E faapefea ona fesoasoani le fofo mo le maʻisuka Januvia

Pharmacodynamics

Fualaau faasaina o le hypoglycemicmo le faʻafofoga tautala, filifili sili le filifilia o le dipeptidyl peptidase-4. E eseese i le fausaga ma le gaioiga mai inisalini, biguanides, mea e maua mai le sulfonylurea, γ-resonor agonists, alpha-glycosidase blockers, analogues glucagon-pei o le peptide 1ma amylin. Tataina dipeptidyl peptidase-4, sitagliptinfaateleina le maualuga o lua e iloa hormones le mautonu: insulinotropic glucose-dependent peptide ma glucagon-pei o le peptide 1.

O nei hormones o loʻo natia i totonu o le manava, ma o lo latou maualuga e faateleina le tali atu i se taumafataga. Fiafia O se vaega o le faiga o tulafono faatonutonu i totonu metabolismglucose. Faʻatasi ma le masani pe faateleina le plasma glucoseammonia le mautonu faʻaosofia le tuʻufaʻatasiainisalinima lona faaseeina e le pancreas.

Glucagon-pei o le peptide 1 e faʻalavelaveina ai foi le puleaina atili glucagon pancreas. Faʻaititia o mea glucagoni le lotolotoi o le faateleina o tulaga inisalini mafua ai se faʻaitiitia o le faʻasologaglucoseate, lea e mafua ai ona vaivai glycemia.

I le maualalo maualalo glucosei plasma o mea o loʻo i luga o nei mea ammonia le mautonuia faailoga inisalini ma le taofiofia o faasee glucagon e le i faamauina.Glucagon-pei o le peptide 1ma insulinotropic glucose-faalagolago peptideaua nei afaina le filifiliga glucagoni le tali i le atinae hypoglycemia.

Sitagliptin faʻalavelaveina le toto faʻanoanoaenzyme dipeptidyl peptidase-4ma faʻapupulaina ai le maualuga o le plasma levels o mamanu glucagon-pei o le peptide 1ma insulinotropic glucose-faalagolago peptide. Faʻateleina mea e mauafaʻafefe, sitagliptinfaʻalauteleina le puleaina ole kulukoseinisalini ma faʻalavelave ai le faasee glucagon. I tagata e ituaiga 2 maʻisukai tua hyperglycemiaua suia nei oloa inisalini ma glucagon mafua ai se faʻaitiitia i le faʻatupulaia hemoglobin glyc ma faaitiitia glucosei toto.

I tagata e ituaiga 2 maʻisuka o le faia o se fua faʻatatau o Januvia e taʻitaʻia ai le taofiga o le gaioiga enzymedipeptidyl peptidases-4ao faagasolo le aso, lea e mafua ai le faateleina o le faasalalauina faʻanoanoa(glucagon-pei o le peptide 1ma insulinotropic glucose-faalagolago peptide) 2-3 taimi, faʻateleina le faʻaoʻo inisalinima C peptide i le plasma, faʻaitiitia le maualuga glucagon i le toto, vaivai glycemiai luga o se manava leai.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻaaogaina o le 100 mg o le vailaau faʻasaina, o le a vave ona matauina le faʻaaogā vave sitagliptin faatasi ai ma le ausiaina o mea sili ona maua i le toto pe a uma le 1-4 itula. O le bioavailability atoatoa e tusa ma le 87%. O le faʻaaogaina tutusa o meaʻai gaʻo e le suia ai le pharmacokinetics sitagliptin.

O le fusifusia o mea aoga i masini plasma e oʻo ile 38%.

E na o sina vaega itiiti o fualaau faasaina ua suia. 16% o le fualaau oona ua faʻateleina e pei o metabolites. 6 tagata na iloa sitagliptinlea e masalo e leai sana gaioiga. O uluai enzymes e nafa ma le metabolism sitagliptine CYP2C8 maCYP3A4.E oʻo atu i le 79% o le vailaau faʻasaina ua faʻateleina i lona tulaga muamua ma le faʻasolosolo. Half-soifua sitagliptin pe a ma le 12.5 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • E avea o se vaega o togafitiga faʻatasi ituaiga 2 maʻisuka ia faamalosia le puleaina glycemia faatasi ma PPAR-γ agonists poʻo Metforminpe a faʻamalosi tino ma meaai i le faʻatasi ai ma le monotherapy faʻatasi ai ma mea o loʻo taʻua i luga e le mafai ai ona e pulea le glycemia.
  • Monotherapy faʻatasi ai ma le vailaʻau e avea o se faʻaopoopoga i gaioiga faaletino ma meaʻai e faʻaleleia atili ai le puleaina o tagata mafatia ituaiga 2 maʻisuka.

Contraindications

  • ituaiga 1 maʻisuka,
  • maʻitaga ma lactation,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • hypersensitivityi vaega o le vailaʻau,
  • E le fautuaina le faatonuina o fualaau faasaina i tagata ei lalo ifo o le 18 tausaga.

E fautuaina e faʻatonuina le fualaau faʻamaʻi ma le faʻaeteete i tagata o loʻo mafatia mai toe le manuia. At gaʻo fatugao agavaʻa ma ogaoga, o gasegase e iai le laasaga o le faʻatoʻilaloina, i le manaʻomia fomaʻi Faʻafeiloaʻiga o faʻasalalauga e talafeagai.

Faʻaiʻuga

  • Le mai le manava: faʻamaʻi pipisi o gasegase, nasopharyngitis.
  • Le mai le popolega: tiga o le ulu.
  • Le mai le otaota: tiga tiga manava manavavomiting, naua.
  • Le mai le masukoskeletal system: faʻasolosolo.
  • Le mai le puipuiga: hypoglycemia.
  • Faʻamaumauga o le Laboratory Data Disorders: Faʻateleina Initaneti uric acido se faaitiitiga maualalo i le gaioiga alkaline phosphatasese faateleina o le numera o neutrophils.

Januvia, faatonuga mo le faʻaaogaina (Metotia ma fua)

O faʻatonuga mo Januvia faʻavae le fua fautuaina o le fualaau faʻasaina pe a faʻaaogaina i le tulaga o le monotherapy poʻo le faʻatasi ma isi fualaau faʻasaina i le 100 mg i aso uma.

E mafai ona ave le vailaau e tusa lava po oa meaai. Afai e galo le tagata gasegase e ave le vailaau, ona tatau ai lea ona ave lenei tui i le vave e mafai ai. E faʻasaina le faalua o le fualaau faasaina.

Faʻatasi ma se tikeri laititi toe le manuiaE le manaʻomia le fetuutuunaiga ole fua.

Faʻaalia toe le manuia o le fualaau e tatau ona 50 mg i aso uma.

I le ogaoga toe le manuia ma faʻamaʻi i le mea mulimuli gaʻo fatugaoe pei foi ona tatau ai fomaʻi o le fualaau o le vailaʻau e 25 mg i aso uma.

Faʻasalaga

Faailoga o le maualuga: pe a ave se tasi fuataga o le 800 mg o le fualaau faasaina, na iloa ai ni suiga laiti tipi QTc.O suʻesuʻega faʻapitoa mo le tagofia o le vailaau faʻasaina i se fuataga o le sili atu i le 800 mg i le aso e leʻi faia.

Faʻasologa togafitiga: gasegase, gaʻo gasegasemataituina o faailo taua, lagolagoina ma togafiti faʻatusa.

Mea leaga gasegase leaga dialyzed.

Fegalegaleaiga

O se siitaga laʻititi i le maualuga o le maualuga o le faʻamauina. Digoxin pe a faʻasoa ma sitagliptin.

Sa i ai foi le faateleina o le faateleina o le maualuga o le maualuga sitagliptin i tagata gasegase pe a faʻaaogaina faʻatasi Cyclosporine.

Faatonuga faapitoa

I taimi o togafitiga faafomaʻi o le fualaau faasaina, o le tele o taimi e tupu ai hypoglycemia pe a faʻaaogaina, e talitutusa ma lena pe a faʻaaoga se placebo.

Tomai Faʻapitoa foia le ate suiga i le fua o le fualaau faasaina e le manaomia.

Analogs a Januvia: Galvus, Comboglize XR, Nesin, Ongliz, Trazent.

E le tatau ona e faatonuina le fualaau faasaina i tagata ei lalo o le 18 tausaga.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le ituaiga pepa. E lapotopotoina, lanu piniki, e vaaia le paolo paolo. I luga o laʻasaga taʻitasi o loʻo i ai se makaina:

  • "221" - afai o le vailaau o le mea galue malosi e 25 mg,
  • "112" - 50 mg,
  • "277" - 100 mg.

O le mea autu e gaosia ai le sitagliptin (lona phosphate monohydrate).

O lapisi ua afifiina i paʻu.

Aafiaga tau faʻamaloilo

O le uiga o le "Januvia" e faasino i se vaega o vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi. Ole fualaau faasaina o se mea e le fiafia, o se inhibitor o le DPP-4. E faʻaaogaina mo togafitiga faʻasoifua maloloina i le siama o le maʻisuka ituaiga II. Pe a oʻo i ai, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le faʻaosoosoina o lagona, faʻaosofiaina a latou gaioiga. O suauu pancreatic e maua ai le faʻateleina o le inisalini. I le taimi lava lea e tasi, o loʻo faʻaitiitia ai le puleaina o le kalucagon - o se taunuuga, o le maualuga o le glycemia ua faʻaitiitia.

I se tulaga masani, e maua mai i totonu o le manaʻoga o le tagata le manava, aʻo taumafa i le faateleina o le maualuga. Latou te nafa ma le faʻaleleia o le faagasologa o le gaosiga o le inisalini.

Pe a tago i lenei vailaʻau, o le faʻaitiitia o le hemoglobin glycated e faaitiitia (o se faailoga e iloa ai le maualuga o le suka i le masina talu ai), o le fua o le kulukose anapogi e faʻaitiitia, o le mamafa o le tino o le maʻisuka e faʻapitoa.

O le gaioiga malosi o loʻo faʻaalu mo le 1-4 itula. O le taumafaina o meaʻai gaʻo e le suia ai le pharmacokinetics o le fualaau faasaina. Pe tusa ma le 79% o le vailaʻau e tumau pea le suia i le urine.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Ua fautuaina e le Endocrinologists ia Januvia (o se vailaau mo le maʻisuka) e avea o se fesoasoani aoga i gaoioiga faapitoa faapitoa ma se taumafataga mo le pulea lelei o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo faia le monotherapy i le faʻaaogaina o le togafitiga Januvia i le tulaga o le toleniga o Metformin.

