O auala autu o le faʻaumatia o pusa cholesterol i lalo o mata

Cholesterol, i le tulaga o le gasegase o gaʻo i totonu o le tino, e faʻaputuina, e le gata i luga o le toto o totonu, ae i lalo o le paʻu, ma o foliga e masani ona avea ma nofoaga o le localization. O le Cholesterol i luga o laumata e masani ona taʻua o xanthelasms.

I le avea ai ma ni neoplasms, o le xanthelasma e le mafua ai le tiga ma e le faʻalavelave ai le maʻi, ae o le foliga e faʻaleagaina, e le mafai ona faʻalavelave ai tamaitai. Atonu e tele, ma afai e tupu mai, e tatau ona faia ni mea faanatinati.

Faiga faʻavae

O le taotoga e tumau pea le faʻalagolago ma faʻamaonia le auala mo le aveeseina o masini, ae peitai, e tatau ona malamalama o le togafitia e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le faʻamaʻi, ma o se faʻamaʻi mulimuli e manaʻomia ai le tausiga lelei. I le faʻaopoopoga, e tusa lava pe a uma le taʻaloga o uiga lelei, e tumau pea se sima laʻitiiti, ae o loʻo faʻaitiitia uma neoplasms, ma ua faʻaitiitia le faʻaalia o mea fou.

Aveesea e mafai ona faʻatinoina e le microsurgery, ma o le a matua itiiti lava le taula, ae o le tau o sea ituaiga galuega e faʻatupulaʻia tele.

O le algorithm o le taotoga o taotoga e faigofie lava: e ala i se mea itiiti, e vavae ese le pusa mai vaʻa na tuʻuina atu ma aveese, ma o le manua o loʻo faʻapipiʻiina.

Suiga i meaʻai ma le olaga

O le Cholesterol e ulufale i totonu o le tino ma meaʻai, o lona uiga o le tau o le taumafataga e le mafai ona sili ona maualuga. Fugalaau fou ma fualaʻau, cereals ma cereals, fatu ma nusipepa o le a fesoasoani i le tau faasaga i cholesterol. O iʻa ma aano o manufasi e le tuʻuesea, ae e tatau ona lagoʻa. E tatau ona suia iʻa iʻa i le mumu, o le omega 3 acids. E mafai ona e 'ai fuamoa kuka.

O gaʻo manu e tatau ona suia i le suauʻu manogi. Ua faaitiitia le tele o masima. O meaai e tatau ona tupu i ni vaega laiti i le tele o taimi i le aso.

O ipu nei e matua faasaina:

  • puaa gaʻo ma le tamai mamoe,
  • mea taua ma meaai anapogi,
  • pata ma le margarine,
  • pusa ma meainu suamalie.

E le gata ina fesoasoani i le puipuiga o le tino, ae puipuia ai foi puipui o toto toto mai palapala o gaʻo matautia, e tatau ona taʻua faapitoa.

Ina ia fesoasoani i le taumafa taumafa, e fautuaina le faamalositino.

Vaega o togafitiga faafomaʻi

Talu ai ona o le faʻaaogaina o tupe teu o le cholesterol e mafua mai i le gaʻo ma le gasegase ole gasegase, ua fuafua ai togafitiga fualaau e faʻafefe ai nei mea faʻalavelave: faʻasaʻo le metabolism ma faʻamaloloina maʻi gastrointestinal.

Ua faatonuina e le fomai ni fualaau e tuuitiitia ai le cholesterol toto (statins, fibrates), fua o le ate ma vitamini.

I le faaopoopo atu i ai, o meaʻai ma teuteu o vailaʻau faʻasaina ua fautuaina, ma e mafai ona lūlūina le paʻu i ni mea faʻafeiloaʻi e faigofie ona faʻafefe ai le paʻu, aveese le taulaʻi mulimuli.

Fenugreek fatu mo le aveeseina o pusa cholesterol i lalo o mata

Mo le mou ese atoa o le le fiafia, o fenugreek fatu e faʻaaogaina, lea e mafai ona faʻaaogaina faʻapitoa e avea ma sui i totonu ma fafo:

  • E lua teaseti o fatu e fagogo i le po i totonu o se ipu vai ma ave i aso uma i luga o se manava gaogao.
  • O fatu e faʻafefiloi i le vai i le po, lea e faʻapipiʻi i totonu o nofoaga afaina i taeao uma.

Xanthelasms ua aveeseina i se auala e leai se afaina, e le vave tele, ae sili atu ona manuia. O le togafitiga e le itiiti ifo ma le 4 masina.

Aisea e tupu ai xanthelasms

Xanthelasma o se neoplasm callesterol neoplasm lea e masani ona tupu i totonu o le laumata pito i luga. O foliga vaaia o le cholesterol luga o luga o mata e fesootaʻi ma le solia o le lipeta metabolism i le tino ma le tele o triglycerides i le toto.

O le mea moni, o nei neoplasms e le matautia mo le tele o seneturi, latou te le afaina ai le mafai ona iloa, e le mafua ai le tiga poʻo le le faʻavaivai. E tele faafitauli e fesoʻotaʻi ma le vaʻai matagofie o foliga vaaia. E mafai e se tagata ona faia se tasi pe sili atu faʻamalolala.

Togafitiga metotia

O togafitiga e aofia ai na o aafiaga faaletino, e pei o kulimi, fualaau faasaina, taaloga ma taumafa o le a le mafai ona faʻaumatia le papa ua uma ona faʻavae i totonu o le vaa. E tolu vaega taua o le aveesea o xanthelasm:

  • tagi
  • taʻavale
  • laser irradiation.

E naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻamaonia togafitiga ma le aveeseina o faʻamalolala maualuga i luga ae o mata, aua ao lei filifilia se metotia, e tatau ona e suʻeina ma le totoa le tagata maʻi ma ia mautinoa e leai ni faʻalavelave, e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, gaioiga o le inflammatory, overwork, faaleagaina o le vascular network.

Faʻaiʻuga o pulu cholesterol i luga o uila

I le taimi nei, o mafuaʻaga uma o le atinaʻeina o siaki xanthomatous i mata e leʻi faʻamautuina lelei. O le mataupu autu e taua o le faaletonu o le tino i le tino ma se faaletonu i le lipid metabolism. Ona o le faʻaaogaina o gaioiga gaʻo o gaʻo, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le pusa cholesterol i luga o le laumei.

O le tele o taimi, o nei teuina o le cholesterol e mafai ona matauina i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, faʻapea foi ma le mamafa o le mamafa o le maʻisuka ma i latou o loʻo i ai faʻalavelave i gaioiga endocrine o le tino.

E i ai mea e ono mafai ai ona maua ni lanu samasama o le cholesterol i lalo o mata:

  • Faʻaleagaina o faiga faʻasolosolo i totonu o le tino,
  • Faʻasologa o le mamafa o le tino - oona,
  • Mea le lelei ma le le paleni meaai paleni, o le tele o meaʻai gaʻo i le lisi o aso taʻitasi,
  • Taimi taimi o le ava malosi ma le ulaula tapaa,
  • O se olaga le tumau ma le le lava o le avega ma le gaioiga,
  • Family hypercholesterolemia,
  • Faʻafitauli i le galuega o faʻalauga ate.

O le tele lava o taimi, o siama cholesterol i mata o mata o loʻo mataituina i tagata e iai ituaiga faʻamaʻi:

  • Cirrhosis o laula o le ate,
  • Faatasi ai ma le faamaʻi, pancreatitis,
  • Nephrosis o le ituaiga lipoid,
  • Faʻasologa o le myxedema.

O isi kilokalama e maua mai i le le lelei o le tagata, ma o le maualalo o le gaioiga e mafua ai le sili atu i kilokalama e pasi i le togafiti o le gaʻo, ma o lenei mea o se vaega o le tino o le tuueseina o le cholesterol i le tele o seneturi.

Cholesterol plaques i luga o eyelid o gaʻo susu i le pito i luga o le mata. O nisi taimi e mafai ona tupu i le laumalie maualalo. Papatusi e leai ni mea e leai se mea e iai ma e maua ai le faʻafeusuaʻi ma le faʻavaivai o le lipids.

Cholesterol neoplasms e mafai ona tupu i luga o le tasi le uila, pe mafai foi ona i ai ni manua i luga o eyelid uma i luma o mata.

E le gata i lea, e mafai ona mataituina tupe teu i totonu o se pusa se tasi, pe i le tele o ni laupepa samasama lapopoa, ona fusia ai lea i totonu o le tele o le cholesterol, e pasia i le pito o le laumata.

O se cholesterol e paʻu mai i luga o le lupe e faʻafuaseʻi ona faʻaalia, ma e leai ni faʻaaliga i luga o le paʻu o mata aʻo leʻi i ai.

E leai se pulupulu o le paʻu, poʻo le mumu i luga o le saite o le cholesterol mai le tino i le tulaga o se pusa.

O faailoga iloga o le atinaʻe o xanthelasma o:

  • O le tele o le pepa e mafai ona maua mai i le tele o sina laʻititi i le tele o se pi pi,
  • E le mafai ona tupu se pusa cholesterol i se neoplasm leaga,
  • O le tele o laulau o se vailaʻau teuteu i mata,
  • E naʻo latou lava, o tupe teu cholesterol i luga o laumata e le pasi, ma afai e le faʻaaogaina togafitiga ia i latou, o le a faʻapupulaina pusa ma maua mai ai le neoplasms fou cholesterol.

E seasea lava, o le xanthelasms i luga o laumata e faʻaalia i le taimi o le tamaitiiti, atonu o se faailoga lea o le hypercholesterolemia faʻatoʻateleina i tamaiti, faʻapea foi ma le le atoatoa o le galue i totonu o sosoʻo o le ate, o le toto totoga ma le tino o le fatu.

Faʻailoga

Ina ia faia se siaki saʻo o le xanthelasma i luga o laumata, e tatau ona fai se suʻega ma se fomaʻi. E tusa lava pe a uma ona suʻeina le tagata maʻi, e mafai e le fomaʻi ona faia le faʻamaonia saʻo, ona o mea taua i luga o eyelid o le eseesega i le va o le xanthelasma ma isi neoplasms.

Mo faʻamatalaga, e faʻaaogaina ai se vilivili, lea e faia e ala i le tataina o se tioata faʻapitoa i luga o le pepa cholesterol.

A faʻaosoosoina le mamafa i luga o le xanthelasma, o loʻo i ai se tafe mai le toto, ma o se lanu samasama o le teuina i luga o mata e mafai ona vaaia.

E tatau ona pasia se faʻataʻitaʻiga o le toto mo le faʻaoʻoina o molimulalalamila i totonu e ala i le metotia ole fusi o le lipid biochimium.

O nisi taimi e faia ai faʻamaʻi e le fesuiaiga o togafitiga faʻasolosolo ma paʻu o le susu i foliga, luga o laumata i luga ma lalo ifo, ma ia vaʻavaʻaia foi le pseudoxanthoma o le pepa e mafai ai.

E faʻapefea ona ave faʻamalama o le cholesterol i luga o laumata?

Pepa o Cholesterol i luga o laumata e leai ni togafitiga faʻapitoa, ona o faailoga faailoga ia o le faateleina o le cholesterol i le toto.

O togafitiga e tatau ona amata i le faavaeina o le mafuaaga, ma o le togafitiga e tatau ona taulai i le aveeseina, ma o le xanthelasma i luga o le laumata o le a amata ona faaitiitia i le fuaina o le fualaau faasaina.

E tatau ona aveese le tino o le mamafa o le mamafa, lea o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi ai le metabolism lipid.

I le tulaga o le maʻi suka, ina ia mafai ona faʻaumatia cholesterol xanthelasma i luga o laumata, o fualaau e pei o Insulin ma Thyroidin e mafai ona faʻatulagaina.

Faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o togafitiga o le hypercholesterolemia, o meaʻai paleni meaʻai ua faʻamaonia, faʻapea foʻi ma fualaau.

Faʻatau togafitiga

Afai o le taimi o suʻesuʻega na maua ai se solitulafono i le lipid metabolism, ma le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, ona faʻaaogaina lea o auala togafitiga i le faʻaitiitia o le lipoproteins ma toe faʻafoʻi ai le gaʻololo i le tino.

Mo togafitiga faapena, o vailaʻau nei e faʻaaogaina:

  • Parmidin papa
  • O le fualaau faasaina Cytamifen,
  • Lipamide vailaau,
  • Medication Dioponin.

I le avea ai o se togafitiga faaopoopo, o togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaaoga, ma o le faʻaaogaina o meaola - ascorbic ma le nicotinic ua faʻatulagaina foi.

