O le maʻisuka retinopathy: o se faʻalavelave faigata o le maʻisuka

O le retinopathy o le maʻisuka o se togafitiga o totoga o le vaʻaia e tupu ona o le iʻuga o le hyperglycemia umi. O le pathogenesis o lenei faʻamaʻi e faʻavae i luga o faʻafitauli o le microvasculature (microaneurysms, hemorrhages, exudates, vaʻa fou), e tulaʻi mai ona o tulaga o le hypoxic, lea, i le itu, e mafua mai i le tulaga o le hyperglycemic. O le uluaʻi laasaga o le liona e aunoa ma ni suʻesuʻega faʻapitoa e faigata ona iloa, aua e foliga mai e le o lagona e ia. O le faʻaitiitia o le tino vaaia (po o le tauaso) o faailoga ia o se faʻamaʻi ua leva ona maeʻa, lea e le mafai ona faʻaumatia.

Ina ia aloese mai le leaga o le vailaau vaaia, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona asiasi atu i se fomaʻi e le itiiti ifo i le tasi i le tausaga ma mulimuli i ana fautuaga uma. O le mea moni, o le togafitiga autu o le faʻaaogaina lea o le faʻaitiitia o le toto toto, meaʻai ma le gaosiga o le afi. Ae ui i lea, e iai se manaʻoga mo le faʻaaogaina o vailaʻau e aʻafia ai le setete o totoga o faʻaaliga. O se tasi o nei togafitiga e maligi ai mata e tusa ai ma Filatov, lea e aofia ai mea e ola i meaola e fesoasoani e puipuia ai le soifua maloloina o mata.

Ole taulaʻi faapitoa ile totogiina o vitamini ole B (e mafai e la latou fomaʻi ona faʻatonuina uma matua ma mo le faʻafofoga tautala), faʻapea foi C, P ma E, o loʻo i ai mea e faʻaogaina. Vaitaimi, e tatau ona e tagofia fualaau faasaina e sili atu ona faalauiloaina le puipui o le vaa: prodectin, dicinone, ma isi.

O se fuataga e sili atu ona malosi - o le faʻamalosia o le laser o le toe faʻaaogaina o se mea i luga o le mata o le mata, e taofia ai le tele o le faʻavaeina o toto toto i luga. O lenei faiga e taʻitaʻia ai i nisi o faʻafitauli (e fai ma faʻataʻitaʻiga, le afaina i totonu o le tino vitio), lea e manaʻomia ai faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le tino o le vitrectomy - aveeseina o le tino vitara ma suia i se vaifofo faapitoa.

O se auala fou fou o togafitiga o le retinopathy na foliga mai foi - inisiua o se inhibitor o le gasegase vascular growth factor (ranibizumab) i totonu o le va o mata.

O le tagata gasegase, o loʻo tusia ni faʻamatalaga mai faʻamatalaga o loʻo i luga, ia e malamalama e mafai ona aloese ia togafitiga faafomaʻi pe afai e te mulimulitai i tulafono o le soifua maloloina lelei: aua nei e 'ai,' ai meaai lelei, aloese mai mea leaga ma ia faʻamalositino i le tulaga lelei.

E faapefea ona atiae le retinopathy

Faʻatasi ma le maʻisuka, o le a suia ai vaʻa o le retina. I le gasologa o taimi, o siama faʻapitoa o le okeni vaaia e maualalo ifo ma le itiiti ifo le okesene. O le retinopathy o le maʻisuka e amataina lemu, o laasaga e tutusa lelei ma le "aafiaga" o le maʻisuka. O le matutua o tagata gasegase e taʻalo foi i se vaega taua.

I tagata ei lalo ifo o le 30 tausaga, o le avanoa e atiae le retinopathy e faateleina i le 50% i le mavae ai o le 10 tausaga mai le amataga o le faamai o le endocrine. I le mavae ai o le 20 tausaga o maʻi, o le aʻafiaga o faʻalavelave i le vaʻai e 75%.

O le suāmu e faʻaleagaina ai puipui o toto toto. O lo latou tulaga gafatia e tulai mai i se tulaga le lelei. Ona o lenei mea, o le vaega o le toto o le toto e mafai ona pipii saoloto i le avanoa i le va o arteries ma capillaries. O loʻo faʻafefeteina le taʻi, lipid complexes (solids exudates) o loʻo tuʻuina i totonu o masini, pe na o le tautala i gaʻo, lea e leʻo lelei ona faʻaaogaina ona o le faaletonu o le gasegase. O suiga faapena o uiga ia o le amataga o le retinopathy o le maʻisuka. E taua foi le talaaga poʻo le leai foi o se faʻaopoopoga, o lona uiga, e le faigata.

Faʻaauau le alualu i luma

I le aluga o taimi, o le faagasologa o le faafanoga o le a sili atu ona faalauiloaina. I le laasaga o suiga muamua, o nisi o vaega o le retina ua motusia atoa mai le toto. O iinei e amata ona fausia ai le foo. Latou te taʻuina mai se mea e fai ma mea e fai i le mea e fai ai le tino. I isi eria, e ono tulaʻi mai i le lotoifale. O nofoaga e pa'ū mai le galuega vaaia e avea ma tauaso.

