E faʻafefea ona togafitia se vae o le maʻisuka

O le maʻi o le maʻi suka o se faʻalavelave tele o suiga faʻapitoa i totonu o tisipetope o vae. E aʻafia ona vae i le maualuga o le suka i le toto. Togafitiga o le maʻisuka vae e faalagolago ile tuufaatasiga o taga a le fomaʻi, endocrinologist ma isi fomai faapitoa.

O le maʻi suka o se gasegase tumau e faʻatasi ma nisi o faʻafitauli. O le maʻi o le maʻi suka o se tasi oi latou. O faʻataʻitaʻiga e tele lava ina taʻitaʻi atu i le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga, o le gangrene ma le tipi.

E tusa ma le 85% o mataupu o le abscesses, osteomyelitis, phlegmon, purulent arthritis, ma tendovaginitis. E aofia ai foi i le maʻisuka osteoarthropathy.

Mafuaaga o le Maʻisuka vae

I le maʻi suka, e le lava le gaosiga o le insulin e tupu. O se vaega taua o le hormone o le aumaia o le suka i sulu o le tino. O le mea lea, o le le lava o le gaosiga o le inisalini o le mafuaʻaga lea o le faateleina o le toto suka. I tulaga ogaoga, e faʻaleagaina lautele lautele.

I totonu o se tagata e maua i le maʻisuka, o manuʻa i le vae o loʻo faʻagasolo lemu. Ole malosi ole maʻi ile maʻisuka e le mautonu. A maeʻa se taimi faapitoa, e oʻo atu ai i le faʻavaeina o maʻi pipili, lea, pe afai e le talafeagai pe le talafeagai, togafitia i le gangrene.

E oʻo lava i nai manua ma faʻaogaina e mafai ona oʻo atu ai i se faʻamaʻi faapena. Ona o le le lava o le toto, ua leiloloa le lagona, o lea e le lagona ai e se tagata le tiga mai manuʻa. Ole maʻi suka na faʻaalia i lenei tulaga e le o iloa e le maʻisuka mo se taimi umi.

E le mafai i taimi uma ona togafitia togafitiga, o le mea lea, e tatau ona vavae le vae. E tatau ona maitauina o loʻo iai maʻi papala i totonu o vaega o loʻo i ai se uta pe a savali. O le aʻafiaga o le a avea ma se siosiomaga lelei mo le ulufale mai ma le atinaʻe o siama. O le mea lea, i le maʻisuka, o manuʻa o le purulenti e aliali mai e mafai ona aʻafia ai faʻapipiʻi papaʻe paʻu, ae faʻapea foi ma tuli ma ponaivi.

Togafitiga ole vae o le maʻisuka i le fale, faatasi ai ma le fesoasoani a vailaau masani, i se tulaga faapena e itiiti sona aafiaga. Ua filifili fomaʻi e vavae ese vae.

O mafuaʻaga autu o le atinaʻe o vae o le maʻisuka ua aloaia:

  • faaitiitia le lagona o le pito i lalo,
  • feeseeseaiga o toto i sikuea ma capillaries,
  • sese o vae,
  • mago palapala paʻu.

Faailoga o se vae o le maʻisuka

I uluaʻi laʻasaga o le mulivae, o le maʻisuka e le foliga faʻafefeteina. Ae i le aluga o taimi, e maitauina e tagata nisi o faʻamaoniga.

Faatasi ai ma se suiga o le siama o le maʻisuka, o loʻo i ai se soliga o le toto i le vae.

E masani ona faamanatu e tagata:

  1. suiga i le failaina o le paʻu o vae,
  2. osofaʻiga faifaipea
  3. vaivai,
  4. tiga pe a savali.

I le fesuiaiga o le neuropathic, o nisi faʻafitauli e tutupu i le tele o taimi. I lenei ituaiga o togafitiga, o loʻo aʻafia ai aʻa i le itu i tua o vae. O loʻo togafitia e le maʻisuka le faʻaitiitia o le lagona i luga o vae, o nisi taimi e oʻo lava i paʻi paʻu i vae e le lagona. E faʻapupulaina foi vaevaega, o ponaivi e sili atu ona vevela, lea e mafua mai i le faʻamalolo umi i faʻamaʻi.

I le amataga, o loʻo i ai ni taʻaloga i luga o le mulivae, faʻapea foʻi ma pito malulu. O le maʻi e lagona i taimi uma o ona vae o loʻo malulu. Ona amata ai lea o le maʻi o le gaʻo, ma gangrene e atiina ae e aunoa ma togafitiga.

Mai le amataina o le maʻisuka i le foliga o se vae o le maʻisuka, e tele lava taimi e mafai ona pasia. O le faʻamalolo o le faʻamalolo e tatau ona faia i le taimi lava e faʻamaonia ai. Afai o le maʻisuka e le mulimuli i se meaai ma togafitiga togafitiga, o taunuuga o le faamai e mafai ona lamatia ai lona ola.

O le maʻisuka vae o se faafitauli lea e aafia ai le tele o le maʻisuka, o le mafuaaga autu lea o vaevaega o vae e aunoa ma manua i fafo. Pe a oʻo mai ni taʻaloga i luga o le mulivae o le maʻisuka, o le tulaga e ono matautia tele.

E le afaina ai le gasegase o le microbetcular in the diabetes, o lona uiga o le le mafai e se tagata ona puipuia e tetee atu i maʻi.

O se ulugaliʻi e mafai ona fausiaina, ma afai e le togafitia, o le a faʻaosofia ai se faʻafitauli o le tali atu o le tino.

Mataupu faavae o togafitiga mo le maʻisuka vae

O loʻo i ai nofoaga faʻapitoa faʻapitoa mo togafitiga o le maʻisuka vae. E mafai ona galue faʻataʻitaʻi i falemaʻi tetele. O iina e mafai ai ona e vave maua ni fautuaga pe faʻapefea ona togafitia se vae o le maʻisuka.

Afai e le mafai ona e alu i se ofisa faapitoa, e tatau ona e asiasi i se endocrinologist poʻo se fomai tipitipi. E taua tele le tausisia atoatoa o fautuaga a le fomaʻi. O le mea lea, o le faateleina o le faʻaleagaina o le tulaga e mafai ona puipuia.

E tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi lava e amata ai e le vae ona faʻaogaina se isi pe o isi suiga. Mo le togafitiga o le maʻisuka, o fualaau faʻasaina e iai mea e le o iai ni mea tanu e faʻaaogaina. Muamua lava, o le:

  • Chlorhexidine
  • Dioxidine ma isi.

Pe a fesiligia pe o le iodine poo le ava malosi e mafai ona faʻaaoga mo togafitiga, o le tali o le a le lelei lava. O nei oloa e mafai ona faʻagesegese le faagasologa o le faʻamalolo ona o loʻo i ai faʻamalolo tanning. Le faʻaaogaina o laei faʻaonapo nei e le pipii i le manua, e le pei o se fusi poʻo se gau, ua faʻaalia.

O manuʻa e tatau ona masani ona togafitia ma e le mafai ona faʻaaogaina ni meaʻai. O nei taualumaga e tatau ona faʻatinoina e le fomaʻi poʻo le tausisoifua e masani ona tasi le taimi i le 2-15 aso. E te manaʻomia foʻi le puipuia o le ulupo i le gaioiga ao e savali. Mo nei faʻamoemoe, e faʻaaogaina tele masini:

  1. afa seevae,
  2. laulauina o le seevae ma isi.

Afai o le faʻavevesi o le toto e avea ma se faʻaosoosoga o ni faaletonu poʻo ni maʻi, ole a itiiti le aʻafiaga ole togafitiga ole fale pe a le toe faʻafoʻi le toto. I lenei tulaga, e le mafai ona e faia e aunoa ma se taotoga i luga o auga o vae:

  • le angioplasty paluni,
  • pasi taoto.

Faʻaaogaina pe a ma le 15-20% o mataupu o le maʻi o le maʻi suka. Ae, o le tele o taimi, e mafai ona puipuia lenei taotoga pe a amata ona togafitiga lelei. E taua tele le faia o gaioiga puipuia e puipuia mai ai le maʻi pipili. Afai e afaina, ona tatau lea ona amata le togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

E tatau ona e iloa vave mai le endocrinologist e uiga i le galuega a se ofisa faapitoa o le maʻisuka vae ma talanoa i lenei aoga. O se tulaga lamatia maualuga o le toesea e mafai ona tupu:

  1. I le tulaga pe a tupu le osteomyelitis i le maʻi suka - suppuration o le ponaivi mea,
  2. ulua i tua o le ischemia o le limb - o le faʻasalaina o le toto e tafe i le vae.

I le osteomyelitis, o le togafitiga ole vae o le maʻisuka e mafai ona faʻatino e aunoa ma le toesea. E tatau ona ave vailaau i vailaau tetele mo le tusa ma le lua masina, faapea foi ma tuufaatasiga o vailaʻau eseese. I le tulaga o suʻesuʻega ogaoga, o le aafiaga o le a oʻo mai i se faʻalavelave faʻapitoa-o le angioplasty balloon. O taotoga i vailaʻau e mafai foi ona faʻatulagaina.

O faʻamaʻi vae o vailaau faʻamaʻi e faʻamaonia mo tagata uma e maua i le maʻisuka ma faʻamaʻi pipisi o le vae. Ua fuafua e le fomai:

  1. Umi o le taimi o le taliaina
  2. ituaiga o fualaau oona
  3. auala ma fualaau o pulega.

I le avea ai o se tulafono, o togafitiga faʻamaʻi o vae i le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le tele o ituaiga o gaioiga. Aʻo le i faʻatulagaina, e tatau ona e filifilia le lagona lelei i vailaau faʻamaʻi o microbes e vaʻavaʻavaʻaʻi mai siama afaina.

E masani lava, o le maʻisuka e sili ona manaʻo e faʻaoga mea manogi. E sese lenei mea, talu ai o mea manogi, pei o kulimi, e mafai ona fatufatu se siosiomaga lelei mo le faateleina o le numera o siama ma faʻafefe ai le tafe o le vai mai le manua. O se suauu mai le vae o le maʻisuka e le o se fofo aupito sili lea mo le maʻisuka vae.

O le pito sili ona lelei e maua mai i augatupulaga aupito lata mai, o nei mea e fufuluina i le maualuga ma le faʻaaogaina o le antimicrobial. E faʻaaogaina foi ni sipuni faʻapalapala e faʻatumu ai manuʻa.

O se vailaau faapitoa, faapea foi auala masani o togafitiga, e masani lava ona filifilia e le fomaʻi i le maea ai o suʻesuʻega o tagata taʻitoʻatasi o le togafitiga.

Faʻaleleia faʻalotoifale

Afai e leai se tiga ile vae ole maʻi suka, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi. O le manuia o togafitiga e faalagolago ile faʻatinoina o le faʻatinoga o fautuaga a le podologist.

  • ia taofiofia pea le manua
  • puipuia le vai mai le ulufale atu i nofoaga ua aafia,
  • sui ofu i aso uma
  • faʻaaoga vailaʻau ma isi vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi
  • Aua e te savali e aunoa ma seevae
  • faʻaaogā totini mo maʻisuka,
  • faaitiitia gaoioiga faaletino.

Faʻafitauli faʻapitoa i le ulutala e aofia ai:

  1. manuʻa faʻamamaina
  2. fufuluina i vailaau faʻaaogā
  3. fusi pepa.

E sili lava le faʻamamaina o le manua i se pulu. O se togafitiga o le faamamaina o taotoga ua faailoa mai mo le tuueseeseina o le tulei ma le siama o siama o le manua. Mo le sili atu ona faʻaaogaina le fufulu masini, o le manua e tatau ona i ai ni tino maloloina.

E mafai ona e faʻamamaina le ulutala i le saline. E lelei foi le suia o le mea faigaluega i le 0.9% masima. Fomaʻi fautuaina le fufuluina i le 3% hydrogen peroxide e aveese ai le pisa ma siama ole siama. O le Miramistin e le mafua ai le faʻaitiitia o le toe faʻafouina, e le pei o le hydrogen peroxide ma iodine. O tupe o loʻo lisiina e tatau ona faʻaaogaina.

Afai e ogaoga le faʻamaʻi, e manaʻomia se togafitiga faʻapitoa. I lenei tulaga, o le manua e masani ona ufiufi i se fusi e le mafua ai manua pe a suia, ma e mafai ai e le ea ona pasia.