O sauniuniga ma molinium molecula e aofia ai foi i togafitiga, ma o Essentiale e faʻaaogaina e togafitia ai sela ate.

O fualaau uma ua faatonuina e le fomaʻi, faʻapea foʻi ma vailaʻau e faʻavae i vailaʻau ma togafitiga e tusa ai ma togafitiga faʻasoifua maloloina.

O fualaau uma mo le togafitiga o pusa o le cholesterol i luga o foliga e tele ai aʻafiaga o le itu, o lea e le mafai ai ona faʻaaogaina e avea ma fualaau.

Aua nei galo o laau e iai foi le togafitiga o le togafitiga ma e mafai ona afaina ai le tino pe afai e le talafeagai.

O fualaau uma mo le togafitiga o pusa o le cholesterol i luga o foliga e tele naua aafiaga e aofia i le ↑

Auala mo le faʻaaogaina i fafo

Mo le togafitiga o pepa o le cholesterol i mata, o se togafitiga lelei e maua mai i vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i le nofoaga o paʻu o le paʻu:

  • Ikontol o suauu. E faʻaaogaina i le papa faʻailoa e afaina. E tatau ona faʻaaoga e le itiiti ifo i le 14 aso,
  • Faaaoga mo togafitiga o paluga o le paluga na saunia e oe lava. E saunia e tusa ai ma lenei fua - se sipuni falaoamata, faaopoopo le 1 fuamoa, meli, ma uʻu le paluga. E tatau ona togiina seia oʻo ina avea ma mea e vaivai ma vaivai. E tatau ona faʻaaoga lenei paluga mo le 10 - 15 minute, i isi aso uma. O toega mai le seneturi ua fufuluina i le vai manino, e aunoa ma le faʻaaogaina o otaota,
  • Hydrocortisone o suauʻu e faʻaaoga i se pusa. E tatau ona faʻaaogaina ae le o se mea malulu 2 i le 3 taimi i le aso. E tatau ona togafitia i se suauʻu faapena mo le itiiti ifo i le 21 aso. O le suauʻu e faʻamalolo ai foi ma le maʻilaʻi ma le maʻila.

Faaaoga togafitiga i le lotoifale, e tatau foi pe a faatonuina e se fomaʻi.

O togafitiga ua filifilia lelei e toe faʻafoʻi ai le lipid metabolism, ae o le faʻaumatiaina o le faʻamalama o le cholesterol muamua i le itu o loʻo i ai vailaʻau e le aoga. O se metotia faʻaaogaina e faʻaaogaina e aveese ai pusa.

E i ai le tele o filifiliga mo metotia mo le faʻanoanoa o le xanthelasma i luga o le laumata, lea e filifilia e le fomaʻi o loʻo auai:

  • Faʻasalaga faʻasalaga laser
  • Aveesea o le xanthelasma e ala i le electrocoagulation,
  • Faʻatau togafitiga faʻapitoa ma faʻaaogaina faʻaaogaina faʻaaogaina.

O faʻagasologa faʻapitoa e faia i lalo o le faʻaleagaina o le tino ma o le tagata maʻi e le o faʻamaonia togafitiga. Afai e lapoa le lipid plaque, ona aveesea lea naʻo le auala o le diathermocoagulation.

Afai o le lipid plaque e faʻalautele le laumei, ona aveesea lea ma se vaega o le matafaga o loʻo aʻafia.

O faʻasalalauga faʻapipiʻi e togafitia i se vailaʻau faʻasaina faapitoa e faʻateleina le faagasologa o le faʻamalolo. O le faʻapipiʻi faʻapipiʻi ile eyelid e faʻamalolo atoa ile 10 i le 12 aso.

Faʻapipiʻi faʻasalalau e togafitia i se vailaʻau faʻasaina faʻapitoa. e aofia i le ↑

Fofo faʻapitoa

I le avea ai o se togafitiga faʻaopoopo mo pusa cholesterol i luga o laumata, ua fautuaina e fomaʻi fualaau e faʻavae i luga o fualaau faʻapitoa tau vailaau.

O lenei ituaiga togafitiga e umi se taimi umi, ae le mafua ai ni aʻafiaga i luga o le tino ma e faʻaalia ai se faʻasologa o togafitiga faʻaauau.

O fua masani e sili ona faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa mo togafitiga o le xanthelasma:

  • 100.0 kalama o le rose, 100.0 kalama o le pepa tipi, 75.0 grams o fugalaau ola. O fualaau uma e tatau ona faʻaaoga lelei. Ina ia saunia se galu faamalolo, e tatau ona e ave 3 sipuni tele o lenei paluga ma sasaa le 600.0 mililiters o vai mama. Suauu lenei paluga mo le 1 - 2 minute ma tuu le laulau e afifi mo le 3 itula. A maea le filiga, ave pe a ma le 150.0 mililita 3-4 taimi i le afa afa ile itula ao lei faia se taumafataga. O le togafitiga faʻatasi ma lenei paluga e 2 masina, ma pe a mavae le 30 aso, toe fai le lava lua masina,
  • Talosaga i le togafitiga o le xanthelasma hellebore plant. 50.0 kalama o le hellebore (aʻa faʻaaogaina). E tatau ona fufulu lelei ma sasaa le 70.0 miligrams o vai mama. Faataga le paluga e faʻaaoga mo le 12 itula (sili ona faia i le po). A maeʻa le 12 itula, ia faamama le mea e faʻafefete ma inu i le taimi nei. Hellebore e faʻaalu i le aso. O le togafiti togafitiga o togafitiga ma lenei faʻasalaga e le itiiti ifo ma le 12 masina,
  • O le laau o le kinnamon laau, e aoga foi i le togafitiga o wen ma cholesterol neoplasms i luga o le tino. Mo le mauaina o se togafiti o togafitiga, e tatau ona e 'aina le sipuni se tasi o le kinnamon i le aso (e mafai ona e faʻaopopo i meaʻai ma inu).

I le faʻaaoga tatau o vailaau faʻasaina, latou te vave faia le togafitiga o palestelala i luga o le tino, ma i se faʻafitauli matuia o togafitiga, e tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau faʻatasi ma togafitiga.

O meaai paleni paleni o le auala autu lea o le togafitia o le maualuga o le cholesterol maualuga i le toto, lea e mafua ai le maualuga o le cholesterol ma le tino o le tino i totonu o le tino.

E tatau ona vavaeeseina atoa gaʻo o manu mai le meaʻai ma sui i fuālaʻau fuālaʻau, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le suka ma suamalie suamalie.

O falaoa ma mea e tao ai falaoa mai le maualuga o le falaoamata papaʻe e faʻaleagaina ona e le gata ina latou siitiaina le index cholesterol i le toto, ae faateleina foi le suka o le toto.

E tatau foi ona tausisi i mataupu faavae ole taumafa o le cholesterol:

  • Meaʻai - 5 - 6 taimi i le aso, i ni vaega laiti,
  • O taimi uma e te 'ai ai, e tatau ona e faʻaaogaina suauu manogi e sili atu i le 1 - 2 teaseti. E mafai ona e 'ai le pata o le povi - 25.0 kalama i le aso, o fuālaʻau fuālaʻau - 75.0 grams,
  • Inu vai e le itiiti ifo i le 2000.0 milliliters i le aso,
  • Faʻaititia le faʻaoga o masima i le 2.0 - 5.0 kalama i le aso,
  • Faailoa le faʻaaogaina o le iʻa iʻa i totonu o le taumafataga 3-4 taimi i le vaiaso,
  • 60.0% o le aofaʻi o meaai i aso uma e tatau ona avea ma fualaau faisua - fou ma pe a maeʻa togafitiga vevela, faʻapea foʻi ma le tele o lanu ma fualaau aina.
Taumafa - 5 - 6 taimi i le aso, i ni vaega laitie aofia i le ↑

Puipuiga

Faatasi ai ma se numera o le cholesterol faateleina, o auala puipuia ma togafitiga e le o fualaau faasaina e fesootaʻi, aua latou te mafaia ona aloese mai le atinae o le atherosclerosis i le tino o togafitiga faafomaʻi.

O se soifua maloloina lelei o le a fesoasoani e aveesea faʻamalama o le cholesterol i luga o le laumei, ma i ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le igoa o le cholesterol, e faʻaumatia atoa ai lenei maʻi.

Auala e puipuia ai ma togafitiga:

  • Tuuina atu vaisu le nicotine,
  • O aso uma e savali ai i le ea fou, lea o le a faʻaleleia ai le gaioiga ma faʻafilemu le faʻalavelave o le tino,
  • Fai galuega i le taeao - e amataina uma faiga faʻavae i le tino,
  • Taofi le inu ava malosi
  • Faʻatau le oona,
  • Ia mataituina pea le faasinoupu o le toto ma le kulukose i totonu o le toto ma faasaʻo i se taimi talafeagai,
  • Taumamafa i se soifua maloloina lelei ma siaki pea lau cholesterol.

Fuafuaga o le olaga

Cholesterol plaques i luga o laumata e le o se mea taufaamatau i le ola, ae o se vailaau manaia mo se tagata.

Ae e le mafai ona e tuua lenei maʻi e aunoa ma togafitiga, aua e tatau ona e manatua o le xanthelasma o se taunuuga o le faateleina o le igoa o le cholesterol i le tino, lea e mafua ai le atherosclerosis ma pathologies o le fatu cardiac, ma e matautia tele i se foliga faigata.

Faʻasalaga

O le metotia o le tagi o le a fesoasoani vave ma e leai ni mea e faʻaumatia ai faʻamau i luga o laumata. O le faʻataʻitaʻiga e maua ai le faʻalauiloaina o le tino i tumama malulu. I le taimi o le tagi, ua faʻaumatia le tino o le xanthelasma, ma o le cholesterol e alu i totonu o le bloodstream.

  • i le tulaga o se tamaʻi peleti, e tasi le taualumaga e lava mo le faʻaaogaina atoa,
  • o lenei metotia e le manaʻomia ai le faʻaleagaina faaletino i le amiosaʻo o le tino, o le mea lea e le tuua ai le maʻila,
  • aveeseina e le manaʻomia ai faʻamaʻi poʻo vailaʻau faʻamaʻi,
  • o le taualumaga e oʻo atu i le afa itula.

O le le lelei o le auala tagi:

  • tulaga lamatia o le maalili o le maalili o masini o mata ma le laumata,
  • e le mafai ona faia i tagata ei lalo o le 20 tausaga,
  • tele faʻamaʻi (faʻamaʻi, siama, glaucoma, faʻasaʻo ma isi).

O le faʻailoaina o le a fesoasoani i le toe faafoi mai o se foliga vaaia matagofie, o le a le tuua ai le maʻila ma isi faailoga. Manatua o se taotoga e manaʻomia ai tomai, aua o le galulue faatasi ma mata e masani ona tumu i tulaga lamatia, o lea e na o se fomai e mafai ona faia.

Taofiaga faʻagata

O le faʻaaogaina o se faʻagasologa tuai ma faʻamaonia e aveese ai pusa cholesterol. Ole aveeseina lea e manaʻomia ai le faʻamaʻi ma le tausiga mulimuli ane mo le manua faamalolo. O le tagata gasegase e faia se mea itiiti i totonu o le xanthelasma, pe a maeʻa ona vavaeeseina ma le vaʻaia mai vaa e tuʻuina mai le neoplasm ma aveese. O le manua e tatau ona sisi, o filo e mafai ona faʻamagaloina pe aveesea.

I aso nei, o lenei metotia e masani ona faʻaaogaina, ona o le aveeseina o le peleti na te faʻaaogaina ai ni maʻila laiti i luga o laumata, e tusa lava pe na faia lelei le taotoga. I tulaga lelei, e taua le taʻua na o le togafitiga o le xanthelasma e faʻamaonia ai le aveesea atoatoa o vaega uma o le neoplasm ma toetoe lava a faʻaumatia atoa lona tuputupu aʻe.

O togafitiga Xanthelasma e mafai ona faia i le microsurgically, o sea gaoioiga e sili atu le tau, ae o le taula mai le vaega o le a itiiti ifo.

Laser irradiation

O se tasi o metotia mo le aveeseina o pusa o le cholesterol o le laser irradiation, lea e mafai ai ona e aveeseina ma le saogalemu le xanthelasma e aunoa ma se faailoga. O le laser e fai i lalo o le paʻu i luga o le paʻu o le cholesterol, e mafua mai i lenei mea o loʻo i ai se resonance, o loʻo fano ai tisoa o loʻo siomia ai xanthelasma, ma o le cholesterol e faasolosolo malie ona tuʻuina atu i le toto.