O le retinopathy o le maʻisuka faʻapitoa e manatu i ai o le pito sili ona lata mai i le faʻalavelave o le maʻisuka. O faafitauli faʻalauiloa ua faʻapupulaina le ogaoga. E amata ona tupu ni vaa le lelei i le pito i luga o le retina. O i latou foi o punavai o le taofiofi pea o le toto. Ona o lenei mea, ua tiga ai le tino ola, ma o le vaʻaia foi e faasolo ina amata ona faʻaitiitia.

Neoplasms, toto toto, ma isi mea faʻaleagaina e oʻo atu ai i le faʻaalia o le siʻusiʻu meaʻai ile luga. O isi ituaiga e le masani ai mo lenei okeni. O faʻataʻotoga faʻapitoa e amata ona fai konekarate i le retina, ma mafua ai ona faʻasili ma leiloloa le vaʻai.

Faiga o togafitiga

O le faʻavasegaga o le retinopathy o le maʻisuka e aofia ai le tuʻueseesega o lenei ituaiga o faʻafitauli o le maʻisuka i ni ituaiga se lua. Sa taʻua i latou i le taimi muamua, ma mafaufau i le pathogenesis o le maʻi. Faʻamatalaga auiliili i lalo.

  1. Faʻamatalaga Toefuataʻi Toe Faʻalogo
    O lenei ituaiga o tulaga faʻaleagaina o loʻo faʻaalia i suiga le lelei e tutupu i le retina, ae le mafai ona iloa i le taimi muamua lava. O lenei fomu o loo i totonu o le "maʻisuka ma le poto masani", e masani lava ona tupu i se matua matua. O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia mai e le mataʻutia o le anomaly o le faʻaaliga
  2. Suʻega faʻasolosolo
    Ona o le faateleina o le le maua o le okesene i totonu o masini, o le talaaga i tua o le retinopathy e mafai i soo se taimi ona liua i meaola faʻapitoa. I le talavou, o suiga faʻaleagaina e mafua ai le faʻaleagaina o le tino vaaia e tupu i se mataupu o masina. O le faʻataʻitaʻiina mulimuli ane o le taʻavale e oʻo atu ai i le maeʻa o le taofiofi. O le retinopathy faʻateleina lea e manatu i ai o se tasi o mafuaaga taua o le gau o le vaai i se tupulaga talavou galue.
    Tulaga o le atinaʻeina o le faamai

E tolu vaega o le retinopathy o le maʻisuka:

  • Muamua tulaga. O suiga e le faʻaogaina e le manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa. O le tagata gasegase e matauina e le fomaʻi i luga o se faʻaauau pea. E le o matauina suiga o faaaliga. Tulaga le mautonu o le poloka o tamai vaa o le retina,
  • Lona lua tulaga. O le retinopathy faʻamuamua e faʻaalia i suiga sili atu i le tupe. O vaʻa e matua palasi lava, ma o le gasegase faifaipea e oʻo atu ai i le faasolosolo faasolosolo malie o galuega vaaia,
  • Tolu taimi. O le retinopathy sili ona matautia ma le tele na mafua mai i le uiga le mautonu o le maʻi i lona lava soifua maloloina, faapea foi ma le le atoatoa o le fomai o loʻo vaaia le maʻisuka. O vaʻa ua matua afaina, o le tele o vaega o le retina ua "mate". O vaa e le o aʻafia i le talaaga o le "matelaina" manino o le retina e tupu i se tau le masani ai. O le iuga, o le taofiofia ma le tauaso.

Faailoga o le Maʻisuka Retinopathy

O le retinopathy o le maʻisuka o se maʻi "filemu", o faʻamaoniga e tupu i vaega mulimuli lava pe a suia suiga. O faʻaaliga iloga o le retinopathy o le maʻisuka e aofia ai:

  • Lago ma mea e foliga mai e "felelei" i ou luma. O manunuʻa toto ia e ulufale i totonu o le tino vitara. Pe a vaʻai le tagata maʻi i soʻo se punavai malamalama, latou te faʻafefe i le faʻaaliga vaaia,
  • Sueina o le tino vaaia mo le leai o se mafuaaga. O se maʻisuka atonu e faigata ona faitau le tusiga ao galue ma mea laiti. O se faailoga manino lenei o loʻo faʻaalia ai le faateleina o le edema epina,
  • O se veli uʻamea i luma o mata o se faailoga lea ua na o le afaina lava.

Faʻailoga

Togafitiga o le retinopathy i le maʻisuka, muamua lava, e manaʻomia ai togafitiga talafeagai. Ina ia faʻafitia pe faʻamaonia le faʻamautinoaga, o le a manaomia nisi o faʻataʻitaʻiga taua:

  • O suʻesuʻega o faʻafanua (perimeters) e mafai ai e oe ona suʻeina atoa le tulaga o le retina i luga o le itu,
  • O suʻesuʻega o le electrophysiological o le a suʻesuʻeina ai lela o le retina, faapea foi ma le nasu lava ia,
  • Iloiloga o le mata o le tino,
  • Ophthalmoscopy (suega tupe).

