Metotia mo le togafitia o le manava manava i le maʻisuka

Tomai faʻapitoa: Hydrocolonotherapy, togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract

O le maʻi suka o se faʻamaʻi ogaoga o le endocrine e faʻatasi ma le gaʻo gaʻo ma gaʻo gaʻo. O lona uiga taua o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine. O le maliu i le maʻisuka o se faʻafitauli lona lua lea e tupu mai i le talaaga o le tele o le kulukose.

Mafuaʻaga o le manava i le faʻamaʻi o le endocrine

Le mautonu o le faleoloa i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e mafua mai i mea tutusa e pei o tagata soifua maloloina. Ae ui i lea, o le tino ua faʻavaivaia e le faʻamaʻi e sili atu ona faʻamalosia ma i se mea sili ona vaivai. E le gata i lea, o le solia o le gasegase o le endocrine e faaosofia ai le atinaʻeina o isi faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai le manava.

O mafuaʻaga o le manava faʻapitoa i tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga 1 poo le lua e pei ona taua i lalo:

  • Salmonellosis, o le vysentery. O le mafuaʻaga o le salmonellosis, o le dysentery, o le columb o le hemorrhagic e sili ona lamatia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Latou te mafua ai le manava o le manava, lea e lamatia ai le malosi tele o le kulukose toto.
  • Inumaga gasegase. Ona o faʻalavelave i le gaʻololo ma le gaʻo gaʻo, o meaai e na o sina vaega e galo. E leʻi faʻaaogaina ni toega o loʻo totoe i le tele o vai. O le manava manava e matua matautia lava: o le tele o le gaogao e oʻo atu i le 10 taimi i le aso, lea e oʻo atu ai i le faʻalalalaina ma mafai ona mafua ai le toilalo.
  • Crohn's faamaʻi. E mafua ai foi le manava i le maʻisuka. Faʻasaga i tua o le mumu tigaina o le mucosa o le intestinal po o le manava, manava o le manava.
  • Aveina o fualaau. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e faʻamalosi le tagata maʻi e faʻaaoga soo se vailaau malolosi. Diuretics, laxatives, anticoagulants, fualaau e faʻafefeteina ai galuega a le loto - o mea uma lava e taʻitaʻia ai foliga o le manava.
  • Celiac Enteropathy. E masani ona tuʻufaʻatasia ma le maʻisuka, aʻo le manava e le mafai ona eliina le porotini o loʻo aofia i cereals - gluten. O se tasi o faailoga o le maʻi o le manava.

Soo se faaletonu le manava o le manava e mafua ai le le atoatoa o le fale. I le maʻisuka, o le sologa lelei o le manava ma le manava manaia o le uiga lea. Le mautonu o suauu i totonu ia te ia lava e le afaina saʻo i le maʻisuka. O le faʻamaoniga e tupu pe a faʻapipiʻi poʻo le faʻamaʻi pipisi i le malaise.

Mataʻutia o le manava

Tetele i le maʻisuka e matua matautia lava. O le vavalalata e mafua ai le maʻi, lea e lamatia ai le soifua maloloina o tagata. Ma i tagata mamaʻi ma maualuga maualuga o le kulukose i le urine ma le toto, o lenei tulaga e mafai ona taʻitaʻia.

Pe a oʻo i tua le tele o le vai e faʻasalaga mo lona gau, o le vaega ole plasma e faʻaitiitia, ma o le vai lea e maua ai e faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai le tele o le suavai. Pe a toe tufatufaina atu mai le toto i siama, ona mamafa lea o le toto, ma maualuga le maualuga o le kulukose.

  • O le toto faigata e le mafai ona pasi atu i luga o capillaries, talu ai e laʻititi le laulaʻau. E mafua ai ona le atoatoa le maʻi.
  • O faʻamaʻi e pagatia ona o le le lava o le okesene ma meaʻai.
  • O le malosi o le inisalini o le a atili ai ona leaga. Ina ia faʻamautinoa le setete, o le inisalini e alu i totonu o fatugaʻo, lea e manaʻomia ai le suavai ma faʻateleina ai le faʻamalolo.
  • O le suavai suamalie i le maʻisuka ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2 e mafai ona oʻo atu ai i se coma ona o le malosi o le maualuga o le kulukose.
  • O le isi mea taufaamataʻu matautia o le gasegase fatu. Ona o le le mafai ona faʻaaoga le kulukose e avea o se punaoa malosi, ua faamalosia ai siaki fatu fatu e faʻamalosi ai lipids. I le taimi lava e tasi, o tino o le ketone e faʻaputu i le toto, lea e mafua ai foʻi ona leiloa. I ia tulaga, e le mafai e gaʻo ona galue mo se taimi umi ma le toilalo.

Taua! E tusa ai ma fuainumera, o le manava o loʻo maua i maʻi uma e lima e maua i le maʻisuka.

Faailoga ma le suʻesuʻega o se tulaga faʻaleagaina

O le maliu i le maʻisuka e le naʻo le toʻatasi poʻo se uiga tutoatasi o le malaise. E faʻalagolago i le mafuaʻaga, o le manava manava e mafai ona i ai faʻamaoniga eseese.

Afai o le manava o le manava na foliga mai o se taunuuga o se siama pipisi, ona o faatasi ai lea ma fiva, paʻu, vevela, pallor o le paʻu. O le toto ma le vevela o moa o loʻo i totonu o feces. Malosi vaivai, vaivai le gauai. Ole aofaʻiga o faʻasolosolo i aso taitasi e oʻo ile 10. E oʻo ile tulaga ogaoga, e le maua e le tagata maʻi le gafatia e pulea ai le manava ma le vevela: o le inuresis e aliali, tuusaʻo le gaogao o le faʻasaʻo.

Togafitiga mo se maʻi e mafua mai i se siama pipisi e faatoa faia pe a uma le suʻega atoa. Mo le togafitiga o le malaise, e tatau ona faʻamautinoa tonu le mea na faʻalavelaveina ai e le pathogen alavai ma e mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina e togafitia ai se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

Faailoga o faʻamaʻi autu e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka:

  • Faʻatasi ma le manava faʻapitoa ona o le maʻi o Crohn, o le ogaoga o le gutu, o le faʻamaʻavae o le ulugarative i luga o le mucous membranes, ma le faateleina o le galala e fesootaʻi ma le faʻamalaloina. I le tulaga ogaoga, o le uunaiga e faʻatoʻilalo e sau faatasi ma le tiga tele, o le galuega o le veveder e faʻaumatia.
  • Afai o le manava o le manava e mafua mai i le maʻi o le manava i le maʻisuka ituaiga 1, o le naʻo ma le vomiting ua faamaumauina, aemaise i le taeao. I le po, e le o fesoʻotaʻi le manava faʻasalatalaina ma le taumafa. E mafai e le diarrhea ona fesuiaʻi ma le manava. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le mumū o le mucosa o le intestinal o loʻo siomia ai pusa, o loʻo iloa ai le tiga tele.
  • Afai e foamulu le nofoa ma ave le foliga o se suauu vailaau, e mafai ona masalomia le gasegase o le gasegase. I lenei tulaga, o loʻo iloa foi le pala, o le gaosia o gaʻo ma se manogi sili ona le lelei. O le manaʻoga e faʻavaivai e tupu i le taimi o taumafataga poʻo vave pe a uma.
  • O le umi o le manava o loʻo i ai, o le tele o faʻamatalaga o le faʻalalauina o le tino: o le mago ma le paʻu o le paʻu, o le vevela, o le vevela, o le vevela. O le malosi o faʻamaʻi e vave vave ona tupu, pe a mavae le 2 aso, poʻo le taimi muamua foi, e mafai ona faʻavaivaia ma faʻailoga tulaga.

O auala masani mo le suesueina o tagata mamaʻi i lenei tulaga e aofia ai le suʻeina o le toto - lautele ma vailaʻau faʻasolosolo, faʻataʻitaʻiga, ma agavaʻa.

Auala e togafitia ai le manava

O le fautuaga muamua mo le manava i se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka o le le tumau lea o le teenaina o meaai. I le avea ai o se tulafono, e le faigata ona mulimuli i lenei fautuaga, e pei o le fiaai i lenei setete ua paʻu malie. E le mafai ona faʻamapulaʻa vai inu, ae faʻaopopo i le vai, e tatau ona faʻaaoga vaifofo o le saline e faʻaleleia ai le leiloa o eletise.

Togafitiga mo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka

O le vavalalata o loʻo atiaʻe i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia se togafitiga vave. E taua le matauina o nisi faʻasalaga faaopoopo:

  • E tatau ona faalēaogāina le iniseti ole iniseti. O le faʻamalomiina o fualaau faasaina e faʻaauau pea ona tui, talu ai e manaʻomia le faatumauina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e le 'aina e le tagata maʻi, ona lava lea o le inisalini.
  • Afai e inu pia fualaʻau, e tatau foi ona faalēaogaina. O fualaau o le paluga e mafai ona naʻo aʻo leʻi 'aʻai, ma i le taimi o le manava o le a sili atu ona lelei le aloese mai meaʻai.
  • I le 5 itula uma, e fuaina ma faasaʻo le maualuga o le suka i fualaau faasaina.
  • Afai o le manava o le manava e sili atu i le 500 ml i le aso, e tatau ona faaopoopo le Rehydron poʻo soʻo se isi vaifofo.
  • E faʻaitiitia le faʻagasolo o le faʻasolosolo i le fesoasoani a sui soʻo se antidiarrheal - Hilak pa'ū.
  • Mo le toe faʻafoʻiina o galuega masani o le manava ina ua maeʻa togafitiga o le manava, faʻapitoa faʻataʻitaʻi ma mea faʻapitoa o loʻo faʻataʻitaʻiina, mo se faʻataʻitaʻiga, Lactobacterin, Laminolact, Acipol.

Togafitiga mo le maʻisuka e leai se inisalini

O le tulaga lautele o le tagata maʻi i lenei faʻamaʻi e mafai ai ona faʻaaogaina se vailaʻau lautele o fualaau. O le faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ai se togafitiga faigofie.

E faʻavae i luga o antidiarrheals, enzymes e faʻaleleia ai le faʻalaumomiina, faapea foi ma isi fualaau e fesootaʻi ma le natura o le maʻi:

  • I faʻamaʻi pipisi, o le togafitiga faʻapitoa e aofia ai vailaau faʻamaʻi. O le fualaau faasaina ua filifilia e le fomaʻi e faavae i iuga o le bacteriosis. E le gata i lea, o vailaʻau o loʻo i ai le bismuth ua faʻataʻitaʻiina: o le vailaʻau o loʻo i ai se aʻafiaga o le antibacterial.
  • Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, ua faatonuina le Diosmectitis. O le fualaau faasaina e afaina ai toxins ma vave aveeseina mai le tino.
  • I le maʻisuka ituaiga 2, o le manava manava e mafai ona togafitia ma Smecta, Enterol, e oo lava ia Loperamide. Afai o le manava o le manava e mafua ona o meaʻai, ona faʻaaogaina lea o Enterosgel, o loʻo faʻaaogaina le malala.
  • Dysbacteriosis lea e atiae pe a uma togafitiga e mafai foi ona mafua ai le manava. Ina ia aloese mai lenei mea, latou te faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga (Laminolact) ma sauniuniga faʻapitoa, e aʻafia ai ma aganuu faʻamaʻi ma vailaʻau e faʻamalosia ai le puipuiga (Kipatsid, Acipol).

