Pusa 2 maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le tino o le endocrine e faʻalavelaveina ai le tino o meaʻai, e oʻo atu ai i le toilalo o le gaosiga o le carbohydrate, o le faʻavaveina o le kulukose toto.

O vailaʻau e faʻatagaina ai oe e pulea lelei le maualuga o le suka i totonu o le toto, ae ia tausia i se tulaga malulu, o nisi taimi e te manaʻomia ai sina meaʻai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maʻi se tagata i le maʻisuka ituaiga 2, e ave fualaau faasaina e mu ai le glucose maualuga, pe o iai foi se lamatiaga o le suka e vave paʻu.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga pe faapefea ona sili ona lelei le faatulagaina o le vave faʻafouina o le paleni o le malosi i le tino.

O a meaai e faʻaaoga mo se meaʻai

O le tulafono autu o taumafa pupuu i le i ai o le maʻisuka o le sauniuni lea o se paleni faapaleniina o protein ma gaʻo. O manogi i ipu e faʻamoemoe mo lenei ituaiga o taumafataga e tatau ona i ai se aofaiga maualalo. O meaai nei e sili ona talafeagai:

  • o le kulimi suamalie, cheese cheese, cheese cheese, yogurt ma agavaʻa faʻasaienisi, susu, muamua le faʻamamaina i le 50% vai inu, pata masani,
  • ham, kukaina e aunoa ma le faaopoopoina o vailaʻau o le alalafaga taumafa, meaʻai aano o moa, lapiti, tamaʻi tamai povi, pusi, tamaʻi mamoe, moa fefete, tuna,
  • kāloti, falalaʻau, fugala uliuli, sauerkraut, aniani tipi, kukama fou, letus, pasili, tamato, isalaʻelu, paka,
  • pears, plums, apu lanumeamata (ituaiga lanumumu o loʻo i ai le maualuga o fua o le fructose), pulu paʻu,
  • vine, paʻu, apricots mago, rosehip berries (o meaʻai e saunia mai fualaau mamago, pe faʻaaogaina e le suia, fufulu muamua i le vai malulu),
  • falaoa paʻu, croutons faʻanoanoa e faʻaaoga ai se vaega itiiti o le suāuʻu manogi po o vailaʻau matagogo.

O meaai taʻitasi o loʻo taua i luga e talafeagai mo le sauniaina o ipu e mafai ona vave faʻaumatia pe a pa'ū le maualuga o le toto poʻo pe a uma ona ave vailaʻau e aofia ai insulin.

Healthy Sandwiches

E talitonuina o lenei ituaiga o meaai e leai se aoga tele mo le faʻaogaina o le tino o se tagata soifua maloloina, ma o le maʻisuka ua matua solia.

O le mea moni, o le mataupu faavae o le faia o sandwiches e taua tele, faʻapea foʻi ma le ituaiga o meaʻai e faʻaaogaina. "Sandwich Healthy", lea e mafai ona faʻaaoga e fai ma afaina mo le maʻisuka, ia i ai le vaega lenei:

  1. Gasi falaoa e faia mai le falaoamata o le rai, i luga o luga o fasi fasi paʻu ma le sipisi ma le sipuni ua faataatia.
  2. O se lago na faia mai le falaoamata o le saito lona lua, tipi i ni afa se lua, o loʻo tuʻuina atu i fasi keke cheese, faʻatasi ai ma ni fasi kati masiʻini mama poʻo kukama.
  3. Toasts fried seia oʻo i le enaena auro i pito. Ua salalau le falalaʻau i luga o falaoa manogi, letisi, pasili poo seleni ua salalau i luga.
  4. O se laumei manifinifi o le pata masani e faʻaaogaina i le falaoa falaoa o le falaoa, ma le tuna tuna po o soʻo se isi lava iʻa o le sami e tuʻu i luga. O le mea autu lava o lana meaʻai e tatau ona ola ma e le aofia ai le tele o gaʻo.

E tusa ai ma le manaʻoga o se tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, o isi fesuiaiga o le sauniaina o sandwiches "maloloina" mo faʻalavelave mama ma le faʻamautuina vave o maualuga o le kulukose toto e mafai ona faʻaaogaina. O le tulaga autu o le faʻaaogaina o na meaai o loʻo faʻaalia i le vaega ua mavae ma e aoga mo tagata e le o toe gaosia le insulin i le pancreas.

