Vailaʻau mo le pancreatitis i tagata matutua: faʻamaʻi faʻasaina faʻasaina ma fualaau faasaina

O le faailoga autu o le pancreatitis i se tagata matua o le tiga. E siosiomia le tino atoa, e aofia ai le manava ma tua. O le gasegase, vaivaiga, moe maopoopo e faʻapipiʻiina ma le vevela tiga, lea e le aumaia le toomaga.

50% o tagata gasegase e mamafatu. 15% maua le manava. I le taimi o le palpation, ua iloa ai faailoga o paresis, bloating. A oʻo ina faʻalauteleina maʻi, o faʻaalia o le ita o le tino o le manava, faʻapea foʻi ma totoga lata ane, o loʻo aliali mai.

E paʻu le paʻu, e matauina faailoga o le cyanosis. O le uiga lenei o se ituaiga o le maʻi. Cyanosis o loʻo aliali mai i le pute, o foliga o le tagata maʻi e mumu.

Togafitiga o pancreatitis i tagata matutua

Afai e te mauaina se tasi pe sili atu faʻailoga o le mumu o le pancreatic, e tatau loa ona faʻafesoʻotaʻi vave lau fomaʻi. O le a ia faatonu mo le auiliiliga. A maeʻa lenei mea, e tatau i le maʻi ona asiasi i le ofisa o se gastroenterologist. Ua faatonuina e le fomaʻi vai talafeagai i le tagata maʻi. Ona e manaʻomia lea e faʻafesoʻotaʻi se tagata fai meaʻai. O le tagata tomai faapitoa o le a fuafua le taumafataga. E le gata i lea, o le tagata gasegase e faʻatatauina se meaʻai

E faapefea ona togafiti pancreatitis i tagata matutua? O togafitiga e aofia ai:

  1. Togaga o le tiga.
  2. Faʻamamaina o le mumu i le okeni aʻafia.
  3. Faʻaitiitia uiga o le gau o le gland.
  4. Togaga o le mumū i totoga lata ane.
  5. Puipuiga o faʻafitauli.

Mo togafitiga o lenei faʻamaʻi, vailaʻau faʻamaʻi, faʻamaʻi, antispasmodics, H2-blockers, faʻataʻitaʻiga ua faʻamaonia. O le sili ona lelei e maua i le taimi muamua o le faʻaaogaina o fualaau. O vailaau faafomai e aofia ai le polypeptide aprotinin e iai sona aafiaga mamana. I le taimi lava lea e tasi, o loʻo faʻagasolo ai taualumaga e faʻamamā ai le tino o le palacreatic enzymes.

Faʻafitauli o le Faʻamamaʻi Paʻa

Afai e faitio se tagata maʻi i tiga tiga, o le fomaʻi e faatonuina Paracetamol, Analgin, Baralgin. O nei vailaau ua faatonuina mo tagata matutua ma tamaiti. Afai e faitio se tagata i le tiga e le mafai ona faʻafitia, ua faʻamaonia mai le faʻaaogaina o talafesa o nakoti. Pills mo pancreatitis i tagata matutua e pei o le buprenorphine, ua faatonuina ia Tramadol. O nisi taimi e fautuaina e le fomaʻi le ave o le stelazine, melipramine. Ia inu lelei nei vailaau, aua o loʻo i ai se tulaga lamatia o mea ua fai ma vaisu.

Togafitiga ma enzymes ma anti-enzyme agents

Faʻatasi ai ma le edema pancreatic i tagata matutua, o vailaau o le antienzyme mo pancreatiti ua faʻatonuina. O loʻo faʻaaogaina le toʻasā leaga. E fautuaina tagata maʻi e ave Aprotinin, Contrikal. O nei vailaau e faʻaoga faalua i le aso. O le umi o se togafitiga mo tagata matutua e eseese mai le 1 i le 1.5 vaiaso. O nei vailaʻau e le o faʻamaonia pe afai e iloa le le faʻalepale.

E le gata i lea, ua fautuaina le tagata maʻi e ave faʻamalosi e aofia ai trypsin, amylase, lipase.

