Wormwood ma le maʻisuka ituaiga 2: recipes for tinctures

O le manua ma le maʻisuka ituaiga 2 o se vailaʻau faʻasaina masani o le natura masani, lea e mafai ona fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o le maʻi ma le soifua manuia i le tele o auala. O le tatau tatau ole vormwood o le ai ai se aoga aoga i le tino ma o le a fesoasoani e faamalosia le puipuiga.

O mea faʻamalolo o le wormwood

O le vormwood o se tele o ituaiga o laau toto e tufatufa atu i vaega Europa o Rusia (faapea foi i Central Asia, Asia i sisifo ma le Caucasus). O le tele o ituaiga meaola e le taua tele i tagata, ae o nisi (e pei o le citrate ma le oona) ua maua la latou talosaga i le kuka ma vailaau, aemaise lava tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau o le citruswood citruswood e faʻaalia ai le malosi o le antibacterial, ma e iai foʻi ona aʻafiaga faʻapipiʻi ma faʻamaʻi i tagata. Ae o le mea lauiloa, o le mea moni, o faʻamalologa ma togafitiga o vormwood, lea, e tusa ai ma talafaamaumau anamua, o se tasi o uluai vailaau na faʻaaogaina e tagata.

O faʻapitoa faʻapitoa o lenei fale o loʻo tuʻuina mai e se faʻavae tulaga ese o vaega o loʻo faʻaaogāina faʻasolosolo e aofia ai i lona vailaʻau. O le mea pito i sili ona taua, mai se vaaiga faafomai, e tatau ona matauina:

  • lactones
  • vailaau oona,
  • Saponins
  • flavonoids
  • ese,
  • ascorbic acid
  • resinous ma tannins,
  • suauu palu
  • faʻatau
  • vailaʻau faʻasaina - malic and succinic.

I se eseesega, e tatau ona maitauina o mea o loʻo taua i totonu o le wormwood o se vai malulu lea o loʻo maua ai lona fatuga, pine, cadinene, fellandren ma le tele o isi mea faʻapitoa i le natura. O lenei 'oa uma e faʻatagaina ai oe e saunia ituaiga uma o meaʻai ma teuteuga mai le oona oona, lea e matua tatau lava mo le maʻi o le dyspeptic, gastritis ma le maualalo o le gaʻo, faʻamaʻi o le ate ma le vevela. O se otootoga o le a le itiiti ifo le aoga pe afai o le maʻisuka e maua i le fulu, bronchial asthma, ma le rūmāmati. O se taunuuga, o le oona e masani lava ona tumau pea mo le tele o tausaga o se tasi o vaega o le choleretic ma gastric charges, ao faʻamalosia ai le manaʻo ma i le taimi lava e tasi e faʻamalieina ai le maʻi.

O le faʻaaogaina o le wormwood i vailaʻau faʻatele e sili atu ona lautele. O loʻo ia manuia le togafitia o le anemia, o le manuʻa, migraines, hypertension, le afaina ma le manava, ma o le faʻaaogaina o compresses ma lotions ma le wormwood e tatau ona faia se iloiloga ese.

Metotia o le faʻaaogaina o le laau mo le maʻisuka

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Aʻo tuʻuina atu vaega uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ai e le oona oona ona faʻamanuiaina le tino, e mafai ona tatou faʻauʻuina e faapea o le maʻisuka ituaiga 2, o le wormwood o se vailaau faʻapitoa ma le lautele. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo maua e se maʻi ni faʻafitauli oona pe o isi gasegase o le gastrointestinal, o le a faʻaalia ia te ia i taimi uma le faʻaaogaina o laau o le wormwood i totonu. E tutusa foi le mea moni i taimi o malulu po o faʻamaʻi pipisi, talu ai o le laau ua i ai sona aʻafiaga o le gasegase o le maʻisuka e manaʻomia ile tausaga taʻitasi.

O le mea lautele, o le faʻasolosolo o le vailaʻau e matua tele lava, o lona faʻaaogaina o le a leai se aoga i toetoe lava o faʻamaʻi masani e fesootaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2.

