Lantus SoloStar - ofisa * faatonuga mo le faʻaaoga

O le insulin glargine o se faʻatusa o le inisalini o le tagata, e faʻaalia i le maualalo o le solubility i se siosiomaga le tutusa. I le avea ai o se vaega o le sauniuniga a Lantus, e matua mafai ona fofoina, lea e faʻamautinoa e le siosiomaga o le vaifofo o le fofo mo le tui (pH4). A maeʻa ona tuʻuina atu i totonu o le gaʻo o le gaʻo, o le vaifofo, ona o lona malosi, o le a faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le microprecipitate, lea e maua mai ai sina insulin glargine, tuʻuina atu se faʻamatalaga faigofie, ma le lamolemole (e aunoa ma le pito i luga) o le umi o le gaioiga.

Faʻafesoʻotaʻiga ma le inisalini o loʻo talia: o le faʻamaufaʻailogaina o le insulin glargine ma le inisalini o tagata e maua mai ile inisalini e latalata tele, ma e mafai ona faʻatalanoa se aafiaga e pei ole inisalini.

O le mea sili ona taua o le inisalini, ma o le mea lea o insulin glargine, o le tulafono faatonutonu o le metabolism o le kulukose. O le insulin ma analogues e faʻaitiitia ai le kulūkose toto e ala i le faaosofiaina o le kulūkose e ala ile gaʻo lautele (aemaise lava le maso skeletal ma le tino o le tino), faʻapea foʻi ma le faʻalavelaveina o le kulukose i le ate (gluconeogenesis). Ole inisalini e taofiofia le lipolysis adipocyte ma le proteolysis, aʻo faʻaleleia le faʻasologa o le protein.

O le umi o le gaioiga o le insulin glargine e fesoʻotai saʻo lava i le faʻaititia o le fua o lona absorption, lea e mafai ai ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina i le aso. A maeʻa le pulega, o le amataina o se gaoioiga e tupu, i le averesi, pe a uma le 1 itula. O le umi o le umi o le gaoioiga e 24 itula, o le maualuga e 29 itula.

Faʻaauau le insulin - Vaega o le togafitiga o le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻi, o le maʻisuka e manaʻomia le togafitiga o le insulin. O le insulin ma le insulin umi e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻi. O le lelei o le ola o le maʻisuka tele lava e faalagolago i le tausisia o togafitiga faafomaʻi uma.


O le tui malosi ole inisalini e manaʻomia pe'ā anapogi anapogi ile maualuga ole kulukose toto e tatau ona fetuunai. O le sili ona taatele o insulin ua leva ona faia, o le Levemir ma Lantus, lea e tatau ona faʻatonuina le maʻi i taimi taʻitasi pe 12 po o le 24 itula.

O le inisalini umi o loʻo i ai se mea ofoofogia, e mafai ona faʻaalia le hormone masani lea e maua mai i sela o le pancreas. I le taimi lava e tasi, e agamalu i luga o ia siama, e faʻamalosia ai lo latou toe faʻaleleia, lea i le lumanaʻi e mafai ai ona teena le togafitiga o le inisalini.

Injections o le inisalini faaumiumi e tatau ona tuʻuina atu i tagata gasegase e maualuga le maualuga o le suka i le aso, ae tatau ona faʻamautinoaina o le maʻi e faʻaaogaina meaai e le sili atu i le 5 itula aʻo lei moe. E le gata i lea, o le insulin ua leva ona faatonuina mo le faailoga o le "taeao o le taeao," i le mataupu pe a amata ona maua e le ate sela i le po ao leʻi ala mai le maʻi, faʻaitiitia le inisalini.

Afai ole inisalini puupuu e tatau ona tui i le aso e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose e maua mai i meaai, ole umi ole inisalini e faʻamaonia ai le insulin, ona fesoasoani lelei lea ile toe faʻafouina o peta pancreatic beta.

Inisictions o le inisalini lautele e tatau ona gauai atu i ai i le fesoasoani latou te faʻamaonia le tulaga o le maʻi ma faʻamautinoa o le maʻisuka o le ituaiga lona lua e le oʻo i le ituaiga muamua o faʻamaʻi.

Pharmacokinetics

O se suesuega faatusatusa o le maualuga o le insulin glargine ma le inisalini-o le inanan i le toto i tagata soifua maloloina ma tagata gasegase i le maʻisuka ina ua maeʻa le puleaina o fualaau faasaina ua faaalia ai se sosolo malie ma le umi o le afaina, faapea foi ma le le lava o le maualuga o le inisalini tioata faatusa i le inisalini-isofan .

Faatasi ai ma le pulega tasi a le SC o Lantus i lea taimi i lea aso, e maua ai le maualuga o le maua o le inisalini i totonu o le toto 2-4 aso pe a uma le fua muamua.

Faatasi ai ma le iv pulega, o le afa o ola o le insulin glargine ma le inisalini o tagata na tutusa.

I totonu o se tagata e gaʻo le gaʻo, o le insulin glargine e vavae ese mai le pito o le carboxyl (C-terminus) o le filifili B (Beta chain) e fai ai le 21 A -Gly-insulin ma le 21 A -Gly-des-30 B -hr-insulin. I plasma, e lua uma e le suia le insulin glargine ma ona faʻasologa o loʻo i ai.

Le fua saʻo o le fua o le umi o le inisalini i le po

Ina ia tausia se ituaiga olaga masani, e tatau i le tagata maʻi ona iloa pe faapefea ona fua saʻo le fua o Lantus, Protafan poʻo le Levemir i le po, ina ia tausia le kulūkose anapogi i le 4.6 ± 0.6 mmol / l.

Ina ia faia lenei mea, ao faagasolo le vaiaso e tatau ona e fuaina le maualuga o suka i le po ma i le taeao i luga o se manava gaogao. Ona tatau lea ona e fuafuaina le taua o le suka i le taeao e le aoga i aso ananafi i le po ma fuafua le faateleina, o le a tuuina mai ai se faailo o le tapulaa maualalo e manaomia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le maualalo o le maualuga i le suka o le 4.0 mmol / l, o le 1 le iunite o le inisalini faaumiumi e mafai ona faʻaitiitia ai lenei faʻamaoniga i le 2.2 mmol / l i se tagata e mamafa le 64 kilokalama. Afai o lou mamafa o le 80 kilokalama, ona matou faʻaaoga lea o le faiga lenei: 2.2 mmol / L * 64 kg / 80 kg = 1.76 mmol / L.

Ole fua ole inisalini mo se tagata e 80 kilokalama e tatau ona 1.13 iunite, o lenei fuainumera e siʻitia i le kuata lata ane ma tatou maua 1.25E.

E tatau ona maitauina e le mafai ona faʻavaivaia Lantus, o le mea lea e tatau ona tuiina i le 1ED poo le 1,5ED, ae mafai ona faʻavaivai Levemir ma faʻaumatia i le tau manaʻomia. I aso e sosoo ai, e tatau ona e mataʻituina pe faapefea ona avea le suka o le taumafa ma faateleina pe faʻaitiitia ai le metotia.

E saʻo saʻo ma saʻo pe afai, i totonu o le vaiaso, o le sugar sugar e le sili atu i le 0.6 mmol / l, pe afai e maualuga le tau, ona taumafai lea e faʻatupulaʻia le fua i le 0.25 iunite i aso uma e tolu.

Tina ma le lactation

I suʻesuʻega a manu, e leai ni faʻamaumauga tuusao pe leai foi na mauaina i luga o le gasegase poʻo le gasegase o le insulin glargine.

I le taimi nei, e leai ni fuainumera talafeagai e faatatau i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga. E i ai le faʻamaoniga o le faʻaaogaina o Lantus i le 100 fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka. O le vasega ma le taunuuga o le maitaga i nei maʻi na le ese mai i latou o loʻo maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka na maua isi sauniuniga insulin.

O le tofiga o Lantus i fafine maʻitaga e tatau ona faia ma le faʻaeteete. Mo tagata mamaʻi na maua muamua i le maʻisuka poʻo le maʻisuka, e taua tele le tausisia o tulafono faatonutonu talafeagai o metabolic process during pregnancy. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga ma faʻalautele i le lua ma le tolu o vaevaega. I le taimi lava e uma ai le fanau mai, e faʻaitiitia vave le manaʻomia mo le inisalini (faʻaititia le maualuga o le hypoglycemia). I lalo o nei tuutuuga, e taua tele le mataʻituina o le kulukose o le toto.

I le faʻataʻitaʻiina o fafine, o le inisalini ma faʻataʻitaʻiga e ono manaomia.

Le taimi e faʻaaoga ai fualaau

O fualaau faasaina e faʻaaoga mo le maʻisuka, lea e manaʻomia ai togafitiga ma le inisalini. E masani lava o le maʻisuka ituaiga 1. O le homone e mafai ona faʻamaonia i tagata uma e sili atu ile ono tausaga.

O le inisalini umi taimi e tatau ai e faʻamautinoa ai le faʻamalosia masani o le anapogi i le glucose i le toto o le tagata maʻi. O se tagata soifua maloloina i totonu o le toto e iai lava se aofaiga o lenei hormone, o ona mea i totonu o le toto ua taʻua o le basal level.

I tagata mamai e maua i le maʻisuka i le tulaga o le faaletonu o le pancreatic, o loʻo i ai se manaʻoga mo le inisalini, lea e tatau ona faia i taimi uma.

O le isi filifiliga mo le tuʻuina atu o se homone i totonu o le toto ua taua o le bolus. E fesoʻotaʻi ma le 'ai - i le tali atu i le faateleina o le toto toto, o le tele o le inisalini ua faʻasaʻolotoina e vave faʻavasega le glycemia.

I le maʻi suka, e faʻaaogaina insulin faʻamalosi mo lenei mea.I lenei tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona tuiina o ia lava i se pine tui i taimi uma pe'ā uma ona 'ai, ia aofia ai le aofaiga tatau o le homone.

I falemaʻi, o le tele o fualaau eseese mo togafitiga o le maʻisuka ua faʻatau. Afai e manaomia e le tagata gasegase le faʻaaogaina o se hormone umi, o le a le mea e sili ona lelei e faʻaaoga - Lantus poʻo Levemir? I le tele o auala, o nei vailaʻau e talitutusa lava - e lua o faavae, e sili atu ona maitauina ma tumau i le faʻaaogaina.

O le a tatou iloiloina pe faʻapefea ona ese nei homone. E talitonuina o Levemir e sili atu lona ola nai lo le Lantus Solostar - e oʻo atu i le 6 vaiaso e tasi le masina. O le mea lea, ua manatu le Levemir e sili atu ona talafeagai i mataupu e te manaʻomia e te maua ai sina fualaau oona, mo se faʻataʻitaʻiga, i le mulimuli i se taumafataga maualalo.

Fai mai tagata popoto e mafai e Lantus Solostar ona faateleina le lamatiaga o le kanesa, ae leai se faʻamaumauga mautinoa i lenei.

Glargin ma isi fualaau

O le tuufaatasiga ma isi vailaʻau e aʻafia ai gaioiga faʻasolosolo e fesootaʻi ma le kulukose:

  1. O nisi fualaau faasaina e faaleleia ai le aafiaga o Lantus. E aofia ai le sulfonamides, salicylates, glucose o le gutu-faʻaitiitia o fualaau oona, ACE ma MAO inhibitors, ma isi.
  2. Titiʻese, sympatomimetics, inhibitors protease, antipsychotics e tasi, hormones - female, thyroid, etc faʻavaivaia aafiaga o insulin glargine.
  3. O le faʻaaogaina o suauu lithium, beta-blockers poʻo le faʻaaogaina o le ava malosi e mafua ai le tali faʻafefe - faʻaleleia poʻo faʻavaivai le aʻafiaga o le fualaau faasaina.
  4. O le aveina o le pentamidine e tutusa ma Lantus e tau atu ai i meaʻai i le maualuga o le suka, o se suiga tele mai le faaitiitia o le faateleina.

I le tulaga lautele, o vailaau e maua ai ni iloiloga lelei. E fia le insulin glargin? O le tau o tupe i itulagi e mai le 2500-4000 rubles.

O le a tatou suʻesuʻeina pe faʻapefea ona faʻaaoga Lantus - o faatonuga mo le faʻaaogaina e fai mai e tatau ona tuiina i totonu o le tino gaʻo i luga o le paʻu o le abdomina tua, ma e le mafai ona faʻaaogaina ma le le faʻamalosi. O lenei metotia o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina o le a mafua ai le paʻu tele i le maualuga o le kulukose o le toto ma le atinaʻeina o le hypoglycemic coma.

I le faaopoopo atu i le fiva i luga o le manava, o loʻo i ai isi nofoaga mo le faʻatagaina talafeagai o Lantus - o le femoral, muso susu. O le eseesega e aoga i nei tulaga e le taua pe ua le atoa foi.

E le mafai ona tuufaatasia le hormone i le taimi lava e tasi ma isi inisalini, e le mafai ona faʻamalosi ao le i faʻaaogaina, aua e faʻaitiitia ai lona aoga. Pe a faʻafefiloi ma isi mea faʻa-vailaʻau, e mafai ona galo.

Ina ia ausia le lelei atoatoa o togafitiga, Lantus e tatau ona faʻaaogaina i taimi uma, i aso uma i le taimi tutusa.

O le a le ituaiga inisalini e tatau ona faʻaaoga mo le maʻisuka, o le a fautuaina oe e se endocrinologist. I nisi tulaga, e mafai ona tufatufaina fualaau faasaina, o nisi taimi e talafeagai ai le tuufaatasia o iniseti pupuu ma faaumiumi. O se faʻataʻitaʻiga o sea faʻavaega o le tuʻufaʻatasiga faʻatasi o Lantus ma Apidra, poʻo se tuufaatasiga e pei o Lantus ma Novorapid.

I na tulaga pe a, mo nisi mafuaaga, e manaʻomia le suia o le Lantus Solostar i le isi (mo se faʻataʻitaʻiga, Tujeo), e tatau ona tausisia ni tulafono. O le mea pito sili ona taua, o le suiga e le tatau ona o mai faatasi ma se popolega tele mo le tino, o lea e le mafai ai ona e faʻaitiitia le fua o le fualaau faasaina e faavae i luga o numera o vaega o gaioiga.

I se isi itu, i aso muamua o le pulega, o se faʻaopoopoga o le aofaiga o le insulin o loʻo faʻatinoina e ono mafai ona aloese mai le hyperglycemia. Pe a faʻafesoʻotaʻi uma tino o le tino i le sili atu ona lelei o le faʻaaogaina o se fualaau fou, e mafai ona faʻaititia le fualaau i tulaga masani.

O suiga uma i le togafitiga, aemaise lava i latou e fesootaʻi ma le sui o le vailaau faʻasaina i mea e tutusa ai, e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi, o loʻo iloa pe faapefea ona ese le fualaau mai le isi ma o le fea e sili atu ona aoga.

O le manaʻomia e faʻaaoga isi vaega o vailaʻau mo togafitiga e tatau ona logoina muamua i le fomaʻi. O nisi vailaʻau, fegalegaleaiga ma Lantus, faʻaleleia ona aʻafiaga, ae o isi, i se isi itu, faʻasaina, ma le faigata ona maua le togafitiga lelei.

Fualaau faasaina e faaleleia ai le gaioiga a Lantus:

  • inhibitors
  • antimicrobial agents
  • se vaega o salicylate, fibrates,
  • Fluoxetine.

O a latou faʻatulagaga tutusa e mafai ona oʻo atu ai i le osooso malosi i le suka o le toto ma le osofaia o le glycemia. Afai e le mafai ona faalēaogā nei tupe, e tatau ona fetuunai le fua o le inisalini.

O le vaivai o le aoga o fualaau faasaina e mafai ona tupu pe a fegalegaleai ma fualaau oona, o se vaega o estrogens ma progestogens, ma antipsychotics atypi. O fualaau o le Hormonal e faʻamoemoe e togafitia togafitiga faʻamaʻi ma le endocrin e mafai ona faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic o Lantus.

E sili atu ona fautuaina e aua le taumafa ava malosi ma ia faaaoga fualaau o le peta-blocker group mo togafitiga, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le aoga o fualaau faasaina ma le faʻavevesi o le glycemia, e fuafua i le tui ma uiga o tagata maʻi.

O fualaau faʻamaʻi faʻatasi ma fualaau oona e mafai ona aʻafia ai le metabolism kullukose. O fualaau nei e aafia ai le gaioiga a Lantus e tusa ai ma faatonuga:

  • Fualaau e faʻaleleia ai le gaioiga a Lantus (insulin glargine) - Inhibitors ACE, vailaʻau o le hypoglycemic oral, inhibitors MAO, fluoxetine, fibrates, disopyramides, propoxyphene, pentoxifylline, sulfonamide vailaʻau ma salicylates,
  • O fualaau e faʻavaivaia ai le aafiaga o Lantus (insulin glargine) - GCS, diazoxide, danazole, diuretics, gestagens, estrogens, glucagon, isoniazid, somatotropin, derivatives, sympathomimetics (epinephrine, terbutaline, salbutamolum), inhibitors protease or some neprolitinase clazepinase neuroprotinazin vevela
  • E faʻamalosia ma faʻavaivaia le aafiaga o Lantus (insulin glargine) beta-blockers, suauu lithium, clonidine, ava malosi,
  • O le le mautonu o le aofaiga o le kulukose i totonu o le toto ma le suiga o le hypoglycemia i le hyperglycemia e mafai ona mafua ai le pulega tutusa a Lantus ma le pentamidine,
  • Faailoga o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaititia pe toesea pe a faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi-guanfacin, clonidine, reserpine ma beta-blockers.

Metotia o le talosaga

I le faagasologa o le faʻaaoga, mulimuli i tulafono:

  1. O le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina o loʻo faia i totonu o le gaʻo o le gaʻo o le suilapalapa po o le tauau, papa, puipui pito i luma. E faʻaaogaina le fualaau faʻasaina i aso taʻitasi, e fesuiaʻi vaega o inisiua, ma e tutusa le vaeluaina o le va o vaʻaia.
  2. O le metotia ma le taimi o le inisiua ua fuafuaina e le fomaʻi - o nei taʻiala e taʻitasi. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina na o ia pe tuʻufaʻatasia foi ma isi vailaʻau ua fuafuaina e faʻaititia ai le kulūkose.
  3. O le fofo o le tui e le faʻafefiloi pe faʻafefeina i sauniuniga o inisalini.
  4. O le vailaau e aoga lelei pe a faʻatonuina i lalo o le paʻu, o lea e le fautuaina ai e faʻaaogaina ma le le mautonu.
  5. Pe a liliu le tagata maʻi i le insulin glargine, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga ole maualuga ole suka toto mo le 14-21 aso.

A suia le fomaʻi, e filifilia e le fomaʻi le polokalame e faʻavae i luga o faʻamatalaga o le suʻega a le tagata maʻi ma mafaufau i uiga o lona tino. O le faʻaleleia o le inisalini e faʻaleleia i luga o le taimi ona o le faʻaleleia o faiga faʻavae o tulafono faatonutonu metabolic, ma o le uluai fua o le vailaʻau e ese.

Faʻasoaga o le tulafono faatonutonu e talafeagai foi mo fesuiaiga i le mamafa o le tino, suia tulaga faigaluega, suiga faafuasei i le olaga, o lona uiga, faatasi ai ma mea e mafai ona faatupuina ai se tulaga muamua i le maualuga poo le maualalo o le kulukose.

I tagata matutua, o le faʻagasolo i luma o le galuega e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o manaoga o le inisalini.

P / c. Tagata matutua ma tamaiti e sili atu ma le 2 tausaga.

Lantus® SoloStar® e tatau ona faʻaaogaina sc i le aso i soo se taimi o le aso, ae i aso uma i le taimi e tasi.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, Lantus® SoloStar® e mafai ona faʻaaogaina uma e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.

O faʻamoemoega o le kulūkose o le toto, faʻapea foʻi ma atumaga ma le taimi o le puleaina poʻo le faʻafoega ole vailaau oona e tatau ona fuafua ma fetuutuunai taʻitasi.

E mafai foi ona manaʻomia le fetuutuunaiga, mo se faataitaiga, pe a suia le tino o le tagata mamaʻi, ituaiga olaga, suia le taimi o le puleaina o le inisalini, poo isi tulaga e mafai ona faateleina ai le predisposition i le atinaʻeina o hypo- poo hyperglycemia (tagai "Faatonuga Faapitoa"). Soʻo se suiga ile fua ole inisalini e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma lalo ole vaavaaiga faafomai.

Lantus® SoloStar® e le o le insulin o le filifiliga mo le togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau ona tuuina atu le faamuamua i / i le faaofiina o le inisalini puupuu.

I togafitiga masani e aofia ai le injections o le insalini o le basal ma le prandial, 40-60% o le inumaga o insulin i aso taitasi i le ituaiga insulin glargine e masani lava ona faʻafoeina e fetaui ma le manaʻomia mo le insalini basal.

I maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faʻaaoga togafitiga hypoglycemic for administration administration, faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo e amata i se tui o insulin glargine 10 PIECES tasi i le aso, ma i togafitiga mulimuli ane e faʻafetaui taʻitoʻatasi.

