Fua: manuia poʻo le faʻaleagaina?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le pule manuia o le maʻisuka e faʻalagolago i le lelei o le maʻi e mulimuli i fautuaga a le fomaʻi. O le manaʻoga autu o soʻo se finau o le tausia o meaʻai talafeagai. O le taumafa o le maʻisuka e tatau ona aofia ai naʻo meaai maloloina lelei ma le maualalo o faʻamaufaʻailogaina ma le paleni o meaʻai. O fua mo le maʻisuka ituaiga 2 o se oloa e tatau ona faʻamapulaʻa ona faʻaaogaina.

Fualaau aina

Fig, fig, vine vine - o nei mea uma o igoa o mati. O fua o lenei laau e mauʻoa i palatini ma gaʻo susu, ae o le tele oi latou e aofia ai vailaʻau faʻamalosi vave.

O nei kulukose ma le fructose, o le faʻaogaina o:

  • E oo atu i le 30%, i fualaau fou,
  • E oʻo i le 70%, i le faʻamago.

O fig o loʻo i ai vitamini B, acid ascorbic, vitamini K ma E, micro ma macro elemene (phosphorus, sodium, zinc, magnesium, uʻamea). O fua e sili ona taua i le konisini ma le potassium. O le maualuga o mea o nei elemene e mafua ai ona fua le fua i fua i o latou uiga aoga. O le fua o loʻo aofia ai foʻi enzymes, amino acids ma flavonoids (proanthocyanidins).

O le maualuga o le carbohydrate ma le gaʻo oona e faia ai fua o fualaau maualuga-kalori. O lona aoga aoga e tusa ma le 300 kcal, i le 100 g mamafa. 1 XE o mati e tutusa ma le 80 g o fualaau mama, o le glycemic index is 40 iunite.

O le fua o le laau ua taʻua o se tasi o laau aupito sili ona totoina, o ona mea aoga ua malamalama lelei. O fua e faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2 i mataupu nei:

  1. Mo maʻi faʻamaʻi. O se teuteuga o fualaau aina suamalie, saunia i le vai poo le susu, ei ai se aafiaga faamaluluina i le tulaga o le faamaʻi tiga ma o se tetee.
  2. I le maualuga o le vevela. Laʻau fou e faʻaaogaina e faʻafaigofie ai le vevela, e pei o se antipyretic ma le diaphoretic.
  3. Faʻatasi ma le anemia e faʻavevesi e le uamea. O le pulp dried e toe faʻafouina le maualuga o le hemoglobin.
  4. Faatasi ai ma le edema. O le faʻafefetega faʻapitoa o loʻo i ai le aʻafiaga o le diuretic ma vave faʻaitiitia le tele o le vai mai le tino.

O fua o fualaau figota ei ai le aoga aoga i le ate, faatasi ai ma lona faateleina, faatonutonuina le gaioiga o fatugaʻo. O le enzyme ficin, o se vaega o le mati, e faʻaitiitia ai le mamafa o le toto, faʻaititia ai lona faʻamalosia. O le i ai o lenei enzyme e taofia ai le fausia o ni atherosclerotic plate ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis.

O fualaau o figota o loʻo faʻaaogaina i le cosmetology, mo le gaosia o sooga e faʻaaogaina faasaga i hyperkeratosis, sola elastosis ma le togafitiga o le siama.

Vaega o le faʻaaogaina o mati

E mafai ona ou 'aina fua o le maʻisuka, ma faʻapefea ona ou faʻaaogaina? Endocrinologists oe atiae se fuafuaga paleni mo tagata mamai o loo maua i le maʻisuka faatulaga nei fua e pei ona faasaina i le faaaogaina.

O le faailoga autu o le afaina o fig i le maʻisuka o le maualuga o mea o le mono ma le polysaccharides.

O fualaau mamago e matua suamalie, ma glucose ma fructose, lea e maua i vine, ei ai aafiaga le lelei i le tino.

Pe a 'ai fua, o le maualuga o le suka o le toto e vave ona tulaʻi, lea e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma faʻalavelave o le maʻi maualalo.