I le taimi nei, o mea sili ona lelei mo laei o ni ata tifaga tuʻufaʻatasia e faʻaalia mo le maʻi suka o le maʻisuka. E le mafai ona faʻaaoga mo se taimi umi. E mafai foi ona faʻaogaina ni aloiafi i le taimi o le faʻamalologa pe a faʻasaʻo mai se tamaʻi puʻe.

E tele taimi e faʻamatalaina ai le hydrogels, e iai se aafiaga lelei i maʻi mamago ma faʻaalia ai le aafiaga o le faʻamamāina o le manua. O le meafaigaluega e faʻamalosia ai le faʻamalolologa e aunoa ma le fausiaina o sikisa.

Talu ai nei, o teuga o hydrocolloid o loʻo maua ai le lauiloa. O ia tupe e le manaʻomia ai le suia vave ma e iloga i se fua faatatau lelei o le tau. Alginates manuia le faʻamaloloina o gasegase eseese i se aofaiga tele o le faʻalelei. A maeʻa ona faʻamauina, e sili atu le fufuluina o le manua i le saline.

O togafitiga faʻapitonuʻu faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu e aofia ai le faʻaogaina o lavalava i le suauu:

Aʻo leʻi faʻaaogaina se fusi, e manaʻomia lou faʻamamaina o le manua i le faʻaogaina:

O loʻo aofia ai puipuiga ma collagenase enzymes. Pe a aʻafia manuʻa ona o aʻafiaga, o vailaʻau e tatau ona faʻamaonia ma le faʻaeteete, talu ai e aʻafia ai foi i totonu o masini maloloina.

Faʻasolosolo i le maʻi o le fatulenti, lea e o gatasi ma le ogama ogaoga, faʻamaonia fualaau oona ioona ma le polyethylene oxide. I le faaopoopo atu i ai, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina ni vailaʻau faʻapitoa e pei ole:

O le faʻaaogaina o ia tupe mo vae e manaʻomia ai suʻesuʻega i aso taʻitasi o le manua ona o le lamatiaga o le faʻaitiitia o le manua i le taimi o le faamalologa. Bepanten o se faʻaoga faʻaonaponei faʻaaoga e taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

Togafitiga o togafitiga o le maʻisuka vaevaega tagata e mafai foi ona faʻaaogaina. Faaaoga lelei o laulaau lanu. E ono laulaau e manaʻomia ona sasaa i se ipu vai vevela ma faʻaogaina mo le 2 itula. Ave 100 ml i le taeao ma le afiafi.

E mafai ona ufiufi le vae i le meli ma faʻaaogaina ai le paʻu fou i le pito i luga. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua sasaa le fale i le vai inu. O le nofoaga ua afaina ua togafitia i se vaivaiga vaivai o furatsilina.

Togafitiga o vae o le maʻisuka i le fale e mafai ona faʻatino e faʻaaoga ai ni meaola o le eucalyptus. I luga o se sipuni tele ole tincture e le faʻaaogaina e tatau ona e ave le aofaiga lava o le meli. O le gaosiga o le gau e tuʻuina i le faʻafefiloi ma faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina. E le gata i lea, o le tuufaatasiga e mafai ona faʻaaogaina mo vae baths. Latou te faʻatagaina oe e faamaluluina aloiafi, pe afai e te faia taʻele i taimi uma.

E mafai ona e faʻamamaina se fasi mea i totonu o le yogurt poʻo le kefir ma faʻapipiʻi i le nofoaga ua afaina. E sui loa le pusa i le taimi lava e maeʻa ai. E mafai ona faʻapipiʻi faʻasusu vao juniper poʻo ni pulumu vavalaʻau i meaʻai gaʻo susu. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai i le vae o le maʻisuka.

Vaʻaia faʻafitauli

O le togafitiga ole vae o le maʻisuka e faʻalagolago i lona ituaiga ma le atinaʻeina masini. O vaega o le neuropathic form:

  • o le paʻu o vae e mumu,
  • faʻafitauli matuia o vae (o tamatamailima e fai ma faʻataʻitaiga, ulu o ponaivi, faʻaalia, "vae o Charcot"),
  • faʻalauteleina faʻalautele, e mafai ona avea o se faʻaalia o togafitiga o le loto ma fatugaʻo,
  • o le fausaga ma le lanu o le paʻu o le fagu suiga, aemaise lava i siama faʻaleagaina,
  • i nofoaga o le taua tele, faʻalauiloaina o le hyperkeratoses (paʻu o le paʻu e foliga mai e paʻu),
  • maʻi pipisi e maua i luga o le itu laau,
  • faʻaaogaina o pulsation ua faʻaolaina
  • o le paʻu e vevela ma manifinifi.

O le ituaiga o fomaʻi o le tino o loʻo faʻaalia i faʻamatalaga nei:

  • o le paʻu e le malie,
  • e leai se leaga o vae,
  • o le valevale e le taua, e aliali mai pe a tupu se faʻamaʻi lona lua,
  • o le fausaga ma le lanu o papatusi fao ua suia,
  • faʻalauiloaina tuputupu aʻe faʻataʻamilo i mea faʻaleagaina i nofoaga e sili ona mamafa,
  • o le i ai o vaega o necrosis,
  • o le pulupation o le pulupation ua matua faʻaitiitia, ma i se tulaga ogaoga ua matua leai lava,
  • vae e malulu ile paʻi.

Taʻitaʻi togafitiga o maʻi

O nisi o tagata tomai faapitoa e aafia i le togafitiga ole vae o le maʻisuka: fomaʻi, endocrinologist, angiosurgeon, podologist. O le fomaʻi (poʻo le fomaʻi) e auai i le siama muamua o le maʻi o le maʻisuka vaevaeina, fuafuaina o togafitiga o le puleaina o maʻi, ma le faʻatinoina o feutagaʻiga mo tagata tomai faapitoa. O le endocrinologist ei ai galuega tutusa. E le gata i lea, o lenei fomaʻi e faʻatautaia le faʻamaʻi faʻamaʻi.

O se angiosurgeon e faʻapitoa i togafitiga fomaʻi, faia ni fuataga e toe faʻafoʻi ai le toto, ma i tulaga ogaoga o loʻo aʻafia ai i le vavaeeseina. O se fomai tipitipi o se fomaʻi o lana galuega e aofia ai le tausia o vae, togafitiga o le maʻi suka, togafitiga o fao fao, ma isi.

