Le faʻaaogaina o fualaau oona mo pancreatitis

O le pancreatitis o se gaioiga e le afaina ai i le pancreas. E tolu ituaiga:

O le pancreas e faʻamalosia le faia o enzymes e fesoasoani e eli ma talepe ai meaai i totonu o le manava. Ma e maua ai foi le inisalini e talepe ai le kulukose, ma afai e le lava, o le maʻisuka e atiina ae. O le mea lea, e taua tele le mataʻituina le lelei o le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai e aloese ai mai le manaʻoga e le manaʻomia ma le afaina. I se tiga matuia, e tatau ona vave talanoa i se tagata tomai faapitoa togafitiga, togafitiga a le tagata lava ia i le fale, ioe, o le a fesoasoani, ae i le lumanaʻi e mafai ona natia ai le mafuaaga tonu o le faʻaalia o le malaise. O le mea e ave i ai le faʻamuamua o le faʻamalosi, ae muamua e tatau ona e faʻavae le mafuaʻaga o le tiga.

O mafuaʻaga autu o le tiga

  • 'ai meaʻai vevela, falai, ulaula, gaʻo ma gaʻo,
  • ava malosi
  • mea oona
  • masani ona faaaoga vailaʻau (vailaau faʻamaʻi, hormones),
  • faʻavavevave o le gastrointestinal india,
  • le gasegase o le gataifale ona o le le paleni po o le le paleni,
  • lagona le mautonu (popole),
  • uiga faʻamaoni.

I le avea ai o se tulafono, o le tiga lava ia e lagona ai le 30 minute talu ona uma le taumafataga, o le taimi mulimuli lea ua oʻo ai i le pancreas se uta tele.

Faʻaaogaina Faʻamatalaga Faʻasalaga Painia

E le fautuaina e faʻasaʻo le tiga ma le pancreatitis i luga o oe lava ao le i taunuu mai se falemaʻi, aua a oʻo mai, e tatau ona maua e le fomaʻi le mafuaaga o le tiga. Afai o le tiga e le mafai ona faʻafeteina, ole faʻatagaina lea o le tagata lava ia i luga o le fautuaga a lau fomaʻi, o ia o le a masani lelei i le gaioiga o lau maʻi. Afai e te masalomia se toe faʻafoʻi, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi.

Faailoga o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi:

  • tiga matuitui i le manava,
  • taotoga, i nisi tulaga e toetoe lava a faʻaauau pea,
  • manava manava, e masani lava i le ogaoga o le tiga,
  • se malosi malosi i le vevela o le tino,
  • vaivaiga, le mautonu.

Afai e te vaʻai i se faʻaaliga o faʻamaoniga o loʻo i luga, a o lei oʻo mai se taʻavale, e mafai ona faʻamalolo le tiga. E manaʻomia e se tagata ona taoto i luga o se mea mafolafola ile tua. O se mea malulu pe malulu, e pei o le aisa, e tatau ona faʻaaoga i luga o le nofoaga o le faʻasalaga o le tiga. E faatagaina e ave vailaau mai le vaega o analgesics poo antispasmodics. Le lisi o fualaau faasaina lea e mafai ona faamatuu atu mo sina taimi se osofaiga o pancreatitis:

  • Drotaverin
  • Maxigan
  • Leai-Shpa
  • Fentanyl,
  • Spazmalgon,
  • Feso
  • Mezim
  • Tramadol
  • Pancreatin

O fualaau nei e mafai vave ona faʻamalolo ai le tiga, ae mo sina taimi. O le faʻasalalauga o isi faʻamaʻi mo le pancreatitis e mafai ona tuʻuina atu le faʻafeagai, o lona uiga, na o le faateleina o lagona le lelei o le maʻi.

E masani lava, e fautuaina e le au atamamai ni faʻamaʻi pipisi i tagata gasegase. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le tele o tiga, e maua ai e gasegase le paʻu o lagona e faʻaleagaina ai le soifua maloloina lautele.

Fesoasoani i le gasegase po o le pagatia pancreatitis?

Faatasi ai ma le faʻaaloalo tele o le pancreatitis, e tatau ona faʻaeteete i vailaʻau. O tiga e mafai ona mafua ona o isi faʻamaʻi, ma o le faʻaaogaina o antispasmodics o le a faigata ai ona iloa le mafuaʻaga moni. Afai e te mautinoa o le tiga e mafua mai i le faʻavavevave o le pancreatitis, e mafai ona faatagaina vailaau nei:

Le mea sao i se osofaiga

Ole togafitiga a le tagata lava ia e le fautuaina e fomaʻi, ae ei ai tulaga e le mafai ai e se tagata ei ai le tino pancreatite ona oʻo i le falemai i ni nai itula poʻo ni aso foi. O se galuega e tulaʻi mai i luma o se tagata: faʻafefea ona aveesea le tiga? I ia tulaga, ua fautuaina e le au atamamai e faia faapea:

  • I nai aso muamua, o le tagata gasegase ua solia i le ave o se meaʻai. E mafai ona e inu vai e le o ni vai faʻafefiloi: afa afa uma, o le kuata kuata. Afai e te le mulimuli i nei fautuaga, e mafai ona e faʻaosofia le faateleina o le gaosiga o enzymes digestive e le pancreas, lea o le a faʻateleina ai le tiga o le tagata.
  • Mo le nausea, aua le faʻaaoga fofo e fesoasoani e faʻamamaina ai le gastrointestinal tract. O le auala sili ona saogalemu e faʻaleagaina ai le vomiting o le taʻavale i luga o le laulaufaiva ma lua tamatamailima.
  • Ina ia faʻamalieina le tiga, e pei o le faʻaumatiaina o le faʻaogaina o le afi ma le fulafula o le pancreas, e tatau ona tuu le aisa i se vaega o le tino i le va o le pusa ma le pute (epistragal region). O le toomaga faʻafuaseʻi o le tiga faʻafuaseʻi na o se fua le tumau.
  • O le tagata gasegase e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau mai le vaega o analgesics ma antispasmodics. Afai e maua, ia tuʻuina atu injections (e pei o le Novocaine).

Faʻaauau

E tatau i se tagata ona malamalama o fualaau oona mo tiga i le pancreas e le o se auala ese mai le tulaga. Talu ai o le pancreatitis ogaoga poʻo lona toe faʻafoʻi e masani lava o le taunuuga o taumafa mamafa pe gaʻo, faʻatauāina ava malosi, e tatau ona e tausisia se soifua maloloina, aua o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o se osofaʻiga.

O le puipuia o faʻamaʻi e le faʻaalia ai le faʻaaogaina o vailaʻau i le uluaʻi faailoga o le toe foʻi, ae o le faasaʻoina o taumafa ma mea taumafa i aso taʻitasi:

  • Faʻaitiitia le kapisi, apu, leki, pepa lanumeamata mai le meaai. Isi ituaiga o fualaau 'aina ma fualaau faisua ua faʻatagaina mo le taumafa.
  • O se tagata e maua i le maʻi "pancreatitis" e manaʻomia ai le protein meaʻai e tausi ai galuega taua a le tino. O aano o le aano o le aano (lapiti, moa, vela) e tatau ona aofia i totonu o meaai i aso taitasi.
  • O oloa gaosi susu e fautuaina foi ina ia le aofia ai. O oloa gaosi susu, i se isi itu, ua fautuaina mo le taumafaina, talu ai latou te aʻafia ma aafia ai i le faʻaogaina o le gastrointestinal tract ma e mafai ona puipuia ai le faʻalavelave poʻo le faʻalavelave.

O mea autu mo folasia pancreatitis

I le tiga i le pancreas, ua faʻasaʻolotoina tagata faufautua o le inflammatory e galulue i isi totoga o le fualaau oona e afaina ai: o le a tupu le faailoga, e mafai ona ola i ni nai aso pe afai e le o saunia le tausiga faafuaseʻi. O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina i le vave e mafai ai, talu ai e le na o le soifua maloloina faaletino o le tagata maʻi e mafatia, ae o lona tulaga faʻalagona foi.

Afai e manaʻomia, faʻafefiloi ina ia vave faʻaitiitia le tulaga o le maʻi, soʻo se vailaʻau mai vaega nei e faʻaaogaina:

  • myotropic antispasmodic,
  • non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs),
  • e le o le nakoti po o le faʻasoesa o le nakoti,
  • vailaʻau.

Anesthetizing ao lei oʻo mai se taʻavale a le falemaʻi ua faatagaina e ala i le faia o se antispasmodic. O lea ituaiga vailaau oona o le a faʻaitiitia ai le tiga ma o le a le faʻaaogaina ai le aofaʻi o le falemaʻi o le faʻamaʻi.

O se mea e talafeagai ai le faʻamalosi o le tino mo le pancreas o No-shpa (Drotaverinum): e mafai e se tagata matua ona tuʻuina se inumaga na o ia. E leai se mea e inu ai se pulu i lenei tulaga, talu ai o le faʻamaʻiina o le tiga o le faʻataʻitaʻiga e tuʻuina atu i le nausea ma le vomia.

Natura ma vailaʻau faʻasaienisi o loʻo faʻamatalaina faapitoa i tulaga tumau i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E faʻaaogaina i se taumafaiga le manuia e taofi ai le tiga i le antispasmodics ma NSAID, e le o ni faʻamaʻi faʻasolosolo.

Fentamil poʻo Promedol o loʻo faʻamatalaina i le tulaga o faʻafitauli ogaoga (faʻataʻitaʻiga, ma le necrosis) ma faʻateleina le tiga. O le i ai o faʻamatalaga ma tulaga faʻapitoa e mafai ai ona faʻasaina faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le faʻamaʻi pipisi e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona (novocain, Lidocaine). O loʻo faia lenei mea e tagata tomai faapitoa i se fomaʻi faʻapitoa, o le tulaga mo le faʻatinoga o le tagata maʻi o loʻo i le potu tumaʻi poʻo le potu maʻi tigaina. O nisi taimi o poloka puipui o le solar plexus e faia i tulaga o gastroenterology.

O le tiga tele i le tiga ogaoga e tatau ona aveesea e le tausia e matua o fualaau faasaina: faatasi ai ma lenei faiga o le pulega, latou te galue toetoe lava vave. Lapalai o le anesthetizing mo tiga pagatia e faʻaaogaina i le tulaga o le faʻamaʻalogaina o le faʻamaʻi poʻo le masaniga o le maʻi.

Painkillers mo le pancreatitis masani

Faʻailoga pancreatitis e faʻaalia foi i le tiga. Ae i le tele o tulaga, e faʻalagolago i le faʻalauiloaina o le laʻititi o le faʻaogaina. O le amataina o le tiga e maualalo ifo i le mamafa i lena gaʻo pancreatitis. O le maualuga o le vevela atonu o le a toesea, e le o taimi uma e fesuiaʻi ai. O le mea lea, e mafai i nisi tulaga ona ave soʻo se fualaau faasaina i le pepa laulauina:

  1. Leai-shpa, papaverine, Duspatalin (Meteospasmil) - o le faʻafefiloi ma nei antispasmodics e aoga e tusa lava pe aʻafia ai isi meaola e latalata ane - o le manava, gaselase, ate, ma le gastritis ma le cholecystitis ua faʻateleina.
  2. Analgin, Baralgin, - analgesics, o le faʻaaogaina e mafai ona faʻamaonia pe a fai o le faʻamaʻi pea, faʻatasi ai ma se faʻalogona tiga tiga.
  3. Indomethacin, Movalis, Ketanov - NSAIDs, o latou pulega i fale e mafai ai e oe ona lelei le gasegase, e tusa lava pe e te le tuʻuina se iniseti, ae ave se piliki.

