E mafai ona ou inuina Kombucha i le maʻisuka (manuia ma mea leaga)

Kombucha o se oloa tulaga ese, o le fua o le fegalegaleaiga o siama ma le fefete agalelei i le tino o le tagata, o loo i ai se faleteuoloa moni o mea aoga. Mafaufau i le faʻaaogaina o le Kombucha mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, faapea foi ma foliga ma tulafono mo le saunia o se vai inu mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le a le malosi

O le aoga o so o se oloa ua fuafuaina e ona vaega. I lenei tulaga, e le mafai ona sili atu le manaia o Kombucha. E mauʻoa o ia:

  • vitamini o vaega B, C, D, PP,
  • suauu, glucose ma fructose,
  • caffeine
  • tannin
  • enzymes
  • eseese meaola, e aofia ai le malic, ascorbic, lactic, gluconic, ma isi.

E leʻo se lisi atoa o vaega o Kombucha.

Faʻafetai i lenei mea, o lenei oloa e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino i totonu o le tino, faʻataʻitaʻiina ai le gaioiga o le vaega o meaʻai, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le atiaʻe o le atherosclerosis, ma mafai foi ona faʻaititia le toto toto.

E le talafeagai lenei meafaigaluega mo tagata uma. Faʻafesoʻotaʻi ma se faʻamuamua aʻo leʻi faʻaaogaina e taua!

E faʻapefea ona tupu ma kuka

Kombucha ua tupu aʻe i se ipu tioata tele. Muamua, e tatau ona mulumulu lelei i le vai mafanafana ma le suamalie. O le mushroom lava ia ua fufulu lelei foi i vai inu.

E masani lava 2 tsp e faʻaaoga mo le kuka. lauti lauti ma 50 g suka mo le 1 lita o le ava. O le tea ua fafaguina i le vai e matua vevela lava, o le suka e solo i le nofoaga e tasi, ma a maeʻa, e faaopoopo i ipu ma mushroom. E taua le ufiufi o le ipu i le gaosi ma gaugau i ni nai taimi ina ia mafai e le mushroom ona "manava".

O le mea e tupu mai ai e tatau ona i ai i se malulu, mago, i le mea e leai se avanoa mo le susulu o le la.

E mafai ona e vaʻaia ma le mataʻituina le faagasologa o lona tuputupu aʻe. E foliga mai o papatusi uila e felafolafoaʻi i luga o le tasi. Ona faia lea o se ata tifaga-pei o se lanu samasama-enaena. I lenei tulaga, o le faagasologa e agai i le itu saʻo.

I le taumalulu, o le faʻafefe e fusia i le 5-7 aso, i le taumafanafana - i aso uma 3.

I le avea ai o se tulafono, i le noatia ma fai fuafua i fautuaga uma, ua saunia le oloa mo le faʻaaogaina i le maeʻa o le 7-9 aso.

I nisi tulaga, e mafai ona e faʻaaoga le kofe nai lo le lauti.

Afai e le o faʻamalosia le faʻafefeteina, e liua i le vinika. I lenei tulaga, e le mafai ona e inuina!

Mo tagata e maua i le maʻisuka, e tatau ona saunia le Kombucha ma le maualalo o le gaʻo: pe a ma le 70-80 g i le 2 lita tiuti. I le taimi o kuka, o le faʻaaogaina o le meli masani e faʻatagaina, talu ai ona e itiiti sona aafiaga i luga o le glycemic level than sugar sugar. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻateleina o le meli e faʻamaonia ai le maualuga o le suka e tusa lava pe leai ni faʻafitauli.

E mafai ona faaopoopo le suka i lenei oloa, i lenei tulaga e toetoe lava a leai ni mea matautia matautia ua faia, ma e le o taofia le faiga o le faʻamalosi.

I nisi tulaga, o le sucrose e suia i le kulukose, e ui i lea, o le amataina o mea leaga e amataina, ma o le fugaina lava ia e faʻaitiitia tele.

E sili ona lelei le teuina o mea inu i totonu o le pusaaisa. E oo lava i lenei tulaga, o lona taimi e teu ai e le tatau ona sili atu i le 5 aso.

Nuances o le taumafaina

Kombucha mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina naʻo se fomaʻi lelei. E taua lenei mea ina ia maualuga ai le suka.

E tatau ona inu, faʻafefe i le vai (mo se faʻataʻitaʻiga, mineral non-carbonated) poʻo ni meaʻai faʻafefe. Inu seia oo i le 250 ml i le aso, vaevaeina i ni vaega eseese.