O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona manatua o loʻo i ai pea lava le lamatiaga o ituaiga uma o faʻafitauli. O le aloese mai faafitauli o le vaaiga mamao e sili atu ona faigofie nai lo le amata togafitiga mo le retinopathy o le maʻisuka. O tagata uma lava e maua i le maʻisuka e fautuaina e asiasi i se fomaʻi e le sili atu ma le tasi i le 6 masina mo le faʻamoemoega o suʻesuʻega puipuia. O le a mafai e le fomaʻi ona matauina ni suiga le lelei ma faia ai fua talafeagai.

Taulimaina o faʻasoesa o le Maʻisuka

E tusa ai ma fuainumera, i le sili atu ma le 80% o mataupu uma o faafitauli o le gasegase i le maʻisuka, e mafai ona taofia le tupu mai o le tauaso. E taua le malamalama o le aʻafiaga o le faʻamaʻi faʻataʻatia o loʻo aʻafia ai e le gata i tausaga o le maʻi ma le umi o le maʻi lava ia. O se vaega taua e fai i fesuiaiga i le toto toto ma le toto maualuga.

O tagata maʻi e maua i le ogaoga o le retinopathy e tatau ona asiasi i le ofisa o le fomai tipitipi laser. O le tagata tomai faapitoa o le a mafai ona faʻaalia faafitauli autu i le taimi ma faʻaumatia, e faʻaaogaina ai faʻaonapo nei i taotoga laser.

O se tasi o togafitiga togafitiga o togafitiga o le faʻamalosia o le laser (gaosi laser). O togafitiga mo le retinopathy o le maʻisuka e avanoa mo vaega uma o gasegase ma mafai ai e oe ona taofi le toto ile toto.

O le aano o le faʻamalosia o le laser (cauterization)

O le faʻatinoga e faʻatino i luga o se nofoaga i fafo atu i lalo o le faʻaleagaina o le tino. O le faʻaaogaina o se fagu laser e faʻatatau i le faʻaleagaina o vascular formations, o le fomai tipitipi e faʻaaogaina vaega talafeagai. O lenei mea e mafai ai ona e puipuia le afaina o le tino i le lumanaʻi ma aloese ai mai le leiloa o le vaʻai. Ole taimi ole toe faʻaleleia e itiiti - e le silia ile 1 vaiaso.

Vitrectomy - o se mea mulimuli

I le iai o ni mea sese matuia mai le masani, o le tagata maʻi e faʻaalia mo vitrectomy. O le faʻalavelave ua naʻo le pau lea o le ala i fafo atu o le tele o le hemophthalmus (pe a fai o se hematoma tele e tupu mai i totonu o masini).

Faʻapipiʻi ese le mea na faaleagaina o le tino vailaau, faʻamama le membrane mai luga o le retina. E le gata i lea, o le togafitiga o neoplasms o le vasculature o le retinal vascle. O le fomai tipitipi, pe a mafai, toe faʻaleleia le tulaga maualuga o le faʻataʻitaʻiga o le retina.

Feteenaʻi Maculopathy
Afai o le retinopathy e faʻatasi ma le faʻaleagaina o le ogatotonu o le retina, faʻamaonia le togafitiga o le okeni. Mo lenei mea, o loʻo faʻaaogaina ai iniseti intravitreal - faʻataʻitaʻiina togafitiga faapitoa i vailaʻau, lea e filifilia e le fomaʻi.

Taofiaga

O le maʻisuka o se faʻamaʻi tumau lea e mafai ona e ola ai ae le togafitia. Faʻaauau i tulafono uma ma fautuaga a le fomaʻi, e mafai ona e ola i se olaga umi ma le atoatoa e aunoa ma le faʻafefeina o lou olaga ma le le lelei o taunuuga o le maʻi. E tatau i tagata maʻi ona siakiina e le aunoa lo latou kulukose o le toto ma le toto maualuga i le lautele. O le isi itu taua o suʻesuʻega faifai pea. O le tausia o lou lava soifua maloloina o le a fesoasoani e aloese ai mai faigata faigata o le maʻisuka, e aofia ai le retinopathy o le maʻisuka.

O le a le retinopathy o le maʻisuka?

O le retinopathy o le maʻisuka o se tasi lea o faʻafitauli tele o le maʻisuka. I lenei faʻamaʻi, e tigaina ai le mata o le mata, lea e nafa ma le liua o le malamalama e tafe atu i lagona tuga.

O le faʻaleagaina e amata i le maualuga o le toto toto, capillaries, faʻapipiʻiina o le retina ma meaʻai, o se taunuuga o le ola o le tino maliu "mai le fiaai".

O le maʻisuka retinopathy e mafai ona tupu faatasi ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka.