I le maʻisuka, o fig e mafai ona faʻaumatia i ni vaega laiti. O le lelei o le tuʻuina atu o fualaau aina fou, aua e sili atu ona faigofie ona eli ma aofia ai le tele o meaʻai. Ole fua ole aso ole fua ole fua fou e le sili atu ma le 2 fasi vaega, le tele ole laʻau. O le faʻaaogaina o fualaau mamago e tatau ona matua tapulaa pe leai foi i le taumafa. Afai e te manao e te tausia oe lava i lenei meaʻai, e mafai ona e faia mea nei:

  • Faaopopo i ai se fualaau mamago se tasi i le taeao,
  • Cook kuka mai se paluga o fualaau mamago ma le faaopoopoina o mati.

O faʻataʻitaʻiga e matua faʻasaina mo tagata mamaʻi e iai se talafaasolopito umi o le faʻamaʻi, faatasi ai ma se ala labile o le maʻisuka ma le le lava o le pulea o maualuga o suka. E le fautuaina foi e faʻaaogaina i le maualuga ma le maualuga o le pancreatiti.

E mafai ona faʻaaogaina fig, ma le maʻisuka ituaiga 2, e fai ma vailaau? Faaaoga i le ituaiga o vai poo le susu susu, i lalo o le faʻamalosi faʻamalosi ma faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi auai. O le suāuʻu manogi manogi, lea e mafai ona faʻatauina i le fale talavai, e talafeagai mo le faʻaaogaina i fafo, e aunoa ma ni faʻasalaga faapitoa.

O lo latou faʻaaogaina e mafai ona faʻamapulaʻa pe faʻamavae atoa mai le taumafataga e aunoa ma le leai o se soifua maloloina.

Taumafa fualaau aina fou

O fua fou e mafai lava ona faʻaumatia e nisi o le maʻisuka. Ae na oi latou o latou laasaga o le maʻi e agamalu pe faʻalelei. O le faʻamatalaga faʻapitoa (taʻua o fualaau aina fou) e laʻititi - 35 iunite. E tatau ona faʻaumatia i ni mea talafeagai.

Fesoasoani i le maualalo o le toto suka. O le mea lea, i le amataga o le faʻamaʻi, i fua faʻatatau, o fig e le tatau ona faʻaosoosoina ai ni faʻafitauli i le maʻisuka.

Faamalologa meatotino

E le o tagata uma e iloa, ae talu ai nei i totonu o le lomitusi o lo oi ai faamatalaga o laulaau o le mati (e taʻua o le mati) e le gata e mafai ona taumafa, ei ai foi mea e maua mai i le togafitiga. . O nisi o fomai e talitonu o le maʻisuka e tatau ona avea ma tulafono e ala ai i le taeao ma se ipu ti lauti ma lau fualaau.

I nisi tulaga, o le maʻisuka ua mafai ona faʻatagaina e 'aina lenei fua, ae na o le fou fou ma laiti. E faʻasaina mo tagata mamai i ni faʻalavelave ogaoga.

Faaaogaina o fua mo le maʻisuka

O lenei oloa, i totonu o le faʻaogaina o le tino, faia ai mea nei:

  1. Faʻaleleia toto, toto i le maʻisuka. Faʻateleina le taua o le hemoglobin, faʻaititia le maualuga o le toto maualuga i totonu o laʻau ma le ulu.
  2. Fesoasoani i le gaioiga o le ate, fatugaʻo ma vaʻaia. Ae afai o le maʻisuka e paʻu i lalo ona o le maʻi o nei totoga, e tatau ona e maua se fomaʻi mo le faʻaaogaina o le oloa.
  3. E fesoasoani i le faʻaitiitia o veins varicose veins, thrombophlebitis. E taofia le atherosclerosis e ala i le faʻamamaina o pusa cholesterol.
  4. Aveese mea oona, mea leaga faʻalavelave ma faʻaleagaina oloa. Ona o lenei mea, o le maʻisuka e mafatia ona o le faʻavave o le gasegase ma le gaʻo.
  5. O teuteuga eseese ma fualaau e puipuia ai le malulu, laryngitis, bronchitis ma le niumonia.
  6. O fua o se mea masani. Faatasi ai ma lona faʻaogaina faʻaaogaina, o le faʻatinoina o le esophagus e faʻapitoa. Fualaau aina e fautuaina mo le taʻavale, faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai.
  7. O le oloa e faaosofia ai le metabolism, ma le maʻisuka e mafai ona e 'ai i fualaau figu e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le meaʻai.