I le avea ai o se vaega o le faʻasologa o togafitiga, e faʻaaogaina faʻatasi ma:

  • "Metformin", pe afai o le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e tuʻufaʻatasia ma le gaioiga faaletino ma meaʻai e le maua ai le mea e manaʻo ai,
  • o le sulfonylurea (Euglucon, Daonil, Diabeton, Amarilini), na tuʻuina atu e faapea o lo latou faʻaogaina faʻatasi ma le faʻasaʻoina o le olaga e le maua ai le faʻamoemoe faʻatupuina, ma le faʻatonuina o Metformin,
  • PPARY tagata faʻatau (vailaʻau TZD - thiazolidinediones): "Pioglitazone", "Rosiglitazone", pe a talafeagai la latou faʻaaogaina, ae le maua ai le mea e manaʻo ai e faʻaopoopoina i le tele o taumafa ma taumafa.

Faʻaaogā le meafaigaluega e avea o se vaega o tolu faʻasologa:

  • tuufaatasiga ma Metformin, sulfonylurea tapenapenaga, taumafa ma faamalositino, afai o lenei tuufaatasiga e le mafai ai ona pulea lelei le glycemia,
  • tuufaatasiga ma Metformin ma le PPARy, pe afai o le pulea lelei i le taimi o latou taumafa, meaʻai ma gaoioiga faaletino e le aoga.

E mafai foi ona faʻamatalaina o se vaifofo faaopoopo mo le suka o le toto pe a faʻaaogaina le inisalini, e tusa lava pe faʻaogaina le Metformin, pe a le o le faʻatulagaina o fuataga e le maua ai le faʻaogaina o le toto.

Talosaga talosaga

O fomaʻi o loʻo faʻatonuina le togafitiga Januvia e tatau ona faʻamatalaina le mamanu mo le inu. O le tele lava o tagata gasegase e fautuaina ia papa ma le maualuga o le 100 mg o mea gaʻo. I le suʻesuʻega o le faʻaaogaina o le lapopoʻa, e 50 mg o loʻo faʻaaogaina. Afai o le gasegase ogaoga o le gasegase, latou te manaʻomia le fuatiaifo, ona papaʻi ai lea o le 25 mg tablets.

I le vaivai o le ate, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau.

Afai o le vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina o se vaega o le faʻasologa o togafitiga, ona mafai lea ona faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia e ala i le faʻaititia o le tui ole inisalini poʻo le sulfonylurea.

Inu 1 le laulau i le aso, tusa lava po o le a le taumafataga. Pe a fuʻe le isi togi, e le taliaina le faʻaaogaina o le 2 maa i le 1 aso.

List of contraindications

Ae e te leʻi amataina, e tatau ona e iloa pe a le mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina. Contraindications e aofia ai:

  • Tusa le maʻisuka
  • hypersensitivity i vailaʻau e faʻapipiʻi ai le oloa,
  • atinaʻe o le ketoacidosis o le maʻisuka,
  • taimi o le maʻitaga ma le lactation.

Contraindications e aofia ai le tamaitiiti. E leʻi faʻataʻitaʻiina le vailaʻau i gasegase i lalo o le 18 tausaga.

O aʻafiaga e aʻafia ai

O faʻataʻitaʻiga a fomaʻi ua faailoa mai ai o le tele o tagata gasegase e faʻafefe lelei le vailaau lelei e pei o se monotherapy, pe faʻatasi ma isi vailaʻau.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e leai se sootaga faʻamalosia i le va o le tagofia o vailaʻau ma le soifua manuia o tagata gasegase, ae o faʻafitauli nei na sili atu ona taatele pe a ave Januvia nai lo le aveina o se placebo. Faatasi ai ma le mea masani:

  • le atinaʻeina o nasopharyngitis ma faʻamaʻi pipisi,
  • fomaʻi faʻafitauli
  • hypoglycemia.

O suiga ogaoga i totonu ole potu suesue, ECG e leʻi matauina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le pulega tutusa o fualaau faasaina e faavae i sitagliptin ma Digoxin, o le faateleina o le alualu i luma.

A faʻapipiʻiina ma Cyclosporine, o le faʻateleina o le sitagliptin e faʻatupulaia.

O vailaʻau mo togafitiga o le "Rosiglitazone", "Simvastatin", "Metformin", "Warfarin", ma fomaʻi taufaasese "Januvia" e le afaina.

Ae a faʻaaogaina togafitiga, e tatau ona lapatai tagata e uiga i le ono lamatia o le hypoglycemia.

Tau o tupe

E le o tagata tagatanuu Rusia o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga II e mafai ona mafai ona faʻatau Januvia. O se ato e 28 pauna o le 100 mg o le a tau 1675 rubles. O le fuainumera ua faʻamaonia e lava mo le 4 vaiaso o togafitiga. Tuuina atu le mea moni o le tagofia o fualaau faasaina e tatau ona umi, aua o le tau e maualuga tele.

Faʻatasi ma le fomaʻi, e mafai ona e filifili se sui mo le fualaau faasaina.

Faʻamatalaina i vaega faapitoa o tagata gasegase

Ina ua tofotofoina, o le togafitiga a Januvia na tuuina atu i tagata e silia ma le 65 tausaga. O lona aoga, toleniva ma le malupuipuia e tutusa ma maʻi i lalo o le 65 tausaga. I lenei tulaga, na maua ai e le manaʻomia le fetuunaiga ole fualaau. Ae ao le i faatonuina, fautuaina e siaki le aoga o fatugaʻo.

I le faʻataʻitaʻiga o tamaiti, e leʻi faʻaaogaina le vailaʻau. I lenei itu, e le fautuaina mo tagata gasegase i lalo o le 18 tausaga.

Filifiliga o analogues

O le tele o gasegase oe na faatonuina e le fomai ia Januvia e taumafai e saili ni tala o fualaau faasaina. A uma, o lona tau e maualuga mo le toatele. E le gata i lea, o le sitagliptin e le o se panacea mo le maʻisuka. O loʻo faʻamatalaina i le faaopoopo atu i mea taumafa ma gaoioiga faʻale-tino ina ia mautinoa le pulea atoa o le maʻisuka ituaiga II.

Afai e te taulai atu i le code ATX 4, ona fai lea o analogues o le meafaigaluega:

  • "Onglisa" - o le mea galue malosi saxagliptin,
  • Galvus - vildagliptin,
  • Galvus Met - vildagliptin, metformin,
  • "Trazhenta" - linagliptin,
  • "Combogliz Prolong" - metformin, saxagliptin,
  • Nesina o se alogliptin.

O le faiga o gaioiga i le tino o nei tupe e talitutusa lava. Latou te aʻafia lelei le gaioiga o le popole ma le cardiovascular systems, faʻaitiitia ai le manaʻo.

Faiga Faʻavae tau

Afai o le faiga o gaioiga ma le aoga o vailaau ua manatu e tutusa lelei ma le Januvia e tutusa lava, e toatele tagata gasegase e filifili po o le a le taugofie. E mafai ona faʻatauina se pusa e 30 Galvus Met paʻu mo le 1,487 rubles. Mo 28 pusa na faia i lalo o le igoa "Galvus" o le a tuuina atu 841 rubles.

Ae o le meafaigaluega "Onglisa" e sili atu le taugata: mo le 30 pusa e tatau ona e totogiina 1978 rubles. E le sili atu le taugofie ma le "Trazhenta": o se afifi o fualaʻau e 30 i falemaʻi e tau ile 1866 rubles.

O le tau sili atu ona taugata i totonu o le faʻaoga tutusa o le Combogliz Prolong mo le 30 papatini o iai le 1 g metformin ma le 5 mg o le saxagliptin, e tatau ona tuuina atu i le 2863 rubles. Ae i le faʻatau atu o loʻo i ai se "Combogliz Prolong" o loʻo i ai le 1 g metformin ma le 2.5 mg o saxagliptin. Mo pusa e 56, o le maʻisuka e tusa ma le 2,866 rubles.

Faatusatusaga uiga o fualaau faasaina

A o Galvus, na faia mai le vildagliptin, e 2 taimi sili atu ona taugofie nai lo Januvia, o le toatele o tagata gasegase o loo mafaufau pe mafai ona inu se oloa sili atu taugofie. Pe a ave nei fualaau, o le gaioiga o le enzyme DPP-4 ua poloka mo se aso. O le mea lea, e lava le faʻaaogaina o le 1 laulau i le aso. I le taimi lava e tasi, o le umi o mea faʻaleleia na gaosia e le tino ua faʻateleina.

Afai o le tagata maʻi ua faatonuina i le aso o le 50 mg o le vildagliptin, ona tatau lea ona tasi le aso i le taeao. I aso taitasi o le 100 mg, e tatau ona e inu 50 mg faalua i le aso. O lona uiga, mo le 28 aso o le tagofia o le fualaau faasaina, e lua pusa o fualaau faasaina e manaʻomia.

"Januvia" poʻo le "Galvus": o le mea e sili atu, e faigata ona faʻataʻitaʻiina. O aʻafiaga pe afai e seasea maua nei vailaʻau.I le tele o tulaga, o le faʻafia ona tupu o mea na tutupu e toetoe lava a tutusa ma maʻi o loʻo faia se nofoaga. Pe a faʻaaogaina "Galvus" faafitauli i le gaioiga o le ate. Ae a maeʻa le faʻamalositino, o le tulaga e faʻasolosolo.

O vailaʻau uma e lua e mafai ona faʻamaopoopoina ma isi vailaʻau faʻasaina e faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le toto. I le masani ai, o le tau o le hemoglobin glyc i le tausaga e faʻaititia i le 0.7-1.8%. O se endocrinologist e faatonuina tupe e faalagolago i lona aafiaga ma nei fualaau faasaina.

O uiga tutusa o le fualaau faasaina "Ongliza." E mafai e ona fomaʻi ona fautuaina nai lo le "Galvus" poʻo le "Januvia". Ae aua nei galo o nei meafaigaluega uma e fesoasoani e pulea le glycemia ao tausisia se meaai ma le faatinoina o faamalositino faaletino.

Manatu ole maʻi

A mavae le masina o le ave, e talanoa le maʻisuka e uiga i se suiga i le setete. Mo se faʻataʻitaʻiga, tagata na fautuaina e le fomai e ave Januvia ae le o le maʻi suka ia tusi mea nei:

  • o le taui e tau le maualalo, o le taeao o le faitauga o le kulukose e tumau mausali,
  • A maeʻa ona 'ai, o le kulūkose e faʻatulagaina i se taimi puupuu,
  • e leai ni tulaga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka, o lona faʻatonuga, e tusa lava po o le a le tulaga, e tumau pea le mausali.