Faiga mo le atiina ae o le retinopathy o le maʻisuka

O le foliga mai o le retinopathy o le maʻisuka e mafua mai i se suiga i le puipui o capillaries o le retina, o lona uiga, o na toto toto laiti e ave le toto i le retina.

Aemaise lava, e tupu:

  • Sese mole: o lona uiga vailaau o le endothelial vascular ma sosoʻo o loʻo siomia ai sela o le endothelial.
  • Le faʻamaʻiina o capillaries: o le paʻu pito i lalo o capillaries, lea e tau atu i le vavalalata o le fao ma faʻaitiitia ai le tafe toto.
  • Suiga i le fesoʻotaʻiga i le va o siaki: o le leiloa poʻo le faʻaumatiaina o faʻamau i le va o sela o le endothelial e mafua ai le faʻavaivaia o le puipui vascular ma le faʻavae mulimuli o le edema i le maualuga o le retina.

O aʻafiaga o aʻafiaga ma aʻafiaga o le retinopathy o le maʻisuka

O loʻo maua uma le maʻisuka i le lamatiaga o le retinopathy o le maʻisuka. Ae ui i lea, o loʻo i ai tulaga faʻapitoa o aʻafiaga e faʻateleina ai le ono mafai ona tupu ai lenei maʻi.

Faatasi ai ma mea lamatia tatou te maua:

  • Ole umi ole maʻi o le maʻisuka: ole manatu ile sueina o le maʻisuka ile 30 tausaga le matua, pe a uma le lima tausaga, e 20% le avanoa e atiae ai le retinopathy, pe a mavae le sefulu tausaga o le a siitia le avanoa i le 40-50%, ma a maeʻa le 15 - sili atu i le 90%. O le mea lea, o le umi o le taimi o le maʻi, o le maualuga o le lamatiaga o le atinaʻe o le retinopathy.
  • O le maʻisuka lē lelei: o lona uiga o le maualuga o le maualuga o le suka e masani lava ona oʻo atu i tulaga faatapulaaina. E tupu lenei mea pe a le faʻaogaina e le tagata maʻi se togafitiga talafeagai pe le manaʻo foi e suia lona olaga.
  • O le i ai o isi mea e aʻafia ai: o le tulaga tutusa o mea lamatia e pei o le ulaula tapaa, ava malosi, toto maualuga ma le maualuga o mea taumafa taumafa e mafai ai ona toe maua ai le diatinic retinopathy, aua o nei elemene e faaleagaina ai puipui o vaa.

Vaʻaia o le retinopathy: faʻateleina ma le le faʻateleina

O le retinopathy o le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i ni laʻasaga o le alualu i luma, lea e oʻo i vae i le faateleina o le mamafa o le maʻi.

E lua laasaga autu:

O le retinopathy nonproliferative: ua taʻua foi o se foliga faigofie ma le faigata o le retinopathy. E mafua mai i le fausia o microanurysms, o lona uiga, o le faalauteleina o puipui o vaʻa, lea e mafua ai lo latou faʻavaivaia ma le mafai ona fausia o hemorrhages i le maualuga o le retina ma le macume macular.

O Exudate foi e aliali mai, o le mea lea o lenei fomu ua taʻua o le tele, e mafua mai i le tafe mai o le vai mai vaa ona o le leai o ni galuega i le puipui. O ia ituaiga tagata fou i le taimi muamua, o se ituaiga malosi, o lona uiga, e aofia ai gaʻo ma puluvaʻa, e pei o le fibrin.

Suʻega o le retinopathy: o le tulaga pito i sili ona maualuga ma sili ona ogaoga, lea e mafua mai i le i ai o isi toto toto e fausia e poloka ai mea ua faaleagaina.

O le tamaʻitaʻi i lenei laasaga o loʻo i ai se lanu mūmū, e foliga tutusa i le fulufulu mamoe, ma ua faia i le taimi o le ischemia i vaega eseese o filafiti ma le faaputuputuina o mea e gata mai ai le gata i le mea na faaleagaina.

O vaʻa fou, o loʻo faʻapipiʻiina mo le toto i vaega o suʻesuʻega, o loʻo i ai ni pala puipui ma e faigofie ona paʻu, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o otaota. E le gata i lea, o le siʻusiʻu o le tino i luga o le retina e mafua mai i le malepelepe o nei vaʻa, o lenei mea e mafai ona faʻamautu ai le mimita ma le vavaeina.

Fomaʻi mo le retinopathy o le maʻisuka

Faatasi ai ma togafitiga faafomaʻi fou ua faʻaaogaina e togafitia ai le retinopathy o le maʻisuka, e tatau ona matauina injections i totonu o le tino. Faatasi ai ma lenei togafitiga, ua tuiina le vailaʻau i totonu o le vateatea ma se nila, lea e faaitiitia ai le fausia o ni toto toto fou.

O fualaau e masani ona faʻaaogaina:

  • Fuafuaga a Anti-VEGF: Avastin ma Lucentis o loʻo i ai i lenei vaega.
  • Corticosteroids: triamcinolone ma le dexamethasone. E faʻaaogaina ona o la latou malosi e tetee ai i le faʻamaʻi, lea e faʻaitiitia ai le faʻatulagaina o le edema.