O le aoga aoga o le fua ona o le mea moni e faapea:

  • ua i ai sona aʻafiaga, e mafua ai ona faʻamaonia le faʻaaogaina o le igoa,
  • faaleleia le tulaga o le mucosa gastric,
  • faaitiitia le fatu fatu ma le maualuga,
  • e maua ai le tuputupu ae o lelamolobin,
  • o se mea vaivai,
  • toe faʻafoʻi le galuega o le ate, faʻapea foʻi ma le tamaʻi mamoe,
  • aofia ai i le toe faʻaitiitia o pupuni toto.

O faʻataʻitaʻiga e mautinoa lava le faʻasalaina i le tulaga o le gout, faʻalauteleina o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai. E tusa ai ma le maʻisuka, o le fesili e le saʻo. E faʻalagolago lava i le ituaiga o fualaau taumafa.

Fualaau mamago

A o faagasolo le vevela o le vevela, o le susu uma lava e mafua mai i le mati; o le mea lea, o le maualuga o le gaʻo avanoa i ai e faateleina. I le taimi lava lea e tasi, o le faʻataunuuga o kalori o le oloa e faʻapupula. I se tulaga faapena, o figs e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻasalaina ona o le taua o mea taumafa paleni, faʻapea foʻi ma le tele o suka. E ui o fua fou e maualalo le kulūkose, o se taunuuga o le faʻamamago, o lenei gaioiga ua matua leiloa. A oʻo i totonu o le tino fualaau vevela, e vave faʻavevelaina le oso i le kulūkose, o le gasegase o togafitiga faʻaleagaina.

I le faʻaaogaina o mati mamago, e le faʻaleleia e se tagata lona soifua maloloina, ae sili ona afaina ai o ia lava. O le mea lea, pe a tuʻuina se taumafataga, e tatau ona e lafoaia se oloa faapena mo le maʻisuka, lea e maua ai le maualuga o le kalori ma se faʻamaufaʻailoga glycemic margin. Afai e te manaʻonaʻo moni, tuʻu ia oe fualaau mamago, ae naʻo le tasi i le masina ma le maualuga o le 10 g. Ole aofaiga e le afaina pe ae ave vailaau faatonuina i le taimi e tasi.

Fua fou mo le maʻisuka

O le fua o le fua o le mati ei ai le maualuga e oʻo atu i le 85 g, o loʻo iai se tasi o falaoa masani. E tatau i le maʻisuka ona mafaufau lelei i nei faailo, ma filifili e 'ai fua. Afai o togafitiga o loʻo i ai se laasaga poo se tulaga faʻapitoa, o fig i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faatagaina, ae o lona aofaiga e matua tapulaa lava. E tatau ona fou le fua. Talu ai ona o le tele o mea e gaosia, o le a amata ona taofia e le enzymes oʻo mai le faasinoala. I le taimi lava e tasi, o le faasinomaga o le faasinomaga i fualaau aina e maualalo tele. Ae ui i lea, o fig e le tatau ona faʻaaogaina.

O le aoga o le fualaau aina o le i ai lea o le pectin i totonu o voluma tetele. O lenei mea e maua ai le maʻisuka. Fiber e aveese faʻamalosi leaga, cholesterol leaga. O ia gaioiga e faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi. O le i ai o le suka e mafai ai e oe ona tausia mea talafeagai i totonu o le tino o le potassium.

Taua! E tatau ona manatua o le mati e matua faasaina i ituaiga ogaoga o le maʻisuka. O le oloa e aofia ai le enzyme ficin. O lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻafefe ai le toto. O se isi foliga faapena e aʻafia ai le maʻisuka ma se faʻalavelave ogaoga o le maʻi. E masani lava ona latou atiina ae ni manua eseese, o manuaga o le ulugalii. O nei mea leaga e matua faigata lava ona faʻamalolo i le faʻaaogaina o mati, o lea e tatau ai ona le aofia ai mai le lisi mo le maʻisuka.

Maʻi Suka

I le tele o mataupu, ua faʻasaina e le fomaʻi le tagata maʻi e oʻo lava i le mafaufau i le faʻaaogaina o mati. O le mafuaaga mo lenei le talitonuina o le oloa o loʻo taoto i lona taua tele o meaʻai, faʻapea foʻi ma le i ai o le suka. O le aʻafiaga leaga o le faʻaaogaina o le fig e faaopoopo i le auai o le ficin, lea e mafai ona faʻalavelave ai le faagasologa o le toto toto.

