Laisene togafitiga togafitiga

O auala e saunia mai le laupepa e faʻaaogaina lautele i togafitiga o maʻi eseese. Ae ui i lea, e tatau ona amanaia pe a faʻaaoga le oloa e ono i ai ni faʻasagaga mo le faʻaaogaina.

Laisi laisini o se aiga o fatu pi. O lenei laau e tele naua igoa - laupepa laisene, laisene, laisene, laisene, licentice.

Laau laisene ua faʻaaogaina i fomaʻi anamua mai aso anamua. Sa faʻaaogaina e le faʻaina Saina le faila i le faʻapitoa o mea e faʻaaogaina, faʻafeololo, sipuni ma teuteuga i le faʻatinoga. I nisi tulaga, e mafai ona faʻaaogaina fou mo le toe faʻafou.

Lisi laisene e tupu i luga o le lautele o Europa o Eurasia, e aofia ai le teritori o le Russian Federation, Ukraine ma Moldova.

Laisene e taua mo ona vailaʻau faʻaleagaina o aʻa. O le tuufaatasiga o aʻa o le laau e aofia ai le tele o ituaiga o meaola o meaola ma meaola e aoga i tagata.

O le aʻa o le laau ei ai lona tofo suamalie. O le suamalie suamalie o le aʻa o loo faaalia i ni vaega ma teuteuga ua saunia e faaaoga ai le faila.

O aʻafiaga aoga o lo oi ai aʻa i le aʻa e maua ai se aoga aoga i le faʻatinoina o le polokalama puipuia. O vailaau e maua ai se aoga aoga i le tino i le togafitiga o le gasegase ma isi gasegase o le paʻu, e aoga le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faavae i luga o le faʻamalosi aʻa i le i ai o faʻamaʻi o le manava ma mama i le tino.

Laau o licorice i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina o se vaega faaopoopo i le faagasologa o togafitiga o le maʻisuka.

Le faʻaaogaina o se laisene i le maʻisuka

O le lauti o le licorice e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le plasma cholesterol ma le suka. O le faʻaaogaina o lea lauti e faʻafefe lelei ai le atinaʻe o le maʻisuka ma le atherosclerosis o se tasi o maʻi faʻalavelave.

I le avea ai ma se fomaʻi togafitiga ma faʻasolosolo, e mafai ona e faʻaaogaina se teuteuga o le laisene, lea e faigofie ona saunia i le fale.

Ina ia saunia le oloa, o le ae manaʻomia le 10 g o laisene ma se ipu vai inu. O le suavai suamalie ma le faila ua tuʻuina i totonu o le vai faʻaʻeleʻele ma faʻafefiloi mo le 15 minute. A maeʻa ona tuʻuina le kuluga i totonu o le vai, e tatau ona faʻamalosi mo le itula e tasi. O le mea na mafua ai le fuʻuina ma faʻaopopoina i le vai inu, aumai le volume i le 200 ml.

E tatau ona e inuina le fualaau faasaina i ni vaega laiti i le aso atoa. O le umi o le vasega e 14 aso.

O le ava malosi e aofia ai mea faʻamalosi e lelei le puleaina o le toto suka. E mafai e Amorphrutins ona faʻaitiitia lelei le suka e aunoa ma le aʻafia ai o aʻafiaga.

O nisi o pili o le maʻisuka ua atiaʻe mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o se tasi o mea sili ona lauiloa o mea nei:

  • ava malosi - 1 le vaega,
  • fogalaau aʻa - 2 vaega,
  • lanu lanu moana - 8 vaega,
  • elecampane aʻa - 2 vaega,
  • laʻau uʻamea - 1 vaega,
  • Bean Sash - 6 vaega.

Ina ia saunia le fua mai lenei faaputuga, e tasi le sipuni i le 200 ml o le vai e faʻaaoga. O le inu o lea ituaiga e tatau ona fai i totonu o ni vaega laiti i le aso atoa.

Laau siaki vine

Laisene e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi pipisi.

O le mea masani lava, o le rhizome ua laiseneina e faʻaaogaina e togafitia ai le tale, aemaise lava le tasi e mafua mai i le alualu i luma o le maʻesa.

E tatau ona maitauina o vailaau faʻaleagaina o le laiseneina e lautele atu.

Ina ia mafai ona saunia vailaau vailaʻau, e faʻaaoga ai le rhizome faila.

Rhizome o loʻo i ai vaega nei:

  1. vailaau oona
  2. o suauu taua
  3. ascorbic
  4. macro- ma microelements,
  5. fomaʻi
  6. gaʻo gaʻo
  7. tannins
  8. flavonoids
  9. alkaloids,
  10. moe
  11. suga faigofie e pei o kullukose, fructose ma maltose,
  12. togi.

O Rhizomes e faʻaaogaina i le gaosia o sipuni, tinctures ma teuteuga. Laisene e masani ona faaaogaina uma i vailaau masani ma i le togafitiga aloaia.

Faʻaaogā sauniuniga e faʻaaogā ai le laupepa faʻatapulaʻa pe a uma ona faʻatalanoa ma lau fomaʻi ma mafaufau i faʻamaʻi uma. E le gata i lea, ae leʻi faʻaaogaina oloa faʻatau tusi, e tatau ona e suesue i le lisi o aʻafiaga e ono tutupu ma o latou faailoga muamua.

Faʻaaoga meatotino o le rhizome licricice

O le vailaʻau faʻasolosolo o meaola o le rhizome e aofia ai le vailaʻau faʻapitoa o meaola faʻasolosolo, o aʻafiaga i luga o le tino e talitutusa lava ma le aafiaga i le tagata o hormones e gaosia mai e le grenia.

O le mauaina o le laisene o loʻo i ai se aafiaga tele i le tino o le maʻi.

O le aafiaga autu i le tino e pei ona taua i lalo:

  • Faʻapipiʻi.
  • Antispasmodic.
  • Faʻamālōlōina le faamalo.
  • Antipyretic.
  • Talia.
  • Antimicrobial.
  • Iniseti.

E itiiti lava faʻasolega i le faʻaaogaina o rhizomes faila. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona ave lenei vailaʻau mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi, e tusa lava mo tagata ua afaina i allergens eseese.

