Glyclad fualaau faasaina: faatonuga mo le faʻaaogaina

30 mg faʻamalo faʻamalolo

E tasi le api e aofia ai

mea galue malosi - gliclazide 30 mg

tagata faʻapitoa: hypromelilose (4000 **), hypromelilose (100 **)

calcium carbonate, lactose monohydrate, colloidal silicon dioxide, magnesium stearate

** O le taua o le viscosity filifilia mo le 2% (m / v) vaifofo o le hypromeli

Oval papa, mai le paepae e toetoe a paepae, sina piconvex

Pharmacotherapeutic group

Auala mo togafitiga o le maʻisuka. Sugar-lowering drugs for administration administration. Tusa o le sulfonylureas. Gliclazide

ATX code A10VB09

Faʻataʻitaʻiga

Pharmacokinetics

Suiga ma tufatufaga

A maeʻa ona tago i le vailaau oona i totonu, o le gliclazide e matua gaogao mai le gastrointestinal tract. O le faʻatupulaia o le gliclazide i le plasma e faʻateleina le alualu i luma i le ono 6 itula i le maeʻa ai o le pulega ma oʻo atu ai i se lauʻeleʻele e faaauau pea mai le 6 i le 12 itula. O le eseese o tagata taʻitoʻatasi e maualalo. O le 'ai e le afaina ai le tikeri o le absorption. O le tufatufaina atu e tusa ma le 30 lita. O le faʻamalosia o le palatini plasma e tusa ma le 95%. O se tasi aso ole fualaau o le Gliclada® e mautinoa ai le tausia lelei o le faʻaogaina o le glyclazide i le plasma toto mo le silia ma le 24 itula.

O le gliclazide o loʻo faʻafesoʻotaʻi i le ate. O mea e maua ai metabolites e leai ni mea faʻapitoa. O le mafutaga i le va o le fualaau e oʻo atu i le 120 mg ma le faʻaogaina o le vailaau faʻasaina ile plasma o le faʻalagolago ile taimi.

O le afa-ola (T1 / 2) o le gliclazide e 12-20 itula. E mafua ona o fatugaʻo i le ituaiga o metabolites, e itiiti ifo i le 1% ua faʻavaveina i le urine e le suia.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

I le au matutua, e leai ni suiga ogaoga i suiga o vailaʻau mo togafitiga.

Pharmacodynamics

Gliclada® o se vailaʻau o le hypoglycemic oral from group of sulfonylurea derivatives o le tupulaga lona lua, lea e ese mai fualaau faʻasaina e ala i le i ai o se uitelacyclic N-aofia ai faʻatasi ma se faʻamaufaʻailoga endocyclic.

Glyclada® faʻaitiitia le toto glucose e ala i le faaosofiaina o le faʻamalosi ile inisalini e motu o Langerhans e maua ai fusi R. A maeʻa le lua tausaga o togafitiga, o le faateleina o le maualuga o le insulin ma le faasee o le C-peptides e tumau. I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le fualaau faasaina e toe maua ai le amataga o le manava o le inisalini i le tali atu i le taumafa o le kulukose ma faʻaleleia ai le vaega lona lua o le manava insulin. O se faʻateleina o le faateleina o le gaioiga o le inisalini e matauina i le tali atu i le faʻaosofia ona o le taumafa o meaai ma le puleaina o le kulukose.

I le faaopoopo atu i le aafia ai o le gaosiga o le gaʻo, o le Glyclada® ei ai sona aafiaga i luga o le microcirculation. O le fualaau faasaina e faaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis o le toto laitiiti, e aafia ai ni auala se lua e ono aafia i le faatupuina o faafitauli i le maʻisuka: o le faapaina o le plalet aggregation and adhesion and decrease in concentration of platon activation factors (beta-thromboglobulin, thromboxane B2), as well as the restoration of fibrinolytic gasegase vasotelial vascular ma le faʻaopoopoga o gaoioiga o le plasminogen activator.

Tosiga ma le pulega

O fualaau faasaina ua faamoemoe mo na o tagata matutua matutua.

E fautuaina e ave le papa (s) e aunoa ma le vevela i le taimi o le aoauli. Afai e te misia le isi tootoo i le aso e sosoo ai, e le mafai ona e faʻateleina le fualaau.

Ole fua ole aso o Glyclad® e 30 mai ile 120 mg (1 i le 4 papa). O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia e faalagolago i le tali a le tagata maʻi i le tino.

Ole fua amata fautuaina ole 30 mg i le aso. I le lelei o le kulukose, o lenei fualaau e mafai ona faʻaaogaina e fai ma togafitiga faʻaleleia.

I le le lava o le pulea o kulūkose, o le fua o le fualaau oona i aso taitasi e mafai ona faasolosolo malie atu i le 60, 90 po o le 120 mg. O le va i le va o fualaau taʻitasi e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 masina, sei vagana ai tagata mamaʻi na le maualalo le kulukose i le mavae ai o le 2 vaiaso o le pulega. I ia tulaga, e mafai ona faateleina le fualaau ile 2 vaiaso talu ona amata le togafitiga. O le maualuga ole fua fautuaina ole 120 mg i le aso.

Suʻe mai le 80 mg Glyclazide Tablets i Glyclad Modified Release Tablets®

I le tulaga o le pulea lelei o le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi ma le 80 mg glycoslide, e mafai ona suia i le Glyclada® i le fua faatatau o le 1 papalama o glycoslide 80 mg = 1 papalama o Glyclada®.

Suʻega mai se isi vailaʻau faʻamalolo i Glyclad®

I luga o le fesuiaiga, e tatau ona mafaufauina le tui ma le afa-ola o le vailaau muamua. E le manaʻomia se taimi tau fesuiaiga. Taliaina o le vailaʻau Glyclada® e tatau ona amata i le 30 mg, sosoo ai ma fetuunaiga e fuafua ile metabolic reaction.

Pe a liliu mai isi vailaʻau o le sulfonylurea vaega ma se afa-ola umi, ina ia aloese ai mai le malosi o faʻamalosi o nei vailaʻau e lua, atonu o le a manaʻomia se vaitaimi e leai se fualaau fualaau faasaina.

I ia tulaga, o le suiga i Glyclad® o peleti e tatau ona amata i se fualaau fautuaina muamua o le 30 mg, ona sosoo ai lea ma le faateleina o le fualaau e faalagolago i le gaioiga o le metabolic.