I le maʻisuka, o se taua taua i totonu lava ia e faigata, faʻaosofia ai aʻafiaga leaga ona o maʻi paʻu ma manua. O se lamatiaga ogaoga o fualaau mamago. O lo latou tulaga taua o le ola maloloina, o le maualuga o le suka e faaluaina. Talu ai ona o lenei mea, ua faʻasaina le fiafia i na fualaau mamago e oʻo lava i le amataga o le maʻisuka.

O loʻu igoa o Andrey, ua ou maʻisuka mo le silia ma le 35 tausaga. Faafetai mo lou asiasi atu i laʻu saite. Diabei e uiga i le fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka.

Ou te tusia tala e uiga i faʻamaʻi eseese ma fautuaina oe lava i tagata i Moscow o loʻo manaʻomia le fesoasoani, aua i le sili atu o le tele o tausaga o loʻu olaga na ou vaaia ai le tele o mea mai ou lava aafiaga, na ou taumafai ai i le tele o auala ma vailaʻau. O lenei tausaga 2019, o loʻo faʻalauteleina le tekinolosi, e le iloa e tagata le tele o mea na faia i le taimi mo se olaga fiafia mo le maʻisuka, o lea sa ou maua ai laʻu sini ma fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka, i le tele e mafai ai, ia sili atu le faigofie ma fiafia.

Mea aoga

O se tasi o mea sili ona ofoofogia o le mati o le faiga o le palotaina, e aunoa ma se mea e le mafai ona faia ai fua. Ina ia mautinoa le faʻaliliuina o pollen i fugalaau fafine, na o nisi iniseti e mafai ona faia - faʻamaʻi le afaina.

O i latou, i le isi itu, e manuia foi mai lenei tulaga matautia - o le faagasologa o le feusuaiga o fafine e tupu faapitoa lava i le le atoatoa o lenei laau. O le mea lea, o le galue manuia o le fuaina o laau e mafai ona na o le i ai o ia ituaiga elemene faapitoa.

Laʻau po o le mati

O fua o le mati, po o laau mati, e lelei ma lelei. O i latou na faʻataʻitaʻiina sea fua, latou te iloa e vave faʻavaveina le tino. O le maualuga o le kalorie o fualaau aina e mafua mai i le maualuga o mea o suga faigofie ma faigata (o le tele o mea uma o loʻo i ai glucose ma fructose i totonu, e maua ai se suamalie poʻo se sugary taste).

E tele elemene elemene i fig o loʻo faʻaaogaina i le tino o le tagata mo auala taua ma le fausiaina o latou lava fausaga. O maualuga i totonu o le mea e aofia ai le uʻamea, potassium, sodium, calcium, phosphorus. O le tele o fig ma masini tannins.

O fua fou ua i ai nei meatotino. Ae o le teuina mo se taimi umi i se tulaga e le suia, e le mafai, o se mea e ono pala.

E faia e tagata ni mati mai fua lelei, faʻasao, jams. O le masani masani e teuina ai fualaau aina ma feaveaia o fualaau mamago.

Pe a faʻamago, o le mati, e le gata ina leiloloa le tele o uiga aoga, ae maua foi ni meatotino fou, ma le leaga. Aemaise lava, o le maualuga o suga, lea ua i ai nei i fua, ua matua faateleina. O lenei mea e faʻatapulaaina ai le tele o fualaau fualaau taumafa mo faʻamatalaga faafomaʻi.

Faʻaaoga fomaʻi

O le tele o mea o loʻo aoga i fig fua e mafai ai ona faʻaaoga mo togafitiga faʻasoifua masani ma mo le sauniuniga o vailaau mo vailaau.

O faʻavae sauniuniga e faʻatatau i fua e faʻaaoga i le togafitiga o:

  1. afaina o le tino
  2. iron deficiency anemia
  3. fiva e maualuga le vevela o le tino,
  4. paʻu paʻu ma faʻamaʻi,
  5. cardiovascular problems
  6. mamafa le mamafa o mea mamafa
  7. afaina fua
  8. faaputuputuina o maa i totonu o le suauu ma le gall vladder.