Faʻapitoa o le faʻafefe o le laser:

  • faiga vave ma leai se tiga
  • o togafitiga e leai ni faailoga i luga o le paʻu o le laumei,
  • o le tulaga o le toe faʻaleleia e maualalo ifo nai lo le faʻaoga,
  • o le faʻafitauli o faʻalavelave taotoga e itiiti ifo.

  • e le mafai ona faia i mea faʻapipiʻi uamea i le paʻu o foliga,
  • mata mataʻutia e mafai ona ita,
  • se taimi i le maea ai o le faʻatinoga, e manaʻomia le tausiga o paʻu o laumei.

E sili atu le saogalemu i le faʻamaʻaloina o pepa o le cholesterol ma le laser nai lo le faʻafefeina, o lenei faiga e leai ni uiga o le vaega o le kopa i luga o le paʻu ma pe a uma le faʻataʻitaʻiga muamua, o le a avea le eyelids ma mea masani.

Faʻamālōlō togafitiga

Faʻaauau le tausiga o le tino, e ui lava e le faʻamaloloina pusa o le cholesterol, o le a fesoasoani e puipuia lo latou atinaʻe ma le alualu i luma. E le gata i lea, o laumei e ola ma ola maloloina o le ki lea i foliga laiti ma matagofie.

O le fili autu o le xanthelasm o le toto toto lelei, ma o le a maua e se masini malu. Ia faʻaaoga i aso uma se kulimi faapitoa i luga o ou laumata ma faʻafefiloi lou paʻu i se poro lio, ae aua le faʻaosoina. Ua lava lea e tuʻuina atu ai se faʻatinoga 5-7 minute ao le i momoe.

O massage e le gata o le tusi lesona, o se isi metotia o le muscle exercise. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tu i luma o le faʻata, ia mautinoa e faʻaaoga le kulimi poʻo le suauʻu i luga o ou laumata. Mulimuli i laasaga nei.

  1. Kuni ou mata, moeiini ou mata, ona tatala lea i le lautele pe mafai, toe fai lenei taamilosaga 10 taimi.
  2. Fufulu ma taofi maso i lenei tulaga mo le 5-10 sekone, ona tapuni lea o ou mata ma malolo sinamu. Toe fai 5 taimi.
  3. Lisi vave mo le 30 sekone, o le a fesoasoani e faʻafilemu maso.

Manua vevela

O le isi auala aoga o maso mafanafana. Latou te faʻavaveina le tafe o le toto ma faʻafefea ai toto toto, o lea e sili atu ona faigata le tuʻuina o plaques. E mafai ona e filifilia soʻo se puipui: e faʻavae i luga o mea e manaʻomia ma faʻafefiloi, mai le omea ma isi. O le tulaga autu o le vevela o le faʻafefiloi, lea o le ai luga o le paʻu e le tatau ona maualalo ifo nai lo le 30 tikeri, ae le sili atu i lo le 40, ina ia le mu ai le paʻu.

O le togafitiga o pepa o le cholesterol i le mata o se mea faigofie, ae e manaʻomia ai le faʻaauau pea o le aʻafiaga, aua a aunoa ma le tausisia o togafitiga, e mafai e se tagata ona lamatia le xanthelasma faifai pea, faʻapea foi ma le faateleina o le numera. Aʻo le i faia se gaioiga, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi ina ia le lamatia ai mata.

Togafitiga o faaputuga cholesterol i lalo o mata

Xanthelasma o le taunuuga o le teuina o gaʻo e faaputuputu solo i mata. E mafai ona tupu lenei mea i tagata o vaitausaga uma, ae masani ona maua i le ogatotonu ma le matutua. Xanthelasms e masani lava e le o tiga, ae e mafai ona latou alualu i luma ma mafua ai le le mautonu pe afai e le togafitia. Afai o le mafuaʻaga o le dyslipidemia, e mafai ona oʻo atu i ni faafitauli ogaoga i le taimi. O le mea moni, o le tasi suesuega na maua ai se sootaga i le va o le xanthelasma ma le fatu fatu ma le atherosclerosis ogaoga.

E i ai auala eseese ma togafitiga e mafai e se fomaʻi ona faʻaaoga e aveese ai pusa o le cholesterol ma lalo o mata. E mafai foi ona ia fautuaina suiga o le olaga e pulea ai le cholesterol toto.

Suauu suauu mo togafitiga o le xanthelasma

O le suauu suauu e aofia ai le ricinoleic acid, lea e aveeseina ai le laiti, o fua o le cholesterol talavou. O le suauu mama o le castor o loʻo faʻapalaina i le sipuni o le cotton ma faʻaaoga i le nofoaga ua afaina. A maeʻa se massage faʻapitoa, faʻafeiloaʻi le suauu e sulu i totonu o le paʻu, faʻapipiʻi le disk i le xanthelasma ma alu ai i le po. O se faiga faigofie e toe faia i afiafi uma.

Xanthelasma Garlic Remover

O nai pupuu o le kalaka i luga o se manava gaogao o se tulaga lelei sili lea i fualaau faasaina, e le afaina ma sili ona aoga. E le gata i le faʻaaogaina o laʻau e le gata i totonu - ua maua ai le lauiloa o le kelekale ona o le faigofie o sauniuniga ma le lelei.

O le faia o se laei talatala mo le faʻaaogaina pito i luga e le faigata:

  • 'Otiʻese nifo pe faʻasili i latou i totonu o se faʻapena pasene.
  • Faʻaauau le vaega ua afaina, ia ufiufi i le gau ina ia le ulu atu le sua i totonu o mata.
  • Taofi mo le 15 minute ma fufulu i le vai mafanafana.
  • Toe faia se tasi i ni nai aso i se laina.
O le faʻamaonia i le faʻaaogaina o le kalaka e mafai ona na o le paʻu o le tino, lea o le a tali atu i le mu o le phytoncides o le laau. Aʻo le i faia taualumaga, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi.

Faaaogaina o le Vinegar Apple Cider

O le Apple cider vinegar vinegar o le a faʻaaoga lelei ai le faʻaaogaina o le cholesterol ma fesoasoani i le ate e aveesea ai toxins mai le tino. Vinegar e mafai ona faʻamaʻaina i totonu ma avea o se vailaau vaifofo, faʻafefe i le vai. Sauniuniga o vailaʻau e le faigata:

  • O se sipuni sipuni o le vinika o loʻo faʻafefiloi i se ipu vai ma le meli ma faʻaalu faalua i le aso.
  • O le sipuni o le cotton ua tuu i totonu o le vinika o loʻo faia i luga o le nofoaga ua afaina mo le lua itula

Ina ia aua neʻi mu le paʻu, e tatau ona faʻafefeina le vineta i le vai. O taunuuga o togafitiga faigofie o le a matauina i ni nai aso.

Amene e aveese ai le cholesterol deposits faataamilo i mata

O mea aoga o almonds ua leva ona lauiloa, ma o lona gafatia e tuuitiitia le cholesterol ua faamaonia e saienitisi. O se meaai ma almonds e faʻaititia ai le lamatiaga o fatu fatu.

Alu susu i le vai i le po e mafai ona 'aina i le taeao mo le' aiga o le taeao. Paʻu i le paʻu ma faʻafefiloi ma le susu (1 sipuni) e aoga i aso uma e faʻaaoga i le nofoaga tiga ma fufulu pe a uma le faʻamago.

Tele mafuaʻaga o le toto maualuga o le cholesterol

Cholesterol i le tino o le tagata e maua mai i le ate, o nisi o gasegase ma gaʻo. I le taimi lava e tasi, o le cholesterol na gaosia e gaʻo e naʻo le 80% o le aofaʻi o le cholesterol i totonu o le toto.

O le 20% totoe e ulu atu i le tino ma mea taumafa e masani lava o manu. E masani lava ona suia lenei fuainumera i le tasi itu poʻo le isi. O se tamaloa lava ia e aʻafia lenei vaevaega ma ana meaʻai ma lona ola.

O le cholesterol toto e maua i foliga o lipoproteins maualalo ma maualuga. O le mea lea, o le lipoproteins le maualalo e pei o le "leaga," o le faateleina o la latou laasaga e tau atu ai i le fausia o ni atherosclerotic plate i totonu o le sami ma faaoso ai osofaʻiga o fatu ma le sasa. A oʻo mai i le faʻaleleia o le cholesterol, o loʻo faasino atu i le faateleina o LDL.

O le maualuga o le cholesterol toto e tulaʻi mai ma mafuaʻaga nei:

1. O le taumafaina o le tele o gaʻo, oloa gaosiga mamafa. O nei meaʻai gaʻo, meaʻai susu ma le maualuga o pasene o gaʻo, pusa i luga o le margarine. E taua foi le tilotilo i le igoa pe a faʻatau oloa. Paʻu ma le suauu popo ma o loʻo i ai punaoa autu o LDL.

2. O le mamafa e fuafua e faateleina le lipoproteins maualalo.

3. O se olaga ola solo. I le gaioiga faaletino, o le pasene o lipoproteins e sui - "faateleina" lipoproteins, ma LDL ua pa'ū.

4. Tausaga ma le tauleleia. I le mavae ai o le 20 tausaga, o le physiologically, o le maualuga o le cholesterol i le toto e amata lemu lemu, e tusa lava po o le a le mea muamua. E le gata i lea, afai ei ai i se tagata se vailaau faʻasolo i ituaiga faʻamaʻi, e aoga le pulea o le maualuga o le cholesterol i le toto.

O loʻo i ai se faʻamaʻi - o le hypercholisterinemia o le aiga, lea e sili atu ai le maualuga o le lipoproteins i le maualuga lipoproteins maualuga. O le maʻi e seasea.

O faʻaaliga i luga o le paʻu ua faʻaalia ai le faateleina o le cholesterol

O le paʻu o le tagata e faʻaalia e le gata o se mea e puipuia ai, ae o se mea fiafia foi. O le mea lea, o le tele o togafitiga faʻaleagaina ma faʻafitauli o le tino e masani lava ona aliali i luga o le paʻu.

O le paʻu, e pei o le, e faatea ese mai le tino ma tuʻuina atu i le tagata se faailo e uiga i le gauai atu i lo latou soifua maloloina. O lea la, o le faateleina o le toto cholesterol sili atu i le 6.24 mmol / l e faʻaalia i luga o le paʻu. E mafai ona masalomia le maualuga o le cholesterol pe a oʻo mai xanthomas i luga o le paʻu.

Xanthomas - O faʻavae nei i luga o le paʻu lea e faʻaputuina ai le lipids i macrophages o vaʻa. Xanthomas o loʻo latalata ane i vaʻa toto ma tupu aʻe ma lipoproteins maualalo. Xanthomas e faʻaalia i taimi uma le solia o le lipeta metabolism.

O ituaiga autu o xanthomas i luga o le tino ma le maualuga o le cholesterol

E 5 ituaiga o xanthomas, e faʻatatau i le nofoaga i luga o le paʻu o le tino:

1. Flat xanthoma - faʻalauiloaina i le vaega o paʻu pipii i alofilima ma alofilima.

2. Xanthoma latalata i mata. O lenei ituaiga xanthoma e taua o xanthelasma. O lanu samasama samasama faataamilo i mata. Le ituaiga masani o le xanthoma.

3. xanthoma tui - o loʻo i luga o le paʻu o le totoa, tamatamai lima, tulivae, lima.

4. xantame lapopopo nodular e faʻasalalau solo i luga o le tino atoa o le paʻu. O le taatele o le localization o le pito i tua o ogavae ma papa.

5. Taleni xanthoma - i luga o tuluvae ma luga o le tendon Achilles.

I le avea ai o se tulafono, e seasea ona vaʻaia e tagata le faʻasalalauga i luga o le paʻu o le tino faʻatasi ma o latou laʻitiiti laʻitiiti, ma e le faʻapipiʻi i taimi uma i latou. Ae o xanthomas i luga o mata, e pei o mata ma eyelids, e taʻua o xanthelasma, e masani ona tosina mai ai tagata ma tagata faʻamaʻi. E le gata i lea, e le na o se logo e uiga i le le atoatoa o le tino, ae o se vailaʻau faʻalelei ma faʻalelei.

Manatua, o lanu samasama i luga o laumata ma ogatotonu mata (xanthelasma) o se faailoga o le toto maualuga o le cholesterol.

Xanthomas e mafai ona alu ese i le togafitiga o le mafuaaga - toto maualuga o le cholesterol. O taumafa ma faamalositino, e pei ona malilie i ai le fomai, o le a toe faafoi le mama ma le mama.

Taua o le sailia o xanthomas ma le maualuga o le cholesterol

A e suʻeina se tagata maʻi, e tatau ona e suʻeina o ia mai le ulu i le toe. Mo le faʻamautinoaina o faʻamaʻi uma, ua na o se faʻaopoopoga. I le faʻaaloalo i tulafono o suʻesuʻega talafeagai, o le a mafai e le fomai ona iloa le auai o xanthomas ma, o le mea lea, ua faateleina le cholesterol i le toto.