O vailaʻau nei ua fautuaina mo togafitiga o pancreatitis i tagata matutua:

  • Faʻailoa
  • Enzyme malosi
  • Feso
  • Creon 25000,
  • Pancreatin
  • Mezim
  • Creon 8000.

O mea gaosi ma le tuufaatasiga o nei papa e tutusa. Enzymes mo pancreatitis e tatau ona onā i le taimi lava e uma ai ona 'ai. O le vailaau ua fuafuaina e le fomaʻi e fuafua i le maualuga o le lipase deficiency. Afai ei ai faailo o steatorrhea, e fautuaina le tagata maʻi e ave vitamini B, A, E, D, K.

Togafitiga o pancreatitis ma fualaau oona antispasmodic

I totonu o le pancreatitis mumusu i tagata matutua, ua faʻataʻitaʻiina le filifili ma le antispasmodics.

O le tagata maʻi e fautuaina e ave ni papamaa e pei o:

O nei vailaʻau e faʻamalolo ai siama. Afai e mafatia se tagata mai tiga ogaoga, ona leʻo faʻamaoniaina lea o papa, ae o le injections.

O fualaau uma mo le togafitiga o pancreatitis i tagata matutua e tatau ona naʻo le tusa ai ma fautuaga a se fomaʻi.

Le faʻaaogaina o vailaʻau faaopoopo

O togafitiga o lenei faʻamaʻi e aofia ai le tofiaina o le H2 tagata teteʻe. E fautuaina le tagata maʻi e ave Ranitidine, Famotidine. I le le lava o le exocrine, o le faʻaaogaina o taʻavale e faʻataʻitaʻiina i le maʻi. Latou te saofagā i le faʻamautuina o le faʻatinoina o le duodenum. Togafitiga mo le tino pancreatitis i tagata matutua e aofia ai le aveina o Fosfalugel, Alemagel.

O faʻamanuiaga sili o le soifua maloloina o le faʻaaogaina o teutusi, vailaʻau, ma fualaau faʻasa. E fautuaina foi e inuina hormones, calcium.

Ina ia puipuia pancreatitis i tagata matutua, Asentra, Galstena, Gordoks, Digestal, Duspatalin, Yogulakt, Creon 10000, Pangrol 10000, Pancreoflat, Reopoliglukin, Hofitol ua faatonuina.

Faʻafofoina o le pancreatitis e masani ai

O le autu o le togafitiga o le pancreatitis o le fafaguina lea o le tiga, faʻapea foʻi ma le alofia o le faʻavavevave i totonu o le gland. O le gafatia e ave ma faʻatau meaai o se tulaga masani.

Afai o le tagata maʻi e leai ni faʻalavelave matuia, e faʻatagaina o ia mai le falemaʻi. Faʻasalaga tigaina, ua faʻamatalaina ai faʻamatalaga. I le pancreatitis masani, e malie le tagata e mulimuli i se meaʻai. E mafai ona e 'ai naʻo meaai e toetoe lava a leai se gaʻo. Aua e inu ava malosi. O nisi taimi faʻatasi ai ma le pancreatitis tumau i tagata matutua, o vailaʻau faaopoopo e faʻamaonia. E fautuaina le tagata maʻi e ave faʻamalosi o le pancreatic.

Afai e le maua e le tino se aofaiga masani o le inisalini, e tatau i le fomaʻi ona faʻataʻitaʻiina ni inisiua talafeagai mo ia.

Faamatalaga o le Forecast

Afai e manaʻomia e le tagata maʻi se fesoasoani faafomaʻi i le taimi, ona vave toe foʻi lea, ma toe foʻi mai le gland i le galuega masani. O faʻamatalaga ola faʻamataʻu e matauina pe a ma le 5-10% o tagata gasegase. O le faʻalavelave matuia o le maʻisuka. O nisi o tagata gasegase o loʻo faʻaalia faailoga o le gau o fatugaʻo, faaleagaina le faiʻai.

