
  • Iʻa. E faʻatapulaʻa paʻu ma uʻamea, e le vaʻaia le caviar.
  • Aano o manu. Fautuaina: moa gaʻo maualalo ma le vaisipolo, ae le sili atu ma le 150 g i le aso. O povi ma le tamai mamoe e gata. E le aofia ai le loto, faiʻai, laulaufaiva, ma fatuga.
  • O fuamoa. Mamanu moa mama ua fautuaina. Faatapulaa i: fuamoa moa. Le maualuga o numera o fuamoa atoa i le vaiaso o le 2.
  • Mea gaosi susu. Fautuaina: faalua i le aso, se ipu susu o susu susu, o se ipu susu o le sisi kulimi ma sina kisi falaoa. Faʻapulaʻa i: sisi susu ma susu atoa. E le aofia ai: kulimi, kulimi mumu, susu susu, ice cream ma le kulimi kulimi.
  • Fualaau faisua ma fua. Fautuaina: 500 g i aso taʻitasi o fualaau faisua ma fualaau 'aina, peʻa ma leki. Faʻapulaʻaina: falai falai i le suāuʻu manogi (sili atu le tasi i aso uma 7). Faʻesea: aʻa aʻa.
  • Meaʻai i le vaovao. Fautuaina: o le falaoa o le rye ma le pulu, le oatmeal i luga o le vai, falaleti tao. Faatapulaaina i: pasta, falaoa paʻepaʻe. Faʻesea: kuka.
  • Selu ma meainu. Fautuaina: le faʻasalaina ma vaivai le lauti. Vailaʻau omea. Faatapulaa i: ava malosi ma le suka. Faʻesea: suamalie, suamalie suamalie, siamu.

E lua ituaiga o meaʻai mo faʻamaʻi pipisi:

  1. Taumafa o le ituaiga muamua. O loʻo faʻatatau i le puipuia o le faʻamaʻi. O le ituaiga muamua o taumafa e faʻavae i luga o le faʻasaina o fuamoa moa, meaʻai gaʻo, gaʻo, gaʻo ma le ate, margarine ma le iʻa.
  2. Taumafa o le ituaiga lona lua. Ole meaʻai lea mo le atherosclerosis, ua leva ona avea ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O se taumafataga sili ona faigata. O le faavae o le ituaiga lona lua o mea taumafa o le tapulaa aupito maualuga lea o meaʻai gaʻo e fiafia i ai.

Se lisi faʻatatau mo le atherosclerosis mo le vaiaso:

  • Breakfast: o se sipuni o le meli, o se ipu susu o le susu ma le falala.
  • Taʻaloga: 1-2 fualaau 'aina ma fualaau faisua, laʻau e leʻi faʻasalalau pe vaivai le kofe.
  • Taumafa: masini pateta, salamata fua, vela vevela.
  • Taumafa: oatmeal i luga o le vai, se ipu susu susu.
  • A o lei alu i le moega: o se ipu tioata o le palafete.

  1. Muamua o le taeao: semolina porridge i luga o le vai, 1-2 fualaau aina suamalie.
  2. Lua 'aiga o le taeao: 1-2 fualaau' aina, se ipu susu.
  3. Taumafa: sua o fualaau faisua, papagogogo po o le falaoa o le rye ma le paʻu.
  4. Snack: 1-2 fualaau, lauti tiamata.
  5. Taumafa: ituaiga iʻa e maualalo le maualalo, o se keke o le susu susu, o se teuteuga o vine.

O nei oloa e mafai ona suia ma tuufaatasi e tusa ai ma mea e fiafia i ai le tagata lava ia. E fautuaina e filifili soʻo se oloa mai le meaai e tusa ai ma Organov ma le au tusitala ma saunia ni ipu fiafia mai ia i latou.

