Faailoga o faʻamaʻi fatugaʻo ma le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 o le a sili ona matautia le faʻamaʻi o le faʻalapotopotoga, lea e aʻafia ai olaga o le selau ma miliona o tagata i le salafa o le lalolagi. Ua fuafuaina e le International Diabetes Federation e faapea o le 2030, toeitiiti tasi ma le afa piliona tagata i le lalolagi o le a ola i le maʻisuka. Ae ui i lea, o lenei faʻamaʻi e mafai i le tele o tulaga ona puipuia togafitiga puipuia. Ma o le mafuaaga lea, na faia ai le Aso o le Maʻisuka o le Lalolagi (Novema 14) e faamanatu ai i tagata le faʻamaʻi.

O faʻamaʻi fatu gasegase e le o iloa mo se taimi umi, ma e masani ona iloa i le taimi e amata ai ona faaletonu fatugaʻo.

O le faʻamaʻiina o le fatu i le maʻisuka mo se taimi umi ua natia, e leai ni faʻailoga vaaia, e mafai e se tagata ona maua i se faʻamaʻi i se tulaga mulimuli mataʻina pe a fai o se faʻalavelave e pei o le gau o le fatu i le maʻi suka poʻo le taimi e le manuia ai fatugaʻo.

Atonu o se tasi lea o mafuaʻaga na mafua ai ona faʻailoaina le tele o le gasegase o le maʻisuka (maʻisuka nephropathy) nai lo le gasegase o mata (diatinic retinopathy) ma neura (maʻisuka neuropathy), ma o loʻo i ai ni faʻamatalaga muamua. I le tele o tulaga, e mafai ona aloese lenei taunuuga mataʻutia i le atinaʻe o faʻamaʻi fatuga i le maʻisuka pe afai e mulimulitaia taiala faavae o togafitiga o le maʻisuka (meaai, insulin) ma togafitiga lagolago o fatugaʻo (pe a talafeagai ai, e tatau ona togafiti fatu gaʻo, .

E faʻaleagaina uma aʻa i fatuga fatu fatu?

E ui lava o le maʻisuka ma fatugaʻo e vavalalata vavalalata, ae le o mea uma e faaleagaina ai lenei okeni i se tagata maua i le maʻisuka o le mafuaaga autu lea o lenei maʻi. O le mafuaʻaga e ono faʻaauau pea ona maua i siama o le urinary, lea e taatele i tagata maʻi e maua i le maʻisuka, faʻapea foʻi le maualuga o le maualuga ma le atherosclerosis, lea e aʻafia ai foʻi fatugaʻo. I nei tulaga, tatou te le o talanoa e uiga i se faʻalavelave patino, o le nephropathy o le maʻisuka, lea e aʻafia ai le tusa ma le 30% o maʻi.

O le mafuaʻaga o faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka o le microangiopathy, o lona uiga, o le faʻaleagaina o mea laiti laiti ma capillaries i totonu o le glomeruli lapopoa, lea e faʻamamaina ai le toto ma faʻavave ai le urine. O le galuega a nei glomeruli o le faʻasaoina o le polotini i le toto ma faʻafefe vai, minerale ma otaota faʻasolosolo. O le mea lea, o le uluaʻi faʻaaliga o nei fuifui o le faʻavaveina o le polotini mai le toto i totonu o le urine, muamua se aofaiga itiiti o albumin.

O le Microalbuminuria e tulaʻi mai, lea o le aso nei e fesoasoani ai i suʻega faʻapitoa e faʻamoemoeina muamua nai lo le faia o suʻesuʻega masani e faʻaalia ai le i ai o le polotini i le urine. I se taimi mulimuli ane o le faʻamaʻi, o le soliga o le galuega faʻamamaina o gaʻo, o le sili ona taatele o lona uiga o le faateleina o le toto creatinine. O lenei faʻamatalaga e taʻu mai ai ua amata ona maua i le maʻisuka le faʻamaʻi fatugao - ua le toe maua le maʻi. Glomeruli e amata ona suia le mea e fesoʻotaʻi ai, o le a mou ese atu le ulu, ma fatugaʻo ma le maʻisuka e amata ona faasolosolo malie ona leai a latou galuega.

O le a le taimi e oʻo ai i le atiaʻeina o faʻamaʻi?

Aisea ma le auala e tupu ai le microangiopathy ma le nephropathy e tupu i le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1 o le maʻisuka ua na o se vaega ua faamaonia. E leai se masalosalo o le hyperglycemia masani ma ona taunuuga uma, e pei o le glycation o proteins ma tissues, e aofia ai le aafiaga i sela eseese, e taua tele.

O penefiti o loʻo i ai le malosi e tuiina ai le kulukose. A oʻo ina tupu tele lenei gaioiga, e pei o le tulaga e maua ai le maʻisuka le lelei (o lona uiga o le lua ma le ituaiga muamua), o palatini e faʻaaogaina ma suia a latou meatotino. O le sili atu foi o le malosiaga o le polotini, o le sili atu ona leaga o le faʻaaogaina. O se porotini ei ai se taimi umi umi o le pagene. Collagen o le protein sili lea o le mea e fesoʻotai ai lea o loʻo i ai i soʻo se mea i sooga, maso, vaʻa toto, ma i totonu o totoga uma ma paʻu. I le faʻapipiʻi kullucose, o le collagen o le a faʻaumatia ma le faʻamalosia, ma, e le gata i lea, o le a sili atu ona faʻasaʻo i le faʻavae. O le mea lea, e oʻo mai foi i le gaioiga o le gaioiga o totoga o loʻo i ai le faʻapalapala. I le taimi nei, e naʻo sina laasaga puupuu i nisi o faʻafitauli oʻooʻo o le maʻisuka.

O i latou uma e maua i le maʻisuka e aʻafia mo le faʻamaʻi fatugao?

Mai aafiaga ua iloa ai e le o maʻisuka uma e maua i maʻi fatu fatu.

E le o tagata uma o loʻo maua i le maʻisuka ma le maʻi le pulea lelei, o loʻo i ai se faʻamaʻi fatuga, lea, i le isi itu, o nisi taimi e aʻafia ai tagata gasegase lelei. O le faʻamatalaga mo lenei mea na tupu na maua mai i suʻesuʻega faʻavae, lea e faʻaalia ai ei ai tagata ua matua naunau e atiae nephropathy ma, i se isi itu, tagata o latou genes e puipuia mai le faʻamaʻi. O taunuʻuga o nei suʻesuʻega ua fautua mai ai o se sootaga i le va o genetics, nephropathy o le maʻisuka, ma le maualuga o le toto maualuga o loo i ai moni lava.

Ae sili atu, o le nephropathy o le maʻisuka o le taunuuga lea o le le lelei o le puleaina o le maʻisuka ma o le genetic predisposition i le maualuga. O metotia o le faʻamalosi e leʻo atoatoa lelei ona iloa ai pe mafai faapefea ona iloa poʻo ai o loʻo lamatia le nephropathy o le maʻisuka. Ae ui i lea, e mafai ona manatu o le lamatia o le maʻisuka ma le le lelei o le pulea lelei o loʻo i ai pe afai e leai se togafitiga mo le toto maualuga. Lelei togafitiga ma faʻataʻitaʻiga e mulimuli mai i lenei.

Fautuaga mo fatuga maloloina (e le gata mo tagata mamai e maua i le maʻisuka)

  1. Faʻateleina ia vaiinu i taimi uma. O le inu mama vai e sili ona talafeagai. O fatugaʻo e le tatau ona faʻatuputeleina i mea e maua i vai mama ma lemonmonia. O maʻi suka e tatau ona faʻaeteete pe a filifilia po o fea vai e faʻaaoga. O le tele o tagata e maua i le maʻisuka e sili atu le malosi o le tino, lea e fesoasoani e puipuia ai, mo se faataitaiga, gaʻo, tupu aʻe o le fefete ma le tino i le tino, e mafua ai le manaʻomia o le inisalini maualuga. O le pH lelei mo le tino e 8 pe sili atu.
  2. O se matafaioi taua o le faia i meaai tatau ma se meaai talafeagai. E fautuaina e faʻatapulaʻa le faʻafefe, e sili atu le faʻaaoga o fualaau pe a kuka.
  3. Faʻateleina le taumafa i le taimi o le faʻateleina o gaioiga faaletino, faʻapea foi i le vevela o le tau.
  4. Laei lelei ina ia le maua se malulu - o se malulu e mafai ona oʻo atu ai i le mumū o fatugaʻo. O le tulaga e mafai ona faʻateleina e ala i le i ai o se faʻalavelave pei o se maa fatuga.
  5. Taofi le ulaula ona o vailaau faʻasaina mai sikaleti e le fiafia i galuega tau fatu.
  6. Ia talanoaina le faʻaaogaina o fualaau uma i lau 'auʻaunaga soifua maloloina.

Toe faafouina Renal

O le le aoga o le faʻaaogaina o le lapoa o lona uiga o le leiloa o le latou galuega. Latou te le mafai ona faʻamamaina le toto mai mea e afaina ai ma le tele mea, e le mafai ona pulea le tele o le vai, sodium, potassium ma isi masima i totonu o le tino.

E faasolosolo lava, o lenei tulaga e taʻitaʻia atu ai i le 'ava malosi lautele o le tino. O le sootaga i le va o le eletise ma mea alkaline o loʻo solia foi. O le aofaʻi o hormones e maua mai e lenei okeni e le mafaamatalaina ua faʻaitiitia. E amata ona lagona e le tino ma faʻaalia lo latou toesea. Inisalini, i lalo o tulaga masani, faʻavae i totonu o fatugaʻo. O le gaioiga o ia lava, faapea foi ma le faʻaaogaina o inisalini e faʻatuai.

Faʻalēaogāina o le lapopoʻa taimi e mafai ona foia e ala i le aofia ai o le tagata maʻi i se faʻamalosi poʻo se mea e faʻaaogaina. O metotia uma e lua e maua ai le toe sui galuega. Ina ia mafai ona faʻamamaina le toto, e lua auala e mafai ona faʻaaogaina ai: le maʻodia ma le dialysis peritoneal. I le tulaga o le uluai faagasologa, o le toto mai se vein e fesuiaʻi i le masini, ma faamamaina ma toe foi i le vein. E suʻesuʻeina le tagata i le tolu i le fa taimi i le vaiaso mo le lua i le fa itula i le nofoaga tutotonu.

