E faʻapefea ona foai toto mo inisalini

O le suʻeina o le toto mo le inisalini e mafai ai ona faʻamaonia vave le vailaau o faʻamaʻi tuga e ono faʻaitiitia ai le lelei o le ola. O se suʻega o le inisalini, lea e faia i lea taimi ma lea taimi, e mafai ai ona e faʻasilasila vave le toilalo ma amata togafitiga faʻamalositino.

O le inisalini o se hormone popo lea e taua tele mo ituaiga uma ma okeni o le tino. O lenei hormone e maua ai le felauaiga o meaʻai i sela.

O le inisalini e aofia i le tausisia o le paleni masani o le carbohydrate. O le hormone e gaosia i le cyclically, o lona faʻaoʻoina i le toto e masani lava ona faʻaleleia pe a uma ona 'ai.

Faailoga mo suʻega insulin

O lenei hormone e nafa ma mea faʻapitoa faʻatetini, faʻapea foʻi ma fegalegaleaiga a carbohydrates, proteins ma gaʻo. O lenei hormone e aʻafia i le faagasologa o le malosi ole gasegase ona o glycogens, o lana matafaioi o le fatuina o malosiaga.

O le pancreas e maua ai le inisalini e faʻaaoga ai faʻapitoa faapitoa e taʻua o motu o Langerhans. I le tulaga o le le atoatoa i la latou galuega ma le faaitiitia o le gaosiga o le inisalini i le 20%, o le ituaiga muamua o le maʻisuka e amata ona faia i totonu o le tino o le tagata.

O nisi taimi e tulaʻi mai se tulaga pe a oʻo i le tele o le inisalini e gaosia e le faʻaitiitia, ae ui i lea, e le taliaina e sela. O lea la, o le inisalini o le teteʻe. I lenei tulaga, faʻapipiʻi le maʻisuka ituaiga 2.

Afai ei ai se masalosaloga o le i ai o sea togafitiga, ona tatau lea ona e faia se auiliiliga e siaki ai le tele o le hormone na gaosia, talu ai ona o le maʻisuka e tele ni faafitauli eseese. Taʻaloga o le toto i le insulin:

  • 3 - 25 mcU / ml mo tagata matutua,
  • 3 - 20 μU / ml mo tamaiti,
  • 6 - 27 micron Unit / ml mo le maʻitaga,
  • 6 - 36 mcU / ml mo tagata pe a mavae le 60 tausaga.

Ole maualuga o le inisalini i tamaiti laiti e le suia ona o le aofaiga ma uiga o meaʻai latou te faaaogaina. O le mafaufau i le inisalini e tupu i le taimi o le talavou. O le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e faʻatatau tonu lava i le aofaʻi o suauu e sau ma meaai.

I totonu o le toto, e tulai mai le insulin i le taimi e ulu atu ai le tele o gaʻo i totonu o le tino. O le mea lea, ia fuafua le suʻega o le inisalini e tatau ona e faia i luga o se manava gaogao. E le faia suʻesuʻega pe a maeʻa le inisalini.

Afai o le maualuga o le inisalini e le masani ai, ona faʻamaonia ai lea o le maʻisuka, pe a sili atu - e uiga i faʻatonuga talafeagai i le pancreas. Ole suʻesuʻeina ole taimi e mafai ai ona e mauaina se maʻi i le amataga.

Suʻe toto

O le toto mo le tele o suʻesuʻega ua faia i luga o se manava gaogao, o lona uiga, pe a ma le 8 itula e alu i le va o le meaai mulimuli ma le toto sampling (sili atu pe a ma le 12 itula). Oona, lauti, kofe, e tatau foi ona le aofia ai.

E mafai ona e inu vai.

1-2 aso aʻo leʻi faia le suʻega, tuʻuese meaʻai gaʻo ma le ava mai le taumafataga. E tasi le itula ae leʻi ave le toto, e tatau ona e aloese mai le ulaula tapaa.

Aʻo leʻi oʻo i le toto, o le a faʻaaogaina le gaoioiga faaletino.
E le tatau ona foai atu le toto i le taimi lava e maeʻa ai metotia o suʻega (X-ray, ultrasound), massage, reflexology poʻo le physiotherapy.

Talu ai ona o metotia eseese suʻesuʻega ma fuataga e mafai ona faʻaaoga i totonu o falesuesue eseese, ua fautuaina ina ia faia i totonu o le potu suʻesuʻe lava ia mo le iloiloga saʻo ma le faʻatusatusaina o taunuuga o lau suʻega suʻesuʻega.

A o lei toe faafoi suesuega lautele o le toto. o le meaai mulimuli e tatau ona le sili atu nai lo le 3 itula aʻo leʻi amataina le toto.

E fuafua cholesterol. toto lipoproteins e ave i le 12-14 itula o le anapogi. I le fuafuaina o le maualuga o le uric acid, e tatau ona mulimuli i se meaai: aloese e 'ai mea taumafa e maua i totonu o purines - ate, fatugaʻo, taofiofi aano o manu, iʻa, kofe, tii i le meaʻai.

Totogi toto i suʻesuʻega faʻasolosolo faia i luga o se manava gaogao (sili i le taeao, i le leai o sea avanoa - 4-5 itula pe a uma le taumafataga mulimuli i le aoauli ma le afiafi).

A o suʻesuʻeina le maualuga prostigen-specific antigen (faapuupuuina PSA poʻo le PSA) i le afiafi ma le aso o le suʻesuʻega, e tatau ona matua mataʻituina le faʻasaʻo. E le mafai ona foaʻiina le toto i nai aso pe a mavae le TRUS poʻo le palpation o le prostate gland (prostate).

O aʻafiaga o suʻesuʻega faʻasalalau i fafine o le gafa o le fanau e aʻafia i aʻafiaga o le physiological e fesootaʻi ma le laasaga o le matatiole, pe a sauniuni mo le suʻega mo hormones sex, e tatau ona faʻaalia le vaega o le taamilosaga.

Faʻatonuga o lemoni lisi i aso o le taamilosaga:
LH, FSH - 3-5 aso,
Estradiol - 5-7 poʻo le 21-23 aso o le taamilosaga,
faʻasolosolo 21-23 aso faʻasolosolo.
prolactin
DHA sulfate, testosterone - 7-9 aso.
O le toto mo le inisalini ma le C-peptide e tuʻuina atu i luga o se manava gaogao i le taeao.
O hormones teroid, insulin, C-peptide e tuʻuina atu e tusa lava po o le aso o le taamilosaga.

