Le masani o le suka toto i fafine pe a mavae le 50 tausaga

E pei ona e iloa, e sui le tino o le tagata i le taimi: e tupu ai le matua. E oʻo atu i le limasefulu tausaga, o loʻo iloa lelei e se fafine lenei mea. Faʻatele suiga:

  • misa (faʻapogai le leai o se faʻafeusuaʻiga i mea feusuaʻi, le mautonu, soona inu, vevesi),
  • anemia (hemoglobin deficiency, vaivai),
  • ono mafai ona maua i le kanesa (mammary glands, skin, etc.),
  • se suiga i le maualuga ole maualuga o le toto (faʻalauteleina o le physiological i le 4.1 mmol / l - masani).

O le a le "toto suka"

O le kulukose i totonu o se meaola faʻavavevave e tafe mai i veins ma arteries i le tino o le tagata ua faamatalaina o le "toto sugar". O le toto lava ia e aofia ai plasma (50-60%) ma toto mūmū mūmū, sosoʻo o le toto paʻepaʻe, platelets. O loʻo aofia ai foʻi aʻafiaga, suauu meli ma, pei ona taʻua muamua, glucose, o se punavai o le malosi mo le ola o le tino o le tagata i soo se matua, tusa lava po o le a le itupa.

Ina ia avanoa le kullukose i gaʻo uma, o le suka o le plasma e tatau ona i ai se tulaga patino. Afai e laʻititi pe sili atu ona maualuga, ona tupu ai lea o suiga i le tino o le tagata: amataina faʻamaʻi e ono mafai ona faʻamoemoe pe afai e te iloa o latou uiga.

Faailoga ma mafuaaga o le maualuga ma le maualalo o le toto toto i fafine

O le gasegase o le kulukose o le toto i fafine i le mavae ai o le limasefulu tausaga o loʻo faʻaalia i ni tulaga se lua.

  1. O le Hyperglycemia o se faʻamaʻi lea e maualuga ai le suka o le toto i le plasma o le toto nai lo tulaga masani na faʻatutuina e tagata atamamai.

E mafai ona tupu lenei mea i le faʻaalia o le tino o le tino i le faʻalauteleina o tupe faʻaalu (gaioiga o le muscle, faʻalavelave, tiga o le tiga). O lenei tali e le o umi. Faatasi ai ma le umi o le hyperglycemia ma le maualuga maualuga o le suka, e mafai ona masalomia se maʻi o le endocrine. O faʻamaoniga autu o le maualuga o le kulukose o:

  • matuai galala
  • faʻaauau faifaipea
  • mūmū mucous mata ma le paʻu,
  • taʻavale
  • moe
  • vaivaiga o le tino atoa.

I le maea ona tuʻuina atu ia faitioga i le falemaʻi, ua pasia le suʻega talafeagai, e mafai ona e faʻalogo i le siama o le hyperglycemia, lea e faia i le i ai o le suka o le toto o le sili atu i le 5.5 mmol / l (sili atu nai lo le masani).

  1. O le hypoglycemia o se faamaʻi e maualalo ai le kulūkose i le tino.

O le mafuaʻaga o lenei faʻaitiitia o le a le talafeagai le taumafa paleni ('ai le tele o laʻau suamalie e taʻitaʻia ai i luga o le gaʻo, lea e maua ai le tele o inisalini nai lo taimi uma). Afai o le suʻega e faʻaalia ai le maualalo o le toto suka mo se taimi umi, ona mafai lea e se tasi ona manatu e le gata o le maʻi pancreatic, ae o se suiga foi i le numera o sela e maua mai ai le inisalini, ma ua mafai nei ona maua le tumutumu o le tui. Faailoga o le maualalo o le kulukose:

  • soona inu tele
  • alaga o lima, vae, tino atoa,
  • fatu fatu
  • maualuluga maualuga
  • lagona faifai pea o le le lelei o meaai
  • vaivaiga.

O le siama o le hypoglycemia e faia pe afai o le fafine pe a ma le 50 tausaga le matua e iai le suka plasma e oo atu i le 3.3 mmol / L (lalo ifo nai lo le masani).

