E faʻafefea ona togafitia le pito i lalo o le angiopathy

E oʻo mai i le taimi nei, o le maʻisuka ua manatu o le faʻamaʻi masani o le endocrin system. O le maʻisuka ituaiga II e tatau ona gauai faapitoa. O lenei faʻamaʻi o uiga ia o tagata matutua, e seasea lava i tupulaga talavou. O le angiopathy sili ona mataʻutia o le pito i lalo o le maʻisuka, ma o le togafitiga e masani ona aafia ai le gasegase. O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu ma le le atoatoa o lenei hormone. E taua tele le faia o se filifiliga talafeagai o togafitiga, e tatau ona faʻamaonia le tagata maʻi i le manaʻoga e tausisia fautuaga uma faafomaʻi. O ia togafiti e faʻaititia ai le lamatiaga o faʻafitauli faigata i nisi o taimi. E mafua ai le faigata i le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1: i le aso e toetoe lava a le mafai ona faʻatuina le leaga o le maʻi o le maʻi mai le inisalini.

Angiopathy o se faʻalavelave o le maʻisuka

O se tasi o faʻafitauli sili ona taatele o le maʻisuka o le ita lea o pito i lalo. E tusa ai ma le faʻavasegaga, o loʻo aofia ai i le vaega o faʻasalaga. O faamaumauga tuai na maua mai e faapea o lenei faagasologa e tuusaʻo lava ma le faaleagaina o le puipui vascular. Ae ui i lea, o suʻesuʻega fou o lenei gaioiga ua faʻamautuina ai o manua o le vae i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ua i ai se tulaga eseʻese o mea o le maʻisuka ma pathogenesis, e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le atinaʻe o le polyneuropathy. Faʻaleagaina faʻaleagaina e leai se sili atu i le 12-15% o tagata maʻi.

O le faʻavasegaga e aofia ai ituaiga faʻataʻitaʻiga e lua.

  1. Microangiopathy, lea o loʻo aʻafia ai le laiti o laʻau ma arterioles. O totoga faʻatulagaina o lenei togafitiga o ipu o fatugaʻo, retina.
  2. Macroangiopathy e aʻafia ai laʻau tetele. Vailaau oona, o le faiʻai, o loʻo vaivai ai vae i lalo.

Faʻaleagaina o ipu o pito pito i lalo

O le telefoni, o lenei tulaga e mafai ona taʻua o le atherosclerosis, lea e atiina ae i tua o le maʻisuka. Ae ui i lea, e le pei o le atherosclerosis masani, angiopathy o pito i lalo o le maʻisuka ei ai nisi o foliga.

  1. Le alualu i luma o le maʻi, lea e tupu i le atherosclerosis masani. O le eseesega o le maua lea o le maʻisuka, e sili atu ona televave le maua o maʻi.
  2. Le natura polysegmental o le leona. O lona uiga, e tele foci i le taimi e tasi.
  3. E mafai ona tupu i talavou matutua.
  4. Le lelei le tali atu i togafitiga faʻasolosolo sese, statins.

Atherosclerosis e masani ona atiaʻe i tulaga. Muamua, o loʻo i ai se faʻatusatusaga o le puipui vascular, o le laasaga e sosoo ai o lo latou vavalalata, lea e taʻua o le vevela. O le faʻasalaga mulimuli e mafai ona matua taofia pe fesuiaiga o le vaa. O le iʻuga, o loʻo faʻateleina le hypoxia o meaola, gasegase ma le homeostasis, lea e faʻaalia i nisi o faʻaʻailoga.

O le tulaga sili ona atoatoa ma masani ona taliaina o lenei maʻi ua taʻua o Fontaine-Lerish-Pokrovsky. E aofia ai le 4 vaega.

Lona lua tulaga

E aofia ai le laʻasaga 2, 2A, 2B.

  1. Vaega 2. O faʻaʻailoga e pei o tiga tiga o le pito i lalo e amata ona aliali mai, sisi, o nisi taimi o sulu, e masani ona aʻafia. O nei lagona e masani lava ona tupu pe a maeʻa le gaioiga faaletino - savali, tamoe. E mafai ona tuʻuina atu faʻatasi ma le faʻasalalauga le tumau. O se mea tāua taua i lenei laasaga, o le tiga e mou atu pe a uma le uta i luga o vae. Ae ui i lea, o le faʻamaʻi e faʻaauau pea lona atinaʻe tumau. E tatau ona maitauina afai o le polyneuropathy e avea o se mea e mafua ai le angiopathy, ona avea lea o le masani masani ile falemaʻi, o le tiga o le tiga atonu e le o iai. I lenei tulaga, o faʻamaoniga e aofia ai le vaivai tele, le faʻavauvau, lea e faʻamalosia ai le tagata maʻi e faʻaitiitia le saoasaoa o le savali poʻo le taofi foi.
  2. O le Vaega 2A e aofia ai le atinaʻeina o le tiga i se mamao e sili atu i le lua selau mita, ae le sili atu ma le tasi le kilomita.
  3. O le Vaega 2B o loʻo faʻaalia i foliga vaaia o le tiga i lalo o le 200 mita.

Tolu taimi

E mafai ona tupu le tiga e tusa lava pe i ai se tulaga o le malologa atoatoa o tagata gasegase, e oʻo lava i le i ai i se tulaga vavalalata. Afai e le o iai le vae ua afaina, o le malosi o le tiga o le tiga e faaitiitia, ae o le ata o le falemaʻi o loo teuina.

Fa fa vaega

E maua mai i le maʻi pipili, o le mea mulimuli o le faʻamaʻi o le atinaʻe lea o le gangrene.