O le pancreatitis e le mafai ona faʻamalolo atoa. Faʻaleagaga o meaola o se faʻaauau pea. O lenei mea e masani ona tupu ai le toto, pseudocyst, poʻo le kanesa.

Faailoga o Pancreatitis

O a faailoga e mafai ona matauina i tagata matutua ma le amataga o le maʻi? Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e mafai e le tagata maʻi ona maua i taimi uma le tiga o le fusi i le tua ma le manava. O le mea moni, o le mea taua lenei.

O tiga e mafai ona o mai faatasi ma le vomiting, tausea (e tupu tele lenei mea pe afai o le meaʻai e manaia). Faʻatasi ai ma le tagata maʻi atonu e faitio i le vaivai, moe ma vaivaiga.

Faʻasalaga atili, faʻaitiitia le galuega o le pancreatic - o le gaosia o elemene digestive o loʻo faʻaitiitia (e le lava le exocrine), lea e oʻo atu ai i faafitauli faʻalavelave: afaina ai le tino, gasegase o le gaʻo, salu vavalalata, amata le mamafa. I le tulaga o le le atoatoa o le endocrine, e le lava le inisalini pe a uma ona 'ai, o le mea lea e maualuga le kulūkose i le toto.

Ina ia iloa pancreatitis, e faatonuina e le fomaʻi le suʻeina o le toto ma le urine, faapea foi ma le ultrasound o le pancreas, e fuafua ai le tele o le faalauteleina o lenei totoga i totonu. E le gata i lea, pe afai e manaʻomia, e maua e le tagata maʻi se suʻega X-ray, ma i luga o le faʻavae o iuga na maua, e iloa ai e le fomaʻi poo a vailaau e tatau ona faia e togafitia ai le pancreas.

Afai o le ata e faaalia ai le faateleina o le tele o le pancreas, e tatau ona faia se suʻega e aunoa ma le le mafai ona iloa pe o se vavaeesega mai le masani o se taunuuga o soʻo se gaioiga le lelei, ma afai e faʻamaonia le maʻi, amata togafitiga o pancreatitis i se taimi vave. O le maualuga o le maualuga o le pacreas maloloina i tagata matutua e 15-22 cm le umi ma 3 cm lautele.

Pancreatitis Treatment

O le togafitiga mo lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻamatalaina i le tasi le fuaitau. Fai mai fomaʻi o le pancreas e fiafia i le malulu, fiaai, ma le filemu.

I uluai faailoga o le pancreatitis i tagata matutua, e masani lava ona faatonu e le fomaʻi se tolu aso anapogi. I le taimi lea, pe a toe faʻafoʻi le pancreas, e tatau ona inu tele vai inu mama ina ia le gata ina taui atoa mo le leai o se vai i totonu o le tino, ae ia taofia ai foi le vevela o le maʻi.

Togafitiga o pancreatitis i tagata matutua o se faagasologa umi lava, e tatau ona e saunia mo lenei mea. O le a tatau ai e le gata ina ave vailaau ua faatonuina e se fomaʻi, ae ia mulimuli foi i se togafitiga o le soifua maloloina.

O togafitiga puipuia o le a fesoasoani e aloese ai i le alualu i luma o le faamai i le tulaga o le amataina o le faiga o le le fiafia.

O le togafitiga o le autu lea i le toe faʻafoisia o le gasegase o lona tino ma lona gafatia e gaosia ai le sua o le pancreatic e masani lava. Ae peitai, e tatau foi i le tagata gasegase ona ave uma auala tatau e puipuia ai le le atoatoa o le kulukose, lea e tau atu ai i le atiina ae o le maʻisuka.

O le toe faʻafoʻisia o le gafatia o le pancreas e faʻamalo ai le vai e fesoasoani e aloese ai mai le le paleni o meaai ma taumafa taumafa, lea e mafai ona tupu ona o le vaeluaina o meaʻai e ulufale i totonu ole vaʻa toto. O le faʻaleagaina o le pancreas ma le taulaʻi e mafai ona puipuia e ala i le toe faʻaleleia o le masani masani o maso o le vaega o meaʻai ma le taofi o le gaosiga o gaioiga o le enisamesa o le vai.