E i ai le tele o faʻataʻitaʻiga:

  • 'ava e le tatau ona faʻaleagaina, aua o le ethanol o loʻo faia i le taimi o le faʻamalosi,
  • e le mafai ona e faʻaaogaina i se pepa e sili ona maualuga, aua o le a le gata o le a fesoasoani, ae mafai foi ona afaina ai
  • ao faʻaaogaina, e manaʻomia ona e siaki pea le maualuga ole suka i le toto.

O le inuina o se meainu e sili ona lelei pe a uma meaai.

I le tulaga o le maʻisuka, Kombucha faʻafaigofieina faiga faʻavae. O lenei faʻamatalaga e moni foi i le tulaga o le gaosiga o le gaʻofale, lea e se ese i le gasegase o le pancreatic. O le mafuaʻaga lea e fesoasoani ai Kombucha i le tino o le maʻi e maua ai meaʻai talafeagai. O le meainu e tele lava ina faʻaaogaina ai le faʻapitoa o le tino.

Faamatalaga Faaopopo

Kombucha o loʻo taua foi o se tulaga lelei tele. O le mea moni, faʻatasi ai ma se genetic predisposition e faʻafesoʻotaʻi loʻu maʻisuka, e le mafai ona taʻua o se panacea mo lenei maʻi. Ae ui i lea, i nisi tulaga, e mafai ona avea ma mea sili ona lelei ina ia mafai ai ona taofia le fesuiaiga o le faamai ile tino o le insulin.

O toto o le suka i le maʻisuka i nisi tulaga e manaʻomia ai se fetuutuunaiga ogaoga o taumafa. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o Kombucha e mafai ona avea ma punavai faaopoopo o meaʻai ma se ituaiga malosi e faʻaleleia. Ua avea lenei mea ma mea e sili ona talafeagai mo tagata matutua.

Contraindications ma Puipuiga

O lenei vai inu e manaʻomia ai le faʻaeteete ma faʻaeteete faʻaaoga. E le mafai ona faʻaaogaina i:

  • o le auai o le tagata e le faapalepale i le vaega (s) o le oloa. O lenei le faapalepale e mafai ona faaalia mai i le ituaiga o gasegase eseese,
  • o le i ai o le malosi o le manava o le manava, faapea foi ma maʻi o le tino, gastritis,
  • o le i ai o le tele o faʻamaʻi faʻaleagaina ma / poʻo le afaina o le paʻu,
  • o le auai o le tagata le faapalepale i le ava i soo se ituaiga.

A faʻapea, e na o le fomaʻi e mafai ona faia le faaiuga mulimuli i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau. Na te filifilia le vailaʻau aupito sili ona lelei ma fuafua le umi o le faʻaaogaina. O lenei mea e aofia ai le itupa, maʻi tausaga, ituaiga o maʻisuka, le natura o le maʻi o le maʻi.

O le maʻisuka e le o se faasalaga, o le mea lea, ina ia foia ona taunuuga, e mafai ma e tatau ona faʻaaogaina e le gata o vailaau faʻasaina, ae o togafitiga faʻaleaganuʻu, lea e mafai ona avea ma fesoasoani mautu i le togafitiga ma le puipuia o ituaiga eseese o faʻafitauli o le maʻisuka.

O le a le Kombucha

Kombucha o se igoa tuutuu. O se mea e maseesee, e pei o se tortilla lea e ola i totonu o se fagu e le o se meaola e tasi. O le faʻalapotopotoga lea e aofia ai le fefete ma le tele o ituaiga o siama o le acetic acid. Kombucha o loʻo mafai ona gaosia le suka. O le sucrose o le a faʻaumatia muamua i le fructose ma le kulukose, lea e liua i le ethanol, gluconic ma acetic acid. O le inu, lea e maua mai i vailaau kemini mai le lauti suamalie, ua taʻua o lauti kvass. E manaia le manogi suamalie ma le manava, o sina mea e gaosi, e faʻafanoina ai le fia inu.

I Saina, ua lauiloa tea kvass talu mai aso anamua e pei o se elixir o le soifua maloloina, lea e maua ai le malosi e tetee atu ai i faamaʻi, faatumulia ai le tino i le malosi, faasao mai toxins ma e oo foi i le faamamaina faaleagaga. O faamalolo i sasae na faatonuina kvass e faaleleia atili le soifua maloloina, faatulaga lelei le fualaau oona, ma faaosofia ai le toto. I le maʻisuka ituaiga 2, na inu le vai e faʻaitiitia ai le suka toto ma faamama ai toto.