Faʻasolosolo ile paʻu, e le faʻaaogaina se masini faʻamamaina toto. Aveesea o toxins mai le tino o loʻo faia i totonu o le lua. O se vaifofo e taʻua o le dialysate e faʻafeiloaʻiina i le gaʻo i totonu o le puʻu o le manava, pe a faʻafefe ai mea gaʻo mai le toto. E faʻamamaina le toto i totonu o ni nai itula, ma o le dialysate mai le lua o le manava e aveeseina pe faʻaaogaina se masini faʻapitoa. O lenei faiga, o se tulafono, o se tagata e alu i le po i le fale.

Suiga

Afai e manuia le vavelaina, o le fatu fou e galue lelei e pei o ia lava aʻo leʻi oʻo i le maʻi. E fautuaina le sailia o se tagata foaʻi i le latalata atu i le tagata e mauaina. O vailaau e taofia ai le tali a le tino i le okeni ua toe totoina e faateleina ai le lamatiaga o siama aua latou te ufiufi puipui a le tino. E mafai ona tuʻuina se fatuga e se tagata o lona aiga poʻo se tagata ua maliu. Aʻo faʻatali mo se mea e gaoioi ai, e masani lava ona alu se tagata e faʻamalosi.

O le toe gaosia o se faʻalavelave faigata ma taugata. Mo lona manuia, e tatau ona i ai le tino o le tino cardiovascular system (o lona uiga o le fatu ma le toto). Ae ui i lea, o se fatuga fou o le a faʻaalia i lamatiaga tutusa e ono afaina ai ona o le tele o le faateleina o le suka i le toto e pei o le totoga muamua. Ina ia mafai ai ona tumau pea le galue malosi i le umi e mafai ai, e tatau ona matua pulea le maualuga o le suka i le toto.

Fautuaga

Togafitiga o le nephropathy o le maʻisuka e matua faigata lava, ma i tulaga maualuga o le maʻisuka, e le mafai ona faʻamalolo atoatoa. Ina ia puipuia le faʻamaʻi o fatugao i le maʻisuka, e tatau ona taofiofia le faʻamaʻi. E tatau ona faapaleni le maualuga o le suka i le toto, seivagana ua fuafuaina e le fomai i se isi itu, o le maualuga lenei:

  • i luga o se manava gaogao - e oo atu i le 7 mmol / l,
  • pe a uma ona 'ai, e oo atu i le 10 mmol / l.

O le maualuga o le hemoglobin glycated (o se faailoga o le manuia o togafitiga i le past 3 months) e tatau ona oʻo i le 6%. O togafitiga talafeagai o le maualuga o le toto maualuga e taua foi.

O le tala lelei o le taimi nei, pe a faatusatusa i le vaitau, mo se faataitaiga, i le 20 tausaga talu ai, e tele atu avanoa mo le togafitia o le maʻisuka i tagata gasegase e le atoatoa. O le maʻisuka e masani lava ona faʻaalia i le paʻu faafuaseʻi o le galuega, lea e faigofie lava ona taʻitaʻia ai i luga o fualaau oona. O le mea lea, e sili atu le togafitia o le maʻisuka ma sui o le antidiabetic e le afaina ai fatugaʻo. O fomaʻi i aso nei, o le mea e fiafia ai, o loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻapitoa.

O le autu autu o togafitiga taimi, pei e mafai ona faʻagesegese ai le atinaʻeina o fatugaʻo fatugaʻo. O le maʻisuka e tatau ona pulea e se nephrologist. Na faʻamaonia ai o togafitiga muamua e faʻaleleia ai le faʻasolosolo mo maʻi. Afai e tolopo le togafitiga, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le oti, faʻafefe toto, ma falemaʻi.

Gaioiga galuega

O fatugaʻo latou te faia le tele o galuega taua i le tino o le tagata.

  • Aveesea o vailaʻau e mafai ona suauu vai, aemaise eletini eletise.
  • Faatonutonuina o le paleni o vailaʻau o le hydrogen, lea e afaina ai le afaina o le toto.
  • Aveeseina o le tele o vai.

  • Gaosiga o faʻamalosi e faʻamalosi ai le mamafa, e pei o le renin.
  • Le faʻafanoga o prostaglandins - mea e faʻaitiitia ai le toto.
  • Faatonutonuina o le paleni o le suavai - faateleina le urination, o fatugaʻo e mafai ona faaitiitia le maualuga o le felafolafoaʻi toto, faaitiitia ai le mamafa.

  • Sini o le erythropoietin - o se mea e faʻaolaina ai le gaosia o lela mumu.
  • Faʻaleagaina o le inisalini. O le tele o inisalini, na gaosia i totonu ma fafo, ua faʻaumatia i fatugaʻo.
  • Auai i le fesuiaiga o le vaitamini D, o le mea lea o fatuga e aafia ai le metabolism o le calcium ma le phosphorus.

Faailoga o le fatu fatu

Faailoga o faʻamaʻi fatugaʻo e mafai ona vaevaeina i vaega nei.

  • Fuʻa - o se faailoga o le tele o le vai i le tino. Faatasi ai ma tagata o loʻo nonofo ai, o loʻo i ai le manatu e ese le edema i le loto fatu mai le tamaititi. O le tala faʻatusa lenei: fulafula, e tusa lava po o le a le mafuaaga, e tutusa lava. O le mea moni o le vai e maua i taimi uma se tulaga maualalo. O le mea lea, ao faagasolo le po, o foliga ma lima ua fufula, ma ao faagasolo le aso e tafe atu le vai i vae. Renal edema e le o iai i le lotoifale, pe afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i le tasi lima, vae, poʻo na o le tino - e leai se mea e aʻafia ai fatugaʻo.
  • Toto maualuga. Faatasi ai ma mafuaʻaga o le faʻateleina o le toto, o gaʻo e nofo ai i se tulaga mamalu mamalu muamua. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻaalia o le maualuga o le toto maualuga, o le mea muamua lava e tatau ona suʻesuʻe i ai, e le gata i lea, e tusa lava poʻo le a le matua.
  • Paʻu tua. O fatugaʻo na afaina i mataupu nei: pe a faʻalauteleina o latou pulou e mafua mai i le taofia o le tafe mai o le urine (maa, tino, ma isi mea), faapea foi i le taimi o gaioiga pipisi.
  • Urine discoloration. O le lanu e sili ona mataʻutia e mumu po o le enaena enaena, o lona uiga o le i ai o le toto i le urine ma e manaʻomia ai se suʻesuʻega i luga o le fale. O le tele o tusitala i luga o le Initaneti o loʻo fai mai o le mimiti mumu o se faʻailoga o le faiva o fatugaʻo, o lenei mea ua le atoatoa. Malamalama, toetoe lava o le paʻepaʻe paʻepaʻe o se fesuiaiga masani, ae le o se faʻamaʻi o se faʻamaʻi fatuga.
  • Faʻaauau le paʻu o le paʻu. Afai e le o faʻatasi ma soʻo se vevela, ona ono avea lea o se faailoga o le toilalo fatuga.
  • Faailoga o faʻamaʻi urinary - faʻasolosolo faifaipea, tiga ma le mu i le taimi o le solo, tosoina tiga i le pito i lalo poʻo le potu, se manogi le lelei o le urine fou.

  • Puipuia i le uila. Le faʻamaoniga sili ona taua o faʻamaʻi fatuga, aemaise lava i le maʻisuka.
  • Suauu toto mumu i le urine - o lona uiga o se faʻafefiloi o le toto i totonu. Faʻatasi ma le palatini, o latou o se faailoga o se faʻamaʻi lea e aafia ai le masini viliina o fatugaʻo, e pei o le nephropathy poʻo le glomerulonephritis. O se foliga e foliga mai o sela mumu i le urine atonu e taʻu mai ai se manua faʻapitoa i le urinary tract ma se maa poʻo se tumo.
  • Faateleina le numera o le toto toto paʻepaʻe - O se faailo o le maʻi urinary tract.
  • Faateleina le maualuga o le toto o le urea, potassium ma le creatinine - Se faʻailoga o le toilalo fatuga.
  • I tulaga maualuga e mafai ona matauina faateleina i le phosphorus i le faʻatasi ai ma se faʻaitiitia o le konisini.
  • Hemoglobin faaitiitia. I nisi tulaga, o le anemia e mafai ona avea ma se faailoga o le toilalo o fatugaʻo, ma ua i ai i se tulaga sili atu lona alualu i luma.

Isi faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 1. Faitau atili iinei.

Faʻamatalaga o faʻamaʻi fatu

O suiga masani i suʻega faʻasolosolo faʻasolosolo ua faʻamatalaina i luga. I lenei vaega, o le a tatou talanoa e uiga i metotia faʻapitoa faʻapitoa.

  1. Suʻega faʻamatalaga (ultrasound) - O le auala sili ona taugofie, saogalemu ma taugofie. O le mea e leaga ai, i le fomai masani, e le o se lauiloa tele. E manaʻomia le faʻasolosolo mo urologists, aua e mafai ona latou iloa maʻa, tino, faailoga o le poloka urinary block, etc.
  2. Faʻafiafiaga o le fiafia. I luga o le x-ray, o le gaogao e masani ona le vaaia, o lea e manaʻomia ai ona faʻatusatusa. O se vailaau faapitoa e tui i totonu o le vein, lea e mafai ona iloa ai fatuga i luga o x-ave. O lenei metotia e mafai ai e oe ona suʻe le fausaga o fatuga, e suʻesuʻe ai le urinary tract, e iloilo ai le mafutaga o fatuga ma isi totoga. Faʻasalaina i le le atoatoa.
  3. CT scan - O se auala taua i le siamaina o le tino, urolithiasis, faʻapea foʻi ma faʻafitauli i vaʻa tetele. O falemaʻi e mafai ona faia CT e aunoa ma ni tapulaa ua leva ona tuulafoaia le urography.
  4. Faʻasologa o meaola o fatu gaʻo. O metotia uma o loʻo i luga e fesoʻotaʻi ma le suʻesuʻeina o le tulaga o le urinary tract. E le mafai ona suʻeina le tino lava ia i le ultrasound poʻo le CT, ae naʻo se microscope o le a fesoasoani mai iinei. O le natura o le biopsy e pei ona taua i lalo - i lalo o le faʻaleagaina o le tino ma le ultrasound control, ua faia se tui i le fatuga ma se masini faapitoa. Ma le isi, o se mea itiiti (pe tusa ma le kuata o le togi) o le tino, lea o loʻo suʻesuʻeina i lalo ole microscope, e aofia ai se eletise eletise, o le a to ese. I le nephrology o nei ona po, o le fatu o meaola o fatugao o le auala autu lea o suʻesuʻega.