O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai aʻafiaga ogaoga e pei o osofaʻiga o le fatu ma le sasa. A maeʻa, pe afai e sau "cholesterol maualuga" i luga o le paʻu, ona mafai lea ona e mafaufauina mea o loʻo tupu i totonu o vaʻa a se tagata.

O masini tagata e iai le maualuga o le cholesterol i totonu e foliga mai o masini e faʻaogaina ai le pata pata. O nei pusa e mafai ona tutupu vave pe afai e le faia e se tagata ni fua, ma taitai atu ai i ni faafitauli faigata.

O le mafuaaga autu o le tele o osofaiga o le fatu o le faateleina lea o le cholesterol, lea e lei gauai atu i ai se tagata. Ma o xanthomas i luga o tino o tagata matutua o nisi taimi e le faalavelaveina.

O le mea lea, e taua le malamalama e leai se mea e na o le paʻu lava e aliali mai. O mea uma lava e fai i luga o le paʻu e momoli ai faʻamatalaga. Ma o lenei faʻamatalaga e manaʻomia le faitauina saʻo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e gauai ia te oe lava ma talanoa i se fomai i le taimi.

O gaioiga e faʻaleleia ai le microcirculation ma puipui ou mata mai xanthomas.

E masani lava i luga o laumata, i luga o le paʻu o foliga, e mafai ona e maitau le faʻaalia o lanu samasama laʻitiiti. I le avea ai o se tulafono, o nei mea o xanthelasms, poʻo ni pusa. O nei pusa e aofia ai neoplasms o se lagona lelei.

O le mafuaʻaga o le faʻaalia, o le mea autu, o se faʻalavelave faigofie o le gaʻo gaʻo. I le tulaga o le gasegase o le gaʻo o gaʻo, o le faateleina o le tuufaatasiga o le toto o ia vaega e pei o le cholesterol ma le suka e tupu, ma faatasi ai, e mafai ona i luga se paʻu i luga o le paʻu o foliga.

Taua! O le mea moni, o mafuaʻaga mo lona faʻatulagaga e le tatau ona taitai atu ai i tatou i le mea moni o loʻo tatou talanoa e uiga i le maʻisuka, toto maualuga poʻo le mamafa.

O le a le papa?

I lona tuufaatasiga, o se pusa cholesterol e aofia ai le cholesterol ma le triglyceride, o lenei tuufaatasiga e fausia ai le neoplasm. O le tele lava o taimi, o le papa o loʻo maua i le pito i totonu ole eyelid pito i luga.

E mafai foi ona maitauina o le plaque o se "faʻamaʻi tamaititi", i le uiga o le tele o le paʻu e foliga mai i fafine, talu ai o le tino o le tino e sili atu ona afaina i faʻafitauli i le metabolism ma le faaputuputu o le cholesterol.

I le ituaiga o faatulagaga, o pusa e mafai ona faʻatusalia uma i faʻaaliga iloga ma i le tele o tagata.

I le faʻamuamua, o faʻamau i luga o foliga, i le tele o seneturi, e le tatau ona aafia ai le faʻaaliga. Ma e sili atu ona le mafai ona faapea mai o le xanthelasma e ono lamatia ai le soifua maloloina o tagata. I le lautele, naʻo le faafitauli lava e fesoʻotaʻi saʻo ma le pepa o le vevela le fiafia.

E le gata i lea, tusa lava pe maeʻa le aveeseina o le pusa, e mafai ona toe faʻafouina, talu ai e aunoa ma le togafitiga o le mafuaʻaga, o lona uiga, e aunoa ma le faʻamautuina o le metabolism, o le faagasologa atoa e toe maua ai se vaʻaiga faʻalelei.

O a mea e mafai ona ofoina atu i togafitiga

I le togafitiga o pusa i aso nei, e tele auala masani e faʻaogaina, ma o ia mea uma e fai ma sui o le aveeseina o le neoplasm. I totonu o le fatu:

  • Faʻamālōlōina togafitiga faʻapitoa. O le faʻamalama e faʻasalaga pe tatala, ma ua aveeseina ana mea. O le metotia e mafai ona le lelei, pe a tuua i tua o se taula e le mafaamatalaina.
  • Faʻasalaga. O le kulimi suamalie o loʻo faʻaaogaina iinei, e faʻamamatia ai le peleni i se tulaga le lelei le maualalo o le vevela. O lea aveeseina e aʻafia ai le faʻaaogaina o le faʻaleagaina i le lotoifale.
  • Ave faʻamalosi le pefu laser. Faʻatau taugata taugata, ae sili atu ona aoga. Ole faʻaaogaina e faʻaaogaina tele i paʻu ma e le afaina ai ni mea vavalalata.

Taua! Muamua lava, pe a aliali mai se faʻailoga i foliga, e tatau ona fai se suʻesuʻega mo le cholesterol. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona faia se suʻega o le polokalame cardiovascular. I se tulaga lautele, soo se sootaga ma le cholesterol e tatau ona o faatasi ma le siakiina o toto toto ma le fatu.

Papatusi - Warts

O le isi mafuaaga mo le faʻaalia o papa i luga o foliga o le mea masani e faʻaaogaina ai paʻu. O lenei ituaiga o neoplasm o loʻo faʻatusalia mai i luga o le paʻu o foliga, e tusa ma le 3 i le 5 mm.

O ia ituaiga e eseese i le lanu, e ese la latou lanu lanu eseese ma e tuʻuina atu i lanu piniki. Faʻatasi. O le maualuga o se mea faapipii e lamolemole, o se mea e mumu i le malamalama. O ia pusa e seasea ona aliali ese mai, ma e masani lava ona maua mai i se faʻalapotopotoga faʻavevela.

Manatua o latou foliga mai i luga o le paʻu e le mafua ai nisi lagona faʻalauiloa, e leai se mea e sili ona manaia poʻo nisi lagona le lelei.

Ona o le leai o ni faʻamaoniga, o vailaʻau, e pei o le cholesterol, o loʻo faʻavasegaina o ni mea faʻalelei. Ae ui i lea, e tatau ona togafitia ia mea. Afai e le amanaiaina, ona oʻo lea i le taimi e mafai ai ona amata ona salalau, e ufiufi uma vaega tele o le tino ae le naʻo le paʻu o foliga.

Tufatufaina ma togafitiga

I tulaga e masani ai, o paʻu paʻu e masani lava ona i ai i tagata ao talavou, o le mafuaaga lea ua latou maua ai foi se igoa lona lua - "talavou". E moni, o ia faʻavaega e mafai ona aliali mai i se tagata matua.

O le aveeseina o sea pusa e tupu mai i auala tutusa e pei o le faaleagaina o se cholesterol neoplasm, e pei ona matou tusia i luga.

E mafai ona e taumafai e faʻafetaui lau maata ma faʻaogaina faʻaogaina faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga na faʻaalia i le:

O le mea moni, o togafitiga i le lotoifale e le mafai ona vave faʻaaogaina, ae mafai ona maeʻa le faʻamagoina o le pepa i 3-4 vaiaso.

Mai fautuaga, e mafai ona e fautuaina aʻo leʻi faʻaaogaina le suauu i le paʻu o loʻo i ai faʻamau, faʻapipiʻi le paʻu laitiiti. E sili ona lelei le suāuʻu i le po, o lea o le ai ai se aafiaga i luga o le papa mo se taimi umi.

E mafai foi ona maitauina o le kulimi o le kaolin e pipii faʻatasi ma pipi i se tulaga sili ona lelei, o loʻo i ai le gafatia e matua faʻasaʻo le papillomavirus tagata, ma o lenei mea e faʻaitiitia ai le ono toe foʻi.

O le mea lea e tatau ai ona faʻamalamalama o le papillomavirus tagata, o le mafuaʻaga o mafuaaga o paʻu paʻu, e le mafai ona faʻaleleia.Ae ui i lea, e mafai ona faʻaitiitia le ono mafai ona toe faʻafoʻi, pe faʻamalo foi i le puipuiga saʻo. Ma o le taʻaloga lenei, o se meaʻai lelei, ma le lagolagoina o le puipuiga i se tulaga maualuga.

Xanthelama Castor Oil

O le faʻaaogaina o le suauu castor o se tasi auala aoga e aveese ai pusa cholesterol ile mata. E fesoasoani i le faʻamalosiina o le cholesterol ona o le i ai o le ricinole acid i totonu. Ae ui i lea, o lenei suauu e sili ona lelei i luga o ni papa fou e fou.

Ave se fuā mama ma le malulu, ma tuʻu i totonu o le 1 cotton ball. Ona faapipii lea i le vaega ua aafia, ma taofi ou mata. Massage māmā mo ni nai minute ma faʻapipiʻi se paʻu o le sipuni e faʻaaoga ai se mea faapipii poʻo se fusi pe a mafai. Taofi i le po, ma o le taeao e sosoo ai, faʻamamā le vaipanoa i le vai mafanafana. Ina ia taunuʻu manuia, toe fai lenei faiga i aso uma.

Pepa o Cholesterol i luga o mata i lalo o mata

O faʻamalama o le cholesterol samasama i luga o le paʻu o le laumata o ni mea lelei ma e taua o le xanthelasma. O le a lenei mea Seʻio tatou faʻataʻitaʻiina.

Xanthelasma (faaliliu mai le Eleni - lanu samasama) - o le solia o le gaʻo gaʻo, lea o loʻo i ai le faateleina o le cholesterol ma le suka toto. E le o lona uiga o le xanthelasms e na o tagata ua mamafa, maualuga maualuga ma le suka suka.

O le a le mea o le cholesterol?

O le Cholesterol o le faaputuga o triglycerides ma le cholesterol.

I le avea ai o se tulafono, o xanthelasms o loʻo i totonu o le tulimanu pito i totonu o le eyelid pito i luga. O tamaitai e tele lava ina mafatia i na ituaiga, ona o le tino o le tino e sili atu ona afaina i foliga vaaia o le le atoatoa o le tino. O le mafuaʻaga lea, pe a suʻeina palama o le cholesterol i lalo o mata, e tatau ona siaki ma le faaeteete le tino atoa mo le i ai o ni faʻatulagaga faapena.

Pepa o le Cholesterol i luga o mata i lalo o mata e mafai ona tasi pe tele foi, e avea ai se tumutumu o le lipine-pei o se lipine. Xanthelasms e le aʻafia ai le vaʻai ma e le o se mea e lamatia ai le ola, peitaʻi, o le faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le foliga le fiafia e faʻapogai pea. E le gata i lea, a maeʻa ona aveeseina, e mafai ona toe faʻaalia le xanthelasms. E mafua ona o le le lava o suiga i le gaʻo gaʻo, o lona uiga, o loʻo faʻavaivaia pea, ma ua toe fai pea lava pea.

Vailaau

O togafitiga o vailaʻau e aʻafia ai le faʻaaogaina o kulupu o vailaau faʻamalosi e lelei le tau faasaga i le atherosclerosis:

  • Tulafono (Lovastatin),
  • Firate (Clofibrate, Ethofibrate),
  • Sequestration of Acids (Colestipol),
  • nicotinic acid.

Hepatoprotectors: Essentiale, Choline chloride, Legalon, Lipoic acid.

Faʻatau togafitiga fualaau faasaina, o le phytotherapy faʻatasi ai ma vailaʻau faʻamalosi ma novogalenny e faʻaaogaina. O togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻamaonia ai le le atoatoa o le tino, toe faʻaleleia le galuega o le ate, ma taofi le alualu i luma o le maʻi. O faʻafitauli o le Cholesterol o le a aveesea ai le taotoga o le taotoga.

I le avea ai o se sui o fafo, o se suauu e faavae i luga o le zinc ma le ichthyol, o le suauu suauu e faaaoga.

Yellow manury mercury o loo i ai se fomaʻi e tetee i le inflammatory, faʻafitiga faʻapitoa, fesoasoani e toe faʻafoʻi le epidermis faaleagaina.

O le suauu Zinc-ichitol o loʻo i ai mea nei:

  • faʻafitauli faʻa-fomaʻi faʻalotoifale,
  • antibacterial
  • faʻavavevave le faʻaaogaina,
  • fomaʻi
  • fomaʻi.

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻataʻitaʻiga, faʻafesoʻotai lau fomaʻi ma fai se siaki.

O isi metotia o togafitiga ua faʻateleina ona o avanoa - e mafai ona faʻatau i soʻo se fale talavai - ma faigofie ona faʻaaoga. O le metotia e mafai ai ona e ausia se taunuuga i le fale, ae o le a tele taimi e alu ai.

