Lipoic acid mo le maʻisuka ituaiga 2

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "lipoic acids i le maʻisuka" faʻatasi ai ma faʻamatalaga a tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Lipoic (thioctic) acids e aofia i le metabolism o gaʻo ma gaosia le liua o le kulukose i le malosi. O se antioxidant ma fesoasoani i le faʻafefeina o aʻafiaga saoloto. O lenei vailaʻau o loʻo maua i le tele o meaʻai, ae o le toʻatele ua fautuaina e inu eseese, o se vaega o togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka. E faʻaaogaina le lipoic acid i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2 o le a taʻuina atu e le endocrinologist auai.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Faʻasolosolo pea le maʻisuka ma faasolosolo taimi i luga o le suka, o loʻo faʻaleagaina le tino o le tino. Faʻafitauli e tulaʻi mai ona o le faʻaogaina o vailaʻau glycolized e aʻafia tele ai aʻafiaga. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose, o le toto ua faateleina, o se taunuuga, o le faagasologa o le faʻaleleia o le faʻaleleia o loʻo faʻagesegese.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le siama o le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona faia pe afai oi ai ni faʻamaoniga talafeagai:

  • oso i le toto maualuga,
  • numera o vae
  • tingling sensing i vae, lima,
  • tiga
  • vavao
  • faafitauli i le fausiaina i alii
  • o le foliga mai o le vevela, le galala, lagona o le tele o le maelega, e tusa lava pe itiiti se meaʻai e 'ai.

Mo se faʻamaonia saʻo, faʻaleleia le faʻataʻitaʻi, o le saoasaoa o le faʻamalosi faʻamalosi e tofotofoina, ua faia ai se elemene. A faʻamaonia le neuropathy, e mafai ona e taumafai e faʻamaonia le tulaga e faʻaaoga ai le α-lipoic acid.

Lipoic acid o se fatty acid. O loʻo aofia ai le tele o le sulfur. O le vai ma le gaʻo gaʻo, e auai i le fausiaina o siama siaki ma puipui le faʻaogaina o suauʻu mai aʻafiaga faʻaleaga.

O le lipic acid e faatatau i antioxidants e mafai ona poloka ai le aʻafiaga o faʻamalosi saoloto. E faʻaaogaina e togafitia ai le polyneuropathy o le maʻisuka. O le vailaau faʻamaonia e tatau ona tatau ona:

  • e alu i le faagasologa o le gau o le kulukose ma le aveesea o le malosi,
  • puipuia le fausia o suauʻu mai aafiaga le lelei o radical free,
  • e iai sona aafiaga ile inisalini: e faʻaleleia ai le gaioiga o suka suka i le cytoplasm o sela, faʻamalosia le faagasologa o le kulukose i le gaʻo,
  • o se vailaʻau malosi, e tutusa ma vitamini E ma le C.

O se tasi lea o meaʻai sili ona aoga mo meaʻai mo le maʻisuka. E masani ona fautua mai pe a faatonuina se faigamalo lelei. O loʻo taʻua o se tui sili ona lelei, aua o lenei vailaʻau:

  • toso mai meaai
  • liua i totonu o sela i se foliga lelei,
  • maualalo le faʻafitauli
  • o loʻo i ai le tele o galuega puipui.

Afai e te aveina, e mafai ona e faʻateʻaina ni numera o faʻafitauli na atiae e faasaga i le talaaga o le faaleagaina o meaʻai i meaola.

I totonu o le tino, o le thioctic acid e faatinoina ai galuega nei:

  • le faʻasalaina faʻasalaga saoloto ma le faʻafefe i le faiga o faʻamaga,
  • toe faʻaleleia ma mafai ai ona toe faʻaaoga vailaʻau faʻamaʻi: vitamini C, E, coenzyme Q10, glutathione,
  • e fusia ai metala oona ma faaitiitia ai le gaosiga o fualaau faasao saoloto.

O le faʻamaonia faʻamaonia o se vaega taua o le mea puipui o le tino. Faʻafetai i lana galuega, ua toe faʻafoisia isi antioxidants, e mafai ona latou auai i le faiga o le metabolism mo se taimi umi.

I le 80-90 o le seneturi talu ai, o lenei vailaʻau na taʻua o vitamini B, ae o metotia faaonaponei ua mafai ai ona malamalama o loo i ai se faatulagaga o meaola eseese.

O le acid o loʻo maua i enzymes e aofia ai i le gaosiga o mea taumafa. A maua mai e le tino, o le maualuga o le suka e faʻaitiitia, ma e tatau ona talafeagai mo le maʻisuka.

Faʻafetai i le aʻafiaga o le antioxidant ma le faʻamalosiina o faʻamalolo saoloto, o lo latou aʻafiaga leaga i luga o masini e puipuia. O le tino faʻagesegese le faagasologa o le matua ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le oxidative.

O lenei vailaʻau e gaosia e le ate o le ate. O loʻo faʻapipiʻiina mai meaʻai mai. Ina ia faateleina lona tele, e fautuaina e faʻaaoga:

  • meaʻai papaʻe
  • broccoli
  • meaʻai
  • lanu meamata
  • Tomato
  • Pupu mai Brussels
  • alalaisa.

Ae i oloa, o lenei vailaʻau e fesoʻotaʻi ma vailaʻau amino o pulu (e taʻua o lysine). O loʻo iai i le foliga o le R-lipoic acid. I le tele o mea, o lenei antioxidant o loʻo maua i na meaola manu lea o loʻo mataituina ai le maualuga o gaioiga. I le tele o concentrations, e mafai ona iloa i fatugaʻo, ate ma le fatu.

I tapenapenaga ma le gaioiokawa, o loʻo aofia i totonu o le fomaʻi saoloto. O lona uiga e le fesoʻotaʻi ma proteins. Pe a faʻaaoga togafitiga faʻapitoa, o le faʻaaogaina o le suka i le tino e faʻaateleina le 1000 taimi. E le mafai ona maua le 600 mg o lenei vailaau mai meaai.

Fautuaina sauniuniga o le lipoic acid mo le maʻisuka:

Aʻo leʻi faʻatau se oloa, feutagai ma lau fomaʻi.

I le faʻamoemoe e faʻafaigofie le faʻamaoniga o le suka ma le setete o okeni ma faiga faʻapitoa e ala i le fesoasoani a le lipoic acid, e tatau ona e malamalama i le taimi e faʻaaogā ai. O nisi o oloa e maua i foliga o laumei poʻo capsules, o isi e fai ma fofo mo fofo faʻapipiʻi.

Mo faʻamatalaga puipuia, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina i le faiga o laupepa poʻo capsules. E inu tolu taimi i le aso mo le 100-200 mg. Afai e te faatauina le vailaʻau i se fua o le 600 mg, ona lava lea o le mea e tasi i le aso. Pe a ave ni mea faaopoopo i le R-lipoic acid, e lava le inu 100 mg faalua i le aso.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tusa ai ma lenei polokalame e mafai ona puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. Ae e tatau ona e tago i le fualaau faasaina i luga o se manava gaogao - o le itula ao lei faia se taumafataga.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le suka, e mafai ona e taumafai e faʻaitiitia le faʻaalia o se faʻalavelave e pei o le neuropathy o le maʻisuka. Ae mo lenei mea, o lona pule faʻafefe i le tulaga o fofo faapitoa i ni aofaiga tele mo se taimi uumi ua faatonuina.

O lenei vailaau o loʻo aofia i le tuufaatasiga o nisi o multivitamins i se aofaiga e oo atu i le 50 mg. Ae o le mauaina o se aafiaga lelei i le tino o le maʻisuka faatasi ai ma le aoga o le suka i se ituaiga o mea e le mafai.

Le faiga o le gaioiga o fualaau faasaina i le neuropathy o le maʻisuka

O le antioxidant aafiaga o le lipoic acid ua faamaonia i le tele o suʻesuʻega. E faʻaitiitia ai le atuatuvale oxidative ma ei ai sona aafiaga lelei i le tino.

Faʻatasi ai ma le neuropathy, e tatau ona faia faʻatasi ma le le mautonu. O togafitiga uumi e maua ai le iuga. O gasegase ua aafia i le alualu i luma o le maʻisuka mai maualuga maualuga o le kulukose o loʻo faasolosolo malie lava ona toe malosi. O le faagasologa o lo latou toe faʻaleleia o loʻo faʻateleina.