Ole togafitiga o pancreatitis i tagata matutua e tatau ona naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, pe a faia se suʻesuʻega saʻo. O le mea moni o faʻamaoniga o pancreatitis e tutusa lava ma faailoga o isi faʻamaʻi.

Ae afai e maua le pancreatitis, togafitiga ma le puipuiga o le maʻi e faia i le olaga atoa. E tatau ona mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi i mea taumafa taumafa, ia masani ona togafitia togafitiga e faʻamalo ai faʻamaʻi o le maʻi, ma faia togafitiga talafeagai o pancreatitis ma fualaau.

O lea la, o vailaʻau mo pancreatitis e fesoasoani ai i tagata gasegase:

  • Faʻamalie le tiga
  • Faʻaitiitia le le atoatoa o le manava,
  • Ina ia togafitia le faʻaogaina o le mu i totonu o se okeni ua faaleagaina,
  • Puipuia le atinaʻe o faʻafitauli.

Afai o loʻo maʻi le tulaga o le maʻi, ua toe iloiloina le lisi / fualaau o vailaʻau, ma ua faʻamalosi le taumafa. I le tulaga o le faʻaleleia atili, e mafai e le tagata gasegase ona faʻalauteleina le taumafataga, faʻatupulaia le gaioiga o le afi, suia vailaʻau faʻamaʻi vaivai.

Vaega o taumafa ma togafitiga

O le tausisia o se meaʻai maloloina e mafai ai ona e faʻaititia le avega i luga o le okeni aʻafia i le taimi o le mumū o le pancreas ma fesoasoani ai e toe vave maua vave:

  • Faatasi ai ma soʻo se ituaiga o pancreatitis, e le tatau i le tagata maʻi ona taumafa i meaʻai vevela, gaʻo, ulaula, masima, mea manogi, lanu meaai, meaʻai. E aofia ai oe e le mafai ona inuina le ava o soʻo se malosi.
  • I le foliga masani o pancreatitis, e tatau ona lafoaia le taumafaina o le tele o gaʻo ma pulu. E tatau ona e taumafa i taimi uma i ni vaega laiti, ae o meaai e masani ona faʻapipiʻiina (vevela) ma solo.
  • I le tulaga o le atinaʻeina o le pepa laititi, o le tagata maʻi e fafagaina ma le le fiafia, o le fomai e faatonuina le anapogi.
  • O le tagata gasegase ua tuʻuina atu foi i sauniuniga o le enzyme e taofia ai le gaosiga o le vai inu. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le tiga (i le pancreatitis masani, e mafai ona maua i le agavale po o le sao i le hypochondrium, i le itumalo pito mamao ma e mafai foi ona tuu i le pito i tua ma le tauau agavale).
  • I le tulaga o le faʻaleleia atili, e mafai ona suia le taumafataga, peitaʻi, o sauniuniga o le enzymatic e tatau ona onā i vasega mo se taimi umi lava.
  • Ina ia faʻaitiitia le tiga i le pancreatitis masani o tagata matutua, e tuʻuina le malulu i le itu tauagavale o le hypochondrium, lea e fesoasoani e faʻasaʻo ai le pancreatic edema. Ua faatonuina foʻi e le fomaʻi le tele o fualaau faasaina: fualaau faʻamaʻi, faʻamaʻi, vailaʻau e faʻamalolo ai spasms, masini o le receptive histamine i le mucosa gastric.
  • I lona lava, e mafai e le tagata gasegase na ona inuina fualaau faasaina e pei o le No shpa, Papaverine ma isi mea e masani ai le antispasmodics. O fualaau o totoe e tatau ona faia pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Pancreatitis Vailaʻau

Ina ia aveese uiga ma tiga, o vailaau nei ua faatonuina:

  1. Antispasmodic fualaau faasaina. Faʻasalaga tiga i totonu o le manava, o le tagata maʻi na te maua ni antispasmodics ma analgesics, e aofia ai le No Shpa, Analgin, Paracetamol, Baralgin. Afai o le tiga i le taimi o le vevela o le faʻamaʻi e matua ogaoga, e fautuaina e aua le inu pills, ae ia tui le vailaʻau.
  2. H2 poloka o faʻamaumauga o histamine. Ina ia faʻaitiitia le fausiaina o le enzyme pancreatic, o fualaau pei o Ranitidine ma Famotidine e faʻaaogaina.
  3. Tetele sauniuniga. Afai e matauina le le atoatoa o le exocrine, e mafai ona mafua ai le le lelei o le duodenum, e faatonuina e le fomai ni vailaʻau poʻo ni mea faʻafefiloi e pei ole Fosfalugel, Alemagel ma isi fualaau.
  4. Teuteuga o le Enzyme. O le tuufaatasiga e aofia ai lipase, amylase ma trypsin. O fualaau sili ona lauiloa o Creon 8000, Creon 25000, Mezim, Pancreatin, Festal, Enzym Forte, Farestal.

Talu ai o nei tupe uma e foliga tutusa ma e toetoe lava o tutusa galuega, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo e inu vailaʻau.

O le filifiliga o fualaau faasaina e faalagolago i le galuega e te manaʻomia e foia. Enzymes i pepa laulau e faʻamamafa ai le tiga, ma vailaʻau i capsules e sili atu ona fetaui e faʻatumu ai le leai o a latou lava enzymes pe a fai o le maʻi ua faasolosolo ina le mautonu.

O fualaau mo pancreatitis e masani lava ona inu mo le tele o tausaga. O uluai taunuuga lelei mai togafitiga e mafai ona vaaia i le tasi ma le afa i le lua masina. Aveese faʻamaoniga autu o le a le sili atu nai lo le ono masina mulimuli ane. Mo lenei mafuaʻaga, o le tagata gasegase e mafai ona ia filifili pe o fea vailaʻau e faʻatau. Faʻavae i luga oa latou gafatia tau tupe - sili atu le taugata poʻo le taugofie. O le toʻatele o tagata e filifilia fua o fualaau faʻataʻitaʻi na faia i Rusia, mo se faʻataʻitaʻiga, Pancreatinum.

I le togafitiga o pancreatitis, o loʻo taua i lalo mea nei:

  • fualaau oona
  • fualaau faasaina
  • fualaau oona
  • calcium
  • afifi vailaau.

E aoga foi i togafitiga o vitamini o vaega B, A, D, K, E, lea e mafai ai ona faʻatumu le le lava o meaʻai i le tino o le maʻi. Ina ia taofi le faʻaogaina o le mu, ua faatonuina Aspirin poʻo Diclofenac.

O fea fomaʻi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi pe a togafitia le pancreatitis

I le tulaga muamua o faailoga muamua o pancreatitis, e tatau ona e sailia vave le fesoasoani a fomaʻi. Ina ia faia lenei mea, muamua lava, e tatau ona e asiasi i le ofisa o le fomaʻi, lea o le a faia ai se suʻesuʻega muamua, tusia se faʻamatalaga i tagata tomai faapitoa ma faʻamaonia suega talafeagai.

Ina ia manuia le togafitiga, e tatau ona e faia se taimi atofaina ma se gastroenterologist oeo le a tuuina atu fautuaga pe o vailaau e inu ai le maʻi. O le a fesoasoani le tagata tausi meaʻai i mea e mafai ona 'ai faʻatasi ma pancreatitis, o le a ia faia se lisi, taʻu mai po o fea fualaau aina ma fualaʻau ma pancreatitis e mafai ona aofia i totonu o le meaai.

O le a faatonuina e le fomaʻi se meaʻai maloloina, ia taʻu atu po o fea meaai e tatau ona vavae ese mai le taumafataga ma faia se lisi o ipu fautuaina. E le gata i lea, o le a mafai e le tagata gasegase ona iloa le auala e 'ai lelei ai ina ia mafai ai ona maua le pancreas.

Tuua Lau Faamatalaga