Ae ui i lea, ona o le mea moni o le wormwood o se vailaau malosi ma malosi, e tatau ona feutagai lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se sauniuniga. O le mea lautele, o le umi o le aveina o fua o le wormwood o le ai ai se faʻamaoniga faʻapitoa i le tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ma o le a le gata ina saofaga i nisi o faʻaititia o le mamafa o le mamafa, ae e oʻo lava foi i sina faʻaoga o le hypoglycemic, faʻaitiitia le toto suka.

Decorations, infusions ma isi fua

O le faʻafefeteina o le vai o le wormwood o se auala lautele o le gaioiga lautele o faʻatonuga, ma afai e leai ni faʻamatalaga patino, e tatau i le tagata maʻi ona amata i ai. Ua saunia faigofie:

  1. e lua punetini o mea matagogo e sasaa atu i totonu o se ipu vai vevela,
  2. 15 minute, ua vaivai le oloa ile vai taele,
  3. o le afaina ua faamalolo mo le 45 minute i le vevela o potu,
  4. o le suavai e faʻamamaina e ala i le susu,
  5. ave togafitiga e tatau mo lua tbsp. l faatolu i le aso afa afa itula ao le i faia taumafataga.

E mafai ona e taumafai e faia se suāuʻu tuʻufaʻatasi mai fatu vao, mo le 5 gr. o fatu gaosi e tatau ona fefiloi ma le 20 gr. suauu olive, ona tuu lea o le vailaau faafomai mo le valu itula. Mo tiga i maso ma ponaivi, e tatau ona e togi lua pe tolu mataua o suauu i luga o se falaoa mo le sili atu ona faigofie ona gaosi.

Faʻatasi ai ma le neurasthenia, o le a lelei le inu o vormwood oona, mo sauniuniga lea o le ae manaomia e faʻafefiloi ai le lua tbsp. l aʻa ma le tasi lita o mea inu, ona tu ai lea i luga o le vai palu vai mo le 10 minute. A maeʻa lenei mea, e manaʻomia le faʻamaufaʻailogaina o le vai i totonu o se pusa tioata mo aso e lua, pe a maeʻa ona mafai lea ona fai 3-5 togi faalua faalua i le aso, talu ona uma ona fufulu.

O se mea manaia e faapea, o le tinā o le wormwood e itiiti lona aoga nai lo le paʻu mai ia mea, o lea e mafai ai ona e taumafai e sauniuni e ala i le oloina o vao mutia. Fai se fofo i le afa o le tsp. lima taimi i le aso, faʻaitiitia le faʻaitiitia o le taimi ole faʻatagaina ile lua taimi.

Faatasi ai ma le osofaia o le manumalo, ua fautuaina ai e tagata atamamai se manua wormwood. Tasi se tasi mea faʻagogo masini e sasaa atu i le lita o le vai, faʻapipiʻi i se faʻala, ona faʻasolo 10 minute ma faamama. E tatau ona faʻataunuʻuina pea se leema i le vai vevela, ma mo le togafitiga ma le faʻasolosolo faʻaaoga, e mafai ona tuʻuina atu i le 100 ml o le teuteu ina ia faʻafefeina e puipui o le faʻasaʻo.

Wormwood mo le faʻaaogaina fafo

E pei ona e iloa, o le maʻisuka, o soʻo se mea e faʻalavelave ma faʻagesegese, ma o le mea lea, o le a toe faʻaaogaina le vao oona, talu ai o le a le mafai ona faʻaaogaina ia maʻi pe a faʻaaoga i fafo. Ua faʻamaonia e mafai ona faʻamalosi malosi le malosi, faʻamalolo ma le faʻamaʻi manuʻa i luga o le paʻu. I le faʻaopoopoga, e avea o se tagata e faʻamaonia mo faafitauli nei:

  • tuʻimomomoina
  • manuʻa o le pullenti poʻo le maʻi,
  • afaina o le tino
  • faatautau
  • otaota
  • toso.

