Auala mo le puipuia o le atherosclerosis vascular

O vailaau faafomai e le tumau, ae o le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis e tumau pea lona taua. Mai lea tausaga i lea tausaga, e faitau afe tagata i le salafa o le lalolagi ua maliliu mai lenei faamai ona o le le mautonu le iloa ma le tuai ona togafitiga. Le puipuia o taunuuga faanoanoa o le atiaʻe o le atherosclerosis i malosiaga o tagata uma o nonofo i le paneta. Ina ia mafai ona i ai se manatu muamua o lenei maʻi ma mulimuli i fautuaga mo lona puipuiga.

O le a le atherosclerosis?

Atherosclerosis o se faʻamaʻi e aafia ai toto toto. I tagata gasegase ma le atherosclerosis, o le vasoconstriction o loʻo matauina, e mafua ai le faʻalavelave faigata o le toto i totonu o le tino ma faʻalavelave ai le gaioiga o totoga taua. O le faʻalavelave faʻaleagaina e mafua mai i laʻau o le cholesterol lea e fausia i totonu o le gaʻo ma faʻalavelave i le masani ai o le toto. Ona o le taofiofia o le toto, faʻapipiʻi toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻapipiʻi atoa o le aluga, mafua ai le faaleagaina tele o le tino poʻo le maliu o le maʻi.

O le loka puipuia e mafua ai le le lava o le okesene ma le le lava o le toto i totoga. E mafua ai le faaleagaina o le okeni, ma mafua ai ona osofaʻia le fatu ma le sasa. O le maʻi e mafai ona atinaʻe i ni ipu eseese ma mafua ai faafitauli i le loto, ulu, manava ma e oʻo foi i vae.

I le aso, atherosclerosis e aʻafia ai tagata gasegase o vaitausaga eseese ma o se tasi o mafuaʻaga autu o maliu ma le le atoatoa i le lalolagi atoa. O le vaega aʻafia e aofia ai tagata gasegase e sili atu i le cholesterol, malosi faʻalavelave, maʻi fatu fatu.

Aisea e tupu ai le arteriosclerosis?

O le taua faasaga i le atherosclerosis o se mea e faamuamua mo fomai i le salafa o le lalolagi. Saienitisi faasaienisi ma nofoaga autu o suesuega o loo atiina ae auala ma metotia mo togafitiga. Faʻafetai i suʻesuʻega loloto ma loloto, e mafai ona togafitia le atherosclerosis i aso nei. Ae o mafuaʻaga, o le amataga o le maʻi, e leai se tali manino.

Ua maua e fomaʻi le sili atu i le 30 mea na mafua ai le atinaʻeina o le maʻi. O i latou uma e vaevaeina i ni vaega se lua: faʻaalia ma le faʻamalosi.

O se vailaau i le atherosclerosis e mafai ona mafua mai i:

  1. tulaga o le kenera. O le faʻamaʻi e tuʻufaʻatasia mai lea tupulaga i lea tupulaga,
  2. tino, faavae. O le mamafa o tagata o le a sili atu ona mafatia i faʻamaʻi pipisi,
  3. leaga masani. O le faʻaleagaina o le ava ma le ulaula e mafua ai le atinaʻe o le faʻamaʻi,
  4. faʻamaʻi ma faʻasolo maʻi. O le vaega aʻafia e aofia ai tagata mamaʻi maua i le maʻisuka, mafatia mai cholelithiasis, nephrosis ma isi faʻamaʻi, faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol toto.

Atherosclerosis mafua ai mafuaaga nei:

  • meaai paleni. O le taumafaina o meaʻai e maua i le gaʻo e faateleina ai le cholesterol ma e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le atherosclerotic vascular damage,
  • sitaili ma tafaoga o le olaga. O le mamafa o le lagona, galue malosi, le malolo vaivai e masani ona taitai atu ai i le vaivai o le puipuiga ma faaosofia faamaʻi o ituaiga eseese,
  • afaina o le tino. Metabolic processes e faʻaleleia uma faʻavae tino ma lagolagoina la latou galuega i le ala saʻo. Faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻaleagaga, o le aʻafiaga o le atiaʻe ma faʻamalosia le tele o faʻamaʻi e faʻaititia ai le televave.

Ituaiga o Atherosclerosis

Atherosclerosis e aʻafia ai le gaʻo ma le aorta. Faʻamaʻatia mea e maua ai le fatu, o le fatu e masani lava ona pagatia, o le solia o le toto e taʻitaʻia ai fatu ma angina pectoris.E afaina i le atherosclerosis o le aorta e le mafai ona fafaga atoatoa le tino atoa i le toto, ma o le taunuuga o lenei liona o le a faʻalavelaveina i le gaioiga o so o se okeni.

O osofaiga o le maualuga o le maualuga o le totoga e mafua mai i le i ai o paʻu i totonu o gaʻo, e mafai foi ona taʻitaʻia ai i le galuega a gaʻo.

O le faʻavasegaga i le galuega o le gastrointestinal tract, o le tiga i totonu o le manava ma e oʻo lava i le osofaia o le manava o le manava e mafua ai ni manua o le atherosclerotic o gaʻo mesenteric. Paʻa i totonu o maso o le tamai povi, faʻalavelave ma le uʻamea o vae, ma i le tulaga sili ona leaga o le faʻafitauli ma le maʻi pipili e mafua mai i le atherosclerosis o laʻau o vae. O le isi ituaiga masani o le atherosclerosis o le cerebrovascular disease.

Atherosclerosis o vaʻa vaʻaia. Faailoga O mea e tatau ona e gauai i ai

O se tasi o muamua ma, atonu, o le faailoga sili ona taua o le i ai o faafitauli o le cerebrovascular o le faaletonu o le mafaufau. O le faʻamaʻi e amata ona aliali mai i le galo ma le le galo. O le tulaga lelei o le olaga o le tagata maʻi ua faasolosolo ina leaga talu mai uluai faailoga o le maʻi. E le mafai e le tagata maʻi ona ola ma fesoʻotai masani. O le a le mea e taua, manatua na o mea tutupu lata mai, e le mafatia le mafaufau umi, ma o le tagata gasegase e mafai ona faigofie ona ia faʻamatalaina mea tutupu i le 10 tausaga talu ai.

Ae paga lea, ua na o le pito o le aisa. Atherosclerosis o laʻau o le faiʻai e faʻaosofia ai se faʻafitauli i le tulaga o le maʻi, e masani ona oʻo atu i lona maliu.

O le focus o le atherosclerotic i totonu o vaʻa o le faiʻai e faʻalavelave ai le toto ma faʻagasolo ai le okesene i totonu o le faiʻai, lea e mafua ai le ulu o le ulu ile natura eseese. Faʻateleina le tiga e matauina ma le mamafa ma le atuatuvale. E faasolosolo lava, e faaopoopo atu le vevela i lagona tiga. Ma le tele o isi faʻamaoniga, e pei o le moe ma faʻafitauli faʻaletonu.

O le ata o le faʻamaʻi e mafua ai le solia o le mafaufau o le tagata maʻi, mafua ai lona atuatuvale ma le le fiafia.

O le mamafa o faʻamaoniga e faalagolago i le tuulafoaia o le faʻamaʻi, o le a vave ona iloa le atherosclerosis, o le faigofie foi lea ona togafitia.

E taua le manatuaina o le matauina o faailoga o le atherosclerosis i totonu oe lava poo e pele ia te oe, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma amata ona togafitia le cerebral arteriosclerosis. O le mea moni, o le soliga o lana galuega i le leai o togafitiga e mafai ona faʻaleagaina faʻafitauli o le mafaufau i tagata gasegase.

Faʻailoga

E mafai e tagata tomai faapitoa ona iloa le i ai o uiga iloga o le faʻamaʻi, ae ia malamalama i le ata atoa ma le taimi tatau o le togafitiga, e manaʻomia le tele o fuataga.

O le auala taatele mo le suesueina o le atherosclerosis o le ultrasound. E tele ituaiga o suesuega i le ultrasound o le faiʻai: suʻesuʻeina faʻaluaina, faʻasolosolo faʻamatalaga, angiography. O nei metotia o le ultrasound e mafai ai e oe ona vaʻai i vaʻalele i se ata e lua-foliga ma se ata auiliili o le toto i totonu o le vaʻa. O loʻo faʻaalia le vaʻa i le 2 vaalele ma e mafai ai ona e suʻesuʻeina faʻafitauli eseese o le mafaufau.

O le ultrasound ua tuufaatasia i auala uma e tolu e maua ai se vaaiga lautele o le atinaʻe o le atherosclerosis o toto toto. O nei metotia uma e le afaina mo le tagata maʻi, ma o faʻatasi ai ma suʻesuʻega i fale suʻesuʻe e atagia ai le ata atoa o le maʻi.

Metotia o togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi atherosclerotic o le faiʻai

Pe a faia se suʻesuʻega, e tatau ona vave amataina le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis. O togafitiga faafomaʻi ma togafitiga faʻapitoa e puipuia ai le maʻi mai faʻalavelave e mafai e le maʻi ona tupu. O faʻafitauli e mafai ona aofia ai le atinaʻeina o le gasegase ma le le atoatoa, i le faʻamaʻi.

A maua se cerebral arteriosclerosis, o le togafitiga masani e amata i le tagata maʻi na faatonuina se meaai malosi ma fautuaina e taofi le ulaula ma le ava malosi. O se meaai mo tagata mamaʻi ua maua i le atherosclerosis o le faʻatapulaʻaina lea o le taumafa o mea taumafa ma maualuga maualuga o le cholesterol leaga. O le mea masani, o le fomaʻi fautuaina e tuʻuina atu e le tagata maʻi aano o manufasi, iʻa ma moa, e aofia ai oloa gaʻo susu, sukalati ma fuamoa mai le taumafataga.

Fautuaina mo le faʻaogaina o garlic, aniani, suamalie ma suamalie masani.

O togafitiga faʻamaʻi e aofia ai le tofiaina o fualaau, i nisi tulaga, togafitiga i togafitiga faʻapitoa.

Mo togafitiga faafomaʻi, o fualaau oona e faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le gaʻo, maualalo le cholesterol, faʻamaʻi le lipid metabolism i le tino ma toe faʻaleleia le maualuga ole metabolism. O se taunuuga lelei e maua mai i togafitiga ma fualaau o iodine.

O loʻo faʻaaogaina faʻatautau o le kalama e faʻalautele ai laʻau ma toto toto. O nei fualaau oona e toetoe lava a leai ni aʻafiaga, ona o la latou gasolo ma le faʻatinoina o gaioiga. A maua, e leai se suiga o le tino vascular. O le Cinnarizine ma le Nimodiplin e sili ona lelei i le togafitia o le atherosclerosis.

O vailaʻau faʻavae e faʻavae i luga o alkaloids toto e faʻaleleia ai le gasegase o le cerebral, faʻavave vave le metabolism ma puipuia ai pupuni toto.

Niacin e faʻaaogaina i togafitiga e puipuia ai tupe teu cholesterol. O le sili ona mataalia o lona faʻaaogaina lea i totonu o le pepa faʻaoga. O le faʻaaogaina o antioxidants, sauniuniga o seleni ma le silikoni e fesoasoani e faʻamalosi ai puipui o maʻa.

O le sili ona mataʻutia o faʻafitauli o le faʻamaʻi o le lafoina lea o pusa o le cholesterol, o fuainumera ua faʻamaonia e faʻaleagaina ma taofia ai ni faʻafouga fou. Fitirate e fesoasoani foi e aveesea faʻamaʻi cholesterol leaga. O fualaau i totonu o lenei vaega e aofia ai i le metabolism ma faʻaitiitia ai le faʻavaeina o le cholesterol i totonu o le toto.

O togafitiga faʻapipiʻi poʻo mea faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina i tagata maʻi pe afai o le togafitiga faafomaʻi ole togafitiga e le maua ai se aafiaga lelei. E manaʻomia le faʻaogaina o meaʻai e aveese ai pusa i totonu o vaʻa ma vailaʻau ma toe faʻafoʻisia ai le masani o le toto i le mafaufau.

E le salalau le togafitiga o masini i totonu o lo matou atunuu, talu ai o loʻo i ai se tau e sili ona taugata. O le aʻafiaga o togafitiga faʻaaogaina o meafaigaluega o le pasi atu lea o le toto o le tagata maʻi e ala i le faʻaaogaina o se mea valea e aoina ai le cholesterol. O lenei metotia e fou ma e leʻi faʻamaonia e matua aoga.

Ina ia puipuia le atherosclerosis, e tatau ona e taaalo i taaloga ma mulimuli i se meaai.

Auala e togafitia ai le atherosclerosis, na o se fomaʻi agavaa e mafai ona fai mai. Ole suʻega a le tagata lava ia mo le atherosclerosis o le faiʻai e le taliaina. I le 80% o mataupu, o vailaʻau e faʻaleagaina.

Puipuiga e Fesoasoani e Aloese mai Maʻi

O le atherosclerosis o vaʻa faiʻai o se faʻamaʻi tumau, o lona ala e mafai ona faʻagesegese ma e toetoe lava o le soymptomatic, ma e mafai ona vave atiina ae ma mafua ai le faaleagaina o le faiʻai i ni nai masina. O le lamatiaga o lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻafitia, o le mea lea, e tatau ona puipuia mo tagata uma.