O le mea moni, o le faʻamasinoina e ala i iloiloga o tagata gasegase, e toʻatele e le o faamalieina i le tau o le oloa. O lenei mea ua taʻua o se tosina maualuga o le maʻisuka. Ae i nisi o itulagi, e mafai e tagata ona maua se taui faʻaituau mo le tau o fualaau o le maʻisuka. O lenei mea e faʻaitiitia ai le mamafa i le paketi a le aiga.

O le toʻatele e filifilia lenei tulafono: latou te inuina le fualaau faasaina i le taeao. A maeʻa, o vaega o loʻo aʻafia e tatau ona totogi mo meaai e ulu atu i le tino i le gasologa o le aso. E ui lava fai mai fomai e le taua le taimi o le aso. O le mea sili lava o le inu i aso taʻitasi i le aso e aunoa ma ni avanoa i le taimi e tasi. O lenei mea o le a faatumauina ai le faʻatupulaia o hormones i le tulaga tutusa.

E moni, o nisi o maʻisuka e fai mai pe a mavae sina taimi o le a faʻaitiitia le lelei o le fualaau faasaina. Sa toe amata ona toe oso le suāuʻu. O lenei tulaga e tupu i le alualu i luma o le maʻi. E mafai ona e taumafai e faʻasalaga se vaega mo le faʻaitiitia o le lelei e ala i le filifilia o le faiga sili ona lelei o le faʻaaogaina.

I le amataga o le faʻaaogaina o Januvia, e tatau ona malamalama e le o se vaifofo tutoatasi se vaifofo. O le vailaʻau e faʻaaogaina e avea o se vaega o le faʻamalosiga faʻatasi e faʻatasi ma le faʻamautuina o le olaga. O le a aoga pe a lava le tele o hormoni faʻamalosi e gaosia i totonu o le tino.

Faiga o foliga ma foliga

Janucius incretomimetic, o le ata lea o loo tuuina mai i lenei vaega, ua atiae i luga o le faavae o le sitagliptin, ua tuuina mai i le ituaiga phosphate monohydrate. Faʻaaogā i laupepa o ituaiga eseese ma tuʻuina atu: magnesium, microcrystalline cellulose, sodium, calcium hydrogen phosphate.


O le maʻisuka e mafai ona iloa le vailaʻau o le vailaʻau i le lanu: e maualalo le lanu - piniki, ma le maualuga - beige. E faʻatatau i le mamafa, ua faʻamaonia papamaa: "221" - fuataga 25 mg, "112" - 50 mg, "277" - 100 mg. O vailaau faʻapitoa o loʻo faʻapipiʻiina i pusa tioata. Atonu e tele ni paʻu i pusa taʻitasi.

I le maualuga o le vevela e oʻo i le 30 ° C, o vailaʻau e mafai ona teuina i totonu o le vaitaimi ole tusi poloaiga (e oʻo atu i le tausaga).

Faʻafefea ona galue Januvia

O se vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi faʻasolosolo e maua mai i le vaega o mimetics faʻamalosi e taofia ai le DPP-4. O le faʻaaoga masani o Januvia e faʻapupula ai le gaosiga o mea manogi, faʻamalosia ai a latou gaioiga. O le gaosiga o le inisalini oona, o le faʻasologa o le glucagon i le ate o loʻo taofia.

O le tautala tautala e faʻalavelave ai le vaevaeina o le glucagon-like peptide GLP-1, lea e taʻalo ai se vaega taua i le faʻamautinoaina o le inisalini e faalagolago i le kulukose, ma toe faʻafoʻi ai ona faʻavae o le tino. O lenei seti o fuataga e fesoasoani i le faʻamautuina o le glycemia.

Sitagliptin e fesoasoani e faʻaitiitia le hemoglobin glycated, glucose anapogi, ma le mamafa o le tino. Mai le mea o loʻo i ai meaʻai, o le vailaʻau e faʻaaogaina i le toto i totonu o le 1-4 itula. O le taimi o le taumafaina ma le caloric o le meaʻai e le afaina ai le pharmacokinetics a le inhibitor.

O le vailaʻau e talafeagai mo le pulega i soʻo se taimi talafeagai: muamua, i le taimi ma le taimi o taumafataga. E oʻo atu i le 80% o le eletise galue e faʻamalosi e fatugaʻo. O vailaau faʻaaoga e mafai ona faʻaaoga uma i le monotherapy ma i le togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i le tele o taimi o osofaiga o le hypoglycemic.

I le tulaga masani, o Januvia ua faaopoopoina e Metformin, o se taumafataga maualalo-gaosiolosi ma gaioiga faaletino.

E mafai ona e vaʻavaʻai i le faiga o le aʻafiaga o fualaau i lenei vitio:

O ai e faʻaalia mo le fualaau faasaina

Ua faatonuina Januvia mo le maʻisuka ituaiga 2 i vaega eseese o le puleaina o faamaʻi.

Pe a tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau oona, e faʻamatalaina Januvia:

  • I le faaopoopo atu i le Metformin, afai o le suia o le olaga e le aumaia ai taunuuga faamoemoeina,
  • Faatasi ai ma mea na maua mai i le sulfonylurea group - Euglucan, Daonil, Diabeton, Amaril, pe afai o le togafitiga talu ai e leʻi lava le aoga pe le taliaina e le tagata maʻi Metformin,
  • E faʻatusatusa atu i thiazolidinediones - Pioglitazan, Rosiglitazone, pe a faʻapea o ia faʻavae e talafeagai.

I le faalua togafitiga, ua tuufaatasia ai Januvius:

  • Faʻatasi ai ma Metformin, o le sulfonylurea, meaʻai laiti-carb ma faamalositino, a aunoa ma le Januvia e le mafai ona ausia le 100% le faʻaogaina o le glycemic,
  • I le taimi lava lea e tasi ma Metformin ma thiazolidinediones, PPARy tagata faʻatau, pe afai e le lava le lelei o isi algorithms faʻamautu.

E mafai ona faʻaaoga Januvia i le faaopoopoina i le togafitiga o le insulin pe afai o le vailaau e foia ai le faafitauli o le faʻamalosia o insulin.

O ai e le tatau ona faʻatulagaina sitagliptin

I le maʻisuka ituaiga 1 ma allergies i mea o loʻo i ai le fua, e faʻasoleina Januvia. Aua le faatonuina le fualaau faasaina:

  1. Tina ma lapatating tina
  2. I le ketoacidosis o le maʻisuka,
  3. I le tamaitiiti.

Tagata faʻamaʻi pipisi i le taimi o le faatonuina o Januvia e tatau ona faateleina le gauai. I se tulaga ogaoga, e sili atu le filifilia o analogues mo togafitiga. O tagata maʻi i luga o le siama o loʻo i ai foi i lalo o le vaavaaiga faifaipea.

Eseesega o faʻafitauli

I le tulaga o le sologa lelei, hypersensitivity, togafitiga e le lelei le filifilia, o taunuuga e le manaomia e ono foliga mai i le tulaga o le faigata tele o maʻi faʻatasi ma le faʻasolosolo fou. O nei mea uiga ese e mafai foi ona avea ma se taunuuga o le fegalegaleaiga o se lavelave o fualaau faasaina e maua e le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli o le maʻisuka, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa (o le maʻetuka ketoacidosis, precoma ma le glycemic coma) ma le chronic - angiopathy, neuropathy, retinopathy, nephropathy, encephalopathy, ma isi mea. O le retinopathy o le mafuaʻaga autu o le tauaso i le maʻisuka: i Amerika, 24,000 mataupu fou i tausaga taʻitasi. O le Nifropathy o le mea sili lea e manaʻomia mo le faʻauluuluga - 44% o mataupu i le tausaga, o le neuropathy o le mafuaʻaga autu lea o le faʻamavaeina o le tino (60% o mataupu fou i le tausaga).

Afai e le o mulimulitaʻia fautuaga a le fomaʻi e uiga i tui ma taimi o le faʻatagaina, o le a le mafai ona faʻalavelave le mafaufau ma le faʻavaivai.

O isi aʻafiaga, o le faʻavaivaia o le tino puipuia o le tino e masani ona tupu, faatasi ai ma faʻamaʻi pipisi o le tino.

E uiga i le vailaʻau o Januvia i iloiloga, o faitioga a le maʻisuka e faitio i le ulu o le ulu ma faʻafefe i le toto. I le suʻega, o le leukocyte count e ono faʻaititia, ae o fomaʻi e le manatu o lenei tulaga e faitio. E le mafai ona maua se fesootaʻiga ma le vailaʻau faʻatasi ma le atinaʻe o pancreatitis.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina umi o le sitagliptin, soliga mai le itu o le fatu, toto toto, ma mafai ona faia le toto. O le maʻisuka e tatau ona logoina e uiga i le manaomia ona asiasi i se fomaʻi pe afai ei ai se suiga i le toto maualuga pe o le fatu ao alu Januvia.

E leʻi i ai ni tulaga o le tagofia o mea ua fai ma vailaau i togafitiga faafomaʻi, ma le le lava o suiga o le olaga, ae na o le maualalo o lona gafatia e mafai.

Faʻasalaga mataupu

O Januvia o se vailaau faʻapitoa, ma o le usitai mausali i fautuaga a le endocrinologist o le tulaga autu lea mo lona aoga. O le amataga saogalemu o le sitagliptin o le 80 mg.

O suʻesuʻega i luga o aʻafiaga o le sologa lelei na faʻatinoina ma faʻateleina lona fa sefulu i lenei fua.

Afai e osofaia se osofaiga o le hypoglycem, o le ua afaina ua afaina i le tiga o le ulu, vaivaiga, faaletonu o le dyspeptic, ma le soifua manuia o loo mataituina, e tatau ona fufulu le manava ma tuu atu sauniuniga mo tagata maʻi. O togafitiga faʻapitoa o le a avatu i le falemaʻi o le maʻisuka.O le tele o mea faʻaletonu ua tusia e seasea lava. E masani ona fesoʻotaʻi ma le le faʻalogo poʻo le aʻafiaga o isi vailaau faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa.

O le siama o Januvia e le aoga. Mo le 4 itula, aʻo faʻatautaia le faʻataʻitaʻiga, ina ua uma ona faʻaaogaina se fualaau e tasi, e na o le 13% o le vailaʻau na faʻasaʻolotoina.