Suʻega mai togafitiga ma isi vailaʻau faʻamalosi i le Lantus® SoloStar®

Pe a fesiitai se maʻi mai se togafitiga masani e faaaoga ai le umi ole umi ole inisalini ile togafitiga e faaaoga ai le Lantus® SoloStar®, atonu e tatau ona fetuutuunai le aofaiga (doses) ma le taimi o le puleaina ole inisalini puupuu poo lona tutusa i le aso poo le suia ole vailaau oona ole hypoglycemic .

Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai le tasi tui o le inisalini -seofan during a day to administration alone of drug in the day, Lantus® SoloStar®, e le masani ona suia le muamua o inisalini (o lona uiga, o le tele o U / aso o le Lantus® SoloStar® e faʻaaoga, e tutusa ma le aofaiga ole IU / aso insulin isophane).

Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai le puleaina o insulin-isophan i le aso i le puleaina o le Lantus® SoloStar® ao le i momoe e faaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia i le po ma taeao po, o le aso muamua o le insulin glargine e masani lava ona faaititia e le 20% (faatusatusa i le aso inisalini-isophane), ona faʻafetaui lea i luga ole tali a le tagata maʻi.

Ole Lantus® SoloStar® e le tatau ona fefiloi ma isi insulin poo sauni. E tatau ona e mautinoa e leai ni vailaʻau o isi vailaʻau. Pe a faʻafefiloi pe faʻafefe, e mafai ona suia le talaaga o le insulin glargine i le taimi.

Pe a liliu mai le inisalini o le tagata ia Lantus® SoloStar® ma i vaiaso muamua pe a maeʻa, siaki ma le faaeteete le siakiina (siakiina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto) i lalo o le vaavaaiga faafomai, ma le faasaʻoina o le inumaga o insulin pe a tatau ai.

E pei lava o isi faʻasologa o le inisalini o le tagata, o lenei mea e sili ona moni mo tagata mamaʻi, ona o le i ai o fomaʻi i le inisalini o le tagata, e manaʻomia ona faʻaaoga ai le maualuga o tui o le inisalini o le tagata.

I nei tagata gasegase, pe a faʻaaogaina le inisalini, e mafai ona mataʻituina se faʻaleleia lelei i le tali atu i le pulega o le inisalini.

Metotia e faaaoga ai fualaau faasaina Lantus® SoloStar®

O le fualaau faasaina Lantus® SoloStar® o loʻo faʻatonutonuina e avea ma s / c injection. E leʻi faʻamoemoe mo iv pulega.

O le umi o le gaioiga o le insulin glargine e naʻo le taimi lava e faʻafeiloai ai i totonu o le gaʻo gaʻo. I / i le faʻaofiina o le tu masani masani o le tui e ono mafua ai le hypoglycemia ogaoga.

Lantus® SoloStar® e tatau ona faʻaofiina i totonu o le gaʻo o le manava, tauau poʻo le pulou. O nofoaga o inisiua e tatau ona fesuiaʻi ma tui fou taitasi i totonu o vaega fautuaina mo le faʻafoega o fualaau faasaina.

E pei ona iai i isi ituaiga o inisalini, o le maualuga o le absorption, ma o le amataga ma le umi o lana gaioiga, e mafai ona suia i lalo o le aafiaga o le gaioiga faaletino ma isi suiga i le tulaga o le maʻi.

Lantus® SoloStar® o se tali manino, ae le o se faʻamalolo. O le mea lea, o le faʻamalologa ao le i faaaogaina e le manaʻomia.

Afai e le manuia le Lantus® SoloStar® Syringe Pen, e mafai ona aveese le insulin glargine mai le kalama i le suauu (talafeagai mo le inisalini 100 IU / ml) ma e mafai ona faia le tui tui.

Faatonuga mo le faʻaaogaina ma le tagofiaina o le penisini o le syringe pre-filled SoloStar®

Aʻo leʻi faʻaaoga muamua, e tatau ona teuina le peni tui i le potu vevela mo le 1-2 itula.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, asiasia le kesi i totonu ole peni. E tatau ona faʻaaogaina pe afai o le fofo e manino, e le lanu, e le o aofia ai ni penisini mausali ma, i le tutusa, foliga tutusa i le vai.

E le tatau ona toe faʻaaogaina suauʻu SoloStar® ma e tatau ona lafoaʻi.

Ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻaaogaina muamua se penisini na muaʻi faʻatumuina e se tasi tagata maʻi ma e le tatau ona tuʻuina atu i se isi tagata.

Faʻamauina le PenStar® Syringe Pen

Aʻo leʻi faʻaaogaina le PenStar® Syringe Pen, faitau ma le faʻaeteete le faʻamatalaga faʻaaoga.

Faamatalaga taua i le faʻaaogaina o le PenStar® Syringe Pen

Aʻo leʻi faʻaaogaina taʻitasi, faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete le nila fou i le penisini ma faia se suʻega saogalemu. Na o nila e fetaui ma SoloStar® e tatau ona faʻaaogaina.

Lapataiga faʻapitoa e tatau ona faia e aloese ai faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai le faʻaaogaina o se nila ma le ono mafai ona tuʻuina atu faʻamaʻi.

E leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina le penisini a le SoloStar® pe afai e faʻamaina pe afai e te le o mautinoa o le a lelei le aoga.

E manaʻomia i taimi uma le i ai o peni a Sense SoloStar® i le tulaga e te leiloa ai pe faaleagaina ai se kopi muamua o le penisini a SoloStar®.

O le vaega o le Teuina o Nofoaga e tatau ona iloiloina e tusa ai ma tulafono o le teuina o le PenStar® Syringe Pen.

S / c, i le gaʻo o le manava, tauau poʻo le ogavae, i le taimi e tasi 1 taimi i le aso. O nofoaga o inisiua e tatau ona fesuiaʻi ma tui fou taitasi i totonu o vaega fautuaina mo le faʻafoega o fualaau faasaina.

I / i le faʻaofiina o le fua masani masani, fuafua mo le pulega, e ono mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia matautia.

O le fua o Lantus ma le taimi o le aso mo lona faʻaofiina ua filifilia taitoatasi. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaogaina Lantus e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi fualaau oona.

O le fua o le glargine ua filifilia naʻo le fomaʻi taʻitoʻatasi taitoatasi mo maʻi taʻitasi. O le iniseti e faia i se mea faʻapitoa i le gaʻo gaʻo i totonu o le manava, pulou, tauau. O le injection e tuiina i le aso, i le taimi lava e tasi. Pe a fegalegaleai ma isi vailaʻau na faia e le tagata maʻi, o le faʻavaivaia poʻo le faʻateleina o le gaioiga e mafai.

Suia le fua o le vili pe afai:

  • Suiga i le pao o le olaga.
  • Taumafa mamafa poʻo le gau o le mamafa.
  • Suiga o Meaʻai.
  • Taʻaloga vavalalata.
  • Faʻatau le fatu.
  • Atinaʻeina o le Infection.
  • Faailoga o le hypo- poʻo le hyperthyroidism.

Glargin ei ai aʻafiaga itu:

  • Faateleina le vevesi.
  • Paʻu i le ulu.
  • Loto o le fatu.
  • Fuʻa.

E tatau ona aloese mai le taʻitaʻia o le taʻitaʻia o se coma.

O igoa o fefaatauaiga a Glargine o Lantus, Lantus SoloStar, Insulin Glargine, Tujeo SoloStar. O vailaʻau e faʻaaogaina i le togafitia o le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti e silia ma le ono tausaga. Glargine ma analogues ua faʻasalaina i le tulaga o le faʻaaloalo i a latou vaega ma tamaiti i lalo o le 6 tausaga. Faʻaeteete e faʻaaoga pe a ave se tamaititi ma le susu.

O le faʻaaogaina o le glargine e mafai ai ona ausia se aafiaga taua o le hypoglycemic ma le faʻaitiitia o le taua i le taua o le glycemia ma le hemoglobin glycated. O le sui e le mafai ona aoga.

O le leai o ni faʻalavelave faʻapitoa, ma le maualuga tele, o tulaga talafeagai ia e fautuaina ai le faʻapipiʻi atu i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e na o le pau lava lea o le togafitiga, faapea foi ma le tuʻufaʻatasiga o laʻau ma le palatini.

Lantus ua mamanuina e togafitia ai maʻi e fesootaʻi ma maualuga ma maualalo le suka. E tatau ona naʻo lalo ifo o le paʻu e faʻafoeina ma e faʻasaina - faʻavalea.

O le taimi umi o le fualaau faasaina e mafua mai i le mea moni e tui i totonu o le gaʻo o le gaʻo. E le tatau ona galo ia i tatou o le folasia o le masani masani ma le faʻamalosi e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia matautia.

Fai le faʻataʻitaʻiga faʻatasi i le aso i le taimi e tasi. O le inuina o le vailaau faʻasaina e matua faʻasaina. Ina ia alofia le lipodystrophy, sui le nofoaga o tui.

O le fualaau o le fualaau faasaina e faalagolago i le mamafa o le tagata maʻi, lona olaga ma le taimi o le puleaina o fualaau faasaina. E filifilia taitoatasi e le fomaʻi.

E manaʻomia le filifilia o mea e manaʻomia pe a suia le mamafa o le tagata maʻi poʻo lona olaga. E le gata i lea, o le aofaiga o le fualaau faasaina e faalagolago i le taimi o lona pulega.

E tusa ai ma faatonuga, o Lantus (insulin glargine) o loʻo faʻaalia i le mataupu:

  • Tusa le maʻisuka meli (insulin-faalagolago),
  • O le maʻisuka ituaiga II o le maʻisuka (e le o le insulin-e faalagolago) i laʻasaga o le tetee atu i aʻafiaga o vailaau oona, ma faʻamaʻi ma le maʻitaga.

Le faʻaaogaina Lantus e tusa ai ma faatonuga, e tatau ona matua tausisia tulafono nei:

  • Le tuiina o le vailaʻau i totonu o le gaʻo o le gaʻo, tauau, puipui pito i luma o le tino, faʻapipiʻi faʻatasi i le taimi lava e tasi, i lea taimi i lea aso, suia le nofoaga o tui i aso uma,
  • O le fua ole taimi ma le taimi o le pulega e filifilia taitoatasi e le fomaʻi, monotherapy poʻo le tagofia o fualaau faasaina faʻatasi ma isi vailaʻau vailaʻau mo vailaʻau faʻasaina ua faatagaina,
  • Lantus injection solution e le tatau ona faʻavaivai pe faʻafefiloi ma isi sauniuniga o inisalini,
  • Lantus e le tatau ona faafoeina ma le le mautonu, o le aafiaga pito sili ona aoga o le vailaau faasaina e faʻaalia i le faʻaaogaina o mea faʻapitoa,
  • Pe a liliu atu Lantus mai isi inisalini sauniuniga, e tatau ona mataʻituina lelei le maualuga o le kulukose toto mo le 2-3 vaiaso muamua.

O le polokalame o le fesuiaiga mai isi vailaau faʻamaʻi faʻamalosi i le Lantus e tatau ona faia e le fomaʻi e tusa ai ma taunuuga o se suʻega faafomaʻi, i le amanaʻiaina o uiga o le tagata maʻi. I le lumanaʻi, e mafai ona fetuʻunaʻi le faʻatonuina o fuataga i le faʻalauteleina o le lagona i le insulin ona o le faʻaleleia atili o tulafono faatonutonu o le metabolism.

E mafai ona manaʻomia le faʻamaonia o le penisini pe a suia le olaga, tulaga o agafesootai, mamafa o le tagata maʻi, poʻo isi mea e faʻaosofia ai le faateleina o le predisposition i le hyper- poo le hypoglycemia.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, insulin Lantus ua faʻamaonia mo:

  1. Inisalini e faalagolago ile maʻisuka maʻi (ituaiga 1,)
  2. e le o le insulin-faʻalagolago o foliga o le faʻamaʻi (ituaiga 2). E faʻaaogaina i le taimi o maitaga, o le leai o se aoga o fualaʻau o le suka i lalo o le suka, ma le iai o faʻamaʻi pipisi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o lipoti e faʻamaonia ai le vailaʻau:

  1. pe a faʻalauteleina le lagona o le tino i le mea galue malosi poʻo isi vaega faaopoopo o le vailaʻau,
  2. pe a togafitia se tamaititi ei lalo o le 6 tausaga.

I masina o le maitaga, ua tagofia le fualaau faasaina e pei ona faatonuina e se fomaʻi.

- o le maʻisuka na manaʻomia le togafitiga o le inisalini i tagata matutua, tupulaga talavou ma tamaiti e sili atu i le 6 tausaga.

O le maʻisuka na manaʻomia le togafitiga o le inisalini i tagata matutua, talavou ma tamaiti e sili atu ma le 2 tausaga.

hypersensitivity i le insulin glargine poʻo soʻo se vaega o ausilali o fualaau faasaina,

tamaiti laiti e oʻo atu i le 2 tausaga (leai o faʻamatalaga faʻamatalaga ile faʻaaoga).

Lapataiga: fafine maʻitaga (mafai ona sui suiga ole insulin i le taimi ole maitaga ma pe a maeʻa fanau).

O le maʻisuka na manaʻomia le togafitiga o le inisalini i tagata matutua, tupulaga talavou ma tamaiti e sili atu i le 6 tausaga.

hypersensitivity i le insulin glargine poo i soo se tasi o mea faʻapitoa,

tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matua (e leai ni faʻamatalaga faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina).

E tatau ona faʻaeteete i fafine maʻitaga.

Inisalini Lantus SoloStar e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga e lua i luga atu o le 6 tausaga.

O le a le faʻamaloiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Lantus? Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaalia ai ni vaega se lua o tagata o loʻo faʻasaina le vailaʻau.

Aua nei faʻaaogaina lenei vailaau i tagata mamaʻi o loʻo faʻalavelave i le mea o loʻo galue malosi poʻo i isi vaega o le vailaʻau. E na o le pau lenei o le faʻasalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O loʻo faʻamatalaina i tagata gasegase o endocrinologists o loʻo mafatia i ituaiga uma o le maʻisuka. O le tele o nei tagata matutua ma tamaiti e silia i le ono tausaga.

E le mafai ona faʻamatalaina i tagata o loʻo i ai le le faapalepale i le mea autu ma vaega faaopoopo.

Lantus ua faasāina ona ave i tagata mamaʻi e pagatia i le masani ona pa'ū i le toto suka.

Ae mo le togafitiga o tamaiti i lenei fofo, i tamaiti aoga e mafai ona faaaoga e togafitia ai pepe ua silia ma le lua tausaga.

E taua le maitau ole insulin glargine, o se vaega o Lantus, e le o se vailaʻau e fesoasoani i togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka. O le isi itu taua o mea nei: e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻamautinoa i tagata o loʻo i ai se faʻafitauli o le soifua maloloina i osofaʻiga o le hypoglycemia.

E faʻasaina le faʻaaogaina o le insulin glargine mo tagata e maua i le faʻamaʻi i lenei mea e mafua ona o le le faʻalogo. O le faʻaaogaina o le Lantus Solostar e tusa ai ma faatonuga a tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matua e faasaina. E na o se matua matua e mafai ona faʻaaogaina. O aʻafiaga e ono aʻafia ai:

  • hypoglycemia,
  • faʻalavelave faʻasoesa,
  • ogatotonu tutotonu o le popole i le tino,
  • afaina tino paʻu
  • faʻanoanoa vaaia
  • faʻataʻitaʻiga.

O aʻafiaga faʻaleagaina i le paʻu i le ituaiga o fulufulu ma le suamalie e maua i tagata ei lalo ifo o le 18-20 tausaga le matua, ma o se maʻi e sili atu nai lo le tausaga lenei e seasea lava ona feagai ma se itu taua, e mafua ona o uiga o le tino.

O le hypoglycemia, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka o le toto, o se mea e masani ona aʻafia ai tagata gasegase e faʻaaogaina le inisalini. I le vaega o le fatugalemu o le tino, o le lagona faifaipea o le lelava, le fiafia, le fiafia ma le momoe atonu o loo i ai.

Faʻamamaina ma faʻamuamua tulaga e mafai, e i ai le lagona masani o le gaioiga, ulu o le ulu, faʻalavelave i le vaega o le mafaufau, le mautonu o le faʻamalosi.

I le avea ai o se tali atu i le glycemia, o le tagata maʻi e mafai ona i ai se lagona faifaipea o le fiaaai, lea e mafua ai le le mafai ona pulea le faagasologa o mea taumafa. Tremor e aliali mai, paʻu paʻu, palpitations, faʻateleina le pala.

O se tali le lelei i le vaega o le puipuiga o le tino, o se vevela i luga o le paʻu, o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le uiga angioneurotic, bronchospasm. O lenei ata faʻapitoa e mafai ona faʻatetele i le talaaga o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻafefe ai le soifua o le tagata maʻi.

O le faʻaleagaina o le tino, o se tali i le inisalini, e seasea.O aʻafiaga e fesoʻotai ma suiga i le tauvaga o le gaioiga vaivai, lea e le tumau.

Masalo o le solia o le faagasologa o le teenaina o tioata mata. O le mea sili ona vaivai, ae o le aʻafiaga o le aʻafiaga o Lantus o se mea faʻapitoa - o se tiga o le tiga i maso.

I le vaega o le puleaina o fualaau faasaina, o se tamai fulafula, mumu ma le suamalie, e mafai ona tupu se maʻi tiga laitiiti. E masani lava e le malie le edema tissu.

I le le talafeagai o le faʻaaogaina o Lantus, e mafai ona maua le manava, lea o loʻo faʻaalia i se osofaiga mataʻutia o le glycemia. A aunoa ma se togafitiga faafomaʻi, o lenei tulaga e mafai ona afaina. O faʻamaoniga o le faʻasolosolo o le faʻavevesi, o le faʻalavelave o le fatugalemu o le tino, o se osofaiga mataʻutia o le glycemia, coma.

O le inisalini Lantus e iai sona aafiaga umi, faʻaleleia le metabolism o le kulukose ma faʻafoʻo le metabolism o le carbohydrate. Pe a ave le fualaau faasaina, o le suka e maua i maso ma gaʻo gaʻo e faʻavave. E le gata i lea, o se sui o le hormonal e faʻaosofia le gaosia o le porotini. I le taimi lava e tasi, o le proteolysis ma le lipolysis i adipocytes ua taofia.

Inisalini Lantus e le o faʻamaonia mai le le faapalepale i le gaioiga galue poʻo vaega o ausilali. Mo talavou, o le fualaau faasaina e naʻo le 16 tausaga le matutua e faʻamaonia ai.

E tatau ona faʻaeteete ile tausiga o le retinopathy, le vavalalata o vaʻaia ma le vaʻalele. E manaʻomia foʻi togafitiga faafomaʻi mo tagata gasegase ma faʻamaonia natia o le hypoglycemia. E mafai ona puipuia le faamai e mafaufauga o le mafaufau, autonic neuropathy, o se maʻi faaumiumi o le maʻisuka.

E tusa ai ma faʻamaoniga manino, o loʻo faʻamatalaina mo tagata matutua. E tutusa foi le mea lea i tagata ua suia mai le inisalini o meaola e mafua mai i tagata.

E tusa ai ma faatonuga Lantus ua solia:

  • Faatasi ai ma le faateleina o le maaleale i le insulin glargine poo soo se vaega o ausilali o le fualaau faasaina,
  • Tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.

O fafine maʻitaga e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E iai vailaʻau e aʻafia ai le gaosiga o le carbohydrate, ao faʻalautele pe faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

Faʻaititia le suka: vailaau o le antidiabetic oral, sulfonamides, inhibitors ACE, salicylates, angioprotectors, inhibitors monoamine oxidase, dysopyramides antiarrhythmic, analgesics narcoti.

Faʻateleina le suka: vevela o le thyroid, diuretics, sympathomimetics, fomaʻi faʻamataʻu, tautalaga o phenothiazine, inhibitors protease.

O nisi o mea e maua uma i le faʻaaogaina o le hypoglycemic ma le maualuga o le gasegase. E aofia ai:

  • beta blockers ma siti lita,
  • ava malosi
  • clonidine (vailaʻau faʻasaina).

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O Lantus e maua mai i se ituaiga o fofo mo le puleaina o le eleele: manino, toetoe lava a le lanu po o le lanu (3 ml taʻitasi i tioata tioata tioata, 5 cartridges i pusa tioata, 1 inisi i se pusa pepa, 5 Ripeti a KaptiClick i pepa pepa, 5 OpieSet peni tui i totonu o se atigipusa kata).

O le tuufaatasiga o le 1 ml o le vailaau faasaina e aofia ai:

  • Aano gaosi: insulin glargine - 3.6378 mg (e fetaui ma mea o inisalini tagata - 100 PIECES),
  • Vaega o ausilali: masini moa, metacresol (m-cresol), 85% glycerol, sodium hydroxide, vai chloride, vai mo le tuiina.