Mo le faʻaleleia atili o le vaaiga mamao, e mafai ona e faʻaaoga mata tioata ma tioata e faʻamamaina ai le malamalama ma faʻaleleia tulaga faʻamalamalama.

Faʻavasegaga

Faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, o le natura o suiga faʻaleagaina i totonu o vaʻa, faʻapitoa foi ma le vavae o mata, ua faʻaaogaina le faʻavasegaga nei:

  • faʻasolosolo faʻasolosolo i le maʻisuka retinopathy,
  • faʻasolosolo faʻamaʻi o le maʻisuka retinopathy,
  • faʻateleina o le maʻisuka retinopathy.

Atinaʻe Atinaʻe

O le punavai autu o le malosi mo le atoatoa o le gaioiga o le tino o le kulukose. I lalo o le aafiaga o le inisalini, o le hormone o le pancreas, glucose e ulu atu i totonu o sela i mea o loʻo gaosia ai. I le maʻi suka, mo nisi mafuaʻaga, o le solia o le inisalini o le mea na tupu. O le suka e leʻi faʻaaogaina e faʻapupulaina i le toto, o se taunuuga o le faiga o metabolic i le tino ua faʻalavelaveina. E taʻitaʻia ai le faʻafefiloi, faʻaleagaina toto toto o totoga eseese, e aofia ai totoga o faʻaaliga. Afai o le faasaʻoina o le faʻateleina o le kulukose i totonu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e leʻi amataina i le taimi, ona amata lea ona tupu le retinopathy o le maʻisuka.

Mafuaaga

O le mafuaaga autu o togafitiga o le faateleina lea o le suka (glucose) toto mo se taimi uumi.

E masani lava, o le maualuga o le suka o le toto e le tatau ona sili atu i le 5.5 mmol / L i luga o se manava gaogao ma le 8.9 mmol / L pe a uma ona 'ai.

E le gata i lea, o le i ai o mea faʻamafanafana i tagata mamai e maua i le maʻisuka e aʻafia ai le tupu o le retinopathy. E le gata ina faʻaosoosoina le fausiaina o sea faʻalavelave, ae faʻateleina foi lona ala.

  • faateleina le toto toto
  • maualuga le maualuga o le toto (faateleina le toto),
  • maʻitaga
  • eseese faʻamaʻi ma faʻamaʻi o gaʻo,
  • mamafa tele
  • ulaula
  • ava malosi
  • suiga o tausaga i le cardiovascular system,
  • feteenaʻi fuafua i le genetically.

Meaʻai maloloina

O tagata o loʻo i ai lenei faʻamaʻi e tatau ona tausisia lelei meaʻai, o se tasi lea o metotia autu o togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina.

Mai le taumafataga e le aofia ai:

  • suka, sui i mea sui (xylitol, sorbitol),
  • tao ma taofi pasi,
  • saofaga ma le falaoa muamua,
  • gaʻo gaʻo, iʻa,
  • suamalie suamalie suamalie ma pata, kulimi,
  • ulaula meaʻai
  • pasta, semolina, araisa,
  • gaʻo susu gaʻo, soupisi na tunu i le susu ma cereals, noodles,
  • vevela vevela, sau, mea manogi,
  • suamalie suamalie ma mea e leai ni afi, suamalie, e aofia ai vine,
  • honey, ice cream, jam

  • lanu uliuli, sili ona lelei, ma falaoa fala,
  • ituaiga o manufasi, manu felelei, iʻa - kuka ma aspic,
  • buckwheat, oat, po o penina paʻu (ona o le faʻatapulaʻaina o falaoa),
  • o se aso e te manaʻomia e 'ai e le sili atu i le lua fuamalie e vevela po o se omeletiti,
  • sisi, kulimi suamalie i na o mea e gata ai,
  • vine, e pei o vine, blackcurrants po o fualaau suamalie, o le a le suamalieina apu, ae le sili atu i le 200 kalama i le aso,
  • tamato ma isi sua e leʻi faʻasalaina ma fufulu sua,
  • kofe e manaomia ona suia i le siaki.

E taua tele le phytodiet. I tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le acidification e tupu i totonu o le tino, o le mafuaʻaga lea e fautuaina ai le faʻaaogaina o fualaʻau faʻatasi ai ma se faʻafaʻailogaina:

Ava le birch Sap i le afa o le tioata e oo i le tolu taimi i le aso, sefululima minute aʻo leʻi 'ai.

Faʻatau togafitiga

I togafitiga fualaau faasaina, o le nofoaga autu e nofoia e:

  • toto cholesterol toto maualalo fualaau faasaina
  • faʻamaʻi vai
  • antioxidants
  • vitamini
  • angioprotectors
  • immunostimulants
  • suauu toto,
  • enzymes
  • faʻaaogaina fualaau
  • coenzymes ma isi.
  • Hypocholesterolemic drugs:
  • tribusponin
  • sese.