Mo le faia o se pipiʻi mo le faʻaaogaina fafo, e tatau ona faʻaaogaina le ie fuga i le vai o le vao wormwood (poʻo se mea e maua ai le suavai), tuʻu i luga o se nofoaga faʻamaʻi poo le faaleagaina ma afifi i luga o le ata. Mo le tausia o le pulufana, e sili atu le lelei ona toe faaleleia faatasi ma se fusi faaopoopo e mafai ai.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Talu ai ona o le vevela oona o se togalaau vevela, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele ma le itiiti ifo o le vevela poʻo le faʻamalosi, ole togafitiga e tatau ona taofi vave. O le naunautaiga tele mo le tagofiaina o fualaau faasaina e mafai ona taitai atu ai i le tele o taunuuga le lelei - faʻalavelave, faʻafeiloaʻiga, ma faʻamafanafanaga. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e leʻo faʻamaoniaina vailaʻau faʻasaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 14 tausaga le matua, faʻapea foi ma tina maitaga ma fafine lapatai, talu ai ona o latou o se tuusaʻo tuusao.

Togafitiga o Laupapa mo le ituaiga 2 Maʻisuka

O le faʻaaogaina o togalaau mo le maʻisuka e fesoʻotai ma o latou aʻafiaga i metabolic process, ona o le mea moni o loʻo aofia ai vitamini, meaola faʻamalosi, vailaʻau flavonoids, o mea taua ma mea e pei o le homone.

I le maʻisuka malosi, o sauniuniga e faʻaaogaina mai laau afu o loʻo i ai se siama laau e pei ole inulin. O lona aafiaga i le tino e tutusa ma le insulin. Inisalini-pei o loʻo faʻaaogaina ona o le mea moni e le faʻaumatia e le gastric juice, e le pei o le inisalini. E aofia ai mea faʻapitoa e pei o le inositol ma le galenin.

Laʻau o loʻo iai inulin: laʻau lanu moana, launi paʻu, laʻau centaury, laʻau laʻau, laʻau'oti ma le vao vao. O nei laau e aofia ai foi le amino acids arginine ma le guanidine, lea e faʻatasi ai ma le inositol e faʻamalosia ai le aafiaga o le hypoglycemic. O ia ituaiga laau e aofia ai le alfalfa, laʻau ma seleni.

O le tiga e mafai foi ona faʻaititia le kulukose toto. O la latou faiga o gaioiga e fesoʻotaʻi ma le faʻamalosia o le pancreas ma faletua tuusaʻo tuusaʻo e maua ai le suka-lowering hormone - insulin.

O togavao e tutusa mea e fai o le vao, o le St. John's wort, elecampane, chicory ma vao vao.

I le faʻaopoopoga, o sauniuniga o laʻau mo le maʻisuka o loʻo faʻaalia ai ituaiga mea faʻaleagaina:

  1. Latou te faʻaleleia le faʻapitoa o le tino, lea e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le kulukose e vaʻa.
  2. Faʻaleleia le gaioiga o le ate, e nafa ma le fausia o le glycogen mai le kulukose.
  3. Faʻasolo le manava o le kulukose e ala i fatugaʻo, faʻaleleia a latou galuega.
  4. Faʻaleleia le faʻalaumalie, faʻamalolo o enzymes ma talo.
  5. Faʻamalosi le aveeseina o le kulūkose mai le tino, faʻamalosia le galuega faakonekarate o le inumaga.
  6. Faʻateleina le leo ma le gaioiga faaletino.

O le lelei o togafitiga o togafitiga o lona faapalepale lelei ma le maualalo o le vevela. E mafai ona faʻaaogaina mo tagata matutua o loʻo maua i faʻamaʻi pipisi-o le atherosclerosis, angina pectoris, hypertension, ma le mamafa.

O togafitiga faʻamaʻi o le maʻisuka ua maeʻa faʻamalosi i le ave o fualaau poo inisini injections ma togafitiga.

Faʻatasi ai ma vailaau faʻasolosolo ma uluaʻi laasaga ma se ituaiga o faʻamaʻi pipisi 2, e mafai ona faʻamautu togafitiga faʻalaʻau ma meaʻai e fai ma togafitiga autu.