Aotelega o auʻiliʻili suʻesuʻega o le urine.

Mo se iloiloga lautele, naʻo le vaega muamua o le taeao o le urine e faʻaaogaina. O nai muamua mililiters o le urine ua faʻafefe e aveese ai sela mai le pulumu. Faʻapipiʻi le falemaʻi o le tino i fafo. Urine mo suʻesuʻega e tatau ona tuʻuina i totonu o le 2 itula mai le taimi o le aoina.

Faʻasologa i aso taʻitasi.

E aoina le urine mo le 24 itula i lalo o tulaga masani masani (pe tusa ma le 1.5 lita i le aso). I le taeao i le 6-8 itula e tatau ai ona faʻasolo (sasaa le vaega lenei o le urine), ona oʻo lea i le aso e aoina uma urine i totonu o se ipu tioata mama ma se tapuni, o lona gafatia e le itiiti ifo i le 2 lita. O le vaega mulimuli o loʻo faʻaaoga tonu lava i le taimi lava e tasi na amataina ai le aoina i le aso na muamua atu (o le taimi o le amataga ma le faaiuga o le aoina o loʻo matauina). E tatau ona teuina le pusa umi i se nofoaga malulu. I le faaiuga o le aoina o le urine, ua fuaina lona voluma, ua lulu le urine ma 50-100 ml ua sasaaina i totonu o se fagu o le a tuuina atu i le fale suesue.

E tatau ona faʻaalia le atoaga o le urine i aso taʻitasi!

Suesuega o le Urine mo suesuega e tusa ai ma le metotia a Nechiporenko.

A maeʻa le moe (i luga o se manava gaogao), e aoina le avega o le urine taeao. O le faʻaaogaina o le urine e faʻatino e tusa ai ma le tolu-faʻataʻitaʻiga: o le maʻi e amata i le muamua tioata, faʻaauau - i le lona lua, maeʻa - i le lona tolu. O le tele o le voluma e tatau ona avea ma vaega lona lua, o le aoina lea o loʻo faia i totonu o se mea mama, mago, le lanu ma le lautele. Ole vaega ole aofaʻi o le urine (20-25 ml) e tuʻuina atu i le fale suesue

Suesuega o le Urine mo suʻesuʻega i luga o Zimnitsky.

O le tagata maʻi e tumau pea i le masani masani, ae e aofia ai le tele o le vai faʻaalu i le aso. A maeʻa ona sasaa le vevela i le 6 i le 3 itula i le ao, e aoina le urine i ni atigi pusa eseese, lea e taʻu mai ai le taimi o le aoina poʻo le numera o tautua, o le aofaiga atoa o le 8 fesoasoani. 1 auʻaunaga - mai le 6-20 i le 9-00, 2 o loʻo galue - mai le 9-00 i le 12-00, 3 galue - mai le 12-00 i le 15-00, 4 galue - mai le 15-00 i le 18-00, 5 auaunaga - mai le 18-00 i le 21-00, 6 fesoasoani - mai le 21-00 i le 24-00, 7 fesoasoani - mai le 24-00 i le 3-00, 8 fesoasoani - mai le 3-00 i le 6-00 itula. O aseta uma na aoina i totonu o pusa faapitoa e 8 ua tuʻuina atu i le fale suesue.

Suesuega i luga o le enterobiosis (e iloa ai mea e nonofo ai ma peʻa).

Mo lenei suʻesuʻega, o le biomaterial e ave mai i le penisini (faataamilo i le anus) e le tagata maʻi. O le faʻatinoga e faʻatino i le taeao i le taimi lava e teʻa ese ai mai le moega PE A LE FUAFUAINA FUAFUAGA HYGIENIC, FAʻAALIGA MA LE FAʻAMATALAGA. Faʻatasi ai ma le sipuni o le cotton, o mea o loʻo faia i ni faʻaiuga tusitusia mai le pasela (o mea o loʻo taua i luga o latou fua). A maeʻa le tuʻuina o le laau i totonu o se atigipusa (e le tatau ona faʻaaogaina le pito o le cotton). O le mea lea, ua saunia le mea e tuʻuina atu i le fale suesue.

O le a le mea o faʻaalia i le inisalini e faʻaalia ma pe faʻapefea ona ave?

O le a faʻamaonia e le gata i le maʻisuka le maʻisuka i le taimi pe afai e siakiina le maualuga ole inisalini. Ole inisalini e taua mo le metabolism. O le a le suʻega o le insulin na o se fomaʻi e mafai ona fai mai. O le avea ma se homone o le natura peptide, e fanau mai i se seti o sela peta i vaega o Langerhans o le pancreas. O siama e afaina ai le fesuiaiga o tino ola uma.

O le gaioiga o le hormone o lona malosi e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E faʻaleleia ai le faʻalauteleina o ituaiga uma o le cytolemma plasma mo mea gaʻo mai le monosaccharide group, faʻamalosia ai le glycolysis fermentation, faʻapipiʻi gaʻo, gaʻo kulukose, ma faʻalauteleina le protein ma le fatuga o meaʻai. Faafetai i le inisalini, o le gaoioiga o alkaloids e paʻu i lalo glycogen ma triglycerides ua taofia. E maitauina e ala i aʻafiaga ma aʻafiaga faʻapitoa.

E tatau ona faia se suʻega toto mo le inisalini, ma faʻamatalaina o le a fesoasoani i le faʻamautinoa lelei le faʻamaʻi. Afai e le maua e le tino o le tagata lenei homoni, o le fomaʻi endocrinologist e iloa le faiga o le amataga o le maʻisuka ituaiga 1. O loʻo matou talanoa e uiga i le solia o faʻamalologa ona o le faʻaogaina o peta peta. Faatasi ai ma togafitiga o le hormone, o le faagasologa o le le atoatoa o le inisalini, e tupu ai se maʻi 2.

Talu ai o loʻo maua i le maʻisuka, o le faʻamaʻi ua afaina i le tele o faʻafitauli, ua fautuaina e faia se suʻega toto mo le inisalini.

