Renal le maʻisuka insipidus

O le maʻisuka o le Renal o se totoga o le okeni e mafua ai le faʻamalaina ma le le atoatoa i paleni-masima. E tali lelei le faʻamaʻi i togafitiga, ae mafai ona mafua ai faʻafitauli. O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e toatele tagata e iai ni o latou manatu. O le mea moni, o le faʻamatalaga e fesoʻotaʻi i le auala e aloese ai mai lenei maʻi tuga. E na o le tasi le ituaiga o maʻisuka e naʻo le tasi. I le faʻatinoga, e tele faʻamaʻi pipisi e aʻafia ma le faʻavaivai ma le faʻaaogaina o suga. O le tasi oi latou o le maʻisuka toe.

Renal maʻisuka

O galuega aupito sili ona taua a le tino e aofia ai le faʻanoanoa, o lona uiga, le gafatia o le fatugaʻo e aveese ai meaʻai gasegase mulimuli mai le toto, tele vai, minerale i le ituaiga o fofo o le creatinine, uric acid, phenols, amines ma isi mea. I le solia o lenei galuega, o mea e tatau ona ave i tua e faaputuputu ma toe foi atu i le toto, ma faʻafefeteina ai le tino atoa, ae le na o le fatuga lava ia.

O se vaega tāua o fatugaʻo o le gafatia e gauai ma faʻaitiitia le urine, faʻalagolago i manaoga o le tino. O le mafuaʻaga ona o lenei mea o le faʻaogaina o mea eseese ma le aofaiga o le suavai e ese le faʻalagolago i le taimi o le aso, galuega galue, vevela o le tino, ma isi. E manino lava, o le le mafai ona faʻatino lenei galuega e taʻitaʻia ai ituaiga eseese o le inisua.

O le tele o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le taofiofia o le faʻamalosia o galuega e fesootaʻi ma le mea moni e faapea, o le taumafa ma le aveeseina e fesoʻotaʻi ma se vailaʻau faapitoa e masani ona faʻavaivaia. O lenei ituaiga o maʻi e faatatau i le maʻisuka fatu fatu.

O faʻamaʻiga o le maʻi e na o tulaga ogaoga lava e tupu, pe a oʻo ina sili atu le taua o le kulukose ma le vai. I se uiga malie, o le maualuga o le kulukose o le toto e tumau pea, o le mamafa o le avega e masani pe faʻaititia, o lona uiga, e le afaina ai le kulukose mai le meaʻai. O nisi taimi o le maʻisuka o le "latalata" i le suka. O faʻamaʻi e fesoʻotai, ae le faʻaaloalo, nai lo le faʻaalia, o le afaina ai o le tasi ma le isi nai lo le faʻaosooso.

O le mea sili e lamatia ai le gau ma le atinaʻe o le hypokalemia, lea, i le iuga, e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le paleni masima. I le faaopoopo atu i ai, o le le lava o mea inu gaʻo e le faatagaina ai le faatumauina o le paleni masani o le malosi.

O le faʻamaʻi e le o se faʻamaʻi masani, ae e mafai ona aʻafia - o se ituaiga autū o le tofi. I le matua ma le itupa, e le "nonoa" le maʻi.

I tamaiti, o foliga vaaia e foliga mai ua leva ona i ai i le 3-6 vaiaso o le olaga. O se mea e sili ona taua, o le pepe e sili ona fiafia i le vai i le susu o tina ma vave ai ona leiloa le mamafa. O foliga e le o se mea faʻapitoa, e pei o tagata matutua, ua faʻaipoipoina faailoga, e ui o ona taunuuga e sili atu ona leaga. E tele taimi e fuafua ai se gasegase e tusa lava pe amata ona alu le tama i tua i le faʻaleleia o le tino ma le mafaufau.

O se foliga tumau e tumau ai pea e le mafai ona oʻo atu i faʻalavelave faʻalavelave tuputupu aʻe. E le mafai e tagata matutua matutua ona mateina o latou maʻi mo le tele o tausaga.

Afai e malamalama lelei ia togafitiga ole faʻamaʻi, ona leʻo faʻamautuina lea o mafuaʻaga.

