O a matou vaa

Cholesterol o se mea-gaʻo e aofia i le fausiaina o sela o le tino ma e mafai ona felauai solo i le toto. O taunuuga o le maualuga o le cholesterol maualuga i totonu o le toto e mafai ona sili atu ona le mafaamatalaina: fatu fatu, stroke, afaina toto, toto maualuga. Ina ia taofia lenei mea, e tatau ona e fufulu mama ipu o le cholesterol. O fatu laʻau o se togafitiga faʻapitoa sili ona lelei lea o le a fesoasoani e taulima ai lenei faafitauli.

Manatua: I totonu o se tagata soifua maloloina, o le toto cholesterol content is 5.0 mmol / L.

O le sili atu o lenei faailo o se taimi e amata ai ona fufulu ipu.

Mai lenei tusiga o le ae iloa ai:

Fua o le Flax Seeds Cholesterol Benefits

Afai e tele naʻo meaai e maua ai le cholesterol, o lona uiga e leʻo faʻaogaina atoatoa e le tino, ae nofo i luga o puipui o toto toto i foliga o le cholesterol, faʻaitiiti ma faʻalavelaveina le toto. O mea e fesoasoani i le faateleina o lona tulaga i le toto o:

  • Mea manogi, taumafa mamafa
  • Alu
  • Fuʻa
  • Soifuaga masani.

O a faʻamanuiaga e maua e lou fatu i le maualuga o le cholesterol? O le masini mo le faʻaitiitia o le cholesterol e faʻaaogaina ai fatu o le flax e fesoʻotai ma le vailaʻau kemikolo o lenei vailaʻau. E lua ona aafiaga:

  1. o le tele o fiber, lea o lo o aofia ai i le fatu o le flax, e fusifusia ai le cholesterol i totonu o le inumaga ma faʻasaina ai lona ulufale i totonu o le toto,
  2. oleic, stearic, linoleic and palmitic acids, o se vaega o fualaau faasaina, faatelevave le faʻaleagaina o le cholesterol na tuʻuina muamua ma lona aveesea mai le tino.

Laʻau afu ma le maualuga o le cholesterol - pe faapefea ona ave

E tusa ma le tasi sipuni sipuni o fatu lili e tatau ona ave i le aso. E mafai ona e 'ai fatu i lona atoaga, faʻaopopo i meaʻai poʻo na o le' ai uma o le vailaʻau i le taeao i luga o se manava gaogao. Ae mo le sili atu o le soona inu o mea aoga aoga uma o loʻo i ai, ua fautuaina e teu muamua fatu, o lea o le a sili atu ona maitauina ia faamanuiaga.

Manatua: E taua le manatuaina o mea o loʻo i totonu o le tuufaatasiga o fatu i le malamalama e faʻafefiloi ma leiloloa ai a latou meatotino. O le mea lea, o fatu eleele e le mafai ona teuina mo se taimi umi, e tatau ona faʻaaogaina i le aso atoa.

Ina ia mafai e le fatu o le flax ona maualuga le aafiaga o le cholesterol, e tatau ona e ave i aso uma mo le 2 masina, ona e malolo ai lea o le 3 masina ma toe fai le vasega.

E taua tele le manatuaina o fatu laau e maua ai le maualuga o meaola, talu ai e aofia ai mea e pei o le polotini, fiber, calcium, magnesium, manganese, glycosides, fatty acids, vitamini A, E, etc. O lea la, e le manaomia le sili atu i le aso fautuaina o fualaau faasaina.

E faʻapefea ona faʻaaoga fatu lino i lalo ifo o le cholesterol?

Fua o le Fatu Mai Cholesterol Cooking Recipes

E tele auala e faʻaaogaina ai le suauu i lalo ifo o le cholesterol. O le faigofie oi latou:

  1. Taumafa se sipuni suamalie o fatu laulamu eleele i le taeao i luga o se manava gaogao ma inu tele vai,
  2. Faʻaiʻu se sipuni suamalie o fatu laʻau o le eleele i totonu o se ipu malamalama vevela vai inu ma inu 30 minute aʻo leʻi 'aʻai,
  3. Faʻaopopo se sipuni vela o fatu laulaʻau fufulu i le falaoamata, salati poʻo le granola ma 'ai lenei ipu mo le' aiga o le taeao.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o fatu lūlū i foliga o teuteu ma infusions e maua ai se aafiaga lelei i le maualuga o le cholesterol. Ae maise lava o nei suʻega e talafeagai mo tagata ei ai faafitauli tau gastrointestinal. I lenei tulaga, o le fualaau oona o le a le gata ina fesoasoani e le gata i lalo ifo o le cholesterol, ae o le a amata foi ona fafagaina.