E tatau ona faia se suʻega toto mo le inisalini, ma faʻamatalaina o le a fesoasoani i le faʻamautinoa lelei le faʻamaʻi. Afai e leai se inisalini o le tino o le tagata, o le fomaʻi endocrinologist e maua ai le pathogenesis o le maʻisuka ituaiga 1. O loʻo matou talanoa e uiga i le solia o faʻamalologa ona o le faʻaogaina o peta peta. Afai o le hormone e galue i luga o masini, e leai se faaletonu o le inisalini, e maua ai le maʻisuka ituaiga 2. Talu ai o loʻo maua i le maʻisuka, o le faʻamaʻi ua afaina i le tele o faʻafitauli, ua fautuaina e faia se suʻega toto mo le inisalini.

E faʻapefea ona faia se suʻega insulin?

E leai se manaʻoga mo le tele o sauniuniga mo le suʻega. Ua lava le alu i le moega i le afiafi, ma i le taeao, fafagu i luga, aua le 'ai pe inu soo se mea. Ina ia mafai ona sili atu le sao o taunuuga, o le a tatau ona e taofiofi mai meaai falai ma gaʻo i le aso. Afai e manaʻomia le suʻega i se isi taimi, mo le valu itula e mafai ona e inu na o le vai i ni mea laiti e faia ai se auʻiliʻiliga i se manava gaogao.

E le fautuaina le toto e ave pe a uma le faʻamalositino ma le inupia. Faʻapipiʻi foʻi le faʻataʻitaʻiga ina ua uma nei ituaiga o faʻamaʻi:

  1. faʻamalamalamaga
  2. Faatulagaga
  3. leitio
  4. physiotherapy
  5. suʻesuʻega saʻo.

E fautuaina e ave le toto aʻo le i faia fualaau. Afai ei ai se faʻamatalaga mo vailaʻau ma e le mafai ona faalēaogaina, o le suʻega e aofia ai vailaʻau uma e ave e le tagata maʻi ma a latou tui. E masani lava ona mafai e se tagata ona suʻeina se inisalini, pe faʻapefea ona e faia - talanoa i se fomaʻi.

O le a le mea o faʻaalia e le auiliiliga?

I se tino maloloina, o le inisalini masani o le 3 i le 20 micron Unit / ml o loʻo gaosia. O le faʻamaina o meaʻai gaʻo e faʻaleleia ai le fua o le hormone. O le mea lea, e le mafai ona e 'ai aʻo leʻi suʻeina. O tagata e maua i le inisua ma le inisalini e le mafai ona maua le taunuʻuga mulimuli, talu ai ona o le iuga o le suʻega o le a faʻaalia ai fuainumera mo le aofaʻi o le hormone - natura ma le injectable. Afai o le fualaau o le inisalini i totonu o le tino e faalēmatauaina, ou te iloa ai le maʻisuka. Afai o le hormone e sili atu, o se faailoga lea o ni neoplasms e mafai ona fai i le pancreas. Ua faateleina tamaloloa o Langerhan, o latou siama ua faateleina, ma ua latou maua atili ai le homone.

Afai e te faʻaitiitia le gaʻo gaʻo, o le hormone o le a le sili atu i le masani, e sili atu ona lelei le pulea e ala ile pasia o suʻega insulin.

O afea e tatau ai ona ou suʻeina se suʻega toto mo le inisalini ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻi saʻo?

Aisea e le faʻalavelave ai le tagata e le puleaina le inisalini i totonu o le toto? E foliga mai o lenei faʻataʻitaʻiga faigofie e mafai ai e oe ona vave iloa igoa muamua o faʻamaʻi tuga e mafai ona faʻaleagaina ai le lelei o le olaga. O se suʻega ole inisalini ole taimi o le a mafai ai ona e iloa faʻaletonu i le taimi ma fautuaina togafitiga faʻamaonia.

O le inisalini o le hormone protein o se mea taua tele. O lenei hormone e maua ai le felauaiga o meaʻai i sela. Na o le faafetai i le inisalini i le tino e tumau pea le paleni lelei o gaʻo. O le hormone e gaosia i le cyclically, o lona maualuga i le toto e maualuga lava pe a uma le taumafataga.

Faamatalaga o le auiliiliga

O le inisalini e masani ona taʻua o se vailaau o le natura porotini, lea e maua mai i nila faapitoa o le pancreas. O le gaosiga o lenei vailaʻau e faʻatatau i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le aoga autu o le auʻiliʻiliga mo lenei hormone o le faʻamaoniga ma le siaki mulimuli ane o le aoga o le togafiti o le maʻisuka.

O se faʻafitauli matuia tele lea e le mafai ai ona masani le tafe o le kulukose i totonu o le tino. E le mafai ona faʻaaoga le kulukose e avea o se punavai o le malosi i se tagata e maua i le maʻisuka, ma o lenei mea e mafua ai le tele o faʻalavelave matuia i le faʻaogaina o masini eseese.

E le gata i lea, o se suʻesuʻega toto e faʻaalia ai e le gata o le i ai o le maʻisuka, ae faʻapea foi lona ituaiga. O le mea lea, afai e taofia e sela o le gland le gaosia o le homone i le aofaiga manaomia, o le ituaiga muamua o faamaʻi e atiina ae.

Fautuaga! O le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka e atiaʻe pe afai e itiiti ifo ma le 20% o le aofaiga manaʻomia o le hormone e gaosia i le tino.

I nisi o tagata gasegase, o le tele o le inisalini e le suia, o le maualuga e mafai foi ona faateleina, ae peitai, e le mafai ona puipuia le tino o le tino i lenei mea. O le iʻuga, o loʻo maua ai le maʻisuka, lea e taʻua o le insulin-tutoatasi poʻo se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua.

O le maʻisuka o se maʻi ogaoga tele, ma faʻafitauli e pei o le:

Talu ai o aʻafiaga o le maʻisuka e matua ogaoga, e tele le taulai atu i le vave iloa o lenei maʻi. O lea la, afai e te mauaina i le taimi nei o le maualuga o le hormone ua maualuga ona o le maʻisuka, ona faigofie ai lea o fuataga e pei ole:

  • meaai faapitoa
  • vasega aʻoga faaletino.

O se taunuuga o fuafuaga na faia, e mafai ona ausia le faʻamautuina o le mamafa ma toe faʻafoʻiina le metabolism ole gaʻo e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau.

Faailoga mo le toe faafoi

Tofi se auiliiliga mo le insulin i totonu o suʻesuʻega suʻesuʻega ina ia maua ai le maʻisuka, faʻapea foi ma isi masalomia o le tertiarine e masalomia.