O togafitiga faʻamaʻi e mafai ona faʻaopoopoga i togafitiga faʻataʻitaʻi:

  • Rosecture tincture saunia mai le 2 sipuni tele o vine ma le 200 ml o vai inu, inu 50 ml i le taeao ma le afiafi.
  • O se teuteuga o moli tila ma le 8 teaseti o suka ma le 1 masima, e fesoasoani foi i le vave ona faia mo le leai o se vai ma ni masima.

Taua! O le tele o vailaau masani mo le manava manaia ua faasaina i le maʻisuka.

O le mai i le maʻisuka e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli ma ono lamatia ai le ola maloloina ma le soifuaga o le maʻi. Amata vave togafitiga.

Le lamatiaga o le manava manava

O le manava umi umi e masani ona aofia ai le taua faʻamaʻi. O le gastrointestinal apparatus e amata ona iloa le le atoatoa o le susu, ma o loʻo faʻaaogaina auala faʻapitoa. I lenei tulaga, o le suavai e pamu mai le toto. O se taunuuga, o le toto e sili atu ona mataʻituina. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le concentrate sugar sugar, lea e le taliaina mo le maʻisuka.

Ae o le lamatiaga o le tulaga e le gata o lenei. O le toto toto vaivai e le mafai ona gaoioi i se mea vaapiapi laititi. O le galu e faʻagesegese ma e leai ni meaʻai e maua ai. E le mafai ona aveese mai metabolite mai i sela i le saoasaoa tatau. O nei mea uma e taʻitaʻia ai le tui o le inisalini: e le mafai ona latou aʻafia le inisalini i le aofaʻi saʻo, ma o le a faʻaauau pea le faʻaititia o le glucose.

E taumafai fatuga e aveese le sili atu o le suka mai le tino ma le urine. Latou te amata galue i se tiute mamafa, iloa le faateleina o le avega. Ma o le faifai pea o le uʻu e taʻitaʻi atu ai i se isi faʻaopoopoga o le faʻamalolo. O le kulūkose e amata ona alu i le fua. Mo le faʻaleleia o le faʻaogaina o fale, o loʻo manaʻomia le tele o le malosi, lea latou te maua ona o le gasegase o le tino o fausaga.

O lenei metabolic process e fesootaʻi ma le tuʻuina atu o ketones. Talu ai ona o le malosi o le gaioiga, e mafai e se tasi ona mafaufau i le vave ona faateleina le maualuga o le ketones. Ina ia faʻamaonia lenei faʻamaoniga, e tatau i le tino ona faʻatupulaia le saoasaoa o le gaioiga galue. Atonu latou te le mafai ona tetee atu i se tele naua. O le iʻuga, ua le manuia fatugaʻo ma ua i ai se paʻu i totonu - o se tulaga e lamatia ai le ola. O le mafuaaga lena, i le i ai o le maʻisuka, e le mafai e se tasi ona togafitia le manava manaia e pei o se masani masani.

Mafuaʻaga e ono mafai ai ona maua i le maʻisuka Diarrhea

O le maliu i le maʻisuka e mafua mai i mafuaaga eseese:

  1. Vailaau faʻamaʻi pe faʻamaʻi i le tino. E mafai ona faʻaalia mai le diarrhea e le dysentery, salmonellosis, typhoid, initis viral, cholera. O loʻo faʻapupulaina foi le maliu ona o se mea e afaina ai taumafa.
  2. O le maʻi tigaina o le bowel. O le faʻamaʻi o loʻo i ai se natura o le vaʻai ma mafua ai le faʻalavelaveina o le manava i le leai o ni faʻafitauli faʻapitoa. O osofaiga o le manava o le manava e faaosofia, e pei o se tulafono, e mafua mai i mafaufauga.
  3. Celiac enteropathy. O se faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le le faapalepale i nisi o proteins - gluten ma ana mea tutusa. I lenei tulaga, o le inumaga o le intestinal ua faʻaleagaina ma ua faʻaleagaina le gaioiga o le intestinal.
  4. Granulomatous enteritis (Crohn's disease). Faʻamafanaina o le mea o loʻo i ai meaʻai ma le fausiaina o uluaʻi ma le taula. O se mea masani i le natura.
  5. Steatorrhea. O loʻo faʻamatalaina i se maualuga o meaʻai o gaʻo i feces. E mafai ona maitauina lenei mea i le le lelei o le galueaina o le pancreas poo le celiac (celiac enteropathy).
  6. Mateʻo le neuropathy. Faʻaleagaina ile atunuʻu o le tulaga tutoatasi ona o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le plasma sugar concentration. I le taimi lava e tasi, o tulafono faatonutonu o le popole ma le faʻamaopoopoina o fausaga faʻaogaina e faʻalavelaveina.
  7. Faʻaaogaina togafitiga o vailaʻau. O le mea lea, o vailaʻau faʻasaina e faʻalavelaveina ai le tulaga gafatia ma le tele o le intestinal microflora, lea e tau atu i le dysbiosis. Ma o mea faʻaleagaina ma meaola faʻapitoa e mafua ai le inisinia atony. E le gata i lea, o le manava o le manava e ono mafua ai le faʻaleagaina o meaola, faʻamaʻi, mea suamalie, nisi o mea faʻamalosi, tui, togafitiga ma isi vailaʻau faʻasaina.
  8. Vaega o le taumafa mo le maʻisuka. O le faʻaaogaina o le tele o mea totino e mafua ai le maualuga o le gaioiga o le inumaga, lea i nisi tulaga e ono mafua ai le ita.
  9. Fesoasoaniga fesoasoani. O Helminthiases e mafua ai le inupia o le tino ma masani ona oʻo atu ai i foliga vaaia o le manava.
  10. Faʻatau. E mafai ona tupu lenei mea pe a uma ona faʻaiʻu meaai, faʻaaogaina o toxins, ona o le faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau.

Faailoga masani ma le lua

O isi faʻamaoniga e tele lava ina faalagolago i le faʻamaʻi na mafua ai le manava i se tagata maʻi na maua i le maʻisuka. Ae o le autu faailoga o le maʻi pipisi tumau pea e le suia. E aofia ai:

  • faanatinati masani e faatoilaloina,
  • vaivaiga, maualuga le vaivai,
  • tiga i le fale,
  • avanoa o le paʻu,
  • matuai galala, faamamaina mai le mucous membrane o le gutu ma le pharynx,
  • taoto, vili,
  • afaina
  • nofoa faʻamalieina.

O ata, vevela, gaogao, faʻavelaina o tino, totoga toto i fusi e mafai foi ona matauina. Faʻasaga o le manava, o le osofaʻiga o le manava e amata, o se tulafono, pe a uma le isi taumafataga. I lenei tulaga, e mafai ona atiaʻe le popole, tiga, afaina. Enteritis e mafua ai le fausiaina o le mucosa, le faaitiitia o le vaʻaia, gau o le mamafa, faʻaleagaina o sooga faʻapitoa, ma tulafono faatonutonu faʻavaivaia e masani ona mafua ai le feeseeseaʻi ma le mimita le faʻasaina.

O le faailoga autu o le oso i le suka o se fiainu tele. Ae le mafai e le vai ona foia le faafitauli iinei. E tatau ona ave le eletise. E mafai ona fesoa- soani ni vai susu poo ni vaifofo.

O le togafitiga autu

I le tulaga o le manava o le maʻisuka, o togafitiga e tatau ona faatonuina e se fomaʻi e tusa ai ma le siama. O le tagata maʻi e fautuaina ia tausisia le fiaai mo togafitiga faafomaʻi. E masani lava e leai ni faʻafitauli i lenei mea, e pei o le fiaʻai ua matua faʻaititia pe ua toesea atoa. Ae o le pule ava e tatau ona tele. E fautuaina e faaopoopo le masima i le vai. Mo le mauaina o le saturated electrolyte manaomia, ua lava lea e tatala ai le afa o se tamai sipuni o le suauu ma le masima i se lita o le vai. Pe mafai ona e faʻaaogaina se fale talavai faapitoa "Rehydron".

Ae o nei gaioiga o le a le aoga tele seia oʻo ina taofi le manava. O le mea moni o le i ai i lenei tulaga, o le suamalie o le vai ua vaivai. O le vai e leai se taimi e tatau ai, aua ua uma ona aumaia i se vaega fou o feces. E ui i lea, e tatau ona e inupia, ae o sina mea itiiti lava, ina ia le faʻaosoosoina ai se isi manaoga faʻapitoa e faʻatoʻilaloina. I le le i ai o se mea leaga i totonu o le manava, e tatau ona e inu i le 4-5 lita o le vai i le aso. Aua le inu vai inu. E tatau ona kuka ma faʻamafanafana.

I nisi tulaga, o le manava manava i le maʻisuka e mafai ona o faatasi ma le vevela ma le vevesi malosi. I totonu o lenei setete, o le tino ua leiloloa le afaina aemaise lava vave. O le tagata maʻi e le tatau ona tuua e aunoa ma le faʻamoemoe. E tatau ona sui uma lavalava ma moega i ni fou fou i se taimi talafeagai. O se moe faaumiumi i se tulaga faapena e matua le manaomia. Muamua, e tatau ona e inu tele. Lona lua, i se tulaga faʻapea o le a faigata ona iloilo le tikeri o le faʻamalaina. Ma le lona tolu, e tatau ona faʻavasegaina le maualuga o le suka ma fai ni fua e faʻavasegaina ai.

Injections injections, sei vagana ai i latou e faʻateleina a latou gaioiga, e tatau ona faʻagata. E tatau foi ona e musu e suʻe fualaau uma e ave muamua aʻo leʻi 'ai. Ae o nei mea uma e faia i le naʻo le malosi o le fomaʻi ma i lalo o lana pule.