O avanoa o Januvia ma togafitiga faʻapitoa

Sitagliptin e le taofia le gaoioiga a Simvastatin, Warfarin, Metformin, Rosiglitazone. Januvia e mafai ona faʻaaogaina e fafine e masani ona faʻaaoga faʻamaʻi faʻamaʻi. O pulega faʻatasi ma Dioxin e faʻaleleia atili ai le mafai ona maua e le vaega mulimuli, ae o ia suiga e le manaʻomia ai ni fetuunaiga o fua.

E mafai ona faʻaaoga Januvia i le faʻatasi ma le cyclosporine poʻo le inhibitors (e pei o le ketoconazole). O le aʻafiaga o le sitagliptin i nei mataupu e le taua ma e le suia ai aiaiga mo le aveina o vailaʻau.

Fautuaga mo le faaaogaina

Mo vailaʻau a Januvia, o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo tusia i se auiliiliga talafeagai, ma e tatau ona suʻesuʻeina aʻo leʻi amataina le vasega o togafitiga.

Afai e misi le taimi o le taliaina, o le vailaau e tatau ona onā i le avanoa muamua. I le taimi lava e tasi, o le le toe faʻaluaina o le masani e matautia, talu ai e tatau ona i ai se taimi i aso uma i le va o tui.

Ole fua ole fua o Januvia e 100 mg / aso. Faʻasolosolo i le maʻi tigaina, 50 mg / aso ua faʻataʻitaʻiina. Afai o le maʻi ua faʻagasolo ma ua mamafa, ua faʻafetaui le masani ile 25 mg / aso. Afai e faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma isi vailaʻau o le suka, e tatau ona faaitiitia le tui o le inisalini poʻo le papala e aloese mai le hypoglycemia.

Afai e tatau ai, e faia le dialysis, aʻo faʻamaonia le fua maualalo. O le taimi o le mauaina o Januvia e le noatia i le taimi o le taualumaga. I le matua (mai le 65 tausaga), e mafai e le maʻisuka ona faʻaaogaina vailaʻau e aunoa ma ni tapulaa faaopoopo, pe afai e leai ni faʻafitauli mai fatugaʻo. I le mataupu mulimuli, e manaʻomia se fetuunaiga o fualaau.

Analogs a Januvius

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

Tau mai 90 rubles. O le analogue e taugofie i le 1305 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

Tau mai le 97 rubles. O le analogue e taugofie mo 1298 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

Tau mai 115 rubles. O le analogue e taugofie i le 1280 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 130 rubles. O le analogue e taugofie i le 1265 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 273 rubles. O le analogue e taugofie i le 1122 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 287 rubles. O le analogue e taugofie i le 1108 ru

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

Tau mai le 288 ru. O le analogue e taugofie ile 1107 ru

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 435 rubles. O le analogue e taugofie i le 960 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai 499 rubles. O le analogue e taugofie i le 896 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 735 rubles. O le analogue e taugofie i le 660 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

Tau mai le 982 rubles. O le analogue e taugofie i le 413 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

Tau mai le 1060 rubles. O le analogue e taugofie i le 335 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 1301 rubles. E sili atu le taugofie o le analogue e 94 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 1806 rubles. O le analogue e taugata i le 411 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 2128 rubles. O le analogue e taugata tele i le 733 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

Tau mai le 2569 rubles. O le analogue e taugata tele i le 1174 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai 3396 rubles. O le analogue e sili atu le taugata mo taupulea 2001

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

Tau mai le 4919 rubles. O le analogue e taugata tele i le 3524 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

Tau mai le 8880 rubles. O le analogue e taugata tele i le 7485 rubles

Faatonuga mo le faʻaaogaina ma Januvius

Numera resitala :Faʻailoa igoa : JANUVIA / JANUVIA

Samoa International Nonproprietary Name : Sitagliptin

Faʻasologa o foliga : ata e vali ata

Faʻavae :

1 laupepa e ufiufi ai ata e aofia ai le sitagliptin phosphate hydrate tutusa ma le 25 mg, 50 mg, 100 mg sitagliptin.
Tagata faʻatau: microcrystalline cellulose, calcium hydrogen phosphate e le o faʻamalieina, sodium sterete, masesium stearate, sodium stearyl fumarate.
Pusa atigipusa (Opadray® II: Pink 85 F97191 mo se vailaau e 25 mg, Beige moli 85 F 17498 mo se vailaau e 50 mg, Beige 85 F 17438 mo se vailaʻau 100 mg) e aofia ai polyvinyl alcohol, titanium dioxide, macrogol (polyethylene glycol) 3350, talc, oxide lanu samasama, uʻamea uʻamea.

Faʻamatalaga

Laupapa o le lanu piniki lanumoana ma le malu malulu vaivai, e ufiufi i se atigipusa ata ma se togitogi "221" i le tasi itu ma lamolemole le isi.
50 mg papa:
Lauga o le piconvex o le lanu beige, e ufiufi i se atigipusa ata ma le togitogiga "112" i le tasi itu ma lamolemole le isi.
100 mg tablets:
O le taloina o le biconvex beige paʻu o loʻo ufiufi ma se ata vali ata ma se vaneina "277" i le tasi itu ma lamolemole le isi.

Pharmacotherapeutic group

O le inhibitor dipeptidyl peptidase 4.

ATX Code : A10VN01

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics
O le JANUVIA (sitagliptin) o le aralia, sili ona filifilia le inhibitor o le enzyme dipeptidyl peptidase 4 (DPP-4), ua faamoemoe mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O Sitagliptin e ese mai i le fausaga o vailaʻau ma faatinoga o fualaau oona mai i analogues o le glucagon-pei o le peptide-1 (GLP-1), insulin, sulfonylurea o meaola, biguanides, agonists o le gamma activate e le peroxis proliferator (PPAR-γ), inhibitors alpha-glycosidase, analogs. I le taofiofi o le DPP-4, sitagliptin e faʻapupulaina ai le maualuga o hormones e lua o le aiga le fiafia: GLP-1 ma le pepide insulinotropic dependence (HIP). Hormones o le aiga le fiafia i totonu o le manava i le ao, o le maualuga e faateleina i le tali atu i meaʻai. O le mea faʻapitoa o se vaega o le faʻaoga faʻapitoa mo le faʻatonutonuina o le homeostasis glucose. I tulaga masani poʻo le maualuga o le kulukose o le toto, o le hormones o le aiga le fiafia e saofagā i le faateleina o le inisalini faʻasalaga, faapea foi ma lona faaseeina mai eletene beta pancreatic ona o le faʻaaogaina o masini intracellular e fesootaʻi ma le AMP cyclic.
GLP-1 e fesoasoani foi e taofia le faʻateleina o le pulelaʻau o le glucagon e ala i pene alphacase piacreatic. O le faʻaitiitia o le faʻatonuga o le glucagon e aʻafia ai le faʻalauteleina o le maualuga o le inisalini e maua ai le faʻaitiitia o le gaosiose gaosia e le ate, lea e oʻo ai i le faʻaitiitia o le glycemia.
I le maualalo o le maualuga o le kulukose o le toto, o le lisiina o aafiaga i luga o le faʻasaina o le inisalini ma le faʻaitiitia o le pulefaʻatasi a le glucagon e le o matauina. GLP-1 ma le HIP e le afaina ai le faʻaaogaina o le glucagon e tali atu i le hypoglycemia. I lalo o le physiological conditions, o le gaioiga o mea faʻamalosi e faʻatapulaʻaina e le enzyme DPP-4, lea e vave faʻaleleia le suavai faʻatasi ai ma le faʻavaeina o mea e leai ni galuega.
Sitagliptin e puipuia ai le gasegase o meaola e ala i le enzyme DPP-4, ma siitia ai le maualuga o plasma concentrations o ituaiga o GLP-1 ma HIP. O le faateleina o le maualuga o mea faʻafefeteina, sitagliptin e faʻateleina ai le faʻamalolo o le glucose o le inisalini ma fesoasoani e faʻaititia le pule faasela o le glucagon. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i le hyperglycemia, o suiga nei i le pulelasi o le inisalini ma le glucagon e mafua ai le faaitiitia i le maualuga o le hemoglobin glycosylated НbА1С ma le faaitiitia i le plasma concentration o glucose, fuafuaina i luga o se manava gaogao ma le maea ai o se suega faigata.
I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le ave tasi o le YANUVIA e taʻitaʻia ai le gaoioiga a le DPP-4 enzyme mo le 24 itula, lea e oʻo atu ai i le maualuga o le vavalalata o le GLP-1 ma le HIP i le 2-3, o le faateleina o le plasma concentration of insulin and C- peptide, faʻaitiitia o le faʻamasinoga o le glucagon i le plasma toto, o le faʻaitiitia o le anapogi kullukose, faʻapea foʻi ma se faʻaitiitia o le glycemia pe a uma le utaina o le kulukose poʻo le utaina o mea taumafa.

Pharmacokinetics
O le pharmacokinetics o le sitagliptin ua manino lona faamatalaina i tagata soifua maloloina ma tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2. I tagata soifua maloloina, pe a maeʻa ona faʻafofogaina le 100 mg o le sitagliptin, o le vave faʻaleleia o fualaau faasaina e matauina ma le maualuga maualuga (Cmax) i le va o le 1 i le 4 itula mai le taimi o le pulega. O le vaega i lalo o le maualuga o le taimi o le fuataga (AUC) e faʻatupulaʻia ai le fua faatatau i le fualaau, ma i mataupu maloloina e 8.52 μMh / h pe a fua 100 mg i le tautala, Cmax e 950 nM, ma o le afa o le ola e 12.4 itula. O le plasma AUC o le sitagliptin na siitia i le tusa ma le 14% i le maea ai o le isi fualaau o le 100 mg o le vailaʻau e maua ai se tulaga paleni ina ua uma ona ave le fualaau muamua. O le tele o feeseeseaiga i le va o le sitagliptin AUC e leai se aoga.
Tuʻu
O le le atoatoa o le sitagliptin e tusa ma le 87%. Talu ai ona o le faʻaaogaina o fualaau faasaina YANUVIA ma meaʻai gaʻo e leai sona aʻafiaga i pharmacokinetics, e mafai ona faʻataʻitaʻiina le fualaau faasaina YANUVIA tusa lava pe o le a le taumafataga.
Tufatufaina
O le averesi o le tufatufaina i le paleni i le maea ai o se fualaau e tasi o le 100 mg o le sitagliptin i volenitia maloloina e tusa ma le 198 L. Ole vaega ole sitagliptin lea e fusifusia ile palasma proteins e maualalo ile 38%.
Metabolism
E tusa ma le 79% o le sitagliptin ua faʻamalosi e le suia i le urine.
Naʻo se vaega itiiti o le vailaʻau na maua i totonu o le tino ua faʻaleagaina.
Ina ua maeʻa le pulega o le 14C-sitagliptin i totonu, e tusa ma le 16% o le vailaau faʻasaina na faʻaaogaina i foliga o ana metabolites. E tusa ma le 6 metabolites o le sitagliptin na mafai ona iloa, masalo o le a le maua le gaoioiga DPP-4. O suʻesuʻega i le In vitro ua faʻaalia ai o le enzyme muamua o loʻo aʻafia i le faʻasaina o le metabolism o le sitagliptin o le CYP3A4 e aofia ai le CYP2C8.
Tofiga
Ina ua maeʻa ona tuʻuina atu le sitagliptin i le 14C e faʻaaogaina ai le soifua maloloina, e tusa ma le 100% o le vailaau faʻamaina na faʻaaogaina: 13% e ala i le iniseti, 87% i fatugaʻo i totonu o le vaiaso e tasi talu ona ave le fualaau faasaina. Ole vaeluaga o le ola ile sitagliptin e ala i le tautala ile 100 mg e tusa ma le 12.4 itula, o le faasao ile toeitiiti 350 ml / min.
O le faʻaaogaina o le sitagliptin o loʻo faʻatinoina muamua e ala i le faitioga a fatugaʻo e ala i le masini o le gaioiga faʻamalosi tino. O le Sitagliptin o se mea e fai mo le tagata e feaveaveaʻi aano o meaola ninii o le tagata lona tolu (hOAT-3), lea e mafai ona aofia i le faagasologa o le faʻamalosi o le sitagliptin e fatugaʻo. O le faʻamalositino, o le aʻafiaga o le hOAT-3 i le felauaiga o le sitagliptin e leʻi suʻesuʻeina. O le Sitagliptin o se vaega foi o le p-glycoprotein, lea e mafai foi ona aofia ai i le faamamaina atoa o le sitagliptin. Ae ui i lea, o cyclosporin, o le inhibitor o le p-glycoprotein, e leʻi faʻaitiitia ai le faʻasaina o le sitagliptin.