E tatau i le maʻisuka ona nofouta o le polyneuropathy o le maʻisuka ua manatu o se faamaʻi atoatoa. O le mea autu o le filifili lea o le auala sao i togafitiga ma mulimuli i fautuaga uma a fomaʻi. Ae a aunoa ma se meaai faʻapitoa laiti-carb, o le aveesea o le maʻisuka ma ona faʻafitauli o le a le aoga.

Faʻamatalaga ole fofoga o le α-lipoic acid, o lona maualuga maualuga e matauina pe a maeʻa le 30-60 minute. E vave lava ona tuʻuina i totonu o le toto, ae e vave foi ona faʻavave. O le mea lea, pe a ave fualaau, e tumau pea le suia o le kulukose. O le lagona o le tino i le inisalini e siitia tele.

Faatasi ai ma se fuataga e tasi o le 200 mg, o lona bioavailability e i le tulaga e 30%. E oʻo lava i togafitiga faʻaauau aso-tele, o lenei mea e le faʻaputuina i totonu o le toto. O le mea lea, o le faʻaaogaina ina ia mafai ai ona pulea le kulūkose e le talafeagai.

Faatasi ai ma le malolo o le fualaau faasaina, o le fualaau talafeagai e ulufale atu i le tino i totonu o le 40 minute. O le mea lea, o lona faʻaleleia ua faʻateleina. Ae afai e le mafai ona ausia le taui o le maʻisuka, o le a toe foi mai le taimi o le neuropathy o le maʻisuka.

O nisi tagata latou te fautuaina le tagofia o fualaau oona o le lipoic acid. I le uma, o loʻo aʻafia o ia i le metabolism o gaʻo ma gaʻo. Ae afai e te le mulimulitai i mataupu faavae o meaʻai talafeagai, ole teenaina o le tino, o le aveesea o le mamafa mamafa e ala i le faaaogaina o fualaau o le a le aoga.

O le faia o le gaioiokawa faʻamalositini i nisi tulaga e tuʻufaʻatasia ma le atinaʻega o aʻafiaga itu:

  • fomaʻi faʻafitauli
  • ulu matua
  • vaivaiga.

Ae foliga mai, e pei o se tulafono, ma le maualuga o le fualaau faasaina.

E tele gasegase e faamoemoe e aveesea le maʻisuka i le ave lea o fualaau faasaina. Ae o le ausia o lenei mea e toetoe a le mafai. A uma mea uma, e le faʻaputuina, ae o loʻo i ai sona aafiaga faʻapitoa mo togafitiga.

I le avea ai o se vaega o le togafitiga faʻapitoa, e mafai e le endocrinologist ona fautuaina le faʻaaogaina o le lipoic acid mo se maʻi suka. O lenei meafaigaluega o se antioxidant, e faaitiitia ai le leaga o aʻafiaga o fualaʻau saoloto ile tino.

O le matafaioi o le lipoic acid i le tino

Lipoic po o le thioctic acid e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau. O fualaau e faʻavae i lenei vailaau e masani ona faʻaaogaina i taimi o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E le gata i lea, o nei vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi o le faʻafesoʻotaʻi o le tino ma faʻamaʻi o le vaega o meaʻai.

Lolaic acid na vavae ese mai le ate o povi i le 1950. Ua maua e fomaʻi o lenei tuufaatasiga ei ai sona aafiaga lelei i le faagasologa o le gaosiga o le protein i le tino.

Aisea e faʻaaoga ai le lipoic acid mo le maʻisuka ituaiga 2? E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le vailaau o loʻo i ai le tele o mea aoga:

  • O le Lipoic acid e aofia i le malepelepe o kulukose. E aʻafia foi le kulimi i le faagasologa o le ATP malosiaga faʻapitoa.
  • O le vailaʻau o se vailaʻau mamana malosi. I lona aoga, e le o lalo ifo o le vitamini C, tocopherol acetate ma le suauu.
  • O le vailaʻau thioctic e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga.
  • O meaʻai e iai le insulin-like property. Na maua ai o le vailaau e fesoasoani i le faateleina o le gaioiga o avetaʻavale i totonu o kulūkose molekone i le cytoplasm. O lenei mea lelei e aafia ai le faagasologa o le faʻaaogaina o le suka i totonu o masini. O le mafuaaga lena e aofia ai le lipoic acid i le tele o vailaʻau mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.
  • O le thioctic acid e faʻatele ai le tetee o le tino i aafiaga o le tele o siama.
  • Meaʻai e toe faʻafoʻi ai faʻasalaga i totonu, e aofia ai le glutatitone, tocopherol acetate ma le acid ascorbic.
  • Lipoic acid e faʻaititia ai aafiaga leaga o toxins i luga o siama.
  • O le meaʻai o se sosolo mamana malosi. O suʻesuʻega faasaienisi e faʻamaonia ai o le vailaʻau e fusifusia ai toxins ma paipa o metala mamafa i totonu o faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le tele o faʻataʻitaʻiga, na maua ai o le alpha lipoic acid e faʻateleina ai le lagona o sela i le inisalini. E taua tele lenei mea mo le maʻisuka ituaiga 1. O le vailaʻau e fesoasoani foi e faʻaitiitia le mamafa o le tino.

O lenei mea moni na faamaonia faʻasaienisi i le 2003. O le tele o saienitisi e talitonu e mafai ona faʻaaoga le acipolo lipoic mo le maʻisuka, lea eo faatasi ma le oona.

O a meaai e aofia ai meaʻai

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, ona tatau lea ona mulimuli i se meaʻai. O le meaai e tatau ona avea ma meaai e maua i le protein ma le fiber. E le gata i lea, e faʻatagaina le 'ai o meaʻai e maua ai le lipoic acid.

Oona o le ate e mauoa i lenei meaʻai. I le faaopoopo atu i le thioctic acid, o loʻo aofia ai le amino acids, protein ma gaʻo susu. O le ovi o le povi e tatau ona faʻateleina i taimi uma, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa. O se aso e le tatau ona e 'ai e sili atu ma le 100 kalama o lenei oloa.

E tele le lipoic acids e maua ile:

  1. Fale. O lenei mea lelei e mauʻoa i le oatmeal, le araisa, le saito. O le mea e sili ona aoga o le faʻatoʻaga o le faʻailoga. E aofia ai le sili mea gasegase. Buckwheat foi e mauʻoa i le palatini.
  2. Legumes. 100 kalama o lentils e aofia ai le 450-460 mg o le suka. E tusa ma le 300-400 mg o meaʻai e aofia i le 100 kalama o pi po o pi.
  3. Fuga fou. E tasi le ituaiga o meaʻai e tusa ma le 160-200 mg o le lipoic acid.
  4. Suauu manogi. E lua kalama o lenei oloa e aofia ai le 10-20 mg o le thioctic acid.

Taumamafa i mea taumafa e maua mai i lenei meaʻai, e tatau ai ile tapulaa faʻaitiitia.

A le o lena, o le maualuga o le suka o le toto e mafai ona tupu maualuga.

Lipoic Acid Preparations

O a fualaau faasaina e aofia ai le lipoic acid? O lenei vailaʻau o se vaega o ia vailaʻau e pei o le Fualaʻau, Lipamide, Neuroleptone, Thiolipone. O le tau o nei vailaʻau e le sili atu i le 650-700 fagu. E mafai ona e faʻaaoga fualaʻau i le lipoic acid mo le maʻisuka, aʻo le taimi lena e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

E mafua mai i le mea moni e faapea, o se tagata inu i fualaau oona atonu e manaʻomia le itiiti ifo o le insulin. O sauniuniga o loʻo i luga e maua mai i le 300 i le 600 mg o le thioctic acid.

E faapefea ona galue nei fualaau faasaina? O a latou aafiaga o le falemaʻi e foliga tutusa lava. O vailaau faʻasoifua maloloina e faʻaalia ai le puipuiga i luga o sela. O vailaʻau faʻamalosi o vailaʻau e puipuia ai siama mai i aʻafiaga o faʻasalaga faʻamalosi.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻavae i luga o le acipolo lipoic:

  • O le maʻisuka e le o le insulin e maʻi ile maʻi (ituaiga lona lua).
  • Inisalini e faalagolago i le maʻisuka maʻi (ituaiga muamua).
  • Pancreatitis
  • Cirrhosis o le ate.
  • Polyneuropathy o le maʻisuka.
  • Faʻavalea o le ate.
  • Coronary atherosclerosis.
  • Faʻailoga faiifo o le ate.