Faʻatau togafitiga faʻapitoa

Ae o togafitiga togafitiga, latou te faalagolago i le faamai na amata ai le ita o le ita. E taua le faʻaitiitia o mea e faʻaosofia ai, faʻamaonia le metabolism o le carbohydrate, toe faʻafoisia le gaioiga o le inumaga. I lenei tulaga, o vailaʻau nei e mafai ona faʻamatalaina:

  1. Antibiotics. Le ituaiga o pathogen ua maua ma ua tatau ona faʻamaonia fualaau faasaina. Afai ei ai le vevela tele, o le faʻafefiloi o le toto i feces, ona faʻaaogaina lea o vailaʻau o le tele o ituaiga o gaioiga e oʻo lava i le faʻamaoniga saʻo o le tele o pathogen.
  2. Anthelmintic drugs. Tatalaina pe a iloa osofaʻiga manumalo.
  3. Astringents. E mafai ona faʻatulagaina sauniuniga a le Plantain. O a latou taga ua faʻaalia i le fusifusia o le vai e aunoa ma le faʻaitiitia o le tele o feces.
  4. Enzymes Latou te fesoasoani e faʻasalalau faiga faʻafefete.

O le tetee i le manava, Hilak, Imodium, Diphenoxylate, Linex, Loperamide, Pancreatin, Mezim, Diosmectite e masani ona faatonuina. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻamalosia ai fualaau faʻasaina ma le bismuth (De-nol, Vicalin, Vicair). Latou te faʻaosoina le gaosiga o kulupu, maua se aʻafiaga o le antimicrobial ma fausia ai se ata puipui i luga o uluaʻi tulaga. Afai e maua le gasegase o le gluten, ona tatau lea ona e mautinoa e mulimuli i se meaʻai e faʻaaogaina ai meaai e leai ni fualaʻau.

Le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻaga

Mo le toe faʻaleleia o vai faʻaagaga, e tatau ona e inu tele. I le manava, o vailaau masani e fautuaina ai meainu nei:

  • Lauti uli. O se laʻau lapopoa e aunoa ma ni mea faʻamaʻi ma isi mea le mama e tatau ona faʻamautu ma inu i se tulaga mafanafana. O le a i ai sona aafiaga e sili atu.
  • Chicory inu. E lua ni sipuni lapoa o fugalaau faʻataʻapeʻapeʻaina i se ipu vai vevela ma kuka mo le lima minute. O le meafaigaluega e faʻaosoosoina, afifi, 1.5 itula. A uma ona faʻamamā le susu ma faʻapipiʻi i le vai inu vevela i le numera muamua. O lenei voluma e tatau ona vaevaeina i ni nai meaʻai ma inu i le aso.
  • Blue deco deco. O vine tipi (50 g) ua sasaa i totonu o le 300 ml o vai ua tunu ma kuka mo le tusa o le afa itula. E mafai ona e kuka le susu mo se ulugalii. Ona 400 ml o le vai o le a manaʻomia, ma e tatau ona e tuʻuina le kulimi i totonu o se vai vevela seia oʻo i le afa muamua o le vai na faʻasaina. A maeʻa ona inu ma inu i le aso i le 0.5 tbsp. E mafai foi ona e ave fualaau mamago, palu faatasi ma fatu.
  • Plantain faʻatoʻa. Laʻau fou o le laau ua fufulu ma tipi. O se sipuni sipuni o meafaitino e sasaaina i totonu o le 250 ml o le vai kuka ma o loʻo tumau pea, sili atu i se vevela, mo le tusa o le itula. E inu faʻamafa i le afa afa 2-3 afifi i le aso.
  • Pamegranate Peel Drink. Pelu moli e mafai ona faʻaaoga fou pe faʻagogo. E tatau ona faʻaulu muamua. Ina ia saunia se gaʻo faʻamalosi, e te manaʻomia ni sipuni se lua o mea faʻapitoa. E tatau ona faʻauʻuina i le 200 ml o vai ma faʻaleleia mo le tusa o le afa itula. O le taunuuga o le oloa e faʻamamaina ma ave i ni nai sipuni 4-5 taimi i le aso.
  • Peanut broth decoction. E tatau ona filifilia mai le 10-15 walnuts i totonu o vaega e le mafai ona faʻaaogaina. E tumu i le 700 ml o le vai inu ma saosaoa mo le tusa o le afa itula. E tatau ona ave le vai i le ¼ cup 3 taimi i le aso.

E tatau ona malamalama e mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻasolosolo e pei o le monotherapy e seasea lava ona maua i mataupu sili ona vaivai. Afai e faʻanofo le manava o le manava pe o faʻatasi ma soʻo se faʻafitauli, e tatau loa ona lafoaʻi vave taumafaiga a le tagata lava ia ma saili fesoasoani faʻapitoa faʻapitoa.

Faʻafefea ona aloese mai le le fiafia i le lumanai

Ina ia aua le faʻaosoosoina se isi osofaʻiga o le manava, e tatau ona mulimulitai i fautuaga uma faafomaʻi. E tatau lava ona taulai totoa i le meaai. A maeʻa le faʻaleleia, e tatau ona vavaeeseina mai: falaoa fou, gaʻo, pata, beets, ituaiga uma o kāpeti ma leki, apples, fruits, spices, alcohol, sweeteners. Ina ia le faʻaitiitia le lomiina o meaʻai, ia 'ai e tatau ona suʻeina, ma le faaeteete meaai. Afai o le manava manaia na mafua mai i le maʻisuka taumafa, ona tatau lea ona e fetuunai, taialaina e le fautuaga a se fomaʻi.

Mafuaaga o le Tuai i le Maʻisuka

Faatasi ai ma le faateleina o le kulukose o le toto, e matua afaina ai fatugaʻo, ua latou fiaai ma ua faʻamalosi e faʻaaoga lipids e avea ma o latou malosiaga autu. O le malepelepe o gaʻo i totonu o le toto e mafua ai le faʻaosoina o le faʻaopoopoga o tino o le ketone, faʻateleina le urination. E le o toe mamao, ae o le maʻi o le maʻisuka, ua le manuia ona fatu.

I le maʻisuka ituaiga lona lua, o le manava manava e mafai ona avea ma se taunuuga o le ulu atu o siama ma siama i le tino. O le mafuaʻaga o sui o le typhoid, hemorrhagic colitis, dysentery, gastroenteritis, paratyphoid, cholera, toxicoinfection, salmonellosis mafua ai le maʻi.

Afai o le maʻisuka e le mafai ona faapaleni le paluga, o se vaega o le polotini o loo maua i vaovao o le cereal, e mafai ona amata mai i le celiac enteropathy.

O le isi mafuaaga o le manava o le maʻi tigaina o le bowel, ao le maʻi e leai ni faʻamaʻi poʻo se siama siama i le tino, peitaʻi, o le maʻi maʻi o le manava e masani lava ona matauina.

E le gata i lea, o le manava o le maʻisuka e mafai ona faʻaosooso ai:

  1. Crohn's faamaʻi
  2. faʻamaʻi faʻamaʻi o le maʻisuka.

E tatau ona malamalama o le tele o vailaau e mafai ona mafua ai le manava: fualaau mo le togafitiga o fomaʻi oona, laxatives, nisi o vailaʻau totogo, siama faʻamaʻi, masini vailaʻau, numera.

Mo lenei mafuaʻaga, o le faʻaaogaina o se tasi poʻo le isi auala e tatau ona malilie i ai le fomaʻi.

O faailoga autu o le manava

O le maʻi o le maʻisuka o le ituaiga lona lua e sau faatasi ma osofaiga a le nausea, paʻu o le paʻu, vomiting, pallor, vaivaiga. Afai e atiina ae celiac enteropathy, o le fale e masani ona masani ai i le maʻisuka, e malulu, e avea ma manogi le lelei. O se nofoa e mafai ona oʻo i le 9 taimi i le aso.

Faʻatasi ai ma le maʻi o le manava, e faʻamalosia e faʻailoa, e maise lava, pe a uma ona 'ai. O ia tuʻinanauga e mafai ona o mai faatasi ma le fefe, popolega, le mautonu, o faailoga e mou atu atoa lava pe a uma le nofoa.

Afai o le maʻi manava o le maʻisuka e faʻaosofia e le Crohn's syndrome, o le fiva e oʻo mai i luma, paʻu o le mamafa, faʻavauvau, tele le tele o maʻi o le tino i totonu o le vavao o le tautala. Faʻaleagaina i le autonomic system tuʻuina atu faʻamaoniga:

  • vomiting, taoto (aemaise i le taeao),
  • maʻi faʻamaʻi umi i le po,
  • toesea o le pule
  • matagogo
  • toilalo tulaga
  • leai se taofiofi o gaioiga o le manava (fecese ese atu ma le le faʻapitoa).

Faatasi ai ma se malosi malosi i le kulūkose, o le malosi o le galala e atiaʻe, o le maʻi e inu tele ma sili atu le malosi. O le faateleina o le urination e mafua ai le leiloloa o le eletise, mai lenei faʻamaʻaloga ua na o le faateleina.

O le leiloa o minerale e mafai ona totogiina i le faia o se vaifofo ma se vaega itiiti o le suauu ma le masima.

Togafitiga metotia

O le fautuaga autu mo le maʻisuka ituaiga 2 o le taofia lea o le taumafataga pe a amata le manava. E masani lava e le faigata ona faʻataunuʻu lenei tulaga, talu ai i ia tulaga e leai se manaʻo. O fomai e fautuaina le inu malosi i le tele e mafai ai, lafoai injections o le puupuu ma le siakiina o le inisalini. Ae e le mafai ona faalēaogāina le inisalini faaumiumi, talu ai e talafeagai le tausisia o le maualuga o le kulukose o le toto.

I le tulaga o le tagata maʻi o loʻo faʻamaonia ni fualaʻau e naʻo le taimi o le taumafataga, e tatau foi ona faalēaogāina. O ia faiga e faʻaaogaina atoa ai le faʻavaveina o le faʻavavevave o le faʻatupulaia o le kulukose.

O le taimi lava e taofi ai le manava, o le a faaauau pea ona inu le tele o le vai, o le a puipuia ai le faʻamalolo. E lelei tele pe afai e te faʻaopopo sina laʻititi o le sodium chloride i le vai, o le kuata o le sipuniti o masima i le lita o le vai ua lava lea e totogi ai eletise.

Faatasi ai ma se tuufaatasiga o le manava ma le vevela maualuga o le tino, o le suka o le maʻisuka ua tele naua, lea e mafua ai ona sili atu lona ola. O le mea lea, aua nei e inu inu tele vai. I le fiva ma le vevela, o le moe faaumiumi e matautia, e mafai e le tagata maʻi ona misia faailoga:

  1. faʻamaʻi
  2. faateleina i le hyperglycemia.

O le 5 itula e manaʻomia ai le fuaina o fua o le toto, pe'ā tatau ai, ave vailaʻau talafeagai.

Afai e faʻamala le maʻi, ua fautuaina e le fomai e inu se vaifofo o le ituaiga Regidron, ua faʻatau atu e aunoa ma se faʻamaumauga ile falemaʻi. Afai e le faia lenei mea, o loʻo i ai le faateleina o le avanoa e atiina ae se maʻi o le maʻisuka. E le afaina le tuʻuina o se pusa o le Regidron ato i le mea e teu i lau pusa vailaʻau.