Faʻaaoga talafeagai

Ua tuuina mai e le au atamamai ni fautuaga se tele i le auala e ave ai le suauu i luga o le cholesterol. O le faʻafefeteina o ia mai le cholesterol e aoga i le paʻu o le paʻu pe mafai foi ona e faia se teuteuga. E faʻaaogaina lenei meafaigaluega i le vasega, a maeʻa ona latou faia se pupuu puupuu. Mo maʻi e maua i faʻamaʻi pipisi, e le fautuaina le fatu o le flax mo le cholesterol, talu ai ona o lona faʻaaoga umi o le a mafai ona mafua ai faʻafitauli i le gaioiga o le gastrointestinal organs.

O fatu e faigofie ona maua, o loʻo faʻatau atu i falemaʻi uma ma maua ai se tau maualalo. Ua latou inupia, e aofia ai mo le puipuia o le maualuga o le cholesterol. E faʻapefea ona ave le fatu o le flax ma le cholesterol? Mo togafitiga togafitiga, o le fatulala e faaopoopo ile 5 kalama i falaoa, paluga paluga ma isi ipu. Chovererol flax fatu o loʻo pulupulu ma faaopoopo i:

  • kalu falaoa
  • fualaau aina mamae
  • sua ma teas
  • falaoamata.

Faʻapefea ona faʻaaoga lelei le paʻu? E sili atu ona lelei le kuka i le taimi lava e te leʻi faʻaaogaina. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se mea e teu ai le kofe. E le aoga le teuina o le paʻu mo ni nai aso: vave vave ona faʻaalu i le ea. E le manaʻomia ona togafitia lelei. E mafai ona e ave le paʻu i le taeao i luga o se manava gaogao, faʻapea foʻi i le afiafi. O le fatu nutimomoia ua fefiloi ma le meli.

Fagu suauʻu manogi

E faʻaaogaina le fatu laʻau i le gaosia o suauu. E mafai foi ona 'aina i le toto maualalo o le cholesterol. E lua laulau punupuni o le suauu suauu mai le cholesterol e ave i luga o se manava gaogao. O le vasega e oʻo atu i le lua i le tolu masina. E le manaʻomia ona e faʻamoemoe i se taunuuga faʻafuaseʻi; o aano o gaʻo e le vave faʻapipiʻiina i le tino. E mafai ona maua le aʻafiaga e le sili atu i le lua vaiaso mulimuli ane. A maeʻa se togafitiga, ia fai se malologa.

A faʻaaogaina i aso uma, e mafai e le suauu ona faʻamaloloina le ate. Ae aua nei galo o lenei vailaau e iai foi mea e tausuai ai. O le mea lea, ao leʻi amataina togafitiga ma le suauu ua faʻafefiloi, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi O le a mafai e le fomai ona taʻu atu ia te oe le auala e inu ai le suauu ma le umi e tatau ai. Afai e leʻi faʻamaonia e le fomaʻi faʻamaʻi, inu vailaʻau faʻasusu e aunoa ma le fefe.

O meaʻai mo le faia o vailaʻau faʻasolosolo e faigofie ona fai. O le suauu e faʻaaogaina 40-60 minute aʻo leʻi 'ai le leʻo. E mafai ona faʻaopopo i salati, faʻapea foʻi ma le 'aʻai ma falaoa, cheese cheese, yogurt, kefir. E i ai ni fualaʻau:

  • o ni nai sipuni o le suauʻu ua faʻafefiloi ua faʻafefiloi ma se fasi falaoa,
  • E mafai ona e faaopoopo le yogurt poʻo le kefir.

O lenei ipu e lelei le 'ai i aso uma mo se taimi umi.

E le o tagata uma o le a mafai ona inuina le suauu i luga o lona tino sili ona lelei. O le pepa o le fualaau faasaina ua faatauina i le fale talavai. E mafai foi ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai cholesterol. E faʻafefea ona inu pusa, e te manaʻomia faitau faʻamatalaga na o mai ma i latou.

I le faʻaopoopoga i le togafitiga, i le taimi o togafitiga e taua le faʻaititia o le faʻaaogaina o meaai matautia ma faʻaititia ai le tele o vai mama.

E aoga le faʻaaoga nai lo le pata:

O lenei laasaga faigofie o le a fesoasoani e faʻaititia ai lou taumafa o le cholesterol.

Fua o fatu mai cholesterol recipes deco deco ma infusions

Sasaa se sipuni sipuni o fatu laʻau o le eleele ma se ipu vai inu ma tuʻu ai mo le 2 itula. Aua le faamama. Ave sina sipili i le aso ao leʻi 'aʻai.