Faatasi ai ma le fesoasoani a fofo, e le mafai ona togafitia le cerebral atherosclerosis, ae o la latou fesoasoani e mafai ai ona faaitiitia le leaga o aafiaga o mea taumafa ma mea i fafo atu. Togafitiga o le cerebral arteriosclerosis i le fale:

  • Tea na faia mai le pagati, alofilima ulu, moa, pulu manogi po o le pefu mauga. O nei laau uma ua tumu i elemene ma vitamini. Inu lenei lauti 1-2 taimi i le aso.
  • O se teuteuga o sisi o le rose, moa ma laulaau. Toto le vaega matutu o laau ma ao mai se sipuni sipuni o mea taitasi. Sasaa i le ono tioata o vai inu ma tuʻu le suavai mo ni nai itula. Mo le tolu masina, ia inu 100 ml i aso uma i le tasi itula aʻo leʻi 'ai.
  • Tincture o le hawthorn. Ave se sipuni tele o le fua o le laau ma sasaa 2-3 ipu vai inu i luga o le laau. Inu tasi le sipuni i taeao taʻitasi ma aʻo lei alu i le moega.

O le a le cerebral atherosclerosis?

Atherosclerosis o le faiʻai o se vascular lions ma paʻulalalapalala e vavalaʻi le lumen i le va o puipui o vaʻa, poʻo le faʻatumu atoa.

O se faʻamaʻi faʻapitoa, i ona laasaga muamua, e tupu le lelei ma e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga, o le mea lea e toetoe lava a le mafai ona iloa mai i aso muamua, ae afai o loʻo e amata amata ona e iloa le vevela ma le gasegase, e talafeagai le talanoa i se fomaʻi.

Mafuaaga o Atherosclerosis

Aiseā e tupu ai se faʻamaʻi, ma o a aʻafiaga e aʻafia ai lona atinaʻe, e fiafia i tagata uma ei ai o latou aiga ei ai se tagata ei ai le atherosclerosis. A uma, o le cholesterol e faʻaputu i luga o vaʻa o vaega eseese o le tino, ona o mea sese tatou te faatagaina i tatou lava e faia mai i se talavou.

Faʻaiʻuga e aʻafia ai le amataina ma le atiaʻeina o le faʻamaʻi:

  • meaola i lipid metabolism,
  • maualuga maualuga, e masani ona faʻatasi ma le mamafa i luga aʻe o le 140/90,
  • ulaula mo se taimi umi,
  • maʻisuka ma isi faafitauli ma le solia o le gaosiga o le carbohydrate,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faʻaleagaina, e faatatau i le faʻafeusuaʻiga o alii / tamaitai, ma faʻafitauli i totonu o le toto,
  • afaina o soo se tikeri, mamafa,
  • suauu, ituaiga o soifua maloloina,
  • genetic predisposition, faʻatoʻatelega (pe a maua le atherosclerosis i le tina po o le tamā),
  • meaai le talafeagai, le paleni,
  • silia ma le 45 tausaga
  • osofaʻi popolega, atuatuvale,
  • ogaoga faʻamaʻi pipisi
  • faateleina le viscosity o le toto ma le faaletonu o le faʻasoesa,
  • E le lava le okesene e ulufale atu i le faila o le faiʻai.

Togafitiga o le atherosclerosis faʻatasi ai ma togafitiga faʻa-aganuu, sili ona aoga

Faʻavae vailaʻau faʻapitoa e maua ai se togafitiga sili atu ona agamalu, pe a faatusatusa i fualaau faasaina, o lea e itiiti ifo i ai faʻamaʻi ma aʻafiaga. E tāua tele i togafitiga e mataʻituina ai se fua faʻatau ma fautuaga lautele mo le faʻaaogaina.

Fua o fuainumera 1

Faʻafefiloi le aofaʻi o le rosehip, o avo, fugala ma mite (o mea uma e tatau ona mago), ave le 2 sipuni tele o le aoina ma sasaa i le 2 ipu ipu kuka, vai inu, kuka mo le afa itula ile vevela vevela, faʻavela, vevela. Inu se inu i le afa o ipu tioata ao leʻi faia taumafataga taitasi. O le vasega e le itiiti ifo ma le tasi le masina.