Afai e le mafua mai i le papa maʻa le mea e manaʻo ai, o le vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina e pei o le intramuscular, inousousous injection or infusion. O lenei metotia o le pulega e iai tulaga lelei: vave ma lelei e mafai ona aveesea le tiga o soʻo se malosi.

A maeʻa ona aveese ia tiga matuia, o sauniuniga e faʻavae i luga o enzymes ua faʻamatalaina: Pancreatin, Creon, Panzinorm.

Pancreatitis faʻamaʻi faʻamaʻi i tagata matutua

Afai e le o faʻamalosia le pancreatitis i se falemaʻi, ona faatagaina lea o tagata matutua e suʻe vailaʻau i laupepa ma capsules i le fale. O se vailaau i lenei pepa ua i ai se aafiaga lelei o le analgesic ma tiga tiga. Ina ia ausia le taunuuga, o fualaau e tatau ona faia na o le faatonuina e le fomaʻi. Faatasi ai, o le fua ma le umi o le pulega e tatau ona malilie i ai. O le usitai lelei i fautuaga a se tagata tomai faapitoa e tatau ai ina ia aloese ai mai faafitauli.

Paracetamol

I le faaopoopo atu, e le o fualaau uma mai vaega ua taua i luga e talafeagai mo togafitiga o pancreatitis. Mo se faʻataʻitaʻiga, Paracetamol, lea e masani ona faʻaaoga i le fale ma ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina i se tamaititi, e le talafeagai mo togafitiga o pancreatitis. O le fualaau faasaina e maua mai i le vaega o NSAID, e faaitiitia ai le vevela lelei, o nisi taimi e faaitiitia ai lagona o le tiga. E mafua lenei mea i le faiga o le gaioiga:

  • afaina ai le sone o le vevela, ma pulea ai le vevela o le vevela o le pancreas,
  • poloka poloka o vailaʻau i totonu o le fatugalemu o le tino e mafua ai le tiga.

Ae faʻatasi ai ma lona faʻaaogaina, o le uʻamea e mafai ona sili atu ona vevela, ma o le tiga, o le pancreatitis e ese lona natura, e le mafai e le fualaau faasaina ona taofi.

E iloa e faapea, i le faagasologa o le mumusu, e faalagolago i ona mafuaʻaga, o le vai pancreatic, lea e tele naua enzymes i lona tuufaatasiga, e le mafai ona laveaʻiina mai le okeni aʻafia ona o le faʻavaivai. O le uʻamea, o lona faʻaogaina o le tagata lava ia, ma mulimuli ane - necrosis o le tino, toto le toto ma le okesene (ischemia). E sau lenei mea ma le tiga tele. E le mafai e le paracetamol ona afaina le edema, lea e mafua ai le faalauteleina o le paʻu ma le tiga, faapea foi le faaitiitia o le gaosiga o enzymes malosi.

O NSAID, Ketonal e masani ona faʻatonuina. O le mea galue malosi o le ketoprofen. O le fualaau faasaina e sili atu ona lelei i luga o isi fualaau oona i lenei vaega:

  • faʻamalosia lelei le tiga o soʻo se amataga,
  • faʻasaʻo le vevela
  • faʻaitiitia le afaina.

Ae faʻatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, e le o faʻasalaina i taimi uma. I le faʻaopoopoga i le pancreas, e oʻo atu le mumū i isi totoga o meaʻai. O le vailaau faʻasaina ua faʻasalaina i le gastritis poʻo le maʻi o le peptic: e mafai ona mafua ai le vevela, o le faʻavaeina o le eletise poʻo le mai i le manava. Ketonal e le tatau ona ave mo le silia ma le 3 aso.

Isi NSAID

O isi sui ole NSAID group e le fautuaina mo le faʻaaoga i le tiga: Diclofenac, Nise, Ibuprofen:

  • tele aʻafiaga
  • o se faʻamatalaga tiga o le faʻamaoniga i le hypochondria ma se faʻaaogaina se tasi e le aoga.

O fomai e le o faatonuina mo pancreatitis: o antispasmodics ma analgesics e faaaoga, lea e faigofie ona ave i le fale. O le filifiliga o painkillers e tumau pea ma le tagata poto faapitoa.

Faʻapitoa o faʻataʻitaʻiga

O le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga e leai ni nakoti e faatagaina i le fale e pei ona faatonuina e se fomaʻi. O Paralgin ua manatu o se tasi o mea sili ona lelei. O se meafaigaluega tuʻufaʻatasia, o se mea faʻapitoa:

O le mea lea, e faʻamamāina ai le faʻavave ma faʻavave vave, aemaise lava i le faʻataʻitaʻiga o matua. E tusa lava pe le mafai ona faia se tui, ma e le o maua le fualaau faasaina ile laulau, e mafai ona e inu le vaifofo mai le ampoule: o le a oʻo mai i le 10-20 minute.

E faapena foʻi ona faia Maxigan. 1-2 laulau e faʻaaogaina faʻatolu i le aso, e fuafua i le mamafa o le uiga o le tiga.

Mivalgan - ei ai uiga tutusa, ae ua solia i le agranulocytosis, talu ai ona o ia lava na mafua ai suiga i le toto, aemaise lava i le le pulea lelei.

Nospaz o se isi vailaʻau tuʻufaʻatasiga e faʻamafiesea le tiga mo se taimi umi. I le tuufaatasiga - analgesic ma antispasmodic. Faʻasalaina i tagata e maua i le fulafula ma le faʻafefe o gasegase o le tino.

Tramadol o se suʻesuʻega e le o le narcotic analysic ma se masini faʻafefiloi o gaioiga. O loʻo i ai sona aafiaga mamana ma vave faʻafuaseʻi, e tutusa ma le nakoti, ei ai lona aʻafiaga tutotonu ma aʻafia ai le taula. Faʻatasi i le lisi o le numera 1 ole tino o le Komiti Tumau mo le Faʻamalosiina o Vailaʻau o le Matagaluega o le Soifua Maloloina. E faʻamalolo e ala i le tuʻuina atu faʻamaufaʻailoga e lua.

Fualaau faasaina

O nei fualaau oona ua ave mulimuli. E ui i le aafiaga vave, e tele a latou aʻafiaga ogaoga, o le sili ona ogaoga o le tagofia o mea ua fai ma vaisu (tolopoina o maʻi). O le mea lea, ua tofia i latou mo sina taimi i tulaga tumau. O le faiga o le gaioiga o le taofia lea o le mauaina o le tiga ma le faʻamalolo o le afaina ma le enkephalins.

I fualaau oona i totonu o lenei vaega, naʻo le Morphine e le faʻaaogaina: e mafua ai le mimiti o musele mumu o laʻau o le pancreas ma le vevela, o le a sili atu ona tiga ma sili atu le faʻaleagaina o le faagasologa.

Used: Promedol, Fentanyl.

Antispasmodics

Muamua laina fualaau mo tiga tiga ona ua:

  • malologa o musele malie o le papacreatic ducts,
  • faalauteleina o la latou kilia
  • faaitiitia le maualuga o le toto maualuga ma le edema.

E sili lona aoga i le poloka o le fuainumera ma le pule masani ole ala e mafua ai le mumū. I lalo o le faatosinaga a antispasmodics, o le gutu o lona gutu, o le maa e ulu atu i le lumen o le duodenum, ua muta le tiga.

E leai se vavalalata e faʻaogaina le vaʻaia ma le tiga, ae galue mo sina taimi puupuu. O le mea lea, i totonu o le falemaʻi, o fualaau oona ma se afa-ola umi e faʻaaogaina.

Papaverine e tutusa ma le No-spee, poto-acting. O le mea lea, i totonu o le falemaʻi ua faʻatulagaina 4 taimi i le aso i le tulaga o inisiua.

O le platifillin o le sili lea ona aoga ma umi ona fai i totonu o antispasmodics. O le umi o le taamilosaga ile toto e 12 itula. E faʻaluaina i le aso i lalo o le vaavaaiga a le au fomaʻi, talu ai ona e tele aʻafiaga itu.

O le Duspatalin o se antispastic o mea iti-toxicity lea e faʻaalia ai le toʻa i luga o le sphincter o Oddi ma faʻamaonia ai le tafe o le sua pancreatic juice. E faʻamalieina ai le tiga, e faigofie mo le faʻaaoga i le fale. E 30 minute aʻo leʻi 'ai, faalua i le aso, 1 papa (200 mg). E le faʻafefeteina, fufulu i le tele o vai. Faʻasalaina i le maʻitaga ma le lacting o fafine pe a ave se taavale. E le afaina ai le maualuga o le toto, e le pei o isi antispasmodics.

Auala e le o togafitiga o tiga tiga

Faʻasalaga o le pancreatitis ma le tiga, o metotia e le faʻaaogaina faʻafomaʻi e faʻaaoga ai: malulu, fia ai ma malolo:

  1. Aʻo lei oʻo mai le fomaʻi, ia mautinoa le malologa atoa: nofo i lalo poʻo le tulivaevaevae (faʻamalosia le tiga). O le a faaitiitia le tiga e ala i le faʻaitiitia o le mamafa o le paʻu paʻu i luga o le plexus solar. E le mafai ona e gaoioi pe faʻaalia nisi gaoioiga faaletino.
  2. Faaaoga le aisa i lou manava.
  3. Teʻena meaai (fiaai mo le 3 aso). Naʻo vai mama, vai e leai ni paʻu.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi e le maua i taimi uma se taunuuga lelei. Togafitiga i tulaga uma e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faʻatau auala

E le mafai ona togafitia pancreatitis faʻatasi ma togafitiga faʻa-aganuʻu, ae mafai ona faʻaaogaina teuteu ma infusions e fafaga ai lou tino i mea aoga. O le tele o tagata matutua latou te le talitonu i vailaʻau ma taumafai e suitulaga ia suʻega faʻataʻitaʻi i taimi o tagata. E tele ituaiga laau e mafai ai e ona mea aoga ona aʻafia ai le pancreas ma, o le mea lea, faʻamalolo pe puipuia ai le tiga. E taua le iloa o le togafitiga o le pancreatitis i lona lava (i le fale) e mafai ona na o lana aʻoga masani. O a laau e mafai ona faʻaaogaina mo teuteuga, e tatau ona faʻatalanoa ma se tagata tomai faapitoa.

Oona e aunoa ma togafitiga faaleaganuu e fautuaina mo meaai paleni, ae mafai foi ona faaaoga lenei paluga mo le fausiaina. O le fua e faigofie lava: sasaa se pauna o le oatmeal ma le 1 lita o le vai inu ma tuu ai e faʻaaoga mo le itula. A maeʻa le itula, faʻafefe le susu i totonu o se faʻavevela poʻo se gau. Ave le afa tioata (125 ml) e le silia ma le 3 taimi i le aso.

Painkillers

O vailaʻau faʻamaʻi mo pancreatitis e mafai ona faʻatulagaina ese. O se faʻafitauli faʻapitoa lea e iai se uiga uiga ese. E tusa ai ma lea tulaga, o togafitiga poʻo le faigofie o le faʻamaloloina o faʻamaoniga e manaʻomia ai se auala manino. O se tasi o vailaau e sili atu ona talafeagai mo le tasi tagata maʻi, mo le isi - sili atu. Ae ui i lea, e mafai e le lona tolu ona faia e aunoa ma ni vailaʻau, faʻapulaʻaina o ia lava i togafitiga faʻalafo.