Vaega o faʻamaʻi fatugaʻo i le maʻisuka

O faʻamaʻi fatu fatu i le maʻisuka ua vaevaeina i ni vaega se tolu.

Faʻamatalaga muamua o le nephropathy o le maʻisuka, o le suʻesuʻega autu o suʻesuʻega o le polotini i le urine. E le gata i lea, o le aofai o lenei polotini e fetaui lelei ma le malosi o le gaioiga o le nephropathy. I taimi mulimuli ane, o le nephropathy o le maʻisuka e faʻamaonia e le tolu o faailoga - o le protein i le urine, toto maualuga, suiga i le tupe.

E tusa ma le tupe siliva e taua tele le taua. E na o le pau lea o le nofoaga i le tino lea e mafai ai e se fomaʻi ona suʻe toto toto. O faafitauli ua faailoa mai i lenei mataupu o se uiga sili ona taua o le nephropathy o le maʻisuka, talu ai o suiga faapena o loʻo matauina foi i totonu o vaʻa fatu.

O le vavalalata vavalalata e taʻitaʻia ai le gasegase masani (faʻamalaina o le okesene) o fatugaʻo. O siaki e gafa ma le faatonutonuina o le toto maualuga e sili atu ona mataalia i le siama. O le iʻuga, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e tupu mai ma taunuuga uma e mulimuli mai.

Nai lo o se faaiuga

Ua talitonu le science o aso nei o le nephropathy o le maʻitaga autu i luga o le ola o se tagata maʻi i le maʻisuka. O le mea lea, afai e aliali mai se porotini i le urine o le maʻisuka poʻo le toto toto e alu, e faanatinati le feutagai ma se fomaʻi.
E mafai ona e filifilia le tagata poto faapitoa ma faia se taimi atofaina i le taimi nei:

Le aʻafiaga o le faʻamaʻi i le gaioiga galuega

O le maʻisuka ma fatugaʻo o se faʻatasi lea e taʻitaʻia ai le gaioiga o galuega a le tino. O fatugaʻo uma e aofia ai faʻamaumauga faapitoa e taʻua o le glomeruli. Latou te faia se sao taua i le faagasologa o le faʻamamaina o le plasma. O le toto faʻamamaina e pasia ai ni mea faʻapitoa, ma o mea aoga uma ma elemene e toe foʻi mai i le toto. O vailaʻau faʻamaʻi ma mea leaga e tumau pea i fatugaʻo, a maeʻa ona aveina atu lea i le vevela ma fufulu ese mai le tino. E tupu lenei mea i le masani ai o gaioiga o gaʻo, ma o le maʻisuka i le amataga o le atinaʻe e faʻateleina ai lenei gaioiga.

Afai o le maʻi ua faatoa amata ona atiina ae, ona oʻo lea i le vave ona tupu le gaioiga o le faʻaaogaina o mea leaga mai le tino. O le tele o le kulukose e pasi atu i fatugaʻo. O le isi itu, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le tele o le vai. O le televave o le faʻaogaina o le gaioiga, o le maualuga atu lea o le mamafa i totonu o le gloleuli lapoʻa. O le faʻaopoopoga o le filtrage e aʻafia ai le aoga o fatugaʻo, ma o se taunuuga, latou te amata ona vaivai.

O fatugaʻo ma le siama 1 o le maʻisuka ua amata ona faʻaleagaina. Muamua, o puipui o le okeni e amata ona paʻu. E tupu lenei mea i mea uma e lata ane i fatugaʻo. O sea faʻaopoopoga o le tele e fesoasoani e faʻaititia le numera o capillaries i totonu o le glomeruli. O lenei mea e oʻo atu i le mea moni e mafai e fatugata ona faʻaitiitia le itiiti ifo ma le itiiti o le suavai i le taimi, ma o le faʻamamaina o le toto toto ua faʻaititia ma le manino. O se faʻamaʻi faapena e le vave faʻaalia. E mafua ona o le i ai i le tino o le glomeruli faaopoopo, lea e fesoasoani i le faʻamautinoaina o le faʻamamaina o le toto.

O le maʻi e mafai ona tumau i se foliga masani mo se taimi umi lava. I le taimi lava e tasi, e mafai ona faʻaalia mai na o ia pe a le mafai e le glomeruli ona faʻamalieina lana galuega. Ae i nisi o tagata gasegase, o le maʻisuka e mafai ona faia se foliga lapoa ma amata ona alualu i luma vave. I lenei tulaga, o le gaioiga e le gata o fatugaʻo, ae o isi foʻi totoga e tupu. O faʻamaʻi fatuga e mafai ona iloa i le suʻeina ole toto. Afai e te le amata togafitiga mo le gau o fatugao i le maʻisuka, ona faigofie lea ona suia le maʻi. O lenei faagasologa o le a na o le taimi mulimuli lava e mafai ona iloa ai, pe a fai o le a gase le fatu fatu.

Faʻailoga a le Peraimeri o faʻamaʻi fatugao

O se tasi o faailoga muamua o le maʻi o le microalbuminuria. O lenei soliga tulafono e mafai ona fuafuaina e suʻega ole toto ma suʻesuʻega. I le taimi masani o le gaioiga o le okeni i le urine e aofia ai sina aofaiga o polotini - albumin. Faʻatasi ai ma le nephropathy, o le aofai o lenei polotini e faʻatupulaʻia tele. Ae i le taimi muamua o le liona, e matua faigata lava ona matauina le eseesega i le aofaiga o le porotini. Ina ia mafai ai ona fuafuaina na ituaiga faʻamaʻi faʻamaʻi ma le maʻisuka, e manaʻomia nisi o suʻesuʻega faʻamaʻi faigata. O se faʻataʻitaʻiga lenei, lea e faʻatino i le aoina o le suavai mo le aso atoa, faʻatasi ai ma le faʻamaoniga tonu o le aofaiga o le urine e aveesea i itula taitasi.

Ina ia mafai ona faia se iloiloga, e umi se taimi, ae mafai ona ia tuuina atu se manatu sao o le auai ma le atinaʻeina o le faamai. Afai o le auiliiliga e faaalia ai o le aofaiga o le albumin e matua maualuga lava, o lona uiga o loʻo taʻu mai ai faʻamaʻi fatuga ma le maʻisuka. Ae o nisi taimi, o se faʻaopoopoga o le faailo e ono faʻaalia ai le malosi faʻaletino malosi. Ina ia faʻamaonia pe faafitia le suʻesuʻega, e mafai ona toe faia le suʻesuʻega.

Microalbuminuria o loʻo faʻaalia i se faʻataʻitaʻiga muamua nai lo le suʻega o le toto. Talu ai o le microalbuminuria o le faailoga autu lea o le atinaʻeina o le maʻisuka, afai e te fuafuaina lona auai i nai tausaga muamua atu nai lo suʻesuʻega plasma, o le faʻamaʻi atoa lava e mafai ona faʻamaonia. Afai o le fatuga o le fatu fatu i le maʻisuka ua iloa ua uma ona maua i le toto atoa, ona masani ai lea ona le fiafia. O ia ituaiga o maʻi ua faʻataʻitaʻiina se tulaga faʻapitoa e tausia ai le gaioiga, ae e le mafai ona maua se fofo atoatoa.

O se tali masani e mafai foi ona avea ma faailoga o le maʻisuka. I tagata gasegase, o le a amata ona amata le toto, lea e fesoasoani i le gaosia o hormones e faʻafeagai ma le inisalini. O lenei mea matautia e mafai ona tutupu i le 1 ma le 2 vaega o le maʻisuka. O faʻamuamua o faʻamaʻi fatugao i le maʻisuka e aofia ai mea moni. E masani ona amata ona maua e tagata maʻi le mamafa malosi i luga o se taimi puupuu. O le tagata e amata ona alu i le faletaele i le tele o taimi, o le aofaʻi o le faʻafefe o le vai e faʻaateleina i le tele o taimi. O le tagata maʻi e lagona le ogaoga o le gutu ma le fia inu. E le gata i lea, e masani lava ona maua e tagata gasegase vaivai i le tino atoa ma le afu tele.

Faʻasologa o le Renal

Afai e leʻi iloa le faamai i se taimi talafeagai poo togafitiga e lei amataina, ona faasolosolo malie lea ona atiina ae, ma, alualu i luma, atili faʻalavelave le gaioiga o le tino. O le taimi sili ona taua i le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le 5 tausaga muamua lea. Afai e maua le maʻisuka i lenei taimi, ole togafitiga e tatau ona faia e aunoa ma le faatuai. E le na o le faʻaalia o faʻamaʻi, ae faʻamalolo atoa ai le maʻisuka. I le tulaga e le o iloa pe fuafuaina le maʻi i se taimi mulimuli ane nai lo le taimi na atofaina, ona oʻo lea i le maʻi o loʻo tupu aʻe le veʻa. O filifili nei o loʻo i ai i le va o afu capillaries. O lo latou tuputupuaʻe e mafua ai le mafiafia o puipui o le okeni.

Tissues e tutupu, ave le avanoa ma amata ona faʻalavelave faʻasalalau tatala ma tubules. O nei neoplasms e tutusa ma nodules tetele. O lo latou auai e faʻaalia ai le maʻisuka faasolosolo - o le nephropathy. Afai e oʻo lava i le taimi nei e leai se toto e gaosia ai le glomeruli, o lea ua suia atoa ma suia i nodules. O le aofai o plasma ua gaosia ma faʻamamaina ua faʻaititia atili. Ina ia mafai ona iloilo le gaosia o fatugaʻo, e faia ai se suʻega toto faʻapitoa. Ole aofaiga o le halogia urea i le plasma o loʻo taʻu mai ai le maualuga o le gaioiga.