Fua le fuainumera 2

O le meli o se tasi lea o auala sili ona taugofie ma aoga o le togafitiga o le atherosclerosis, o le sauniuniga o se faʻamalolo faʻamalolo e matua faigofie, o le taunuuga o le a le umi ona oʻo mai. Faʻafefiloi le 100 ml o le kulimi suamalie, suamalie vave le sua o le lemonu ma le suāuʻu manogi, lulu lelei. Ave le 2 punetini i aso uma, i le taeao i luga o se manava gaogao, ma se ipu malamalama vai.

E i ai le isi filifiliga, e fautuaina pe afai e leai se mamafa mamafa. O taeao uma e tatau ona e inu i le sipuniti o le lagi po o le suāuʻu olive, ma i le po, ao lei moe, faʻaaoga se sipuni suamalie o le meli.
I tulaga uma e lua, o le togafitiga o tagata taʻitoʻatasi, i se faʻalauiloa faʻalelei i le soifua maloloina ma tulaga lautele.

Fua o le fuainumera 3

Mo le tele o masina, i luga o se manava gaogao i le taeao, e tatau ona ave le sua o le pateta e tasi e maua mai i le auala e aveese ai, o le a le umi ona oʻo mai. Taua, o le sua e tatau ona saunia muamua aʻo lei faʻaaogaina..

Fua fua fua 4

O lau o le strawberries, rhizomes o le tamela ma le lemonimonimo, e fesootaʻi i tutusa tutusa. I le 500 ml o le vai inu, tuu se sipuni sipuni ma se paʻu o le faʻafefiloi ma faʻapipiʻi mo le itula ile vevela vevela, pe a maeʻa le mafanafana, vevela ma ave uma le kuka i le aso atoa. O le vasega e 2-3 masina.

Tau fua fua 5

Faʻasalaina lelei ni afu fou o le rosa, pe tuu i totonu o le ipu e 0.5 lita (faʻaopopo le vaega lona tolu o le fagu), sasaa le avanoa uma o ipu i le pito i luga ma vodka ma alu mo le 3 vaiaso i se nofoaga malulu, malulu.

A maeʻa le taimi atofaina, faʻaaogaina le siʻosiʻomaga i le 4 laulau o le kulimi ma inu se tasi sipuni ao leʻi 'ai, tolu taimi i le aso, e mafai foi ona e togi le 20 gogo suka pe afai e le mafai ona e inuina le tinomi i lona mamanu mamā. O le vasega e le sili atu i le 1.5 masina, a maeʻa lea e manaʻomia ona e faia se masina malolo.

Tau fua fua 6

2 sipuni gaʻo o le sukawthorn fualaau suamalie mo 200 ml o vai inu, tapuni, malolo mo ni nai minute, mago ma inu 40 mililiters afa afa itula aʻo le i faia taumafa taitasi. O le vasega e pei ona taua i lalo: 2 vaiaso o togafitiga / 2 vaiaso malolo, ma isi mea mo le tolu masina.

Fua o fuainumera 7

Tasi le tasi leʻamea tele e faʻaaoga ai se mea e faʻafefiloi poʻo se fatu, faʻafefiloi ma le afa ipu ipu suka, faʻasolosolo mo se aso, ave le 0.5 teaspoon i le itula aʻo lei 'ai, 2 taimi i le aso. O le meafaigaluega e mafai ona faʻaaogaina i le leai o ni faafitauli i le manava ma le gall juu, talu ai o sea ituaiga o faʻafefiloi o le a faʻaosofia ai se gaosiga tele o le suka gaosia. O le vasega e 14 aso.

Tau fua fua 8

Faʻafefiloi 100 kalama o le sage fou ma le 800 ml o vodka, faʻamalosi mo aso e lua. Ave se sipuni tele o le tincture i lea aso ma lea aso, lulu le paluga aʻo leʻi faʻaaogaina. Faʻaauau ona inu uma le kuka kuka, amata le isi ala e sili atu nai lo le 2 masina.