Laʻau, Lipamide ma fualaau oona mai lenei vaega fesoasoani e faʻaititia ai le mamafa o le tino. O le mafuaʻaga lena e mafai ai ona faʻaaogaina vailaʻau i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, lea na mafua mai i le oona tele. O vailaʻau faʻasaina e mafai ona faia i taimi o taumafa mama, e aofia ai le faʻaitiitia o le kalori o le oʻo atu i le 1000 kilokalo i le aso.

E tatau faapefea ona ave le acid alpha lipoic mo le maʻisuka? Ole fua ole aso ole 300-600 mg. Pe a filifilia se vailaʻau, e tatau ona e amanaʻia le matua o le maʻi ma le ituaiga o maʻisuka. Afai e faʻaaogaina fualaau faʻasaina ma le lipoic acid e togafitia ai meaʻai, e faʻaititia le fua ole aso i le 100-200 mg. O le umi o togafitiga togafitiga e masani lava 1 le masina.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  1. Le vaitaimi o le lactation.
  2. Alu i le thioctic acid.
  3. Toto
  4. Tausaga a tamaiti (oʻo atu i le 16 tausaga).

E taua le maitauina o fualaau faasaina o lenei ituaiga e faʻaleleia ai le aafiaga o le hypoglycemic insulin. O lona uiga o le faagasologa o togafitiga, e tatau ona fetuunai le fua o le inisalini.

Ole suʻesuʻeina ma analogues e le fautuaina ina ia faia faʻatasi ma sauniuniga e aofia ai ni uʻamea. A leai, o le aoga o togafitiga e mafai ona faaititia.

Pe a faʻaaoga togafitiga o le lipoic, o aʻafiaga e pei ole:

  • Tatala
  • Paʻu o le tino.
  • Lafoaia po o le vili.
  • Musipo mumu.
  • Faateleina le mamafa o tui.
  • Hypoglycemia. I tulaga ogaoga, o se osofaiga o le maʻisuka o le maʻisuka e amataina. Afai e tupu, o le tagata maʻi e tatau ona vave fesoasoani. E fautuaina le faʻaaogaina o le kulukose pe faʻafefiloi ma le kulukose.
  • Ootia.
  • Faʻailoga
  • Faʻafeiloaʻiga o le vaʻai.

I le tulaga o le maualuga, o aʻafiaga o le tino e mafai ona atiaʻe, e oʻo atu i le faʻalavelave anaphylactic. I lenei tulaga, e tatau ona fufulu le manava ma ave se antihistamine.

Ma o a ni iloiloga e uiga i nei fualaau faasaina? O le tele o tagata faʻatau e fai mai o le lipoic acid e aoga i le maʻisuka. O fualaau oona o loʻo i ai lenei vailaʻau ua fesoasoani e taofi ai faʻamaoniga o le maʻi.E finau foʻi tagata pe a faʻaaogaina nei vailaʻau e faʻatele ai le malosi.

O fomaʻi e togafitia le faʻamalosi, lipamide ma fualaau tutusa i auala eseese. O le tele o endocrinologists e talitonu o le faʻaaogaina o le lipoic acid e tauamiotonuina, talu ai o le mea e fesoasoani e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o masini.

Ae o nisi fomaʻi e manatu o fualaau o loʻo faʻavae i lenei vailaau o se nofoaga masani masani.

Lipoic acid mo le neuropathy

Neuropathy o se togafitiga lea e faʻalavelaveina ai le galue masani o le tino. E masani ona tupu lenei maʻi i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. O fomaʻi e mafua mai i le mea moni o le maʻisuka faʻalavelaveina le tafe masani o le toto ma faʻaleagaina ai le amio pulea o aʻafiaga o le nasu.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o neuropathy, e iloa ai e se tagata le faʻalavelave o limo, ulu o le ulu ma lima vaivai. O le tele o suʻesuʻega suʻesuʻega ua faʻaalia ai e faapea i le taimi o le alualu i luma o lenei maʻi, o faʻamalositino saoloto e taua tele.

O le mafuaʻaga lea e mafua ai ona fautuaina le toʻatele o tagata o loʻo mafatia i le neuropathy o le maʻisuka. O lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻamautuina ai le faʻalavelave, ona o le mea moni o ia o se vailaau mamana malosi. E le gata i lea, o vailaʻau faʻavae e maua i le thioctic acid fesoasoani e faʻaleleia ai le amio lelei o aʻafiaga namu.

Afai e atiina ae e se tagata le neuropathy o le maʻisuka, ona tatau lea ona ia:

  1. Taumafa mea taumafa i le lipoic acid.
  2. Inu vailaʻau o le vitamini faʻatasi ma vailaʻau faʻasaina. Berlition ma Tiolipon e atoatoa.
  3. Mai lea taimi i lea taimi, o le thioctic acid e faia i se itu e le talafeagai (e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi).

O le togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻaitiitia ai le ono mafai ona alualu i luma le neuropathy autonomy (o se togafitiga faʻatasi ai ma le solia o le fatu). O lenei faʻamaʻi o le uiga o le maʻisuka. O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o le faʻaaogaina o le suka i le maʻisuka.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Mateʻo le neuropathy

Faʻasolosolo pea le maʻisuka ma faasolosolo taimi i luga o le suka, o loʻo faʻaleagaina le tino o le tino. Faʻafitauli e tulaʻi mai ona o le faʻaogaina o vailaʻau glycolized e aʻafia tele ai aʻafiaga. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose, o le toto ua faateleina, o se taunuuga, o le faagasologa o le faʻaleleia o le faʻaleleia o loʻo faʻagesegese.

O le siama o le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona faia pe afai oi ai ni faʻamaoniga talafeagai:

  • oso i le toto maualuga,
  • numera o vae
  • tingling sensing i vae, lima,
  • tiga
  • vavao
  • faafitauli i le fausiaina i alii
  • o le foliga mai o le vevela, le galala, lagona o le tele o le maelega, e tusa lava pe itiiti se meaʻai e 'ai.

Mo se faʻamaonia saʻo, faʻaleleia le faʻataʻitaʻi, o le saoasaoa o le faʻamalosi faʻamalosi e tofotofoina, ua faia ai se elemene. A faʻamaonia le neuropathy, e mafai ona e taumafai e faʻamaonia le tulaga e faʻaaoga ai le α-lipoic acid.

Tino manaʻomia

Lipoic acid o se fatty acid. O loʻo aofia ai le tele o le sulfur. O le vai ma le gaʻo gaʻo, e auai i le fausiaina o siama siaki ma puipui le faʻaogaina o suauʻu mai aʻafiaga faʻaleaga.

O le lipic acid e faatatau i antioxidants e mafai ona poloka ai le aʻafiaga o faʻamalosi saoloto. E faʻaaogaina e togafitia ai le polyneuropathy o le maʻisuka. O le vailaau faʻamaonia e tatau ona tatau ona:

  • e alu i le faagasologa o le gau o le kulukose ma le aveesea o le malosi,
  • puipuia le fausia o suauʻu mai aafiaga le lelei o radical free,
  • e iai sona aafiaga ile inisalini: e faʻaleleia ai le gaioiga o suka suka i le cytoplasm o sela, faʻamalosia le faagasologa o le kulukose i le gaʻo,
  • o se vailaʻau malosi, e tutusa ma vitamini E ma le C.

O se tasi lea o meaʻai sili ona aoga mo meaʻai mo le maʻisuka. E masani ona fautua mai pe a faatonuina se faigamalo lelei. O loʻo taʻua o se tui sili ona lelei, aua o lenei vailaʻau:

  • toso mai meaai
  • liua i totonu o sela i se foliga lelei,
  • maualalo le faʻafitauli
  • o loʻo i ai le tele o galuega puipui.

Afai e te aveina, e mafai ona e faʻateʻaina ni numera o faʻafitauli na atiae e faasaga i le talaaga o le faaleagaina o meaʻai i meaola.

O se vailaau faʻamalosia faʻamalosia lautele, o loʻo taʻua foi o le lipoic acid - o mea e faʻaaoga i le maʻisuka o ituaiga uma

I lalo o vailaau, o le lipoic acid e malamalama o lona uiga o se vioxidant.