O le iniseti e le mafai ona gaogao soo pe afai e te uia se fualaau o vailaau faʻamaʻi, o le pito sili ona aoga o le khilak. Afai e le fesoasoani se vailaʻau, e fautuaina e fesuiai i fualaau malosi.

O togafitiga togafitiga e tatau ona taulai i le faʻamautuina o le metabolism gaʻo. Le faavae o togafitiga:

  • faʻaleleia le faʻamalosi o le manava,
  • le faaaogaina o enzymes
  • faatonuina o vailaau faʻamaʻi.

Faʻatasi ai ma le leʻofaʻatasi o le mafaufau, o le manava i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona togafitia i vailaau faʻasaina, o loʻo faʻamaonia pe a maeʻa faʻamaʻi. O aʻafiaga i lenei mataupu o le: fiva, toto o le toto i feces, faʻateleina o le tino.

O le lamatiaga ma le umi o le manava o le tino e faʻaitiitia i lalo o le aʻafiaga o vailaʻau e maua ai le bismuth ma le diosmectite. O le Bismuth, ua ulu i totonu o le manava, o loo i ai pea le aafiaga o le antibacterial. O le Diosmectite e maua ai le aʻafiaga o le inflammatory, e fusifusia ai toxin, viruses ma proteins.

Faʻasaga i le manava, o fualaau o loʻo faʻamatalaina, lea e aofia ai fatu o le plantain, e manaʻomia mo le faʻasaina o le suavai. O vailaʻau e le faʻaitiitia ai le tele o feces, ae e sili atu le mamafa nai lo le faʻaitiitia o faʻaʻailoga o le manava. O lenei mea e sili ona aoga mo na gasegase e masani ona faanatinati, ma nai feeseeseaʻi i le nofoa.

O le inumaga pe a maeʻa le manava o le a le faʻalavelave pe afai o le microflora e masani ona faʻatulagaina ma le fesoasoani o faʻamatalaga, mea faʻapitoa ma mea faʻapitoa. O vailaau faʻasaina o vailaʻau ia e faʻavae i luga o le ola o aganuʻu o meaola ninii, o lo o aofia tonu ai na siama o loʻo ola i totonu o le tagata, ma mautinoa ai le lelei atoatoa o galuega.

O ia tupe e masani ona vaevaeina i ni vaega se 5:

  1. faatusa - ia aofia ai mea e manaʻomia mo le ola o siama aoga i le inumaga (Laminolact),
  2. monocomponent - e na o le tasi le ituaiga o meaola ninii (Biovestin, Lactobacterin, Colibacterin),
  3. o loʻo faʻaalia mo le 7 aso, ese i le tauvaga, e le o se vaega o le microflora o le intestinal (Flonivin, Biosporin),
  4. tuufaatasia - e aofia ai vailaʻau e faʻaleleia ai le puipuiga ma siama (Kipatsid, Acipol, Bifilis),
  5. multicomponent - e aofia ai le tele o vevela, isi mea e faʻaleleia atili ai (Bifacil, Primadofilus).

E manaʻomia togafitiga e faʻataʻitaʻi ai le meaola masani o le afaina o le intestinal, faʻamaopoopoina i latou ma vailaʻau faʻapitoa, o lenei mea e maua ai se aafiaga tumau.

I le taimi o togafitiga, e le taofi fualaau o le maʻisuka.

Togafitiga e ala i metotia a tagata

Afai o le manava o le manava e le taofia ai le ogaumu mo se taimi umi, e fautuaina le maʻisuka e faʻaaoga le tele o compotes, tea, broths, vai ma fualaau suamalie. O sea fua e fetaui ma le manava:

  • 1 lita o vai
  • sua mai le 2 oranni,
  • se sipuniti masima,
  • 8 tamai sipuni o suka.

E mafai ona e inuina le fualaau faasaina i soo se aofaiga.

E tutusa le aoga e ave ai le 2 lita o le vai faʻamamaina, tuu 6 vaega pito i luga o le laau o le chicory, tuʻu i luga o se afi mumū ma aumai i le vevela. Ua tapunia le vai mo le 7 minute, ua tauanau mo le isi afa itula, faamamaina, na o le 100 ml 20 minute ao lei faia taumafataga. E masani ona lava le inu i lea mea faalua i le aso, e faʻaleleia ai le tofo faaopoopo i sina siʻosiʻu suka poʻo le meli.

O le faʻamaʻi i le maʻisuka e faigofie lava ona faʻaumatia ma le teuteu o le rosehip, 2 sipuni tele o vine o loʻo sasaa mai i se ipu vai inu, faʻaoso mai le 30 minute i le 5-6 itula. Fai togafitiga i le 50ml faalua i le aso. O le Rosehip i le maʻisuka ituaiga 2, o ona fua e iloga e se mana malosi, faʻamalosia ma le faʻaleagaina o aʻafiaga. E i ai foi se aafiaga lelei i le faagaioia o le vaega o meaʻai ma le tino, lea e taua foi mo le maʻisuka ituaiga 2.

O faʻafitauli taʻitasi e maua ai e le tagata maʻi le tele o faʻafitauli, ae o loʻo iai auala lelei e puipuia ai lo latou atinaʻega. O le auala autu e puipuia ai le manava i soʻo se ituaiga o maʻisuka ituaiga 2, o le faʻamautuina o le metabolism o le carbohydrate, mo lenei mafuaʻaga ua faaalia ai:

  • pipii i se meaai
  • mataʻituina faʻamaoniga o le mamafa
  • ia malosi faaletino
  • Mulimuli lelei i fautuaga a le fomaʻi.

A oʻo mai le faʻafitauli o gasegase digestive, e tatau ona e faʻasoa mautinoa se fomaʻi. Ma o le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai ma le manava.

Togafitiga o le manava, manava o le maʻisuka, mafuaʻaga o le manava

O le maʻi suka o se faʻamaʻi mulimuli.

O ona faʻailoga autū o se vaega o le tino poʻo le atoatoa o le inisalini o le hormone, ma o le mea lea ua faʻalavelaveina ai le metabolism o le carbohydrate, ma o le maualuga o le suka i le toto ma le urine e sili atu le maualuga nai lo le masani.

E silia ma le 1/5 o tagata mamaʻi o loʻo maua le manava o le maʻisuka. E tatau ona manatuaina o vavalalata e le o aofia ai ma le maʻisuka, o lea e tatau ai ona faʻamautuina lona mafuaaga tonu e faʻaaoga ai le siama o le maʻisuka.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas (faʻapitoa, peta beta o tamaʻi motu o Langerhans) e le maua ai le inisalini. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le kulukose toto, lea e manaʻomia ai le mataʻituina pea.

O le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-e masani lava ona maua i tupulaga talavou (e oo i le 25 tausaga le matutua) ma tele lava ina le matua i le matua.

O le vaega o totoe o loʻo faʻamatalaina ai le mafuaʻaga e mafai ai e le maʻisuka ona mafua ai le manava, mafuaʻaga o le manava i le maʻisuka, ma mea e mafai ona afaina ai le manava i le i ai o le maʻisuka.

Mafuaaga o le maʻisuka

O manatu le mautonu e uiga i le fatuina o le maʻisuka e le o iai nei. Ae ui i lea, o saienitisi ua lotogatasi i le faaigoaina o nisi itu taua e fesoasoani i le amataina o le faamaʻi, e aofia ai le: faʻatoʻateleina, faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave faifaipea ma ogaoga, atuatuvalega popole, faʻalavelave faʻalagona, ma le oona tele.

Faailoga ma faailoga o le maʻisuka, faʻapefea ona alu le maʻisuka?

O faʻafitauli manino o le maʻisuka o le vaivai i le vae ma vaivaiga i maso, o le vaivai tele, moe, paʻu o le paʻu, gutu malulu, fia galala tele, ma, o se taunuuga, o le faʻasolosolo faifaipea, vave le mamafa o le mamafa ma le manava masani, faʻalavelave faʻaleagamoni lea e faʻaosofia ai le solia o le fausiaina i alii ma mataʻutia taamilosaga i tamaitai. I nisi tulaga, o le tagata maʻi e faʻaleagaina i le malulu, o le faʻagesegese o faʻamalolo o soʻo se vaʻa, abrasions poʻo manuʻa, faʻamaʻi pipisi, leai se faʻaleagaina o le paʻu o vae i foliga o vavave ma maʻi.O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi e afua mai i le gasegase o gasegase o le gaʻo. O le faʻaleagaina o le toto o le suka (glycemia) e amata i le tino o le tagata. O lenei ituaiga o suka suka mafua ai le atinaʻe o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O le a le mea e mafua ai le maʻisuka?

o le mafuaʻaga o le maʻisuka o le solia lea o mea tonu e manaʻomia mo meaʻai ma fautuaga a le fomaʻi e uiga i meaʻai, poʻo se togafiti faʻatuai o le maʻisuka ituaiga 1.

O le televave o le alualu i luma o le faamai e aofia ai ma se mea na tupu, le le tausia o tulafono o se soifua maloloina maloloina, mamafa, se olaga le talafeagai, toto maualuga, le faaaogaina o vailaau faapitoa, tausaga.

E faigata tele ona faia le siaki saʻo mo le maʻisuka i le taimi muamua, aua i le taimi muamua e masani ona maua vave. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻaititia i sina taimi umi. Ole tagata maʻi atonu e le masalomia lona tulaga moni, faʻamaonia le faʻamaʻi pe a uma ona pasia se suʻega toto e fuafua ai le maualuga ole suka.

Na o le amataga lava o le maʻisuka ituaiga 2 o vaivaiga lautele, lea e mafai ona mafua i soo se isi lava maʻi.

I le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le tagata, o isi faailoga e amata ona manumalo: o le faateleina o le manava ma le mamafa o meaʻai ma lona toesea mulimuli ane, paʻu vevela ma le faʻamamaina mai le mucous membranes, sosolo, gasegase o le toto, vaʻaia o le vaʻai, leai se manaʻo feusuaʻiga, se lagona o le vaivai i vae ma le vaivai.

Aisea e maua ai e le maʻisuka le manava, faʻaauau ona taʻavale?

O le suavai suavaia, manava manava, ma le manava manaia e fesootaʻi ma le faamaʻi i tagata mamaʻi o loo maua i le maʻisuka e mafua mai i siama po o siama, maʻi o Crohn, auto le neuropathy, maʻi tigaina o le bowel, celiac enteropathy, ma nisi vailaau. O faʻafitauli sili ona lamatia o le maʻisuka e mafua ai le manava o le steatorrhea ma le maʻisuka enteropathy.

