E mafai ona aʻafia Diclofenac ma Combilipen i le taimi lava e tasi? E faʻapefea ona tui? Faiga o vailaau

Fomaʻi, atiinaʻe togafitiga togafitiga, filifili vailaʻau e faʻamalosia ai le togafitiga, o ana faʻatusa e faʻaleleia atili ai le gaioiga a le isi. O le mea sili ona lelei i le togafitiga o faʻasalaga o le tiga e mafua mai i faʻamaʻi o se natura faʻaleagaina e faʻaalia ai le fetaui lelei o Combilipen ma Diclofenac. O lenei tuʻufaʻatasiga e faʻatagaina ai oe e vave maua fua o manaʻoga ma maua ai se togafitiga umi.

Mataupu faavae o le taotoga

Diclofenac (diclofenac) o se vailaʻau e le o se mea e faʻaaogaina ai le anti-inflammatory. O lona gaioiga e faʻamoemoe i le taofia o tali o le faʻaogaina o felauaiga i le tino, faʻaitiitia ai faʻamaoniga o fiva, faʻaitiitia le tiga ogaoga. O le fualaau kemikali o le Diclofenac o se oloa o le gaosiga o le acetic phenylacetic, o le mea lea, e tusa ai ma le togafitiga, o Diclofenac e sili atu lona malosi nai lo le acetylsalicylic acid, lea e oʻo mai i le taimi talu ai nei o le vailaʻau faʻasaina e sili ona malosi.

Combilipen (tamaʻitaʻi) - o vailaʻau faʻasolo i le kulupu o vailaʻau tuʻufaʻatasia. E faʻaaoga lelei i le togafitiga o faʻamaʻi e faʻaleagaina ai siama nasu. O le komipiipini e faʻalauteleina le leo o le tino, e faʻamalosia ai lona tetee atu i osofaiga leaga ma fafo. O lona fua faatatau e tolu vitamini (B1, B6 ma le B12). O le aoga o sea tuufaatasiga i le taimi o le togafitiga ma le toe faaleleia o faamaʻi e mafua ai le faaleagaina o mea o le namu ua faamaonia i le tele o tausaga o le faaaogaina o fualaau faasaina.

E faʻaleleia e le komipiipini le faʻamaonia o se manaʻoga o le namu, e fesoasoani i le faʻaleleia o le gaioiga o le tino o le tino. O le tasi tui o vitamini e mafai ona faʻaitiitia ai tiga e mafua mai i le neuritis poʻo le osteochondrosis.

Ae afai e afaina le fausiaina o le tino o le tino, faatasi ai ma le faʻailoaina o faʻailoga (miti sciatica, mo se faʻataʻitaʻiga), o le a le fesoasoani le tasi papatini o Combilipen. I lenei tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina se auala e tui ai ma aofia ai le Combilipen faatasi ma Diclofenac ile togafitiga .

O lenei filifiliga e mafai ai e oe i le taimi e tasi:

  • faamamafa le edema inflammatory,
  • mafai ai ona maua le vitamini e lagolago ai mea na aʻafia.

Talu ai o Diclofenac ma Combilipen o loʻo i ai se aafiaga faʻamalosi, o le faʻaogaina o auala faʻaaoga e faʻasaʻo vave ai le tiga. I le aso lona lima o togafitiga, e pasi atoa, lea e faʻaleleia ai le lelei o le soifua maloloina o le tagata maʻi. Injections o Diclofenac ma Combibipen o loʻo faʻamaonia pe afai o le maʻi o loʻo i totonu o le vaega laititi. E faia i le 5 aso i le lua vaiaso (o le vasega e faalagolago i le malosi o le ata o le falemaʻi). Ona latou fesuiaʻi lea i le faʻaaogaina o papamaa.

E faʻapefea ona faia se tui?

E mafai ona aʻafia Diclofenac ma Combilipen i le taimi lava e tasi? O togafitiga faapena e mafai, ae e le mafai ona e faʻaaoga uma fualaau faʻasaina i le syringe tutusa. O meafaigaluega taʻitasi e maua ai lana lava polokalama. Diclofenac e faʻasolosolo tasi i le aso (o le toʻalua e faia i lalo o le vaavaaiga faafomaʻi). E fautuaina e tui i se aso, o le tele o le malosi o le tino e afaina ai le galuega o le gastrointestinal tract. E le sili atu i le lua aso e faia ai le tui, ona faʻafeiloaʻi lea o le maʻi i isi ituaiga vailaʻau.