O le faʻaaliaina o teuteuga ma infusions e faʻatatau i lenei mea totino e fesoasoani e faʻamalosi ai mea puipui o le tino, faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol, e fesoasoani e toe faʻafoisia le faʻaogaina o le tino o le endocrine. O le pito sili ona lelei o decoctions ma mea mai lenei laau e matua taua tele i le i ai o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 i le tino. O le faʻaaogaina o le laisene e faʻaitiitia ai le ono mafai ona tupu ni faʻafitauli le lelei o le maʻisuka ituaiga 2.

O le faʻaaogaina o se laisene e se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e fesoasoani i le faʻaleleia o le tino, e mafai ai ona e faʻaumatia se tulaga faʻavaivai ma fesoasoani e faʻaleleia le lelei o le soifuaga o se tagata maʻi i le maʻisuka.

Ua faamaonia o le aoga aoga o le laisene faila i luga o le tino i faʻamaʻi o tagata nei:

  • pneumonia
  • bronchial asthma,
  • bronchitis
  • tuberculosis
  • malulu ma faʻamaʻi pipisi,
  • manava o le manava
  • masaniga tumau
  • faʻamaʻi o le tino tutotonu,
  • maʻisuka
  • le mautonu i le gaioiga o le vevela,
  • faʻaogaina o le fomaʻi o le urinary tracts ma fatugaʻo,
  • gasegase, rūmatika ma faʻamaʻi pipisi faʻatasi,
  • vaivai ma le atuatuvale tumau,
  • tigā
  • faʻafitauli faʻaleagamoni.

O le faʻaaogaina o le laau e avea o se vailaau e fesoasoani e faʻamautuina ai le toto ma fesoasoani e toe faʻafoʻi le thyroid ma le pancreas. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le faila, o le faagasologa o le gaosiga o le inisalini e ala i siama o le pancreas e faʻaolaina. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina le laisene pe a maua se tagata i le hypothyroidism ma le maʻisuka i le taimi lava e tasi.

O le rhizome o le laau e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea suamalie mo le maʻisuka.

Faʻailogaina pe a faʻaaoga le laisene

Licorice o se laau tulagaese e mafua ai se teteʻe i mea e seasea tupu, o le togafitiga o le tino e iloa ai lava mai le tagofia o le fualaau faasaina. E ui lava i le tulaga ese o le laau, e iai lona faʻailoga mo le faʻaaogaina.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le rhizome lelei mo fafine ua maʻitaga. E mafua mai i le mea moni e faapea, o meainu, o le faavae o le laisene, faʻalautele le sifi o hormones.

I nisi tulaga, o le faia o se laisene e faaosofia ai foliga o tiga i totonu o le loto, o foliga vaaia o le fulafula ma le ulu. O foliga vaaia o ia aafiaga itu ua faailoa mai ai e le o fautuaina le vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka pe a fai e iai se tagata:

  • toto maualuga
  • fomaʻi vascular
  • fatu fatu
  • ogaoga o le ate.

O le tele o le fua o le tagofia o fualaau faasaina po o le aveina mo se taimi umi e mafai ona faʻafefe ai le leiloa o le lauulu ma le faʻaleagaina o le tino i fafine. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a ofoina atu nisi filifiliga sili atu mo le faʻaitiitia o le suka o le toto.

Laau siaki vine

O le tuufaatasiga o le failaina e le mafai ai ona masalosalo i uiga faamaloloina o le laau.

Liquorice - o le isi lea igoa mo le laupepa laisene, o le

  • taitai numera flavonoidtuufaatasia, faapea foi ma
  • tasi ma le faʻamalosis
  • pectinfesoʻotaʻiga
  • vitaminis
  • kulupumea moni.

E matua taua lava le gauai i ai glycyrrhizic acid, o lona fausaga lapoʻa e matua vavalalata lava i fualaʻau o hormones e gaosia e le siama faʻapitoa, aemaise lava leone cortisone. Aʻo faʻaaogaina lenei faʻataʻitaʻiga ua faʻamamaina ions o le faʻasaʻi ma o loʻo taofi pea i ai soda, chlorine ma vai. O lona uiga, o loʻo i ai se suiga tele i le masima vai masima o le tino. Ma o nei mea uma, faatasi ai ma suesuega a le falemai, ua faamaonia i se taunuuga lelei o le faamai o Addison.

O faʻamanuiaga ole laisene.

O le masani masani o le faʻaaoga faila faʻatau fua e pei o tagata faʻamoemoe ma loto vaivai vaifofo mo le mago ma le mamafa o le tale. Faatasi ai ma isi mea, flavonoids tuʻuina atu spasms, toe faʻaleleia le tino, faʻalauteleina le faʻaogaina o capillaries, i ai se malosi malosi e puipuia ai le ita. Laisene e faʻateleina faʻamalositino o le suka gastric, faʻaitiitia le cholesterol ma le suka toto.

I le aotelega, o le a tatou vaʻaia o lena laisene e faʻaleleia ai le malosi o le tino e le gata i faʻamaʻi ma le atuatuvale, ae faʻamalofia ai foi taunuuga o se siosiomaga le lelei (radiation, allergies, viruses ma faʻamaʻi pipisi).

Laisene togafitiga togafitiga ile fale

o lona uiga o se uiga mafaufau loloto i le faagasologa. Mo e paie, e te le manaʻo e faʻafefe infusions ma teuteuga tagata faʻamaʻi falemaʻi i falemaʻi o le a faia le ulixir o le susu po o le paʻu mo oe o se tagata faʻamoemoe, e mafai foi ona latou faia le paʻu aafiaga le lelei.

O le a faatonuina e le fomai ni togafitiga e faia i le laisene e tusa ai ma lou tulaga, mo se faataitaiga:

  • Flacarbin mo togafitiga maʻi pipili.
  • Liquirit i hyperacid gastritisu ulutalamanava o le manava ma Duodenal uluama mo anti-inflammatorysipili ma antispasmodicwow aafiaga.
  • Glycyram mo togafitiga allergiesdermatitis ma faʻamaʻiu, i le faoa faamalosi fulus.