Pharmacokinetics i vaega faʻapitoa maʻi
Tagata gasegase ma le gaʻo
O se suʻesuʻega mataʻitusi o le vailaʻau o le JANUVIA i se vailaau e 50 mg i le aso na faʻatautaia e suʻesuʻe ai ana pharmacokinetics i tagata gasegase e ese mai le mamafa o le le tumau o le le atoatoa. O tagata maʻi na aofia i le suʻesuʻega na vaevaeina i ni vaega o le vaivai o le tino (le faʻamalologa o le creatinine mai le 50 i le 80 ml / min), faʻalelei (faʻamaʻaloga creatinine mai le 30 i le 50ml / min) ma le faʻaleagaina o le tino (faʻaleagaina le creatinine itiiti ifo i le 30 ml / min), ma faʻapea foʻi ma gasegase e maua ai le faʻamaʻi faʻasolosolo faʻasolosolo taimi e manaomia ai le maʻi.
I tagata gasegase ma le toilalo vaivai, e leai se suiga iloga i le plasma sitagliptin faʻatusatusa pe a faʻatusatusa atu i se kulupu faʻafoe o tagata volenitia soifua maloloina.
O le faateleina o le faateleina o le sitagliptin AUC pe a faatusatusa i le vaega o le vaavaaiga sa maitauina i tagata gasegase ua le atoatoa, e tusa ma le fa faitaua o le AUC na matauina i tagata gasegase ua le atoatoa le malosi, faapea foi ma tagata gasegase e maua i le ogaoga o le fofo i le taimi mulimuli pe a faatusatusa i le vaega pule. O le Sitagliptin na seʻi aveeseina mai le taamilosaga e le hemodialysis: e na o le 13.5% o le toesea na aveesea mai le tino i le taimi o le 3-4 itula o le faʻasalaga.
O le mea lea, ina ia mafai ai ona maua se togafitiga togafitiga o le vailaʻau i le plasma toto (e talitutusa ma i latou o loʻo i ai le gaioiga masani) i tagata gasegase ua le atoatoa, ma e manaʻomia se fetuunaiga ole vailaʻau (silasila i le Faʻatonu ma le Pulega).
Tagata gasegase e le maua le ate
I tagata gasegase ma le faʻavaivaia o le ate (7-9 faʻailoga i le fua ole Child-Pugh), ole AUC ma le Cmax o le sitagliptin faʻatasi ma se fuataga e tasi o le 100 mg faʻateleina e tusa ma le 21% ma le 13%, i le faasologa. O le mea lea, o le fetuutuunaiga o fua i le tulaga o le vaivai o le ate po o le faʻavalea o le ate e le manaʻomia.
E leai ni faʻamatalaga faʻamatalaga i le faʻaaogaina o le sitagliptin i tagata gasegase e le atoatoa le gasegase o le hepatic (sili atu ma le 9 ia pito i luga o le fua ole Child-Pugh). Ae ui i lea, ona o le mea moni e faapea, o le vailaau faasaina e muamua ona maua e fatugaʻo, e le tatau i se tasi ona faamoemoeina se suiga taua i le pharmacokinetics o le sitagliptin i tagata mamaʻi na aafia i le faʻaleagaina o le hepatic.
Tomaʻi matutua
O le matua o tagata gasegase e leʻi i ai sona aʻafiaga taua i luga o vailaʻau o le pharmacokinetic o le sitagliptin. Pe a faatusatusa i tagata gasegase, o tagata matutua matutua (65-80 tausaga) ei ai le maualuga o le sitagliptin e tusa ma le 19% le maualuga. Leai se fesuiaiga o fuainumera e faalagolago ile tausaga e manaʻomia

Faailoga mo le faʻaaogaina

Monotherapy
O le vailaʻau oona JANUVIA ua faʻaalia o se faʻaopoopoga i meaʻai ma gaoioiga faʻale-tino e faʻaleleia atili ai le faʻamalosi o le maʻisuka ituaiga 2.
O le vailaau faʻasaina o JANUVIA o loʻo faʻaalia foi mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaleleia atili le glycemic control faatasi ai ma le metformin poo le PPARγ agonists (mo se faʻataʻitaʻiga, thiazolidinedione), pe a fai o meaʻai ma gaoioiga faʻale-tino e tuʻufaʻatasia ma le monotherapy faʻatasi ai ma fualaau faʻatauina, e le taʻitaʻia ai le pulea tatau.

Contraindications


  • hypersensitivity i soʻo se vaega o le vailaʻau,
  • maʻitaga, susu susu,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka.

E leai ni faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le vailaʻau oona JANUVIA i togafitiga faʻapitoa tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina JANUVIA i lenei vaega o tagata gasegase e le fautuaina.Ma le faʻaeteete

Faʻasalaga o Renal
O le fetuunaiga o le fualaau faasaina JANUVIA e manaomia i tagata gasegase ma le faaletonu ma le ogaoga o le faaletonu, faapea foi ma tagata mamaʻi e maua i le taimi mulimuli o le faamaʻi pipili e manaomia ai le hemodialysis (see Dosage and Administration).

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

E leai ni suʻesuʻega faʻapitoa o fualaau faasaina YANUVIA i fafine maʻitaga, o le mea lea e leai se faʻamatalaga i luga o le saogalemu o lona faʻaaoga i fafine maʻitaga. O le fualaau faasaina JANUVIA, e pei o isi vailaʻau o le hypoglycem, e le fautuaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga. E leai ni faʻamatalaga i luga o le faʻasalaga o le sitagliptin ma le susu. O le mea lea, e le tatau ona faatonuina le fualaau faasaina JANUVIA i le taimi o le lactation.

Tosiga ma le pulega

O fualaau fautuaina o le fualaau faasaina JANUVIA e 100 mg i lea aso ma lea aso e pei o le monotherapy poo le tuufaatasiga o le metformin poo le PPARγ agonist (mo se faataitaiga, thiazolidinedione).
E mafai ona ave JANUVIA tusa lava pe o le a le taumafataga.
Afai ua misia e le tagata maʻi le tagofia o le fualaau faasaina JANUVIA, e tatau ona vave faia pe a uma ona manatua e le tagata maʻi le fua na misia. Aua nei faatagaina se vaega lua o fualaau faasaina JANUVIA.
Tagata gasegase ma le gaʻo
O maʻi e maualalo le le atoatoa o le tino (faʻaaogaina o le creatinine ≥50 ml / min, pe a faʻatusatusa i le plasma creatinine ≤1.7 mg / dL i tane, ≤1.5 mg / dL i fafine) e le manaʻomia ona fetuunai le fua o le vailaʻau oona JANUVIA.
Mo tagata mamaʻi e leai se faaletonu (faʻaaogaina le creatinine ≥30 ml / min, ae 1.7 mg / dl, ae ≤3 mg / dl i tane,> 1.5 mg / dl, ae ≤2.5 mg / dl i fafine ) o le fualaau o le fualaau faasaina JANUVIA e 50 mg i le aso.
Mo tagata mamaʻi e leai se faaletonu ogaoga (faʻamaonia le creatinine o le 3 mg / dL i le tane, 2.5 mg / dL i fafine), faʻapea foi ma le maʻi faʻasolosolo i le pito i luga o le toto e manaomia ai le hemodialysis, o le fualaau o le vailaʻau o le JANUVIA e 25 mg i le aso. E mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina JANUVIA e tusa lava po o le a le faasologa o le faasologa o fualaau oona.
Tagata gasegase e le maua le ate
Leai se fesuiaiga o fualaau faasaina JANUVIA e manaomia i tagata gasegase e le maualalo le ate ole ate. E leʻo suʻesuʻeina le vailaʻau i tagata gasegase ma le faaletonu o le ate.
Tomaʻi matutua
Leai se fesuiaiga o fualaau faasaina JANUVIA e manaʻomia i tagata matutua matutua.