Injections o le Combibipen e faalua i le aso, mo le vaiaso, 2 ml o fualaau faasaina ua aoina i totonu o le tasi seripi. I le faaiuga o le aso fitu-aso, e ono mafai ona faaauau le inisiua, ae o le a tuuina atu i le 2-3 taimi i le vaiaso.

E faʻapefea ona tuiina fualaau o loʻo faʻamatalaina i le tusiga? O faʻasalalauga taʻitasi e taofiofia eseese ma faʻapipiʻiina i le faʻapitoa i taimi taimi. A e manaʻomia le faʻaaogaina o se analgesic e sili atu ona mamana, o le analog o Diclofenac e faʻaaoga - o le fualaau oona Ketorol. E lelei foi ma Combilipen.

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/diclofenak__11520
Radar: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGu>

Na maua se mea sese? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter

Diclofenac

Faʻaitiitia le faʻaogaina o le mu, vevela tau, faʻaitiitia le tiga o aʻafiaga autu e tolu o Diclofenac. O se mea faʻafomaʻi faʻasolosolo e faʻaalu sina taimi mo faʻamalologa, ae o loʻo i ai se tau taugofie. O vailaʻau e faʻaaogaina i le toto, faʻaitiitia ai le gaosia o le tele o mea e ola i meaola - prostaglandins.

O le faʻaitiitia o la latou fuainumera ma foliga o le gaioiga a Diclofenac i le tino e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia:

  • Faʻaleagaina o le mucosa gastric, ulupea,
  • Faʻateleina le aʻafia o le toto,
  • Faʻaleagaina i le fatu / fatu o le ate,
  • Faʻaleagaina o le hematopoiesis masani, faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le okesene i le toto, foliga mai o le hemorrhages,
  • Faailoga faʻamalositino: atinaʻeina o vavao, vomiting ma le nausea.

O le Diclofenac e le mafai ona faʻaaogaina mo le maʻi o le fatu, manava ma le duodenal, faʻamaʻi fualaau, i le tamaitiiti (e oʻo i le 6 tausaga) ma pe a maeʻa le 30 vaiaso o le gaioiga.

Komipeni

O vailaau o se tuufaatasiga o vitamin B autu:

  • B1 - faʻaleleia itu eseese o le metabolism, faʻaleleia le gaioiga o neura ma synapses - fesoʻotaʻiga i totonu o vela nerve,
  • B6 - e iai se sao taua i le hematopoiesis ma le galuega o galuega sili atu o popolega (suʻesuʻega, tauloto, fatufatuaʻi, ma isi),
  • B12 o se vaega taua e fatuina ai sela epithelial ma sela mumu mumu.

Ina ia faʻaitiitia le faʻavauvau mai le iniseti, o se mea faʻapitoa faʻapitoa (faʻafeiloaʻi), Lidocaine, na faaopoopo i le sauniuniga.

E le tatau ona faʻaaoga le komipifaga:

  • I se tamaititi (lalo ifo o le 18 tausaga) - e leʻi suʻesuʻeina le saogalemu,
  • Afai ei ai ni vaega ua mavae o faʻamaʻi ile maʻi i soʻo se vaega o le vailaʻau,
  • I taimi o gaioiga ma le susu,
  • I le maʻi tuga o le fatu maso.

O le tali masani masani i se fualaau faasaina o se mea faʻafefe. O isi aʻafiaga, e pei o le dyspepsia, o le vevela ma le le atoatoa o le puipuiga, e tupu i le itiiti ifo ma le 1 tagata i le 10,000 tagata gasegase.

Faailoga mo le faʻaogaina faʻatasi

Faʻailoaina mo manuʻa, faʻamaʻi faʻamaʻi: faʻamaʻi, arthrosis, osteochondrosis.