Afai o oe lava e filifili e togafitia i se laisene, ona e faitauina ma le totoa aʻafiaga mai ia mea. O lea ia tatou amata

Lisi lautusi e mafai ona onā

Faʻatasi ma le fatu fatu - faʻamaʻi fatu fatu, cardiosclerosis, angina pectoris, atherosclerosis. Ma urolithiasis.

Faʻafefiloi aʻa aʻa i le fua tutusa i le mamafa faila, togafiti, chicory, calamus, fualaau o le muti mauga mumu ma le paʻepaʻe, viburnum, rose sipuni, hawthorn, lau o clover, dill, blackberry, fusi, motherwort, clover. Ona matou ave lea o le sipuni se tasi o la matou paluga, sasaa le 2 ipu vai malulu. Aumai i se vevela ma kuka i le vevela vevela mo le 10 minute. Liligi i totonu o se vevela ma taofi i totonu mo le itiiti ifo ma le 12 itula. Ona matou sasaa atu lea, malu i le vevela o le potu, faaopoopo le 1 st / l melia. Tatou te inu 50 ml i le aso. matou fuataga mo le 4 masina.

Tele le tale

ma faʻamaʻi pipisi matautia e tatau ona fesoasoani teuteue aofia ai se aofaʻiga o le 1 st / l laupepa laisene, pepe o poplar ma birch, malosi e iva malosi, violet, marshmallow, St. John's wort, laulaau o blackberry, willow, plantain, chamomile, calendula, nila o soo se conifers. 2 tbsp. Liligi 500 ml. aumai vai inu i se vevela, ona kuka ai lea ile vevela vevela mo le 10 minute. Liligi i totonu o se vevela mo le 12 itula. Tatou faamama, malulu, faaopoopo le 1 st / l melia. Ave le ½ ipu ao leʻi 'aʻai 3-4 taimi i le aso.

O faʻatau teuteuga uma o laisene faafaigofie le faagasologa o le faamaʻi ma le inu o le tino. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le faila, e mafai ona e faʻaititia le fua o le kemisi e aunoa ma le leiloa o latou faʻamalologa.

Laisene faʻamaonia le faʻasaina

E mafai faapefea ona aʻafia le aʻafia o aʻafiaga. Afai e te faʻaaogaina i le aveina o le laau, ona faʻalauteleina lea o le maualuga o se mea e pei o hormones e gaosia e le tino. O le tino e amata ona taofi le vai, e foliga mai le edema. Ua faʻalavelave Diuresis.

Ave faʻamaonia ma le faʻaeteete pe afea

  • toto maualuga
  • cardiovascular failure
  • maʻitaga ma
  • afaina.

Fofo faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

I le maʻisuka ituaiga 2, e lava le inisalini e maua, ae o le tino e tumau pea le le mautonu ona o le le talafeagai o le metabolism. O nei mea uma e mafua ai le faateleina o le kulūkose toto. Ina ia faʻamaonia le faʻasalalau o le suka ma tausia se tulaga masani lelei, o togafitiga faʻasalalau e fautuaina ia i ai se aafiaga agamalu i le tino.

  • Togafitiga o le maʻisuka i fafine ma isi metotia
  • Fualaau faʻapitoa mo togafitiga o le maʻisuka i tamaiti
  • Metotia lelei tagata mo togafitiga o tane
  • Fofo faʻapitoa mo tagata matutua

Tulu mata

  1. 100 g o le kālati ua ave, vele ma faʻapipiʻi ma le faaeteete.
  2. O le auga o le sukalati ua sasaaina i le uaina mumu moni (1 l).
  3. O le tuʻufaʻatasiga o loʻo tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma tuʻu ai mo le 14 aso, talu ai o le vailaʻau e tatau ona faʻaogaina lelei.
  4. E tatau ona lulu le oloa i le aso.
  5. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona fufulu le paluga e faʻaaoga ai le gaʻo mama, faʻasolosolo i luga o le tele o papa.

O le vailaau tuʻufaʻatasiga ua maeʻa ona faia muamua aʻo leʻi 'aʻai, e tusa ma le 10 tsp. faatolu i le aso. E mafai ona e iloa e uiga i aoga o le kalama i le maʻisuka iinei.

Lemon ma le seleni ma le apu

  1. O le ae manaomia le ave seleni seleni (500 g), pi ma tipi lelei.
  2. Faatasi ai ma le peel, 6-7 lemoni ua pasia i se mea faʻaleleia.
  3. Fufuluina apu, paʻu ma fatu. 'Aʻai i totonu o se mea faʻaleleia.
  4. Faʻatasia uma vaega, o le tuʻufaʻatasiga o loʻo tuʻuina i totonu o le vai taʻele ma totoe mo le 2 itula.

Ave faʻamalosi faʻamaʻi i le taeao i luga o se manava gaogao, 15 g taʻitasi (pe a ma le 30 minute aʻo leʻi faia le taumafataga).

I le mataupu o sosoo mai, o le a tatou talanoa atili e uiga i aoga o lemoni i le maʻisuka.

Mo faʻamaʻi gasegase, e le tatau ona faʻaaoga lenei fua mo le faʻaitiitia o le toto maualuga.

Lilac faatumu

  1. Ina ia saunia lenei vailaʻau, e tatau ona e tago i le lilac buds (15 g) ma sasaa vai (1 l).
  2. O le tuufaatasiga e totoe mo le afa itula, talu ai o le vailaʻau e tatau ona faʻaogaina lelei.

O le vailaau faʻamalosi ua maeʻa pe a ma le 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga o le 15 g o le lilac infusion. O lenei fofo e tatau ona onā i aso uma.

Onion siva

  1. E tatau ona ave ni aniani e le tele (5 ulu), pi ma tapuni lelei.
  2. O le mea e fefiloi ai le kulisi selu ma vai inu (2 l), ae naʻo le vevela o le potu.
  3. O le tuufaatasiga mo le 24 itula e tuu i se nofoaga pogisa ma faʻaoga.
  4. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona faʻaaogaina le tuufaatasiga.

E manaʻomia lou suʻeina o vailaau faʻamalosi aʻo leʻi faia le taumafataga i le tolu taimi i le aso, 30 g ia (i le 20-25 minute). O le atoaga o togafitiga e 14 aso.

