E faʻapefea ona maua le maʻisuka e leai se maʻisuka i Rusia?

E faʻapefea ona maua e le maʻisuka le insulin mo le leai o se totogi - News

O tagata e maua i le maʻisuka, aemaise lava i latou e iai le ituaiga muamua o le faamai, e tatau ona mataʻituina o latou kulukose o le toto i le taimi atoa oo latou soifuaga, faʻaaoga soo fua o vailaau na faatonuina e le fomaʻi e tausia ai a latou suāsusu masani, ma faʻafoeina foi le insulin.

Ina ia mafai ona iloa le maualuga o le suka i totonu o le toto, e tele ituaiga o meafaigaluega e taʻua o le glucometer, lea e mafai ai ona e siakiina i soo se taimi, ma afai e maualuga tele pe itiiti foi le faia o mea e faʻamautu ai.

Maʻisuka: Faʻamanuiaga

Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka o loʻo i ai i tagata ua taʻua o tagata e faamanuiaina. E mulimuli mai e mafai e nei tagata taʻitoʻatasi ona faʻatagaina le inisalini ma isi vailaʻau e maua mai e le setete. O le a le maʻisuka o le ituaiga muamua e agavaa e:

  1. Maua tui insulin ma syringes mo le leai o se totogi.
  2. Tago togafitiga ile falemaʻi.
  3. Maua se glucometer ma sapalai.

O loʻo iai foi i le setete le tuʻuina atu o tagata gasegase i fualaau uma talafeagai e faʻamautuina ai le maualuga o le toto suka.

O le auala mo le mauaina o le inisalini

E lua filifiliga mo le mauaina o le inisalini:

  • faatauina mai o vailaau faafomai i totonu o se fale talavai e aunoa ma se taotoga,
  • faʻasologa mai se fomaʻi.

O le filifiliga muamua e iai ina ia maua e tagata gasegase le taimi e maua ai se faʻasalaga poʻo se mafuaaga, ole atu ia i latou e faʻatau se vailaau faʻasaina ile falemaʻi. O le filifiliga lona lua e maua ai le tuʻuina atu o se fomaʻi e le fomaʻi mo tagata na o tagatanuʻu i le atunuu, o lona uiga, ia i ai se pemita ulufale. O le endocrinologist poʻo le tausisoifua o loʻo aofia i totonu o le tusi resitala o vailaau faʻasaina ei ai le aiā tatau e tuʻuina atu ai le inisalini.

E faʻapefea ona maua le insulin mo le leai o se totogi

I le taimi nei, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga mo le tuʻuina atu o vailaau i tagatanuu e manaʻomia. O le fualaau faasaina ua tuuina atu e le fomaʻi patino i le tagata maʻi. Ina ia faatonuina se taotoga, o le a manaʻomia e se fomaʻi pepa nei:

  • tusifolau
  • inisiua faafomai (faiga faʻavae),
  • faiga faʻapitoa inisiua,
  • pepa le atoatoa
  • latou pepa aloaia a le PF i luga o le le teenaina o auaunaga lautele.

Auala e togafitia ai le inisalini i le maʻisuka

A maeʻa ona tuʻuina atu pepa talafeagai, ona tusia lea e le fomaʻi faʻamaumauga. Faatasi ai ma le mea mulimuli, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tasi o fale talavai lea o faʻamaoniaga i luga o le tuʻuina atu o fualaau faʻasaina e le setete o le polokalama ua maeʻa. O faʻamatalaga ua faʻamaonia e lau fomaʻi e aoga mai le 14 aso i le 30 aso. O lenei faʻamatalaga o loʻo faʻaalia saʻo i luga o le fua. E le gata o le tagata gasegase e mafai ona maua le inisalini, ae faʻapea foi ona aiga vavalalata pe a tuʻuina atu le fomu. Afai e le maua le vailaʻau ua faatonuina e le fomaʻi i le falemaʻi, ona tatau lea ona e faia mea nei: faʻafesoʻotaʻi le pule o le falemaʻi e resitalaina se pepa e mafai ai ona e maua le vailaau i totonu o se tusi talaʻi na fuafua lelei mo lenei faiga. A maeʻa lena, e tatau ona tuʻuina atu le vailaʻau i luga atu o le sefulu aso faigaluega. Afai e le tuʻuina atu le vailaau i aso ua atofaina, ona faʻatagaina lea o le fale talavai e tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i isi gaioiga.

Na teena e le fomaʻi le tuuina atu o le insulin

Afai e musu le fomaʻi e tusi se faʻamatalaga i le tagata maʻi, i lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi o le matagaluega ma se talosaga e faʻamatalaina le tulaga. I le tulaga na musu le fomaʻi ulu e tuʻuina atu se faʻasalaga ma tuʻuina atu soʻo se faʻamatalaga, e tatau ona talosagaina le teenaina o le tusi ile lua. I luga o se tasi oi latou e tatau ona avea ma se faʻamatalaga a se fomaʻi e uiga i fesoʻotaʻiga e sau ai. E le gata i lea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le Faaputugatupe Inisiua Soifua Maloloina ma se faʻamatalaga e uiga i le le tausisia o tiute o tagata faigaluega o le falemaʻi. O le mea lea, afai e leai se tasi o nei fuataga o loʻo i luga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi le ofisa o le loia moliaga ma le manaoga o le tulafono talafeagai e uiga i le taofiofia o soliga e tagata faigaluega soifua maloloina.

E tatau i se tagata e faalagolago i le insulin ona, i le faiga ua faatonuina e le tulafono, maua ai le inisalini i totonu o faalapotopotoga talafeagai e aunoa ma ni faʻalavelave. O lenei faiga e taua mo tagata e maua i le maʻisuka.

E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le tolu selau miliona tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi i ituaiga eseese i le paneta. O lenei fuainumera, e tusa ma le afa e manaʻomia togafitiga o le insulin. O loʻo taʻu mai ai e aunoa ma se tui o le inisalini, e mafai ona tulaʻi le maualuga o le suka o le toto i se taimi, lea e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga pe afai e tupu faʻapitoa. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona matua faʻapitoa i le soifua maloloina. I aso uma, pulea le kulukose i totonu o le toto ma, pe a manaʻomia, faia se tui faaopoopo o le inisalini. O faʻatalatalanoaga ma se endocrinologist e faʻapitoa foʻi taimi.

Faʻamanuiaga mo le maʻisuka


O le inisalini e maua ai le maʻisuka ua saunia mo na vaega o tagata gasegase o loʻo faʻataʻitaʻiina togafitiga o le insulin, e tusa lava poo le a le ituaiga maʻisuka. O nei fesoasoani e tuʻuina atu i tagata Rusia, faʻapea foi ma tagata ua mauaina se pemita o le fale.

O le tuʻuina atu i luga o le faʻatau fualaau mo le maʻisuka e maua ai le tuʻuina atu, e faaopoopo atu i le inisalini, o le siakiina o kulukose. Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo faʻaauau pea ona togafitia le inisalini, o se masini mo le siakiina o le suka toto ma pepa faʻataʻitaʻiina mo ia e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi mo se 3-taimi le fua o le glycemia.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le lisi o vailaau e leai se totogi i le 2017 e aofia ai gliclazide, glibenclamide, repaglinide, metformin. E le gata i lea, faatasi ai ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e maua e tagata gase siaki i le aofaiga o le 1 le aso i le aso, pe afai e le o tusia le inisalini, ona tatau loa lea i le tagata maʻi ona faatau le glucometer ia latou lava tau.

E le gata i lea, afai e le o iai le inisalini ile maʻi, ae o le vaega o le faʻaletonu o le vaai, ona tuʻuina atu lea ia te ia le masini mo le fuaina o le kulukose ma le suʻega se tasi i le aso ona o tupe faʻaalu a le setete.

O le taualumaga mo le tuʻuina atu o faʻamaumauga mo le inisalini saoloto e aofia ai tulafono nei:

  1. Aʻo le i tuʻuina atu se faʻasalalauga, e faia e se endocrinologist suʻega suʻega ma suʻega.
  2. Ole taimi o le faatonuina o le taimi e tasi i le masina.
  3. O le tagata gasegase e tatau ona na o le tagata lava ia na te mauaina le talavai.
  4. O le teena o le tuuina atu o se taotoga e le mafai ona tauamiotonuina ona o le leai o ni tupe, talu ai o tupe totogi uma ua faia i le tau o le feterale po o le talafatai o le lotoifale.
  5. O mataupu ua finauina e foia e le pulega o le falemai poo le teritori o le inisiua faafomai.

Ina ia mafai ona maua se faʻamaumauga mai le endocrinologist, e tatau ona i ai sau tusifolau, se pepa faʻapolofesa, se inisiua inisiua, tusi faʻamaonia (pe a maua) poʻo se isi pepa faʻamaonia le aia tatau e maua ai le inisalini i se tulaga sili ona lelei.