O loʻo iai i le taimi nei le faʻataʻitaʻiga le faʻaaogaina o le kulukose e pei ona taʻua i lalo:

  • Faatasi ai ma le glucosuria tele o le ituaiga A, o le tele o vavalalata vavalalata ua faaitiitia e faatatau i latou foliga, lea e mafua ai ona leiloa le kulukose.
  • O le le lelei o le faiga o felauaiga e faasaga i le fusi o le gradient i totonu ole membrane. O le faʻamaoniga o le alu atu o le kulukose e ala i le gaʻo e fesoʻotaʻi ma le suauu. Fufuluina o le mulimuli, taʻitasi, e taʻitaʻia ai le aveesea o le suka.
  • Faʻaitiitia le mafai ona gafatia o na paʻu o loʻo feagai ma le lumenia o tubules - e le o taofia le kulukose i le membrane.
  • Faʻitiʻitia galuega faʻatino o le uʻamea faʻamalosi mo le kulukose.

O le isi ituaiga o maʻisuka (maʻi o le maʻisuka) o le maʻisuka masima. E fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le sodium, lea e oʻo atu ai i lona pule faitalia ma le atinaʻe o le hyponatremia, o lona uiga, i le solia o le paleni masima.

O mafuaʻaga o lenei maʻi e sili atu ona suʻesuʻeina:

  • O faʻamaʻi pipisi e pei o le gasegase, fomaʻi.
  • O togafitiga o le hypothalamus, e taʻitaʻia ai le gasegase i le faʻasologa o le hormonone antidiuretic - vasopressin. Malosiaga faʻapitoa pe maua.
  • Faʻaleagaina i le faiʻai, o le tasi auala poʻo le isi e aafia ai le galuega o le urination - maʻi vevela, tumaʻi, gaioiga.
  • Maʻi faʻapitoa i le Selfimmune e osofaia ai le tino o le calcium.

I totonu o le vitio e uiga i mafuaʻaga o le maʻisuka insipidus:

E lua ituaiga autu o le faʻamaʻi: maʻisuka ma le masima le maʻisuka. E ui lava i le mea moni o maʻi e tutusa uma, o le eseesega i le va o nei mea e taua tele.

Sugar - glycosuria, o lona uiga, e le lava le toe faʻatūina o le kulūkose, lea e tau atu i lona manava i le faʻavave. E le masani ona iloa le maʻi o le maʻisuka, talu ai o lenei faiga - o le tosoina o le kulūkose, e totogi mo se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto. Ae ui i lea, o lenei soliga, e ui i lea, e tau atu i le vave ona ofuina o manulele, talu ai latou te galulue ma le tele o avega.

E lua faʻasesega:

  • ituaiga A - e fesoʻotai ma le leiloloa o le maualuga o le faʻasolosolo faʻasalalau o vavalalata vavalalata,
  • ituaiga B - o le solia o le suka e na o se vaega o le nephrons o loʻo matauina, ae o le isi vaega o loʻo galue ma le mamafa o le avega.

I le fesoʻotaʻiga i le faiga o le faʻamaʻiina o le maʻi, ua vaevaeina le guacosuria i le aʻoga ma le lua:

  • matua - e fesootaʻi ma le faʻalavelave faʻapitoa,
  • lona lua - o se taunuuga o maʻi faʻaleagaina. E aofia ai le nephrosis, glomerulonephritis, siaki o Girke, ma isi.

I le faʻaopoopoga, mafaufau i le gutu ma le extraluga glucosuria:

  • Igoa o le Renal - e fesoʻotaʻi ma le glucose ua le atoatoa i le maualuga o le fatugaʻo, i totonu o le tino, ma ona o le le atoatoa o le felaʻuaiga o kulukose i totonu o siama.
  • O isi mea e maua mai i lalo o le malosi o mea moni mai fafo. E ese mai i le fatugaina o le faateleina o le maualuga o le kulukose o le urine e ogatasi ma le faateleina o le suka o le toto.

E tele faʻasalaga e fesootaʻi ma le mafuaʻaga o soliga:

  • maʻisuka - e fesoʻotaʻi ma le maʻi suka, masani lava o le ituaiga muamua. O suauu i le urini e aliali mai e tusa lava pe itiiti sina faasili i plasma. O le leai o le kulukose i le urine o se faailoga e matua le lelei lava, aua e faʻaalia ai le le mafai e le tino ona faʻamaonia mea uma,
  • totonugalemu - e fesoʻotaʻi ma le faaleagaina o faiʻai. Faʻasolo i le encephalitis, maningitis, stroke, le afaina ona o le tiga ma isi,
  • pancreatic - e le tumau, faʻaosoina se maʻi o se soliga i le galuega a le pancreas. A maeʻa ona aveese le mumū, e le toe i ai le glucosuria,
  • endocrine - e fesoʻotaʻi ma se tele poʻo le leai o ni homoni. O le mafuaʻaga e mafai ona avea ma faʻamaʻi muamua - pheochromocytoma, gasegase, ma le faʻaaogaina o vailaʻau - ACTH, cortisol, ma isi.
  • hyperthermia o se tulaga le tumau foi e mafua mai i le fiva, lea e mafua ai le galala ma le hypokalemia.