Aspen paʻu

  1. Aspen paʻu (1 tbsp L.) Ua ave ma tumu i vai inu (200 ml).
  2. O le tuufaatasiga o loʻo totoe mo sina taimi, o lea e lelei ai le faʻaaoga.

O lenei togafitiga faafomaʻi ua fautuaina e ave i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi. Faitau atili e uiga i le aspen paʻu mo le maʻisuka - faitau i inei.

  1. Muamua, o le St. John's wort ua maeʻa tapena, ona tumu ai lea i le vai.
  2. O le oloa o loʻo totoe mo sina taimi seia oʻo ina faʻaogaina (2-3 itula).
  3. O vailaʻau e tatau ona faʻamaʻaina e ala i le gau, faʻasolo muamua i le tele o laulau.

O le vailaau faʻamaʻaʻaina ua ave 1/3 ipu ao lei faia le taumafataga.

Eseesega o Horseradish

  1. O le horseradish vevela ua nutimomoia (20 g), ma na o fua fou e tatau ona faʻaaogaina.
  2. Horseradish ua sasaa i le susu susu (1 tbsp.) Ma ua tuua i se nofoaga pogisa ma malulu mo le 8 itula, o lea ua le lelei ai le vailaʻau.
  3. A maeʻa le taimi atofaina, ona fai loa lea o le kulupu aʻo leʻi 'aʻai (tusa o le afa itula) mo le 1 tbsp. l

E tāua le faia o se faʻataʻitaʻiga atoatoa o le togafitiga, o le umi e fuafua i luga o le tagata lava ia, i le amanaia o le ogaoga o le faʻafitauli o le faʻamaʻi - seʻi oʻo i se suiga lelei i le manuia.

Oona suamalie

  1. O eleni e vaʻavaʻa ma lelei le gaioiga.
  2. O le aʻafiaga o le kuliki selu o loʻo faʻafeiloaʻi i le sipisi, gaugau i le tele o laumei ma faʻapipiʻi lelei le sua.
  3. Ona faʻafefiloi ai lea o le sua ma le ava malosi - o vaega uma lava e maua i le tutusa tutusa.

Ave le tuufaatasiga mo aso e 40 i le 20 g i le aso. A maeʻa le vasega, ona faia lea o le 20 aso ma faia le lona lua.

Pini mo le maʻisuka

  1. E tatau ona e ave pi pi (15 pcs.).
  2. Ona sasaa ai lea o le vai malulu (1 tbsp.).

E tusa o le 50-60 minute ao leʻi faia le taeao, i luga o se manava gaogao, e tatau ona e 'ai pi (7 pcs.) Ma inu le afa o le vai. O se faʻataʻitaʻiga atoa o togafitiga togafitiga e tusa tonu ma le 40 aso.

Aoina mai o vailaʻau faʻasaina

Mo togafitiga togafitiga, e faʻaaogaina ai le 4-tausaga-le-licenice root, lea e tatau ona eli ia Novema poʻo Mati. O aʻa ua eliina e tatau ona fufulu mai le eleele i le vai malulu, faʻamamaina le paʻu ma faʻagogo i totonu o le la po o nofoaga vavalalata. O aʻago mamago o le faila e tatau ona samasama i le lanu, vaelua lelei, ae le faʻapalapala.

Teu oloa gaosi ua maeʻa i pusa po o fagu. O le taligalu ola e 10 tausaga.

Vailaau faʻamaʻi

O aʻa ma rhizomes o licorice licorice e aofia ai le 23% saponin - glycyrrhizin (potassium ma le masima calcium o le glycyrrhizic acid), lea e maua ai le suamalie suamalie, e pei o le tele o mea na maua mai i le glycyrrhizic acid, e tusa ma le 30 flavonoids (liquiquitin, lycurazide, glabroside, uranoside, quercetin, apricot onosa ma isi), mono-ma le faʻasaua (e oʻo i le 20%), maso (e oʻo atu i le 34%), pectins (e oo atu i le 6%), resins (e oʻo i le 40%), vailaʻau oona (e oo atu i le 4%), eleʻele phenolcarboxylic (salicylic, synapic, ferulic) ma a latou mea e maua mai (acetate acid salicylic), mafutaga (e oʻo i le 2.6%), tannins vailaau (e oo i le 14%), alkaloids, suauu taua (e oo i le 0.03%), meaola eletise - e oo atu i le 4.6% (tartaric, citric, malic, fumaric). O le vaega o le ea e aofia ai saponins, tannins, flavonoids, suauu taua, sugars, pigments ma isi mea.

Rhizomes ma aʻa e aofia ai: uʻamea - 7.88%, macrocells (mg / g): K - 14.50, Ca - 11.50, Mn - 2.40, Fe -0.70, microelements (CBN): Mg - 0.15, Cu - 0.31, Zn - 0.33, Cr - 0.07, Al - 0.53, Ba - 0.42, V - 0.28, Se - 12.14, Ni - 0 , 63, Sr - 1.01, Pb - 0.03. B - 54.80 μg / g. Le maua Co, Mo. Cd, Li, Ag, Au, I, Br. Feiloaʻi Fe, Sr, Se.

O faʻamalologa o meatotino o le laupepa laisene

O aʻa o le glycyrrhiza e aofia ai glycosides, sucrose, glucose, asparagine, starch, proteins, salies minerals, pectin. Laau o licorice ei ai antispasmodic, o mea e tetee i ai ma le faʻamoemoe.

O se tasi o laau pito i sili ona tuai, e masani ona taʻua i le Ebers papyrus. Licorice o se fomai sili ona fiafia i fomai i Saina, Initia, Tibet. Mulimuli ane, na ave o ia e fomai o Eleni. Na maua e Scyth le aʻa o le licorice ia i latou, aveʻesea e sui ai mea tau auro, teuga taugata, uaina, olive olive. O le aʻa i lena taimi sa taua o le "Scythian". I le taimi muamua, o le aʻa na faʻaaogaina e avea o se mea sili ona lelei ma faʻamoemoeina, o le mea lea, faatasi ai ma le oʻo mai o togafitiga e sili atu ona lelei, ua amata ona mou atu le laupepa i tua, e ui lava o vailaau Tibet sa tumau faamaoni i ai. I la latou tusiga "Zhudshi" na taʻua ai o le laisene "faafaileleina", "e maua ai foliga vaaia", "e siitia ai le ola umi ma sili atu le auina atu o ono lagona."