Ae o fua o le laau o le mati e mafai foi ona i ai ni aʻafiaga itu, o lea e tatau ona amanaia ai le faʻailoga. E le mafai ona e faʻaaogaina i latou o loʻo maua i le maualuga o le suasusu gastric, o mea e mate ai fua. O fua e leaga i le gout. E i ai foi i tagata le tali atu i le laau o le mati, lea e tatau ai ona taofia le isi faʻaaoga.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

Iloiloina o faʻamatalaga e uiga i mea tau vailaʻau o fua o le mati, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina o loʻo faʻasaina i le maʻisuka. Ae ui i lea, o le tali e le mafai ona le mautonu.

O fualaau mamago e le o se maualuga maualuga. O le faʻamaufaʻailogaina o fualaau mamago i totonu o le 40, ma fou - 35. I le amataga o le faamai, e mafai e le fomai ona faatagaina le faaaogaina o lenei fua.

O fua e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 i le mauaina e le tagata maʻi le tele o mea taua ma tuufaatasia ai manaoga o aso taitasi mo vitamini ma minerale. O mea o le pectin e maua i fua e manuia ai le tino e ala i le faʻamamaina o le cholesterol, lea e taua foi i le maʻisuka. Ae e le mafai ona e faʻaaogaina se vaega o fualaau aina suamalie, e mafai ona tupu ai se mea leaga.

E i ai faʻamatalaga e maua i le maʻisuka, ae le o fua, ae o laulaau o le laau, lea e mafai ona maua ai le toto toto, atonu e aoga. E faʻaaoga e fai lauti. Ae ui i lea, e tatau ona e fesiligia lau fomaʻi mo se manatu i luga o se faʻamatalaga mo vailaau masani.

Fua leaga i le maʻisuka

Ae paga lea, i le tele o tulaga, o fomaʻi o loʻo musu pea e ave fig i le tagata maʻi.

Ma o le mafuaaga e le gata i le taua tele o le aoga o fualaau aina ma le maualuga maualuga o le suka.

O le aʻafiaga o le fua o le mati e faaopoopo i mea o iai i totonu o se polotini faapitoa, ficin, lea e mafai ona taofia ai le totoina o le toto.

I le maʻisuka, o lenei faagasologa taua ua leva ona faigata, e mafua ai le leaga o aʻafiaga mo manua ma maʻi paʻu.

O fualaau mamago ua tumu i le matautia. O latou tulaga taua aogā pe a maeʻa le gaosiga, o le aofaiga o le suka e toetoe lua faalua. O le mea lea, e le tatau ona e faatagaina oe lava e fiafia i nei fualaau mamago e oo lava i le amataga o le maʻisuka.

Fautuaga i tagata gasegase

E faʻavae i luga o faʻamaʻi toto, o le tulaga lautele o le tino, o le faʻaogaina o isi faʻamaʻi ma faʻafitauli, o le a mafai e le fomaʻi ona tusia le faʻamaoni saʻo.

Afai e talitonu le fomaʻi o le 'ai o fua o le a afaina ai le tino, e le tatau ona solia lea tulaga. O taunuuga e mafai ona sili atu ona matautia, aemaise lava i taimi mulimuli.

A maeʻa sea ituaiga togafitiga, o le a iai se faʻalauteleina o le inisalini e ono manaʻomia, ma o le tulaga o le paʻu poʻo isi itutino e mafai ona mamafa.

Afai e le vaʻaia e le fomai le fig, ona e le tatau ona faʻaleagaina. O le aofaʻiga o faʻatagaga e tatau ona faʻatalanoaina ma le fomaʻi ma tausisia i taimi uma lenei masani. E le gata i lea, e tatau ona manatuaina e na o ni fatu fou ma fig mama e le mafai ona i ai ni faailoga o le pala.

O fualaau e leai ni fua e maua ai vailaʻau matautia. O le 'aiina o fualaau aina e afaina ai le ola. Afai e faʻaulu mai fua, e tatau ona togafitia i latou ma le sili atu lapataiga, aua e mafai ona togafitia i latou i mea faapitoa e faʻalautele ai lo latou teuina.

O loʻo i ai se isi fautuaga mo le faʻaaogaina o mati i le maʻisuka.