Manua mo le maʻisuka

O le vormwood o se vao taatele e faʻaaogaina e fomaʻi aloaia ma faʻamuamua. E tusa ma le 400 ituaiga o vormwood e eseese i mea tau togafitiga. O le taʻutaʻua e sili ona tausaafia o le vao, citrate, treleyke ma wormwood, o loʻo ola i le Crimea ma le Territory Primorsky.

Faʻaaogaina mo sauniuniga o teuteuga, meaʻai, infusions, laʻau o le wormwood, lea e aoina aʻo le i fuga. Latou te manaʻomia le vaʻaia e aunoa ma ni petioles. Wormwood e aofia ai glycosides oona - absintin ma anabsintin, vitamini, azulene, inositol, inulin.

O le tofo oona o sauniuni o le wormwood e taoto ai le gastrointestinal system, faʻamaʻa ma toe faʻaleleia le galuega a ona totoga, fasiotia pathogens. O le i ai i le tino o se faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e oʻo atu ai i faʻamaʻi o le ate, intestines, skin and allergic diseases, faʻavaivaia o le tino puipuia.

E faʻaaogaina le Wormwood e togafitia ai nei faʻaʻailoga:

  • Faʻaauau o le talo.
  • O se lagona o le vaivai i totonu o le manava.
  • Lanu samasama o le paʻu.
  • Faʻafefete i luga o le paʻu.
  • Renal colic.
  • Talia, vaivaiga.
  • Faanatinati
  • Le fiaai.
  • Totoina.

E faʻaaogaina le fala oona mo le malulu, latou te togafitia le tale, o le inu malosi, o le faʻafefe o le tino. Laʻau fou o le wormwood faʻamaloloina manua o le pullenti ma maʻi le faʻamalolo. E faʻaaogaina foi e togafitia ai vae o le maʻisuka.

O faʻamatalaga mo le taumafa i totonu o le wormwood o pyelonephritis, cholecystitis, pancreatitis, kanesa. Wormwood e aveesea ai le faateleina o le sogasoga, faaleleia atili le moe, ma toe faʻafefe. E faʻaaogaina foi e togafitia ai faʻamaʻi pipisi - leucorrhoea, adnexitis, i le moapo. E fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka ma le prostatitis.

Ina ia faʻamamā le tino, latou te faʻaaogaina i totonu o le wormwood, faʻafefiloi ai le ita ma faʻasaina i fafine ma se vaifofo ma se fala oona.

O le faʻaaogaina o cloves, tansy ma wormwood mai le maʻisuka e mafai ai e oe ona faʻamamā le tino atoa, toe faʻaleleia le galuega o le gall, intestines ma le pancreas, lea e faʻamalolo ai le tino, faʻaleleia le faʻatinoga, fufulu le paʻu ma faʻamalosia ai faiga faʻavave.

Ave faʻamalaʻau tutusa lauulu, tansy ma manua vao i tutusa tutusa. O vaega uma lava ua maeʻa ma e afa le sipuniti o le faʻafefiloi ua faʻauʻu i lalo i se ipu vai. O le anufe wormwood i totonu o lenei faiga e sili atu lona malosi, aua e ulu atu i le iniseti i le faʻatonuga e manaʻomia.

O ia faʻamamaga e faia i totonu o le vaiaso, e tusa lava po o le a le meaʻai. E tatau ona ave le fualaau faasaina 3-4 taimi i le aso. O le faʻamamaina o le tino ma le wormwood e faia i le tautotogo ma le autumn. Mo lenei mea, e faaopoopo i le ave o le paʻu, e tatau ona fai suiga i le taumafataga:

  1. Faʻesea meaʻai gaʻo.
  2. Aua neʻi 'ai ni meaʻai gaʻo ma falai.
  3. Aveese le suka atoa, falaoamata mai le falaoamata papaʻe.
  4. Mea inu ava malosi.