Mafaufau i nei faʻavae:

  • Meaʻai - o le taunuuga o le 'ai ma le tele o meaʻai. E mataituina 30 minute pe a uma ona 'ai ma mou atu pe a uma le 4-5 itula. Masalo o se taunuuga o le aveina o le kullucocorticoids,
  • lagona - e fesoʻotai ma aʻafiaga malolosi e mafua mai i manuʻa, le mautonu, le maua o le toto. E fesoʻotaʻi foi ma le glucocorticoids, ae naʻo le natura masani: o le hormone e maua pe a faʻafetaui le tino i se tulaga faigata,
  • glucosuria i le taimi o le maitaga - masani ona faia i le tolu semesa ma e mou ese atu pe a uma le fanau. Afai e maualalo le maualuga o le sukari, e leai ni fua faapitoa e ave. Afai e maualuga le maualuga o le kulukose ma e maitauina lelei, o togafitiga e talafeagai.

O le paleni vai masima i totonu o le tino mo le tele o vaega e maua mai i se fua patino o le sodium ma le konatela. O le paleni o loʻo tausia e ala i le gaioiga o fatuga ma le faʻaoga o mea e faʻaoga ai. Mo se faataitaiga, faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le sodium i totonu o le toto, o le gaosiga o le hormone i gutu o le eleele e muta, ma o sodium ions ua sili atu i le urine ina ia toe fuataiina le fua masani o le potassium ma le sodium. Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻatonuga o le sodium, o le aldosterone e faʻapitoa ona faʻapipiʻiina.

O le sodium reabsorption e tupu i totonu o le tele o lapisi. Aldosterone e aʻafia ai le mineralocorticoid responsors, lea, i le isi itu, e faaosofia ai le gaosiga o le vevela. O le mea mulimuli e faʻasalaina e ala i le lumino o le tui ma ua aveʻesea faʻatasi ma le urine.

O le maʻisuka saline resal o le maʻisuka e tupu pe afai e faʻaitiitia le lagona lelei o le afaina o le aldosterone. E tusa ai ma lea, e le mafai e le tino ona tali lelei i le faʻaogaina o le aldosterone. O le iʻuga, o le sodium o loʻo faʻaauau pea ona faʻaaogaina, o lona faʻasoa i le urine e faʻatupulaʻia ma le manino - 15-20 taimi.

O le faʻaitiitia faʻaitiitia o le masini soda e mafua ai le leai o se suavai, o le solia o le paleni vai-masima ma o le mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi. I luga o lenei tulaga - faʻamalolo, maʻisuka masima ma faʻafefiloi ma le suka.

O loʻo i ai le maʻisuka ma maua ai le maʻisuka:

  • faʻapitoa - e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi i le atinaʻeina o le tino, e iloa i se laʻitiiti,
  • maua - e aliali mai ona o faʻamaʻi pipisi - tuberculosis, faiʻai o le faiʻai - maningitis, faʻaleagaina, faʻaleagaina lapisi ma isi. E mafai ona fesoʻotaʻi le masini ma aldosterone ma vasopressin.

Afai e fesoʻotaʻi le maʻisuka ma le faʻaleagaina o le gaosiga o le hormonone antidiuretic, ona mafai lea ona faia i ni auala se lua.

O le mea lea, e lua ituaiga o maʻi:

  • totonugalemu - e fesoʻotai ma le leai o se siama faʻamaoni, lea e leai se mafuaaga e maua mai i le hypothalamus. I lenei tulaga, e le o galu le vai, aua e le maua e fatuga le faailo tutusa,
  • nephrogenic diabetes insipidus - e fesoʻotaʻi ma le le lava o le lagona o le faʻaleleia o sela o le tele o tamaʻitaʻi. I le taimi lava e tasi, o syntopressin o loʻo faʻapipiʻiina, ae o le okeni e le tali atu i ai.