Puipuia o le cerebral arteriosclerosis o se ituaiga olaga e aofia ai taaloga taʻavale, faʻaaogaina o ulaula, ma le faʻaitiitia o le mamafa. Le mea e sili ona taua: tausia o le mamafa masani ma le puleaina o meaʻai. O le taumafaina o fualaau faisua, fualaau aina ma le faaitiitia o le gaʻo i meaai o le a fesoasoani e faatumauina le maualuga o le cholesterol toto.

E taua tele le mataʻituina o lou toto, ma, faatasi ai ma fesuiaʻiga masani, vave ona e talanoa i se fomaʻi. O le malosi e faʻavaivai e masani ona faʻaalia ai faʻafitauli o puipui puipui ma le le lelei o le taʻavale.

Tests mo le fuaina o le suka toto e tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le ono masina, aemaise lava mo tagata ei luga ifo o le 45 tausaga. O le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto e tatau foi ona siakiina e le aunoa ma le itiiti ifo o suiga i le itu o le faateleina, faia togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O nei mea uma o le a mafai ai ona suʻesuʻeina atherosclerosis faʻaaliga i le taimi ma, pe a manaʻomia, amata togafitiga. E tatau ona manatua o soʻo se faʻamaʻi e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le togafitia i se tulaga ua le amanaiaina. O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia ua faʻaalia ai faʻamaoniga, ma ua maitauina ai, e tatau ona amata togafitiga faanatinati, o le a aloese ai mai taunuuga le mafaagaloina ma taofi le faamai i le taimi muamua.

Auiliiliga e uiga i togafitiga

Atherosclerosis mafua ai le toto toto i le matua le matua. O latou puipui, e pei o isi gaʻo, o le a leai so latou malosi i le taimi o le matua, ma o le pito i lalo o loʻo ufiufi puipui puipui lapotopoto e avea ma mea mataga ma leaga. Pepa o le atherosclerotic o loʻo i luga o puipui o toto toto - o le tuputupu ae o le gaʻo e tupu aʻe ma faʻapupulaina i ni mea fesoʻotaʻi. O pupuni e poloka ai le moli o le vaa, lea e mafua ai ona faigata i lona gaosiga. O lenei mea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o toto toto ma le loto, lea ua amata ona faigata ona pupu le toto.

Fautuaga a fomaʻi

O fomaʻi e malilie e tatau ona tuʻufaʻatasia le togafitiga faʻapitoa o le sclerosis o vaʻa o le faiʻai ma isi vaega o le tino, i le faia o meaʻai ma fuainumera. E tatau ona taulai totoa i meaʻai, e aunoa ma se meaai, leai se isi metotia o le a fesoasoani. Mai le mea e 'ai e se tagata, e faalagolago i le faʻaaogaina o gaʻo ma isi elemene i totonu o lona tino.

I le faapaleniina o lau lava lisi, e mafai ona e faʻasalalau le tafe o meaʻai, faʻaitiitia le aʻafiaga o mea e le manaʻomia.

O tagata faʻapitoa i le togafitiga o fualaau faʻapitoa e fautuaina foi, ina ia puipuia lenei maʻi, faʻaleleia au meaʻai ma faamalositino. Faʻafefiloi taumafa ma le popole mo le puipuia o le atherosclerosis, io latou manatu, e tatau ona iai togafitiga o togalaau: teas, decoctions, infusions ma sina sipuni. O laau e sili ona lauiloa i lenei itu, o le: Ginkgo biloba, Scutellaria baicalensis, fugalaau vao, laʻau fua.

Mea e faʻaosoina atherosclerosis

O le manaʻoga i meaʻai e le o lona uiga e tatau ona e matelaina. I se isi itu, o se taumafataga maloloina e sili atu nai lo mea leaga, ma i se auala faigofie, e sili atu foi lona tamaoaiga.

O le mea muamua e mafaufau i ai o le faʻasaina o se numera o oloa. E afaina le faʻaaogaina o gaʻo manu i aso uma: pata, gaʻo gaʻo ma kulimi kulimi, palu ma puaa. E tatau lava ona alofia Margarine. O le mea moni e faapea, e ui lava e faia mai i fuālaʻau fuālaʻau, e faʻaaogaina se metotia o vailaau faʻasaina e tuʻuina atu ai i latou i se tulaga mautu. O le mea mulimuli ua i ai se aafiaga sili atu ona leaga i le tino o le tagata nai lo gaʻo o loʻo i luga o manu masani.

O selu ma le lomonade e tatau ona suia i fualaau mamago, o le lanu meamata ma le vai. O le gasegase faʻamalosiina o le suka e vave faʻaitiitia ai le carbohydrate ma lipid metabolism. O le isi mea e le aoga, o fuamoa ia, poʻo le fuamoa fuamoa. E mafai ona e 'ai faʻamalosi i aso uma, ae o le isu e faʻaleleia le maualuga o le cholesterol leaga i le toto.

E sili atu le teenaina o le lauti uli ma le kofe. Latou te le mafua ai le faateleina o le cholesterol, ae i lalo o le gaioiga o le caffeine, o lo o aofia ai i totonu o nei meainu i le tele o mea, o le toto toto e vave ona le toe ola. O lenei mea e avea ai i latou ma siosiomaga lelei mo le tuputupu ae o ni atherosclerotic plate.

E tatau loa ona matauina afai o le mafuaaga o le taumafa ua na o se puipuiga, ae le o togafitiga, o le le atoatoa o nei oloa e le manaomia. E mafai ona e gafatia i aso malolo. I aso masani e sili atu ona lelei le faia e aunoa ma latou.

Faʻafefea ona puipuia le atherosclerosis ma meaai

O gaʻo manu e tatau ona suia i gaʻo meaʻai. Nai lo le suka mai le beets masani, e sili atu le faaopoopo o le meli po o le suka gaosi i le lauti ma suti. Ae mo oloa gaosi susu, e tatau ona e filifili mai i latou e maualalo le gaʻo.

Nai lo o aano o manu, e lelei le 'ai o iʻa. E aofia ai le aoga o le omega-3, o loʻo faʻaleleia ma e le afaina ai le tulaga o toto toto. E le gata i lea, toetoe o ituaiga uma o iʻa, ae maise lava le gataifale ma le vasa, e aofia ai le tele o vitamini gaʻo.

O iʻa e iai sona aoga i le lipoprotein paleni ma le toto totoga.

E sili atu le le o le teena atoatoa o aano o manu, talu ai e manaʻomia e le tino ni faʻamaʻi manu, paletini. Ae e tatau ona e 'ai sina mea itiiti, ma filifili na o mea e maualalo maualalo. E aoga tele le meli mūmū mūmū, lea e aofia ai le tele o gaʻo ma le maualuga o mea e faʻaleleia ai le toto. E tutusa lava le mea e mafai ona fai mo le ate fof.

O le fiva o le faavae lea o soʻo se mea maloloina maloloina. E tele naua i fualaau faisua fou ma fua. E itiiti ifo nai lo le mea o loʻo kuka i le kuka ma tao tao. O le mea maʻoti, o le fiva vevela ua faʻatau atu i faleoloa maloloina. E mafai ona e faʻaopopoina i sina yogurts, pata ma pasi.

O suauu o fualaʻau, lea e aoga tele mo vaʻa toto, e mafai ona e faʻaaogaina. I faleoloa faʻaonapo nei o loʻo tele ituaiga o suauu e faʻatau atu: sunflower masani, sana, cotton, linseed, olive, ma aʻa. O le 2 mulimuli e lelei mo laʻau ma le gaosiga o le cereal, e sili atu le le faʻaaogaina mo le faga.

E le mafai ona e taofia oe lava i mea manogi, e masani lava ma masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o aniani, kaluka ma turmeric e afaina ai le lipid metabolism. I le taimi lava e tasi, o meaai taumafa faʻatasi ma i latou e manaia ma lelei. O le tulaga autu o le faʻaopoopo lea o mea manogi i le faʻaogaina lelei ina ia le tuʻuina le manava i le faʻalavelave. O isi taimi faʻavasegaina mai laau, fualaʻau ma fatu e manaʻomia. O le tagataititi e alofagia e tagata uma e faʻaseseina atoa le toto. O le sukanamon, nutmig soothes ma faʻamalosia ai foʻi le moe lelei.

O le isi mea taua o mea lelei tatau lelei o le gaosiga. O le falaoa lenei, e leai se mea e faigata ai ona mafaufau i le soifua o le tagata, ma le tele o meaʻai. E lelei le ave o falaoamata ma meaʻai mo a latou sauniuniga mai fatuga atoa. E sili atu le suamalie ma aofia ai le tele o vitamini, minerale ma le fiber nai lo togafitiga lelei. O Porridge e tatau ona kuka i totonu o le vai, faʻalanu i fuālaʻau manogi, faʻafefiloi ma fua.

O le pulu malaʻau o le kulima e fesoasoani e tau ai cholesterol leaga. Naʻo le 2 tbsp. l O lenei oloa e maualalo ai le cholesterol leaga e 30% i le 1 masina. A maeʻa le 3-4 masina o le masani ona faʻaaogaina le pala, o le cholesterol e masani lava.

O mea e te manaʻomia e ese mai meaai

Ina ia puipuia le atherosclerosis, o le puipuiga e tatau ona aofia ai le tele o gaoioiga faʻatonu. Tagata faʻapitoa mai i le lalolagi atoa, e tusa lava po o le a le auala e filifilia e avea ma faʻasologa, ia fautuaina:

  • tausia lou loto ma masini vascular system toned,
  • faʻamaonia ma faʻamautu le gaʻo gaʻo,
  • tausia le autalavou ma gaoioiga a le tino.

Puipuiga o le atherosclerosis o vaʻa o pito i lalo ma o le faiʻai e le o se mea e tasi le taimi. Na o se suiga i le olaga e mafai ona suia ai le tulaga o le soifua maloloina ma maua ai ni taunuuga lelei. E ui lava i le mea moni o nei fua faʻatatau e foliga mai e faigata, o nisi tagata e vave ona faʻaaogaina le fesuiaiga i se pulega fou. I le aluga o taimi, pe a iai suiga lelei, o se olaga ola maloloina e avea ma masani lelei.

Fofo faʻapitoa mo le puipuia o le atherosclerosis

I taimi tuai, sa iloa lelei e tagata le ala e aloese ai mai faʻamaʻi. E fautuaina foi e fomaʻi ni togafitiga masani i aso nei, o lea e tatau ai ona e togafitia i latou i le gauai lelei. Ae ui i lea, e le aveesea ai le manaʻoga e asiasi i se fomaʻi mo fautuaga aʻo leʻi faʻaaogaina.

A faʻaaogā fua faʻasalaga, e le tatau ona e faʻamoemoeina se vave aʻafiaga. Suiga i le setete o le soifua maloloina o le a na o le 3-6 masina talu ona amata le vasega.

O suʻega sili ona lauiloa o:

  1. Laʻau suamalie, suamalie i le vai, faʻamafanafanaina. Faʻamauina mo le 1 le itula. Ave 1 tbsp. l 3 taimi i le aso.
  2. Lisi o Rose o loʻo i totonu o le vai vevela. Ave le afa afa i le aso.
  3. O le faʻaaogaina o laume (thyme) i le vai inu. Inu ¼ cup 2-3 taimi i le aso.

Oriental cholesterol faʻamalama oloa

O le lauiloa lanu meamata lauiloa ma sili ona lauiloa, lea ua uma ona taʻua, o loʻo faʻateleina i Saina ma Iapani. Faatasi ai ma tagata o nei atunuu, o tagata e mafatia i faamaʻi cardiovascular e itiiti ifo nai lo isi setete. I totonu o Europa ma Amerika, e le masani ona inuina lenei vai i aso uma, ma o tagata o nei konetineta e sili atu nai lo Asia e mafatia mai maʻi o fatu ma toto toto. Ua iloa e tagata Asia le auala e puipuia ai le faʻamaʻi i lenei mea faigofie ma le suamalie.

I Asia i Sasae, aemaise lava i le talafatai, e faaopoopoina le suka i le tele o ipu. O se faleteuoloa moni o mea ia e mafai ai ona sili atu lou tolopoina o le matua o le tino atoa, e aofia ai toto toto. Ina ia le faʻalavelaveina le cerebral arteriosclerosis, e tatau ona e taumafa i le kalepa ma le agaga i taimi uma e mafai ai, lea e faigofie ona maua i Rusia.

Taaloga i le leoleo o le soifua maloloina vascular

O le faʻaauau pea o le tino e fesoasoani i le faʻasalalauina o le tino vascular systems. O le mea moni, i le toleniga, e tatau ona e maitauina le fuataga, e faʻapitoa lenei i tagata matutua. O le gaioiga lelei o le puipuia lea e le gata o le atherosclerosis o vaʻa o le ulu ma le tino atoa, ae faʻapea foi:

  • afaina
  • maʻisuka malosi
  • ogaoga maualuga
  • popole.

E mafai ona maua ni avega e le gata i le falemaʻi, faia le malosi. O ituaiga sili ona lelei o toleniga taʻaloga - lemu o le yoga, faʻataʻamilo i nofoaga matagofie o le taulaga ma e oʻo lava i le savali.

O le tamoe e lelei atoatoa mo tagata e iai le soifua maloloina ma le mamafa masani. Afai o le setete o le soifua maloloina e le faamalieina, ma o le mamafa o le tino e taua tele, o lenei ituaiga o aoaoga o le a na o le afaina, e pei o isi taaloga malolosi.