Faaaoga i le tuufaatasiga ma isi fualaau faasaina

Gliclada® e mafai ona faʻatulagaina faʻatasi ma biguanides, faʻamaʻi alpha-glucosidase poʻo insulin. O le faʻatulagaga tutusa o le inisalini e tatau ona amata i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

Tomaʻi matutua (silia ma le 65 tausaga)

O le vailaau faasaina ua faatonuina i le fua tutusa e tasi mo tagata mamaʻi i lalo o le 65 tausaga.

I tagata gasegase e maualalo le agavaʻa pe leai foi, o le fualaau faasaina ua faʻamatalaina i masani masani.

Tagata maʻi e iai le tele o aʻafiaga o le hypoglycemia: ma le leai o se mea paleni, ma le ogaoga poʻo le le lelei o le tiga o le endocrin (hypopituitarism, hypothyroidism, leai o le adrenocorticotropic hormone), pe a maeʻa ma / poʻo le maualuga o le corticoroidroid, togafiti fatu cardiovascular, e fautuaina le togafitiga e amata 30 aso o aso taitasi.

Faʻaiʻuga

hypoglycemia (pe a tupu se mea le lelei poʻo le fafagaina o meaai): maʻi tiga, fiaai, afu, vomia, vaivai, faʻalavelave moe, atuatuvalega, le mautonu, ita malosi, le mautonu le gauai atu, faaitiitia le tali atu, atuatuvale, leai se fesoasoani, faaletonu vaaia ma le tautala , o le a le mafai ona e maua le manava o le tino, o le moe, o le manava papaʻu, o le leiloa o le mafaufau, o le mea e sili ona lelei, e tau atu i le maliu ma le oti. E mafai ona iai faʻamaoniga faʻapitoa: afu afu, popolega, tachycardia, faʻateleina o le toto, tiga i le loto, arrhythmia

tiga o le manava, gaioiga, vomiting, manava manava, faamalosi (e mafai ona faaitiitia e ala i le faaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le aiga o le taeao)

maualuga faʻateleina i le maualuga o enzymes o le hepatic (ALT, AST, alkaline phosphatase), siapatitis (seasea), hyponatremia

paʻu o le paʻu, faʻavave, urticaria, angioedema, erythema, masilopapular rashes, faʻalavelave mataga (e pei o le maʻi syndrome Stevens-Johnson, faʻasolosolo o le tino e le o le tino)

anaemia, leukopenia, thrombocytopenia, granulocytopenia, pancytopenia (toe faʻaleleia pe a maeʻa le faʻamalo)

faʻafitauli le tumau, faʻapitoa i le amataga o togafitiga, ona o suiga i le kulukose toto

Contraindications

lapataiga e iloa ai le gliclazide poʻo se tasi o vaega o ausilali o fualaau faasaina, faapea foi ma isi vailaau o le sulfonylurea vaega poʻo sulfonamides

ituaiga 1 maʻisuka

maʻisukacidosis o le maʻisuka, precomatosis ma le maʻisuka

ogaoga ogaoga poʻo le le mafaia o le ate

maʻitaga ma lactation

Tafaoga faʻamalosi

O le faʻaaogāina o le gliclazide ma le miconazole e faʻasaina i le fesootaʻi ma le lamatiaga o le hypoglycemia, e oʻo i le hypoglycemic coma.

Glyclazide e le fautuaina mo le faʻaaogaina i le taimi e tasi ma le phenylbutazone ma le ava ona o le faateleina o le aʻafia o le hypoglycemia. I le vaitau o togafitiga ma le vailaau faasaina, e tatau ona aloese mai le inuina o le ava malosi ma ave vailaau oona oona.

I le fesoʻotaʻiga ma le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia, e tatau ona faʻaalia le faʻapipiʻi aʻo faʻasalalau le gliclazide ma vailaʻau faʻasaina o isi vaega (insuline, acarbose, biguanides), beta-blockers, fluconazole, angiotensin-converting inhibitors enzyme (captopril, enalapril), ma le tali H2 receptors, (IMAO), sulfonamides ma non-steroidal anti-inflammatory drugs.

E le fautuaina le faʻaogaina o le gliclazide ma le danazol ona o le lamatiaga o le faateleina o le kulukose toto. Afai e tatau ai, o le tofiaina o sea tuufaatasiga e tatau ona mataituina ma le totoʻa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine, ma i nisi tulaga, fetuunai le fua o le gliclazide i le taimi o togafitiga ma le danazol ma mulimuli ane.

I le silasila i le lamatiaga o le faatupuina o le hyperglycemia, e tatau ona faʻaeteete pe a faʻapipiʻi le gliclazide ma le chlorpromazine (i le fualaau> 100 mg i le aso, o le mea mulimuli e mafua ai le faʻaititia o le inisalini). Mo le umi o le togafitiga o chlorpromazine, e ono manaomia ai se fetuunaiga o le gliclazide.

Glucocorticosteroids (mo le faʻaogaina ma le faʻaaogaina i le lotoifale: iniseti, sub-subcutaneous, rectal) ma tetracosactides, pe a faʻapipiʻi faatasi ma glycoslazide, faʻaititia le maualuga o le kulukose toto, ma, ona o le faʻaitiitia o le gaosiga o le carbohydrate, e ono mafua ai le kososis. I le taimi o togafitiga ma pe a uma le togafitiga glucocorticoid, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga o le gliclazide.

E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete i le faʻaaogaina o le gliclazide ma le ritodrine, salbutamol ma le tertbutaline (ma le le mautonu) ona o le lamatiaga o le faatupuina o le hyperglycemia. Afai e manaʻomia, alu i togafitiga insulin.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le gliclazide faʻatasi ai ma faʻatautau (warfarin, ma isi), o le faateleina o le manava o le tino e mafai ona matauina.

Faatonuga faapitoa

Ole fualaau faasaina e tatau ona faatonuina i le na o le masani ai ole taumafa ile maʻi (e aofia ai le taeao).

O le lamatiaga o le hypoglycemia e faateleina i meaai maualalo maualalo, pe a uma le umi poo le mamafa tele o le tino, inu ava malosi, poo le tulaga o le tuufaatasi o le tele o fualaau faasaina o le hypoglycemic.