E le gata i lea, o le a tatau ona maua mai se tusi faamaonia mai le Faaputugatupe Penisione e le o teena e le tagata maʻi aoga na maua.

I le tulaga o le teena (faʻailoga pe faʻaauau) mo tagata e maua ai tupe, e maua ai taui tau tupe, ae o lona aofaiga e le mafai ona faʻaaogaina atoa le tau o togafitiga ma toe faʻaleleia.

E faʻapefea ona maua insulin i totonu o se fale talavai?


E mafai ona e mauaina le inisalini mo le leai o se totogi ile falemaʻi lea e iai le maliliega a le falemai. O a latou tuatusi e tatau ona lipotia i le tagata maʻi e le fomai pe a tusia se talavai. Afai e le lava se taimi e sau ai le maʻi i le fomaʻi, ma o le mea lea na tuʻua ai e aunoa ma se faʻamaumauga, ona mafai lea ona faʻatau mo tupe i soʻo se fale talavai.

Mo maʻi e iai le manaʻoga mo le inisalini i aso uma, e taua le i ai o se vailaau faʻasaina ina ia le misia se tui mo soʻo se mafuaʻaga - mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le taimi faigaluega, leai se insulin i le falemaʻi, poʻo le toe faʻaleleia. A aunoa ma le taimi talafeagai o le puleaina o le isi inumaga o le inisalini i totonu o le tino, e le mafai ona faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina e oʻo lava i se mea e afaina ai.

Afai o se tagata maʻi e maua ile maʻisuka e mafai ona faʻafesoʻotaʻi saʻo se fomaʻi, o se tuagane poʻo soʻo se sui ole maʻi e mafai ona maua i le fale talavai. O le umi o le faʻamalosaga mo le tuʻuina atu o vailaʻau ma sapalai e mai le 2 vaiaso i le 1 masina. O se faailoga i lenei mea e tatau ona faia i luga o le fua na tuuina atu.

Afai na tali mai le fale talavai e le mafai ona matou faʻasaʻoina le inisalini mo le totogi fua, ona e manaʻomia lea ona maua se faʻataga tusitusia e taʻu mai ai le mafuaʻaga mo le teena, aso, saini ma le faamaufaʻailoga a le faʻapotopotoga. O lenei pepa e mafai ona faʻaaoga i le lala faʻaitulagi o le Polokalame Fesoasoani mo Inisiua Soifua Maloloina.

Faatasi ai ma se le tumau le maua o le inisalini, e tatau ona e faia na taga:

  • Ulufale le numera o le talavai i totonu ole talaaga agafesootai i le fomai tipitipi i le fale talavai.
  • Tuʻu faʻamatalaga faʻamatalaga ina ia mafai ona logoina oe e le tagata talavai i le vailaʻau.
  • Afai e le maeʻa le poloaiga i totonu o le 10 aso, e tatau i le falemaʻi ona faʻasalalau le maʻi ma agai i luma i isi atunuʻu.

I le tulaga o le leiloa o le talavai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fōmaʻi na ia faʻamaoniaina vave i le taimi e mafai ai. Talu ai e faaopoopo atu i le tuʻuina atu o se pepa fou, e tatau i le fomaʻi ona logoina le kamupani faʻamaonia e uiga i lenei mea.

O nei lapataiga e tatau ona taofia ai le faʻaaoga sese o vailaʻau.

Le musu e faatonu mo le inisalini saoloto


Ina ia mafai ona faʻamalamalamaina i le tulaga o se fomaʻi le musu e tuʻuina atu se faʻamatalaga mo inisalini poʻo vailaau faʻapitoa ma vailaʻau faafomai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi muamua le fomaʻi fomai o le fomaʻi. Afai i lona tulaga e le mafai ona faamaninoina lenei lomiga, ona tatau lea ona e ole atu mo le teenaina o le tusi.

O se talosaga mo le faʻamaoniga tusitusia o le teena e mafai ona tautala, ae i se feteʻenaʻiga e sili atu le lelei o le faia o ni kopi se lua o se talosaga tusitusia i le igoa o le fomaʻi, ma mai le failautusi ina ia maua se faailoga i luga o le kopi lona lua i luga o le taliaina o le talosaga mo le fetusiaiga fetaui.

E tusa ai ma le tulafono, e tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu se tali i sea talosaga. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le Funding Insurance Health Fund. O se talosaga tusitusia e tatau ona tuʻuina atu e taʻu mai ai o loʻo faʻavaeina e se fomaʻi faapitoa le tiute tauave e tuʻuina atu ai mea e manaʻomia mo vailaʻau mo le maʻisuka.

Afai e foliga mai o se tali lelei o le a le maua i nei laasaga, o laasaga nei atonu e:

  1. Talosagaina i le Matagaluega o le Soifua Maloloina.
  2. Talosaga i pulega o le saogalemu lautele.
  3. Faʻamasinoga i le Ofisa o Moliaga e uiga i gaioiga a le aufaigaluega soifua maloloina.

O tusi talosaga uma e tatau ona faia ile lua, i luga o le kopi o loʻo tumau i lima o le tagata maʻi, e tatau ona i ai se faʻamatalaga i luga o le taliaina ma le resitalaina o fetusiaiga a le faalapotopotoga lea na lafoina ai le talosaga.

Faamanuiaga mo Tamaiti e maua i le Maʻisuka


Tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tuʻuina atu le le atoatoa e aunoa ma le fuafuaina o le numera o le kulupu. I le aluga o taimi, e mafai ona aveese pe toe faʻamaonia e fuafua i le ogaoga o le maʻi. E mafai e tamaiti ona faʻamoemoe e maua ni pepa faʻafeiloaʻi mo togafitiga i togafitiga faʻatasi i le tausaga.

E totogi e le setete ni totogi mo femalagaaiga i le nofoaga o togafitiga ma tua, togafitiga ma le nofo i totonu o falemaʻi, ma ua tuʻuina atu i matua le avanoa e maua ai taui mo le nofo ai mo le taimi o le toe maua mai o le tamaititi.

Tamaiti, faʻapea foʻi ma fafine maʻitaga o loʻo i ai poʻo le leai foi o se tino le atoatoa, e mafai ona maua ai le toto glucose toto e aunoa ma le totoina, o pusi tuila, ma vailaʻau e maualalo ai le suka.

Mo le mauaina o faʻamanuiaga, e tatau ona e faia se suʻega faafomaʻi. I lenei tulaga, o ia pepa e ono manaʻomia:

  • Faamatalaga mai matua.
  • Tusifolau o matua poʻo le tausi, pepa fanau. A maeʻa le 14 tausaga - o le tusifolau a le tamaititi.
  • Komepiuta faʻasalalau ma isi faʻamaumauga faafomaʻi.
  • Afai o se toe iloiloga lenei: se tusi faamaonia o le le atoatoa ma se polokalame mo le toe faaleleia o tagata taitoatasi.

E faʻapefea ona maua se pepa ulufale i le falemaʻi?


Mo le maʻisuka, o loʻo tuʻuina atu se togafitiga i toga togafitiga i togafitiga faʻapitoa. Ina ia maua se pepa pasi saoloto, i le fale itumalo e manaʻomia ona e ave se tusi faamaonia i le fomu 070 / u-04, ma afai o le tamaititi suka maua i le maʻisuka, ole - Numera 076 / u-04.

A maeʻa lenei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le Faaputugatupe o Inisiua Lautele, faʻapea foʻi ma soʻo se lala sooupu faʻafesoʻotaʻi lea ua ulu atu i se maliega ma le Faaputugatupe. I lenei tausaga, e tatau ona e faia lenei mea aʻo leʻi oʻo ile Tesema 1.

I totonu o le sefulu aso na faʻatuina e le tulafono, e tatau ona maua se tali i luga o le tuʻuina atu o se pemita i le falemaʻi, e fetaui ma le faʻailoga o le maʻi, e faʻaalia ai le aso amata o togafitiga. O le pepa lava ia e tuʻuina atu i le maʻi muamua, e le sili atu i le 21 aso aʻo leʻi oʻo mai. E tatau ona faʻatinoina atoatoa, ia i ai le faʻamaufaʻailoga a le Faaputugatupe o Inisiua, se tusi e uiga i le totogiina mai le tupe a le feterale. O ia tupe totogi e le mafai ona faʻatau atu.

Lua masina aʻo le i alu ese atu pe mulimuli ane, e tatau ona e talosaga mo le falemaʻi togafitiga mo togafitiga i le falemaʻi lava e tasi lea na tuʻuina atu le tuʻuina atu mo togafitiga mo togafitiga. O loʻo aofia ai faʻamatalaga e uiga i le autu ma le faʻamaonia o maʻi o le tagata maʻi, o togafitiga na faia, o se faaiuga e uiga i le avanoa e toe faʻaleleia ai i totonu o se falemaʻi.