O le savali o se mea lelei sili lea i le tamoe. O le 15-minute moliaga i le taeao ma le afa itula savali i le afiafi e lava lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis. Afai e leai se taimi e savali ai, e mafai ona e savali i le galuega ma tua, pe afai o le sauniga e mamao ese mai le fale, savali naʻo se vaega o le auala i luga o le vae. O le mea taua, o le savali e tatau ona faʻavavevave ma se laʻititi laʻititi i le manava ma le fatu.

O le galuega o le a fesoasoani e faʻamamaʻa ai le toto, ma tumu i le okesene.

O le Yoga o se ituaiga faʻaleleia ma matagofie o aʻoaʻoga mo le puipuia o le atherosclerosis ma isi faʻamaʻi. Yoga asanas e faʻasaʻo le vevesi, faʻamalosia musika, faʻamalo le vaʻa. E le gata i lea, o vasega masani a yoga e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga.

E le mafai ona e tu ai iina, ia e paie ma toilalo. Ma o tulafono faigofie o se olaga ola maloloina o le a fesoasoani e aloese mai faʻamaʻi ma avea ma tagata fiafia.

Faʻaleleia o le cerebral arteriosclerosis i luga o matua

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O le soifua maloloina o toto toto e fuafua tele le umi o le ola o se tagata. O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia e masani ona faʻaalia i tagata matutua. Tuu le faafitauli e le o faʻamoemoeina. Togafitiga ma le puipuiga o maʻi fomaʻi lautele e fesoasoani e faʻaitiitia ai le le atoatoa ma le maliu ona o faʻamaʻi.

Faailoga ma laasaga o le faʻavae

O le atiaʻe o le atherosclerosis e aʻafia ai vaʻa o le faiʻai. E taua le iloa o faailoga o le maʻi. I se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le taimi e galue i le maʻi.Le togafitiga o le atherosclerosis e faalagolago i lona tulaga, tausaga, ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O faailoga muamua o le atherosclerosis e masani lava ona aliali mai i le 50-60 tausaga. I lenei tausaga, o le lipid metabolism e masani ona faʻalavelaveina ma o le cholesterol o loʻo amata ona faia i totonu o vaa. O le lumenia o vaa ua afaina ua faasolosolo malie ona faaitiitia. O se taunuuga o lenei faagasologa, o le toto e le mafai ona oʻo atoa i le faiʻai, o le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai e faʻaleagaina.

I le amataga o le atherosclerosis, o le toʻatele o tagata matutua e lipotia:

  • vaivai,
  • le mafai ona gauai vave,
  • ma ia manatua le aofaiga tutusa o faamatalaga
  • tiga o le ulu
  • tinisitus
  • vavao
  • fusi i totonu o malumalu ma muaulu,
  • o faʻamaoniga e faʻaleagaina e ala i le maualuga o le toto.

I le isi laasaga, o le atherosclerosis e aliali mai o ia lava i foliga o se suiga tele i le lagona. O le faʻavauvau, faʻavevesi, loimata, ita, manatu e tulaʻi mai mo le leai o se mafuaaga ma o ni faailoilo ogaoga o le mafaufau.

O le atherosclerosis i le taimi mulimuli e faʻamatalaina i le vevesi (dementia), le leai o se uiga ogaoga i amioga a se tasi, ma le le mafai ona auauna atu ia te oe lava. E masani lava ona aliali mai faʻalavelave faʻaleagaga o le mafaufau. O le tulaga pito sili ona ogaoga e tulaʻi mai ma le atinaʻeina o le stroke.

O aʻafiaga o le faʻasolosolo faʻasalaga e mafai ona avea ma faʻaletonu o le tautala, le atoatoa, le atoatoa po o le maliu. O le faʻamaʻi o le matematika e masani lava ona iu i le oti poʻo le ogaoga o le faʻaleagaina o le faiʻai. E tatau ona manatua i le mafaufau o le atherosclerosis o le alualu i luma i taimi uma. O le togafitiga vave e mafai ona taofia ai le atinaʻeina o le maʻi.

Togafitiga o maʻi o le cerebrovascular

Afai e maua i totonu o oe lava poʻo e pele ia te oe faailoilo o le vevesi o le mafaufau, e tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi. O le a mafai e le fomaʻi ona iloa le atherosclerosis i le amataga, faʻamaonia togafitiga, ma puipuia le atinaʻeina o ni aʻafiaga ogaoga.

Auala e togafitia ai togafitiga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau e aafia ai le gasegase o le lipid, e faʻamautu ai le toto i le mafaufau. Fualaau faasaina e faaleleia ai le manava o le tino ma le tagofia o faiʻai o meaʻai.

Faʻafoʻiina mo uluaʻi amataga o le maʻi

O le togafitiga o le atherosclerosis i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga, ua faia, e pei o se tulafono, ma fualaau faasaina e sili ona lelei le tafe toto i le faiʻai. O fualaau faasaina ma vitamini e masani ona faʻaaogaina.

E pei ona masani ona faaaoga fualaau faasaina:

  • Piracetam
  • Cinnarizine,
  • Phenotropil,
  • Betahistine
  • Noopept,
  • Farani,
  • Mekisidol
  • Choline alfoscerate.

Glycine, Picamilon, Phenibut ma Biotredin, faʻaopoopoga i aʻafiaga o aʻafiaga, e maua ai le aʻafiaga. O le atherosclerosis o le tino i soo se laasaga o le faamai e mafai ona togafitia lelei i nei vailaʻau ona o le lelei o le aafiaga o le faiʻai, o le faateleina o le tetee atu i mea leaga.

Vailaʻau B Group (Cyanocobalamin, pyridoxine, thiamine), faapea foi ma le folic acid, ei ai le aoga aoga i luga o le galuega a le tino. E le gata i lea, o nei vitamini e faʻaititia ai le maualuga o le homocysteine ​​amino acids. I le matua, ua faateleina le maualuga o le homocysteine, lea e mafai ai ona faaleagaina le ogatotonu o vaa, ma mafua ai le fausia o ni atherosclerotic plate ma le toto.

Togafitiga o le atherosclerosis e tatau ona faia i se vasega atoatoa ua faatonuina e se fomaʻi e aunoa ma le suia o le fualaau. E mafai e le fomai ona faaitiitia le fualaau mo se tagata matua. E mafua ona o le tufatufa atu ma le faʻaumatia o vailaʻau faʻatasi ma le matua e mafai ona faʻagesegese.

Faailoa le pulega

Togafitiga o faailoga ogaoga o le atherosclerosis vascular e tatau ona faia i totonu o se falemai i lalo o le vaavaaiga a tagata fomaʻi. I lenei laasaga o le faʻamaʻi, o fualaau oona e faʻaaogaina i le tulaga o le faʻaleagaina o mea faʻaleagaina poʻo le injections. O le togafitiga e faia i le faaaogaina o fualaau faasaina, antioxidants (Acid thioctic, Meldonium), faapea foi ma fualaau faasaina e mafai ai ona faaaoga metabolic process in tissues (Actovegin, Cerebrolysin). O le faʻaogaina o mea faʻasao ma vailaau faʻasaina e leʻo faʻamaloloina.

A maeʻa se togafitiga ogaoga i se fomaʻi, e masani ona fautuaina oe ia faʻaauau pea ona faʻaaogaina fualaau oona i le ituaiga o laupepa poʻo kapula. O ia togafitiga e mafai ona lelei le toe faʻaleleia o le faiʻai, faʻagesegese le atherosclerosis.

Togafitiga o se maʻi ogaoga o le cerebrovascular

O faʻalavelave masani o le atherosclerosis e masani lava ona faʻaalia i ogaoga faʻalavelave i le gaioiga galue ma le mafaufau. O le alualu i luma, o le faamaʻi e mafai ona i ai ni aʻafiaga matuia i le tulaga o le le mautonu o le galala, o le edema ma le infarction cerebral, le afaina. O togafitiga o lenei laasaga o le maʻi e manaʻomia ai le maualuga o le auai o fomaʻi, filifiliga vave e uiga i le filifiliga o fualaau faasaina.

I le faaopoopo atu i na vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i vaega muamua o le atherosclerosis, o togafitiga e faʻaaogaina e faʻaumatia ai le edema i le mafaufau. O le tele o le toto maualuga e matua pulea. Afai e manaʻomia, e faʻapipiʻi tupe i le maualalo o le toto poʻo le faateleina. I tulaga faigata, o togafitiga e ono talafeagai.

Faʻaleleia mai faʻafitauli

O le faagasologa o le toe faʻaleleia e taua tele i le togafitiga o aʻafiaga o le atherosclerosis. O le masani ai o le tautala, faamaopoopoina o gaoioiga, o le toe foi mai o le malosi e siitia ese ai, tausia oe lava ia e taua tele i le togafitiga o tagata matutua.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le toe faʻaleleia o fuataga e aofia ai e le gata o se vailaʻau faʻasoifua togafitiga o togafitiga. O le toe faʻaleleia o tino uma pe a maeʻa le faʻasoesa o le cerebrovascular faʻatasi ai ma togafitiga o le physiotherapeutic, massage, toga togafitiga, ma fesoasoani faʻapitoa.

Faailoga iloga ma faʻaaliga o le atherosclerosis

Faailoga o le atherosclerosis vascular ua leva ona le fesootaʻi ma le matua. O se vaega o le faʻamaʻi o se siʻosiʻomaga faifaipea ma le faʻasolosolo, o lona uiga, o lona mafutaga e na o le iloa ma le manino o le maʻi. O faʻamaoniga o le atherosclerosis e matua fesuisuiai faalagolago i le fea o aʻafiaga toto o le matagaluega o loʻo aʻafia i suiga mataʻutia. O le tele o taimi, o vaʻa tetele ma le lautele e mafatia. I luga oo latou puipui i foliga o fausaga, plaques, cholesterol ua teuina, o le mea lea, o le vavalalata o le lumena e faasolosolo malie ona tupu. O le solia o le toto i nisi totoga i le gasologa o le taimi e mafua ai le faʻaalia o faʻamaoniga talafeagai.

E faʻapefea ona faʻavaeina ni atherosclerotic plate

Atherosclerosis e aʻafia ai vaʻa o loʻo iai ni filo faʻasolo. O ipu o le toto, veins ma capillaries e le afaina. O le faʻavaeina o ni atherosclerotic plate e fesootaʻi ma se faʻafitauli o le gaʻo gaʻo i totonu o le tino, e aofia ai ma le tele o le lipoproteins maualalo (o le lipid o le cholesterol). O le mea lea, pe a mafaufau i faʻamaoniga ma togafitiga o le atherosclerosis, o le taulaiga faapitoa e totogi i maʻi faʻafitauli.

Cholesterol plaque - o le a lea? O le nofoaga o lona faʻatulagaina o le microtrauma o le puipui lapisi. O ia faʻaleagaga e mafai ona tupu ona o le aafia i le siama. O le faʻamau lava ia e faia i ni vaega.

Muamua, i le vaega o le microtrauma o le puipui o le vaa, e tupu ai se gaʻo gaʻo (pisia).E faasolosolo lava, o le pisia e tumu i le cholesterol, ona liliu mai ai lea mai le matala i le tele. I le taimi nei, e mafai pea ona faʻaosofia le faʻavae ina ia faʻaumatia. Mulimuli ane, o le palapala e matua vevela lava, vevela, faaleagaina le vaa, faʻalavelave i le tafe masani o le toto. Pe a uma ona teuina le masima, ona taofi lea o le tuputupu ae. O le faʻavaeina o ni atherosclerotic plates, lea e vave tutupu, e oʻo atu ai i se foliga faʻapitoa o le maʻi. A le o lena, o le faʻamaʻi e faʻaitiitia le faasolosolo, ma faasolosolo malie ona mauaina se tele.

O le a le mafuaʻaga o le solia?

Faailoga ma togafitiga o le atherosclerosis vascular e faalagolago i le mafuaʻaga na mafua ai ona atiaʻe. I le avea ai o se tulafono, o mea e faʻaosofia ai le lafoina o pusa o le cholesterol i luga o puipui puipui ua vaevaeina i ni ituaiga se lua: o mea e faalagolago i le tagata lava ia ma i latou e le mafai ona aʻafia.

Mafuaaga o le atherosclerosis, lea e faʻalagolago i amioga a se tagata.

  • Fuʻa. O le itu sili lea ona taua i le atinaʻeina o suiga o le atherosclerotic i le puipui vascular. Nicotine, ulu atu i le toto, e faʻasaga ai le paleni i le va o lipoproteins, faʻaseʻeina agai i le faʻasolosolo i le maualalo o le mamafa, lea e tau atu i la latou tausiga.
  • Tigā toto maualuga. O le maualuga o le toto maualuga e mafua ai le lipoproteins ma le maualalo, "pipii" i luga o le puipui o le vaa. O lenei mea e faʻateleina ai le faʻavaeina o tupe teu cholesterol.
  • Le atoatoa le malosi faaletino. E faʻaalia ai le tupuga mai o toto toto, ma le faʻaitiitia o le okesene, meaʻai. Fesoasoani e faʻavaivaia le puʻu musika o le puipui o le vaa.
  • Tino mamafa o tino. E fesoʻotaʻi ma le soliga o faiga faʻasolosolo i le tino, e aofia ai le lipid.
  • Meaʻai gaʻo. Faʻateleina ona faʻaleagaina le ate, e oʻo atu ai i le le mafaia e le tagata mulimuli ona maua ai le tele o enzymes e faʻaaoga ai le cholesterol.
  • Maʻisuka E taʻitaʻia ai i le solia o le lipeta metabolism.
  • Faamai pipisi. O faʻamaʻi pipisi ei ai aafiaga faʻaleagaina i luga o puipui tetele, ma mafua ai le faʻavaeina o pusa i luga o le nofoaga o le microtrauma.

