Gymnastics mo le maʻisuka

O le maʻisuka e atiae ona o le gasegase o le kulukose ma le siama o le insulin, lea e mafua ai le atinaʻeina o hyperglycemia - o le faʻateleina pea o le toto suka. O le faʻamaʻi e maua mai i taimi faʻasolosolo ma e faʻatasi ma le soliga o faiga faʻavaomalo uma. O le metabolism o protein, gaʻo, gaʻo, gaʻo mea faigata. O le le atoatoa o le insulin e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 1. O le maʻisuka ituaiga 2 e tupu mai i feusuaʻiga fegalegaleaiga o le inisalini ma sela o le tino. Faatasi ai ma isi togafitiga o togafitiga, o togafitiga faafomaʻi ma togafitiga o le physiotherapy, uma i le maʻisuka ituaiga 2 ma i le foliga o le insulin, e i ai se aafiaga lelei.

Mea aoga o le faʻamalositino

E tusa ai ma le tele o fomaʻi, o vailaʻau faʻapitoa i le maʻisuka o loʻo i lona lua o tulaga i le tulaga lelei pe a uma se taumafataga. O le gasegase hyperglycemia o loʻo atiina ae i se talaaga o le le atoatoa o le tino. Gymnastics for the diabetes is a set of exercises filifilia faapitoa e faʻaaogaina ai metabolic processes toe foʻi i masani. O le aoga aoga o le togafitiga o togafitiga:

  • toe faʻaleleia aafiaga i le tino,
  • paleni mamafa
  • faaleleia atili le toto,
  • puipuiga o le faaleagaina o lapisi,
  • faʻasologa o faʻasologa o metabolic,
  • faaitiitia o le toto cholesterol,
  • faateleina le tetee atu i le atuatuvale,
  • malosi faʻamalosi
  • faʻasaʻoina o le toto.

Gymnastics e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2. O lenei ituaiga o le maʻi e le aloaia ona taua o le "maʻisuka gase." O le gaosiga o le taavale e fesoasoani i le faʻaitiitia o le aofaiga o mea faʻapitoa, ma faʻapupulaina ai le lagona o le tino i le inisalini.

Contraindications

Aʻo leʻi amata vasega, e tatau ona e feutagai ma se tagata poto faapitoa, ona o loʻo i ai ni tapulaa. O le maitauina autu i vasega:

  • toto maualuga i luga atu o le 140/90 mm RT. Art.,
  • fatu fatu
  • fatu fatu
  • toe le manuia
  • ogaoga o le retinopathy (faʻamaʻi o le retina o le mata),
  • tele gaʻo pipisi.

Ae e te leʻi amata amataina le faʻamalositino, e tatau ona e fuaina le fua o le fatu. Afai o lenei faailo i se tulaga toafilemu e oʻo atu i le 90 tikeri i le minute (pe sili atu), e tatau ona lafoaia aʻoaʻoga gymnastic. Faatasi ai ma le malosi o le faamalositino, o le fatu e mafai ona faateleina i le 120 i minute taitasi. O le faamalositino lea e faaosofia ai le faateleina o le fatu e maualuga atu i luga o le 140 pepe e mafai ona afaina ai le tino. Le vaʻaia o maʻi fatu, e taua tele le faia o se electrocardiogram. O le galulolo e mafai ona tupu ai se tulaga matautia - hypoglycemia. O le mea lea, afai o le taimi o le toleniga o loʻo i ai ni faʻalavelave faʻalavelave e pei o le le lava o le mānava, paʻu, fiavave, poʻo le vaivai tele, e tatau ona maeʻa loa le sauniga i le taimi lava lena.

Faamalositino faaletino faamalositino

O le faʻalavelave o faʻamalositino, mo tagata mamai e iai le maʻisuka ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻasolosolo pe faʻapitoa, mo le togafitia o faʻafitauli o loʻo iai. E iai foi ituaiga eseese o taʻaloga, ua fuafuaina e faʻaleleia le tulaga o totoga eseese ma tino o le tino. Lalo o ituaiga autu o faamalositino mo le maʻisuka.

Faamalositino faamalolosia

O lenei ituaiga o togafitiga o se faʻamalositino faigofie mo aso uma. O ia faatinoga e aofia ai galuega nei:

  1. Liliu le ulu i itu eseese.
  2. Fesuiaʻiga o le tauau o tauau.
  3. Tilts o le mataupu i itu eseese.
  4. Faʻafeivaia gaioiga ma vae saʻo.

O faʻamalositino i le taeao i aso uma e i ai se aafiaga lelei i le toto ma faateleina ai le gaosiga o le inisalini. E mafai ona amata le lesona e ala i le faapipiiina o le ua ma tauau i se solo na tuʻu i totonu o le mafanafana poʻo le malulu. E faʻaaogaina i isi gaioiga faʻatasi ma le manava. Leai se manava e manava i se auala faapitoa. E fautuaina e inu ina ia maua ai le mafanafana, e mafai ona e faʻatasi ma le manava faʻamalositino ma gaoioiga e malolo ai. O le toto o le a tumu i le okesene, e na o le manaomia lava ia fou le ea i totonu o le potu, o lea e tatau ai ona faʻamalosi le potu. E sili atu le manava i fafo poʻo le natura - i le vaomatua, mauga, i luga o le matafaga, o le ea e le gata e tumu i le okesene, ae faʻapea foi ma resini conferous, salts salts, o le a fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o le tino ma le toe faʻaleleia.