I le taimi o loʻo i ai le maʻi i le laasaga o le alualu i luma, e mafai ona salalau atu i isi totoga. O le tagata gasegase e atiaʻe faʻamaʻi ogaoga o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le suʻesuʻeina o le urine o le maʻi e aofia ai se polotini taua tele, e mafai e le tagata ona maualuga le maualuga o le toto ma tele le malaise, lea eo mai faatasi ma le le atoatoa o le tele o totoga.

Faʻasalaga o Renal

O le maʻisuka e aʻafia ai fatugaʻo ma faʻalavelaveina ai a latou galuega. Afai e le togafitiga le faamai, e le saofaga i le faatelegeseina o lona alualu i luma, ona mafai ai lea ona tupu i le le atoatoa. O se tasi lenei o faʻafitauli matua e mafai ona tupu i le tino o le maʻi. O le faʻalavelave faʻavae i laʻasaga e tusa ai ma le polokalame lenei:

    1. Faʻateleina o le fatu i se ogaoga tele.
    2. Faʻateleina le faʻamamaina o le tino.
    3. Le faʻamaʻiina o membranes ma togafiti.
    4. Se malologa umi i le alualu i luma o le faamai.
    5. O faʻamaoniga e le oʻo mai mo le 10-15 tausaga.
    6. O se suiga tele i le toto o le tagata gasegase pe a maeʻa le vavao.
    7. Maualuga maualuga o urea ma le creatinine i totonu o le toto.
    8. Fua taua i le urine.

Soo se mea leaga e mafua ona o le amataina o le le atoatoa. O le tino o le maʻi na maua ai foi le maualuga o le kulukose o le kulupu ma le faʻaumatia o fatugaʻo. O mafuaaga mo lenei suiga o le maʻisuka e mafai ona eseese. I le faaopoopo atu i le le lava o togafitiga, o le le mafai ona toe faia se mea e mafai ona faaosofia:

      1. Toto maualuga.
      2. Faʻamaumauga.
      3. Maualuga maualuga o gaʻo i le toto.

O le maualuga o le toto maualuga o se mea taua. E faʻatasi ma le aofaʻi o le kulukose o loʻo iai i le toto o le tagata maʻi. Ole taimi e masani ai le faʻamaʻiina o le toto e mafai ona tuai pe faʻaumatia atoa le suiga o le maʻisuka i le le atoatoa. O se maualuga maualuga o gaʻo (aofia ai le cholesterol) i totonu o le toto e fesoasoani i le faateleina o le mesanigium. O lenei mea e faʻavaivaia ai le faʻaaogaina o le tino ma mafua ai faʻafitauli uma i le maʻisuka.

I nisi tulaga, e matua faigata lava ona tau le faʻamaʻi. O le vaega faʻavae e tele sona sao. Afai o se tagata maʻi i totonu o le aiga ei ai se numera patino o aiga o loʻo mafatia i le maʻisuka poʻo le le toe faʻauʻuina, ona otometi lava lea ona paʻu i totonu o le vaega lamatia.

E le o le uiga o lenei faʻamaʻi o le a tupu ma faʻaleaogaina ai le le atoatoa. Ae o le tagata maʻi e manaʻomia ona mataʻituina suiga i lona tino aʻo leʻi oʻo i le taimi muamua, faʻaauau ona faia suʻega ma faia suʻesuʻega.

Afai e fuafua e se tagata togafiti fatugao, o le a tatau ona vave togafitiga togafitiga, aua i lenei tulaga o le alualu i luma o le maʻi e mafai ona faatelevave.

Le faʻamaʻi masani masani

Sa e taumafai e fofo KIDNEYS mo le tele o tausaga?

Ulu o le Institute of Nephlology: "O le a e maofa i le faigofie tele ona togafitia fatufatuga i le ave i aso uma.

O fatugaʻo o se tasi lea o tino sili ona taua o le tino atoa o le tino o le tino. O la latou galuega autu o le fufuluina o le mimii ma aveese le tele o le vai mai le tino. I mataupu e le lelei ai le gaioiga o le okeni, e mafai e le tagata ona maua ni faailoga eseese e faailoa ai le i ai o se siama i fatugaʻo.

I le taimi nei, o se numera tele o faʻamaʻi e fesoʻotai ma le faʻalavelave faʻapitoa e lauiloa. E tofu i latou ma ona lava mafuaaga ma faailoga. Ae mo faʻamaʻi uma fatugaʻau, o faʻamaʻi masani e mafai ona iloga, o le tulaga lea i le toilalo o lenei okeni.

Faailoga masani mo le tele o faʻamaʻi fatugaʻo

O le mea pito sili ona mataʻutia, e faʻaalia ai le atinaʻeina o se togafitiga faʻapitoa i le fatugaʻo, o loʻo maualalo ai le tiga. Latou te ono faailoa mai mea nei:

  • e uiga i le atinaʻeina o le mumū,
  • e uiga i le atinaʻe o urolithiasis,
  • e uiga i le tupu mai o se fulu,
  • e uiga i le atinaʻeina o togafitiga i totonu o le fatuga lava ia, faʻatasi ai ma lona faʻaleagaina, le lelei le atinaʻega.

I le tulaga muamua, o tiga e tiga i le natura. O lea tiga e mafai ona tumau i ni nai itula po o aso uma, e fuafua i le maualuga o le faaleagaina o le okeni. Faʻatasi ma faʻamaʻi mumusu o fatugaʻo, e ono tupu le ogaoga i le itu.

Faatasi ai ma le urolithiasis, o le tiga e matuia ma tiga. E mafua lenei mea ona o le fesuiaiga o le tagata e faamamaina ile maʻa. I ia tulaga, o le tiga e le o le lotoifale i le natura, ae ua salalau atu i le pito i luma o le peritoneum, groin, genitals ma hips.

O le tiga i le tino o le fatu o fatugaʻo ua faʻaalia i le taimi mulimuli. I vaega muamua o le atinaʻeina o le maʻi, e le tupu le tiga. A oʻo ina salalau le faʻamaʻi, o le tiga e malosi i aso uma.

I mataupu pe a iai se faaletonu o le fatuga (ogaoga o vae, faʻavaivaia), ona oʻo ai lea o lagona tiga e mafua mai i le tau, o le mamafa o le maʻi ma le i ai o le tino i se tagata.

O le tele o faʻamaʻi fatuga o loʻo tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  • maualuga o le tino (38-400),
  • taoto ma vili
  • o le foliga mai o le edema,
  • faafitauli i le urination
  • suʻesuʻega o le faʻamalosi
  • osofaʻiga
  • siakiina o le paʻu.

O faʻavae eseese e mafai ona fesoasoani i le faʻaalia o nei faailoga, e aofia ai:

  • urinary tract infectious (urethritis, cystitis),
  • faʻamaʻi faʻatasi o le tino o le tino (gonorrhea, chlamydia),
  • vaega taua
  • tino mafanafana o le tino,
  • gasegase o le tino.

Urolithiasis

E aʻafia i le numera o faʻamaʻi na mafua ona o faʻafitauli faʻaleaga. E atiina ae i tua o le le lava o le taumafa o tagata. O le atinaʻeina o se maʻi e afaina i le olaga o se tagata, o ana meaʻai ma tulaga tau climatic. O le tele o taimi, o le urolithiasis poʻo fatu fatu fatu e atiaʻe i tagata e nonofo i vevela vevela. Mo se taimi umi, o le maʻi e le mafai ona faʻaalia i soo se auala. E mafai ona tupu le tiga pe a oʻo atu maa i le tagata mama.

Afai e laʻititi le maa, ona tiga ai lea o tiga ma maua i le pito i lalo. Afai e ulu atu se maa tele i totonu o le tagata mama, e mafai ona tupu le pusi malosi. I ia tulaga, e manaʻomia e se tagata se falemai vave.

Glomerulonephritis

O le Glomerulonephritis o se ituaiga o faʻamaʻi lea e aofia ai le mumū glomeruli (glomeruli). O le faʻamaʻi e afaina i le talaaga o faʻamaʻi pipisi masani, e aofia ai tonsillitis masani, faʻamaʻi pipisi o le tino, vevela vevela, ma le misela.

Hepatitis virus e mafai ona faʻaosoosoina le salalau o le glomerulonephritis. Faʻatasi ma se faʻamaʻi, o se tagata ei ai le tiga o le lumbar, maualuga le toto maualuga, toto le mama i totonu o le mimi, manua, fula. O le auiliiliga o le mimilo i ia tulaga e faaalia ai le sili atu o le polotini i totonu.

Pyelonephritis

O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e aofia ai le pyelonephritis. E tupu mai i le talaaga o maʻi fatu fatu. O lona atinaʻe e faʻapitoa i tagata e maua i le maʻisuka. E tupu i le foliga o le tiga lumbar, fiva ma vaivaiga faifaipea. Urine with pyelonephritis e le mafiafia. E mafai ona tupu i ni foliga laiti ma le masani.

O le gasegase taʻavale ma le tumau

O le faaletonu o le Renal e faatatau lea i faiga faʻaleagaina o loʻo aʻafia ai le tino ona o ana lava oloa gaosi. O le faaletonu o le Renal ua vaevaeina i le gasegase ma le tumau. Mo le foliga laititi, o uiga nei o uiga ia:

  • Tigā tiga i le pito i lalo
  • ulu matua
  • faaitiitia galuega faatino o le urine,
  • taʻavale

I le faaletonu laititi, o le edema e fai si itiiti, ma e le mafai ona tulaʻi i luga le vevela. O lenei gasegase fatuga e tele lava ina tupu i le tele o fualaau oona pe mafua mai i faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi. O mafuaʻaga o le faʻamaʻi e faapenei:

  • faʻamaʻi atu i siama streptococcal,
  • o le maualuga o vailaau faʻamaʻi,
  • le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory,
  • oona e le ava malosi, vine, metala,
  • pulega le pulea o immunosuppressants,
  • faʻafitauli i faʻamaʻi pipisi (lupus erythematosus).