Talu ai ona o le faʻamaʻi e fesiligia e fesoʻotai ma le faʻaleagaina o le alalaupapa, o le faʻaaogaina o le tiga o le faʻaaogaina o auala nei:

  • le faʻaaogaina o faʻamalositiga e leai ni nakoti,
  • aveina o myotropic antispasmodics,
  • faʻamalosi
  • lithotripsy i totonu o laina,
  • liliuga.

E le gata i lea, o painkillers o loʻo i ai se mataupu faʻavae ese o le gaioiga e fesoasoani e togafitia ai le pancreatitis o le autoimmune:

  • corticosteroids
  • ursodeoxycholic acid,
  • o lona uiga o le faʻamaonia o le talo.

Afai ei ai se faʻamaʻi o le ituaiga biliary, o le tele o taimi e fautuaina e fomaʻi le tiga tele e liliu i auala nei:

  • malosi malosi o antispasmodics,
  • ogaoga o le enzyme pancreatic,
  • neurolysis
  • o mea e maua mai i le acids pursodeoxycholic,
  • togafitiga faʻamaʻi-anti-inflammatory (e pei o, Movalis),
  • mea faʻapitoa.

Vailaʻau mo le tino pancreatitis

Mo le le faʻaaogaina o togafitiga faafomaʻi, spasmolytics ma analgesics e sili atu nai lo isi. O fualaau o nei vaega e mafai ona faatauina e aunoa ma ni faafitauli i soo se fale talavai, o lo latou aafiaga e matua manino ma taitaia, lea e aveesea ai aafiaga le faamoemoeina.

Ae ui i lea, o le tali talafeagai i soo se mataupu o le feutagai ma se fomaʻi. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi i le tulaga o le faʻavavevaveina o le tiga o le tiga mo faʻamalamalamaga manino. Afai e faʻaauau pea le tiga e ui lava i le tagofia o fualaau, atonu o le a mafaufau le fomai e talafeagai le falemaʻi ma mulimuli ane togafitiga.

Analgesics

O sui iloga o lenei vaega o fualaau faasaina o sauniuniga a le Failautusi, faapea foi ma Paracetamol. E masani ona latou masani i le tele o tagata, ma o lo latou aoga ua faamaonia i le tele o tausaga. Faʻalavelave faʻafuaseʻi toetoe o soʻo se ituaiga o tiga. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona e malamalama o le avea o le paracetamol mo pancreatitis, faʻapea foi ma le talaʻi, e mafai na o le faʻaitiitia o le faʻavauvau. O se togafitiga faʻapitoa lea e leai sona aʻafiaga i le faʻamaʻi.

O le pancreatitis, paracetamol ma le analgise o loʻo faia i se fua faʻatatau, lea, i le leai o se faʻalogiga o le faʻalogo, e mafai ona faʻaluaina, ae leai.

E taua foi le mafaufau o le paracetamol o se vailaʻau hepatoxic. Afai e mafatia se tagata e tutusa ma faafitauli o le ate, ona tatau ai lea ona tuulafoaia le paracetamol ina ia aloese mai le faateteleina o le tulaga.

O faʻataʻitaʻiga sili atu ona ogaoga o le natura faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma mea faʻaletagata, e mafai ona ave faʻatasi ma le pancreatitis i se falemaʻi, faʻamautinoa lelei togafitiga faafomaʻi.

Togafitiga

O le falemaʻi atonu o le filifiliga a se fomaʻi poʻo se fua talafeagai pe a faʻafesoʻotaʻi se tagata maʻi i se falemaʻi.

O se osofaiga ogaoga o pancreatitis e manaʻomia togafitiga ma fualaau faasaina. Talu ai ona o le tiga matuia, o le ave fua o fualaau ma liliu atu i talafesa ua le aoga, ua liliu fomaʻi i inisiua. Afai ei ai faʻamatalaga talafeagai faafomaʻi, o mea e faʻaaogaina (Lidocaine poʻo Novocaine), faʻasologa o vailaau faʻasaʻi (Fentamil poʻo Promedol) e mafai ona faʻataʻitaʻiina. E faʻafeiloaʻiina i latou i se falemaʻi i le potu maʻi tigaina, e le tele lava i le matagaluega gastroenterological.

E masani lava, pancreatitis e mafua ai le atinaʻeina o le edema ogaoga. O le togafitiga o le diuretic e fesoasoani e faʻaumatia ai.

Vailaʻau mo le pancreatitis e masani ai

O le gasologa masani o le faʻamaʻi o loʻo i ai ona lava vaega o togafitiga fualaau. E leai se tulaga e tatau i se tagata ona teena atoatoa le lagolago faafomaʻi. O le soifua manuia masani, faʻapea foi ma le atoatoaga o le faʻatinoga o le pancreas ma le digestive tract atoa, e tatau ona tausia ma le fesoasoani o mea faʻapitoa.

O se taumafa e tasi o meaai faʻavela pe gaʻo, ava malosi, poʻo se atuatuvale faʻafuaseʻi e mafai ona oʻo atu ai i se osofaʻiga o le tiga, faʻaleagaina (poʻo le vomena), ma le faateleina o le vevela o le tino. Ina ia taofi nei mea ua faamoemoeina, e tatau ona e tago i vailaau faʻaulu i le maeʻa ai o se taumafataga.

O faʻataʻitaʻiga o loʻo taʻua i luga, faʻapea foʻi ma antispasmodics, o le a faia. O Baralgin e galue lelei foi ma pancreatitis o se natura masani. E fautuaina e fomaʻi e tatau i tagata taʻitoʻatasi ona mataʻituina le aoga o nisi fualaau oona faapitoa, filifili sili ona aoga ma faʻaaoga i taimi uma.

Faʻatasi ai ma le pancreatitis tumau, lea e tuʻuina atu i ni osofaiga mataʻutia, o togafitiga lelei e sili atu - Ketanov, Indomethacin, Movalis. E le gata i lea, i le fale e mafai ona avea uma i pepa, ma i le ituaiga o injections (e faalagolago i le vailaau faʻasaina - inosia, intramuscularly, infusion). O le mea moni, o inisiua e mafai ona faʻatinoina tutoatasi pe afai o le poto masani talafeagai ma le mautinoa o loʻo tupu. A leai, e mafai ona e fatuina se lamatiaga o siama, o foliga vaaia o isi faʻafitauli le lelei.

O le isi filifiliga mo le faamamaina o se osofaiga i le pancreatitis o le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme. E aofia ai Creon, Panzinorm, Pancreatin. O fualaau ia, o le faʻaaoga masani, e mafai ona aʻafia ai le faʻaogaina o meaʻai, fesoasoani e fofo.

O se togafitiga, ua fautuaina nisi o gasegase e faʻaitiitia le faʻalavelave faʻapitoa e ala i le ave o poloka mo tagata H2 receptors. Latou te lelei ma le augatupulaga lata mai o vailaau - Zantac, Famotidine. Ole auala faʻaonapo nei lea o fomaʻi ile togafitiga ole pancreatitis.

I le faaiuga, e taua le taʻua o le tele o togafitiga o fale e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga i le tino pancreatitis ao leʻi oʻo mai le falemaʻi pe o le a faatagaina oe e alu i le fomaʻi. O le aisa masani e afifi i totonu o le tino, i se isi itu, o se antispasmodic ma le analgesic, ma e sili ona mataalia. O le suauu e tatau ona tuʻuina i le tulaga o le tiga ile localization mo ni nai minute. E le gata i lea, e mafai ona faʻaogaina se maso malosi o vae o le tagata maʻi e faasaga i se osofaiga.

Aʻo leʻi faʻamamaina se tiga ogaoga, e taua le mumusu o mea taumafa, faʻatapulaaina oe lava i le vai, teuteu o selu o le rosa po o le moa, tea e le fagu, ma le yogurt e maualalo le maualalo. Mo le tiga tele, e mafai foi ona e inu sua fou (sili mai le rimoni poʻo kātiti). O le a aoga le liliu atu i sauniuniga mo le puipuiga o le calcium, faapea foi ma le magnesium.

Faʻamatalaga

Ina ia faʻamaonia togafitiga faʻapitoa, e taua le faʻatuina o se faʻamautinoaga i se taimi talafeagai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa le faʻaalia o le pancreatitis e le masani. O faʻamaʻi, suʻesuʻega, togafitiga e iloa e fomaʻi, ae e manaʻomia ona malamalama tagata maʻi i le mafuaʻaga o lo latou le lelei.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le mumu tele, o le tiga ogaoga o le manava e aliali mai. E mafai ona latou faʻamalosi pe faʻaputu. E le gata i lea, o le pancreatitis e mafua ona o le solia o le tino (o le manava manaia po o le pupula e mafai ona amata), o le talatala, o le pala, ma le fiva. O le masaniga masani o le maʻi e ono oʻo lava i le soymptomatic. Ae i le tele o tulaga, o osofaiga o le tiga e ese mai i vaitaimi o le faʻamagaloga.

E mafai ona faia se faʻamaoniga saʻo i totonu o le falemaʻi pe a uma le tele o suʻega. O le tagata maʻi e auina atu mo le ultrasound, urine, feces ma le suʻega toto.

Le filifiliga o togafitiga togafitiga

I le pancreatitis, e manaʻomia ai se togafitiga faʻapitoa. E fautuaina e fomaʻi e se fomaʻi agavaa togafitiga. Pancreatitis togafitiga masani e amata i le fiaai. I le taimi nei, o faʻamatalaga mamana ua faʻamatalaina e mafai ona faʻaumatia ai le tiga. O le tagata maʻi e tatau ona iai i le falemai i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. I totonu o le vaitaimi pisi, o loʻo faʻaaogaina e le inisinia faapitoa le inhibitors o le enzyme. E mafai ona avea ma vailaʻau e pei o le "Contrikal", "Gordoks". Palasia, vaifofo saline, Reopoliglyukin, O sauniuniga o le albumin e faia foi.

I se osofaiga mataʻutia, o le tolu-aso anapogi e tatau ai. A o faagasolo lea vaitaimi, e na o le inu vai e aunoa ma le kesi, o le lapisi o le rose po o le lauti e leai se tima. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaleleia togafitiga. A maeʻa lenei mea, e faʻamaonia se taumafa malosi.

O vailaau faafomai mo le pancreas i le togafitiga o pancreatitis ua filifilia e fuafua i le tulaga o le maʻi. Afai e talafeagai, ia faʻaaogā faʻamatalaga. E le gata i lea, o fualaau oona e manaʻomia e faatonutonu ai le pancreas.

Polokalame toe faʻaleleia

O se tasi o galuega autu o le faʻamaonia lea o le gaioiga o le pancreas. Mo lenei mea, o vailaau faapitoa e faʻaaogaina. O le pancreatitis e togafitia i mea taugata. Ua mamanuina e faʻamafiesea ai le tiga o foliga ma puipui le mucous membrane o le manava ma le fatu. Mo nei faamoemoega, faaaoga fualaau faasaina e pei o Fosfalugel, Maaloks, Gaviscon.

O tagata e tali atu i le gaosiga o le eleʻele o le hydrochloric, e pei o Ranitidine, Omeprazole, o loo poloka. Faatasi ai ma se faaitiitia i lana pule faitalia, ua taofia ai le malosi o le pancreas. E tatau ona ave mo le itiiti ifo i le lua vaiaso. I totonu o falemaʻi, o Ranitidine e faʻatonuina i le intramuscularly i le 50 mg faʻatolu i le aso. E mafai foʻi ona faʻaaogaina le pule i totonu. A faʻamalieina le tulaga, latou te fesuiaʻi i le faia o fualaau. I le avea ai o se tulafono, o le 150 mg o le Ranitidine e faʻaluaina i le aso.