I le silasila i le faateleina o le aʻafiaga o le hypoglycemia, e fautuaina e te faʻaauau pea ona e faʻaaogaina gaʻo meaʻai (pe a fai e le o se meaʻai, pe a le lava meaai, pe afai o meaʻai e maualalo ai le gaʻo).

E mafai ona atiaʻe le hypoglycemia pe a mavae le faʻaaogaina o le sulfonylurea. O nisi mataupu e mafai ona ogaoga ma umi i le umi. Ole falemaʻi atonu e manaʻomia, ma e ono manaʻomia foʻi le kulukose mo ni nai aso.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻavaeina o vaega o le hypoglycemic, e manaʻomia ai le faʻaeteetega o faʻamalamalamaga ole maʻi.

Faʻailoga e faʻapupula ai le lamatiaga o le hypoglycemia:

Faʻalavelave

Faʻailoga o le Renal ma le ate: O le falemaʻi ma le pharmacodynamic properties o le gliclazide atonu e suia ai tagata mamaʻi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le ogaoga o le faaletonu. O faʻasolosolo faʻasolosolo e tutupu i ia ituaiga o gasegase e mafai ona umi, ma o le mea lea e tatau ona faia le mataituina tatau.

O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i le taua o le mateina, o le manaʻomia mo le faʻaauau pea o le tino ma le siakiina pea o le kulūkose o le toto. O maʻi ma o latou aiga e manaʻomia ona faʻamatalaina le lamatiaga o le hypoglycemia, talanoa e uiga i ona uiga, auala togafitiga ma mea e mafua ai le atinaʻeina o lenei faʻalavelave.

Le puleaina o le kulukose o le toto

O le lelei o le puleaina o le kulukose i le toto o se tagata maʻi e maua togafitiga o le antiabetic e mafai ona aʻafia i itu nei: fiva, gasegase o le tino, faʻamaʻi pipisi, poo taotoga vaʻaia. I nisi tulaga, atonu e talafeagai le faatonuina o le insulin.

O le aoga o le hypoglycemous o soo se vailaau e togafiti i le toto, e aofia ai le gliclazide, i le tele o gasegase ua faaitiitia le taimi ona o le alualu i luma o le maʻisuka po o le faaitiitia o le tali i le fualaau faasaina (le lava le togafiti). O le faʻamatalaga e uiga i le toesea lua o le aʻafiaga o togafitiga e mafai ona faia pe a maeʻa le faʻamautuina o fualaau ole tino ma afai ole maʻi e mulimuli i se meaʻai.

I le iloiloina o le puleaina o le kulukose o le toto, ua fautuaina e fuaina le maualuga o le hemoglobin glycolated (po o le kulukose i le anapogi plasma o le toto oona).

O le faʻamaoniaina o le sulfonylurea o fualaau faʻamaʻi i tagata mamaʻi e le o le glucose-6-phosphate dehydrogenase e mafai ona oʻo atu ai i le anemia hemolytic. E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete pe a faatonuina le gliclazide i tagata gasegase i le glucose-6-phosphate dehydrogenase le lava ma mafaufau i togafitiga faʻapitoa i se vailaʻau o se vasega ese.

Faʻamatalaga Faapitoa i Tagata Maua

Gliclada® o loʻo iai le lactose. O maʻi e maua mai faʻamaʻi faʻatuʻi mai o le galactose inlerance, Lapp lactase deficiency poʻo le glucose-galactose Malabsorption e le tatau ona ave lenei vailaʻau.

Faʻapitoa o le aʻafiaga o le vailaʻau i luga o le malosi e ave ai taavale poʻo ni faʻalavelave lamatia

E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete pe a ave taavale afi poʻo isi auala, aemaise i le amataga o togafitiga.

Faʻasalaga

Faailoga agavaʻa i le maualuga o le hypoglycemia.

Togafitiga: faailoga o le hypoglycemia faʻaleagaina e aunoa ma le leai o se malamalama po o ni faailoilo o faʻafitauli o le neuro, faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo, vailaau faʻasoʻoto ma / poʻo se suiga i meaʻai. O le togafitiga faafomai e tatau ona faʻaauau pea seia faʻamautinoa e le fomaʻi o loʻo maʻi le tagata maʻi ma e leai sona lamatiaga.

O tulaga faigata o le hypoglycemia, faatasi ai ma le coma, faʻavevesi poʻo nisi faʻafitauli o le neurology, e manaʻomia le tausiga faʻafuaseʻi ma faʻamalolo vave ile falemaʻi. Afai e tulaʻi mai le hypoglycemic coma pe masalomia, o le kullucagon ma le 50 ml o le kulutose concentrate (20-30% i totonu) e tatau ona vave tui, ona faʻaauau pea lea o le 10% glucose solution i se fua faatatau e faʻamautinoa ai le sili atu i le 1 g / l le maualuga o le kulukose o le toto . O le tagata maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. E le aoga le siama.

Pharmacological group

Agelu o le hypoglycemous oral, sulfonamides, fuamoa. Code ATX A10V B09.

Glyclazide o le vailaʻau o le hypoglycemic, o le sulfonylurea, e ese mai isi vailaʻau e ala i le i ai o se meli uterocyclic o loʻo i ai le vailaʻau ma o loʻo iai faʻamaonia faʻamaonia.

Glyclazide e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose plasma ona o le faaosofiaina o le manava o le inisalini e suka sβ o tamaʻi pancreatic o Langerhans. O le faateleina o le maualuga o le insulin ma le faasee o le C-peptide e tumau pea pe a mavae le 2 tausaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O Gliclazide ei ai foi ona meatotino hemovascular.

Aafiaga i le faʻaaogaina o le inisalini.

I tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II, gliclazide e toe faʻafoʻiina le amataga o le faʻamalosia o le inisalini i le tali atu i le faʻaaogaina o le kulukose ma faʻaleleia ai le vaega lona lua o le manava insulin. O se faʻaopoopoga taua o le faʻaaogaina o le inisalini e tupu e tusa ai ma le taumafa o meaai poʻo le kulukose.

Glyclazide e faʻaitiitia ai le microthrombosis ona o ni auala se lua e mafai ona aʻafia ai i le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka:

  • o le vaega e faʻatagaina le faʻapipiʻiina o talisalo ma le faʻaauau, faʻaititia le numera o faailoga o le faʻaagaga o le platelet (β-thromboglobulin, thromboxane B 2)
  • e aʻafia ai galuega fibrinolytic o le vasothelum vascular (faʻalauteleina le gaoioiga tRA).