Faʻaiʻuga

O le atinaʻeina o mea leaga o le manava ma le duodenum, e faʻaitiitia ai le tui toto, gaʻo leʻo ma le gaioiga.

Savelyev A.V., Neurologist, Moscow

Ou te faatonuina nei vailaʻau e lua e tuʻufaʻatasia mo le tiga o se natura o le neurological. E fesoasoani e faʻamalolo vave ai faailoga.

Aksenova T.V., vertebrologist, Kurgan

Mo faʻamaʻi faʻatasi, ou te faatonuina lenei mea faigata. Fesoasoani i le osteochondrosis.

Tatyana, 38 tausaga, Krasnoyarsk

Na faatonuina e le fomai se pusa mo le tiga i tua. Na vave fesoasoani.

Andrey, 40 tausaga, Astrakhan

Diclofenac ma Combilipen na fesoasoani i le tiga pe a uma le manua i tua.

Aafiaga tuʻufaʻatasia

Faatasi ai ma maʻi o le fatugalemu o le tino e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faiga faʻaleagaina, o le faʻaaogaina o se tasi o vailaʻau e le lava. I lenei tulaga, e manaomia e tagata gasegase ona feutagai ma se fomaʻi, o le tagata tomai faapitoa e fuafuaina le fua o fualaau oona pe a faʻaaogaina. O le fesoasoani tuʻufaʻatasiga e fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o le faʻaogaina o le mea e le lelei ai, faʻagata le osofaʻi o le tiga ma avatu ai vitamini talafeagai i le vaega ua afaina. O vailaʻau faʻaleleia e faʻaleleia ai le faʻamalosia o le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina ma faʻamalosi.

Contraindications

E le mafai ona faʻaaogaina vailaau faʻamaʻi pe a fai o le tagata maʻi e faʻamaonia faʻamaonia. E aofia ai:

  • tasi le le faapalepale o mea e faʻaaoga pe faʻaopoopo,
  • maʻitaga
  • susu
  • ogaoga o le fatu
  • togafitiga o fatugaʻo ma le ate,
  • maʻi faʻasolosolo o le faʻaogaina o meaʻai i totonu o le gaioiga laititi,
  • tausaga a tamaiti (e oʻo atu i le 18 tausaga).

O le faʻaeteete ma le faʻaeteete i le taimi lava e tasi e pei o le fetuunaiga o le suʻega o le suʻega e manaʻomia mo tagata matutua ma gasegase e ono aʻafia i le faʻamaʻi.

Le manatu o fomaʻi

Vyacheslav Seleznev, traumatologist, Tomsk

Diclofenac e masani ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase i le taimi e tasi e pei o le Combilipen. O le faaaogaina lautele e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le inflammatory o le antispasmodic ma faʻamautinoa le saturation o le tino ma vitamin taua.

Kristina Samoilova, otolaryngologist, St. Petersburg

Mo pathologies o totoga ENT, ou te fautuaina e faʻaaoga uma vailaʻau. Faʻapitoa faʻamalosia e fesoasoani i le faʻavavevaveina o le toe faʻaleleia ma faʻaleleia le tulaga o le maʻi.

Patient Reviews

Denis Vasiliev, 28 tausaga, Bryansk

O le antispasmodic na faatonuina e se fomaʻi mo le osteochondrosis, na ia inuina le laulau mo le 5 aso, ma na faʻalavelaveina le vitamini mo le 7 aso. O vailaʻau uma e lua na talia lelei, e leai ni aʻafiaga. O le tulaga na faʻaleleia i le mavae ai o le 3 aso, na le toe i ai le tiga. Mo faamoemoega puipuia, ou te injections 2 taimi i le tausaga.

Irina Kovaleva, 48 tausaga, Ekaterinburg

I le taimi o le toe faʻaleleia o le tino i le maea ai o le taotoga, na faʻaumatia ai Diclofenac ma Combilipen. I le popole e uiga i le gaioiga, o le tele o aʻafiaga na aliali mai. Sa ia onosaia sauniuniga lelei, vave vave ona toe malosi.