Faʻaiʻuga e mafua ai le atiaʻe o le atherosclerosis, lea e le faalagolago i le tagata.

  • Vaʻaiga faʻapitoa. O le a amata le amataina o le faʻamaʻi pe afai o le aiga na sasaina, fatu fatu, oso maualuga.
  • Tausaga. E ui lava i le mea moni o le atherosclerosis e vave ona laʻititi, ae o loʻo tumau pea ona avea le matua o le matua ma mea taua i lona atinaʻeina. E fesoʻotaʻi lenei mea ma le gau o tausaga o galuega puipui a le tino.
  • Paulo E tusa ai ma fuainumera, o tamaloloa e sili atu le faigofie i le atherosclerosis. Ae peitai, a maeʻa le misaopao, o le tulaga e ono mafai ona suia ai le atherosclerotic i itu uma e lua e tutusa.

E faapefea ona faʻaalia le atherosclerosis?

Talu ai o le cholesterol e teu i luga o le puipui lapoa i le faiga o fausaga, pusa, i le faasolosolo malie, i le avea ai o se taui taui, o lenei vaega o le aluga e tupu mai fafo. I lenei vaitau, o faʻamatalaga faʻapitoa o le atherosclerosis e leʻi faʻaalia manino. E faasolosolo lava, o se taunuuga o le tele o aʻafiaga o tulaga le lelei (faʻafitauli, maualuga maualuga o le toto, tele gaioiga faaletino, ma isi mea), o le teu i luga o le puipui o le faga o le a avea ma mea e le maluelue. Faʻapipiʻi i luga o le microcracks, ona pipii ai lea o le toto, lea e oʻo atu ai i se mea e vavalalata ai le lumena o vaa. A o faagasolo lenei vaitaimi o le atinaʻe, o le a amata ona iloa le faʻamaʻi, o le a oʻo mai faailoga muamua.

O le tele o taimi, o atherosclerotic deposits e aʻafia ai le tele ma le tele o vaʻaia o le faʻamalosi totoga. Muamua, o le faʻamaʻi e afaina ai le manava o le manava, vaʻa o le ulu, ua, vae vaivai. O le atherosclerosis o faʻamaʻi faʻamaʻi, mesenteric, ma le faʻailoga e taatele.

Toeitiiti o ituaiga uma o lisi o le faʻamaʻi o loʻo i ai se amataga natia, e amataina malie ma e le mafaamatalaina.I lenei tulaga, o se vaitaimi o le atinaʻe o le atinaʻe e iloga, faʻapea foʻi ma se falemaʻi. I le tulaga muamua, e mafai ona masalomia se faagasologa o le patho i luga o le faavae o le suʻega o le toto, lea o le a faʻaalia ai se maualuga maualuga o le cholesterol poʻo betalipoproteins. Mo le vaitaimi o le falemaʻi, o se tikeri talafeagai o le malosi o faʻamaoniga o le uiga lea. O le vavalalata o le moli o le vaa e sili atu i le afa o loʻo faʻaalia i faailoga tutusa.

O le vaitaimi o le maʻi e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu.

  1. Ischemic. O loʻo faʻaalia i le leai o se toto totoga o soʻo se okeni ma faailoga o loʻo mulimuli mai. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o le tino o le eleele ona o le atherosclerosis o le fao uluaʻi.
  2. Thrombonecrotic. O le thrombosis lautele e atiaʻe. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le atherosclerotic leions o maʻa o le mesenteric, o le thrombosis e oʻo atu ai i le gangrene.
  3. Paʻu O mea na maua mai totoga o totoga e leʻo lelei ona faʻaleleia i le toto ona o le afaina o laʻau e amata ona suia e ala i selu fesoʻotaʻiga.

Mo tagata e mafatia i le atherosclerosis, o le vaivai ma le le lelei o foliga vaaia o uiga lelei ia. O le tele o taimi, e mafai ona tuʻuina atu i ai le tele o tausaga nai lo le mea moni. E le gata i lea, faatasi ai ma lenei faamaʻi, e fai ai le xanthomas i luga o laumata ma alofilima. O nei paʻu o se lanu samasama poʻo le lanu, na mafua mai i le maualuga o le cholesterol matāʻupu.

E tolu ituaiga o togafitiga e iloagofie ai e faalagolago i le natura o le togafitiga ma le malosi o faailoga.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  1. Alualu i luma. I lenei tulaga, o faʻamaoniga o le faʻamaʻi ua na o le faateleina, ma o loʻo faʻaauau pea le faʻavaeina o atherosclerotic deposits i luga o puipui o toto toto.
  2. Faʻaputuina. O le Cholesterol ua le o toe teuina, o le tuputupu ae o pepa atherosclerotic ua taofia, ae o loo tumau pea lava faailoga.
  3. Puleaina. O loʻo i ai se faʻaleleia atili o faailoilo uma, o le maualuga o le faailoga ua faʻaitiitia.

Faailoga o le vavalalata

Aoric atherosclerosis o le masani taatele o le faʻaleagaina lapisi na mafua mai i le cholesterol. O faʻamaoniga i le faʻaleagaina o lenei vaega o le faʻavae o le tino o le a faʻaalia ona o le mea moni e mafai ona aʻafia le vaega o le vaʻa poʻo lona manava. I lenei tulaga, e tusa lava pe o le a le mea e faaleagaina, o faailoga o le faamai atonu e le o faaalia mai mo se taimi umi lava.

I le vailaʻau o le aratta, o suiga o le atherosclerotic e masani lava ona o mai faatasi ma ni faʻalavelave tutusa o le faiʻai po o mea faʻapitoa o le mafaufau. O aʻafiaga e amata ona faʻaalia, e masani lava i le 60-70 tausaga. I le taimi nei, o le faʻamaʻi ua oʻo atu i le atinaʻe taua, o le tele o puipui puipui ua matua suia tele e le togafitiga. E faitio se tagata i faailoga pei o:

  • susunuina o lagona, tiga i tua o le sternum,
  • e faigata ona folo
  • e masani ona matauina le vevela masani,
  • i ai le faʻalavelave manava
  • maualuga le maualuga o le toto maualuga.

Faatasi ai ma faailoga e le maoti, e mafai e se tasi ona tusia e pei o le:

  • lauulu lauulu e vave aliali mai
  • amata le matua o le tino
  • i luga o le fogaeleele foliga mai,
  • i le vaega o le auricles, ua faʻaaogaina follicles lauulu, lea e faʻapogai ai le tupu aʻe o le tele o lauulu,
  • se ata o se paolo malu e faia i luga o le iris (i tafatafa o le pito).

Aano o le atherosclerotic o le aborina aorta mo le toetoe o le afa o le aofaʻi atoa o le faʻamaʻi. O togafiti o le vaa i lenei vaega e faʻaalia ai le tupuga o le inisinia o le manava, lea, e ala i le faʻatusatusaina o le cardiac ischemia, o loʻo faʻaalia e mafua ai le tafe toto ile tino fetaui. Faʻaleagaina o le aota i lenei mataupu o le a faʻaalia i faʻamaoniga nei.

  • Paʻa i le manava. O le tiga o le uiga o le atherosclerosis o le abdominal aorta e aliali mai pe a uma ona 'ai.O loʻo tigaina i le natura, faʻaalia o ia lava i le tulaga o le faoa faamalosi, e leai se nofoaga patino, e pasia se taimi e aunoa ma le tagofia o fualaau.
  • Faʻasologa o meaʻai. Faʻaalia i foliga o le faateleina o le gaosiga o le kesi, o le suia o le manava ma le faigata i le faatoilaloina e mafai.
  • Paʻu mamafa. E mafua ona o le le fiafia i meaʻai ma le leai o se manaʻo. Faʻatasi ai ma le atinaʻega o le faʻamaʻi, faʻaititia le mamafa o le mamafa.
  • Faʻasalaga o Renal. E atiina ae e avea o se taunuuga o le sui o le tino o le tino e iai ni mea e fesoʻotai ai, lea e mafua ai le solia o le toto ma le foliga mai o le necrosis.
  • Tigā toto maualuga. E mafua ona o le tafe toto i totonu o le fatu fatu.

I le leai o ni togafitiga faʻataʻitaʻiga ona o le suiga o le atherosclerotic i le manava o le manava, o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu aʻe: aoric anerysm ma le thrombosis o le fao sikuea.

Faailoga o le faiʻai faaleagaina

O vaʻa o le faiʻai e matua iloa lelei le leai o meaʻai ma le okesene, ae masani lava o faʻaaliga o le atherosclerosis o lenei vaega o le tino ua avea ma faailoga o le matua. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o uiga autu o uiga o le atherosclerotic o suiga i totonu o vaʻa o le ulu ua faʻaalia i latou lava i le sili atu o le 60 tausaga. E le gata i lea, o uluai faailoga o le faamai e mafai ona faamatalaina o ni faailoga o le osteochondrosis, hyperceptive encephalopathy, poo se isi maʻi.

O faʻafitauli o le atherosclerotic faʻalavelave o vaʻa vaʻaia e leʻo faʻaalia vave, ae faasolosolo malie. E le gata i lea, o nisi faʻamatalaga e le tutupu i le neurological e mafai ona tupu mo na o se vaitaimi, ona mou atu ai lea. O lenei:

  • leiloa po o le faaitiitia i lagona lelei,
  • vaivaiga maso, lea e mafai ona faʻaalia e paresis,
  • maʻi pipili
  • faalogo le faʻaletonu
  • faʻanoanoa vaaia
  • faafitauli i tomai tautala.

I nisi tulaga, afai o le atherosclerotic suiga e matua lauiloa, ona o le le maua o le toto, e mafai ona gaogao vaega o le mafaufau, o le paʻu e tupu. Ona maua ai lea o aʻafiaga o loʻo taʻua i luga ma e masani lava e le tali atu i le togafitiga.

O a isi uiga e iloa ai le maʻi o le cerebrovascular? O isi faʻailoga e aofia ai:

  • afaina o le ulu, lea e masani ona salalau solo i luga o le ulu,
  • maualuga le vaivai
  • tatagi po o le matua,
  • popolega ma popolega
  • ulavale, le fiafia,
  • faigata i le faʻamaopoopo i avanoa,
  • moe i le moe (faʻaalia i lona toesea ma i le tele o le moe, moe i le moe)
  • le mafaufau mama ma le mafaufau,
  • suia o mafaufauga o uiga (agavaʻa, tagofia ma isi),
  • faanoanoaga

Afai ole togafitiga togafitiga e le o faʻamaonia i se taimi talafeagai, ona tupu ai lea o le vevela.

Faailoga o le o le atherosclerotic o pito i lalo

E pei foi o eseesega e pei ona taua i luga o le atiaʻe o le atherosclerosis, o le toto e le mama i vae o le tino o le soymptomatic mo se taimi uumi. O sea ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona faʻaauau seia oʻo i le taimi e le o faʻalavelaveina ai le tafe toto. Aʻo lei oʻo i lenei mea, o faʻamaʻiina o vae e mafai ona faʻaalia i le tele o faʻafitauli, o le mafuaaga lea mo se siakiina lelei o le eseesega.

O le afaina o le tafe toto i totonu o vaʻa e mafua ai le le lava o le okesene ma meaʻai. Ovagenis matelaina o le tino maso, i le itu, e mafua ai le tiga. O le tiga, i lenei tulaga, o se faailoga masani lea e faailoa ai le atinaʻe o suiga o le atherosclerotic. A o faagasolo le maʻi, o le mea e taʻua o le "faʻafefeteina faʻapitoa" e tupu.O le a le uiga o lenei mea? O tiga e mafua mai i le faaleagaina o le gaʻo i le gasologa o taimi e salalau solo i le tino maso o vae: i luga o sipuni, tamai povi, ma le itulagi taʻitasi. O lenei faʻaalia o ia lava i le faiga o le faoa faamalosi, ma e taʻitaʻia ai le mea moni ua faʻamalosi se tagata e faʻavaivaia. E le gata i lea, o tiga paxysmal e mafua ai ona taofi i le taimi o le faagaoioia ina ia faatali seia oʻo ina alu le tiga.

I le uluai laasaga o le atinaʻeina o faʻafitauli vailaʻau o vae, faʻaaliga episodic ma isi faʻamaoniga e mafai ona matauina.

  • O lima ma lima o le taimi e "malulu", o se lagona o le le fiafia e aliali mai.
  • O loʻo i ai se lagona o le fetolofi "goosebumps" i luga o limo, pei lava i le tulaga o se umi umi i le tasi tulaga, ae i le atherosclerosis - i le tulaga masani.
  • O le paʻu o le paʻu e matua paʻu lava e amata ai le ala o toto toto.

Faʻatasi ai ma le atinaʻega o le faʻamaʻi (i le vaega mulimuli), o le tagata e atiina ae ni faʻamaʻi ogaoga o le faʻaleagaina o le tino.