O le mea pito sili ona taua e aofia ai le macrovascular (cardiovascular death, nonochal infarction, o le stroke stroke) ma le microvascular (mataupu fou poo le faateleina o le nephropathy, retinopathy) mea tutupu.

11,140 tagata gasegase sa aofia i totonu ole faamasinoga. I le ono vaiaso o le vaitaimi o le folasaga, na faaauau pea e le au gasegase a latou togafitiga masani o le suka. Ma, e tusa ai ma le mataupu faavae, na tuʻuina atu i tagata gasegase le puleaina o le pule (n = 5569) poʻo le tulafono faʻatasi ai ma le faʻaogaina o glycoslide, faʻataʻotoga-faʻasaʻolotoga, e faʻavae i le taʻiala mo le malosi o le glycemia (n = 5571). O le fuafuaga mo le malosi o le glycemic control was based on the appointment of gliclazide, o meaʻai ma se faʻaleleia faʻaleleia, mai le amataga o togafitiga, poʻo le tofiaina o gliclazide, otaota ma se suiga faʻalelei, nai lo le faʻasologa o togafitiga (togafitiga na maua e le tagata maʻi i le taimi e aofia ai), ma mafai ai ona faʻatupulaia le fualaau i le maualuga faatasi ai ma le faʻaopoopoga o isi vailaʻau o le suka, pe a manaʻomia, e pei o metformin, acarbose, thiazolidinediones poʻo insulin. Sa mataituina lelei tagata mamaʻi ma mulimuli i se taumafataga.

O le maitau na tumau ai le 4.8 tausaga. O le taunuuga o le togafitiga ma gliclazide, o mea na faʻaaogaina, o le faavae o le fuafuaga mo le malosi o le glycemic control (maualuga maualuga o le HbAlc - 6.5%) faʻatusatusa i le maualuga o le glycemia control (maualuga maualuga o le HbAlc - 7.3%), na i ai se faʻaititia o le faʻaitiitia 10% o aʻafiaga faʻapitoa o le tele o le macro-ma le gasegase o le microvascular ((HR) 0.90, 95% Cl 0.82, 0.98 p = 0.013, 18.1% o gasegase mai le vaega o le malosi o le tino e faatusatusa i le 20% o maʻi mai le kulupu faʻataʻitaʻiga masani). O le lelei o le fuafuaga mo le malosi o le pulea lelei o le glycemic ma le tofiaina o gliclazide, suiga-lafoaia o otaota i le faavae o togafitiga e mafua ona:

  • o se faʻaitiitia o le faʻaititia o aʻafiaga e ono aʻafia ai le tele o vailaʻau faʻasaina i le 14% (HR 0.86, 95% Cl 0.77, 0.97, p = 0.014, 9.4% ma le 10.9%),
  • o le faʻaitiitia o le faʻaititia o aʻafiaga o mataupu fou poʻo le alualu i luma o le nephropathy e 21% (HR 0.79, 95% Cl 0.66 - 0.93, p = 0.006, 4.1% ma le 5.2%),
  • o se faʻaititia 8% le faʻaititia o le aʻafiaga o le microalbuminuria na tupu mo le taimi muamua (HR 0.92, 95% Cl 0.85 - 0.99, p = 0.030, 34.9% e tusa ma le 37.9%),
  • o se faʻaitiitia o le faʻaititia o le aʻafiaga o faʻalavelave tutupu i le 11% (HR 0.89, 95% Cl 0.83, 0.96, p = 0.001, 26.5% faasaga i.

I le faaiuga o le suʻesuʻega, e 65% ma le 81.1% o tagata gasegase i le vaega o le malosi o le tino (e tusa ma le 28.8% ma le 50.2% o le vaega o le pulea lelei) maua HbAlc ≤ 6.5% ma le ≤ 7%, faasologa. 90% o tagata gasegase i le vaega o le puleaina o le tino malosi na ave le gliclazide, o laulau ma le toe faʻaleleia o le tino (o le aofaʻi o aso taitasi e 103 mg), 70% oi latou na ave le fua maualuga o le 120 mg. I le vaega o le malosi o le glycemic control based on gliclazide, faʻamalositino faʻamalologa, o le tino o le maʻi na tumau pea le mausali.

O le lelei o le fuafuaga mo le malosi o le glycemic control e faavae i luga o gliclazide, teuteuina o mea e lafoai ai, e leʻi faalagolago i le faaitiitia o le toto.

O le maualuga o le gliclazide i le plasma toto e tulai mai i le taimi o le 6:00 muamua, oʻo atu i se laufanua e ono i le sefulu lua itula pe a uma le faʻamalositisi.

Ole fesuiaiga o tagata taitoatasi e leai se aoga.

Glyclazide ua matua gauai. O le 'ai e le afaina ai le fua faatatau ma le tele o le faʻaaogaina.

O le faʻamalosia o le palatini plasma e tusa ma le 95%. O le mafutaga i le va o le fua na ave i le va o le 120 mg ma le vaega i lalo o le taimi faʻatulagaga-taimi o le laina. O le tufatufaina atu e tusa ma le 30 lita.

Gliclazide e faʻafefiloi i le ate ma faʻamalosi i le urine; e itiiti ifo i le 1% o le mea o loʻo galue malosi e faʻamalosi i le urine e le suia. E leai ni gasegase malolosi i plasma.

O le afa-ola o le gliclazide e 12-20 itula.

I tagata matutua, e leai ni suiga taua i le pharmacokinetics o le vailaʻau.

O se tasi o fualaau o le vailaʻau Glyclada, o meaʻai ma se faʻamaga faʻaleleia, e tumau pea le lelei o le glycazide i le plasma mo le 24 itula.

O le maʻisuka ituaiga II o loʻo faʻamanuiaina:

  • faʻaitiitia ma le pulea o le kulukose o le toto i le tulaga o le le mafai ona faʻamaonia le kulūkose i na o meaai, faamalositino poʻo le mamafa
  • Puipuiga o faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga II: faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafesoʻotaʻi macro-microbodies, e aofia ai mataupu fou poʻo le faʻaleagaina o le nephropathy i tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga II.