O togafitiga o le maʻisuka vaevaega e faʻavae i itu taua e fa:

  • Ausia le taui o le maʻisuka.
  • Tausiga talafeagai o vae ia aloese mai faʻalavelave.
  • Fomaʻi togafitiga.
  • Auala e le o togafitiga.

Taui mo faʻamaʻi faʻavae

O le Hyperglycemia o le faʻapogai mo le atinaʻeina o faʻafitauli uma o loʻo maua i le maʻisuka. O le tausisia o le maualuga o le suka i totonu o tapulaa talafeagai e puipuia ai le alualu i luma o le faʻaleagaina o le tino ma le aʻa, lea e faʻavaeina ai le vae o le maʻisuka.

E faʻavae i luga o taunuʻuga o metotia suʻesuʻeina suʻesuʻega, o le endocrinologist e fuafuaina le aoga o le inisalini togafitiga poʻo le puleaina o fualaʻau o le suka (faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi). Afai e tatau ai, ua faia se faasaʻoga, e tasi le fofo e suia e se tasi pe faaopoopo se vailaʻau faaopoopo.

Taua! E tatau ona ausia le maualuga o le suka i le maualuga o le 6 mmol / l, ma le hemoglobin glycosylated (HbA1c) - e le silia le 6.5%.

Tausiga o vae

O maʻisuka uma e tatau ona mulimulitai i tulafono o le tausiga o vae ina ia mafai ai ona taofia le atinaʻeina o faʻalavelave pe faʻagesegese le alualu i luma. O le mamafa o le faʻatinoga e faʻalagolago i le afaina o le maualuga o le lagona o le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata gasegase e mafai ona vaʻaia o latou tootoo ma seleulu, ma se mea e gau, e na o le faila.

O le fautuaga a tagata tomai faapitoa ile tausiga o vae o loʻo mulimuli mai:

  1. Filifiliga o seevae saʻo.Faataʻitaʻiga Orthopedic poʻo i latou na faia e tusa ai ma vaega taʻitasi o le tagata maʻi e mafai ona faʻaaogaina. Masalo o le faʻaogaina o faʻamaʻoa o tamatamai lima o le coracoid, bursoprotectors e puipuia ai avanoa faʻaoga, faʻalavelave faʻasolosolo.
  2. Taimi ese le aveeseina o sana. E le fautuaina e tatala na oe lava ia, e fautuaina e tuʻuina atu lenei faʻasologa i le fomaʻi.
  3. Faaleaogaina o le mafiafia o papatusi fao. Afai o lenei tulaga e mafua mai i se malie, e fautuaina e tauaveina togafitiga faʻasaga. O isi mafuaaga e manaʻomia ai le vavaeʻesea o le pito o le fao.
  4. Aveesea o le paʻu mago ma pa'ū. E faʻaaogaina se kulimi mimiti poʻo se togafiti (faʻalagolago i le itu ole etiological).

Faʻatau togafitiga

O tulaga faatonuina mo le faʻaaogaina o fualaau mo le togafitiga ole vaefa o le maʻisuka e lua taʻiala autu e mafai ona faʻaaogaina. E aofia ai tupe e faʻaleleia atili ai le gasegase o le tino ma le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻamalo ai faʻamaoniga i foliga o le tiga ma lagona le lelei.

Fualaau e afaina ai le Metabolism

O le faʻaaogaina tele o vailaau faʻamaʻi e maua mai i le alalaʻau alpha-lipoic ma le vitamini B. O isi fualaau faasaina ua uma ona faatonuina muamua, ae leai se tasi o na fualaau sa faamaonia lelei. "Metabolic" fualaau faasaina e mafai ona faʻagesegese ai le alualu i luma o le neuropathic form of pathology ma faʻaitiitia ai le susulu o uiga.

Alpha-lipoic acid (Berlition, Thiogamma, Espa-Lipon) ei ai mea nei:

  • fusi ma aveese faʻamalosi saoloto,
  • faʻaleleia le toto i totonu o vaʻa vai (oi latou e fafagaina ai neura),
  • toe faʻafoʻisia le le atoatoa o le enzyme cell,
  • faʻaleleia le saoasaoa o le faʻalauteleina o le faʻalavelave i luga o aʻafiaga nerve.

O le tele o vitamini vitio B i le toto e maua i le maʻisuka ua faʻaitiitia. E mafua ona o la latou faʻamalosi tino tiga i le faʻavave. O faʻamautuga masani o vitamini e faʻafefeteina ai le suavai ma e le mafai ona oʻo i totonu o le pupuni o le toto. Mo le talanoaina o lenei mataupu, na faia ai Neuromultivit, Milgamma, Benfotiamine.

Faiga faʻapitoa

O lenei togafitiga e le faʻaaogaina i tagata gasegase, talu mai le taimi muamua o le tiga o le taimi mulimuli ane ua suia i se toesea atoatoa o le tiga ma le paʻu malosi i ituaiga uma o lagona.

O tagata maʻi e iai ni faʻaaliga manino o togafitiga o togafitiga e togafitia i vailaau faʻasaina (Amitriptyline, Imipramine) ma faʻamalosi (Carbamazepine, Tegretol, Phenytoin). E le faʻaaogaina nei vaega e lua pe a fai o le gasegase glaucoma, talu ai e mafai ona aʻafia ai le mamafa o le tino.

I le taimi nei, o le lautele lautele e faʻaaoga foi:

  • Gabapentin o se tasi e mafai ona taofia le tiga o le neuropathic. O aʻafiaga e toetoe lava a le faʻamaonia. E mafai ona aliali mai le palasi, o le malulu, ma le moe.
  • Pregabalin - e aʻafia foi i le vaega o tagata e teteʻe, o loʻo i ai se metotia o gaioiga pei o Gabapentin.
  • Duloxetine o se vailaau faʻasaina lea ei ai sona aʻafiaga tutotonu. E tatau ona tuʻuina atu le faʻaeteete i tagata maʻisuka o loʻo i ai glaucoma ma mafaufauga faʻapitoa i le talaaga o togafitiga o le tino.