O tagata e vaʻaia ma le totoa lo latou ola maloloina e mafai ona gauai atu i mea faʻalavelave faʻapitoa ma saili togafitiga faafomaʻi ia i latou lava ma se talosaga e faʻatulaga se suʻega mo le inisalini. O faailoga nei e tatau ona mataala:

  • se suiga matuia i le mamafa o le tino i soʻo se itu, pe a faʻalagolago le tausia o meaʻai muamua ma le faʻaleaogaina o le tino,
  • vaivaiga, vaivai,
  • faʻatasi ai ma le paʻu o le paʻu, o manuʻae faʻamalo lemu.

E faapefea ona faʻatinoina le auʻiliʻiliga?

E lua faʻataʻitaʻiga:

  • Le suega fiaai. I le faʻaaogaina o lenei metotia, o se tagata maʻi e faʻavaveina i luga o se manava gaogao.

Fautuaga! Mai le taimi mulimuli, e le itiiti ifo ma le 8 itula e tatau ona pasia aʻo leʻi faʻatalanoaina le taumafaina o mea taumafa. O le mea lea, o lenei auʻiliʻili ua faʻatulagaina mo le taeao.

  • Glucose toleni test. O le mataupu autu e tuuina atu i le 75 ml o le kulukose e inu ai, a maeʻa le lua itula mulimuli ane o le a tatau ai ona suʻe toto.

Ina ia mafai ona sili atu le sao o le suʻesuʻega, i nisi tulaga e fautuaina e tuʻufaʻatasia ia suʻega e lua. I lenei tulaga, e tatau i le tagata gasegase ona auina atu mea mo le suʻeina faalua:

  • i le taeao i luga o se manava gaogao
  • pe'ā uma le suʻega muamua, e tuʻuina atu i le tagata maʻi se vaiinu o le kulūkose ma e faʻaaogaina se sampling toto fou pe a uma le taimi atofaina.

O le faʻatinoina o se suʻega tuʻufaʻatasia e mafai ai ona e maua se ata auiliili ma sili atu ona saʻo le faia o se faʻamaoniga. Ae ui i lea, mo se suʻesuʻega puipuia, o se tulafono, ua naʻo le na o se "fiaaai" e suʻe ai.

Faʻapefea ona sauniuni mo le suʻesuʻega?

Ina ia mafai ona saʻo le taunuuga o le suʻega, e taua le saunia tatau mo le aoina o samples toto.

  • totoʻa toto i luga o se manava gaogao, e le mafai ona e 'ai pe inu se mea sei vagana ai le vai mama 8 itula ao leʻi tuʻuina atu mea,
  • e talafeagai le pasia o le auiliiliga aʻo leʻi amataina le vasega o togafitiga poʻo le itiiti ifo ma le vaiaso talu ona maeʻa,

Fautuaga! Afai e le mafai ona faʻavevesi le auala o togafitiga, ona tatau lea ona e talanoaina lenei mataupu ma lau fomaʻi, o le tele o fualaau e mafai ona afaina ai le iuga.

  • le aso ao le i filifilia, e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, faʻasaina le ava malosi, faʻamalosi tino,
  • pe a fai o se suʻesuʻega auiliili, ona fautuaina lea e foai atu le toto aʻo le i alu mo se televise scan, radiography, ma isi.

Tulaga masani ma faʻavaega mai masani

O le a le masani masani o inisalini mataupu? Afai o le toto sampling na faia i luga o se manava gaogao, ona masani ai lea o le masani ole mea o loʻo iai i lenei hormone mai le 1.9 i le 23 μIU / ml. O nei tulaga faatauaina e moni mo se tagata matua, mo tamaiti o le tulaga masani e laʻititi lalo ifo ma o laina mai le 2 i le 20 μMU / ml. Ae i tamaitai i le taimi o le maitaga, o le tulaga masani o le hormone content, i le isi itu, e laʻititi maualuga - mai le 6 i le 27 μMU / ml.

Afai e maualalo le fuainumera

Afai e faʻaitiitia le tulaga masani o inisalini, ona ono mafai lea ona taʻu mai le i ai o le maʻisuka ituaiga 1. O faʻamuamua o togafitiga o le gaogao o le hormone o:

  • fatu palpitations,
  • fiaai pea
  • o le susu, fia inu,
  • soona inu tele
  • faʻaleagaina.

O le faʻaitiitia o le maualuga o le hormone i nisi o tulaga e faʻaalia ai le i ai o le hypopituitarism, o se tulaga e mafua ai le faaitiitia o le gaioiga o le pito o le endocrine.

Afai e maualuga le maualuga

Afai e maualuga le maualuga o le hormone, e le o taimi uma e taʻu mai ai se faʻamaʻi. E pei ona faʻaalia i luga, o le maualuga o le inisalini maualuga e masani lava i le taimi o le maitaga. O le maualuga o le homone e mafai ona faateleina i le amataga o le maʻisuka e le o le inisalini ma o lenei faailoilo o se tasi lea o faailoga iloga autu.

E le gata i lea, ua maualuga le inisalini i insulinoma (paʻu o le pancreatic), acromegaly, ma Theenko-Cushing syndrome. O le tele o taimi, o le maualuga o le hormone ua faʻapupulaina i le:

O le suʻeina o se suʻega toto e fuafua ai le maualuga o le inisalini o le suʻesuʻega sili lea ona taua. Afai e faʻaititia le masani, e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻe o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 ma isi tulaga, o le maualuga o le homone, e ese mai ai, ua siitia. Ae ui i lea, o se faʻamalamalamaga faʻamaonia o fuaga o fuagafanua e mafai ona faia e se tagata poto faapitoa.

O le a le suʻega insulin?

O le a le suʻega insulin? O se suega faigofie mo inisalini, faafetai lea e mafai ona e iloa ai le maʻi i le ituaiga o maʻisuka i se taimi muamua ma, pe a tatau ai, ia faia se togafitiga o togafitiga mo le maʻi.

O le inisalini Polotini o se mea taua tele, faʻamautinoa le felaʻuaiga o vaega uma o meaʻai ile sosoʻo o totoga o le tino ma lagolagoina le vaega o le carbohydrate o loʻo manaʻomia. E taua le manatuaina pe a maeʻa le taumafa sugary, o le faʻaititia o le inisalini i le toto e faʻaititia.