E mafai foi ona e talosaga mo se pepa malaga i le Vaega mo Faiga Faʻatonu a le Falemeli i le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia. I lenei tulaga, i le faaopoopo i le talosaga, e tatau ona e aoina mai pepa nei:

  1. Tusifolau o se tagatanuu o le Rusia Rusia ma ana kopi e lua i itulau Numera 2,3,5.
  2. Afai oi ai se le atoatoa, ona lua kopi lea o se fuafuaga mo le toe faaleleia o le tagata lava ia.
  3. O le numera inisiua o se faʻamaumauga a le tagata lava ia e lua kopi.
  4. Tusi Faamaonia o le le atoatoa - lua kopi.
  5. O se tusi faamaonia mai le Faaputugatupe Penisione e leai ni tupe faʻaalu mo lenei tausaga o le uluai kopi ma le kopi.
  6. Faamatalaga i luga o le pepa Numera 070 / y-04 mo se tagata matua, Nu. 076 / y-04 mo se tamaititi na tuuina atu e le fomaʻi. E naʻo le 6 masina le aoga.

Afai mo nisi mafuaaga e le mafai ona e alu mo togafitiga, ona tatau lea ona e toe faafoi atu le pepa pasi i le sili atu i le fitu aso ao leʻi amataina le gaioiga. A maeʻa togafitiga i le falemaʻi, e tatau ona e tuʻuina atu se pepa faʻatalosaga mo se pepa malaga i le ofisa na tuʻuina atu, ma o se faʻamatalaga o faʻatinoga ua faia e tatau ona tuʻuina atu i le fomaʻi.

Ina ia aua le faʻafetaiaʻia faafitauli pe a talosagaina se avanoa mo se tamaititi e maua i le maʻisuka ma se vaega o tagata tagatanuʻu mo le mauaina o vailaʻau ma faʻamalo mo le faamalologa, e tatau ona e asiasi i se suʻega o le endocrinologist ma faia suʻesuʻega masani mai tagata tomai faapitoa, faʻapea foʻi ma se seti o suʻega faʻataʻitaʻi suʻesuʻe. O lenei fegalegaleaiga e fesoasoani i le lelei o le puleaina o le maʻisuka.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aogā mo le maʻisuka.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

O maʻi uma e maua i le maʻisuka e faʻafuaseʻi ona pau i lalo o le vaega sili ona lelei. O lona uiga e faʻalagolago i faʻamanuiaga a le setete, latou te agavaa e saoloto le inisalini ma isi vailaʻau e togafitia ai le maʻi.

E le gata i lea, o le maʻisuka ei ai manaoga faʻapitoa e mafai ona maua se tiketi saoloto i le tufatufaina atu, lea e maua i le tasi taimi i le tolu tausaga o se vaega o se pusa faʻapitoa lautele.

Tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e agavaa i:

  • Maua le inisalini saoloto ma inisalini tui,
  • Afai e tatau ai, ia talia i se fomaʻi mo le faʻamoemoe o le faufautua,
  • Maua ni glucometers free mo suʻega toto i le fale, faʻapea foʻi ma sapalai mo le masini i le aofaʻi o suʻega e tolu i le aso.

I le tulaga o le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le le atoatoa e masani ona faatonuina, mo le mafuaaga lea ua aofia ai se pusa faaopoopo o faamanuiaga mo maʻi suka ei ai manaoga faapitoa, lea e aofia ai vailaau manaomia.

I lenei tulaga, afai e faatonuina e le fomai se fualaau taugata e le o aofia ai i totonu o le lisi o vailaau faamuamua, e mafai e le tagata gasegase ona talosagaina pea ma maua se vailaau faapena mo le saoloto. Le tele o faʻamatalaga e uiga i le tagata e iai se le atoatoa mo le maʻisuka e mafai ona maua i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

O vailaʻau faʻasaina ua tuʻuina atu e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, ao le vailaʻau manaʻomia e tatau ona faʻamaonia i totonu o le pepa faʻavae tuʻufaʻatasia. E mafai ona e mauaina le inisalini ma isi vailaau i le fale talavai mo le masina mai le aso ua faʻamaonia i totonu o le talavai.

I le avea ai o se tuusaunoaga, e mafai ona tuʻuina atu muamua fualaau muamua pe afai o le faʻamaumauga e iai se tusi i luga o le faanatinati. I lenei tulaga, o le inisalini saoloto e tuʻuina atu i le taimi vave lava pe'ā maua, pe le sili atu i le sefulu aso.

O fualaau faasaina e tuuina atu mo le saolotoga mo le lua vaiaso. O se faʻamatalaga mo vailaʻau e manaʻomia ona toe faafou i aso uma e lima.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le tagata gasegase e saʻo:

  1. Faʻaaoga fualaau e tatau ona maua ai le suka-mo le leai o se totogi. Mo le maʻisuka, ua faʻamaonia mai se taʻaloga e faʻaalia ai le tui, i luga o le mafuaʻaga o le inisalini poʻo vailaʻau e tuʻuina atu mo le masina.
  2. Afai e talafeagai le taʻavaleina o le inisalini, e tuʻuina atu i le tagata maʻi se glucometa e leai se totogi ma mea e faʻaaogaina i le fua faatatau o tolu suʻega i aso taitasi.
  3. Afai e le manaʻomia le inisalini mo le maʻisuka, e mafai foi ona ia maua ni faʻataʻitaʻiga e aunoa ma se totogi, ae e manaʻomia le faʻatau sau lava glucometer. O se tuusaunoaga o ni tagata gasegase e vaʻavaʻai mata, o ia lea e tuʻuina atu i ai ni masini faʻapitoa.

Tamaiti ma fafine maʻitaga e mafai ona maua insulin ma tui tui insulin mo le leai o se totogi. E iai foʻi le latou aia tatau e tuʻuina atu ai le mita o le kulukose toto ma mea e faʻaaogaina i se masini mo le fuaina o le suka toto, e aofia ai peni tui.

E le gata i lea, o se pepa ulufale i le falemaʻi e tuʻuina atu mo tamaiti, e mafai ona malolo taʻitasi ma ō mai faatasi ma o latou matua, o loʻo nofo totogi e le setete.

O femalagaaiga i le nofoaga e malolo ai i soo se ituaiga o felauaiga, e aofia ai le nofoaafi ma le pasi, e leai se totogi, ma o le a vave ona tuʻuina atu pepa ulufale. E aofia ai mātua e tausia se tamaititi maʻi i lalo ifo o le 14 tausaga le matua, e agavaa i se alauni i le aofaʻi o le averesi o le masina.

Mo le faʻaaogaina o ia faamanuiaga, e manaʻomia lou mauaina o se pepa mai lau fomaʻi faʻapitonuʻu e faʻamaonia ai le i ai o le faʻamaʻi ma le aia e fesoasoani ai mai le setete.

Faʻalēaogāina se faʻasalalauga lautele

Afai e le mafai ona asiasi i se falemaʻi poʻo se faʻasalaga, e mafai e le maʻisuka ona faʻafitia le tuusaʻo faʻafesoʻotaʻi faafomai. I lenei tulaga, o le a maua e le tagata maʻi taui tau tupe ona o le le faʻaaogaina o le pemita.

E ui i lea, e taua le malamalama o le aofaiga o le a totogi e itiiti le faʻatusatusa ma le tau moni o le ola i le teritori o le nofoaga malolo. Mo lenei mafuaʻaga, e masani lava ona teena e tagata se pati faʻapitoa pe afai, pe o le a lava le mafuaʻaga, e le mafai ona faʻaaoga se tiketi.

E tusa ai ma le mauaina o vailaʻau faʻamaonia, o le maʻisuka e mafai ona maua le inisalini ma isi vailaau faʻasaina o le suka, e ui lava i le teenaina o le suka. E tutusa foi le faaaogaina i tui o insulin, glucometers, ma sapalai mo suega o le toto.

O le mea e leaga ai, o le taimi nei o le tele o le maʻisuka ua filifili e faʻaaoga le avanoa e teena ai faamanuiaga e faʻamalieina ai le maua o tupe totogi laiti e avea ma taui mai le setete.

O tagata maʻi e faʻateleina a latou gaioiga e ala i le le lelei o le soifua maloloina, teenaina togafitiga ile falemaʻi. Ae peitaʻi, afai e te fuafuaina le tau o se lua vaiaso e nofo ai i se nofoaga e malolo ai, e foliga mai o totogi e 15 taimi e itiiti ifo nai lo se afifi atoa mo le maʻisuka.

O le tulaga maualalo o le ola o le tele o tagata gasegase latou te lafoaia le togafitiga aupito sili ona lelei mo le itiiti o fesoasoani tau tupe.

I le taimi nei, e le o taimi uma e amanaʻia ai e le tagata le mea moni e faapea, a maeʻa le vaiaso, e mafai e le setete o le soifua maloloina ona faʻavaivai tele, ma o le a leai se avanoa e togafitia ai.