O nei fualaau oona ua fautuaina mo le faʻaaoga i le retinopathy o le maʻisuka, lea e tupu i le tuufaatasiga ma le atherosclerosis lautele.

  • Failauga:
  • tiga faʻamau
  • Parmidin
  • Doxium
  • Dicinone "poʻo" Etamsylate,
  • trental
  • pentoxifylline.
  • Mo le togafitiga o le laasaga muamua o le togafitiga, o le fualaau faasaina "Phosphaden" ua faʻaaogaina, lea e faʻaleleia ai le mata o le hemodynamics, o le tulaga masani o le tupe ma faʻaosofia ai faiga faʻapitoa.
  • O le aʻafiaga o le faʻamaʻi i le vave amataina o le faʻamaʻi e maua i le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Levomezil, ma le iniseti Tactivin ma Prodigiosan.
  • Vitamini o le vaega B, C, E, R.
  • Toe faʻafoʻisia ma faʻaleleia le metabolism i mata o mata: sauniuniga "Taufon", "Emoksipin".
  • O le faʻaogaina faʻapitoa o le sauniuniga o le enzyme "Lidaza", "Gemaza" e faʻaaogaina i le i ai o le faʻalauiloaina o otaota.

Ina ia maua se taunuuga maualuga i togafitiga, e mafai ona e faʻaaogaina le Sidorenko Glasses, o se masini e faʻaaogaina ai le tino e faigofie mo le faʻaaoga i le fale, ma faʻaleleia le toto.

Ae paga lea, o togafitiga fualaau e mafai ona aoga i le amataga o lenei ituaiga o retinopathy. I vaitau mulimuli ane o lona atinaʻe, e faʻaaoga le laser therapy.

O le faʻamalosia o le laser e faʻatagaina ai oe e faʻagesegese pe taofia foi le faʻaolaina o vaʻa fou faatoa fausia, faʻamalosia o latou puipui ma faʻaitiitia ai le mafai ona gafatia. E ono faʻaitiitia le tulaga o le teenaina o faʻamatalaga.

Faʻasolosolo ona maua le maʻisuka retinopathy, e manaʻomia le taotoga - vitrigomy.

Faʻasalaga o aʻafiaga o aʻafiaga: faʻamautinoaina o le mamafa o le tino, togafitiga o le maualuga, le teena o le ava malosi ma le ulaula e fesoasoani e toe faʻaleleia ai metabolic processes, faʻapupulaina le taunuuga o togafitiga.

O le a le retinopathy?

O le fomaʻi o le atinaʻeina o se faʻalavelave matuia e matua fenumiai ma telefeteted.

O mea taua nei e taua tele i le alualu i luma o le leaga o le vaai:

  1. Microangiopathy. O le hyperglycemia taimi e mafua ai le sclerosis o arterioles ma venules, ma o le taunuuga lea e tupu mai ai le sclerosis ma le tafe toto i le tagata suʻesuʻe auiliiliga. E le lava le toto na maua e le tagata faʻatau. O le tino o le totogi e faʻaleleia ai le tafe o le vai, lea e faʻaleagaina ai le microways ma faʻaleagaina ai le manuʻa.
  2. Faateleina le faʻavaveina o paʻu mata. I lenei tulaga, o se fuainumera tele o mea e le mafai ona ulu i totonu o le mata ao leʻi oʻo atu i ai. E faʻaaoga foi lenei mea i toxins ma isi faʻalapotopotoga e le manaʻomia.
  3. Faʻaleagaina tumau i le fausaga o le toto tuʻuina atu le faʻafouina o le faʻaogaina o le neovascularization - o le fausiaina o fou fou. E sili atu le vaivai nai lo le mea e masani ai, o le mea lea, o episodes of hemorrhage e sili atu ona masani.

I le mea mulimuli, i le le lava o togafitiga o fualaau faasaina, o le gasegase o le maʻisuka o loʻo agai i luma ina ia le atoatoa le vaʻai.

Matelaina o le maʻisuka

O le retinopathy o le maʻisuka o se tulaga taua tele o le faʻamalosia o le maʻisuka, e le gata i le inisalini ma e le o le inisalini. I le ophthalmology, o le retinopathy o le maʻisuka o le mafuaaga lea o le faaletonu o le vaai i tagata mamai i le maʻisuka i le 80-90% o mataupu. I tagata e maua i le maʻisuka, o le tauaso e fausiaina 25 taimi sili atu nai lo isi sui o le faitau aofaʻi lautele. Faʻatasi ai ma le retinopathy o le maʻisuka, o tagata e maua i le maʻisuka o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o faʻamaʻi o le fatu o le toto, o le nephropathy ma le polyneuropathy, faʻamaʻaloga, glaucoma, le faʻaogaina o le fatugalemu o le tino ma le totoga tutotonu, maʻi o le maʻisuka ma le gangrene o pito. O le mea lea, o le togafitiga o le maʻisuka e manaʻomia ai se faʻasalalauga faʻapitoa, e aofia ai le auai o tagata tomai faapitoa mai endocrinologists (diabetologists), ophthalmologists, cardiologists, podologists.