O le kulukose i le hematopoietic system e aafia ai le gaosia o le inisalini i totonu o le toto, ma o le ata o le falemaʻi i luga o le suʻesuʻeina o le inisalini e faʻaalia ai ma sili atu le siakiina o le aoga i le togafiti togafiti o le maʻi suka.

O le faʻamatalaina o le maʻi o se faʻamaʻi tuga lea e le ulu ai le kulukose i le aofaʻi saʻo, e mafua ai le le atoatoa o le tino atoa. I lenei fesoʻotaʻiga, o le suʻeina o le toto mo le inisalini e le gata ina faʻaalia ai le maʻi o le maʻisuka ia lava, ae faʻapea foʻi ona ituaiga, faʻapea foʻi ma aʻafiaga talafeagai e fesootaʻi ma lenei maʻi.

Mafuaaga o le inisalini maualalo ma le maualuga i alii ma tamaitai

Ae peitai, o le itiiti ifo o le masani i le fuafuaina o le inisalini i tamaitai ma alii e ono faailoa mai ai le ono tulai mai o faamaʻi mulimuli ane - o le maʻi o le maʻisuka o le ituaiga 2 o le muscle atrophy, o le i ai o le mamafa o le tino, ma mea e masani ai le gase o le ate.

O le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona mafua ona o le faʻaauau pea o le tino ma le maʻisuka ituaiga 1.

O faailo nei e faʻaalia ai se vavaeese mai le tulaga masani o le anotusi o le inisalini i totonu o le toto ma faʻamaoniga maualuga:

  • Lagona o le fiainu
  • Lagonaina o le vaivai tele ma vaivai,
  • Faʻailogaina le maʻi
  • Le lagona le fiafia o le sasaina.

I laʻititi maualalo:

  • Gluttony
  • Pallor o le paʻu,
  • Lue lima ma isi vaega o le tino,
  • Faateleina le fatu fatu,
  • Faʻaleagaina tulaga
  • Telefoni sili atu.

Faʻamatalaga

Mo le taimi e iloa ai le maʻi, e tatau i se tagata ona mataʻituina le soifua maloloina ma faʻalogo i faailo o le tino.

Ole laʻititi ole maʻi e fesootaʻi ma le susu poʻo le sasaina e tatau ona mafua ai se asiasiga i le fomaʻi.

O le filifilia o le suʻega suʻe o le a fesoasoani i le fuafuaina o feeseeseaiga i le toto, ma le malamalama o le inisalini masani i totonu o le toto o le a fesoasoani ia te oe e amata togafitiga i le taimi ma faʻamaonia lou soifua maloloina.

Aʻo leʻi amataina le faʻataʻitaʻiga, e matua faʻasaina le gasegase o meaʻai, o le mea lea e maua ai le gaʻo-o loʻo i ai ni oloa e faʻaopoopoina ai le hormone masani i totonu o le tino.

Afai o le inisalini e le o manatu i ai, o le maʻisuka ua maua, pe afai e maualuga le maualuga, e leaga pe leaga i le totoga glandular.

O le inisalini o se mea faʻalavelave lea e aofia ai i vaega e pei o:

  • gaʻo gaʻo
  • gaosia o le protein,
  • suauu gaʻo
  • faamautuina o le malosi o le malosi i le ate.

O le inisalini ei ai sona aafiaga tuusaʻo i le kulukose o le toto. Faafetai ia te ia, o le aofaʻi sao o le kulukose e ulufale i totonu o le tino.

Ina ia mafai ona saʻo lelei le auʻiliʻiliga, e tatau i le fomaʻi ona matauina le tagata maʻi i tulafono mo le sauniuni mo le tuʻuina atu.

O tagata maʻi e faasaina ona 'ai meaai i le 8 itula aʻo leʻi oʻo i le foai toto. Afai tatou te talanoa e uiga i le biochemistry, o le taimi o le teena o meaai e faateleina i le 12 itula. O le auala e sili ona faigofie e sauniuni ai, o le teena lea o meaai i le afiafi mo le auiliiliga i le taeao.

A o lei foaiina atu le toto, e faasaina le inu lauti, kofe ma mea inu, aua e mafai ona faʻaosoina le gaosiga o le hormone. O le maualuga e mafai ona e inu ai o se ipu vai. O le i ai o le kulumu i totonu o le gutu e mafai foi ona faia se itu le lelei i le suʻega.

I le avea ai o se tulafono, latou te faatonuina se auiliiliga mo le initaneti o le inisalini i totonu o le toto e avea o se vaega o se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ina ia maua ai le maʻisuka, ma, i le faaopoopo atu, pe a iai ni masalosaloga o le tele o isi maʻi o le endocrine.

O tagata e vaʻaia ma le totoa lo latou ola maloloina atonu latou te maitauina lelei uiga. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ina ia mafai ona ia faia se suʻesuʻega mo inisalini. O mea nei e tatau ona mataala ai le tagata i lenei mataupu:

  • Suiga matuia i le mamafa o le tino i soʻo se itu e faasaga i tua o le tausisia o meaai masani, faatasi ai ma le maualuga o le gaioiga faaletino.
  • O foliga mai o se lagona o vaivaiga ma le vaivai.
  • I le taimi o le faaleagaina o le paʻu, o manuʻa e malolo lemu.

E faʻapefea ona faia se suʻega insulin?

O lenei suʻega e masani ona faʻaaogaina e iloilo ai le mafuaʻaga o le hypoglycemia (maualalo le toto) pe soʻo se isi lava tulaga e aʻafia ai le gaosiga o le inisalini. E faʻaaogaina masani le suʻesuʻeina ma le mataʻituina o le inisalini, o se tulaga lea e faʻaitiitia ai le malamalama o le tino i ona aʻafiaga, ma mafua ai le faʻamalosia o le tino ma maua ai le tele o inisalini.

A maeʻa se suʻega maeʻaeʻa, ole a taʻu atu e le fomaʻi i le tagata maʻi pe tatau ona togafitia togafitiga faʻapitoa aʻo leʻi faia le suʻega. O nisi taimi e manaʻomia e le tamaititi ona aloese mai le 'ai ma inu mo le 8 itula aʻo leʻi amataina le suʻega. I le avea ai o se tulafono, e faatonuina e fomaʻi se siaki i se taimi faapitoa ma i se isi itu, mo se faataitaiga, e leʻi leva ona uma se taumafataga.