Maua o vailaʻau sili ona lelei

O fualaau faasaina mo le togafitiga o le faamai i luga o le faavae o faamanuiaga o loo faatonuina e le endocrinologist e faavae i luga o le siama o le maʻisuka. Mo lenei, o le tagata gasegase e suʻe atoa le suʻega, tuʻuina atu suʻesuʻega toto ma urine mo le kulūkose. A maeʻa ona maua uma taunuʻuga, e filifilia e le fomaʻi le faasologa o le pulega ma le fua o le vailaʻau. O nei faʻamatalaga uma o loʻo faʻaalia i totonu o le faʻamaumauga.

O fualaau e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi i falemaʻi uma a le setete i luga o se faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo, lea e taʻu mai ai le tele o le fualaau oona. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona maua vailaau i masina taʻitasi.

Ina ia faʻalauteleina le manuia ma toe maua fualaau faasaina, e tatau foi ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist ma faia se suʻega. A faʻamaonia le faʻamaonia, o le a faatonuina e le fomaʻi se faʻasologa lona lua.

Afai e mumusu le fomaʻi e faʻamautu mai fualaau faʻamaonia o loʻo aofia i le lisi o fualaau faasaina mo le maʻisuka, o le tagata maʻi e i ai le aiā e faʻafesoʻotaʻi ai le ulu poʻo le fomai o le fomaʻi. E aofia ai le fesoasoani e foʻia le mataupu i le itumalo poʻo le Matagaluega o le Soifua Maloloina.

Faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i le 2018-2019

Vitio (kiliki e taʻalo).

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o soʻo se ituaiga, e manaʻomia e vailaau o le endocrinologists fualaau taugata ma togafitiga eseese. Talu ai ona o le malosi tele o tulaga, o le setete o loo faia ni metotia eseese e lagolago ai tagata mamaʻi. Faʻapitoa mo maʻisuka e faʻatagaina oe e maua vailaʻau tatau, faʻapea foi togafitiga e aunoa ma se totogi i le falemaʻi. E le o tagata uma e gasegase ua logoina e uiga i le avanoa e mauaina ai le saogalemu lautele.

E i ai tagata maʻisuka e agavaa mo faamanuiaga? E tatau ona resitala le le atoatoa e talia ai? Seʻio tatou talanoa atili i lenei mea.

O le tulaga o le maʻisuka i Rusia o se mataupu e finau ai, lea e seasea taʻua i le aufaasālalau ma i se taimi atofaina ma se endocrinologist.

Ae ui i lea, soo se maʻi, e tusa lava po o le a le ogaoga o le faʻamaʻi, o lona ituaiga, poʻo le i ai o le le atoatoa, e agavaa i faʻamanuiaga mo le maʻisuka.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E aofia ai:

Ina ia faia suʻesuʻega i le nofoaga tutotonu, o le tagata maʻi e tuusaunoa mai suʻesuʻega poo le galue i le faiga ua faʻamatalaina e le tulafono mo se vaitaimi atofaina. I le faaopoopo atu i le suʻesuʻeina o le ate ma le thyroid gland, o le maʻisuka e mafai ona maua se faʻamatalaga i le siamaina o le tino, system cardvascular system, ma totoga o faʻaaliga.

O le asiasi atu i tagata tomai faapitoa ma le faia o suʻega e leai se totogi mo le tagata maʻi, ma o le a tuʻuina atu iuga uma i lana fomaʻi.

O se faʻataʻitaʻiga o le nofoaga tutotonu o le diagnostics o le Endocrinology Center o le Medical Academy i Moscow, o loʻo i totonu o le metro station Akademicheskaya.

I le faaopoopo atu i nei lagolagosua agafesootai, o tagata gasegase e agavaa i faamanuiaga faaopoopo, o lona natura e faalagolago i ituaiga o faamaʻi ma lona mamafa.

O se faʻalavelave faʻapitoa o le lagolago faafomaʻi ua atiae mo tagata e faalagolago i le insulin, e aofia ai:

  1. Tuuina atu o vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka ma ona aʻafiaga.
  2. Sapalai faafomai mo tui, fua o le suka ma isi taualumaga. E faʻaaogaina oloa e mafai ai e le tagata gasegase ona suʻeina se suʻega insulin i le itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso.

O tagata maʻi e le mafai ona faʻafitia le faʻamaʻi na oi latou lava e mafai ona faʻalagolago i le fesoasoani a se tagata faigaluega lautele. O lana galuega o le auauna atu i le tagata maʻi i le fale.

E masani lava, o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e mafua ai le le atoatoa, o le ituaiga maʻisuka ituaiga 1 e maua ai le aia i faamanuiaga uma e avanoa mo lenei tulaga.

E te manaʻomia fautuaga faufautua i lenei mea? Faamatala lou faafitauli ma o le a vave ona faʻafesoʻotaʻi oe e loia.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o faʻamanuiaga nei ua tuʻuina atu:

  1. Faʻamālōlōina i togafitiga faʻamalolo. O tagata e mulimuli i le Endocrinologist e mafai ona faalagolago i le toe faʻaleleia o agafesootai. O le mea lea, o tagata gasegase e maua le avanoa e aoao ai, sui tulaga faalegaluega. Faatasi ai ma le fesoasoani o fesoasoani faʻaitulagi, faʻapipiʻi le maʻisuka ituaiga lua i totonu o taʻaloga ma faia ni aʻoaʻoga faʻalesoifua maloloina i togafitiga. E mafai ona e maua se pepa ulufale i le falemaʻi e aunoa ma le iai o se atoʻa atofaina. I le faaopoopo atu i malaga saoloto, o le maʻisuka ua totogiina mo:
    • le auala
    • meaai paleni.
  2. Vaʻaia fualaau mo le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka. O vailaʻau nei e ono mafai ona faʻatonuina i le tagata maʻi: 1. Phospholipids (fualaau e lagolago ai le gaioiga masani o le ate) .2. Pancreatic aid (Pancreatin) 3. Vitamini ma vitamini-mineral complexes (papa poʻo vailaʻau mo tui ).4. Fomaʻi e faʻafoʻi ai faʻafitauli o le tino (o vailaʻau e filifilia taʻitasi e le fomaʻi mai le lisi o vailaau faʻasaina).

5. Vailaʻau faʻasaina (faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le totoina o le toto) i totonu o maʻa ma injections.

6. O vailaau mo le Cardiac (e tatau ona faʻamaonia le galue o le fatu).

8. Auala mo le togafitiga o le maualuga o le toto.

E le gata i lea, o isi vailaʻau (antihistamines, antimicrobials, ma isi mea) e talafeagai mo togafitiga o faʻafitauli mai le maʻisuka e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase.

I le faʻaopopo atu i le faʻaititia o le suka, o le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai vailaʻau faʻaopopo.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le manaʻomia le inisalini, ae e agavaa mo se glucometer ma suʻega suʻega. Ole numera o suʻega suʻega e faalagolago i le maʻi ole inisalini pe leai:

  • aua o le inisalini e faʻalagolago e faʻaopoopo 3 faʻataʻitaʻiga i aso uma,
  • pe afai e le faʻaaogaina le inisalini - 1 le suʻega i aso uma.

O tagata e faʻaaogaina le inisalini e tuʻuina atu tui tui i le aofaiga e tatau mo le faʻaaogaina o fualaau oona i aso uma.

Sei o tatou talanoa e uiga i aoga mo le maʻisuka ao le atoatoa.

Ina ia maua se tulaga le atoatoa o le tino, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se ofisa faapitoa o vailaau faafomaʻi, ma lalo ifo i le Matagaluega o le Soifua Maloloina. O le tuʻuina atu i le ofisa o loʻo faʻatulaga e le endocrinologist. Ma e ui o le fomaʻi e le o iai le aia tatau e teena ai le tagata maʻi i sea ituaiga auaunaga, pe afai o nisi mafuaaga na te lei faia, o le tagata maʻi e mafai ona alu i le komiti na o ia lava.

E tusa ai ma tulafono lautele na faʻatuina e le Matagaluega o le Soifua Maloloina, e tolu vaega e le atoatoa le malosi e ese mai i le ogaoga o le maʻi.

Mafaufau i nei vaega e faatatau i le maʻisuka.

  1. O le vaega 1 e le atoʻatoa le malosi o le tino ua tofia i tagata gasegase, ona o le maʻisuka, ua le toe mafai ona latou vaai solo pe o se vaega foi, ua i ai ni manua ogaoga o le cardiovascular system, ua afaina i le faaletonu o le tino, ma ua i ai ni maʻi o le cerebral cortex. O lenei vaega e mafua mai i tagata gasegase oe na paʻu'ū pea i totonu. E iai foi i le vaega muamua e aofia ai maʻi e le mafai ona faia e aunoa ma le fesoasoani a se tausi maʻi.
  2. O nei lava faʻafitauli ma le itiiti ifo o faʻailoga e faʻatagaina ai i matou e faʻaalia le maʻi i le vaega lona lua o le le atoatoa.
  3. Category 3 e tofia i tagata gasegase e faʻaalia pe faʻaleagaina le faʻafitauli o le maʻi.