  1. I le afiafi, ia fuʻu se sipuni sipuni o fatu lili atoa ma vai inu, tuu i luga o le laulau. I le taeao i luga o se manava gaogao, inu le vaega atoa o le fusi ma 'ai fatu ua fuga.
  2. Aumai ni ipu tioata se lua i se vevela, sasaa se sipuni sipuni o fatu laulamu i totonu ma faʻafefe ile vevela vevela mo le 10 minute. Kuni le tapuni, faʻamavae mo le tusa o le 2 itula, ave sina sipuni aʻo le i ai taumafataga taitasi.
  3. Sasaa se sipuni sipuni o fatu o le eleele i se vevela, sasaa se ipu vai inu ma alu i le po. E tatau ona e inuina le fua i le aso e tasi, ave sina 30 minute aʻo leʻi 'ai. Lulu lelei ae leʻi faʻaaogaina.
  4. Sasaa se sipuni sipuni o fatu laulamu atoa pe tipi i totonu o se pani, sasaa se ipu vai inu ma taofi i le vai vai mo le tusa o le 2 itula. Tuʻu le susu e faʻamalosi seia oʻo i le taeao, ave, e aunoa ma le fufulu, afa ipu i le taeao ma le afiafi 30 minute aʻo leʻi 'aʻai, pe a maeʻa.
Cholesterol flax fatu - pe faapefea ona ave?

Manatua: E tusa lava po o le a le kuka kuka e te filifilia, ia manatua o le gaʻo e vave ona vevela, e tatau ona e faʻaaogaina i le aso e tasi, ma toe kuka i le aso e sosoo ai.

Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga o togafitiga ma ia faʻaleleia le tofo o mea faʻaleagaina, e mafai ona e faʻaopopo togafitiga o togafitiga i fatulala, lea e fesoasoani foi i le maualalo o le cholesterol toto. I lea tulaga, o laʻau e pei o le paʻu mimiti, laʻau o coltsfoot, o le St. John's wort, laulaau o vao vao, oregano, lemonimonimo, moli hop, ma centaury o le a aoga i lenei tulaga. O totogifuapauina na faia mo le faamamaina o vaʻa toto, lea o loʻo faʻatau atu i se fale talavai, e talafeagai foi.

E mafai ona e faʻaopopo se pine o lau laau filifilia i le taimi o le sauniuniga o se teuteuga o fatu laulaʻau poʻo le teuteuina o se mea teuteu o laulaau ma tuʻufaʻatasia i latou ao le i faʻaaogaina. I soʻo se tulaga, e taua le manatuaina o soʻo se sauniuniga masani o le togavao o loʻo faʻagaioio ma o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa i le tino o le tagata. O le mea lea, ao leʻi amata ona ave i latou i lalo ifo o le cholesterol, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e aloese mai faʻalavelave le lelei.

O faʻamanuiaga o le muka i le maualuga o le cholesterol maualuga

Flax o se vailaʻau e sili ona aoga, lea e faʻaaoga i le aso i le tele o fanua.

Ae ui i lea, tatou te naunau tuusaʻo i togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular, pe a faʻaoga lelei ai le ulala i vailaʻau faʻapitoa ma vailaau faʻatekonolosi faʻaonaponei, faʻafitauli o le vaitamini.

I totonu o tagata faʻapitoa, e le gata o fatu o le suauʻu e faʻaaogaina lelei, ae faʻapea foi ma ni mea mai ia i latou, faʻapea foʻi le suauu paʻu. E le gata ina mafai ona saunia e le au lava ia, ae ia faʻatau foi se mea na faia i se fale talavai.

E le gata i lea, o le falaoamata e faia mai fatu o se laau o loʻo i ai i luga o le faʻatau, ae peitai, e leai ni vailaʻau faʻaleagaina ma ua faʻamoemoeina mo le mamafa o le mamafa.

Muamua lava, o aoga o fatu lili e maualuga le cholesterol e:

  1. Maualuga Polyunsaturated Omega 3 ma Omega 6 Acids Acids. O nei mea aoga e aoga tele i le tino o le tagata. O le mea lea, o le alpha-linolenic acid Omega 3, pe a faʻaaogaina, e fesoasoani e faʻamalo le cholesterol, e lagolagoina le metabolism masani o protein ma gaʻo. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le tele o faʻamaʻi fatu cardiovascular, e aofia ai le atherosclerosis, faʻasaʻo le toto maualuga, ma faʻamalosi ai le tino puipuia. I le tuufaatasiga ma le Omega 6, lea o loo maua foi i fatu o le flax, o le tuufaatasiga ei ai se aafiaga sili ona lelei i luga o ipu o le faiai.
  2. Maualuga i le potassium, seleni, fuamini A, B, E. O mea nei e seasea ona maua, o le mea lea, faatasi ai ma meaai le talafeagai ma le le paleni, ua pagatia le tino ona o lo latou leai. O nei vaega uma e aʻafia ai le toto o le toto, faʻavaveina, lea e faʻateleina ai le metabolism, e puipuia ai le faia o tui toto ma le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi.