E fesoasoani le suʻega suʻesuʻe i le toto vevela e faʻaaoga ai se tui tui. O le nofoaga faʻasalalau e togafitia i se antiseptic. O se fusi fusi e tuʻuina i luga o vein.

A maeʻa ona vaʻaia le vein, e vaʻaia e le tekinolosi suʻesuʻe le vein ma maua ai le toto manaʻomia.

A maeʻa le faʻagasologa, e faʻamaʻalo le fale taʻavale, faʻaaogaina le nila, ma faʻaaogāina le faʻaofuofu o le faʻaaogaina o siama i le vaega o le puncture (e fautuaina e taofi lou lima i le tulilima mo le itiiti ifo i le lima minute ina ia le faia ai se hematoma). O le toto mo le faʻataʻitaʻiga o le a na o ni nai minute.

O le toto samples o se auala saogalemu atoatoa lea e mafua ai sina faʻaletonu. O le toto faataitai o le a gaosia e se masini faapitoa. E masani ona maua iʻuga ole aso.

Ole inisalini o le homone sili ona taua i le tino o le tagata. A aunoa ma lea, o le a le tupu le malosi o le malosi i le tino o le tagata.

Mo le gaosiga masani o lenei hormone taua, e tatau ona aofia uma ai sela o le pancreatic. Afai o le fuainumera o sela masani e mafai ona gaosia lenei vailaau e faʻaititia i le 20 pasene, e tatau ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 1.

I le tulaga masani o lenei hormone, o le atiina ae o le insulin resistance e mafai.

Iloiloga mo le inisalini e faʻaalia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi i le pancreas ma fesoasoani e faʻamaonia le maʻisuka. A maeʻa sea suʻesuʻega, e mafai e le fomaʻi ona faia le faʻamaonia saʻo ma amata le togafitiga talafeagai.

O fomaʻi e uiga i le maʻisuka

Fomaʻi fomai, Polofesa Aronova S. M.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fiafia: Matagaluega o le Soifua Maloloina ua faia le vaetamaina

O le matafaioi o le inisalini

E nafa ma le metabolism ma le tele o isi galuega tauave, e pei ole:

  1. O le salalau o le kulukose i le muso ma le gaʻo,
  2. Faʻaopoopoga o le permeability o silasila,
  3. O le faaputuputuina o palatini i totonu o le tino,
  4. Le vaevaeina o gaʻo i le malosi.

Faateleina le gaioiga o enzymes ua mamanuina mo le faia o le kulukose i le ate.

Ole inisalini o se vaega taua ole faagasologa ole metabolic i totonu o le tino. A aunoa ma lea, o le kullukose e le o gaosia ma faaputuputuina i le toto, lea e mafua ai le gasegase hyperglycemic. O se tulaga matautia lenei e manaʻomia vave togafitiga faafomai. E faigofie ona afaina.

O afea e tatau ai ona tofotofoina?

Inisalini o se hormone e faʻaalia ai le lelei o le pancreas. E tusa lava pe leai sau mafuaaga e te popole ai e uiga i lenei okeni, e tatau lava ona e faia sea suʻesuʻega mai lea taimi i lea taimi.

E tatau ona faia lenei mea mo mafuaʻaga nei:

  • Ona o le malosi o le mamafa o le tino,
  • Faʻatasi ai ma se gasegase faʻasolosolo E faapefea ona faʻatinoina le auʻiliʻiliga?

I le taimi nei, e lua auala mo le fuafuaina o le tele o inisalini i totonu o le toto: suʻesuʻega o le fiaai ma se suʻega toleniga o le kulukose. I le tulaga muamua, o le toto toto ua tosoina, lea o loʻo suʻesuʻeina i tulaga o suʻesuʻega.

I le lona lua - o le tagata gasegase e suʻeina se suʻega toto mai le tamailima i le tolu taimi:

  • I luga o se manava gaogao. A maeʻa lena mea, na te inuina se vaifofo o le 75 mg o le kulukose,
  • I le itula
  • Ma le itula mulimuli ane.

Tulafono o le Totoina o le toto

Ina ia mafai ona faʻamaonia le inisalini e faʻaalia ai faitauga saʻo, e tatau ona e mulimulitai i ni nai tulafono faigofie aʻo leʻi foaiina atu le toto.

Latou te aofia ai fautuaga nei:

  • O le toto e ofoina atu e manaʻomia i luga o se manava gaogao, aʻo fautuaina e matelaina mo le itiiti ifo ma le 8 itula.
  • O le aso ao lumanaʻi le pa, lafoai uma malosi malosi faaletino.
  • 12 itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, musu e 'ai meaʻai e maua ai le suka.
  • Mo le 8 itula - mumusu e 'ai meaai, e mafai ona e inuina vai inu.
  • Mo le 2 aso, faʻafesoʻotaʻi i se meaʻai faʻalaʻau faapitoa, lea e aofia ai le teena atoatoa o mea leaga.
  • Aua le ulaula i le 2 itula.
  • Taofi le inuina o fualaau i totonu o le vaiaso. Ae ui i lea, ao lei faia lenei mea, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi e fuafua pe o le a afaina oe.

Ia manatua o hormones e le afaina ai le maualuga o le insulin i totonu o le toto. O le mea lea, o le faʻanofoina e le tatau ona avea ma faʻalavelave i lenei auala o le suʻesuʻega i fafine. Ina ia fuafuaina lenei vailaʻau i totonu o le toto, totoina le toto vevela.

Soo se soliga o le tino masani o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona faʻaalia ai soliga matuia i le tino. Afai e maua le lua faʻasalaga, o le a iloa e le fomaʻi le tele o meaʻai. Afai ua fuafuaina se faaletonu ogaoga, ona mafai loa lea ona atiaʻe se insulin.

E taua tele le iloa o le faʻamaoniga tonu o le inisalini ina ia mafai ona pulea le ala o le gaʻo ma gaʻo gaʻo. O le faailoga lea e sili ona taua i le fuafuaina o le hypoglycemia, aemaise lava pe afai e atiina ae i le taimi o le gaioiga.

O le sili atu le taua o le suʻesuʻeina o le numera o le inisalini fuafuaina i le plasma toto. O nisi taimi e suʻesuʻeina i le fatuga, ae o se suʻesuʻega e le o taimi uma e moni, ona e matua aʻafia ai le togafitiga o anticoagulant. Mo le maua o faʻamaumauga saʻo, e fautuaina e ave se suʻega o le faapaleni kullukose.