Afai e faatagaina e le fomai se vaega itiiti o sea ituaiga meaʻai, e aoga le faia o faamalositino faaletino pe a maeʻa.

Ua faʻaititia le tau o musika, o le kulukose e faʻaaogaina malosi i sela, o lona faʻaoʻo i le toto e faʻaititia ma le manaoga ole maʻi mo le inisalini. E le gata i lea, e sili atu ona lelei le 'ai o le tamaititi i taimi muamua, i le taeao, pe a sili atu le malosi o le metabolism i totonu o sela.

Vitio faʻatalanoa

O a fualaau mamago e mafai ona 'ai e le maʻisuka ma o a mea e leai? Tali i le vitio:

O fua, o se fualaau maloloina ma lelei, e mafai ona tumu i le matautia. O faʻamatalaga e uiga i lona afaina e le mafai ona le amanaiaina, talu ai o le tele o suka i le fualaau aina e mafai ona mafua ai se oso malosi i le toto kulukose. Faʻatalanoa ma se fomaʻi e uiga i le talafeagai o lona faʻaaogaina e talafeagai. Ae e fautuaina le faʻaaogaina atoa o ia aʻafiaga ma suia ia fualaau figota i isi mea e sili atu ona lamatia ma faʻaleagaina.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Fua fou

O le oloa e aofia ai sina aofaiga o calorie - 45 kcal mo le tautua.

Aua le galo e uiga i vailaau aoga. Le lisi o vitamini ma minerale:

O metotia ma minerale o loʻo matauina foi iinei:

O se taunuuga, o le fua ole BZHU i le oloa e tutusa ma:

  • protein - 3.1 kalama,
  • gaʻo - 0.8 kalama,
  • carbohydrates - 57.9 kalama

O le faʻasologa o fuainumera o mati o le 35 iunite. Afai e te tuʻu i fafo, ona faʻatupulaʻia lea i le 45.

Faʻaeteete ma se atunuʻu

Faatasi ai ma le aofaʻi o mati oe manaʻomia e te matua faʻaeteete. O fualaau aina e aofia ai le tele o le kulukose, o lea o loʻo i ai se avanoa e tulaʻi mai ai le suka toto. E tatau ona amata le faʻaaogaina o le oloa i ni atigi laʻititi, ao matauina le tulaga o le tino.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Auala e filifili ai le saʻo

I le filifilia o fualaau fou, muamua lava, e tatau ona e gauai atu i ona foliga vaaia.

E tele nuances e mafai ona fesoasoani i le filifilia o se fusi matua:

  • Le lanu o le peel. E tolu fesuiaiga o le lanu o loʻo i totonu o mati. E aofia ai lanu meamata, lanumoana, lanumoana. Faʻalagolago i le ituaiga.
  • Fatu O le tele o fatu nut o lo oi ai i totonu o le fua (e oo atu i le 1,500 vaega). Afai e mafai ona vavae ma siaki, e le tatau ona e misia le avanoa ma faia.
  • Faʻaauau E tatau ona i ai le tetee i le malosi. I lenei tulaga, e le tatau ona faigata le fua. E tatau ona tuʻuina atu i ai e aʻafia ai.

Afai e le aumaia lenei oloa i le nofoaga o loʻo nofo ai, e mafai ona e faʻatau i totonu o le pepa faila. I lenei tulaga, e tatau ona e gauai atu i le gaosiga ma aso maeʻa.

Auala e filifili ai

O se oloa e le lelei na amata ona faʻamalosi e tele lava ina faʻatau atu. I lenei tulaga, o le mea malogo ua suia i le fou. Atonu e iai ni fua mo se vaitau o le tele o tausaga. I le taimi lava e tasi, o le a taofia ai ona meatotino.

O le galuega autū o le mea tonu, manatu o le filifiliga e le o le maua o fualaau mamago. O fua o loʻo faʻaaogaina i vailaau vailaʻau eseese, lea e mafai ona 'ona' ai. I lenei tulaga, o le fig o le a faʻaleagaina, ma e le manuia ai le tino.

Vaega o Filifiliga Faamaoni:

  • Lanu. O le tele lava o le lanu samasama matte, beige poʻo le paolo paʻepaʻe e tatau ona manumalo. O se mea iloga o le faʻaleagaina o le gaosiga o le lanu, susulu.
  • Faʻaauau O le oloa e le tatau ona avea ma tino. Mai le igoa lava ia e sau ai le manaʻoga mo se maʻa māgogo.