Pe a ulu atu i le tino, e faʻaleleia le glycogen i le ate ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le plasma toto, faʻateleina le faʻamalosia o le inisalini, e aʻafia i le faʻamautuina o le carbohydrate ma le lipid metabolism, e maua ai le hypoglycemic, hypocholesterolemic, hepatoprotective ma le hypolipidemic effect. Ona o nei meatotino, o le lipoic acid e masani ona faʻaaoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Vitamin N (poʻo le lipoic acid) o se vailaʻau o loʻo maua i totonu o potu taitasi i le tino o le tagata. O loʻo i ai ni mea faʻamalosia malosi, e aofia ai le malosi e sui ai le inisalini. Ona o lenei mea, o le vitamini N ua manatu o se mea uiga ese o ana gaoioiga e masani lava ona taulai i le lagolagoina o le malosi.

I totonu o le tino o le tagata, o lenei vailaʻau e aofia ai i le tele o gaioiga o meaola, e pei o le:

  • polotini
  • fesuiaiga o le carbohydrate
  • lipid formation
  • le faʻavaeina o enzymes taua.

Ona o le satu o le lipoic (thioctic) acid, o le tino o le a taofia ai le tele o meaʻai, faapea foi ma vitamini o vaega C ma E.ads-mob-1

E le gata i lea, o le a leai se fiaai ma leai se malosi i totonu o siama. E mafua lenei mea ona o le tomai faʻapitoa o le kulimi e faʻafefe ai le kulūkose, lea e mafua ai le satu o le mafaufau ma maso o se tagata.

I vailaau, e tele mataupu e faʻaaogaina ai le vitamini N Mo se faʻataʻitaʻiga, i Europa e masani ona faʻaaogaina i togafitiga o ituaiga uma o maʻisuka, i lenei lomiga e faaitiitia ai le aofai o injections talafeagai o le inisalini. Ona o le i ai o meatotino faʻasao i le vitamini N, o le tino o le tagata e fegalegaleai ma isi antioxidants, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le numera o faʻamalolo saoloto.

O le thioctic acid e maua ai le lagolago i le ate, faʻateleina ai le aveesea o toxins leaga ma le mamafa o masini mai sela, faʻamalosi ai le popole ma le faʻaogaina o le tino.

O le vitamin N o loʻo i ai se togafitiga faʻapitoa i le tino e le gata i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka, ma o loʻo faʻamalosia lelei foi mo faʻamaʻi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻasologa o le ischemic (i lenei tulaga, e vave maua vave e tagata maʻi, faʻaleleia atili o latou mafaufau, ma le maualuga o paresis ua faʻaitiitia).

Ona o meatotino a le lipoic acids, lea e le faatagaina ai aʻafiaga saoloto e faaputuputu i le tino o le tagata, ua maua ai le puipuiga sili ona lelei mo paʻu uila ma puipui puipui. O loʻo i ai se aafiaga mamana malosi i faʻamaʻi e pei o le thrombophlebitis, veins varicose ma isi.

O tagata e faʻaleagaina le ava malosi ua fautuaina foi e ave le lipoic acid. O le ava malosi e i ai sona aʻafiaga i siama namu, lea o se taunuuga e mafai ona oo atu ai i faʻalavelave matuia i faiga faʻavavelaʻau. Ads-mob-2 ads-pc-2A O le vailaʻau N fesoasoani e toe faʻafoʻi.

O gaioiga o le thioctic acid i luga o le tino:

  • anti-inflammatory
  • immunomodulatory
  • filifili
  • antispasmodic,
  • faʻamalosi.

O ituaiga masani o le maʻisuka o:

  • 1 ituaiga - o le insulin e faalagolago
  • 2 ituaiga - inisalini tutoʻatasi.

Faatasi ai ma lenei siama, e faalavelaveina e le tagata le faagasologa o le faaaogaina o le kulukose i totonu o masini, ma ina ia mafai ona faatulaga le maualuga o le kulukose o le toto, e tatau i le tagata gasegase ona ave vailaau eseese, ma mulimuli i se meaai faapitoa, lea e manaomia e faaitiitia ai le taumafaina o gaʻo.

I lenei tulaga, o le aluma alpha-lipoic i le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina mo le aofia i totonu o le taumafataga. E fesoasoani i le faʻamautuina o le tino o le endocrine ma faʻamaonia ai le maualuga o le suka.

E tele mea aoga aoga o le thioctic acid mo le tino e faʻaleleia ai le tulaga o le maʻisuka:

  • talepe kulūkose molekone,
  • ei ai lona aʻafiaga,
  • o le masani ona faʻamalosia le faʻaogaina o le tino,
  • tauivi ma aʻafiaga le lelei o siama,
  • faʻaitiitia le malosi o aʻafiaga o toxins i luga o siama.

I totonu o le falemaʻi, o sauniuni a le lipoic acid mo le maʻisuka o loʻo faʻatusalia lautele, o tau i Rusia ma o igoa o loʻo faʻaalia i le lisi o loʻo i lalo:

  • Fualaau pipi - mai le 700 i le 850 rubles,
  • Faʻamatalaga ampoules - mai le 500 i le 1000 rubles,
  • Tiogamma tablets - mai le 880 i le 200 rubles,
  • Thiogamma ampoules - mai le 220 i le 2140 rubles,
  • Alpha Lipoic Acid Capsules - mai le 700 i le 800 rubles,
  • Oktolipen capsules - mai le 250 i le 370 rubles,
  • Oktolipen papa - mai le 540 i le 750 ru,
  • Oktolipen ampoules - mai le 355 i le 470 ru,
  • Lipoic acid tablets - mai le 35 i le 50 rubles,
  • Neurolypene ampoules - mai le 170 i le 300 rubles,
  • Neurolipene capsules - mai le 230 i le 300 rubles,
  • O le totoa 600 T ampoule - mai le 1400 i le 1650 rubles,
  • Vailaʻau Thioctacid BV - mai le 1600 i le 3200 rubles,
  • La lipine pills - mai le 645 i le 700 ruulu,
  • Espa lipon ampoules - mai le 730 i le 800 rubles,
  • Tialepta Pills - mai le 300 i le 930 rubles.

O le Lipoic acid e masani ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa e avea o se vaega faaopoopo, pe faʻaaogaina e avea ma vailaʻau autu e faʻasaga ai ituaiga faʻamaʻi: maʻisuka, neuropathy, atherosclerosis, dystrophic myocardial, maʻi lelava vaivai.

Faʻamatalaga ampoules

E masani lava ona faʻamatalaina i ni aofaiga tetele (mai 300 i le 600 milligrams i le aso). I tulaga ogaoga o le faamai, o se sauniuniga e faavae i luga o le thioctic acid o loo faia i totonu o le va o le sefulufa aso muamua.

Faʻalagolago i taunuʻuga, isi togafitiga faʻatasi ma laʻau ma capsules, poʻo se isi lua vaiaso vaiaso o le puleaina o le tino e mafai ona faʻatulagaina. Ole fua ole tausiga e masani ona 300 milligrams i le aso. Faʻatasi ma se foliga vaivai o le faʻamaʻi, o le vitamini N o loʻo faʻatalanoaina vave i le ituaiga o laupepa poʻo capsules. Ads-mob-1 ads-pc-4I le faʻalavelave, e tatau ona faʻatonu le lipoic i le 300-600 milligrams i le 24 itula, e tutusa ma le tasi poʻo le lua ampoules.

I lenei tulaga, e tatau ona faʻavaivai i le saline. O fua o aso uma e faʻatonutonuina e se tasi e tasi.

I le ituaiga o laupepa ma kapaila, o lenei fualaau faasaina ua fautuaina ia ave 30 minute aʻo lei faia se taumafataga, aʻo tatau ona fufulu le fualaau faasaina i se lava vai inu.

I le taimi lava lea e tasi, e taua le aua nei gase ma togafitia le vailaʻau, e tatau ona faʻamaonia le fualaau faasaina. O aso uma e eseese mai le 300 i le 600 milligrams, lea e faʻaaogaina i le taimi e tasi.

O le umi o le togafitiga e naʻo le fomaʻi o loʻo auai, ae e mai le 14 i le 28 aso, mulimuli ane e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i se togafitiga tausiga o le 300 milligrams mo le 60 aso.

E leai ni faʻafitauli ogaoga ona o le faʻaaogaina o le gaioiopi, ae faʻatasi ai ma faʻafitauli i le taimi o le faʻamalamalamaina e le tino, e tele faafitauli e mafai ona tulai mai:

  • ate faʻalavelave
  • gaʻo gaʻo
  • solia o le gaosiga o le talo,
  • atherosclerotic deposits i totonu o vaa.