E mafai ona paʻu i le taimi e tasi

I le fesili pe ono mafai ona aʻafia ia Diclofenac ma Combilipen i le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se tali mautinoa - e mafai, ae pe a maeʻa feiloaiga muamua ma se fomaʻi. O fualaau oona e ono aʻafia ai, o lona uiga o le faʻaleleia atili o aʻafiaga o le tasi i le isi i le togafitiga o pathologies o le degenerative o le vaʻalaʻau ma gaʻo. O le tuufaatasiga e mafai ai ona faʻaitiitia le taimi o togafitiga ma ausia taunuʻuga muamua 30% vave nai lo se talosaga se tasi.

O le fefaʻasoaʻiga e aofia ai le faʻaofiina o vailaau taʻitasi i se isi vaʻaiga.

Faailoga mo le faʻaaogaina o Diclofenac ma Combilipen:

O se tasi o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o se vailaʻau vailaʻau

neuritis ma neuralgia,

  • tiga o le tiga e mafua mai i maʻi o le degenerative o le tuila: syndrome faʻasalaga, syndrome syndrome, syndrome syndrome e faasaga i le osteochondrosis poʻo le faʻasolosolo faʻasolosolo,
  • tiga mulimuli
  • afaina o le post-traumatic.
  • E mafai ona faʻamautuina vitamini ole vai ole suauu ole vaega B mo le faʻasolosolo faatasi ma le diclofenac mo soo se tiga ole maʻi. I lenei tulaga, o le umi o le vasega e le sili atu i le 3 aso.

    Fesootaiga, aafiaga o le pulega

    Diclofenac Ampoules

    O le tuufaatasiga o Diclofenac ma le Combilipen e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le tiga, faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi o le vaʻalaʻau ma gaʻo vaʻaia. Iglofenac na muamua galue i le nofoaga ua afaina. E faʻamalieina ai le faʻanoanoa, e le toe faʻamalosi aʻa aʻa ona o mea vavalalata, o le malosi o le faʻaleagaina o le faagasologa ua faʻaitiitia.

    A faʻapipiʻiina i totonu o le tino, komipiuta e maua vave ai le inu o vitamini i totonu o le toto. I lalo o le gaioiga o le vitamini B, o le fausiaina o sela fou ma siama nerve e aofia ai le myelin ma le sphingosine e amata.

    Ona o le tuufaatasiga o fualaau faasaina, ua faaitiitia ai le lamatiaga o se aafiaga le lelei a Diclofenac i le faiga o le hematopoietics. Kombilipen e tuʻuina atu masani ma le faʻalavelave faʻalavelave toto.

    O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e mafai ona faʻaitiitia ai le taimi o le faʻavavevaveina o faiga o le degenerative e 60%, ma faʻateleina ai le umi o vaitaimi o le faʻamagaloga e 20%.

    Faʻafefea ona tuʻuina atu injections

    E tele filifiliga mo se auala tutusa o togafitiga ma Diclofenac ma Combilipen:

    2 ml Combilipen ma le 2 ml 2.5% Diclofenac (1 ampoule o fualaau faasaina) i aso taitasi, mo le 5 aso,

  • 2 ml o le Combilipene e ese mai i isi aso uma ma le 2 ml o le 2.5% Diclofenac mo le 10 aso (faatasi ai ma tiga ogaoga)
  • 2 ml poo le 1 ampoule o le Kamupene i aso taitasi mo aso e 10 ma le 3 ampoules o le 2 ml o le 2.5% Diclofenac i aso 1, 3 ma le 5 o togafitiga.
  • Thir muscle injection

    Diclofenac ma le Combilipen o loʻo faʻatonuina i totonu o le tino. Injections o loʻo faia i le pito i luga o le pito i tua o le papa. E le tatau ona muamua le faʻavaeina o sauniuniga, o vailaʻau uma o loʻo maua i le tulaga o se vaifofo sauniuni mo le tuiina. Afai e faia ni injections i totonu o le muscle femoral, e ono tupu le tiga i le nofoaga o tui.

    E tatau ona faʻaaoga saʻo fualaau faʻasaina ina ia le maua ai ni faʻafitauli ma ni faʻafitauli matuia. Ina ia faia lenei mea, faitau faatonuga mo le faatulagaina o inisiua:

    Injection Technique

    Fufuluina ou lima i le fasimoli aʻo leʻi tui. Afai e mafai, ia tuʻuina atu se inisiua ma masini faʻaoga faʻalava.