O le faʻamaʻi e mafai ona toe faʻaleleia, ae manaʻomia vave togafitiga, ona o loʻo i ai se tulaga lamatia tele o le oti. E masani lava, mo se faʻamaʻi atoatoa, e manaʻomia e se tagata se masani masani o le faʻaliliuʻesega ma le faʻamalosia o le toto (faʻamaʻi toto). O le faamaʻi e sili ona lamatia i le tulaga o le faaleagaina o fatugaʻo uma i le taimi e tasi. E masani lava o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le aveesea o se fatuga tasi ma le toe gaosia o se okeni fou.

O le faaletonu o le lapopoʻa taimi e atiina ae i le talaaga o le tele o isi faʻamaʻi fatuga o loʻo tupu i foliga masani. E ono mafai ona: o le tino, glomerulonephritis, maʻi o le maʻisuka, faʻamaʻi o le fatu fatu ma isi. O le faʻamaʻi foi e amataina i le talaaga o le faʻamaʻi masani o le fatu fatu (CKD), lea e masani lava ona mafua mai i le maualuga o le toto maualuga, le nephropathy i le maʻisuka ma le glomerulonephritis.

O faʻamaoniga o le le atoatoa o le faʻaaogaina o le lapopoʻa e tele ma aofia ai mea nei:

  • lafoaʻi o le calcium mai ponaivi,
  • o le atinaʻeina o le faʻafefete i le bronchi, larynx ma mama,
  • paʻu o le paʻu i le foliga o lona lanu samasama, vaitau o tausaga, nofoaga tuumalie, mago ma le vevela,
  • oona o le gastrointestinal tract, le maua le fiaai ma le leiloa o le mamafa,
  • atinaʻe o le maualuga o le toto maualuga, faateleina le lamatiaga o le fatu ma oso,
  • tiga o musika, atuatuvale,
  • atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular.

Ua faʻaaoga lelei e le matou aufaitau Renon Duo e togafitia faafitauli tau fatu fatu. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O nei ituaiga o maʻi e manaʻomia ai togafitiga faʻamalosi o togafitiga, e aofia ai faʻasalaga toto ma totoga totoga.

Isi ituaiga o faʻamaʻi fatugaʻo

I le faaopoopo atu i nei mea, o loʻo i ai faʻamaʻi e mafua ai e le gata i faʻamaʻi pipisi. E aofia ai le nephroptosis. O lenei maʻi e atiina ae mo mafuaʻaga faʻapitoa. E mafai ona:

  • manuʻa
  • mamafa mamafa
  • taunuuga o le fanau mai
  • vave vave pe faaitiitia le mamafa.

O le faʻamaʻi e tolu ona laasaga ma le faʻaitiitia malie o le fatugaʻo o le vertebrae i lalo. I le taimi muamua, o le tiga o le tiga e le oʻo mai, ona faʻateleina lea pe a taʻoto le tagata maʻi. I le taimi mulimuli, o le fatugaʻo e toso ifo i lalo le tolu vertebrae, lea e oʻo atu ai i le tiga faifai pea. Faʻasolosolo i ituaiga ituaiga o faʻamaʻi fatuga, e togafitia togafitiga faʻapitoa e ala i le tausia o le fatugaʻo.

Faatasi ai ma faʻamaʻi fatugaʻo, o loʻo iai i latou o loʻo mafua mai i le atinaʻeina o le tino poʻo le maʻi. E mafai ona:

O se uila e aliali mai i luga o le fatugaini i foliga o se moli ua tumu i le vai. O se mea lelei lenei, lea, e ui i lea, e manaʻomia ai le mataʻituina e le aunoa. I uluaʻi laʻasaga, o le maʻi e le faʻaalia i le tiga, ona oʻo mai lea i totonu o le manava, tua ma itu. Aveesea o le uila e faia le taotoga.

O faʻamaʻi ua taʻua o le 'auʻaunaga lautele o le "kanesa o le fatu fatu" ua lamatia tele. I le amataga, o le kanesa e le o faʻaalia ni faʻaʻailoga. E mafai ona iloa e le metotia falesuesue, lea o loʻo faʻaalia ai auʻiliʻiliga le faʻavaveina o le eletise o le erythrocyte, o le maualuga o le palatini ma le toto mumu mumu i le urine.

Ona faʻaauau lea o le maʻi ma faʻaosofia le tiga o le lumbar, inu, anaemia ma le fula. E manaʻomia le togafitiga i le vave amata ona o le maualuga o le lamatiaga o le fesuisuiaʻi ma le ola faaletino.

Renal nephropathy e faʻaalia ai le i ai o faʻafitauli faʻapitoa i le okeni ua tuʻufaʻatasia. O le tulaga o loʻo faʻaalia e ala i le faʻaleagaina o le tamaititi, o le faʻaleagaina o le malosi, o faailoga e tupu mai i le talaaga o isi faʻamaʻi (lona lua, e le fesootai i faʻamaʻi faʻamaʻi). Aumai le faʻamatalaga o le nephropathy, e mafai ona manatu o se faʻalavelave o isi faʻamaʻi.

E masani lava, o sea ituaiga o siama ua faia muamua, ona faatonuina lea o le maʻi ile numera o suʻega faʻapitoa e iloa ai le mafuaaga o le faʻaleagaina o le maʻi. Faʻavae i luga o taunuʻuga, e faia ai e le fomaʻi se suʻesuʻega, faʻamatalaina le tulaga o loʻo manaʻomia. O le togafitiga o le tagata lava ia e faʻasalaina ina ia aloese ai mai le faʻamalosia o taunuuga le lelei, e oo atu i se taunuuga leaga.

  • Faamatalaga lautele
  • Mafuaʻaga mo le faʻaalia
  • Ata faʻaleleia
  • Faʻavasegaga
  • Nifaphathy i le taimi o le maitaga
  • Faʻailoga
  • Tulafono lautele ma metotia o togafitiga

Faamatalaga lautele

O galuega autu a le okeni ua tuʻufaʻatasia e aofia ai le faamamaina o le toto, le faʻavae ma le excretion o le urine. O le masani ai o le gaioiga o fatugaʻo e mafai ona faʻalavelaveina le talaaga o le tele o itu leaga. O gaioiga faʻapitoa e taʻitaʻia ai suiga ia e faʻaaogaina ai ia lava sela o le okeni tuʻufaʻatasi. O le faagasologa e aafia ai le gaioiga o fatugaʻo, o le tele o le urine, toto ua faʻamamaina. O le seti o suiga le lelei e afaina ai le tino atoa, ua taʻua o le nephropathy fatu.

O le manatu tonu o le nephropathy, o se tulaga lautele, o le a tuu i luma atu. I le mauaina o faʻamaʻi ogaoga o le fatu, o le tagata maʻi ua faatonuina se faasologa o suʻega e iloa ai se faʻamaʻi na mafua ai ona faʻalavelave. Faʻalagolago i le mafuaʻaga o le nephropathy, e tele ituaiga o faʻamaʻi e iloga, o loʻo fuafua ai le isi mataupu faʻavae o togafitiga. Togafitiga ua na o se fomaʻi atamai ua faatonuina, ua matua faasaina le taumafai e aveese mea le lelei na e maua.

Mafuaʻaga mo le faʻaalia

O le faʻavaeina o le nephropathy o se okeni paipa e aʻafia i le tele o mea le lelei. O faiga ma okeni uma i totonu o le tino o le tagata e fesootai.

O faamaʻi nei e saofaga i le sui o meaʻai ola maloloina ma mea faʻapipiʻi:

  • malfunctions o gutu o le endocrin. E masani ona i ai le nephropathy o le okeni ua tuʻufaʻatasia ona o le i ai o le maʻisuka,
  • faʻasolosolo i luga o le eleele (faʻasalalauga faʻapitoa),
  • uluaʻi maʻi o le okeni ua tuʻufaʻatasia (pyelonephritis, glomerulonephritis, nephrosis, malformations faʻaleagaina o le faʻalavelave),
  • afaina o le tino
  • suiga faʻaleagaina na mafua ona o le maitaga.

E taua le iloa o le nephropathy e mafai ona atiina ae i se tagata soifua maloloina i lalo ole aafiaga ole tulaga le lelei. O aʻafiaga i le tino e mafai ona tumau pe puupuu foi. O le maualuga o le faʻamaʻi fatuga e faalagolago i le faʻamaoniga o le maʻi ma isi mea.

Aoao e uiga i mea faʻamalolo o le bearberry ma le faʻaaogaina o togalaau e togafitia ai fatugaʻo.

O le a le mea e taʻu mai ma uiga i le amine o phosphates? Faitau le tali i lenei tusiga.

Ua iloa e fomaʻi mataupu e faʻaleagaina ai le tubules ma le glomeruli o fatugaʻo i se talaaga o aafiaga eseese:

  • o le faʻaaogaina le le pulea o le faʻaaogaina poʻo le faʻateleina masani o togafitiga fautuaina o ni vailaʻau faapitoa (vailaau faʻamaʻi, pulu oona, non-steroidal anti-inflammatory drugs),
  • ava malosi i luga o le ava malosi (gasegase pe masani ai),
  • o le aʻafiaga o le tino o le faʻasalalauina (e oʻo lava i se tamaititi se tasi e mafai ona mafua ai suiga faʻapitoa i fatugaʻo),
  • oona o fatuga ma vailaʻau eseese, vailaau gaosi oloa, metala mamafa.

E manaʻomia lou faʻaeteete e uiga i lou soifua maloloina, ae le o le faʻaaogaina o vailaau e aunoa ma le faʻatalanoa muamua i se fomaʻi, faʻagata pe lafoai atoa le faʻaaogaina o le ava malosi.

Ua faʻaaoga lelei e le matou aufaitau Renon Duo e togafitia faafitauli tau fatu fatu. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ata faʻaleleia

O le suiina o le tino maloloina o le fatu ma le mea e fesoʻotaʻi ai o se faʻaauau pea. I vaega muamua o le atinaʻe o nephropathy, atonu o le a le lagona e le tagata maʻi ni suiga leaga i le soifua maloloina.