Fua fua fua numera 9

1) Fufulu maeʻaeʻa le 50 kalama o garlic ma sasaa le 200ml o le vodka poo le ava malosi, tapunia le tapuni ma faʻamalosi mo aso e tolu. Ave 10 pata o le tincture, i luga o se sipuni vai, faatolu i le aso, pe a uma ona 'ai. Taimi laʻititi 45 aso.

2) uʻu le ulu i luga o le falesa i se pusa falala, tuʻu i totonu o se fagu ma liligi le 200 mililiters o sina suauʻu manogi vevela i totonu, tapuni vavalalata, ma faʻaauau i le pusaaisa mo aso e tolu. Ave le 5 ml o le faʻafefiloi faʻafefiloi ma le aofaiga tutusa o le sua o le tipolo, faatolu i le aso pe a uma taumafa. O le vasega e 4 masina.

Taua! Faaaoga le faʻaeteete ma le togafiti togafitiga, faʻatasi ai ma se faʻafitauli o le maualuga o le toto ma suiga faʻafuaseʻi i le toto, faapea foi ma tagata e maua i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

Fua o le fuainumera 10

E tasi le vaega o le suamalie o le galala, faʻafefiloi ma le 10 vaega le maualalo, gaʻo kulimi suavai. Taumamafa 3 taimi i le aso mo le 30 kalama, o le muamua e tatau ona i luga o se manava gaogao. Teu le paluga ua saunia i totonu o le pusaaisa mo le maualuga o aso e tolu, ona tatau loa lea ona saunia. O le vasega e 3-6 vaiaso.

Fua fua fua 11

Tipi se fasipolo fou, tuu i totonu o se meaʻai nai lo le ti, sasaa le afa lita o vai inu. Ave se ipu malamalama ao leʻi faia le taeao ma ao lei faia le taumafataga, mo le masina e tasi, i aso uma.

Totogi numera 12

I le 250 ml o le mūmū, uaina, faaopoopo i ai se pine o meaʻai o loʻo mulimuli mai - cloves, cardamom, nutmeg, togafiti faʻamago, ma le afa o le sipuniti o le kinamona, kukaina le pulu moli ma le 0.5 ipu sufuga suka, lulu lelei ma faʻalelei mea uma 2 taimi i le aso, 15 ml taʻitasi; teuina le paluga ua saunia i totonu o le pusaaisa. O le tau e maua ai e lava mo le tasi togafitiga.

Meaʻai mo le cerebral arteriosclerosis

O le tausisia o taumafa ma meaai paleni i lenei tulaga e avea o se faamaoniga o vaʻa mama ma le vave ona toe faʻaleleia, faʻapea foi ma ia meaʻai o le a fesoasoani e aveesea le mamafa.

Faʻatasi ai ma le cerebral arteriosclerosis, e tatau ona le aofia ai mea nei:

  • suka, suamalie, sukalati,
  • eseese sau, ketchups, mayonnaises,
  • falaoamata o falaoamata mai le falaoamata paepae, faapea foi ma se paluga fou,
  • saisaisi, ulaula meaʻai, mea e leʻi maeʻa,
  • tapaa, ava malosi,
  • ituaiga gaʻo o aano o manufasi, iʻa, meaʻai ma sola mai ia i latou, e aofia ai soʻo se caviar,
  • palu, mea faʻatau,
  • semolina ma vine araisa,
  • fua suamalie ma fualaau mamago: apricots mago, aso, faʻi, vine, persimmons, ma isi,
  • mea inu gaʻo
  • musulroom mushroom ma broths, faapea foi ma soupisi ma leki,
  • malosi lauti, kofe, koko.