  • Vaʻaia ou lima ma le inisiua faʻatasi ma se antiseptic faalua. 70% alcohol alcohol will do.
  • Tatala le amipoule i le diclofenac, aoina mai le vailaʻau i se tui tui 5ml. Lafoaʻi le ea mai le suauu ina ia maua ai se mataua o le vai inu vai i luga o le nila. Aua e te paʻi i le nila ma ou lima, a leai o le suauu o le a suia.
  • Ave ese le nofoaga o loʻo tui i luga o le taʻaloga. O lenei mea e tatau ona avea ma le pito i luga o le quadrant, pe afai o vaevaega atoa e vaevaeina i ni vaega tutusa e 4.
  • Faatasi ai ma se mea saʻo ma le faʻamalosi, faʻapipiʻi le nila tuila i totonu o le papa i le maualuga o le 90 tikeri, ma tuʻu ai le 1 cm o le nila i fafo. Faʻaauau le pipiʻi ma toso le vailaʻau.
  • Ave vave le suauu ma faʻapipiʻi se vailaʻau fou faʻamalosi pe faʻamaʻi faʻatasi ma se visepisi o le ava i le nofoaga o tui. Faʻasese pe lafoai se vailaʻau faʻaaogaina.
  • Faatali mo le 15 minute seʻia oʻo ina amata ona pipisi le diclofenac i le toto. Suia ou totigilima pe toe faʻaofuofu lima i se antiseptic. Tatala le ampulla o le Combibipen.
  • Ave se tui tui 5ml ma ave le Kamupene. Lafoaʻi le ea mai le suauu ina ia 1 le mativa o le oloa o loʻo i luga o le fagu.
  • Fufulu le pito i luga i le pito i luga o le fadrant ma se ie po o se totoa ua fagu i totonu o le ava malosi.
  • O pusa mo le faʻaofiina o Diclofenac ma Combilipen i le aso e 1 e eseese. O le vaega o le puleaina o fualaau faasaina o le pito i luga o le malulu. Faʻatasi ai ma se sao saʻo, loloto, i le maualuga o le 90 tikeri, faʻapipiʻi le nila o le suauu ma faʻalosolo lemu le piston.
  • A maeʻa le faʻaaogaina o le vailaʻau, toso ese le nila, faʻasaʻo le suauʻu ma faʻasalaga le ava malosi i le nofoaga o tui.
  • Faʻataga le tagata gasegase e tu i luga mai le moega 1-2 minute pe a uma le faʻatinoga.
  • O le tui o le Kambilipen o nisi taimi e matuia iloa ai e le maʻi. I le 2-3 minute muamua, ua afaina ai le nofoaga o tui, ona afaina ai lea o le tiga ona o le aafiaga o le lidocaine. I le lumanaʻi, e le tatau ona afaina le inisiua i le sao ole tui.

    E mafai foi ona e fiafia i faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o Diclofenac ile foliga o se suauʻu, i luga o faʻamatalaga mo le faʻamoemoe ma le masini o le gaioiga o le vailaʻau. Faitau atili i lenei tusiga.

    I le nofoaga e tui ai, e mafai ona fausia ai se peʻa laitiiti, leai se tigaina, lea e masani lava ona fofoina tutoatasi i le 2-7 aso e aunoa ma se faʻasoaga faaopoopo. O le faʻaaogaina o le meli e masani ona faʻaalia pe a maeʻa le faʻafoega o le vailaau faʻasaina, pe afai o le vailaʻau e le o gauaiina e le tino pe na faʻalauiloa sese. Afai e faʻaauau pea le tupu, e mumu, e vevela ma tiga tele, faʻafesoʻotai se fomaʻi, atonu o se fao.

    I le noatia ma le fai fuafua i tulāfono faʻasalalau o loʻo i luga, o le mea e ono tupu i se fao e matua laitiiti lava. O le mea lea, mataʻituina ma le faʻaeteete le faʻatinoina lelei o le iniseti intramuscular.