O le vailaʻau faʻasaina o JANUVIA e masani ona talia lelei uma e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi fualaau oona. I faʻataʻitaʻiga o falemaʻi, o le aotelega o aʻafiaga o aʻafiaga o le itu, faʻapea foi ma le tele o le faʻamalosolo o fualaau faasaina ona o aʻafiaga itu leaga, na tutusa ma i latou i le placebo.
O mea leaga na tupu e aunoa ma se mafuaʻaga e mafua ai le faaaogaina o le vailaʻau o le YANUVIA i se fualaau o le 100 mg ma le 200 mg i le aso, ae sili atu nai lo le placebo, ma le tele o le ≥3%: faamai pipisi o le tino respiratory (YANUVIA 100 mg - 6.8%, YANUVIA 200 mg - 6.1%, placebo - 6.7%), nasopharyngitis (YANUVIA 100 mg - 4.5%, YANUVIA 200 mg - 4.4%, placebo - 3.3%), o le ulu (YANUVIA 100 mg - 3.6%, YANUVIA 200 mg - 3.9%, placebo - 3.6%), manava manava (YANUVIA 100 mg - 3.0%, YANUVIA 200 mg - 2.6%, placebo - 2.3%), afaina (YANUVIA 100 mg - 2.1%, YANUVIA 200 mg - 3.3%, placebo - 1.8%)
O le aafiaga lautele o le hypoglycemia i tagata gasegase na togafitia ma le YANUVIA e talitutusa ma lena ma le placebo (YANUVIA 100 mg - 1.2%, YANUVIA 200 mg - 0.9%, placebo - 0.9%).
O le tele o taimi na tutupu ai nisi o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract pe a ave le YANUVIA i le lua dosages e talitutusa ma lena ma le placebo, sei vagana ai le tele o le gaoioi pe a ave le YANUVIA i se fualaau e 200 mg i le aso: tiga o le tino (YANUVIA 100 mg - 2.3%, YANUVIA 200 mg - 1.3%, placebo - 2.1%), nausea (YANUVIA 100 mg - 1.4%, YANUVIA 200 mg - 2.9%, placebo - 0.6%), vomiting (YANUVIA 100 mg - 0.8%, YANUVIA 200 mg - 0.7%, placebo - 0.9%), manava (YANUVIA 100 mg - 3.0%, YANUVIA 200 mg - 2.6%, placebo - 2.3%).
Lotoga o le fale suʻesuʻe
O suʻesuʻega o suʻesuʻega suʻesuʻega o le fualaau faasaina na faʻaalia ai sina siʻitia i le uric acid (e tusa ma le 0.2 mg / pe a faʻatusatusa i le placebo, le maualuga o le 5-5.5 mg / dl) i tagata gasegase maua le vailaʻau o le YANUVIA i se fualaau o le 100 ma le 200 mg i le aso. E leʻi i ai ni tulaga o le tuputupu aʻe o manu.
Sa i ai se faaitiitiga maualalo i le maualuga o le alkaline phosphatase (e tusa ma le 5 IU / L pe a faatusatusa i le placebo, o le maualuga o le 56-62 IU / L), e fesootai ma sina faaitiitia i le ponaivi o le vaega o le alkaline phosphatase.
Sa i ai se siitaga laʻititi i le leukocyte count (pe tusa ma le 200 / μl pe a faatusatusa i le placebo, i le aofaʻi 6600 / μl), ona o le faateleina o le numera o neutrophils. O lenei faʻamatalaga na maitauina i le tele, ae le o suʻesuʻega uma.
Ole suiga ole lisi i totonu o suʻesuʻega ole suʻesuʻega e leʻo taua ile aoga.
I le taimi o togafitiga ma le YANUVIA, e leai ni suiga ogaoga i ni faailo taua ma le ECG (e aofia ai le vaitau QTc).

Faʻasalaga

I le taimi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i tagata volenitia soifua maloloina, o le mea e tasi e tusa ma le 800 mg o le YANUVIA na masani ona talia lelei. O suiga laiti i le va o le QTc, e le o manatu ole aoga, sa maitauina i se tasi o suesuega o le YANUVIA fualaau faasaina i se fua faatatau o le 800 mg i le aso. O se fualaau o le sili atu i le 800 mg i le aso i tagata e leʻi suʻesuʻeina.
I le tulaga o le maualuga, e tatau ona amata laasaga lagolago lagolago: aveeseina o fualaau faasaina mai le gastrointestinal tract, mataituina o faailoga taua, e aofia ai le ECG, faapea foi le tofiaina o togafitiga faafesootai, pe a tatau ai.
Sitagliptin e le lelei lona dialyzed. I suʻesuʻega o suʻesuʻega, e na o le 13.5% o le toesea na aveesea mai le tino i le taimi o le 3-4 itula le faʻamaonia. E mafai ona faʻamaonia le maʻi pipisi pe'ā tatau. E leai se faʻamaoniga o le aoga o le diathsis peritoneal mo sitagliptin.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

I suʻesuʻega i fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina, o le sitagliptin e leai se aafiaga taua i pharmacokinetics o fualaau oona nei: metformin, rosiglitazone, glibenclamide, simvastatin, warfarin, fomaʻi faʻamalosi. E faavae i nei faʻamatalaga, sitagliptin e le taofia ai le CYP isoenzymes CYP3A4, 2C8 poʻo le 2C9. Faʻavae i luga o faʻamatalaga in vitro, sitagliptin atonu foi e le taofia CYP2D6, 1A2, 2C19 poʻo le 2B6, ma e le aʻafia foi CYP3A4.
Sa i ai se siitaga laʻititi i le AUC (11%), ma le averesi Cmax (18%) o le digoxin pe a tuʻufaʻatasia ma le sitagliptin. O lenei faʻaopoopoga e le o manatu i le aoga. E le fautuaina e suia le fualaau ole digoxin poo le fualaau faasaina YANUVIA pe a faʻaaogaina.
O le faateleina o le AUC ma Cmax o le vailaau o le YANUVIA sa maitauina e 29% ma le 68%, i le faasologa, i tagata gasegase i le tuufaatasi o le fualaau e tasi o le 100 mg o le YANUVIA ma fualaau e tasi o le 600 mg o le cyclosporine, o le inhibitor malosi o le p-glycoprotein.
O suiga ua matauina i uiga o le pharmacokinetic o le sitagliptin e le o taua i le aoga. Suiga o le fualaau o le fualaau faasaina JANUVIA pe a tuufaatasia ma le cyclosporine ma isi inhibitors p-glycoprotein (e pei o le ketoconazole) e le fautuaina.
O le suʻesuʻeina o vailaʻau mo vailaʻau ma le soifua maloloina (N = 858) mo le tele o vailaʻau faʻamalosi (N = 83, e tusa ma le afa o le mea e faʻamalosi e fatugaʻo) e leʻi faʻaalia ai aʻafiaga ogaoga o nei mea i luga o pharmacokinetics o le sitagliptin.

Faatonuga faapitoa

Hypoglycemia
I suʻesuʻega tau suʻesuʻega o le vailaʻau o le YANUVIA e pei o le monotherapy poʻo se vaega o le faʻamalosia o togafitiga faʻatasi ai ma metformin poʻo pioglitazone, o le aʻafiaga o le hypoglycemia i le faʻaaogaina o fualaau faasaina YANUVIA e talitutusa lava ma le tele o le hypoglycemia pe a faʻaaoga le placebo. O le faʻaaogaina o le vailaʻau o le JANUVIA faʻatasi ma vailaʻau e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, e pei o le insulin, sulfonylurea, e leʻi suʻesuʻeina.
Faaaoga i tagata matutua.
I faʻataʻitaʻiga, o le aoga ma le saogalemu o le YANUVIA fualaau faasaina i tagata matutua (≥65 tausaga le matua, 409 tagata mamaʻi) e tutusa ma i latou e mamaʻi ifo i le 65 tausaga.
Leai se fetuunaiga ole fua ole tausaga e manaʻomia. O gasegase matutua o le a mafai ona atiaʻe le le atoatoa. O le mea lea, e pei o isi vaitausaga, o le fetuutuunaiga o fua o le gasegase o tagata mamaʻi e le atoatoa le aoga e tatau (tagai i le Faʻatonu ma le Pulega).

Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai taavale ma galue i auala .

E leai ni suʻesuʻega na faʻatautaia e suʻesuʻe ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina YANUVIA i luga o le malosi e ave ai taavale.Ae ui i lea, o le aʻafiaga leaga o le vailaʻau o le JANUVIA i luga o le malosi e ave ai se taavale poʻo ni faʻalavelave faʻapitoa e le o faʻamoemoeina.

Faiga faʻapolopolo

Mo 14 pulu i le PVC / almoni. 1, 2, 4, 6, poʻo le 7 pepa e tuu i totonu o se pusa kata faʻatasi ma faatonuga mo le faʻaoga.

Tulaga o le teuina

Teuina i se vevela e le sili atu i le 30 ° C.
Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Aso faʻauma

2 tausaga
Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

Fautuaga faapitoa

Yanuvia e mafai ona faʻatau i totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga faʻatasi ma se faʻamaumauga. O le hypoglycemia, e tusa ai ma suʻesuʻega, o togafitiga faʻapitoa e le masani ai nai lo le placebo. O le aafiaga i le tino o Januvia e tetee atu i le talaaga o le maualuga o tui o le inisalini e leʻi suʻesuʻeina, o lea e gata ai le gasegase i le puleaina o le hypoglycemic.

O le aʻafiaga leaga o le fualaau faasaina i luga o le malosi e pulea ai femalagaaiga poʻo faʻalavelave faʻapitoa e leʻi tusia, talu ai o le vaega galue o le tino tutotonu e le taofia.

Ole gaioiga ole gaioiga pe a avea Januvia e mafai ona faʻaalia e pei o le faʻalavelave anaphylactic. Ua paʻu foliga o le tagata manua, ua aliali mai le paʻu. I tulaga ogaoga, o loʻo tausia ai le upusite o Quincke. Faatasi ai ma nei faailoga, e vave ona taofi le vailaau ma saili fesoasoani faafomaʻi.

Januvia i togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina i le leai o ni faʻamoemoega na maua ina ua maeʻa ona ave Metformin ma faʻaleleia le olaga. E mafai foi ona e faʻaaogaina vailaau pe a sui i le inisalini.

O le a le sui o le hypoglycemic?

O togafitiga o le maʻisuka Januvia o le mauaina lea o le lauiloa i le au fomaʻi ma tagata gasegase i lenei faʻamaʻi.

O le tapenaina o le laulau na i ai se aafiaga o le hypoglycem and pronouns i le vaega o le DPP-4 inhibitors.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau e faʻateleina ai le tuputupu aʻe o faʻalavelave malosi ma faʻaosofia a latou gaioiga. I le taimi masani o le tino, e maua mai i totonu o le manava le manava, ma o le maualuga e maualuga pe a uma ona 'ai.

O se taunuuga o le atinaʻeina o le maʻisuka, o se toilalo e tupu i le faiga o lenei faagasologa, ma o se taunuuga, ua maua e tagata tomai faapitoa faafomaʻi le toe faaleleia e ala i le faatonuina i tagata maʻi le fualaau oona Januvia.

E iai le aʻafiaga o le manava mo le faʻaleleia o le gaosiga o le inisalini e le pancreas.