Kombucha na sau i Rusia mai Saina. I le taimi muamua, na lauiloa le vai inu malosi i Sisifo Mamao, ma i le amataga o le 20 senituri na maua ai le lauiloa i le totonugalemu o Rusia. A o laʻitiiti, oi matou taʻitoʻatasi na vaʻaia se ipu e 3-lita i luga o le faamalama, o loʻo ufiufi i le ogaumu, i totonu lea o loʻo foliga mai ai se mea e pei o pancakes. I le taimi o perestroika, na galo ia Kombucha. I tausaga talu ai, o le fiafia i oloa soifua maloloina ua tupu tele, o lona uiga o le masani ma le inu o le kvass ua amata ona toe ola.

Faʻamanuiaga ma afaina mo se maʻisuka

O talanoaga e uiga i le aoga o kombucha sa faʻaauau ona faia i totonu o le sosaiete faasaienisi. Ina ia faʻamaonia pe faafitia ia mea tau vailaau ua leva ona mafua i le inu, o lona tuufaatasiga ua maea ona suʻesuʻeina lelei. Na maua le lauti kvass:

VailaʻauFaatinogaFaʻamanuiaga mo le maʻisuka
TalatiniO Microcultures e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o le intestinal microflora e faʻaleleia le faʻalaumalie.I le maʻisuka malosi, o lenei gaioiga e le taua tele. O le maʻisuka e faʻaalia e ala i le alu lemu o meaʻai e ala i le manava, lea o loʻo tuʻuina atu faatasi ma le faʻaleagaina o faagasologa ma faʻalauteleina le gaosiga. E le gata i lea, o le maʻisuka ituaiga 2, o le tele o kapisi ma lekiumi, lea e faʻateleina ai le pala, e tatau ona aofia ai i le taumafataga. O mea faʻapitoa e faʻamaonia ai le faʻapalapalaina o le tele o fiber, o meaʻai e sili atu ona faʻaleleia ma lafoina i le taimi.
AntioxidantsLatou te faʻaitiitia faʻamalosi saoloto, taofi le faiga matautia o le faʻaogaina o le cell. I le lauti kvass, e maua mai i le tannins.O le maʻisuka ua mafua ona o le faʻavaveina o le faʻavaeina o aʻafiaga e leai se totogi, o le mafuaʻaga lea ua faʻapupulaina ai le palasi o toto toto, gasegase faasolosolo vave, toe faʻaitiitia le faʻafouina o le tino, ma o le lamatiaga o le loto ma le faʻalavelave faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi. I le tulaga o le maʻisuka, e fautuaina e aofia ai oloa o loʻo i ai mea faʻaaogā faʻamaʻi i le taumafataga i aso uma: fualaau fou ma fualaʻau, nati, lauti lanumeamata.
Mea e faʻasolo ai meaʻai - acetic acid ma tanninsAveese le tuputupu ae o meaola ninii.Faʻaitiitia le lamatiaga o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka, faʻalauteleina le faʻamalosi. Faitau: Paʻu vae mo le maʻisuka
Glucuronic acidE i ai sona aafiaga faʻaleagaina: e fusia ai toxins ma fesoasoani ai e faʻaumatia.Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le glucuronic acid e faʻaogaina ai le ketoacidosis, e faʻaitiitia ai le avega i le ate. E le o ituaiga uma o Kombucha e mafai ona gaosia le glucuronic acid.

O le mea e leaga ai, o aoga o Kombucha mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e matua le mafaamatalaina e pei ona foliga mai:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  1. Muamua, e leai se tasi o faʻataʻitaʻiga o le falemaʻi e mafai ona faʻamaonia le faʻaleleia atili o le soifua maloloina ona o le faʻaaogaina o kvass. I se tasi o suʻesuʻega i luga o le 'aiva, na maua ai faʻamaumauga malie: o le ola o le ola na siitia e le 5% i alii, e 2% i fafine e masani ona faʻaaoga le ti kvass. I le taimi lava e tasi, o le faateleina o le ate na maua i nisi o maile, lea e ono taʻu mai ai se aafiaga leaga i le tino. E leai ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e aʻafia ai tagata poʻo meaola e maua i le maʻisuka ua faʻataunuʻuina.
  2. Lona lua, o suʻesuʻega uma lava sa faia ma le auai o se nofoaga saogalemu ma le saogalemu o sigi ma siama. I le fale, e le mafai ona pulea le tuufaatasiga o Kombucha, o le mafuaaga lea e mafai ai ona ese le inu o le vai mai le faasinomaga. Afai e oʻo atu siama pathogenic i le kvass ma faʻalauteleina, o aʻafiaga o le soifua maloloina o le maʻisuka e mafai ona faanoanoa, e oʻo lava i le oona matuia.