O le sili atu o le vitamini N e faigata ona maua, aua e vave ona alu ese mai le tino.

Pe a 'ai meaʻai e maua i le lipoic acid, e le mafai ona maua se overdose.

I le tuiina o le vaitamini C, o mataupu e mafai ona tupu e faʻamaonia e:

  • eseese gasegase,
  • toso
  • tiga i le pito i luga,
  • faateleina le malosi o le manava.

O le a le aoga o le lipoic acid mo le maʻisuka ituaiga 2? E faʻapefea ona faʻaaogaina fualaau faasaina? Tali i le vitio:

O le Lipoic acid e tele naua ona lelei ma le itiiti ifo o mea le lelei, o lona faʻaoga e fautuaina e le gata i le i ai o soʻo se faʻamaʻi, ae mo le puipuia. O le tele o taimi, o loʻo faʻamatalaina i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka, lea e faʻatino ai se tasi o matafaioi taua. O lana gaioiga e mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ma faʻaleleia ai le soifua manuia ona o le numera tele o aʻafiaga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le faʻaaogaina o le lipoic acid i le maʻisuka o se tasi o vaega taatele o togafitiga faʻapitoa. O le lelei o lenei auala ua faamaonia e le tele o suesuega eseese ua faia talu mai le 1900. E tusa ai ma taunuʻuga o nei suʻesuʻega, na faʻamaonia ai o le lipoic acid o se auala faʻapitoa ma talafeagai mo togafitiga o le faʻamaʻi.

Lipoic acid na aveesea mai le ate i le 1950. O lona fausaga vailaʻau e faʻaalia ai o le gaʻo gaʻo ma le sulfur o loʻo i totonu o sela o le tino o le tagata. O lona uiga e mafai ona faʻamaʻapeʻa lenei gaʻo i siosiomaga eseese - suavai, gaʻo, siosiomaga faʻamaʻi. E lelei mo le soifua maloloina, aua:

  • O lenei vailaʻau e taua tele i le metabolism, e pei o le faagasologa o le gaosia o le kulukose i le malosiaga e faʻaaoga e le tino.
  • O le fualaau faasaina ua taua o le antioxydant malosi (seleni, vitamini E, ma isi mea), lea e poloka ai mea leaga e taʻua o fualaau saoloto. I le taimi muamua, ona o le taua tele i le tele o faagasologa, o le acini ua faauigaina o se vaitamini o le vaega B. Ae ua le toe aofia i lenei vaega.
  • E maua ai se aafiaga e talitutusa ma le gaioiga o le inisalini. Faʻateleina le faʻagasologa o le faapaleni o le kulukose i totonu o le masini ma faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose e fusi.

Toe foʻi i le laulau o mea

O se tasi o mafuaʻaga autū o le amataina o le faʻamaʻi ma faʻafitauli mulimuli ane o le solia lea o le fausaga o sβ-pancreatic i le foliga mai o le hyperglycemia (maualuga le kulukose). O se suiga i le paleni-faavae o paleni, lea e tau atu i le faafanoga i le fausaga o toto toto ma isi taunuuga.

Alpha lipoic acids i le maʻisuka e mafai ona taofia ia ituaiga o gaioiga. Talu ai o le fualaau faasaina e faigofie ona fofo, e aoga i vaega uma o le tino. O le mea e totoe o le antioxidants e le malosi, o le mea autu o le fualaau faasaina e maua mai i le maʻisuka, o le malosi lea o le antioxyidant. E faagaoioia lenei mataupu faavae:

O galuega o le a-lipoic acid i le tino ma lona aafiaga i le atinaʻe o le maʻisuka.

  • O loʻo i ai se poloka o radical saoloto e faia i le tino i le taimi o le faʻaleagaina o lipid oxidative.
  • E gaoioi i totonu o antioxidants i totonu, faʻamalosia ai i latou e toe faʻatino.
  • Faʻamāina le tino o elemene oona, aveeseina mai le tino.
  • Faʻaitiitia le maualuga o le pH faʻamalosi i siama.

Toe foʻi i le laulau o mea

  • Faamalolosia o le puipuiga, faʻateleina le malosi o le tino i faʻafitauli eseese.
  • Lafoaʻi o le suka.
  • Faʻaitiitia le ono ono iai ni faʻafitauli o le faʻamaʻi.
  • Faaleleia le soifua manuia lautele o se tagata, aumaia le tino i le leo.

E tusa ai ma faʻamatalaga, o le lipoic acid e sili atu le aoga ma le maʻisuka ituaiga 2 nai lo le maʻisuka ituaiga 1. E mafua ona o le aisa e faʻaititia ai le maualuga o le suka e ala i le tuʻuina atu o le β-cell protection pancreatic. O le iʻuga, e faʻaitiitia le tetee atu i le inisalini.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le lipoic acid i le maʻisuka

O loʻo maua le meafaigaluega i le ituaiga o laupepa ma capsules (doses o le 100, 200, 600 mg.), O loʻo maua foʻi faʻamaʻi ma se vaifofo mo le tuiina i se vein. Ae e tele taimi latou te faʻaaogaina ai vailaʻau. Ole fua ole aso e 600 mg., E onā 2-3 taimi i le aso mo le 60 minute. aʻo leʻi 'aʻai pe a maeʻa le 120 minute. mulimuli ane.O le tagofia o fualaau faasaina e le fautuaina i taumafataga, aua e sili atu lona leaga.

  • Vaʻaia le vailaʻau.
  • Tausaga i le 6 tausaga.
  • Vaitaimi o maitaga.

Toe foʻi i le laulau o mea

O togafitiga faʻasolosolo ma le sologa lelei e mafai ona afua ai na aʻafiaga: leu, vomiting, maʻi tiga, vaivaiga lautele, gasegase, vaʻavalea vaaiga, faʻaitiitia le kulukose o le toto, ma le mea e le lelei ai le platelet. O faʻasalaga e le manaʻomia e faamatalaina lelei i faatonuga mo le faʻaoga. Muamua, o vailaʻau o loʻo i ai le lipoic acid i totonu o le tuufaatasiga e lelei le tuʻuina e le tino.

Lipoic acid o se mea lea e faʻagesegese ai le faʻamaʻiina o meaola.

E le o se metabolic process i totonu o le tino e maeʻa e aunoa ma lea.

O le tele o meaʻai e aofia ai lenei mea faʻapitoa.

O tagata e maua i le maʻisuka e fautuaina e ave le lipoic acid, faʻaopoopo, i le tulaga o mea faʻapitoa vailaʻau.

O le a fesoasoani le endocrinologist e malamalama i foliga o le tagofia o lenei vailaau, faapea foi le umi o togafitiga ma togafitiga.

Lipoic poo le thioctic acid (vitamini N) o se vaega taua o sela. A aunoa ma lea, e leai se suiga e mafai ona faia. E tele togafitiga faʻafomaʻi ua faia i lona faavae. O nei vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka.

Le taua o le lipoic acid:

  • vaega talafeagai i le faagasologa o le vaeluaina o se kulūkose molikone i sela,
  • Vitamin N o loʻo aafia i le fausia o ATP saoloto,
  • vailaau masani, faʻagasolo malie le faiga o oxidative,
  • faamautu le faiga o le puipuiga,
  • o le aafiaga o le vitamini N e tutusa ma le insulin,
  • thioctic acid - o se sui antiviral,
  • toe faʻafouina ma faʻamalosia isi antioxidants cellular,
  • faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga o le siosiomaga,
  • galue e avea o se tagata e faʻafefe i le mea oona.

Ua maua i suʻesuʻega faafomaʻi e faapea, o le gaioiosi gaioiosi e faʻateleina le lagona faʻalogo i le hormonone pancreatic - insulin. O le masani o le vitamin N metabolism e fesoasoani e aveesea ai le mamafa.

Tusi mai a matou au faitau

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa faigata ia te au ona ou vaai atu i le mafatia, ma o le manogi manogi i totonu o le potu na mafua ai ona ou le fiafia.

I le faagasologa o togafitiga, o le tina matua na suia ai lona lagona. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le lipoic acid e faʻaaogaina o se vaega taua o togafitiga faʻapitoa. O le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi e faʻatasi ma le faʻaleagaina o siama o meaola ona o le tele o le faʻaaogāina o faʻamaʻi. O le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻamalosia ai nei faiga, ma o le maʻi o loʻo maʻi.