O faʻasalaga faʻapitoa o pito maualalo pito i lalo ma suʻesuʻega masani e mafai ona aʻafia ai le popliteal arteries. Faʻaauau le alualu i luma ma le faʻamalosi o lenei maʻi. I tulaga sili ona maualuga, na o le pau le togafitiga saʻo o le vavaeina o le vaega ua aʻafia, lea e mafua ai le le atoatoa o le maʻi.

Le ata o le falemaʻi ma suʻesuʻega

A asiasi se tagata maʻi i se falemaʻi, e tatau i le fomaʻi ona gauai atu i le i ai o faitioga, faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga faʻapitoa.

  1. Faʻaititia pe le lava le pulupation i maʻa o vae.
  2. Faʻaitiitia o le vevela ole itulagi. Mo faʻafitauli eseese, o lenei faailoga e sili ona taua, talu ai i le maʻi o le maʻisuka e tasi le vae e aʻafia ai, o le vevela e faʻaititia ai iina.
  3. Lulu o lauulu i luga o le vae poʻo le toesea atoa.
  4. Lago malosi o le paʻu, hyperemia o vae, o nisi taimi ogaoga cyanosis.
  5. O mataupu ogaoga e tupu ma le i ai o le tunama o le ischemic.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e aofia ai le faʻaaogaina o metotia nei:

  • siakiina e faʻaaoga ai se faʻamatalaga masani o ultrasound,
  • Faʻamatalaga e faʻaaoga ai le numera o le numera,
  • tusitusiga
  • angiography o vaʻa pito i lalo ma le faʻatusatusaga, o lenei faʻatatau e mafai ai ona maua le aofaʻiga maualuga o faʻamatalaga.

O le taimi muamua, na fiafia fomai e faʻaaoga le rheovasography, ae ona o le faia o se suʻega, e tele lava ina mafai ona maua se taunuuga le lelei, o le faʻaaogaina ua faʻaaogaina i tua.

O le maʻisuka angiopathy o pito i lalo e aofia ai togafitiga faigata, lea e aofia ai ni laasaga.

  1. Faʻatinoina togafitiga faʻapitoa mo le atherosclerosis ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi, antiplatelet drugs, statins.
  2. O le tagata maʻi e tatau ona uma le ulaula.
  3. O le glycemia ma le lipid metabolism e tatau foi ona faatulagaina lelei.
  4. Aumai i masani ma mulimuli ane faʻamautinoaina o fua o le toto.
  5. Feteenaʻi le mamafa, faʻaletonu le tino.
  6. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina, lea e faʻaleleia ai le soifua manuia o le maʻi, fesoasoani i le faʻateleina o le gaioiga faaletino, ae ui i lea, e masani lava e le afaina ai le fomaʻi.
  7. Fomaʻi faʻapitoa, filifiliga o seevae mo le maʻi. Ole togafitiga o togafitiga e mafai ona faʻasaʻo ai lenei laasaga pe a fai o le tagata maʻi e maua i le maʻi tui, lea e manaʻomia foi ona togafitia.
  8. Le faʻaaogaina o togafiti taʻavale - taotoga o le iniseti, vavalo taotoga o vaʻa afaina, pulea o le maʻi pe a uma le taotoga.

Ina ia mafai ona lelei le malosi o togafitiga, e taua tele le galue i luga o le maʻi. O sea laasaga e pei o le faʻamautuina o le polotini, gaʻo ma le gaʻo gaʻo e le gata ina faʻaleleia ai le faʻasolosolo mo le atinaʻeina o angiopathy, ae faʻaleleia atili ai le tulaga masani o le maʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifilia se meaai a le tagata lava ia o le a faatapulaaina ai le tele o meaʻai gaʻo, meaʻai gaʻo vave, ma mea taumafa ma le maualuga o le faʻasologa.

E manaʻomia le togafitiga o le hypoglycemic, lea e mafai ai ona faʻamaonia le maualuga o le suka, hemoglobin glycosylated, o le faʻamaoniga sili lea o le maʻisuka. I aso nei, o togafitiga faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina, lea e fesootaʻi ma le tele o le gangrene susu, lea e faʻaosofia ai le soona inu o le tino.

Fuafuaga puipui

O maʻi ma soʻo se ituaiga o maʻisuka e tatau ona faia taumafaiga uma e faʻatuai ai le amataga o le angiopathy. E tatau ona manatua i le mafaufau e toetoe a le mafai ona aloese uma mai lenei maʻi, ae o le faʻagesegeseina o lona atinaʻe e moni lava. O lenei mea o le a aloese ai mai le tele o faailoga le lelei.

O togafitiga puipuia e aofia ai le faʻaaogaina o fautuaga faʻafomaʻi uma e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Aua le faʻafefe le faʻaaogaina o fualaau o le suka poʻo le inisalini, faʻapitoa ona suia a latou tui. E taua tele le pulea o lou mamafa, usitai i fautuaga o meaʻai.

O nisi taimi ei ai se manaʻoga mo le faʻaaogaina o fualaau oona, o fualaau e maualalo ai le cholesterol. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, pe a faʻaitiʻitia le lumena o le aʻau, faʻalauteleina le thrombosis, ma maualuga le lipids e fesoasoani e faʻateleina ai le alualu i luma o le atherosclerosis.

E tāua le faʻaauau pea o le tulaga o le ate, aua o le mea lea e nafa ma le gaosiga o le glycogen, o se vaega mo lipid metabolism. Afai e mulimulitaia uma faʻamaumauga faafomaʻi, e mafai ona e faʻaitiitia le osofaʻiga o se angiopathy ua leva ona amata pe tolopo lona amataga. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le lelei o le olaga o tagata gasegase.

Tuua Lau Faamatalaga