Faʻatau

Krka, dd Novo Mesto, Slovenia

Šmarješka 6, 8501 Novo Mesto, Slovenia

O le tuatusi o le faʻapotopotoga e talia talosaga mai tagata faʻatau i luga o le tulaga lelei o oloa (oloa) i le Malo o Kazakhstan

Krka Kazakhstan LLP, Kazakhstan, 050059, Almaty, Al-Farabi Ave. 19, fale 1 b,

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina ma isi ituaiga o fegalegaleaiga

A faʻaaogaina fualaau faasaina, o le pulega tutusa lea e mafai ona mafua ai le hypo-hyperglycemia, e lapatai e Sidid le tagata maʻi e uiga i le manaomia o le mataituina lelei o le kulūkose o le toto i taimi o togafitiga. E mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o se vailaau faʻamalolo i le taimi ma pe a maeʻa togafitiga ma nei vailaʻau.

O vailaau faafomai e ono faateleina ai le lamatia o le hypoglycemia

O le Miconazole (mo le faʻaaogaina o le gel) e faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemie ma le ono mafai ona atiaʻe faʻamaoniga o le hypoglycemia poʻo le faʻamaʻi.

E leʻi fautuaina faʻatasi

Phenylbutazone (mo le faʻaaogaina faʻaogaina) faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic sulfonylurea (suia lona fesootaʻiga ma masini plasma ma / poʻo le faʻaitiitia o lona gaioiga). E fautuaina le faʻaaogaina o se isi vailaau faʻamaʻi ma le tosina atu o le gasegase i le manaʻoga ma le taua o le pulea e le tagata o ia lava. Afai e tatau ai, o le fua o Glyclad e faʻatulafonoina i le taimi ma pe a maeʻa togafitiga faʻasaina.

O le ava malosi e faʻaleleia ai le tali atu o le hypoglycemic (e ala i le taofiofia o tali o taui), lea e mafai ona oʻo atu ai i le amataina o le hypoglycemic coma. Aloese mai le faaaogaina o fualaau oona ei ai le ava malosi, ma le faaaogaina o le ava malosi.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le lapataiga

Faamalosia le aafiaga o le fualaau faasaina ma, i nisi tulaga, o le hypoglycemia e mafai ona tupu mai ona o le faaaogaina tutusa o isi vailaau faasaina ma vailaau (insulin, acarbose, metformin, thiazolidinediones, dipeptidyl peptidase 4 inhibitors, glucose-1-phosphate receptor agonists), beta blockers, Ava o le inhibitors (captopril, enalapril), faʻatautau o le receptor H 2, inhibitors MAO, sulfonamides, clarithromycin, ma fualaau e le o le steroidal anti-inflammatory drugs.

O vailaʻau e mafai ona mafua ai le faateleina o le kulukose toto

E leʻi fautuaina faʻatasi

Danazole: O le faʻasologa o le diabetenegen o Danazol.

Afai e le mafai ona aloese le faʻaaogaina o lenei mea aoga, e tatau ona lapatai le tagata maʻi e uiga i le manaʻomia ma le tāua o le siakiina o le kulukose i le urine ma le toto. Atonu e talafeagai le fetuutuunai o le fua o le antidiabetic agents i le taimi ma pe a uma togafitiga ma le danazol.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le lapataiga

Chlorpromazine (antipsychotic): o le faʻaaogaina o gaʻo maualuga o chlorpromazine (> 100 mg i le aso) e faʻatele ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (talu ai ona o le faʻaitiitia o le inisalini).

E tatau ona lapatai le tagata maʻi e uiga i le manaʻomia ma le tāua o le mataʻituina o le kulūkose toto. Atonu e talafeagai le fetuutuunai o le fualaau o le vailaʻau oona i le taimi ma pe a uma togafitiga o antipsychotics.

Glucocorticoids (mo le faʻaogaina ma le pito i luga: faʻaogaina o le tino, paʻu ma le faʻasaʻo) ma le tetracosactrin faʻalauteleina le kulukose o le toto ma le gaosiga talafeagai o le kososis (ona o le faʻaitiitia o le faapalepale o mea gaʻo e ala i glucocorticoids).

E tatau ona lapatai le tagata maʻi e uiga i le manaʻomia ma le tāua o le mataʻituina o le kulūkose toto, aemaise i le amataga o togafitiga. Atonu e talafeagai le fetuutuunai o le fua o le antidiabetic agents i le taimi ma pe a uma togafitiga glucocorticoid.

Ritodrin, salbutamol, terbutaline (c) faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ona o le iuga o le beta-2 agonists.

E tatau ona lapataʻia e uiga i le manaʻomia ona pulea le maualuga ole kulukose o le toto. Afai e manaʻomia, e tatau ona tuʻuina atu i le inisalini le tagata maʻi.

Faʻatasiga e matamata ai

O togafitiga faʻatasi ai ma mea faʻapitoa (e pei o warfarin, ma isi) sauniuniga sulfonylurea e mafai ona faʻaleleia ai le malosi o le anticoagulant ma togafitiga faʻatasi. E mafai ona manaʻomia le fetuutuunaiga o vailaʻau faʻamaʻi.

Talosaga faʻaoga

Togafitiga ua faʻamaonia i tagata gasegase oe mafai ona mulimuli i se taumafa masani ma masani (e aofia ai le taeao). E taua tele lou faʻaaogaina o meaʻai e maua i le taimi nei ona o le tele o le aʻafiaga o le hypoglycemia, lea e tupu pe a uma le taimi o meaai, i le le lava o le tupe, pe afai o le meaai e maualalo i le gaʻo. O le lamatiaga o le hypoglycemia e faateleina i meaai maualalo-calorie, umi faaumiumi ma malosi malosi faaletino, faatasi ai ma le ava malosi poo faatasi ai foi ma se tuufaatasiga o vailaau hypoglycemic.

O le hypoglycemia e mafai ona tupu ona o le faʻaaogaina o sauniuniga o sulfonylurea ma (silasila i "Faʻasagaga Faʻatonu") i nisi tulaga e mafai ona ogaoga ma faaumiumi. O nisi taimi o falemaʻi ma le faʻaaogaina o le kulukose mo le tele o aso e manaʻomia.

