Faailoga o le kanesa Pancreatic - faʻamaumauga o suʻega i Oncoforum

O le cancer antigen CA19-9 o le faailoga muamua lea mai le vasega o antigens e fesoʻotaʻi ma paʻu o lelatini tumutumu (CA125, CA15-3, MCA, PSA) na maua ma faʻaalia o se taunuuga o le faʻaaogaina o tekinolosi.

CA19-9 o le mucin-sialo-glycolipid ma le mamafa o le mamafa o le 1,000 kDa.

O le taua o le mamafa o le faailoga i le toto toto o se tagata matua, tagata soifua maloloina o le 40 iunite / ml. I le aso 15 o le vaitaimi o le feiloaʻiga, o le faʻaitiitia o le faʻamaonia o faamaumauga o loʻo tusia i le 50% o mataupu. Mo le 100% o tagata gasegase i le amataga e leʻi maualuga (64-690 U / ml) CA19-9 concentrations, o le oti na faamauina mulimuli ane nai lo le 17 masina, nai lo le 4 - e le o le faʻamatalaga o faailoga (75-24 000 U / ml), manino sili atu i tau aofaʻi.

O le leai o se mausali aʻiaʻi o le suʻesuʻega CA19-9 e mafua ona o le i ai o se faʻalautele tele o faʻamaʻi ma tulaga faʻaleagaina, ia o loʻo faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le maualuga o lenei faʻatoʻa:

• maʻi tuga o le le faʻataʻotoina o le tino - o le hepatogenous ma le cholangiogenic carcinoma, o le kanesa o le pepeti o le talo, o le manava, o le tino, o le ovaries (aemaise lava o le kanesa o le maʻisuka),
• faʻamaʻi o le ate ma le biliary tract,
• pancreatitis (gasegase ma gasegase),
• faʻamaʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O faʻamatalaga mo le suʻesuʻega o le maualuga o le CA19-9 e matua tulai mai lavafaatasi ma maʻi mama o nofoaga nei:

• manava
• mama
• ate
• pancreas,
• ogaoga lapoa,
• faʻamatalaga,
• ovaries (aemaise lava le kanesa o le ituaiga kanesa).

O le faateleina i le CA19-9, pe a faatusatusa i le tulaga o le faasinomaga, e moni lava ma le kanesa o le pancreatic pe a oʻo atu le maualuga o le paʻu i le 3 cm. O le mea lea, o lenei suʻega e le ausia manaoga e faʻaoga i metotia e iai faʻamoemoe lelei mo le faʻaaogaina e fai ma suʻega.

Atinaʻe faʻamuamua> 1,000 U / ml, e pei o se tulafono, o loʻo faʻaalia ai se isi faʻaopoopoga o le neoplasm - e oʻo atu i le tele 5 cm. O suʻesuʻega faʻapitoa e faʻaalia ai e naʻo le 5% o faʻasologa tutusa e tumau pea ona faʻaogaina.

O le maualuga o le CA-19 o loʻo faʻaalia manino ai le fesoʻotaʻiga ma le natura o le falemaʻi o le faʻamaʻi, o le mea lea, o le suʻesuʻega e faʻatatau i ai o loʻo suʻesuʻeina, e fai ma tulafono, i le faagasologa o le mataʻituina o le maʻi.

O le atinaʻeina o se toe faʻaleleia o meaola o le faʻamaʻi ma / poʻo le iai o metastases o le tumutumu muamua e toetoe lava a faʻatasi ma le faʻateleina o le maualuga o le antigen o loʻo fesiligia.

O le tele o isi antigens na faailoaina i totonu o le tino o le meaʻai: CA50, CA242, CA494, DU-PAN-2, SPAN-1.

E le gata i lea, o le faʻamaoni o le itu mulimuli e sili atu, ma o le faʻalauiloa o le faʻaalia e itiiti ifo i lena uiga mo le CA19-9. I le 50% o tagata gasegase, o se suʻega mo le CA-125, lea e sili atu ona patino mo le kanesa o le tino, atonu e lelei.

Ae paga lea, o le faateleina o le maualuga o nei faailoga e na o le tulaga le mafai ona fofoina o le faamaʻi.

O loʻo i ai le faʻapupulaina o faʻamatalaga e lagolagoina ai le taua o le fuafuaina o le fua o le testosterone o le satiki ma le dehydrotestosterone i le kanesa o pancreatic.

O tulaga taua o se tutusa tutusa

95% o maʻi uma o le manava o adenocarcinomas. O le mafuaaga lena pe a faia e fomaʻi
Afai latou te talanoa e uiga i le "kanesa o le manava," o lona uiga o le adenocarcinoma, ma isi mea uma o loʻo maua i le morphological o loʻo faʻaalia eseese. E mafua mai i le aʻoga, metastasis.

Mo le togafitiga o le kanesa gase, e tolu auala autu e faʻaaogaina: taotoga, radiation ma chemotherapeutic - eseese ma ituaiga o faʻapotopotoga eseese. O le auala togafitiga ua filifilia e fuafua i le faʻaauau o le faagasologa ma le tulaga o le maʻi. O le taotoga masani e tumau pea i le "tulaga auro" o le faʻalauiloa.