Maʻisuka ma le manava faʻamaʻi, vailava faʻavave, mafuaʻaga

O le tele o siama e ulu atu i le tino e mafua ai faʻamaʻi, o le tasi o le manava.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le le atoatoa o le ogaumu e le fesootai ma le maʻisuka i le tulaga o le faaleagaina o le tino e ala i le tui, cholera, gastroenteritis viral, campylobacteriosis, salmonellosis, pseudomembranous colitis, columbus hemorrhagic (mafua mai Escherichia coli), fivaphoid fever and typhus, aureus, lea e mafua ai toxicoin i lalo o le faatosinaga a Bacillus cereus, Staphylococcus ma Clostridium faʻasalaina. Soʻo se tasi o faʻamaʻi o loʻo i luga, e faaopoopo i le manava, faʻaalia e ala i le tele o isi faʻaʻailoga, e pei o le tiga o le manava, vaivaiga lautele, paʻu o le paʻu, afu malulu, vevela ma le vomiting, faʻafefe i le tino, fiva, mucous inclusions i feces ma isi.

Celiac enteropathy o se mafuaaga o le manava

O lenei maʻi o le le atoatoa o le intestinal lea e le mafai ai e le iniseti ona iloa ma tafe mai le suamalie - o se porotini i nisi o sana (oats, wheat, rye ma le karite). E afua mai ona o le le atoatoa o faʻamalosi e aofia ai le malepelepe o le kuluteni.

E faʻapefea ona faʻaalia le gasegase o le gasegase, faailoga ma faʻailoga? O le Celiac faʻamaʻi i le maʻisuka e toetoe lava o taimi uma eo mai faatasi ma le manava. Afai e tele naua le faaleagaina o puipui o le intestinal, o loʻo faʻalavelave le tagata maʻi i le 9 pe sili atu taimi i le aso.

Feʻaloaloaʻi e faʻapipiʻi pe faʻafefeteina, fai lanu enaena, o nisi taimi e foliga tutusa i se suauʻu manogi ma se manogi manogi. O se isi faʻamaoniga le lelei o le faʻavavega. O le manava o le tagata maʻi e tupu ma o se lagona o le atoatoa o loʻo faʻaalia i totonu.

O gasesi o loʻo tuua i le taimi e tasi o loʻo i ai le manogi malosi.

O le maʻi tigaina o le bowel ma le manava, manava

O lenei faʻamaʻi e le suia ai iuga o suʻega toto ma feces i le siama o le maʻisuka. O le le fiafia i le manava ua faailoa mai e le manava o le manava ma le vavao, manava, lea e le faaalia ai e le tagata maʻi ni mea e afaina ai le tino, fesoasoani, o le tino ma isi mafuaaga o le faalavelaveina.

Uluai faailoga o le maʻisuka. O le gastrointestinal tract e mafai ona faʻamaonia ai le maʻisuka faʻamalosi i auala e tolu: manava manava, faʻaoʻo, poʻo le suia. O le mea sili ona taatele o le manava, manava. O le faʻamaʻi na te lagonaina e ala i le manaʻoga e faʻaumatia, faʻaalia loa pe'ā uma ona 'ai.

E masani ona tupu lenei mea i le taeao, ae e mafai ona toe faaluaina le tulaga ile aso atoa. I lenei tulaga, o nofoa vavalalata e tulaʻi mai foi i lalo o le malosi o le ogaoga o le atuatuvale, fefe, ma isi tulaga faigata faalelagona. O le tagata gasegase e afaina ma tiga i le pute.

O nei faʻaʻailoga e faʻaosofia ai le manaʻoga e faʻaumatia, ma a maeʻa ona alu.

Crohn's disease as a cause of diarrhea i le maʻisuka

O loʻo i ai se faʻagasologa masani, faʻalavelave aʻafia ai le faʻaogaina atoatoa o le tino mai le vaeluaga o le faitotoʻa i le aus. O le inflammation e aafia uma ai mucous membranes i totonu o le manava. O le vaitausaga masani o tagata maʻi mai le 25 i le 45 tausaga, i nisi tulaga e mafai ona tupu i tamaiti.

I le taimi lava lea e tasi, e sili atu ona pagatia tane i lenei taimi nai lo tamaitai. O le microorganism e mafua ai lenei maʻi e leʻi faavaeina e le saienisi. Faatasi ai ma mafuaʻaga muamua na tutupu, o le maʻisuka, maʻilala, allergies i meaʻai, faʻamalosi, popolega, ma le ulaula ua iloga.

Faailoga o le maʻi o Crohn. Talu ai ona o le faʻamaʻi o Crohn e aʻafia ai vaega uma o le manava, o lona faʻaalia e aofia ai le manava faʻafuaseʻi (4 i le 10 taimi i le aso), tiga o le manava, lea e masani ona sese mo faʻamaʻiga o isi faʻamaʻi, paʻu faafuaseʻi mamafa, faʻalavelave vaʻaia, vaivaiga, arthropathy, ma sacroileitis.

Faamatalaga o le maʻi

O le maʻisuka e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese, faʻapea foʻi ma faʻalavelave o isi tino tino:

  • atony
  • manava manava
  • malosi
  • paresis
  • sili atu i le siama o le tuputupu aʻe o siama.

O mafuaaga o le manava o le maʻisuka ua sili ona eseese:

  • vailaʻau faʻamaʻi pe viral,
  • celiac enteropathy,
  • Crohn's faamaʻi
  • autonomic neuropathy,
  • ave se vaega o fualaau faasaina.

Autonomic neuropathy ma le manava i le maʻisuka

E mafua mai i le maʻisuka, ma le muamua ma le lona lua. A maeʻa ona togafitia, e tusa ma le afa o tagata maʻisuka na maliliu i totonu o le isi lima tausaga.

Faailoga ma faailo o le neuropathy autonomy. E mafai ona iloa le neuropathy autonome e ala i faʻamaoniga nei:

- le afu, sosoo ai ma le toe faʻaluaina, i le leai o faʻamaʻi o le manava ma le gaogao,

- faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, aemaise lava i le po, e aunoa ma faʻamaʻi mai le gastrointestinal tract,

- feeseeseaʻiga le pulea ma le urination,

- leai se mea e leai se aoga

- faʻavauvau ma faʻanoanoa ona o le leai o se mafuaaga.

O le maliu o se itu o togafitiga, maʻi manava ona o fualaau

E masani lava ona masani le suʻeina pe a maeʻa le tagofia o fualaau. I lalo o le faatosinaga o fualaau faasaina, o le microflora o le intestinal e faalavelave ma o le dysbiosis e atiina ae, e lagolagoina e le le lava o vitamini.

O le gaioiga o mea faʻamaʻi e faʻaaoga i soo se siama: e faʻaleagaina uma ma aoga i le tino. Ona o lenei tulaga, ua faia ai tulaga lelei mo le atinaʻeina o le fulu (candida) ma lona toilalo o le mucous membranes ma le paʻu.

O le mea lea, pe a faatonuina se antibiotic i se tagata maʻi, e faatonuina foi e le fomai ni sui o le antifungal ma le prebiotic.

Faatasi ai ma isi vaega o fualaau oona e mafua ai le manava, e masani lava ona atofa le lauta, ma pe a uma lena, e leai ni mea e masani ai, o meaʻai e maua i le masnesium salts ma le potassium, mea e gaʻo, vailaʻau oona, cholesiramine, chonodeixocholic acid, contraceptives hormonal.

O le gasegase o le maʻisuka e tupu pe a solia le togafitiga a le fomaʻi mo togafitiga o le maʻisuka. O lona taunuuga o le gasegase tumau o le maʻisuka enteropathy ma le steatorrhea, faʻatasi ai ma ogaoga vavalalata. O manaʻoga e faʻavaivai e oʻo ile lima taimi i le aso, ma i se tulaga sili ona ogaoga o le faʻamaʻi - e oʻo atu i le 25 taimi, aemaise i le po.

O le tagata maʻi e mafai ona aʻafia i le initaneti - feeseeseaʻi le faʻamalosi.

O le natura o le manava o le taimi faʻapitoa, ae o loʻo i ai mataupu o le faʻaauauina pea o le maʻi mo le tele o masina. E leai se gau poʻo se mea e le taua, e seasea lava ona maua e tagata gasegase le gasegase o le maʻisuka ma le maʻisuka cachexia syndrome.

Steatorrhea ma le manava

O faʻamaʻi faʻapitoa o le tufatufa lea i le tuufaatasiga o feces of excess fat which is not absorbed by the intestines. Faailoga ma faailoga o le steatorrhea. O le faʻaalia autu o le maʻi o se nofoa faʻasaʻo ma se manogi le lelei. E foliga mai e faigata ona fufuluina, e peiseai o pipii i puipui o le faletaele.

E le gata i lea, o le tagata maʻi e lagona le vaivaiga lautele, faʻamago le paʻu ma le mucous membranes, fulafula ma le tautevateva i totonu ia te ia, o le tiga, ua amata ona tafe le toto ma ua aliali mai le maʻi. I se foliga masani, o le steatorrhea e faaopoopoina i le hyopaemia. Leukopenia, anemia, ma le hypolipemia.

E faʻafefea ona togafitia le manava o le maʻisuka, pe faʻapefea ona togafitia le manava manaia mo le maʻisuka?

Togafitiga o le manava manaia e tatau ona amatalia pe a uma ona e sailia le mafuaʻaga o ona foliga. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o fua e faʻaaogaina ai le taʻavale e aofia ai le lafoaia o le metabolism carbohydrate.

I le avea ai o se tulafono, ua faatonuina e le fomaʻi vailaau faʻasaʻi ma fualaau oona ei ai faʻamalosi e talafeagai mo le toe faʻaleleia o le motuʻu masani.

I mataupu pe a sili atu i le 500 ml le maualuga o le manava o le manava i le aso, e fautuaina foi le tagata maʻi e ave Regidron e tausia le paleni masima.

I le leai o ni faʻaogaina o le tino i totonu o le inumaga ma fuafua le manaʻomia mo le faʻaaogaina o vailaau antibacterial, e taua le sailia o le ituaiga o siama ma ona uiga mo togafitiga atili. O le suʻesuʻeina o osofaʻiga faʻafeʻau e manaʻomia ai le faʻamalosia o le gasegase. O sauniuniga e aofia ai le bismuth ma le diosmectitis e fesoasoani i le vave faʻaitiitia o le manava.

Bismuth o se vaega antibacterial, ma le diosmectite e avea o se vaega e faʻasusu ma anti-inflammatory. O vailaau faafomaʻi e aofia ai fatu laau totino ei ai le aafiaga o le suavai i le manava. O le tele o feces e le suia, aʻo faʻatulagaina, lea e fesoasoani e faʻafaigofie le ala o le malaise.

E taua tele lenei mea i le tulaga o faʻaosooso masani.

Togafitiga o le manava o le maʻisuka ma togafitiga masani o togafitiga i le fale

Ina ia faatumauina le tele o le vai i totonu o le tino, e manaomia e le tagata maʻi se meaʻai tele i le ituaiga vai mama, compotes, meainu suamalie, lauti ma sou.

O ava nei e aoga ma lelei i lenei mataupu:

1 O le sua o le suamalie e lua o sisi ua sasaa i le tasi le lita o le vai faatasi ma le faaopoopo o le 1 tsp. masima ma le 8 tsp suka.

2 I totonu o le vai (pe tusa ma le 2 lita) faʻaopopo le chicory (6 vaega pito i luga), faʻavela ma kuka mo le 6-7 minute, tuʻu le malulu ma le vevela. Ave 100 ml. taeao ma le afiafi 20 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. E mafai ona e faaopoopo le suka poʻo le meli i le susu.

3 Paʻu 2 tbsp Rose sipuni, sasaa 200 ml. vai inu. Faʻaosooso i le 30 minute. e oo i le 6 itula, e faalagolago ile malosi ole malosi o le fusi, mulimuli ane avatu ile maʻi 50 ml. faalua i aso taʻitasi ao leʻi 'ai.

Tuai i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2: togafitiga i tagata matutua

O le maʻi suka o se maʻi endocrine e mafua mai i le le atoatoa o le inisalini, le gasegase o le carbohydrate le lelei, ma le faateleina o le toto ma le urine glucose levels.

O le faʻamaʻi o le maʻisuka e le o se mea e masani ai, o lenei faafitauli e iloa i le tai lima o maʻi. Ole televave o se mea matautia tele, pe a mavae ni nai itula e mafai ona mafua ai le gau o le fatu, o le faatelevaveina o le kulukose toto. O le Hyperglycemia e mafua ai se maʻi tigaina, e mafai e le tagata gasegase ona aluese mai na o tulaga o le toe faʻaolaina.

O le mea muamua e taufaamataʻu i le manava malosi, pe afai e le umi se taimi, e masani ona faʻaigoaina faʻalaulele vavalalata, e faʻaalia ai le valaʻau i se 'au taʻavale. Afai e manatu faatauvaa le tagata maʻi ma ona aiga i le lamatiaga o le manava, aua nei amata togafitiga, latou te leiloa le taimi, masani lava o mea uma e muta i le oti.

Ona o le manava, o le tino o le tagata ua tele le vai, e toe totogi ai i totonu o le vaega o meaʻai, o le tino e maua mai le toto mai le toto. O lona uiga o sulu e faʻafefe toto, ma faʻaitiitia ai le toto, o le a mafiafia. O le iʻuga, o le vave faʻapupulaina o kulūkose toto e amata.

Ae ui i lea, o le faafitauli e le gata o lenei. E pei ona e iloa, o capillaries e i ai sina laititi laʻitiiti, pe a faʻamafanafana:

  1. o le toto ua tuleia i latou e sili atu ona faigata
  2. ua sili atu le leaga o meaʻai e maua ai le okesene ma meaʻai,
  3. pala o oloa e faaputuputu i totonu o le tino,
  4. gasegase e le aʻafia ai le inisalini o le homone.

O lenei tulaga ua taʻua o le inisalini tetee, o loo i ai le faateleina o le faateleina o le glycemia. Aʻo faʻaogaina e gaʻo le inisalini, o le faʻamaʻavaina e naʻo le faʻateleina. Afai e pipii se siama, o le faateleina o le suka i le toto e tulaʻi i tulaga taua.

I le i ai o le nofoa vavalalata, ua faailoaina ai le siakiina o mea eseese e faamautu ai ma faamanino ai mafuaaga o le manava.

O mafuaʻaga ma metotia o le togafitia o le manava i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻi suka (DM) o se faʻamaʻi o le natura endocrin. I lenei itu, e mafai ona mafua ai faʻamaʻi tulagalua i faʻalapotopotoga faʻapitoa.

O se tasi oi latou o le manava. Afai e iloa lenei faailoga, e tatau ona faia fua, talu ai o taunuuga e mafai ona matua ogaoga.

I nisi tulaga, i ni nai itula talu ona maeʻa le faʻaaliga, e ono tupu ai le galala tele, ma mafai ai ona tupu le toʻaga fatuga.

E mafai ona maua le manava i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le faʻafitauli o le tino o meaola e foliga mai o le uiga lea o ituaiga uma o lenei maʻi. Ae ui i lea, e le maua i maʻi uma. O le pasene oi latou e maua i le maʻisuka na mafua ai le maʻi manava e tusa ma le 20%.

O le iloiloga e tatau ona tuʻuina atu i mafuaʻaga o le faʻaogaina o le tino:

  • tino pipisi
  • faʻateleina le le faʻamaoni
  • IBS,
  • faʻaleagaina faʻauʻu,
  • Crohn's faamaʻi
  • maʻi o le maʻisuka,
  • tali i le ave o vailaʻau maʻoti.

O isi mea e mafai ona taʻitaʻia ai le manava, ae i lenei tulaga o le a latou le faaosoina ai le maʻisuka, ae o se isi mea.

O le gasegase o le maʻisuka e avea ma mafuaaga o le manava

E i ai le tasi faʻamaʻi faapitoa lea e naʻo le maʻisuka ma e masani ona masani i togafitiga faafomaʻi. O le maʻi o le maʻisuka.

Enteropathy o se togafitiga o le gastrointestinal tract, lea e tupu mai ai le manava manava, ma e umi pe a ma le vaiaso.

Faatasi ai ma lenei mea, e faigata mo le tagata maʻi ona 'ai meaai, ae tusa lava pe manuia, e musu lona tino e suʻe meaʻai ma meaʻai mai ai.

O se vaega o lenei faʻamaʻi o le maualuga tele o faʻamalosia e lafoai le inumaga - pe a ma le 30 taimi i le aso. I lenei tulaga, o le mamafa o le maʻi e masani lava ona le suia i le taimi o le maʻi - o lenei maʻi e faigofie lava ona maua i lenei faailoga. E masani foi i le gasegase e maua ai le gasegase, o le a mataʻutia le uila i luga o alafau.

Celiac maʻi ma le maʻi a Crohn

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona atiaʻe se tasi pe lua faʻamaʻi tuga. O se tasi oi latou o le maʻi celiac, ma le lona lua o le maʻi a Crohn. E maua foi le manava.

O le Celiac faʻamaʻi (lea e lauiloa o le gutu tumutumu) o se faʻamaʻi lea e afaina i totonu o le togafiti laiti.

Faʻailoa lenei tulaga, aemaise lava, nisi o palatini - palatini.I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se talitonuga e mafai ona avea lenei maʻi ma se tasi o mafuaʻaga e mafua ai le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le maʻi celiac, o le manava manava e le tupu i taimi uma, ma e mafai foi ona e fai mai e seasea lava.

O le Crohn's syndrome, i le isi itu, ua i ai nei se taunuuga o le maʻisuka. E na o le saʻo lava e mafai ona maua i totonu o le falemaʻi, ae e faigofie tele ona vave iloa oe lava ia.

Crohn's syndrome e faʻaalia e:

O le faʻamaʻi o Crohn ua faʻamalieina lelei nei.

Ae ui i lea, e ui lava i lenei, toetoe lava o tagata gasegase e le o toe mamao pe toe foʻi foi. E le gata i lea, o le fomaʻi tutusa e faʻaleagaina ai le lelei o le olaga, ma toeititi atoa le 2 taimi e faʻateleina ai le ono oʻo i le oti.

Isi mafuaʻaga o le faʻavalava o le maʻisuka

O isi mea taatele e aʻafia ai maʻi mama i tagata mamai e maua i le maʻisuka e aofia ai: maʻi o le bowel ma le tali atu i fualaau faasaina.

O le maʻisuka e afaina ai le tele o tino, lea e aofia ai foi le puipuiga. O se tagata e masani lava ona faʻaalia i ituaiga meaola eseese, ma o loʻo i ai i totonu ia i latou ia pathogens.

Faʻatasi ai ma se faʻafitauli masani, o faʻamaʻi leaga e faʻaumatia, faʻatasi ai ma se faʻavaivaia, latou te tumau i totonu o le tino ma faʻalauteleina. O le taumafaina o meaai maualalo, e pei o fualaau aina ma fualaʻau, meaʻai vevela, ma isi, e mafai ona faateleina ai le lamatia o le tino.

O se tasi o faailoga o le mafuaʻaga o le faʻafitauli o loʻo fesiligia o loʻo i ai le oona o le leai lea o ni faʻalavelave faʻafefe. E ui i lea, e tusa lava pe le oi ai, e le mafai ona fai mai o le manava na le faʻaosoina ai nisi o faʻafitauli o le maʻisuka. E toetoe o fualaau uma e iai aʻafiaga. O nisi e maua le manava.

Ina ia iloa o le fualaau faasaina na mafua ai le faafitauli, e tatau ona manatua pe ua uma ona faatonuina ni vailaau fou i aso mulimuli poo vaiaso.

Afai e te mautinoa o le fualaau faasaina e mafua ai le manava, e tatau ona e valaau lau fomaʻi.

O le a fai mai le fomaʻi mea e manaʻomia ona faia i lenei mataupu, ma, aemaise lava, o le a ofoina atu e sau i se faleʻai i le mea o le a ia faatonuina ai se vailaau e tutusa lelei.

Fesoʻotaʻiga faʻatasi

I le faaopoopo atu i le manava faʻapitoa lava ia, i tagata mamai e maua i le maʻisuka, i luga o le amataga o le tulaga fetaui, e masani ona matauina le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi:

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo taʻua i luga, o le maʻisuka e maua ai le manava o loʻo i ai se lagona malosi o le fiainu. E mafua lenei mea ona o le televave o le leiloa o eletise.

E taua tele le maitauina o le togafitiga e toetoe lava a faateleina i le taimi o le moe.

O isi faʻamatalaga e ono mafai ona fai ma uiga o maʻi faʻamaʻi lua o le maʻisuka, faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi o Crohn.

Faʻafefea ona togafitia?

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O le togafitiga o le manava o le manava e mafai ona fai pe afai e leai ni faʻamaʻi tuga i le tino, ma o le manava e afua mai i siama masani.

I isi tulaga, o nei fuafuaga e le taliaina, aua e le gata ina mafai ona latou faaleleia le tulaga, ae e sili atu ona leaga.

I lenei tulaga, o le maʻisuka oe na maua le manava ua fautuaina e suʻe vave togafitiga faafomai (sili atu i totonu ole itula). I nisi tulaga, e mafai ona laveaiina se ola.

O togafitiga e masani lava ona aofia ai togafitiga faafomaʻi. O le mea e sili ona masani ona faʻatulagaina o: faʻataʻitaʻiga, vailaʻau faʻamalosi, vailaʻau ma cholinomimetics. E le gata i lea, o vailaau faʻasaina ua faʻatulagaina ua faamoemoe e togafitia tuusaʻo ai le faʻamaʻi lea na mafua ai le faʻaaliga o loʻo fesiligia.

Togafitiga ma togafiti a tagata

O togafitiga faʻapitoa e faʻaleagaina. E faʻapea foʻi ma le faʻamalositino, e mafai lava i le leai o faʻamaʻi matautia.

O le maʻisuka, i le isi itu, e faatatau i mea faʻaleagaina e mafai ona oʻo atu ai i le oti.

E uiga i le aʻafia o le maʻisuka i luga o le gastrointestinal tract i le vitio:

Soʻo se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, pe'ā maua lona manava, e tatau ona taunuu i le falemaʻi na o ia pe valaau i se falemaʻi.

E tatau ona ia manatuaina o le le amanaiaina o lona tulaga i le i ai o se maʻi ogaoga e mafai ona mafua ai le gau o le fatuga, ma le oti. O fua faʻatatau taimi, e 99% e mafai ona puipuia lona ola ma le soifua maloloina lelei.

Tuai i le maʻisuka

O le maʻi faʻamaʻi ma le maʻisuka o se faʻasologa lea e manaʻomia ai le gauai faapitoa. O le mea sili ona lamatia o le matelaina. O loʻo maua i le maʻisuka mo mafuaaga eseese. O lea ituaiga o maʻi e eseese ituaiga o faigata, o faʻafitauli, faʻalautelega o atinaʻe ma togafitiga togafitiga. O le manava faʻaauau e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau ma mafua ai ona maua i le maʻisuka.

Afai e pa'ū le maʻi i totonu o se siama, e tatau loa ona e valaʻau i se falemaʻi. I ia tulaga, naʻo se seti o faʻamafanafanaga o le a fesoasoani.

O le a se mea e mafua ai le manava?

O le manava faʻamaʻi e tele lava ina faʻaumatia se tagata maʻi. E i ai le tele o tiga, faʻaleagaina e oo i le 25 taimi i le aso, faatasi ai ma se lagona faifaipea o le fiainu ma le soona inu tele.

O lenei tulaga e mafai ona tumau i ni nai aso. Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, e taua tele le faʻamaonia lelei o le mafuaʻaga o le manava ma amata togafitiga.

O le laulau ua faʻaalia ai mafuaʻaga autu o le manava i le maʻisuka ma a latou faʻamaoniga e tasi:

MafuaagaFaailoga Iniseti na mafua mai siama ma siama Talofa Tutu le afu Vomiting Faʻasalaga paʻu paʻu Le i ai o le toto i feces Faʻasalaga Fuga manava Tatala vave pe a uma se taumafataga Faʻafitauli na mafua ona o lagona faʻalagona Celiac Enteropathy Faʻasalaga vevela Suavai suavai Faʻasalaga sili atu ma le faasefulu i le aso Crohn's faamaʻi Fefe, malaise Paʻu tiga tiga Le i ai o le toto i feces Paʻu o le paʻu Faʻatino 5-10 taimi i le aso Tali o fualaau Tuai i le maeʻa ai o fualaau O taimi masani o gaioiga e faʻaalu 3-5 taimi i le aso I ni mea faigata - lafoeseina o le 15-25 taimi i le aso Autonomic Neuropathy Nausea Gutu gutu O le manava manaia e le fesootaʻi ma faʻamaʻi gasegase Enuresis Lafoaʻi faʻapitoa

O le a le mea e lamatia ai le le lava o togafitiga faafomaʻi taimi?

O le faʻamaʻaina i totonu o nei tagata gasegase e totogiina i le vai i totonu o le toto, lea e tau atu i lona mafiafia.

O le faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka o le faʻaleagaina tele o le maʻi. O le tino e taumafai e toe faʻafoʻi le gau o le ola e ala i le vavae ese mai toto. O se taunuuga, o le a sili atu ona mafiafia ma o le tafe o le toto i totonu o vaa ma capillaries ua taofia.

O siama o le tino e amata ona maua mai ai le okesene ma meaʻai. O se taunuuga, e leai se inisalini i totonu o le toto, lea e mafua ai le faateleina o maualuga o le suka. E le mafaia e fatuga ona taulimaina ia avega ma atonu e le manuia. E matautia le misia o se osofaʻiga mataga ao moe.

Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona mataitu le anotusi i soo se 5 itula.

Togafitiga: fautuaga masani

O le sini autu o le togafiti togafitiga o le faʻasaʻoina lea o le metabolism o gaʻo, toe faʻafoʻiina le manaʻoga. I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e tuʻuina atu meaai mo sina taimi ma ave ni fua faʻatatau:

  • inu tele vai
  • faalēaogāina fualaau oona ao leʻi 'ai,
  • aua nei faʻaaogaina le inisalini e le o faʻamalosi ma puupuu,
  • faaauau pea ona faʻaaoga le insulin taimi umi.

O a fualaau faasaina e tatau ona i ai i taimi uma?

Ina ia toe faʻafoʻi le paleni vai-masima, e tatau i le tagata maʻi ona i ai i le lima se eletise i le paʻu.

I se pusa fesoasoani muamua, e tatau i le maʻisuka ona:

  • mea e pulea ai le suka o le toto,
  • eletise eletise (faʻaaogaina mo le faʻamalaina),
  • fualaau faasaina e faatulaga lelei ai le vaega o meaʻai,
  • suauu faasaina o le toto sugar.

O le lisi atoa o fualaau faasaina mo le togafitia o le manava o le maʻisuka ua filifilia e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi.

Fautuaga aoga mo le togafitia o le manava i le maʻisuka mai vailaau masani

Fesoasoani lelei e togafitia le manava manava i le maʻisuka ma ni meaola o le rose, siaki ma suavai masani. E tele suʻega mo a latou sauniuniga:

  1. Lotu Rosehip: 2 tbsp. l vine suamalie 200 ml o vai inu. A maeʻa le 6-7 itula, ona sauni lea o le tincture mo le faʻaaogaina. Ave 50 ml i le taeao ma le afiafi pe a uma le taumafataga.
  2. Tincture e faavae i luga o chicory: sasaa 6-8 pinches o le laau i le vai (2 l). A uma le kuka, faatali 8-10 minute. ma aveese mai le vevela. Faʻasalaga mo le 30 minute, ona aʻafia ai lea. Ave 100 ml i le taeao ma le afiafi i le afa itula ao le i faia taumafataga.
  3. I luga o le suavai: faʻafefiloi le sua o le 2 oranni, 8 tsp. suka, 1 tsp. masima. Faatumu mea uma i le vai (1 l). E mafai ona e inu i soʻo se aofaiga.

O togafitiga faʻapitoa e aoga mo ituaiga faʻamaʻi faigofie. E sili ona talafeagai mo i latou ei ai le maʻisuka ituaiga 1. I mataupu pe a oʻo mai le faʻamaʻi, o faʻalavelave o le atinaʻeina o le manava o le vave, ma o loʻo faʻaalia i se tulaga matuia i le maʻi o le tagata maʻi, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi. E le mafai ona faʻatuai i ia tulaga, talu ai e mafai ona taunuʻu se oti.

O le a le manava faʻapitoa

O le mai i le maʻisuka e matua lamatia lava ona o le mafuaʻaga o le faʻamalaina o le tino. I le isi itu, o le galala e mafua ai le maʻi o le maʻisuka.

O se manaoga faanatinati e valaau se fomaʻi pe a le toe taofi le manava ma le toe faʻaleleia o ni ogaumu i le tele o taimi. Afai e te manatu faatauvaa i tulaga matautia o lenei tulaga, e mafai ona e leiloa le taimi taua.

Ae paga lea, o nisi taimi e le mafai ona laveaʻiina sea tagata.

O se taunuuga o le manava, o le tino o le maʻi ua leiloloa le tele o le vai. Ina ia totogi i totonu o le gastrointestinal tract, e ave e le tino vai mai le toto. O lona uiga o sosoʻo e matua aʻafia ai le suavai, ma faʻaitiitia ai le tele o le felafolafoaʻi o le toto (e sili atu ona mamafa). Ona o lenei mea, ua amata ona sosolo ai le maualuga o suka.

Ae o le mea matautia e le na o lena. Ua iloa e Capillaries le i ai o se tamaititi laʻitiiti. A faʻafefeteina, o le toto e sili atu le faigata ona tuleia.

O lona uiga e sili atu le leaga o nei mea e maua mai i le okesene ma meaʻai, ma o mea leaga e faʻaputu i totonu. Latou amata amata ona gauai le inisalini.

O lenei tulaga e taʻua o le faʻamalosia o le inisalini ma faʻalautele ai le maualuga o le suka. Ona o le mea moni o fatugaʻo e masani ona aveesea le suka mai le tino, ua faʻalauteleina le faʻamalolo.

O se faʻalavelave sili ona lamatia o se faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le manava ma le maʻisuka. Ona o soʻo se siama i le tino e faʻapupulaina le glycemia. O le faʻamalaina e faʻapupulaina ai foi le maualuga o le glycemia, o nisi taimi e sili atu ona taua.

Aisea e mafai ai ona tupu faʻafitauli o gaʻo ma le manava

Ona o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto, ua amata ai ona matelaina gaʻo ma faaaoga ai gaʻo o se punaoa malosi. Ona o le gau o gaʻo, o le ketones e tupu mai i le toto. Ona o le faateleina o le numera o ketones i totonu o le toto, ua faateleina ai le urination. O se taunuuga, ua le iloa e se tagata, ma ua le toe galue le gaʻo.

Faitau foi Faʻavae o paʻu paʻu i le maʻisuka

O ia faʻaʻailoga e tupu vave i totonu o se tagata. Ona o le alualu i luma alualu i luma o le suka toto ma le faaputuputu o ketones i le tino, o le coma e mafai ona tupu pe a mavae ni nai itula. O le aumaia o se tagata mai lenei setete o le a iai i le maʻi tigaina.

Mafuaaga o le Tuai i le Maʻisuka

O mafuaʻaga autu o le manava o le maʻisuka o loʻo tuʻuina atu i lalo.