E mafai ma le cerebral arteriosclerosis:

  • susu gaʻo susu ma fuamoa susu,
  • vaivai tea ma lemoni, sili atu lau lanumeamata, o nisi taimi e mafai ona e maua ai le kofe vaivai,
  • sua mai fualaau faisua fou, fualaau aina ma le suamalie, aemaise le soifua maloloina mai quince, cherry, kranise ma fualaʻau vao,
  • decoctions ma teas mai le rose vao, po o le maile mai le lala o le saito ma le rose vao,
  • Laʻu falaoa laititi-suka, masi,
  • soupeti ma le borscht i luga o le aano o le aano o manu po o fua o fualaau faisua,
  • moa, meaola, moa, laʻau maualalo,
  • moa ma vela,
  • fualaau faisua ma le pata, e sili atu le faʻaopopoina o se aofaiga talafeagai i taumafataga saunia,
  • fuamoa e tatau ona i ai i le taumafataga 3-4 taimi ile vaiaso,
  • fualaau faisua: kapisi, kāloti, zuciniini, peʻa lanumeamata, pateta, greens, eggplant, beets,
  • millet, buckwheat, oatmeal, pasta o ituaiga eseese,
  • siamu, suka, le meli e mafai ona maua i ni mea laiti,
  • masima i ni aofaiga maʻoti.

O tulafono faavae o meaʻai mo le atherosclerosis

  1. Taumamafa, 4-7 taimi i le ao, i ni vaega laiti e mafai ona fetaui i lou lava alofilima.
  2. Tuuina atu le mea e sili ona lelei i ipu fufulu ipu kuka.
  3. Ia 'ai meaai mama ma le suamalie.
  4. Faitau le aofaʻi o le faʻaogaina o le kalori. O meaai i aso uma mo se fafine e tatau ona oʻo i le 1500 kcal, mo se tamaloa e oo i le 1800 kcal.
  5. Faʻatapulaʻa meaʻai gaʻo.
  6. Inu 1.2-1.5 lita o le vai i aso uma.

Lelei, faʻatulagaina o oloa mo le atherosclerosis mo le tasi aso:

  • mo le mamafa o tagata: 300 kalama o meaʻai gaʻo, 70 kalama o le gaʻo, 90 kalama o le porotini.
  • mo tagata ei ai le mamafa masani: 350 g kalama o le gaʻo, 80 kalama o le gaʻo, 100 kalama o le porotini.

O le a le cerebral arteriosclerosis

O se faʻamaʻi o se natura masani, lea e mafatia ai puipui o arteries o le faiʻai mai le teuina o pusa, lea e mulimuli ane avea ma mea faʻafesoʻotaʻi ma vaapiapi le lumenia o vaa, faʻafefe i le toto atoa, ua taʻua o le atherosclerosis o toto toto o le faiʻai. E tupu i tagata o le vaeluaga ma le matua. E tusa ai ma fuainumera, o le toʻatele oi latou o loʻo mafatia mai le atherosclerosis o alii sili atu i le 50 tausaga.

Mafuaaga o le faamai

O mea e manaʻomia mo le atinaʻeina o le atherosclerosis o le faiʻai o le solia lea o le gaosiga o gaʻo, ma o le mea lea e teuina ai cholesterol i totonu o vaa. A o talavou lava, e seasea ona maua mai le faʻamaʻi, talu ai o nei leaga leaga ua aliali mai pe a mavae le 30 tausaga. O le cholesterol ua tolopo e fai ai ni atherosclerotic plate. O le atherosclerosis Cerebral o vaʻavaʻa gaʻo e afua mai i le taofiofia o le toto, lea e faʻaalia e le ischemia. E masani ona mafua ai le sasa.

O le tulaga sili ona lamatia o le faʻamaʻi i tagata oe:

  • ulaula
  • e le mautonu
  • i le noatia ma le fai fuafua i masaniga faigata,
  • mafatia mai le toto maualuga,
  • siitia se mea laitiiti
  • faʻaleagaina le ava malosi
  • maʻi i le maʻisuka
  • ua faʻateleina le totoina o le toto,
  • ia i ai se faʻasologa o togafitiga.