E fautuaina le tauaveina o le fufuluina faʻatasi ai ma le vevela o le vao ma le faʻavave. O ia faiga e tatau ona faia i aso taitasi mo le vaiaso. Mo enemas ma douching, ua uma ona saunia se fusi o le 1 tsp. wormwood ma le 1 lita o vai inu. Faʻasusu ia faʻaliliu. O loʻo faʻatinoina nei faʻatinoga ma se vaifofo mafanafana.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, ua faʻaaogaina foi le oona i le foliga o le paʻu ua lafoina i totonu o se falaoa falaoa. O le palapala palapala i luga o le pito o le naifi e taʻavale i se falaoa falaoa. O lenei faiga e toe fai 3-4 taimi i le aso mo le 2 vaiaso. O le faʻaaoga umi o taimi e mafai ona tupu i aʻafiaga itu.

O le isi filifiliga atonu o le faia o ni meaʻai mai le wormwood. Ua saunia i vodka. Mo le 100ml ave 2 tbsp. l otaota. Faʻamalosia 8 aso. O loʻo faʻaaogaina le tinini 15 faʻafefe 3 taimi i le aso. O fagu kulupulu e tatau ona faʻasusu ma tuʻu i se mea pogisa.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le mamafa o le tino e masani ona faateleina. O le faʻaitiitia o le maʻisuka e faʻaleleia ai le kulūkose o le toto, ona e faʻapupulaina ai le lagona o gaʻo i le inisalini. Ina ia faʻaitiitia le mamafa, faaaoga le wormwood i le tulaga o:

  • Faʻafefeteina o le suauu: o se gaʻo, faatasi ai ma se gafatia o le 0.5 lita, e tumu i lau lau fou, ua tumu i le suauʻu olive. I se nofoaga pogisa mo le 10 aso. O le kulimi lanumeamata lanumoana o inu 1 tbsp. l 30 minute aʻo leʻi faia taumafataga i taimi e tolu i le aso.
  • Vai vai: ave se sipuni sipuni o le wormwood i luga o se ipu vai vevela. E toso e pei o le lauti. Ave se ipu malamalama ao leʻi 'aʻai. Wormwood i sea ituaiga afu e faʻaleleia ai le faʻalaumalieina, faʻafefe ese le afaina, faʻagasoloina metabolic processes.
  • Fuga laulaau: e tatau ona latou tipi ma ave i le sipuni 1½ kofe i le 3 itula. A maeʻa le vaiaso, e mafai ona e fesuiaʻi i se faʻafeiloaʻiga e tolu.
  • Laʻau mūmū: ave 1/3 sipuni faalua i le aso ma le vai. A mavae le 2 aso, 1/5 teaspoon i le 3 itula. O lea ia ave se isi 4 aso. Vaevae ia le itiiti ifo i le vaiaso aʻo lumanaʻi le vasega lona lua.

Mo le maʻisuka, ua saunia se decoction o le wormwood. O le aʻa ua nutimomoia ma mamago ua sasaaina i totonu o se ipu vai inu. E manaʻomia le ave 2 sipuni tele. E tatau ona e kuka i se pusa tapuni. Ave se teuteuga, vaeluaina i le 2-3 pusa. E mafai ona 'ai i le afa itula. O le teuteuga mai le aʻa e togafitia ai le kanesa, malosi o le maʻisuka ma suiga o le atherosclerotic i totonu o vaa.

O le faʻaaogaina fafo o le teuteu o le wormwood e togafitia ai le paʻu o le paʻu, o le paʻu o le tino, paʻu, manuʻa, fatu, pulupulu, gaʻo. E faʻaaogaina le Wormwood mo mumu, e aofia ai ma faʻamatalaga faʻamalolo. Faʻataʻitaʻi ma le faʻasoʻotoga e faʻaitiitia ai le tiga o le faʻaʻoʻo, togafitia maʻi faʻamaʻi ma stomatitis.

Togafitiga ma togafiti o le wormwood e faia pe afai e faamaonia e le fomaʻi. Talu ai ona o vailaau tetele, faapea foi le faʻaaoga umi o le wormwood, e le saogalemu. O le togafitiga e le mafai ona faʻaauau mo le silia ma le 2 vaiaso. O se malologa i le va o vasega e sili ona lelei e faia i totonu o le masina.