Faʻaiʻuga

I le taimi o togafitiga, o aʻafiaga nei e mafai ona atiaʻe:

  • Faiga faʻafekonekarate: e seasea lava - faʻaaogaina,
  • Nervous system: e seasea ona tupu - dysgeusia,
  • O le faʻaaliga: e seasea lava - o le toe faʻaleagaina o le tino, faʻaletonu o le tino. Faʻatasi ai ma togafitiga o le inisalini, faatasi ai ma fesuiaiga mataʻutia i le kulūkose o le toto, o le ala o le retinopathy o le maʻisuka e mafai ona faʻateteleina sina taimi. O le faʻalauteleina o le kulukose o le toto e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamalosi o faʻamaʻi.I tagata gasegase e maua ai le retinopathy, o episodes o le hypoglycemia ogaoga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le leiloloa o le vaʻaia,
  • Metabolism: seasea lava - edema, taofia o sodium,
  • Paʻu o le paʻu ma le gaʻo: masani - lipodystrophy ma le faʻatuai o le absorption o le inisalini i le lotoifale, faʻafuaseʻi - lipoatrophy. O le faʻaitiitia o le malosi poʻo le puipuia o le atinaʻeina o le lipoatrophy e fesoasoani i le suiga faifaipea o nofoaga o inisiua i totonu o vaega o le tino ua fautuaina mo le pulea o le inisalini,
  • Faʻaauau i le lotoifale: masani - tiga, mumu, vevela, urticaria, mumu poʻo le fula i luga ole nofoaga o tui. O tali laiti e masani ona fofoina mai nai aso i ni nai vaiaso,
  • Faʻatonuga o le Allergic: e seasea lava, faʻamaʻi mai se ituaiga vave i vaega o le vailaau faʻasaina, faʻaalia e pei o angioedema, teteʻi, faʻasalalauina o le paʻu o le paʻu, faʻaogaina o le tino, bronchospasm (o nei tali e mafai ona lamatia ai le soifua o le tagata maʻi). I nisi tulaga, i le i ai o faʻamaʻi e faʻafefete ma le inisalini o le tagata, e ono manaʻomia le fetuutuunai o le fualaau e faʻamalo ai le uiga o le faatupuina o le hyper-hypoglycemia.

E le gata i lea, pe a faʻaaoga Lantus, o le atinaʻeina o aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia ai ma se aafiaga i le gaʻo gaʻo e mafai. O le tele lava o taimi, e tupu aʻe ai le hypoglycemia pe afai o le tui o le inisalini e sili atu nai lo le manaʻomia. O osofaʻiga faifaipea o le faʻaleagaina o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le tino. O faʻasologa o vailaʻau faʻasolosolo mamafa ma faaumiumi e mafai ona lamatia ai olaga o tagata gasegase.

I le itu i tua o le hypoglycemia, e mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli o le neuropsychiatric (faʻasalaga faʻamaʻi, "mafaufauga po o le gau), lea e masani ona muamua atu i ia faailoilo o tulafono faatonutonu e pei o le fiaai, afu malulu, vevesi, tachycardia (sili atu ona taua ma vave le atinaʻe o le hypoglycemia, faailoga).

O le talaaga saogalemu mo tagata gasegase ei lalo ifo o le 18 tausaga e matua tutusa lava ma le soifuaga saogalemu mo tagata matutua matutua. O tagata gasegase ei lalo ifo o le 18 tausaga o le a sili atu ona latou atiaʻe ni paʻu o le paʻu i foliga o se mea vevela po o sulu ma tali i le lotoifale. E leai ni faʻamatalaga i le saogalemu o Lantus i tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.

Faatonuga faapitoa

Lantus e le tatau ona faʻaaogaina i le togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka (i lenei tulaga, o le inumaga o le inisalini puupuu o loʻo faʻaalia).

Ona o le faʻatapulaʻaina o le poto masani ma Lantus, e le mafai ona iloiloina lona aoga ma le saogalemu i le togafitiga o tagata gasegase o le gase function function or patients with severe failure renal failure.

I tagata gasegase ei ai le faaletonu o fatugaʻo, o le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia ona o le faʻavaivaia o ana faiga e faʻaumatia ai. I tagata matutua, o le alualu i luma alualu i luma i galuega fai fatuga e mafai ona mafua ai le paʻu faifai pea o le inisalini manaoga.

I tagata gasegase e le atoatoa le gasegase o le hepatic, o le manaomia mo le inisalini e ono itiiti ifo, lea e fesootaʻi ma le faaitiitia o le malosi i le biotransformation o insulin ma le gluconeogenesis.

O le le atoatoa o le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e pei foi o le gauai i le atinaʻeina o le hyper-hypoglycemia, aʻo leʻi fetuunai le faasologa o togafitiga, e tatau ona siaki le saʻo atoatoa o le tausisia o togafitiga faatonuina, nofoaga o le pulega o Lantus ma le auala o le inisiua malosi, mea moni.

Faʻatasi ai ma le atinaʻe o le hypoglycemia i tagata gasegase e maua Lantus, e tatau ona amanaʻia le ono mafai ona faʻagesegese le alu ese mai le setete o le hypoglycemia ona o le faaumiumi o le gaioiga o le fualaau faasaina.

O maʻi o loʻo i ai vaega taua o le hypoglycemia e taua tele i le fale, e aofia ai ma faʻalavelave ogaoga o vaʻa o le faiʻai po o mea faʻamaʻi (coronary arteries) (faʻafitauli o gasegase ma gasegase o le hypoglycemia), faapea foi ma tagata gasegase o le retinopathy, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le kulukose o le toto ma mataituina puipuiga faapitoa.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i tulaga e mafai ai ona faʻailoa pe le oi ai ni faʻamaoniga e ono aʻafia ai le hypoglycemia.O le vaega aʻafia e aofia ai tagata mamaʻi ua sili ona faʻaleleia tulafono faatonutonu o le kulukose o le toto poʻo le hypoglycemia e tupu malie, o gasegase e maua i le neuropathy, o le umi o le soifua o le maʻisuka, ma faaletonu o mafaufau. O faʻamaoniga o le hypoglycemia e mafai foi ona itiiti le faʻailoaina i tagata matutua ma gasegase mai le inisalini o manu na mafua mai i le inisalini o le tagata poʻo le mauaina o togafitiga faʻatasi ma isi fualaau. I lenei tulaga, o le hypoglycemia ogaoga (faatasi ai ma le leiloa o le mafaufau) e mafai ona tupu aʻo leʻi iloa e le maʻi o loʻo ia atiaʻe le hypoglycemia.

Faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia e fesoasoani i le tausisia ma le onosai o meaʻai, meaʻai ma meaʻai, pulea le amataina o faʻamaoniga o le hypoglycemia ma le tatau ona faʻaaogaina o le inisalini. Pe a faʻatupulaia mea e faʻatuputeleina i le atinaʻeina o le hypoglycemia, aemaise lava le mataʻituina ma le totoa o le maʻi, e manaʻomia, talu ai e mafai ona manaʻomia se suiga ole inisalini. O nei mea e aʻafia ai:

  • Suia le nofoaga o le puleaina o le inisalini,
  • Ava malosi
  • Unaccustomed, faaumiumi pe faateleina le faagaioiga faaletino,
  • Faʻateleina le faʻatupulaia o le insulin (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaumatia mea taua)
  • Taʻaloga taʻalo
  • O faʻamaʻi faʻamalosi faʻatasi ma le manava pe vomia,
  • Faʻaleagaina o mea taumafa ma meaai,
  • O nisi faaletonu o le endocrine (e fai ma faʻataʻitaʻiga, le lava o le gaʻo faʻaleagaina poʻo le adenohypophysis, hypothyroidism),
  • Faʻamālōlōga faʻatasi ma nisi faʻamaʻi faʻamalosi.

I faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia le tele o le malosi o le kulukose o le toto. I le tele o tulaga, e manaʻomia se auʻiliʻiliga mo le i ai o tino o le ketone i le urine, ma o le tuiina o le inisalini e ono manaʻomia foʻi ona fetuunai. E masani ona faateleina le manaʻomia mo le inisalini. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia ona faʻaauau pea le faʻaaogaina o gaʻo, pe itiiti lava i ni mea laiti, e tusa lava pe 'ai i ni vaega laʻititi poʻo le leai foi o le malosi e' ai, faʻapea foʻi ma le vomiting. O nei tagata maʻi e le tatau ona taofia atoa le puleaina o le inisalini.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E mafai ona manaʻomia le malosi o le hypoglycemia ma le insulin hypoglycemic effect, ma e ono manaʻomia e sui o le antimicrobial le faʻasaʻoina o lenei mea, ma e mafai ona talafeagai ai sui sooupu mo togafitiga.

O hormones thyroid, diuretics, glucocorticosteroids, diazoxide, danazole, isoniazid, o nisi antipsychotics (e pei o clozapine poo olanzapine), glucagon, progestogens, estrogens, somatotropin, phenothiazine derivatives, sympathomoltamines (eg, sympathomoltamines) e mafai ona faaititia ai le aafiaga o le hypoglycemic insulin. , inhibitors protease (i lenei tulaga, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o le inisalini).

O le faʻaaogaina o le inisalini ma le pentamidine e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, lea e mafai ona suia e le hyperglycemia. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o Lantus faʻatasi ma clonidine, beta-blockers, ethanol ma suauu lithium, o le siʻitia ma le faʻaitiitia o le aafiaga o le hypoglycemic insulin e mafai.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o Lantus faʻatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi (clonidine, beta-blockers, guanfacin ma reserpine) faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le hypoglycemia, o le faʻaitiitia po o le leai o ni faailoilo o le faʻataʻitaʻiga o mea faʻapitoa e mafai.

Lantus e le tatau ona faʻafefiloi pe faʻafefiloi ma isi tui insulin poo nisi faʻamaʻi. Pe a faʻafefe pe faʻafefiloi, o le faʻamatalaga o ana gaioiga i le taimi e mafai ona sui. E mafai foʻi ona taʻitaʻia ai.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu i se mea pogisa, mai le aapa atu o tamaiti i le vevela o le 2-8 ° C, aua nei togi.

E tolu tausaga le ola o le taligalu.

A maeʻa le faʻaaogaina o cartridges, e tatau ona teuina i totonu o le pouliuli le faʻaaogaina o peni pipi a OptiSlick i se mea pogisa, e le mafai e tamaiti ona maua, i le vevela e oo atu i le 25 ° C i totonu o la latou pepa afifi.

Ole peni tui muamua o OptiSet e le tatau ona faʻamafanafanaina.

Lantus aso faʻamuta i pepa faʻanatinati, Polokalama o le komiti OptiClick ma peni teuteu OptiSet na muaʻi faʻatumu aʻo leʻi faʻaaoga muamua - 1 masina.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

3 ml cartridges ma penisini suauu SoloStar

1 ml o vaifofo e aofia ai:

o meaʻai: m-kesi, masini sine, glycerin (85%) (E422), sodium hydroxide (E524), eleʻele hydrochloric concentrated (E507), vai mo le tuiina.

1 ml o vaifofo e aofia ai:

gaioiga malosi: insulin glargine - 3.6378 mg, e tutusa ma le 100 PIECES o le inisalini o le tagata.

o meaʻai: m-kenera, masini sene, glycerin (85%) (E422), sodium hydroxide (E524), eleʻele hydrochloric concentrated (E507), polysorbate 20, vai mo le tui.

O le insulin glargine e maua mai i le toe faʻatulagaina o le DNA bacteria o le ituaiga Escherichia coli.

manino, leai se lanu.

Faʻataʻitaʻiga

O Lantus o se vailaʻau na faia e le metotia faʻainisinia. O le fausaga o le molecule o le inisalini o le tagata ua avea ma faavae, ae o nisi o amino oona ua suia i totonu, lea na fuafuaina ai mea faapitoa o le vailaʻau. O le fofo o le fualaau faasaina ei ai le fualaau oona (pH 4), pe a uma ona amataina i totonu o le gaʻo gaʻo (alkaline medium), o le tali o le acidic e gaoioi ma le fatuina o microprecipitate, lea e faasolosolo malie ona tuu atu ma tuu i totonu o le toto. O lenei mea e maua ai se faʻailoga, vaʻaia (e aunoa ma le maualuga) faʻasologa o gaioiga, faʻapea foʻi ma se umi umi o le gaioiga.

Glulin insulin e fausia ai le 2 gasegase gasegase - Ml ma M2

Lisi i le inisalini e pei o le tuputupu ae o le 1 (IGF-1) faʻaleleia tagata. I tulaga o togafitiga, e taua tele o le fusia o metabolites Ml ma M2 na fausia i le IGF-1 taligata na fausia vave ina ua uma le inuina o fualaau faasaina i totonu o le tino o se mea e maualalo ifo nai lo le inisalini o le tagata. A togafitia ma Lantus, o le togafitiga o le insulin glargine ma ona metabolites e sili atu ona maualalo ifo nai lo na tulaga o le pharmacological lea e manaʻomia e faʻaauau ai le faʻaogaina o mea e faʻaogaina ai le IGF-1 i le physiologically i le tino.

Inisalini ma analogues e faʻaitiitia ai le kulukose toto i le tele o auala:

Faʻasolosolo atu le kulūkose e ala ile gaʻo lautele (aemaise lava le maso skeletal ma le tino o le tino)

Faʻasaina le faʻavaeina o le kulukose i le ate (gluconeogenesis).

O le inisalini e taofia le vaevaeina o lipids i siama o le tino, faapea foi ma le faagasologa o le palatini, ao faaleleia atili le faagasologa o le protein i le totoina o totoga ma gaioiga.

I suʻesuʻega faʻatusatusaina o le normoglycemia ma le inisalini o le NPH faʻapenaina i vailaau maloloina ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le gaioiga o le inisalini ma le faʻaaogaina o le gasegase na faʻaleleia lemu, ma o le faʻailoga o galuega e oʻo lava i le "leai se mea", o le umi o le gaioiga na sili atu le umi.

O le kalafi lenei o loʻo taʻu mai ai taunuuga o le suʻesuʻeina o le gaioiga o gaioiga o le insulin glargine ma le NPH-inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O le umi o le gaioiga o le inisalini

faaaoga le fualaau faasaina i lea aso ma lea aso. A maeʻa le faʻatonuina o galuega, o le amataina o le gaioiga

tupu, i le averesi, pe a uma le 1 le itula. O le umi o le umi o le gaoioiga e 24

itula, maualuga - 29 itula. Amata ma le umi ole gaioiga o le inisalini ma

o ana analogues, e pei o le insulin glargine, e mafai ona eseese tele i eseese

gasegase poʻo le maʻi lava e tasi.

O suʻesuʻega ile falemaʻi ma falemaʻi ua faʻaalia i le tutusa o tui, insulin glargine ma le inisalini o tagata e tutusa lava le aafiaga, ma o faʻamaoniga o le hypoglycemia poo le tali hormonal o le faʻasaʻoina tutusa. I le faʻatusatusaina o Lantus ma le NPH-inisalini, e leai se eseesega i le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka (tatala le 5-tausaga, NPH).

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i lea aso ma lea aso i le taimi e momoe ai i lenei fuainumera o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 sa suʻesuʻeina i vaitau eseese o le matutua i vasega faʻapitoa, faʻataʻitaʻiina o falemaʻi:

Tamaiti e taʻi 6 i le 15 tausaga (n = 349) mo le 28 vaiaso, faʻatasi ai ma le faaauauina o le 143 gasegase e togafitia i le inisalini i se suʻesuʻega lautele le pulea ma se vaitaimi o le tulituliloa o le 2 tausaga i le averesi.

Suʻesuʻega faʻasalalau o le 26 tagata talavou mai le 12 i le 18 tausaga (sili atu i le 16 vaiaso).

I tamaiti e 2 i le 6 tausaga (n = 125), sa faia se suʻesuʻega e 24-vaiaso i vaega tutusa (faatusatusa i le insulin NPH).

O suʻesuʻega na faʻaalia ai e leai ni faʻamataʻu fou i le saogalemu o le maʻi.

Contraindications

  • Tausaga e oo atu i le 6 tausaga (e leai ni faʻamaumauga mautinoa i le aoga ma le saogalemu o Lantus faʻaaoga i lenei vaitau o maʻi),
  • Vaʻaia le vailaʻau.

O fafine maʻitaga e tatau ona faʻaaoga Lantus ma le faʻaeteete.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau o Lantus ma le taimi o le aso mo lona puleaina e faʻatulagaina taʻitasi.

O le vailaʻau e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa (i totonu o le gaʻo gaʻo o le tauau, manava poʻo le ogavae) 1 taimi i le aso i taimi uma lava. O nofoaga e tuiina ai e tatau ona suia i taʻitasi pulega fou a Lantus i totonu o vaega fautuaina mo le pulega.

Masalo o le faʻaaogaina o Lantus pei o le monotherapy poʻo le taimi foi e tasi ma isi fualaau oona.

Pe a fesiitai tagata mamaʻi i le umi ole umi ole gaʻo ole Lantus, atonu e talafeagai le sui ole togafitiga ole togafitiga ole tino (doses o oral hypoglycemic drugs, faapea foi ma le puleaina o le puleaina ma inumaga ole insulin ole gaioiga poo a latou analogues) poo le fetuunaʻi o le aso ole insulin.

Pe a faʻafeiloaʻi tagata mamaʻi mai le faʻaluaina o le inisalini-e faʻapitoa i le faʻaleleia o Lantus i vaiaso muamua o togafitiga, e tatau ona faʻaititia le aso o le insalal basal i le 20-30% (e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia i le po ma le vaveao). Mo lenei vaitau, o le faʻaitiitia o le fua o le Lantus e tatau ona totogi ona o le faateleina o tui ole inisalini pupuu ma e tatau ona toe fetuʻutuʻunai se faasologa o fuataga.

I le taimi o le fesuiaiga i Lantus ma i vaiaso muamua pe a maeʻa lenei mea, o le mataʻituina lelei o le kulukose i totonu o le toto e talafeagai. Afai e manaʻomia, fetuunai le faʻatulagaga o le inisalini. E mafai foi ona manaʻomia le fetuutuunaiga mo isi mafuaaga, mo se faataitaiga, pe a suia le olaga o le tagata maʻi ma le mamafa o le tino, le taimi o le aso o le pulega o fualaau faasaina, po o nisi tulaga e faateleina ai le vavave i le atinaʻe o le hyper-hypoglycemia.

Ole fualaau faasaina e le tatau ona faia faʻatasi ma le vavalalata (e ono tupu aʻe le hypoglycemia). Aʻo leʻi amataina le folasaga, e manaʻomia ona e mautinoa o le syringe e le o iai i totonu o toega o isi fualaau.

Aʻo leʻi faʻaaogaina peni tui o le OptiSet, e tatau ona e faʻamautinoa o le fofo e le lanu, manino, e pei o le vai i le fua ma e le o iai ni mea tino manino. E na o nila e talafeagai mo pusi tuila OptiSet e mafai ona faʻaaogaina. Ina ia puipuia faʻamaʻi, e naʻo le toatasi le tagata e tatau ona faʻaaogaina se tui tui.

Faʻaiʻuga

I le taimi o togafitiga, o aʻafiaga nei e mafai ona atiaʻe:

  • Faiga faʻafekonekarate: e seasea lava - faʻaaogaina,
  • Nervous system: e seasea ona tupu - dysgeusia,
  • O le faʻaaliga: e seasea lava - o le toe faʻaleagaina o le tino, faʻaletonu o le tino. Faʻatasi ai ma togafitiga o le inisalini, faatasi ai ma fesuiaiga mataʻutia i le kulūkose o le toto, o le ala o le retinopathy o le maʻisuka e mafai ona faʻateteleina sina taimi. O le faʻalauteleina o le kulukose o le toto e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamalosi o faʻamaʻi. I tagata gasegase e maua ai le retinopathy, o episodes o le hypoglycemia ogaoga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le leiloloa o le vaʻaia,
  • Metabolism: seasea lava - edema, taofia o sodium,
  • Paʻu o le paʻu ma le gaʻo: masani - lipodystrophy ma le faʻatuai o le absorption o le inisalini i le lotoifale, faʻafuaseʻi - lipoatrophy. O le faʻaitiitia o le malosi poʻo le puipuia o le atinaʻeina o le lipoatrophy e fesoasoani i le suiga faifaipea o nofoaga o inisiua i totonu o vaega o le tino ua fautuaina mo le pulea o le inisalini,
  • Faʻaauau i le lotoifale: masani - tiga, mumu, vevela, urticaria, mumu poʻo le fula i luga ole nofoaga o tui. O tali laiti e masani ona fofoina mai nai aso i ni nai vaiaso,
  • Faʻatonuga o le Allergic: e seasea lava, faʻamaʻi mai se ituaiga vave i vaega o le vailaau faʻasaina, faʻaalia e pei o angioedema, teteʻi, faʻasalalauina o le paʻu o le paʻu, faʻaogaina o le tino, bronchospasm (o nei tali e mafai ona lamatia ai le soifua o le tagata maʻi). I nisi tulaga, i le i ai o faʻamaʻi e faʻafefete ma le inisalini o le tagata, e ono manaʻomia le fetuutuunai o le fualaau e faʻamalo ai le uiga o le faatupuina o le hyper-hypoglycemia.

E le gata i lea, pe a faʻaaoga Lantus, o le atinaʻeina o aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia ai ma se aafiaga i le gaʻo gaʻo e mafai. O le tele lava o taimi, e tupu aʻe ai le hypoglycemia pe afai o le tui o le inisalini e sili atu nai lo le manaʻomia. O osofaʻiga faifaipea o le faʻaleagaina o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le tino. O faʻasologa o vailaʻau faʻasolosolo mamafa ma faaumiumi e mafai ona lamatia ai olaga o tagata gasegase.