  • O soʻo, ona o le le lava o le okesene ma meaʻai, e amata i le atrophy. E le gata i lea, o le faʻaleagaina e tupu e le gata i maso. O le mafaufau o mea gaʻo gaʻo ma le fao e tupu. O le lauulu e sili ona manifinifi ma e le lanu, ona paʻu ese ai lea ona o le atrophy o le lauulu lauulu.
  • I luga o le paʻu o loʻo i ai ni faʻamaʻi pipisi - maʻi pipili.
  • O loʻo i ai se faʻaleleia o le suavai i le va o le intercellular, o se faʻaleleia mausali o le tino e atiaʻe.
  • Uu tamatamai lima e mumu.
  • O se faailoga iloga e faailoa ai le atherosclerotic suiga i totonu o vaa o le le maua lea o se pulupulu i taimi o le mamafa i luga o le faga (mo se faataitaiga, i le popliteal fossa).
  • A o le laasaga mulimuli o le atherosclerotic suiga i vae, gangrene ma le necrosis e atiina ae.

O le tiga matuitui i vae e faasolosolo malie lava, ma iu lava ina amata ona aliali mai e tusa lava pe leai se gaioiga, lea e taʻu mai ai le le atoatoa o le tino. E faʻatatau i le malosi o le tiga o le tiga, e fa tikeri o lona atinaʻe e mafai ona iloga.

  1. Taui o Galuega. O le tiga e amata ona le mautonu ona o le umi o le savali i luga o mamao (silia ma le 1 km) poʻo le isi, leai se mamafa mamafa. E taʻavale i tamai povi, vae. I lenei vaitau, e faitio le tagata maʻi i se lagona o le vaivai ma le leai o se lagona i totonu o vae. O faʻaaliga faʻaalia o le le mautonu o le taʻavale, e pei o le: mu, tingling, atonu e faʻalavelaveina e osofaʻiga mataga.
  2. Tofiga. O le tiga e tupu pe a oʻo i se mamao e le silia le 0.2 kilomita. Faailoga mai fafo o le atherosclerosis, o loʻo faʻaalia i paʻu vevela. O le taʻalo ma le leiloloa o mea e faʻaaogaina o le epidermis e mafua mai i faʻalavelave o gaʻo. I lenei vaitau, o se suiga i le fao ma le lauulu e tupu. O le pito i lalo o vae e tuʻuina atu i le faʻateleina o le keratinila ona o le leai o meaʻai. O le mafaufauina o le lauulu ma le oti o fulufulu lauulu e taitai atu ai i le pala. E le gata i lea, o loʻo i ai se torophie malie o le tino maso o vae, ma o le tino o le tino o le tino e matua manifinifi lava.
  3. Taumafaiga. I le vaega lona tolu o le le atoatoa o le tino, e le mafai e se tagata ona sili atu lona atamai i le 25 m, pe o le tiga e afaina ai le leai o se gaioiga. O faʻalavelave faʻasolosolo i totonu o le tino i lenei laasaga e sili atu ona tupu tele. O le paʻu o le paʻu e faigofie lava ona faʻafitauli, e mafua ai le loloto o le leaga e tusa lava pe i ai i ni mea laiti. O le pito o le epidermis ma le tulaga o le vae "lalo" e avea ma lanu mumu.
  4. Faiga faʻaleagaina. O lona fa, mulimuli, taimi o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le atinaʻeina o necrosis. O le tulaga lelei o le olaga e faʻaititia i le maualalo ona o le tiga e le mafai ona faʻafitia.O le i ai o maʻi pipisi, aemaise lava i luga o tamatamailima, e le mafai ona faʻaogaina togafitiga, o uiga lelei ia. O paʻu o le tino ua fulafula. I lenei laasaga o le atinaʻeina o le faamai, gangrene e atiina ae.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli o le atherosclerotic e atiina ae i vaega pito i luga, latou te le fiafia ma vaivai. E maualuga le vaivai o se tagata, faʻaititia le faʻatinoga, faʻaititia le malosi o musika i ona lima. Afai o le togafitiga e tasi le itu, o le vaapiapi o le lumenia o loʻo tupu i le faʻavae o le subclavian, ona matauina ai lea o se siama tutusa. E le gata i lea, i luga o vae vaivai, o le maualuga maualuga e mafai ona oʻo i le 80 mm Hg. Art.

Faʻaalia o le uluaʻi ulutala i le atherosclerosis

E le faigofie ona iloa le amataga o le fesuiaiga o suiga o le atherosclerotic i mea o le fatu. Tupe teu i luga o puipui lapopoʻa e faʻalavelave ai i meaʻai masani a le fatu, o se taunuuga o lea mea ua faʻavaivaia ai le gaioiga o le myocardial. O faʻamaʻi pei o angina pectoris poʻo le ischemia e atiaʻe. I le avea ai ma faʻafitauli, o le cardiosclerosis ma le osofaʻi fatu. O le mea lea, o faailoga o le atherosclerosis i lenei mataupu o le a faʻaalia i faailoga o nei faaletonu.

O le mea lea, faatasi ai ma le angina pectoris, atherosclerosis o mea na gaosia i le fatu o le fatu e iloa ai ia lava i faailoga nei.

  • Paʻu maʻi o loʻo i totonu o le pusa. E mafai e le tiga ona mu, tuʻimomomo, agai i tua, tua (i le itu tauagavale). I le avea ai o se tulafono, e tupu i le faagasologa o le gaioiga faaletino poʻo le faʻalavelave popole.
  • Umi le manava. E mafai ona faʻatasi ma le tiga, pe tupu faʻapitoa i le taimi o le gaioiga po o se gaioiga. E faʻaalia ai o ia o se lagona o le leai o se ea. Faamalosi i se tulaga tulaga ese, o lea e tatau ai i se tagata ona faia se tulaga o le nofo ai ina ia aua le faaitiitia.
  • Paʻu i le ulu ma le vevela (faʻaalia mai o le afaina o le toto ma le le lava o le okesene).
  • Vomiting ma / poʻo le nausea e mafai foi ona faʻatasi ma se osofaiga angina.

Afai e tupu aʻe le cardiosclerosis ona o le atherosclerotic maʻi, o le tupuga o le ogama ogaoga o le a avea ma seisi faʻaopoopoga o le manava. O le fatu o le fatu ua aliali mai lemu O faʻatinoga faʻaletino e faʻaitiitia foʻi pe a faʻalavelave le tulaga.

O le faʻaleagaina o le myocardial, o se taunuuga o le atherosclerosis o vaʻa o le fatu, e faʻaalia ai lava ia i le toetoe o tutusa lava faailoga e pei o angina pectoris. E i ai le le lava o le ea, le manava o le manava, e oʻo atu i se sopo. O le faʻaaogaina o le nitroglycerin, e ese mai i se osofaiga a angina pectoris, e le aumaia ai le toomaga.

Faailoga o le atherosclerosis o le mesenteric arteries

Faatasi ai ma le atiina ae o le atherosclerosis o laʻau o le mesenteric, o suiga tetele i luga o le ogaumu, o le mea lea, o le toto i le totoga o meaola o loʻo i totonu o lenei vaega o le tino ua faʻalavelaveina. O le tele o le toto e manaʻomia ina ia faʻamautinoa ai le le atoatoa o le galueaina o le vaega o meaʻai. O lenei mea e molimauina e le tali tutusa ma fafo. Faailoga e tupu, e masani lava i le afiafi pe a uma ona 'ai. O faʻamaoniga i lenei mataupu o suiga o le atherosclerotic ua faʻapotopotoina o le "toso faʻamaʻi," ma o le faʻalavelave o faailoga iloga o se ituaiga o faailoga o le maʻi.

  • Paʻu O se tulaga talafeagai. E foliga tutusa ma se maʻi maʻi pepese, ae i le mataupu mulimuli e umi atu. O le umi o le tiga ma le atherosclerosis o le mesenteric arteries e eseese, mai le lua minute i le itula.
  • Faʻateleina le faʻaleleia o le kesi.
  • Le mautonu le mafaufau.
  • Vaʻavaʻai poʻo le inony o le manaʻoga. Ona o le faʻavaivaia o le motilima, o loʻo tulaʻi mai faafitauli ma le manava, faʻafefe.
  • Paʻu.

O le atherosclerosis o fua o mesenteric e ono faʻaosofia ai le tupu o le thrombosis.E masani lava o lenei faʻalavelave e faʻafuaseʻi ona atiaʻe ma o loʻo faʻaalia i le ogaoga o le gaosiga o le kesi, vomiting vailaau, afu ma tiga. O le tiga i le thrombosis ua faʻamaligiina pe se ese, faaumiumi, e mafai ona mafaufau i le pulu. O le toto po o le talo e mafai ona i ai i le vulu.

I le tele o tulaga, o le taunuuga o le thrombosis o gaʻo mesenteric o gangrene ma peritonitis. O faʻamaoniga o le atherosclerosis vascular ua faʻaalia e pei o: o se vevela malosi i le vevela, o le faʻaitiitia o le toto, vaʻaia le afu, ogaoga tiga i le manava ma le faʻaogaina o le vomiting.

Faʻailoga o le atherosclerotic leions o vaʻa o le faʻa

O le atherosclerosis o le gaogao o loʻo faʻaalia i totonu o le faʻaʻailoga. O lenei fesuiaiga o le faamai i le taimi e faaosofia ai le tupu o le siama, lea e mafua ai ona faateleina le faateleina o le toto. O nisi taimi o faʻamaoniga patino o le faʻamaʻi atonu o le a toesea. Ae ui i lea, o le tele o taimi, suiga o le atherosclerotic i vaʻa toto e mafua ai le faigata i le tafe toto ma le atinaʻeina o le maualuga maualuga o le toto maualuga. I lenei tulaga, o le maualuga o le toto maualuga ua avea o se faailoga iloga o le atherosclerosis, ma ua fautua mai ai ua tapunia le lumen o le vaa e le sili atu i le 70%.

O se vaega o le toto o le toto i le atherosclerosis o le fao uluaʻi o le faateleina lea o le toto i le tumutumu ma le diastolic. O le iʻuga o faʻalavelave faʻalavelave e tupu, o le faiʻai o le faiʻai e oso aʻe, lea e faʻaalia i ogaoga tiga ma le mamafa i le ulu, o le vevela, o le faʻalavelave mata, ma le gasegase.

Afai o le togafitiga e aafia ai na o le tasi le faga, o le a amata ona tupu malie le maʻi ma ua faʻaalia i se faʻaaliga masani o le maualuga o le toto. Faʻatapulaʻaina o le lumenia e le atherosclerotic deposits o mea uma e lua, o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e tupu faʻafuasei, vave, ma o loʻo tuʻuina mai ma isi faʻamaoniga:

  • tiga i totonu o le manava, region lumbar (o le umi e mafai ona oʻo i ni nai aso),
  • vomiting ma le gaioiga
  • fiva
  • ei ai tiga tiga i le itu o le loto,
  • fatu faʻatupulaia fatu.

O se faʻalavelave e pei o le faʻailoga o fatuga o loʻo faʻaalia i se tiga matuia i le vanu o lumbar, faʻapea foi ma le i ai o foliga o le toto i le vavao.

O le iʻuga, o le tulaga o le tagata e faʻaleagaina.

Faailoga o le carotid arteriosclerosis

O le isi vaega o le porokalamega e mafai ona aʻafia e le atherosclerotic deposits o mea ia o le carotid arteries. O le Carotid arteriosclerosis e masani lava ona iloa pe a maeʻa le afaina. E pei lava o isi ituaiga o faamai, o faaletonu i lenei nofoaga e tupu malie ma e le faaalia ai i latou lava. Ae ui i lea, i se auala sili atu ona faʻaeteete i lou manuia, e mafai ona e iloa faʻamaoniga o le maʻi:

  • ogaoga vae ma lima
  • numera ma / poʻo le tingling,
  • leai se puleaina o le gaioiga o soʻo se lima,
  • faavaivai po o le leiloa o se vaaiga mamao o le mata e tasi,
  • faafitauli i tomai faʻalogo, faigata i le faʻatagana.

E le gata i lea, o le carotid arteriosclerosis e faʻaalia i vaivaiga ma faʻalavelave o le tino.

Forecast and Prevention

O le suʻesuʻeina o le atherosclerosis e faʻamanuiaina pe afai e toe iloilo e le tagata maʻi le ituaiga olaga, faia fetuunaiga i meaʻai, masaniga, gaioiga faaletino.

E le gata i lea, o le usitai mausali i le fomaʻi mo le inuina o vailaau e manaʻomia. E naʻo le tulaga lenei e mafai e le gata ona faʻamautu le setete ma taofia ai le alualu i luma ma le atinaʻe o atherosclerotic deposits, ae faʻamaeʻaina ai foi le puleaina o le maʻi. Ae ui i lea, o le mea mulimuli nei e mafai ona mafai pe afai e maua le atherosclerosis i le amataga o le atinaʻe. Afai e musu le tagata maʻi e faia fetuunaiga i le ituaiga olaga, ma le amanaia foi le togafitiga togafitiga togafitiga, ona le lelei ai lea o le fausiaina o le maʻi.

Ole taimi ole puipuiga o mea e puipuia ole a le tupu ile atherosclerotic vascular vasions, ma afai e avanoa, o le a mafai ona taofia le togafitiga o maʻi ma tausia le soifua maloloina. Puipuiga e aofia ai tulafono faigofie, ola taugofie:

  • mataʻituina le taumafa, e le aofia ai meaʻai gaʻo ma falai,
  • faateleina le tetee atu i le atuatuvale,
  • faʻamaonia ma tausia le mamafa o le tino,
  • fai atu faʻafeiloaʻi i masani leaga,
  • faateleina le gaioiga faaletino.