O aʻafiaga mai pulega le pulea e mafai ona tupu i le tulaga o:

  1. Faʻafitauli o le faʻalavelave faʻalavelave: faʻavevesi, ulu o le ulu, vaʻaia o vaʻa toto, faʻasalaga ma faʻamalologa.
  2. Faʻasologa o le tino, functional, le toe faʻailoga.
  3. Naua, vili.
  4. Faʻafefe o le Allergic i foliga o fulu, bronchospasm.

O le wormwood ua solia i totonu o le maʻitaga ma le lactating women, ma le toto, gasegase mamafa, ania, ma le maualalo o le eletise i totonu o le manava. O le taimi ogaoga o le pancreatitis ma le maʻi o le peptic o se faʻalavelave matuia foi lea i togafitiga, e aofia ai le wormwood.

O le vormwood o se meaola malosi, o le mea lea, e maua ai le fomaʻi matala ma le maʻisuka, faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma le faʻagasolo i mea e afaina ai, e le o faaalia ai le wormwood. O le lagona o le tagata lava ia i le wormwood e mafai ona tupu i le amataga po o le ogatotonu o le togafitiga, i ia tulaga e tatau ona taofi.

O le tagata atamai i le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a taʻu mai ai aoga o le wormwood.

Faatoaga aoga

E mafai ona tatou talanoa tele e uiga i mea aoga o le fale ua tuʻuina atu - ma o mea uma e talafeagai mo le maʻisuka. Muamua lava, e tatau ona manatua i le mafaufau o le wormwood o se tasi lea o fualaau tuai pito i leva. O le vailaʻau faʻasolosolo o le vailaʻau tuʻuina e aofia ai le naʻo mea amino masani, ae o masima salts, tannic components, faʻapea foʻi ma suauu taua. O meaola uma o loʻo maua i le wormwood e aoga tele mo le maʻisuka.

E tatau ona manatua i le taua o suauu taua e tatau ona faʻamalosia i vitamini vaega ole vasega A, B. E aofia ai foi le acid ascorbic ma isi mea aoga masani. O le mea lea, o le lelei o le fale o loʻo tuʻuina atu o loʻo i totonu o lona vailaʻau. Peitai, e le o mea uma nei e tatau ona gauai atu iai i le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua.

Wormwood e faʻaaogaina e maua ai fualaau faasaina lea e fesoasoani i le togafitiga o le gastritis, tulaga faʻaleagaina o le ate ma le gall ves. E le gata i lea, e tatau ona manatua e faapea:

  1. O le Chamazulen e maua mai le eletise o le laau - o se vailaau e aoga i le rūmāmatika, foma poʻo le malaria. E tutusa foi le taua o lona faaaogaina i le togafitiga o le siama ma isi maʻi paʻu,
  2. Wormwood o loʻo faʻaaogaina e avea o se vaega o vailaʻau masani, o le faʻaaogaina i le maʻisuka ua fautuaina ina ia talanoaina ma se tagata tomai faapitoa i le taimi muamua,
  3. o teuteuga e aofia ai le wormwood o loʻo faʻaaogaina i le fanua o le homeopathy, lea e mafai foi ona manatu o se avanoa pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi.

O aoga o le wormwood, faatasi ai ma isi mea, o le gafatia lea e faʻaleleia ai le manaʻo ma faʻamautinoa mea uma e fesoʻotaʻi ma togafitiga.

E taua tele le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaleagaina e le gata i totonu, ae faʻapea foi fafo. Seʻi manatu o le ogatotonu ma le vormwood o le a faʻaalia i se faʻamalologa, anti-inflammatory and analgesic exposure algorithm. O faʻamaumauga mai se teuteuga e faʻavae i luga o le wormwood poʻo le tincture e mafai ai ona taulimaina mea faʻapipiʻi poʻo le vavave vave tele. Ae peitai, ina ia sili ona aoga le laau, e taua tele le talanoaina o uiga uma o le faaaogaina ma se fomaʻi ma mulimuli i faatonuga na maua i le lumanaʻi.

E faapefea ona faʻaaogaina?