Faʻaaogā togafitiga e faʻaleleia ai le galuega o le toto

Gymnastics mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, faʻamaonia le galuega o le gastrointestinal tract, faʻavaveina le faiga o gasegase, faʻamalosi le tino cardiovascular ma muso o le manava o le manava ma faʻasalalau, ma faʻaosofia ai le faʻamalositino o le intestinal. Faatinoga:

  1. Lima ua gaugau i luga o le pusa. E tatau ona nofo i lalo lemu, e aunoa ma le siitia o ou vae mai le fola ma toe foi i le tulaga amata.
  2. O alofilima o loʻo i luga o le manava, ua manava le manava, o maso o le lomitusi i le taimi e tasi e faatoilaloina le tetee o lima. A maeʻa lenei mea, e manaʻomia lou taofi, faʻaauauina pea ona faʻamalosi le manava i ou manava, ona e alu malie lea.
  3. E vavae vae, ma le avanoa i le taumatau. Liliu, e tatau ona sii aʻe lou lima i luga ole taualuga. Ona toe fai lea o le gaoioiga, ae o le avanoa i le isi itu.
  4. O le taoto i le itu taumatau, e tatau ona punou ma aveese le vae taumatau, oomi le tulivae i le pusa. E tutusa lava le toe faia i le itu tauagavale.

Amataina le tulaga:

  1. Faʻailoga le lautele o le tauau, o lima o loʻo agaʻi i luma. Ina ia inu, e tatau ona e faia se vaega o le tino i le itu taumatau ma ave lou lima i le mamao e mafai ai. I luga o le faʻamalosi, e tatau ona e toe foʻi i le tulaga amata. Ona faia lea o taga i se faasologa tauagavale.
  2. Fusi lima i le loka. Liliu o le tino i le itu taumatau ma le tauagavale ma le faʻaaogaina o lima i le itu faʻatatau.
  3. Lima na sii ae i tauau, ogalima na faataatia i luma. Lue le vae taumatau, e tatau ona e sii ma tago i le tulivae i le tauauvale tauagavale, mulimuli ane e te manaʻomia e toe foʻi i le tulaga amata. O taga uma e toe faia mo le itu tauagavale.
  4. Faatinoga faʻatinoga, e tatau ona e matauina le amio lelei ma le faifai malie. Amata i le tele o toe fai, toe faʻaititia le numera i le 10.

Gymnastics mo vae i le maʻisuka

Gymnastics mo pito pito i lalo o se puipuiga lelei ma togafitiga mo le tele o faʻafitauli, e aofia ai le maʻisuka vae. E fautuaina togafitiga taʻavale i afiafi uma. O faʻatinoga e faia mai le tulaga amata ao nofo i luga o se nofoa:

  1. Faʻasolosolo faʻasusu ma faʻamaʻoʻo tamatamai vae.
  2. Sii le toe i luga ile taʻalo o le mulivae i le fola, ona faʻaititia lea o le toe. Tulai ma tuu i lalo le mulivae.
  3. Tu i luga o ou mulivae, e te manaʻomia le siʻiina o totini ma vavaeese. Ona tatau lea ona tuʻu ifo totini i le fola ma faʻasolo faatasi.
  4. E tatau ona faʻasaʻo le vae ma faʻalautele le totini. Ona tuu lea o le vae i luga o le fola, ma tatau ona toso i luga tamatamailima. O le faamalositino e faia eseese mo vae taitasi.
  5. Faʻaali lou vae i luma, paʻi i le vae o le fola, e tatau ona e tosoina ou tamatamailima ia oe lava. Lalo lou vae. O le faʻamalositino muamua e faia mo vae taʻitasi, i le taimi e tasi.
  6. O paʻu o loʻo mamafa, punou ma le faʻafefete i le tapuvae.
  7. Toes o vae e manaʻomia ona faʻamatalaina i luga o le ea o fuainumera mai le 0 i le 9.
  8. E paʻu tamatamai lima i luga o le fola, faʻaleleia le mulivae, ona vaevaeina lea. A maea lenei mea, e tatau ona tuʻuina atu mulivae i le fola ma faʻafao faatasi.
  9. E tatau ona ave ni totini i luma o lenei faamalositino. Faatasi ai ma vae e lua e te manaʻomia e suʻe se pepa lapopoa, mo se faʻataʻitaʻiga, se nusipepa, i totonu o se polo malo. Ona e manaʻomia lea e faʻamafola le pepa ma toe vavae ese. Ua faʻafeiloaʻi togi i le isi nusipepa. Na toe faʻafeiloaʻi faʻatasi uma i luga o se pu.

E taua le manatua e le mafai ona taitaia vasega i le tapulaa o mea e mafai, pe a le o le aoga, o le a na o le faaleagaina ai o le tino. Afai e te faia taʻaloga i aso uma, e mafai ona faʻaititia le mamafa o le tino ma faʻaleleia lelei le metabolism. O aʻoaʻoga faʻale-tino i le maʻisuka e faʻamalosia ai le tafe toto ma puipuia le tupu mai o faʻafitauli eseese.

Tuua Lau Faamatalaga