E le gata i lea, o tagata na muai fuafuaina le maʻisuka poo le toto maualuga e tatau ona vave suʻesuʻeina e se fomaʻi.

Fualaau lelei mo vailaau vavalaʻau

O le solia o le gaioiga o vaʻa o le faiʻai e fesoʻotaʻi ma le spasm poʻo le faʻaititia o le leo, faʻateleina le le mafai ona faʻaaogaina le pa puipui, o se uiga e faʻapipiʻi ai paʻu toto ma faaletonu ona o le faʻaalia i tulaga le lelei o le siosiomaga ma fafo. O le saoasaoa o le olaga, le lelei o mea taumafa, maualalo le malosi o le tino, mea ua fai ma vaisu ma le atuatuvale faifai pea e lamatia ai le maʻi cerebrovascular. O le iʻuga, o le tuʻuina atu o meaʻai ma le okesene i neurons ua faʻalavelaveina, ma ua faʻapipiʻiina i lalo o faʻamaʻi ma mea faʻapipiʻi. O lenei mea e mafua ai le tulaga o le hypoxia ma le oti o sela mama, lea e afaina tele ai le taua o le tino atoa. Ina ia taofia le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma faʻalavelave matuia, o loʻo tuʻuina mai se vailaau faʻamaʻi, e tusa ai ma le mafuaʻaga ma le matuia o le faʻaleagaina o togafitiga.

Faailoga o maʻi o le cerebrovascular

O le faiʻai tagata o le nofoaga e pulea ai galuega a totoga uma, ma e sili atu ona faigofie le atinaʻeina o le hypoxia ma le leai o le kulukose. O se taunuuga o le le lava o meaʻai ma le okesene, o suiga e le mafai ona suia e tupu i neusini - o tino sili ona faapitoa na leiloloa le vaevaeina. O le mea lea, e matua taua tele le puipuia o le oti o le faiʻai i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi.

O togafitiga taatele o vaʻa o le faiʻai:

  • atherosclerosis - e atiina ae i le solia o le gaʻololo gaʻo, o loʻo faʻaalia i le fausia o se atherosclerotic plate lea e ufiufi ai le lumen o le ogatotonu o le cerebral,
  • inishalopathy e le faʻamavaeina - o se solitulafono le tumau o le toto toto i le faiʻai o le faiʻai, e mafua ai le hypoxia masani,
  • vegetovascular dystonia (VVD) - o le solia o le faiga faʻavae faatonutonu o le autonomy system i le leo o vaʻa vaʻaia,
  • anerysm - faʻalavelave faʻasolosolo o le puipui o le fausaga vevela e pei o se taunuuga o le faʻaalia i le faateleina o le malosi o le tino,
  • migraine - angiospasm o laʻau o se natura neurotic.

O faʻamaʻi taʻitasi e iai a latou faʻamatalaga iloga ma faʻataʻitaʻiga o togafiti togafitiga.

  • vaivai,
  • moe
  • faaitiitia i le mafaufau (mafaufau, manatua, mafaufau),
  • faʻaleagaina
  • vavao.

Faailoga o le faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi:

  • faaletonu faalemafaufau,
  • mafaufau le mafaufau
  • ulu o le ulu
  • lagona vaivai
  • sili atu le faigata o uiga amio.

  • popole, sosoo ai ma le le fiafia,
  • moe i le moe
  • gatete i totonu o le tino, gaioiga, o nisi taimi e vomiting,
  • ogaoga masani
  • loto le toʻa,
  • faateleina pe faaitiitia i le toto toto.

Faailoga o le cerebral anerysm:

  • ogaoga ita
  • foliga vaaia,
  • solia o le manogi, paʻi, mata,
  • faaitiitia le lagona lelei.

  • tiga masani i le tasi afa o le ulu o le maualuga,
  • o le faʻaalia mai o le osofaʻiga o se osofaʻiga (faʻalavelave o pito i tua, leai o mea faitino, fefe i le malamalama),
  • mūmū o foliga, faʻaogaina o le gaogao, fulafula o mata,
  • lapataiga
  • taoto ma viliina e le aumaia le toomaga.

I faʻamatalaga muamua o le faʻamaoniga o le togafitiga o vaʻa vaʻaia, e tatau ona faʻafesoʻotai se fomaʻi mo se suʻesuʻega auiliili ma le tofiaina o togafitiga talafeagai. A leai, o taunuuga ogaoga o le hypoxia o le tino (stroke o le ischemic), faʻaleagaina o le amio saʻo (afaina o le tino), atinaʻeina o faʻamaoniga o le neurological (paresis, paralysis, weakened speech), ma le faʻaitiitia o tomai faʻapitoa e atiaʻe. O lenei mea e sili ona leaga ai le lelei o le olaga, faʻaitiitia ai le faʻatautaia o tagata lautele i totonu o sosaiete, ma taʻitaʻia ai le le atoatoa.

Faʻafoe togafitiga o faʻamaʻi vascular vascular

O vailaʻau i aso nei o loʻo i ai se tamaoaiga o vailaʻau o loʻo aofia ai mea masani ma mea gaosia e mafai ona taofi ai le faʻaleagaina o togafitiga i totonu o vaʻa o le faiʻai ma faʻaleleia lelei ai le tulaga lautele. E tatau ona manatuaina: o le togafitiga faʻamuamua na amataina, o le sili atu ona lelei le taunuʻuga o le faʻamaʻi mo le toe maua mai ma le ola atoatoa.

Sauniuniga mo le faalauteleina o toto toto

O le vaʻaia o le spasm e mafua ai le faʻaitiitia o le tafe o le okesene-faʻaputuina le toto i le faiʻai i le taimi o migraines, atherosclerosis, maualuga maualuga-VVD (faʻateleina le maualuga o le toto), ma le faʻamaʻi faʻamaʻi. Ina ia puipuia le gaioiga o le hypoxia o le faiʻai, o fualaau mai le vaega o le taʻavale o le calcium ua faʻamatalaina, lea e gaosia ma faʻaleleia mo le tele o tausaga.

O le au muamua o le gaosiga o meaʻai e aofia ai:

  • verapamil (faʻavae, finoptin),
  • diltiazem (diazem),
  • nifedipine (corinfar, phenygidine, cordafen).

O le faʻaluaina o le faʻamalosia o le calcium e aofia ai:

  • faletalimalo, faimalaga,
  • Lomir
  • Klentiazem
  • nicardipine, lipine, amlodipine.

O le lona lua o fualaau o fualaau oona ei ai le umi o le aoga ma le maualuga o le filifiliga i luga o le vaega o le faga o le uaea, e itiiti ifo aafiaga. E mafai e le au fou o le gaosioso o le gaosioso ona galue tuusao i luga o vaʻa o le faiʻai e aunoa ma le aafia ai o le gaʻo o se isi nofoaga. O nei mea e aofia ai fualaau lelei pei o le cinnarizine ma le nimodipine. E tatau ona manatua e tatau ona faʻatonu e le fomaʻi togafitiga fualaau faasaina, o le faʻamalositino e mafai ona oʻo atu ai i le le manaʻomia o aʻafiaga ma matua faʻaleagaina ai le faʻataʻitaʻiina o le maʻi.

Sauniuniga mo le faamalosia o puipui o toto toto

Mo le masani masani ma le toto, o le puipui o le vaa e tatau ona malosi, fetuutuunai, e leai ni faaletonu i totonu o le papa (endothelum). A le o lea, o le a amataina se anerysm, e faʻateleina le faʻasolosolo i le suaina o plasma i mea o loo siomia ai ma le atinaʻe o le edema o le faiʻai. O se suiga i le amio saʻo o le endothelium e fiafia i le teuina o gaʻo, cholesterol, faaputuga faaputuga, lea e tau atu i le fausia o ni atherosclerotic plate ma le toto. Latou te faʻalavelaveina le tafe masani o le toto e ala i le lapisi lapisi ma mafua ai le atinaʻeina o le hypoxia.

O le tuufaatasiga o sauniuniga e aofia ai vitamini ma minerale:

  • nicotinic acid (silasila, folasin) - e faʻafefe ai capillaries, faʻamalosi le puipui o le vaa, faʻaititia le faʻapitoa o le cholesterol maualalo maualalo ma lona teuina i totonu o le meli,
  • Vitamin P ma le acid ascorbic (puletini) - o le tuufaatasiga o gaosia o vitamini e faʻasalalau ai faiga faʻasolosolo i le puipui o arteries ma veins, faʻaitiitia ai lo latou gafatia, faʻateleina le tetee atu i le mamafa ma le faʻaleagaina o mea,
  • dihydroquerticin - o se siʻosiʻomaga o vailaʻau faʻasolosolo o le gaioiga o Daurian larch, o le mea lelei e afaina ai le galavai o vaʻa toto,
  • seleni, potassium, kekinolosi o elemene taua tele mo le faʻamautuina o le metabolism i le puipui pito i tua ma le tausia o le gasegase vasbral vascular.

O vailaau faafomai o lenei vaega ua faatonuina vasega i le ituaiga o laupepa ma ituaiga tui i lalo o le vaavaaiga a se fomai mo togafitiga ma togafitiga.Mo le togafitiga o le atherosclerosis, o loʻo faʻamautuina foi sui soʻo e faʻaleleia atili le gaʻo gaʻo, faʻamausali ma faʻamalo le atherosclerotic plate, puipuia ai le toto. E aofia ai fibrates (gemfibrozil, fiaofibrate), statins (lovastatin, fluvastatin), vailaau antiplatelet (cardiomagnyl, thromboass).

Laʻau faʻatoʻaga

O vailaʻau faʻasaina e faʻavae i luga o le alkaloids o laau e aofia ai:

  • (Cavinton, Vinpocetine, Bravinton, Telektol) - maua ai se aʻafiaga o le antispasmodic, faʻasaʻo le masini vascular, faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo i totonu o le faiʻai, puipuia le thrombosis maʻi, faʻaleleia le microcirculation o le mafaufau,
  • O sauniuniga o Gingko biloba (gingium, tanakan, ginkor fort, bilobil) e maua mai i se meaola e aofia ai meaola oona e faʻalauteleina ai vaʻa toto, faʻaleleia atili le gaʻo o le tino, puipuia ai le toto, ma le faʻasaʻoina ai aʻafiaga saoloto, ma iai aʻafiaga tetee.

O se taunuuga o le faʻaaogaina masani o vailaʻau, faʻaleleia mafaufauga, moe ma faʻalagona lagona masani, faʻamuta o le ulu, o faʻafitauli o le neurology e mou atu (faʻaletonu lagona, foliga vaaia, gaioiga faaletino).

Migraine Tomai

O le atinaʻeina o osofaʻiga o migraine e fesootaʻi ma le pipisi, ma faʻavaivaia ai le leo o vaʻa vaʻaia, lea e oʻo atu ai i lo latou faʻateleina ma le faʻamaʻaloga o le toto. O se taunuuga o le solia o le mafai ona gafatia o pa puipui o arteries ma veins, o le plasma e oso i totonu o le mea o loo siomia ai ma ua mafua ai le fula o le faiʻai i le vaega o le togafitiga. O lenei tulaga e mafai ona tumau mai le afa itula i ni nai aso, pe a maeʻa ona toe faʻaleleia le tino vascular. Faatasi ai ma osofaʻiga faifai pea, e faʻapipiʻiina ai le microcirculation o le faiʻai, ma e ono aliali mai suiga e le mafai ona suia i neu.

Faʻafomaʻi mo le togafitia o femalagaaiga e aofia ai:

  • analgesics ma antispasmodics (spasmolgon, amigrenin) - ua faatonuina i le amataga o se osofaiga, lea eo faatasi ma vasospasm,
  • vasoconstrictors (caffeine, ergotamine) - vaapiapi le gaʻo i le taimi o le maʻi pipili o le tino vascular tone,
  • serotonin (adigran, zomig, maxalt) - puipuia le faʻalauteleina o arteries o le ulu ma le ua,
  • non-steroidal anti-inflammatory drugs (indomethacin, diclofenac) - ia i ai se anti-edematous, faʻamalosi, faʻaitiitia le faʻaogaina o le inflammatory.

O vasoconstant Hypotonic ua faʻasolosolo foi mo le VVD ina ia faʻaleleia le toto o le toto. Ina ia faʻaleleia le gaioiga o le gaioiga o le faiʻai, e fautuaina e ave ni nootropics (piracetam, aminolone), neuropeptides (semax), soʻo faʻasolosolo (glycine).

O le puipuia ma le togafitiga o vavalaʻau e tatau ona faia i se taimi talafeagai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O lenei faiga o le a avea ma ki i le ola maloloina ma puipuia ai le atinaʻeina o le faia o meaʻai faiʻai. E talitutusa foi le taua mo le faatumauina o le galue masani o neu o se mea paleni, o se olaga malosi, faatoilaloina o le ava malosi ma le vaisu, le tulaga sao o le aso.