Millennia na pasia, ma toe fiafia i le laisene faila. O suʻesuʻega i le taimi nei, o le suʻesuʻeina o le vailaʻau faʻasolosolo, ma le faʻapipiʻiina o le fausaga o le glycyrrhizic acid, e pei o le fausaga o hormones e maua mai i le vailaʻau oona, na faia ai togafitiga mo faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasologa o le Addison (le lava le puleaina o hormones corticosteroids).

O nei sauniuniga e faʻaaogaina i vailaau faʻaleagaina i aso nei ma le pulmonary tuberculosis, bronchitis maso, faatasi ma aano o manu ma le mushroom, e pei o se diuretic, faʻatasi ai ma le gasegase tumau, ma faʻamaʻi e aʻafia ai le vai mama ma le mineral metabolism, faʻamaʻi pipisi, maʻi gastric ma duodenal, ma le kanesa.

O le a le aoga laiseneina:

  • Togafitiga. Lisi laisene e faʻaleleia ai le pulelasi o kulupu, lea e fesoasoani i le faʻavauvau o le tele o microbes mai le bronchi. O le mea lea, e faʻaaogaina lelei i le togafitiga o le taimi faaumiumi faaumiumi ma le niumonia, tonsillitis, tuberculosis, e toe faʻafoʻi le leo ma le laryngitis,
  • E i ai mea e puipuia ai le faʻaleagaina, faʻaleleia le malosi o aʻafiaga o isi vailaʻau, faʻaleleia o latou aʻafiaga faʻapitoa, o le mea lea e faʻapipiʻi ai le aʻa o le faila i le tele o togafitiga. Fesoasoani i le fiva
  • E i ai le aʻafiaga o le antispasmodic, e faʻamalolo ai maso o muscle vavalalata, faʻamautuina le cardiovascular system, lagolagoina le galuega a le fatu i maʻi, fesoasoani i le maualalo o le toto, faʻamaʻi,
  • E fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o galuega, faʻapupulaina le tino o lona lava inisalini, o le mea moni, o se tasi o metotia o le togafitia o le maʻisuka, o le glycyrrhizic acid derived from licentice is used as sweetener for diabetes,
  • Talu mai taimi anamua, sa faʻaaogaina aʻa aʻafia e avea o se vaifofo. O le glycyrrhizin, o se vaega o lea mea, e faʻamavaeina ai le gaioiga o le tele o toxins e ulu i le tino,
  • Laisene e mafai ona taofia le tuputupu ae ma le atiina ae o sela o le kanesa, lea e taua ai le togafitiga o le kanesa, faapea foi ma le prostate adenomas,
  • I le faʻapipiʻiina ma isi laʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le gastritis, o le maʻi gaʻo, e pei o se mea vaivai,
  • E faʻaaogaina ma le manuia e togafitia ai faʻamaʻi pipisi: faʻamaʻi, siama dermatitis, psoriasis, bronchial asthma, urticaria, lupus,
  • I pusa laiti, o sauniuniga faʻatau mea lelei e togafitia togafiti faʻamaʻi i totonu o fatuga ma fatuga,
  • Faʻaaogaina i le togafitiga o le rūmāmatika, faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi o sooga,
  • O loʻo i ai meatotino faʻapitoa, e faʻaaoga lelei e faʻalautele ai le leo o le fatugalemu o le tino, aemaise i le matua, faʻaitiitia le vaivai,
  • E faʻaaogaina e togafitia ai le faʻavelaina o le radiation i le tino,
  • Faʻaaogaina i Amerika ma Iapani e togafitia le faalagolago i tapaa.

  • E faʻaaogaina e puipuia ai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻasaʻo le faʻamalositino o le gastric juice, puipuia le fatuburn, ma le leleiina o meaai.
  • O le faʻaauau ona faʻaaogaina o le laiti o le faila (i le foliga o le paʻu, ti) e faʻamautuina le maualuga o le suka ma le cholesterol i le toto, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, diabetes, faʻamaopoopoina le pancreas ma le gutu.
  • E i ai sona aafiaga lelei i le tino o le tino, faateleina le tetee o le tino i le ova o le okesene, faamautu le metabolism o le suavai i totonu o le tino, faamamaina ai le tiga o le toto i tamaitai, ma faasaʻo le taamilosaga.
  • E faʻaaoga lelei mo le puipuia o faʻamaʻi o le ate, e aofia ai le puipuia o le porohita.
  • Faʻaauau le puipuiga o le tino, fesoasoani i le puipuia o tulaga faʻavaivai. O vailaau anamua a Saina e faʻamaonia le aʻafia o le aʻa i le aʻa o le ginseng, e fautuaina ai tagata matutua latou te faʻaaogaina e faʻaleleia ai le malosi ma le lagona, ia faʻaʻumiʻumi le ola.
  • E fautuaina vaega o le laupepa e togafitiina mo le puipuia o caries ma gaioiga o le inflammatory i le vavalo o le tautala.
  • I totonu o nuʻu, o mea teuteu faʻataʻitaʻiga na avea o se togafitiga.

Oat Cure

  1. Ina ia saunia lenei fualaau faasaina, e tatau ona e ave muamua ni fatu fatu o le oat (1 kg) mama ma fufulu i se mea e fai ai le kofe.
  2. Ona ave lea o le eleele (4 tsp) ma sasaa i le vai (500 g).
  3. O paʻu pipisi mo le 5 minute.
  4. O le mea inu ua uma ona inu i le afa itula ao leʻi oʻo i le taeao, i taimi uma i luga o se manava gaogao.

E tatau ona faʻaaoga lenei vailaʻau faʻatasi i aso uma e lua, seia oʻo ina faʻaalia se faʻaleleia atili o faailo o le kulukose.

O isi faʻamatalaga e uiga i aoga o le mai mo le maʻisuka o loʻo maua iinei.

O isi metotia o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona maua i le isi a tatou tusiga e sosoo ai: http://diabet.biz/lechenie/vylechit-diabet-2-tipa.html.