Snack Recipes

E le mafai ona e taulai atu na o sandwiches. E i ai le tele o auala e saunia ai meaai maloloina ma meaʻai e vave faʻatumu ai le tele o le moa o gaʻo ma e le afaina ai le tino o le maʻisuka. Lalo o fualaʻau sili ona lelei ma sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2.

Fritters

O se togafiti sili ona lelei e faʻapipiʻi ai penefiti, meaʻai ma malosiaga malosi. Ina ia saunia i latou o le a e manaʻomia:

  • ave 300 grams o moa moa,
  • 100 kalama o le kefir,
  • 1 aniani (tipi i se mea fai meaʻai),
  • 250 grams o le falaoamata o le saito 2 ituaiga poʻo le tutusa o le rai,
  • 1 sipunamu o le masima.

O vaega uma o loʻo faʻafefiloi lelei. O ia ituaiga ipu ua saunia faapea foi ma le pancakes masani. O le mea autu o le faʻamautinoa o loʻo faʻamamaina o latou pito, talu ai o le aano o manu o se faʻaleleia o eleele mo le atinaʻeina o micrologic pathogenic.

Laʻau uʻamea

O lenei ipu e mafai ona avea ma se mea suamalie manaia po o se meaai sili. O le fua mo lana sauniuniga e faʻapenei:

  • tunu keke pancakes masani i totonu o se pani,
  • ave 300 grams o le siisi kulimi,
  • salalau i luga o pancake mo le 3 tbsp. sipuni tele o le susu susu ma gaosia i le foliga o se paipa, ma a maeʻa le faagasologa tuʻu i le pusaaisa mo le faʻamalosia.

Afai o le kulimi kuka e gaosi, o le a avea lenei ma mea autu o le a vave ona faʻamaʻafia le fiaai. Pe a faaopoopo i le tuufaatasiga o le faatumuina mai fasi apple, apricots mago, vine ma isi fualaau aina e mafai ona faʻamaina e le maʻisuka, o le a avea na ituaiga o gaʻo ma mea suamalie suamalie.

Pulu ma laumei ma apu

E taua o se meaʻai taumafa lea e aofia ai le vine, lea e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka toto, faʻapea foʻi apu ia e faʻamanuiaina ai le tino o le tagata maʻi ma le vitamin B, ole gaʻo, mea uma e manaʻomia. O le fua mo le keke e faapenei:

  • e tatau ona e aveina le 400 kalama o le falaoamata o le falaoamata 2,
  • faʻaopopo le vai seʻia oʻo ina maua e le paluga se masini tutusa, ina ia mafai ona maeʻa tapena (masima e 1 teaspoon),
  • tietie 2 fuamoa moa
  • tipi 3 apu i fasi pepa ma faaopoopo i le paluga faatasi ma le 150 gr. lanu
  • o mea uma lava e faʻafefiloi lelei.

O le paluga o loʻo faʻapipiʻiina i se masini ma tao i totonu o le umu i le vevela o le 110 tikeri Celsius mo le 15 minute. I le faaiuga o le faiga o le kuka, o le keke keke o le a tipiina i ni fasi pepa ma e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻalavelave vave.

O le fea ipu e tuʻuina atu ai lau filifiliga e fuafuaina e le tagata o loʻo maʻi i le maʻisuka. E fautuaina e te faʻatalanoa muamua ma lau endocrinologist.

Vaega o le faʻaoga

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e 'ai i pancakes, peitaʻi, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono. O le mea autu mai tulafono o le sauniuni lea o se ipu e aunoa ma le faaopoopoina o falaoamata (saito) o le maualuga maualuga, talu ai e le fautuaina lenei oloa mo lenei maʻi. E taua foi le gauai ma le totoa i le faʻatumu, lea o le a faʻaaogaina mo pancakes mo le maʻisuka. O le faʻaaogaina o soʻo se oloa e aofia ai le tele o suka (fua suamalie, siamu, ma isi mea) ua faʻasalaina i maʻi.

  1. Mo le maʻisuka ituaiga 2, e sili atu le kuka o panikeke mai le tino.
  2. Pakekeke mo le maʻisuka e faia mai le pata, oat, rye poo le falaoamata o sana.
  3. Pancakes mo le maʻisuka e le tatau foi ona faaopoopo le pata masani. E fautuaina e suitulaga i se lapoʻa maualalo.
  4. I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e faʻaeteete e uiga i mea faʻaopopo (faʻatumu). Soʻo se oloa faʻaaoga e tatau ona faʻatagaina e le tagata maʻi.
  5. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le maualalo o le taumafaina o sea ituaiga, faapea foi ma lona kalori, e taua tele.