Lipoic acid e faʻaaoga i togafitiga o ituaiga uma o le maʻisuka. O loʻo faʻamatalaina o se vailaʻau togafitiga ma faʻasolosolo. Vitamin N e faʻaosoina le faagasologa o le faʻaogaina o le suka, ma o lona taunuuga e faʻaititia ai le toto i le toto.

O le gaioio o le thioctic e faʻateleina ai le inisalini o le insulin. Ae e le mafai ona e faʻaaogaina nai lo le hormone, aua o le aʻafiaga o le elemene e sili atu le vaivai.

E faʻapefea ona tumau le suka i le 2019

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o le lipoic acid e faʻaaogaina i le togafitiga o faʻafitauli eseese e tulaʻi mai i le talaaga o lenei maʻi.

O faʻafitauli o le maʻisuka i togafitiga o le gaioio o le gaioiolosi e faʻaaogaina:

Mo le togafitiga o nei maʻi, faʻaaogaina injections faʻamalosi, e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga o le maʻi.

I falemaʻi, e mafai ona e faʻatau faʻamaʻi lipoic acid. E avanoa faʻasalalauga ma tuʻuina atu e aunoa ma se faʻasologa mai se fomaʻi. E le mafai ona suia vailaʻau faʻasaina ma mea taumafa, talu ai o le lipoic acid e matua vaivai lava mai meaai.

O vailaʻau faʻapitoa o le thioctic acid:

O le tulafono o le lipoic acid e fuafuaina e ala i le tuʻuina atu o le vailaʻau. I le avea ai o se mea faʻapipiʻi, o le gaioio o le thioctic o loʻo ave i totonu o laulau. O le maualuga pito i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 600 mg. E mafai ona e tago i le otaota (600 mg) poʻo le 2 taimi i le aso (300 mg), i le taeao i luga o se manava gaogao. O lenei faiga fesoasoani e fesoasoani e aloese mai faʻalavelave e tulaʻi mai i le maʻisuka.

Afai o le lipoic acid o loʻo faʻatulagaina mo togafitiga o faʻamaʻi, ona faʻaaogaina lea o vaifofo e tatau ona faʻaaogaina ma le le faʻaogaina. O lenei faiga e talafeagai mo togafitiga ole neuropathy o le maʻisuka.

E le mafai ona e filifilia e oe lava ia le fuataga ole fua ole metotia ma le vailaau o fualaau faasaina. O lenei mea ua fuafuaina e le fomaʻi e faʻatatau i le ogaoga o le maʻi.

E leai ni faʻamaumauga faʻamaonia poo le tupu mai o ni faʻafitauli matuia i le vailaʻau. Ae o le avanoa o lo latou tupuga e iai.

O ni faʻafitauli le talafeagai:

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

  • afaina o le ate,
  • faʻateleina i le tino
  • le faʻamaʻaloga o le talo ma le le lava o lona faʻasologa i le gallbladder,
  • suiga i le atherosclerotic i vaʻa toto,
  • afaina o le ogaumu i foliga o le manava po o le malosi,
  • lagona o le gaoioi ma le vili,
  • tiga i le manava
  • vae
  • ogaoga tiga, migraine,
  • faateleina le mamafa o le tino,
  • o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulukose toto ma le atinaʻeina o le hypoglycemia,
  • le faʻavasegaina o mea vaaia, lea e faʻaalia ai ia lava i le tulaga o se vaeluaga o mea faitino,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le toto toto ma otaota.

Afai e te mauaina ia uiga i totonu oe faia le lipoic preparations, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi ma taofi le tagofia o fualaau faasaina.

O aʻafiaga e mafai ona tupu ona o le le lelei o le puleaina o fualaau faasaina ma solia le faʻasalalauga a se fomaʻi. O le mea lea, e le mafai e oe lava ona suia le fuataga ma le fuataga o fuataga.

E le tatau ona faia sauniuniga a le Lipoic i mataupu nei:

  • lactation period
  • o le tupuga o tali a le tagata lava ia i vaega o le fualaau faasaina,
  • le vaitaimi o le tauaveina o se tamaititi,
  • tamaiti ei lalo o le 16 tausaga.

I le togafitiga o le lipoic acid ma se ituaiga insulin e faalagolago i le maʻisuka, e tatau ona fetuunai le fua o le tui o le homone. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o le inisalini ma le gaioiose acid e mafua ai le hypoglycemia.

O le gaioio o le thioctic is synthesized e hepatocytes o le ate. Mo lenei laasaga, e tatau ona i totonu o le tino ia mea e fausia ai le kulimi.

Meaai e tele ai le lipoic acid:

  • pipi, vao lapiti, moa ma isi ituaiga o manu "paʻepaʻe",
  • kapisi broccoli
  • fualaau aina
  • lanu meamata
  • tamato
  • Pupu mai Brussels
  • lafumanu
  • lafumanu
  • faʻasalaga,
  • fuamoa
  • oloa gaosi susu - kirimigi suamalie pe kefir,
  • paʻu paepae
  • fig.

O le faʻaaogaina i aso taitasi o oloa mai lenei lisi o le a fesoasoani i le faatumuina o le tino mo le lipoic acid. Ae e tatau ona manatuaina o lenei vailaʻau e matua leaga lava mai meaai.

Na maua le maʻisuka maʻi i le tusa ma le 10 tausaga talu ai. O tausaga muamua o le ituaiga 2, ae i le aluga o taimi, na suia ai se foliga o le insulin. O le fomai i le togafitiga togafitiga ua faatonuina e faia sauniuniga o le ava lipoic. E tusa ai ma le talaaga o lona faʻaaogaina, na ou matauina se laʻititi laʻititi. Ina ua maeʻa le faalēaogāina o auala o le faaleagaina.

Alexander, 44 tausaga.

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Sa ou aveina le kuliki lipoic mo le tausaga e pei ona faatonuina e se fomaʻi. Ou te matua fiafia lava i lenei meafaigaluega, aua Mo se taimi uumi, o le maualuga o le kulukose sa tausia i totonu o taʻaloga masani, ma o le soifua maloloina e lelei.

Christina, 27 tausaga.

Na faatonuina aʻu o le lipoic acid e avea ma tui e togafitia ai le neuropathy o le maʻisuka. O le aiaiga na toe faafoi i le masani. Togafitiga e maua ai taunuuga lelei.

Svetlana, 56 tausaga.

Lipoic acid o se auala e faʻasaʻo ai le metabolism gaʻo, lea na faʻaleagaina ona o le maʻisuka. Vitamin N lipine cell e sili atu ona faigofie i le gaioiga o le hormone o le pancreas. Lipoic acid e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka ma ona faʻafitauli. E tele gasegase e lipotia mai se aafiaga aoga ao ave le lipoic acid.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Alexander Myasnikov ia Tesema 2018 na tuuina mai ai se faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa


  1. Perekrest S.V., Shainidze K.Z., Korneva E.A. Faʻatonuina o uʻamea e aofia ai le uʻamea. Faatulagaga ma galuega, ELBI-SPb - M., 2012. - 80 p.

  2. Davidenkova, E.F. Genetics o le maʻisuka meli / E.F. Davidenkova, I.S. Lieberman. - M .: Medicine, 1988 .-- 160 p.

  3. Alesana, Kholopov und Yuri Pavlov Faʻaleleia atili o tausi maʻi mo le maʻi maʻi o le maʻisuka / Alexander Kholopov und Yuri Pavlov. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2013 .-- 192 itu.
  4. Bobrovich, P.V. 4 ituaiga toto - 4 auala mai le maʻisuka / P.V. Bobrovich. - M .: Potpourri, 2003 .-- 192 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Le aʻafiaga i le tino o le maʻisuka

I totonu o le tino, o le thioctic acid e faatinoina ai galuega nei:

  • le faʻasalaina faʻasalaga saoloto ma le faʻafefe i le faiga o faʻamaga,
  • toe faʻaleleia ma mafai ai ona toe faʻaaoga vailaʻau faʻamaʻi: vitamini C, E, coenzyme Q10, glutathione,
  • e fusia ai metala oona ma faaitiitia ai le gaosiga o fualaau faasao saoloto.

O le faʻamaonia faʻamaonia o se vaega taua o le mea puipui o le tino. Faʻafetai i lana galuega, ua toe faʻafoisia isi antioxidants, e mafai ona latou auai i le faiga o le metabolism mo se taimi umi.