Contraindications

E le masalomia, o na ituaiga "faʻamamaina" malolosi e aoga tele mo le tino. Ae ui i lea, ei ai le isi itu i lo latou aʻafiaga e fesoʻotai ma se faʻaleagaina o le faʻasalaga o nisi vaega taua. O le mea lea, e faʻatagaina le faʻamaina o fatu o le flax e tamaiti laiti, maʻitaga ma fafine lactating.

E le gata i lea, o le ave o le suauu ma le suauʻu ua faʻasalaina i:

  • pancreatitis
  • manava o le manava
  • cholecystitis
  • fatu gaʻo ma le vevela,
  • ogaoga o le ate,
  • le lelei o le toto coagulation.

E le gata i lea, e le fautuaina le suāuʻu e faʻaaogaina i laxatives, o vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto ma le faʻamaʻi toto, ma mea mama. Afai ei ai ni aʻafiaga e tutupu, e pei o le gaioiga, o le vevela, faʻaogaina o le gaogao, e tatau ona vave taofia.

O le tulaga e matua ese lava ma le teuteuina o fatu o le fatu, lea e leai lava se faʻailoga ma e faʻasa ona faʻaaogaina na o fafine maʻitaga, faʻapea foi ma tagata e maua i le maʻi urolithiasis ma fatu fatu. E le pei o le suauʻu lava e tasi, o le susu e faigofie lava ona inu ma e le afaina.

Broth, linseed oil or flax - o le fea e sili?

I le faaopoopo atu i le 'ai i ona foliga mamā, e aoga le faʻaopopoina o le suauʻu manogi i meaʻai, sui o isi suauu.

O fatu laʻau o le eleele e lelei tele mo le tuʻuina atu o le cholesterol, ma oa latou mea teuteu poʻo mea faʻaleagaina e aoga tele.

O le suauu manogi e sili atu ona lelei, e faaopoopo atu, i falemaʻi ua faatauina atu i foliga o capsules (e pei o le suauu popo), lea e mafai ona e 'ai e aunoa ma le lagona o le tofo le lelei o le suauu. Ae i le taimi lava e tasi, e aʻafia ai le faʻaogaina o fualaau oona ma mea mama, ma o lona taunuuga e tele naua mea e teteʻe ai.

I le tulaga lautele, e fautuaina e fomaʻi le fufuluina o le suauu, aua o le aafiaga o lea mea e vave ona sau. Ae ui i lea, i le i ai o faʻamaʻi ua taʻua i luga, lea e matua faʻasaina lona taliaina, e fautuaina e fomaʻi ni filifiliga e pei o laʻau masani masani poʻo a latou teuteuga.

Tatou te filifilia le suauu i luga o fata o faleoloa ma falemaʻi

Fale faʻataʻitaʻi faʻasolosolo.

E ui lava i le mea moni e faʻatau le suauu i totonu o faleoloa ma supamaketi, o le a sili atu le lelei o le a faatauina atu i se fale talavai.

O le sili ona lelei le suauʻu e faʻatau atu i le tioata po o pusa palasitika e puipuia mai le malosi e faʻaalia i le la ma le malamalama.

O le ola o le tino maualuga o le suauu e le sili atu i le ono masina, ma, a uma ona tatala le fagu, ona teuina lea mo le silia ma le 7-8 vaiaso. E taua foi le gauai atu i le tuufaatasiga, e le tatau ona aofia ai ni mea le mama, naʻo le suauu palu mama.

O le tele o taimi e faʻatau atu i se voluma 200 pe 500 ml. Mo le 1 o togafitiga, o le ae manaomia pe tusa o le 250-300 ml. Ae ia aua foʻi nei galo e uiga i le ituaiga o faʻasalagaina i foliga o capsules, lea e sili atu ona faigofie ona faʻaaogaina.

Faʻaaogaina o mea totino o suauu

O le vailaʻau o le vailaʻau oona e sili ona tauagafau: i le tele o mea o loʻo iai na o le vine, vitamini B3, omega-3 aitema gaʻo.

O le minerale, tuufaatasiga o le amino o le fatu o le flax e sili atu ona lelei. O le numera o elemene elemene e eseese mai le 26% i le 124% o le fua faatatau o le aso mo le 100 g o le oloa, o mea aoga amino taua - mai le 28% i le 75%. 100 g fatu o le flax e aofia ai le 3/4 o le amino acid tryptophan e tatau mo le tino - o le faavae mo le fausiaina o le "hormone o le fiafia".

VailaʻauPasene o meaʻai i aso taitasi mo se tagata matua
O le fiva masani137%
Fualaau faisua30%
PUFA131%
Vitamini
B1109%
B520%
B624%
B922%
PP (B3)40-50%
Micro macrocells
K33%
Ca26%
Mg98%
P80%
Fe32%
Mn124%
Cu122%
Se46%
Zn36%

E ui lava i le tele o vaega aoga, pe a tuufaatasia se taumafataga, e taua le amanaia o le kalori o le oloa: 100 g fatu e saturate le tino ma le 534 kilokalo.