Auala togafitiga e le o togafitiga

Mo le togafitiga lelei o le atherosclerosis o vaʻavave, o mea uma e fesoasoani i le atinaʻe ma le alualu i luma o lenei maʻi e tatau ona tuʻuina mai le soifua o le tagata maʻi

  1. Faaleaogaina o le hypoxia. O le tagata maʻi e fautuaina e savali ma gaioiga i fafo mo le tele o itula i le aso. Faʻamatalaga Balneological (oxygen, radon ma bath bath) ma le faʻatagaina o le okesene e mafai ona faʻatulagaina.
  2. Feteenaʻi ma popolega ma lagona le lelei. O le tagata maʻi e fautuaina e faʻavasega le faigamalo o le galuega ma le malologa, pe a tatau ai, e mafai ona faʻamautuina mea tauva.
  3. Le taua faasaga i le le atoatoa o le tino.O le tagata maʻi e fautuaina e faataitai le tauvaga poʻo le savali, aau, yoga poʻo vailaʻau.
  4. Faʻalēaogā masani leaga (faʻavae mai le ulaula). Afai e le mafai e le tagata lava ia ona inu le ava malosi ma ulaula tapaa, e mafai ona fautuaina se tagata maʻi i auala eseese e aveese ai nei vaisu leaga.
  5. Faʻaauauina pea le siakiina o le toto ma le togafitiga o le maualuga. O le toto o le toto i totonu o ia tagata maʻi e tatau ona tausia i se maualuga e le sili atu i le 140/90 mm. Hg. Art.
  6. Faʻaauauina pea le siakiina o le suka (i maʻi e maua i le maʻisuka).
  7. Vaʻaia taimi masani e le neurologist ma faia suʻega e pulea ai le maualuga o le cholesterol ma le prothrombin protein i totonu o le toto.
  8. Faʻafoega o togafitiga togafitiga (Sochi-Matsesta, Kislovodsk, Truskavets, Nemirov, Sernovodsk, Pyatigorsk, Archman, Ust-Kachka, ma isi).

O le taua tele i le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis o le togafitiga o mea e puipuia mai ai le tino.

O le taumafa o tagata gasegase e tatau ona aofia ai meaai ma ipu nei:

  • aano o manufasi: iʻa e maualalo le gaʻo ma moa i se tao tunu po o se meaʻai kuka, seafood (mussels, scallops, etc.),
  • gaʻo: suāuʻu taumafa, fuālaʻau manogi (faʻasaina o pata),
  • falaoamata oloa: falaoa ma le kulimi mai i le falaoamata I-II, keke e le mafaamatalaina, pusa ma pusa,
  • uluaʻi vasega: masini fualaʻau ma susu susu faʻatasi ma pata ma fualaʻau,
  • fuamoa: e oo atu i le 3 pi. Fuamoa fufulu vela, protein omelets,
  • oloa gaosiga: susu susu ma oloa gaosi susu, susu suauu e leai ni gaʻo, sina sisi falaoisi, kulimi suamalie e leai ni gaʻo e faaopoopo i ipu,
  • cereals: buckwheat, karite, oat, millet (pasta, semolina ma araisa e gata mai),
  • meaʻai: faʻafefiloi le togafiti, salati ma le yogurt ma fuālaʻau fualaʻau, alalaʻau maualalo, salati ma iʻa ma fualaʻau,
  • fualaau faisua: gogo i ipu, kapisi, uroka, zucini, beets, kāloti, eggplant, pateta, peʻa lanumeamata i le kuka, tao tunu po o foliga masani,
  • fualaau suamalie ma fualaʻau: fualaau aina suamalie ma fualaʻau, fualaau mamago, fugalaau ma foo mai ia i latou (faatasi ai ma fualaau oona, vine, jam e le o aofia ai),
  • meainu: vaivai lauti ma kofe, meainu suamalie ma meainu suamalie, fualaau aina suamalie ma fualaau suamalie, se teuteuga o le saito o le saito ma le rose vao,
  • siva ma mea manogi: tamato, fualaau faisua, kulimi mumu, suamalie susu ma fualaau aina ma le pipi gravy, cinnamon, acid citric, vanillin.

Faʻatasi ai ma le tele o meaʻai, e tatau ai ona faʻatapulaʻa le kalori o meaʻai. Mo tagata e le o galulue faatasi ma le tele o tau faaletino, e tatau ona i ai le 2700-2800 calories i le aso (protein - 90 g, gaʻo - 50-60 g, carbohydrates - 350 g).

O le tagata maʻi e tatau ona le aofia ai mea taumafa e aofia ai le tele o gaʻo ma le cholesterol mai meaʻai:

  • tao ma taofi pasi,
  • aano o manufasi, mushroom ma aloa iʻa,
  • afaina (ate, fatuga, faiʻai),
  • caviar
  • gaʻo gaʻo
  • oloa gaosi susu,
  • fuamoa
  • pi
  • sukalati
  • Fale faʻafiafia
  • radis ma radish
  • meaʻai
  • faanoanoa
  • musika
  • margarine
  • mayonnaise
  • vevela
  • pepa
  • sinapi
  • malosi malosi ma le lauti.

Faʻatau togafitiga

O togafitiga o vailaʻau faʻamaʻi o le cerebral arteriosclerosis e mafai ona faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi pe a uma ona iloiloina suʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻeina suʻesuʻega o suʻesuʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega o toto.

Mo togafitiga e mafai ona faatonuina:

  • fibrates (faʻamalosi, Tsiprofibrat): faʻaaogaina e faʻaitiitia ai triglycerides, o loʻo faʻatulagaina i ni aʻoga uumi (1-2 masina),
  • (static (Atoris, Mertinil, Liprimar, Zokor): ua faatonuina e puipuia le tuputupu ae o le atherosclerotic plate ma faaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto, e faaaoga mo vasega uumi (2-3 masina) ma le siakiina pea o le toto (pe afai e tatau ai, ua suia le metotia)
  • Nicotinic acid derivatives (Nicoshpan, Nicotinic acid): ua faatonuina ina ia faaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol ma triglycerides, siitia ai le fausia o lipoproteins ma le toto toto,
  • Ezetemib (Ezetrol): o lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻamaʻafia le cholesterol mai le iniseti i totonu o le toto,
  • gasegase o le gaʻo gaʻo (Cholestide, Colestipol, Colestyramine): faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o meainu kulimi mai le digestive tract ma fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol,
  • antiplatelet agents (cardiomagnyl, aspirin cardio, assassine Thrombo): ua faatonuina ina ia faaitiitia le lamatiaga o le thrombosis ma faaleleia le tafe toto,
  • fualaau faʻapitoa (vitamini o vaega B, A, C ma le E, vailaʻau ma vailaʻau o minerale): maua ai se faʻasolosolo faʻamalolo ma toe faʻaleleia,
  • vailaʻau faʻasaina (Carvedilol, Nebivolol, Atenolol, Betaxalol, togafiti): ua faʻataʻitaʻiina mo le faʻaaogaina i aso taitasi ma le puipuia o le faʻalavelave maualuga,
  • vasodilating ma spasmodic fualaau (Eufillin, Papaverine hydrochloride, Curantil, Dibazol, Cavinton, Actovegin): ua faatonuina ina ia faʻamaonia le vaʻaia o le cerebral,
  • fualaau oona (Cerebrolysin): fesoasoani i le faaitiitia o le taimi ma le faigata o le toe foi mai o le faamai, faaitiitia le tele o le faaleagaina o le faiʻai o mea e mafua mai i le ischemia,
  • painkillers (Baralgin, Spazmalgon): faʻaaogaina mo ulu o le ulu e faʻasaʻo ai le tiga.

Tausiga togafitiga

O gaioiga faʻapitoa mo cerebral arteriosclerosis e faia i le tulaga o le maualuga o le lamatiaga atoatoa o laʻau tetele. O metotia nei e mafai ona faʻaaogaina e faʻamaonia ai le tafe toto i se ipu:

  • siakiina o le atherosclerotic deposits: e ala i se pupuʻu, ua tuʻuina atu se faʻamaʻi i totonu o le faga o loʻo i ai se penisini faapitoa e aofia ai mea mo le toe faʻaaogaina o le atherosclerotic plate, ma ua tuʻuina atu i lalo o le ray-ray i le vavalalata o le vaa, ona faʻapipiʻi ai lea o le ponaivi,
  • E le gata i lea, o le a faʻaaogaina le faʻaogaina o le fagu ma le faʻaogaina o le gaʻo i luga o le faʻavae i luga ole laulau.

Ituaiga o cholesterol ma tulaga o le atinaʻeina o tupe teu cholesterol

O le faʻalavelave faʻaleagaina o le cholesterol metabolism i le tino e taʻitaʻia ai le atherosclerosis. O le lipids o le tino o le tagata ua vaevaeina i ni vaega se lua - o le mea e taua o le "lelei", lea e aoga mo gaioiga ma "leaga", lea e afaina ai vaa, e mafua ai le atherosclerosis.

O lipoproteins maualalo maualalo e fesootaʻi i le "leaga" ei ai le meatotino e faʻapipiʻi i le puipui vascular ma faaputuputu ai i totonu, faia ai ni atherosclerotic masses.

O le maualuga o le lipoproteins e avea o se mea e le tutusa ai i latou, o le cholesterol pathologia ma le lafoina atu i le ate mo le lafoaia. O loʻo i ai iina, o meaola kulimi e talafeagai mo le faʻamaʻiina o loʻo faʻapipiʻiina mai i le suiga e ala i suiga. E masani lava, lipoproteins maualuga maualuga e sili atu nai lo le maualalo. Ae ui i lea, i le taimi nei o se mea e sili atu nai lo le masani ma o le tulaga e masani lava o le faʻafeagai.

Faatasi ai ma le faateleina o le aofaiga o le cholesterol leaga, o le amataina malie o le fausia o le plaque, lea e tupu i ni vaega o atinae:

  1. Dolipid. O loʻo faʻaalia i le amataina o le faaleagaina o puipui o toto toto ma le faateleina o le maualuga o le lipids i lona tuufaatasiga. Falemaʻi ma i luga o le faʻasolosolo o vaʻa toto e le o iai i soo se auala, faatasi ai ma le suʻesuʻeina o le toto o le faateleina o le numera o le LDL e mafai ona matauina.
  2. Lipoidosis O lenei laasaga e faʻaalia i le faʻaalia o le tele o faʻavasegaina i luga o le vevela, lea e le alu i totonu o le lumenia o le vaa. O foliga faʻafesoʻotaʻi e pei o lanu samasama i totonu o se faga. I lenei laasaga, o suiga e mafai ona toe suia - o nei gaʻo gaʻo e mou ese atu pei lava ona faigofie.
  3. Liposclerosis o loʻo faʻaalia i le faateleina o le numera o fibroblasts e faʻaputu i le mea e gaʻo ai le meaʻai ma e taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le soʻo faʻatasi. O lenei tulaga ua taua o le fibroid plaque, lea e taofia ai le masani ai o le toto, tapunia le lumenia o le vaa,
  4. Atherosis O le laasaga lea na leiloloa ai lona fausaga ona o le faaitiitia o le elasticity. Apalai o le atherosclerotic e faʻaleagaina, o le a taʻitaʻia ai le faʻaopoopoga o le fauina o toto i luga o le mea na faaleagaina o le faga,
  5. Atherocalcinosis o le mea mulimuli. I le taimi lava e tasi, o le teuina o sima calcium e maitauina i luga o le papa, lea e faʻamalosia ai le tele o tagata ma faʻalavelave atili, faʻaosofia ai lo latou teteʻa.

O le laasaga mulimuli o le atherosclerosis e matua lamatia tele, talu mai lea vaitau o loʻo faʻaputuina ai i luga o le tele o le tele o laʻau, lea e taʻitaʻia ai le taofiofia o le cerebral, o le ischemia ma le nicrosis o pito i lalo. O le mea pito sili ona matautia o le faʻaogaina o vaʻa laiti o le faiʻai, lea e gata i le le atoatoa po o le oti foi.

Soo se faamai e faigofie atu ona puipuia nai lo le togafitia. E uiga i le auala e puipuia ai le atherosclerosis e tatau ona tautala le fomaʻi poʻo le cardiologist pe a faasino i le tagata maʻi.

O tagata taʻitasi e iai mea e manaʻomia mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi e tatau ona iloa le ala e aloese mai ai i le cerebral arteriosclerosis.

Mafuaaga ma faʻalavelave aʻafiaga mo pusa cholesterol

O le mafuaaga autu o le cerebral arteriosclerosis o loo taoto i suiga o tausaga. O loʻo faʻamatalaina ai le i ai o sea soliga i le 95% o tagata e sili atu ile 70 tausaga. A oe matua, o lau metabolism e faagesegese. O lenei mea e maua ai tulaga mo le faateleina o lipids o le toto ma le faʻavaeina o atherosclerotic faʻavae i puipui o toto toto.

A o laʻitiiti, o faailoga o le atherosclerosis e tulaʻi mai ona o se tuufaatasiga o le aʻafiaga o aʻafiaga i fafo ma totonu. O le tele lava o taimi, o se faʻaaliga muamua o lenei tulaga faʻaleagaina e tupu i tagata e masani ona 'aiina le le lelei o meaai. Faʻatupulaia le tulaga lamatia o le atiae o atherosclerotic deposits e aofia ai:

  • afaina
  • maʻisuka malosi
  • ulaula
  • ava malosi
  • ogaoga maualuga
  • le i ai o faʻamaʻi pipisi,
  • taimi masani faigata
  • amio le taua
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le taua tele i le fausiaina o lenei tulaga faʻaleagaina ua tuʻuina atu i se vailaʻau faʻapitoa. Afai ei ai i se tagata se talafaasolopito o aiga o le atiaʻe o le atherosclerosis, o se tagata maʻi e pa'ū i se vaega faʻafitauli faapitoa.