Ae o le omeprazole e faia faʻapitoa i le aso. Lava le 40 mg, faʻaitiitia i le physiotherapy. O le vailaau faasaina e faia i se auala le talafeagai. I le aluga o taimi, o le fesuiaiga i le lava capsule po o le papa e mafai. E tatau ona ave 20 mg faalua i le aso.

Tupe faʻaopoopo

I le faaopoopo atu i le analgesia ma le taofia o le faaosofia o le pancreatic, e taua tele le faatulagaina o le faagaoioia o le fualaau toto atoa. Mo nei faʻamoemoega, e le gata o vailaʻau faʻaaogaina e faʻaaogaina e togafiti ai le pancreatitis. O a fualaau e ave, e faaopoopo atu i vispasmodics ma fualaau faasaina e faaitiitia ai le pulelasi o le eletise hydrochloric, e tatau ona faamalamalamaina e le fomai tipitipi.

O le mea lea, o sui sooupu o le enzyme e masani ona fautuaina. E masani ona faʻatau fualaau faasaina "Pancreatin". O lenei mea o se enzyme e aunoa ma se kulimi kulimi, lea e aofia ai enzymes pancreatic - amylase, protease, lipase. E fesoasoani i le faʻaleleia atili o le faʻalaumalieina ma le faʻamalamalamaina i le duodenum o meaʻai sili.

O isi vailaʻau e mafai ona faʻatulaga nai lo Pancreatin. O togafitiga Pancreatitis e faia foi ma le fesoasoani o ia vailaʻau e pei o le "Creon", "Mezim", "Festal".

Togafitiga antibacterial

I nisi o tulaga, o le pancreatitis chronic e sili atu le malosi e ala i le mumu o le talo. I le taimi lava lea e tasi, e le mafai ona tufatufa faʻamalosi faʻamaʻi.

O se fofo e pei o Cefuroxime e mafai ona faatonuina. E faʻatonuina i le intramuscularly i le 1 g faʻatolu i le aso. I lenei foi tulaga, o le fualaau faasaina "Doxycycline" e aoga. Aumai le 0.1 g i le aso. Togafitiga e tatau ona tumau mai le 7 i le 10 aso.

Ae e le mafai ona e amata faʻamaʻi faʻamaʻi e aunoa ma se faʻamaonia faʻamaonia. I soʻo se tulaga, ua naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi e tatau ona togafitia i le fualaau o le pancreatitis. O faʻamaloga faʻapitoa e faʻaaoga foi pe a maeʻa feutagaiga ma le fomaʻi.

Isi auala

O teuteuga ma le faʻaogaina o laau eseese e galue lelei i luga o le pancreas. E mafai ona maua totogifuapauina i luga o le falemaʻi pe faia foi oe lava. E na o le taua le malamalama pe o le a le mea e sili ona afaina ai laau e sili ona aʻafia ai le setete o le pancreas.

E lelei le taua o le elecampane, mint ma le manoa. E sasaa le aoina i vai inu (i le fua o le 100 ml o le vai i le 1 tbsp.) Ma e kuka mo le 3 minute. E mafai ona inu le susu ile 1/3 ipu i luga o se manava gaogao faalua i le aso.

E i ai foʻi isi togafitiga faʻasolosolo ma metotia mo togafitiga o le pancreatitis. E masani ona fautuaina e le au faamalolo le fefiloi o le St. John's wort, offetail, manoa, sage, wormwood, elecampane, aʻa o le pala, chamomile fugalaau ma calendula. O se sipuni sipuni otaota fefiloi ua sasaaina i se ipu vai inu. A maeʻa ona faʻapipiʻi, e mafai ona e inuina. E lava le faʻaalu 100ml tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

E le gata i lea, o le setete o le pancreas e matua aʻafia lava i le manava faʻapitoa. E faʻamoemoeina mo le faʻafoe malie o gaʻo uma. E tatau ona taofiofia lou manava ma faʻafefe / toe toso le manava.

E tatau ona malilie o amioga leaga e faʻaleagaina ai le gaioiga o gaioiga uma. O le tele o mea ua fai ma vaisu na afaina ai le pancreas. O se ituaiga olaga leaga e oo atu ai i lona mumu. I le gagana a fomaʻi, o lenei maʻi ua taʻua o le pancreatitis. O le tagata gasegase o loʻo i ai le atoaga o lagona le lelei, e pei o le gaioiga, vomiting. Ae o faʻamatalaga sili ona le fiafia e ō mai ma le pancreatitis o loʻo i ai ni tiga. E faapefea ona togafitia togafitiga? Ma o le a se mea e mafai ona faia i le fale?

Talosaga uiga

O le pancreas o se mea taua i totonu o le tino e mafai ai ona e faʻafefe lelei le meaʻai i totonu o le tino o le tagata. E faʻamalamalamaina le tele o hormones ma enzymes, e aofia ai insulin ma glucagon.

O le faʻaogaina o le mea e tupu i le pancreas e taʻua o le pancreatitis. O le mauaina o enzymes i le tino e oo atu ai i le fulafula ma le ita. O lenei mea matautia e mafai ona tupu faafuasei, ae mafai ona tosoina mo le tele o tausaga.

O lenei togafitiga e faamatalaina e se talafaʻasolopito. Pancreatitis, e tusa ai ma le kosi, e mafai ona faʻalavelave pe faʻalautele.Ae ui i lea, i soo se tulaga lava, o se faʻamaʻi e mafua ai le faʻaleagaina vave o se okeni e taua mo le faʻaogaina o le tino.

O mafuaʻaga autū o faʻamaʻi

I le taimi muamua, tatou te mafaufau i mea e mafua ai le atinaʻe o se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis. O osofaiga, i le avea ai o se tulafono, e tupu pe a faateteleina nei tulaga. Ae, o le mea e leaga ai, e leʻo taimi uma e mafai ai ona fuafua ia mafuaʻaga e mafua ai le togafitiga lea e masani ai ona maua e le pancreas ia lava.

O fomaʻi e tuʻuina atu mea nei, o se taunuuga o le pancreatitis e masani ona maua i le:

  1. Taumafa le lelei. O le faʻaleagaina o meaʻai (mea vevela, gaʻo, falai) e mafai ona osofaia ai le pancreatitis. O le a le mea e fai i lenei mataupu? Faʻatau le le maloloina o mea taumafa ma talanoa i se meaai. O meaʻai gaʻo e matua pagatia lava e le tino. O se taunuuga, o loʻo i ai se soliga o le tafe o le vai inu. I le taimi lava lea e tasi, o suiga o lona suiga. O ia mea e faʻaosooso ai le tiga, tiga.
  2. Pancreatic manua. Faʻaleagaina o le okeni e mafai ona mafua mai i se malosi malosi i le manava, se faʻalavelave tau taavale, se pau mai se maualuga, se naifi poo se manua fana. O nisi taimi o lenei tulaga e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa.
  3. Ave ni vailaʻau. O nisi fualaau faasaina e ono afaina ai le gaioiga o le pancreas. O vailaʻau faʻamaʻi, immunosuppressants, corticosteroids e faigofie lava ona faʻaosoosoina le osofaʻi o pancreatitis. O le a le mea e fai i le maʻi? Teʻena nei fualaau faasaina ma mulimuli i se meaai.
  4. Ava malosi. O ava malosi e aofia ai le ava malosi ei ai sona aafiaga le lelei i le tele o totoga. O le pancreas e leai se faʻalavelave. O le ata lava lea e tasi e matauina e pei o le le paleni. O le tafe o le vai oona e matua leaga le tino, o le mea lea e tupu aʻe ai le maʻi.
  5. Mea e le lelei. I lenei tulaga, o le protein meaʻai e mafua. Afai o le tino e masani lava ona pagatia ona o se faaletonu o nei mea, o le a amata e le tagata ona faatupuina le pancreatitis.
  6. O maʻa. Faʻateleina, o le feoai solo i le talo, e fesoasoani i le soliga o le suavai ma faʻaosofia ai le faʻaleleia o le okeni. O le iʻuga, o le maʻi e oʻo i le gasegase, vomiting, tiga, le mautonu.
  7. Faʻafitauli o le gasegase. O nisi taimi o faʻamaʻi pipisi e ono osofia ai se osofaiga le lelei.

Faailoga o se osofaiga

Faatasi ai ma lenei maʻi, o faailoga iloga e iloagofie e tagata gasegase. Toeitiiti o talafaasolo faafomaʻi uma e aofia ai ia faailoga. Pancreatitis e faʻaalia i tiga ogaoga. I lenei tulaga, o le le toʻa e mafai ona tumau mo le tele o itula.

O faʻamatalaga nei o uiga o pancreatitis:

  1. Paʻu o le tino. O faʻamatalaga sili ona taua ma masani. E foliga mai pe a ma le 80-95% o tagata gasegase. O le tiga e mafai ona faʻaauau pe faifaipea, faʻavela pe faʻamaʻa, spastic pe mamafa. Faʻaleagaina o loʻo maua i le pito i luga tauagavale ma i le itumalo faʻapitoa. O le tino pancreatite ua faʻaalia. O osofaiga e masani ona faʻateleina pe'ā uma ona 'ai meaai (pe a uma le 20-30 minute). O le tagata gasegase e feagai ma le sili atu le le mautonu pe a uma ona 'ai le falai, mea suamalie, mea vevela, ulaula po o le inu ava malosi. O le tiga e mafai ona salalau i le pito i tua, tauagavale, pulu lima, lima. E masani lava, o le le toʻa o le fusi. I le fiaai, o lenei faailoga o loʻo faʻaitiitia. O le faʻamalosiina o le tino e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻavauvau: e sili atu ona faigofie i le tagata gasegase ona maua le tiga ao nofo, faʻapipiʻi lemu i luma.
  2. Tatala O lenei faailoga e matauina i le afa o tagata gasegase. O le nofoa ei ai le manogi le lelei, o loʻo i ai se tulaga le tutusa. I feeseeseaiga, e tausia ai gaʻo e leʻi faʻaaogaina.
  3. Paʻu mamafa. Faʻailoga tutusa masani. Me e faʻaalia ai osofaʻiga o le pancreatitis. I le avea ai o se tulafono, o loʻo matauina i vaega mulimuli o le faʻamaʻi.
  4. Naua, vili. O ia ituaiga o faʻataʻitaʻiga e le aumaia ai le toomaga i le tagata maʻi. I le taimi lava e tasi, faʻatasi ma le manava manava, faʻaumatia le tino. O le vaivai o le paʻu o loʻo faʻaitiitia, o feeseeseaiga e matua matutu lava. Faʻailoga o foliga foliga e mataituina.
  5. Faʻalavelaveina o le talo. "Lulu lanu mumu" e aliali mai ile luga o le manava ma le pusa. A uma le taʻalo, latou te le mou atu. O nisi taimi ei ai le lanu samasama o le mucous membranes ma le paʻu o se taunuuga o le tuiina o le au ma se gland fulafula.
  6. Fefe, tagi, puupuu le manava. O ia faʻaʻailoga e taʻu mai ai se faʻafitauli faʻapitoa i le tino. I lenei tulaga, e tatau ona amata vave togafitiga vave. Soʻo se tolopo e mafai ona oʻo atu ai i ni matuiā ogaoga.

A maeʻa le tele o nei osofaiga, o le faʻamaʻi o le maʻi. I lenei tulaga, o le maʻi e masani lava ona iloa uma uiga o le pancreatitis. Ae o le mea aupito sili ona le fiafia o le faʻaleagaina lea o le okeni.