E faʻafefea ona totoina e le flax le cholesterol

Na amata ona faʻaaogaina le faʻaogaina e tusa lava pe leʻi suʻesuʻeina le faʻaaogaina ma le aʻafiaga o gaʻo tumu i luga o le cardiovascular system. I tala faa-fomaʻi, na talitonu ai o le masani ona taumafaina o le suauʻu poo le suauu e fesoasoani e faamama ai le tino, faʻaleleia ai le faʻatinoina o faiga uma, ma faʻaleleia le faʻamaʻiina.

O le tele o mea aoga aoga o loʻo maua i totonu o laʻau oona e fesoasoani i le tuʻuina atu o le cholesterol. E aofia ai:

  • O le fiva masani. Latou te ui atu i le gastrointestinal tract, faʻamamāina o meaʻai meaai, faʻasese i le aveʻeseina o meaai cholesterol e le tootoo laiti.
  • Omega fesoasoani. O le PUFA o le sui sili ona aoga. O le faʻaaogaina o gaʻo faʻasaina e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le lipoproteins (HDL), lea e aveesea ai le tele o cholesterol mai le toto i le ate, ma, faatasi ai ma le kulimi pipi, mai le tino.
  • Vitamini B3, B9. Faʻafesoʻotaʻi le gaʻo gaʻo, faʻaitiitia le fua o le lipoproteins o le maualalo (LDL), lea e mafai ona faʻamalosi, faia ni atherosclerotic plate. Antioxidant Thiamine (B1) e puipuia ai le faʻamaʻiina o le LDL, lea e le aofia ai lo latou faʻapipiʻi i le gasegase vascular. O nisi suʻesuʻega e fautua mai ai o le vailaʻau potava e mafai ona faʻaititia le aofaʻi o le peleti ua maeʻa.
  • Magnesium. Faamama le toto mai le cholesterol, e faʻamalosia ai lona tosoina i tua.
  • Seleniuma. O le tele o suʻesuʻega faafomaʻi o loʻo faʻaalia ai o le lava o le taumafa o lenei microelement e afaina ai le tulaga o le hormonal, paʻu, ma faʻaleleia ai le maualuga o le "lelei" cholesterol - maualuga lipoproteins maualuga.
  • Phytosterols. O nei mea o loʻo fausia ai ni vailaʻau faʻasaina i le cholesterol, lea e faʻavae mai le tino ma otaota. O le mea lea, ua faaitiitia le cholesterol atoa

O fatu aoga foi e aofia ai le potassium ma le phytoestrogens. Latou te faaititia le lamatiaga o le maualuga, lea e tele taimi e faateleina ai le lamatiaga o le atherosclerosis. O le potassium e fesoasoani e faʻamalolo ai le fulafula o le tino, faʻaitiitia le faʻamalosi tino, toe faʻaleleia paleni eletise.

O le phytoestrogens ei ai sona aafiaga lelei i hormones, aemaise lava mo tamaitai. O nei mea e suia ai le leai o le estrogene, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻateleina o le maualuga o le toto, o le atinaʻeina o le maʻi gasegase.

E faʻapefea ona faʻaaoga fatu lili ma le suauu

  • A maeʻa ona vili, e tatau ona vave faʻaaogaina, i le tulaga o le eleele latou te matua faʻamaʻiina.
  • E mafai ona faʻaaoga mo le sauniuniga o teuteuga, tiʻeli, faʻaleagaina.
  • Latou te avea o se faʻaopoopoga i le oatmeal, falaoa, araisa, vine groats (i le ituaiga o fatu), faʻapea foi le falaoamata mai le oats, le saito (pe a uma le fuga).
  • E mafai ona faia i le taimi ao le i ai taumafa. O le togafitiga e 1-2 masina, ae mo faamoemoega o le taumafataga, e mafai ona faʻaaogaina i taimi uma ia mea gaosi.

  • E tatau ona teuina i totonu o se pusa pogisa, i lalo o le tapuni tapuni.
  • Faatau fua, ma salakeke, cereals. E le mafai ona e 'ai.
  • Faʻailoa i foliga o capsules mo i latou e le mafai ona tatalia le tofo oona o le suauu paʻu. O le ulavavale i totonu o le oloa o loʻo faʻaalia ai ua leaga.
  • O loʻo faia i vasega e tasi le 1 masina (i lalo ifo o le cholesterol) poʻo le faʻaofiina i le taumafataga i taimi uma o se puna o omega-3 aitema.

Mo le sili ona lelei, e tatau ona e inuina le suauʻu i luga o se manava gaogao, 1-2 sipuni 20-30 minute aʻo leʻi faia le taeao ma le 'aiga o le afiafi.

Le aoga i le faʻaitiitia o le cholesterol

O fatu laʻau e iai sona aafiaga aoga i le lipine lipine.