O le komisi na te faia le filifiliga e tofia le vaega. O le faavae mo le faʻaiuga o le tala faʻasolopito o le maʻi, lea e aofia ai taunuʻuga o suʻesuʻega ma isi pepa faʻamaʻi.

I le tulaga o le feeseeseaiga ma le faaiuga o le ofisa, o le tagata maʻi e i ai le aiā e talosaga ai i le pulega faa-faamasinoga e apili le faaiuga.

Tulaga faʻafitauli o le tino ma le mafaufau e mafai ai e le maʻisuka ona maua ni manuia faʻaletonu o tagata. O le faamanuiaga o se penisione le aoga, o tulafono mo le mauaina, ma le tele o tupe totogi e fuafuaina e le tulafono a le Feterale o le 15.12.2001 N 166-ФЗ "I luga o le penisione a le setete i le Russian Federation".

Faʻalogo e matamata ma lolomi

O le maʻisuka, i luga o le mauaina o se le atoatoa, e agavaa i faʻamanuiaga lautele e faʻamoemoeina mo tagata uma e iai manaʻoga faʻapitoa, tusa lava po o le a le mafuaʻaga o latou tulaga.

O a fesoasoani lagolago a le setete:

  1. Soifua maloloina mo le soifua maloloina.
  2. Fesoasoani mai tagata tomai faapitoa.
  3. Fesoasoani faʻamatalaga.
  4. Faʻatulagaina o aiaiga mo fesoʻotaʻiga faʻasalalau, tuʻuina atu o aʻoaʻoga ma galuega.
  5. Faʻaitiitiga i luga o fale ma fesoʻotaʻiga lautele.
  6. Tupe faʻaopoopo tupe.

O tamaiti e maua i le maʻisuka ua iloa i se vaega faapitoa o tagata gasegase. O le faʻamaʻi e afaina tele ai le tino toto, ma o le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin, o le tamaititi ua maua i se maʻi le atoatoa. E taua mo matua ona logoina e uiga i aoga mai le setete, lea e fesoasoani e faaitiitia le tau o togafitiga ma le toe faaleleia o se tamaititi maʻi.

Ua faʻatagaina tamaiti faʻaletonu i avanoa nei:

Matua o se tamaititi maʻi i lalo ifo o le 14 tausaga le matua maua tupe totogi i le aofaiga o tupe maua.

Matua poʻo ē o tausia se tamaititi ua i ai le aia e faʻaitiitia ai itula faigaluega ma maua aso faaopoopo. O se penisione tuai mo nei tagata ua saunia nai lo le taimi faatulagaina.

O faamanuiaga mo le maʻisuka e tuʻuina atu e ofisa faʻapitoa i le tuʻuina atu o se pepa faapitoa i tagata gasegase. O se pepa e faʻataga ai oe e maua le lagolago mai le setete ua tuʻuina atu i le tagata maʻi o le endocrinologist poʻo lona sui i le ogatotonu o le diabetology i le nofoaga o loʻo nofo ai.

O le faʻamaumauga mo fualaau faʻasaina e faʻamatalaina e le endocrinologist.

Ina ia maua se taotoga, e tatau i le tagata maʻi ona faʻatali mo taunuʻuga o suʻega uma e manaʻomia e faʻamautu ai se faʻamaonia saʻo. E faavae i luga o suʻesuʻega, o le fomaʻi e amataina se faasologa o vailaʻau, e fuafua ai le metotia.

I le falemaʻi a le setete, o le tagata gasegase e tuʻuina atu vailaau faʻamalosi i le tele o mea o loʻo faʻamatalaina i le talavai.

I le avea ai ma tulafono, e lava le vailaʻau mo le masina pe sili atu, pe a maeʻa ona toe vaʻai le tagata maʻi ile fomaʻi.

E le i ai se aia tatau a le tagata e finau i le suʻega e tusia ai se faʻamatalaga pe afai o le tagata maʻi e maua le maʻi o le maʻisuka i luga o le kata. Afai na tupu lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi fomaʻi o le falemaʻi poo le au faʻapitoa o le matagaluega o le soifua maloloina.

O le aia tatau i isi ituaiga lagolago, pe o vailaʻau poʻo meafaigaluega mo le fuaina o le suka, tumau pea ma le tagata maʻi o le endocrinologist. O nei fuataga e iai mafuaaga faaletulafono i le faiga o le Poloaiga a le Malo o le Malo Rusia o le aso 30 o Iulai, 94 Nu.890 ma le Tusi a le Matagaluega o le Soifua Maloloina Numera 489-TLM.

O faʻamaumauga a le tulafono ua faʻatuina mo falemaʻi tausi soifua e tuʻuina atu ai i tagata mamaʻi vailaʻau ma vailaʻau faafomai.

Faʻalogo e matamata ma lolomi

O le manatu e faapea, pe afai o le teenaina o le saogalemu lautele, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e maua le aia tatau i le fesoasoani tau tupe mai le setete. Aemaise lava, o loʻo matou talanoa e uiga i taui faaletino mo pusa e le faʻaaogaina i totonu o falemaʻi.

I le faʻatinoga, o le aofaiga o tupe totogi e le maua pe a faʻatusatusa i le tau o le malologa, o le mea lea e teena ai penefiti e naʻo tulaga faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le mafai se malaga.

Matou te faamatalaina auala masani e foia ai mataupu faaletulafono, ae o tulaga taʻitasi e tulaga ese ma e manaʻomia ai fesoasoani faʻapitoa taʻitasi.

Mo se tali vave i lou faafitauli, matou te fautuaina le fesoʻotaʻiga loia agavaa i la matou saite.

O matou tagata atamamai e mataʻituina suiga uma o le tulafono e tuʻuina atu ia te oe faʻamatalaga mautu.

Lagolago i a matou faʻafouga!

E faʻapefea ona maua se insulin free prescription?

O le inisalini o se hormone taua i le tino o le tagata e nafa ma le faʻatonutonuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto lea e maua mai e le pancreas.Afai o nisi mafuaaga e maua mai ai le hormone i le le lava o mea ma le faaletonu, ona faʻalavelaveina ai lea o le metabolism, e aʻafia ai le maʻi o le endocrinia e taʻua o le maʻisuka e atiaʻe.

Ina ua maua e saienitisi le auala e faia ai le inisalini e faʻaaogaina ai siama gasegase, o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka na tuʻuina atu i ai le avanoa mo se olaga uumi ma atoatoa, pe a faʻapea na ausia nisi o manaʻoga:

  • mataʻituina i aso uma o le toto suka
  • taumafa ma faamalositino,
  • se tui o se hormone ua faʻamatala e lau fomaʻi

Afai e le amanaʻia e le tagata maʻi nei fautuaga, ona mafai loa lea e le maʻi ona oʻo atu i ni faʻafitauli matuia ma le oti. O le toʻatele o tagata e maua muamua le suka maualuga o le toto e popole i le fesili, "E faʻapefea ona maua insulin?" O le mamanu mo le mauaina o le insulin e faigofie. A o leʻi taʻuina atu auiliiliga auiliili, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o le hormone e aunoa ma se faʻamaumauga ma se faʻamatalaga a se endocrinologist e mafai ona oʻo atu ai i ni tulaga mataʻutia, e le mafuatiaina, e mafua ai le maʻi, maliu faʻafuaseʻi poʻo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka i se tagata soifua maloloina muamua.

O le fuafuaga sauniuni e lua filifiliga mo lona mauaina:

  • Faʻatau i se fale talavai e aunoa ma se faʻamaumauga (ua saunia lenei mea ina ia mafai ai e tagata mamai ona faʻatau togafitiga e tusa lava pe leai se taimi e faʻatumu ai se fomaʻi mo le inisalini e leai se totogi aʻo e alu ese mai le fale, i le tafaoga poʻo se malaga faapisinisi),
  • Aumai le fualaau faasaina e aunoa ma se totogi e ala i le tusiaina o se inisalini faʻasalaga faʻatasi ma se endocrinologist.

Tali atu i le tele o fesili o le maʻisuka: "O ai e tatau ona maua le inisalini saoloto ma faʻapefea ona maua?" Faʻamatala mai e fomaʻi: o tagatanuu o le Russian Federation ma tagata ese mai se pemita ulufale o loʻo maua i le maʻisuka e aʻafia le inisalini e mafai ona maua insulin. O aoga mo vailaau ua faatonuina i tagatanuu Rusia e faatonutonuina e le tulafono feterale "On State Social Assistance" i le aso 17.07.1999, 178-ФЗ ma le Tulafono a le Malo o le 30. 07. 1999, No. 890 (lomiga 14. 02. 2002).