O le maʻisuka suga e masani lava ona maua i tagata gasegase o talavou - e oʻo atu i le 30 tausaga. Afai e le togafitia, e vave ona tupu le faʻamaʻi.

I tamaiti, o le maʻi e aliali mai o ia lava, o nisi taimi o foliga o le faoa faamalosi. O masaniga masani e ō mai faatasi ma fiva, faʻavevesi.

Faailoga ma faailoga

O le ata o le maʻisuka e faalagolago i le matuia, mafuaaga o le maʻi ma lona natura. O lo latou galala ma le galala tele ma le tele o le faʻasolosolo o le urine lea e atiae e tetee atu i lenei talaaga e taatele.

O le gafatia o le tele o lapisi e faʻamalosi ai nisi mea e masani lava ona faatapulaaina. O le mea lea, mo le kulukose, o le masani e 8.9-10 mmol / l i le toto. I lenei faʻatonuga, o le kulūkose ua faʻamaʻi ma toe foʻi i le toto.

I luga aʻe o lenei tulaga, o le mamafa i luga o tubules e sili atu, ma sili atu le kulukose o loʻo faʻateleina. O le tau lea e le toe faʻaaogaina ai le glucose e taua o le "faitofa i tua." Mo tagata eseese, o le taua o le faʻatonuga ogaoga e eseese, ae masani ona pa'ū i totonu o le laina faʻamaonia.
I fafine maʻitaga, o le faʻapa i le tolu o le semesta ua faʻaitiitia, lea i le tele o mafuaʻaga e mafua ai foliga o le suka i le urine.

I se tamaititi, o le "tapuni pito i tua" e 10.45-12, 65 mmol / L.

  • O le faʻagaioiga o le tino o le glucose o le urine e 1.7 mmol / L. Afai e sili atu i le maualuga o le sili atu i le 2.8 mmol / l, e mafai ona e talanoa ma le mautinoa e uiga i le maʻi.

Faatasi ai ma se foliga malu, e leai ni faailoga. E mafai e tamaiti laiti ona iai ni nai paʻu mamafa, poʻo le leai o se mamafa, e faʻaitiitia ai le manaʻo.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e aliali mai na o le faʻalalalaina tele ma le tele o le gau o le kulukose:

  • vaivaiga ma le valea,
  • fiaai, masani ona tuʻufaʻatasia ma le le lava o le fiaʻai - oe fia 'aʻai, ae "o se fasipepa e le alu aʻe lou gutu",
  • mafaufauga le mafaufau, faʻaitiitia le mafaufau e aofia ai le matelaina o le faiʻai,
  • polyuria - 3-4 lita i le aso.

O nei faailoga e ogatasi ma faailoga o le hypoglycemia, lea e faigata ai ona iloa.

  • Ole televave ma le faifai pea o le faʻamaoniga e sili atu ona manino le faʻamaʻi - polyuria, lea e faʻaalia ai i se tulaga ogaoga ma le afaina o le tino.

O le solia o le paleni-masima paleni e sili atu ona taua mo le olaga masani, o lea o lona suiga e afaina vave ai le soifua maloloina.

O faʻamaoniga pito sili ona taua:

  • polyuria - ma i se lautele tele, 5-20 lita,
  • o le galala i taimi uma, ao taumafai le tino e toe faʻaleleia punaoa,
  • urinary incontinence, aemaise i le po. I lalo o le faatosinaga o sea avega, e tupu aʻe le vevesi ma galue ma le faigata,
  • o le leiloa o le mamafa - o lenei faailoga e faapitoa lava le faalauiloaina i tamaiti,
  • vevela paʻu, vailaʻau faʻaleagaina,
  • fiva
  • faʻalavelave i le vomiting, osofaʻiga i le fiaai ma le le lava o le fiaʻai, malosi.