Fesoasoani Muamua

Lelei togafitiga ua na o se fomaʻi ua faatonuina. O le togafitiga a le tagata lava ia, aemaise lava le le iloa o le mea moni, o se mea sili ona matautia. I le taimi lava e tasi, ia manatua o le matua le mautonu i totonu o le manava e le tatau ona faʻafefeteina ma malelemo ai e ala i analgesics. E tusa lava pe e te iloa le auala e fesoasoani ai i se osofaiga o pancreatitis i le fale, e tatau ona e suʻesuʻeina. O lenei mea o le a puipuia mai le atinaʻeina o faʻafitauli matuia.

Afai e te lagona le le toʻa i totonu o le manava, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai se gastroenterologist. Afai e maua e le tagata maʻi ni tiga matuitui, e tatau ona vave valaʻau i se falemaʻi. Ae ui i lea, aʻo malaga le fomaʻi, e mafai ona faʻaitiitia le tulaga o se maʻi o feagai ma se osofaiga o pancreatitis.

Fesoasoani Muamua e aofia ai fautuaga nei:

  1. Faʻaavanoaina o antispasmodics. O nei fualaau faasaina e mafai ona faamamaina ai spasm. O le mea lea, ia faamautinoa le tafe atu i totonu o le toto o le manava o le sua o le pancreatic. I lenei tulaga, e fautuaina e le faʻaaogaina ni papa, ae o ni injections i le intramuscular. O le a latou gaoioi sili atu le lelei ma vave. O fualaau aupito sili ona aoga o No-shpa.
  2. Totoina o fualaau. O le tagata maʻi e fautuaina e inu i le tapenapenaga o le tino: Festal, Mezim, Pancreatin. O nei tupe e fesoasoani i le faʻaleleiaina o meaʻai ma mafai ona faʻasaʻo le tiga.
  3. Faanatinati i luga o le manava. O sea faiga o le a matua faafaigofie ai le tulaga o le maʻi. Ae ui i lea, aua neʻi faʻaaogaina le aisa. I lenei tulaga, ae le o le toomaga, e mafai ona e faʻateleina le faafitauli. E fautuaina le faʻaaogaina o se afi mafanafana ua tumu i vai malulu, po o le aisa ua afifi i se taga ma se ie. O lenei mea e le gata o le a faʻamalieina ai le tiga faʻavauvau, ae o le a faʻaitiitia ai le ita.

Fomaʻi, faʻamatalaina pe faʻafefea ona faʻamalieina se osofaiga o pancreatitis, aemaise lava le faʻamalosi e le aofia ai soʻo se meaʻai. E naʻo le maʻi e tatau ona inu. I lenei tulaga, e sili atu ona fautuaina le tuʻuina atu o vai mamā masani poʻo se vaileʻele e aunoa ma le kesi.

Tausiga o fale

I tulaga ogaoga, o le tagata maʻi e manaʻomia le falemaʻi. Ae o nisi taimi, a maea le suʻega maeʻaeʻa, e faatonuina e le fomai le togafitiga talafeagai i le tagata maʻi ma e le aveina o ia i le falemaʻi. I lenei tulaga, e taua tele le iloa o tagata latalata i le maʻi pe faapefea ona fesoasoani i se osofaiga o pancreatitis i le fale. E manaʻomia le faʻataʻitaʻiina o le No-Shpa fualaau faʻasaina ma fualaau oona.

O fautuaga faigofie faigofie e mafai ai ona e aloese mai osofaiga faifaipea:

  1. Fiaai. E tatau ona faʻamalolo atoa le gasegase. I lenei tulaga, o le a taofi e le uʻamea ia enzymes e afaina ai. O le mea lea, e mafai ona gasegase tagata e faʻaaogaina na o le vai, lauti ma fuʻa i nai aso muamua.
  2. Fiafia. O le faʻamafanafanaina o le pancreas e matua faasaina. O lenei faʻataʻitaʻiga o le a taʻitaʻia ai le faateleina o le mumū ma o le a fesoasoani i le faʻaumatia o le pancreas e ala i ona lava homoni. Manatua: o le itu tauagavale o le hypochondrium "filifilia" le malulu! O le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina le mafanafana o le aisa i le pancreas.
  3. Filemu. O faʻataʻitaʻiga e faigofie lava ona taʻitaʻi atu i le atinaʻeina o aʻafiaga ogaoga. O le mea lea, e fautuaina malosi e fomaʻi e te lafoina le tino atoa i le mea sili e gata ai. Ua fautuaina tagata maʻi e matau le moe e malolo seia oʻo ina mou atu atoa faailoga o le tino pancreatitis.

Faʻailoga faʻamaʻi

O le a le matautia o le pancreatite? O osofaiga e le pasi e aunoa ma se mea e iloa ai ma e masani lava ona taʻitaʻia atu i faʻafitauli le lelei.

E aofia ai:

  • faʻamaʻi
  • uila
  • mea le lelei o le gland.

Mo faʻafitauli matuia, o le tagata maʻi o le a manaʻomia le togafitiga faʻapitoa. A maeʻa le taotoga, o le tagata maʻi e masani ona faatonuina le insulin e faʻatonutonu ai le maualuga ole kulukose o le toto. E le gata i lea, o vailaau faʻapitoa e aofia ai enzymes e faʻamautinoa ai le fautuaina lelei o le gaʻoina o gaʻo ma pulu.

Leai se mea e sili atu le taua o mea taumafa paleni, lea i maʻi tumau, o le tagata maʻi e tatau ona mataʻituina lona olaga atoa. Ma lafoai loa soʻo se ava malosi.

O le pancreatite o aso e ono mafua ai faʻafitauli nei:

  • totoina o toto toto
  • faaputuputu o le suavai i totonu o le gland,
  • taimi masani o tiga
  • afifiina o le tootoo laiti ma alalele,
  • lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa o le pancreatic.

Mea taumafa i le maeʻa ai o se osofaiga mataʻutia

O tagata maʻi e fautuaina le taumafataga Nu. 5 mo le pancreatitis. Ae ui i lea, a maeʻa ona mafatia i se osofaiga ogaoga mo ni nai aso, e tatau ona e faʻateleina le faʻaaogaina o meaai.

E fautuaina e le 'au fai meaʻai tulafono nei:

  • Mo le 2-4 aso, e masani ona faasaina le tagata maʻi e ave meaʻai. E fautuaina e faʻaaoga na o vai faʻamalolo, e pei o Borjomi, Essentuki Numera 4. E tatau ona e inu i ni vaega laiti i nai sipuni laiti.
  • 5 aso. Faʻaavanoaina ma le faʻaeteete le faʻalauteleina o le lisi. I lenei tulaga, e tatau ona e iloa o le tagata maʻi ua faatonuina se laulau mo pancreatiti Numera 5P.
  • 6-7 aso. O le taumafataga e aofia ai soupasi mucous, tiʻeli, faʻamala o le suavai, kefir, siaki vavalaʻau o pipi, moa ma iʻa. Lafoaia: masini pateta, fualaʻau. O ipu uma ma pancreatitis e tatau ona fufulu pe kuka. O le tagata gasegase e mafai ona inu le lauti vaivai, faʻafefe o apu, kuki, susu o le rose vao.

O lenei togafitiga e tasi le igoa e le fiafia - prediabetes. O le mea e leaga ai, pe a oʻo mai i le pancreatitis, o avanoa e atiaʻe ai se faʻamaʻi tuga e maualuga. Ina ia aloese mai le tupuga o le maʻisuka, o le a faʻasolo mai i tagata gaosi se taumafataga Nu 5 mo pancreatiti. E tatau ona mulimulitaia lenei taumafa i le olaga atoa.

O faʻavae o mea taumafa o mea nei:

  • susu, kefir, sisi malu, yogurt, curd curd,
  • pasta, cereals (rice, oats, buckwheat),
  • fualaau faisua (beets, zucini, kāloti, pauka, pateta),
  • paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, salu o saito,
  • faʻaiʻu iʻa
  • aano o manu (turuki, lapiti, moa, vela),
  • fualaau suamalie, palu tao, sisi meaai,
  • teuteuga o outi, meainu suamalie, laʻau o le chamomile, fualaau suamalie e leai ni fualaau,
  • masusu susu, fuamoa fuamoa.

Mai meaai e tatau ona le aofia ai:

  • kapisi fou, fualaau suamalie, laumei,
  • vevela, susulu, moli, susulu,
  • falaoa fou, sweets, muffin,
  • mea manogi ma mea manogi,
  • meaai kuka, ulaula meaʻai, kuka, fuamoa,
  • iʻa, aano o aano o manu, borscht, soupeti kuka,
  • suamalie suamalie, ava malosi,
  • aisa kulimi, kulimi, kirimi kiripulu,
  • meaai falai.

O lenei taumafa e aofia ai le taumafa e tusa ma le 6 taimi i le aso, i ni vaega laiti. O lenei mea o le a aloese mai le lamatiaga o le taumafa.

Manatu o maʻi

O le mea e ofo ai, faʻatasi ai ma lenei maʻi, o maʻi uma lava e fautuaina le mea e tasi: faʻafesoʻotaʻi se gastroenterologist ma aua nei faʻatuai le togafitiga! O a mea e molimau ai tagata mamaʻi ua maua i pancreatitis? O faʻamatalaga e uiga i tagata gasegase e taʻu mai ai se faʻaleleia atili o le ola lelei pe a uma vailaʻau na faʻamatala mai e se fomaʻi ma le usitaʻia o se meaʻai ua fuafuaina.

O le tele lava o tagata mamaʻi e fai mai, a maeʻa le togafitiga umi na latou mafai ai ona toe foi atu ia latou meaʻai masani. Ma i le taimi lava e tasi latou te le o toe iloa ai uiga iloga.

Faaiuga

O le talafaasolopito e sili atu ma le tasi le faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo lava i faʻamaʻi faʻamaʻi e leʻi faʻaaogaina. O le mea lea, ia e tuʻuina oe lava i le onosaʻi, naunau ma mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi. Ou te moomoo ia te oe i le soifua maloloina ma le manuia!

Faʻaleagaina i le gaioiga o le pancreas e mafua ai le tele o le faʻalavelave i se tagata, faʻalavelave i le olaga masani. O le pancreatitis e maua ile tino pe masani. O tiga ma le pancreatitis e mafai ona oʻo atu i le maualuga, e mafua mai i le le lava o le manaʻo, paʻu o le mamafa, le mafai ona nofo masani, savali. E taua le iloa pe faʻapefea ona iloa le pancreatitis ma mafai ona faʻafetaiaʻia tiga i le fale ma totonu o se falemaʻi.

Le faiga o le tiga i pancreatitis

O gaioiga mumusu ma le degenerative e tupu i le pancreas e taʻua o le pancreatitis. O taualumaga nei e tutupu i le pancreas e aʻafia ai le faiga o foliga o tiga:

  • Faʻalavelave (faʻalavelave) o le tino o le gland e mafua mai i le faʻamaʻiina o le sua o le pancreatic ma le talo i totonu o le ala. O le mea e tupu e mafua mai i le malosi o le vaʻaia o le gland, suiga o le tumau (faateleina le viscosity e mafua mai i le ava malosi, inu o le tino) o le sua o le pancreatic poo ona o foliga mai o le tino, maa, galuega fai (parasi (anufe) i totonu o le va.
  • Faʻaleagaina o le microcirculation o gaʻo. A oʻo mai le pancreatitis, e i ai le faʻaitiitia o le tafe toto i totonu o le gland, o ona sela e le lelei ona maua i le toto.
  • O suiga o le dystrophic i le pancreas. O faʻasolosolo e faaleagaina i elemene pancreatic, lea e faʻaopopoina i ni aofaiga sili atu nai lo mea e tatau ai.
  • Faʻamatalaga inflammatory e mafua ai le fulafula o le tino ma le stroma lagolago (goto) o le gland. O se taunuuga, o le faateleina ma le fulafula o le pancreas e tupu.