Fou i le togafitiga o le maʻi o le maʻisuka vaevaega, Eberprot-P o se vailaʻau Cuban o se mea e tupu ai le epidermal cell growth factor. O lenei vailaʻau tulaga ese ua mamanuina mo le toe faʻafouina vave o le telefoni i le vaega o se maʻi o le peptic, faʻapipiʻi tuusao i autafa o le manua, ma suia le nila pe a maeʻa punoga taʻitasi.

O fomaʻi fomaʻi e fautua mai o le fualaau faasaina e faʻaititia ai le numera o fale talafeagai, faʻaititia le lamatiaga o le tosoina, ma faʻateleina le vave faʻamalolo o maʻi suka. I Cuba, Eberprot-P e alu i maʻi mo le saoloto. I isi atunuu, o lona tau e oʻo atu i le afe tala.

Toe faʻafeiloaʻi toto

E aofia ai le taofiofia faifaipea o le mamafa o le tino, lona faʻaitiitia ma le tele, teena o masani leaga, lagolago mo le maualuga o le toto. I le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, o le initaneti ACE (Lisinopril, Captopril) ma le calcium antagonists (Verapamil, Nifedipine) e faʻaaogaina ona o le leai o la latou faʻalavelave i faiga faʻavave. O le faʻaaogaina o vailaʻau o le thiazide (hydrochlorothiazide) na faʻaalia ai foi se aafiaga lelei.

O le isi laasaga o le faʻamautuina lea o le lipid profile. E pei ona faʻaalia i suʻesuʻega, o se taumafa tutoʻatasi e le mafai ona aʻafia ai le toto o le cholesterol i le maʻisuka i se ala talafeagai. O vailaʻau e faʻataʻitaʻiina e tutusa ma le togafitiga o meaʻai. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaoga fuainumera (Simvastatin, Lovastatin).

Antiplatelet sui

O pipi laʻititi o le acetylsalicylic acid e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le gangrene i tagata mamaʻie maua i le maʻisuka vae syndrome. Afai ei ai faʻasolega i lona taliaina, tofia Clopidogrel, Zilt.

I tulaga e maualuga le lamatia o pathops cardiovascular, faapea foi ma le maea ai o le tali atu i le endovascular, o le malosi o le antithrombotic therapy e faʻaaogaina (Aspirin + Clopidogrel).

Vasoactive drugs

O nei vailaʻau e mafai ona faʻaleleia le totoina o le toto i vaega o le malae vaʻaia ona o lona aafiaga i luga o le 'oa o le toto ma vascular tone. E aofia ai:

  • Pentoxifylline (Wasonite, Trental),
  • Sulodexide
  • Ginkgo biloba extract.

O le aoga o fualaau faʻamaonia e faʻamaonia e ala i le gafatia e faʻateleina le mamao o le savali o se tagata maʻi i le faʻalavelave faʻamaʻi pipisi i le tele o taimi. Ae peitai, o la latou faʻaaoga e fautuaina i vaega muamua e lua o togafitiga. Faʻatasi ai ma se tulaga sili atu ona matuia o suʻesuʻega, ua faʻataʻitaʻiina ai prostaglandins (Vazaprostan, Alprostan).

Togafitiga

Faʻasaga i tua o le maʻi o le maʻi suka, e mafai ona iai ni sini i le taotoga: toe faʻafoʻiina o le toto i se vaega faapitoa, faʻateʻa faʻafuaseʻi o le vaega pito i lalo ma faʻamaoniga faʻapitoa ole faiga o purulent-necrotic, ma faʻasologa faʻasolosolo.

O auala autu o le toe fausia o taʻavale:

  • O le taotoga o le taotoga (faʻasolosolo-femoral, iliac-femoral, femoral-femoral, femoral-popliteal) o se faʻaoga masani e mafai ai ona e fatuina se faʻaoga mo le toto.
  • O le angioplasty o le Balloon - o le "poloka" o le mea na afaina ai le aluga, toe faʻafoisia le tafe toto. E mafai ona faia e avea o se mea e ese ai pe faʻapipiʻiina foi ma le faʻapipiʻiina o se peni (o se masini e taofia ai le mea e toe faʻafoisia mai le toe vavalalata).
  • O le Sympatectomy o se faʻafitauli lea e aveesea ai le tele o ganglia e nafa ma le faʻatonutonuina o le vascular tone.

Faʻaleleia - aveeseina o ni mea e le mafai ona faʻaaogaina faatasi ai ma elemene faʻapitoa-ponaivi. O le maualuga o le faʻaaogāina o loʻo fuafuaina e le angiosurgeon. O le faʻasologa o le Orthopedic o loʻo faʻatusalia e le soosoo faʻasolosolo, o le Achilles tendon plastic tipitipi.

Togafitiga o faʻamatalaga ulcerative ma purulent-necrotic

Faʻalavelave i totonu o le lotoifale e aofia ai le aveeseina o le necrosis, toe iloiloga o se maʻi o le peptic, faʻasalaga o sana i autafa, fufuluina o manua ma le faʻaaogaina o laei. "O tino maliu" e manaʻomia le aveeseina, aua latou te manatu o le tulaga lelei mo le tele o faʻamaʻi pipisi. O le faagasologa e mafai ona tupu i se pulufana, seleulu, sipuni o Volkman, ofu e iai ni eletise proteolytic poʻo hydrogels. Ia mautinoa ia asiasia le manua e faʻaaoga ai se faamau, aua e oʻo lava i se faaletonu laiti e mafai ona avea ma se fistula.

O le mulumuluina o le manua e mafai ona faʻaititia ai le tele o microflora pathogen i lona luga. Na faaalia le lelei i le fufuluina o le tali ma se tui ma se nila. E iloa le zelenka, iodine, o le vaifofo o le palamati ma le Rivanol e solia mo le togafitiga o faaletonu o le tino. O le hydrogen peroxide e naʻo le taimi o le faʻamamaina e mafai ona faʻaaogaina, pe a iai mea o loʻo i ai ma pulupulu toto.

Fufulu le maʻi suka e mafai ona faʻatinoina:

  • vaifofo suamalie
  • Miramistin
  • Chlorhexidine
  • Dioxidine.

A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona ufiufi le manua i le faʻaofuina. Afai e faʻaaogaina gauze mo lenei faʻamoemoe, e tatau ona faʻaaogaina i le suāuʻu e puipuia ai le masimasi i le faaletonu. E mafai ona faatonuina ni antimicrobials (Betadine, Argosulfan), vailaau faʻamaʻi (kulimikol o le suauu), mea e faʻaleleia ai le faʻaleleia o meaola (Becaplermin gel), o le soʻo o le proteolytic (chymotrypsin, o le suauu o le Fuxol).