Faailoga e tupu malie, ae afai e le togafitia, alualu i luma vave vave. E le gata i lea, o se avega vave e aafia ai le gaioiga o le fatu, lea e mafua ai le faateleina o le toto.
I tamaiti laiti, o faʻamaoniga e sili atu ona mamafa:

  • O se uiga iloga o le faamai o se mea maualuga maualuga o le sodium ihi - 15-20 taimi maualuga nai lo masani. I le fuafuaina, o le suʻeina o le toto e faia i le toto e faʻaaogaina ai le faalēaogāina o le tino.
  • E le gata i lea, o se faailoga lelei o le maʻi o le maʻisuka ma lona tino tutotonu o se tulaga maualuga o le hormonone antidiuretic - vasopressin. E faaputuputu le oona i le pituitary gland mulimuli ma ua alu ese pe a manaʻomia. Faʻatasi ai ma le faiʻai o le faiʻai, o le maʻi autoimmune poʻo le vaʻaia o le hypothalamic, vasopressin e le o faʻapipiʻiina i le tau manaʻomia. O se taunuuga, o le faʻaaogaina o le suia o le suavai ua faʻaumatia, lea e oʻo atu ai i le polyuria.

Siaki le maualuga o le vasopressin production e faʻaaoga ai se suʻesuʻega matutu.

Faailoga ma togafitiga o le maʻisuka insipidus

Faʻailoga

E taua tele le faia o se suʻesuʻega eseese e faʻavae ai le faʻamaonia saʻo. E oʻo lava i le faʻamaonia atoatoa o faʻamaoniga, o maʻi e mafai ona ese le natura ma mafuaʻaga.

Ina ia faia lenei mea, o le tele o auiliiliga eseese ua faatonuina:

  • Muamua lava, o le maualuga ma le osmolarity o le urine ua fuafuaina - o se suʻesuʻega masani masani lenei.
  • O se suʻega o le toto ma le faʻamalositino e mafai ai ona e faʻatulagaina le maualuga o le potassium, sodium ma isi elemene ma le fua o le plasma ma le urine.
  • Afai e te masalomia glucosuria, e faia se suʻega toto ma le urine mo le suka. Ae afai o le suʻega ole toleniga o le glucose e faʻaalia ai se taunuuga faʻamoemoe, ona tatau loa lea ona fuaina le maualuga o le suka i le urine. Faʻafitauli, gaioiga faaletino, o le tuufaatasiga o se 'aiga o se aiga talu ai nei - o nei mea uma e aʻafia ai le aveeseina o le kulukose. Faʻavae i luga o se suʻega tasi o le urine mo le kulukose, e le mafai ona e iloa.
  • Afai o masima masima o le maʻisuka masalomia e uiga i le talaaga o le leai o se hormones antidiuretic, o loʻo faia se suʻesuʻega matutu. O le maʻi i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi mo le 8-24 itula e le inuina vai. O itula uma lava, e ave ai le urine mo le auiliiliga: o le maualuga e fuafuaina e le mamafa o le masini ma le maualuga o le sodium i le urine. O le tagata maʻi e fuaina i taimi uma. E maeʻa le suʻega pe a maeʻa le taimi faʻatulagaina pe afai ole sili atu i le 5% o le mamafa, ole maualuga o le sodium i le urine ua oʻo atu i le 3 mmol / L pe sili atu, ma o le maualuga ma le osmolarity e maualalo.

O lenei suʻega faʻamaonia e faʻamaonia ai le totonugalemu o le maʻisuka masima, o lona uiga, e le o le talaaga o le leai o vasopressin.

Afai e ese le iʻuga, ona faʻataunuʻuina lea o nisi faʻasalalauga i le amanaia o le mafai ona popole pe mafaufau i le mafaufau:

  • O le suʻega lona lua e vavaeese le maʻisuka masima o le siakiina e faʻaaoga ai le minirin. O se suʻega e faia e tusa ai ma le Zimnitsky aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina ma mulimuli ane. Afai e aoga le fualaau faasaina, o lona uiga, o le maualuga o le urine e faateleina, ma lona maualuga pe a maeʻa ona faʻaititia, ona mafai ai lea ona iloa lelei le maʻisukalamic.
  • O se suʻega o le toto i totonu o lenei mataupu e taua: e tusa ai ma le maualuga o le vasopressin i le toto, o le maʻisuka o le totonugalemu ma le nephrogenic o loʻo faʻasoa. I le tulaga muamua, o le maualuga o le vasopressin ua tuu i lalo, i le lona lua - e sili ona maualuga.

O isi suʻega e mafai ona faʻatulagaina:

  • MRI - ia vavae ese le tino o le mafaufau i le faiʻai lea e faʻamalosi ai le mafaufau,
  • faʻapipiʻi papsyma biopsy - ma le maʻisuka masima e leai ni suiga i le natura e ese mai i le le atoatoa o le maʻi.