Recipes of remedies folk:

  1. Faʻafefeteina o sipuni o le rose, mint, immortelle.Ina ia saunia le fusi, latou te ola aʻei luga o sipuni ma mint - 100 g ia taʻitasi, 75 g immortelle. O mea e gaosia e fefiloi, lelei le eleele. 3 punetini o le aoina, sasaa 500-600 ml o le vai, aumai i se vevela, faʻafefe mo se minute, tuu e momotu mo le 3 itula, faamama. Fufulu 150 ml 3-4 taimi i le aso, afa itula ao le i taumafa. O le togafitiga e lua masina. Toe faia i se masina.
  2. Faʻasoʻotoga o laʻau vao. 2 teaseti o mea gaosi, sasaa 250 ml o vai inu. Tuu le suʻe mo le 1 le itula. Aumai le 50ml tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.
  3. Ina ia saunia le lapisi o le lapisi, 1 sipuni sipuni o mea e masani ai, sasaa le 1 lita o le vai inu (i totonu o se vevela poʻo le afifiina o se ipu i le vai). Faʻamalosia le afa itula. Inu i le aso. I faʻamaʻi o le cardiovascular system, e le mafai ona e tagofia le fualaau.
  4. O lenamamoni o se metotia faigofie. Faatau tasi sipuni tele i aso uma.
  5. O le fusi o le birch buds ua saunia e pei ona taua i lalo: sasaa sina sipuni o gaʻo 250 ml o vai inu, ia faʻamalolo ma malulu mo le afa itula. Le faamama. Inu 1 tbsp. faatolu i le aso.
  6. O le suauʻu faʻamalosi e mafai ai e oe ona aveese le faaputuga o le cholesterol i le paʻu ona o le ricinoleic acid. Uu se polo sima i le suauu, tuu i luga o le uila. A maeʻa le massage (1-2 minute), faʻafoe i le po. I le taeao, latou te mulumulu o latou mata.

Tulafono mo le faʻamamāina o le cholesterol deposits i lalo o le paʻu o le laumata

E mafai ona aveese faʻamaʻi taʻavale i luga o le falemaʻi. O ituaiga o togafitiga faʻapitoa e faʻaalia:

  • taotoga laser
  • electrocoagulation
  • faʻamaʻi malulu
  • aveese.

Aveesea e faia e ala i le vevesi o le paʻu ma le faʻasalaga o masini patho, sosoo ai ma togafitiga faʻatasi ai ma le uʻamea uʻamea o loʻo i ai se mea faʻatautaia i le lotoifale e taofia ai le toto. Faʻatagaina le manua e faʻamalolo i le uluaʻi manaʻo e aunoa ma le fausiaina o se ila poʻo se suppuration.

Ole faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le tomai o le taimi nei. A maeʻa ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le cholesterol ma seleulu ma tisa, e faʻapipiʻiina le base i se eletise.

O le faʻasaga i le malulu e aofia ai le togafitia e ala i le faʻaaogaina o le faʻamalosi oona i le nofoaga faʻapitoa. O le maualalo o le vevela o le eletise e fesoasoani i le faʻafanoga o siama neoplasm, e mafai ai ona faʻamama le paʻu.

O taotoga laser o se tasi lea o auala sili ona lelei e aveese ai pusa o le cholesterol na oso mai i lalo o mata. O le auala e maua ai le leai o se toto. I lalo o le gaioiga a le laser, o vaega o le faʻafitauli o le faʻaleagaina. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona fausiaina le afaina o mea o loʻo i ai ma isi aʻafiaga.

O le taotoga o se mulimuli mulimuli. Aʻo leʻi faia lenei mea, o togafitiga faʻapitonuʻu e faia ma lautele, e faʻamoemoe i le faasaʻoina o mea sese o le homeostasis lea na tulai mai i lalo o le aafiaga o le maʻi maualalo. O le tului o faʻamaʻi o le tino o le hepatobiliary, faʻafitauli o le hormonal. O latou ia o mafuaʻaga o papa.

O meaai e fautuaina ai le tuuitiitia o le cholesterol toto. Tulaga o Meaʻai:

  • maualuga fiber e tatau ona i ai i le taumafataga,
  • i taumafa i aso uma e tatau ona faʻaopopoina le faʻaaogaina o meaʻai protein,
  • taumafai e faʻaitiitia le gaʻo manu ma sili atu fualaʻau, o suauʻu fuālaʻau e maua ai gaʻo gaʻo e le faʻamatuina e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol,
  • 'aua nei' ai ni aisa, mea mumu mumu,
  • 'alofia le faʻaaogaina o mea taumafa ma le maualuga maualuga o faʻamaumauga (sukalati suka, kuki),
  • faʻaaogaina meaʻai gaʻo susu,
  • 'ai fualaau aina fou ma fualaau' aina, faʻamaualuga i fiva.

Aloese i masaniga leaga:

A maeʻa togafitiga, aveese le neoplasms, e tatau ona e taulai atu i le puipuia o le toe maua mai o le faagasologa. O le tagata gasegase e tatau ona mataʻituina meaʻai, gaioiga faaletino, mamafa.

E mafai ona avea o se faailo o loʻo i ai, ae o faʻamaʻi e leʻi maua. O se gauai faʻalogo i suiga i le paʻu o le a fesoasoani i le faia o se suʻesuʻega i le taimi ma lapatai atu i mea le lelei.

O le a le xanthelasma o laumata?

O le faʻamaʻi, lea e aliali mai ai ni lanu samasama i luga o laumata, o loʻo oso aʻe i luga o le paʻu, o le xanthelasma.

O le ata o loo faaalia ai le xanthelasma o le seneturi i totonu o se tamaloa

O aʻoaʻoga e mafai ona nofo toʻatasi pe aofia ai se vaega o paʻu. O le tele lava o taimi, o maʻi faʻapitoa e faʻatuina i le tulimanu ole mata ile eyelid pito i luga.

Mafuaaga

Aisea e i ai ni lanu samasama i laumata, o tagata atamamai e leai se manino atoatoa. O nisi faʻamatalaga ma mamanu ua matauina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tele taimi e asiasi ai tagata i lenei tulaga:

  • faatasi ai ma faʻafitauli o le tino, o le i ai o le xanthelasma e faʻatasi ma le faʻamatalaga e maʻi le gasegase i le lipid metabolism,
  • maua le gaʻo
  • ma le maʻisuka
  • ma le maʻi ate
  • ma faafitauli faʻalavelave.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o foliga o le xanthelasma e mafai ona faʻamaonia ai faʻafitauli o le fatu, o le lamatiaga o le faʻaogaina o le myocardial, ma le atherosclerosis. E iai faʻamaumauga o le faʻamaʻi mai matua.

E faapefea ona faʻaalia le maʻi?

O le fata e malu i le paʻi. O latou lanu o le vaomago, o nisi taimi e sili atu ona susulu atu, vavalalata i le lanu moli. O le maualuga o faʻalapotopotoga e masani lava ona lamolemole, ma atonu e le mafaamatalaina.

E tele ni faʻamau e mafai ona fusia i totonu o se mea faifaʻailoga e pasi i luga ole laumata pito i luga. O pusi foi e tupu i luga o le lanu pito i lalo. E tele taimi faʻaletonu i totonu o xanthomas.

O suʻesuʻega o le xanthelasma ma le xantomone o loʻo faaalia ai e tutusa. O le eseesega o le xanthelasma e faatatau i plaques e faia ile eyelid pito i luga, ma xanthomas e tupu i soo se mea i le tino.

O le Xanthelasma o se mea laugatasi ma e leʻi i ai lava se tulaga o lona pa'ū i totonu. O tagata maʻi e le oʻo i ni lagona tiga poʻo isi popolega mai le faʻaalia o pusa.

O le mea e tupu ai papa o loʻo mafaufauina e tagata atamamai o se vaega e talanoa i maʻi le mafai i le tino, aemaise lava i le lipid metabolism, ae o loʻo i ai mataupu e le faʻamaonia.

O le Xanthelasma e faʻaalia i ona lava tagata i lona matua, e matauina o le tele o taimi i fafine. O aʻoaʻoga e sili atu ona leaga mea leaga, leai se isi faʻafefe na maua.

O foliga vaaia o papatusi e tupu e aunoa ma ni uluaʻi faailoga. O aʻoaʻoga o loʻo atinaʻe lemu. Mai sina laititi, o le xanthelasma i nisi tulaga e faateleina i le tele o se pi pi.

Togafitiga metotia

O pusa Xanthelasma e le mafai ona mou atu. E aafia i latou i le sailiga ma le togafitiga o mafuaʻaga autu o lo latou tupu. E ala i le togafitia o soliga tulafono e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻavae, o tulaga e faia ma le falemaʻi, a maeʻa le aveeseina o faʻavae, e ono le toe iai.

Ua aveeseina plaque Xanthelasma, aua e ui lava latou te amio le lelei, o se mea le lelei o le tino mai lo latou i ai.

  • . O le kulimi suamalie e faʻaaogaina i le pusa mo ni nai sekone. O le taimi faʻaaliga e fuafuaina e le fomaʻi. O le vevela o le vailaʻau pe a faʻaaoga i le xanthelasma e 196 tikeri. O se taunuuga o le faʻaalia, o le faʻaleagaina o le neoplasm sela e tupu.
  • Ma se laser. O le peʻa laser e aafia ai na o le papa o le xanthelasma. Aveesea ma le agamalu o le mea na tupu e aunoa ma le faamanualia o tui vavalalata ma faailoga leaga o le faalavelaveina. Faʻapitoa o le metotia:
    • O le faʻatinoga e leai se afaina, leai se toto.
    • O le auala e saogalemu, faʻaitiitia le ono mafai ona maua i siama o le manua.
    • E le tuua ai sikula.
    • E leai se taimi faʻatulagaina.
  • Auala eletise. O le taotoga e faia e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi ma leai se toto. E saogalemu le auala. I lalo o le aafiaga o le maualuga o le galu i le pito i luga o le meafaigaluega, vevela ma le vevela o sela mai le neoplasm. O le faʻatonuga e leai se afaina.
  • Faaaoga le taotoga. O le faʻailoga o nodules e faia pe a maeʻa ona faʻasalalau i le lotoifale. E vavae faʻamavae papapa ma seleulu ma tise. E fesoʻotaʻi pito o le manua, faʻapipii faʻatasi ma le tweezers ma siamuina pito o tisipese ma le tasi ma le afa farani. Faʻamālōlōina le faʻamalolo pe a uma ona aveese le xanthelasma i le tusa ma le vaiaso.Afai na aveeseina se pusa lapoa, a maeʻa ona vavaeese, ona faʻaogaina lea o pito o le manua i le faʻaaogaina o se eletise eletise.
  • Le auala o le electrocoagulation. Faʻaaogaina faʻatasi ma le togafitiga. A maeʻa le aveeseina, ona faʻapipiʻi ai lea o itu o le manua ma faʻaogaina i le faʻaaogaina o se eletise. O le iʻuga, e aliali mai i luga o le pito i luga o le pito. E alu ese o ia pe a mavae se vaiaso, ma e le o se mea e iloagofie.

I totonu o nofoaga eseese, o le tau o taualumaga e fesuisuiai, o lea o le laulau e faʻaalia ai tau faʻatatau. Xanthelasma e mafai ona eseese, o falemaʻi e faʻaalia ai le tau maualalo ma le tau sili o le taʻavale.

Neoplasms i luga o le laumata mafua ai faʻafitauli moni i se tagata, ona o latou o ni mea leaga le lelei o le tino ma e le faʻaopopo i le tagata e fiafia i ai. E mafai ona aliali mai i luga o laumata ituaiga o neoplasms mama ma le mama.

Malignant neoplasms o laumata - O lenei mea o le adecarcinoma, melanoma, carcinoma cell basal ma le sarcoma. Latou te ono lamatia le ola maloloina ma manaʻomia vave togafitiga faʻapitoa faʻatasi ma le chemotherapy ma le faʻamalolo. O le neoplasms sili ona taatele o le laumua o ni paʻu oona: papillomas, pepe, purofone neuroma ma le xanthelasma.

Papillomas i luga seneturi e fai ma sui o se faʻavae i foliga o se tuputupu aʻe i luga o se lautele poʻo le vaapiapi. O le papa o papilima e le lamolemole, o le tele o taimi e lelei pe vaʻaia. I foliga vaaia, o le papilloma i luga o le laumei e foliga mai o le failaʻau poo le fusi. O le tele o papillomas e maualuga i luga aʻe o le paʻu o le laumata, ae o nisi taimi e lafoaʻi. I nisi tagata, papalloma i luga o le lili e tupu aʻe i foliga o se tasi node, ae i le tele lava o tulaga e aliali mai i luga o le lili i le ituaiga o nodules.