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O lena.

O se endocrinologist poʻo se mea faʻapomaʻi, e aofia i totonu o le resitala o tagata ua faʻatagaina e tuʻuina atu faʻasalalauga i luga o se mea e sili ona pele, ei ai le aiā tatau e tuʻuina atu ai se faʻamaumauga mo se vailaʻau faʻamalo. O le faʻatulagaina ma le tausiga o lenei tusi resitala o loʻo faʻatino e pulega faʻa-le-malo.

E leai se tulaga e mafai ai ona tuʻuina atu se faʻasalaga free insulin i luga ole Initaneti. I le mulimuli i le polokalame mo le mauaina o se vailaau faʻamalo, o se pepa e faʻatagaina ai o ia e maua togafitiga sili ona lelei e tatau ona tusia e se fomaʻi poʻo se mea faʻapitoa i se taimi patino ma le tagata maʻi pe a maeʻa suʻesuʻega taitoatasi i le i ai o faʻamatalaga faafomaʻi. Ma faʻapea foʻi pe a tuʻuina atu i tagata maʻi pepa nei:

  • Tusifolau O le pepa o le fomaʻi mo le vailaau filifilia mo le maʻisuka o le a tuuina atu i le nofoaga o le resitalaga, ae le o le mea e nofo ai, seʻi vagana ua tusia muamua e le tagata maʻi se tusi talosaga ma faʻapipiʻi atu i lana fomaʻi filifilia e latalata i le nofoaga e nofo ai. Ae ua ia te ia le aiā tatau e faʻaaoga ai le aia tatau e filifili ai se fomaʻi e sili atu ma le faatasi i le tausaga,
  • Inisiua inisiua,
  • Faiga Faʻavae Inisiua (SNILS),
  • O se tusi faamaonia o le le atoatoa po o se isi mea, faʻamaonia le aia tatau e maua ai vailaʻau filifilia,
  • O se tusi faamaonia mai le faaputugatupe penisione e taʻu mai ai e te leʻi musu e tuʻuina atu auaunaga faʻapitoa,

Faiga fou o le resitaraina o kulupu e sili ona lelei na faataatia e le Polokalame ma ausia manaoga o le Matagaluega o le Soifua Mal l ina ua saunia mo le faatumuina o le koluma ma numera o pepa o loo i luga.

O le a tuʻuina atu ia te oe se vailaau faʻamalomilo i se fale talavai lea na faia ai e se fomaʻi se maliega. O tuatusi o na falemaʻi e tautua ma faʻasologa o insulin e tatau ona faʻaalia e lau fomaʻi.

O le faʻamaonia o le pepa aloaia mo le mauaina o vailaau faʻasaʻo e eseese mai le 2 vaiaso i le 1 masina (o loʻo taʻuina i le faʻasologa). E mafai e le tagata maʻi ma ona aiga ona maua vailaau i le fale talavai e ala i le tuʻuina atu o le tagata poto faapitoa i vailaʻau mo togafitiga.

Afai o le vailaau faasaina ua faatonuina mo le maʻisuka e le Polokalama e le o maua i le falemaʻi, ona tatau loa lea ona e faʻapipiʻi i le faʻataʻitaʻiga: faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi-pule faʻatasi ma se talosaga e resitala lau pepa e faʻatagaina ai oe e maua se vailaʻau faʻamaonia i totonu o se api talaaga faapitoa. A maeʻa, e tusa ai ma le faʻatonuga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻe Faʻaagafesootai o Rusia, e tatau ona tuʻuina atu se vailaau i totonu o le 10 aso faigaluega. Afai e le mafai ona i ai se mafuaaga, o le fale talavai e tatau ona tuuina atu ia te oe faʻamatalaga e uiga i isi gaioiga.

Afai e teena e le ofisa o fale talavai le tuuina atu ia te oe o fualaau faasaina ua faatonuina mai e le Polokalame, ona tatau lea ona e logoina lau fomaʻi ma faafesootai TFOMS poo SMO, o faalapotopotoga e nafa ma le vaavaaia o aia a tagatanuu i le inisiua soifua maloloina lautele.

E faʻapefea ona maua le inisalini e aunoa ma se totogi, ma le leai o se talavai? Afai o lenei mea le mautonu ua tupu ia te oe, ia mautinoa ia talanoa i lau fomaʻi. O le a fesoasoani o ia ia te oe ia maua se fomaʻi fou e ala i le makaina i luga o se pepa malaga mai fafo ma auina atu le mea na misi i le falemaʻi. O lenei polokalame o gaioiga o le a fesoasoani e puipuia le fale talavai mai le tuʻuina atu o vailaʻau sili ona lelei i se tagata e leʻi faʻamaonia.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le avanoa mo tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le taua lautele. O lenei mafuaʻaga ona o lona salalau lautele ma le faʻaopoopoga o le faʻatupulaʻia. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka e oʻo atu ai i le le atoatoa, o se faʻalavelave faateleina o le vave oʻo mai o le soifua maloloina o tagata mamaʻi.

O le mea lea, ua fuafuaina e tuʻuina atu tupe mai le paketi a le setete e totogi ai tau o fualaau oona e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. Latou te tuʻuina atu le inisalini e aunoa ma se totogi i le maʻisuka, fualaau mo le faʻaitiitia o le suka o le toto, lea o loʻo aofia ai i le faasologa o vailaʻau faʻasolo, vailaau o suʻega mo glucometers, tui tui.

E le gata i lea, o tagata gasegase maua i le maʻisuka e mafai ona maua ni pemita mo togafitiga mo togafitiga, ma o tagata ei ai manaoga faapitoa e totogi se penisione mai le setete. O nei mea uma o loʻo i totonu o le Federal Law on Diabetes. E faʻamaonia ai aia tatau a tagata o loʻo maua i le maʻisuka ma noataga a le setete e faʻaaoga ai.

O le inisalini e maua ai le maʻisuka ua saunia mo na vaega o tagata gasegase o loʻo faʻataʻitaʻiina togafitiga o le insulin, e tusa lava poo le a le ituaiga maʻisuka. O nei fesoasoani e tuʻuina atu i tagata Rusia, faʻapea foi ma tagata ua mauaina se pemita o le fale.

O le tuʻuina atu i luga o le faʻatau fualaau mo le maʻisuka e maua ai le tuʻuina atu, e faaopoopo atu i le inisalini, o le siakiina o kulukose. Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo faʻaauau pea ona togafitia le inisalini, o se masini mo le siakiina o le suka toto ma pepa faʻataʻitaʻiina mo ia e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi mo se 3-taimi le fua o le glycemia.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le lisi o vailaau e leai se totogi i le 2017 e aofia ai gliclazide, glibenclamide, repaglinide, metformin. E le gata i lea, faatasi ai ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e maua e tagata gase siaki i le aofaiga o le 1 le aso i le aso, pe afai e le o tusia le inisalini, ona tatau loa lea i le tagata maʻi ona faatau le glucometer ia latou lava tau.

E le gata i lea, afai e le o iai le inisalini ile maʻi, ae o le vaega o le faʻaletonu o le vaai, ona tuʻuina atu lea ia te ia le masini mo le fuaina o le kulukose ma le suʻega se tasi i le aso ona o tupe faʻaalu a le setete.

O le taualumaga mo le tuʻuina atu o faʻamaumauga mo le inisalini saoloto e aofia ai tulafono nei:

  1. Aʻo le i tuʻuina atu se faʻasalalauga, e faia e se endocrinologist suʻega suʻega ma suʻega.
  2. Ole taimi o le faatonuina o le taimi e tasi i le masina.
  3. O le tagata gasegase e tatau ona na o le tagata lava ia na te mauaina le talavai.
  4. O le teena o le tuuina atu o se taotoga e le mafai ona tauamiotonuina ona o le leai o ni tupe, talu ai o tupe totogi uma ua faia i le tau o le feterale po o le talafatai o le lotoifale.
  5. O mataupu ua finauina e foia e le pulega o le falemai poo le teritori o le inisiua faafomai.

Ina ia mafai ona maua se faʻamaumauga mai le endocrinologist, e tatau ona i ai sau tusifolau, se pepa faʻapolofesa, se inisiua inisiua, tusi faʻamaonia (pe a maua) poʻo se isi pepa faʻamaonia le aia tatau e maua ai le inisalini i se tulaga sili ona lelei.

E le gata i lea, o le a tatau ona maua mai se tusi faamaonia mai le Faaputugatupe Penisione e le o teena e le tagata maʻi aoga na maua.

I le tulaga o le teena (faʻailoga pe faʻaauau) mo tagata e maua ai tupe, e maua ai taui tau tupe, ae o lona aofaiga e le mafai ona faʻaaogaina atoa le tau o togafitiga ma toe faʻaleleia.