O tulaga masani mo lenei suʻesuʻega o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Taimi pe a maeʻa le kullukose, minute.O le faʻaogaina o le inisalini, mIU / l
6 — 24
3025 — 231
6018 — 276
12016 — 166
1804 — 18

O le insulin i totonu o le toto o le tagata e faailoa ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. O le masani lava, o lona auala e faigata i le tele o meaʻai, ona o le a le lelei le faʻapalepale o le glucose: pe a uma ona faia le fofo, o le maualuga o le suka i totonu o le toto e oʻo i ona tapulaa faʻamau, pe a maeʻa ona le faʻasologaina mo se taimi umi.

Laititi o Inisalini

Ona o le le atoatoa o le tui o le inisalini i le toto o se tagata, o lona maualuga o le kulukose e maualuga. O lenei mea e mafua ai le matelaina o le telefoni feaveaʻi, talu ai e le mafai ona latou faaputuputuina se aofaiga talafeagai o mea aoga.

O faʻamalositino gasegase o loʻo pagatia, protein ma le paleni gaʻo o loʻo faʻalavelaveina. Musele ma le ate e le lava le glycogen e maua, o le mea lea e le lagolagoina ai le metabolism masani.

O sea soligatualfono e mafai ona iloa i faʻamaoniga nei: o le tagata e amata ona faitio i le fiaaai, fiainu, vave vave ma le le atoatoa o le tino - o lona soifua maloloina e matua mamafa lava. E toʻatele tagata latou te le o vaʻavaʻai i na faʻavavega mo se taimi umi, ona o le tele o faʻalavelave faigata.

Ole mafuaʻaga o le le lava o le inisalini ile toto e mafai ona iloa:

  1. Maʻi faʻamaʻi ma siama
  2. Soifuaga masani
  3. Tauga mamafa
  4. Faʻaleagaina o le fatu
  5. Faatoilaloina o lagona,
  6. Le faʻaaogaina o mea leaga,
  7. E masani ona 'ai
  8. Paʻi cardiovascular.


Afai e le mafai ona e amataina se togafitiga manino ma atoatoa i le amataga, e mafai e se tagata ona atiae le maʻisuka. I le suʻesuʻega i uluai laasaga o le atinaʻe, o se mea le lelei lea e faigofie ona ufiufi e se paleni paleni mea taumafa, togafitiga insulin i laulau, ma isi vailaʻau e toe faʻafoʻi ai le pancreas.

Aua neʻi galo e uiga i le manaʻoga ia tausia pea le malosi, faʻapea foʻi fualaau e afaina ai toto toto.

Televave o le inisalini

O le maualuga o le inisalini i le toto o le tagata e matua lamatia tele lava. Talu ai ona o sea solitulafono, o maʻi tuga e mafai ona tupu i totonu o le tino, lea o le a le gata ina afaina ai faafitauli ogaoga, ae o le oti foi.

Afai e te le amata togafitiga o lenei suiga i le taimi, o le a vave ona feagai le tagata ma le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2. E tupu ona o le mea moni e le mafai e le fausiaina o le insulin ona pasia, ona o lea mea e tumau i le toto. E le aoga, talu ai e le mafai ona gaosia le meaʻai i totonu o le tino.

Faatasi ai ma mafuaʻaga e mafai ai ona maualuga le inisalini i le toto nai lo le masani, ei ai:

  • O le mamafa
  • Faʻaleagaina le tui ile inisalini,
  • Pancreatic cancer
  • Polycystic ovary,
  • Pituitary Disease

Na o le fomaʻi o le a mafai ona fai saʻo le mea na mafua ai le faateleina o le tui o le insulin i totonu o le toto. O le a ia faia faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo, i luga o le faavae o le a ia tusia ai faaiuga. E naʻo le auala lenei o le a mafai ai ona faʻataʻitaʻiina se togafitiga lelei ma atoatoa o togafitiga.

Soifua Maloloina

O le taʻiala i le tuʻuina atu o le toto mo le inisalini e mo tagata ua iai faʻamaoniga muamua o le maʻisuka. O se suʻega o le inisalini e fesoasoani ia te oe e maua ai lau kulūkose ma faʻaalia pe o le a le ituaiga maʻisuka e te manaʻomia e iloa ai. Faailoga masani:

  • I se tagata e aunoa ma le gaioiga o le okeni ma le lagona masani o le kulukose, o le masani masani e 3 - 26 μU i le milliliter.
  • I se tamaititi, e masani ona galue i le gland, o le 3-19 mcU i le milliliter (i tamaiti, pe a faatusatusa i le tagata matua, ua faaitiitia).
  • O le vaitaimi i tamaiti e 12 i le 16 tausaga o se faʻafitauli mo le faʻamautuina o le maʻisuka malosi. I talavou, e masani lava ona fesuiaʻi. O le faʻasalaga i le tamaititi e suia e tusa ai ma le tuputupu aʻe o hormones o feusuaiga, faʻateleina le alualu i luma ma fua masani e masani ona faateleina. O se faailoga tumau o le 2.7 - 10.4 μU, e mafai ona faaopoopo i le 1 U / kg.
  • Ole fua ole inisalini i fafine maʻitaga e tatau ona sili ona vevela - 6 - 28 mcU i le milliliter.
  • O tagata matutua ua i ai tulaga taua e pei ona masani ai - 6 - 35 mcU i le milliliter.

O le masani o le inisalini i le toto o fafine e sui mai lea taimi i lea taimi ma o le faailoga e sili atu pe a ave fualaau oona. E laʻititi laʻititi i le taimi o le tamaʻitaʻi, talu ai o le taimi nei o loʻo faʻaitiitia ai le gaosia o hormones.

