Atorvastatin C3

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le faafitauli o le toto maualuga o le cholesterol i le toto i aso nei e feagai ma le toatele. O tagata suʻesuʻe ma cardiologists e mataituina lenei faailoga ma le tausiga faapitoa, aua o loo talanoa e uiga i le tulaga o loʻo i ai vaa, o latou laiga, faapea foi ma le mafai gafatia.

Faʻateleina tulaga maualuga o le cholesterol ma fualaau. E masani lava, o Atorvastatin e lelei i lenei. E tatau ona e faʻaaogaina pe a maeʻa ona e talanoa i se fomaʻi ma tuʻuina atu se suʻega talafeagai, lea o le a faʻamaonia ai le maua o faʻamatalaga ma mafai ai e oe lava ona filifilia se fualaau.

O lenei vailaʻau e aʻafia i le vasega o vailaʻau faʻasolosolo, lea e fesoasoani e taofi le alualu i luma o pusa cholesterol i puipui o toto toto. I le taimi lava e tasi, o le vaega o vaega ua afaina o vaa pe a uma togafitiga e tumau pea. O vailaʻau o loʻo i totonu o vailaʻau e mafai ona vave faʻaitiitia ai le alualu i luma o maʻi fatu fatu, ma le le atoatoa o vae ma cerebrovascular maʻi.

Atorvastatin e matua afaina, ae o meaai e mafai ona afaina ai lenei faailoga, e ui lava o le faaitiitia o le toto o le LDL i le toto e le suia.

O le a le vaega o lenei vailaʻau? O le maualuga o le kalamati o se vaega malosi o le fualaau faasaina, ma o mea faaopoopo e aofia ai:

  1. cellulose
  2. calcium carbonate
  3. silica
  4. apa
  5. macrogol.

E mafai ona faatauina se vailaau i se fua o le 10, 20, 40 ma le 80 milligrams.

Ina ia iloa le aʻafiaga o le faʻaogaina, e tatau ona e ave laulau i aso uma mo vaiaso e lua e aunoa ma se pasese. A mavae le masina e tasi, o le a sili atu le aoga o le mauaina, lea o le a tausia i le tulaga tutusa i le faagasologa atoa o togafitiga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le auala e togafitiga ai le atherosclerosis ma le toto maualuga o le cholesterol maualuga e tatau ona atoatoa. O le mea lea, ua fautuaina le atorvastatin ina ia faia faatasi i le taimi lava e tasi ma le tausia o se taumafataga o le kulupalelala, lea e tatau ona tumau i le faagasologa o togafitiga.

E mafai ona e faʻaaogaina vailaau e aunoa ma le faʻaaogaina o meaʻai, o lona uiga, i soo se taimi talafeagai mo se tagata. O le suʻega ua faʻataʻitaʻiina taʻitoʻatasi e le fomaʻi i luga o le auiliiliga o suʻega. I le faagasologa o le vasega, e tatau ona mataituina le plasma cholesterol, ma, i luga o lenei, pe afai e tatau ai, fetuunai le fua ma le umi o togafitiga pe a uma le lua i le fa vaiaso.

O le togafitiga e amata i le 10 miligrams o le vailaʻau, e tatau ona faʻaalu i le aso. Ona mafai lea e le tele o vailaʻau ona suia i le va o le 10-80 milligrams i le aso. Afai o le vailaʻau e faʻamatalaina faʻatasi ma Cyclosporine, ona le mafai lea e le Atorvastatin le sili atu i le 10 miligrams.

Afai o le tagofia o le vailaʻau e fesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o le hypercholesterolemia faʻataʻitaʻiga, poʻo le homozygous, o lona uiga e tatau ona tusa ma le 80 mg i le aso. O lenei aofaiga e tatau ona vaevaeina i ni talosaga se fa o le 20 miligrams ia taʻitasi. E le manaʻomia e le tagata maʻi le faʻamaʻiina o fualaau oona, e le pei o le gasegase o le ate.

Afai e tupu tele le vailaau poʻo le allergy, e tatau ona e asiasi vave atu i se fomaʻi e faʻamaonia togafitiga faʻamaʻi.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina

Pe a faatonuina se vailaau faafomai, o le iai o ni faʻasalaga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona amanaia.

O le pulea lelei o le fualaau faasaina ua matua faasaina.

O le tofiga e tatau ona faia e le fomaʻi o loʻo auai, i le amanaʻiaina o faʻamaʻiloga ma uiga o le tino maʻi.

Aisea e masani ona faatonuina ai Atorvastatin?

O lenei vailaʻau ua faʻaalia:

  • Ma le maualuga o le cholesterol.
  • Faʻamamaga o vaʻa toto ma le fatu (e tusa lava pe le o maua nei faʻamaʻi, ae o loʻo i ai tulaga faʻalavelave e pei o le oona, diabetes, o le matua o le matua, maualuga o le toto, ma le vaʻaia o le tino).
  • Ina ua uma ona pagatia tagata mamaʻi, o le fatu ua osofaia, ma ua iloa ai angina pectoris.

E pei ona taʻua muamua, o togafitiga faʻatasi ma Atorvastatin e tatau ona tuʻufaʻatasia ma se taumafataga.

E pei o isi vailaʻau, o lenei vailaʻau e iai ni faʻasalaga mo le faʻaaogaina.

O ia faʻailoga e:

  1. toe le manuia
  2. malosi gase malolosi
  3. maʻitaga ma le lactation period,
  4. tausaga i le sefuluvalu,
  5. le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina, e fesootai ma se mea e ono tupu mai.

O le Atorvastatin e le tatau ona ave e tamaiti, faapea foi ma talavou i lalo ifo o le matua, talu ai o le saogalemu o le faaaogaina ma le aoga o togafitiga i lenei fualaau faasaina i tamaiti laiti e le mafai ona faalagolagoina.

E leʻo manino foi pe mafai ona faʻamalolo le vailaʻau i susu susu. Ae ui i lea, o le amanaia o le ono tulai mai o mea leaga i pepe laiti, pe a faailoa atu mo le faaaogaina o fualaau faasaina mo tamaitai i taimi o fafaga, e tatau ona lafoaia le susu.

Ae mo fafine o loʻo togafitia i le taimi o le matutua, e tatau ona latou faʻaaoga togafitiga i le taimi o togafitiga.

I le tulaga aoao, o le tofiaina o Atorvastatin i lenei tausaga e tauamiotonuina pe a maua se avanoa maualalo e maʻitaga, ma pe a iloa e se fafine le ono ono tupu se lamatiaga o le gafa.

O aʻafiaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina

E pei o le tele o isi fualaau oona, atorvastatin ei ai le tele o aʻafiaga itu e aliali pe a faʻaaogaina i le togafitiga.

O le mea e ono tulai mai o aʻafiaga i itu e tatau ona mafaufauina pe a ave le vailaʻau.

Ina ia puipuia aʻafiaga lē lelei i le tino, o le fualaau faasaina e tatau ona faatonuina na o lau fomaʻi.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina Atorvastatin e mafai ona mafua ai aʻafiaga:

  • fulafula, vevela, afaina ma le faʻamaʻaloga,
  • afaina o le tino
  • thrombocytopenia, anemia,
  • rhinitis ma le bronchitis,
  • urogenital faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma le fulafula,
  • faateleina le sosolo,
  • pala
  • o foliga vaaia o le faateleina o le lagona i le malamalama,
  • mata matagola, afaina o le toto,
  • susu, ulu o le ulu ma le vevela,
  • tigā
  • seborrhea, eczema,
  • faʻateleina le sosolo
  • sasaa ma vevela i luga o le paʻu,
  • faʻaitiitia le libido i fafine, faʻalavelave faʻaleagaina ma le vaivai i alii,
  • myalgia, gasegase, maso maso.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E le fautuaina le faʻaaogaina o vailaau faʻatasi i le taimi lava e tasi:

  1. Antifungal fualaau faasaina.
  2. Antibacteria, antibiotic.
  3. Cyclosporine.
  4. Faʻamatalaga o le fibroic acid.

Faatasi ai ma lenei tuufaatasiga o fualaau oona, o le faateleina o le maualuga o le Atorvastatin ma le faateleina o le lamatiaga o le gaioiga ua faaosoosoina.

O le faʻaaogaina o suspensions, lea e faʻaaogaina ai le alumini ma le magnesium, e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosia o le vailaʻau. Ae latou te le aafia ai le fua faatatau o le faʻaitiitia o le cholesterol atoa ma le LDL.

Faʻasalaga tele, e tatau i se tasi ona togafitia le tuufaatasiga o Atorvastatin i fualaau faasaina e faaitiitia ai le maualuga o hormones steroid (mo se faataitaiga, Ketoconazole poo Spironolactone).

Fautuaga faaopoopo mo le faʻaoga

Aʻo le i aveina Atorvastatin, ua fautuaina oe e ausia tulaga masani o le cholesterol e ala ile suia o lou olaga ma faasaʻo lau meaʻai. O auala taua ia e puipuia ma togafitia ai toto ma isi faʻamaʻi o okeni.

Pe a tago i le fualaau faasaina, e ono oʻo mai i le myopathies - vaivaiga ma tiga i maso o le tino. I le masalosaloga o lenei faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o fualaau e tatau ona taofi vave. E le gata i lea, o le lamatiaga o le atiaeina o nei maʻi e mafai ona faateleina i le faaaogaina tutusa o le Atorvastatin ma Erythromycin, Cyclosporine, sui o le antifungal ma le nicotinic acid.

A e ave le fualaau faasaina, e tatau ona e faʻaeteete pe'ā e faia galuega e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le gauai, e pei foi o taimi e ave ai taavale.

E le o fautuaina foi le ave o fuainini ma ava malosi, aua o lenei mea e mafai ona suia ai le aafiaga o le vailaau poo le mafua ai o se itu.

Analogues o se masini fomaʻi

O vailaau faafomaʻi e iai mea e tutusa ma gaioiga ma se aafiaga i le tino, ma e mafai ona faatonuina nai lo Atorvastatin (tutusa), e aofia ai Atoris, Tulip, Lipoford, Ator, Torvakard, Lipramar, Rosulip ma Liptonorm.

E faapefea ona eseese? Afai e te faʻatusatusa, e mafai ona e vaʻaia o le mea moni, o faʻafitauli e faʻatapulaʻa na o le atunuu o gaosia o fualaau faasaina ma le gaosiga. O vailaʻau faʻamaʻi uma lava e tutusa ma vaega (o mea e taʻua o generic) e eseese igoa, lea e mafai ai ona pateni. Talu ai e leai se eseesega i mea aoga, o nei vailaʻau e mafai ona manatu e tutusa ma sui o Atorvastatin.

I le faagasologa o togafitiga, e tatau ona teuina Atorvastatin i se nofoaga mamao mo tamaiti e maua, ma le mea e le pau ai le la. E taua le le maualuga o le vevela i le 25 tikeri Celsius.

O le tau o le fualaau faasaina ua faia taitoatasi e kamupani taitasi faafomai. O le tau o le fualaau faasaina i le aofaiga o le 30 pusa e:

  • otaota ma se vailaau e 10 mg - 140-250 rubles,
  • otaota ma se vailaau e 20 mg - 220-390 rubles,
  • otaota ma se atigi 40 mg - 170-610 rubles.

O le tau o le fualaau faasaina e tele lava ina faalagolago i le vaega o le faatauina atu.

E tusa ai ma tagata gasegase oe na faʻaaogaina lenei vailaʻau, o loʻo i ai se lelei lelei lelei ma e fesoasoani i le vave faʻavaveina o le cholesterol i le tino.

Atorvastatin o loʻo faʻamatalaina i se vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le togafitiga o le fualaau faasaina

Atorvastatin S3 papa e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto. Pe a faʻaaogaina vailaʻau, atonu o le a faʻaititia le tulaga o le maʻi o loʻo i ai patho o loʻo mulimuli mai i le cardiovascular system:

O le vailaau faʻasaina e faʻaititia ai le lamatiaga o faʻafitauli o le atherosclerosis i le faʻatasi ai o mea nei e faʻaosofia ai:

  • matua
  • le i ai o le vaisu o le nicotine,
  • toto maualuga
  • toto maualuga.

Ole fualaau oona Atorvastatin SZ e fesoasoani e faʻaitiitia ai le viscosity toto. E faʻaleleia le tulaga o le hematopoietic system, e puipuia ai le malepe o atherosclerotic plate.

Faʻataʻitaʻiga o Vailaʻau

O fualaau fautuaina i aso taitasi o le vailaʻau e eseese mai le 10 i le 80 mg. O le fualaau faasaina e tatau ona onā i lea taimi i lea aso.

Mo le hypercholesterolemia muamua ma le hyperlipidemia tuufaatasi, o le aso fautuaina i aso taitasi e 10 mg. Afai o le tagata gasegase o le gasegase o le aiga, o le fua muamua e filifilia taitoatasi: e fuafua i le ogaoga o faailoga autu o le maʻi.

I le tulaga o gaioiga o le ate, o le lapataiga e tatau ona faʻaaogaina pe'ā faʻaaogaina le vailaʻau e mafua ona o le faʻaitiitia o lona aveesea mai le tino. I le i ai o se togafitiga faʻapitoa, e taua le pulea o le gaioiga o le faʻaleagaina o le hepatic:

Faatasi ai ma le faateleina o le gasegase o le gasegase, o se faaitiitia o le aso fautuaina i aso taitasi o le fualaau faasaina e talafeagai.

Afai o le tagata maʻi e maua i le fatu fatu, e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau. O gasegase matutua e tatau ona ave vailaau e tusa ai ma le faatulagaga (e aunoa ma le faasaʻoina o aso fautuaina i aso taitasi).

Contraindications

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, ua fautuaina e lafoaia le faʻaaogaina o fualaau i le vaitaimi o le faʻamoemoe o le pepe ma le susu. E le tatau ona inu le vailaau i le taimi o le fuafuaina o maitaga. E faʻasaina i tagata gasegase i lalo o le 18 tausaga. E le tatau ona ave le vailaau ma le vaʻaia o le tino i ona vaega. O le vailaau faasaina ua solia i le tulaga o le tui le laose, glucose-galactose malabsorption.

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le i ai o patho nei:

  • ogaoga maualuga
  • epilepsy
  • maʻisuka malosi
  • faʻamaʻi o le mascular system,
  • solia o le paleni vai-electrolyte.

Faʻaiʻuga

Pe a faʻaaogaina vailaʻau, o aʻafiaga mai le faʻalavelave e mafai ona tupu:

  • ulu matua
  • vavao
  • moe i le moe
  • le tupuga mai o le maʻi o le asthenic,
  • paresthesia
  • le neuropathy lautele.

A faʻaaogaina le fualaau faasaina, e mafai ona mataʻituina itu e lua:

  • tinisitus
  • fatu palpitations,
  • maualuga le toto maualuga
  • arrhythmia,
  • isu
  • thrombocytopenia
  • taʻavale
  • afaina
  • tiga i le manava,
  • faʻaleagaina i le tofo,
  • faʻaitiitia le faʻamalosi o feusuaiga,
  • o foliga mai o le fula i totonu o sooga,
  • musele maso
  • foia le ate
  • lauulu lauulu
  • vevela paʻu
  • i le itu o le edema,
  • tiga o le pusa
  • faʻafefe
  • veli i luma o mata
  • mafaufau le mafaufau
  • faateleina le maualuga o le hemoglobin glycosylated.

Vaega o le fegalegaleaiga ma isi vailaau

Atorvastatin SZ e le fautuaina e faʻaaogaina i le taimi e tasi ma Varvarin. O se vailaʻau faʻasolo e faʻaitiitia le cholesterol i le tino e fegalegaleai le lelei ma sui nei:

  • fualaau faʻamaina ua maua i le faʻaleagaina,
  • macrolide antibiotic,
  • o lona uiga ma se aʻafiaga puipuia.

A faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga e fuafua e faʻaitiitia ai le eleʻele eleʻele, o le plasma content of the active activity of the drug may decrease. Afai e talafeagai le faʻaaogaina o nei vailaau faʻatasi i le taimi lava e tasi ma Atorvastatin SZ, o le filifiliga e faʻaititia le fua o le vai inu lipid-e tatau ona ave e le fomaʻi.

O le ola ola o le fualaau faasaina e tolu tausaga. E tatau ona teuina le vailaau i se nofoaga e puipuia mai le susulu o le la. O le maualuga o le taumafanafana mo le teuina o fualaau faasaina e 25 tikeri.

Talu ai ona o le fualaau faasaina ua i ai se aafiaga o le hypolipidemic pronoun, o iloiloga e uiga i lona faaaogaina e masani lava ona lelei. O le vailaau faʻatele e masani lava ona fai ma le faateleina o le cholesterol toto, faatasi ai ma le angina pectoris.

I le taimi lava e tasi, o le lisi o aʻafiaga i le itu na matauina aʻo faʻaaoga Atorvastatin SZ e matua maualuga lava. E mafua ona o iloiloga le lelei o tagata gasegase.

Faʻafefea ona faʻaleleia le aʻafiaga o le fualaau faasaina?

Ina ia faʻaleleia le togafitiga o le fualaau faasaina, e fautuaina le tausisia o se taumafa malosi. O lona sini autū o le faʻaleleia lea o le gasegase o le lipid.

Faatasi ai ma se maualuga o le cholesterol i totonu o le tino, e tatau ona e faatapulaa le faaaogaina o meaai e aofia ai gaʻo manu. O le taumafataga e aofia ai ipu e faʻapipiʻi ai le tino i le fiber.

Afai ei ai lou cholesterol maualuga, e tatau ona e 'ai meaai e aofia ai le tele o vailaau. E aofia ai:

  • fatu sesame,
  • oloa e aofia ai le siama o le saito,
  • sunflower fatu
  • afaina
  • olive suauu
  • avoka
  • vine popo vine.

O le meaai e tatau ona aofia ai mea taumafa faʻamaoaigaina i le pectin: fualaau suamalie, apples, watermelons. Faʻatasi ai ma le toto maualuga o le cholesterol, o oloa nei e aoga foi:

  • meaʻai
  • lanu lanu meamata lanu
  • artichoke
  • faanoanoa
  • meaʻai
  • pasili.

Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina Atorvastatin SZ, e fautuaina e lafoaia le faʻaaogaina o puaa, meaʻai aʻano, mea faʻamaʻavale, ulaula meaʻai, soʻo. E tele ituaiga o iʻa, caviar mumu, moa, ma iʻa fagota foi e pau i lalo o le faasaina.

E fautuaina e vavae ese mai le taumafataga o ipu o loʻo lisi atu i le lisi:

  • pata tao,
  • mushroom broth
  • kulimi
  • maualuga gaʻo sisi,
  • kulimi mumu
  • aisa kulimi
  • Huakeke suka
  • fua o le suauu pama,
  • mayonnaise
  • ketchup.

Atorvastatin e iai ana analogues. O le pulumu e faʻaaogaina i le togafitiga o hyperlipidemia tuufaatasi, matua hypercholesterolemia.

E fautuaina e lafoaia le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ma le faʻaogaina o le tino i ona vaega, lapalaʻa o le laose. E faʻatagaina le faʻaaoga i le taimi o le maʻitaga ma le susu. E le faatagaina le vailaʻau e faʻamaonia i tagata i lalo ifo o le sefuluvalu tausaga.

Tulip e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma le maualuga o le toto maualuga, vaʻaia, le le atoatoa o le eletise.

Pe a ave le fualaau faasaina, e mafai ona tulai mai itu e lua:

  • asthenia
  • ulu matua
  • ogaoga vaivai
  • foliga vaaia o le tiga i sooga,
  • edema
  • o foliga vaaia o fulufulu i luga o le paʻu,
  • tinisitus
  • le foliga mai o le mamafa mamafa
  • faaitiitia le malosi
  • le tulai mai o le faoa faamalosi,
  • gasegase o le neuropathy,
  • thrombocytopenia.

O aso taitasi o le Tulip e eseese mai le 10 i le 80 mg. I le tele o tulaga, o le maʻi ua faatonuina 10-20 mg o le fualaau faasaina i le aso.

Ole lipitor foi o le vaega o statins. O le vailaau fesoasoani e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol i na gasegase oe ua maua i le hypercholesterolemia familial homozygous.

O faʻamatalaga nei mo le faʻaaogaina o Lipitor e iloga:

  • maʻitaga
  • taimi e fafaga ai,
  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau,
  • le i ai o faʻamaʻi pipisi o le ate.

Ole lipend e faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le i ai o le faʻalagolago i le ava malosi, toto maualuga, ma le le lelei o le eletise. Pe a faʻaaoga togafitiga, o aʻafiaga aʻafiaga e pei o le gaoioi, le toʻa i totonu o le manava, o le foliga mai o se gutu malulu, ulu o le ulu, moe i le susu, totogo, arrhythmia, ma le faateleina o le toto maualuga ua matauina. I nisi tulaga, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le Lipitor, o ia faʻafitauli e tulai mai:

  • o foliga mai o gaʻo i musele o vae,
  • le afaina o le toto toto i tamaitai,
  • fatu palpitations
  • malogo malogo
  • faateleina le sosolo,
  • le tupuga o uiga o le bronchitis poʻo le rhinitis.

I le faaiuga, e tatau ona maitauina o le vailaau faʻaaogaina e faʻaaogaina e le gata mo faʻamoemoega puipui. O le vailaau e faʻamalo ai le ono mafai ona atherosclerosis i le i ai o se faʻasologa o le gasegase i lenei faʻamaʻi.

Faʻataʻitaʻiga

O le vailaau faʻasaina ei ai lona aʻafiaga i le faʻasologa o vailaau faʻamaʻi ma le cholesterol. O le elemene malosi o loʻo i ai se mea na gaosia. O se faʻataʻitaga faʻatauvaʻa o le enzyme HMG-CoA reductase, lea e taʻalo ai se vaega autu i le faʻasalalauga o le mevalonate - o se vailaʻau e tatau mo le fausia o le cholesterol.

O le meafaigaluega e mafai ai e oe ona maualalo le cholesterol, LDL, triglycerides i tagata e mafatia i le homo-or heterozygous familial hypercholesterolemia. E mafai ai foi ona e faateleina le maualuga o lipoproteins maualuga, lea e aoga mo le tino.

O le meafaigaluega e mafai ai e oe ona maualalo le cholesterol, LDL, triglycerides i tagata o loʻo mafatia mai le hypertelestolemia aiga.

Atorvastatin e le gata ina taofia ai le gaioiga o le enzyme e aofia i le tuufaatasiga o le cholesterol, ae e fesoasoani foi e aveese le mulimuli. E maua lenei mea e ala i le faateleina o le aofaʻi o suʻalele eletise lea e fusifusia i lipoproteins maualalo maualalo ma tuʻuina atu ai a latou isi vailaʻau faʻamaʻi.

Atorvastatin e mafua ai se suiga i le fua o le lipoproteins maualuga ma le maualalo e ala i le taofia o le gaosiga o le mulimuli, lo latou faʻaaogaina, faapea foi ma se suiga lelei i vaega. O le meafaigaluega e aoga i mataupu pe afai e ave isi lipid-lowering drugs, o le maualuga ole LDL e le faʻaitiitia.

I lalo o le aafiaga o le atorvastatin, o le maualuga o le cholesterol i le toto e faaitiitia i le 50%, LDL i le 60%, apolipoprotein-B i le 50%, triglycerides i le 30%. O faʻamaumauga na maua i le taimi o le suʻega o le vailaʻau e toetoe lava a tutusa i tagata e mafatia i ituaiga o hypercholesterolemia, o hyperlipidemia ma le non-insulin-dependent.

I lalo o le faatosinaga o le atorvastatin, o loʻo faʻaleleia le faʻaleagaina o meatotino o le toto e ala i le faʻaitiitia o lona viscosity. O le faaitiitia o le gaoioiga o le tapenaina o platelets ma isi vaega o le faiga o le coagulation o loo matauina. O le vailaʻau e afaina ai le gaioiga o macrophages, e puipuia ai le malepe o atherosclerotic plate, lea e mafai ona tupu ma lo latou auai.

I lalo o le faatosinaga o le atorvastatin, o loʻo faʻaleleia le faʻaleagaina o meatotino o le toto e ala i le faʻaitiitia o lona viscosity.

E mafai e le meafaigaluega ona faʻaitiitia le lamatiaga o le tino ona o le 15% pe a ave se vailaau e 80 mg. O le tikeri o le faʻaitiitia o le mea e maualalo i le lipoproteins maualalo i totonu o le toto e faalagolago i le faʻaaogaina o meaʻai.

Pharmacokinetics

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina pe a fai e tautalagia tautala e matua gauai i le membrane mucous o le gastrointestinal tract. O le maualuga aupito sili ona lelei o le faʻaaogaina o le vaega galue i le plasma e matauina i le 60-120 minute pe a maeʻa le pulega. I fafine gasegase, o mataupu o le atorvastatin i le toto toto e 1/5 le maualuga nai lo alii. O fua maualuga o le fualaau faasaina e sili atu ona malosi, o le plasma concentration e faalagolago i le tele o fualaau oona e faaaoga.

O le aofaiga atoa ole bioavailability o le vaega galue o le 15%. E tusa ma le 30% o le fuaina o le faʻatauvaga faʻasaga i HMG-CoA reductase. O le maualuga o le bioavailability o le atorvastatin e mafua mai i le suiga o le gasegase lea e faʻaalia ai le vailaau i le mucosa o le intestinal ma le hepatobiliary tract. Pe a 'ai meaʻai, o le saoasaoa ma le tikeri o le faʻaaogāina o le mea galue ua faʻaitiitia.

Pe a ulu atu i le plasma o le toto, o le fualaau faasaina e toetoe lava a noatia atoatoa i le feaveaia o peptides. O le gaioiga malosi i ni vaega laiti e ulu atu i totonu o siama o le toto mumu.

O le maualuga o le bioavailability of drug is due to changes in metabolic o loo faʻaalia i totonu o le mucosa o le intestinal.

I le taimi o le liua o le atorvastatin, e lua mea o loʻo gaosia. O le gaioiga o metabolites e faʻatusatusa i lena mea o le mea amata. E oʻo i le 70% o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina ua tuʻuina atu ona o le gaioiga o metabolites.

O le liua kemikolo o le atorvastatin i le hepatobiliary tract e tupu i lalo o le malosi o le CYP3A4 isoenzyme. O le vaega malosi o le fualaau faasaina i nisi itu e taofia ai lana gaioiga.

O le tosoina o le vailaau e masani ona tupu mai i le tafe o le talo. O le afa-soifuaga e itiiti ifo i le 12 itula. O le togafitiga o le atorvastatin e latalata ile aso.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e:

  • aiga e leai se aiga, hypercholesterolemia,
  • faʻasalalauga faʻatasi,
  • faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le le atoatoa o betalipoproteins,
  • gasegase o le hypertriglyceridemia.

O le Atorvastatin e faʻaaoga foi e avea ma vailaʻau mo le puipuia o faʻamaʻi o le cardiovascular system. E faʻaaogaina foi e puipuia ai le faʻafitauli lua o tagata mamaʻi e maua i le fatu fatu. Fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le tino i maʻi o lenei vaega.

Ma le faʻaeteete

Ole lapataiga faapitoa i le taimi o le togafitiga e tatau ona matauina i tagata gasegase e le maua le ate. O se faʻasagaga o le aiga e afaina ai, talu ai o le ava malosi e mafai ona avea ma mafuaaga o le faʻaalia mai o maʻi o le hepatobiliary tract.

Atorvastatin e le fautuaina mo tagata o loʻo iai nei faafitauli:

  • faʻalavelave i le paleni o eletise,
  • hyperthyroidism
  • afaina o le tino
  • septicemia
  • toto maualuga
  • SD
  • epilepsy
  • taotoga lata mai.

Faʻafefea ona ave Atorvastatin C3

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le taimi o le aso. Atorvastatin togafitiga e faia pe a uma ona faia ni taumafaiga e pulea le maualuga o le cholesterol e faʻaaoga ai se taumafataga faapitoa. Afai e leai se aoga, e faaopoopo atu i le faʻasaina o meaai, e tatau ile tagata maʻi ona ave lenei vailaʻau.

O fualaau Atorvastatin C3 e ave faʻatasi i le aso.

Pe a filifilia se tagata i aso taitasi, o le mamafa o le faʻamaʻi o loʻo amanaia. I le tele e mafai ai, e 80 mg o le fualaau faasaina i le aso e mafai ona faatonuina. O laulau e faʻaalu i le aso.

O le filifilia o le vailaʻau manaomia e masani lava ona amata i le tofiaina o se fua faatatau masani o le 10 mg. Ma, i le afa afa masina poʻo le masina, e tatau i le tagata maʻi ona faia se auiliiliga mo mea o loʻo i totonu o lipids i le toto. Faʻalagolago i le aoga o togafitiga, o le a faʻagasolo pe tumau i le tulaga tutusa.

Fale gasegase

Me tali atu i togafitiga ma aʻafiaga nei:

  • feteʻenaʻi
  • fufulu
  • tiga matuia
  • le faʻamaʻivaʻaina o enzymes o le ate,
  • lanu
  • pancreatic inflammation,
  • taʻavale
  • vili

O le aveina o Atorvastatin C3 e ono mafua ai le afaina.

Mai le maskotakeletal system

  • tiga o musika
  • tiga faʻatasi
  • gaogao
  • tendon ruptures.

O le Atorvastatin C3 e mafai foi ona mafua ai le tiga o le musika.

  • anaphylactic reactions,
  • faʻasoesa oona.

Faatonuga faapitoa

I le taimi o le togafitiga ma le atorvastatin, e mataʻituina se aafiaga i le maso skeletal. O lenei mea moni e manaʻomia le mataituina o le maualuga o le creatin phosphokinase. Afai e aliali mai faailoga o le myopathy, taofi le tagofia o fualaau. O le tagata maʻi e tatau ona vave suʻesuʻeina se fomaʻi pe afai ei ai le tiga i maso poʻo vaivaiga maso.

Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

I le tulaga o ni faʻafitauli matuia mai le tino, e tatau ona e faʻagata le taimi na faʻaalu i tua o le uili mo mafuaaga saogalemu.

Afai e tulai mai ni faʻafitauli leaga mai le faʻalavelave faʻalavelave, e tatau ona faatapulaa le pulea o femalagaiga.

Talosaga mo gaioiga o le ate

Togafitiga o tagata gasegase e maua ai le maʻi le tumau e tatau ona faia ma le siakiina o le maualuga o enzymes o le ate. Faʻalagolago i le maualuga o la latou gaioiga, o le fua o le vailaau faʻasaina e faʻatulafonoina.

O fatugaʻo e le auai i le metabolism poʻo le excretion o le fualaau faasaina.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaaogaina faʻatasi ma le phenazone e le o faʻatasi ma se suiga i mea tau pharmacokinetic o soʻo se lua.

O le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le mea e maua i le atorvastatin i totonu o le toto. E mafua lenei ona o le le lelei o le faʻaaogaina o le eletise malosi.

O vailaʻau faʻatele e faʻaleleia ai le gaioiga o le CYP3A4 isoenzyme e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o lenei vailaʻau i le plasma toto. O le Rifampicin e lua ona aafiaga i luga o le foal enzymes, o le mea lea, e le aafia ai le pharmacokinetics o le fualaau faasaina.

O le faʻatulagaina tutusa o Atorvastatin ma Cyclosporine e mafai ona faʻateleina ai le aʻafiaga o maʻi o maso.

O le faʻaaoga faʻatasi ma le digoxin i lalo ifo o dosages e le suia ai meatotino o fualaau. I le maualuga o aso taitasi o le atorvastatin, e mafai ona maua le 1/5 le faateleina o le plasma digoxin content.

Cyclosporine e mafai ona faʻaititia ai le faʻalavelave o faʻalavelave faʻalavelave maso.

Leai se fefaʻatauaʻiga taua ole aoga ole vailaau faʻasaina ma le terfenadine na maitauina.

O mea nei mo lenei fualaau faasaina:

Atorvastatin C3 iloiloga

Gennady Ishchenko, cardiologist, Moscow

Atorvastatin o se fualaau faasaina e mafai ai ona e pulea le maualuga o le lipids i nisi faamaʻi. O loʻo faʻamatalaina uma i tagata o loʻo i ai le faʻateleina o le faʻateleina i le faʻasalaga i le plasma o le cholesterol ma isi gaʻo, ma i latou na maua lenei faʻamaʻi.

O le meafaigaluega e mafai ai ona puipuia le faʻafitauli o le fatu. Faʻatasi ma le taumafa lelei, e mafai e tagata gasegase ona faatumauina le mamafa o le tino ma taʻitaʻia se olaga masani e aunoa ma le popole e uiga i faafitauli fatu.

Larisa Oleshchuk, fomaʻi, Ufa

O lenei meafaigaluega e tuʻuina atu ai i tagata ei ai le aiga o le hypercholesterolemia i le aiga le avanoa mo se olaga masani. Ou te fautuaina i le le gata ia i latou, ae faapea foi i isi tagata gasegase ua i ai se tulaga lamatia tele o teu o le atherosclerotic ma a latou patho ua tuuina atu faatasi.

Ou te le fautuaina le faatauina o fualaau faasaina i le fale talavai mo oe. Togafitiga e manaʻomia ai le saʻo le filifilia o aso taʻitasi ma le mataʻituina taimi uma o le maualuga o le gasegase o le gasegase. Afai e le mulimuli, togafitiga e mafai ona oʻo atu i aʻafiaga ogaoga ogaoga.

Andrey, 48 tausaga, St. Petersburg

Fofo lelei. Faʻatasi ai ma se taumafataga faapitoa, e fesoasoani e tausia ai le maualuga o le cholesterol i totonu o tapulaa masani. Ou te aveina e pei ona faatonuina e le fomai, ou te pasia uma suega i le taimi. I le taimi nei, e leai ni faitioga ua tulai mai. Afai e te faia mea uma e pei ona tusia i faatonuga mo le faʻaaogaina, ona leai lea o faafitauli i taimi o togafitiga. Aua lava e te mafaufau ia te oe lava. O le mataʻituina e le fomaʻi o le ki lea i le togafitiga saogalemu.

Elisapeta, 55 tausaga, Perm

Sa ou taumafai e ave atorvastatin. O le togafitiga na tumau mo sina taimi e sili atu i le 2 vaiaso. Ona amata lea ona ia matauina vaivaiga i maso, na aliali mai tiga. I le taimi muamua sa ou le faapipiiina soʻo se taua i lenei mea, ae a oʻo ina faʻalauteleina faailoga, na ou alu i le fomaʻi. Na latou faia uma suega talafeagai ma tuʻu i le falemaʻi. Faasaina e ave le fualaau faasaina.

O lea sa le gata ina ou le toe manuia, ae toetoe lava a leiloa atoa loʻu malosi. Faʻaeteete i lenei vailaʻau ma maua se fomaʻi faapitoa o le a vaʻaia lelei oe i taimi o togafitiga.

Tanielu, 29 tausaga, Omsk

Ou te mafatia mai se ituaiga o le hypercholesterolemia. O le maualuga o lipids i totonu o le toto e tatau ona faʻaitiitia i taimi uma. Ou te faia lenei mea i fualaau faasaina pei o Atorvastatin. E le taugata pe a faʻatusatusa i tagata o fafo, ae o le aafiaga e tutusa. E mafai ona ou fautua atu lenei mea faigaluega i tagata uma oe na feagai ma se faʻamaʻi faapena. Afai e togafitia e tusa ai ma fautuaga a se fomaʻi, e mafai ona e ola i se olaga atoa.

Tuua Lau Faamatalaga