Mafuaʻaga ma Faʻamatalaga Faʻatau

O le faiga o le atinaʻeina o le retinopathy o le maʻisuka e fesootaʻi ma le faaleagaina o vaʻa vaʻaia (vaʻa toto o le retina): o le faateleina o le permeability, occlusion of capillaries, o foliga mai o vaʻa fou na fausia ma le atinaʻeina o le tino o le tino.

O le tele o tagata gasegase o loʻo i ai le umi o le maʻi o le maʻisuka ua i ai nisi o faailoga o le faʻaleagaina o le tupe. Faatasi ai ma le umi o le maʻisuka e oo atu i le 2 tausaga, o le maʻisuka retinopathy e maua i le tasi tikeri pe o le isi i le 15% o tagata mamaʻi, e oʻo atu i le 5 tausaga - i le 28% o maʻi, e oo i le 10-15 tausaga - i le 44-50%, e tusa ma le 20-30 tausaga - i 90-100%.

O aʻafiaga ogaoga e aʻafia ai le televave ma le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka e aofia ai le umi o le maʻisuka, hyperglycemia, maualuga o le maʻi suka, faaletonu o le tino, o le dyslipidemia, syndrome, syndrome, and obesity. O le atinaʻe ma le alualu i luma o le retinopathy e mafai ona saofagā i le tamaʻitaʻi, maʻitaga, faʻasologa o vailaʻau, ma le ulaula.

Tuuina atu suiga i le atinaʻeina o tupe maua, e le o faʻateleina, faʻamuamua ma le faʻateleina o le retinopathy o le maʻisuka ua iloga.

Maualuluga, le pulea lelei le maualuga o le suka i le toto toto e faaleagaina ai toto toto o totoga eseese, e aofia ai le retina. I le tulaga e le faʻateleina o le retinopathy o le maʻisuka, o puipui o le vaini o le vaini e mafai ona pala ma palamole, lea e oʻo atu ai i le siakiina o le toto, o le faʻaogaina o microaneurysms - faʻalauteleina faʻapitoa o maʻa. O se vaega itiiti o le toto e sosolo mai puipui puipui mai le sami i totonu o le retina, e tau atu i le retinal edema. I le tulaga o le aafia ai i le faagasologa o le ogatotonu o le retina, e tupu ai le edema macular, lea e mafai ona taitai atu ai i le faaitiitia o le vaʻai.

I le laasaga o le lumanaʻi, o le atinaʻe faifaipea o le retinal ischemia e atiina ae ona o le faʻaaogaina o vailaʻau, faʻalavelave fatu fatu, faʻalavelave leaga.

Muamua o le retinopathy o le maʻisuka muamua muamua i le isi taimi o le ola faʻateleina, lea e maua i le 5-10% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O le saofaʻi i mea e tutupu i le atinaʻeina o le faʻasolosolo o le retinopathy o le maʻisuka e aofia ai le maualuga o le myopia, le faʻapipiʻiina o le gaʻo, o le pito i lalo, le atrophy oona. O le taimi lenei, talu ai ona o le okesene na le maua e le retina, ua amata ona fausia ai vaa fou ina ia faatumauina se tulaga talafeagai o le okesene. O le faagasologa o le levaccularization o le retina e oʻo atu ai i le toe faʻafouina ma le toe vaʻaia.

I le tele lava o tulaga, e le mafai e se tasi ona maua se suʻega laiti i totonu o le tino o le retina ma le vitreous body. Ae ui i lea, faatasi ai ma le tele o otaota i le mata o le mata (hemophthalmus), o le faateleina o le fibrosifusion i totonu o le tino vitio, o loo faaalia i fibrovascular fusion ma le taula, lea e iu ai ina tafe atu i le retinal retinal detachment. Pe a poloka le auala o le lolovaia o le HPV, e faʻaleleia ai le lua neovascular glaucoma.

Togafitiga o le maʻisuka Retinopathy

Faatasi ai ma mataupu faavae lautele o togafitiga o le retinopathies, o le togafitiga e aofia ai le faasaʻoina o le le atoatoa o le tino, le fuafuaina o le pulea o le maualuga o le glycemia, toto toto, lipid metabolism. O le mea lea, i lenei vaitau, o le togafitiga autu o loʻo faʻamatala mai e le endocrinologist-diabetlogist ma le cardiologist.

O le mataʻituina lelei o le maualuga o le glycemia ma le glucosuria, o le filifilia o le faʻamalosia o le insulin i le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina ai faʻamalositino, vailaau faʻamalosi, antiplatelet agents, ma isi mea faʻapitoa.

O tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka retinopathy e faʻaalia mo le faʻataʻitaʻiga o le retin laser. O le faʻamalosia o le laser e faʻatagaina ai oe e faʻaitiitia le gaioiga o le levavave, ia ausia le faʻamamaina o vaʻa toto i le faʻateleina o le palasi ma le gafatia, e puipuia ai le lamatiaga o le taofiofia o le toe toto.