Afai e te faʻaaoga pancakes i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka i se aofaiga faatapulaa ma mulimuli i fautuaga uma o loʻo lisiina, ona mafai lea ona e fiafia i le ipu ma le toʻafilemu, e aunoa ma le popole ile taunuuga.

E faʻafefea ona kuka

Atonu e sili atu palakake meaʻai mo le maʻisuka nai lo tagata soifua maloloina. E mafai ona e saunia se ipu mai le falaoamata o ituaiga eseese, ma e mafai ona e faʻatumuina i se tele o meaʻai suamalie. E taua tele le malamalama o meaʻai mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ua atiaʻe e mafaufau i uiga o le tino o le maʻisuka, o lea e mafai ai ona e 'ai e aunoa ma le fefe i le faateleina o le kulukose. Ae ona o le mea moni e faapea o nei tagata gasegase ei ai a latou tapulaʻa, e fautuaina e fefesoʻotai se fomai aʻo leʻi filifilia le filifiliga o le saunia o se ipu.

  • fuga keke keke i totonu o le keke grinder 250 gr,
  • vai mafanafana 1/2 tbsp;
  • sof slaked (i le pito o se naifi),
  • suauu gaʻo 25 gr.

O vaega uma lava e faʻafefiloi seia maua se vaega tutusa. Tuu le paluga mo le kuata o le itula i se nofoaga mafanafana. O sina paluga paluga (1 tbsp. L) e liligi ifo i luga o se paʻu Teflon (e aunoa ma le faaopoopo o suauu). O keke pisakes e falai seia oʻo i le enaena auro i itu uma e lua.

Strawberry

O le faʻatumu mo keke sukalati ua saunia muamua. Mo le faʻatumu o oe o le a manaʻomia 50 gr. lelati kulimi (mafanafana) ma le 300 gr. sasaina i se fualaʻau suamalie (malu).

  • susu 1 tbsp;
  • fuamoa 1 pc
  • vai 1 tbsp;
  • moa fualaau 1 tbsp. l
  • oatmeal 1 tbsp,
  • le masima.

o le paluga ua saunia i le auala lava lea e tasi mo pancakes masani. O le susu ua sasaina i se fuamoa. A maea ona faaopoopo le masima. Ona sosolo lemu lea o le vai vevela. Taumafai e le aunoa e puipuia le fuamoa mai le taamilosaga. Mulimuli, faaopoopo le suauʻu ma le falaoamata. Uʻu le paluga i se apa mago. I le pancakes ua maeʻa, faʻaopopo le faʻatumu ma gagau i latou i se pu. Teuteu i le sasaa o sukalati.

Pikinakes ua tumu i le kusi falaoa e manaia ma maloloina.

  • falaoamata 0.1 kilokalama
  • susu 0.2 l
  • 2 fuamoa,
  • suamalie 1 tbsp. l
  • pata 0,5 kg,
  • le masima.

O le faʻatumu e saunia mai le 50 gr. fugalaau mamago, fuamoa e lua, 40 gr. pata, 250 gr. meaʻai tausisi, ½ tsp. suamalie ma le manaia o le moli e tasi.

E fautuaina e faʻaaoga le falaoamata ua vane. Fuamoa, suka, masima ma le 0.05 l. sasaa le susu ma se pulu. Ona faaopoopo lea o le falaoamata ma sasa le paluga i le lima. Ona faaopoopo lea o le suauʻu ma le 0.05 lita. susu. Pipi le paluga i luga o se eleele malulu.

Mo le faʻatumu, faʻafefeteina le moli moli ma le pata ma faʻapipiʻi le siʻi kulimi, cranberries ma yolks i le faʻafefiloi. O squirrels ma le suka ma sui o le vanilla ua sasa ese. A uma ona faʻafefiloi mea uma.

O le paluga falaoa ua kukaina ma tumu ma afifi i tamai masini. O le a mafua mai ai faʻamaʻi i luga o se pepa tao ma lafo i le ogaumu mo le afa itula i le vevela i le 200 tikeri.

Pancakes mo le maʻisuka e lelei mo se taumafataga o le taeao. E mafai foi ona e 'ai i le ituaiga o meaʻai. Afai e manaʻomia, e mafai ona e saunia isi mea faʻatumu, e faʻalagolago lava i mafaufauga ma, ioe, i luga o le gafatia o mea e gaosia mo le maʻisuka.