Faʻamatalaga faʻatau

Ua faailoa mai e tagata faapitoa mafuaaga e tele mo le amataga ma le alualu i luma o pancreatitis. E tusa ai ma fuainumera, i le 30% o tagata gasegase e le mafai ona fuafuaina le mafuaʻaga o le mafuaʻaga o le mumu o le pancreatic. Pancreatitis e mafai ona mafua mai i:

  • Le faʻaaogaina o le ava i le tele o doses. O le ava malosi o se tasi lea o mafuaʻaga autu o pancreatitis, o le inu pea o mea inu vevela ua le toe aoga masani, lea e matua le lelei mo le soifua maloloina o le tino atoa.
  • Mea sese i meaʻai. Mea manogi, falai ma meaʻai vevela, o le faʻaleleia o meaʻai e mafua ai le tele o le gaosiga o le gastric juice and damage to the gland.
  • Faʻafitauli i le galuega a le gallbladder (gallstone disease). O le pancreas ma le gallbladder o loʻo i ai se taʻaloga masani i le duodenum. Afai e poloka le taʻavale i maʻa, faʻalavelaveina le faʻamalositino, e mafua ai le mumū poʻo le faʻaleagaina o le gland.
  • Tulaga faigata, popolega popole.
  • Manuaga, gaioiga o le tino, manua o le manava, puʻu o le tino, lea e mafai ona faaleagaina ai le gutu o le pancreatic gland.
  • O le maʻi suka.
  • Faʻafitauli Hormonal.
  • Iniseti (faʻamaʻi, mumun, malulu, vailaʻau vaka).
  • Neoplasms i le fanua.
  • Vaʻaiga faʻasologa.
  • Tigā toto maualuga.
  • O faamai inflammatory o le gastrointestinal tract and duodenum. Gastritis, duodenitis, maʻi suka e mafai ona afaina ai le faʻamalolo o le suamalie.
  • O aʻafiaga leaga o masini. Ole tele o fualaau oona e maua ai vailaʻau, hormones, non-steroidal anti-inflammatory drugs lea ei ai le aafiaga le lelei i le pancreas ma mafai ona mafua ai le mumū.

Le natura ma le faʻasinomaga o le tiga ile pancreatitis

Pancreatitis lagona lagona e eseese, fai i aso taʻitasi ma faʻalagolago i le tulaga faʻaanatura o le mea e taulaʻi i ai - o le vaega o le pancreatic lions (ulu, tino, siʻu), ituaiga o faʻaoga o le inflammatory. O le natura o le tiga i le pancreatitis e eseese:

I le pancreatitis e le masani ai, e leai se localization manino o le tiga, e mafai ona ese, e tupu faʻafuaseʻi (faʻavave). O le faateleina o le tiga e tupu i le po. I le mumusu faifaipea o le gland, o le tiga o loʻo maua ile:

  • pito i luga ma le ogatotonu,
  • le laufanua lumbar, i le foliga o se fusi atoa po o se vaega - i le itu tauagavale,
  • tua i tua
  • pito i lalo ifo o le fata (pito i lalo ifo o le ogaumu).

I totonu o le pancreatitis, e lagona e tagata maʻi se tosoina, e le mafai ona gafatia, mamafa, faʻamalosi, tiga ma fusi paʻu, lea o loʻo lisi i:

  • tauagavale agavale
  • tua
  • tauagavale o le hypochondrium,
  • tootoo.

E faʻapefea ona e iloa se pancreatitis tele

I se osofaiga mataga o pancreatitis, e le amata ona eli meaai, ae ia lava. Afai e te le sailia se fesoasoani faafomaʻi i le taimi, aua nei e mulimulitai i tulafono o meaʻai, o loʻo i ai le fulafula ma le afaina o le fiber i luga o le paʻu. I tulaga sili atu, e mafai ona atiaʻe le aʻa o le gland. O faailoga o le tino pancreatitis e faigofie ona iloa:

  • taʻavale
  • fufulu
  • fatu palpitations,
  • faʻaitiitia le taua o le toto,
  • faʻafefe i soʻo se meaʻai ma inu vai,
  • vavao
  • tiga matuitui i lalo ifo o le matau taumatau,
  • afaina
  • emetic gusts ma le mama o le talo,
  • pale paʻu samasama
  • se paʻu o le fusi ma le pancreatitis, lea e sao i se nofoa poʻo se tulaga pepelo, pe a e tootutuli tulivae.

E faʻafefea ona faʻamalieina le tiga i le tino pancreatitis

E faʻafuaseʻi lava ona tupu le mumunia o le pancreas, e masani lava ona maua e le tagata maʻi le fesoasoani muamua i le galuega poʻo le fale. O togafitiga o lenei ituaiga o pancreatitis e faia i se falemai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I le tulaga o le tiga o le fusi paʻu, e tatau ona valaʻau i se falemaʻi ma faia taga nei:

  • Tuuina atu le filemu o le maʻi - e le gata i le tino (faʻafuasei ona tupu ai le tiga), ma lagona.
  • Aveese poʻo le tatalaina o laei e faʻafefe i le manava masani pe faʻamaʻo le manava.
  • Ina ia faʻaitiitia le tiga, e tatau ona tuʻuina le tagata maʻi e ala i le sasaina o le tino i luma, pe fautuaina le pepelo i le tulaga o le embryo.
  • E manaʻomia e le tagata maʻi ona inu i kuata uma itula le kuata o le vai ua tunu poʻo le vai minerale e aunoa ma le kesi.
  • Faʻaliliu le tiga o le tiga. Mo le 10-15 minute, e mafai ona e faʻamafanafana le aisa, taga malulu i le gel po o se fagu vai vai malulu i lou manava (i le itu o tigaina localization).
  • Tuʻu atu i le tagata gasegase e ave se antispasmodic - No-shpa, Papaverine poʻo Drotaverin, pe'ā mafai, ia tuʻuina atu se iniseti i totonu o se tasi o nei fualaau.

E naʻo fomaʻi e mafai ona fuafua le ituaiga o mumu. Ina ia aua le faʻaleagaina le tulaga e tusa lava pe leʻi taunuu mai fomaʻi, i se osofaiga mataʻutia, e faʻasaina le tagata maʻi:

  • Maua le manava loloto - latou te faʻateleina le tiga.
  • Taumamafa meaai.
  • Faʻaaogaina ni meaʻai (Spazmalgon, Analgin, Baralgin) - latou te faʻafefe ai le tiga ma e mafai ona puipuia ai tagata tomai faapitoa mai le mauaina saʻo o le maʻi.
  • Faia sauniuniga o le enzyme (Mezim, Creon, Festal), lea e mafai ona faʻatetele ai le tulaga o le maʻi.
  • Pe a vili, aua le faʻaaoga fofo poʻo vailaʻau e faʻamama ai le manava.
  • Faʻamafanafanaina o le manava o le manava - o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le fulafula ma le sepsis.

Faʻafofoina mo le tiga i le pancreatitis tumau

Togafitiga o le mumū tumau o le faʻamoemoe e faʻamamā ai le tino, faʻaitiitia le tiga, faʻamāmāina le faʻaogaina o le mimita, ma le faʻamaoniaina o le gaʻoina. I le maeʻa ai o se suʻesuʻega auiliili o le peritoneum ma i le i ai o faʻataʻitaʻiga, o le gastroenterologist mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi e atiina ae se togafitiga togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau, sauniuniga o le antienzyme, vitamini, ma meaʻai. Mai vailaau, fai mai fomai:

  1. Faʻataʻitaʻiga o le pulelaʻau pancreatic - e faʻaaogaina mo le le tumau le taofia (tapunia) o le gland. O fualaau o lenei vaega e aofia ai Gordox, Contrick, Contriven, Aprocal. O nei vailaau:
    • faʻagesegese le faʻatinoga o le protease o mea elemene ma le plasma toto,
    • puipuia le necrosis pancreatic,
    • faʻaitiitia le kinin-kallikreinovoy system (KKS).
  2. Hormonal fualaau faasaina o le somatostatin poo ana analogues (Octreotide) - faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le tiga i le pancreatitis, e faʻaitiitia ai le faaselaina o le serotonin i le gland.
  3. O vailaau o le Enzyme (Panzinorm, Mezim, Festal, Pancurmen, Creon, Enzistal Pancreatin) - ei ai mea nei i luga o le soifua maloloina o le tagata maʻi:
    • faafaigofie le faagasologa o le gaosiga o meaai,
    • faaitiitia le malosi o le tiga
    • faʻamaonia le galuega ma faʻaititia le uta i luga o le paʻu,
    • saofagā i le faʻamalamalamaina lelei o vailaʻau faʻasaina.
  4. H2 histamine responsor blockers (Famotidine, Nizatidine, Cimetidine) - ua mamanuina e taofia ai le faasela i totonu o le pancreatic gland e ala i le initia o le gaosiga o le suka o le hydrochloric i totonu o le manava.
  5. Fale puipui (inhibitors) o le pamu proton - Ezokar, Omeoprazole, Rabeprazole. O le sini autu o nei vailaʻau o le faʻamautinoa le taofiofia o le faʻamalolo o le kulimi chlorūriki e ala i le polokaina o le pamu proton i sela.
  6. Fualaau faasaina - Diakarb, Triampur, Furosemide.
  7. Anetamini (Pipolfen, Suprastin, Peritol, Diphenhydramine) - ua faatonuina ina ia faaitiitia ai le fula o le gland tissue.
  8. Antacids (Fosfalugel, Palmagel, Maalox, Altacid) - ua mamanuina e faʻaitiitia ai le suka o le chlorhydric, lea e natia e le manava.
  9. Antispasmodics (Drotaverin, Papaverin, Eufillin, No-shpa, Ralabal, Spazmolin) - faatonuina mo le toomaga o le tiga.
  10. Antibacterial drugs (Amoxilav, Azithromycin, Abactal, Sumamed) - faʻaaogaina e faʻaumatia ai siama microflora, lea e mafai ona afua ai siama. E faʻaumatia faʻamaʻi uma e le vailaʻau le microflora uma i totonu o le inumaga, o le mea lea e faʻaaogaina ai faʻatasi ma faʻamalosi (Linex).
  11. Cholinolytics - Chlorozin, Metacin, Platifillin, Antopit. O vailaau faafomaʻi o lenei vaega e faʻamaonia ai le faʻaogaina o meaʻai.
  12. Vailaʻau faʻapitoa - Omeprazole, Lansoprazole, Omez. O vailaʻau e faʻaitiitia ai le tiga, faʻalavelave ai le elekene o le eletise hydrochloric, ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le inflammatory.

Faailoga o Pancreatitis

O le pancreas o loʻo faʻapipiʻi ai enzymes faʻamaʻi ma hormones e faʻasaoina ai le polotini, gaʻo, gaʻo gaʻo gaʻo - insulin, glucagon, somatostatin. O le okeni ei ai se foliga lautele ma o loʻo i le pito i luga, i tua o le manava, o loʻo vavalalata vavalalata ma le duodenum. O le uʻamea e tusa ma le 70 g, o le uumi e eseese mai le 14 i le 22 cm, lautele - mai le 3 i le 9 cm, le mafiafia - 2-3 cm.