I le itu i tua o le hypoglycemia, e mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli o le neuropsychiatric (faʻasalaga faʻamaʻi, "mafaufauga po o le gau), lea e masani ona muamua atu i ia faailoilo o tulafono faatonutonu e pei o le fiaai, afu malulu, vevesi, tachycardia (sili atu ona taua ma vave le atinaʻe o le hypoglycemia, faailoga).

O le talaaga saogalemu mo tagata gasegase ei lalo ifo o le 18 tausaga e matua tutusa lava ma le soifuaga saogalemu mo tagata matutua matutua. O tagata gasegase ei lalo ifo o le 18 tausaga o le a sili atu ona latou atiaʻe ni paʻu o le paʻu i foliga o se mea vevela po o sulu ma tali i le lotoifale. E leai ni faʻamatalaga i le saogalemu o Lantus i tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.

Faatonuga faapitoa

Lantus e le tatau ona faʻaaogaina i le togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka (i lenei tulaga, o le inumaga o le inisalini puupuu o loʻo faʻaalia).

Ona o le faʻatapulaʻaina o le poto masani ma Lantus, e le mafai ona iloiloina lona aoga ma le saogalemu i le togafitiga o tagata gasegase o le gase function function or patients with severe failure renal failure.

I tagata gasegase ei ai le faaletonu o fatugaʻo, o le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia ona o le faʻavaivaia o ana faiga e faʻaumatia ai. I tagata matutua, o le alualu i luma alualu i luma i galuega fai fatuga e mafai ona mafua ai le paʻu faifai pea o le inisalini manaoga.

I tagata gasegase e le atoatoa le gasegase o le hepatic, o le manaomia mo le inisalini e ono itiiti ifo, lea e fesootaʻi ma le faaitiitia o le malosi i le biotransformation o insulin ma le gluconeogenesis.

O le le atoatoa o le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e pei foi o le gauai i le atinaʻeina o le hyper-hypoglycemia, aʻo leʻi fetuunai le faasologa o togafitiga, e tatau ona siaki le saʻo atoatoa o le tausisia o togafitiga faatonuina, nofoaga o le pulega o Lantus ma le auala o le inisiua malosi, mea moni.

Faʻatasi ai ma le atinaʻe o le hypoglycemia i tagata gasegase e maua Lantus, e tatau ona amanaʻia le ono mafai ona faʻagesegese le alu ese mai le setete o le hypoglycemia ona o le faaumiumi o le gaioiga o le fualaau faasaina.

O maʻi o loʻo i ai vaega taua o le hypoglycemia e taua tele i le fale, e aofia ai ma faʻalavelave ogaoga o vaʻa o le faiʻai po o mea faʻamaʻi (coronary arteries) (faʻafitauli o gasegase ma gasegase o le hypoglycemia), faapea foi ma tagata gasegase o le retinopathy, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le kulukose o le toto ma mataituina puipuiga faapitoa.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i tulaga e mafai ai ona faʻailoa pe le oi ai ni faʻamaoniga e ono aʻafia ai le hypoglycemia. O le vaega aʻafia e aofia ai tagata mamaʻi ua sili ona faʻaleleia tulafono faatonutonu o le kulukose o le toto poʻo le hypoglycemia e tupu malie, o gasegase e maua i le neuropathy, o le umi o le soifua o le maʻisuka, ma faaletonu o mafaufau. O faʻamaoniga o le hypoglycemia e mafai foi ona itiiti le faʻailoaina i tagata matutua ma gasegase mai le inisalini o manu na mafua mai i le inisalini o le tagata poʻo le mauaina o togafitiga faʻatasi ma isi fualaau. I lenei tulaga, o le hypoglycemia ogaoga (faatasi ai ma le leiloa o le mafaufau) e mafai ona tupu aʻo leʻi iloa e le maʻi o loʻo ia atiaʻe le hypoglycemia.

Faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia e fesoasoani i le tausisia ma le onosai o meaʻai, meaʻai ma meaʻai, pulea le amataina o faʻamaoniga o le hypoglycemia ma le tatau ona faʻaaogaina o le inisalini. Pe a faʻatupulaia mea e faʻatuputeleina i le atinaʻeina o le hypoglycemia, aemaise lava le mataʻituina ma le totoa o le maʻi, e manaʻomia, talu ai e mafai ona manaʻomia se suiga ole inisalini. O nei mea e aʻafia ai:

  • Suia le nofoaga o le puleaina o le inisalini,
  • Ava malosi
  • Unaccustomed, faaumiumi pe faateleina le faagaioiga faaletino,
  • Faʻateleina le faʻatupulaia o le insulin (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaumatia mea taua)
  • Taʻaloga taʻalo
  • O faʻamaʻi faʻamalosi faʻatasi ma le manava pe vomia,
  • Faʻaleagaina o mea taumafa ma meaai,
  • O nisi faaletonu o le endocrine (e fai ma faʻataʻitaʻiga, le lava o le gaʻo faʻaleagaina poʻo le adenohypophysis, hypothyroidism),
  • Faʻamālōlōga faʻatasi ma nisi faʻamaʻi faʻamalosi.

I faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia le tele o le malosi o le kulukose o le toto. I le tele o tulaga, e manaʻomia se auʻiliʻiliga mo le i ai o tino o le ketone i le urine, ma o le tuiina o le inisalini e ono manaʻomia foʻi ona fetuunai. E masani ona faateleina le manaʻomia mo le inisalini. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia ona faʻaauau pea le faʻaaogaina o gaʻo, pe itiiti lava i ni mea laiti, e tusa lava pe 'ai i ni vaega laʻititi poʻo le leai foi o le malosi e' ai, faʻapea foʻi ma le vomiting. O nei tagata maʻi e le tatau ona taofia atoa le puleaina o le inisalini.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E mafai ona manaʻomia le malosi o le hypoglycemia ma le insulin hypoglycemic effect, ma e ono manaʻomia e sui o le antimicrobial le faʻasaʻoina o lenei mea, ma e mafai ona talafeagai ai sui sooupu mo togafitiga.

O hormones thyroid, diuretics, glucocorticosteroids, diazoxide, danazole, isoniazid, o nisi antipsychotics (e pei o clozapine poo olanzapine), glucagon, progestogens, estrogens, somatotropin, phenothiazine derivatives, sympathomoltamines (eg, sympathomoltamines) e mafai ona faaititia ai le aafiaga o le hypoglycemic insulin. , inhibitors protease (i lenei tulaga, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o le inisalini).

O le faʻaaogaina o le inisalini ma le pentamidine e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, lea e mafai ona suia e le hyperglycemia.Faatasi ai ma le faʻaaogaina o Lantus faʻatasi ma clonidine, beta-blockers, ethanol ma suauu lithium, o le siʻitia ma le faʻaitiitia o le aafiaga o le hypoglycemic insulin e mafai.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o Lantus faʻatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi (clonidine, beta-blockers, guanfacin ma reserpine) faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le hypoglycemia, o le faʻaitiitia po o le leai o ni faailoilo o le faʻataʻitaʻiga o mea faʻapitoa e mafai.

Lantus e le tatau ona faʻafefiloi pe faʻafefiloi ma isi tui insulin poo nisi faʻamaʻi. Pe a faʻafefe pe faʻafefiloi, o le faʻamatalaga o ana gaioiga i le taimi e mafai ona sui. E mafai foʻi ona taʻitaʻia ai.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu i se mea pogisa, mai le aapa atu o tamaiti i le vevela o le 2-8 ° C, aua nei togi.

E tolu tausaga le ola o le taligalu.

A maeʻa le faʻaaogaina o cartridges, e tatau ona teuina i totonu o le pouliuli le faʻaaogaina o peni pipi a OptiSlick i se mea pogisa, e le mafai e tamaiti ona maua, i le vevela e oo atu i le 25 ° C i totonu o la latou pepa afifi.

Ole peni tui muamua o OptiSet e le tatau ona faʻamafanafanaina.

Lantus aso faʻamuta i pepa faʻanatinati, Polokalama o le komiti OptiClick ma peni teuteu OptiSet na muaʻi faʻatumu aʻo leʻi faʻaaoga muamua - 1 masina.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

3 ml cartridges ma penisini suauu SoloStar

1 ml o vaifofo e aofia ai:

o meaʻai: m-kesi, masini sine, glycerin (85%) (E422), sodium hydroxide (E524), eleʻele hydrochloric concentrated (E507), vai mo le tuiina.

1 ml o vaifofo e aofia ai:

gaioiga malosi: insulin glargine - 3.6378 mg, e tutusa ma le 100 PIECES o le inisalini o le tagata.

o meaʻai: m-kenera, masini sene, glycerin (85%) (E422), sodium hydroxide (E524), eleʻele hydrochloric concentrated (E507), polysorbate 20, vai mo le tui.

O le insulin glargine e maua mai i le toe faʻatulagaina o le DNA bacteria o le ituaiga Escherichia coli.

manino, leai se lanu.

Faʻataʻitaʻiga

O Lantus o se vailaʻau na faia e le metotia faʻainisinia. O le fausaga o le molecule o le inisalini o le tagata ua avea ma faavae, ae o nisi o amino oona ua suia i totonu, lea na fuafuaina ai mea faapitoa o le vailaʻau. O le fofo o le fualaau faasaina ei ai le fualaau oona (pH 4), pe a uma ona amataina i totonu o le gaʻo gaʻo (alkaline medium), o le tali o le acidic e gaoioi ma le fatuina o microprecipitate, lea e faasolosolo malie ona tuu atu ma tuu i totonu o le toto. O lenei mea e maua ai se faʻailoga, vaʻaia (e aunoa ma le maualuga) faʻasologa o gaioiga, faʻapea foʻi ma se umi umi o le gaioiga.

Glulin insulin e fausia ai le 2 gasegase gasegase - Ml ma M2

Lisi i le inisalini e pei o le tuputupu ae o le 1 (IGF-1) faʻaleleia tagata. I tulaga o togafitiga, e taua tele o le fusia o metabolites Ml ma M2 na fausia i le IGF-1 taligata na fausia vave ina ua uma le inuina o fualaau faasaina i totonu o le tino o se mea e maualalo ifo nai lo le inisalini o le tagata. A togafitia ma Lantus, o le togafitiga o le insulin glargine ma ona metabolites e sili atu ona maualalo ifo nai lo na tulaga o le pharmacological lea e manaʻomia e faʻaauau ai le faʻaogaina o mea e faʻaogaina ai le IGF-1 i le physiologically i le tino.

Inisalini ma analogues e faʻaitiitia ai le kulukose toto i le tele o auala:

Faʻasolosolo atu le kulūkose e ala ile gaʻo lautele (aemaise lava le maso skeletal ma le tino o le tino)

Faʻasaina le faʻavaeina o le kulukose i le ate (gluconeogenesis).

O le inisalini e taofia le vaevaeina o lipids i siama o le tino, faapea foi ma le faagasologa o le palatini, ao faaleleia atili le faagasologa o le protein i le totoina o totoga ma gaioiga.

I suʻesuʻega faʻatusatusaina o le normoglycemia ma le inisalini o le NPH faʻapenaina i vailaau maloloina ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le gaioiga o le inisalini ma le faʻaaogaina o le gasegase na faʻaleleia lemu, ma o le faʻailoga o galuega e oʻo lava i le "leai se mea", o le umi o le gaioiga na sili atu le umi.

O le kalafi lenei o loʻo taʻu mai ai taunuuga o le suʻesuʻeina o le gaioiga o gaioiga o le insulin glargine ma le NPH-inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O le umi o le gaioiga o le inisalini

faaaoga le fualaau faasaina i lea aso ma lea aso. A maeʻa le faʻatonuina o galuega, o le amataina o le gaioiga

tupu, i le averesi, pe a uma le 1 le itula. O le umi o le umi o le gaoioiga e 24

itula, maualuga - 29 itula. Amata ma le umi ole gaioiga o le inisalini ma

o ana analogues, e pei o le insulin glargine, e mafai ona eseese tele i eseese

gasegase poʻo le maʻi lava e tasi.

O suʻesuʻega ile falemaʻi ma falemaʻi ua faʻaalia i le tutusa o tui, insulin glargine ma le inisalini o tagata e tutusa lava le aafiaga, ma o faʻamaoniga o le hypoglycemia poo le tali hormonal o le faʻasaʻoina tutusa. I le faʻatusatusaina o Lantus ma le NPH-inisalini, e leai se eseesega i le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka (tatala le 5-tausaga, NPH).

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i lea aso ma lea aso i le taimi e momoe ai i lenei fuainumera o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 sa suʻesuʻeina i vaitau eseese o le matutua i vasega faʻapitoa, faʻataʻitaʻiina o falemaʻi:

Tamaiti e taʻi 6 i le 15 tausaga (n = 349) mo le 28 vaiaso, faʻatasi ai ma le faaauauina o le 143 gasegase e togafitia i le inisalini i se suʻesuʻega lautele le pulea ma se vaitaimi o le tulituliloa o le 2 tausaga i le averesi.

Suʻesuʻega faʻasalalau o le 26 tagata talavou mai le 12 i le 18 tausaga (sili atu i le 16 vaiaso).

I tamaiti e 2 i le 6 tausaga (n = 125), sa faia se suʻesuʻega e 24-vaiaso i vaega tutusa (faatusatusa i le insulin NPH).

O suʻesuʻega na faʻaalia ai e leai ni faʻamataʻu fou i le saogalemu o le maʻi.

Pharmacokinetics

O se suesuega faatusatusa o le maualuga o le insulin glargine ma le NPH-inisalini i le toto i tagata soifua maloloina ma tagata gasegase i le maʻisuka i le maea ai o le puleaina o fualaau faasaina na faaalia ai se sosolo malie ma le umi o le afaina mai le tino, ma le leai o se maualuga i le plasma concentration i le insulin glargine faatusatusa i NPH-insulin (silasila i le kalafi i le vaega Pharmacodynamics). O le leai o se vaega tele o le gaioiga i Lantus e tuʻuina atu ai se aoga taua i le falemaʻi pe afai e faʻaaogaina, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia e matua itiiti pe leai foi.

Faatasi ai ma le tui tasi o le Lantus e tasi i le aso, o le maualuga o le maua o le inisalini i luga o le toto e ausia 2-4 aso pe a uma le fua muamua.

A maeʻa le tuiina o Lantus i tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o le insulin glargine e faʻavave ona faʻaleleia ina ia fausia ai ni gasegase gasegase se lua, Ml (21-A-glycyl-insulin) ma M2 (21A-glycyl-des-30B-threonyl-insulin). O le metabolite autu o loʻo faʻasalalau ile plasma o Ml. O le maualuga o le Plasma Ml e faʻapupulaina ai le faʻaopoopoga ole fua o le Lantus. O taunuʻuga o suʻesuʻega o vailaau mo togafitiga ma vailaʻau faʻataʻitaʻi e faʻaalia ai o le aʻafiaga o le iniseti o le Lantus e masani lava ona maua mai e le MH metabolite ma e faalagolago i lona faʻamaualuga i le toto toto. I le toatele o tagata gasegase, insulin glargine ma le M2 metabolite e lei maua i le plasma toto, ma afai e iloa, o le latou faʻatonuga e leʻi faʻalagolago i le fuaina o le toto o Lantus.

O vailaʻau mo togafitiga i tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1 mai le 2 i le 6 tausaga na iloiloina i le tasi suʻesuʻega suʻesuʻe (vaai Pharmacodynamics).A o maua e tamaiti le insulin glargine, na fuaina le tele o concentres o le insulin glargine ma ona metabolites autu Ml ma M2 i le plasma, ma o se taunuuga, na maua ai le natura o le suiga o le mafaufau i tamaiti e tutusa ma le natura o le suiga i le mafaufauga o tagata matutua, e leai ni faailoga o le faaputuputu o le insulin glargine poʻo ona metabolites ma faʻaaoga umi.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le maʻisuka na manaʻomia le togafitiga o le inisalini i tagata matutua, talavou ma tamaiti e sili atu ma le 2 tausaga.

Contraindications

O le gasegase o le tino i le mea e galue malosi poʻo soʻo se mea faʻaleaga.

Tina ma le lactation

O faʻamatalaga faʻamatalaga i le faʻaaogaina o le inisalini i totonu o fafine maitaga, na maua i taimi o togafitiga faʻapitoa, e le o iai. Ole faʻaitiitiga
maʻitaga, faʻapea foʻi le setete o le soifua maloloina o le tamaititi ma le pepe fou. E leai se isi faʻamatalaga taua o le epidemiological.

Mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka muamua poʻo le maʻisuka, e taua le tausia o tulafono faatonutonu lelei ole metabolism i le taimi o maitaga. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia i le uluaʻi tolu masina o le maitaga ma, i se tulaga lautele, faʻalautele i le lua ma le tolu piliona. I le taimi lava e uma ai le fanau mai, e faʻaitiitia vave le manaʻomia mo le inisalini (faʻaititia le maualuga o le hypoglycemia). I lalo o nei tuutuuga, e taua tele le mataʻituina o le kulukose o le toto.

E le o iloa pe o le insulin glargine e pasi i susu o susu. E leai ni aafiaga faʻaleagaga pe a le faʻamoemoeina le inuina o insulin i totonu o le pepe faatoa fanau mai, talu ai, ona o le avea ma se porotini, o le insulin glargine ua solo i totonu o le amino acids i le gastrointestinal tract.

I le faʻataʻitaʻiina o fafine, atonu e talafeagai le fetuutuunai o le suʻeina o le inisalini ma meaʻai.

Faʻamataʻuga itu

I le tulaga o faʻamaoniga tutusa ma mea o loʻo faʻamatalaina i lalo, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi vave lau fomaʻi!

O le hypoglycemia, o le mea e le masani ai le togafitiga o le inisalini, e mafai ona tupu pe afai e maualuga le tui o le inisalini pe a faatusatusa i le manaʻomia.

O faʻafitauli leaga nei e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i le taimi o faʻataʻitaʻiga tau faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina atu i lalo mo vasega o mamanu i le faʻaitiitia o le faasologa o mea tutupu (tele taimi:> 1/10, tele> 1/100 i le 1/1000 i le 1/10000 i le

Soloaiga i Lantus mai isi inisalini

Afai o le maʻisuka e faʻaaogaina taimi ole taimi, ona fai lea o le suiga i Lantus, ua suia le fua o le vailaau ma fualaau faasaina. Suiga o le inisalini e tatau ona faia i na o le falemaʻi.

I Rusia, o malosi uma o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka na tuʻuina atu malosi mai Lantus i Tujeo. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le fualaau fou e maualalo le lamatiaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia, ae o le tele o tagata e faitioina ina ua uma le suiga i Tujeo na oso malosi malosi a latou suga, o lea na faamalosia ai i latou e faatau le insulin Lantus Solostar.

Levemir o se vailaau sili ona lelei, ae o loʻo i ai se mea e ese ai, e ui o le umi o le gaioiga e 24 itula foi.

Aylar e leʻi fetaiai ma le inisalini, o faatonuga e fai mai o Lantus tutusa, ae o le kamupanī e taugofie.

Inisalini Lantus ao maitaga

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ile Lantus ma fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia. E tusa ai ma faʻamatalaga le aloaia, o le vailaʻau e le afaina ai le ala o le maʻitaga ma le tamaititi lava ia.

Sa faia ni faʻataʻitaʻiga i luga o manu, lea na faamaonia ai o le insulin glargine e leai sona aʻafiaga i le gaosia o le tino.

O le Lantus Solostar e mafai ona faʻamaonia i le tulaga o le inisalini NPH e le aoga. O tina i le lumanaʻi e tatau ona mataʻituina a latou suga, aua i le uluaʻi masina, o le manaʻomia mo le inisalini e faʻaitiitia, ma i le lona lua ma le tolu piliona.

Aua e te fefe e fafagaina se pepe; o faatonuga e le o aofia ai faʻamatalaga e mafai e Lantus ona pasi i susu o susu.

Auala e teu ai

O le olaga ola o Lantus e 3 tausaga. E manaʻomia lou teu i se mea pogisa puipui mai le la i le vevela o le 2 i le 8 tikeri. E masani lava o le nofoaga sili ona talafeagai o se pusaaisa. I lenei tulaga, ia mautinoa e te vaʻai i le puleaina o le vevela, ona o le faʻamaʻiina o le inisalini Lantus e faʻasaina!

Talu mai le faʻaaoga muamua, e mafai ona teuina le vailaʻau mo le masina i se nofoaga pogisa i le vevela e le silia ma le 25 tikeri (ae le o le pusaaisa). Aua le faʻaaoga le inisalini mimita.

O fea e faʻatau, tau

Lantus Solostar ua faatonuina e aunoa ma se totogi e ala i le faia o se togafitiga e se endocrinologist. Ae e tupu foi e tatau i le maʻisuka ona faʻatau saʻo lenei vailaʻau i se fale talavai. O le tau masani o le inisalini e 3300 rubles. I Ukraine, e mafai ona faatauina Lantus mo le 1200 UAH.