E masani ona faʻaogaina le wormwood i le togafitiga o le ulu o le ulu, faʻatasi ai ma faʻasagaga faʻamalosi ma le maʻi pipili. E le gata i lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le sauniuniga o se suauʻu e faʻavae i luga o le fale ua tuʻuina atu e mafai ona faatagaina. Ina ia faia lenei mea, 10 g. E sili atu le mafiafia o le wormwood ma le 100 gr. povi gaʻo po o le suauʻu manogi. E mafai ona faʻaaogaina le meafaigaluega i ni auala eseese - e faʻalagolago i uiga patino o le tino - o le mea lea, e fautuaina e te talanoa muamua i lau fomaʻi.

O le isi vaifofo o le wormwood le paʻu. Ina ia saunia, e tatau ona e faʻalelei le mutia i le paʻu ma faʻaoga le afa-tsp. O le faia o lenei mea e sili ona fautuaina pe tusa ma le lima pe ono taimi i le aso pe'ā uma ona 'ai. E tāua i le amataga o lenei tulaga e matuā ogatasi ma le numera o sauniga o le 'aiina o meaʻai, aua o se taumafa mo le maʻisuka e sili ona lelei. E faasolosolo, e fautuaina e faʻaititia le numera o atopa e oo atu i le tolu taimi i le 24 itula, ona oʻo mai lea ile vaiaso e tasi. E tusa ai ma tagata atamamai, o le wormwood paʻu e sili atu lona aoga nai lo le faʻaogaina o le laau na tuʻuina atu.

O le isi vaifofo, lea e matua fautuaina e gauai i ai ile maʻisuka, o le vavalala sua. O lona faaaogaina e mafai ona avea o se fetuunaiga i le autu o le toefuataiga ma e le tatau ona faamutaina.

Ina ia saunia se sua sua, lea o le a fesoasoani e faaleleia ai le setete o le soifua maloloina i le maʻisuka, o le a manaomia ona e sosolo vave i le taimi lava ae lei tupu mai lau laʻau ma lala.

E mafai ona e faʻaaogaina se lomitusi mo lenei mea, e le fetaui le suigi i lenei mataupu. O le inu o le sua e tatau mo le tasi le kulimi. l ma le meli. E tatau ona faia lenei mea faʻatolu i le aso ae leʻi 'ai meaai.

Tincture o le wormwood ei ai sona aafiaga faʻapitoa i le faʻaogaina o le tino, metabolism. E le gata i lea, e tatau ona manatua e faapea:

  • o le meafaigaluega e faʻaumatia ai le tele o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o loʻo aʻafia ai le tino o le maʻisuka,
  • o le oona o le wormwood e mafai ai ona faʻaaoga le siʻosiʻomaga e mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa,
  • o loo matou talanoa e uiga i se vai manino, lea o loo faamatalaina i se lanu uliuli-lanumeamata, o loo i ai se manogi masani ma se taimi oona.

Faʻaaoga le siʻosiʻomaga i se aofaiga o le 15 i le 20 fula. E tatau ona faia lenei mea i le aso mo le 15-20 minute aʻo leʻi 'ai. Aʻo leʻi amata ona e faʻaaogaina le vao, e matua fautuaina oe e talanoa ma lau fomaʻi mea uma e uiga i le afaina ma pe o le a le ituaiga o tapulaa o loʻo i ai.

Faʻaleagaina ma isi tapulaa

I le faʻaopoopoga i uiga aoga, o loʻo aʻafia ai foi mea leaga o le vao. E tatau ona manatua o lona faʻaaogaina e ono oʻo ai iʻuga le talafeagai pe afai e te le o tausisi i fualaau o fualaau faasaina fautuaina poʻo le auai i togafitiga a le tagata lava ia. E le gata i lea, o loʻo feteʻenaʻi fomaʻi i le aloese mai le faʻaaogaina o tupe i fualaau o le wormwood i soo se laasaga o le maitaga, faʻapea foi i le taimi o le susu.