Tulafono mo le maʻi pe a suʻe le suʻega

Ina ia mafai ai e le toto ona suʻe saʻo, e aunoa ma se faʻalavelave, e tatau ona e mulimuli i faatonuga i le auala e tatau ai ona tuʻuina atu le inisalini:

  • E tatau ona e suʻe suʻega insulin i luga o se manava gaogao, vave i le taeao.
  • O le aso ao lei faia le inisalini, e le aofia ai soʻo se gaioiga faaletino.
  • 12 itula ae leʻi ave le toto mo suʻesuʻega, e le tatau ona e 'ai meaʻai ma maualuga maualuga o suka, gaʻo - gaʻo meaʻai. 8 itula ao le i faia le taotoga, 'aua le' ai meaai, lauti uma lava. E le faatagaina le vai minerale le faʻamaonia ao le i faia le faʻataʻitaʻiga.
  • Mo le 2 aso, pe faapefea ona alu e foaʻi toto, e tatau ona e tausisi i se meaʻai taumafa (faʻaesea meaʻai gaʻo).
  • I le afiafi o le suʻega, aloese mai meainu malosi.
  • O totoe 2 - 3 itula ao le i ulaula le taualumaga.
  • O taunuʻuga o le suʻesuʻega e toetoe lava tutoʻatasi mai suiga o feusuaʻiga i feusuaiga, o lea e mafai ai ona tofotofoina teine ​​mo le toto e oʻo lava i taimi o le suʻega.

Ina ia mafai ona siaki le aofaiga o le gaosiga ma le gaioiga o le pancreas, o se toto samato valea e faia i luga o se manava gaogao. I nai aso ao lei faia lenei auiliiliga, ua fautuaina e vavaeese le faaaogaina o fualaau faasaina e faateleina ai le suka (glucocorticosteroids, contraceptives, cardio-beta blockers).

E sili atu faʻamatalaga saʻo i le faʻaoga masani o le kulūkose ma le setete o laugoto gland e mafai ona maua e ala ile suʻeina o suʻega insulin i se avega. E faalua le toto, o le taimi muamua o le maualuga o le insulin i totonu o le toto ua fuafuaina i luga o se manava gaogao. Ma le 2 itula i le maeʻa ai o le vaifofo suamalie (suega kullucose).

A oʻo ina sili atu le fuainumera o le auiliiliga i le masani

O le tele o masani masani e tupu i nisi taimi e fesootaʻi ma uiga o le olaga. O faʻamatalaga faʻamalosi malolosi e fesoʻotaʻi ma suiga i le glandular tissue o le pancreas. O mafuaaga mo le maualuga o numera o le hormone i totonu o le suʻesuʻega:

  • Gaoioiga faʻaletonu mamafa - galue malosi, aʻoga i le falemaʻi. I le taimi ma a maeʻa faamalositino, o le manaomia o le kulukose e maualuga le malosi - o le faateleina o le inisalini e masani lava.
  • Faʻaitiitia le faʻapalepale - faʻalogona, popolega faʻalagona.
  • O faʻamaʻi o le ate, o le tele o kapatosisi e maua mai i le hyperinsulinemia.
  • Maʻa-nerve faaleagaina o le tino (musika atrophy, faʻalavelave faʻasoesa).
  • Neoplasms i le pancreas.
  • Faamai Endocrine.
  • Faʻaleagaina o le gaosia o hormones pituitary (hormone tuputupu aʻe).
  • Faʻalētonu lau galuega - hyperthyroidism.
  • Fesuiaiga o fale i suauʻu popo.
  • Le faʻavaeina o kala i totonu o le ovaries i fafine.

O le maualuga o le mamafa o le hormone e taofi ai le vaevaeina o le tino. E taofia ai le gaosiga o le malosi e ala i le faʻaaogaina o gaʻo mai fanua faʻaagaga. O le maualuga o le inisalini o iunite o loʻo iai faatasi ma se faʻalavelave i le totonugalemu o le tino o le tino - vaivai, leai se gauai, popole i vae, ma le fiaaai.

Pe a oʻo i lalo le fuainumera

Muamua lava, o le tele o galuega faʻalavelave e faʻatasi ma le faateleina o le toto suka ma o se vailaau o vailaau. O le a le mea e faʻaalia ai se mea maualalo maualalo o le homone?

  • Vaʻaia 1 le maʻisuka, lea e faia ai le inisalini laitiiti.
  • Se olaga e le masani ai pe a faʻaitiitia le gaʻo ma le tino. Faʻaaogā tele o laʻau suamalie - keke, pia, selu.
  • Faʻaauau le uta o le suka gaʻo, falaoamata.
  • O lagona popolega o le lagona.
  • Le vaitaimi o se faʻamaʻi pipisi.

O lenei totolo toto maualalo e fesootaʻi ma le maʻisuka. Ae le o taimi uma.

Faʻafesoʻotaʻi ma isi faailoilo o auʻiliʻiliga

Ina ia iloa ai le maʻisuka ma se isi faʻamaʻi e mafua mai i le faʻaleagaina o le hormonal, e tatau ona mafaufau i le aofaʻi o le inisalini i tua atu o isi suʻega (aemaise glucose). O nisi decryption:

  1. O le maʻisuka ituaiga 1 e fuafua ai le maualalo o le insulin + maualuga maualuga (tusa lava pe a uma le suʻega).
  2. O le maʻisuka ituaiga 2 e tupu pe a maualuga le inisalini + toto maualuga o le suka. (poʻo le tikeri muamua o le oona).
  3. Pumeka pancreatic - maualuga inisalini + sua maualalo (toetoe 2 taimi e maualalo ifo nai lo le masani).
  4. O le maualuga o le pancreatic production e faʻalagolago lava i le gaioiga o le thyroid gland ma o le a faʻaalia ai mea sese.

Suʻega o le Resistance ile Inisalini

O le faʻamaoniga o le inisalini o loʻo faʻaalia ai le maaleale o siama i le hormone, pe a maeʻa ona faʻaosofia poʻo lona faʻaofiina e ala i mea faʻaoga. Aʻo lelei, pe a uma le sua suamalie suamalie, e tatau ona faaitiitia lona faʻatupulaia, mulimuli i le faʻaaogaina o le kulukose.

E faʻapefea ona suʻeina se suʻega o le insulin? O lenei fuainumera ua manatu o le masani o le IR 3 - 28 mkU i le taeao i luga o se manava gaogao. A maeʻa ona 'ai le faʻamaoniga o loʻo tumau pea, o le faʻamaoniga o le inisalini e lauiloa (o le gasegase o le maʻisuka).

Muamua, ave le toto vevesi i luga o se manava gaogao. O faailoga autu mo faʻatusatusaga o kulukose, insulin, C-peptide. Ona tuʻuina atu lea i le tagata gasegase se avega - o se ipu malamalama ma le kulukose. A maeʻa le 2 itula, ona siaki lea o faailoga tutusa. Ole auiliiliga e masani lava ona faailoa ai se maʻi ole gasegase - o le masini o gaʻo, protein.

Tuua Lau Faamatalaga