O taunuʻuga o se tasi o suʻesuʻega na faia i le 2015 na faʻaalia ai ina ua mavae le masina o le 'ai o le flax, o le cholesterol atoa e faʻaititia i le 11%, o le maualuga o le "leaga" cholesterol (low density lipoproteins, LDL) i le plasma e pa'ū ifo i le 15%.

A faʻaaogaina i le taimi lava lea e tasi ma lipid-lowering drugs - statins (Atorvastatin, Pravastatin, Simvastatin, Rosuvastatin), o mea lelei lelei na matauina - o se faʻaitiitia o le faasalalauina o le cholesterol e 4.5%, LDL - e 8.5% faʻatusatusa faʻaaogaina na o fualaau.

Flax e afaina foi i le toto, lea, faatasi ai ma le vavaeeseina o le lipid composition o le toto ma le faʻaaogaina o le kulukose, e avea ma faavae o le maʻi gasegase. Faʻamaonia o le umi o le taumafaina o le flax i meaʻai e faʻaitiitia ai le toto toto pe a ma le 8-14%.

E ese lava, e tatau ona maitauina le faia o le lapiti na faia i Kanata. O meaola na fausia i luga o le eleele, o le mea lea na latou tuʻuina atu ai mea faʻataunuʻu. I le maea ai o le 2 masina o togafitiga, o le faaitiitia o le "leaga" cholesterol (LDL) ma le fesuiaiga o le atherosclerosis (a faaitiitia le leona e 46%) sa maitauina.

O lea la, e mafai ona faʻaaogaina fatu lili e:

  • Puipuiga o le maualuga o le cholesterol i le toto ma le faʻamamaina o vaʻa toto.
  • Faʻasalaga o isi soliga o le fua o le toto lipids (dyslipidemia).
  • Faʻaitiitia le mamafa o le atherosclerosis.

Fomaʻi, cardiologist. Fomai o le vasega sili ona maualuga.

O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina fatulalala ma le suauʻu e faʻaitiitia ai le cholesterol. O le aoga o le laau ua faʻamaonia e ala i suʻesuʻega faifaipea. I le faaopoopo atu i ai, e mafai ona faʻaoga faʻatasi soo se mea e maua ai le flax ma isi vailaʻau, e aofia ai statins, talu ai e le afaina ai le afaina i le manava ma mulimuli ane i le metabolism, ma e le faaitiitia ai foi le aoga.

9 mea sili ona aoga

O lea tuufaatasiga ei ai le tele o aafiaga aoga mo le fatu ma toto toto, faapea foi mo isi faiga o tatou tino, aemaise lava:

  1. Faʻaitiitia le viscosity o le toto.O le totoina o le toto e maua i le taofiofia o le faapipiiina o le platelet ma le faʻamalosi, faʻateleina le faʻaaogaina o le kulukose e le adipocytes ma myocytes. I le faʻaaogaina faʻapitoa, puipuia le puipuia o le faʻasolo mai o thromboembolas ma vaega ole thrombotic oleietal, ma, o le mea lea, o le puipuia o le atinaʻeina o maʻi fatu fatu, gasegase o le myocardial ma le stroke.
  2. Faʻamaʻosaʻo le maualuga o kulukose. O le faateleina o le gaioiga o le lipoproteins e mafua ai le faaitiitia o le maualuga o le gaʻo o gaʻo i le toto ma le faʻafouina o le inisalini na talia. O le iʻuga, o le faʻasalalau o suga e faʻaleagaina ai le faʻaogaina o totonu o vaa e itiiti, lea e mafai ai e le atherosclerotic suiga i le lumanai.
  3. Faʻaitiitia o le toto. O le aʻafiaga o le laau e valea, o lea e le mafai ona faʻaaogaina o se auala masani o togafitiga. Ae peitai, o se aʻafiaga aoga e mafai ona faʻaleleia le aʻafiaga o soʻo se fualaau faasaina ma puipuia le alualu i luma o maʻi i le amataga.
  4. Faʻaleagaina faʻaleaga. Se faaitiitia o le fuainumera o fualaau faasao i totonu o siama.
  5. Faʻaleagaina o le tino. Puipuiga o suiga faʻaleagaina ma le faʻaopoopoga mulimuli o siama vavalalata.
  6. Faʻasologa masani o le faʻamalositino o musele malie o le gastrointestinal tract. O le gaioiga e faʻavae i luga o se aafiaga tuusao i le leo o le puipui o muso, faʻapea foi ma le mea o loʻo iai i le tele o fiva, e mafua ai le aveeseina o feces mai le tino.
  7. Taofiofia o gaioiga le lelei. Faʻaitiitia le faʻasologa o tagata faufautua o le inflammatory - interleukin 1, numera o le necrosis tumo-a.
  8. Faʻailoga antibacterial. Le faʻaleagaina o le staphylococci ma Pseudomonas aeruginosa ua faʻamaonia.
  9. Aafiaga Anthelmintic. O le flax e taofia ai le gaioiga o le eletise parasite, e mafua ai le oti.