Le fua faʻamataʻu o sandwiches eseese


O meaai o le maʻisuka ua fausia i luga o le faavae o oloa GI. O i latou uma e tatau ona aofia ai i le vaega maualalo, o lona uiga, e aofia ai le 50 iunite. O le GI o se faʻamatalaga numera o le aʻafiaga o se oloa taumafa i luga o le suka toto pe'ā uma ona faʻaumatia. I lalo ifo o le GI, o le itiiti ifo o le XE o loʻo i ai i meaai.

O se mea taua tele e faapea afai o oloa gaosi oloa, e taʻua o fua, e aumai i se setete o pateta paluga, o le a faateleina la latou GI. O fualaau suamalie, e oʻo lava i fua e mafai ona maua mo le maʻisuka, ua faʻasaina. O nei mea uma ua faʻamatalaina manino lava - faatasi ai ma lenei faiga o le gaosiga, o fualaau aina "gaʻo" le fiva, lea e nafa ma le tafega o le kulukose i totonu o le toto.

O meaʻai o le maʻisuka e tatau ona aofia ai meaai e maualalo le GI, lea e le afaina ai le toto toto ma o le a le mafua ai se afiafi (tuai) oso i le kulukose. Pe a filifilia meaai, e tatau ona e taulaʻi atu i na tau GI:

  • e oo atu i le 50 PIECES - o oloa o le taumafa autu lea o le maʻi,
  • 50 - 70 PIECES - e na o sina taimi e aofia ai meaai i le lisi autu,
  • mai le 70 iunite ma luga - o mea taumafa i lalo o le faasaina sili ona faʻamalosi ai le hyperglycemia.

E faʻavae i luga o fuainumera o le GI pe a filifilia meaai mo se meaʻai, o le maʻisuka maʻi e faʻamaonia le maualuga o le toto suka ma puipuia ai le atinaʻe o le hyperglycemia.

Maʻa maloloina


I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le tagata gasegase e tatau ona fuafua le fua o le inisalini puupuu, lea e tatau ona tui pe a uma ona 'ai, e faʻavae i luga ole taumafa XE. E faʻaaoga foi lenei mea i meaʻai mama, pe afai latou te "sese" i tulaga o meaʻai.

Afai e 'ai e le tagata maʻi i fafo o le fale, ona tatau lea ona i ai i taimi uma se glucometer ma se tui tui o le inisalini ma se fua o le hormone o se gaioiga pupuu pe sili atu foi, ina ia mafai ona ia tuiina i le taimi pe a lagona e le maʻi.

A faia se siakiina o le ituaiga 1, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i le inisalini (faaumiumi ma le pupuu) ma aoao pe faapefea ona saʻo le tuiina o injections. Pe a filifilia se fualaau ole inisalini mulimuli, e tatau ona faʻatusatusa le areto.

O se taumafataga o le aoauli mo le tagata maʻi o se vaega taua o meaʻai, e pei o le aofaʻi o taumafataga i aso taitasi e tatau ona sili atu ma le lima taimi. E sili le lelei i meaʻai i luga ifo o kalori, meaai maualalo-GI. O se taumafataga o le aoauli e mafai ona:

  1. lafumanu gaʻo maualalo 150 kalama, lauti uliuli,
  2. nonoa le yogurt, se fasi keke falaoa,
  3. sanuisi ma le falaoa falaoa ma le tofu, lauti uliuli,
  4. ufi fuamoa, 100 kalama o salati fualaʻau ua faʻaaogaina i le suauʻu manogi,
  5. se ipu malamalama o le kefir, tasi pear,
  6. lauti, se sanuisi ma le palu moa (faia tutoatasi),
  7. curd suale, tasi apu.

O mea nei o suauu maʻisuka o loʻo maua ai se aofaiga maualalo o falaoa.

Taunuuga Sanuisi


I le avea ai ma faavae mo sandwiches, e tatau ona e filifilia falaoa mai falaoamata keke. E mafai ona e kukaina oe lava, e faʻafefiloi ai le suka ma le oatmeal, o lea o le kuka e sili atu ona vaivai. O le mea pito sili ona aoga o le falaoamata rye, lea e maualalo le vasega.

O sandwiches mo le maʻisuka ua saunia e aunoa ma le faʻaaogaina o le pata, talu ai o loʻo i ai le tele o le kalori, ma GI o loʻo i le ogatotonu ma e 51 iunite. E mafai ona e suia le pata i le raw tofu, o lona GI e 15 PIECES. Tofu e leai se mea e toesea ai, o lea e lelei ai soʻo se oloa.