O faʻamaoniga autu o togafitiga e aofia ai:

  • vaivaiga lautele, leai se aoga,
  • lagona le lelei i le pito i lalo (tupu i le taimi o le faʻamalositino, avega mamafa),
  • tiga o le ulu, o se lagona faifaipea o le fiainu (aʻo le tele o le mimilo ese e le mafai ona suia).

I uluaʻi laʻasaga o le atinaʻe o nephropathy, e toʻaitiiti e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ma tuʻuina atu faʻamaoniga i suiga o le tau, faʻalavelave. Seiloga e tupu faafitauli ogaoga o le soifua maloloina e asiasi atu tagata maʻi i se fomaʻi.

O tuai o vaega o le togafitiga o loʻo faʻamaonia e faailoga nei:

  • ua matua malosi le malosi o le malosi o le tino,
  • ma mata le lavalava, fulafula o le tino, aemaise o le tino, e mafai ona iloa
  • o le i ai o le polotini i le urine. Suesuega o suʻesuʻega i le potu suʻesuʻe o le a faʻaalia ai se suiga i le mamafa o le urine, ma isi suiga le lelei. O lenei tulaga e masani ona matauina i le nephropathy i fafine maʻitaga.

Afai e pipii le siama, o foliga e talitutusa ma pielonephritia gasegase (tiga, fiva, o le tele o le urine ua faʻaitiitia) ua faʻaitiitia).

Faʻavasegaga

Faʻalagolago i le le lelei o le mafuaʻaga na mafua ai le nephropathy, e fomaʻi e fomaʻi le tele o ituaiga o tulaga faʻaleagaina:

  • ituaiga o maʻisuka. O le mea sili ona taatele, faia e faasaga i le talaaga o le maʻisuka malosi,
  • togiaso nephropathy. O lenei ituaiga o togafitiga e fesootaʻi ma le faʻaalia i le tino o le tagata gasegase o vailaʻau eseese (salts of metals mamafa, oona). O se matafaioi taua o le faia e le ava malosi o fatugaʻo. O faʻamaoniga e faʻaalia pe afai ua iai ni suiga matuia e le mafai ona suia i le gaioiga o le okeni ua tuʻuina,
  • foliga faʻapitoa. O loʻo faʻaalia i le faʻalauteleina o le faalauteleina o puipui puipui o le renal glomeruli, ia o loʻo matauina ma le faʻaputuina o fausiaina i totonu o nofoaga e tasi. O le mea tonu lava e taʻitaʻia ai i lenei ituaiga o nephropathy e leʻi faʻamalamalamaina, ae o loʻo i ai fautuaga (ave ni vailaʻau maʻoti, maʻi oona i le tino, maʻi o le autoimmune, faʻamaʻi endocrine),
  • gouty nephropathy. E maitauina i tagata gasegase i le taimi o le gout (sota acic acid maua i masini eseese ma okeni, e aofia ai fatugaʻo). E maitauina e sili atu ona faigofie le tamaititi i le faʻamaʻi, e tusa ma le 50% o le aofaiga atoa o tagata gasegase e mafatia mai le nephropathy o le okeni ua tuʻuina,
  • dysmetabolic nephropathy. O le faʻaleagaina o le tino e faʻaalia i le solia o metabolic process, masima i totonu o fatugaʻo.

O togafitiga faʻamalosi o se mea taua lea e fesoasoani e iloa ai se ituaiga faapitoa o le nephropathy, faʻamaonia se togafitiga e faʻamalolo ai faʻamalologa le lelei, ma puipuia ai le faʻaumatia o le okeni ua fetaui.

Nifaphathy i le taimi o le maitaga

O le maʻi e masani lava ona maua i tamaitai i tulaga. O lenei tulaga e mafua ona o le tele o mafuaaga patino.

O faailoilo a le falemaʻi ua taʻu mai ai le ala o togafitiga i se fafine o loʻo aveina se tamaititi:

  • maualuga le maualuga o le toto maualuga, ogama palapala (e le gata o vae vaivai),
  • o le i ai o le polotini i le urine. O le faateleina o le polotini i le urine mo fafine maʻitaga ua manatu o le masani, i le tele o tulaga e le o se faailoga o togafitiga. Ina ia iloa le mafuaaga o lenei faailoga, suʻesuʻeina o urine ma feutagaiga ma se fomai o le a fesoasoani.

O mafuaʻaga autu e fesoasoani i le atinaʻeina o togafitiga i fafine ile tulaga e aofia ai:

  • le faʻamalosia o le faʻamalosia o le faʻamalosia o se fafine ma se tamaititi (o le tino o le tina e taumafai e faatea ese tuai mai fafo e ala i le osofaia o le pepe e leʻi fananau mai, lea e tau atu i taunuuga le lelei),
  • toe fetuunaiga o meaola,
  • faaputuputu i totonu o le fatu ma le placenta o mea e pala. O le gaioiga e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le fiafia o le tina.

Faʻailoga

O suʻesuʻega o se vaega taua o le sailia o mafuaʻaga o le nephropathy o fatugaʻo; o faʻatinoga o faʻataʻitaʻiga nei e faʻaaogaina:

  • Faʻasologa o fatugaʻo, o isi totoga o le faʻalavelave,
  • auiliiliga e iloa ai le aofaʻi o le konisini i le faʻamaʻi o le maʻi,
  • faʻatalanoaga lautele o faʻamatalaga (e mafai ai ona e maitauina le i ai o salts),
  • suʻesuʻega o meaola o meaola.

Faʻalagolago i faʻamaoniga patino, o le maʻi o le tagata maʻi, o le maʻi atonu e faʻatalanoaina se feutagaiga ma se endocrinologist.

Tulafono lautele ma metotia o togafitiga

O togafitiga faʻapitoa mo le nephropathy e leʻi faia muamua. Ole togafitiga faʻapitoa e faʻalagolago i le mafuaʻaga o foliga o suiga le lelei, o le mamafa o faʻamaoniga. O le togafitiga e faʻamoemoe e taofi faʻamaʻi o le falemaʻi, faʻaleleia le soifua manuia o le maʻi, puipuia le faʻalavelave o le tulaga, tausia le faagaioia o fatugaʻo. O se matafaioi tāua e faia e ala i le faʻamavaeina o le mafuaaga o le faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, togafitiga o faʻafitauli o le endocrin i le maʻisuka malosi, anti-inflammatory therapy mo le glomerulonephritis poʻo le pyelonephritis.

Saili pe faʻapefea ona maua e fafine se faʻamalosiaga e togafitia ai le cystitis.

I luga o vailaau faʻaleagaina o le madder root tioata ma lona faʻaoga mo togafitiga o fatugaʻo o loʻo tusia i luga o lenei itulau.

Mulimuli i le fesoʻotaiga http://vseopochkah.com/bolezni/mochekamennaya/narodnoe-lechenie.html ma faitau e uiga i le siakiina o urolithiasis ma le togafitiga o le faʻamaʻi e faʻaaoga ai vailaau faʻaleaganuʻu.

O ituaiga uma o le nephropathy o loʻo i ai ona togafitiga e masani ai:

  • maʻisuka nephropathy. O vaega muamua e lua o le atinaʻeina o togafitiga e le manaʻomia ai soʻo se togafitiga togafitiga, o le tagata maʻi e faʻaalia pea le siakiina ma le faatumauina o le toto toto i totonu o tapulaa masani. O faʻasolosolo faʻafuaseʻi le alualu i luma, o le tagata gasegase o loʻo faʻaalia se meaai faapitoa. O fomaʻi masani e masani ona faʻaaogaina le inisinia o le ACE, o le toto. Afai e le fesoasoani le togafitiga, na o le pau lava le auala e alu ai le totoina o le okeni ua faaleagaina,
  • nephropathy o fafine maʻitaga. O le togafitiga e na o tulaga tuusaʻo e faia ai, o le tagata maʻi e faatonuina le malolo mo le moe, fualaau faʻasaina, togafitiga, togafitiga antihypertensive, antispasmodics, sauniuniga faʻasaʻi,
  • taʻavale. O le faʻamamaina o le suamalie, togafitiga o le antishock, o loʻo fautuaina ai le toto. O fua uma lava e faʻatatau i le toe faʻaleleia o le hemostasis, aveesea o toxins mai le tino,
  • dysmetabolic nephropathy. E fautuaina le tagata maʻi e faʻamaonia lona soifuaga, mulimuli i se meaʻai, ma pe a manaʻomia, faʻaititia le mamafa. O fualaau, e fautuaina e faʻaaoga vitamini E, A, B6,
  • gouty. E aʻafia ai le faʻaumatiaina o le mafuaʻaga o le togafitiga - gout. O le togafitiga togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o le tele o le vai, o le faʻaaogaina o vailaau ma togafitiga faʻaleaganuʻu, fualaau faʻasaina, i le i ai o ni faʻalavelave pipisi, o le tagata maʻi o loʻo faʻamaonia mai ai fualaau faʻamaʻi.

O se togafitiga faʻapitoa mo tagata maʻi taitoatasi, e fuafua i le tulaga o le faaleagaina o fatuga, o le setete o isi totoga ma faiga a se tagata.

O le puipuia o nephropathy pepe e matua faigata lava. O fautuaga autu mo le puipuiga o le puipuia lea o soʻo se faʻamaʻi o le tino o le tino, ae maise lava le okeni ua tuʻufaʻatasia. Fautuaga talafeagai e aofia ai: tausisia o le puleaina o le ava (lua lita i le aso), faʻatinoga faʻamalosi, le lava o masaniga leaga, suʻesuʻega faafomaʻi masani.

Vitio i mafuaʻaga, faʻamaoniga ma togafitiga o le nephropathy fatugaʻo:

O le manatu o le nephropathy

O le nephropathy pepe o se faaupuga faʻapitoa lea e tuufaatasia ai le tele o faʻamaʻi e mafua ai le le lelei o le gaioiga o totoga paipa. Tusa, toto toto, ma tubules e mafai ona aʻafia. E faʻatatau i le ata o le falemaʻi, o loʻo faʻatulagaina se togafitiga faʻataʻitaʻiga. Talu mai le lua, ae le o le tasi le fatu, mafatia i le taimi e tasi, o maʻi faʻapitoa e oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, e aʻafia ai ma se taunuʻuga leaga.

