Faasao tamatamailima mai puno o le va

  • Paʻu le paʻu o tamatamailima

Afai ei ai, i le mea e tepa muamua ai, o se faiga faigofie (mo se faataitaiga, o le pa'ū ifo o le toto e fua ai le toto glucose) e avea ma masani ma e faia i le tele o taimi i le aso, e oo lava i nai auiliiliga laiti e mafai ai ona leai se tiga.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tele ma faʻamaʻi. E toatele tagata e masani ona le iloa o loʻo latou ola i le maʻisuka. Latou te faʻaalia le leaga o le soifua maloloina i luga o galuega, popolega, ma isi mafuaʻaga.

I le taimi nei, e le o se finauga mo soʻo se tasi e fai mai o le mauaina o se faʻapalepale tumau mo le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona na o le puleaina o le maʻisuka lava ia i le taimi o lenei maʻi.

O le mea e ave i ai le faamuamua i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le maua lea o se faatulagaga masani o le maualuga o kulukose o le toto.

Puleaina o maʻi suka i ou lima

O le faʻamoemoeina o le kulukose e faʻaaoga ai se glucometer o se faiga faigofie ma toetoe lava leai se tiga. Ae faʻaopoopo i le iloa o tulafono faavae o fuataga, e tatau ona manatuaina o sina tamai paʻu o le paʻu, microtrauma, e mafai ona avea ma punavai o faafitauli pe afai e te le saunia le paʻu aʻo le i faia le faʻatinoga ma faʻalogo i ai pe a maeʻa auʻiliʻiliga.

Saunia o le paʻu mo le fuaina o suka ma se glucometer

O le sampling samples e sili ona lelei mai le pito o le tamailima. Aʻo leʻi suʻeina, fufulu ou lima i le fasimoli ma faʻagogo lelei. O le vai i luga o le paʻu e mafai ona aafia ai le iuga. Aua le soloia le paʻu i le ava malosi, aua e mafai foi ona aafia ai le tulaga o le auiliiliga.

E le fautuaina le togi o tamatamailima i le ogatotonu o le tamatamailima, ae i le itu, e faaitiitia le tiga. E tatau ona suia nofoaga o poma. Afai o le toto sampling e faia i taimi uma mai le nofoaga e tasi, o le ita ma le mumu e mafai ona atiaʻe. O le paʻu o le a sili atu le mamafa, mafiafia ma vaeluaina.

O le mataua muamua o le toto e le o le suʻesuega, e tatau ona aveʻesea i se masima susu. Mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina o le mita.

Tausiga o le paʻu pe a maeʻa le toto sampling

A uma ona ave fua, ia fufulu ese le tamatamailima i se fulufulu mago, e aunoa ma se ava malosi! O le ava malosi e mimiti tele ai le paʻu, ma o le maʻisuka, o le paʻu ua maego, e ono afaina. E sili ona lelei le faʻaaogaina o se kulimi faʻatasi ma se mea e fai ai ata tifaga i le limatusi lima, lea e "faʻamaufaʻailogaina" le micro-wound and prevents infection from entering the site. Ina ia faʻamalieina le tiga o lagona i nei kulimi e faʻaopoopo ai le manava ma le faʻafefe o vaega, mo se faʻataʻitaʻiga, menthol ma le suauu mimiti.

E tāua tele le faʻamautinoa o le paʻu o lima e ola maloloina, e le o matutu, ma o le faʻaoga o tamatamaʻilima e tumau pea le vaivai ma e faʻagata. Ona mataʻituina lea o lou maʻisuka i se glucometer o le a lelei ma leai se faʻaletonu!

E uiga i tamatamai lima

Savali UKR » 18.05.2007, 9:31

Savali Irina » 18.05.2007, 11:17

Savali Atua » 18.05.2007, 11:49

Savali UKR » 18.05.2007, 11:50

Savali Lena » 18.05.2007, 12:32

Savali Irina » 18.05.2007, 13:04

Savali incognito » 18.05.2007, 13:13

Savali mamanu » 18.05.2007, 13:15

Savali KRAN » 19.05.2007, 12:57

Savali Iulia » 19.05.2007, 19:23

Savali Rimvydas » 19.05.2007, 19:40

à ìîæåò ïåðåäóìàåòå è ñòàíåòå õîòÿáû äâà ðàçà?