I meaʻai i aso uma, o meaʻai o le maʻisuka o meaola manu e taua tele. O le mea lea, mai faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, moa po o le ate fof, e mafai ona e saunia se paʻu, lea e mafai mulimuli ane ona faʻaaoga e avea o se meaʻai, pei o se meaʻai.

Ua saunia le paʻu laisi sisiisi mai mea nei:

  • moa moa - 200 kalama,
  • aniani - 1 fasi,
  • kāloti - 1 vaega,
  • moa fualaʻau - 1 sipuni,
  • masima, eleele lanu uliuli - ia tofo.

Salu le ate i le susu i le vai mafanafana seia aulia le 20 minute. Faʻasalaina lelei aniani ma kāloti ma falai i totonu o le suāuʻu manogi mo le lima minute. Faʻafefiloi meaʻai ma pasi atu i se mea e fai ai meaʻai manu pe aumai le mamae ia ogatasi ma se mea e faʻaleleia. Faamasima ma le pepa e tofo ai.

E tusa ai ma manaʻoga o le tagata lava ia, e mafai ona suia le ate i le paluga, e ui o lona GI e sili atu ona maualuga, ae o loʻo i ai foi i se masani masani.

O le fua muamua o le sisi ma laau sanuisi. O mea nei o le a manaʻomia:

  1. falaoa rye - 35 kalama (tasi le fasi),
  2. tofu cheese - 100 kalama,
  3. garlic - 0.5 cloves,
  4. meaʻai - o nai lala.

Faʻamasala le laulaupapa i totonu o se lomitusi, ma tapena le greens, faʻafefiloi ma le cheese tofu. O le falaoa e mafai ona falai i totonu o se paʻu o le Teflon, faʻalautele i luga o le sisi. Auauna atu i se sanuisi teuteu i ni togitogi.

E mafai foi ona saunia ni laumei i fualaau faisua, o pepa logo e lelei. Mo le pasene o le a e manaʻomia:

  • afa pele pepa
  • 100 kalama o cheese cheese,
  • tasi sipuniti o le pateta patati,
  • greens mo le taumafaina o ipu.

O le pepa suamalie e tipi i fasi ie manifinifi, faʻafefiloi mea uma, pepa e tofo ai.

O le faʻataʻotoina o le maʻisuka e manaʻomia i le mea e tupu ai se lagona o le fiaai, ma e tatau ona faʻatautaia meaʻai gaʻo e 'ai ina ia mafai ona fetuunai le isi taumafataga.

Fautuaga o le Mate Mate


E tele gasegase e masani ona mafaufau pe o le a le mea e fautuaina mo le maʻisuka i le muamua ma le lona lua. O le mea moni, o meaai uma e tatau ona filifilia e faavae ile GI. O nisi oloa e leai se faasinomaga, e pei o le pailani. Ae e le o le uiga o lenei mea e mafai ona faʻatagaina i meaʻai a le tagata maʻi.

O le gaʻo e maualuga i calorie ma e aofia ai le cholesterol, lea e matua le manaomia i le maʻisuka o soo se ituaiga. E i ai o latou aʻafiaga i le gaioiga o le tino cardiovascular, lea ua mamafa i le maʻisuka.

E tatau foi ona faaitiitia le faaaogaina o le suauu manogi. E sili atu le aua le fagaina oloa, ae ia faʻaaogaina i latou i auala nei:

  1. mo se ulugalii
  2. matala
  3. i le ogaumu
  4. i luga o le meaʻai
  5. i totonu o le microwave
  6. faʻapipiʻi faʻatasi i totonu o se fagu i luga o le vai,
  7. i se kuka taofi, sei vagana ai le "fry" mode.

E le tatau ona galo ia i tatou le fua faatatau o le taumafaina o le vai - a itiiti mai le lua lita i le aso. E mafai ona e suʻeina lou manaʻoga e tusa ai ma calorie 'aina, tasi le mililita o le vai i le kalori.

I le faʻaopoopoga i fua saʻo ua filifilia, e tatau ona usitaia mataupu faavae o mea taumafa, o le mea autu e aofia ai:

  • 'ai e 5-6 taimi i le aso,
  • aua nei faatali mo se lagona o le fiaaai,
  • aua e te soona fai,
  • meaʻai paleni
  • aloese mai le falai, kuka ma kuka meaai,
  • faasaina fua o fualaau suamalie,
  • taumafa i aso taitasi - fualaau faisua, fualaau aina ma meaola manu.