Laʻau laʻau

  1. E tatau ona fufulu lelei lau laʻau, ona maeʻa maeʻaeʻa ma faʻapipiʻi mea gaosi.
  2. O le a manaʻomia lou ave saʻo 1 tbsp. l lapisi lauʻau ma sasaa vai inu (1 tbsp.).
  3. E talafeagai le tuua o le tuufaatasiga mo le afa itula, mulimuli ane e tatau ona faʻalavelave.

O le vailaau faʻamaʻi ua ave 100 g 3-5 taimi i le aso.

Tamaiti e pagatia i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai foi ona latou 'aina fua fou.

Faaaogaina o le wormwood

  1. O le a manaʻomia lou suʻeina muamua o le wormwood (1 tbsp.) Ma sasaa vai inu (1 tbsp.).
  2. O le tuufaatasiga ua sasaaina i totonu o se vevela, ua tapunia ma se tapuni ma totoe mo le 10-13 itula, talu ai o le vailaau faafomai e tatau ona lelei.
  3. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona fufulu le isu i se mea faʻavevela poʻo se gau, ma gaugau i le tele o papa.

O togafitiga e faia i taeao uma, vave ona e ai 1/3 tbsp. O le atoaga o togafitiga e tumau i le 9-14 aso, e fuafua i le ogaoga o le maʻi ma uiga o le tino.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e mafai foi ona faʻaaoga se togalaau faʻapitoa, e aofia ai le wormwood. Ina ia saunia le oloa, e tatau ona e tausisi i le polokalame lenei:

  1. Muamua e te manaʻomia le aoina o se togalaau faʻapitoa - angelica, thyme, rootmint roots, leuzea aʻa, currants, wort St. John, yarrow, vao vao ma vine vine.
  2. O vaega uma ua lelei le nutimomoia - e tusa ma le 20 g o mea taʻitasi e ave.
  3. O faʻafefiloi faʻatoʻaga ua sasaa mai i vodka (500 g).
  4. O totoe e totoe mo le 5 aso, ae le itiiti.
  5. A o faagasolo lea taimi, ua faia ai se paʻu, lea e tatau ona faʻamaʻa muamua ona toe fufulu lea.
  6. O le isi keke e toe sasaa atu i le vai inu (500 g) ma o le paluga e totoe mo le aso.
  7. A maeʻa le taimi atofaina, faʻaaogaina vailaau faʻasaina ma fefiloi ma le faʻaogaina autu.

Ia faʻaauau pea le kulupu i le 1 koko.

  1. Ave le afa o le ulu o le silati, ufiufi ma solo.
  2. E sasaaina le tafe i le vai vevela (500 g).
  3. O le koneteina faʻatasi ma le fofo e tapunia ma se tapuni ma afifi i se mafanafana mafanafana, tuʻu mo le 30 minute.
  4. A maeʻa le afa itula, e tatau ona fufulu le lauti tila.

E inu le vai i le aso atoa i ni vaega laiti.

Elecampane aʻa

  1. Elepampane aʻa (e sili ona lelei le faʻaaogaina o se mea e teu ai le kofe).
  2. E 2 tbsp. l mea 'aiʻese ma sasaa i totonu o se vevela, ona sasaa lea o vai (500 g).

E manaʻomia lou suʻeina o vailaʻau i le 30 minute aʻo leʻi 'ai le 100 g i le aso.

Blueberry burdock

  1. Ina ia saunia lenei vaifofo, e tatau ona e tago i lau launiu launiu lelei (1 le vaega), o le pakiaka (1 vaega poʻo le 25 g).
  2. E sasaa le supasima i vai inu (1 l).
  3. O le tuufaatasiga ua kuka i luga o le vevela o le vevela o le 5-6 minute.
  4. O le vailaʻau e totoe mo le 15 minute.

E matua aoga tele le ginger mo le maʻisuka (tele i luga iinei).

  1. Ua saunia le lauti tinge fou ma le togafiti e tusa ai ma le polokalame e tasi - 1 tsp ua ave. lauti ma le 2 g o laʻau paʻu.
  2. O le tuufaatasiga ua sasaa mai i le vai e kuka ai (500 g) ma kuka mo le 3-5 minute.

Mo le 14 aso, e tatau ona inu lenei laʻau 200 g faalua i le aso.

Faitau atili e uiga i le maʻisuka ituaiga 2 i tamaiti - faitau i inei.

Metotia lelei tagata mo togafitiga o tane

Pe a osofaʻia toto maualuga o le suka, o togafitiga nei e fautuaina faapitoa mo alii:

  1. E tatau ona inu se tina i taeao uma mo le 0.2 g.
  2. O lenei vaifofo masani e vave ave i luma o meaʻai i le taeao (pe a ma le 60 minute) ma i le afiafi ao lei moe.
  3. O se taotoga atoa o togafitiga togafitiga e 10 aso tonu lava, ona oʻo ai lea i se malologa mo le 5 aso.

O tagata taʻitoʻatasi, o le vailaau o le vailaʻau e mafai ona fesuisuiai, oʻo atu i le 12 g, i nisi tulaga. O lenei tuusaʻo e faalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi ma lona ala.

  1. Mo le sauniuniga o vailaau faʻasaina ma le kinnamon, 1 tbsp ua ave. l siva ma sasaa i vai inu.
  2. E tuʻuina le faʻafefiloi mo le 30 minute, e pei ona tatau ona lelei.
  3. Ona sosoo ai lea ma le 2 tbsp. l suamalie masani o le suamalie ma faʻafefiloi uma vaega uma.
  4. O le oloa o totoe i le pusa i totonu o le pusaaisa po o se nofoaga malulu.

I le taeao, e tatau ona vaelua le lauti vailaʻau i ni vaega tutusa se lua - o le tasi e onā i le taeao i luga o se manava gaogao ao leʻi faia le taeao, ma le lua aʻo leʻi moe i le afiafi.