Savali Maria » 19.05.2007, 23:25

I le lautele, o le mea moni, o tamatamailima ua sasaina i le tele o taimi i luga o le tele o tausaga (= "ua leai se avanoa ola"), ae ua talafeagai lelei mo le faapipii i luga o le pipi / uuina o le au / sipuni / pulu / palu pateta, ma isi. Ae naʻo le maeʻa ona faʻasalaina fou i luga o le piano, e masani lava ona tumau pea le sosoʻo o le toto. Dracula Dragula.

Sa ou taumafai e vaʻavaʻai faalemafaufau i le mea na tupu, e mafai ona e vaʻaia iinei:
http://avangard.photo.cod.ru/photos//f/. 6f313f.jpg

O nisi o togitogi paʻepaʻe e le taua, ou te le iloa po o fea e sau mai ai, atonu o se mea e iai se tioata. Mo le manino, e aoga le naʻo le tamatamailima itiiti, i le isi - e atagia ai, e le mafai ona e vaʻaia ni faailoilo o le pulea e le tagata lava ia o aso uma.

Savali Johnik » 20.05.2007, 3:12

Na tusia e Marie: O le mea masani lava, o tamatamailima ua sasaina i le tele o taimi i le tele o tausaga (= "ua leai se avanoa ola"), ae o lea ua talafeagai mo le faapipiiina o le pipi / uuina o le au / sipuni / pulu / palu pateta, ma isi. Ae naʻo le maeʻa ona faʻasalaga fou i luga o le piano, e masani lava ona tumau pea le sosoʻo toto. Dracula Dragula.

Sa ou taumafai e vaʻavaʻai faalemafaufau i le mea na tupu, e mafai ona e vaʻaia iinei:
http://avangard.photo.cod.ru/photos//f/. 6f313f.jpg

O nisi o togitogi paʻepaʻe e le taua, ou te le iloa po o fea e sau mai ai, atonu o se mea e iai se tioata. Mo le manino, e aoga le naʻo le tamatamailima itiiti, i le isi - e atagia ai, e le mafai ona e vaʻaia ni faailoilo o le pulea e le tagata lava ia o aso uma.

E le o vaaia le va o le fig, o fea e te manaʻomia e matamata ai o loʻo i ai se faʻalauiloaina ..
E i ai aʻu sana e sao mai i le vavaega

Faamama samatama lima

O le faʻasalaga ma se masini faʻamalosi e masani lava ona faia i luga o tamatamailima, ona o le nofoaga sili ona faigofie lea e leai se lauulu, ao le numera o faʻamamaga e itiiti.

E tele foʻi toto i totonu o tamatamailima, o lea e mafai ai ona e maua le toto e ala i le pipiʻi malie o ou lima. O le manua, pe a manaʻomia, e faigofie lava ona faʻamaʻi i se laumei inu.

I le taimi o le auiliiliga, e tatau ona e iloa mai le tamatamailima e ave ai le toto mo le suka mo le glucometer. Mo le mauaina o faʻamaumauga maumaututu, o le puncture e faia i luga o le index, middle or thumb. I lenei tulaga, o le vaega o le totoina o le toto e tatau ona suia i taimi taʻitasi ina ia tupu ai manuʻa tiga ma mumu i luga o le paʻu.

I le avea ai o se tulafono, i totonu o se falemaʻi poo le fale, e aveesea le toto mai le lima mama, talu ai o le paʻu i luga o le paʻu e sili atu ona manifinifi ma o se numera toalaiti o faʻamaʻi tiga. E ui lava e sili atu le faigofie ona maua mai le toto mai le tamatamailima, e fegalegaleai faʻatasi ma le tapulima.

O le mea lea, i le tulaga o le faʻamaʻi o le manua, e masani lava ona faʻalauteleina le faʻaogaina o le inflammatory i le laupepa.

E faʻapipiʻi le limatusi

O le nila o le peni tui e sili ona le tuʻuina i luga o le tamatamailima ia lava, ae laʻititi i le itu, i le va o le fagu ma le paʻu. Mai le pito o le fao e tatau ona toe tolopo 3-5 mm.

Aʻo galue i se glucometer, e faʻaaogaina le toto i se mataʻitusi faapitoa i luga o le suʻega o le taʻavale. Ina ia maua tonu i luga o le tau, e tatau ona faia se suʻega o le toto i totonu o se potu malamalama, o le a mafai ai e le maʻisuka ona vaʻavaʻai i auiliiliga uma ma faʻamaonia saʻo le suʻega.