Talosaga

O fua mo le maʻisuka e fautuaina ina ia faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele. E tele uiga ma fautuaga:

  • Laʻu falaoa. O fua e le fautuaina mo le maʻisuka i le le mautonu le tele. Ona o le maualuga o le kulukose, o le maualuga o le suka i totonu o le toto e mafai ona tulai maualuga. I lenei tulaga, o le tino o le maliu e le tatau ona faigata pe ogaoga foi.
  • Faʻaititia le maualuga o le suka. O fua i le maʻisuka e mafai ona aoga i le faʻaitiitia o le suka. O lenei faagasologa e mafua ona o le tele o aogā aoga o loʻo i ai nei.
  • Pectin O le vaega malosi e mafai ai mea vevela ona alu ese mai le tino. E le faatagaina le faʻavaeina o le "leaga" cholesterol.
  • Potassium ma ficin. O nei vailaʻau e 2 e faʻamaʻi le toto ma faʻasalalau le faʻatagaina o le i ai o le kulukose.

O fualaau vela i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaosoina ai luga o le suka. O le mea lea, e le mafai ona faʻaaogaina i le i ai o lenei fomaʻi o le faʻamaʻi.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Contraindications

E le tatau ona faʻaumatia figota i mataupu nei:

  • O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o se mea e le masani ai. E toʻaitiiti mataupu o gasegase e mafua ona o le itiiti o le tele o suauʻu o loʻo iai nei.
  • Soo se faamai o le gastrointestinal tract. E leai se tulaga e fautuaina e faʻaaogaina ai le oloa mo nei maʻi (e aofia ai le gout, maualuga maualuga o le sua gastric, maʻi o le tino, o le gastritis sili atu ona leaga). I le taimi lava lea e tasi, e mautinoa o le tele o isi faʻasalaga nai lo le fefaʻatauaʻiga.

Aafiaga lelei ile tino

O le faʻaaogā tonu o mati o le a fesoasoani e faʻamaonia le tulaga o le maʻi.

O vailaau o loʻo i totonu o le oloa e faaopoopo i ai le tele o itu lelei:

  • Vitamin K. Pule o le faʻaaoga toto. O le le lava o lenei vaega o le a taitai atu ai i le umi o faʻatali mo le faʻasoasoaina. O le mea lea, faatasi ai ma lenei maʻi, ua fautuaina e faʻaaoga fua.
  • Potassium Auai i le metabolism, tulafono faatonutonu o le mamafa ma paleni o le tino (vai, acid).
  • Kalaku Vaʻaia i ponaivi. A aunoa ma lenei mea, o le aʻafiaga o le vavaeʻesea o le pelvis, vaʻai, vae vaivai, e mafai ona faateleina. O loʻo aʻafia le osteoporosis.
  • Manganese Saili se vaega i le metabolism, o le faʻavaeina o palatini, gaosiga, faʻamautuina o silasila, e talafeagai mo le gaosia o le cholesterol, nucleotides. Faʻatasi ai ma se mea e le atoatoa, o loʻo i ai taimi faʻatuai i le tuputupu aʻe ma le atinaʻe, ma o le aʻafiaga o faʻalavelave faʻapupula.

O lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai faʻamatalaga autu e uiga i fig ma ona fegalegaleaiga i le tino. Afai e te pulea au mea taumafa ma le maʻisuka ma mulimuli i le faasologa o le kulūkose, e mafai ona e 'aina lenei oloa i ni mea laiti. O le mea lea e leai ni faafitauli ma allergies, o tagata e mafatia i lenei maʻi e amata laitiiti.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