Faailoga ma faailoga

I le amataga, o le faʻamaʻi e le mafai ona faʻaalia i soo se itu lava. O le mea lea, e matua taua lava, i le i ai o se predisposition i le atherosclerosis, ia suʻesuʻeina ao lei amataina le uluaʻi faailoga. O le a fesoasoani lea i le vave ma e le o le faʻamaʻaʻaina faʻafitauli o faʻafitauli o mafuaʻaga o le maʻi. I uluaʻi laʻasaga, o le atherosclerosis o le faiʻai e foliga mai o le neurosis. O loʻo faʻaalia i foliga o se suiga o uiga, mafaufauga, le mautonu mo galuega ma faafiafiaga o loʻo aliali mai, o faailoga o le leaga o le faiʻai o loʻo iloa.

E le gata i lea, o laasaga muamua o le atherosclerosis o loʻo faʻaalia mai i le le mautonu o le asthenic ma le psychopathic manifestations. I le mataupu muamua, e faitio le tagata maʻi i:

  • vaivai
  • faaitiitia galuega
  • ulu matua
  • leaga manatua
  • faigata le faʻapipiʻi ma suia i se isi ituaiga o gaoioiga,
  • mamafa, mamafa i le ulu,
  • vavao
  • lagona o goosebumps i le tino.

Mo faʻaaliga psychopathic o le faʻamaʻi, ita, faʻamalosi, ma le ita o uiga ia. Afai o siaki tali tutusa na matauina mulimuli ane mo se tagata maʻi ei ai le atherosclerosis, o le faʻamaʻi e ono faʻaleagaina ai. E le gata i lea, o se tagata e faʻaletonu, faʻamaualuga, atuatuvale, faʻamalosi. O mea e fiafia i ai e popole i mea latou te manaomia, e oʻo lava i le tulaga e na o manaʻoga faʻapitoa, e pei o le 'ai ma le momoe, o le a popole i se tagata maʻi i le atherosclerosis o le faiʻai.

O faʻamatalaga o le cerebral arteriosclerosis e faʻaalia i le foliga mai o le masalosalo. O le faʻamaʻi e mafua mai i mafaufauga taufaasese e manatu ai tuaoi e faoa le tagata maʻi, o le aiga oona. E masani lava, ona o maʻi, latou te leiloa le talitonuina o latou tomai. Atherosclerosis o loʻo mafatia i le faʻalavelaveina o le iai o faʻamaʻi tuga ma alu i suʻega eseese ina ia mautinoa e fomaʻi o latou manatu, e ui lava e leai se mafuaaga e popole ai. I taimi o faʻalavelave faʻapitoa, e iai taimi e aliali mai ai ni lagona le masani ai - taoina tua o le ulu poʻo vae.

Faʻafefea ma auala e togafitia ai le atherosclerosis o le faiʻai

Ina ia aloese mai le ogaoga o taunuuga, e tatau ona filifili pe faʻapefea ona faʻaumatia le maʻi i le taimi lava na maua ai le faʻamaʻi. O nisi taimi mulimuli ane o le cerebral atherosclerosis e lamatia ai le foliga mai o se paʻa, ituaiga faʻalavelave o le le atoatoa o le mafaufau. E tele lava ina le toe paʻu le tino i le lalolagi i fafo, e teu i totonu ia i latou, ma taofi fesootaiga. O le mea lea, e matua taua lava le malamalama i le mea e matautia le atherosclerosis ma pe faapefea ona taulimaina. O togafitiga o le maʻi ua faatonuina e le fomaʻi ma e faalagolago i le ogaoga o le maʻi.

Vailaau

O togafitiga faʻamaʻi o le atherosclerosis e mafai naʻo le tikeri muamua. O le togafitiga e aofia ai le faʻaogaina o laupepa e faʻaaogaina ai faʻamaoniga o le maʻi. O fualaau autu o vailaau faʻasaina ma le toʻafilemu (pe a fai e sauā se tagata). Ae o ia fualaau faasaina e le lava e tau ai le faamaʻi ma o vitamini ua fautuaina e fesoasoani e faamalosia ai toto toto ma faaleleia ai le tafe toto.