Faʻatasi ai ma le tino o mea tau togafitiga o se masini faʻafomaʻi e:

  1. Faʻaitiitia le faʻasalaga o le hemoglobin glycated.
  2. Aveesea o faailo o le hyperglycemia (e aofia ai le faʻaititia o le toto toto).
  3. Tulaga masani o le mamafa o le tino.

O le vailaau faʻasaina o loʻo avanoa i le laulau i luga o le laupapa, i le foliga o le lapotopoto, laupepa lanu moana.

O le elemene autu autu o le sitagliptin (mnn), o vaega o fesoasoani o calcium hydrogen phosphate, microcrystalline cellulose, magnesium stearate, croscarmellose ma sodium stearyl fumarate, o vaega foi ia o le fualaau faasaina. O le atunuu na afua mai ai Januvia o Netherlands, o le falemaʻi falemaʻi MERCK SHARP & DOHME.

Pusa ma le vaega o le sitagliptin, e pei o se tulafono, o loʻo faʻaaoga i mataupu:

  • i togafitiga faʻapitoa o togafitiga faʻamaʻi o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2, e faʻapupulaina le aafiaga o le hypoglycemies faatasi ma le taʻavale poʻo le metformin hydrochloride,
  • e pei o le monotherapy i le atinaʻeina o se inisalini tutoatasi tutoatasi o le maʻisuka faʻasolosolo faʻatasi ma togafitiga e le faʻaaogaina fualaau faʻasolo - togafitiga o meaʻai ma gaioiga faaletino.

E tatau ona maitau o togafitiga faigata o le faʻaaogaina o vailaau o vaega nei:

  1. Sitagliptin e masani ona faʻaaogaina faatasi ma metformin (Siafor, Glucofage, Formmetin).
  2. Faʻamatalaga o le sulfonylurea (Diabeton or Amaryl).
  3. Faʻatau mai vailaʻau mai le vaega o thiazolidinediones (Pioglitazole, Rosiglitazone).

Januvia palama, e aofia ai le sitagliptin, e vave ona gauai pe a uma ona ave ma oʻo atu i le maualuga o le plasma concentration pe a uma le fa itula.

O le maualuga o le bioavailability e matua lautele ma e oo atu i le ivasefulu pasene.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le fale gaosi oloa ua atiae auala mo le gaosiga o se vailaau faafomai faatasi ai ma le tele o aofaiga o le vaega autu o lo o gaosia.

Fuafuaina po o le fea o metotia e sili ona lelei mo le tagata maʻi e faʻamoemoeina e le fomaʻi aoga.

O le filifiliga o fualaau o le fualaau faasaina e faatoa faia pe a maea le suʻega o le maʻi.

O le tapenaina o le laulau o loʻo tuʻuina atu i luga o le maketi tau faʻamalositino i gaioiga nei:

  • o le vailaau faʻasaina e aofia ai le 25 mg o le eletise galue,
  • o le aofaʻi o le mea galue o le 50 mg,
  • Januvia 100 mg - fualaau e iai le metotia sili ona maualuga.

O faʻamatalaga a Januvia mo le faʻaaoga e faʻaalia ai le manaʻomia o vailaʻau e faʻaaogaina ai le polokalame lenei:

  1. O fualaau e ave i le tautala, faʻamamaina i se aofaiga o le vai, tusa lava po o le a le taumafataga.
  2. Ole fua ole aso o fualaau faasaina e tatau ona tasi le selau mailakalama o le vaega galue.
  3. Afai e te misia le isi tootoo, aua e te faaluaina le metotia i le isi mea e sosoo ai.
  4. Afai o le tagata gasegase ua faʻavaivaia le toe gaioiga i le foliga o le le lelei o le totoga o le tino, e tatau ona faaitiitia le togi i le limasefulu mita. Faʻatasi ai ma aʻafiaga ogaoga o galuega tau fatu, o le gaʻo faatagaina e le sili atu i le luasefululima miligrams o le mea galue.

Faʻaaogaina o le sitagliptin e faʻatagaina e pei ona faʻatonuina e se fomaʻi faapitoa.

I le tulaga o le vailaau oona, o le a mafai ona iloa suiga i le QTc. O se togafitiga, o metotia e pei o le gastric washge, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o togafitiga e faʻaaoga.

O aʻafiaga ma aʻafiaga leaga

O le vanu Januvia e itiiti le leaga o aʻafiaga, e le pei o isi fualaau o le suka.

O le vaega malosi e faigofie ona faʻasaina e le tino, e masani lava e aunoa ma le afaina ai o se mea.

E le gata i lea, i nisi tulaga, o aʻafiaga le lelei o aʻafiaga ma totoga o tino e mafai ona tutupu.

I le avea ai o se tulafono, o le a le toe i ai ni aʻafiaga leaga pe a uma le faʻamavaeina o fualaau.

O aʻafiaga matuia e mafai ona tupu i luga o le vaega o le faʻaleleia o le tino i foliga o nasopharyngitis poʻo faʻamaʻi pipisi o le gasegase respiratory tract.

E le gata i lea, e mafai e le tagata gasegase ona faitio e uiga i le atinaʻeina o ia faiga:

  1. Tigā o le ulu.
  2. Paʻa i totonu o le manava, faʻatasi ai ma le tele o le gasea, vomiting, poʻo le manava.
  3. Le faʻaaliga o le hypoglycemia.
  4. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, o mea nei e ono tutupu - o le maualuga o le uric acid ma neutrophils e faʻalauteleina, o le faʻaititia o le alkaline phosphatase ua faʻaititia.

E le gata i lea, o faʻamatalaga leaga e mafai ona mafua mai i le faateleina o le moe, o se taunuuga o lea e le fautuaina ai le aveina o taavale poʻo le faʻatinoina o gaoioiga ma auala e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le gauai.

Faʻamatalaga i tagata faʻatau ma fomaʻi

Faatasi ai ma le tele o tagata gasegase na faʻaaogaina fualaau faasaina, toe iloilo e uiga i le tele o mataupu e lelei.

O manatu le lelei e masani ona fesootaʻi ma le solia o faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau.

E uiga i Januvia, o iloiloga e faailoa ai o le fualaau faasaina e tele ona lelei.

O mea sili ona taua o se sui o le hypoglycemic, pe a faatusatusa i isi fualaau o le suka, o loʻo taua i lalo:

  • o loʻo i ai se faʻasologa o le kulukose o le taeao i totonu o le toto, o taui e maua i se fua e le o taʻua,
  • pe a uma ona 'ai, e vave galue le fualaau faasaina, faʻamaonia le maualuga o le glycemia,
  • o le toto toto e le toe avea ma "spasmodic" i le natura, o mataua mataʻutia pe tulaʻi e le o matauina.

E tatau ona maitauina e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o vailaʻau, e mafai ona ave laulau i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.

I le taimi lava e tasi, e gasegase e gasegase togafitiga o le taeao, ma fai mai o le auala lea e sili atu ona mausali ma maua ai le iuga, aua o le fualaau faasaina e tatau ona totogi mo meaʻai e oʻo mai i le aso.

O le manatu o fomaʻi e leai se eseesega pe a ave le vailaau ma le tulafono autu o le mulimuli lea i le tulafono ae aua le misia le isi talosaga. O lenei polokalame o le a faʻatagaina togafitiga e maua ai se aafiaga lelei.

I nisi tulaga, e lipoti mai e le maʻisuka ina ua mavae se taimi faapitoa, o le togafitiga o le fualaau faasaina e amata ona faaitiitia ma oso i le kulūkose toe amata. O lenei tulaga o loʻo faʻamatalaina e ala i le atinaʻeina atili o le togafitiga faʻaleaga.

E tusa ai ma tagata gasegase, o le toe taui o Januvia o le tau o le tau o le fualaau faasaina.

O le tau o se vailaau faʻasaina e iai le maualuga pito i masini e eseese mai le 1,500 i le 1,700 rubles i le pusa (28 papa).

Mo le tele o le maʻisuka, o le tau e le gafatia, ona o le mea moni o le fualaau faasaina e tatau ona faia e le aunoa, ma o lea afifiina e lava mo le itiiti ifo i le masina.

O le mafuaʻaga lena, e amata ai ona suʻe suʻega mo sui o vailaʻau e sili atu ona taugofie.

Faʻalogo anapolo o le hypoglycemic

Januvia ma analogues e mafai ona faʻatau i falemaʻi pe afai o loʻo iai sau faʻamatalaga faafomaʻi e faʻatonu e lau fomaʻi.

I aso nei, e le mafai e le falemaʻi a Rusia ona ofoina atu analogoa tuusaʻo ma le vaega tutusa e tasi i tagata faʻatau.

Afai tatou te faʻatusatusa le ATX-4 numera e ala i le fetaui, o nisi o analogues o Januvia e mafai ona avea ma sui o fualaau.

Onglisa o se sui o le hypoglycemic lea e faʻaaogaina e faʻavasegaina ai le kulūkose o le toto. O le mea autu e gaosia ai le saxaglipin i doseso e lua ma le afa poʻo le lima miligrams. O le vailaʻau o loʻo aofia i le vaega o le DPP-4 inhibitors. E masani ona faʻaaogaina e pei o se faʻasologa faʻasesoʻotaʻiga ma faʻamaumauga e faavae i metformin. O le tau o le fualaau faasaina e tusa ma le 1800 rubles.

Galvus Met - e aofia ai vaega taua e lua - vildagliptin ma metformin hydrochloride. Muamua o se sui o le vasega o tagata faʻamalosi i mea faʻapipiʻi o le pancreas ma fesoasoani e faʻapupulaina ai le lagona o suauu peta i le tae mai o le suka e pei lava ona faaleagaina.

I le taimi lava e tasi, o le metformin hydrochloride e faʻalavelaveina ai le faagasologa o le gluconeogenesis, e faʻamalosia ai le glycolysis, lea e taʻitaʻia ai le lelei atili o le kulūkose e ala i siama ma tino o le tino. I le faʻaopoopoga, o loʻo i ai le faʻaititia o le faʻaaogaina o le kulukose e faʻamalaʻau. O le fualaau faasaina e le taitai atu ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia. O le tau o se meafaigaluega e mai le 1300 i le 1500 rubles.

Galvus i lona aafiaga e talitutusa lava ma Galves Met, sei vagana ai ua naʻo le tasi le vaega galue - vildagliptin. O le tau o le fualaau faasaina e mai le 800 rubles.

Maʻea - o se vailaʻau vailaau faʻasaina ma le faʻaogaina o le hypoglycemic effect. O le mea aoga autu o le linagliptin. O foliga autu o le vailaau faasaina e aofia ai le gafatia e faatulaga le maualuga o le glycemia, o le faateleina o le maualuga o le maunu, o le faateleina o le puleaina o le kulukose o le insulin. O le tau o Transgent e tusa ma le 1700 rubles.