I le vitio i togafitiga o le maʻisuka insipidus:

O le faiga o le fatuina o le maʻisuka ma le maʻisuka masima e ese lava. Togafitiga, i le mea moni, e leai se mea e fai.

I le glucosuria

O le maʻi suka e toetoe lava o se faʻamaʻi tutoʻatasi. O le tele o taimi, o le togafitiga e faʻaititia i le togafitiga o le faʻamaʻi autu autu - o le maʻi o le endocrine, pancreatitis ma isi.

I le agamalu, e le manaʻomia e le glucosuria se togafitiga, ae tatau ona mataituina le maualuga ole kulukose.

I tulaga ogaoga, latou te togafitiga i togafitiga faafomaʻi. O lona faʻamoemoe o le faʻaitiitia o le kulūkose i le masani.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga:

  • Faʻailoga ACE, faʻaitiitia le toto maualuga - quinapril, captopril,
  • angiotensin-2 receptors blockers - valsartan, condesartan. O loʻo faʻataʻitaʻiina pe afai o le a faʻaseseina e le initeti ACE mo nisi mafuaaga,
  • sulodexide o se fualaau faasaina lea e toe faʻaleleia ai le tulaga masani o le mafai ona gafatia o le paʻu pito i lalo.

E manaʻomia e Glucosuria se meaʻai, e masani ona fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ae leʻo se ituaiga tino.

Toga o le maʻisuka

O le togafitiga o le maʻisuka masima e faʻamoemoe e toe faʻafoisia le paleni o masima vai. O le mea moni, ia toe faʻaleleia le maualuga o le sodium. Ina ia faia lenei mea, o le a folasia se fofo o le sodium ina ia mafai ai ona maua le faʻatonuga e manaʻomia.

O vaega o loʻo totoe o togafitiga e faʻalagolago i le faʻafitauli:

  • I togafitiga o le maʻisuka tutotonu, o fualaau oona o loʻo faʻaaogaina e tutusa lelei ma vasopressin: desmopressin, minirin, adiuretin.
  • Faʻatasi ai ma le nephrogenic ituaiga o maʻisuka, desmopressin e le aoga. Mo le faʻamalologa, o loʻo faʻataʻitaʻiina le initaneti o le prostaglandin: ibuprofen, aspirin, indomethacin. O le faʻavae o le kosi o loʻo faʻasaoina ai togafitiga.

E masani ona sau le taumafataga i le faatapulaaina pe aveesea foi le masima. I le taimi o togafitiga ma le toe faʻaleleia, o le faavae o le taumafa e tatau ona fua, fualaau faisua ma meaʻai susu. O le 'ava malosi e le gata.

Togafitiga mo tamaiti e le eseese. O le faavae o le fesuiaiga o togafitiga ma mea tutusa o le hormones antidiuretic. E masani lava o le desmopressin.

O le fua ma le faʻaogaina o le faʻaaoga e fuafua e le fomaʻi e faʻatatau i le maʻi o le maʻi. E leai ni fautuaga lautele iinei.
I le vitio e uiga i togafitiga o le maʻisuka:

Faʻamatalaga ma Faʻafitauli

O le fomaʻi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka fou e lelei, e oʻo lava i se asiasiga tuai i se fomaʻi. Glucosuria, i le mataupu faavae, e leʻo se maʻi e lamatia ai le ola, e ui lava e mafai ona faʻaleleia le atinaʻe o le maʻisuka.

O le maʻisuka faʻasua o le tima e faigofie lava ona faʻamalolo e ala i le faʻaitiitia o le maʻi maualalo.

Pe a togafitia tamaiti, e taua le fuafuaina o le faʻamaʻi i le taimi, aua o ona faʻalavelave ogaoga e mafua ai le tolopoina o atinae. O faʻamatalaga e lelei lava. Ae peitai, pe a faia se mea e iloa ai, e tatau i tamaiti ona i lalo o le vaavaaiga a le falemaʻi: e tasi i totonu o le 3 masina, siaki le paʻu, fiainu, mataʻituina le vailaʻau, ma mataʻituina le tino ma le mafaufau. Ia mautinoa e asiasi i se neurologist ma le optometrist.

O le maʻisuka o le Renal o se faʻamaʻi lea e mafai ona togafitia lelei ma e le manaʻomia se toe faʻafouina o le olaga. Ae ui i lea, o fautuaga a le fomaʻi ma le au fai meaʻai e tatau ona mulimulitaia.

Tuua Lau Faamatalaga