O se suʻega maeʻaeʻa o tagata mamaʻi, o le faʻaaogaina o se fualaau o fualaau faasaina ma le tausisia o le togafitiga ma le faʻaaogaina o tulafono e talafeagai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Faʻailoga e faʻapupula ai le lamatiaga o le hypoglycemia:

  • teena poʻo (aemaise lava i tagata matutua) maʻi le mafai ona galulue faʻatasi,
  • maualalo-kalori poʻo mea e le masani ai, meaʻai, taimi o le anapogi poʻo suiga i meaʻai,
  • solia o le paleni i le va o le gaioiga faaletino ma le maualuga o le gaosiga o le carbohydrate,
  • toe le manuia
  • ogaoga o le ate
  • o le maualuga o Glyclad,
  • nisi faʻamaʻi o le endocrin system: maʻi o le thyroid, hypopituitarism ma le le atoatoa o le tino,
  • o le faʻaaogaina faʻapitoa o nisi vailaʻau (vaai i le vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau ma isi ituaiga o fegalegaleaiga").

Faʻailoga o le Renal ma le ate

O vailaʻau mo togafitiga ma / poʻo le pharmacodynamics o le gliclazide e mafai ona fesuiaʻi i tagata mamaʻi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le ogaoga o le le atoatoa. O faʻasologa o le hypoglycemia o loʻo tupu i ia ituaiga o gasegase e mafai ona faaumiumi ma manaʻomia ni fua faʻatatau.

Faamatalaga o maʻi

O le tagata maʻi ma tagata o lona aiga e tatau ona lapatai e uiga i le lamatiaga o le hypoglycemia, faamatala ona uiga (tagai i le vaega "Faʻafitauli matuia"), togafitiga, faʻapea foʻi ma mea e faʻapupula ai le lamatiaga o lona atinaʻe.

E tatau i tagata maʻi ona nofouta i le taua o meaʻai, faamalositino masani, ma fua masani o le kulukose o le toto.

Faʻaleagaina o tulafono faatonutonu o le kulukose toto

O mea nei e mafai ona aʻafia ai le faʻatonutonuina o le maualuga o le kulukose o le toto i tagata mamaʻi o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina: fiva, vevela, faʻamaʻi, poʻo taotoga. I nisi tulaga, e ono manaomia le inisalini.

O le malosi o le hypoglycemous o soo se vailaʻau faʻamaʻi, e aofia ai le gliclazide, faʻaitiitia le taimi i le tele o gasegase: atonu e tupu ona o le alualu i luma o le malosi o le maʻisuka poʻo le faʻaitiitia o le tali i togafitiga. O lenei mea matautia ua lauiloa o le toilalo lona lua, e ese mai le mea muamua pe a le aoga le mea galue i togafitiga ma se fualaau muamua. E tatau ona faia se fesuiaiga talafeagai o fualaau taumafa ma mea taumafa ao leʻi faʻafesoʻotaʻi le tagata gasegase i le vasega lua.

E fautuaina e fuafua le maualuga o le hemoglobin glycosylated (poʻo le maualuga o suka i le anapogi o le toto plasma). O le siaki lelei o le tagata lava ia i le kulukose o le toto atonu foi e talafeagai.

Togafitiga o tagata gasegase i le glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency with sulfonylurea preparations e mafai ona oo atu ai i le anemia hemolytic. Talu ai o le gliclazide e aʻafia i le vailaʻau faʻamalositino o sauniuniga sulfonylurea, o tagata mamaʻi ma le glucose-6-phosphate dehydrogenase e le tatau ona faʻaeteete; ole togafitiga ole fualaau e le aofia ai le sulfonylurea e tatau ona iloiloina.

Lapataiga faapitoa mo nisi vaega

Gliclada o loʻo iai le lactose. O gasegase e le masani ona maua le lactose, le galactosemia poʻo le glucose-galactose malabsorption syndrome e le tatau ona ave lenei fualaau.

Faaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation.

E leai se poto masani i le faʻaaogaina o le gliclazide i le taimi o le maitaga, e ui lava o loʻo i ai ni faʻamaoniga i le faʻaaogaina o isi sulfonylureas.

O le maʻisuka e tatau ona ausia aʻo leʻi oʻo ile maʻitaga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o malformations faʻaleagaina e fesootaʻi ma le le lava o le puleaina o le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasalalau e le fautuaina, o le inisalini o le fualaau autu lea mo togafitiga o le maʻisuka ao maitaga. E fautuaina e tuʻuina atu le tagata maʻi i le inisalini i le tulaga o se maʻitaga fuafuaina poʻo le taimi e tupu ai.

O faʻamatalaga e uiga i le ulu atu o le gliclazide poʻo ona metabolites i susu o susu e le maua. Ona o le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia i se tamaititi, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua solia i tamaitai o loʻo fafagaina.

Le malosi e faʻaosofia ai le tali o le taimi e ave ai pe galue faʻatasi ai ma isi faiga.

Gliclada e leai sona iloa i le malosi e ave ai se taavale pe faigaluega i masini. Ae ui i lea, o tagata gasegase e tatau ona faaeteete i le amataina o faailoga o le hypoglycemia ma ia faaeteete pe a ave taavale pe faʻaaoga masini, aemaise i le amataga o togafitiga.

Tali leaga

Faʻavae i luga o le poto masani i le gliclazide ma le sulfonylurea, o aʻafiaga e lua na lipotia mai.

O meaʻai le masani ai, aemaise lava o se meaʻai i taimi o togafitiga ma sulfonylureas, e aofia ai Glyclad, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemia. E ono mafai ona iai ni faʻamatalaga o le hypoglycemia: maʻi tiga, fiaai tele, vevela, vomia, vaivai, faʻalavelave moe, atuatuvalega, le fiafia, le fiafia, le iloa le mafaufau ma faʻaitiitia le faʻaalia, faʻavauvau, le mautonu le mafaufau ma le tautala, afia, tremor, paresis, , o le valea, leai o le pulea o le tagata lava ia, o le faʻasalaga, faʻavevesi, manava papaʻu, bradycardia, moe, le iloa o le mafaufau ma e oʻo lava i le atinaʻeina o se paʻu ma se faʻalavelave leaga.

E le gata i lea, e ono iai ni faʻaaliga o se faʻafitauli faʻapitoa o le tino: o le vevela tele, paʻu o le paʻu, popolega, tachycardia, maualuga maualuga o le toto, fatu o le fatu, angina pectoris ma le arrhythmia.