O Lantus o se tui insulin-faʻaitiitia le insulin. O le vaega malosi o le lantus o le insulin glargine - o se mea tutusa o le inisalini o le tagata, e le mafai ona sosolo i se tulaga le mautonu.

I le tapenaga Lantus, ua uma ona solo ese le vailaau ona o se aoga faapitoa faapitoa, faatasi ai ma le puleaina o meaola, o le a gasegase le elemene ma ua faia ai ni microprecipitates, lea o le a faasolosolo malie ona tuuina atu le insulin glargine i ni vaega laiti. O le mea lea, i le plasma o toto e leai se fesuiaiga tele i le aofaiga o le inisalini, ae o se laulamole lamolemole o le va o le taimi o le taimi e tausia ai. O faʻasolosolo faʻasili e maua ai le vailaau faʻasaina i se gaioiga faaumiumi.

Faʻataʻitaʻiga

O le vaega malosi o le lantus o lo oi ai se mafutaga vavalalata mo le mauaina o le insulin i latou e tutusa ma le vavalalata mo le inisalini o le tagata. Glargine fusifusia i le IGF-1 le resitara o le inisalini 5-8 taimi sili atu le malosi nai lo le inisalini o tagata, ma o ona metabolites e sili atu ona vaivai.

O le gasegase togafitiga o le tuufaatasiga o le vaega galue o le inisalini ma ona metabolites i le toto o tagata mamaʻi ile maʻisuka ituaiga 1 e maualalo ifo nai lo le mea e manaʻomia ina ia mautinoa ai le afa afa maualuga ma fesoʻotaʻiga IGF-1 ma atili faʻaosoina ai le mitogenic-proliferative mechanism e faʻamalosia e lenei nusipepa.

O lenei masini e masani lava ona faʻaaogaina e le IGF-1, ae o vailaʻau togafitiga o le inisalini e faʻaaogaina i le inisalini o le insulin e sili atu le maualalo nai lo le faʻamalosia o le pharmacological e tatau ai e amata ai le masini e ala i le IGF-1.

O le galuega autu o soʻo se inisalini, e aofia ai le faʻataʻitaʻiga, o le tulafono faatonutonu o le metabolism (metabolism carbohydrate). O le masini insulin e faatelevaveina ai le faʻaaogaina o le kulukose e ala i siama pipili ma musika, ma o le mea lea e faʻaititia ai le maualuga o le suka i le plasma. E le gata i lea, o lenei vailaʻau faʻasaina le gaosia o le kulukose i le ate.

Inisalini e faʻaaogaina le faʻapipiʻi o polotini i le tino, aʻo faʻasaina le faagasologa o le proteolysis ma le lipolysis i adipocytes.

O suʻesuʻega ile falemaʻi ma falemaʻi ua faʻaalia e faapea, pe a faʻapitoa ona faia, e tutusa uma lava tui o insulin ma le inisalini o le tagata. O le gaioiga o le insulin i le taimi, e pei o isi sui o lenei faasologa, e faalagolago i gaoioiga faaletino ma le tele o isi mea.

Faatasi ai ma le pulea lelei, o le fualaau oona Lantus e faʻagesegese lava, ina ia mafai ona faʻaaoga i le aso. E taua le manatuaina o loʻo i ai se fesuiaiga faʻapitoa i le natura o le gaioiga o le inisalini i le taimi. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le malosi o le retinopathy o le maʻisuka e leai ni eseesega tele pe'ā faʻaaogaina le insulin glargine ma le inisalini NPH.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o Lantus i tamaiti ma tamaiti, o le atinaʻeina o le hypoglycemia i le aoauli e le tele lava ina matauina nai lo le vaega o tagata gasegase e maua le insulin i le NPH.

E le pei o le inisalini NPH, o le mea e mafua ona o le faʻagesegese le faʻaaogaina e le mafua ai se peʻa pe a uma le faʻatonuina o le subcutaneous. O le faʻatusatusaga o le fualaau oona i le plasma o toto e mataituina i le 2nd - 4th aso o togafitiga faʻatasi ai ma se pulega i aso taʻitasi.O le afa o le ola o le inisalini pe a faʻaaogaina e fesoʻotaʻi faʻatasi ma se vaitaimi faapena o le inisalini o le tagata.

Faatasi ai ma le metabolism o le insulin glargine, o le fausia o ni vaega galue malosi M1 ma le M2 e tulai mai. Ole inisiua o le Lantus e mafua ona o le aafia i le M1, M2 ma le insulin glargine e le o iloa i le tele o mataupu.

O le aoga o le fualaau faasaina Lantus e tutusa lava i vaega eseese o tagata gasegase. I le taimi o le suʻesuʻega, o vaega laiti na faia e le matua ma le itupa, ma o le aafiaga o le inisalini ia i latou e tutusa ma le numera tele (e tusa ai ma mea taua ma le saogalemu). I tamaiti ma talavou, e leʻi faʻatautaia suʻesuʻega o le pharmacokinetics.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  1. Tagata matutua ma tamaiti mai le 2 tausaga le matua ma le maʻisuka ituaiga 1.
  2. Ituaiga 2 maʻisuka (i le tulaga o le le lelei o papa maʻa).

I le oona, o se togafitiga e faʻamalosia - Lantus Solostar ma Metformin.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E iai vailaʻau e aʻafia ai le gaosiga o le carbohydrate, ao faʻalautele pe faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

Faʻaititia le suka: vailaau o le antidiabetic oral, sulfonamides, inhibitors ACE, salicylates, angioprotectors, inhibitors monoamine oxidase, dysopyramides antiarrhythmic, analgesics narcoti.

Faʻateleina le suka: vevela o le thyroid, diuretics, sympathomimetics, fomaʻi faʻamataʻu, tautalaga o phenothiazine, inhibitors protease.

O nisi o mea e maua uma i le faʻaaogaina o le hypoglycemic ma le maualuga o le gasegase. E aofia ai:

  • beta blockers ma siti lita,
  • ava malosi
  • clonidine (vailaʻau faʻasaina).

Contraindications

  1. E faʻasaina le faʻaaogaina o tagata gasegase e le faʻapalepale i le insulin glargine poʻo vaega o ausilali.
  2. Hypoglycemia.
  3. Togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka.
  4. Tamaiti ei lalo o le 2 tausaga.

Atonu e seasea tulai mai ni uiga le lelei, o faatonuga e fai mai e ono i ai:

  • lipoatrophy poʻo lipohypertrophy,
  • afaina o le maʻi (Quincke's edema, faʻalavelave faʻafuaseʻi, bronchospasm),
  • tiga o le muso ma le tuai i le tino o le konatela,
  • dysgeusia ma le faʻaleagaina o le tino.

Soloaiga i Lantus mai isi inisalini

Afai o le maʻisuka e faʻaaogaina taimi ole taimi, ona fai lea o le suiga i Lantus, ua suia le fua o le vailaau ma fualaau faasaina. Suiga o le inisalini e tatau ona faia i na o le falemaʻi.

I Rusia, o malosi uma o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka na tuʻuina atu malosi mai Lantus i Tujeo. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le fualaau fou e maualalo le lamatiaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia, ae o le tele o tagata e faitioina ina ua uma le suiga i Tujeo na oso malosi malosi a latou suga, o lea na faamalosia ai i latou e faatau le insulin Lantus Solostar.

Levemir o se vailaau sili ona lelei, ae o loʻo i ai se mea e ese ai, e ui o le umi o le gaioiga e 24 itula foi.

Aylar e leʻi fetaiai ma le inisalini, o faatonuga e fai mai o Lantus tutusa, ae o le kamupanī e taugofie.

Inisalini Lantus ao maitaga

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ile Lantus ma fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia. E tusa ai ma faʻamatalaga le aloaia, o le vailaʻau e le afaina ai le ala o le maʻitaga ma le tamaititi lava ia.

Sa faia ni faʻataʻitaʻiga i luga o manu, lea na faamaonia ai o le insulin glargine e leai sona aʻafiaga i le gaosia o le tino.

O le Lantus Solostar e mafai ona faʻamaonia i le tulaga o le inisalini NPH e le aoga. O tina i le lumanaʻi e tatau ona mataʻituina a latou suga, aua i le uluaʻi masina, o le manaʻomia mo le inisalini e faʻaitiitia, ma i le lona lua ma le tolu piliona.

Aua e te fefe e fafagaina se pepe; o faatonuga e le o aofia ai faʻamatalaga e mafai e Lantus ona pasi i susu o susu.

Auala e teu ai

O le olaga ola o Lantus e 3 tausaga. E manaʻomia lou teu i se mea pogisa puipui mai le la i le vevela o le 2 i le 8 tikeri.E masani lava o le nofoaga sili ona talafeagai o se pusaaisa. I lenei tulaga, ia mautinoa e te vaʻai i le puleaina o le vevela, ona o le faʻamaʻiina o le inisalini Lantus e faʻasaina!

Talu mai le faʻaaoga muamua, e mafai ona teuina le vailaʻau mo le masina i se nofoaga pogisa i le vevela e le silia ma le 25 tikeri (ae le o le pusaaisa). Aua le faʻaaoga le inisalini mimita.

O fea e faʻatau, tau

Lantus Solostar ua faatonuina e aunoa ma se totogi e ala i le faia o se togafitiga e se endocrinologist. Ae e tupu foi e tatau i le maʻisuka ona faʻatau saʻo lenei vailaʻau i se fale talavai. O le tau masani o le inisalini e 3300 rubles. I Ukraine, e mafai ona faatauina Lantus mo le 1200 UAH.

O Lantus o se tui insulin-faʻaitiitia le insulin. O le vaega malosi o le lantus o le insulin glargine - o se mea tutusa o le inisalini o le tagata, e le mafai ona sosolo i se tulaga le mautonu.

I le tapenaga Lantus, ua uma ona solo ese le vailaau ona o se aoga faapitoa faapitoa, faatasi ai ma le puleaina o meaola, o le a gasegase le elemene ma ua faia ai ni microprecipitates, lea o le a faasolosolo malie ona tuuina atu le insulin glargine i ni vaega laiti. O le mea lea, i le plasma o toto e leai se fesuiaiga tele i le aofaiga o le inisalini, ae o se laulamole lamolemole o le va o le taimi o le taimi e tausia ai. O faʻasolosolo faʻasili e maua ai le vailaau faʻasaina i se gaioiga faaumiumi.

Faʻataʻitaʻiga

O le vaega malosi o le lantus o lo oi ai se mafutaga vavalalata mo le mauaina o le insulin i latou e tutusa ma le vavalalata mo le inisalini o le tagata. Glargine fusifusia i le IGF-1 le resitara o le inisalini 5-8 taimi sili atu le malosi nai lo le inisalini o tagata, ma o ona metabolites e sili atu ona vaivai.

O le gasegase togafitiga o le tuufaatasiga o le vaega galue o le inisalini ma ona metabolites i le toto o tagata mamaʻi ile maʻisuka ituaiga 1 e maualalo ifo nai lo le mea e manaʻomia ina ia mautinoa ai le afa afa maualuga ma fesoʻotaʻiga IGF-1 ma atili faʻaosoina ai le mitogenic-proliferative mechanism e faʻamalosia e lenei nusipepa.

O lenei masini e masani lava ona faʻaaogaina e le IGF-1, ae o vailaʻau togafitiga o le inisalini e faʻaaogaina i le inisalini o le insulin e sili atu le maualalo nai lo le faʻamalosia o le pharmacological e tatau ai e amata ai le masini e ala i le IGF-1.

O le galuega autu o soʻo se inisalini, e aofia ai le faʻataʻitaʻiga, o le tulafono faatonutonu o le metabolism (metabolism carbohydrate). O le masini insulin e faatelevaveina ai le faʻaaogaina o le kulukose e ala i siama pipili ma musika, ma o le mea lea e faʻaititia ai le maualuga o le suka i le plasma. E le gata i lea, o lenei vailaʻau faʻasaina le gaosia o le kulukose i le ate.

Inisalini e faʻaaogaina le faʻapipiʻi o polotini i le tino, aʻo faʻasaina le faagasologa o le proteolysis ma le lipolysis i adipocytes.

O suʻesuʻega ile falemaʻi ma falemaʻi ua faʻaalia e faapea, pe a faʻapitoa ona faia, e tutusa uma lava tui o insulin ma le inisalini o le tagata. O le gaioiga o le insulin i le taimi, e pei o isi sui o lenei faasologa, e faalagolago i gaoioiga faaletino ma le tele o isi mea.

Faatasi ai ma le pulea lelei, o le fualaau oona Lantus e faʻagesegese lava, ina ia mafai ona faʻaaoga i le aso. E taua le manatuaina o loʻo i ai se fesuiaiga faʻapitoa i le natura o le gaioiga o le inisalini i le taimi. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le malosi o le retinopathy o le maʻisuka e leai ni eseesega tele pe'ā faʻaaogaina le insulin glargine ma le inisalini NPH.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o Lantus i tamaiti ma tamaiti, o le atinaʻeina o le hypoglycemia i le aoauli e le tele lava ina matauina nai lo le vaega o tagata gasegase e maua le insulin i le NPH.

E le pei o le inisalini NPH, o le mea e mafua ona o le faʻagesegese le faʻaaogaina e le mafua ai se peʻa pe a uma le faʻatonuina o le subcutaneous. O le faʻatusatusaga o le fualaau oona i le plasma o toto e mataituina i le 2nd - 4th aso o togafitiga faʻatasi ai ma se pulega i aso taʻitasi. O le afa o le ola o le inisalini pe a faʻaaogaina e fesoʻotaʻi faʻatasi ma se vaitaimi faapena o le inisalini o le tagata.

Faatasi ai ma le metabolism o le insulin glargine, o le fausia o ni vaega galue malosi M1 ma le M2 e tulai mai.Ole inisiua o le Lantus e mafua ona o le aafia i le M1, M2 ma le insulin glargine e le o iloa i le tele o mataupu.

O le aoga o le fualaau faasaina Lantus e tutusa lava i vaega eseese o tagata gasegase. I le taimi o le suʻesuʻega, o vaega laiti na faia e le matua ma le itupa, ma o le aafiaga o le inisalini ia i latou e tutusa ma le numera tele (e tusa ai ma mea taua ma le saogalemu). I tamaiti ma talavou, e leʻi faʻatautaia suʻesuʻega o le pharmacokinetics.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Lantus ua faatonuina mo le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti e silia ma le ono tausaga.

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina mo pulega faʻapitoa, e faʻasaina ona tuʻu faʻamalosi. O le aafiaga faaumiumi o le lantus e fesootaʻi ma lona faʻaofiina i totonu o le gaʻo gaʻo.

E taua tele le aua nei galo i le puleaina o le masani o togafitiga o le fualaau faasaina, o le hypoglycemia matautia e mafai ona atiaʻe. A faʻaaogaina lenei fualaau faasaina, e tatau ona mulimulitaia tulafono e tele:

  1. I le vaitaimi o togafitiga, e tatau ona e mulimuli i se ituaiga o ituaiga olaga ma saʻo le injections.
  2. E mafai ona e ulu atu i le vailaʻau i totonu o le manava, faʻapea foʻi i le suvae poʻo le muso susu. E leai se eseʻesega faʻapitoa faʻatasi ma nei auala o le pulega.
  3. O tui taitasi e sili ona lelei ona faafoe i se nofoaga fou i totonu o vaega ua fautuaina.
  4. E le mafai ona e fanauina Lantus pe faʻafefiloi ma isi fualaau.

O Lantus o se inisalini faaumiumi, o lea e tatau ai ona faia i le aso, sili atu i le taimi e tasi. O le faʻatulagaga o fuataga mo tagata taʻitoʻatasi e filifilia taitoatasi, faʻapea foʻi ma le fua ma le taimi o le pulega.

E talia le tuʻuina atu o le fualaau oona Lantus i tagata maʻi ma se faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 2 faʻatasi ma le sui o le antidiabetic mo le faʻafofoga tautala.

E taua le mafaufau o vaega ole gaioiga o lenei vailaʻau e eseese mai vaega ole gaioiga o isi vailaʻau o loʻo iai inisalini.

E manaʻomia e tagata matutua ona fetuunai le fualaau, aua e ono faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le inisalini ona o le faʻaleagaina o le tino. E le gata i lea, i tagata gasegase o le gase o le gaio, o le manaoga mo le inisalini e faʻaitiitia. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o loʻo faʻaitiitia le gasegase o le inisalini, ma o le gluconeogenesis foi ua faʻaitiitia.

Suiga i Lantus ma isi ituaiga insulin

Afai o se tagata muamua na faaaogaina fualaau oona i le umi ma le maualuga o le gaioiga o le gaioiga, o lona uiga pe a fesuiai ia Lantus, atonu o le a manaʻomia ona fetuunai le fua o le inulin, ma le toe iloiloga o togafitiga.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia i le taeao ma le po, pe a suia le pulega lua taimi o le insaline basal (NPH) i se tui se tasi (Lantus), e tatau ona faaitiitia le fua o le insalini basal i le 20-30% i le luasefulu aso o togafitiga. Ma o le fua o le insulin o loʻo faʻatinoina e fesootaʻi ma se taumafataga o le a manaʻomia ona faʻaititia. A maeʻa le lua i le tolu vaiaso, e tatau ona faʻatulagaina taʻitoʻatasi mo le tagata maʻi.

Afai o le tagata gasegase ua i ai faʻagata i le inisalini o le tagata, o le taimi la e faʻaaoga ai Lantus, o le tali a le tino i suiga o inisalini e suia, lea e ono manaʻomia ai se toe iloiloga o fualaau. E taua foi pe a suia le olaga, suia le mamafa o le tino poʻo isi mea e aafia ai le natura o le gaioiga o le fualaau faasaina.

O le fualaau oona Lantus e tatau ona faʻaaogaina na o le faʻaaogaina o le tipisi o le syringe o OptiPen Pro1 poʻo ClickSTAR. Aʻo leʻi amataina le faʻaogaina, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga mo le peni ma mulimuli i fautuaga uma a le kamupanī. O nisi tulafono mo le faʻaaogaina o peni:

  1. Afai e gau le matau, ona tatau lea ona lafoaʻi ma faʻaaoga se mea fou.
  2. Afai e tatau ai, o le vailaau mai le kesi e mafai ona faʻatautaia ma se tui faapitoa ile inisalini ma se fua o le 100 iunite i le 1 ml.
  3. E tatau ona teuina le kalama i le vevela o le potu mo ni nai itula aʻo leʻi tuʻuina i le peni.
  4. E mafai ona e faʻaaogaina na o cartridges lea e le suia ai foliga o le fofo, o lona lanu ma le manino, e leai se afaina ua aliali mai.
  5. A o leʻi folasia atu le fofo mai le falaʻola, e tatau ona aveese faʻamatalaga o le ea (pe faapefea ona faia lenei mea, ua tusia i faatonuga mo le peni).
  6. O le toe faʻaaogaina o cartridges e matua faasaina.
  7. Mo le taofia faʻafuasei o le puleaina o se isi inisalini nai lo le viliina, e tatau ona siaki le igoa i luga o tui taitasi.

Faʻamataʻuga itu

O le tele o taimi, i tagata gasegase e le manaʻomia le aoga pe a faʻaaoga le fualaau oona Lantus o le hypoglycemia. E atiina ae pe afai o le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i se atunuʻu e sili atu i le mea talafeagai mo le maʻi. O faʻafitauli leaga nei e mafai ona tupu i le faʻaofiina o Lantus:

  • mai totoga o le tino ma le tino o le tino - dysgeusia, o le leaga o le tino vaaia, retinopathy,
  • i luga o le vaega o le paʻu, faapea foi ma tino oona - lipohypertrophy ma lipoatrophy,
  • hypoglycemia (faʻasologa o le tino),
  • faʻamaʻi pipisi - fulafula ma le mumu o le paʻu i le nofoaga o inisiua, urticaria, osofaʻi anaphylactic, bronchospasm, Quertke's edema,
  • tuai o sodium ions i le tino, tiga o le muso.

E tatau ona manatua i le mafaufau afai e tele taimi e atiae ai le hypoglycemia, o lona uiga o le aʻafiaga o faʻafitauli i le gaioiga o le tino o le tino e maualuga. O le hypoglycemia umi ma le malosi o se lamatiaga lea i le soifua o le tagata maʻi.

Pe a togafitia i le inisalini, e mafai ona gaosia auupega i le fualaau faasaina.

I tamaiti ma talavou, e mafai e Lantus ona tupu ni faʻafitauli e le manaʻomia e pei o le tiga o le muso, faʻamaʻi pipisi, ma le tiga i le nofoaga o tui. I le lautele, mo tagata matutua ma tamaiti, o le saogalemu o Lantus o loʻo i luga o le tulaga lava e tasi.

Lantus ma le maʻitaga

I fafine maʻitaga, e leai ni suʻesuʻega faʻapitoa i lenei vailaʻau faʻataʻitaʻi. O faʻamatalaga na maua mai i le na o le faʻatautaia o suʻesuʻega (e tusa ma le 400 - 1000 mataupu), ma latou fautua mai o le insulin glargine e leai sona aʻafiaga i le faagasologa o le maitaga ma le atinaʻe o le tamaititi.

O suʻega a manu na faʻaalia ai ole insulin glargine e leai sona aʻafiaga i le tamaititi ma e le afaina ai le gaosia o le fanau.