Faatapulaa le laueseina

Po o le a lava le aoga o sauniuniga faʻaonaponei, ao le gasegase o loʻo i luga o le manua, e le mafai e se tasi ona faʻamoemoe e faʻamalolo. Afai o loʻo maua le uluaʻi i le vae pito i lalo poʻo le pito i tua, e leai se manaʻomia mo masini faʻaleleia atili. Aʻo tuʻuina i luga o se lagolago lagolago, e faʻaaogaina se fusi faʻapitoa o mea faʻapitoa polymeric poʻo le afa-seevae. I le avea ai o se tulafono, e tuulafoaʻi tamatamailima.

Taua! O le averesi o le faʻamalolo o maʻi o loʻo maua i luga o tausaga e le o le talaaga o le auala e lafoaʻi ai e 90 aso.

Puleaina ole Infection

Faʻaaliga mo le tofiaina o mea faʻamaʻi:

  • manuʻa ma faʻamaʻi pipisi,
  • fomaʻi oona,
  • o ni faaletonu tetele i taimi umi ma se maualuga maualuga o faʻamaʻi pipisi.

O le filifiliga o fualaau faasaina e faavae i luga o taunuuga o le fatuina o le fatu ma le naunautai o le lagona o le meaola ninii. Penicillins (Amoxiclav), cephalosporins (Ceftriaxone, Cefepim), fluoroquinolones (Ofloxacin, Ciprofloxacin), aminoglycosides (Amishen, Gentamicin) e sili ona lelei.

O vailaau faʻamalosi e faʻafofoga tautala ma faʻafoe matua. O le umi o togafitiga e faʻalagolago i le maʻi o le maʻi. O le sili atu le manaʻomia o le fualaau mo le 10-14 aso, ogaoga - mo le masina pe sili atu.

Auala e le o togafitiga

O nei metotia o le a le taliina le fesili pe faapefea ona togafitia se vae o le maʻisuka, ae o le a fesoasoani e faʻaitiitia le susulu o le ata o le falemaʻi. E aofia ai le massage, togafitiga faʻasoifua, togafitiga.

Aʻo leʻi amataina le massage o le vae, o lima o le poto faapitoa e faia i talima paʻu, paʻu pepe po o le kulimi gaʻo. O lenei metotia o le a puipuia ai vae ole tagata maʻi mai mea e ono faaleagaina ma faʻalelei atili ai. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, o le tagata maʻi e nofo i le tulaga e maua ai e ia le itiiti o le faʻavauvau (taʻoto i lona tua, i lona itu, nofo).

O le atinaʻeina o pito pito i lalo e amata i le vaega o vae pito i lalo ma tapuvae sooga, ona maua maualuga lea mai le tulivae i le ogaeleele. O maso vae e tupu lava ia. O laʻasaga taʻitasi, vaeluagalemu, faʻalaʻau ma tua o le pito, suʻesuʻeina le mulivae.

Taua! I le faaiuga o le faʻataʻitaʻiga, e faʻamamaina le paʻu i se kulimi suamalie.

Gymnastics faʻamalosi

O le sini o le faʻaleleia atili o le toto i totonu o vaega o suʻesuʻega, ae o le tino faaletino e le o faaalia, talu ai e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le tiga ma faʻafitauli. E mafai ona e faia taga:

  • feliuliuga ma le faʻaopoopoga o tamatamai vae,
  • solo mai le mulivae i tamatamai vae, malolo lona vae i luga o le fola,
  • vae vae vae i se tulaga o le nofo,
  • feliuliuai ma le faʻaopoopoga o le vae i le sooga vae,
  • gaioiga faʻatasi i totonu o le sooga vae.

Fomaʻi togafitiga

Faʻaaoga vailaʻau faʻasaina. O le sima, kopa, potassium, lea e manaʻomia e le tino maʻi, e tui i le paʻu e faʻaaogaina saʻo. O sauniuniga o le zinc e maua ai se aoga aoga i le setete o le pancreas, o le kopa e fesoasoani i faiga faʻavae, e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto. O le tiga o le tiga e mafai ai ona e taofia le novocaine-iodine electrophoresis, o le faʻaofiina o se 5% sodium thiosulfate solution.

O le isi auala aoga o le magnetotherapy. O le fanua na faia i le taimi o le faʻatinoga o loʻo i ai se puipuiga, faʻamalositino, aʻafiaga faʻamalosia.

O loʻo faʻaogaina foi le okesene faʻamaʻi ile togafitiga o le maʻisuka vae. O lenei metotia e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le hypoxia o suiga eseese. O se faʻatasiga e mafai ona oʻo atu i le 1 le itula. O ia faʻavae e manaʻomia mai le 10 i le 14.

Faʻatau auala

E le mafai ona togafitia togafitiga i togafiti a tagata, ae mafai ona faatumauina le maualuga o le toto i se tulaga talafeagai ma faʻagesegese le alualu i luma o le maʻi.

Fua o fuainumera 1. O se sipuni sipuni o vine mamago mo le 0.5 lita o vai inu. Tuu i totonu o se vai taʻele ma ia le itiiti ifo i le 20 minute. A maeʻa ona suʻeina le gaʻo, e mafai ona e faia ni vaivaiga ma ni maʻi.

Fua le fuainumera 2. 2 tbsp solo le meli linden i totonu o se lita o vai mafanafana. Faʻamama le taele i le vaifofo e maua ai (15 minute i aso uma).

Fua o le fuainumera 3. Saunia se paluga o fugalaau chamomile ua mamago, laumarymary ma fatu sinapi i le fua faatatau o le 2: 1: 2. Liligi 0.5 lita o le vai mafanafana i le po. Faʻatasi ai ma le mea e tupu ai, ia faia ni faʻamaumauga mo nofoaga e maua ai le maʻi pipili.

Faitau atili e uiga i togafitiga o le maʻisuka i le fale i lenei tusiga.

Ae paga lea, e le mafai ona togafitia le maʻi o le maʻisuka vaevaega, ae peitai, e mafai lava ona faʻamaonia le tulaga lelei o le soifua maloloina o le tagata maʻi. O lenei mea e manaʻomia ai suʻesuʻega taimi, usitaia o fautuaga a fomaʻi, tausiga faifai pea o vae.