E masani lava le mou atu o faailoga pe a uma ona ave suātini (suka). Ae ui i lea, o mea suamalie e leai ni aʻa e leai sona aoga. O le mea na tupu i isi sauniuniga sulfonylurea e faʻaalia ai e mafai ona tupu pea le hypoglycemia, e tusa lava pe na vave ona faia fua lelei.

Afai o vailaʻau o le hypoglycemia e ogaoga ma faaumiumi, e tusa lava pe puleaina mo sina taimi e le suka, o le falemaʻi vave ile falemaʻi ma faʻafitauli faafomaʻi faʻapitoa e manaʻomia.

O le tele o mataupu o le hypoglycemia o loʻo matauina i tagata gasegase e togafitia ai togafitiga insulin.

Isi aʻafiaga

Mai le gastrointestinal tract: tigaina o le tino, gasegase, vomiting, dyspepsia, manava manava ma le pipili. O nei faʻamaoniga e mafai ona faʻaumatia pe faʻaititia e ala i le 'aiina o le gliclazide i le taimi o le aoauli.

O mea nei ole a le manaʻomia ni aʻafiaga e le masani ai.

I luga o le vaega o le paʻu ma le tino o le tino: vevela, vevela, urticaria, angioedema, mūmū, vevela moalopapular, mea faʻamalosi (e pei o le Stevens-Johnson syndrome ma le iniseti epidermal necrolysis).

Mai le faʻasalaga ma le faʻaogaina o le tino: suiga i vaega o le hematological, e aofia ai le anemia, leukopenia, thrombocytopenia, granulocytopenia. O nei mea uiga ese e seasea ma e masani lava ona mou ese atu pe a uma le faʻamalolo.

I le vaega o le ate ma le biliary tract: o le faateleina i le maualuga o enzymes o le ate (AST, ALAT, alkaline phosphatase), hepatitis (mea vavalalata). I le tulaga o laʻau o le cholestatic, e tatau ona faʻagata le faʻaaogaina o le vailaʻau.

Mai le itu o le okeni o le faʻaaliga: le faʻavasegaina le vaaia le tumau, ona o suiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faaletonu le vaaia le tumau, aemaise i le amataga o togafitiga.

Aafiaga o loʻo i totonu o oloa gaʻo sulfonylurea:

E pei o isi sauniuniga o le sulfonylurea, e iai mataupu o le erythrocytopenia, agranulocytosis, anemia hemolytic, pancytopenia, vascularitis allergicitis, hyponatremia, maualuga le enzymes o le ate ma e oo lava i le gase o le galue (e pei o le cholestasis ma le jaundice) ma le hepatitis e mou atu pe a maeʻa pe o mataupu taʻitasi e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le ate.

Fale faʻamaloilo

Glyclazide o le vailaʻau o le hypoglycemic, o le sulfonylurea, e ese mai isi vailaʻau e ala i le i ai o se meli uterocyclic o loʻo i ai le vailaʻau ma o loʻo iai faʻamaonia faʻamaonia.

Gliclazide e faʻaitiitia ai le kulūkose plasma e mafua mai i le faʻaosofiaina o le manava o le inisalini e ala i sē-ß o tamaʻi pancreatic o Langerhans. O le faateleina o le maualuga o le insulin ma le faasee o le C-peptide e tumau pea pe a mavae le 2 tausaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O Gliclazide ei ai foi ona meatotino hemovascular.

Aafiaga i le faʻaaogaina o le inisalini.

I tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II, gliclazide e toe faʻafoʻiina le amataga o le faʻamalosia o le inisalini i le tali atu i le faʻaaogaina o le kulukose ma faʻaleleia ai le vaega lona lua o le manava insulin. O se faʻaopoopoga taua o le faʻaaogaina o le inisalini e tupu e tusa ai ma le taumafa o meaai poʻo le kulukose.

Gliclazide e faʻaitiitia ai le microthrombosis e ala i auala e lua e mafai ona aʻafia ai i le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka:

  • o le vaega e faʻatagaina le faʻapipiʻiina o talisalo ma le faʻaauau, faʻaititia le numera o faailoga o le faʻaagaga o le platelet (β-thromboglobulin, thromboxane B 2)
  • e aʻafia ai galuega fibrinolytic o le vasothelum vascular (faʻalauteleina le gaoioiga tRA).

Puipuiga o faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga II.

ADVANCE o se faʻasalalauga faʻavaomalo faʻavaomalo faʻatasi ai ma se mamanu faʻailoga, e faʻamoemoe i le faailoaina o le lelei o se taʻotoga o le taʻutaʻua o le glycemic (HbAlc ≤ 6.5%) faʻavae i luga o le faʻaogaina o glycoslide faʻasaina (Gliclazide MR) faʻatusatusa i le faʻatonuina o le glycemic ma le lelei o le faʻaitiitia o le toto avega e faʻaaogaina ai se tuufaatasiga tumau o le perindopril / sipamide pe a faatusatusa i le placebo i le talaaga o le togafitiga o loʻo i ai nei (faalua faʻatusatusa tauaso) e tusa ai ma le aafiaga i luga o le autu micro-ma microvascular events i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II.

O le mea pito sili ona taua e aofia ai le macrovascular (cardiovascular death, nonochal infarction, o le stroke stroke) ma le microvascular (mataupu fou poo le faateleina o le nephropathy, retinopathy) mea tutupu.