O fafine maʻitaga o Lantus e mafai ona faatonuina e le fomaʻi pe a manaʻomia. E tāua i le taimi lava e tasi le mataʻituina pea o le maualuga o le suka ma ia faia mea uma e tatau ona iai, faʻapea foi le mataʻituina o le tulaga masani o le tina o loʻo faʻamoemoe i le taimi o le gaioiga. I le uluaʻi masina, o le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia, ma i le lona lua ma le tolu piliona, faʻatupulaia. I le taimi lava na fanau mai ai le pepe, o le tino e manaʻomia le faʻaaogaina o lenei vailaau faʻasolosolo malie ma mafai ona amata le hypoglycemia.

I le lactation, o le faʻaaogaina o Lantus e mafai foi ona maua i lalo o le vaavaaiga faifaipea o le vailaau o fualaau faasaina. Pe a faʻafefiloi i le gastrointestinal tract, o le insulin glargine ua vaeluaina i amino acids ma e le afaina ai le pepe e le susu. O faatonuga e faʻasalalauina i le susu o susu, e le o aofia i totonu o le aʻoga.

Faʻasalaga

Ole maualuga o fualaau o le fualaau faasaina Lantus e mafai ona faʻaosofia ai le malosi o le hypoglycemia, ma faʻalavelave mo le ola maloloina ma le soifua o le tagata maʻi. Afai e le lelei le faailoaina o le televave, e mafai ona taofi e ala i le faʻaaogaina o gaʻo.

I mataupu o le faʻaauau pea ona faʻaleleia o le hypoglycemia, e tatau i le tagata gasegase ona suia lona ituaiga olaga ma fetuutuunai le fualaau na faatonuina mo le faʻaaogaina.

3 ml cartridges ma penisini suauu SoloStar

1 ml o vaifofo e aofia ai:

o meaʻai: m-kesi, masini sine, glycerin (85%) (E422), sodium hydroxide (E524), eleʻele hydrochloric concentrated (E507), vai mo le tuiina.

1 ml o vaifofo e aofia ai:

gaioiga malosi: insulin glargine - 3.6378 mg, e tutusa ma le 100 PIECES o le inisalini o le tagata.

o meaʻai: m-kenera, masini sene, glycerin (85%) (E422), sodium hydroxide (E524), eleʻele hydrochloric concentrated (E507), polysorbate 20, vai mo le tui.

O le insulin glargine e maua mai i le toe faʻatulagaina o le DNA bacteria o le ituaiga Escherichia coli.

manino, leai se lanu.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O fualaau oona e aafia ai le gasegase metabolism, lea e ono manaʻomia ai le faʻaleleia o le insulin glargine.

Faʻailoa atu lau fomaʻi e uiga i togafitiga Uma uma e te faia, e tusa lava pe tupu i luga o se mataupu e ala ile mataupu!

O sauniuniga e mafai ona faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic o le insulin ma faateleina ai le vavave i le atinaʻeina o le hypoglycemia e aofia ai vailaʻau o le hypoglycemic, angiotensin-faʻaliliuina inhibitors o le enzyme, iniseti, fibrates, fluoxetine, inhibitors monoamine oxydase, pentoxifylline, propoxyphenic sulfamic amines ma salicylamide.

O fualaau e mafai ona faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin e aofia ai corticosteroids, danazole, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, estrogens, progestogens, phenothiazine o meaola, somatotropin, sympathomimetics (mo se faataitaiga, epinephrine adrenaline, salbutamol, gerbitonazole ma le gerbutazidine) nisi antipsychotics (eg olanzapine poʻo clozapine).

E le gata i lea, i lalo o le aafiaga o nisi o fualaau faasaina, o faʻamaoniga e mafai ona faʻaitiitia pe toesea le mea muamua i le hypoglycemia.

Taiala o Fesoʻotaiga

O lenei vailaʻau e le mafai ona faʻafefiloi ma isi vailaʻau. Ia mautinoa e leai ni vailaʻau o isi vailaʻau.

Talosaga faʻaoga

I le tulaga o le le atoatoa o le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi pe afai ei ai se uiga e atiaʻe ai le hypo- or hyperglycemia, ao lei amataina le faasaʻoina o le fua, e tatau ona siaki le sao atoatoa o le tausisia o togafitiga faatonuina, o nofoaga o le puleaina o fualaau faasaina ma le auala o le injection subcutaneous, itu uma e fesootaʻi ma le faafitauli. O le mea lea, o le faʻaeteete ma le faʻaeteete ma le tausia o se tusi faʻataʻitaʻi e sili ona fautuaina.

Suʻe i se isi ituaiga poʻo le ituaiga inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i metotia, gaosi oloa, ituaiga (NPH, gaioiga puupuu, umi-gaioiga, ma isi mea), afuaga (manu, tagata, inisalini ole inisalini) ma / poo le gaosiga e ono manaʻomia ai le faʻavasegaina o togafitiga.

O le taimi o le atinaʻeina o le hypoglycemia e faʻalagolago i le gaioiga o gaioiga o le inisalini na faʻaaogaina, ma e mafai, o le mea lea, suiga ma se suiga i le togafitiga togafitiga. Ona o le faateleina o le taimi e manaʻomia ai le inisalini umi ona oʻo mai i totonu o le tino pe'ā faʻaaoga Lantus, e tatau i se tasi ona faʻamoemoe e amata le atinaʻe o le hypoglycemia, ae o lenei tulaga atonu e ono faateleina i taeao po.

O maʻi o loʻo i ai i vaega o le hypoglycemia atonu e taua tele le aoga, e pei o tagata gasegase e mafua ai le tigaina o le gaʻo matelaina poʻo le vaʻaia (vaʻaia o le atiaeina o faʻafitauli cardiac ma cerebral). o le leai o se vaaiga mamao ona o le hypoglycemia), e tatau ona matauina ni lapataiga faapitoa, ma ia sili atu ona mataituina ma le totoʻa le kulukose o le toto.

Manatua i lalo o nisi tulaga e mafai ona suia ai faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia, faʻaitiitia le faʻailoaina pe toesea i:

Tagata gasegase ua faʻalauteleina le faʻaleleia o tulafono faatonutonu o le kulukose o le toto

Tagata mamaʻi e faʻaleleia lemu i le hypoglycemia

Tomaʻi matutua

Tagata mamai pe a uma ona sui mai le inisalini o meaola e mafua mai i le inisalini o le tagata,

Tagata maʻi e leai ni maʻi,

Tagata maʻi e umi le maʻisuka,

Tagata maʻi ma le mafaufau

gasegase maua togafitiga faʻatasi ma isi vailaʻau (silasila i le Fesootaiga ma isi vailaʻau).

O le faaumiumi o le aafiaga o le pulea o le inisalini o le insulin glargine atonu e ono faʻagasolo ai le toe faʻaleleia pe a uma ona atiaʻe le hypoglycemia.

Afai e masani pe faʻaitiitia le maualuga o le hemoglobin glycosylated, e tatau ona amanaia le ono mafai ona faʻaauau le toe faʻaalia o vaega o le hypoglycemia (aemaise i le po).

O le gasegase o tagata maʻi i le tuʻuina atu o taumafa, meaʻai ma mea taumafa, o le faʻaaoga lelei o le inisalini ma le pulea o le amataga o faʻamaoniga o le hypoglycemia e fesoasoani i le faʻaitiitia o le lamatiaga o le hypoglycemia. O mea e mafua ai le vavave i le hypoglycemia e manaʻomia ai le mataituina ma le faaeteete, e pei atonu e manaʻomia ai le faʻatonutonuina o le inisalini. O nei mea e aʻafia ai:

Suiga o le nofoaga o le pulega o inisalini,

Faateleina le lagona lelei i le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻamamaina mea faʻalavelave),

Unaccustomed, faateleina pe faaumiumi le faagaioiga faaletino,

O faʻamaʻi faʻalavelave faʻatasi ma le vomiting, manava manava,

Faʻaleagaina o mea taumafa ma meaai,

Taʻaloga taʻalo

O nisi o faaletonu o le endocrine e leai ni mea (mo se faataitaiga, hypothyroidism, le atoatoa o le adenohypophis or cortex adrenal),

Totoga faʻatasi ma isi vailaau faʻatele (silasila i le Fesootaiga ma isi vailaʻau).

I faʻamaʻi faʻamaʻi, e manaʻomia tele le mataʻituina o le kulukose toto. I le tele o tulaga, ua faia se auiliiliga mo le i ai o tino o le ketone i le urine, ma o le tui ole inisalini e masani ona manaʻomia. O le manaomia mo le inisalini e masani ona faateleina. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona faʻaauau ona faʻaaogaina e le aunoa le itiiti ifo o le tele o meaʻai, e tusa lava pe mafai ona latou 'aiina meaai i na o voluma laiti pe le mafai foi ona' ai pe a faʻapea o latou vomiting, ma isi. O nei gasegase e le tatau ona taofia atoa le puleaina o le inisalini.

Na lipotia mai faʻamatalaga faafomaʻi pe a faʻaaogaina isi insulin, aemaise lava le inosia o le iniseti, nai lo le insulin glargine. Ole igoa ole inisalini e tatau ona siaki muamua aʻo lei faia tui taitasi ina ia aloese ai mai se fomaʻi i le va o insulin glargine ma isi insulin.

Le tuufaatasiga o Lantus ma pioglitazone

O nisi o faaletonu o le fatu ua lipotia pe a faaaogaina le paionitazone faatasi ai ma le inisalini, aemaise lava i tagata gasegase ei ai tulaga lamatia mo le le atoatoa o le fatu. E tatau ona amanaia lenei mea pe a faatonuina se tuufaatasiga o pioglitazone ma Lantus. Pe a ave se tuufaatasiga o fualaau faasaina, e tatau ona mataitu tagata e faatatau i foliga vaaia o faailoilo ma faailoga o le faaletonu o le fatu, mea mamafa ma le edema.

O le Pioglitazone e tatau ona faamutaina pe afai e tupu se faaletonu o uiga o le faaletonu o le fatu.

Aafiaga i luga o le gafatia e ave se taavale ma galue i ni auala faigata

O le gasegase e gauai ma faʻafesoʻotaʻi vave i mea o loʻo i fafo e mafai ona faʻavaivaia ona o le atinaʻeina o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia, pe, mo se faʻataʻitaʻiga, o se taunuuga o le leaga o le vaai. E mafai ona avea lenei mea ma mea e ono aʻafia ai i nisi o tulaga pe afai o lenei gafatia e taua tele (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a ave se taavale poʻo pe a galue i ni auala faigata).

O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i puipuiga saogalemu ina ia aloese ai mai le atinaʻeina o le hypoglycemia ao taʻavale.E taua tele lenei mea mo na gasegase oe ua faʻaitiitia pe leai foi se faʻalauiloaina o faʻamataʻu faʻafefe o le hypoglycemia, faʻapea foʻi ma na gasegase e tele lava ina aafia i vaega o le hypoglycemia. E tatau ona tuʻuina atu le iloiloga ma le faaeteete i le mafai ona aveina se taavale poʻo le galue ma ni faʻalavelave faigata i nei tulaga.

O le fofo o le vailaʻau i fagu o le 2 tausaga.

O le fofo o le fualaau faasaina i cartridges ma le penisini a SoloStar® o le 3 tausaga.

A maeʻa le aso e muta ai, e le mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.

Manatua: o le ola o le fualaau faasaina mai le taimi muamua e faaaoga ai e 4 vaiaso. E fautuaina e maka le aso o le faʻamaʻi muamua o le vailaʻau i luga o le pepa.

O Lantus o se vailaʻau oona e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka.

Pepa o le faʻamalolo ma le tau o fualaau faasaina

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le hormone glargine. Ua faaopoopo atu foi i ai tagata e maua ai: masima, chloride, m-cresol, sodium hydroxide, vai mo injections ma glycerol. O lenei vailaau e ese mai le tele o isi ituaiga o inisalini i lona tulaga o le faasaoloto.

  • OptiKlik - tasi pusa o loʻo aofia ai 5 cartridges o le 3 ml taʻitasi. Cartridges e faia i le manino manino.
  • O se tui tui, faʻaaoga faigofie - faʻatasi ai ma le paʻi o se tamailima, ua fuafuaina foi mo le 3ml.
  • Lantus SoloStar cartridges e aofia ai le 3 ml o le vailaʻau. O nei kesi faʻaofuofu ua tuʻuina i totonu o se peni. E 5 ia peni i totonu o le pusa, na o latou e faʻatau atu e aunoa ma ni nila.

O lenei vailaʻau o se vailaau umi e faia. Ae o le a le tele o le tau o le inisalini Lantus?

O le vailaau faʻatau e faʻatau atu e ala i faʻasalaga, ua tufatufa atu i le maʻisuka, o lona tau e 3200 rubles.

Inisalini Lantus o se vailaau faʻasaina o loʻo i ai le faʻaititia o le suka ile tino. O le gaioiga gaosi o le insulin glargine. O le tutusa lenei o le inisalini o le tagata, lea e matua le mafai ona sosolo i se tulaga le mautonu. I falemaʻi e mafai ona e vaʻaia ituaiga e 3 o le faʻamalolo o fualaau: OpieSet syringe pen, OptiClick ma Lantus SoloStar. O a foliga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina?

O le inisalini Lantus e iai sona aafiaga umi, faʻaleleia le metabolism o le kulukose ma faʻafoʻo le metabolism o le carbohydrate. Pe a ave le fualaau faasaina, o le suka e maua i maso ma gaʻo gaʻo e faʻavave. E le gata i lea, o se sui o le hormonal e faʻaosofia le gaosia o le porotini. I le taimi lava e tasi, o le proteolysis ma le lipolysis i adipocytes ua taofia.

Faatonuga mo le faaaogaina

Fai le faʻataʻitaʻiga faʻatasi i le aso i le taimi e tasi. O le inuina o le vailaau faʻasaina e matua faʻasaina. Ina ia alofia le lipodystrophy, sui le nofoaga o tui.

O le fualaau o le fualaau faasaina e faalagolago i le mamafa o le tagata maʻi, lona olaga ma le taimi o le puleaina o fualaau faasaina. E filifilia taitoatasi e le fomaʻi.

E manaʻomia le filifilia o mea e manaʻomia pe a suia le mamafa o le tagata maʻi poʻo lona olaga. E le gata i lea, o le aofaiga o le fualaau faasaina e faalagolago i le taimi o lona pulega.

Faʻaiʻuga

O se itu masani o le ave o fualaau faasaina o le hypoglycemia. E mafua ai le tele o vailaʻau o fualaau faasaina e fesoʻotaʻi ma manaoga o le maʻisuka. O le tulaga faʻaleagaina e muamua atu i faʻamaoniga e pei o le tachycardia, soona vevela, fiaai, atuatuvale, faʻanoanoa, afaina o le paʻu. O le hypoglycemia lava ia e faʻaalia i faʻamaʻi nei:

  • faafitauli faʻaaliga
  • gaogao
  • vaivai ma vaivai,
  • tiga o le ulu
  • maitauina le faʻaitiitia o le faʻatupulaia,
  • tele o le gaioiga ma le vomia.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻaosooso o le hypoglycemia e faʻaleagaina ai le tino. O nisi taimi e leaga.

O se tali e le masani ai ia Insulin Lantus o se allergy. O loʻo faʻaalia i le edema, paʻu o le paʻu, faʻaogaina o le tino, poʻo le bronchospasm. I nisi tulaga, o le malosi o le insulin e tupu ona o le foliga mai o fomaʻi talafeagai i le tino o le tagata maʻi.

O isi aʻafiaga e aʻafia ai le faʻalavelave o le tofo, le retinopathy o le maʻisuka, myalgia, lipoatrophy, ma le lipodystrophy. Edema, tiga, lanu mumu, ma le mea e tupu i le nofoaga o tui. A maeʻa se taimi puupuu, o nei faailoga e mou atu na oi latou lava.

Suʻe Lantus mai isi ituaiga insulin

Afai o le tagata gasegase na muamua faaaogaina fualaau faasaina i le maualuga ma le umi o le umi o le gaioiga, o le taimi la e sui ai Lantus, e tatau ona faia le suiga o le inisalini autu. O togafitiga faʻatasi e tatau ona toe iloiloina.

Pe a lua ni injections o le insaline basal (NPH) ua suia i se tasi tui o Lantus, o le fua o le muamua e faaitiitia e 20-30%. E faia lenei mea i le 20 aso muamua o togafitiga. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le hypoglycemia i le po ma le taeao. I lenei tulaga, o le fua na faʻatautaia ao le i fafagaina meaai. A maeʻa le 2-3 vaiaso, o le faʻasaʻoina o le aofaiga o le vailaau e faʻatino faʻapitoa mo tagata maʻi taʻitasi.

I totonu o le tino o nisi o tagata gasegase, e maua ai siama i inisalini tagata. I lenei tulaga, o le tali mai i le Lantus suiga e sui. E mafai foi ona manaʻomia se toe iloiloga o fualaau.

Lantus: pepa tuʻuina

Lantus - Insulin lea e faʻamalolo mai i le faiga o se fofo mo le faʻaaogaina o le tino.

Igoa faavaomalo: insulin glargine.

O le fualaau faasaina na faia e Sanofi-Aventis. Faʻapitoa i pepa faʻapipiʻi mo OptiSet, pusi Senti o OptiKlik ma OptiSet ma SoloStar peni faʻasaina.

O vailaʻau faʻasolosolo i igoa eseese tau fefaʻatauaʻiga e le eseese i le tuufaatasiga o le mea o loʻo galue malosi, fale faʻamalositisi, fomaʻi faʻamaoniga ma le faʻailoga .

I Rusia, Lantus SoloStar e lautele. Oloa gaosiga - le lala Siamani o le kamupani Sanofi (Sanofi-Aventis Deutschland), e tu i Frankfurt i Main ma ZAO "Sanofi-Aventis Vostok" mai Rusia (Oryol Oblast).

1 ml o le LantusSoloStar solution e aofia ai le 3.638 mg (100 PIECES) o le insulin glargine ma vaega o fesoasoani: 2.7 mg o le metacresol, 20 mg o le glycerol, 30 μg o le zinc, sodium hydroxide ma le acid chlorhydrate - e oo i le pH 4.0, vai mo le tui.

Faailoga faafomaʻi

O fualaau faasaina ua faatonuina mo le maʻisuka, lea e manaomia ai togafitiga ma le inisalini. Lantus SoloStar e faʻaaogaina mo tagata matutua, tupulaga talavou ma tamaiti e oʻo atu i le lua tausaga. E tusa ai ma faʻamatalaga o togafitiga, o Lantus e faʻaaogaina i le taimi o maitaga ma aʻo faagasolo le lactation.

O le faʻaaogaina ma le lelei o le fualaau oona Lantus SoloStar i tamaiti mai le 2 i le 6 tausaga le matutua ua faʻamaonia le faʻafitauli. I le maʻi maʻisuka o le ituaiga muamua, o le faʻailogaina o le faʻasalaga o le vailaʻau i luma o le isi tui e foliga tutusa ma le talaaga o tagata matutua. Faatasi ai ma le faʻaauau pea ona faʻaaogaina Lantus, o le faaputuputuina o lapisi ma ona metabolites sa le i ai i tamaiti, faapea foi ma tagata matutua. O le aafia o le hypoglycemia e maualalo ifo nai lo le inalini insulin. O le averesi e 25 mataupu i le tasi tagata maʻi ao faagasolo le tausaga mo insulin glargine ma le 33 mataupu pe a faʻaaogaina insulin.

I le taimi o le maitaga ma le Lantus faʻaaogaina i lalo o le faʻaogaina lelei. I lenei vaitau, o loʻo i ai se suiga i le manaʻoga mo le fualaau faasaina. E tatau ona fetuutuunai le fualaau i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist.

Lantus e faʻaaoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 .

Lantus: fuataga

O meaʻai ma le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi. O le aofaiga o le insulin glargine e faalagolago i le ituaiga o maʻisuka, le umi o le maʻi, le mamafa o le tagata maʻi, le polokalama o meaʻai, faagaioiga faaletino, ma le tele o isi mea.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le vaega o le insalini basal e masani ona 40-60% o le aofaiga atoa o le insulin umi ma le puupuu.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka o le lona lua, o le fua muamua o le insulin glargine e le sili atu i le 10 iunite, ona faʻavasegaina lea i lalo o le puleaina o le sugar sugar.

A oʻo mai le inisalini ile insulin glargine, o le fua o le Lantus e faʻaititia e le 20% e taofia ai le tupu o le hypoglycemia.

Tafaoga faʻamalosi

Faaleleia aafiaga o le hypoglycemic ma le faateleina predisposition i le atinaʻeina o le hypoglycemia:

  • sulfa fualaau ma salicylate,
  • fibrates
  • faʻaumatia
  • propoxyphene
  • fluoxetine
  • vailaau oona oona.

Faʻailoa le aafiaga o le hypoglycemic insulin:

  • glucagon,
  • progestogens ma estrogens,
  • togafitiga
  • glucocorticosteroids,
  • vevela vevela,
  • adrenaline
  • vailaʻau antipsychotics.

Talosaga mo tulaga faapitoa ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O le fualaau faasaina Lantus e faʻaaogaina mo maʻitaga ma lactation .