Lalo o se meaʻai ma le suka maualuga e fetaui ma mea uma e manaʻomia mo togafitiga.

Muamua o le taeao o le 150 kalama o salati fualaau (apu, moli, fuālaʻau) e faʻafefiloi ma yogurt e leʻi faʻasalalau.

Lua 'aiga o le taeao - fuamoa' ai, meli falala i luga o le vai, lauti uliuli ma masi i luga o le fructose.

Taʻaloga - susunu tao i luga o se fuamoa fualaʻau, laʻau tipolo ma se pamu vaʻa, kofe kosi ma le kulimi.

Popo o le aoauli - fuamoa e fufulu, lanu tiamata.

O le 'aiga muamua o se taumafataga faʻapitoa o fualaau faisua (pulupulu eggplant, tomato, riki), 100 kalama o le susu susu.

O le taumafataga lona lua o se ipu faʻafefe, o se apu lanumeamata.

I totonu o le vitio i lenei tusiga, o le a talanoa le fomai e uiga i meaʻai o le maʻisuka ma le faasaʻoina o tui inisalini, e tusa ai ma le fasi falaoa ua faaaogaina.

E mafai ona ou 'ai le sukcini i le maʻisuka ituaiga 2?

E tele fomaʻi e fautuaina o latou tagata gasegase e faʻaaoga le zucchini mo le maʻisuka ituaiga 2. O nei fualaau aina suamalie ma maloloina ua leva ona latou mitamita i nofoaga o taumafa o le maʻisuka, aemaise lava i le taumafanafana ma le autumn, pe a taugofie. O nei mea, e mafai ona e kukaina e le gata i ipu o aso uma, ae o aso malolo foi.

Meatotino aoga o le zucchini

Ua faʻatagaina le Zucchini mo le faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 2 ona o mea o loʻo iai i mea aoga e pei o le pectin ma le acne tartronic. E fesoasoani le Pectin e faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga i le tino, ma faʻamalosi le malosi o le malosi o le toto ma puipuia ai i latou mai le vavalalata. O nei fualaau faisua o loʻo i ai foi le calcium, iron, carotene, ma vitamini B ma le C.

O le Zucchini o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualalo, ae e le tatau ona galo ia i tatou pe a uma le vevela o nei fualaau faisua o le a maualuga lona alu.

O le mea lea, pe a kuka, e fautuaina e tuʻufaʻatasia i latou ma isi fualaau faisua. O se mea maualalo maualalo le kalori, lea e taua tele mo tagata e mamafa le mamafa o le tino.

O le filo o mea taumafa o loʻo i totonu o nei fualaau 'aina e mafai ona faʻamautuina le gaioiga o le gastrointestinal tract. O le faʻaaogaina masani o lenei oloa e faʻaititia ai le lamatiaga o le atherosclerosis poʻo le maualuga. I le faaopoopo atu i le pulupini o le zucchini, o a latou fatu e aoga foi, o loʻo i ai le lelei o le diuretic.

I le zucchini e leai ni suauu tāua, latou te le faʻafefeteina le pancreas. O lenei oloa, pe afai e masani ona faʻaaogaina, e faʻatonutonuina le paleni vai-masima, aveese salts ma le tele o mea leaga mai le tino, lea e fesoasoani e faamama le toto.

Fualaau lelei ma maloloina

E mafai ona aofia le zucini i le maʻisuka ituaiga 2 i le meaai? Ioe, ona o le lelei o latou i le maʻisuka e manino. Ae ao leʻi faʻaaogaina lenei oloa, e fautuaina e fefesoʻotai se fomaʻi, pe faapefea ona kuka ma pe faʻapefea ona faʻaaoga. O lenei fualaau faisua e masani ona faʻaaoga i le sauniuniga o uluaʻi vasega, paluga, salakeke.

O se tasi o ipu masani o le caviar mai zucchini. Mo le 1 kilokalama o fualaʻau e te manaomia:

  • 3-4 tamato
  • 4 tsp apple cider vinegar
  • 2 tbsp. l fuālaʻau manogi
  • kaluka
  • masima
  • pepa
  • greens.

Zucchini e tatau ona lūlūina pe faʻaputu, e le mafai ona aveese le pele.

Pe a ma le 15 minute, e tatau ona sosolo le sukcini i le suauu, ona faaopoopo lea o tamato. Pe a mālūlū le fuālaʻau, e tatau ona e aveeseina mai le vevela, faʻamalo ma faʻaopoopo mea e totoe ia i latou. O ia squash caviar e mafai ona 'aina e aunoa ma se falaoa e pei o se falaoa i le itu mo aano o manufasi.