Faailoga o le cerebral arteriosclerosis

O faʻamaoniga sili o le atherosclerosis e amata ona aliali mai naʻo le maeʻa o pusa i luga o puipui o le vavave o le vavalaʻau e tele naua le tele, faʻaitiitiina le lumen ma faʻafefe ai toto. E amata ona leai ni okesene ma meaʻai.

I le taimi muamua, o faʻamaoniga o togafitiga faʻapitoa e mafai ona aliali mai i le talaaga o le gaioiga faaletino. Ona o le atuatuvale, o le gaosiga o le okesene ma meaʻai ua faateleina, o lea e ono faateleina ai faailoga o le cerebral arteriosclerosis, e tusa lava pe le o uma ona taofia le tafe toto. I tagata gasegase, e oo lava i le amataga o se gaioiga faʻagasolo, o faitioga e uiga i:

  1. faaitiitia le saoasaoa o mafaufauga,
  2. faigata faigata,
  3. vaivai,
  4. faʻafefe
  5. vavao
  6. tinisitus.

A maeʻa se malologa puupuu, o faʻamaʻi uma e mafai vave ona mou atu. Talu ai o nei faailoga muamua o se faʻafitauli e seasea, e le mafai e se tagata ona gauai atu ia i latou.

A o agai i luma le maʻi, e le gata o le faateleina o le tele o paʻu mai le cholesterol, ae o le faateleina o suiga i luga o le fausaga o tisipenisione e fausia ai puipui o toto toto.O lenei mea e taʻitaʻia ai le faʻamaonia o faʻamaoniga o faʻamaʻi e faʻapena ona faʻalauiloaina e le mafai ona le amanaiaina. E iai faitioga a tagata maʻi e uiga i:

  • lagona o lagona
  • masani ona tiga
  • suiga manino i amio,
  • masalosalo
  • popolega
  • faaitiitia le atamai
  • faʻailoaina le le lelei o le mafaufau,
  • pisa i le ulu.

E mafai ona i ai le tetete o le ulu ma tamatamailima. Afai e le o faia le suʻega i se taimi talafeagai ma le togafitiga talafeagai e le amataina, o faailoga o le faʻamalosia o le atrial, o le faʻaitiitia o le lagona o le masusu mūmū o vae ma isi faʻafitauli e ono aliali mai.

I le lumanaʻi, e mafai ona aliali mai faailoilo o le dementia. O lenei tulaga eo faatasi ma se faaitiitia o le mafai ona manatua faamatalaga o loʻo oʻo mai, e le mafai e le tagata gasegase ona masani ona faʻatautaia i le avanoa ma le taimi, ua le toe iloilo ma le faitio lana amio ma lona tulaga.

O faʻamatalaga faʻapitoa o le atherosclerosis ua faʻalauteleina mo se taimi umi, o le tele o taimi e masani ona faʻaaogaina e tagata matutua ma taofi le gauai atu ia i latou, ma mafaufau i faʻamaoniga o faʻamaoniga o togafitiga o se gaioiga masani. O le atiaʻeina o lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻaalia:

  • vaivaiga lautele
  • lanu mumu
  • uliuli togitogi e sosolo i luma o ou mata
  • moe malulu ma le moe le lava
  • soona inu tele
  • ua le atoatoa le tuufaatasia o gaoioiga,
  • suiga i foliga o tamaiti aoga,
  • vavalalata o veins cashins,
  • faateleina pulupili i le ua,
  • foliga tutusa
  • faʻanoanoa le fiafia.

O nei faailoga e le mafai ai ona faʻamaonia lelei le i ai o ni atherosclerotic liona o vaʻa toto i totonu o le faiʻai. I le taimi lava e tasi, o le faʻaalia o nei faʻamaoniga o se mafuaaga e popole ai ma sailia fesoasoani faʻapitoa.

Vaega Atherosclerosis

E tolu laasaga o le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻatasi ai ma le faaleagaina o vaʻa o le faiʻai.

I le laasaga 1 o le faagasologa o togafitiga, ua poloka le lumen vascular i luga ole palapala e le sili atu i le ¼ le lautele. I le taimi lava e tasi, e leai se faʻaaliga faʻaalia o togafitiga faʻapitoa e mataituina, talu ai o meaʻai ma le okesene e maua mai i le toto e lava e tuʻuina atu ai le faiʻai.

I le laasaga 2, e poloka le lumen o le vaa i le 1/3 le lautele. O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga o faʻamatalaga faʻamaoniga. I lenei laasaga o le faʻaleagaina o togafitiga, o faʻalauiloaina o faailoilo o mea e faʻaleagaina ai mea oona.

O le pito sili ona ogaoga o le tulaga o le taufaasese, lea o loo tafe ai vaa i le sili atu i le 1/3 o le lautele. O lenei tulaga e masani ona o faatasi ma ni faaletonu o le neurological ma faʻafitauli. O galuega faʻatino i lenei laasaga ua matua faʻaleagaina.

Alualu i luma

O lenei fomaʻi o le cerebral arteriosclerosis e faʻatasi ma le faʻavavevave o faʻalauiloa o faʻailoga o le gaioiga ole faiʻai. I lenei suiga le lelei o le faamaʻi, e aunoa ma togafitiga faʻatulagaina, mulimuli i le leaga o le mafaufau, faʻavauvau masani, suiga o lagona, ma isi faʻaaliga o le faiʻai o le faiʻai, faʻalavelave matuia ma faʻalauiloaina o faʻafitauli o nofoaga sili ona taua e faʻatonutonuina ai galuega a tino uma.

Cerebral

O lenei ituaiga o le atherosclerosis e faʻatasi ma le faʻaopoopoga o faailoilo o se faʻafitauli o le fatugalemu o le tino. O le ogaoga o faʻamalositino faʻalagolago i le ogaoga o aʻafiaga o vaʻa. Talu ai ona o le faaitiitia o le sosolo o le okesene, ua le toe mafai ai e le neurons ona fegalegaleai ma isi. O faʻamatalaga ile falemaʻi e tele lava ina faalagolago ile vaega o le faaleagaina i le taula.

O le a le mea matautia ma pe ono i ai ni faʻafitauli

O le faʻalauteleina o le lumanaʻi o fua o loʻo fafagaina ai le mafaufau e mafai ona i ai ni taunuuga le lelei. O le alualu i luma o le faamai e oo atu ai i le atrophy o fiva nasu ma le tulai mai o faaletonu faalemafaufau ma faalelagona. O le le manatuaina o le manatuaina ma le faʻaogaina i le avanoa e lamatia ai le ola.

Faʻasaga i tua o le atherosclerosis, o foliga mai o se faʻalavelave e mafai ona maua mai le epilepsy. Faatasi ai ma le umi o le le lava o le okesene, e mafai ai e le faiʻai ona oti. O lenei mea e maua ai tuutuuga mo le atinaʻeina o faʻamalositino. O aʻafiaga o se faʻaletonu o le mafaufau e mafai ona aʻafia ai le lelei ma le ola o le tagata maʻi.

I nofoaga e vavalalata ai vaa toto, o le puipui ua matua vaivai. Faʻasaga i tua o le maualuga o le toto, e mafai ona tupu se va. O le tui o le cerebrala i le tele o tulaga e mafua ai ona vave maliu.

Faʻataʻitaʻiga suʻesuʻeina fale suʻesuʻe

Muamua lava, o loʻo faia faʻataʻitaʻiga masani o le toto. O le suʻeina o le biochemistry e faʻataga ai oe e fuafua mea o loʻo i totonu o le toto o triglycerides, cholesterol ma lipoproteins maualalo. O lenei suʻesuʻega e leʻo faʻamaonia ai le i ai o togafitiga, ae fesoasoani i le faʻavasegaina o le tagata maʻi e avea o se vaega o aʻafiaga, talu ai o le atherosclerosis e mulimuli ane fuafuaina i le 50% o tagata ei ai tulaga maualuga o le suʻega.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga

O le auala sili ona faʻamalamalamaina mo le vaʻavaʻaia o vaa tetele o le faʻataʻitaʻiga. Aʻo togafitia le atherosclerosis, e masani ona faia le angiography. O lenei metotia faʻavae vailaʻau e aofia ai le faʻaofiina saʻo o se sui soʻo i totonu o le ua. O lenei suʻesuʻega e faʻatagaina ai i tatou e fuafua le i ai o mea faʻapitoa faʻamalolo e oʻo lava i luga o vaa laiti.

Ina ia faʻamaonia le atherosclerosis, e masani ona faia le faia o meaʻai i le faiʻai. O se metotia faʻamaonia faʻapitoa lea e mafai ai ona e faʻamalamalamaina le tulaga o vaʻa faiʻai uma.

Atherosclerosis Treatment

O le fufulu o vaʻa o le ulu ma le ua manaʻomia e faʻamalamalama. Metotia o togafitiga e faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaloloina o le togafitiga. I le tele o tulaga, o le togafitiga e faia i ni auala faasao. O tagata maʻi ua faʻamaonia fualaau oona e faʻaitiitia le viscosity o le toto ma faʻaleleia ai le meaʻai taumafa.

Afai e manaʻomia, o le faʻaaogaina o vailaʻau e manaʻomia e faʻasaʻo ai le toto ma faʻaumatia faʻamatalaga faʻamaoniga o loʻo i ai. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, e manaʻomia e le tagata maʻi le soifuaga atoa i le olaga atoa ma le faʻasolosolo nisi o fualaau faʻasaina 2-3 taimi i le tausaga. O togafitiga o le tino ma se taumafataga faapitoa e tatau ona aofia ai i le polokalame o le togafitiga faasao.

Togafitiga faʻapitoa

O le tulaga autu mo togafitiga lelei o le atherosclerosis o le faʻaaogaina o fualaau faasaina lea e faatapulaaina ai le faʻafefe o le cholesterol mai meaʻai. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o loʻo tuʻuina atu ai resins faafesuiaʻiga. O lenei ituaiga vailaʻau e aofia ai gemfibrozin ma cholestyramine.

E mafai ona faʻafeiloaʻi togafiti togavao i togafitiga togafitiga. O se faʻataʻitaʻiga lelei o na tupe o le fualaau faasaina o Guarem. Ae peitai, o nei vailaau e le mafai ona avea ma na o le auala e tasi o togafitiga. O nei vailaʻau, o le ulu atu i totonu o le manava, amata ona gauai i gaʻo gaʻo ma cholesterol, ma o le umi faʻaaogaina, o fualaau e mafai ona faʻaitiitia ai le toto toto. I le taimi lava e tasi, o nei vailaʻau e le aʻafia ai luga o luga o puipui o toto toto.

Faʻatau togafitiga o le antihypertensive

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻalavelave ogaoga e mafua mai i le faʻaitiitiina o le lumenia o toto toto i totonu o le mafaufau, o fualaau o loʻo faatonuina e faʻamautu ai le toto. I le tele o tulaga, o le angiotensin talitane e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto. I tupe o lenei ituaiga e aofia ai:

O tagata faʻatagaina o le angiotensin-liua le enzyme e mafai ona faʻaaogaina e faʻasaʻo ai le toto ma faʻaleleia galuega faʻatino o le mafaufau.

Vaʻalo faʻasolosolo

A o alualu i luma le atherosclerosis, i le tele o tulaga, o le faʻaitiitia o aʻafiaga faʻaleagaina o le plasma toto e mataituina. Ina ia totogiina lenei soliga, o tagata e mafatia i le atherosclerosis vascular e mafai ona faʻamaonia mai fualaau nei:

  • Actovegin.
  • Ethylmethylhydroxypyridine succinate.
  • Vitamin E.
  • Ascorbic acid.

O le faʻaaogaina o nei fualaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o meaʻai i le faiʻai.

Faʻatinoga o vailaʻau faʻamalosi

Faatasi ai ma le atherosclerosis, o fualaau oona e masani ona faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai mea e maua ai le toto, vevela vevela ma le microcirculation. O fualaau nei e masani ona faʻaaogaina:

  1. Piracetam
  2. Ginkgo biloba extract,
  3. Dihydroergocriptine,
  4. Cinnarizine,
  5. Cavinton.

O nei fualaau oona e faʻaaoga i totonu o aʻoga uumi e faʻamautinoa ai le faʻafefe o le gataifale.

Togafitiga faʻapitoa o le atherosclerosis

O le faʻaitiitia o faʻafitauli o le mafaufau ma faʻafitauli o le lagona-volipal sphereal, o fualaau e fesootaʻi ma vailaau faʻasaina, faʻamafanafanaga ma fualaau oona e filifilia. O vailaʻau faʻaaoga masani mo le atherosclerosis e aofia ai:

  • Amitriptyline.
  • Haloperidol.
  • Diazepam.
  • Phenazepam, ma isi.

Pe a aliali mai faailoga o le dementia, o loʻo taʻuina atu i tagata gasekone le inisinia o le cholinerase. O nei vailaʻau e afaina ai le metabolism o le faʻaaogaina o neurotransmitters.

Papatusi i totonu o vaʻa o le tui vavalo

O vaʻa tetele e taoto i le ua e faʻafeiloaʻi ai le tele o le toto i aso taʻitasi, o le tele o teugatupe a le atherosclerotic e seasea ona faia i lenei vaega.

Osteochondrosis alualu i luma e mafai ona fesoasoani i le faʻaalia o le atherosclerosis i lenei vaega. Afai e amata ona fausia tupe teu lipid i totonu o le toto toto tele o le ua, e mafai ona afaina tele ai tulaga uma o faiʻai.

Tuua Lau Faamatalaga