O le suesuega na aofia ai le 11 140 tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II (o lona uiga: tausaga 66 tausaga, BMI (numera o le tino) 28 kg / m 2, umi o le maʻisuka 8 tausaga, maualuga HbAlc o le 7.5% ma le SBP / DBP (systolic toto / toto toto) 145/81 mmHg). Faatasi ai ma nei maʻi, e 83% na maualuga le maualuga, i le 325 o gasegase ma i le 10%, maʻi masima ma micro-vascular na faamaumauina i le talafaasolopito o le faamaʻi, i le faasologa, ma le microalbuminuria (MAU) na maua i le 27%. O le tele o tagata gasegase sa togafitia ao leʻi oʻo i le maʻisuka II, 90% - e ala i le faʻaaogaina o fualaau faasaina (47% - monotherapy, 46% - faaluaina togafitiga ma 7% - triple togafitiga) ma le 1% faʻatasi ai ma le inisalini ae 9% na o naʻo meaai. I le taimi muamua, o le sulfonylurea (72%) ma le metformin (61%) e masani lava ona faatonuina. E aofia ai le 75% o fualaau oona e maualalo ai le toto (BP), lipid-decreasing drugs (35%, aemaise lava o fuainumera - 28%), aspirin ma isi antiplatelet agents (47%). I le vaitaimi o le ono vaiaso o le pulega o le tuufaatasiga o le perindopril / indapamide ma le suka-decreasing therapy, na tuuina atu ai i le tagata gasegase le faasologa o le pulea o le glycemic regime (n = 5569), poo le MR glycazide e faavae i luga o le fuafuaga o le malosi o le glycemia control (n = 5571). O le fuafuaga mo le malosi o le glycemic control was based on prescribing Gliclazide MR mai le amataga o togafitiga poʻo le faatonuina o le Gliclazide MR nai lo le faʻasologa o togafitiga (togafitiga e maua e le tagata maʻi i le taimi e aofia ai) faʻatasi ai ma se faʻateleina o le mamafa i le maualuga ma, afai e manaʻomia, ole faaopoopoina o isi vailaʻau faʻasaina, metformin, acarbose, thiazolidinediones poo insulin. Sa mataituina lelei tagata mamaʻi ma mulimuli i se taumafataga.

O le maitau na tumau ai le 4.8 tausaga. O le taunuuga o le togafitiga o Gliclazide MR, o le faavae lea o le fuafuaga mo le malosi o le glycemic (o le ausia o le maualuga o le HbAlc o le 6.5%) pe a faatusatusa i le maualuga o le glycemia (o le maualuga o le maualuga o le HbAlc level 7.3%), o se toesega taua o le 10% o le lamatiaga o gasegase macro-ma le gasegase o le mafaufau ((HR) 0.90, 95% Cl 0.82, 0.98 p = 0.013, 18.1% o gasegase mai le vaega o le malosi o le tino e faatusatusa i le 20% o tagata gasegase mai le vaega o le pulea lelei). O le lelei o le fuafuaga mo le malosi o le puleaina o le glycemic ma le tofiaina o le MR gliclazide i le faavae o togafitiga e mafua ona o:

  • o se faʻaitiitia o le faʻaititia o aʻafiaga e ono aʻafia ai le tele o vailaau faʻasaienisi e 14% (HR 0.86, 95% Cl 0.77, 0.97, p = 0.014, 9.4% ma le 10.9%),
  • o se faʻaitiitiga iloga o le aʻafiaga o mataupu fou poʻo le alualu i luma o le nephropathy e 21% (HR 0.79, 95% Cl 0.66 - 0.93, p = 0.006, 4.1% ma le 5.2%),
  • o se faʻaitiitia o le faʻaititia o le aʻafiaga o le microalbuminuria, na tulai mai mo le taimi muamua, e 8% (HR 0.92, 95% Cl 0.85 - 0.99, p = 0.030, 34.9% ma le 37.9%),
  • o se faʻaitiitia o le faʻaititia o le aʻafiaga o aʻafiaga o mea na tutupu ile 11% (HR 0.89, 95% Cl 0.83, 0.96, p = 0.001, 26.5% vs. 29.4%).

I le faaiuga o le suʻesuʻega, o le 65% ma le 81.1% o tagata gasegase i le vaega o le malosi o le tino (vs 28.8% ma le 50.2% o le kulupu faʻataʻitaʻiga) na ausia le sini HbAlc o le 6.5% ma le ≤ 7%.

90% o tagata gasegase i le vaega o le pulea malosi o le Gliclazide MR (o le aofaʻi o aso taitasi e 103 mg), 70% oi latou na ave le fua faatatau maualuga o le 120 mg. I totonu o le kulupu malosi o le glycemic group based on Gliclazide MR, sa tumau le mamafa o le tino o le tagata maʻi.

O faʻamanuiaga ole fuafuaga a le Glycoslazide MR e faʻavaeina ai le malosi o le toto e le faalagolago i le faʻaitiitia o le toto.

O le maualuga o le gliclazide i le plasma toto e tulai mai i le taimi o le 6:00 muamua, e oʻo atu i se laufanua e tumau pea mo le 6-12 itula i le maea ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Gliclazide ua matua gauai uma i le gastrointestinal tract. O le 'ai e le afaina ai le fua faatatau ma le tele o le faʻaaogaina.

O le mafutaga i le va o le fualaau e oo i le 120 mg ma le vaega i lalo o le taimi o le taimi faʻatulagaina o le laina. O le tui i pulu plasma e 95%.

Gliclazide e toetoe lava o le metabolised uma i le ate ma alu ese i le urine. E itiiti ifo i le 1% o le gliclazide e leai se fesuiaiga i le urine. E leai ni gasegase malolosi i plasma.

O le afa-ola o le gliclazide mai le tino e 12-20 itula. O le tufatufaina atu e tusa ma le 30 lita.

Pe a faʻaaoga se fualaau toʻatasi o le vailaʻau, o le faʻasalaga o le gliclazide i le plasma toto e tumau pea mo le 24 itula.

I tagata matutua, e leʻo suia tele ia faʻataʻitaʻiga o vailaʻau.

Ole fesuiaiga ole tagata-taitoatasi e maualalo.

O le maʻisuka ituaiga II o loʻo faʻamanuiaina:

  • faʻaitiitia ma le pulea o le kulukose o le toto pe afai e le mafai ona faʻavasega le kulūkose i naʻo meaai, faʻamalositino poʻo le mamafa
  • Puipuiga o faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga II: faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafesoʻotaʻi macro-microbodies, e aofia ai mataupu fou poʻo le faʻaleagaina o le nephropathy i tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga II.
Tamaiti Fanau

Faaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasalalau e le fautuaina, o le inisalini o le fualaau autu lea mo togafitiga o le maʻisuka ao maitaga. E fautuaina e tuʻuina atu e le maʻi ile inisalini i le mea e tupu ile maʻitaga fuafuaina poʻo le amataina.

O faʻamatalaga e uiga i le ulu atu o le gliclazide poʻo ona metabolites i susu o susu e le maua. Ona o le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia i se tamaititi, o le faʻaaogaina o le vailaʻau e tatau ona faʻaumatia mo le taimi o le susu.

Tuua Lau Faamatalaga