E mafai foi ona aofia ai le zucchini i le maʻisuka, ae fautuaina e faaaoga le pata ae le o le suauʻu manogi. O fualaau faisua mo lenei ipu ua tipi i liʻo pe a ma le 1 cm le mafiafia. Ona mama ai lea o le masima, nutimomoia i le falaoamata ma salu i totonu o le suauu. Ona sasaa lea i sina vaega o le kirimi kirimigi, ufiufi i se tapuni ma faʻafefiloi ile vevela vevela pe a ma le 15 minute.

O le isi mea muamua na teu ai zucchini. Ina ia saunia, e tatau ona e tatuʻaina muamua poloka cubato, pepa logo, puʻu ma aniani. O fualaau faisua uma e tatau ona fai falai i totonu o le suāuʻu olive, ona sulu i lalo o le tapuni mo le tusa ma le 15 minute.

Mo lenei ipu, filifili le sukcchini talavou laiti, tipi ese i le umi seia oʻo i le 2 halves. Mai le afa, o le ogatotonu e vavae ese ma le faaeteete. O fualaau faisua o loʻo taatia i totonu o meaʻai e maua mai, faʻafefete i laula ma le suka kulimi i luga. Squash i le umu mo le 20 minute. Faʻafefeteina aano o manu ma 'anufe falai ma aniani e mafai foi ona faʻaaogaina e avea o se faʻatumu.

O meaʻai suamalie e faia mai le zucini talavou. Fualaau faisua, faaopoopo i ai se fuamoa, masima, sina sipisi ma falaoamata ia i latou. O mea uma ua faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma se sipuni o pancakes i luga o se ipu vevela ma le suāuu olive. Fried mai 2 itu ma tautua i le laulau.

O le a se isi mea e kuka mai le zucchini? I le taumafanafana, e mafai ona e faia se vailaʻau mama mo le maʻisuka. E mafai ona e faʻaaogaina le moa poʻo le fuamoa o fualaau aina lea e lafoina ai le zucini i totonu o ni cubes. Olati muaʻi faʻanofo, nisi o pi pi, moa fua ma paʻu e auina atu iina.

Zucchini e mafai foi ona faaopoopo i salama mo le maʻisuka, ae mo lenei mea e tatau lava ona muamua saunia. Ina ia faia lenei mea, oti ese fualaau faisua i ni poloka, faaopoopo sina masima, pepa, suamalie ma le vineta ia i latou. I totonu o sea faapale moana, e tatau ona taoto i lalo mo le itiiti ifo ma le 3 itula, ona togiina lea ma faaopoopo i se salati o tamato, kukama, kapisi ma otaota, faʻafefea i le suauʻu olive.

I le togafitiga o le maʻisuka, e aoga le faʻaaogaina e le gata o le pulpini o le zucchini, ae faapena foi a latou fatu. O se mea e afaina ai ua saunia mai ia i latou, lea e faʻaleleia ai le tulaga o le maʻisuka. E tatau ona olo le 2 tbsp. l fufulu fatu, sasaa i le 2 ipu ipu vai ma faapipii 1/2 sip i latou. meli.

O lea ituaiga mea e tatau ona tatau ona inu i le taeao mo le 3 taimi. O le faagasologa o togafitiga e 3 masina. O lenei mea faigaluega o loʻo i ai se aafiaga lelei i le pancreas ma le ate.

Teuina ma le seleseleina o zucini mo le taumalulu

Mo le tele o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga lona lua, zucchini mo le taumalulu e mafai ona saunia i le tausaga atoa. O le auala pito sili ona faigofie o le faʻamaisa:

  1. O fualaau faisua ua vele, tipi i ni mama po o ni kupita, soo se tasi e fiafia i ai, afifi i totonu o taga ma faʻamaisa i le kisaisa.
  2. I le taumalulu, e naʻo lou manaʻo e faʻatoʻilaloina i latou ma saunia au pele e te fiafia i ai.

O loʻo i ai ni fualaau mo le taina poʻo le suʻeina o nei meaai. E mafai ona e tipi fualaʻau i totonu o se ipu fagu. I le pito i lalo tuu laulaau o le horseradish, blackcurrant, dill, cloves o le kalani ma le fatu sinapi.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Taʻu le fufuluina o falalaʻau, tuu i totonu o se fagu ma faʻatumu i le masima masima, kuka e tofo. Faletupe o loʻo tapunia faʻamau i luga o nailo ma tuʻu ai i se nofoaga malulu. Pe a ma le masina, e mafai ona e 'aina le zucchini.