O aʻafiaga o le fualaau oona Lantus i le taimi o le maitaga ua faʻamatalaina e le toe fetuunaiga o le tino o le fafine ma le suiga i le tala o le hormonal lautele.

O faʻamatalaga o le gaioiga o le maʻitaga e leʻi faʻaalia ai le leaga o le inisalini i le tulaga o le fetus, le ala o le galue, ma le soifua maloloina o le pepe fou.

Manaomia le inisalini faʻaititia i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga ma faʻaititia leisi i le lona lua ma le tolu. O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona fetuunai. I le taimi lava e uma ai le fanau mai, o le manaomia mo le inisalini e faʻaitiitia le tele ma mafai ona atiaʻe le hypoglycemia. O le mataʻituina le mataʻituina o le maʻisuka i le taimi o le prenatal ma le taimi o le tina failele e talafeagai.

O le manaʻomia mo le inisalini e ono paʻu i tagata matutua ua mafua ona o le le atoatoa o le galuega.

Faʻatasi ai ma le toilalo o le ate, talu ai ona o le faʻaitiitia o le biotransformation, o loʻo manaʻomia ai foʻi le inisalini.

I faʻamaʻi faʻamaʻi pea faʻaeteete ma le faʻaeteete toto kulluse ma le auʻiliʻiliga o le i ai o le acetone i le urine.

O tagata faʻamaʻi e faʻaaogaina fualaau faʻasaina e tatau ona tausisi i le taumafataga, ia mafai ona faitau le aofaʻi o meaʻai i le gaosiga, ia iloa le gaioiga o le inisalini ma ia malamalama i faailo o le hypoglycemia.

Faʻasologa o foliga

1 ml o fofo o loʻo aofia ai

gaioiga malosi - insulin glargine (vaega equimolar ole inisalini) 3.6378 mg (100 iunite)

mea e maua ai le fofo i totonu o le kesi: metacresol, zinc chloride, glycerin (85%), sodium hydroxide, acid hydrochloric concentrated, vai mo le tuiina.

o meaʻai mo le fofo i totonu o le voli: metacresol, polysorbate 20, zinc chloride, glycerin (85%), sodium hydroxide, acid chloride hydrochloric concentrated, vai mo le tuiina.

Liliu mai e leai se lanu po o se mea e leai se paʻu.

Fale faʻamaloilo

Pe a faatusatusa i le NPH-inisalini, o le tui o le insulin i mataupu maloloina ma tagata mamai i le maʻisuka ina ua maeʻa le puleaina o insulin glargine na faasolosolo lemu ma sili atu le loloto o le absorption, faapea foi ma le leai o ni tulaga. O le mea lea, o faʻasalalauga e tusa ai ma le talaaga faʻapitoa o le vailaau mo togafitiga o le insulin glargine. O le Ata 1 o loʻo faʻaalia ai talaʻaga o le insulin glargine ma le NPH-insulin i le taimi. Faatasi ai ma le faʻaofiina faʻatasi i le aso, o le faʻamalosia o le faʻamalosia o insulin i le toto e oʻo i le 2-4 aso pe a uma le fua muamua. Faatasi ai ma le pule malosi, o le afa-ola o le inisalini ma le inisalini tagata e tutusa.

A maeʻa le tuiina o Lantus i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o le insulin glargine e vave faʻaleleia i le pito o le filifili polyetaptide beta e fausia ai metabolites malolosi M1 (21A-Gly-insulin) ma M2 (21A-Gly-des-30B-Thr insulin). I le plasma, o le vaega autu o faasalalauina o le metabolite M1. O le faʻasaʻolotoina o le metabolite M1 faʻalauteleina e tusa ai ma le faʻasologa ua faatonuina o Lantus.

O le Pharmacokinetic ma le pharmacodynamic iuga e faailoa mai ai o le aʻafiaga o le tuiina o Lantus e mafua mai i le vavaeeseina o le M1 metabolite. O le insulin glargine ma le metabolite M2 e leʻi maua i le tele o tagata gasegase, pe a maua, o lo latou faʻamaoni e tutoatasi mai le fua faatonuina o Lantus.

I suʻesuʻega a le falemaʻi, faʻavasegaina o vaega laiti na faia e le matua ma le kenera e leʻi faʻaalia ai se eseesega i le aoga ma le saogalemu i le va o tagata gasegase e togafitia ma le insulin glargine ma le aofaʻi o tagata suʻesuʻe.

O le Pharmacokinetics i tamaiti e 2 i le 6 tausaga le matua ma le maʻisuka ituaiga 1 sa iloiloina i le tasi suesuega suʻesuʻega (tagai "Pharmacodynamics"). O le maualuga o le insulin glargine ma ona plasma Metabolites M1 ma le M2 na fuaina i tamaiti na togafitia i le insulin glargine, ma na maua ai o faʻataʻitaʻiga o le plasma e tutusa ma faʻataʻitaʻiga o tagata matutua, o faʻamaoniga e lagolagoina le faʻapipiʻiina o le insulin glargine poʻo ona metabolites faʻatasi ai ma le faaumiumi o le pulega e le oi ai.

O le insulin glargine o se tutusa o le inisalini o le tagata, ua mamanuina ina ia maualalo le solubility i le pH neutral. E matua solu i le pH acidic o le Lantus® Injection (pH 4). A maeʻa le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, e faʻamavaeina le vaifofo, e mafua ai le faʻavaeina o se microprecipitate, lea e faʻaauau pea ona tatalaina i lalo o le insulin glargine, maua ai se faʻamatalaga masani ma le umi, ma le umi o le gaioiga.

Faʻapipiʻi i le inisalini o loʻo talia: suʻesuʻega in vitro e faʻaalia ai le tutusa o le insulin glargine ma ona metabolites M1 ma M2 mo suʻega inisalini tagata e tutusa ma insulin.

IGF-1 le faʻamauina: o le afaina o le insulin glargine mo le tagata IGF-1 e maua ile 5-8 taimi sili atu nai lo le inisalini (ae pe tusa ma le 70-80 taimi maualalo ifo i le IGF-1), ao M1 metabolites ma M2 fusifusia i le senitini IGF-1 ma se tulaga maualalo maualalo pe a faatusatusa i le inisalini o le tagata.

O le maualuga o le maualuga o le inisalini o insulin (insulin glargine) ma ona metabolites, na maitauina i lalo o le maʻisuka ituaiga 1, na maitauina le maualalo mo le afa o le tali maualuga mai le pueina o le IGF-1 ma le faʻagasologa mulimuli o le auala o le faʻateleina o le mitogenic e aʻafia ai e le IGF-1 receptor . Ole maualuga o le tino ole IGF-1 e mafai ona faʻagaoioia ai le auala e faʻaolaina ai le mitogenic, ae ui i lea, o togafitiga faʻasolosolo ua fuafuaina i le taimi o le togafitiga o le inisalini, e aofia ai togafitiga Lantus, e sili atu le maualalo nai lo le faʻamalosia o le pharmacological e manaʻomia e faʻagasolo ai le auala IGF-1.

O le mea muamua o le inisalini, e aofia ai le insulin glargine, o le faatonutonuina o le metabolism glucose. Inisalini ma ona faʻalogona e maualalo ai le kulūkose o le toto e ala i le faateleina o le kulūkose i totonu o le tino, aemaise lava le musika o le skeletal ma le tino o le tino, faapea foi ma le taofia o le gaʻo i le ate. O le inisalini e taofia le lipolysis i le adipocytes, e taofia ai le proteolysis ma faaleleia ai le tuufaatasiga o le protein. O suʻesuʻega ile falemaʻi ma falemaʻi na faʻaalia ai o le inisalini e faʻatautaia ma le inisalini o le tagata e tutusa pe a faʻatinoina i le inumaga. E pei o insuline uma, gaioiga faaletino ma isi mea e ono aʻafia ai le vaitaimi ole gaioiga o le insulin glargine.

I suʻesuʻega e faʻaaoga ai le patipati o le gasegase i tagata soifua volenitia maloloina ma tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1, o le gaioiga o le inisalini ole NPH tagata na faʻafuaseʻi ona aʻafia le insulin glargine, o le aafiaga o le insulin glargine sa lamolemole ma leai se mea, o lona umi e umi.

Taimi (itula) ua mavae ina ua uma le inisiua

Faaiuga o le vaitau o mataʻitusi

* ua faauigaina o le aofaiga o le kulukose ua faalauiloaina e faatumauina le maualuga o le kulukose plasma (itula itula).

O le gaioiga umi o le inisalini insulin glargine e fesoʻotai saʻo lava i lona faʻavaveina o lona gaʻo, lea e mafai ai ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina i lea aso ma lea aso.I tagata taʻitoʻatasi ma le tagata lava e tasi, o le vaitaimi o le gaioiga o le inisalini ma ana faʻalogona, e pei o le insulin glargine, e mafai ona eseese tele.

I suʻesuʻega a le falemaʻi, o faʻamaoniga o le hypoglycemia poʻo faailoilo o tulafono faatonutonu faʻasalaga i vailaau soifua maloloina ma tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tutusa lava pe a uma le puleaina o le inisalini ma le inisalini o le tagata.

Lantus: peni tui - tuutuuga o le faʻaoga ma le teuina

E tatau ona teu le vailaʻau i totonu o le pusaaisa, ae alu ese mai le faleisa. Lavea o meaʻai - 4-8 ° C. O le tui suauu e teu i le vevela o le potu mo le tusa o le itula aʻo leʻi faʻaaogaina, ma pe a uma ona faʻaogaina i fafo o le pusaaisa, ae le o le susulu o le la ma e leʻo latalata i mea faʻavevela afi.

Soifua maloloina o le fualaau faasaina 3 tausaga .

O le lima o le SoloStar e mafai ona tuʻuina ma e le mafai ona toe faʻaaoga.

O le faʻaaogaina o nila e fetaui ma le penisini a le SoloStar e suia ao leʻi inuina tui inisalini, ona ave ese lea ma lafoai.

Le tau o se peni tui

O Lantus ua faʻasaoina mai falemaʻi ma se faʻamaumauga. Tagata gasegase maua le inisalini e aunoa ma se totogi. Ae ui i lea, o na analogues o loʻo maua i luga o se faʻasalalauga e aunoa ma se totogi ua faʻatulagaina. E le o taimi uma lava le inisalini lea e faʻaaogaina ai le maʻi .

O le tau o le fualaau faasaina Lantus SoloStar (100 IU / ml 3 ml Nu. 5) i falemaʻi faafomaʻi a Moscow i Iulai 2017 e amata mai i le 2810 i le 4276 rubles i le pusa.








3 ml cartridges ma penisini suauu SoloStar

1 ml o vaifofo e aofia ai:

o meaʻai: m-kesi, masini sine, glycerin (85%) (E422), sodium hydroxide (E524), eleʻele hydrochloric concentrated (E507), vai mo le tuiina.

1 ml o vaifofo e aofia ai:

gaioiga malosi: insulin glargine - 3.6378 mg, e tutusa ma le 100 PIECES o le inisalini o le tagata.

o meaʻai: m-kenera, masini sene, glycerin (85%) (E422), sodium hydroxide (E524), eleʻele hydrochloric concentrated (E507), polysorbate 20, vai mo le tui.

O le insulin glargine e maua mai i le toe faʻatulagaina o le DNA bacteria o le ituaiga Escherichia coli.

manino, leai se lanu.

Tafaoga faʻamalosi

O le tele o mea e aʻafia ai le gasegase metabolism ma atonu e manaʻomia ai le faʻatonutonuina o le insulin glargine.

O mea e mafai ona faʻaleleia ai le kulūkose-faʻaitiitia le aʻafiaga o le toto ma faateleina ai le ono gasegase i le hypoglycemia e aofia ai vailaau o le antidiabetic, o le angiotensin-converting enzym inhibitors (ACEs), inoperramides, fibrates, fluoxetine, inhibitors monoamine oxidase (MAOs), pentoxifylilides, propylene sulfides ma propylene.

O mea e mafai ona faʻavaivaia ai le kulūkose-faʻaitiitia le aʻafiaga i totonu o le toto e aofia ai hormones corticosteroid, danazole, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, estrogens ma progestogens, derivatives, somatropin, sympathomimetics (eg, epinephrine (adrenaline), salbutamolide, , togafitiga antipsychotic fua (eg, clozapine ma olanzapine) ma inhibitors protease.

Beta-blockers, clonidine, suauu lithium ma le ava malosi e mafai ona faʻaleleia ma faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin i totonu o le toto. Pentamidine e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, o nisi taimi e sosoo ai ma le hyperglycemia.

E le gata i lea, i lalo o le faatosinaga o fualaau faʻamaʻi alofa e pei o β-blockers, clonidine, guanethidine ma reserpine, o faailoga o le faʻataʻitaʻiga o mea faʻapitoa e ono vaivai pe leai foi.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

Tali mo le faʻataʻitaʻiga manino, le lanu pe toetoe a le lanu.

Tagata faʻatau: metacresol (m-cresol), zinc chloride, glycerol (85%), sodium hydroxide, acid chlorhydrate, vai d / i.

3 ml - kata tioata tioata (5) - afifi vailaau paʻu (1) - teuina o pepa pepa.
3 ml - kata tioata tioata (1) - Pusi tuila OptiSet (5) - pepa pepa pepa.
3 ml - kata tioata tioata (1) - Polotini faʻamalama OptiClick (5) - teuina o pepa pepa.

Faʻasalaga pepa ma le afifi

Fofo mo pulega faʻapitoa ole 100 PIECES / ml

3 ml o vaifofo i totonu o se kelika tioata manino, le lanu. O le kilika ua faʻamaufaʻailogaina i le tasi itu ma se poma bromobutyl ma faʻafefiloi i se pulou alumini, i le isi lima ma le bromobutyl plunger.

I luga o le 5 cartridges i totonu o se afifi o afifi mai se ata o le polyvinyl chloride ma le alumini pepa.

Mo le pusa pepa e tasi e tasi ma faatonuga mo le faʻaaogaina faafomaʻi i le setete ma le gagana Rusia, tuʻu i totonu o se atigipusa pepa.

Fofo mo le inisiua subcutanees 100 PIECES / ml

10 ml o vaifofo i totonu o fagu o tioata manino, e le lanu, ua paʻu i le chlorobutyl pipili ma olo i luga o pulou alumini ma pulou puipuia o le polypropylene.

Mo le 1 fagu, faʻatasi ai ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le soifua maloloina i le setete ma le gagana Rusia, tuʻu i totonu o se pusa pepa.

Tulaga o le teuina

Teu i le vevela o le 2 i le 8 ° C i se mea pogisa.

Aua e te malolo! Aloese mai le aapa atu o tamaiti!

A maeʻa le faʻaaogaina muamua, faʻapipiʻi le kalama i le 'au e mafai ona faʻaaoga mo le 4 vaiaso ma teuina i se vevela e le sili atu i le 25 ° C (ae le o le pusaaisa).

A maeʻa le fagu, e mafai ona faʻaaoga le fofo mo le 4 vaiaso ma teuina i se vevela e le sili atu i le 25 ° C (ae le o totonu o le pusaaisa).

Soifua manuia

2 tausaga (fagu), 3 tausaga (kesi).

Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

O Lantus o se tasi lea o uluai analogues muamua o le inisalini o le tagata. Mauaina e ala i le sui o le amino acid asparagine ma le glycine i le tulaga 21 o le filifili A ma faaopoopo i ai le lua aridsine amino acids i le filifili B i le amino acid terminal. O lenei fualaau faasaina e gaosia e se fomaʻi Farani-Sanofi-Aventis. I le tele o suʻesuʻega, na faʻamaonia ai o le inisalini Lantus e le gata ina faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia pe a faatusatusa i fualaau o le NPH, ae faʻaleleia foi le gataifale gaʻo. Lalo o ni faʻamatalaga puupuu mo le faʻaaogaina ma iloiloga o le maʻisuka.

O le mea malosi a Lantus o le insulin glargine. E maua mai i le recombination faʻasolo e faʻaaoga ai se k-12 o le siama Escherichia coli. I se siosiomaga le faaituau, o se mea e faigofie ona solu, i se mea faʻapitoa e faʻamavaeina i le faʻavaeina o le microprecipitate, lea e faʻauluina ma faifai malie le inisalini. Ona o lenei mea, o Lantus o loʻo iai se faʻatautaia o se gaioiga gaioiga e oʻo atu i le 24 itula.

O mea autu tau falemaʻi:

  • Faʻagasolo lemu ma le leai o se gaioiga galue i totonu o le 24 itula.
  • Taofiofi o le proteolysis ma le lipolysis i adipocytes.
  • O le vaega malosi e fusifusia i le insulin resptors 5-8 taimi malosi.
  • Faatonutonuina o le kulūkose metabolism, faʻasaina o le kulūkose i le ate.

I le 1 ml Lantus Solostar e aofia ai:

  • 3.6378 mg o le insulin glargine (e tusa ma le 100 IU o le inisalini o le tagata),
  • 85% glycerol
  • vai mo le tui
  • hydrochloric concentrated acid,
  • m-kesene ma le sodium hydroxide.

Faʻataʻitaʻiga Faʻataʻitaʻiga

O le inisalini umi-Lantus o loʻo i ai le vaega taua o le mea e fai ai - vase, lea na faʻapipiʻiina mai se siama o le siama Escherichia e ala i le toe faʻatulagaina o lona DNA. I le faʻaopopo atu i le ata, i Lantus o loʻo i ai foʻi ni tagata faʻapitoa:

  • metacresol
  • zinc chloride
  • sodium hydroxide
  • glycerol
  • hydrochloric acid
  • vai.

O Lantus o loʻo faʻalauiloaina i lalo o le paʻu, o le mea, ona o le faʻaumatiaina o le gaioiga o le vaifofo, o le mea e taʻua o le microprecipitate ua faia: mai ia i latou, o le a faasolosolo malie lava ona tatala i luga i le taimi e sosoo ai, o le galue i luga o le tagata ma le toʻa ma le mautinoa.

O Glargine e fusifusia i le inisalini na talia lelei le inisalini o le tagata, lea e foliga tutusa ai a latou meaola. E pei o isi vailaau faʻasaina, o Lantus o loʻo aʻafia i le faʻatonutonuina o le gasegase o le suka, faʻaititia lona aofaiga i le toto ma fesoasoani ai i le vaʻaia o le tino e pei o muso ma gaʻo e sili atu ona gauai. E le gata i lea, o le glargine e faʻagesegeseina ai le gaosiga o le suka i le ate, faʻatasi ai ma le faʻamalosiina o le gaosiga o le porotini.

O le faia o le inisalini umi, o Lantus o loʻo faʻagesegese lemu i totonu o le toto mai le gaʻo o le gaʻo, lea e taʻitaʻia ai le manaʻomia e faʻaogaina e le silia i le tasi i le aso.

I le averesi, pe a uma le iniseti, ona amata lea o le galuega pe a uma le itula, faʻaauau pea ona gaoioi i le aso atoa (o nisi taimi e umi mo ni nai itula). I se tulaga lautele, o le aoga ma le umi o gaoioiga a Lantus e faalagolago tonu lava i mataupu taitasi.

Faaaoga i le taimi o le maitaga

E pei o fualaau uma e tutusa, Lantus e tatau ona faʻaaogaina ma le tausiga atili i le taimi o le maitaga, e ui lava e le o faʻaalia ni suʻesuʻega suʻesuʻe ile faʻailoga e mafai ona faia ile fetus. E leai se eseesega o lenei meafaigaluega mai isi analogues, lea na faʻaaogaina e fafine maʻitaga o loʻo mafatia i le maʻisuka. Peitai, e le faʻaitiitia ai le manaʻoga e faʻatonuina Lantus ma le saʻo atoatoa ma pulea le maualuga o le toto toto seia oʻo i le faʻatagaina. O le manaʻoga o le tino mo le insulin i le taimi o le maitaga e masani lava ona laʻititi laʻititi i le tolu masina muamua, ae faasolosolo lemu i le taimi lona lua ma le tolu piliona. O lenei vaega e toe faʻaleleia pe a uma ona fanau, ae o nisi taimi e ono iai le hypoglycemia. I le taimi na sosoo ai ma le susu, e ono manaʻomia le fetuʻunaʻi o le fua o le toto o Lantus.

Le fegalegaleaiga a Lantus ma isi vailaʻau ma vailaʻau

O vailaʻau eseese e mafai ona faʻaleleia ai le fale o le hypoglycemic o Lantus ma faʻavaivaia ai, o le mea lea, mo le faʻasolosolo o fualaau oona, e tatau ona e iloa uma filifiliga talafeagai. Afai tatou te talanoa e uiga i le faʻateleina, ona mafai lea ona taʻua nei vailaʻau:

  • hypoglycemic fualaau faʻataʻitaʻiina faʻamalosi,
  • faʻaumatia
  • fluoxetine
  • pentoxifylline
  • salicylate,
  • fibrates
  • mono-ox oxide inhibitors
  • propoxyphene
  • sulfonamide antimicrobial agents.