Aoga mai se mea tele papillomas valaau poplomatosis. Papillomas o se faamaʻi viral, o le tele lava o le papilloma virus e aafia ai tagata ua vaivai le puipuiga. Papillomas e masani lava ona aliali mai i luga o le laumata o tagata e sili atu i le 40 tausaga le matutua e le o aʻafiaga o le faʻafitauli o le tino. A oʻo mai papillomas i soo se vaega o le tino, e tatau ona suʻe mo le mafuaʻaga o latou foliga. O lenei mea e ono mafai ona oʻo atu i faʻamaʻi gasegase, gastritis, fatuga, ate ma isi faʻamaʻi.

E masani ona tupu o foliga mai o papillomas i luga o le lupe o se faʻafitauli faʻafitauli e mafua ai le faʻafouina o le siama. O le mea lea, o le atuatuvale ona o le foliga mai o papillo i le laumei e le aoga, ae tatau ona faia ni fua e faateleina ai le tetee o le tino i le siama ma e le faatagaina ai oe e le fiafia i mea taufaaleaga. E le fautuaina e taumafai e aveese papafi i luga o le laumata, e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau, fusi faʻatasi ma filo poʻo le tipi. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le manua mata ma faʻamaʻi ai isi vaega o le paʻu i le papilloma siama.

Sili e aveese papillomas o le a liliu atu i se falemai mo le seneturi. O le faʻaaogaina o le papillomas o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le faʻamaʻi faʻasolosolo faʻatasi ma se siaki. Faʻavave ma ave faʻamalosi papillomas i luga o le lupe ma se laser. I le taimi nei, o le auala laser mo le aveeseina o papillomas i luga o le laumei o le sili lea ona aoga. E mafai ai e oe ona fuafua lelei le loloto o le aveeseina o le tino, lea e faʻaaogaina ai le avanoa e toe faʻaalia papillomas.

Nevus poo le fanau fanau avanoa i luga o le laumei e faatatau foi i neoplasms pigmented pigment. E mafai ona maua mai pevalu mai le fanau mai. E masani lava, o le faʻaalia mai o le nevi e matauina i tamaiti e sili atu ile 5 tausaga. Le lanu o le nevi i luga o le laumei e mafai ona uliuli pe enaena. O le mea moni, e le o vaʻaia, oval pe faʻaleagaina. O le mafiafia o le nevi e le sili atu i le 2 mm, o lea e masani ai ona latou tulaʻi maualuga i luga atu o le maualuga o le laumata.

Taulima le nevus e aunoa ma le fautuaga a le fomaʻi e le fautuaina.O faʻailoga fanau e tatau ona aveeseina pe a latou faʻalavelave poʻo le faia o se vailaau mataʻitusi. Ia mautinoa e aveese le maʻi pe afai e te masalomia lo latou faʻaleagaina leaga. O le aveeseina o le nevi i luga o le laumua e faia e ala i le taotoga o le neoplasm.

O le isi mea masani vevela paʻu papala - plexiform neuroma. O lenei mea e tupu tele i luga ole laumata pito i luga, ma o le taunuuga lea e mafiafia ma e aofia ai ni maea vavalalata pipii e fesootai ma le isi. O lenei ituaiga o neoplasm i luga o le laumei e tele le alualu i luma ma le tele o le taimi e mafai ona faʻaleagaina foliga, faʻalavelave i le vaʻai. O le mea lea, ua fautuaina le neuroma plexiform ina ia aveeseina i se taimi talafeagai e ala i le faʻasalaga o mea e pei o le toto e pei o le paʻu ma se pepelu poʻo se laser.

Xanthelasma poo fagu samples cholesterol samasama eyelids e sili ona matauina i tamaitai matutua. Latou te aliali mai ona o le tele o le cholesterol i totonu o le toto poʻo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. O foliga vaaia o le xanthelasma i luga o laumata o loʻo faʻaalia ai se soliga ogaoga o le lipid metabolism. O togafitiga Xanthelasma e tatau ona tuʻufaʻatasia ma togafitiga o le faʻamaʻi.

Tele lava aveese otaota cholesterol i luga o le lili i le faʻaumatia e le trichloroacetic acid poʻo le carbon dioxide. Afai e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina i latou e vaʻaia le taʻavale.

- Toe foʻi atu i le laulau o mea i le vaega " Tala faʻasolopito "

Faailoga o le Xanthelasma o le seneturi:

Mafolafola taʻitoʻatasi ma le tele laumama samasama, o loʻo i luga o laumata, e fuafua i le lapopoa mai le pi i pi, o le tutusa lelei, e masani ona faʻafefiloi ma fausia ni elemene elemene. E maua i latou i le ogatotonu ma tagata matutua, aemaise lava i tamaitai. A faʻafuasei ona faʻaalia, e tumau pea le le suia mo se taimi umi.

Xanthomas e manatuaina le vaomago i le lanu, o nisi taimi e maua ai le lanu moli ma e sili atu ona sili atu nai lo le paʻu. Latou te malu i le paʻi. O nisi taimi e lua pe tolu mea laititi i luga ole laumata pito i luga e latalata i le pito i totonu o le mata, i isi tulaga latou te o atu foi i le alalaupapa o le isu, mulimuli ane, i nisi tulaga, o se lanu samasama o otootoga e le masani ai e sopoia le laumata atoa.

O le Xanthomas e mafai foi ona i luga o le laumata pito i lalo, ae ui i lea, e seasea ona aʻafia i le vavae ese. O le tele lava o taimi, o mea e le taua i le eyelid pito i lalo e tu i le tulimanu pito i totonu, o nisi taimi latou te faia ai se lipine faifai pea. O le pito i luga o le nofoaga e matua lamolemole, masani ma e ese foi i lona lanu samasama, o le vaega e sili atu nai lo le paʻu. O le atinaʻeina o xanthomas e tupu lemu tele, e le mafaamatalaina, e aunoa ma le mafua ai o lagona faʻalauiloa, ma faʻaauauina pea.

E leai se eseesega i le va o le xanthoma ma le xanthelasma. O latou faʻatulagaina e fesootaʻi ma le solia o le gaʻo gaʻo.

O le Xanthelasma o se pepa lea e le mafai ona iloa ai faʻafitauli o le gaʻo gaʻo i le tele o tulaga, e ui o nei maʻi, e pei o se tulafono, e mafatia mai le gaʻo, maʻisuka, poʻo le maualuga.

Pepa o le cholesterol

O le Cholesterol e momoli atu i le masini e ala i sikuea e faʻaaoga ai le lipoproteins le mama mole mole. I lenei tulaga, o lenei ituaiga o vaa e afaina muamua lava. I le gasologa o le taimi, o le afaina o laʻau e vavalalata, e sili atu le faigata o le alu o le toto, lea e mafua ai ona afaina i le gaosia o masini ma meaʻai ma le okesene.

O lenei faagasologa o loʻo faʻaalia i faʻamatalaga nei:

  • tiga o le ulu
  • vavao
  • gaioiga o le mafaufau (le lelei le mafaufau, mafaufauga, ma isi),
  • lagona le lelei
  • tiga i le eria o le faʻasalalau o faʻamau,
  • se lagona o le vaivai i le tino,
  • vaivai,
  • popolega popole.

O lagona i le lotoifale e faʻalagolago foʻi i le faʻalauiloaina o papa. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻamalo le gaʻo i luga o vae, o le a lagona e le tagata le vaivai tele pe a savali. Afai e faʻapipiʻi papa i totonu ole vaʻa, ona maua ai lea o le tiga o le fatu, arrhythmia, ma isi faʻafitauli.E le mafai ona e faatuai le togafitiga, aua o se toto toto lea e faafuasei ona alu ese mai e mafai ona pupuʻu nisi o gaʻo i le taimi e tasi ma mafua ai se taunuuga oti.

Pepa o Cholesterol i foliga ma uʻamea, ata

Cholesterol plaque i luga o uila, ata

O pusa e fausia i luga o laumata ma foliga e taua o xanthelasms. E masani lava ona faʻatuina pe i lalo o mata poʻo le itu ole pito i totonu ole eyelid pito i luga. I foliga vaaia, o papatusi lanu samasama ia e sili atu nai lo le paʻu, totonu o le cholesterol ma triglycerides ua taulaʻi.

I latou lava, o ia pusa e le matautia ma e le afaina ai totoga o faaaliga. Ae ui i lea, o xanthelasms o le faailoga muamua lea o le faaletonu o le lipid metabolism i le tino, o le mea lea, e le tatau ona le amanaiaina ia neoplasms.

E le gata i lea, o le aveeseina o pepa o le cholesterol mai mata o se faafitauli. E masani ona masani i togafitiga o taotoga, ae tele taimi e toe foʻi atu ai gasegase i le falemai ma faitioga o le toe foʻi.

Se tasi o itu taua: pe afai ei ai ni plaques i luga o foliga, atonu o le ai ai i totonu o vaa. I lenei tulaga, e fautuaina e le tagata se suʻesuʻega auiliili ma faʻamalamalama le tulaga. Afai e manaʻomia, ia maua se auala talafeagai mo togafitiga.

E mafai ea e kululalalalalalala ona faʻamavae?

O lenei fesili e fesiligia e le tele o tagata e le mananao e faʻaaoga vailaʻau. O le faʻamavaeina o le 'au cholesterol e mafai ona ausia i se taumafataga faapitoa, o lona uiga o le faʻapulaʻaina o le faʻaaogaina o gaʻo ma mea inu gaʻo faigofie. Faʻafetai i lenei mea, o le tino o le a faʻaaogaina faʻaogaina faʻaoga i totonu, o le a fesoasoani e aveesea le "sili atu" cholesterol.

O lea, e tatau ona e 'ai i nei oloa:

  • fualaau faisua ma fualaau aina i soo se aofaiga,
  • meaʻai susu (gaʻo maualalo ifo i le 1.5%),
  • fatu atoa
  • iʻa
  • le moa.

O meaai mama ma le gaʻo, pusa ma mea suamalie e tatau ona lafoaia, ia le itiiti ifo seia toe faʻaleleia le metabolism. Afai ua faʻaalia e se tagata le tele o tupe teu o pusa cholesterol, atonu o le a leai se malosi o le meaai. I lenei tulaga, togafitiga mo togafitiga.

Le faʻamamaina o toto o paipalalala ma paʻu o le toto, o fomaʻi e faatonuina ai fualaau faapitoa. O le togafitiga e masani lava ona umi se taimi umi, ae e faalagolago lava i le ogaoga o le maʻi. O vaega nei o vailaau oona o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi toto toto i lo latou tulaga masani:

  1. Tulafono Faʻagasolo malie le sifi masani o le cholesterol i le tino.
  2. Fiti. Latou te faatelevaveina le galuega o lipases, e mafua ai le vave tele o gaʻo ma cholesterol.
  3. Sequestration of acids bile. Puipuia le faʻaaogaina o le cholesterol ma le talo i totonu o le fatu.
  4. Niacin (Vitamin PP). Faʻatonuina le gaʻo gaʻo.

E tasi le vaifofo mo pepa o le cholesterol e masani ona le faatonuina. I le avea ai o se tulafono, o fomaʻi e sili atu le faʻafelagolagomaʻi, lea e faʻaitiitia ai faafitauli i le maualalo o le maualuga o le tino-le mafuaʻaga autu o le maʻi. Afai o vailaʻau ma mea taumafa e le iʻu i se taunuuga lelei, o le taotoga atonu foi e tatau ai (faʻagata le taotoga, pipiʻi).

Fuafuaga puipui

O fuainumera o loʻo faʻaalia ai e seasea ona aʻafia le vavalaʻau i le vaʻaia. O lenei mea moni e le manaʻomia ai le teena atoa o meaʻai manu, ae ui i lea, e aoga lava le mafaufau e uiga i le tusiaina o meaai lelei.

Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona tele le faʻavaeina o pusa o le cholesterol, e fautuaina e fomaʻi mea nei e puipuia ai:

  • faatapulaaina lau faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma ulaula,
  • fesuiaiga i 5 taumafataga i le aso,
  • 'ai le tele o fualaʻau ma fua,
  • i le taimi o taumafataga taʻitasi, 'aua le sili atu i le 1 sipunamu o gaʻo (manaʻomia e aveese le talo i totonu o le manava),
  • auai i taaloga i fafo e le itiiti ifo ma le 2 taimi i le vaiaso.