O le taotoga laser retina mo le retinopathy o le maʻisuka e faʻaaogaina ai metotia faigofie. O le faʻamalosia o le laser coagulation o le retina e aofia ai le faʻaaogaina o le coaculates o le "lattice", i le tele o laina, ma o loʻo faʻaalia mo le leʻofaʻateleina o foliga o le retinopathy ma le edema macular. O le faʻaaogaina o le laser coagulation e faʻaaogaina e faʻaogaina ai microaneurysms, exudates, ma sina hemorrhages faʻaalia i le taimi o le angiography. I le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le laser, o coagulates e faʻaaogaina i le taimi atoa o le retina, sei vagana ai le macular region, o lenei auala e masani lava ona faʻaaogaina i le laasaga o le faʻamuamua e puipuia ai lona alualu i luma.

O le faʻamalosiina o le aufaʻatauaʻiga o le mata, o se isi mea i le laser coagulation o le cryoretinopexy, e faʻavae i luga o le faʻamafunaga malulu o vaega o le retina.

I le tulaga o le faʻamaʻi tele o le retinopathy o le maʻisuka faigata e le hemophthalmus, gaioiga faʻapitoa poʻo le toe faʻataʻoto, o le vitctomy e faʻaaogaina, i le taimi e aveesea ai le toto, tino vevela lava ia aveeseina, vaʻavaʻai faʻasolosolo ua vavaeina, inu afi mumusu.

Vaega o le Maʻisuka Retinopathy

O le retinopathy o le maʻisuka e aofia ai ni nai vaega. O le uluaʻi laasaga o le retinopathy e taua o le leai o se faʻateleina, ma e faʻaalia i foliga o microaneurysms e faʻalauteleina ai le gaʻo, faʻapipiʻi mata i le mata i le faasologa o le pogisa po o le sasaʻaina, o foliga mai o vaega o meaola, o le epine rein i le macular region, faapea foi le faateleina o le gaogao ma le palasi o puipui o le vaa. I lenei tulaga, e ala i le vevelaina o vaa, o le vaega o le toto o le toto e ulufale atu i le retina, e mafua ai le fausia o le edema. Ma afai o le vaega tutotonu o le retina e aofia ai i lenei faagasologa, ona faʻaititia lea o se faʻaaliga.

E tatau ona maitauina o lenei ituaiga o maʻisuka e mafai ona tupu i soo se laasaga o le faamai, ma fai ma sui o le uluaʻi laasaga o le retinopathy. Afai e le togafitia, ona tupu ai lea o se suiga i le laasaga lona lua o le maʻi.

O le laasaga lona lua o le retinopathy e faʻateleina, lea eoʻo mai ma faʻamaʻi totoga i le retina, lea e mafua ai le le lava o le okesene i le retina (faʻamaʻi o le okesene, ischemia). Ina ia toe faʻaleleia tulaga o le okesene, o le tino e fausia ai toto fou (o lenei faagasologa ua taua o le neovascularization). Ua faʻaleagaina vaʻa fou ma ua amata ona faʻamaligi, ma o le mea lea ua oʻo mai ai le toto i totonu o le Vitreous humor, o laulau o le retina. O se taunuuga o lenei mea, o loʻo i luga o le vaʻaia o paopao vaʻaia e faasaga i le talaaga o le faʻaititia o le faʻaaliga.

I taimi faaiu o le retinopathy, faatasi ai ma le faʻaauauina o le tuputupu aʻe o vaʻa fou ma le siʻi, o le a mafai ona oʻo atu ai i le taofiofi ma le atinaʻe o glaucoma.

O le mafuaaga autu mo le atiina ae o le retinopathy o le maʻisuka o le le lava lea o le inisalini, lea e mafua ai le faaputuputuina o le fructose ma le sorbitol, lea e faateleina ai le mamafa, puipui ai puipui o capillaries ma vaapiapi o latou avanoa.

Maʻisuka Retinopathy Prevention

O le puipuia o le retinopathy o le faatumauina lea o le maualuga o le maualuga o le toto i le maʻisuka, o le taui sili ona lelei mo le gaosiga o gaʻo, puleaina o le toto, faasaʻoina o le lipid metabolism. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le faʻalavelave mata.

O le lelei o taumafa ma gaioiga masani faʻaletino e aʻafia ai le tulaga masani o tagata gasegase maua i le maʻisuka. E taua foi le faia o suʻega masani ma se fomaʻi faʻalogo. O le puipuia vave o le retinopathy o le maʻisuka ma le faaleagaina o mata i le maʻisuka e taua tele. Talu mai taimi mulimuli o le faʻamaʻi, e le aoga togafitiga.Ae ui i lea, talu ai o le amataga o le retinopathy, e le o matauina mea leaga vaaia, e sailia e tagata sailiili fesoasoani pe a oʻo mai le tele o otaota ma suiga i le ogatotonu o le toe retina.

Tuua Lau Faamatalaga