  • Peraimeri ma le lua mafuaʻaga
  • Ituaiga ma faailoga
  • Maʻisuka
  • Metabolic
  • Dysmetabolic
  • I le taimi o le maitaga
  • Laʻasaga ole tamaʻitaʻi
  • Manua
  • Vailaʻau
  • Faatusatusa-fausiaina
  • Analgesic
  • Faʻamataʻu
  • Ischemic
  • Mamala (hypertonic)
  • Alu
  • Tulāfono
  • Faʻavae
  • Myeloma
  • Faʻailoa
  • Iga (immune) nephropathy
  • Endemic
  • Potassium
  • O le a le reflux?
  • Faʻasologa masani o togafitiga
  • Faʻamatalaga o le nephropathy
  • Taʻiala mo togafitiga
  • Meaʻai talafeagai
  • Fofo faʻapitoa
  • Faʻalavelave ma faʻasologa
  • Puipuiga

Peraimeri ma le lua mafuaʻaga

E faʻatatau i le faʻaosoosoga, o le nephropathy i tua e eseese i ituaiga e lua.

  1. Peraimeri E aliali mai o ia lava o se taunuuga o se mea na tupu mai i le taimi o le tuputupu ae o tama. O se tulaga iloga o le vave ona tupu mai o ia taunuuga e pei o le urolithiasis ma le toilalo, ona o le le talafeagai o fetuunaiga o okeni, ituaiga o foliga, ma le fausaga o le renal glomeruli.
  2. Maualuga O le faavae o se gasegase ogaoga poʻo le faʻasolosolo, o se faʻafitauli i le microcirculation, lea e aʻafia ai le toilalo o le tosoina o masima. I le avea ai o se tulafono, o tulaga nei e avea ma faʻaosoosoga:
  3. Le faaputuputuina o mea oona.
  4. Faʻamatalaga inflammatory o se ituaiga masani.
  5. Oncology.
  6. Faʻasalaga masani.
  7. Faʻaaoga taimi umi mo sauniuniga faʻapitoa.
  8. Paʻu uʻamea mamafa, faʻamalolo.
  9. Urolithiasis.
  10. Anomaly o le atinaʻeina o okeni.
  11. Gout
  12. Maʻi suka, ma isi.

Ituaiga ma faailoga

Faʻatasi ai ma se mea lona lua, o le ata o le falemaʻi e foliga lemu. E masani lava o se tagata matua mo se taimi umi ma e le masalomia se faafitauli. O faʻamuamua e aofia ai:

  1. Lē vaivai, tele le vaivai.
  2. Soreness i le itu o lumbar.
  3. Faʻaleagaina, atuatuvale.
  4. O osofaiga o le gaioiga ma le faatosinaga ia vili.
  5. Ole ulu o Migraine.
  6. Gutu gutu.

Faailoga e masani ona auai i togafitiga o fatugaʻo:

  1. O le faateleina o le toto maualuga, lea e faigata ona faʻaitiitia i fualaau. E masani ona faʻaalia le faailo i le maualuga o tau.
  2. Tachycardia o se faʻaopoopoga i le fatu fatu.
  3. I le taeao, o loʻo i ai se faʻamaoniga e pei o le fulafula o laumata maualalo - o taga na faʻaalia i lalo o mata.
  4. Pe a manava, o se manogi le lelei e matauina, ma mafua ai se fegalegaleaiga ma le amonia.
  5. Maea le vevela lea e tupu ai le tiga i le taimi e gaogao ai le vevela. O le vai e aofia ai le tuʻi ma le toto. O ia faailoga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le kielonephritis.

Ua vaevae Nifropathy i ni ituaiga eseese e faalagolago i le ata o le falemai.

Maʻisuka

E manino mai le igoa o le faafitauli e mafua mai i le i ai o le maʻisuka. O se mea iloga o le faʻagasolo malieina o atinaʻega. E mafai ona masalomia le faʻasologa i le taimi muamua ona o le soliina o le filiga. I le lumanaʻi, o loʻo i ai le faʻamalosi o puipui lapoa, o le faagasologa o loʻo salalau atu i le tino fatu, toto maualuga o le toto, hydronephrosis ma le anemia ua faʻaalia. E iai le popo i totonu o le uila. O le gaioioiga o totoga o le a faʻaitiitia, o se tulaga masani o le le atoatoa o le tino ua maua.

I le taimi o le maitaga

O se fafine maʻitaga o loʻo aʻafia foi i le nephropathy. I le taimi muamua o le faʻamaʻi, ua leai ni faʻamaoniga, o le mea lea o le tele o taimi e manaʻomia ai e le tagata maʻi se fesoasoani faafomaʻi pe a oʻo i le 2-3 tikeri o le fomaʻi e tupu aʻe i le maualuga o le maualuga o le toto ma le ogama.

Taua! O le maʻitaga o se mafuaaga mo se suʻesuʻega maeʻaeʻa o fatugaʻo, ona o le i ai o le nephropathy e ono lamatia ai le maliu o se tamaititi.

Laʻasaga ole tamaʻitaʻi

O isi togafitiga e faʻalauteleina i le vaitau o le gaioiga ma le ogaoga o le faʻamaʻi i taimi mulimuli. Mafuaaga - maʻi pa'ū, nephis, maualuga maualuga. Faatasi ai ma mea e iloa ai o migraines, faʻaititia galuega vaaia, proteinuria. O le toe faʻaleleia o le tino e manaʻomia ai se taimi umi, o lea e le mafai ai ona e faatuai i togafitiga.

Manua

O ituaiga faapitoa ma le le patino o le nephropathy o le fatu ua iloga. Muamua e mafua ona o le oona o masima o metale mamafa, o le lona lua e ala i le aafia i mea oona. O aʻafiaga e aʻafia ai le tiga i totonu o le rohe lumbar, leai ni mea faʻaleleia o le urine, ma le i ai o le toto i totonu.

Vailaʻau

O le umi, ma e masani ona le pulea lelei, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e mafua ai le gasegase o le nephropathy. O le pathophysiology o loʻo faʻaalia i lenei tulaga e le gata i le nephrotic syndrome, ae faʻapea foi i faʻamaʻi nei:

  • maualuga le vevela
  • le lautele o le inupia,
  • paʻu paʻu.

Faatusatusa-fausiaina

O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai se soliga ogaoga o le gaioiga o fatuga o se taunuuga o le faʻaofiina o se sui faʻatusatusa e faʻaaoga mo x-ave. Faʻatupulaia i le maualuga o le maualuga o le creatinine. Talu mai tausaga talu ai nei, e masani ona faʻaaogaina le leitio i suʻesuʻega o fatuga, o mataupu o ia ituaiga tali ua sili atu ona masani ai.

Analgesic

Faatasi ai ma se faʻaaogaina o le le pulea o le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga, atonu o le a feagai le tagata ma lenei ituaiga o nephropathy. O le faʻaaogaina o fualaau oona ei ai aspirin, phenacetin, caffeine ma paracetamol e tau atu ai i na taunuuga. O le lamatiaga e mafua mai i le mumu o le papillae, tubules, ma fusi e amata ai le necrosis. E tusa ai ma fuainumera, e itiiti lava le aʻafia o tamaloloa.

Faʻamataʻu

O le mafuaʻaga o lenei fomu o neoplasms - o se uila paʻu poʻo se maʻi vevesi. E le o le gaioiga o fatugaʻo e taʻitaʻi atu ai i le nephropathy, e mafai ona avea ma faʻafitauli o le thyroid gland, respiratory system or gastrointestinal tract, myeloma toto. E atiina ae e avea o se faʻaalia o le tino i le faʻamaʻi.

Mamala (hypertonic)

O le maualuga o le maualuga o le totoga e mafua ai le faaleagaina i luga o le gaosiga i totonu o fatugaʻo. E atiina ae i le le lava le togafitiga o le maualuga o le mamafa pe i le tulaga o le leai atoatoa o togafitiga. Faʻaleagaina o le gaʻo oona, o le faʻaputuina o toxins oona. O lenei ituaiga o nephropathy e mafua ai le le manuia o okeni.

Alu

E masani ona lapatai mai i aʻafiaga leaga o le ava i luga o le ate. Ae o fatugaʻo e le itiiti ifo le ono aʻafia i le faʻafanoga ona o le tele o le ava malosi. O le faʻamaʻi ua faʻaalia e alaga o le uiga o le nephritis - o le i ai o le toto i le uila, e masani ona gaogao. E masani lava, o le nephropathy o fatuga na maua i le taimi e tasi ma le cirrhosis ma le hepatitis o le ate.

Tulāfono

O lenei faamaʻi e masani lava ona aʻafia ai tamaloloa ua i ai le soliga o le mama mama, faʻafitauli vascular. O le faʻalauteleina o le syntic acid o le uric acid e avea ma se faʻaosoosoga, lea e mafua ai le le mautonu i le va o le faʻamalosolo ma le puleaina o urates, ma o le mea lea e le saʻo ai le galuega a le renal tubules.

Faʻavae

O se vaega o lenei ituaiga o le siakiina o le tino o le fatu, e mafua mai i le faaleagaina o vaʻa toto. O loʻo i ai uma se vaega ole vaega ma se tonal. Faatasi ai ma taunuuga o togafitiga, nephrosclerosis, suiga i le afifi i paipa felafoaʻi, faateleina le toto toto, afaina o le tino, vave gaioiga vave.

E tupu ona o le faaleagaina o le nephrons fatufatu e ala i le "mea sese" faʻamalosia o le protein. O le anomaly o le pulupulu vavave e atiina ae, e mafua mai i le teuina o taulima, mea e le masani ai i le epithelial layer.

Iga (immune) nephropathy

O le isi igoa o le "maʻi Berger." O se tasi o faafitauli taatele o paipa felafoaʻi, lea o nisi taimi e iloa ai o ia lava i se talavou. E muamua pe lua. O le au faʻapolopolo o ni faʻalavelave faʻafuaseʻi o le viral infections, inisalini faʻamaʻi, gaioiga faaletino, e mafua ai le faʻateleina o le excretion ma le faʻateleina o le A-immunoglobulin.