Faailoga o le maʻisuka vae

I le taimi muamua, o le mea sili ona lamatia o le leai o se lagona o vae. O se tagata soifua maloloina e maua le tiga e tusa lava pe i ai ni paʻu paʻu laiti ma tali e tusa ai. O le maʻisuka atonu e le iloa le mea o loʻo tupu i ona vae, aua o le a ia le lagona le tiga. O nai manua laiti po o vaʻa na tulaʻi e tupu aʻe ma le taimi, e oʻo atu ai le pala i totonu ia i latou, o le a amataina le gaioiga o le inflammatory, lea e ono maeʻa i le gangrene, pe afai e le faʻaaogaina ni fua i le taimi. E le gata i lea, o le faagasologa o le fesuiaʻiga amata amata, o le mamafa i luga o ponaivi o vae ua faateleina.

E tatau ona matua taua le faafitauli pe afai o le tagata maʻi e:

  • mumu i luga o le paʻu
  • tiga faifai pea
  • fula o vae,
  • malogo, vevela paʻu o vae,
  • saito, mea malie, tele o le fagu fagu,
  • lameness, faigata le savali.

Faʻalogo! E le o fautuaina e tagata tomai faapitoa le aveeseina o sana mai le maʻisuka. O le tumau pea o manua poʻo le faʻasalaga i luga o le paʻu pe a maeʻa lenei faʻafitauli o le a faʻamalolo mo se taimi umi lava ma tamoʻe ai le lamatiaga o le liua i le maʻi o le purulenti. O le auala ese o le filifilia lea o seevae talafeagai. O aano o le a pasi i luga ia latou lava taimi.

Tausiga o le Maʻisuka Foot

Ole taofiofia o le toto suka, le faʻamalosia o faʻatinoga faafomaʻi ma le faʻaaogaina o vailaau e puipuia pe faʻaitiitia ai le leai o se lagona o vae, ma o lea e faʻaumatia ai le manava o le gangrene. Toe faʻaleleia le tele o tausaga, ae e le tatau ona e fiu.

  1. O le ulaula o le a mafua ai ona sili atu le faigata o le toto ma faʻavevesi ai le faaleagaina o vae. E tusa lava pe mulimuli se amio leaga i se tagata i le tele o lona olaga, e tatau ona e malamalama - o se mea malie i se sikaleti e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa.
  2. O le mafiafia e vavalo ai toto toto ma taofia ai le tafe toto. O se tagata e maua i le maʻisuka e le mafai ona lagona ni ona nifo. O le mea lea, i le taumalulu, e tatau ona e mautinoa o le tagata maʻi e le o se mea umi i le malulu, ia mautinoa ia fai ni vevela mafanafana, mafana mafana ma filifili lautele, seevae vae e le o nonoa.
  3. Aua nei aumaia ou vae e latalata atu i punavai vevela (afi, maa, afi, ma isi). Tulaga maualuga o mumu.
  4. E le mafai ona e savali e leai ni seevae e tusa lava pe sili atu le tau. Aua nei faia lenei mea i luga o le auala, ae faapena foi i totonu. E mafai e le laititi ona faʻamalo lemu mo se tagata poʻo ni tamai vaʻa ma manua o le a foliga mai o le liua i le maʻi suka.
  5. Aua nei faʻaaogaina se patch - afai e te aveesea, e mafai ona e faaleagaina le paʻu. Afai e te manaʻomia se fusi i lou vae, faʻaaoga se fusi.

I le faaopoopo atu, i le fale, o le tumama masani o le tumama ma le mataʻituina pea oo latou tulaga o le a avea o se faʻamaoniga faaopoopo e faasaga i le maʻi o le maʻisuka vae.

Faʻalogo! Aua nei faʻaaogaina le iodine poʻo le hydrogen peroxide e faʻamaʻi ai manua ua aliali. O nei oloa o le a faʻamamago ai le paʻu paʻu ma o le a na ona faateleina ai faʻafitauli.

Sauniuniga mo togafitiga o le maʻisuka vae

Talu ai nei, o le togafitiga o le maʻisuka vae ma le sauniuniga Cuban Heberprot-P ua maua le lauiloa. O lenei meafaigaluega ua faʻatuina e ia lava e sili ona aoga mo se faʻamaʻi faapena. O le meafaigaluega na pasia uma lava faʻamalositino talafeagai ma ua faʻamaonia e le tele o fomaʻi lauiloa. O le sauniuni Cuban Heberprot-P e mafai ai ona aloese mai le gaosia o le vae i le maʻisuka.

Afai o le mataupu o le maʻi o le maʻisuka vae e leʻi oʻo i se tulaga maualuga, ona faatonuina lea e le fomaʻi togafitiga o vailaau. Ole vasega o togafitiga ma togafitiga e na o le fomaʻi aoga e fuafuaina, aua le mafaufau ia oe lava. O fualaau e pei o le Ciprofloxacin, Metronidazole, Erythromycin, ma isi mea e mafai ona faʻatulaga.

Isi togafitiga o le maʻisuka vae i le fale

O le faʻaaoga masani o togafitiga ma vailaʻau faʻaleagaina i le tulaga o le taufaʻatau i le maʻi o le maʻisuka o le a faʻavaivaia ai le fulafula, o le mumū o le a fesoasoani e puipuia ai faʻasalaga faʻatasi ma tuʻuina atu i le taʻavale e aveese ai tamatamailima taʻitoʻatasi po o vae atoa.

I le paʻu paʻu o le vae, o le faʻaaogaina o suauu manogi ma kulimi e fautuaina. Na latou faʻavaeina i latou lava:

  • fuālaʻau fuālaʻau (sili atu olive),
  • O le suauu vitamin E
  • meaola manu
  • lanolin (emulsion).

Faʻalogo! Vaseline ma le fuālaʻau fufulu le paʻu. E le fautuaina le faʻaaogaina e faʻamalulu ai vae.