Pomoraic markers markers

O le faailoga o le kanesa o le pancreatic CA 19-9 i tagata matutua o loʻo faʻalilolilo e sulu o totoga o le bronchi ma le digestive system. O lona maualuga e mafai ona faateleina i le kanesa o le pancreas, rectum, lapoa lapoa ma le tootoo ma le vevela. O se laʻititi laʻititi i le maualuga ole faailoga o le kuluma CA 19-9 o loʻo taʻua i le pancreatite ma le leʻoʻoʻo, o le hepatitis, cirrhosis, cholecystitis, maʻi o gallstone.

E masani ona manaʻo le fomaʻi e iloa le taunuʻuga o le auʻiliʻiliga i luga o le maualuga o le CA 125. E maua mai i le fetus e le epithelium epithelium o le faʻaogaina ma le manava o le tino. I tagata matutua, e faʻapipiʻiina e ala i le manava. O lona faʻaogaina e masani lava ona tupu i luga o le tino vaivai o le pancreas. E mafai foi ona suʻesuʻe lenei faailoga o le kuluma e ala i le suʻeina o tagata mamaʻi o loʻo masalomia le kanesa o le ate, manava, ma le saʻo. Ole maualuga o le faailoga o kuluma tumo CA 125 e mafai ona faateleina i le maualalo i le taimi o le maʻitaga, hepatitis, cirrhosis, pancreatitis.

O le suʻesuʻeina o le maualuga o le faʻamalama CA 72-4 e faʻatinoina ma le masalomia o le kanesa o le pancreatic. O lenei faailoga o le tumutumu e maua mai i vailaau epithelial. Ole maualuga o le faailoga o le kuluma CA 72-4 e mafai ona faateleina i le tulaga o le pancreatitis, o nisi o maʻi palacreatic ma aʻo maitaga.

O le isi faailoga, o le maualuga lea e faateleina i le kanesa o le pancreas, o le faailoga o le tumutumu AFP po o le alpha-fetoprotein. E maua mai i le ie o le fusi, ma i tagata matutua ma tamaiti i le ate. Ole maualuga ole maualuga o le faailoga o le oncological marker ACE e mafai ona faailoa ai le iai o le kanesa o le pancreas, colon poʻo le ate. I le kanesa o le pancreatic, o le maualuga o le tele o faailoga o le a faʻatulagaina i le taimi e tasi.

O le faailoga o le muamua filifiliga mo suʻega o le kanesa o le tuumao tu Moto Tu M2-PK, poʻo le tumutumu o le toto mumū M2 Masalo. O lenei faailoga o le tumama o le metabolic e atagia ai se suiga i faiga faʻafesoʻotaʻi i totonu o siama o le tumutumu maʻi. O le M2-RK Tumo o se mea maualuga o le kanesa o le kanesa, lea e manatu o se ituaiga o "faailoga o le filifiliga" mo le togafitia o le faagasologa leaga i totoga eseese, e aofia ai le pancreas.

O le faailoga eletise mo le pancreas o le CA 50 marker (Tumau marke). O le sialoglycoprotein lenei, o loʻo i luga o le epithelium ma i totonu o meaola ola. O le mea muamua lava o le kuluma o le kanesa o le pancreatic. O lenei siama o le tumutumu o loʻo i ai se lagona maualuga o le mafaufau i le paʻu nai lo le CA 19-9.

Faʻailoga mo le faʻamalamalamaina o le kanesa o le kanesa o le pancreatic

O le faʻasalalau o faailoga o le tumama pancreatic e faʻamoemoeina i ia tulaga:

i le i ai o cysts, pseudotumor pancreatitis ma isi neoplasms pancreatic,

afai e te masalomia le kanesa o le pancreatic,

mo le suʻesuʻeina o le atoatoa o le aveesea o le tino i le taimi o taotoga,

ia mataʻituina le lelei o togafitiga o le kanesa,

ina ia mafai ai ona valoia le ala o le kanesa,

ia iloa le tulaga o le faʻamaʻi o le gasegase poʻo le toe faʻafoʻi o le kanesa o le pancreatic.

Faʻailoaina o le taunuʻuga o le auʻiliʻiliga mo faailoga o le kanesa pancreatic ma le masani o faʻamatalaga

O le faʻamaoniaina o taunuuga o se suʻesuʻega o faailoga sikola e manaʻomia ai ni tomai patino. O le faamatalaina o le auiliiliga e tatau ona faia e le fomai o le fale suesue lea na faia ai le suʻesuʻega. O taunuʻuga o suʻesuʻega o faʻamaʻi o kuluma atonu e le tutusa i totonu o potu suʻesuʻe. E faʻalagolago i le metotia o suʻega toto mo faailoga o le kanesa.

O le fale suesue na faia le suʻesuʻega e tatau ona faʻaalia ai faʻataʻitaʻiga faʻafeiloaʻi ua taliaina i lenei fale suʻesuʻe. O le fua faatatau o laumei o le kanesa o pancreatic o loʻo faʻaalia i le laulau.

O fua faʻataʻitaʻi o le kanesa Pancreatic

O le a le mea e iloa ai le tumutumu

I totonu o le tino o soʻo se tagata ei ai se numera faapitoa o fomaʻi tumo. Latou te maua mai ni puipuiga patino e ulu atu i le toto. Faatasi ai ma le tuputupu ae o le paʻu, o le fuainumera o na siama e faateleina le tele o taimi, lea e mafua ai ona faateleina le faateleina o mea o loo i totonu o faailoga o le kuluma i totonu o le toto.


Eseese o faailoga o le tumo o uiga o okeni eseese Glycoprotein CA 19-9 o se porotini faapitoa mo le kanesa o pancreatic. O lenei faailoga e maua mai i vaitusi epithelial o le vaega o meaʻai. Faatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga o le mafaufau, o lona aofaiga i le tino e faʻapupulaina ai. O le mea lea, o le siʻitia o le maualuga o le CA19-9 e mafai ona avea o se faʻailoga o le faiga o le toto o le pancreas.

E sili atu i le 45% o tagata mamaʻi ma le carcinoma o lenei okeni na sili atu i le taua masani o le faailo. Faʻalagolago i le faʻatupulaia, e mafai e le tasi ona faʻamasino le faʻaaogaina o kuluma tumo:

  • pe'ā faʻatupulaʻia le CA 19-9 i le sili atu ma le 1000 iunite i le lita, ona oʻo loa lea i le metasisi i le lymph,
  • o se maualuga e sili atu i le 10,000 U / ml o loʻo faʻaalia ai le faʻavasegaina o hematogenous, lea e masani lava mo le fa o le taimi o le maʻi.

E le gata i lea, e tusa ai ma lenei faailoilo, e mafai ona tatou manatu o le a mafai ona faia se togafitiga lelei o neoplasm:

  • i se maualuga e sili atu i le afe Units / ml, na o le lima pasene o tagata gasegase e mafai ona faʻaaogaina,
  • i totonu o maʻi o loʻo i ai se faʻamaoniga e oʻo atu i le afe Units / ml, sili atu i le afa e mafai ona faʻaaogaina.

Taua! E ui i le mea moni e faapea, o le faateleina o le tulaga o faailoga o le uiga lea o nisi o ituaiga o togafitiga i luga o le eleele, o nei faʻataʻitaʻiga e leʻo iai ni faʻamaumauga maʻoti. O le mea lea, o le suʻesuʻega e tatau lava ona atoatoa ma e aofia ai foʻi metotia o suʻesuʻega.

Faailoga mo le suʻega mo faailoga o le kuluma

O se auiliiliga o le maualuga o faailoga o laumei pancreatic ua fautuaina i mataupu nei:

  • siakiina o faiga faʻavavelosi,
  • fomaʻi mama
  • o le i ai o faʻamaoniga e iloa ai le maʻi o le kanesa,
  • pseudotumor form of pancreatitis.

I le taimi lava e tasi, o le auʻiliʻili e masani ona faʻamatalaina o se suʻesuʻega, o lona uiga o le faailoaina o tagata maʻi ma le masalomia o le kanesa o le gland i le toʻatele o tagata.


O le toto sampling mo faailoga o le vavalalata e faia mai se vein

A maeʻa togafitiga o le paʻu, o le aofaʻiga o le CA 19-9 e faʻamoemoe mo maʻi. E taua lenei mea ina ia mafai ai ona fuafua le aoga o togafitiga ma faʻatalanoa le isi atinaʻe o le faʻamaʻi. E le gata i lea, o ia ituaiga o gasegase e masani ona tofotofoina ina ia vave iloa ai le toe faʻafoʻi poʻo le metastisi o le paʻu.

Vaʻaiga o makalama tumama LCD

E iai ni ituaiga o faailoga faʻailoga e mafai ona faʻaalia ai le i ai o se paʻu o le pancreas ma isi totoga o le digestive system. A maeʻa le faia o ni suʻesuʻega, e mafai ona manatu o le a le okeni e mafua ai le maʻi.

FaailogaNormFaʻapitoa
SA-242E le silia le 30 iunite / mlE maua mai i sela o le kanesa. O se faʻaopoopoga e matauina i le i ai o le faʻaogaina o gaioiga i totonu o le okeni, cystic ma tumo formations. Faatasi ai ma le faateleina o lona maualuga, o se siitaga o le aofaiga o le CA 19-9
CA 19-9E oo i le 40 iunite / mlO lenei faailoga o le kanesa o le pancreatic ua gaosia e le gata i tisipesa o le vaega o meaʻai, ae faapena foi i sela o le epithelium bronchial. O se faʻaopoopoga o mea e mafai ona faʻaalia ai se faʻaogaina o le tino i totonu o le pancreas, gall ves or intestines. I faʻamaʻi pipisi, cholelithiasis, cirrhosis, e mafai ona maitauina le itiiti ifo o le tulaga faatagaina.
CA 1256.9 iunite / mlE maua mai i sela o le vaega o le manava, ae o le kanesa o le pancreatic ua maualuga lona maualuga. O sina siitaga laitiiti i le toto e mafai ona tupu i le taimi o le maitaga, ma le cirrhosis, hepatitis, pancreatitis
CA 72-420-30 iunite / mlE maua i luga o sela epithelial o le intestinal. O le maualuga o le lauiloa e lauiloa i mataupu tutusa e pei o le faailoga muamua
AFP5-10 iunite / mlO lenei faailoga e gaosia mai i lela o le ate. O se faʻaopoopoga o mea e mafai ona taʻu mai ai le togafitiga o le toto o lenei totoga, pancreas poʻo le togafiti. E tatau ona faʻamalamalamaina i isi faailoga
Tu M2-RK0-5 ng / mlO le gaosiga o lenei faailoga e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le gataifale i le tulaga faʻalaulele i le taimi o le tuputupu ae o le tumo. O se polotini faapitoa lea o lona maualuga e maua i le kanesa o le gland.
CA 50E oo atu i le 225 iunite / mlE maua i totonu o sela o mucous membranes. E manatu o le faailoga pito sili ona maʻaleʻale o le faiga o le paʻu.

Pancreatic tumors

Afai o le maualuga o soʻo se faailoga o loʻo lisiina i luga e faʻapitoa i luga aʻe o le faʻasinotonu faʻamaonia, e mafai ona taʻu mai ai le i ai o faʻamaʻi nei:

  • vailaau faʻamaʻi pipisi
  • fomaʻi o le ovary poʻo le gall vladder,
  • fulafula o le ate, pancreas, cirrhosis,
  • gallstone faamaʻi.

Faʻamaumauga o suʻesuʻega

Ina ia fuafua le maualuga o faailoga, e tatau ai ona ave le toto veʻa. A o leʻi faia lenei mea, e tatau i le tagata maʻi ona faia ni sauniuniga mo aso e tolu. E fautuaina le tele o suʻesuʻega - faʻafetai i lenei mea, e mafai ona e faʻateleina le faʻamaoni o le iuga.


O le toto toto e tatau ona faʻaaogaina e fuafua ai le fua o le paʻu

O le toto samples e faia i le taeao, e le tatau i le tagata maʻi ona 'ai ma inu mo le 8 itula aʻo leʻi faia le taʻaloga. Mo le 72 itula, e le mafai ona inu ava malosi pe tago i vailaʻau faʻamalosi pipisi. E tatau foi ona e lafoaia gaʻo, falai ma ulaula. I le aso o le suʻega, e le mafai ona e ulaula ma ave vailaau, o le a faʻaaogaina le gaioiga.

O tagata maʻi e togafitia mo le kanesa e tatau ona tofotofoina i ni nai taimi i le tausaga. I lenei tulaga, e manaʻomia faʻatalanoaga masani ma le fomaʻi, lea, afai e tatau ai, o le a faatonuina ai isi suʻesuʻega faaopoopo.

Oncomarkers faʻatasi ma isi metotia faʻamalosi e mafai ai e oo lava i le vave amata ona iloa le i ai o le tupu o le toto i se maʻi. Ae peitai, o le faateleina o le maualuga o nei puipuiga e le o mautinoa ai le maua o le kanesa. Naʻo se suʻesuʻega auiliili e mafai ai ona e faʻatuina le maʻi.

Pe a tofotofoina mo faailoga o le kuluma

O le faailoga o le kanesa o le pancreatic ua faʻatulagaina e pulea ai le ala o le faʻamaʻi. O le auala autu o togafitiga o mea e maualalo ifo i lalo o le gland ua taʻua o le togafitiga. O le mea lea, o se taunuuga o le vaeluaina o le taimi, o lenei auala e lelei tele e iloa ai le toe faʻafoʻi o maʻi o le kanesa o le pancreatic. I le faʻaopoopoga, o le antigen o loʻo faʻaaogaina e iloilo ai le i ai o metastases aʻo leʻi faia taotoga, e faia ai se suʻesuʻega tulaga ese o le kanesa ma faʻamaʻi o le auala mama.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le kanesa o le pancreas, o suʻega mo faailoga o le kuluma e tatau ona faia i mataupu nei:

  • faitioga o tiga ogaoga i le vaega pito i luga o le peritoneum, le alualu i luma o le jaundice, mamafa tele o le leiloa,
  • mataʻituina o le gasegase ma le siakiina o aʻoaʻoga lua pancreatic,
  • o fua o le tumutumu ua fuafuaina mo masalosalo o le toto o le manava ma le fatu.

E siaki foi mo faailoga o le vavao:

  • afai e masalomia le faʻaaogaina o vailaʻau,
  • siaki le aoga o togafitiga o le kanesa,
  • faatasi ai ma le suʻesuʻeina o le atoaga o le faʻaumatiaina o aʻoaʻoga.

Ituaiga ituaiga o siama o le mucosa gastrointestinal

O se suʻesuʻega o le kanesa o le pancreatic o loʻo iloa e le faʻamaoniga o le tele o faailoga o le tumo, ACE ma isi antigens, lea ua vaevaeina i:

Ma faʻamaʻi foʻi faailoga o le:

  • faailoga patino - taʻu mai le i ai o se kanesa tuʻu ese
  • e le o ni faʻamatalaga faapitoa - o se faʻaopoopoga o lo latou tulaga faʻapitoa e tupu i ituaiga uma o kanesa.

Ituaiga ituaiga o fua o le tumo i luga o le pancreas:

  1. Tu M2-PK o se faailoga muamua o le faʻamalama o le kuluma i le mauaina o se tulaga le lelei i totonu o le gland pan. O le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia ai le soliga o mea faʻalavelave metabolic o loʻo matauina i totonu o sela o se mea e le lelei. O lenei faailoga e manatu o se polotini o le kanesa tuusaʻo tonu. M2-PK o le faailo lea o filifiliga na faʻaaogaina e faʻavasegaina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, lea e faʻatuina i totoga eseese, e aofia ai le paʻu.
  2. CA 125 - o se siama o le kanesa o le tino e gaosia e gaʻo aisa. O lona faʻaogaina e maualuga lava i taimi uma pe a iai se auala vavae i totonu o le gland pan. Faʻatasi ai ma sina faʻaititia o le faʻaogaina, o loʻo taʻu mai ai le faʻavaeina o le hepatitis, cirrhosis, pancreatitis, le vaitaimi o le faʻamaʻi.
  3. CA 242 - e ulu i totonu o le toto mai fatu totoga mama. Ona o lona faatasi mai, o meaola le lelei i le manava ma le iniseti ua iloa, faapea foi le kanesa o le pancreatic. O le faʻaopoopoga e faʻapupulaina i le pancreatitis, taula ma faʻavae i le mucosa gastrointestinal. Faailoa le faailo faatasi ma le 19-9.
  4. CA 19-9 - e pasia mai sela o le bronchi. O lona faʻateleina o le uiga lea o faʻamaʻi pipili o le ate, o le paʻu, o le gaʻo, o le gastrointestinal tract, the metastases bone. Ole laʻititi laʻititi o le faailo e tupu i faʻamaʻi o gland, cirrhosis, pe a iai ni maa i le gallbladder.
  5. CA 72-4 - e maua mai i vailaʻau epithelial ma mafai ai ona talanoa e uiga i le i ai o se tulaga leaga o le faʻaogaina o le gland. O le siʻitaga laʻititi i le fuataga o loʻo faʻaalia e mataupu lava e tasi e fai ma faailoga 125. O le faʻateleina o faʻamaʻi o le kanesa e mafai ona faateleina pe a iai le pancreatitis, o ni mea lelei, aʻo faia le tamaititi.
  6. AFP - e faia i totonu o sela o le ate. O lona tuputupu aʻe o loʻo faʻaalia ai le kanesa o le pancreas, o le ate ma le tino o le kolone. O le tau e auʻiliʻili faʻatasi ma isi faʻailoga.
  7. CA 50 o le tau faʻatautaia e maua mai i masini mucosal. O le faʻaopoopoga e faigofie tele i siama o le toto i le suʻeina o le kanesa.
  8. PSA - o se faailoga o le prostate, o se antigene maaleale, o loʻo faʻaalia ai le i ai o le kanesa prostate.
  9. O le CEA o se kanesa-o le antigen, e gaosia i le taimi o le gestation e le fetal. O le faailoga e matauina i le faateleina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi mafai o le gastrointestinal tract, oncology o totoga fafine. O se mea e le taua tele e taʻu mai ai le maualalo o le tino, o le i ai o le gasegase, faʻatasi faʻamaʻi, o le pancreatitis, o le hepatitis, ma faʻamaʻi ate.

E taua le malamalama o tulaga faatauaina o se isi faailoga e mafai ona tuputupu ae ona o le atinaʻeina o faamaʻi eseese. O le mea lea, mo le siaki saʻo o le maʻi, e tele ituaiga o antigens e faʻaaogaina.

  1. I luga o le oncology pancreatic - CA 242, CA 19-9.
  2. Kanesa i totonu o le manava - CA 242, CEA.
  3. Vaʻa leaga i totonu o suʻesuʻega - AFP.
  4. Faʻasologa o gase - CA 19-9, CEA, AFP.

Faʻamatalaga faʻamaonia

O le faʻamoemoeina o le faʻamalama o le paʻu mo le kanesa o le pancreatic o le aoina mai o le toto mai se vein. O suʻega e faia e suʻega suʻesuʻe i suʻesuʻega i le mavae ai o le 3 aso o sauniuniga.

E fautuaina e suʻe suʻega i se tasi o fomaʻi, o le a mafai ai ona iloa le mea saʻo.

Sauniuniga

Ina ia faʻateleina le faʻatuatuaina o le suʻesuʻega, e tatau ona tausisia nisi o tulafono:

  1. O le toto e ave i le taeao, ao le manava e tatau ona leai.
  2. O le taumafaina e taliaina i le 8-12 itula aʻo lei ave le toto.
  3. O se aso ao lei faia le suʻesuʻega, aveese le falai, ulaula, suauu mai le meaai, ma faʻaeteete faʻapitoa mea manogi.
  4. Mo le 3 aso e faasaina le inu ava malosi.
  5. I le aso o le suʻesuʻega, ulaula ma inu vailaʻau e le taliaina.
  6. Aʻo lei oʻo i le aso o le suʻega, ua fautuaina e malolo, ae le o le mamafa o le tino faaletino.
  7. Aloese mai popolega i le aso na muamua atu.

I le togafitiga o le kanesa o le pancreatic o loʻo iai, e manaʻomia ile suʻega toto 2-3 taimi i le tausaga. Ina ia mafai ona e iloa saʻo saʻoga o le paʻu o le paʻu o le pancreatic i le kanesa o le pancreatic, e tatau ona e fesiligia muamua se fomaʻi.

Tulaga masani ma togafitiga i taunuuga

O le mamafa o le faailoga o loʻo faʻaalia e ala i le i ai o le faʻavae o le fale, lea e faʻaalia ai le mea o loʻo tupu.

I le tulaga o le tulaga masani, o le auiliiliga mo faailoga o le paʻu o le le lelei o le a le maua i se tagata soifua maloloina pe latalata i lenei tau. I le numera numera, o le masani e 0-34 iunite / ml.

O le faʻamoemoega e faʻaalia ai mea nei:

  • o le tagata e atoatoa lona soifua maloloina
  • aafiaga lelei o togafitiga e faasaga i le kanesa,
  • o le i ai o se pulu i le tulaga o le fausiaina.

I lenei tulaga, o le faaitiitia o le malosi o le antigen i suesuega a tagata taitoatasi e le o faailoa mai ai le i ai o se faagasologa o suiga. E tupu foi o le CA 19-9 o se faailoga o le kanesa o le ate, o le gastrointestinal tract.

Aʻo iai se faʻatupulaʻia o le faʻatupulaia, o loʻo faʻaalia ai le i ai o le oncology. O le maualuga o le tau, o le tele o le taulaiga. E tusa ai ma le faʻamaoniga o se mea faʻapitoa, o loʻo tautala le oncology e uiga i le i ai o mea faʻafefeteina e tu mamao.

O le maualuga o le faʻamalama o le tino o le sili atu i le 35-40 iunite / ml o loʻo matauina i faʻamaʻi nei:

  • gasegase gasegase o le gasegase,
  • tumo formation i luga o le gall vesch, ovaries,
  • o se mea e masani ona masani ai i totonu o fatu o le ate, cirrhosis,
  • le i ai o maʻa i le talo.

Faatasi ai ma faailoga maualuga, o le kanesa e le o matauina i taimi uma. O le mea lea, faatasi ai ma se suʻega o le toto, o loʻo faʻaaogaina ai isi metotia faʻamaʻi.

  1. Faatulagaga
  2. X-ray analysis.
  3. CT
  4. MRI
  5. Metotia suʻesuʻe ma le siaki elemene.

E ese togafitiga. O mea uma o le a faʻalagolago i le a le tulaga e iloa ai le maʻi. Pe a fuafuaina le faʻamaʻi i le tulaga o le faʻavaeina ma le faʻatinoina o se suʻesuʻega maeʻaeʻa, o le a lelei le taunuʻuga, ona faatonuina lea e le fomaʻi togafitiga.

E manaʻomia e le tagata manua ona mulimuli i fautuaga ina ia mafai ai ona faia ni faʻataʻitaʻiga mai togafitiga faʻamalosi.

O le taotoga e manaʻomia pe a itiiti ifo i le 950 iunite / ml le CA 19-9. Afai o le tau e sili atu i le 1000 iunite / ml, o se faailoga matautia lea e faailoa ai le ogaoga o soliga i isi totoga, ona le mafai lea ona aloese mai togafitiga. O le siakiina o komiti e galue i aso uma e faia le taotoga mo le kanesa VMP.

O afea e tatau ai ona ou maua se faailoga o le kanesa o le pancreatic?

O le siakiina o faailoga o le kanesa o le pancreatic ua fuafuaina mo faailoga nei:

  • faʻasalaga faʻapitoa o tiga o le manava, faʻamaʻi pipisi, faʻavave vave le paʻu o le mamafa o le mamafa, jaundice (faʻatasi ai ma se tumutumu i le vaega o le ulu pancreatic) ma isi faʻailoga e aliali mai ma suiga leaga i le gland,
  • tulaga lamatia avanoa mo le kanesa o le gland (faʻamalosi, ulaula, ava malosi, maʻi o le maʻisuka, oona, pancreatitis e masani ai, maʻi palapoto ma isi),
  • siakiina o se foliga o le toto i le ulu, tino poʻo le siʻusiʻu o le gland i le taimi o ultrasound mo soʻo se isi mafuaaga,
  • mataituina le aoga o se taotoga poo isi togafitiga,
  • masalomia o gasegase o le kanesa poʻo le tuai ona toe faʻaleleia pe a uma togafitiga,
  • faigata i le filifilia o togafitiga faafomaʻi.

O le sauniuni mo se auiliiliga o faailoga o le kuluma e aofia ai le mulimuli i nai tulafono faigofie:

A maeʻa le taotoga ma isi togafiti togafitiga (faʻamalositino, chemotherapy), o le tagata gasegase e mataituina e se fomaʻi. O le fuafuaga tulitatao e aofia ai le toe faia o suʻega o toto mo faailoga o le paʻu. O le suʻesuʻega muamua e faia ile 1-2 vaiaso i le maea ai o taotoga poʻo le faʻauʻuga o se togafitiga faʻafesoʻotaʻi. Ma, mo le 2 tausaga, o le suʻesuʻega e faia 1 le taimi i le 3 masina, a maeʻa - 1 taimi i le ono masina mo le 6 tausaga.

O le tau o suʻesuʻega i nofoaga eseese o togafitiga ma togafitiga e mafai ona eseese. O le masani lava o le tau o le auʻiliʻiliga mo le tasi maka, ua faʻaalia, e mafai ona fesuiaʻi mai le 800 i le 1,500 rubles, e faʻatatau i le falemaʻi ma le ituaiga o kuluma.

Pancreatic malignancy (ICD-10 numera C25) o se maʻi sili ona matautia, e masani lava ona iloa i taimi e tuai, pe a le toe aoga le togafitiga. O le taua tele mo le faʻateleina o le maʻi o le tagata maʻi o le vave iloa lea o togafitiga ma le vave vave o togafitiga. O le auala e le osofaʻi - o se auiliiliga o faailoga o le kuluma - e tatau ona aofia ai i le fuafuaga o suʻesuʻega mo le oncology pancreatic.

E i ai ituaiga ituaiga o antigens o le kanesa (faailoga muamua ma le lua), o le faateleina o le toto lea e faailoa ai le i ai o se maʻi mama, o lona telē, ma le foliga mai o metastases. O le naunautaiga o le faʻaogaina o faailoga o le kanesa e faia foi e filifili ai togafitiga togafitiga ma mataʻituina le lelei o le togafitiga.

Mo le vave iloa o le oncopathology, e tatau ona talosaga mo se taimi atofaina ma se fomai suʻesuʻe i luga o le falemaʻi ile falemaʻi faʻapitoa ma suʻesuʻeina. O se tasi o falemaʻi faʻaonapo nei o loʻo iai le tele o iloiloga lelei mai maʻi o le Kashirka Oncology Center (Blokhin Cancer Center i Moscow i le komiuniti a le Kashirskaya).


  1. Dubrovskaya, S.V. Auala e puipuia ai se tamaititi mai le maʻisuka / S.V. Dubrovskaya. - M.: AST, VKT, 2009. - 128 p.

  2. Tsyb, A.F. Ole togafitiga o laurotoxicosis / A.F. Tsyb, A.V. Dreval, P.I. Garbuzov. - M .: GEOTAR-Media, 2009. - 160 p.

  3. Le suʻesuʻeina o suʻesuʻega ole siama. Fautuaga Metotisi. - M.: N-L, 2011 .-- 859 p.
  4. Faʻasologa o meaʻai, Falemai News Agency - M., 2014. - 608 c.
  5. Odinak M. M., Baranov V. L., Litvinenko I. V., Naumov K. M. Faaleagaga i le tino atuatuvale o le maʻisuka, Nordmedizdat - M., 2012. - 216 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Mamanu o le kanesa Pancreatic

Mafaufau po o fea o faailo o le kulimi e taʻu mai ai le faʻaleagaina o faagasologa i le pancreas.

  • CA 125. O se antigen faapitoa lea o loʻo faʻapipiʻiina e ala i le manava. O lona faʻateleina o loʻo maitauina i maʻi mama o le pancreas, susu, tuatoa, i le taimi o le maitaga ma le faʻamaʻi. I le tulaga o le itiiti ifo o le masani, CA 125 e mafai ona faʻaalia le pancreatitis ma le cirrhosis.
  • CA 19-9. E maua mai e le bronchi. O le tuputupu ae o lenei faailoga o le tumutumu e tupu ona o le kanesa o le pancreas, manava, gaʻau ma le gall vladder, faapea foi ma le i ai o metastases. O mea laiti laiti mai le masani e maua i le pancreatitis, maʻi gallstone ma le cirrhosis.
  • CA-242. E maua mai i sela maso o le pancreas, o lona uiga, o lona faʻamaʻi totoga patino, e pei o le CA 19-9. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le siamaina o le mama o le tino o loʻo i totonu o le manava o le manava e faia. O mea laiti laiti mai le masani masani o le iuga lea o pancreatitis, tumutumu ma vailaau paʻu o le gastrointestinal tract.
  • CA 72-4. O le isi faʻamaʻaloga faapitoa o le pancreas. O loʻo faʻapipiʻiina e le epithelium o le okeni ma faʻaalia ai ni auala le lelei ma leaga. Afai e sili atu le maualuga o ona tulaga faatauaina, e mafai ona tatou talanoa e uiga i faamai lava e tasi o loo faailoa mai e le oncomarker CA 125 - pancreatitis ma le cirrhosis. E le gata i lea, o le siʻitia o le CA 72-4 o le uiga o le maitaga.
  • AFP. Fausia e sela ate. O maualuga maualuga o le AFP i le toto e foliga mai o le kanesa o le pancreas, ate ma le manulele lautele.
  • Tu M2-RK. Oncomarker o metabolic processes. E maitauina i faʻafitauli o le gasegase e fesootaʻi ma tulaga o le kanesa.
  • CA 50. O loʻo faʻapipiʻiina i le epithelial sela o le mucous membranes o loʻo faʻapipiʻiina totoga eseese. O lenei faailoga o le tumutumu e matua maaleale lava mo soo se maʻi tigaina.
  • CEA (cancer-embryonic antigen). E masani lava ona gaosia e sela o le pepe i le taimi o le maitaga. O faʻamaoniga o le CEA e maualuga aʻe i le kanesa o le tino o gaioiga fafine, faʻaleleia o le tino ma meaʻai. O sina vavaeese mai le masani e faʻaalia ai faʻafitauli i le pancreas, sooga, e le tele lava i le hepatitis, maʻi o le gasegase ma le ate.

Faailoga mo le toe faafoi

O le suʻeina o faailoga o le tumama ua faʻamatalaina e se fomaʻi i mataupu nei:

  • le manatu o le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻafefe i totonu o le pancreas poʻo isi totoga i totonu,
  • cholecystitis
  • faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi i le gastrointestinal tract,
  • masalosaloga o le fatuina o cirrhosis o le ate,
  • gallstone faamaʻi
  • hepatitis
  • cystic fibrosis.

Tulaga masani o faailoga o le kuluma

Mafaufau i le laulau o tulaga faatauaina o le faailoga o le kanesa o le pancreatic.

MeaolaNorm
CA 2420-30 IU / ml
CA 19-940 IU / ml
CA 72-422-30 IU / ml
CA 1256.9 IU / ml
Tu M2-RK0-5 ng / ml
CA 50E itiiti ifo i le 225 iunite / ml
ACE5-10 IU / ml

I faʻafitauli eseese o suʻesuʻega, e mafai ona ese le tele o taunuuga mai le tasi ma le isi, o le toe faia o suʻega e fautuaina e ave i le nofoaga e tasi.

Suʻeina o faʻamalo o le kuluma

Afai e sili atu le mamafa o faailoga o le kuluma, e leʻo faʻaalia i taimi uma le kanesa o le pancreatic. O le mea lea, o se suʻega toto e taua tele e faʻatino i se suʻesuʻega auʻiliʻili ma isi metotia faʻataʻitaʻi:

  • Faatulagaga
  • leitio
  • faʻatulagaga faʻasolosolo,
  • MRI

Ina ia iloa le faʻamaʻi ma saʻo le faʻamatalaina o le faʻamaonia e mafai ona naʻo le fesoasoani o se auala lelei. Afai o le suʻega e lelei ma faʻaalia manino se maʻi leaga o le pancreas, o le a faatonuina e le fomai togafitiga talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se taʻaloga e faʻaalia pe afai e le maualuga le CA 19-9 nai lo le 950 U / ml. Afai e sili atu le iloga o le kuluma nai lo lenei tau aogā, o loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o le oncological ma metastases i totoga mamao, o lea o le taotoga e le mafai ona faʻaalia.

Le mautinoa o le auiliiliga, pe tatau ona toe tuʻuina atu mo le faʻamaoniga

O le tele o fomaʻi o loʻo faʻamalosia le faia o siama o le kulimi ma isi suʻega falesuesue i totonu o se tasi o faʻataʻitaʻiga. O tulaga masani masani ma faʻamatalaga i totonu o falemaʻi eseese e mafai ona fesuisuiaʻi, ma e oʻo lava i nai faʻafeeseeseaiga e faʻasese ai le ata o le maʻi.

Afai e sili atu le maualuga o faʻamaoniga faʻaleagaina mo le taimi muamua, e fautuaina e toe ave le suʻega pe a uma le 3-4 vaiaso. E taua le vavaeeseina o soʻo se mea e mafai ona aʻafia ai i latou, mo se faʻataʻitaʻiga, sauniuniga le talafeagai mo le suʻesuʻega o suʻesuʻega falesuesue poʻo le tagofia o fualaau.

Tulaga faʻapitoa e aafia ai le maualuga o le faailoga o le toto

E tele mea e ono aʻafia ai le saʻo o maka o le kuluma. O le tuputupu aʻe o faʻamaʻi leaga e mafai ona afaina ai le faʻailogaina o se fafine, inu ava i le afiafi o suʻesuʻega, ulaula, tuʻuina toto i le manava atoa. Mo le mauaina o faʻamatalaga faatuatuaina, o nei mea uma e tatau ona faʻaaogaina.

O loʻo lauiloa foi e faapea, o faʻamaumauga o faailoga o le kanesa o le pancreatic e faʻasese ai mafuaaga nei:

  • CA 125: faʻasolosolo o le faʻaleleia o tamaʻitaʻi (polycycy ovary, endometriosis, myoma), maitaga, peritonitis, alu aʻe ma pericarditis.
  • CA 19-9: faʻamaʻi gallstone, gasegase gastrointestinal chronic.
  • CA 72-4: faafitauli faʻafitauli.

O fea e mafai ona ou faia ai suʻega?

O le suʻesuʻeina o faʻamaʻi o le kanesa o le pancreatic (CA 125, CA 19-9, CA 72-4) o loʻo faʻatinoina i le tele o falemaʻi i totonu o taulaga a Rusia. O le tau ma le taimi ole suʻesuʻega e mafai ona fesuisuiai i le itulagi. Matou te fautua atu ia e maua i totonu o la matou tusiga pe a fai le suʻesuʻega ma pe o le a le tau o nei suʻega.

O fea e alu i Moscow?

  • Falemaʻi "MedCenterService", i. 1st Tverskaya-Yamskaya, 29. O le tau e 2420 rubles.
  • Falemaʻi Falemaʻi "SM-Clinic", Volgogradsky Prospekt, 42. Tau 2570 ru.
  • Falemai ma Falemaʻi Falemaʻi, Falemaʻi Falemai Tutotonu, Rusia Academy of Sciences, Litovsky Boulevard, 1A. Tau 2440 solo.

O fea oi ai faailoga o le kanesa na suʻesuʻeina i St. Petersburg?

  • Falemai Falemaʻi "Union Clinics", st. Marat, 69/71. Tau 1990 faʻamau.
  • Falemai Falemaʻi "Falemaʻi Iunivesite", ul. Tauride, 1. Tau o le 2880.
  • Falemaʻi "Andros", i. Lene, 34. O le tau o le 2360 rubles.

I totonu o itulagi o Rusia, o loʻo i ai se fesoʻotaiga o fale suʻesuʻe falemaʻi "Invitro". I le taimi nei, na faailoa mai e le ofisa o le fomaʻi e faapea, o suʻesuʻega o faailoga faapitoa o le tumutumu o le pancreatic (CA 125, CA 19-9, CA 72-4) e naʻo ofisa o Ural. O le tau o le siama o le 1800 rubles. ma le 150 rubles. mo le totoina o toto.

O le a le umi e faʻatali mo le iuga?

O taunuʻuga o le auʻiliʻiliga i luga o maka o le kulimi o le a faʻatali mo le 5 aso - o le vaitau lea e manaʻomia e le tele o falemaʻi ma falemaʻi suʻesuʻe e suʻesuʻe ai mea suʻesuʻe.

Pe a ma le 90% o tagata mamaʻi na maliliu mai le kanesa o le pancreatic i le tausaga muamua o le siama. O le mafuaʻaga autu o le faʻagasologa o le togafitiga ma le toe asiasi ane i le fomaʻi. O le vave iloa o le faʻaoga o le siʻosiʻisi e faʻaaogaina ai faʻamalama i totonu o le toto e mafai ai ona filifili togafitiga sili ona lelei ma faʻaleleia le faʻasologa mo le ola.

Faafetai mo le faʻaaluina o le taimi e faʻatumu ai le suʻesuʻega. O manatu o tagata uma e taua ia i tatou.

Tuua Lau Faamatalaga