    I le aso lona lua o le faagasologa o togafitiga, e tatau ona suia le paluga: i le lona lua, ia Diclofenac, ma i le muamua - Combilipen. Suʻe fualaau oona i aso eseese i aso taʻitasi. E tatau ona e amataina muamua le faʻataʻitaʻiga ma Diclofenac. E le tatau ona e alu i le nofoaga e tasi o inisiua i le aso lona lua ma aso mulimuli ane. O le mea sili lava o le alu i totonu o le mea tonu o laʻau! Afai o se tamai hematoma e aliali mai i le saite o le tui muamua, taumafai e alu faataamilo ai ma aua nei tusi le tola iina. O le a ia fofoina ia lava i le 5-7 aso.

    O le togafitiga e faʻalagolago i le mamanu o inisiua. Diclofenac Injection e le fautuaina mo le sili atu ile 5 aso.I le tulaga o tiga matuia, e pei ona faatonuina e le fomaʻi, e mafai ona faaauau togafitiga i Diclofenac papa, gels poʻo isi NSAID mo le oʻo atu i le 10 aso o le faʻaauau pea ona faʻaaogaina.

    E mafai ona sasaina le kapini mo aso e 10, ona fautuaina lea e sui i vitio poʻo le papalama B vitamini, faʻaaogaina mo le 1 masina. Faataʻitaʻiga o vailaʻau faʻapitoa: Komipiipen tabs, Neuromultivit.

    O le a aliali mai pe a mavae le 2-3 aso o togafitiga faʻatasi ai ma fualaau faʻamaʻi. O le a faʻaalia i le faʻaitiitia o le tiga i le vaega o nasu afaina poʻo le aʻafia o aʻa namu. Faʻasalaga, o le tagata maʻi o le a lagona le faateleina o le tele o gaioiga, o le faʻaitiitia o le mamafa o le malosi.

    O le umi o le aafiaga o le tuufaatasiga o fualaau faasaina e faalagolago i le tulaga o le faagasologa o le degenerative ma avega e tusa ma le 2 masina.

    I vaega 1-2 o le osteochondrosis, o le togafitiga ma se tuufaatasiga o Diclofenac ma Combilipen e mafai ona faʻaaogaina i le ono masina uma mo faamoemoega puipuia. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o foliga o le degenerative pathology o le tui, o togafitiga ma sui e mafai ona toe faia e le silia ma le 1 le taimi i le 3 masina.

    Tali leaga

    O aʻafiaga leaga mai le faʻaaogaina faʻatasi e faʻaalia i le le lelei o le faʻamalosia o vailaʻau, o le faʻasolosolo o se tasi o vaega, o le faʻaofiina o fualaau oona i totonu o le isi tui. I le nofoaga o tui, o le atinaʻeina o infiltrate poʻo siacosic necrosis e mafai. O le malosi o gasegase o le siama e faateleina, o le syndrome o Lyell e mafai ona tupu ma le exfoliation o le pito i luga o le paʻu poo le afaina anaphylactic.

    A faʻaogaina faʻatasi, o le aʻafiaga o faʻasagaga leaga o fualaau taitasi e faʻateleina ile 2-3 taimi.

    Faʻaiʻuga mataga e faʻaosooso ai Combilipen:

    • afaina i le tino o le urticaria, tigā, le lava o le mānava, faʻalavelave anaphylactic,
    • faʻateleina le sosolo
    • Tachycardia
    • siama.

    O le isi meafaigaluega aoga e faʻaaogaina mo togafitiga pito i luga o le mumū i le vaega o masini mūmū ma sooga o se patch with diclofenac. Faitau atili e uiga i le faʻaaogaina o le patch i lenei tusiga.

    D iklofenak e mafai ona faaosofia ai na uiga le lelei:

    • tiga faʻapitoa, faʻasalaga tele o gastritis masani poʻo pancreatitis,
    • gasegase mai vaega eseese o le gastrointestinal tract: vomiting with blood, melena poʻo toto toto,
    • faʻamaʻi o le hepatitis, gau le ate,
    • faʻalavelave faʻapitoa.

    Tuua Lau Faamatalaga