I le 80-90 o le seneturi talu ai, o lenei vailaʻau na taʻua o vitamini B, ae o metotia faaonaponei ua mafai ai ona malamalama o loo i ai se faatulagaga o meaola eseese.

O le acid o loʻo maua i enzymes e aofia ai i le gaosiga o mea taumafa. A maua mai e le tino, o le maualuga o le suka e faʻaitiitia, ma e tatau ona talafeagai mo le maʻisuka.

Faʻafetai i le aʻafiaga o le antioxidant ma le faʻamalosiina o faʻamalolo saoloto, o lo latou aʻafiaga leaga i luga o masini e puipuia. O le tino faʻagesegese le faagasologa o le matua ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le oxidative.

O lenei vailaʻau e gaosia e le ate o le ate. O loʻo faʻapipiʻiina mai meaʻai mai. Ina ia faateleina lona tele, e fautuaina e faʻaaoga:

  • meaʻai papaʻe
  • broccoli
  • meaʻai
  • lanu meamata
  • Tomato
  • Pupu mai Brussels
  • alalaisa.

Ae i oloa, o lenei vailaʻau e fesoʻotaʻi ma vailaʻau amino o pulu (e taʻua o lysine). O loʻo iai i le foliga o le R-lipoic acid. I le tele o mea, o lenei antioxidant o loʻo maua i na meaola manu lea o loʻo mataituina ai le maualuga o gaioiga. I le tele o concentrations, e mafai ona iloa i fatugaʻo, ate ma le fatu.

I tapenapenaga ma le gaioiokawa, o loʻo aofia i totonu o le fomaʻi saoloto. O lona uiga e le fesoʻotaʻi ma proteins. Pe a faʻaaoga togafitiga faʻapitoa, o le faʻaaogaina o le suka i le tino e faʻaateleina le 1000 taimi. E le mafai ona maua le 600 mg o lenei vailaau mai meaai.

Fautuaina sauniuniga o le lipoic acid mo le maʻisuka:

Aʻo leʻi faʻatau se oloa, feutagai ma lau fomaʻi.

Faʻafoe togafitiga faʻatonutonu

I le faʻamoemoe e faʻafaigofie le faʻamaoniga o le suka ma le setete o okeni ma faiga faʻapitoa e ala i le fesoasoani a le lipoic acid, e tatau ona e malamalama i le taimi e faʻaaogā ai. O nisi o oloa e maua i foliga o laumei poʻo capsules, o isi e fai ma fofo mo fofo faʻapipiʻi.

Mo faʻamatalaga puipuia, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina i le faiga o laupepa poʻo capsules. E inu tolu taimi i le aso mo le 100-200 mg. Afai e te faatauina le vailaʻau i se fua o le 600 mg, ona lava lea o le mea e tasi i le aso. Pe a ave ni mea faaopoopo i le R-lipoic acid, e lava le inu 100 mg faalua i le aso.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tusa ai ma lenei polokalame e mafai ona puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. Ae e tatau ona e tago i le fualaau faasaina i luga o se manava gaogao - o le itula ao lei faia se taumafataga.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le suka, e mafai ona e taumafai e faʻaitiitia le faʻaalia o se faʻalavelave e pei o le neuropathy o le maʻisuka. Ae mo lenei mea, o lona pule faʻafefe i le tulaga o fofo faapitoa i ni aofaiga tele mo se taimi uumi ua faatonuina.

O lenei vailaau o loʻo aofia i le tuufaatasiga o nisi o multivitamins i se aofaiga e oo atu i le 50 mg. Ae o le mauaina o se aafiaga lelei i le tino o le maʻisuka faatasi ai ma le aoga o le suka i se ituaiga o mea e le mafai.

Le filifiliga o ituaiga fualaau faasaina

Faʻamatalaga ole fofoga o le α-lipoic acid, o lona maualuga maualuga e matauina pe a maeʻa le 30-60 minute. E vave lava ona tuʻuina i totonu o le toto, ae e vave foi ona faʻavave. O le mea lea, pe a ave fualaau, e tumau pea le suia o le kulukose. O le lagona o le tino i le inisalini e siitia tele.

Faatasi ai ma se fuataga e tasi o le 200 mg, o lona bioavailability e i le tulaga e 30%. E oʻo lava i togafitiga faʻaauau aso-tele, o lenei mea e le faʻaputuina i totonu o le toto. O le mea lea, o le faʻaaogaina ina ia mafai ai ona pulea le kulūkose e le talafeagai.

Faatasi ai ma le malolo o le fualaau faasaina, o le fualaau talafeagai e ulufale atu i le tino i totonu o le 40 minute. O le mea lea, o lona faʻaleleia ua faʻateleina. Ae afai e le mafai ona ausia le taui o le maʻisuka, o le a toe foi mai le taimi o le neuropathy o le maʻisuka.

O nisi tagata latou te fautuaina le tagofia o fualaau oona o le lipoic acid. I le uma, o loʻo aʻafia o ia i le metabolism o gaʻo ma gaʻo. Ae afai e te le mulimulitai i mataupu faavae o meaʻai talafeagai, ole teenaina o le tino, o le aveesea o le mamafa mamafa e ala i le faaaogaina o fualaau o le a le aoga.

Le lelei o le meafaigaluega

O le faia o le gaioiokawa faʻamalositini i nisi tulaga e tuʻufaʻatasia ma le atinaʻega o aʻafiaga itu:

  • fomaʻi faʻafitauli
  • ulu matua
  • vaivaiga.

Ae foliga mai, e pei o se tulafono, ma le maualuga o le fualaau faasaina.

E tele gasegase e faamoemoe e aveesea le maʻisuka i le ave lea o fualaau faasaina. Ae o le ausia o lenei mea e toetoe a le mafai. A uma mea uma, e le faʻaputuina, ae o loʻo i ai sona aafiaga faʻapitoa mo togafitiga.

I le avea ai o se vaega o le togafitiga faʻapitoa, e mafai e le endocrinologist ona fautuaina le faʻaaogaina o le lipoic acid mo se maʻi suka. O lenei meafaigaluega o se antioxidant, e faaitiitia ai le leaga o aʻafiaga o fualaʻau saoloto ile tino.

Alpha lipoic acid ma lana matafaioi i le tino

O le mea muamua na vavae ese mai le ate o le povi i le 1950. Ona manatu lea o le mea e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le gaosiga o le palatini i totonu o le tino. Ua iloa nei ua aʻafia le vasega o gaʻo gaʻo ma e iai le pasene tele o le sulfur i lona fatuga.

O se faʻatulagaga faapena e fuafua ai lona gafatia e faʻamaʻapeʻa i vai ma gaʻo. Na te faia se vaega malosi i le faiga o le faia o siaki faʻamalosi, puipuia ai i latou mai aafiaga faʻaleaga.

Lipoic acid mo le maʻisuka e sili ona aoga aua o loʻo i ai le faʻamalolo o mea nei:

  1. Auai i le vaevaeina o kulūkose molemu, sosoo ai ma le faʻamalosi o le ATP malosi.
  2. O se tasi o faʻamalosiaga masani faʻapitoa faʻatasi ma vit. C ma E. I le 1980-1990, na aofia ai foi i le numera o vitamini B, ae o isi suʻesuʻega ua mafai ai ona sili atu le faʻamautuina o le vailaʻau vailaʻau o le vailaʻau.
  3. Puipuia siama o tino mai radical free.
  4. E i ai se mea e pei o le inisalini.Faʻateleina le gaioiga o tagata e faʻapipiʻi le kulukose i totonu o le cytoplasm ma maua ai le sili atu o le niniu o le suka e ala i siama. O le mea moni, o le mamafa o lenei aafiaga e sili atu le maualalo nai lo le hormone pancreatic, ae ua mafai ai ona aofia ai i le lavelave o fualaau faasaina mo togafitiga o le maʻisuka.

Ona o ona uiga, o le lipoic (thioctic) acid o loʻo faʻalauiloa nei o se tasi o meaola sili ona aoga. Fai mai nisi o saienitisi e sili atu le fautuaina e ave nai lo le suauu.

E faapefea ona galue le acid i le maʻisuka?