O aoga o mati

  1. Faia galuega autu e faaleleia ai le toto, o lona fatuga. Faʻalaguina le hemoglobin, faʻateʻaina le mamafa o le intracranial ma arterial.
  2. Faʻaleleia le gaioiga o le ate, tui, fatugaʻo. Ae peitai, afai o le maʻisuka eo faatasi ma faʻamaʻi o nei totoga i totonu, e aoga le feutagai ma se tagata poto faapitoa faapitoa aʻo le i faʻaaoga fua.
  3. O loʻo faʻaalia mo le faʻaaogaina o veins varicose, thrombophlebitis ma isi faafitauli o lenei ituaiga. E taofia le atherosclerosis e ala i le faʻamamaina o toto toto mai pusa cholesterol.
  4. Faʻamaʻa meaʻai ma totoga o le tino mai mea oona, mea leaga, ma isi mea faʻaleagaina. Faatasi ai ma lo latou i ai, o le maʻisuka o le a pagatia mai faafitauli o le gaogao ma le gasegase lemu.
  5. O teuteuga eseese ma meaʻai ua saunia i luga o mati e fesoasoani e tau ai le malulu, laryngitis, pneumonia, bronchitis. O le vai e faʻamamaina ai vaalele o le pulou.
  6. O fua e galue o se mea masani. Faʻaaogaina masani o fua o le a faʻaaogaina ai faʻafitauli i le galuega a le esophagus. O fua e 'ai faʻamalosi, faʻamaʻi, faafitauli ma le manava ma le manava.
  7. O le oloa tuʻuina atu e faʻateleina ai le metabolism, o le mea lea, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le ono mafai ona avea ma mea sili ona mamafa pe maua ai le mamafa o le tino.

Fualaau mamago mo le maʻisuka

  • I le taimi o le vevela o togafitiga, o le susu uma lava e mafua mai i le mati, ma e tusa ai ma lea, o le aofai o suka o loʻo i ai le faateleina. Afai o fualaau suamalie fou o le kulukose e tusa ma le 20%, ona oʻo lea i fualaau mamago e 60%.
  • I le taimi lava lea e tasi, o loʻo faʻalautele le kalori i se vaega e mamafa ile 0.1 kilokalama. e tusa ma le 224 kcal. O sea oloa ua solia mo le maʻisuka ona o le maualuga o lona taua ma le suka.
  • Talu ai o fualaau fou e lauiloa mo le faʻaitiitia o le maualuga o le toto, o lenei meatotino ua matua leiloloa lava pe a uma le faʻamago. A maeʻa ona faʻapalaina ia fualaau mamago vave ona oʻo atu ai i le oso i le kulūkose ma faʻalavelave ai le ala o le maʻi.
  • E tatau ona malamalama o le taimi e faʻaumatia ai, o le a le gata ina e faʻamalolo le tino, ae o le a oʻo ai foi le afaina tele. Pe a faʻapipiʻi meaʻai, e taua le vavaeeseina o meaʻai uma ma le maualuga o le faʻasalalau ma le kalori.
  • Afai e te manaʻo pea i se mea suamalie, e tasi i le masina e mafai ona e togafitia oe lava i fualaau mamago i se aofaiga e le silia le 10 kalama. O lenei mea e le afaina tele pe afai o togafitiga uma o maʻisuka e ave i se taimi talafeagai. Ae ia i luga o le tagata suʻesuʻe.
  • Filifiliga ma le Faaaogaina o Fua

  • E matua faigata tele le pikiina o fua o le a suamalie ma sili ona manaia. E masani lava i luga o fata e tuʻuina atu fualaau aina i le tofo o le "leai", vai. Pe a filifilia, faʻalogo i le maualuga, o fua lelei o loʻo mamafa. Pe a faʻamalosi, e le faʻaleagaina, toe foʻi atu i lona tulaga muamua.
  • Aʻo tautala e uiga i le tofo, o mati e mafai ona suamalie, meli pe suamalie ma inu. O le ituaiga muamua e aofia ai fua tetele, o le lona lua - faʻataʻitaʻiga laitiiti. O le faʻaleleia o mati e faia i luga o se manava leai.
  • Aʻo leʻi faʻaaogaina, fufulu i le vai malulu. E mafai ona e 'aina lelei mati, sei vagana ai "vae" i le pito i lalo. Latou te lafoina.
  • O fua e mafai ona faʻatagaina i le maʻi na tuʻuina atu, ae naʻo le fomaʻi fou. Pe a ave ni fualaau mamago, e te tafe le lamatiaga o meaʻai i le kulukose toto. O le mea lea, aua le toe osofaia se taunuuga. Fiafia le fig i le vaitau fua. A o leʻi folasia atu se oloa fou i le taumafataga, ia mautinoa e leai sau faʻalavelave.

    Tuua Lau Faamatalaga