O lenamamoni e le gata o se mea manogi lelei ma manogi, ae o se fesoasoani taua foi i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i alii. O le mea moni e faapea, o lenei taumafataga e fesoasoani i le faʻaitiitia vave o le glycemia, ae o le maualuga o le mafai ona gasegase i le inisalini i luga o le cellula, o le a faʻaaogaina ai le faʻaogaina o faʻafitauli. Saili atili e uiga i aoga o le kinamona mo le maʻisuka iinei.

Laisene mo le faʻamalosi

Laau o le licorice, lea ei ai lona aafiaga itiiti, e faatonuina mo le togafitiga o le mau masani e masani ona tuufaatasia ma isi laau.

Faʻafefiloi 1 sipuni sipuni o fugalaau o le chamomile, aʻafia o togafitiga, aʻa o marshmallow, vao o le mutia e ola i rhizomes, faʻasaina aʻa aʻa.

1 sipunni o le paluga mo le 1 ipu vai inu. Faʻaosooso i le 30 minute e faʻalavelave. Ave le ipu e tasi i le afiafi.

Faʻafefiloi 2 sipuni vavalaʻau o le licorice grass vao ma 1 le sipunipuni ole vao vao. 1 sipunipuni o le paluga mo le 1 ipu vai inu ma tumau mo le 1 itula. Ave le 0.5 ipu 3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga.

Laau licorice ma se fatugogo

Laisene ua faatonuina mo le taegogo.

Faʻafefiloi 2 sipuni tele o aʻa o licoryice, 1 sipunipuni o le vao o se faasologa o tripartite ma Hypericum perforatum.

1 sipunni o le paluga mo le 1 ipu vai inu. Faʻaauau le 2 itula, ona faʻavaivai ai lea. Ave 1 le sipunipuni 3-4 taimi i le aso 1 itula aʻo le i taumafataga pe 1.5 itula pe a uma se taumafataga.

Faʻafefiloi 2 sipuni tele o aʻa o le licoryice, 1 sipunamu o le vao centaury, 1 le sipunipuni o aʻa o le gaʻo. 1 sipunipuni o le paluga mo le 1 ipu vai inu, faʻafefete mo le 5 minute, ona aʻafia ai lea. Ave le 1 ipu tioata 3 taimi i le aso.

Laisene mo le gasegase

O tapenaga na faia mai le faila o se faʻaopoopoga i le togafitiga autu mo le maʻi.

Liligi 1 le sipuni sipuni o le paketi laiseneina i le 1 ipu vai vevela, faʻapipiʻi mo le 10 minute, faʻasolosolo le 1 itula, vevela. Ave 1 le sipunipuni 4-5 taimi i le aso.

Faʻafefiloi 1 sipuni sipuni o le pakiaka le 1 teaspoon o aʻa elecampane, 1 teaspoon ti oregano.

Liligi le 1 sipunifi o le faʻafefiloi i totonu o le 1 ipu vai ma le vevela i totonu o se vai vai mo le 30 minute. Faʻasusu le susu, malulu. Ave le 2 punetini 3 taimi i le aso. O le togafitiga e na o le tasi le masina, a maeʻa e tatau ona faia se taʻi masina.

Laau licorice mo le maʻi o le tino

Laau licorice o se tasi o auala sili ona aoga mo le togafitiga o le maʻi o le tino o le manava ma duodenum.

Faʻafefiloi 1 sipuni sipuni o aʻafiaga, linden fugalaau ma fugalaau chamomile, faʻaopoopo 1 teaspoon o fatu o fatu. 2 sipuni tele o le faʻafefiloi mo le 1 ipu vai inu. Faʻaosooso 1.5-2 itula, aʻafia. Faʻaalu 1-3 taimi i le aso mo le 0.5 ipu.

Recipes mai le tusi a Yulia Nikolaeva "Tatou te tausia le tino i laau. Fautuaga aoga ma togafiti. "

Laau licorice mo togafitiga o le prostate adenoma

1 sipunipuni o aʻa e sasaa atu le 0.5 l o le vai, aumai i se vevela, ia vevela i luga o le vevela vevela mo le 10 minute, siaki pe a uma le mafanafana. Ave 23 ipu 3 taimi i le aso 30-40 minute ao lei faia ni taumafataga mo le 3 vaiaso. (Ona latou inu lea o se teuteuga o aʻa o le paʻu mo le 3 vaiaso - o le sauniuniga e tutusa, ma latou toe foi mai i le faila, ona latou sui lea i se teuteuga o le pakiaka, ma o togafitiga e feaveaʻi ai.)

Laisene mo le gasegase ma le eczema

Tuu le 10 kalama o aʻa i totonu o se ipu faʻamamafa, sasaa le 200ml o le vai inu, vevela i totonu o se vai inu vai i lalo o se tapuni uumi mo le 15-20 minute, faʻasolosolo 40 minute, faʻafe, faaopoopo vai inu i lona uluai voluma. Ave 1 le sipunipuni 4-5 taimi i le aso, tusa lava po o le a le meaai.

Recipes mai le tusi a Rim Bilalovich Akhmedov "O laau toto o au uo ma fili":

Soda

O le suamalie o se mea aoga tele mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, aua e fesoasoani e faʻaititia le eletise o le tino, lea e mafua ai foi le faateleina o le kulūkose.

  1. E ave faalua le susu i le lua o le aso mo le 0.5 tsp. Faʻafetai i lenei auala, e faʻateleina ona faʻafefe oona i le tino.
  2. E mafai ona e faʻafefiloi soda ma susu e togafitia ai le maʻisuka.

Fugalaau lanu

Ina ia tetee i le hyperglycemia i le foliga o le maʻisuka, e fautuaina e faaaoga laulaau lanu.

  1. Ina ia faia se vailaau faafomaʻi, e ave le 1 tsp. laulaau launiu na muai faia ma sasaa mai i vai inu (250 g).
  2. O le tuufaatasiga e tatau ona tuʻu mo le 30 minute e faʻasolosolo pea, ona mautinoa lea e faʻalavelave.

E tatau ona e suʻe faʻamaʻi faʻamaʻi faʻolu i le aso i le 1/3 po o le ½ cup (o le a fuafua e le fomaʻi le fua saʻo i luga o se faavae taʻitasi). E mafai ona teuina le fomaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi i le pusaaisa mo sina taimi.