Glucose toto mo tamaitai pe a uma le 50

Afai o au suʻesuʻega toto e faʻaalia ai le kulūkose o le 3.3 mmol / L i le 5.5 mmol / L, o le masani lea mo se tamaitai maloloina lelei. O lenei faʻamaoniga o se faʻataʻitaʻiga mo alii ma tamaitai. Plasma sugar (mmol / l), tusa lava po o le a le itupa (mo alii ma tamaitai), e eseese e tusa ai ma le faʻatupulaia o tausaga:

  • lalo o le 14 tausaga - 3.3 i le 5.6,
  • 14-60 tausaga - 4.1-5.9,
  • 60-90 tausaga - 4.6-6.4,
  • mai le 90 tausaga ma le matua - 4.2-6.7.

O nei faailoilo (masani) e faʻaaogaina e tagata tomai faapitoa i le fuafuaina o faʻamaʻi e fesootai ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O suʻega mo lenei mea e aveesea mai le tamatamailima i luga o se manava gaogao. O taunuuga o nei suʻesuʻega e faʻalagolago i le taumafaina o mea taumafa. Afai e te foai toto pe a maeʻa se taumafataga, o le taunuuga o le a ese - e mafai ona tulaʻi maualuga le suka. I le faaopoopo atu, i le mavae ai o le limasefulu tausaga, o le tino o le hormonal system is very different from male. Ona o lea, ua fautuaina e tagata atamamai suʻega i luga o se manava gaogao ma sili atu i le taeao.

Afai oi ai i tamaitai se tulaga pe a fai faanatinati e faia se suʻega toto mo le suka toto, ona faʻaalu lea o le taimi o le taumafataga mulimuli:

  • I nai itula talu ona 'ai - 4.1-8.2 mmol / l (mo tamaitai o le masani lea),
  • faʻalagolago i le taimi o le aso, o le kulūkose o le a suia laitiiti.

Faigaluega mai le masani i fafine pe a uma le limasefulu tausaga o mafuaʻaga nei:

  • anapogi, faʻasalaga umi mai meaʻai,
  • maualuga gaoioiga faaletino
  • Faʻaaogaina taimi e faʻaaoga ai antihistamines, e oʻo atu ai i le oona,
  • ava malosi i le tino,
  • suiga faʻavaomalo e fesootaʻi ma le moaopause.

Menopause i fafine ma toto suka

O suiga e fesootaʻi ma le moaopa i totonu o le tino o fafine taʻitasi e taʻitasi. E tusa pe o le a sou lagona i le vaitau lea, na taʻua i luga, ae o faailoga (masani) o le suka i le toto plasma o le a faapenei:

  • i le tausaga atoa (ina ua maeʻa le misa) - 7-10 mmol / l,
  • ina ua mavae le 1-1.5 tausaga (ina ua maea le misa) - 5-6 mmol / l.

E tusa lava pe o faʻamaoniga o suʻega tutusa e latalata i tulaga masani, e fautuaina e faʻatalanoa e le fafine se endocrinologist ma suʻe suʻega a itiiti ifo ma le tasi i le tolu masina.

Ina ia faʻamaonia le maualuga o le kulukose, e tatau ona e mulimuli i se taumafataga patino, tuu le ulaula ma le ava malosi, fai galuega o le taeao.

Le masani o le suka toto pe a uma le 50, 60 po o le 90 tausaga. Tausaga umi

O le faʻaogaina o le kulukose (suka) i le toto faʻatonutonu e hormones, o le mea autu o le inisalini na faia e le pancreas. I lenei mea o le ae maua ai ni laulau e faʻaalia ai le maualuga o le maualuga o le toto toto mo tane ma fafine i le mavae ai o le 50, 60, 90 tausaga.

O le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka (type 1) ua taʻua o se faʻamaʻi. lea e le toe faʻamalosi ai le insulin i le pancreas. E leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka (type 2), o le inisalini e maua i le tele o aofaiga, ae i le taimi lava e tasi, o le hormone e fegalegaleai ma toto. Talu ai ona e le lava le malosi o sela, e tupu ai vaivaiga ma o le vaivai e vave ona aliali mai. O le tino, o le mea moni, o le taumafai lea e faʻateʻa ese le suka i totonu o le toto, o le mafuaʻaga lea e amata ai ona galue malosi fatugaʻo, lea e sili atu le glucose i le urine. O se taunuuga, o se tagata e fia inu pea ma e le mafai ona onā, e masani ona asiasi i faletaele.

