Uluai faailoga o le maʻisuka i alii

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia lea e aʻafia ma le mutaaga o le gaosiga o le inisalini o le tino. Faailoga o le maʻisuka i tagata e mafai ona eseese. E mafai ona toetoe lava a le vaaia, ma faasolosolo malie atu i ni faʻaoga faʻamaʻi ola. O le amataga o le faamai e mafua ona o le le mautonu i le endocrin system ma le pancreas. O faʻamalologa i le pancreas e faʻapogai ai se faʻaitiitia o le gaosiga o le inisalini. O le alualu i luma o le faʻamaʻi e mafua ai le moni o lenei hormone ua maeʻa ona tuʻuina atu. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E faʻaleagaina e le vailaʻau le faʻamalositino, e oʻo atu ai i faʻafitauli o le gataifale ma le faʻaleagaina o le toetoe o totoga uma lava. O le tino e faʻaleagaina le paleni o minerale, gaʻo ma gaʻo. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga sili ona faanoanoa.

Etiology o le maʻi

O le tele lava o taimi, o mafuaaga o lenei maʻi ogaoga ma le matautia e faʻamavaeina. O le tuʻuina atu o le maʻisuka e matua masani lava. Afai i totonu o le aiga o lenei maʻi na maua i le tele o tagata, o lona uiga o le suli o loo lamatia.

O loʻo i ai mafuaʻaga e faʻatautaia muamua mo le atinaʻe ma le alualu i luma o le faʻamaʻi:

  1. Ava malosi. O mea inu ava e afaina ai totoga uma. O le faʻaogaina o le tino, lea o le pancreas o se vaega taua, e afaina tele mai lenei masani leaga.
  2. Mafuaaga O le fiafia mo le 'aiʻesea e mafai ona faia se togafiti i se tagata. O aʻafiaga i totonu o le manava o le manava e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina ma le faʻalavelaveina o le gaioiga o totoga i totonu, suiga faʻaleagaina oi latou ma le leiloa o galuega.
  3. Taumafa mama, meaʻai vevela ma meaʻai. O mea e le masani ai e mafua ai le ita tele ma le mumu o le mucous membrane o le gastrointestinal tract.
  4. Le umi ma le le pulea o le faʻaaogaina o vailaau malolosi. O lenei mea e tupu i le togafitiga o faʻamaʻi tuga. O le tele o taimi, e faʻaleagaina e tagata le latou soifua maloloina e ala i togafitiga a le tagata lava ia.
  5. Galuega le masani e aʻafia ma le atuatuvale ma le leai o se moe.
  6. O maa i totonu o le vevela. A oʻo ina tapunia le talo, o le a sili atu le gaosiga o le suauʻu i totonu o le meaʻai, faʻalavelaveina ai lona gaioiga ma faasolosolo malie ona faʻaumatia.
  7. Maʻi faʻamaʻi e tuʻuina atu faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai.
  8. O le i ai o le fogaeleele masani o le vevela ma le suppuration. O le gasegase, sinusitis ma le maʻi tigaina e mafai ona avea ma mea e manaʻomia mo le maʻi o le maʻisuka.

E masani lava, o lenei maʻi o se taunuuga o faʻamaʻi o le cardiovascular system. Latou te taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le metabolism ma le faʻaitiitia o le gaioiga o totoga i totonu.

Faailoga o maʻi

O le vailaau faafomai e maua ai le maʻisuka i alii i vaega e lua:

  1. 1 ituaiga. O le ituaiga sili lea ona ogaoga o le faʻamaʻi, lea e taofia atoa ai e le pancreas le gaosiga o le inisalini. O tagata ei ai lenei faʻamaʻi e manaomia le faifaipea ma le faifaipea o le inisalini. Tuai i le ave o fualaau faasaina e ono afaina.
  2. 2 ituaiga. Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamai, ua matauina ai se faaletonu o le hormone mo le masani ai o le tino. O lenei ituaiga o maʻi e le o se lamatiaga tele i le tagata maʻi, pe a fai o loʻo tausia ma tausia tulafono masani o se olaga ola maloloina ma o fualaau ua faatonuina e ave.

O le ituaiga muamua o faʻamaʻi e tupu i le amataga. O le maʻisuka ituaiga 2 e maua i tamaloloa e sili atu i le 40-45 tausaga. Talu ai o faʻamaʻi faʻamaʻi e lua e eseese tele i le natura, o faailoga o le maʻisuka ituaiga eseese o loʻo faʻaalia i latou lava i auala eseese.

O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka (faʻalagolago ile insulin) e iloagofie lava ma vave. O le maʻi e amata i se taimi pupuu, lea e mafai ona 20-30 aso. O le malosi mo lona faʻaalia o se faʻafitauli ogaoga mo le tino (faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi, faʻasalaga o faʻamaʻi masani).

O faʻaʻailoga o le maʻisuka ua faʻaalia e pei ona taua i lalo:

Tuua Lau Faamatalaga