Crvia stevia

O lenei meafaigaluega e fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka o le toto, e aofia ai le cholesterol, aʻo faʻateleina le malosi o le pancreas ma le ate, ma le faʻaleleia atili o le toto.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  1. Mo le sauniuniga o le vailaau faʻamalosi ua ave 1 tbsp. l stevia ma sasaa i le vai inu (1 tbsp.).
  2. O le tuufaatasiga e totoe mo le 10 minute, o lea e le lelei ai le vailaʻau.
  3. Tinomi ua faʻamamaina ma taliaina.

Tandelion aʻa

Ole aʻafia ole aʻa ole togafiti mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ei ai lona aafiaga lelei i le puipuiga ma le toe faʻaleleia.

  1. O le aʻa o le tiliva ua ave, vaʻavaʻa ma faʻamaʻaʻaina mea faigaluega.
  2. Ua sasaa le fagisa i vai inu (250 g).
  3. O le tuufaatasiga e totoe mo le 20 minute, pe a uma ona faʻamaonia le faʻatagaina.
  4. E tatau ona ave le vailaau i le aso ao leʻi faia le taumafataga e tusa ai ma le ¼ Art.

O isi metotia o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 o le a maua ai se aafiaga lelei e naʻo le faʻatasi ma le faʻaaogaina o togafitiga fualaau, lea e tatau ona filifilia e le fomaʻi. Ae i mataupu o loʻo mataituina ai se setete, o ia sooupu e sili atu le aoga.

Togafitiga o le maʻisuka faʻatasi ai ma togafitiga faʻa-aganuu: faʻataʻitaʻiga faigofie

  1. O mea nei e fautuaina e aofia ai i le lisi: Ierusalemaichoke, soya susu, kapisi, garlic, horseradish, aniani, sima, soya, barley, oats, dill, asparagus, rhubarb, sisi, squash, squash. Ole faamamafa faapitoa e tatau ona faia i mea taumafa e maua i le fiber.
  2. Ia amata ona 'ai le suamalie ma le suamalie, fualaau suamalie, fualaau aina: gooseberries, quinces, currants, elderberries, viburnum, persimmons, lingonberries, lemon, fualaʻau, kiwi.
  3. O fomaʻi a tagata e fautuaina le tino pe tusa o le afa itula talu ona 'ai. E tatau ona matua malosi, aumaia le fiafia moni. E talitonuina o le suka e tumau lelei i le ea malulu, faʻaaogaina i vai malulu, ma le faʻamaʻaʻaina o le tino.
  4. Se teuteuga o le manulele manu. Mo le saunia o fualaau faasaina, sasaa se sipuni sipuni o fualaau mamago i totonu o se pakete / apa, sasaa se ipu vai vevela, tuu i luga ole vevela ma vevela mo le 3 minute pe a uma le kuka. E fautuaina e faʻaosooso le inu inu i se vevela mo ni nai itula. O le lauti pelele manu felelei ua inu i le 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i meaai autu. I se tasi taimi e te manaʻomia 125 ml. se vaiinu. O le tulaga masani o togafitiga e 30 aso. E talitonuina o le laau e le gata e maualalo ai le suka, ae e tau ai foʻi le faʻaaogaina o le cholesterol faʻamaʻi, e mafua atu ai i faʻafitauli faigata.
  5. Onamamoni O lenei vaitau faʻalautele ua leva ona lauiloa mo ona meatotino aoga, o le mafai ona toe faʻafoʻiina le metabolism. O le faʻaopoopoga masani o se paʻu faigofie o le afaina o le eleele i le meaʻai e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le mamafa (mea manogi o le vaega autu o le tele o taumafataga lelei), faʻaleleia atili le pancreas e ala i le faʻaaogaina o le enzyme function, ma faʻamaonia le anapogi glycemia. I le faaopoopo atu i le faaopoopoina o mea manogi i le taimi o kuka, e mafai ona e ave se fua o le cinnamon + kefir. Ina ia faia lenei mea, i ni nai itula ao lei moe, inu se ipu tioata o le aso e tasi le lafimalie kefir ma le afa o le kuka kuka o lau mea e sili ona e fiafia i ai (e mafai ona e faia i le potu vevela mo le 10-25 minute).

  • O le isi auala sili e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 o le faʻafefeteina o le maʻisuka. Muamua (nutimomoia pe minu) buckwheat groats (30 gm) e sasaa mai i se ipu fou o le kefir ma totoe i le po. I le taeao, inu le vai i le afa itula ao lei faia le taeao. E fautuaina le tuʻufaʻatasia o togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga lelei o le vai poʻo le faʻamalosi. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o se vailaʻau faigofie, o le tali i le fesili i le faʻaitiitia o le suka o le toto o le a le toe faʻalavelave.
  • Onion infusion. Ina ia saunia le fualaau faasaina, ave le aniani e 5 lapopoa, tipi, tuu i totonu o se pusa tioata. O le tuufaatasiga ua sasaa mai i le 2 lita o le malulu (ae le o le aisa) vai. Mama i se nofoaga mafanafana mo 18-20 itula. Faʻamasuina le afu o le afaina, inu i ai ao le i fafaga 3 taimi i le aso, 125 ml ia taʻitasi. (afa afa). O le togafitiga e 2.5 vaiaso. I le faaopoopo atu i le togafitia o le maʻisuka, o sea ituaiga meaola e maua ai le malosi o le faʻamalosia, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le malulu ma le SARS i taimi o faʻamaʻi. E talitonuina e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe togafitia tamaiti, ae o se tasi o tui mo le ulufale atu ua vavaeeseina.
  • Vaimato. E tatau ona inu le sua o le pateta fou i faalua i le aso ao leʻi 'ai. O le taimi muamua e tatau ai i luga o se manava gaogao, le lua - pe a mavae se malologa umi (4-5 itula o le anapogi). O se tasi mea e tasi o le tolu o le ipu tioata. Togafitiga e mafai ona faʻaauau pea le umi (2-3 masina i le laina), faʻavalava mo le 40 aso.
  • Manatua, soʻo se metotia o togafitiga mo pathomasite endocrin e mafai ona faʻaaoga pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi! O le faʻamalosi o le tagata lava ia e mafai ona lamatia.

    Tuua Lau Faamatalaga