O nisi vailaʻau e manaomia ai le faʻaauau ona faʻaaogaina i tagata gasegase e iai le atherosclerosis. E masani lava ona manaʻomia le faʻaitiitia o le cholesterol ma faʻaleleia le gaʻo gaʻo. O fualaau faasaina e aofia ai:

Oti

I se seti o gaioiga e faʻamoemoe e foia ai le atherosclerosis, o meaʻai lelei e le o le mea mulimuli. O se tasi o meaai e tatau ona matauina. Le tele o le mea e 'ai lelei e le tagata maʻi e faʻalagolago i le tele o togafitiga faafomaʻi poʻo togafitiga. O le tagata gasegase e tatau ona tausisi i se meaai paleni, ia 'ai meaai e maua i vitamini, ma ia le aofia ai mea nei mai lana meaai:

  • Sour-milk products with high fat content.
  • Suga
  • Fale faʻafiafia
  • Meaʻai Aano - E le faasaina e le taumafa le faʻaaogaina o moa ma iʻa.
  • Lauti malosi, kofe, koko.

Faamalositino faamalositino (togafitiga o le physiotherapy)

O gaioiga faaletino e aoga e faʻafetaia ai le faʻamaʻi. Muamua, e faʻamalosi le tino ma faʻaleleia le soifua manuia lautele, ma lona lua, o taʻaloga faʻaleleia faʻaleleia le lipid metabolism. O togafitiga o le tino e talafeagai e faʻaleleia ai togafitiga faʻamalosi o le cerebral atherosclerosis. E tatau ona amata le taalo i taʻaloga i ni nai mea faigofie, faʻamalositino, ma mulimuli ane faʻaleleia le avega, faʻalagolago i le soifua manuia o le maʻi. O togafitiga faaletino e aofia ai se seti o faʻatinoga faʻapitoa. E leai se faʻalavelave e tasi e tatau ona faʻaaogā - e oʻo ia te oe ma lau fomaʻi.

Fofo faʻapitoa

I le amataga, o le togafitiga o le cerebral atherosclerosis i le fale e mafai ona fai faatasi ma le fesoasoani a fomaʻi. O isi fomaʻi e tele mea e iloa e uiga i le maʻi ma e tele naua meaʻai e tagofia ai. Ae e le tatau ona e mafaufau loloto i ai. Ole togafitiga e na o se fomaʻi e faatonuina, pe o le a ia nofouta i le auala o loʻo tauivi ai le tagata maʻi ma le maʻi. Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se auala ma metotia, e talafeagai le faʻatalanoaga faʻapitoa.

Mo le togafitiga o togafitiga o le cerebral arteriosclerosis o tagata togafiti i nofoaga e masani ai:

  1. Inu 3 sipuni tele o le suālaʻau i le aso (sili atu le olive).
  2. Taumafa 1 le pateta i taeao uma mo ni nai masina.
  3. I luga o se manava gaogao e ai se paluga o le meli, sua o le tipolo, suauu fuālaʻau. O mea uma lava e faia i le tutusa tutusa.
  4. O se sipuni sipuni o fatu pi, fufulu i totonu o se ipu vai inu, o le a fesoasoani e aveese se maʻi tiga. Faʻaaoga le faʻasaga i luga ole sipuni siva 4 taimi i le aso.
  5. Laʻau tipi - 1 lemoni e ave i le 1 ulu laau. O loʻo faʻafefiloi vaega, fefiloi, faʻatumu i le 0.5 l o le vai ma faʻaogaina mo le 4 aso. Taumafa 2 sipuni tele i le taeao.
  6. Laʻau togafiti. Iapani Sa faamaonia lelei e Sophora ia lava. Ua saunia se sela mai ia mea e pei ona taua i lalo: sasaa se ipu tioata i le 0.5 l o le vodka ma tumau i totonu o le pusaaisa mo le 3 vaiaso. Ave 1 le sipunipuni ao leʻi 'aʻai. 3 taimi i le aso. O le vasega e 3 masina.