E le gata i lea, o le muka e aofia ai le tele o mea aoga mo le tino o le tagata. Faatasi ai ma:

  1. Omega-3 oona gaʻo. E mafai ona taofia le gaosia o mea e pei o le IL-1, le necrosis factor-a, leukotrienes. O se faʻalavelave faʻasaina i luga o le faʻamalosia o le platelet sa matauina.
  2. Fualaau faisua fualaau aina, foliga tutusa i le soya.
  3. Vitamini (A, vaega B, E, F).
  4. Laʻau toto (e oʻo i le 22%).
  5. Lignans.
  6. Faʻasologa o elemene (o le laau e mauʻoa i le potassium ma le magnesium).

Faailoga mo le taliaina

O se lisi tele o vaega aoga o loʻo avanoa i le tuufaatasiga o le laau e mafai ai ona e faʻaaoga i tulaga e pei o:

  1. O le maualuga o le maualuga ma le faailoga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o soʻo se genesis.
  2. Atherosclerosis o vaʻa tetele.
  3. Faʻaleagaina o le lipid profile.
  4. Puipuiga o faʻafitauli faʻapitoa o le cardiovascular.
  5. Faʻaleagaina o le kulukose, le faʻamaualuga o le anapogi, ituaiga o le maʻisuka ituaiga II.
  6. Tulaga faʻamaʻi o le vaomalo o soʻo se siiology (sei vagana ai gaioiga ogaoga), faʻatasi ai ma le taʻavale, tumau e sili atu i le 3 aso.
  7. Faʻailoga o le gaioiga o le biliary, faʻatautaia e tusa ai ma le ituaiga o vaʻaia. Masalo o le faʻaaogaina o faʻamaʻi pipisi o le gallbladder.
  8. Polycythemia.
  9. Maʻi faʻafuaseʻi o le tui o le inisinia i le faʻamagaloina.
  10. Iona inflammatory o sooga. Faʻaaogaina mo le gasegase ma le pisapisao, gout.
  11. O se faʻafitauli faʻapitoa na maua i siama o le tino, toto maualuga ma le maʻisuka.
  12. O le faagasologa o le faasologa lelei o faagasologa.
  13. Maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le oral vevela (stomatitis, gingivitis).

1. E faigofie ona 'ai ma faʻaopopo i meaʻai

E sili atu le tatuʻu o le muka, mo se faʻataʻitaʻiga i totonu o le mea e gaosi ai le falaoamata. E fautuaina e faʻaaoga le 3 tsp A o ni nai itula aʻo leʻi moe. pe faʻaopopo i vailaʻau eseese. E lelei le pala i le 1% le gaʻo poo le yogurt. 1-2 tsp o le a lava. i le 200 ml o mea inu.

E ui lava e le masani ona faʻaaogaina le muka i le kuka, o vailaʻau faʻapitoa e fautuaina e faaopoopo i ai (atoa pe nutimomoia) i soʻo se cereal, fualaau aina po o fualaʻau suamalie, ma oloa falaoa (i le taimi o le paluga paluga).

Ina ia faʻaleleia le tofo o soʻo se ipu, e mafai ona e faʻasalaina fatu i totonu o se pani mo le 5-10 minute e aunoa ma le faaopoopoina o le suāuu. E mauaina e le oloa se manogi manogi ma e le toe avea ma se mea oona. Atoatoa i le pilaf po o le pateta pateta.

2. Suauu manogi

O lenei filifiliga mo le 'ai o le muka e sili ona lelei. Seʻio tatou tilotilo i le tele o le mea e tatau ona e inuina ma pe faapefea ona fai saʻo.

E fautuaina e ave le 1 tsp. liligiina le suauʻu 3 taimi i le aso (i le taeao, ao leʻi faia le aoauli ma le afiafi). E ese le faʻaaogaina o mamanu: 2 tsp. taeao ma afiafi.

Inu le vai po o isi meainu e le tatau ona, faatasi ai ma le le fiafia i le taimi mulimuli, e mafai foi ona e 'ai se fasi mandarin po o se fasi apu. O le umi ole togafitiga e 21 aso.

Mo le togafitiga o le hypercholesterolemia (maualuga cholesterol), e mafai foi ona e faʻaaogaina le suauu pipisi i kapula.

Ina ia saunia se teuteuga, 50 g o le paʻu o le flax e sasaa atu i le 250 ml o le vai kuka. E tatau ona kuka le faʻafefiloi mo le tusa o le 10 minute, ona tuʻu ai lea mo se itula.

E fautuaina e inuina le 100-150 ml o le oloa maua 2-3 taimi i le aso. Tele le aoga mo le puipuia ma le faasaʻo o le dyslipidemia.