E ui lava i le tele o mea aoga, ei ai ni faʻasagaga mo le faʻaaogaina o le zucchini. O nei fualaau faisua e tatau ona 'aina ma le faʻaeteete e tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatu, gastritis, poʻo se uligā. Aua e te aafia i ipu falai.

O fua faʻatatau e mafai ona faigofie ona saunia, e le gata ina aoga mo le maʻisuka, ae e lelei foi. Ae i mea uma lava e te manaʻomia e iloa ai le fuataga, e le mafai ona e faʻaleagaina nei fualaau faisua ina ia le faʻapogai ai se faʻalavelave ia i latou. E oʻo atu i le 0.5 kilokalama o le zucini e mafai ona 'aina i le aso, ae tatau ona faʻaaogaina le tele o gaʻo i la latou sauniuniga. Afai e te usitai i fautuaga uma a lau fomaʻi, o le a fesoasoani le zucchini e faʻaumatia ese pauna ma faʻaleleia le tulaga o le tino atoa.

Meaʻai mo le maʻisuka: meaʻai mo sandwiches ma snap mo le maʻisuka

O maʻi uma o le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga, e tatau ona mulimulitai i nisi o taʻiala. O le autu o le filifiliga o oloa e tusa ai ma le glycemic index (GI), ma le numera o taumafataga i aso taitasi.

Faʻatasi ma le maʻisuka, e tatau ona 'ai e 5-6 taimi i le aso, e matua faasaina le fia ai. E tupu foi e leai se auala e 'ai atoatoa ai, ona faʻamalosia ai lea o se tagata e faʻailoga i meaʻai.

I lenei tulaga, o meaʻai mo le maʻisuka e tatau ona filifilia mai mea e maualalo le GI, ina ia e le tatau ona e tuiina se inisalini puupuu ona o le faʻaaogaina o mea inu gaʻo. Ina ia fuafua pe o le a le tele o le homone e te manaʻomia e tui, e tatau ona e fuafuaina le aofaiga o iunite falaoa e aina. E tasi le XE e tutusa ma le 10 kalama o gaʻo.

Lalo o le a tatou mafaufau i le manatu o le GI, filifili meaai "saogalemu" meaai, ma faamatala pe faapefea ona fuafua le inumaga o le insulin mo le ituaiga muamua o le maʻisuka.

Maʻa maloloina

I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le tagata gasegase e tatau ona fuafua le fua o le inisalini puupuu, lea e tatau ona tui pe a uma ona 'ai, e faʻavae i luga ole taumafa XE. E faʻaaoga foi lenei mea i meaʻai mama, pe afai latou te "sese" i tulaga o meaʻai.

Afai e 'ai e le tagata maʻi i fafo o le fale, ona tatau lea ona i ai i taimi uma se glucometer ma se tui tui o le inisalini ma se fua o le hormone o se gaioiga pupuu pe sili atu foi, ina ia mafai ona ia tuiina i le taimi pe a lagona e le maʻi.

A faia se siakiina o le ituaiga 1, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i le inisalini (faaumiumi ma le pupuu) ma aoao pe faapefea ona saʻo le tuiina o injections. Pe a filifilia se fualaau ole inisalini mulimuli, e tatau ona faʻatusatusa le areto.

O se taumafataga o le aoauli mo le tagata maʻi o se vaega taua o meaʻai, e pei o le aofaʻi o taumafataga i aso taitasi e tatau ona sili atu ma le lima taimi. E sili le lelei i meaʻai i luga ifo o kalori, meaai maualalo-GI. O se taumafataga o le aoauli e mafai ona:

  1. lafumanu gaʻo maualalo 150 kalama, lauti uliuli,
  2. nonoa le yogurt, se fasi keke falaoa,
  3. sanuisi ma le falaoa falaoa ma le tofu, lauti uliuli,
  4. ufi fuamoa, 100 kalama o salati fualaʻau ua faʻaaogaina i le suauʻu manogi,
  5. se ipu malamalama o le kefir, tasi pear,
  6. lauti, se sanuisi ma le palu moa (faia tutoatasi),
  7. curd suale, tasi apu.

O mea nei o suauu maʻisuka o loʻo maua ai se aofaiga maualalo o falaoa.

Tuua Lau Faamatalaga