E mafai ona e mauaina le inisalini mo le leai o se totogi ile falemaʻi lea e iai le maliliega a le falemai. O a latou tuatusi e tatau ona lipotia i le tagata maʻi e le fomai pe a tusia se talavai. Afai e le lava se taimi e sau ai le maʻi i le fomaʻi, ma o le mea lea na tuʻua ai e aunoa ma se faʻamaumauga, ona mafai lea ona faʻatau mo tupe i soʻo se fale talavai.

Mo maʻi e iai le manaʻoga mo le inisalini i aso uma, e taua le i ai o se vailaau faʻasaina ina ia le misia se tui mo soʻo se mafuaʻaga - mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le taimi faigaluega, leai se insulin i le falemaʻi, poʻo le toe faʻaleleia. A aunoa ma le taimi talafeagai o le puleaina o le isi inumaga o le inisalini i totonu o le tino, e le mafai ona faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina e oʻo lava i se mea e afaina ai.

Afai o se tagata maʻi e maua ile maʻisuka e mafai ona faʻafesoʻotaʻi saʻo se fomaʻi, o se tuagane poʻo soʻo se sui ole maʻi e mafai ona maua i le fale talavai. O le umi o le faʻamalosaga mo le tuʻuina atu o vailaʻau ma sapalai e mai le 2 vaiaso i le 1 masina. O se faailoga i lenei mea e tatau ona faia i luga o le fua na tuuina atu.

Afai na tali mai le fale talavai e le mafai ona matou faʻasaʻoina le inisalini mo le totogi fua, ona e manaʻomia lea ona maua se faʻataga tusitusia e taʻu mai ai le mafuaʻaga mo le teena, aso, saini ma le faamaufaʻailoga a le faʻapotopotoga. O lenei pepa e mafai ona faʻaaoga i le lala faʻaitulagi o le Polokalame Fesoasoani mo Inisiua Soifua Maloloina.

Faatasi ai ma se le tumau le maua o le inisalini, e tatau ona e faia na taga:

  • Ulufale le numera o le talavai i totonu ole talaaga agafesootai i le fomai tipitipi i le fale talavai.
  • Tuʻu faʻamatalaga faʻamatalaga ina ia mafai ona logoina oe e le tagata talavai i le vailaʻau.
  • Afai e le maeʻa le poloaiga i totonu o le 10 aso, e tatau i le falemaʻi ona faʻasalalau le maʻi ma agai i luma i isi atunuʻu.

I le tulaga o le leiloa o le talavai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fōmaʻi na ia faʻamaoniaina vave i le taimi e mafai ai. Talu ai e faaopoopo atu i le tuʻuina atu o se pepa fou, e tatau i le fomaʻi ona logoina le kamupani faʻamaonia e uiga i lenei mea.

O nei lapataiga e tatau ona taofia ai le faʻaaoga sese o vailaʻau.

Ina ia mafai ona faʻamalamalamaina i le tulaga o se fomaʻi le musu e tuʻuina atu se faʻamatalaga mo inisalini poʻo vailaau faʻapitoa ma vailaʻau faafomai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi muamua le fomaʻi fomai o le fomaʻi. Afai i lona tulaga e le mafai ona faamaninoina lenei lomiga, ona tatau lea ona e ole atu mo le teenaina o le tusi.

O se talosaga mo le faʻamaoniga tusitusia o le teena e mafai ona tautala, ae i se feteʻenaʻiga e sili atu le lelei o le faia o ni kopi se lua o se talosaga tusitusia i le igoa o le fomaʻi, ma mai le failautusi ina ia maua se faailoga i luga o le kopi lona lua i luga o le taliaina o le talosaga mo le fetusiaiga fetaui.

E tusa ai ma le tulafono, e tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu se tali i sea talosaga. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le Funding Insurance Health Fund. O se talosaga tusitusia e tatau ona tuʻuina atu e taʻu mai ai o loʻo faʻavaeina e se fomaʻi faapitoa le tiute tauave e tuʻuina atu ai mea e manaʻomia mo vailaʻau mo le maʻisuka.

Afai e foliga mai o se tali lelei o le a le maua i nei laasaga, o laasaga nei atonu e:

  1. Talosagaina i le Matagaluega o le Soifua Maloloina.
  2. Talosaga i pulega o le saogalemu lautele.
  3. Faʻamasinoga i le Ofisa o Moliaga e uiga i gaioiga a le aufaigaluega soifua maloloina.

O tusi talosaga uma e tatau ona faia ile lua, i luga o le kopi o loʻo tumau i lima o le tagata maʻi, e tatau ona i ai se faʻamatalaga i luga o le taliaina ma le resitalaina o fetusiaiga a le faalapotopotoga lea na lafoina ai le talosaga.

Tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tuʻuina atu le le atoatoa e aunoa ma le fuafuaina o le numera o le kulupu. I le aluga o taimi, e mafai ona aveese pe toe faʻamaonia e fuafua i le ogaoga o le maʻi. E mafai e tamaiti ona faʻamoemoe e maua ni pepa faʻafeiloaʻi mo togafitiga i togafitiga faʻatasi i le tausaga.

E totogi e le setete ni totogi mo femalagaaiga i le nofoaga o togafitiga ma tua, togafitiga ma le nofo i totonu o falemaʻi, ma ua tuʻuina atu i matua le avanoa e maua ai taui mo le nofo ai mo le taimi o le toe maua mai o le tamaititi.

Tamaiti, faʻapea foʻi ma fafine maʻitaga o loʻo i ai poʻo le leai foi o se tino le atoatoa, e mafai ona maua ai le toto glucose toto e aunoa ma le totoina, o pusi tuila, ma vailaʻau e maualalo ai le suka.

Mo le mauaina o faʻamanuiaga, e tatau ona e faia se suʻega faafomaʻi. I lenei tulaga, o ia pepa e ono manaʻomia:

  • Faamatalaga mai matua.
  • Tusifolau o matua poʻo le tausi, pepa fanau. A maeʻa le 14 tausaga - o le tusifolau a le tamaititi.
  • Komepiuta faʻasalalau ma isi faʻamaumauga faafomaʻi.
  • Afai o se toe iloiloga lenei: se tusi faamaonia o le le atoatoa ma se polokalame mo le toe faaleleia o tagata taitoatasi.

Mo le maʻisuka, o loʻo tuʻuina atu se togafitiga i toga togafitiga i togafitiga faʻapitoa. Ina ia maua se pepa pasi saoloto, i le fale itumalo e manaʻomia ona e ave se tusi faamaonia i le fomu 070 / u-04, ma afai o le tamaititi suka maua i le maʻisuka, ole - Numera 076 / u-04.

A maeʻa lenei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le Faaputugatupe o Inisiua Lautele, faʻapea foʻi ma soʻo se lala sooupu faʻafesoʻotaʻi lea ua ulu atu i se maliega ma le Faaputugatupe. I lenei tausaga, e tatau ona e faia lenei mea aʻo leʻi oʻo ile Tesema 1.

I totonu o le sefulu aso na faʻatuina e le tulafono, e tatau ona maua se tali i luga o le tuʻuina atu o se pemita i le falemaʻi, e fetaui ma le faʻailoga o le maʻi, e faʻaalia ai le aso amata o togafitiga. O le pepa lava ia e tuʻuina atu i le maʻi muamua, e le sili atu i le 21 aso aʻo leʻi oʻo mai. E tatau ona faʻatinoina atoatoa, ia i ai le faʻamaufaʻailoga a le Faaputugatupe o Inisiua, se tusi e uiga i le totogiina mai le tupe a le feterale. O ia tupe totogi e le mafai ona faʻatau atu.

Lua masina aʻo le i alu ese atu pe mulimuli ane, e tatau ona e talosaga mo le falemaʻi togafitiga mo togafitiga i le falemaʻi lava e tasi lea na tuʻuina atu le tuʻuina atu mo togafitiga mo togafitiga. O loʻo aofia ai faʻamatalaga e uiga i le autu ma le faʻamaonia o maʻi o le tagata maʻi, o togafitiga na faia, o se faaiuga e uiga i le avanoa e toe faʻaleleia ai i totonu o se falemaʻi.

E mafai foi ona e talosaga mo se pepa malaga i le Vaega mo Faiga Faʻatonu a le Falemeli i le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia. I lenei tulaga, i le faaopoopo i le talosaga, e tatau ona e aoina mai pepa nei:

  1. Tusifolau o se tagatanuu o le Rusia Rusia ma ana kopi e lua i itulau Numera 2,3,5.
  2. Afai oi ai se le atoatoa, ona lua kopi lea o se fuafuaga mo le toe faaleleia o le tagata lava ia.
  3. O le numera inisiua o se faʻamaumauga a le tagata lava ia e lua kopi.
  4. Tusi Faamaonia o le le atoatoa - lua kopi.
  5. O se tusi faamaonia mai le Faaputugatupe Penisione e leai ni tupe faʻaalu mo lenei tausaga o le uluai kopi ma le kopi.
  6. Faamatalaga i luga o le pepa Numera 070 / y-04 mo se tagata matua, Nu. 076 / y-04 mo se tamaititi na tuuina atu e le fomaʻi. E naʻo le 6 masina le aoga.