O isi vailaʻau e mafai, i se isi itu, ona faʻavaivaia le aʻafiaga na maua e Lantus, lea e ono manaʻomia ai se laʻititi laʻititi i lona fua. O nei vailaʻau e aofia ai mea nei:

  • danazol
  • eseese diuretics
  • isoniazid
  • faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • epinephrine, salbutamol, terbutaline,
  • faʻasolosolo
  • glucagon,
  • phenothiazine,
  • totogo tuputupu aʻe,
  • vevela vevela,
  • antipsychotics
  • puipuiga o le puipuigaase.

E i ai foi mea e mafai ona faaluaina e aafia ai le mea o le hypoglycemic o le vili, ma o nei mea e aofia ai peta-blockers, suauu lithium, ava malosi, clonidine, pentamidine, guanethidine, reserpine. E tatau ona maitauina o le lua mulimuli e mafai ona "faʻaaogaina" ia faailoga o le hypoglycemia o loʻo oʻo mai, o le mafuaʻaga lea ua avea ai lenei mea ma faʻalavelave faaopoopo mo le maʻisuka.

O le a se isi mea e tatau ona e iloa e uiga ia Lantus?

Talu ai o Lantus o se inisalini faaumiumi, e le mafai ona faʻaaogaina e fai ma auala e faʻafitia ai le ketoacidosis o le maʻisuka. E le gata i lea, o le le atoatoa o le galuega (aemaise lava i le matua) e mafua ai le faaitiitia o le fua o le excretion sugar, o le mafuaʻaga lea e mafai ai ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini. E faʻaaogaina lava lea i tagata e le oʻoi le ate, ona latou te leiloa le aoga o le kulupu o le gluconeogenesis ma le suiga o le inisalini ua le maua ai lona saoasaoa.

E tatau i le fomaʻi ona manatua pe a le faia ma le maelega le pulea o le maualuga o le toto suka, pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai le malosi o le hyperglycemia poo le hypoglycemia, e tatau ona faia ni fuataga aʻo leʻi fetuunai le fua o Lantus. O le mea lenei e fai:

  • ia mautinoa e mulimulitaʻi le tagata maʻi i togafitiga faʻataʻitaʻiina muamua,
  • ia mautinoa o le tagata gasegase o loʻo tosoina le pusa i luga o nofoaga faʻamautu i luga o le tino,
  • siaki le tausisia o le maʻi i mea talafeagai uma pe a faʻalauiloa Lantus i lalo o le paʻu.

O le taimi o le atinaʻeina o le hypoglycemia i se tagata maʻi e fetaui lelei ma le gaioiga o le gaioiga o na inisalini e aofia ai vailaʻau o loʻo faʻaaoga. O lona uiga afai e faʻateleina le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le toto e sili atu nai lo le mea na faʻamoemoeina, o le lamatiaga o le taeao e maualuga ai le hypoglycemia, aʻo le faʻaitiitia o le hypoglycemia i le po. E tatau ona manatuaina o le taui o le tulaga o le hypoglycemic patient i le tulaga o Lantus e ono umi se umi ona o le umi o le talaaga o lana gaioiga.

E i ai le tele o faʻamaʻi lea e oʻo lava i le hypoglycemia faʻaleagaina e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga ogaoga poʻo le le mafai ona faʻafitia. O nei mea e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le faiʻai pe o mea tau i le mafaufau, faʻapea foi ma le retinopathy. E tatau ona maitauina i nisi vaega o tagata, o faailoga o le hypoglycemia o loʻo oʻo mai atonu o le agamalu poʻo le toesea atoa. E aofia i vaega autu nei:

  • gasegase i le faʻaleleia atili o tulafono faatonutonu o le toto suka
  • tagata o loʻo i ai le faʻatupulaia o le faʻalauteleina o le totoina o le hypoglycemia,
  • tagata matutua
  • gasegase muamua na faʻaaogaina insulin o meaola manu,
  • gasegase e iai se talafaasolopito umi o le maʻisuka,
  • tagata o loʻo mafatia i le leʻo mai le mafaufau poʻo le le mafaufau.

Soʻo se tasi o nei mafuaʻaga e mafai ona oʻo atu ai i le tino o le hypoglycemia (seia oʻo i le faʻanoanoa) aʻo leʻi iloa e le maʻisuka lona taufaʻatau. E iai isi mea, o le auai lea e manaʻomia ai le tagata maʻi e mataʻituina lona tulaga ma fetuunai le fua o Lantus. I le faaopoopo atu i le maʻisuka faʻatasi, o nei mea e aofia ai le faʻalauteleina o le faʻaogaina o le tino, le suia o le vaega o tui, le tele o le tino, le solia o le meaʻai, inu ava malosi, viliina poo le manava, faʻapea foʻi ma nisi faʻafitauli i le endocrine.

Faʻaaogaina o le inisalini

E talafeagai le teuina o cartridges Lantus i le vevela o le lua i le valu tikeri Celsius, ma o se pusaaisa e sili ona fetaui mo lenei mea, ae e tatau ona manatu e le paʻi le pusaaisa po o meaʻai malo. E le mafai ona sili atu i le fualaau faasaina, faʻapea foi ma le faʻaalia e faʻasaʻo ai le la ma faʻataga ai tamaiti ona maua.

E tatau lava ona teuina le peni pinini lea e faʻapipiʻi ai le kapeta ile tele o itula i le vevela o le potu aʻo leʻi faʻaaogaina. E taua le manatuaina o Lantus, ua maeʻa ona tuʻuina i totonu o le syringe pen, o le maualuga o le ola ola e faʻaititia i le masina e tasi, ma ia mataʻituina lenei mea pe a maeʻa muamua le faʻaaoga e sili atu le makaina o le aso muamua o le injection i luga o le pepa. Ina ia aloese mai le lamatiaga o faʻamaʻi, e naʻo le tasi le tagata maʻi e tatau ona faʻaaoga se peni.

Tuʻu le TAIMI LAI! MA LE TALI LĒ TALI, E TE ILOA I LE UIGA E UIGA I DIABETES?

Taimi Taimi: 0

Faʻamatalaga (numera o galuega)

0 o le 7 galuega na maeʻa

O LE A LE AMATA? Ou te faamautinoa atu ia te oe! O le a sili ona manaia)))

Ua leva ona e pasia le suʻega muamua. E le mafai ona toe amata.

E tatau ona e saini pe resitala ina ia amata ai le suʻega.

E tatau ona e faʻatumu ia suʻega nei e amata ai:

Tali sao: 0 mai le 7

Na e sikoa 0 i luga 0 0 (0)

Faafetai mo lou taimi! O au tali nei!

  1. I le tali
  2. Faʻailoga

O le a le uiga moni o le "maʻisuka"?

O le a le hormone e le lava mo le maʻisuka ituaiga 1?

O le fea faʻailoga e LE FAAMAONIA mo le maʻisuka?

Auala o le pulega

Lantus® e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa. Ole Lantus® e le tatau ona faia i se auala le talafeagai. O le faaumiumi o gaoioiga a Lantus ona o lona faʻaofiina i totonu o le gaʻo gaʻo. O le faʻaleagaina o le togafitiga masani e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia matautia. E leai se eseesega faʻapitoa i le ogaoga o le insulin poʻo le kulukose pe a maeʻa le faʻaogaina o Lantus i le puipui o le manava, musika vaivai, poʻo le ogavae.E tatau ona sui le nofoaga o inisiua i totonu o le eria e tasi i taimi uma. Lantus® e le tatau ona fefiloi ma isi inisalini pe faʻafefe. O le faʻafefiloi ma le faʻamalosi e mafai ona suia ai le taimi / faʻailoga o galuega; o le faʻafefiloi e mafai ona mafua ai le vaʻaia.

Faʻaoga tatau o le peni

Aʻo leʻi faʻaaoga SoloStar, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaogaina, lea o loʻo faʻamatalaina i le laupepa.

Tausiga sese o le fualaau faasaina

O mataupu na lipotia pe a fenumiai le fualaau faasaina ma isi insulin, aemaise lava, o insulini puupuu na faia nai lo le faia o se mea sese. Aʻo leʻi faia tui taitasi, e tatau ona siaki le igoa o le inisalini e aloese ai le fenumiai i le va o le insulin glargine ma isi insulin.

Faʻatasiga o Lantus ma le pioglitazone

O nisi o le faaletonu o le fatu ua lauiloa pe a faaaogaina le pioglitazone faatasi ai ma le inisalini, aemaise lava i tagata gasegase ei ai tulaga lamatia mo le le atoatoa o le fatu. E tatau ona manatuaina lenei mea pe a faatonuina se tuufaatasiga o pioglitazone ma Lantus. Afai e faʻamautuina togafitiga, e tatau ona mataitu tagata gasegase ma faailoga o le toilalo o le fatu, gaioiga mamafa, ma le fula. O le Pioglitazone e tatau ona faamutaina pe afai e leaga se faailoga o le fatu.

O lenei vailaʻau e le mafai ona faʻafefiloi ma isi vailaʻau. E taua tele le leai o ni tui o isi mea.

Lantus solostar Faʻaaoga i le maitaga ma tamaiti

I suʻesuʻega a manu, e leai ni faʻamaumauga tuusao pe leai foi na mauaina i luga o le gasegase poʻo le gasegase o le insulin glargine. I le taimi nei, e leai ni fuainumera talafeagai e faatatau i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga. E i ai le faʻamaoniga o le faʻaaogaina o le fualaau oona Lantus® SoloStar® i 100 fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka. O le vasega ma le taunuuga o le maitaga i nei maʻi na le ese mai i latou o loʻo maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka na maua isi sauniuniga insulin. O le tofiaina o le Lantus® SoloStar® fualaau faasaina i fafine maʻitaga e tatau ona faia ma le faʻaeteete. O le mataʻituina lelei o le kulūkose o le toto e manaʻomia. Mo maʻi e maua i le maʻisuka muamua poʻo le gasegase, e taua le tausisia o le pulea lelei i le maitaga. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga ma faʻalautele i le lua ma le tolu o vaevaega. I le taimi lava e uma ai le fanau mai, e faʻaitiitia vave le manaʻomia mo le inisalini (faʻaititia le maualuga o le hypoglycemia). I lalo o nei tulaga, o le mataituina ma le totoa o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e taua. I fafine i le taimi o le susu, atonu e talafeagai le fetuutuunai o le siama o le inisalini ma mea taumafa.

Taaloga Lantus Solostar

P / c. Tagata matutua ma tamaiti e silia ma le 6 tausaga. Lantus® SoloStar® e tatau ona faʻaaogaina na o s / c i le aso, i taimi uma lava. Lantus® SoloStar® e tatau ona faʻaofiina i totonu o le gaʻo o le manava, tauau poʻo le pulou. O nofoaga o inisiua e tatau ona fesuiaʻi ma tui fou taitasi i totonu o vaega ua fautuaina mo le puleaina o le fualaau faasaina. O le fualaau o le Lantus® SoloStar® fualaau faasaina ma le taimi o le aso mo lona pulega e filifilia taitoatasi. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, Lantus® SoloStar® e mafai ona faʻaaogaina uma e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi vailaau faʻasaina o le hypoglycemic. Suiga mai togafitiga ma isi fualaau oona i le Lantus® SoloStar® Afai e sui se togafitiga umi poʻo togafiti ile inisalini umi ile togafitiga ma le Lantus® SoloStar®, atonu e manaʻomia le fetuunaiga o le dose o le insaline basal, ma e ono manaʻomia foi le suia o le concomitant antidiabetic therapy (doses ma faʻataʻitaʻiga mo le faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o insulin pupuu poʻo o latou analogues poo fualaau ole vailaʻau oona). Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai le puleaina o le inisalini-isophan i le aso i le puleaina o le Lantus® SoloStar® ina ia faaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia i le po ma le vaveao, e tatau ona faaitiitia le dose o le insaline basal i le 20-30% i vaiaso muamua o togafitiga.A o faagasolo lenei vaitau, o le faʻaititia o fualaau, a itiiti mai i se vaega, e tatau ona totogi ona o le faateleina o tui inisalini, sosoo ai ma fetuunaiga a le tagata lava ia. Ole Lantus® SoloStar® e le tatau ona fefiloi ma isi insulin poo sauni. E tatau ona e mautinoa e leai ni vailaʻau o isi vailaʻau. Pe a faʻafefiloi pe faʻafefe, e mafai ona suia le talaaga o le insulin glargine i le taimi. O le faʻafefiloi ma isi inisua e mafai ona mafua ai le afaina. E pei o isi faʻasologa o le inisalini o le tagata, o tagata gasegase e maua i luga o tui o le inisalini ona o le i ai o faʻamalosi i le inisalini o le tagata e ono oʻo i le faateleina o le tali i le inisalini pe a liliu i Lantus® SoloStar®. I le faagasologa o le fesuiaiga i le Lantus® SoloStar® ma i vaiaso muamua pe a maeʻa, mataʻituina ma le totoʻa le kulukose o le toto ma, pe a tatau ai, o le faasaʻoina o le insulin dosing regimen e manaʻomia. I le tulaga o le faʻaleleia atili o tulafono faatonutonu mo le gataifale ma le faʻatupulaia o le gasegase o le tino i le inisalini, atonu e talafeagai le toe fetuutuunai o le faʻatulagaina o fuataga. E mafai foi ona manaʻomia le fetuʻutuʻaiga o suiga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a suia le mamafa o le tino o le tagata maʻi, ituaiga olaga, taimi o le aso mo le faʻamalositisi, poʻo isi taimi e foliga mai e fesoasoani i le faʻatupulaia o le gaosiga o le hypo-hyperglycemia. E le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau iv. I / i le faʻaofiina o le masani masani na fuafuaina mo le faʻaofiina o le SC, e ono mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia matautia. O le umi o le gaioiga o le fualaau faasaina Lantus® SoloStar® e faalagolago i le localization o le nofoaga o lona pulega. Faatonuga mo le faʻaogaina ma le tagofiaina o le syringe muamua o le sysigane a le SoloStar® A o leʻi faʻaaoga muamua, e tatau ona teuina le peni i le potu vevela mo le 1-2 itula aʻo leʻi faʻaaoga, asiasia le kesi i totonu o le sisi. E tatau ona faʻaaogaina pe afai o le fofo e manino, e le lanu, e le o aofia ai ni penisini mausali ma, i le tutusa, foliga tutusa i le vai. E le tatau ona toe faʻaaogaina suauʻu SoloStar® ma e tatau ona lafoaʻi. Ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻaaogaina muamua se penisini na muaʻi faʻatumuina e se tasi tagata maʻi ma e le tatau ona tuʻuina atu i se isi tagata. Faʻataʻitaʻiina o le PenStyS Syringe Pen Aʻo leʻi faʻaaogaina le PenStar® Syringe Pen, faitau ma le faʻaeteete le faʻamatalaga faʻaaoga. Faʻamatalaga Taua i le Faʻaaogāina o le Penisini o le Sosa SoloStar® Aʻo lei faʻaaogaina taʻitasi, ia faʻapipiʻi lelei le nila fou i le penisini ma faia se suʻega saogalemu. Na o nila e fetaui ma SoloStar® e tatau ona faʻaaogaina. Lapataiga faʻapitoa e tatau ona faia e aloese ai faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai le faʻaaogaina o se nila ma le ono mafai ona tuʻuina atu faʻamaʻi. E leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina le penisini a le SoloStar® pe afai e faʻamaina pe afai e te le o mautinoa o le a lelei le aoga. E manaʻomia i taimi uma le i ai o peni a Sense SoloStar® i le tulaga e te leiloa ai pe faaleagaina ai se kopi muamua o le penisini a SoloStar®. Faatonuga o le Puipuiga O le vaega o Mea e teu ai Mea e tatau ona toe iloiloina e tusa ai ma tulafono mo le teuina o le PenStar® Syringe Pen. Afai e teuina le peni a le syringe SoloStar® i totonu o le pusaaisa, e tatau ona aveese mai iina 1-2 itula aʻo leʻi fuafuaina le tui, ina ia avea le fofo ma vevela vevela. O le puleaina o insulin malosi e sili atu ona tiga. O le SoloStar® Syringe Pen e tatau ona faʻaumatia. Faagasologa O le SoloStar® Syringe Pen e tatau ona puipuia mai le efuefu ma palapala. O fafo o le SoloStar® Syringe Pen e mafai ona faʻamamaina e ala i le soloina i se ie susu.Aua nei e faatofuina le peni a le syringe SoloStar® i le vai, fufulu ma lubricate, aua e mafai ona faaleagaina ai le peni a le syringe a le SoloStar®. Ole PenStar® Syringe Pen e faʻamaonia le inisalini ma e saogalemu e faʻaaoga. E manaomia ai foi le tagofia ma le faaeteete. Aloese mai tulaga ia e mafai ai ona tupu le faaleagaina o le PenStyS Syringe Pen. Afai ei ai se masalosaloga o le a faʻaaogaina le pine o le syringe SoloStar®, faʻaaoga se peni fou. Vaega 1. Polokalame o le inisalini. E tatau ona siakiina le igoa i le suauu syringe a SoloStar® ina ia mautinoa o loʻo i ai le insulin saʻo. Mo le Lantus®, o le solo o le syringe SoloStar® e gutu ma le paʻu lanu violē mo le injecting. A maeʻa ona aveese le pupuni o le peni, o le foliga mai o le inisalini o loʻo aofia ai: o le inisalini solution e tatau ona manino, leai ni lanu, e le o iai ni mea tino manino ma foliga tutusa i le vai. Vaega 2. Fesootaiga o le nila E na o nila e fetaui ma le peni a syringe SoloStar® e tatau ona faʻaaogaina. Mo siama mulimuli ane, ia faʻaaoga pea le nila fou. A maeʻa ona aveese le pupuni, e tatau ona faʻapipiʻiina lelei le nila i luga o le peni. Vaega 3. Faia o se suʻega saogalemu Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e tatau ona faia se suʻega saogalemu e faʻamautinoa ai ua vaʻaia le peni ma le nila ma lelei le faʻaleleia o le ea. Fua le fua faatatau tutusa ma le 2 PIECES. E tatau ona aveese ia pulou pito i fafo ma totonu. Faʻapipiʻi le peni pinui ma le nila, faʻaoga lemu le inisalini ma lou tamatamailima ina ia faʻafeiloaʻi uma mai le ea i le nila. Faʻamasani atoa le tui tui. Afai o le inisalini e aliali i luga o le pito o le nila, o lona uiga o le syringe pen ma le nila o loʻo galue saʻo. Afai e le o iai le inisalini i luga o le pito o le nila, ona mafai lea ona toe fai le laasaga 3 seia oʻo ina oʻo mai le inisalini i luga o le pito o le nila. Vaega 4. Fai le filifiliga E mafai ona seti le fua i le sao atoatoa o le 1 UNIT mai le fua maualalo (1 UNIT) i le maualuga (80 UNIT). Afai e tatau ona folasia se fualaau e sili atu i le 80 PIECES, e 2 pe sili atu inisiua e tatau ona tuʻuina atu. O le faamalama o le siaki e tatau ona taʻu mai ai le "0" i le maeʻa ai o le suega saogalemu. A maeʻa lena, e mafai ona faʻamautu le fualaau talafeagai. Vaega 5. Faia o le pulega O le tagata gasegase e tatau ona logoina e le fomaʻi le togafitiga. E tatau ona tuʻuina le nila i lalo o le paʻu. O le tui tui e tatau ona pipiʻi atoa. E faia i lenei tulaga mo le isi 10 s seia oʻo ina aveese le nila. O lenei mea e mautinoa ai le faʻaofiina muamua o le inumaga o le inisalini. Vaega 6. Aveesea ma le lafoai o le nila I tulaga uma lava, o le nila pe a maea tui taitasi e tatau ona aveese ma lafoai. O lenei mea e mautinoa ai le puipuia o le gaʻo ma / poʻo le faʻamaʻi, o le ea e ulufale atu i totonu o le atigipusa mo le inisalini ma le lūlūina o le inisalini. Pe a aveesea ma lafoai le nila, e tatau ona ave ni puipuiga faapitoa. O lapataiga mo le saogalemu ma le lafoaʻi o nila (mo se faataitaiga, le faiga o le faapipiiina o le pulou i le lima e tasi) e tatau ona mataituina ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave e aofia ai le faʻaaogaina o le nila ma ia puipuia ai faʻamaʻi. A maeʻa ona aveese le nila, tapuni le peni a le syringe a le SoloStar® ma se pulou.

Faailoga: o le onosaʻi o le inisalini e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o le hypoglycemia ma o nisi taimi e faʻagata ai le soifua o le tagata maʻi. Togafitiga: O vaega o le hypoglycemia faʻaleagaina e masani lava ona taofia e ala i le gaʻoina vave o gaʻo vailaʻau. Atonu e talafeagai le suia o le metotia o le fualaau faasaina, meaai po o le gaioiga faaletino. O faʻasologa o vailaʻau e sili atu ona ogaoga, faʻaalia e le coma, faʻavevesi poʻo faʻafitauli o le neurological, e manaʻomia ai le faʻaogaina poʻo le faʻaaogaina o le glucagon, faapea foi ma le puleaina o se vaifofo o le dextrose (glucose).O le gaosiga o le carbohydrate ma taimi faʻapitoa e mafai ona manaʻomia, e pei pe'ā māeʻa le faʻaleleia o le tino, e mafai ona toe foʻi le hypoglycemia.

Tuua Lau Faamatalaga