Endemic

E maua e aunoa ma ni faʻaʻailoga matuia. O le mea autu o le paʻu paʻu o le paʻu paʻu. Faʻailoa i le faʻavaveina o le atinaʻega. Afai e le amanaia togafitiga, pe a mavae le 5 tausaga o le a leai se mea e afaina ai.

Taua! O faʻataʻitaʻiga e faigofie lava ona iloa i taimi o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Potassium

E afua mai i le tumutumu o gland oona, mo se faataitaiga, carcinoma, faapea foi le maualuga o le maualuga o le toto. Maualuga maualuga o le toto, faʻavevesi, vaivai vaivai maso. O loʻo faʻaalia i le faʻamalosia atili o le manava o le calcium e aʻafia ai le talaaga o aʻafiaga le lelei o aldesterone.

O le a le reflux?

O le faʻavaivai o lona uiga o le fesuiaʻiga o le urine. O le faafitauli e masani ona oʻo atu ai i gasegase masani poʻo gasegase maualuga, faʻalauteleina o le alavai urinary, ma le faʻalauteleina o totoga paipa. E tele taimi e iloa ai le faʻamaʻi i tamaiti, e aofia ai pepe faatoa fananau mai, talu mai le mafuaaga autu o fesuiaiga faʻavae faanatura poʻo le mumū i le tino urinary.

Faʻasologa masani o togafitiga

O se ituaiga masani o le nephropathy o le fatuga e atiina ae ona o se taunuuga o le faaumiumi o le afaina o le urogenital organs. Mafuaʻaga masani:

  • tuberculosis
  • myocarditis
  • endocarditis
  • vailaau faasaina
  • vaisu
  • ava malosi
  • Togafitiga Analgesic
  • nephroptosis - gaioiga tele o gaioiga e mafua mai le leai o se mamafa.

O faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le leiloa o nephrons ma le maualuga o le hypertrophy, lea e oʻo atu ai i le le atoatoa, le lelei le filtration, ma le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi. E masani lava, o le faʻamaʻi e maua mai i tua o le cystitis, pyelonephritis, o foliga mai o le aofaʻi. I le tulaga o le alualu i luma, o toxins e ulu i le toto, e aʻafia ai le galuega o le gaʻo ponaivi. E i ai le leai o se uʻamea, vitamini B12, gaʻo siama, lea e tau atu i le faʻaalia o le anemia.

Taʻiala mo togafitiga

E leai se togafitiga faʻapitoa mo nephropathy, e pei o le faʻanatinati o le faʻafitauli. O le sini autu o le togafitiga o le faʻaitiitia o faʻamaʻi ogaoga ma le faʻamaʻi na mafua ai le ata o le falemaʻi. O le polokalame e aofia ai vailaʻau, mea taumafa, faʻasologa o le paleni vai masima.

  1. Ina ia faʻaleleia le filiga, o fualaau e pei o le Phytosoline e faʻaaoga. O le vasega e 1-2 masina, lea latou te faʻaaogaina ai le 1 tbsp i le tolu. l vailaau faafomai.
  2. Le faʻamautuina o le toto, faʻaaogaina o le tino o Cortical, Pentoxifyline papafa 3 taimi i le aso, 2 pcs.
  3. O meaʻai fuamini - cyanocobalamin, pyridoxine, mea nicotinic ma ascorbic acid fesoasoani e faʻaleleia le tulaga.
  4. Afai ei ai faafitauli i le urination, ma e iai foi le maualuga o le toto, e faʻaaogaina togafitiga, e pei o Lasix, Hypothiazide, Furosemide, Veroshpiron.
  5. Mo le taui mo le magnesium ma le potassium, "Panangin" poʻo le "Asparkam" ua faʻamatalaina. E fesoasoani lea i le faʻamalosiina o le gaioiga o le muso o le fatu.

O togafitiga ogaoga o le nephropathy e togafitia i le "Kapotenom", "Nifedipine", "Captopril." Ina ia faatumauina le paleni o le acid-base, o le kulukose ma le saline e faʻaaogaina ma le le mautonu. E leʻo faʻamavaeina le siama i le faamamaina o le toto o mea oona. O le pipii i se siama e manaʻomia ai togafitiga faʻamaʻi.

Meaʻai talafeagai

O le taumafataga ua mamanuina e toe faʻafoʻisia ai le gaʻo o le porotini ma aveese le tele o le vai.

O le meaai e faʻavae i mataupu faavae nei:

  1. O le lisi o aso taʻitasi o loʻo aofia ai le numera aupito maualuga o le protein. Ae ma le nephropathy fatugaʻo, e le mafai ona faʻalauteleina le maualuga o le protein.
  2. E faʻaitiitia le faʻaaogaina o le tino.
  3. Meaʻai e tatau ona faʻaitiitia le cholesterol toto.
  4. O mea manogi ma masima e le aofia ai.
  5. O vaiaso uma lava, e 1-2 aso o le faʻasaina o loʻo faʻaalia.
  6. E leai se tapulaa i le faʻaaogaina o le vai.

I le taumafataga o loʻo iai:

  1. Crispbread e aunoa ma le masima.
  2. Gaʻo ma iʻa e maualalo le gaʻo, kuka i le uila po o le ogaumu.
  3. Popo meaai.
  4. Pelu tioata.
  5. Buckwheat
  6. Mea gaosi susu.
  7. Kāreti.
  8. Beetroot.
  9. Paʻu
  10. Zucchini.
  11. O le pateta.

E faʻatagaina e inu faʻasolosolo a le tagata lava ia mai lingonberries, fugalaau, strawberries, aua o nei fualaʻau e faʻamalie ai le mumū.

O le kalori fautuaina e aofia ai le 2500 kcal.

E faʻasaina i le nephropathy o gaosiga o meaʻai maualuluga ma faatasi ai ma suauu taua i le tuufaatasiga:

Taua! Talu ai o le nephropathy e mafua mai i mafuaʻaga eseese, o se taumafataga e atiina ae e se fomaʻi. O le lisi o oloa faʻasaina pe faʻatagaina i togafitiga e mafai ona eseese tele.

O le tausisia o se taumafa lelei i le vaiaso muamua o togafitiga e mafua ai le faaleleia atili o tulaga o le maʻi.

Fofo faʻapitoa

E mafai ona faʻatuina le siama o le urine, faʻasaʻo le osofaʻiga ogaoga e faʻaaoga ai metotia a tagata.

  1. 30 g o le wort St. John, ua fefiloi, 25 g o fugalaau fugalaau ma laulaau o coltsfoot, 20 g o vao vao. Uu i le 250 ml o le vai vevela 2-3 tbsp. l aoina. Faʻaauau i totonu o se pusa faʻapipiʻi pupuni i totonu o se nofoaga le faʻasalaga. A maeʻa le meaʻai, e mafai ona e faʻaaogaina. Tausaga - faalua i le aso i tutusa tutusa. O le togafitiga e 25 aso.
  2. Ave le 2 tsp. afaina, togafiti o vailaʻau faʻamaʻi, vali paʻu ma le bearberry. Faaopopo le 1 tsp i le paluga. vine ma vine paʻu. O mea laititi e gaosia i le 250 ml o le vai kuka ma faaauau pea ona vevela mo ni nai minute i luga o le vevela vevela. Inu i sina vaega itiiti o le aso. Faʻaleleia mo le itiiti ifo i le masina.
  3. O le faʻaleagaina o le gaioiga o le gaioiga e faʻaititia e laumei. Ua suamalie fualaʻau ma se mea faʻafefeteina ma ua faʻafefiloi le masini ma le tutusa o le suka. O palu pateta ua saunia lelei e teuina i totonu o le pusaaisa, tuu i totonu o fagu vaʻa, faʻamaufaʻailogaina i le paʻu. Fufulu i totonu o se ipu malamalama vai suamalie 1 tbsp. l o lona uiga ma inu e pei o se meainu suamalie.
  4. Paʻu tilotila e tipiina i ni vaega laiti ma sasaa vai inu. Faʻaaogaina le 2 tbsp. l tolu i le aso atoa.

Taua! O isi metotia e le mafai ona suia togafitiga i vailaʻau, o le mea lea e na o le lagolagoina, o le a le faʻamavaeina ai mafuaʻaga o togafitiga. E le gata i lea, e tatau ona e faʻamautinoa e leai ni allergies i vaega o loʻo faʻaaogaina.

Faʻalavelave ma faʻasologa

Afai o le nephropathy taimi ole taimi e le maua, e mafai ona faʻaosoosoina le gaʻo o le tino. Faatasi ai ma le le atoatoa, o le maʻi e masani lava ona atiina ae:

  • lapisi
  • pyelonephritis,
  • cystitis
  • cardiovascular problems, aemaise lava, arrhythmia,
  • anaemia
  • toto maualuga
  • fulafula o le mama.

Taua! O le lamatiaga o le soifua o le tagata maʻi e lelei tele, talu ai o le faʻamaʻi e masani ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia.

Puipuiga

Ina ia taofia le atinaʻeina o nephropathy, ia matau ni nai tulafono faigofie:

  1. I le tulaga o le maʻisuka, e tatau ona faia suʻesuʻega masani i siama.
  2. Afai o iai le faʻafitauli o maʻi i totonu o se tamaititi, e le tatau foi ona le amanaiaina suesuega faafomaʻi.
  3. Tagata e maualuga le maualuga o le toto, e fautuaina e pulea lana faatinoga.
  4. I meaai, falai, meaʻai vevela ua faaitiitia, ma ua gata le masima ma le suka.
  5. O le faʻalauteleina o fualaau faisua ma fualaau aina o loʻo faʻaalia.
  6. E le mafai ona faʻaitiitia le gaoioi - o le faʻatinoga lelei e faia i taeao uma.
  7. Ina ia le faateleina le avega i fatugaʻo, latou te le inu ava malosi.

Afai ei ai se vailaau i le nephropathy, e aoga mo le tausisia o mea puipuia - o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lona atinaʻe. I le i ai o le faʻamaʻi, e taua le mulimuli i faʻamaʻi uma faafomaʻi e puipuia ai le leaga.

Tuua Lau Faamatalaga