Afai o se maualuga maualuga o le suka o le toto ua matauina mo se taimi umi, ona mafai lea e se vavaeese mai le masani ona mafua ai ni faafitauli eseese, talu ai o le sili atu o le glucose e mafai ona oo atu ai i le vevela o le toto. O le toto mama e le mafai ona faʻaaogaina i toto laiti, o le a mafua ai ona mafatia le tino atoa. Mo le puipuia o ia tulaga lamatia, o nisi taimi e oʻo lava i faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ona toe aumaia le maualuga o le suka i le tino i se taimi vave e mafai ai.

♦ Tulaga masani o le toto toto i fafine pe a uma le 50, 60, 90 tausaga. Laulau ma faailoga i le matua:

♦ Tulaga masani o le suka toto i tagata pe a uma le 50, 60, 90 tausaga. Laulau ma faailoga i le matua:

O se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona fesoasoani i le maualalo o le suka i le tele o auala. O mea autu o se taumafa faapaleniina ma le mataʻituina faifai pea o le glucose concentration. E leai se eseesega i le va o se fua paleni o se soifua maloloina ma se tagata e maua i le maʻisuka.

O le faatagaina faatagaina o le kulukose i totonu o le toto o se tagata soifua maloloina ma le maʻi ua i ai ni tuaoi manino. Mo se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o nei tuaoi o loʻo i se lautele lautele. O le mea lelei, o le suka e tatau ona i le va o le 3.4 ma le 5.6 mmol / L (65-100 mg%) i luga o se manava gaogao ma e tusa ma le 7.9 mmol / L (145 mg%) pe a uma meaai. O le manava gaogao o lona uiga i le taeao, pe a maeʻa le po o le 7 i le 14 itula. A maeʻa ona 'ai - ina ua maeʻa le 1.5-2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga I le faʻatinoga, e faigata tele ona matauina ia tulaga taua, o le mea lea o le fesuiaiga o le suka mai le 4 i le 10 i le taimi o le aso e manatu masani ai. Ina ia mafai ona faia se suiga mai le masani o le suka o le toto i le taimi ma ia vave ona uia auala talafeagai, ia fautuaina e faʻatau pea le glucometer.

O le iunite o fua mo le suka toto o le millimoles i le lita (mm / L), e ui lava e mafai ona fua i le milligram pasene (mg%), e taʻua foi o le milligrams per deciliter (mg / dl). E tusa ma le mg% e mafai ona liua i mmol / L ma vice versa i le faʻaaogaina o le laina 18:

3.4 (mmol / L) x 18 = 61.2 (mg%).
150 (mg%). 18 = 8 (mmol / L).

Afai o se suʻesuʻega lautele o le toto na faʻaalia ai o le maualuga o le glucose concentration e sili atu le maualuga (pe tuʻu ifo), e tatau ona faia se suʻesuʻega faafomaʻi lelei mo le atinaʻeina o le maʻisuka. I lalo e mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka - o a ituaiga o maʻisuka o iai, pe o le a le maualuga o le suka o le toto, pe faʻafefea ona faʻasaʻo le suka o le toto ma le insulin ma isi mataupu.

- Kiliki i le ata ma faʻalautele fautuaga fesoasoani mo alii ma tamaitai ua maua i le maʻisuka.

Afai o le suʻega o le toto e faʻaalia ai o le aofaʻi o suka i totonu o le toto e maualuga pe sili atu foi i le masani ai, aua nei e faanatinati i faaiuga e uiga i le atinaʻeina o le maʻisuka. O se faʻamaoniaga saʻo e mafai ona faia e se fomaʻi agavaa o le a faʻamaonia se numera o suʻesuʻega faaopoopo.

FAAFOEGA MO TAMAITAI:

Le masani o le suka toto i fafine pe a mavae le 50 tausaga

O le soifua manuia o se tagata ma le faʻatinoina o tino tino e tele lava ina faalagolago i le mautu o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le mavae ai o le 50 tausaga, ua i ai i fafine se faʻalauiloa e faateleina le suka o le toto.

Ina ia aloese mai aafiaga leaga i le soifua maloloina, e tatau i tamaitai uma ona nofouta i ona toto toto toto ma ia suʻeina le toto mo le suka ia le itiiti ifo ma le taʻi tausaga.