O le fea o fualaau oona o le a fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose ma taofi ai le atinaʻeina o le togafitiga, naʻo le fomaʻi e mafai ona filifili. E le fautuaina ina ia suia tutoatasi vailaau ua faatonuina e se fomai faapitoa.

O vailaau faʻamalolo oona e faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faiga faʻapolopolo

O le vailaau "Januvia" ua gaosia i foliga o laupepa. E lapotopoto, lanu piniki i le lanu ma se paʻi o le beige. O pepa taʻitasi e aofia ai se igoa:

  • "221" pe afai o le tautua o le vailaau e 25 mg,
  • "112" pe afai o le tautua o le vailaʻau e 50 mg,
  • "227" pe afai o le aoga o le vailaʻau e 100 mg.

O pusa e teuina i papatusi faʻatasi ai ma sela.

Tau fualaau faʻatau

E le o tagata tagatanuu Rusia uma e iai le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻatau le maʻisuka "Januvia" papa, o le tau e maualuga. Mo se faaputuga 28 capsules o le 100 mg, o le tau e seti i le 1675 rubles.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Ole fuainumera lenei o pepa e maeʻa pe a uma le 4 vaiaso o togafitiga. Talu ai ona o lenei vailaau faʻasoifua mo se taimi umi, o le tau e foliga mai e sili atu ona manaia. I le feutagaʻi ma le fomaʻi, o loʻo faʻatusatusa atu i le sauniuniga a le Januvia.

Faʻavaeina o maʻa

O le tasi capsule o togafitiga o le maʻisuka Januvia e mafai ona aofia ai le 100, 50, ma le 25 mg o le sitagliptin.

O loʻo i ai foʻi mea faʻamalosi: calcium hydrogen phosphate, magnesium stearate, sodium stearyl fumarate.

O le ata tifaga e aofia ai le polyvinyl alcohol, titanium dioxide, uila samasama, talc ma le uila uila.

Talosaga faʻaoga

O le tagofia o fualaau faasaina ua faatonuina i se fualaau 0.1 g.

Afai e faʻaaoga faʻamaonia Januvia ma Metformin, ona le manaʻomia ai lea o se suiga i le vailaʻau.

O le vailaau o le maʻisuka Januvia o le maʻisuka e mafai ona sui pe afai e faia faatasi ma le inisalini. E taua tele lenei mea ina ia le mafai ai ona maua le hypoglycemia.

E le manaʻomia e tagata matutua ona sui le auaunaga a Januvia mo le maʻisuka. Ae e tatau ona e gauai atu ia i latou e silia i le 75 tausaga. E leai ni suʻesuʻega na faʻatautaia ma tagata gasegase o lenei vaitausaga.

Analogues o fualaau faasaina

O le tele o fualaau oona o loo taumafai e saili ni analogues. E i ai foi mea tutusa e uiga ia Januvia, aua e taugata tele, ma e le mafai e tagata uma ona gafatia sea vailaʻau. E le gata i lea, o le sitagliptin e le o se vaifofo mo le maʻisuka. I le sauniuni o "Januvia", o le faatonuga e fai mai ua faʻamatalaina e avea o se talosaga i meaʻai ma gaoioiga faʻaletino, ina ia i ai le mataʻituina atoa o le maʻisuka ituaiga II.

O le analogue o Januvia o le:

I le ituaiga o aafiaga i le tino, o nei fualaau faasaina e talitutusa lava. Latou te faʻafefe lelei le faʻalavelave ma le cardiovascular systems, ma puipuia le tupu mai o le fiaʻai pea.

E ui e tutusa lava le faiga o fualaau faasaina, o le tau o nei fualaau e mafai ona eseese le tulaga. Ma e tusa ai ma lenei taʻiala, e filifilia e tagata gasegase fualaau e fetaui ma i latou. E faigata ona faʻatuina se mea e sili atu nai lo le "Galvus Met" poʻo "Januvia", talu ai latou te le ese tele i le tau. Mo le afifi "Galvus Met", i le mea e 30 pauna, o le tau e seti pe a ma le 1487 rubles.

Ae o Yanuviya e iai ana tala e sili atu ona taugofie, e fai ma faataitaiga, Galvus, lea e mafai ai ona faʻatau atu papa e 28 mo le 841 rubles, lea, e moni, e sili atu le taugofie.

Ma o le tau o Ongliza e sili atu le maualuga nai lo Januvia - o le a totogi le maʻi e tusa ma le 1978 ropu mo se afifi o 30 capsules. "Trazhenta" e le mamao mai togafitiga muamua - 30 fua o fua e tusa ma le 1866 rubles.

O fualaau aupito sili ona taugata o analogues talafeagai o Januvia o Combogliz Prolong, lea e 30 pauna e 2863 rubles. Ae o loʻo i ai se ituaiga vailaau o lenei vailaʻau, lea e mafai ona faʻatau ai pusa e 56 mo le 2866 rubles.

Le manatu o fomaʻi

I sauniuniga a Januvia, 100 mg, o le faatonuga e fai mai e mafai ona ave laumei i le aso, a itiiti mai i le po, e tusa lava po o le a le mea e sili ona fiafia ai le tagata maʻi.

Ua talitonu fomaʻi e leai se eseesega pe faapefea ona ave e le tagata maʻi le vailaau - i le taeao po o le afiafi, o le mea sili lava ona e le misi le taliaina. O le mea lea o le a aoga ai togafitiga.

Faʻamatalaga e uiga ia Januvia

Faʻasolosolo pea le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni meaʻai e maua ai le suka, e toʻaitiiti e mafai ona aloese mai le faʻamaʻi o le kulūkose.

E taua foi le sailia o lau lava vailaʻau e fesoasoani e pulea lau maʻi faifaipea e aunoa ma le faaopoopoina o ni faafitauli fou i lau maʻisuka.

Pe a filifilia se vailaʻau faʻamalolo mo le gasegase o le maʻisuka, e gauai tagata tomai faapitoa i gaioiga faʻapitoa ma le leai o se faʻamalosi. I le tulaga muamua, o le faʻaitiitia lea o le hemoglobin glycated, o le lamatiaga o le hypoglycemia, o le inisalini, ma se faʻailoga saogalemu. I le lona lua - suiga i le mamafa o le tino, mea e lamatia ai le HF, faapalepale, faʻasalalauga saogalemu, gafatia, tau, faigofie le faʻaaogaina.

E uiga i le fualaau faasaina Januvia iloiloga lelei o fomaʻi: O le anapogi glycemia e latalata i tulaga masani, maualuga o le kulukose i le taimi e mate ai e le sili atu i le tapulaa taliaina, o le suka malosi e le o matauina, o le fualaau faasao e saogalemu ma aoga ma ua atoatoa ona ausia ia taiala. Manatu o le Polofesa A.S. Ametova, ulu. Matagaluega o Endocrinology ma Diabetology GBOU DPO RMAPO Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Russian Federation, e uiga i avanoa o le sitagliptin, matamata i le vitio:

O faʻamatalaga e uiga i maʻi o loʻo faʻasusu ia Januvia.

A.I. Ua ou i ai i Metformin mo le 3 tausaga i le taimi nei, e le fiafia le fomai i suega mulimuli, na ou faatonuina Januvia faaopoopo. Sa ou inuina le tasi laulau mo le masina i le taimi nei. Fai mai le fomaʻi e mafai ona e inu i soo se taimi, ae ou te lagona le toʻa i le taeao. Ma o vailaʻau e tatau ona galue, muamua, i le ao, pe a sili atu le mamafa i luga o le tino. Ou te lei matauina soo se itu o faailoga, aʻo ia teuina le suka.

T.O. O se taua taua i suʻesuʻega i loʻu ola maloloina o le tau o togafitiga. Mo Januvia, o le tau e le o le tupe sili ona lelei: Sa ou faatauina 28 pauna o le 100 mg mo le 1675 rubles. Sa lava aʻu tupe maua mo se masina. E aoga le vailaau, o le suka e masani lava, ae e tatau ona ou faʻatau mai isi fualaau, ma o le a ou mafaufau i laʻu penisione o le a ou fesili i le fomaʻi mo se sui. Atonu o le a taʻuina mai e se tagata se taugofie taulogo?

Uiga tutusa o analogues o Januvia

Afai tatou te faatusatusa vailaʻau e tusa ai ma le code ATX 4, ona sui ai lea o Januvia, e mafai ona e filifilia ni mea e tutusa ai:

  • Onglizu ma le gaioiga galue saxagliptin,
  • Galvus, na atiae i luga o le faavae o vildagliptin,
  • Galvus Met - vildagliptin faʻatasi ma le metformin,
  • Faʻasalaga faʻatasi ma le mea galue malosi linagliptin,
  • Combogliz Longlong - faʻavae i metformin ma saxagliptin,
  • Nesinu faʻatasi ai ma le eletise malosi alogliptin.


O le masini o le faatosinaga o fualaau faasaina e foliga tutusa: latou te taofiofia le manava, aua le taofia le mea e teu ai le fatu ma le cardiovascular system. Afai e te faʻatusatusaina tutusa ma Yanuvia i se tau, ona mafai lea ona e maua le taugofie: mo le 30 laupepa o Galvus Meta ma le fua tutusa, e tatau ona e totogiina 1,448 rubles, mo vaega e 28 o Galvus - 841 rubles. O le a sili atu le tau o Onali: 1978 rubles mo le 30 pcs. I le tau tutusa ma Trazhenta: 1866 rubles. mo le 30 papa. O le tau sili ona taugata i lenei lisi o le Combogliz Prolong: 2863 rubles. mo le 30 pcs.

Afai e le mafai ona ausia se vaega itiiti o taui mo le tau o fualaau faʻatau fualaau taugata, e mafai ona e filifilia se filifiliga talafeagai ma lau fomaʻi.

I aso nei, o le maʻisuka ituaiga 2 e le o se faʻalavelave i se olaga atoa. O loʻo maua e le maʻisuka ia togafitiga faʻasolosolo fou o auala eseese o faʻalauiloa, masini feaveai faʻafomaʻi mo le faʻaaogaina o vailaʻau ma le siakiina o le tagata lava ia. O aʻoga o le maʻisuka na faia i fomaʻi ma falemaʻi, ma o loʻo i ai uma faʻamatalaga talafeagai i luga o le Initaneti.

O Januvia o se pusa fou fou mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo se mea e manaʻomia mo suʻesuʻega faasaienisi.

Tuua Lau Faamatalaga