O le tuufaatasiga o le suauu ma le meli e faʻaaogaina e faʻateleina ai le puipuiga i tagata vaivai (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa togafitiga faʻasolosolo) poʻo le puipuia o faʻamaʻi pipisi o le tino. Fautuaina foi mo tagata matutua.

E tatau ona faʻafefiloi fualaau aina ma le meli i le fua faatatau o le 3: 1 ma ave le 1pp. 3 taimi i le aso. O le sili atu le umi o le togafitiga e sili atu ile masina.

O le fulufulu afu e fautuaina mo le faʻaaogaina ma se maualuga maualuga o le aofaʻi o le cholesterol ma le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi cardiovascular.

Mo le kuka 4 tbsp. l o fatu e tumu i le 400 ml o le vai inu, ufiufi i se tapuni ma afifi (e mafai ona e faia le tali i se vevela). E tatau ona faʻafefete i le tasi aso i le aso.

E tatau ona inu le 200 ml 2 taimi i le aso 1-2 itula aʻo leʻi 'aʻai. O le togafitiga e 2 vaiaso.

Mo le kuka e te manaʻomia:

  1. Sasaa 500 ml o le vai i totonu o se pusa faʻamafaʻi ma aumai i se vevela.
  2. Ona faaopoopo ai lea o le 5 tsp. fatu muamua, toe kuka i le isi 15-20 minute.
  3. A maeʻa lenei, e tatau ona faʻamalolo le fofo.

Faʻatau 200 ml 2-3 taimi i le aso i le maeʻa ai o taumafataga. Afai e manaʻomia, ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopoopo 1 lepp. suka (i le leai o ni faʻamaʻi) poʻo 2 lepp. Ginger

7. Faʻaaogā i le cosmetology

O fualaʻau ma le suauʻu ua maua ai le lauiloa i le cosmetology ona o aafiaga aoga i luga o le paʻu ma le lauulu. E i ai le faʻaititia o le faʻamalosiniina, o se faʻaitiitia o le faʻaleagaina o faʻaopoopoga, o le taofiofia o le gaioiga o soʻo se faʻaogaina o le faʻaogaina.

O le faʻaaogaina sili ona faʻaaogaina o se masini lauulu.

Mo le kuka e te manaʻomia:

  1. Liligi i le vai mafanafana 5-6 tsp. fatu ma faʻamavae mo le 2-3 itula.
  2. Ona faʻapipiʻiina lea o le eria o loʻo mauaina ma le itu o le mata ma tuʻu ai mo le 30-35 minute.
  3. A maeʻa ona e fufuluina le meaʻai i le vai mafanafana ma faʻaaoga soʻo se suāsusu.

Maualuga lelei mai togitogi uliuli o loʻo i ai se mafanafana mafanafana. O fualaau suamalie ua faatofuina i totonu o se taga o gau ma faaaoga i le faafitauli mo le tusa ma le 20 minute.

E le tatau ona faia faʻamalositino auala sili atu i le 1-2 taimi i le vaiaso.

Toe iloiloga o fualaau faasaina ma mea taumafa faaopoopo e faavae i luga

Faʻavae i luga o lenei vailaʻau faʻamalositino, vailaʻau ma mea faʻaaogā faʻaaogā masani o meaola. O mea nei e sili ona taatele i le maketi tau falemaʻi faʻapitoa:

  1. "Fua o le pala OMEGA-3." O le oloa o loʻo aofia ai fatu fried. O loʻo faʻaalia mo le faʻamautuina o le talafatu lipid, o loʻo i ai foi sona aafiaga o loʻo afifi, ma puipuia ai le mucosa gastric mai soʻo se mea leaga. Fesoasoani e faʻaitiitia le toto toto, faʻaleleia le vavalalata faʻatasi ma suiga mumusu ma le gasegase. Fuafuaga o le faʻatagaina: 1 sachet once a day. O le umi ole togafitiga e 30 aso, pe a maeʻa aso e 10 o le malologa, e mafai ona e toe faia le vasega i se taimi e le faʻamapulaʻa.
  2. Suauu manogi. O le fualaau faasaina e maua mai fua o le laau. E aoga tele mo le faʻamautuina o le cholesterol, ei ai le malosi lautele ma le faʻaleagaina o le inflammatory, faʻavaveina le toe faʻaleleia o mea ua faaleagaina. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea sili ona leaga. Fua: 3 tbsp. l i le aso. O le togafitiga e le silia ma le 45 aso.

Faaiuga

O le mea lea, o le flax o se mea aoga tele mo le faasaʻoina o le dyslipidemia ma le puipuia o le atherosclerosis ma, o se taunuuga, o afaina ma fatuga o le fatu, o le mafuaaga sili ona taatele o le maliu i le lalolagi atoa. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e faitauina ma le totoa ia contraindications ma aʻafiaga itu.

Tuua Lau Faamatalaga