O punavai autu o le kulukose mo le tino o le suauu ma le maso, lea e sau mai meaʻai, o le gaosiga o glycogen i le ate, ma le kulukose, lea e faʻapipiʻi e le tino ia lava e ala i le gaosia o amino acids.

O le mea moni lava na tupu i le matua, o le toto maualuga o le suka i fafine ma tamaloloa e suia ai ona faʻaiʻuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le toto suga masani mo tamaitai ma alii pe a uma le 50 o:

O le toto toto (mai le tamailima) na ave i luga o se manava gaogao mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l,
Paʻu toto ma plasma capillary - 12% maualuga (anapogi i le 6.1, maʻisuka - luga aʻe 7.0).

Afai o le suʻeina o le toto mo le suka e tuʻuina atu e tusa ai ma tulafono uma, o lona uiga, i le taeao ma faʻavae i le faʻamalologa mai meaʻai mo le 8-10 itula, ona iai lea o mafuaaga e masalomia ai le faʻaitiitia o le faʻapalepale o le kulukose, lea e faʻatatau i le 5.6-6.6 mmol / l. i laina tuʻufaʻatasia i le va o tulafono masani ma le solia.

Fua o le Sugar Suuga Rate

E masani lava, o le kulukose o le toto i tamaʻitaʻi uma ma tamaʻitaʻi i le faʻatalanoaga masani e le tatau ona sili atu nai lo le 5.5 mmol / l, ae e iai sina eseesega i le matua, o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo.

I le tele o falemaʻe, o le iunite o fuataga o le moli / L. E mafai foi ona faʻaaogaina le isi iunite - mg / 100 ml.

Ae e taua le mafaufau i mea nei e faapea i le taimi o le misa a le fafine, lea mo tamaitai taʻitasi e oʻo mai i tausaga taʻitasi, o le toto suka i le taimi o lenei vaitau e mafai ona tausia i le 7-10 mmol / l. E masani lava, o lenei ata e mafai ona faia i le tausaga atoa pe a uma le taamilosaga.

I le amataga o le misa, o le a le sili atu le manaia le faia o suʻega ma asiasi atu i le endocrinologist i le tasi kuata kuata. Ma e na o le tasi lava le tausaga e le ausia ai le maualuga o le suka i le 5-6 mmol / l, o le a tatau ona mafaufau e uiga i le faia o se suʻesuʻega atoa ina ia iloa ai mafuaaga o le faateleina o le toto suka.

I le tulaga o le masalosalo e uiga i le mautinoa o taunuuga o le suʻega o le suka i le toto, ua ofoina atu se tagata e faia se suʻega faapitoa: i ni nai itula talu ona faʻatauina le tino ma le kulukose, toe toe maua ai le toto. Afai e le maualuga le glucose i le 7.7 mmol / l, ona leai lea o se mafuaaga e popole ai. O le aoga o le 7.8-11.1 mmol / L o loʻo faʻaalia ai se laina laina laina, ma le maualuga o le kulukose o le 11.1 mmol / L poʻo le sili atu foi o taimi uma e mafai ai e oe ona iloa le maʻisuka.

Afai o loʻo e popole i le maualuga o le suka o le toto, o lona uiga o le faʻatau o se masini faapitoa e taʻua o le glucometer e sili ona lelei. Faatasi ai ma le fesoasoani o lea mea e mafai ai ona e pulea le fua o le suka i le fale.

Auala e faʻalautele ai pe faʻaitiitia ai le suka toto mo tagata maʻi taitoatasi e faʻamoemoeina taitoatasi ma matuia i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa togafitiga (endocrinologist). O mafuaʻaga o mea faʻafeeseeseaiga e mafai ona avea ma mea e sili ona faigofie e mafai ona faʻaitiitia e le faʻaititia o le suka poʻo se suiga i le gaioiga faʻaletino, poo le loloto o le pathologies o le faʻapogai o le hormonal.

O le faʻamaʻi mulimuli ma le isi vasega o amioga faʻalemafaufau e faʻatuina pe a uma ona faʻamaonia atoatoa le maʻi.

O tagata o loʻo lamatia i faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma fesuiaiga i le suka o le toto e tatau ona faia i taimi uma ia suʻega. E mafai ona latou faʻaalia i le taimi nei le i ai o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma vave vave ona faia ni metotia lelei.

Tuua Lau Faamatalaga