O fomaʻi e talitonu o le faʻaauau pea o le tino, e faʻagasolo ai foʻi metabolic processes i le tino. Naʻo se tagata e manaʻomia le malosi e le mafai ona teuina e fai ma se faʻaagaga, ae faʻaaoga vave.O le matafaioi o le toto e tafe i ai se vaega: i le taimi o le faamalositino, lipoproteins (ma isi mea uma toto) e faasalalau vave atu. Ma e ui lava o le cholesterol e toe faʻaaoga, e le pipii i puipui o toto toto.

O le togafitiga o pusa cholesterol i totonu o vaʻa e le fautuaina e teuina. O faʻamaʻi pipisi e masani ona oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le toto toto i totoga, lea e le gata i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le malosi, ae faʻapea foʻi ma se faʻalavelave afaina mai se fatu fatu poʻo se faʻavae.

O faʻamalama o le cholesterol samasama i luga o le paʻu o le laumata o ni mea lelei ma e taua o le xanthelasma. O le a lenei mea Seʻio tatou faʻataʻitaʻiina.

Xanthelasma (faaliliu mai le Eleni - lanu samasama) - o le solia o le gaʻo gaʻo, lea o loʻo i ai le faateleina o le cholesterol ma le suka toto. E le o lona uiga o le xanthelasms e na o tagata ua mamafa, maualuga maualuga ma le suka suka.

Xanthelasma: faʻamaoniga ma togafitiga

O le Xanthelasma o se tupuga olaola lea e faia i luga o le laumata feaveaʻi ma le pito i totonu o mata. E pei o se lanu samasama lamolemole. E mafai ona e faʻaumatia e ala i le taʻavale.

  • Faailoga o le maʻi
  • Eseese o Xanthomas
  • Faiga faʻataʻitaʻiga
  • Fualaau faʻapitoa

Mafuaʻaga o xanthelasm

Mo le taimi muamua e feagai ai ma se faʻamaʻi, o tagata gasegase e fiafia i le a - xanthomas i luga o le paʻu. O aʻafiaga e afua ona o le solia o le gaʻo gaʻo. Faʻamatalaga faʻamaonia i aso nei i le amataga o le vaega e faʻaalia ai le hyperlipidmia - o le faateleina o lipids ma lipoproteins i totonu o le toto.

Tagata faʻapitoa e iloa ai le tele o mafuaʻaga e mafua ai le tupu mai o le hyperlipidemia.

Faʻailoga o le vaʻaia biliary. O le mafuaʻaga o le faateleina o le lipids o maʻa i le gallbladder, pancreatitis, maʻi pipisi i le pancreas.

Faaleagaina o le ate. O le ate e taʻitaʻi atu ai i le hyperlipidemia i le tulaga o le hepatitis, Wilson-Konovalov maʻi. O le Cirrhosis e mafai ona faʻaosoina ai togafitiga.

O le maʻi suka. I le lamatiaga o tagata mamaʻi e faigata ona pulea e le maʻi. O le faʻalavelave faʻalavelave faʻasoesa e faʻafefe ai le xanthomas o le maʻisuka.

Le atoatoa lelei o le lipoprotein lipase.

Itū faʻatasi. I le lamatiaga o tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia ma le dysbetaproteinemia i le aiga.

Alu oona. Alcoholism e faʻaosofia ai le le atoatoa o totoga o totonu.

Faʻasolosolo lauroid.

O le Hyperlipidemia e taʻitaʻia ai le faaputuga o cholesterol ma lipids i totonu o masini. O se potu e tumu i le lipids o loʻo nofo i le pito i luga o le paʻu. O le faaputuputu o sela i totonu o laumata ma faataamilo i mata e tau atu i le xanthelasm.

Eseese o Xanthomas

E faʻatatau i le fausaga, faʻavasegaina ma foliga vaaia o faʻavae, e tele ituaiga o xanthomas e iloga. E tusa ai ma le tulaga o tupe teu tupe lipid, o vaevaega ua vaevaeina i ni vaega se lua.

1. Neoplasms i lalo. O le paʻu o le tagata maʻi e ufiufi i le xanthomas mai luga. O aʻoaʻoga e faigofie lava ona faʻaalia i togafitiga faʻapitoa.

2. Faʻasalalauga i totonu. O faʻavae e faʻavaeina i luga o manua, tendons, ma maso. O faʻasologa e faigata ona iloa, e manaʻomia ai se togafitiga umi. O nisi tulaga lamatia o le tendon poʻo le xanthoma Achilles.

E le gata i lea, o tagata atamamai e faʻavasegaina xanthomas e ala i le natura o le faʻatulagaga.

1. xanthoma oona. O se uiga tulagaese o le mauaina lea o lanu mumu. Ona suia ai lea o le xanthoma i luga o le samasama. O le tumutumu e taofiofia le uila mo se taimi umi. 2. O faʻatulagaga e taamilosaga pe lautele, laiti ma laʻititi i le telē.

2. xanthoma tui. O se mea uiga ese o le foliga vaaia lea i le faatulagaga ma se lanu samasama po o le lanu enaena. O faʻalapotopotoga e tele.

3. Flat xanthoma. O faʻatulagaga o loʻo i ai se faʻavasegaina, faʻapipiʻi foliga. O lo latou faʻasalalaʻau e paʻu i luga o lima, alofilima.Sisi mai le itiiti i le tele.

4. Xanthelasma o laumata. Aoga o le tele o le tele. E lanu samasama pe lanu enaena. Ufiufi le efuefu pito i luga ma le vaega faataamilo i mata.

I se eseesega, o tagata atamamai e vavaeeseina le xanthoma o le manava. O le tuputupu ae o le tuputupu ae o loʻo maua i luga o le mucous tissues o le vaega o meaʻai. O aʻoaʻoga e faʻalelei, ae e mafai ona pasi i tumaʻi tuga.

Xanthomas o le manava e pei o le soymptomatic. Ua maua i latou i le gastroscopy. O uiga ia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, gastritis, atherosclerosis. O le anufe o le manava e tele ina masani i xanthomas. O le togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau o le lipid-lowering and prescribing a diet. Leai se mea e manaomia.

Faiga faʻataʻitaʻiga

O le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi o loʻo faia e se tagata faʻatau ma le endocrinologist, ma e mafai foi e tagata gasegase ona latou maua fautuaga mai se paʻu ma le feusuaʻiga o feusuaʻiga (CVD). O le faʻamautinoaga ua faʻatuina i luga o le faavae o se suʻesuʻega i fafo. O le fomaʻi e tosina atu le mafaufau i le tele o faʻatulagaga, o latou fuainumera, faʻasalalauga.

E faia faʻataʻitaʻiga e suʻesuʻe ai aʻoaʻoga. O le metotia e aofia ai le faʻaauau i le faʻavaeina o se tioata tioata. O le paʻu e mumu ma o lona uiga lanu lanu samasama e aliali mai.

O tagata maʻi e tuʻuina atu suʻega falesuesue.

1. Suʻega o le toto. O loʻo faʻaalia ai le serum cholesterol. I se tagata soifua maloloina, e le silia le 5.2 mmol / L.

2. Suesuega Lipid. A O le auiliiliga e mafai ai ona iloa le i ai o lipoproteins i le toto o le tagata maʻi.

O le tagata gasegase e suʻesuʻeina foi le metabolism o gaʻo i totonu o le tino.

Fualaau faʻapitoa

O auala e le masani ai ua faʻaalia ai le maualuga o le togafitia o togafitiga laiti. Faiga faʻatauvaʻa e faʻamoemoe i le faʻaaogaina o faailoga o fafo o le faʻamaʻi ma togafitia le mafuaʻaga autu na mafua ai ona ia.

O le galu, o le mii, mint, rosehip, immortelle, mushusa mushrooms, oregano, aloe, celandine ma le tele o isi vailaau togafitiga ma oloa ua matua aoga tele i togafitiga o le xanthelasm. I totonu o fua o le kulimi e iloagofie ai le susu, gaʻo, suauu, lotions. O le aiga e faigofie ona saunia ma sili atu ona taugofie.

Yarrow broth. Mo le fua, 2 teaseti o laʻau mago ua faʻaaogaina. E sasaa le mutia i le vai vevela (200 kalama) ma teuina i se mea pogisa. Faaaoga se kuata faasere 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Umu sua . O le sipuni o fatu o le fatu e fufulu i vai inu. A maeʻa le 30-40 minute, ona faʻamamāina lea o le susu. O le voluma atoa ua onā i vaega tutusa i le aso.

O se teuteuga o oregano. Mo le kuka, oe manaomia 200 g o le vai poo le susu ma le 1 sipunipuni ole oregano. O le faʻafefe faʻafefe ua sasaa ma aumai i se faʻala. E susunuina le gaʻo mo le 5 minute, aveese mai le ogaumu ma tuʻu vevela. O le vaifofo o loo tumau pea le 12 itula. Ave se teuteuga o le 1/3 ipu 3 taimi i le aso. O le togafitiga e oʻo i le 2-3 vaiaso.

Onosa compress. Mo le fua e te manaʻomia se pulu. E tatau ona taoina i se tulaga vaivai ma toso. O le mea e maua ai le paʻu o loʻo faʻafefiloi ma se paʻu uamea o le faʻaumea faʻaumea. O le lapisi ua ufiufi uma i le paluga. O se fusi faʻapipiʻi poʻo se patch e faʻaaoga i luga. O le faʻafefiloi e tatau ona toe faʻasaina i taimi taʻitasi.

Faʻailoga mai le aloe. O le laʻau o se vaomatua e tatau ona tipi i se vaega lautele. I le pulupulu e faʻaaogaina i le vaega ua afaina ma faʻapipiʻi ile plaster mo le 3 itula. 2 vaiaso o togafitiga ma le tumutumu ua tatalaina. E faʻapea foʻi, o loʻo faʻataunuʻuina mai le sua o le laau.

Pe a faʻaaoga togafitiga masani o togafitiga, e tatau ona e feutagai muamua ma se tagata poto faapitoa ma filifili fualaʻau talafeagai. E mafua ona o le faʻamaʻiina o laau toto. Faʻamuamua e tuʻuina atu i fua o loʻo faʻamautuina le metabolism, faʻaleleia le gaosia o meaʻai, ma faʻafaigofie le gaioiga o le ate ma le biliary tract.

Tuʻu ma le laser le aveese

O le Xanthelasma e le afaina ai tagata mamaʻi, ae o latou o se gasegase sili ona lelei. E sili ona taua lenei mea mo tamaitai. O se tasi o metotia o togafitiga o le faamai o le aveesea.

Ua ofoina atu e le au atamamai ni metotia se tele mo le aveeseina o aoaoga.

Faʻatauga . O le taotoga e faia i lalo o le faʻaleagaina ile faʻaaogaina o le novocaine. Faatasi ai ma le tele o faʻavaega poʻo ni faʻamatalaga faʻapitoa, e faʻaaogaina ai le faʻamaʻi lautele. Ua faia e le fomai se tipi e faaaoga ai se maaleale ma tipi ese le wen. O le pito o le manua e faʻatautaia e se electrocoagulator. Manua tetele e faʻapipiʻi. O se paʻu i luga o le nofoaga moxibustion, lea e mou atu pe a mavae le 7-10 aso. O le taotoga auala e tau atu ai i le fausiaina o siaki siʻi.

Lafoaʻi laser. O le laser e afaina lelei ai le paʻu o le maʻi. E leai se faʻailoga ma e saogalemu atoatoa. O le coagulation laser e itiiti le taimi e faʻaleleia ai. O le togafitiga e mai le 15 i le 30 minute. Mo faʻamaʻi, faʻaaogaina mea e faʻaaogaina i le lotoifale. O meafaigaluega laser e fai i luga o le xanthelasma, mulimuli ane ona togafitia lea o le eleele ma se antiseptic. O le eseesega i le va o le auala o le faaitiitia o le taimi faamalolo i le 2 vaiaso. A maeʻa le faʻamalologa, faʻapipiʻi solo mea i totonu o le nofoaga o faʻasalaga. O le faʻaaogaina o le suauu o le hydrocortisone mo le 3 vaiaso e mafai ai ona e aloese mai foliga vaaia.

Faʻasalaga . O le tuputupu ae laiti e lelei ona aveeseina ma le eletise vai. I lalo o le gaioiga a le eletise, siaki tino ola, ma pe a maeʻa, ona oti ai lea. O se vaega o loʻo i luga o le nofoaga, lea e ufiufi i se paʻu. O le faʻamalologa faagasologa ua maeʻa maeʻaeʻa pe a maeʻa le paʻu.

RF faʻaaliga. Ole auala ole eletise e aʻafia ai le aveeseina o le xantheloma ile mea e ala i se eletise o le nila. E tatau ona aveeseina malie masini i le faagasologa o le taualumaga. A maeʻa le faʻataunuʻuga, ona toe siaki lea o le moega e faʻaaoga ai se vailaau tipitipi. O se kesi ua lafoina i luga o le nofoaga mamao.

Togafitiga o le Xanthelasma o le seneturi:

O le tupu o le xanthoma ma le xanthelasma e masani ona mafua mai i faʻamaʻi ate, maʻisuka, ma isi mea faapena, muamua lava, e tatau ona togafitia le maʻi maualalo.

E leai ni togafitiga faʻapitoa mo togafitiga o xanthomas. E ui lava e leai se lamatiaga o le xanthoma ma e le faʻavaivaia lava i se maʻi vevela, o se mea e le lelei le manaia o le tino.

Faʻaaogaina o le Xanthoma faia e fomaʻi fomaʻi. Xanthomas e mafai ona vaʻaia le taotoga poʻo le electrocoagulation.

Vaʻavaʻai faʻataʻitaʻiga poʻo le electrocoagulation. Pe a vaʻaia, faʻaaoga le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina (0.5% o le solution novocaine, 1% solution o le trimecaine 1-2 ml). E aveese pusa i ni paʻu ma seleulu.

Afai e faʻatagaina paʻu paʻu, o le pito o le manua e faʻaititia i le suʻe ma faʻafefiloi i le uamea chloride. O le iron o le albuminate e maua ai se paʻu malosi, o le manua e faʻamalolo i le faamoemoega muamua pe a mavae le 7-10 aso. I le lautele o xanthelasms, o le pito o le manua pe a uma ona vavae ese mai le eletise e faʻaaoga ai le diathermy.

O le manua o le eleele e togafitia i se vaifofo o le palamati (5%) poʻo le lanu meamata (10%). O le faʻailoga o le xanthelasma ma le lalagaina e le lauulu o loʻo faʻaalia i luma o paʻu lapoa e tuʻufaʻatasia ma le sili atu o le paʻu o le laumei i foliga o le ufiufi o fusi.

O tagata mamaʻi e maua i le hypercholesterolemic, o le xanthomatosis hyperlipemosis ua fautuaina i se mea taumafa ma le faʻasaina o meaola manu, lea ua suia e gaʻo meaʻai. O fualaau o le cholesterol-lowering, lipotropic effect is shown: o le nanamiphene 0.5 g 3 taimi i le aso pe a uma taumafa (1-3 masina. Contraindicated in jagnice obstructive), parmidin 0.25 g 3 taimi i le aso (4 masina), 1.5 laulau punini i le taeao ao le i ai taumafa poo taimi o taumafataga (1-1.5 masina), lipoic acid i le 0.025 g 2-3 taimi i le aso pe a uma meaai (3-4 vaiaso), lipamide i le 0.025 g 3 taimi aso (3-4 vaiaso), diosponin 0.05-0.1 g 2 taimi i le aso pe a uma taumafa (3-6 masina, i le faasologa o aso e 10 ma le 5-aso malologa), o le arachidine 10-20 drops 2 tasi aso i le aso faatasi ai ma meaai (2-3 vaiaso), faʻafefiloi 0.5 3 taimi i le aso (20 aso, e le o faʻamatalaina mo tamaiti e leai ni galuega, o le ate, aemaise lava i le faʻaaogaina o maa i le gallbladder ma le biliary), methionine 0.5 g 2-3 taimi i le aso (20-30 aso) .Faʻaaoga togalaau i le lipotropic, choleretic action (o mea mulimuli e le o faʻataʻitaʻiina mo le faʻalavelaveina o le gaioiga o le biliary): aʻa (1 teaspoon i le 200 ml o le vai inu), birch buds (20 g mo le 200 ml o le vai kuka, 1-2 vaimuni 3 taimi i aso taitasi), sauniuniga o fugalaau e ola ai le ola, fatuga o le sana, tupuga o sulu, meaʻai suamalie, ma isi.

E tusa ai ma faʻamatalaga, o louroidin ma le inisalini e faʻaaoga. O mea faʻapitoa popo ma nicotinic, pyridoxine, cyanocobalamin, pangamate calcium, choline chloride e faʻaaoga. Taua tele (i totonu 2 capsules 3 taimi i le aso).

E mafai ona matauina muamua i le tausaga muamua o le olaga o se tamaitiiti, ma i le lumanaʻi e masani ona fesoʻotaʻi ma faʻalavelave ogaoga o le cardiovascular system, e le masani ona maua i totonu o le tino (ate), osiga o le ponaivi (foliga o le osusu osiga) .

Faʻaiʻuga o le Xanthelasma o laumei

Saienisi o ona po nei e leʻi faʻatuina ai se mafuaʻaga maʻoti e mafua ai le xanthelasm o laumei. Ae ui i lea, o suʻesuʻega faʻapitoa na iloa ai o le atinaʻeina o xanthelasma o laumata e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le cholesterol toto i tagata o loʻo mafatia mai ai. Na maua foi e le au suʻesuʻe se mafutaga i le va o foliga mai o lenei neoplasm ma le i ai i tagata mamaʻi o faʻamaʻi e pei o le gaʻo, pancreatitis, maʻi suka, ma faʻamaʻi eseese o le ate.

O le mea lea, ei ai le tulaga maualuga o le faʻaalia o le xanthelasma e faʻamalosia e le solia o le lipid metabolism.

O nisi ua latou talitonu o lenei ituaiga o xanthoma e na o tamaitai lava e maua, ae e le o lea: e aafia foi tama i lenei faamai, e ui lava e le masani ai.

E faʻapefea le xanthelasm o laumata

O faailoga muamua o le eyeliner xanthelasma o le foliga mai o se pepa faʻafefe i le vaega o le pito i totonu o le eyelid i luga (o nisi taimi e maualalo, ae seasea). O le tele o lenei maa e masani lava ona suia mai le 0.5 i le 1.5 cm. O le tele o taimi, o xanthelasms ei ai elemene e tasi o mea e faigofie ona fusia, ae o nisi taimi e tele ni mea e foliga mai o se laina ogatasi ma laina le mafaitaulia. O le auai o le xanthelasma e aumaia ai le le mautonu i le mafaufau nai lo le le lelei o le tino: leai ni lagona le lelei po o ni mafuaaga e faalavelaveina ai le atoatoa o le galuega a le eyelid e matauina i tagata mamaʻi. O le mea lea, o le aveeseina o le xanthelasma o le faasaʻoina lea o se mea le atoatoa.

E oʻo mai i le taimi nei, e leai ni mataupu faʻamaonia faʻamaonia o le faʻaitiitia o le xanthelasma i totonu o se maʻi mama.

O suʻesuʻega i suʻesuʻega suʻesuʻega o 'aveʻeseʻesega na faʻaalia o loʻo i ai lo latou cholesterol ma phospholipids, ma o le maualuga o le maualuga na maua i le toto o tagata mamaʻi.

Xanthelasma o laumata: aveese

E tusa ai ma fomaʻi, o le sini autu o le togafitia o le xanthelasma o laumata o le vaifofo lea o le maʻi maualalo, faʻamautuina o le gaioiga o le ate, manava, pancreas, faʻasalaga mamafa o le maʻi ma le faʻaitiitia o le cholesterol i le toto. E masani lava, o faʻaaliga o le xanthelasma o le a le mou ese atu ona o lenei togafitiga faʻafuaseʻi, ae peitai, e mafai ona taofia le toe faʻaalia o le maʻi. O le mea lea, atonu o le a fautuaina e le fomaʻi le tagata maʻi e vavae ese meaʻai manu ma meaʻai leaga mai meaai. O le faʻavae o le lisi o meaʻai a le tagata faʻatasi ma le xanthelasma e tatau ona avea ma ipu e fautuaina mo faʻamaʻi o le ate ma le pancreas. I le faaopoopo atu, e faʻavae i luga o le maʻi, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina fualaau faasaina lipotropic (oleamiphene, parmidin, lipamide, diasponin, lipoic acid). Mai tupe faʻapitonuʻu, samasama mercury po o le zinc-ichthyol o le suauu ua faʻamaonia.

E tele auala e aveese ai le xanthomas o lenei ituaiga, e aofia ai:

  • Le auala e faʻaaoga ai le cauterization e ala i le taimi nei (electrocoagulation)
  • O le auala o le faʻamaʻiina i le suavai malosi (faʻaogaina)
  • Auala e Aveese ai Laser
  • Metotia mo le vaʻaia o taʻavale

Afai e tumau sikula i luga o laumata pe a uma le taotoga, o le a foliga mai o le a solia le faiga o le toe faʻaleleia i totonu o le tino, talu ai o auala faʻaonapo nei o le faʻatinoga o le taotoga e faʻaitiitia ai le faʻaalia o sikola mataʻina. Ae ui i lea, o le vave vave ona faʻamalolo o sikisa e faʻafaigofieina e ala i le faʻaaogaina o se suauu e lima pasene o le hydrocortisone, lea e lubilia ai nofoaga o leoli. E masani lava, o togafitiga faafomaʻi o le eyeliner xanthelasma e mafai ona faia naʻo le faʻatagaga a se fomaʻi.

Xanthelasma: togafitiga ma togafitiga faʻatoʻa

Faatasi ai ma le xanthelasma o laumata, o togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona faʻatinoina i le taimi o le faʻasologa, ma le tasi o togafitiga puipuia. O se tasi o metotia faigofie ma aoga o togafitiga i fale o le faʻaaogaina lea o laau.

E mafai ona e kuka i latou e tusa ai ma fua nei:

  1. Ave le selau kalama o sulu o le rose ma le aofaiga tutusa o le tino ola ma laumei. O le aoina e tatau ona gaosia, faʻafefiloi ma faʻatumu i le vai (3 tbsp. O sipuni o potopotoga mo le 3 ipu vai), ona faʻafefe lea mo se minute ma tuʻu le vai (3-4 itula). O le suauʻu e maua mai ai o loʻo faʻamamaina ma ave i le 150 ml fa faʻafa i le afa i le afa itula ao le i faia ni taumafataga mo le masina. Ina ia faʻamalosia le faʻamalositino, e mafai ona toe faia le vasega i masina uma e lua.

O le vao vao (lua teaseti) e tipi se ipu vai inu, tuu i luga (e le silia le itula). Ave faʻamalosi, 14 ipu tolu i le fa taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Cholesterol - o le tino sili ona taua lea e puleaina ai le gaogao o le membrane, o le sootaga muamua i le tuufaatasiga o hormones sex and corticosteroids, e puipuia ai totoga mumu mumu mai aafiaga leaga o mea oona ma avea o se tuutuuga mo le faaaogaina o le vitamini D.

I luga o lona faavae, o loʻo maua ai ni meaola suamalie, lea e talafeagai mo le faʻaleleia masani. O le aʻafiaga o le cholesterol e faʻamalosia i le tele o suʻesuʻega, ae o loʻo suʻesuʻe foʻi saienitisi i le "leaga" o lenei mea - o le cholesterol plaques.

O le a lenei mea I ni faaupuga faigofie, o pamu cholesterol o vaega ia o le cholesterol e leʻoʻoʻoina i luga o puipui o toto toto. Masalo o se faʻamatalaga faigofie tele lenei - sei o tatou tilotilo i le faagasologa atoa. O le Cholesterol e le faʻamaʻapeina i le vai, lea e mafai ai ona le mafai ona faʻafeiloaʻi i le tino. O le mea lea, o le tuufaatasiga o loʻo feaveai faʻatasi ma faʻamalosi faapitoa.

O nei faʻalavelave e taʻua o lipoproteins, ma e 3 ituaiga o latou, o le eseesega tele lea o loʻo taoto i le mamafa ma le mamafa ole mole mole:

  • Luga Maualuga Lipoproteins (HDL).
  • Laʻu maualalo Lipoproteins (LDL).
  • Laititi maualalo le lipoproteins (VLDL).

80% o le cholesterol o loʻo faʻapipiʻiina i le tino o le tagata, ma e na o le 20% e sau mai meaai. I le taimi lava e tasi, e tuʻuina atu i sela e iai le fesoasoani a le LDL ma le VLDL, ma mai ia i latou - HDL. Mai le ate, o le cholesterol ua faʻamanuiaina lelei i le tino o meaola oona, ae o isi faʻasologa e tutupu i taimi o femalagaaiga.

Aemaise lava, e faatatau lea i lipoproteins maualalo ma maualalo. O i latou e tau le mafai ona taofi le cholesterol i le fusi, o loʻo taʻitaʻia ai le vaʻaia o se mea i totonu o le palapala i puipui o toto toto. Afai e faʻapupulaina le tuufaatasiga i le tele o mea, ona talanoa lea o fomaʻi e uiga i le faʻavaeina o pusa cholesterol (silasila i le ata).

Tuua Lau Faamatalaga