Afai mo nisi mafuaaga e le mafai ona e alu mo togafitiga, ona tatau lea ona e toe faafoi atu le pepa pasi i le sili atu i le fitu aso ao leʻi amataina le gaioiga. A maeʻa togafitiga i le falemaʻi, e tatau ona e tuʻuina atu se pepa faʻatalosaga mo se pepa malaga i le ofisa na tuʻuina atu, ma o se faʻamatalaga o faʻatinoga ua faia e tatau ona tuʻuina atu i le fomaʻi.

Ina ia aua le faʻafetaiaʻia faafitauli pe a talosagaina se avanoa mo se tamaititi e maua i le maʻisuka ma se vaega o tagata tagatanuʻu mo le mauaina o vailaʻau ma faʻamalo mo le faamalologa, e tatau ona e asiasi i se suʻega o le endocrinologist ma faia suʻesuʻega masani mai tagata tomai faapitoa, faʻapea foʻi ma se seti o suʻega faʻataʻitaʻi suʻesuʻe. O lenei fegalegaleaiga e fesoasoani i le lelei o le puleaina o le maʻisuka.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aogā mo le maʻisuka.

O a ituaiga ituaiga o vailaau maʻisuka e leai se totogi?

O le setete e faʻamaonia e le tulafono fualaau faasaina mo le maʻisuka ituaiga 2. Ina ia maua ni faʻamanuiaga, o le a manaʻomia e le tagata maʻi ona aoina mai ni numera o pepa ma tuʻuina atu i le Penisione Penisione.

O le maʻi suka o se tasi o faʻamaʻi masani o le taimi. O le numera o tagata maʻi ma lenei faʻamaʻi ua faʻapupula i tausaga taʻitasi. O togafitiga o lenei togafitiga e le faigofie ma e manaʻomia ai le tele o tupe. Ae e le o le toʻatele o tagata e iloa o le setete e maua ai faʻamanuiaga i tagata faapena. Mo le 2015, o le masani o le tulafono oi ai nei o loʻo faʻamalamalama manino ai le taiala e mafai ai ona maua le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai vailaau ma isi totogi e aunoa ma se totogi.

Taua! E toatele e le o iloa po oa aoga e maua, pe ona o le fefe, latou te le fesili atu ia latou fomaʻi. Aua le fefe i fesili faapena ma tali a le fomaʻi. O aia tatau a le maʻisuka ua puipuia e le tulafono ma ua tuʻuina atu mo fualaau e leai se totogi. O le mea lea, afai e le o iai ni vailaau manaomia, e tatau ona e sailia le mea talafeagai mo le tagata maʻi ma malamalama i lenei tulaga.

O a ni avanoa faʻapitoa e maua mo tagata ei ai le faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2?

O tausaga taʻitasi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e tusa lava po o le a le malosi, o se aofaiga patino e faʻatatauina mai le paketi a le setete. Komiti faʻapitoa faʻapitonuʻu e tufatufa atu meafaitino ua tuʻuina i le maʻisuka (vailaʻau, tupe, penefiti).

E mafai e tagata maʻi ona faʻamoemoe e maua:

  • fualaau faasaina
  • toe faʻaleleia saoloto
  • tupe totogi.

Faatasi ai ma lenei faamai, ua faatonuina ai tagata e avea ma sui faapitoa o vailaau faafomai. Faʻaaogaina fualaau faasaina e fuafua i le ituaiga o tagata maʻi (o le insulin-o loʻo faalagolago pe leai). Mai mea ua faʻamatalaina i tagata gasegase, faʻaopoopoga i vailaau faʻamaʻi, mea e aofia ai glucometers, suʻega faʻapitoa i foliga o fasipepa.

E le gata i lea, o penefiti mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le tuʻuina atu o malaga saoloto i falemaʻi, falemaʻi, ma fale faafiafia. E tusa ai ma le telē ma le tele o meafaitino mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ua faʻamoemoeina ma tuʻuina atu taitoatasi mo mataupu taʻitasi. E le gata i lea, e mafai e le tagata gasegase ona faʻatagaina se pepa ulufale i le falemaʻi e fesuiaʻi mo taui tau tupe.

Ae mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, i lalo o le tulafono, o tamaiti i lalo ifo o le 14 e totogi fesoasoani tautupe i le aofaiga o le totogi maualalo. O nei tupe e tuʻufaʻatasia mo le faʻatauina o vailaʻau maʻoti mo le tamaititi ma le lagolago mo le galue masani a le alii talavou. E le gata i lea, o le polokalama mo le togafitiga o tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai tausaga taʻitasi totogi atoatoa i le falemaʻi faatasi ma o latou matua.

O le lisi o vailaau mo vailaʻau mo togafitiga ole maʻisuka ituaiga 2 e le laiti. O nei mea e masani lava o le faʻaititia o suka-pharmacological agents. Faʻatau fualaau faasaina mo le maʻisuka ituaiga 2, o la latou aofaiga ma pe fia ni suʻega e manaʻomia - o le fomaʻi e seti le endocrinologist. O le talavai e aoga mo le masina.

Le lisi o fualaau faasaina:

  1. Pusa
  2. Injections (inisalini faʻamalolo ma le fofo).

I le faʻaopoopoga, mo le maʻisuka ituaiga 1, tui, tola ma le ava malosi e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi. Ae mo le tuʻufaʻatasiga o le ae manaʻomia e aoina pepa ma faʻafesoʻotaʻi pulega talafeagai. O le faʻafefe i faiga faʻalapotopotoga e masani ona mafua ai le teena o faʻamanuiaga a le setete i le maʻisuka.

Ina ia agavaa mo vailaʻau maʻoti mo maʻisuka, e tatau ona e talosaga i le Pension Fund. A maeʻa le resitalaina, o le a tuʻuina atu e lenei faalapotopotoga le faʻamatalaga e faʻamatalaina ai falemaʻi, falemaʻi ma falemaʻi inisiua.

Taua! Ina ia mafai e le Faaputugatupe o Penisione ona amanaia le saofaga a le tagata maʻi ma ia maua se faamanuiaga, e tatau ona tuuina atu nisi o pepa. O le mea lea, e sili atu le sailia muamua o le lisi o pepa i luga o telefoni, toe faʻaauau ona toe faimalaga i le ofisa ma laina umi o le a mafua ai le tele o faafitauli.

E le gata i lea, e tatau ona e ave se tusi faamaonia mai le Pension Fund, ma faʻamaonia e le teena e le tagata le manuia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lenei pepa o le a manaʻomia e le fomaʻi, o lē o le a faatonuina se taotoga mo vaifofo e leai se totogi.

E le gata i lea, pe a faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, e tatau ona e:

  • tusifolau
  • se tusi faamaonia e faamaonia ai le aia tatau i faamanuiaga,
  • numera o le inisiua taitasi,
  • inisiua soifua maloloina.

E tatau i le fomaʻi ona tusi mai se faʻamatalaga faapitoa e tatau ai i se tagata maʻi ei ai le maʻisuka ituaiga 1 ona alu i le fale talavai. Ae e mafai ona e talosaga mo vailaʻau maʻisuka e leai se totogi i totonu o faʻalapotopotoga a le malo. Afai e leai se faʻamatalaga e uiga i ia falemaʻi falemaʻi, e mafai ona e suʻeina lo latou nofoaga i le nofoaga e nofo ai e ala i le faʻafesoʻotaʻi le Matagaluega o le Itumalo. soifua maloloina.

E masani lava, e teena e tagata gasegase mea e tatau ona avea ma tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e manaʻomia ai se taui tau tupe. E tusa lava pe sili atu le manaia o le maʻisuka ituaiga 2, aua le teena le aoga mo le maʻisuka. A uma, o tupe maua e sili atu nai lo le tau o togafitiga. O le mumusu mai le togafitiga faaletulafono, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona iloa afai e faafuasei ona paʻu le tulaga, o le a faigata ona togafitia togafitiga.


  1. Kruglov, Victor Diagnosis: maʻi o le maʻisuka / Victor Kruglov. - M.: Phoenix, 2010 .-- 192 itu.

  2. Antsiferov, M. B. Tusi mo tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 2 / M.B. Antsiferov. - Moscow: Mir, 2010 .-- 196 p.

  3. Danilova, N.A. E faʻapefea ona le maua le maʻisuka / N.A. Danilova. - M.: Vector, 2010 .-- 128 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga