Paʻu i le polyneuropathy o le maʻisuka

I le 2015, i Amerika, sa faia ai e saienitisi se suʻesuʻega i le auala e aʻafia ai le ola maloloina e aʻafia ai le neuropathy o le maʻisuka. E foliga mai o se taumafataga e faʻavae i luga o le teenaina o aano o manufasi ma meaʻai susu ma le taulaʻi i mea tau vailaʻau e mafai ona faʻaitiitia ai lenei tulaga ma faʻaitiitia le lamatiaga o le gau o le tino.

O le neuropathy o le suka e atiina ae i le silia ma le afa o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei maʻi e mafai ona aʻafia ai le tino atoa, ae o le tele o neura lautele o lima ma vae e mafatia ai - ona o maualuga maualuga o suka ma le le lelei o le toto. O lenei mea e faʻaalia i le leai o lagona, vaivaiga ma tiga.

Ua maua e saienitisi e faapea, i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le diya, e faavae i luga o le faʻaaogaina o fua o laau, e le mafai ona sili atu nai lo togafitiga.

O le a le uiga moni o mea taumafa

I le taimi o le suʻesuʻega, na faʻafeiloaʻi e fomaʻi le 17 tagata matutua ma le maʻisuka ituaiga 2, le neuropathy o le maʻisuka ma le mamafa mai a latou masani masani i meaʻai maualalo, e taulai atu i fualaau faisua fou ma gaʻo kuluga e pei o pata ma leki. Na ave foi e le au auai le vitamini B12 ma auai atu i aʻoga i vaiaso taʻitasi mo le maʻisuka mo le 3 masina. O le vitamin B12 e taua tele mo le gaioiga masani o neura, ae mafai ona maua i lona natura masani i oloa o meaola.

E tusa ai ma le taumafataga, o oloa uma o meaola e mafua mai i mea taumafa - aano o manu, iʻa, susu ma mea e maua mai ai, faapea foi ma oloa e maua ai le maualuga o fualaau oona: suka, nisi o meaʻai ma paʻepaʻe. O mea autu o le taumafa o le pateta suamalie (e taʻua foi o le pata pateta), lentils ma oatmeal. E tatau foi i tagata o le vasega ona teena meaai ma meaʻai gaʻo ma 'ai le 40 kalama o fiber i aso taitasi i fua o fualaau faisua, fualaau aina, otaota ma fatu.

Mo le pulea, matou te matauina se vaega o isi tagata e 17 o loʻo i ai faʻamaumauga muamua lava, oe na tatau ona pipii i a latou taumafataga masani e le vevela, ae faʻaopopo i ai le vitamini B12.

Sini suʻesuʻega

Pe a faʻatusatusa i le kulupu e pulea, oi latou na nonofo i luga o le vegan diet na latou faʻaalia ni faʻaleleia lelei i le uiga o le toomaga tiga. I le faʻaopoopoga, na amata ona sili atu le lelei o le faʻaogaina o le tino ma le faʻamalosia o le tino, ma na latou le maua le sili atu i le 6 kilokalama.

E toʻatele foi na matauina se faʻaleleia atili o maualuga o le suka, lea na mafai ai ona faʻaititia le aofaʻi ma le fua o fualaau oona.

Sa faaauau pea ona saili e saienitisi se faʻamatalaga mo nei faʻaleleia, aua atonu latou te le fesoʻotai saʻo i le taumafataga vevela, ae o le mamafa o le mamafa e mafai ona ausia e ala i lea. Ae ui i lea, po o le a lava, o le tuufaatasiga o meaai vegan ma le vitamini B12 e fesoasoani e tauivi ai ma le le fiafia o le maʻisuka e pei o le neuropathy.

Fomaʻi a le fomaʻi

Afai e te le masani i le tiga e mafua mai i le neuropathy o le maʻisuka, ma e te manaʻo e faʻataʻitaʻi le taumafataga o loʻo taʻua i luga, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi faia lenei mea. E na o se fomaʻi e mafai ona suʻeina lou tulaga i se tulaga atoatoa ma fuafua ai tulaga lamatia o le fesuiaiga i se ituaiga o meaai. E ono mafai e lou tulaga o le soifua maloloina ona te le mafai ona e lafoaia ma le saogalemu le masani ma mo nisi mafuaaga o oloa e te manaʻomia. O le a mafai e le fomai ona fautuaina pe faʻafefea ona fetuʻunaʻi le taumafataga ina ia aua neʻi faia se mea e sili atu ona leaga ma taumafai se auala fou e faʻafitia ai le faʻamaʻi.

Epidemiology

E tusa ai ma le tele o tusitala, o le tele o le tiga i le polyneuropathy o le maʻisuka e oʻo i le 18-20%.

, , , , , , , , , , ,

O togafitiga faʻasolosolo o le atinaʻeina o le polyneuropathy o le maʻisuka e faigata tele ma telefactorial. Ole faʻamaʻi ile mafuaʻaga ona o le maʻisuka e mafua ai faʻafitauli ole gasegase e pei o le faʻapipiʻi o le sorbitol, sili atu le palatini masini, ma le faʻamaʻaloga, lea e matua faʻalavelave ai le fausaga ma le gaioiga o neu. O faʻamaʻi endothelial e faʻaleagaina foi, e oʻo atu ai i le gasegase o le microvascular. O le mafuaʻaga o le hypoxia ma le siama i le sili atu o le faʻagaoioia o le faʻaogaina o le faʻamaʻi faʻamalolo ma le aʻafia o le aʻa. O se mamanu taua o le pathogenetic mo le atinaʻeina o le polyneuropathy o le maʻisuka e faʻapitoa foi o le le atoatoa o mea e le o le toto.

Ae o le faʻaaogaina o le tiga i le polyneuropathy o le maʻisuka, o le vaega taua o le faʻatoʻilaloina o filasolo matagofie, e maua ai lagona tiga. O le faʻaogaina o le lautele ma le totonugalemu, o le fausiaina o manaʻoga mai le ectopic foci o nesi afaina, o le sili atu o le faʻaalia o gaʻo sodium, ma isi mea e taua tele.

, , , , , , , , ,

Faailoga o le tiga i le polyneuropathy o le maʻisuka

Paʻu o le maʻi i le polyneuropathy o le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i se tuufaatasiga o mea lelei ma le le lelei o mea faʻapitoa. O faitioga masani o le tingling ma le le mautonu i vae ma vae, ua faateteleina i le po. I le taimi lava e tasi, e mafai e tagata gasegase ona aʻafia, sasaina, tagiau ma tiga tiga. I nisi o tagata gasegase, e iloagofie ai le gasegase ma le vaʻaia. O faʻafitauli uma o loʻo taʻua i luga o loʻo faʻamatalaina o ni uiga lelei lelei o le tiga o le neuropathic. O aʻafiaga leaga e aofia ai le tiga ma le vevela i le vevela, lea i le amataga o le faʻamaʻi e malu ma maua i vaega vavalalata o vae, ae ao latou alualu i luma, latou te salalau vavalalata ma e mafai ona tupu i luga o lima. O faʻataʻitaʻiga o le taʻavale e masani lava ona faʻaititia, ma o le vaivai o le musika e faʻamapulaʻa i maso o vae.

O le mea e masani ai, o le tiga e mafai ona tupu i le maʻisuka pei o le neuropathy e mafua mai i le vascularity process in epineuria. O lenei fomu e masani lava ona atiina ae i tagata matutua ma le maʻi suka maʻisuka (e masani lava e le o iloa). O le tiga e tupu i le pito i lalo pe i le vaega o le sooga o le sulu ma faʻaloʻo le vae i le isi itu. I le taimi lava lea e tasi, o le vaivaiga ma le mamafa o le maso o maso o le ogavae ma le pelvis i le itu e tasi e matauina. O le toe faʻaleleia e masani lava e lelei, ae le o taimi uma e maeʻa ai.

O le maʻisuka thoraco-lumbar radiculopathy o loʻo faʻaalia i le tiga e faʻatasi ma le faʻamamaina o le paʻu ma le faʻamaʻi pipisi i le vaega o le innervation o aʻa ua afaina. O lenei ituaiga o polyneuropathy o le maʻisuka e masani lava ona atiina ae i tagata matutua ua leva ona i ai se talafaasolopito umi o le maʻisuka ma, i le avea ai o se tulafono, ua taumafai e faatelegese le toe faaleleia o galuega.

Faatasi ai ma le faateleina o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (ketoacidosis), e mafai ona atiaʻe se neuropathy tigaina, e faaalia i tiga ogaoga mu ma le mamafa o le mamafa. Allodynia ma le hyperalgesia o loʻo faʻamaonia tele, ma o mea faʻapitoa ma le motusia ole tino e itiiti.

Togafitiga o le tiga i le polyneuropathy o le maʻisuka

Togafitiga mo le polyneuropathy o le maʻisuka e aofia ai 2 faatonuga - e faʻaitiitia ai le tiga o le tiga (togafiti faʻamaʻi) ma toe faʻafoisia le gaioiga o neura ua afaina (togafitiga faʻamaʻi). I le tulaga mulimuli, o le thioctic acid, benfotiamine, mafuaʻaga o le tuputupu aʻe o le namu, aliase reductase inhibitors, protein kinase C inhibitors, ma isi mea e faʻaaogaina E taua tele le togafitiga o pathogenetic ma tele lava le fuafuaina o le fomaʻi, ae i le taimi lava e tasi e le o faʻatasi ma le faʻaleleia o le falemaʻi vave ) ma e itiiti sona aʻafiaga i le tiga, lea e masani lava o se mea taua e faʻaitiitia ai le lelei o le ola o tagata mamaʻi. O le mea lea, i tagata gasegase i le tiga, o togafitiga faʻapitoa e faia faʻatasi, e faʻamoemoe e taofi le tiga o le neuropathic.

Mo le togafitiga o le tiga o le neuropathic i le polyneuropathy o le maʻisuka, o le tele o metotia e le o togafitiga o le maʻisuka e faaaoga (faʻalavelave taotoga o le namu peroneal, togafiti o le laser, acupuncture, magnetotherapy, faʻamatalaga o meaola, eletise o le eletise), peitai, o lo latou aoga e le mafai ona puipuia, o le mea lea o le togafitiga o togafitiga faafomaʻi - antidepressant therapy tagata faʻasauā, opioids ma mea faʻapitoa i le lotoifale. E tatau ona faamamafa atu o faʻamatalaga faigofie ma NSAID e le aoga mo tiga o le neuropathic.

  • O le antidepressants, amitriptyline (25-150 mg / aso) sili ona aoga. E fautuaina e amata togafitiga ma se fua maualalo (10 mg / aso), lea e faasolosolo malie ona faateleina. I le taimi lava e tasi, i le faaopoopoina i le taofia o le toe faʻaleleia o norepinephrine ma le serotonin, amitriptyline (ma isi tricyclic antidepressants) poloka poloka masini m-cholinergic postsynaptic, faʻamaʻi alpha1-adrenergic receptors ma histamine, lea e mafua ai le tele o aʻafiaga e le manaomia (gutu maso, sinususus sinus, sinus sinus taofiofia o le urinary, le mautonu, mafaufauga le mafaufau, moe, mafaufauga masani, totogia). Tricyclic antidepressants e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata gasegase e maua i le maʻi faʻapitoa, glaucoma, faʻasologa o le urinary, poʻo le faʻalavelave autonomy. I tagata matutua, e mafai ona latou faʻaleagaina ma faaletonu le mafaufau. O le inisinia filifilia o serotonin filifilia e itiiti ifo aʻafiaga o aʻafiaga, ae o faʻamalositino i tagata maʻi e maua i le neuropathic pain i le polyneuropathy o le maʻisuka (fluoxetine, paroxetine) ua faʻaalia ai naʻo le aoga tele. I tausaga talu ai, o le aoga o isi vasega o antidepressants, e pei o le venlafaxine ma le duloxetine, ua faamaonia.
  • O le aoga o le auga tupulaga muamua o le puipuiga o le tiga o le neuropathic e fesootaʻi ma lo latou gafatia e poloka ai vaʻa sodium ma faʻalavelaveina ai le gaioioiga i le pepeni oona. Faʻatasi ai ma se tiga tiga o le polyneuropathy o le maʻisuka, o le carbamazepine e aoga i le 63-70% o mataupu, ae peitai, o lona faʻaaoga e masani ona mafua ai aʻafiaga e le manaʻomia (dizziness, diplopia, manava, maʻi le mafaufau). O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai le lelei o le faʻaaogaina o le phenytoin ma le valproic acid. O le faʻafitauli o le faʻaaogaina o faʻamalosiaga lona lua i le polyneuropathy o le maʻisuka e masani lava ona utiuti. O faʻamatalaga e uiga i le aoga o topiramate, oxcarbazepine, lamotrigine e taugata ma feteenai. O folafolaga folafolaina na maua mai mo le lumanaʻi ma le vaʻaia. O le lelei o le togafitiga i le togafitiga o tiga o le neuropathy i tagata matutua ua faʻaalia i le 9 faʻataʻitaʻiga faʻapitoa (e oʻo i le 13 vaiaso). O le faʻatinoina o le gaioiga o le lumanaʻi ma le faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o le noatia i a2Sigma i lalo o le malosiaga o le faalagolago i laina o le calcium o ni mea faʻapitoa faʻapitoa. O lenei mea e mafua ai le faʻaitiitia o le ulufale atu o le calcium i totonu o le neuron, ma mafua ai ona faaitiitia le galuega ectopic ma le faʻasaʻolotoina o le aufaʻauʻau ogaoga (glutamate, norepinephrine ma le vailaʻau P). O vailaʻau uma e lua e faʻafefe lelei. O aʻafiaga pito sili ona taatele o le vavao (21.1%) ma le moe (16.1%). E faʻavae i luga o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i falemaʻi, o fautuaga faʻapitoa i le faʻaaogaina o nei fualaau oona i le togafitiga o faʻasologa o tiga o le neuropathic ua fuafuaina. Gabapentin e tatau ona faʻatulagaina i se fualaau o le 300 mg / aso ma faʻatupulaʻia malie i le 1800 mg / aso (pe a manaʻomia - e oo i le 3600 mg / aso). Muamua, e le pei o le atamotu, ei ai le pharmacokinetics linear, o lona fua amata e 150 mg / aso, pe a tatau ai, o le fualaau pe a uma le vaiaso e tasi e mafai ona faateleina i le 300 mg / aso. Ole maualuga ile dose e 600 mg / aso.
  • Avanoa mo le faaaogaina o le opioid ua faatapulaa ona o le lamatiaga o le atiaeina o faafitauli faigata, faapea foi ma le faalagolago faalemafaufau ma le faaletino. O le mafuaʻaga lea latou te le maua ai le lautele o le faʻaaogaina i le togafitiga o polyneuropathy o le maʻisuka tiga. I le 2 faamasinoga faʻataʻitaʻiina, na faʻamaonia le aoga o tramadol (400 mg / aso) - o le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le tiga o le tiga ma faʻalauteleina ai le va fealofani ma le tino. O Tramadol e maualalo lona mafanafana mo tagata e talia le opioid mu ma o le taimi e tasi o se inhibitors o le serotonin ma le recapone noradrenaline. E tusa ai ma le tele o tagata suʻesuʻe, o le faʻaleagaina o tramadol e sili atu le maualalo nai lo isi opioids. O aʻafiaga e sili ona taatele o le vavao, faʻalavelave, le mautonu, le mautonu, ma le faʻasalaga masani. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu ma le faʻalagolago, o le faʻaaogaina o le tramadol e tatau ona amata i lalo ifo (50 mg 1-2 taimi i le aso). Afai e manaʻomia, e faʻatupulaʻia le fua ile 3-7 aso (o le fua pito i maualuga e 100 mg 4 taimi i le aso, mo tagata matutua - 300 mg / aso).
  • O faʻamatalaga ile falemaʻi i le faʻaaogaina o mea faʻapitoa i le lotoifale (o le patch with lidocaine) mo le maʻisuka o le maʻisuka e gata i suʻesuʻega amata. E tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o mea faʻapitoa i le lotoifale e mafai ona faʻaititia ai le tiga i le nofoaga o le talosaga, o lona uiga, o le latou fautuaga e fautuaina i tagata gasegase ma se vaega itiiti o le tufatufaina atu o le tiga. E manino lava, mo nisi faʻamatalaga manino i luga o le faʻaogaina o mea faʻapitoa i le lotoifale, e manaʻomia nisi suʻesuʻega faʻaopoopo. Capsaicin o se vailaʻau faʻaleaganuʻu e maua mai i le pata o le vevela mūmū po o le pepa chili. E talitonuina o le faiga o le gaoioiga o le capsaicin e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le vailaʻau P i pito o gaʻo senia lautele. I se suʻesuʻega se tasi, o le faʻaaogaina o le capsaicin (i totonu o le 8 vaiaso) na faʻaititia ai le mamafa o le tiga e 40%. E tatau ona maitauina o le taimi muamua o le capsaicin e faʻaaogaina, o le tiga e masani ona faʻateleina. O aʻafiaga sili ona taatele o le mumu, o se lagona vevela ma le tingling sensing i le nofoaga o le capsaicin talosaga. O le mea lautele, o le amanaʻiaina o le faʻavae o faʻamaoniga faʻapitoa, faʻataʻitaʻiga poʻo le faʻataʻitaʻiga e mafai ona fautuaina e avea ma fualaau muamua mo le togafitiga o le tiga i le polyneuropathy o le maʻisuka. O loʻo faʻamalosia le faʻaaogaina o faʻamaʻi (duloxetine, amitriptyline) ma tramadol i fualaau lua-laina. O le faʻatinoga masani ua faaalia ai i nisi o tulaga e talafeagai le polypharmacotherapy. I lenei itu, o le tuufaatasiga o se mea e faʻamalosia (gabapentin poʻo le muaʻi vaʻaia), o le antidepressant (duloxetine, venlafaxine poʻo le amitriptyline) ma le tramadol e foliga mai e talafeagai.

Paʻu i vae

O tiga o vae i le maʻisuka e mafai ona mafua mai i mafuaaga e lua:

  1. O le neuropathy o le vavau o se faʻalavelave lea o le gasegase o le kulukose.
  2. Faʻalavelave faʻapitoa i atherosclerotic plate.

Tusa lava pe o le a le mafuaaga, o le togafitiga autu o le toe aumaia o le suka i mea masani ma tumau lelei le masani ai. A aunoa ma lenei tulaga, leai ni fualaau, massage, togafitiga o togafitiga ma togafitiga faa-tagata o le a fesoasoani. O le tiga o le vae e tatau ona avea ma mea e faʻamalosia ai oe e teu ai le mafaufau ma faʻaeteete ia oe lava ia. Ina ia foia faafitauli, e tatau ona e fuafuaina le mafuaaga o faailoga e faʻalavelave ai le maʻi. O lenei mea o le a mafai ai ona filifili le togafitiga sili ona talafeagai. Mafaufau muamua i le neuropathy, ona oʻo lea i le atherosclerotic vascular damage.

Aisea e mafua ai le tiga o le vae i le maʻisuka?

O le faateleina o le toto suka e afaina ai neura e pulea ai le tino atoa, e aofia ai vae. O se suʻesuʻega o le neuropathy lautele o lona uiga ua aʻafia neura i vae, ma atonu foi i lima, i luga o le itu, mamao mai le ogatotonu o le tino. I le tele o tulaga, o le neuropathy e mafua ai le le mautonu, leai se lagona. Ae ui i lea, i nisi o tagata gasegase, e aliali mai ia lava i le tiga, susunuina, tingling, ma le pupuʻu. O aʻafiaga e mafai ona tupu e le gata i le ao, ae i le po foi, o le moe i le po.



O le tiga o le tiga na mafua mai i le neuropathy e faʻaleagaina ai le lelei o le olaga, ae le o le mea sili lenei ona lamatia. Atonu e leai se paʻu o le paʻu.I lenei tulaga, o le tagata maʻi e afaina ona vae ao savali, e aunoa ma le matauina. O le maʻisuka e mafua ai manua vae e faʻamalolo lemu pe leai foi. Faitau atili i luga o le maʻi suka. Mai iinei o loʻo lata mai i le gangrene ma le tipi.

O le maʻisuka lē lelei e faʻateleina le atinaʻe o le atherosclerosis. O le maʻi lenei. I le avea ai o se tulafono, o le taimi lava lea e aafia ai vaa o loʻo fafagaina le fatu, faiʻai, fatugaʻo, faʻapea foʻi pito pito i lalo. Paʻu paʻu i luga o laʻau, o le mafuaʻaga e faʻaitiitia ai le toto pe faʻafefea foi. E maua e suʻega le matelaina o le okesene - ischemia. O le tiga o le vae e mafai ona faʻalauteleina ao savali, aemaise i luga o faasitepu, ma faʻavaivai pe faʻaumatia atoatoa pe a nofo le maʻi. O lenei faailoga e taua o le faʻafefeteina faʻapipiʻi. O osofaiga o le tiga e ese mai i taimi filemu. Malologa e fesoasoani e faʻamafiesea ai le faʻavauvau. I le faaopoopo atu i le tiga, faʻamafanafanaina o pito i tua, lanu lanu cyanotic o vae, ma le faatelegeseina o fao e mafai ona matauina.

O le faʻamalosaga faʻafefeteina e maua ai le tele o faafitauli mo maʻi. Latou te taumafai e nofo i le fale ia sili atu ina ia aua le gauai o latou vae ma aloese mai osofaiga o le tiga. I le faaopoopo atu i le tiga, o le lagona o le vaivai i vae, le soifua maloloina lautele e mafai ona faalavelave. Atherosclerosis poloka le tafe o le toto i vae, o le mea lea e le lelei ai le malosi o manua. O loʻo i ai se taufaʻatau o le gangrene ma le toesea, aemaise lava pe a pili le neuropathy o le maʻisuka. E i ai foi le maualuga o le lamatiaga o le fatu ma le taia ona o faafitauli i vaʻa e fafaga ai le fatu ma le faiʻai. Matou te toe fai atu o le atherosclerosis o se faʻamaʻi pipisi e aafia ai le tele o vaʻa taua i le taimi e tasi.

E faʻapefea ona aveesea le tiga o le vae?

O le tele o le maʻisuka latou te maua ai ni mea e gaosi ai naʻo le fofo. Matamata i se vitio a Dr. Bernstein ma aoao pe faʻafefea ona faʻaumatia le neuropathy o le maʻisuka e aunoa ma ni fualaau faʻamaʻi ma taugata. I le uma, o le neuropathy e mafua ai ou mafatiaga. I nisi o maʻisuka, e mafua ai le tiga o le vae, ao isi e mafua ai le le mautonu ma le leai o se lagona. O nisi taimi o faʻamalologa "pasita" ma "toaga" e felagolagomai ma le tasi. I soo se tulaga, e mafai ona foia lenei faafitauli, e le pei o faafitauli o le maʻisuka i mata ma fatuga.

O le tiga o le vae e tatau ona faaosofia ai oe ina ia suʻesuʻeina lelei ma togafitia. E tatau ona iloa le tikeri o le atherosclerosis o vaʻa o vae. Ona siaki lea o le neuropathy o le maʻisuka. Saili po o fea faiga e aʻafia ai i lenei faʻalavelave, e ese mai i le faʻamamafa pito i tua o vae. Muamua lava, o le fomaʻi e faʻatulagaina le faʻamaufaʻailoga o le tapuvae-brachial. E le tiga pe matautia foi. O loʻo maʻi le tagata maʻi i luga o le moega. I se tulaga vaʻaia, o le tumutumu o le toto (luga) i totatilima ma tauau e fuaina i le tele o taimi.

Afai e laʻititi laʻititi i tapuvae nai lo tauau, ona ono aʻafia ai lea o vaʻa i vae e le atherosclerosis. I lenei tulaga, e tatau ona e faia ni suʻega ogaoga-ultrasound, MRI. Aʻo leʻi taoto i luga o vaʻa, e mafai ona faʻatulaga se x-ray ma le faʻaofiina o se sui soʻotaga. E leʻo se suʻesuʻega sili ona saogalemu. E sili atu le le faia pe afai e le fuafuaina se taotoga.

Afai e masalomia le neuropathy o le maʻisuka, o le lagona o le paʻu o vae e paʻi, vibration, siaki le vevela. O lenei mea e faia e le fomaʻi ma le fesoasoani a se pusa o le neurological, lea e aofia ai se tui, se fulufulu, ma se nila mo le siakiina o lagona tiga.

Talu ai ona o aʻafiaga o le namu, o vae e mafai ona le maua ai le malosi i le afu. I lenei tulaga, o le a mago le paʻu ma e mafai ona taʻe. E taua lenei mea i le taimi o se asiasiga vaaia. E pei o le atherosclerosis, o le neuropathy o se faʻalavelave masani o le maʻisuka. E mafai ona mafua ai le faʻaogaina o musika. Faʻaleagaina o neura e pulea ai le manava ma le fatu o le tino matautia. Ae ui i lea, e itiiti fomaʻi e iloa pe faapefea ona siaki lenei mea.

O le togafitiga autu o le ausia lea ma faatumauina le toto toto masani. Aoao ma mulimuli i se laasaga o le maʻisuka ituaiga 2 ole togafitiga ole maʻisuka poo le ituaiga 1 polokalame ole puleaina ole maʻisuka. Neuropathy o se faʻalavelave faigata. A maua le maualuga o le kulukose o le toto, e faʻaleleia le malosi o neura, o le a faʻaitiitia ma faʻagasolo i totonu o nai masina.

E le gata i lea, o le puleaina o le maʻisuka fesoasoani e faʻagesegese le atinaʻe o le atherosclerosis. O le tiga o le vae, e ese mai le leai o se lagona, o se faʻamalosiaga mo tagata mamaʻi ina ia togafitia ma le faaeteete. E i ai i lou malosi le faatea ese o faʻamalologa le lelei, e aloese ai mai le vavaeina ma ia faʻavae se olaga masani.

O a meaʻai ma meaai e fesoasoani ai?

Faʻasaga i le tiga, e mafai e le fomaʻi ona faatonuina vailaʻau, lea o loʻo faʻamatala auiliiliina i lalo. E le fesoasoani fualaau oona, ma o vailaʻau faʻamaʻi e iai aʻafiaga taua. Taumafai e faia e aunoa ma i latou i le tele e mafai ai. O meaʻai e masani ona maua, e masani lava ona maua e le tagata siama le lipine alpha. O lona tau e maualuga, ma o aoga e taufaasese. Afai e te manaʻo e faʻataʻitaʻi lenei meafaigaluega, aua le faʻatau i le fale talavai, ae o le order mai Amerika e ala i le iHerb website. O le tau o le a tele taimi e maualalo ai.

Vitamin B6 (pyridoxine) i ogalaau tetele e mafua ai le numera i tamatamailima ma tamatamai vae, e tutusa ma le gaioiga o le meaʻai i le togafitiga o nifo. O lenei itu itu e mafai ona faʻaaoga e pulea ai le tiga e mafua mai i le neuropathy o le maʻisuka. O le fualaau e tatau ona itiiti ifo ma le 100 mg, ma mo tagata o le tino tele - 200 mg i le aso.

Ave le vitamini B6 (pyridoxine) faatasi ai ma isi vitamini B, ma le magnesium. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻalavelave o vitamini B-50. Faʻaaogā na o se mea le tumau seʻia oʻo ina toe faʻaleleia aʻafiaga o le fiva ma le lelei o le puleaina o le maʻisuka. E le faʻatagaina aloaia lenei, o suʻega e faʻataʻitaʻi i latou lava tulaga lamatia. O aʻafiaga matuia e mafai. Mo tiga e mafua mai i le atherosclerosis, o lenei fua o le a le fesoasoani.

Suʻega o le Maʻisuka Foot Pain: Toe Iloilo Patient

Afai o le suʻega e faʻamaonia ai e aʻafia le vaʻa o le vae i le atherosclerosis, o le tagata maʻi o le a ono mafai ona faʻatulagaina fuainumera mo le cholesterol, vailaau mo le maualuga, ma atonu o le toto toto. O nei fualaau uma e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu, stroke, ma le thromboembolism pulmonary.

E iai filifiliga mo togafitiga faʻapitoa. E mafai e se fomai tipitipi ona tuʻuina se mea e pei o se paluni i totonu o se uaua ua afaina, ona faapipii lea ma faalautele le lumen i lenei auala. Ina ia faatumauina le tafe o le toto e ala i le aluga, atonu latou te tuu ai se pulu i totonu - o se masi felafolafoaʻi. O le isi auala o le ave lea o se ipu mai se tasi o vaega o le tino ma avea o se taulaiga mo le toto nai lo se fao ua afaina. Talanoaina auiliiliga ma lau fomaʻi.

Paga ootia

I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka ma tiga faʻatasi e leai se fesoʻotaʻiga, e manaʻomia ona vaʻaia e le tasi le isi. E le mafai ona toe faʻaleleia muamua, ma e mafai ona e foia faafitauli i lalo o le pulea ma taʻitaʻia se olaga masani e aunoa ma se faʻaletonu. O loʻo taua i lalo le tele o mafuaʻaga o tiga ma isi faʻatasi faʻafitauli:

  • afaina o le vai,
  • gasegase
  • Sini o le Carcot.

O le gasegase o le Rheumatoid o se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasi e mafua mai osofaiga a autoimmune, e pei o le maʻisuka ituaiga 1. Faailoga - tiga, mumu, fulafula o sooga. O le uiga lelei o nei faailoga e matauina e le o taimi uma, ae i le talafeagai. O suʻega toto e mafai ona faʻaalia ai le tele o faailoga o le mumū - C-reactive protein, interleukin 6 ma isi. Ina ia mafai ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi, i tulaga ogaoga, o vailaau e faʻamaonia, e fai ma faʻataʻitaʻiga, etanercept, adalimumab poʻo le infliximab. Latou te taofia le gaioiga o le tino puipuia. Masalo o nei vailaʻau e faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻisuka mimiti pe a le amataina. Ae e mafai ona latou faateleina le aʻafiaga o faʻamaʻi ma mafua ai isi aʻafiaga.

E taua le taumafai e 'ai se mea taumafa ma le teenaina o le kulūlūlū, faʻapea foʻi ma supple inflammatory dietary supplements - curcumin ma isi. Faamolemole ia maitauina o le taumafa-maualalo o le maʻisuka taumafa o loʻo iai foi le leai o se meaʻai. Pe o meaʻai susu e aofia ai casein e tatau ona faʻateʻaina o se mea e leai se mea. Ia manatua o le maʻisuka ituaiga 2, o osofaiga a le tino puipuia i luga o peta peta pancreatic e taatele. E tatau i tagata maʻi ona aʻafia le inisalini, a itiiti ifo i lalo ifo. O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi tele lava o le maʻi mimimune.

Osteoarthritis: o le mafuaʻaga o tiga faʻatasi i le maʻisuka ituaiga 2

O le osteoarthritis o se faafitauli i sooga e mafua mai i laei o latou tausaga, faʻapea foʻi ma le mamafa o le mamafa o le maʻi. E pupuʻu sooga i totonu o sooga, ona amata ai lea ona paʻi ma ponaivi ivi. Faailoga - fulafula ma le tapulaa o le gaioiga. O faafitauli sili ona taatele o loʻo i totonu o tulivae ma sulu. E le osofaia e le tino puipuia le sooga, e pei o le gasegase oona. O faailoga o le mumu i le toto e le maualuga. E tatau ona e taumafai e leiloa le mamafa i tau uma lava. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai faʻafitauli faʻapitoa ma faʻaleleia ai foi le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2. Ia talanoa ma lau fomaʻi pe afai e tatau ona e tago i fualaau oona pe faʻaaoga togafitiga.

O le vae o le Carcot o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka e mafua ai le faʻaleagaina o sooga o vae. I le amataga, o le neuropathy o le maʻisuka e mafua ai ona leai se lagona i vae. Pe a savali, o le liua e feteenai ma faaleagaina, ae e le o iloa e le tagata gasegase lenei mea. O le mamafa o le sooga e faateleina. E vave tele le vae ma e matua leaga lava. E na o le maeʻa lava ona amata ona vevela le sooga, mumu ma afaina. Ma le mea mulimuli, o le maʻisuka faʻamatalaga e iai ona faafitauli. E mafai ona vevela le sooga o aʻafiaga i le paʻi. Togafitiga - taotoga, seevae faʻasolosolo. O le taimi lava ua maua ai le vae o Charcot, o le le atoatoa e mafai ona faʻafitia. E tatau ona taofiofia le maualuga o le toto toto ina ia mafai ai ona taofia le neuropathy.

Faʻauʻau faʻamaʻi

I le avea ai o se tulafono, o tagata gasegase latou te taumafai muamua e pulea le tiga i fualaau na oi latou lava. Latou te faʻaaoga le ibuprofen poʻo le paracetamol, lea e faʻatau atu i luga o le pusa. O nei fualaau oona e fesoasoani i mataupu sili ona agamalu. Mo le faʻaaogaina o meaʻai malosi, e tatau ona e maua se taotoga mai lau fomaʻi. O vailaʻau nei o loʻo faʻamatalaina e uiga i tiga e mafua mai i le neuropathy o le maʻisuka:

  • tagata faʻamalosia - faʻataʻitaʻi, sikola,
  • tricyclic antidepressants - imipramine, nortriptyline, amitriptyline,
  • o le inisinia o le rerotake filifilia o le serotonin - duloxetine, milnacipran,
  • opioid analgesics.

O nei fualaau uma e masani ona mafua ai aʻafiaga ogaoga. E le o tau fua na o tau faʻatau. Taumafai e fai e aunoa ma latou. Amata i vailaau vaivai. Fesuiai i mea malolosi pe a manaʻomia.

Tagata faʻatau

Pregabalin, fugalaau ma isi vailaʻau tutusa e faʻaaogaina e fai ma vailaau mo le maʻi maʻi. O nei fualaau oona ua taua o le anticonvulsants. I le faaopoopo atu i le togafitia o maʻi maʻi, e mafai ona latou faʻamaloloina le susunuina, tui, ma le tigaina o le fana. O le mea lea, ua faatonuina i latou mo le neuropathy o le maʻisuka e mafua ai le tiga, pei o fualaau muamua. Latou te faʻagesegese le faʻaliliuina atu o lagona tuga lea e maua ai lagona le lelei.

Faʻafitauli Faʻafuaseʻi e Faʻasaga i Paʻa

O vailaʻau mo le atuatuvale ma le tiga mo le maʻisuka o le au filifilia o le rerotake o le rerotake (duloxetine, milnacipran). Tricyclic antidepressants (imipramine, nortriptyline, amitriptyline) e le masani ona faʻaaogaina. Talu ai i siama e manaʻomia e faʻasaʻo ai le tiga, e masani ona mafua ai aʻafiaga. E faʻamalosia le toto o le toto e faʻamalosi ai faʻamaʻi. Fuatia atili i le taimi nei ao e tago i nei fualaau. Afai e tatau ai, ia faateleina lau tui ole inisalini.

I le faʻaopopo atu i laumei, e mafai ona e suʻeina se kulimi, suauu poo se patch o loʻo aofia ai le kapoti. O se vailaʻau lea e maua mai le pepa vevela. E afaina ai neura ma mafua ai ona taofi le tino e gauai atu io latou lagona ile taimi. I le taimi muamua, e faʻamalosia le faʻavaivai, ae a maeʻa le 7-10 aso, e mafai ona sau le toomaga.

Ina ia maua le aʻafiaga, e tatau ona e faʻaaoga le capedicin i aso uma, e aunoa ma le faalavelave. E tele gasegase e talitonu e tele atu faafitauli nai lo faamanuiaga. Ae ui i lea, o lenei fofo e le afaina ai aʻafiaga ogaoga e pei o ni mea e faʻaaogaina. O se fofo sili atu ona lauiloa nai lo le capsaicin o le lidocaine mo le faʻaaogaina o le paʻu i le foliga o se suauu, gel, pulumu poʻo le arosol. Talanoa ma lau fomaʻi poo fea tulafono e faʻaaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, soʻo se 12 itula.

O le a le mea e fai pe a tiga lou manava

O le tiga o le tino ma isi maʻi oona i le maʻisuka e le tatau ona faapalepale, ae ia togafitia lelei, taumafai e faʻaumatia. Saili se tagata gastroenterologist lelei, suʻesuʻe ma feutagai ma ia. Ia mautinoa e te le maua le ulitisrative colitis, faʻamaʻi o Crohn, faʻafitauli o le vevela, poʻo le manava poʻo le maʻi leʻo. Saili faʻamaoniga o le tele o le candida albicans lefiti i lou puʻu. Afai e tatau ai, ave ni meaʻai e faʻamalo ai lenei anufe, o loʻo aofia ai le kapilita acids, oregano suauʻu ma isi vaega. Saili pe i ai lou gutu o le le faapalepale (maʻi celiac).

O fualaau o le maʻisuka lenei e mafai ona mafua ai le tiga o le tino, gaioiga, vomiting, ma isi mea faʻafefeteina:

  • Metformin - Glucophage, Siofor ma analogues
  • glucagon-like peptide-1 agonists - Viktoza, Baeta, Lixumia, Faʻasalaga.

O nei vailaau uma e mafai ona aoga tele. O faʻalavelave faʻalavelave e le o se mafuaaga e mumusu ai e talia. Ae peitai, o le fualaau e tatau ona faaitiitia mo se taimi le tumau ina ia mafai ai e le tino ona faʻaaogaina. Victoza, Baeta ma isi vailaʻau faʻasaina e fuafua e tui se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 e fafaga ai. I le tulaga o le gasegase, e mafai ona mafua ai le tiga o le tino, gaioiga, ma oʻo lava i le vomia. E masani lava, e masani lava e le lamatia. Na o le 'ai i le faʻamaoni. O fuamoa Metformin e faʻavaivaia ai foi le manaʻo, e mafai ona mafua ai se faʻalavelave i le tagofiaina.

O le neuropathy o le maʻisuka e masani ona afaina ai neura, lea e pulea ai le felauaiga o meaʻai e ala i le gastrointestinal tract ma e oo lava i le gaosia o le eletise hydrochloric i totonu o le manava. A maeʻa ona 'ai, atonu e iai ni meaʻai e momoe i le manava mo le tele o itula. I ia tulaga, o le tagata maʻi e mafai ona maua le taotoga, se lagona o le atoatoa o le manava, oso i le maualuga ole kulukose toto. O lenei faʻalavelave ua taʻua o le gastroparesis o le maʻisuka. Faitau i lalo le auala e mafai ona pulea ai.

Ketoacidosis o se faʻalavelave matuia, faʻamalosia ai le maʻisuka mafua mai i le toto maualuga maualuga, a itiiti ifo ma le 13 mmol / L. Faatasi ai ma isi faʻaʻailoga, e mafai ona mafua ai le tiga o le tino, leisa, ma le vomia. O le tagata maʻi e manaomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. E talafeagai le fuaina o ketones i le toto ma le urine sei vagana ua maua le suka o le itiiti ifo i le 13 mmol / l. Faʻamatalaga ole glucose maualalo e te le popole i ketones, aua e te fefe i foliga mai o le acetone i le urine.

Maʻisaga o le maʻisuka

O le ulu o le ulu o le matua ma le lua. Peraimeri - o le taimi lea e i ai i le ulu le mafuaʻaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻafitauli o vaʻa toto, nuanua poʻo le masima masima. Lua mafuaʻaga e leai se lelei o le ea, fomaʻi, gutu o le isu, faʻalogo le taliga. Po o le sili atu foi ona ogaoga faafitauli - fefinauaiga, afaina, tumo. I le maʻisuka, o le ulu o le ulu e mafua mai i le maualuga ma le maualalo o le suka toto, faapea foi ma lona le mautonu, osooso ma toe foi mai.

Toa maualuga - o le kulūkose toto o le 10 mmol / L poʻo le maualuga. O le ulu o le ulu e masani lava ona atiaʻe lemu, ma le maualuga o le suka, o le malosi. Atonu e na o le pau lava lea o faailoga o le maʻisuka ua le mafai ona pulea. Low sugar - o le toto o le kulukose o le toto e itiiti ifo nai lo le 3.9 mmol / L, e ui o lenei laasaga o le tagata lava ia mo maʻisuka taitasi. Faatasi ai ma lenei faʻalavelave, e mafai ona vave faʻafuaseʻi le maʻi tigaina, faatasi ai ma isi faʻamaoniga - fiaai, atuatuvale, gatete lima. Mo le puipuiga ma le togafiti, ia faitau le tusiga "Suga Suauu Mama (Hypoglycemia)".

O le ulu tiga e mafai ona tupu pe a uma ona i ai se oso i le toto suka. E tupu i le tali atu i se suiga tele i le maualuga o hormones - adrenaline, norepinephrine ma, atonu o isi. O le fuaina o le suka i se glucometer e mafai ona faʻaalia ai o lona maualuga e masani lava.Afai e le faʻaogaina e le maʻisuka se masini e siaki pea le kulūkose, ona mafai lea ona na o ona taunuuga e mafai ona siaki ai talu ai nei, o le tasi o ia o se maʻi tiga.

O a nisi o fualaau suamalie lelei?

O le togafiti o le vevela o se meaʻai, faʻapea foi togafitiga masani. O togafitiga i luga o le counter e lelei mo nisi tagata. O le sili ona lauiloa oi latou o paracetamol, aspirin, ibuprofen. O nei fualaau aina e leai se mea e le afaina ai. Suesue ma le faʻaeteete o latou aʻafiaga o le itu ae leʻi aveina. Afai e manaʻomia nisi vailaʻau malosi, e tatau ona e maua se faʻamatalaga mo i latou mai lau fomaʻi.

I togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaitiitia ai le televave ma le ogaoga o osofaiga o le ulu, taumafai muamua e ave le magnesium i le 400-800 mg i le aso. E mafai ona e sufuluina lou thyme, rosemary poʻo le pepa moli mumu i totonu o le whiskey ma le muaulu. Inu le la ma le chamomile poʻo le totino, faʻapea foʻi ma isi ituaiga o vai, ina ia leai se vai inu. Ina ia faʻaitiitia le mafatiaga, taumafai e mafaufau loloto, yoga, poʻo le massage. O meaʻai nei ma mea faaopoopo e mafai ona mafua ai ni ulu ulu: vine mumu, sukalati, sisi lanumoana, fua o le citrus, avocados, caffeine, ma aspartame. Taumafai e lafoai i latou mo le tele o vaiaso ma siaki le aafiaga.

4 faʻamatalaga i luga o le "Mate Paʻi Mate"

O loʻu aiga na maua le maʻisuka ituaiga 1 mo le 8 tausaga. Ou te le iloa le tuputupu ae, e leai se mamafa mamafa, e le o le faafitauli lea. E iai ona tiga matuia ona o le neuropathy o le maʻisuka. O maso o vae ma tua tao. E le sili atu lona moe nai lo le 4-5 itula i le aso, o le taimi atoa na te mafatia ai. Matou te fefefe o le ai ai le suʻega e taumafai ai. E le fesoasoani fesoasoani o le Alpha lipoic. E tutusa lava ma mea e te tusia e uiga ia i latou. Na fautuaina e le neuropathologist ia laumei Lyric e avea o se mea mulimuli. Ae ui i lea, o la latou lisi o aʻafiaga itu o le fefe. O a ni ou lagona e uiga i lenei tofiga?

O a ni ou lagona e uiga i lenei tofiga?

O lenei fesili e sili atu nai lo loʻu tomai. Talanoa ma lau fomaʻi.

E tusa lava po oa togafitiga o loʻo e ave, e aoga le suesue i togafitiga lelei mo le maʻisuka ituaiga 1 - http://endocrin-patient.com/lechenie-diabeta-1-tipa/ - ma mulimuli i fautuaga

Talofa, e mafai ona e fesoasoani mai ia te au i fautuaga? Ua ou mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 mo le 4 tausaga, ua 18 oʻu tausaga. Manatua e uiga i le tingling tiga, mu ma tiga i vae. E masani lava ona maualuga au suga, ae mai le taimi na tupu ai le tiga, na amata loa ona ou pulea laʻu kulukose. Ou te faanoanoa ona ou te lei amata muamua. I le taimi muamua, o ponaivi uma, manava, vae, ulu ulu. O le taimi nei e sili atu le lelei, ae o oʻu vae e tiga pea. Ua tele mea mamafa ua ou leiloa, ua le mafai ona ou maua le mamafa, 8 masina ua uma ona pasia. Ole suega o le hemoglobin glycated lata mai e 6%. Ou te taumafai e tausisia le masani, o laʻu suka o le 6.5 mmol / l i le taimi nei. Ma o loʻo i ai pea aʻu i tua atu o aʻu.

Talofa, e mafai ona e fesoasoani mai ia te au i fautuaga? Ole suega o le hemoglobin glycated lata mai e 6%. Ou te taumafai e tausisia le masani, o laʻu suka o le 6.5 mmol / l i le taimi nei.

E tusa ma le 1.5 taimi le maualuga nai lo tagata soifua maloloina. O faʻalavelave o le maʻisuka o loʻo atiaʻe, e ui e le vave tele. Tuuina atu i lou talavou, lava le taimi e te iloa ai i latou.

E tatau ona e aʻoaʻoina le auala o le maʻisuka 1 - http://endocrin-patient.com/lechenie-diabeta-1-tipa/ - ma mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga. O lona uiga, ia mulimulitaʻi i se meaʻai maualalo ma le gaosiga ma filifili le togi lelei o le insulin.

Ua tele mea mamafa ua ou leiloa, ua le mafai ona ou maua le mamafa,

O lenei faafitauli o le a foia pe a maeʻa ona e filifilia au inumaga talafeagai o le inisalini, faʻaaogaina ma suia i se tulaga talafeagai pe'ā manaʻomia. O lenei e le lava le insulin i totonu o le tino.

Manatua e uiga i le tingling tiga, mu ma tiga i vae.

Mo painkillers, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. I le Initaneti latou te le fesoasoani.

Tuua Lau Faamatalaga