O le mumu o le pancreatic e mafai ona tupu i foliga lapopoa ma le tumau, o le faʻamaʻi o le falemaʻi e ese. O le tino pancreatitis e matautia, e pei o toxins e mafai ona faʻaosoina ai le necrosis o tisipenisione o le gland ma isi totoga, faʻamaʻi, purulent process. E oʻo lava i togafitiga faʻapitoa i faʻaonapo nei, o le tino e 15%.

E leai se ata o le falemaʻi i totonu o le pancreatitis, o le mea lea, e manaʻomia suʻesuʻega faaopoopo mo se faʻamaonia saʻo. I le tino o le faʻamaʻi, o masaniga sese e masani ona faia i totonu o le paʻu, lea e mafua ai le tiga i isi totoga, faʻalavelaveina le felauaiga o meaʻai e ala i le manava ma le gaogao. I le faʻaopoopoga, o faʻamaʻi e faʻaalia ai lava i faailoga nei:

  • ogaoga tiga i le pito i luga, alu i le itu tauagavale, tua,
  • taʻavale
  • vomani ma le talo, lea e le aumaia le toomaga,
  • fufulu
  • faʻamaʻi
  • e mafai ona tupu, e mafai ona tupu, faʻatasi ai ma le samasama o le paʻu, o le mimiti pogisa, moli feʻalo,
  • i nisi tulaga, e foliga mai o ni mea e matala i tafatafa o le pusa po o le itu tauagavale o le manava, o nisi taimi ma se tulu samasama.

I le mumusu tumau i le pancreas, o suiga e le mafai ona suia e tupu. E sosolo, e vaapiapi le laina, o vailaau e suia i se mea e fesoʻotaʻi ai, ona o le a le mafai e le okeni ona faʻataunuʻuina ana galuega, ma o le faʻasolosolo o elemene oona ma hormones ua faʻaitiitia. O le pancreatitis o loʻo faʻaalia i se ata o le falemaʻi, o ona uiga e faigofie lava ona fenumiai ma isi faʻamaʻi o le tino.

O le maʻi e amataina lemu ma e le o ia lagona mo se taimi umi. O faʻamaʻi e iloa ai o ia o se tiga tumau pe oʻo i le manava, lata ane i le itu tauagavale o le hypochondrium, e mafai ona tuʻuina i le pito i lalo. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le nausea, vomiting, belching, sunburn, o se tofo suamalie lē lelei i le gutu. E mafai e le diarrhea ona fesuiaʻi ma le manava, faʻatasi ai ma vaega o feʻai o meaʻai e leʻi faʻaaogaina. Paʻu o le mamafa o mea mamafa, o le faʻaalia o vailaʻau vaʻaia e mafai. Talu ai ona o le pancreas o loʻo faʻapotopotoina le inisalini, o le pancreatitis e masani ona o faatasi ma le maʻisuka.

Vailaʻau mo le tagata matua pancreatitis

I le mauaina o faailoga faʻapitoa o le mumu o le pancreatic, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi ma faia suʻesuʻega. Ma, e tusa ai ma iuga o suʻega, o le a faatonuina e le fomaʻi togafitiga togafitiga. Ua aiaia ai mo gaioiga e faʻatatau i:

  • toomaga mai tiga o faailoga,
  • aveeseina o le mumu i le pancreas ma okeni lata ane,
  • faʻamaʻalogaina o faʻamaoniga e fesoʻotaʻi ma le le atoatoa o le enzyme o le pancreas,
  • puipuiga o faʻafitauli.

O le vave ona e amata togafitiga, o le sili atu lea o le avanoa o le manuia. O fualaau uma mo le pancreatitis i tagata matutua e tatau ona ave e pei ona faatonuina e le fomai i le metotia faatonuina. Mo le togafitiga o le pancreas, antispasmodics, antacids, sauniuniga o le antienzyme, ma le N-2 poloka poloka. Vaʻaia ai soʻo se mea e aofia ai le polypeptide aprotinin. I le tutusa ai ma le inuina o vailaʻau, o loʻo faʻatulagaina ai taualumaga e faʻamamā ai tino o panicreatic enzymes, meaʻai.

Enzymes ma anti-enzyme sauniuniga mo pancreatitis

Ina ia faʻamaonia le taua o le vai gastric, ua faatonuina e le fomaʻi vailaʻau o loʻo i ai vailaʻau e suia ai le 'elemene oona e gaosia mai e le pancreas. O le amylase lenei, lea e fesoasoani i le gaosia o le masini i sugars, faapea foi ma le protease ma le lipase (o le mea muamua e faamutaina ai le tuufaatasiga i le va o mea amino i proteins, gaʻo lona lua). O tapenaga o le Enzyme mo pancreatitis e lagolagoina ai le galuega a le pancreas, fesoasoani e aloese mai lona faʻaogaina, ia faʻatau lelei meaʻai, e faʻamalo ai le manava, gaioiga, afu, ma le faʻamalosi.

Mo togafitiga o le pancreatic, o vailaʻau o le enzyme o loʻo aofia ai le pancreatin ua faʻatulagaina. Na te talepeina gaʻo, proteins ma gaʻo, ma sui le amylase, lipase, protease:

  • Feso. I le faʻaopoopoga i le pancreatin i le tuufaatasiga - hemicellulose, vailaʻau vine pusa. O vailaʻau e faʻateleina ai le faʻalaumalieina ma le faʻaleleia o meaʻai, ae faʻapea foi le malepeina o le fiber, le faʻaleleia atili o le pulelele, ma faʻaosoina le lipase. Fai: 1 le laulau i le aso pe a oʻo i le taimi o se taumafataga.
  • Creon. Faiga faʻavae - capsules 150, 300, 400 mg o pancreatin. O le tui e faʻalagolago i le ata o le maʻi, na faia i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga.
  • Panzinorm 10000 ma le 20000. Fausia i totonu o capsules, inu 1 papalama ma mea taumafa i le tolu taimi i le aso.
  • Digestal. Faiga faʻavae - taʻavale. Ave i tua poʻo le taimi o se taumafataga 1-2 pcs. faatolu i le aso.
  • Mezim 10000 ma le 20000. Fausia i totonu o laupepa, capsules, timuga. Ave muamua pe a uma le taumafataga o le 1-2 pc. tasi i le faatolu i le aso.

Faʻatasi ai ma le edema pancreatic, e tatau ona taofia lana gaoioiga. Ina ia faia lenei mea, ua faatonuina e le fomaʻi le pulea lelei o sauniuniga o le faʻasaina. Faatasi ai ma i latou, o le Faʻasaga poʻo lana analog Aprotinin e tatau ona iloga. Latou te faʻavaivaia le proteinase, faʻalavelaveina le kallikrein-kinin system - o se vaega o faʻamaʻi e avea ma vaega malosi i gaioiga faʻanatura, totoina o le toto, ma le tiga.

O le mumumeta pancreas e mafua ai le manava e faʻasaʻo ai le tele o le elekene hydrochloric. Faateleina le maualuga o le eletise o loʻo faʻataʻamilomilo ai masini, mafua ai le ogaoga o le tiga, faʻamaʻoʻese le enzymes digestive. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga o sauniuniga o le enzyme ma taofia ai le faaleagaina i puipui o le manava, e fautuaina e fomai ni fesoasoani, o la latou galuega o le faaitiitia lea o le elekene hydrochloric. O vailaau faafomai o lenei vaega o loo faamatalaina i se mea e afifi ai, puipuia mai aafiaga leaga, faaleleia le suauu o bicarbonates, ma puipuia ai le taoto.

O mea autu o loʻo faʻaaogaina o mea faʻaaoga o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o pancreas mumū o le magnesium ma le alumini. O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le eleʻele o le hydrochloric, maua ai se faʻataʻitaʻiga, aʻafiaga faʻaleaganuʻu i le lotoifale, maua ai se aafiaga tele, faʻaleleia le puleaina o talo, ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kesi. O vailaau faʻamaʻi i le tino o laumei aʻo leʻi faʻaaogaina e tatau ona nutimomoia pe tatu maeʻa. Ina ia faʻamautuina le paleni-faavae, o loʻo taua i lalo sui nei:

  • Gel Almagel. Ua fautuaina tagata matutua e ave le 1-2 tsp. i le aso afa i le itula ao le i faia taumafataga ma i le taimi e momoe ai. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 16 tsp. O le togafitiga e 2-3 vaiaso.
  • Taofia ma faʻamaonia Maalox. E i ai sona aafiaga faʻapiopio, taofi le tiga i le pito i luga o le gastrointestinal tract. Totoga - 2-3 papaʻai poʻo le 15 ml le faʻamalolo le tasi le itula pe a uma ona 'ai ma ao le i momoe. O le togafitiga e 2-3 masina.
  • Gastracid tablets. Fuataga: 1-2 papafa 4 taimi i le aso pe a uma se taumafataga ma aʻo lei momoe. O le togafitiga e le sili atu ma le tolu vaiaso.
  • Alumag papa. Inu 1.5 itula pe a uma se taumafataga. O le togafitiga o se masina.
  • Gel ma papa Palmagel. Tosiga: 2-3 papafa poʻo le 5-10 ml o le faʻamalolo le tasi ma le afa itula pe a uma se taumafataga. O le togafitiga e 2-3 masina.

H2 tagata teteʻe

I le togafitiga o pancreatitis i le taimi lava e tasi ma le taʻavale, o le inisinia faasela, o le poloka o le tali H2-histamine, e tatau ona faʻatulagaina. O fualaau nei e mafua ai ona avea le histamine ma mea e le mautonu ai le masini e maua mai ai le masini elekene. O lenei mea e faʻaitiitia ai lona faʻasalalau ma le ulu atu i le lumenese o le manava, lea e fesoasoani i togafitiga o pancreatitis. O lenei aʻafiaga o poloka i luga o le tino e le faʻapulaʻaina i: faʻamalositino faʻamalositino faia le mucosa gastric e sili atu ona faʻasaʻo i mea faʻamalosi, fesoasoani i lona faʻamalologa.

H2-blockers e tatau ona faia ma le faaeteete, i se vailaau e pei ona faatonuina e le fomaʻi, talu ai e mafai ona latou faia le tele o aʻafiaga. O le tele o faʻafitauli o fualaau ia o le 1 augatupulaga. Mo le togafitiga o le pancreas mumū, o fualaau nei ua faatonuina:

  • Cimetidine. O le vailaʻau e ave muamua pe o taimi o taumafataga. E maualuga le maualuga o le toto i le 2 itula. O le faʻamuamua lea o fualaau faasaina, o le mea lea, e mafai ona faʻaosofia ai le tele o aʻafiaga mai itutino eseese. Faatasi ai ma i latou - o le manava o le tino, o le afaina, o le ulu, o manua o le fatugalemu, o suiga i le tuufaatasiga o le toto, ua faaitiitia ai le puipuiga. A maeʻa le aso, e 48% o le mea galue malosi e tuua ai le tino.
  • Ranitidine. O le fualaau faasaina e afua mai ile tupulaga lona lua. O lona gaoioiga e 60 taimi o simetidine. E maua le vailaau e tusa lava po oa meaai. O le meafaigaluega e maua ai ni faʻafitauli laiti, e faʻaalia e se umi umi o le gaioiga. Faʻavave totoʻa i totonu o le toto, o le maualuga maualuga o le tausiga e matauina pe a mavae le 2 itula. E fa sefulu pasene o le mea galue malosi e tuua le tino pe a maeʻa le aso.
  • Famotidine tablets. O le vailaʻau lona tolu, o le mea lea e sili atu le aoga nai lo le Ranitidine, e itiiti ifo aʻafiaga o aʻafiaga ma e mafai ona toleniina. E mafai ona ave le meafaigaluega e tusa lava po o le a le taumafataga. O le maualuga maualuga e matauina pe a mavae le itula, o le afa-ola e 3.5 itula, o le aoga e 12 itula.

O suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai o le H2-histamine receptor blockers e tele mea le lelei. E le mafai ona latou faatumauina le maualuga o le maualuga o le eletise mo le sili atu i le 18 itula, pe a uma togafitiga e tele ni toe foi, e vave ona faʻaaogaina le tino i le fualaau faasaina ma e mafai ona tu, ma faʻaaogaina i fualaau.O le tele o taui o tagata poloka o lo latou faaaogaina e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o pancreatitis poʻo lona faʻavavevave.

Prohibit pommo inhibitors

Talu ai nei, na amata ai ona suia e le au taofiofi a le H2-histamine le sili atu ona lelei ma le saogalemu o fualaau faasaina - o le faapaologa o le pamu (PPI). O a latou gaioiga e faʻamoemoe i le taofia o le galuega o le enzymes, lea e taʻua o le "pamu faʻasolosolo", lea e tuusaʻo saʻo lava i le faʻapipiʻi o le elekene hydrochloric. O le lelei o le IPP o le le faʻamalosia pe a uma le faalēaogāina, e le mafai ona latou faʻaosoosoina le atinaʻe o pancreatitis, mafua ai se numera itiiti o mea leaga.

O faʻatoʻaga uma o le pamu pama o le benzimidazole, o le mea lea, o loʻo faʻamatalaina i latou i le faiga lava e tasi o le gaioiga. O le gaioiga malosi o fualaau oona e faʻapipiʻiina i totonu o le komiti failautusi, lea, i lalo o le aafiaga o le maualuga maualuga, ua liua ma faʻaaogaina, poloka le galuega a le enzyme. O loʻo mafai e le IPP ona pulea le soʻotaga o le suka o le hydrochloric i le aso atoa, e tusa lava po o le a le mea e faʻamalosia ai lona faʻamalolo.

O le sui sili ona suʻesuʻeina o lenei vaega o le Omeprozole, o se tasi o fualaau lea e maua ai le vave faʻasaina o le synthesis acid acid hydrochloric. I le vevela tele o le pancreas, o le vailaʻau ua faatonuina i se fua o le 20 mg i lea aso ma lea aso, faatasi ai ma le toe foi - 40 mg / aso, aso malolo - 60 mg / aso. I le faʻaaogaina o Omeprozole, faʻaititia le 50% o le gaosiga o le eletise. O le faʻaitiitia o le acidity e amata mai i le 2 itula, o le maualuga o le mea e matauina i le aso lona fa.

O se vailaau lelei mo pancreatitis o le Pantoprazole, lea e faatauina i lalo o igoa Nolpaza, Sanpraz, Ulsepani. Panta. E aoga le vailaʻau tusa lava pe o le a le taumafataga, ae sili atu le 10 minute aʻo leʻi faia le taumafataga. O le maualuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i totonu o le toto e mataituina i le maeʻa ai o le 2, 5 itula, o le aafiaga mulimuli i le aso. O le umi ole togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi.

Mo le togafitiga o pancreatitis, o le Rabeprazole (analogues - Pariet, Razo, Khairabesol) e faʻaaogaina e avea o se togafitiga faigata. O le PPI e amata ona taofiofi le gaosiga o le suka o le hydrochloric i totonu o le itula talu ona ave le vailaʻau. O le maualuga o le maualalo o le malosi o le manava i le manava e tusia pe a uma le lua i le fa itula pe a uma le faʻamaʻi muamua, o se faʻamausali malosi pe a mavae le 3 aso o togafitiga. I le aso muamua, o le acidity index e faaitiitia e le 61%, i le aso lona valu o togafitiga - e 88% o numera muamua.

Isi vailaʻau mo pancreatiti

I nisi tulaga, faatasi ai ma le mumulu faifai pea o le pancreas, o fomaʻi e faatonuina ai mea leaga, lea e maua ai se lagona toʻafilemu i luga o le tino ma faʻaitiitia ai faʻafitauli faʻalagona. O nei vailaʻau e le gata ina faʻaititia ai le atuatuvale, ae faʻamalosia foi le aʻafiaga o fualaau oona mo pancreatitis. Faatasi ai ma nei fualaau faasaina e mafai ona faailoaina:

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le togafitiga o le hormone. Ina ia taofia le gaosia o le pancreatic ma le gastric, o loo faaaogaina Octreotide - o le tutusa o le hormonone somatestatin, lea e faʻaaogaina e togafitia ai tuma. Corticosteroids (e pei o le prednisone) o loʻo faʻamaonia pe afai o le mumū masani e mafua mai i se maʻi o le autoimmune. Ole faʻasologa o togafitiga mo se taimi faapitoa, talu ai togafitiga faaumiumi e mafai ona faʻaosofia ai le tele o aʻafiaga.

I le pancreatitis e masani ai, e masani lava ona matauina le gaogao, faatasi ai ma le manava. O le vaivai o le Enzyme e faʻaitiitia ai le faʻapalaina o meaai, ona o le mea e tolopoina ai le meaai i totonu o le vaega o meaʻai, ma o siama e mafua ai le pala, o loʻo mafua ai le manava ma le pala. E mafai ona foia e tagata Sorbeni lenei faafitauli. Smecta ma pancreatite e faʻafefeina ai nei faiga, faʻaitiitia le faʻavauvau ma faʻamautuina le nofoa. O le vailaʻau e faia ai se membrane puipuia i luga o le mucosa, teuina o toxins ma siama ma faʻaalia ai i fafo ma fecesi.

O vailaau faʻamalositino e faʻaaogaina e fasiotia ai siama faʻamaʻi e mafua ai faʻalavelave faʻalavelave: faʻavaeina o le pipisi o le pancreatic, faʻamaʻaloga o le talo, mumu o le alalele, le foliga mai o kume, ma siama siama. O vailaʻau mo le tino pancreatiti o loʻo faʻatulagaina e ala i le tui, talu ai e tatau ona vave faʻavavevave faʻasalaga. E tatau ona faʻaaogaina vailaʻau e pei ona faatonuina e se fomaʻi, talu ai e na o latou lava e mafai ona faʻaleagaina sela o le pancreatic ma faʻaosofia ai le mumū. Faatasi ai ma nei fualaau faasaina e tatau ona faamamafaina:

  • Ceftriaxone, cefotaxime mai le vaega o cephalosporins,
  • Amozylav mai le penicillin group,
  • Thienam mai le vaega o le thienamycin,
  • Ampioks - o se vailaʻau tuʻufaʻatasiga mai antibiotic Ampicillin ma Oxacillin,
  • Vancomycin mai le vaega o glycopeptides tricyclic.

Mo le puipuia o le pancreatic edema, aveese le tele o enzymes ma vailaau mai le tino, o fomaʻi e faatonuina ai togafitiga - togafitiga. O le pancreatitis, Furosemide ma le Diacarb ua faʻatulagaina faʻatasi ma sauniuniga faʻasaʻi. O le inu o fualaau oona e tatau ona matua pei lava ona faatonuina e se fomaʻi, ona o le le faaaogaina tatau e mafai ona faaleagaina ai sela o le pancreatic, faatupuina ai le faateleina o le creatinine ma le urea i totonu o le toto, o se faaitiitia malosi o le toto ma isi mea e fai.

Vaega o le tagofia o fualaau mo pancreatitis

E tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu togafitiga togafitiga ma faʻamalamalama po o fea vailaʻau mo le pancreas e tatau ona onā ai, o nei mea i le taimi o le taumafataga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau o le enzyme mo pancreatiti o loʻo onā i le taimi e tasi e pei o le 'ai, ae o vailaʻau e ave pe a uma, faʻasaina pamu pipi i aso taʻitasi. E mafai ona ave faʻamaʻi paʻu pe afai e manaʻomia i soo se taimi, ma ia mataʻituina le metotia o loʻo faʻasinoina i faatonuga.

E tatau ona fufulu uma faʻamalama i pancreatitis ma le tele o vaiinu mama. I le taimi o le maʻi, o le ava malosi ua faʻasaina, o ona toxins e faʻamaina i sē uma o le tino, e aofia ai le pancreas. Ole tuufaatasiga o fualaau faasaina ma le ethanol o le a faateleina ai le avega i luga o le ate, fatugaʻo, ma isi totoga o le digestive tract, e mafua ai ni faafitauli matuia.

Soʻo se vailaʻau e ono aʻafia ai aʻafiaga o le aʻafiaga ma ua i ai ni faʻasalaga, o lea ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faitau i faatonuga ma logo i le fomaʻi e uiga i faʻamaʻi masani. Afai o le vailaʻau mo pancreatitis na faʻaosofia ai faʻafitauli ma aʻafiaga o aʻafiaga matuia, e tatau ona faalēaogā vave, suia le vailaau faʻasaina i se isi mea galue.

O le umi o le vasega o togafitiga mo fualaau faasaina taitasi ua faatonuina e le fomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona inupia e vailaau faʻamalosi mo le sili atu ma le lua vaiaso, ona o vaisu e fai ma vaisu ma fualaau faasaina e le aoga. E le mafai ona faʻavevesi le togafitiga faʻasolosolo, talu ai e le gata e mafai ona faʻaititia le aoga o togafitiga, ae faʻaosofia foi le toe faʻafoʻi o le maʻi.

Ina ia mafai ona togafitia togafitiga, e tatau lava ona e mulimuli i se meaʻai. I le tino o le faʻamaʻi, o le matelaina o le fiaʻai o loʻo faʻaalia i le lua aso muamua, mulimuli ane e mafai ona e amata taumafa i meaʻai laiti-kalori. Mea manogi, mea vevela, suamalie, faʻafefete, mea ulaula, isi ipu e faʻateleina ai le faʻamalositino o le gastric juice, faʻasaina le kesi i totonu o le inumaga. I le foliga masani o le maʻi, o lo latou faʻaaogaina ua faʻatapulaʻaina foi. E tatau ona fufulu meaʻai, e mafai ona e kuka, kuka, tao tao. Taumamafa i meaai laiti 5-6 taimi i le aso.

Aspen paʻu

O lenei paʻu e faʻamamaina le pancreas mai mea vevela ma faʻamaonia le faʻamaʻi ma le ate. E taua le faʻaaogaina o le paʻu o tamaʻi aspen. Meaʻai: tuʻu pe tusa ma le 300 g paʻu i totonu o se pani, faʻatumu i vai ina ia mafai ai e se vaega o le vai ona ufitia le pito i luga o le laau. E tatau ona kuka le paʻu mo le 30 minute, pe a maeʻa ona tuʻuina atu le palu mo le 12 itula. I le mavae ai o le 12 itula, faʻaaogaina le mea e faʻafefeteina i totonu o se fagu e leai ni tui ma ave 50 ml i aso uma i le taeao ma i le taimi e momoe ai.

Afai e faʻaaogaina faʻasologa o tagata mo le sili atu i le lua masina, ona tatau lea ona suia i latou ina ia maua se lelei sili atu ma aloese mai le faʻaaogaina o le tino.

Mataʻituina lou ola maloloina ma tausia oe. Manatua nai lo le taulimaina o tiga e le mafai ona oʻo i ai, e sili atu le puipuia o latou foliga.

Tuua Lau Faamatalaga