  1. Faʻamamaina o siama poʻo siama. O le mafuaʻaga o le gastroenteritis viral, dysentery, typhoid, paratyphoid, hemorrhagic colitis, toxicoinfections, cholera, salmonellosis mafua ai.
  2. Afai e le taliaina e se tagata le kulupu - o se vaega taua o le porotini o maua i fatu o le cereal, ona ia atiina ae lea o le gasegase o le sosolo.
  3. Faʻasalaga o le ita. I le taimi lava e tasi, e leai ni helminots poʻo ni siama faʻamaʻi i totonu o le tino, ae mai lea taimi i lea taimi ua i ai le faaletonu.
  4. Crohn's faamaʻi.
  5. Maʻamaʻi aʻa faʻamaʻi.
  6. Tuueseese fualaau faasaina. E tatau ona e faʻaeteete: o le manava e mafua mai i meaola, mea faʻamaʻi e aofia ai magnesium, fualaau mo le togafitiga o fomaʻi, nisi o vailaʻau, vailaʻau faʻasaina, numera, ma nisi o togafitiga. O le mea lea ao leʻi aveina lenei vailaʻau, e tatau ona e fesili pe mafai ona mafua ai le manava.

O faailoga autu o le manava

Tuai i le maʻisuka eo faatasi ma le nausea, vomiting, vevela, vaivaiga, pallor. Faatasi ai ma le gasegase o le gasegase, o le nofoa e masani ona masani (o nisi taimi e oʻo i le iva taimi i le aso), o le fefiti, ei ai le manogi manogi.

Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le afaina o le intestinal, na faʻaalia ai le faʻamalosi e gaogao pe a uma ona 'ai. E le gata i lea, o ia faʻaosoosoga e ogatasi ma lagona faʻalagona, fefe, faʻamalosi. O nei faailoga uma e mou atu pe a maeʻa faʻalauga.

Faʻatasi ai ma le syndrome o Crohn, o faʻamaoniga e pei o fiva, fulafula, paʻu o le mamafa, o le foliga mai o le tele o leua i le gutu e oʻo mai i luma. Ona o le faʻaleagaina o le tino o le tino, o le maʻi o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  • afu, vulu (aemaise i le taeao),
  • le foliga mai o le manava faʻalaʻoloa i le po,
  • toesea malie o le puleaina o gaioiga o le toto (feese e mafai ona aluese ma le le iloa),
  • matagogo
  • toilalo tulaga
  • toesea o le pule.

Afai o se tagata e matuitui lona maualuga i le suka o le toto, ona ia atiina ae lea o se galala malosi. E masani lava, e amata ona inu se tagata i le tele o vai. O le faʻafitauli o lona tino ua amata ona leiloa le eletise, o le mafuaʻaga lea ua na o le faʻamaʻiina. O le leiloloa o tagata eletise e mafai ona totogiina i le aveina o sina masima po o le suamalie.

Faitau foi: Pe o totogi lou maʻisuka?

O le a le mea e fai i le manava

O le fautuaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le taofia lea o le taumafataga pe a tupu le manava. E le faigata lenei mea, aemaise lava talu ai e masani ona leai se manaʻoga i ia tulaga.

Ia mautinoa ia lava le vai. Ia mautinoa e faʻailoa le tuiina o le iniseti.

E le mafai ona faalēaogāina le inisalini: e fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le toto suka.

I le tulaga o le aveina o fualaau, o oloa na e faʻaaogaina ao leʻi faia taumafataga e faʻamalo mo sina taimi. O nei lapataiga e taofiofia ai le atinaʻeina o le faʻaolaina o le ola i le toto suka.

Afai ua taofi le manava, e tatau ona e inuina le tele o vai e puipuia ai le atinaʻe o le manava. O le kuata o le spoonful o le sodium chloride e tatau ona faaopoopo i le lita o le vai ina ia mafai ona totogi ai le leiloa o eletise.

Afai e tuʻuina le manava o le manava ma le maualuga o le fiva, e amata malosi le afu o le maʻi, ma ona o lenei mea, o le onosaʻi ua vave ona tupu. Ina ia faia lenei mea, ia inu sina vai laitiiti.

I le maualuga o le vevela, o le moe faaumiumi e matautia: e mafai ona e misia faailoga o le faʻalalauina ma le faateleina o le hyperglycemia.

I le lima itula, e te manaʻomia le fuaina o le toto suka ma ave vailaau tatau i tulaga taʻitasi.

Faʻasuala tele, e tatau ona inu vaifofo mo togafitiga o le faʻamalalaina (e pei o Regidron). E faʻatau saoloto i falemaʻi. Afai e te le faia lenei mea, ona i ai lea o se maualuga maualuga o le atiina ae o le maʻi suka. E fautuaina e teu i taimi uma ni nai taga o se meafaigaluega i totonu o lau cabinet medicine cabinet.

Ina ia faʻafefete i taimi masani ma gaioiga o le toto, e tatau ona e ave se vailaau faʻamaʻi. O le sili ona aoga ma le leai se leaga i lenei itu, o Hilak ua faʻafefe. O isi vailaʻau faʻamalosi e tatau ona faʻaaogaina pe afai e le fesoasoani se vailaʻau.

Ma, o le manava o le maʻisuka e matua lamatia tele lava.Afai o le tagata maʻi ua faʻavaivaia nofoa, e tatau ona vave amata togafitiga o le manava ma inu tele vai. E mafai e lenei mea ona taofia le atinaʻeina o le ola e lamatia ai le faʻamalaina. I lenei tulaga, e taua tele le mataʻituina ma le totoa le toto suka ma amata loa ona taofia le hyperglycemia.

Tomaʻi i tagata mamaʻie maua i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi mulimuli. O ona faʻailoga autū o se vaega o le tino poʻo le atoatoa o le inisalini o le hormone, ma o le mea lea ua faʻalavelaveina ai le metabolism o le carbohydrate, ma o le maualuga o le suka i le toto ma le urine e sili atu le maualuga nai lo le masani.

E silia ma le 1/5 o tagata mamaʻi o loʻo maua le manava o le maʻisuka. E tatau ona manatuaina o vavalalata e le o aofia ai ma le maʻisuka, o lea e tatau ai ona faʻamautuina lona mafuaaga tonu e faʻaaoga ai le siama o le maʻisuka.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas (faʻapitoa, peta beta o tamaʻi motu o Langerhans) e le maua ai le inisalini. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le kulukose toto, lea e manaʻomia ai le mataʻituina pea.

O le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-e masani lava ona maua i tupulaga talavou (e oo i le 25 tausaga le matutua) ma tele lava ina le matua i le matua. O le vaega o totoe o loʻo faʻamatalaina ai le mafuaʻaga e mafai ai e le maʻisuka ona mafua ai le manava, mafuaʻaga o le manava i le maʻisuka, ma mea e mafai ona afaina ai le manava i le i ai o le maʻisuka.

Faailoga e iloa ai le faʻalavelave

O le maʻi manava o le maʻisuka, e le afaina ai le tiga. O le uiga o lea mea o le i ai lea o felafolafoaʻiina poʻo le faʻafeiloaʻiina o brownish feces. O nisi taimi foliga e pei o suauu pe i ai foi se manogi manogi. O loʻo maʻi le tagata maʻi, o se lagona o le atoaga o le paʻu.

Afai e te malamalama i faʻamatalaga o faʻalavelave autu e mafua ai le maʻi inu i le maʻisuka, e mafai ona e malamalama i le tulaga o le maʻi, avatu ia te ia le fesoasoani muamua. Vomiting i le maʻisuka malosi e mafai ona atiaʻe e faasaga i le talaaga o isi faʻamaoniga o le malaise lautele, e ese mai le tasi i le isi.

Hyperglycemia

O le tagata e amata ona votu i le malosi malosi o le suka pe afai o le maʻi o loʻo latalata i se coma. E matautia pe a fai e toe fai le mea na tupu. Faatasi ai ma le hyperglycemia, e amata ai pea le amataina o le urination, lea e faaalia ai le tele o le vai. Naʻo le na o oe e te lagona le leaga.

Togafitiga mo le manava manava e faʻalagolago i faʻaʻailoga eo mai ai. Afai o le mafuaaga o loʻo taoto i le taumafataga, o le a fesoasoani le fomaʻi ia te oe e faia le lisi saʻo e aloese ai mai le leaga o aʻafiaga i lenei itu. I le le atoatoa o le pancreatic, o mea taumafa e leai se taumafataga o le gluten o loʻo faʻatulagaina, faʻapea foʻi ma enzymes pancreatic.

I nisi o tulaga, o se fomaʻi e faʻamatalaina togafitiga o vailaau faʻasaina, pe a faʻamalosia e televave le microflora o le intestinal pathogenic. Pe a iloiloina le togafitiga o le manava i le maʻisuka, o loʻo faʻamaonia mai:

  • Imodium
  • mea faʻapipiʻi
  • diphenoxylate.

O nei soʻo o loʻo faʻamalamalamaina i mea e faʻaleagaina ai le antidiarrheal. O fualaau o lenei ituaiga o loʻo faʻataʻitaʻiina i le amataga o le manava o le maʻisuka.

Mafuaaga mo le atiina ae o le tulaga

O mea e aʻafia ai le atinaʻe o le manava i le maʻisuka malosi e mafai ona matua tele lava. I le tautalagia o lenei mea, latou te gauai, muamua lava, i le faapipiiina o viral or bacterial infectious agents.

O le isi itu o le celiac enteropathy, faapea foi ma le maʻi o le bowel. E mafai foi ona mafua mai le maʻi lavelave i le maʻi o Crohn, le faaaogaina o vailaau faapitoa, ma le neuropathy autonomy.

O le vevela, vulu, ma le manava e mafai ona mafua ai le faʻamalaloina (vailala). Mo le maʻisuka, e sili atu le matautia ona e mafua mai i se siama maʻisuka matautia. Faʻasalaga tele, e tatau ona e togafitia le mafuaʻaga, faʻapea foi vave vave ona inu ni vaifofo faapitoa e toe faʻafoʻi ai le paleni o le vai ma eletise ile tino.

Malosiaga mo le sauniuniga o fofo faʻafesoʻotaʻi e faʻatau atu i le fale talavai. O nisi oo latou igoa o loʻo lisiina i le laulau i luga. E fautuaina e faʻatau muamua le 1-2 taga ma tuʻu i totonu o le fale falemaʻi fale. Ia mautinoa o le potassium chloride o loʻo i totonu o mea elefise.

Auala mo le faatelevaveina o le toto toto (taofi o le hypoglycemia)

E masani lava, o tagata gasegase i le maʻisuka pe a fai o le hypoglycemia e fautuaina e ave i taimi uma ni vailaʻau faʻamalosi faigofie e mafai ona faʻaaogaina i le ituaiga o mea suamalie po o meainu suamalie. Matou te fautuaina ia e faʻamautinoa o au 'elepeti e faigofie ona digestible o kulukose. E le gata i lea, ia faia muamua se suʻega ma ia iloa pe fia le maualuga o lau paʻu toto.

O nei feau ma kulukose pepa e manaʻomia ina ia i ai i se faʻalavelave faʻafuaseʻi e te le 'ai tele masini gaʻo, ae ia' ai ia pei ona e manaʻomia. Na matou lagonaina se osofaiga o le hypoglycemia -

Tuua Lau Faamatalaga