Togafitiga

O lenei metotia o le tetee i le atherosclerosis e talafeagai i le tulaga o le fuafuaina o le vasoconstriction e le sili atu ma le 70%, ma o le pasene ua fuafuaina e le ultrasound. I le maualuga o le vavalalata, e tatau i le tagata maʻi ona faʻatalanoa se fomaʻi tipitipi. Naʻo se fomaʻi e filifili pe tatau ona faia se taotoga. O le auala sili ona taatele e faʻamalo ai paʻu i lenei auala o le carotid rootarterectomy. O le taotoga e aofia ai le vavaeina o le puipui o le vaa ua afaina ma aveese le thrombus. A maeʻa, ona tuʻi lea.

Auala puipui

O le faʻamuamua i le faʻamaʻi e mafua ai ona e mafaufau i le puipuia o le cerebral arteriosclerosis. E i ai se auala e puipuia ai - pipii i se ituaiga olaga e fesoasoani i le faʻaleleia o le toto:

  1. Aveese amio leaga (ulaula ma ava malosi).
  2. Lagolago i se mamafa masani.
  3. Taumafa i le taumatau.
  4. Alu i totonu mo taʻaloga, yoga.
  5. Massage le ulu, pito i tua, pito i lalo, pito i lalo.
  6. Aumai le toto maualuga i le masani.
  7. Faatonutonu le suka o le toto.
  8. Mataitu lau cholesterol.
  9. Faaauau ona fegalegaleai ma lau fomaʻi.

O fea fomaʻi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi mo le siakiina o le maʻi

E le mafai e le atherosclerosis ona vave faʻaalia. Mo ni nai tausaga, e le masalomia e le tagata maʻi lenei mea. Pe a faʻaalia le uiga o le maʻi, e le masani ona iloa e tagata le fomaʻi e togafitia ai le maʻi. Afai e te masalomia lenei faʻamaʻi, e pei o isi e fesoʻotaʻi ma le porokalamega, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se cardiologist - o loʻo ia faia togafitiga ma faʻamaoniga o le cerebral arteriosclerosis. Ae e le o lona uiga o le a le iloa e le isi fomaʻi faailoga o le maʻi ma o le a le auina atu mo le suʻega.

Vitoria, 65 tausaga, Voronezh Pe a ma le 45 tausaga, na maua ai au i le maʻi suka. Tausia i se taumafa faapitoa mo le maʻisuka. I le lua tausaga talu ai, na amata ai ona afaina loʻu ulu, ua aliali mai le faalavelave. Na ou liliu atu i le fomaʻi, o lē na auina aʻu i le tagata maʻi cardiologist. O le fomaʻi na maua le cerebral arteriosclerosis. Ina ua mavae lena, na ia faatonuina vailaau ma fautuaina le inu o se fua o fatu o fatu. Ina ua mavae se masina, na mou atu le ulu o le ulu. E lei vave alu ese le faamaʻi, ae o lenei ua ou le toe mafatia mai ai.

Nikolay, 53 tausaga le matutua, Tyumen Mai loʻu talavou sa ou le mautonu, na mafatia ai mai lenei mea, ae leʻi tauivi ma le faafitauli. Na o le taimi talu ai nei sa ou iloa ai ua ou le amanaiaina atoa ma le le aoga pe a uma ona ou fuafuaina le atherosclerosis o le faiʻai. O le taimi nei ua tuu aʻu e fomai i se meaai malosi, faatonuina togafitiga ma gymnastics. Latou te fai mai afai ou te le mulimuli i faatonuga, o le a manaʻomia se taotoga. E le lelei le faʻaaliga. Sa tatau ona ou faia mea uma.

Alexander, 67 tausaga. Moscou Ou te manatua pe na maʻi loʻu tama i le atherosclerosis o vaʻa o le faiʻai, ma ou te le manaʻo e avea o se senile senituri e pei o ia. I le taimi o loʻu olaga, sa amata ona ou mafaufau e uiga i le puipuia o le maʻi. Na ia le toe ulaula, amata ona taaalo i taaloga, ma suia i meaʻai talafeagai. Sa i ai o ia i le fomai talu ai nei, na ia taʻu mai ia te au e le maua le atherosclerosis ia te au.

Tuua Lau Faamatalaga