E na o se vaega malogo o le paʻu e tatau ona faʻasalaina, o le mea lea, ao le i faia le taualumaga, e tatau i le maʻisuka ona fufuluina ona lima i le fasimoli ma faʻamago lelei i se solo. A le o lea, o le a salalau le pa'ū o le toto ile paʻu susu.

  1. O le tamatamailima o le tamatamailima e aumai i le suega i se mamao o le tasi le centimita, faatasi ai ma le tamatamailima lona lua o le lima e fautuaina e malolo mai le tino o le mita mo le sili atu ona faatuatuaina o le vaega o le poloka.
  2. A maeʻa lena mea, e mafai ona e faʻafefeteina lou tamatamaʻilima e faʻasaʻo le toto talafeagai o le toto.
  3. O faʻataʻitaʻiga faʻatasi ai ma se faʻapitoa faapitoa e mafai ona faʻaaogāina meaola faʻalauiloa mo le auiliiliga, lea e matua faʻamalosia ai le faʻatinoga.

Isi nofoaga o sampling toto

O le aveina o le toto mo le kulukose e nisi tagata gaosiga o glucometers e mafai ona faʻaaogaina le muaʻi lima, tauau, vae i lalo poʻo le ogavae. E sili atu ona faigofie le faʻatinoina o se iloiloga mai nofoaga e le masani ai i le fale, ao maʻi le tagata maʻi.

I le taimi nei, o isi vaega e itiiti le tiga. I luga o le muaʻi lima po o le tauau, e tele naua gata o le nerve nai lo le pito i luga o tamatamailima, o lea o le a toetoe lava a leai se tiga o se tagata o loʻo i ai se tui.

O lenei faʻamatalaga ua faʻamaonia e le tele o suʻesuʻega faasaienisi, ma o le tele o le lagona lelei, o fomaʻi e filifili e filifilia ni nofoaga e sili atu ona tiga mo le totoina o le toto.

  • Afai o le maualuga o le kulukose o le toto e maualalo, o le auiliiliga e mafai ona faatagaina mai na o le tamatamailima. O le mea moni, i lenei itu ua faʻalauteleina le toto, o le saoasaoa o le toto e tafe i luga ile 3-5 taimi le maualuga nai lo le lima, tauau poʻo le ogavae. O le mea lea, i le tulaga o le hypoglycemia, e aveesea le toto mai le tamatamailima e maua ai faʻamaumauga mautinoa.
  • I le isi itu, o le isi nofoaga e tatau ona maeʻaeʻa e faʻalauteleina ai le tafe toto i totonu o vaa.
  • E leai se tulaga e tatau ona e ave toto i nofoaga ma ni manulele ma veins, a leai o le maʻisuka atonu e ono oʻo i le toto toto.

I le eria o manoa ma ponaivi, latou te le afaina foi, talu ai e leai lava se toto iina ma e tiga.

Suʻe toto

I le i ai o le maʻisuka ituaiga 1, o le suʻega toto mo le suka e faia i aso uma i le tele o taimi i le aso. O le taimi sili mo suʻesuʻega o le vaitau lea ao leʻi 'aʻai, pe a uma le' ai ma le afiafi, ao le i momoe.

O maʻi faʻamaʻi ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi fua glucose i totonu o le toto ma se glucometer lua i le tolu taimi i le vaiaso, e manaʻomia le pulea o faʻataʻitaʻiga pe a faʻaaogaina le suka. Mo faamoemoega e puipui ai, o le fua e faʻaaoga ai se glucometer e faʻatautaia i le masina.

Mo le maua o faʻamaoni saʻo, e tatau ona e saunia muamua mo le suʻega. E taua le faʻamautinoa o loʻo taumafaina le 19 itula aʻo lumanaʻi le suʻeina o le taeao. O le suʻesuʻega e faia i luga o se manava gaogao, aʻo leʻi fufulu ou nifo, o mea mai le paʻu e mafai ona aʻafia ai fua o fua. O le inuina o le vai ao le i faia se suʻesuʻega e le talafeagai foi.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo taʻu mai ai le auala e tui ai se tamailima e fua ai le kulukose o le toto ma se glucometer.

Tuua Lau Faamatalaga