Faʻatasi ma le faaumiumi o le faʻafesoʻotaʻi ma le vai (vaitaʻele, sami), faʻaaoga se kulimi suamalie, suauʻu poʻo se kulimi aʻo leʻi faʻauʻu i le vai ma aveese faʻamalosi (ia susu, aua le faʻamalosi malosi) pe a tuʻu le vai. O le mea moni, i le vai o le paʻu o le paʻu o le paʻu ma avea ma tagata sili ona vaivai. O le ata gaosi i luga o le paʻu o loʻo faia ai se malu puipuia lea e puipuia ai le vavaeina o mea laiti laiti.

O faʻataʻitaʻiga autu i le faʻaogaina o togafitiga faʻasolo mo faʻamaʻi vae:

  • faʻaogaina i le lotoifale o le faamamaina ma faʻamaʻi vailaau,
  • vasodilating tinctures ma teuteuga mo le faʻaaogaina totonu,
  • gaʻo ma oloa e faʻaleleia atili ai le toto toto ma faʻalauteleina lona faʻafefe,
  • i le i ai o maʻi le faʻamalolo, o faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamalolo e faʻaaogaina.

Laʻau Mamoe ma Berries

Blueberries faaitiitia le aofaʻi o le suka i totonu o le toto ma faatelevaveina metabolic processes. E fautuaina ia 'ai e tolu ipu ipu o vine i aso uma - tolu taimi i le aso, ae le o mea uma i le taimi e tasi. O laʻau o le Bilberry e faoa e pei o le lauti, faʻatagaina e tuʻuina atu mo le lua itula ma ave le afa afa i le taeao, aoauli ma le afiafi. O le togafitiga ua fuafuaina mo le masina. Toe fai le faʻataʻitaʻiga naʻo le vaeluaga o vaiaso e lua.

Burdock lau

O le Burdock e faʻaleagaina lelei, e mafai ona faʻaaogaina lau laʻau i le fou (i le taumafanafana) ma i le foliga vevela. Aʻo leʻi faʻaaoga le mutia, e lelei tele le togafitia o le vae i se vaivaiga vaivai o le manganese poʻo le furatsilina. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga o laʻau paʻu, e mafai ona e faʻamamafa le vae i se vaega itiiti o le meli, faʻaaoga se laupepa ma faʻapipiʻi i se fusi. O lea ituaiga faʻamalosi e suia faalua pe faalua i le aso.

Burdock ei ai sona aafiaga ole toto, e mafai ona e faʻaaogaina se fusi e 1 teas. laʻau malogo i totonu o se ipu vai inu.

Meli + Eucalyptus Lea Lea

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina e avea o se auala faʻaleleia mo compresses, ua faaopoopoina le meli i le faʻamaloloina o le eucalyptus. Mo lenei, o lau laau eucalyptus matutu (50 g) o loʻo gaosia i le 100 g vai inu ma faʻaauau pea i le paluga aisa mo 20 - 25 minute. (e le o toe manaʻomia), ona fufulu lea. A maeʻa maeʻaeʻa le oloa, faʻaopoopo le 3 tbsp. l meli ma faʻamafanafana lelei e faʻamaʻapeʻa atoa le meli.

O le tuufaatasiga e faʻaaogaina o ni meaʻai i vaega o loʻo pagatia o le paʻu pe faʻaaogaina e avea o se vaega o le taele paʻele.

Yogot po o le lefir

Sour-milk products e faamamaina ai le tulaga ma fesoasoani ai le fulafula o vae. O faʻamanuiaga silisili o le a aumaia e oloa fou, lelei, saunia taitoatasi (o le a mautinoa lava e leai ni vailaʻau vailaʻau faʻasaina ma faʻasao).

I totonu o se susu suamalie, o se solo o loʻo faia i ie masani (cotton, linen) 'ua faʻamalūina ma faʻaogaina i le vaega ua afaina o le paʻu. O le laei e tatau ona suia aʻo faʻaloʻu.

Ina ia faatelevaveina le faagasologa, e mafai ona e fufuluina se solo solo i totonu o le yogurt ma le paʻu mai le pine mamago po o le nila. E aofia ai le faʻamalosia o suauʻu tatau, vitamini ma antioxidants.

Mustard, Chamomile ma Rosemary

O le faʻaogaina o nei laau afaina ua i ai se faʻamalologa lelei o le faʻamalolo. Mo le kukaina, latou te ave fatu fatu sinapi (2 vaega), fomomile fugalaau (2 vaega) ma lau rosemary (1 vaega). O le faʻafefiloi o laʻau e sasaa i le vai malulu (500 ml) ma faʻaosoosoina mo le 12 itula.

O le mea e faʻafefeteina e faʻamaʻuina i ni solo meamea e faia i le mea masani (fulufulu mamoe, cotton, linen) ma faʻapipiʻi i se fusi i le vae. E faʻaaogaina le taʻavale i le afiafi ma tuʻu ai seia oʻo i le taeao.

Isi Togafitiga o Taʻi

O lenei auala e le masani ai e faʻaaoga pe a tupu le necrosis. O le tapenaga o le oloa e le faigofie tele - e te manaʻomia se peni fou. E nutililiiina (toso, nutililii) i se masini tutusa. E tatau ona avea ma se mea e pei o se paluga. O se keke laititi e faʻaaogaina i le vaega ua afaina, o loʻo ufiufi i se ie ma ogatasi ma se fusi. Suia le keke i ni nai taimi i le aso. Faʻaauau le faʻagasologa seia oʻo ina mama le paʻu.

O isi togafitiga i le fale e avea o se faʻaopoopoga lelei i le faʻaaogaina fualaau faasaina. O le aoga tele o le faʻaaoga o laʻau i lo latou agamalu, malu. O se tasi o miti - o le togafitiga e mafai ona umi lava. O le a oʻo mai le mafutaga pe a uma le faʻaaoga masani ma le faʻaaoga taimi o togafitiga faʻa-tagata.

Faʻalogo! Afai o le tulaga e sili atu ona leaga, e le mafai ona e faʻalagolago i fualaau a tagata. Ole taimi vave e faʻafesoʻotaʻi ai se tagata tomai faapitoa o le a puipuia ai le atinaʻeina o le gangrene ma le faʻamavaeina o le tino.

O le maʻisuka e le o se faasalaga. O le mulimuli i tulafono faigofie e mafai ai ona e ola i se olaga umi ma manuia. Tausia lou soifua maloloina, tausia oe lava ma e pele ia te oe, ma ia e fiafia.

Tuua Lau Faamatalaga