O mea leaga o le vao e mafai ona faʻaalia i faʻamatalaga e fesootaʻi ma le oona oona ma vaega oona. O nei vaega mulimuli e aofia i le tuufaatasiga o le laau ma o le a amata ona faaputuputu i le taimi o le tino le tino. E le gata i lea, o le masani ona faʻaaogaina le wormwood mo le maʻisuka e ono faʻaosofia ai le le mautonu o le popole, le faʻaleagaina ma le faʻailoga. E leai se mea e ono afaina ai le faʻaleagaina o faʻasesega ma faʻasalaga.

Mo le togafitiga mo le maʻisuka ina ia maeʻa, e fautuaina e faia se suʻega atoa o suʻega. E le gata i lea, e fautuaina le feutagai ma fomai aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau vailaʻau. E aoga foi lenei mea i na oloa uma e le gata ina maua mai, ae o mea taua foi o le wormwood.

O le mea lea, o le togafitiga o le maʻisuka atonu o lona uiga o le faʻaaogaina o se laau e pei o le wormwood.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

E matua taua lava i le tele o meatotino aoga, ae, i lenei tulaga, o loʻo i ai faʻamaoniga, lea e taua foi mo le manatuaina. Ina ia malamalama o lenei maʻisuka o le a fesoasoani i se fomaʻi, o ana fautuaga uma e tatau ona mulimuli ai.

O le maʻi suka - o se fua mai le vao

Wormwood o se mea ofoofogia e mafai ona togafitia ai le tele o maʻi, aemaise lava o le maʻisuka. Wormwood e fesoasoani lelei i le tele o faʻamaʻi ate - cholecystitis, siama, o le malosi malosi e faʻaitiitia ai le suka toto.

Fautuaga mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e fai ai le enemas ma le faʻafefeteina o le wormwood (tasi ma le afa kapu ole gaʻo o laau mamago o vormwood, sasaa 400 ml o vai inu ma vai inu. Faʻaaoga le mafanafana).

Mo ni faʻalavelave faʻavave o le maʻisuka, ou te fautuaina se vailaʻau vormwood faigofie.

Fomaʻi mai wormwood.
Tunu ma susunu vao vao i totonu o se mea e fai ai le kofe, sisi. O le tele o taimi i le aso, i sina fasi falaoa lanu enaena, fai sina lanu, fufuluina laitiiti - i luga o le pito o le naifi - wormwood, fai se falaoa falaoa ma 'ai. O le togafitiga e lua vaiaso.

FAUTUAGA E le mafai ona e faʻaauau pea le togafitiga - togafitiga faaumiumi ma le wormwood e mafai ona mafua ai le oona o le tino ma le vomiting.

O loʻo i ai se isi faʻamaʻitaʻiga fualaau faasaina ua oʻo mai ia i tatou talu mai aso anamua. O le a fesoasoani i se tagata e faʻamalosia le puipuiga a le tino, lagona mataalia ma mafai ona galue. Ina ia saunia le vailaʻau o le a e manaʻomia ai le oona o le wormwood, Cahors vine mūmū, fugalaau poʻo le meli maketi.

Vailaʻau vailaʻau i luga o le uaina ma le meli.
Aoina 2.5 kilokalama. wormwood, tipi, tilo i se mea e fai ai meaʻai ma togi le sua (matou te maua le 400 ml o le sua). Vine "Cahors" - lua lita - sina mafanafana, tuʻu le 200 ml o le meli i totonu, faʻaali e faʻamaʻapeʻa atoa le meli (aua le vevela i luga aʻe o le 40-50 tikeri). Faaopopo le sua o le wormwood. Liligi i totonu o fagu malulu ma teuina i se nofoaga malulu.

Fai e tusa ai ma le polokalame: tolu aso - 20 ml faalua i le aso, tolu aso - o se malologa, ma isi. O le togafitiga e tasi ma le afa i le lua masina o le tautotogo.

A maeʻa togafitiga "togafiti", o le a lagona e se tagata le fiafia ma le malosi seia oʻo i le tautotogo e sosoo ai.

Ou te moomoo maimau pe a e soifua maloloina ma onosai.

Tuua Lau Faamatalaga