O le taulaiga autu o le vailaau faasaina o loo tumau pea ona aʻafiaga. O loʻo iloa o se tasi o mafuaʻaga autu o le maʻisuka ma ona faʻafitauli o le faʻaleagaina lea o sel o le pancreatic B ma le faʻalavelave o le hyperglycemia. O le faʻamaʻi ma le pH e alu i le itu o le alofatino e taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o toto, masini ma le fausiaina o neuropathy, retinopathy, nephropathy ma isi aʻafiaga.

Togafitiga o le maʻisuka malosi i le lipoic acid e mafai ona fesoasoani i le faʻatulagaina o nei faiga uma. Talu ai o le vailaau faʻasaina e mafai ona sosolo i soo se auala (gaʻo ma le vai), o lona gaoioiga e faʻaalia i vaega uma o le tino. E le mafai ona mitamita faʻamaoni faʻamalosivale i na tulaga faʻaletonu.

O le maʻisuka o se mea e masani ona maua mai mea taumafa masani (mea ola maloloina) e faavae i luga o le sami o le Fucus, na atiae e saienisi faasaienisi Rusia, e taua i meaai ma meaai a tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o tagata matutua ma talavou. Faʻamatalaga auiliili.

O le gaioio o le thioctic e galue i le masini e mulimuli ai:

  1. E le faʻasaʻoina ai aʻafiaga saoloto lea e faʻapipiʻiina i totonu o le tino i le taimi o le lipid peroxyidation.
  2. Toe faʻafouina ua faʻaaogaina antioxidants i totonu (glutatiton, acid ascorbic, tocopherol) mo le faʻaaogaina.
  3. E fusifusia ai le mamafa o metale ma isi mea oona i le togafitia o faʻalavelave, ma aveeseina mai le tino i se tulaga saogalemu.
  4. Faaitiitia le malosi o le pH i luga o siama.

O le mea lea, a maeʻa le faʻafoega masani o fualaau faasaina, e mafai ona faʻamoemoeina iʻuga nei:

  1. Faʻateleina le malosi o le tino i viral ma siama siama.
  2. Faʻaitiitia le sukari suauu e ala i le puipuia o sel o le pancreatic B ma faʻaitiitia le teteʻe o tisipesa lautele ile inisalini. O le mafuaʻaga lea e sili atu ai le maua o le lipoic acid mai le maʻisuka ituaiga 2 nai lo le 1 o le eseesega o le maʻi.
  3. Faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻalavelave (liona o nephrons, retina ma nai nerve endings).
  4. Faaleleia atili o le tagata maʻi. Aumai lona tino e faʻalogo.

E faʻapefea ona ave le vailaʻau?

O le faʻaaogaina o le lipoic acid i le maʻisuka o le a le sili atu. O le fualaau sili ona taatele i le ituaiga o capsules poʻo fualaau e iai se fualaau o le 100, 200, 600 mg. O loʻo i ai pea le iniseti mo le gaʻo. I le taimi nei, e leai se faʻamaumauga faʻamaonia e mafai ona faʻaalia ai le maualuga o le lelei o se metotia patino e faʻaaoga ai.

I lenei itu, o maʻi ma fomaʻi e sili atu le faʻaogaina o ala o le pulega. Ole fua ole aso fautuaina ole 600 mg. E mafai ona e inuina le 1 faʻafa. i le taeao pe 2-3 inumaga i le aso atoa. E faʻalagolago lava i manaʻoga o le tagata maʻi.

E vave lava ona e iloa o le lipoic acid ua leiloloa se vaega o lana gaioiga pe a 'ai faʻatasi i meaʻai. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaogaina i le 1 le itula ao leʻi faia le taumafataga poʻo le 2 pe a maeʻa. I lenei tulaga, o le a matua lelei lava le tagofia e le tino.

Le lelei ma faʻaleagaga

O faʻafitauli sili o le fualaau faasaina o mea nei:

  1. Tau maualuga. O le fua masani o le fualaau faasaina e tusa ma le $ 0.3.
  2. E tele faʻatau i le maketi i totonu o le lotoifale. E le o se mea leaga, ae ona o le maualuga lauiloa o le gaioiopi, o le tele o tufuga ua faʻatau atu se oloa maualalo. O le mea lea, o le filifiliga pito sili ona lelei e tatau ona faʻatonuina mai le Iunaite Setete. E leai se eseesega o le tau, ae sili atu le lelei.

E togafitia le vailaʻau e tagata gasegase ma e leai ni aʻafiaga e matauina.

O aʻafiaga le talafeagai e mafai ona avea ma:

Ae ui lava i lea, e leai lava ni faʻamaumauga ua uma ona resitalaina i se tulaga talafeagai. Aʻo leʻi amataina togafitiga o le lipoic, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Fautuaga & Tini

Faamatalaga lautele

O FAIAOGA RECOMMEND! Faatasi ai ma lenei meafaigaluega tulagaese, e mafai ona vave ona e feagai ma le suka ma ola ai i se matua matua. Faalua ona taia i le maʻisuka!

O le mea na maua i le ogatotonu o le 20 seneturi ma sa manatu o se siama masani. O se suʻesuʻega ma le faʻaeteete na faʻaalia ai o le lipoic acid e aofia ai mea aoga e tele, e pei o le fefete.

E tusa ai ma lona fausaga, o lenei vailaʻau o se antioxidant - o se vailaʻau kemisi faapitoa lea e mafai ona faʻaleagaina ai le aʻafiaga o faʻamalolo saoloto. E mafai ai e oe ona faʻaititia le malosi o le atuatuvale oxidative, lea e sili ona matautia mo le tino. Lipoic acid e mafai ona faʻagesegese le faagasologa o le soifua matua.

E masani lava, o fomaʻi o loʻo fautuaina le gaioio gaʻo mo le maʻisuka ituaiga 2. E matua aoga lava i le ituaiga muamua o togafitiga. O le polyneuropathy o le maʻisuka e tali lelei i togafitiga, lea o faitioga autu a le tagata maʻi o:

  • numera o vae
  • osofaiga mataga
  • tiga i vae ma vae,
  • se lagona o le vevela i maso.

O se aoga tele mo le maʻisuka o lona aafiaga o le hypoglycemic. O se tasi o uiga pito sili ona taua o le lipoic acid o le aʻafia lea o gaioiga a isi antioxidants - vitamini C, E. E mafai foi ona afaina ai lenei vailaau i faʻamaʻi o le ate, atherosclerosis, ma siama.

I le aluga o taimi, o le tino o le tagata e maua mai ai le itiiti ifo ma le itiiti o le suka O le mea lea, o loʻo i ai se manaʻoga mo le faʻaaogaina o meaʻai faaopoopo. Ae ui i lea, ina ia leai se masalosalo e uiga i le faʻaaogaina o mea taumafa eseese, o le lipoic acid e mafai ona faʻaaogaina eseese, talu ai o loʻo maua i le pepa laulau.

Faitau foi le togafitiga o le maʻisuka o le maʻisuka

O se togafitiga saogalemu e 600 mg i le aso, ma o le togafitiga e le sili atu i le tolu masina.

O mea taumafa taumafa e mafai ona maua ai le tele o aʻafiaga, e aofia ai faʻamaʻi vailaʻau, faʻamaʻi o le tino. Ma o le gaʻo o loʻo maua i meaai e 100% e le afaina i tagata. Ona o lona fausaga, o le aoga o le chemotherapy mo tagata maʻi kanesa atonu o nisi taimi e faʻaititia.

E oʻo mai i le taimi nei, e leai se faʻamatalaga i luga o le a le mea e mafai ona faia i le umi o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau. Ae, ua fai mai tagata atamamai i le taimi o le maitaga ma le lactation e sili atu ona lelei le aloese mai le tagofia.

Aveina o fualaau faasaina

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le alpha-lipoic acid e mafai ona faʻatulagaina e avea o se faʻasolosolo i le laulau. E mafai foi ona pala, ae e tatau lava ona faʻamaʻi ma le saline. E masani lava, o le dosiga e 600 mg i le aso mo le faʻaaogaina o meaʻai, ma le 1200 mg mo togafitiga faʻapitoa, aemaise lava pe a matua popole le tagata maʻi e uiga i faʻaaliga o le polyneuropathy o le maʻisuka.

E le fautuaina pe a uma taumafa. E sili ona lelei le inu ipu i luga o se manava gaogao. E tāua le mafaufau o mea faʻalavelave faʻalavelave e leʻi malamalama atoatoa i ai, ae o le fualaau faasaina ei ai sina vaega o aʻafiaga o le itu ma faʻailoga.

Tuua Lau Faamatalaga