E faʻapefea ona fai ti la kvass

I le masani ai, o Kombucha e faʻaaoga i le lanu uliuli poʻo le lanu meamata. E tusa ai ma le fua masani, e 1 le tī e manaʻomia ile 1 lita o le vai. tea mago ma le 5 sipuni tele fualaau gaosia. Mo le maʻisuka, o se meainu faapena o le a sili ona suamalie, o lea ua fautuaina i latou e faaopoopo atu na o le 1 le sipuni i le lita o le lauti ua maeʻa suka.

Tulafono mo le faia o kvass:

  1. Ava le ti, tuu ai mo le tusa ma le 15 minute. Ina ia mafai ona tupu lelei le mushroom, o le lauti e le tatau ona malosi. O se vaega o lau lauti e mafai ona suia i le toga teas lea e faatagaina mo le maʻisuka, ia faʻaleleia le tofo ma faʻalautele le aoga, e mafai ona faaopoopo le ti la i le ti.
  2. Faʻaopopo ma faʻafefete le suka, lelei le vevela i le vevela vevela. O laʻau o lauti ma le suka e mafua ai le faʻapouliuligia o Kombucha, o lea la e tatau ona faʻamaʻaina le mea e faʻaaogaina.
  3. Saunia se ipu tioata. E le mafai ona faʻaaogaina mea masini mo le sauniuniga o le inu. Liligi le fafa i totonu o le koneteina, tuʻu le Kombucha ile luga. O le faʻamalosi manuia e manaʻomia ai le okesene, ona o le vaʻa e le tatau ona tapuni. E masani lava o se gau poʻo se ie siʻi luga o luga, faʻaputu i se fusi e faʻaaoga.
  4. O le mea sili ona lelei o le ava e maua i se nofoaga mafanafana (17-25 ° C). I le malamalama susulu, o le gaioiga o le silo e faaitiitia, e mafai ona tupu aʻe algae i kvass. E le itiiti ifo i le 5 aso e kuka ai. Kombucha mo le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e taofiofia le lauti mo le tusa ma le vaiaso, talu ai o kvass e leai ni kuka e aofia ai le ava (0.5-3%) ma le tele o suka. O le umi o le vai inu, o le itiiti ifo o le ethanol ma le sucrose o le ai ai, ma o le maualuga foi o le elemene. O le fua faatatau lelei o le tofo ma le manuia e mafai ona filifilia i se tulaga faʻamalosi.
  5. Faʻasusu le kvass saunia ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. E le mafai ona tuua le mushroom e aunoa ma se meaʻai, o lea e vave ai ona fufulu, ua aveeseina le vaega pogisa, ma o le vaega o totoe e tuʻuina i le lauti fou.

Contraindications

E oʻo lava i sauniuniga talafeagai, Kombucha mo le maʻisuka e tele aʻafiaga itu:

  • e mautinoa e leaga le taui mo le maʻisuka ituaiga 1. O le aofaʻi o le suka o totoe i le vai e le tumau, o lea e le mafai ai ona fua saʻo le fua o le insulin,
  • mo le mafuaʻaga lava e tasi, i le maʻisuka ituaiga 2, tea kvass e mafai ona i ai se aafiaga le mafaamatalaina i luga o le glycemia, o lea latou te manaomia ai le tele o taimi nai lo le fua o le suka o le toto.
  • pe afai e ave i le tele, Kombucha ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le tuputupu aʻe o le kulukose o le toto. O maʻi suka e na o le kvass e mafai ona faʻataunuʻuina ai le suka, e le mafai ona sili atu ile 1 ipu i le aso e te inu ai. O le vai inu e faʻaeseese ese mai mea taumafa, nai lo se tasi o meaʻai. Faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaogaina o lauti kvass e faʻasaina,
  • Kombucha e le fautuaina mo tina maʻitaga, tagata ua faʻavaivaia le puipuia,
  • Kombucha i le maʻisuka e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi. E ono le tupu vave se allergy, ae a mavae sina taimi, pe a ulu atu siama mai fafo i le kolone,
  • Ona o le faateleina o le eletise, ua faasaina kvass mo faʻamaʻi faʻamaʻi.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Tuua Lau Faamatalaga